Tusa 1 maʻisuka togafitiga

O le maʻisuka ua taʻua o se togafitiga, lea e faʻailoaina i le faʻafitauli o le gasegase, lea e le o aʻafia ai le polysaccharides i le tino, ma o le faateleina o le suka toto e oʻo atu i numera taua.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O ituaiga nei o le maʻi o loʻo i ai: o le insulin-dependent (ituaiga 1), e le o insulin-faalagolago (ituaiga 2). O togafitiga mo ituaiga uma e lua o le "maʻi manaia" e eseese. O togafitiga togafitiga e faigata ma tele-faamoemoega. O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻalauiloa ua iloiloina i le tusiga.

Vaega o le faʻamaʻi

O le ituaiga o le 'insulin-type' 'faʻamaʻi faʻamaʻi' e tele ina tupu atili i le laʻititi poʻo le talavou. O le togafitiga faʻaleagaina o loʻo faʻamaonia e le lava le faʻasologa o le insulin o le pancreatic, ona o le mea e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le kulukose. O okeni e le lava le malosi e maua ai, o se taunuuga lea e faʻalavelave ai le tulaga o loʻo galue ai.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le ituaiga muamua o le maʻisuka o se gasegase o le genetic. Ae peitai, o le tasi mafuaaga mo le tupu mai o le faamai e le lava. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faaleagaina i le pancreas e taua tele, e mafua ai le faʻaumatia o le insulin secretory cells o le okeni.

O laasaga nei o le atinaʻeina o le ituaiga insulin-faʻalagolago i le "maʻi manaia" o loʻo i ai:

  • se vailaau i le faamai,
  • faaleagaina i sela e ala i le tele o mea e faʻaosoina ai ma le faʻalauiloaina o suiga faʻaanatura ma le physiological,
  • laasaga o insulitis autoimmune active - antibody performance e maualuga, ua faaitiitia le numera o lelautusi secretaries insulin, o le hormone e maua i le le lava o aofaiga,
  • faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini - i nisi tulaga, e mafai e le tagata maʻi ona fuafua le solia o le glucose sensitivity, sugar high plasma sugar,
  • le maualuga o le faamai ma le tulai mai o se ata faafomaʻi manino - e sili atu i le 85% o sela o tamaloloa o Langerhans-Sobolev o le pancreas ua faaleagaina,
  • faʻaumatia atoa o sela o okeni ma le faʻaaogaina tele o le inisalini gaosiga.

O faʻaaliga autu o le maʻi

I le maʻisuka ituaiga 1, o le tagata maʻi e faitio i mea nei: o le fia inu, tele gaioiga o le urine ma masi mucous mata. O le faateleina o le manaʻoga e tuʻuina mai ma se paʻu mamafa mamafa. E i ai vaivaiga, faʻaititia le tino vaaia, o se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le paʻu. O tagata maʻi e faitio i se faʻaogaina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu.

O le leai o se fesoasoani i le tulaga o ia faʻaaliga o loʻo taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo faʻasolosolo manuia le faʻamaʻi.

O aʻafiaga gasegase ma le tumau e atiina ae:

  • afaina o gaʻo o pito i lalo,
  • solia o le galuega faalilolilo o le manava ma le gaogao,
  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino,
  • faaleagaina i le tagata suʻesuʻe,
  • togafitiga o le urinary system, aemaise lava fatugaʻo,
  • maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka,
  • tolopoina le atinaeina faaletino i tamaiti.

Mataupu faavae o le togafitia o se maʻi

O tagata maʻi ua maua i le maʻi insulin i ituaiga o gasegase ua fesiligia e le latou fomaʻi pe o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻamalolo e faʻavavau. O vailaʻau faʻaonaponei e le mafai ona faʻamalolo atoa le maʻi o le faʻamaʻi, ui i lea, o auala fou o togafitiga e mafai ona maua ai le tauvaga faifaipea mo le faʻamaʻi, puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamautinoa le ola lelei o le tagata maʻi i se tulaga maualuga.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai vaega nei:

  • inisalini togafitiga
  • faʻataʻitaʻiga o meaʻai a le tagata,
  • gaoioiga faaletino
  • physiotherapy
  • aʻoaʻoga.

Malosiaga Mana

Meaʻai ma endocrinologists e fautuaina le tagata maʻi e mulimuli i se numera o mea taumafa 9. Faʻavae i luga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tino o le tagata maʻi, itupa, tausaga, le i ai o faʻafitauli ma faʻamatalaga glycemia, o le fomaʻi e faʻafetaui taitoatasi le lisi o lona maʻi.

O le numera numera 9 o loʻo fautua mai ai e tatau ona tele meaʻai e tatau ona tuʻuina i taimi uma, ae i totonu o vaega laiti. O le aofaʻi o meaʻai gaʻo, e masani ona faʻaaogaina polysaccharides (fiber dietary, fiber). E tatau lea mea ina ia mafai ai ona osooso malosi i le suka o le toto, ae i le taimi e tasi ina ia maua ai e le tino se aofaiga talafeagai o mea "fale".

O le kalori aso uma e faʻatatau faʻapitoa. O le aofaʻi o le porotini i taumafa i aso taʻitasi e faʻatupulaia ona o mea o laau totō, ma o le tele o le gaʻo, i le isi itu, e faʻaititia (o le faʻaogaina o lipine o manu e faʻatapulaʻaina). O le tagata maʻi e tatau ona 'aloʻese uma le suka. E mafai ona sui i meaʻai suamalie (honey, syrup soda, stevia extract) poʻo sui sui (fructose, xylitol).

O le aofaiga o vitamini ma minerale e tatau lava ona sau, talu ai ua matua sologa ese mai le tino mai le tua o le polyuria. E tuʻuina atu le tao, taoina, meaʻai kuka, ipu masini. O le tele o vai inu e le tatau ona sili atu nai lo le 1500 ml i le aso, masima - e oʻo i le 6 g.

Afai o le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma le vaitaimi o le gaioiga, e tatau ona faʻaititia le calorie aso uma i le 1800 kcal. O lenei mea o le a faʻaititia ai le faʻafitauli o faʻafitauli i le tina ma le pepe. O le a oʻo mai le vai ma le masima e tatau foʻi ona faʻatapulaʻaina ina ia faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo ma puipuia ai le tupu mai o maʻi mai le polokalama urinary.

I le taumafataga o tamaiti mamaʻi, e tatau ona i ai sina meaʻai i le va o taumafataga, aʻo leʻi faia le tino, gaioiga eseese. Afai e leai ni faʻafitauli o le maʻi faʻavae, o le aofaʻi o mea "fale" e tatau ona tutusa ma le matua ma le mamafa o le tino o le tamaititi. E taua le fua saʻo i le fualaau o le inisalini, ma iloa lelei le taumafa.

Gaoioiga faaletino

E faigata tele ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1 e aunoa ma le lava gaioiga faaletino. O taaloga ei ai mea nei i le tino o le tagata maʻi:

  • faʻaleleia le faʻafitauli o gaʻo ma sela i le hormone,
  • faateleina le aoga o le inisalini,
  • e puipuia ai le atiina ae o togafitiga o le fatu ma toto toto, o le tagata suʻesuʻe auiliiliga,
  • toe faʻafoʻi faʻamaoniga o le mamafa,
  • faʻalauteleina faiga faʻavae.

O tagata faigaluega maloloina e fautuaina le filifilia o se taaloga e le afaina tele ai le auiliiliga vaaia, polokalama o le urinary, fatu, ma vae. Faʻamasalaina le savali, malosi, taʻaloga table, aau, fale taʻalo. Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e auai i gaioioiga faʻatino mo le silia ma le 40 minute i le aso.

Faatasi ai ma le faʻamalositino faifaipea, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina. O lenei mea o le a puipuia oe lava mai le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le gata i lea, e tatau lava ona i ai se mea suamalie ma oe. A o lei amataina le taʻaloga, e tatau ona e fuaina le suka o le toto, ma i le gasologa o le tino, e tatau ona e pulea lau pulupulu ma le toto.

Inisalini togafitiga

Faʻalagolago i le natura o le gasegase o le faamaʻi, o le togafitiga o le inisalini e talafeagai i le tusa ma le 40% o mataupu faʻapitoa. O le mafuaaga o ia togafitiga e pei ona taua i lalo:

  • faʻasologaina o le faʻatautaia o metabolism (o le filifiliga lelei lava o le faʻamaonia le anapogi o le suka toto ma taofia lona matua faateleina pe a uma ona ulu atu meaai i totonu o le tino, ma le fiafia - e faʻaitiitia faʻamatalaga faʻamalositino),
  • le faʻamalosia o mea taumafa ma le tausisia o faʻamaoniga o le mamafa o le tino,
  • faasaʻoina o le lipid metabolism,
  • faaleleia atili o le lelei o le olaga o le tagata maʻi,
  • puipuiga o faʻafitauli o se vateatea ma le natura.

Fualaau lelei

I le taimi nei, o vailaʻau o le filifiliga o le inisalini o le iniseti o le fatuina o le fatuina poʻo le manaia o le natura, faapea foi ma ituaiga uma o fualaau o loʻo mauaina i luga o lona faavae. O vailaʻau faʻaonapo nei ua tuʻuina atu ma faamauina e ese mai i latou aafiaga: fua pupuu, umi-umi ma le umi o fualaau.

Faʻamatalaga pupuu faʻapitoa e aofia ai le Faiga Faʻapitoa, Humulin-masani, Biosulin. O nei sui e faʻaalia i le faʻavaveina o le faʻaleleia o le aʻafiaga ma le puupuu o le taimi o le gaioiga. E faʻapitoa ona faia, ae pe a manaʻomia, e mafai ona tui le iniseti poʻo le iniseti.

I fualaau oona e masani ona aofia ai Humulin-basal, Biosulin N, Protofan NM. O a latou gaioiga e oʻo atu i le 24 itula, o le aʻafiaga e atiina ae 2-2.5 itula i le maeʻa ai o le pulega. Sui o sauniuniga umi - Lantus, Levemir.

O se togafitiga faʻapitoa taʻitasi e faʻatonuina e le fomaʻi. E faʻatatau i mea nei:

  • gaoioiga faaletino
  • mamafa o le tino o le tino
  • taimi mo le atinaʻe o le hyperglycemia,
  • le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai,
  • onosai tausaga
  • le i ai o le uiga o le "ata o le taeao."

Togafitiga fou

O tala lata mai i le togafitiga o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka e fautuaina ai le faʻaaogaina o auala:

  • Le faʻaaogāina o siama. O se auala faʻalelei lea e mafai ai ona e foia faafitauli o le faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo. O le laina pito i lalo o le totoina lea o sela o le inisalini secretory i totonu o se potu suʻesuʻe. O le auala e masani ona faʻaaogaina i Saina, Siamani, ISA.
  • O le gaosiga o le gaʻo o Brown o se auala fou lea e faʻaitiitia ai le manaʻoga o le tino mo inisalini ma toe faʻafouina le gaʻo gaʻo. O gaioiga e mafua mai ona o le faʻasiliina o molimula suka e ala i gaʻo eleʻele enaena.
  • Vaʻaia. O se tui faʻapitoa na atinaʻe e faʻamoemoe e puipuia ai siama mai le faʻatafunaina e le polokalame faʻafesoʻotaʻi. O mea e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻaleagaina o le tino i le tino ma taofi ai le alualu i luma o le maʻi.

Fomaʻi togafitiga

O se tasi o auala na faʻaaogaina e fofo ai le maʻisuka. O le tele lava o taimi, o faʻasologa o loʻo faʻamatalaina le electrophoresis. O se metotia lenei e faʻavae i luga o le faʻaalia i le tuusaʻo saʻo ma le vailaʻau. Faʻatasi ai ma le talaaga o le "maʻi manaia" e faʻaaoga ai le eletise o le zinc, copper ma le potassium. O le togafitiga ei ai lona aoga aoga i le tulaga lautele o le tino, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, faʻaititia le glycemia.

E manaʻomia le eletise o le potassium e faʻapipiʻi ai le aofaʻi o elemene i totonu o le tino ona o lona malosi tele i le urine. E manaʻomia le konisini mo le masani masani o le metabolism, le faʻamautuina o le cholesterol ma le suka, ma le faʻaleleia o le pancreas. A faʻaaogaina le angiopathy o pito pito i lalo, e faʻaaogaina le electrophoresis ma le sodium thiosulfate poʻo le novocaine, ona o le faʻaitiitia o lagona tiga, ma o le a faʻaaogaina le aʻafia ma le faʻaaogaina o le sclerotic.

O le Magnetotherapy e masani ona faʻaaogaina, lea e maua ai le analgesic, immunomodulating ma aʻafiaga faʻavalea. Inductothermy (faʻaaogaina o le maualuga o le magnetic) e manaʻomia e faʻaleleia atili ai le toto ma le lymph. O le faʻamalosia o le okesene (o le faʻaaogaina o le okesene i lalo o le maualuga) e mafai ai ona e faʻaaogaina ituaiga eseese o hypoxia, faʻaleleia tulaga lautele o le maʻi, faʻaitiitia le fualaau o le inisalini ma isi vailaʻau faʻaaogaina, faʻaleleia le toto ma faʻagasolo le pancreas.

O le Acupuncture o se isi togafitiga lelei. Olala e faʻaaogaina e togafitia ai le neuropathy. E tatau ona faʻaleleia le faʻamalosi o le namu, faʻateleina le lagona o le pito i lalo, ma faʻaitiitia le tiga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻaaogaina ai le acupressure, electroacupuncture ma le laser acupuncture.

O le isi auala o le plasmapheresis. O lenei metotia e aofia ai le mea moni e aveese le plasma toto o le maʻi ma suia i sui o le plasma. O togafitiga faapena e aoga i le talaaga o le toilalo ma le faʻalavelave faʻapitoa. O le isi togafitiga o togafitiga o le paina (faaaoga vai masani ma le gaosia o ni mineral), o se vaega o togafitiga toga.

Fofo faʻapitoa

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa. E le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia i lenei tulaga. O fua o loʻo mulimuli mai e lauiloa.

Fua o fuainumera 1
Ata teuteu o fugalaau linden. O mea laititi e sasaa i le vai i le fua o se ipu fugalaau i le lita o le vai. Suauu mo le 15 minute, ma a maeʻa le mafanafana, faʻafefe ma ave sina sipuni i le aso atoa.

Fua le fuainumera 2
Faʻaopopo se fasi laau cinnamon i se ipu vai inu, faʻaauau mo le afa itula. Aumai se sipuni sipuni o le meli ma tuʻu le vaifofo mo isi 3 itula. Faʻaalu i le aso i nai sipuni laiti.

Fua o le fuainumera 3
E tatau ona saunia se faʻafefiloi o se moa moa mata ma le afa afa o le sua o le tipolo. O se fomaʻi togafiti faapena e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E tasi le itula ao leʻi oʻo i le taeao.

Ae paga lea, pe a fesiligia pe mafai ona faʻamalolo le maʻisuka, o vailaau faʻaonapo nei e le mafai ona maua se tali saʻo. O loʻo i ai le tele o auala fou, ae ui i lea, o le tele lava o loʻo latou atinaʻe. O le tele o fuataga ua filifilia e le fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani i le taui mo le faʻamaʻi, puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamautinoa le ola lelei o le tagata maʻi i se tulaga maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga