Dogwood mo le maʻisuka ituaiga 2

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka e pagatia mai le oona, o le faʻaaogaina o dogwood mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o dogwood mo maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻagasolo le pancreas.

O fualaau o Dogwood e maua ai le malosi o le antimicrobial and bactericidal effect ma faateleina ai le puipuiga.

I le faʻaaogaina saʻo o le tunu i le maʻisuka, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o suga i le tino maʻi. E le gata i lea, e mafai ona puipuia le faʻaalia ma le alualu i luma o se numera tele o faʻafitauli o le maʻisuka.

Pe a 'ai le suauu, e tatau ona manatuaina o fua o lenei laau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai le malosi o le manava ma le faʻavaveina o le popole.

Dogwood taua

O fua o le suauu o se paluga suamalie ma suamalie ma se fatuga tele. O loʻo aofia ai i le tele o vitamini e aofia ai vaega A, P, C.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o vine e aofia ai elemene taua e pei o le calcium, phosphorus, magnesium ma le sodium.

I le avea ai o se vaega o vine, o se fuainumera tele o meaola ninii eseese ua faailoaina, e aofia ai:

E le gata i lea, o le maualuga o le pectin ma le tannins na faʻaalia mai i fualaʻau.

Pe a taumafa fualaʻau, e tatau ona manatuaina o le umi o le teuina o vine fou e le tele ai meaʻai e aofia ai vitamini. O le auala sili ona lelei mo le teuina o taimi uumi o le faʻamagoina o fua.

O dogwood vela mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e pei o suamalie. E tatau ona faʻatagogo ia Berries pe a maeʻa. E tatau ona faʻatagogo togalaau i fatu. O i totonu o ponaivi o loʻo i ai le tele o meaʻai.

O le faʻamagoina o Dogwood o se faiga faigofie. O lenei mea e manaʻomia ai ni fua fou ua fua mai fua mai otaota, faʻalautele i luga o le pepa mafiafia. O taimi taʻitasi, e tatau ona faʻafefiloi vine, faʻamago e tatau ona faia i le ea, i se nofoaga e puipuia mai le la susulu.

E tatau ona faia le vele i le ao, ma o le po e tatau ona aumai ai vine i totonu o le potu. A faʻaaogaina se masini faʻapitoa, e tatau ona mamago berries vinewood i le vevela o le 50 i le 70 tikeri Celsius. O vine mamago o loʻo teuina i totonu o se taga lino i se nofoaga malulu, pogisa.

Dogwood compote pe kissel e faia mai fualaau mamago. E le gata i lea, o fualaau mamago e mafai ona faʻaaoga i le sauniuniga o sau sau ma teas.

Dogwood ma le maʻisuka

100 g o fualaau lapisi e na o le 44 Kcal, o vine ei ai le faasinomaga o le faasinomaga (25), o lea e mafai ai ona latou i ai i le fua o le maʻisuka (e le silia le 100 g / aso).

Faʻapefea ona faʻaaoga dogwood mo maʻi suka? O fualaau Dogwood e aina fou, tao, mago pe mamago. Juices, sau saula mai ia i latou, paluga, moa, mea ua faia, meainu suamalie, meaʻai suamalie e faaopoopo i salati ma meaʻai.

Taua: i le faagasologa o le saunia o meaʻai gaosia i le fale ma dogwood, o tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻaaoga le suka, ae o lona natura (synthetic) sui - fructose, xylitol, isomalt, sorbitol, sucrasite, aspartame, ma isi.

1) Mo togafiti togafitiga ma faʻasolosolo, o loʻo fautuaina le maʻisuka e inu le suamalie fou mai le sanala vine i aso taitasi (afa itula ao lei faia le taumafataga autu, o se tasi o tautua - ½ ipu).

2) O se mea faʻapipiʻi e faʻatatau i fua o le cornel o le a aoga foi mo tagata mamai e maua i le maʻisuka: 2 ipu o fuālaʻau fufulu mama e tatau ona sasaa i le 3 lita o le vai, pe a uma - faʻavela mo le 3 minute, aveese mai le vevela, mālūlū. E sili atu le inu i le inu i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

Taua: i vailaau faʻapitoa, e le gata o fua na maua ai a latou talosaga, ae aʻa foi aʻa, paʻu ma lau o le cornel tree (fou ma malogo). O teuteuga ma mea faʻaleagaina ua saunia mai ia i latou.

Dogwood mo le maʻisuka

100 kalama o fualaau aina e aofia ai sina vaega tele o le malosi, o le tau o le oloa ua na o le 44 Kcal.

E tatau ona maitauina o fua o le sanala e maualalo le faasinomaga o fuainumera, lea e tutusa ma le 25. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuniga o se taumafa meaai mo le maʻisuka, faʻapea foʻi le suamalie e maua ai se fuainumera maualalo maualalo e mafai ona saunia mai ai. E mafai ona 'ai e oʻo i le 100 kalama o vine i le aso.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai fua o le sukala i soo se ituaiga. Ina ia faʻalauteleina le taumafa o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina fualaau lapisi e fai ma vaega i le sauniuniga o:

  1. Vailaʻau tuʻufaʻatasia.
  2. Sauces.
  3. Mussov.
  4. Fualaau suamalie.
  5. Faasao.
  6. Kompotov.
  7. Fugalaau Dessert Desserts.
  8. Vailaʻau eseese ma meaʻai.

Pe a saunia ni ipu ma dogwood mo maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga ana faʻatusatusaga nai lo le suka i le tuufaatasiga o ipu, e pei o le faʻataʻitaʻiga:

O le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 ma dogwood ua fautuaina e fomaʻi, o suavai suamalie o aso taitasi mai vinewood vine e tatau ona faʻaumatia. O le inu o le vai e tatau ona afa itula ao le i ai taumafa, e tatau ona tasi le ipu tioata e tasi o le sua.

E matuā aoga lava le faʻaaogaina i le taumafataga o se meainu o le compote saunia mai fua o le cornel tree. Mo lenei faamoemoe, e lua ipu tioata e tatau ona liligi i le tolu lita o le vai ma kuka mo ni nai minute. O lenei compote e tatau ona faʻaalu le afa itula ao lei faia se taumafataga.

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina e sauniuni ai se faʻamaʻi faʻamalolo e aofia ai le tasi sipuniti o fualaʻau paʻu, faʻasaina i se ipu vai inu. E tatau ona faʻamalosia le faʻaaogaina mo le 30 minute. O le mea inu ua maeʻa e faʻamafanafana ma e faʻaalu i le afa itula i luma o se taumafataga.

O le afaina e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma ei ai lona aoga aoga i le gaʻoina. E le gata i lea, o lea ituaiga afaina e afaina ai le faagasologa o metabolic e tutupu i le tino.

O vailaʻau masani e masani ona faʻaaogaina i lona faiga e le gata o fua o le cornel tree, ae aʻa foi aʻa, paʻu ma lau. O nei vaega o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o teuteuga ma mea faʻaoga.

O le sili ona aoga o fua fou. Ole fua fautuaina o vine ile aso o se ipu malamalama. O lenei fualaau e tatau ona vaevaeina i ni inumaga se tolu ma ia 'ai i luma o taumafataga taitasi 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. Pe a 'aina fualaau fou, e tatau ona e faʻamaʻo lelei.

Afai e maua e se tagata le maʻisuka, e mafai ona e inu i le compet; e tatau ona e manatuaina o le teuina o lenei vaiinu mo se taimi umi e le fautuaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o dogwood

E ese mai i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o sanala e aoga mo le tino, e mafai foi e lenei oloa ona afaina ai le tino.

O loʻo i ai se lisi atoa o faʻamaʻiloga e puipuia ai le faʻaaogaina o fualaʻau cornel i le i ai o le maʻisuka i totonu o tagata.

O faʻamaualuga sili ona taua i le faʻaaogaina o le cornel berries i le maʻi suka o mea nei:

  1. O le auai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma le faʻateleina o le eletise o le gastric juice.
  2. O le le gasegase o le tagata gasegase i vaega o loʻo maua ai le fua ma se faʻafefe i le vaega ole fua.
  3. O le iloa o le gastritis e puipuia ai le taumafaina o fua o le cornel.
  4. E le fautuaina e 'aina fua pe afai o loʻo i ai i le tagata ni maʻi pipili, duodenitis, faʻagasologa masani ma le faʻailoga.

O le faʻaaogaina o cornel vine ao lei momoe e le fautuaina. E mafua lenei ona o le i ai o se fua o le fua i le fua. O le faʻaaogaina o vine ao lei momoe e mafai ona oʻo atu ai i le le mautonu ona o le faʻaaogaina o le tino.

Ina ia ausia le maualuga o le aoga o vailaau ua saunia i luga o le faavae o dogwood, e tatau ona faaaoga auala eseese o pulega. O lenei auala e mafai ai e oe ona lelei le pulea o le maualuga o le suka i le plasma toto o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo taʻu atu ai pe faapefea ona e 'ai ma le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mea aoga o dogwood ma faʻasalaga mo le maʻisuka

E faʻaaoga lelei e tagata fua o lenei vao mo meaai, faʻapea foʻi ma le gaosia o vailaʻau faʻamaʻi. E toatele tagata e pei o le tart, suamalie ma le tofo o fua o vine. E faʻatagaina i latou e maua i maʻi pipisi, e aofia ai le maʻisuka. Dogwood ei ai sona aoga aoga i luga o le metabolism, faʻaleleia le soifua maloloina atoa i le taimi o le faʻamalosia o faʻamaʻi faʻatasi.

E taua tele mo tagata e le lava le gaosiga o le inisalini e fai ai a latou meaʻai ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le gasegase o le oso i le glucose. Ina ia ausia lenei sini, muamua lava, e tatau ona vavaeeseina mai oloa o loʻo lisiina ma se maualuga maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma mea e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma kalori.

Dogwood faʻatasi (i le kalama):

E leai se gaʻo. Faʻafiafiaga kalori - 44 kcal. O le numera glycemic o le 25. O le numera o iunite falaoa e 0.75.

O Dogwood o se oloa taua. E iai:

  • oona malosi (succinic, citric, malic),
  • nitrogenous, pectin, tannins,
  • flavonoids
  • vitamini C, PP,
  • peta pati
  • ese,
  • calcium, potassium, iron, sulfur, magnesium, phosphorus.

O le pulupulu e aofia ai le 10-17% o sugars: glucose ma le fructose. E mafai ona lamatia lenei mea mo maʻi. O lea aua neʻi e aafia i siama poʻo meainu mai fua o lenei laau. Pe a 'aina se fuainumera o vine, o le a leai se "aveʻesea" o le kulukose. O le fructose o se vaega e maua malie.

Faamanuiaga ma le afaina

E na o ni nai tagata e aina dogwood i aso uma pe, fai mai, e masani lava. O le tele lava e seasea lava. I le taimi nei, o vine e matua aoga tele mo le toesea o le vitamini C. 180 g ua lava e saturate ai le tino ma le acid ascorbic. E mafai ona aofia ai fualaau fou, mamago, poo fualaau aina i le taumafataga.

Afai e te 'aina sina lima o vine i aso uma, o le a amataina nei laasaga i le tino:

  • faamamaina mai le faaleagaina o oloa o mea eseese,
  • faʻamalositino o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • maualuga le tino o le tino
  • faʻamalosia le faiga o puipuiga
  • faʻasologa masani
  • faaosofiaina o le malosi o le enzymatic o le pancreas,
  • le tuʻuina atu o faʻamalositino i le gastrointestinal tract (GIT).

O togalaau e faʻaaogaina e faasaʻo ai le gataifale, faʻaumatia le vaivaiga o le vai. Faʻailoa atu i latou i maʻi e maua i le rūmati, anemia, gout, vasthis, eczema.

O le sua na sua mai i fualaau aina e iai foi mea aoga. E manaia ma faʻaosofia ai le gataifale. O le mea lea, o le "suka suka" e mafai ona inu. O nei faamalologa o le natura e fesoasoani foi i faafitauli o le oral vevela, o faaletonu o le gastrointestinal tract (o loo i ai se mea e sili atu lona malosi). I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o meaʻai ma teuteuga o fualaau aina, fatu, laʻau ma fasi vao e lauiloa.

I le tele o mea, vine, pei o isi oloa, e le tatau ona faʻaumatia. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le ita, le mautonu. O le maualuga o le elemene ascorbic o le a faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le tino ma le gaʻo.

  • gastritis
  • masaniga tumau
  • duodenitis
  • tasi le le faapalepale, afaina,
  • gastrointestinal ulions formation.

O Dogwood ei ai se aafiaga taua i luga o le tino popole. O le mea lea, e le tatau ona 'ai muamua ao le i momoe. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona lafoaʻi le fomaʻi ma se leo faateleina o le matua ma le taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

O tagata ua maua i le maualuga maualuga o le toto suka e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa e tuufaatasia ai se taumafataga. E tatau ona taua uma elemene taua, vitamini, amino acids, ma gaʻo gaʻo i lalo ifo o le gaosiga mai oloa i le tino. O i latou o loʻo mamafa tele e tatau ona mataʻituina le faʻaogaina o le kalori.

I le maʻisuka ituaiga 2, o dogwood o loo i luga o le lisi o meaai fautuaina. A maeʻa, o vitamini o lona tino, meaola eletise, mea faʻalauiloa ma isi mea e faʻaleleia ai le gataifale, faʻaleleia le gaioiga o le pancreas, faʻamalosia le puipuiga. Faʻateleina le maualuga o le ola o le tagata maʻi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faʻamalosia ai foʻi le metabolism, pancreas, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma ona o nei mea uma, o le toto o loʻo faasolosolo malie lava ona faʻavasega. Faʻafetai i lenei aʻafiaga, o vine o loʻo aofia i le tele o phytopreparations. Ua aofia ai foi i togafitiga o togalaau togafitiga e mamanuina ai togafitiga o le endocrine.

Gesational diabetes

O le maʻitaga o le taimi lea e sili ona lamatia ai se fafine - faaletino ma mafaufau. Ma e manaʻomia e ia le lagolago lelei ma le malosi - faaletino ma le mafaufau. Dogwood, o loʻo i ai le tele o ituaiga mea aoga, e maua ai e se fafine se fesoasoani lelei e tusa ai ma le mataituina o lona ola maloloina. E faʻamalosia ai le puipuiga a le tino, puipuia ai le faʻaalia mai o faʻamaʻi pipisi eseese. O berries e faʻaititia le lamatiaga o le vai vai, fesoasoani e puipuia le anemia. O se aafiaga lelei i le gaosiga o gaʻo e fesoasoani e faaitiitia ai le avanoa e maua ai le mamafa mamafa.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, e tatau i fafine maʻitaga ona toe iloilo a latou meaʻai. Ae o fualaau aina suamalie taua e le tatau ona lafoaia. Ae maise lava pe afai e le tele nisi oi latou i luga o le lisi. E mafai e Berries ona faʻafaigofieina le gaioiga o le inu o gaʻo ma mafai ai e le puleaina o le suka.

O se fafine maʻitaga e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le endocrinologist. Ma afai e te toilalo e aumai le kulukose i le masani e faʻaaoga ai se meaai na o oe, e tatau ona e tui inisalini. O le teenaina o le togafitiga e mafai ona oo atu ai i se tulaga faaletonu o le lelei o le tagata lava ia ma le tulaga o le fusi, lea e mafua mai i le atinaʻeina o eseesega eseese ia te ia. A maeʻa le fananau mai, o pepe faapena o loʻo i ai ni manava manava, e toatele e iai le hypoglycemia.

Laʻaiga Paʻu Laiti

E mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka pe afai e te mulimuli i se meaai malosi. O le lisi e tuʻuina atu e aofia ai ni ipu e aofia ai sina vaega tele o gaʻo. O nei meaʻai e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Soo se meaʻai, suamalie, meaʻai sauniuni, falaoamata, mea inu faʻasaina ua faʻasaina! O le malologa e mafai ona 'ai i ni vaega laiti. Ma aua nei galo e uiga i le pulea o oe lava. O le fuaina o kulukose i luma ma le maeʻa ai o le a fesoasoani i le fetuunaiga o le taumafataga poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi.

O oloa uma lava, ia e aofia ai le tele o mea inu oona, na faʻaleagaina ai le ala o le maʻi. Pe a faʻamalosia, e faʻasavaeina i filifili o suga. O se taunuuga, o le "ave-off" glucose ua tuʻuina mai.

I le noatia ma le fai fuafua i mataupu faavae o taumafa maualalo, o le taumafaina o le toetoe lava o fualaau aina uma ma fualaʻau e faaitiitia. Dogwood endocrinologists ua faʻatagaina e tuʻuina i lalo o le suʻega a le tagata lava ia ma se mita o le kulukose toto. Afai e tali filemu atu le tino i lenei tamaʻi, e leai ni fesuiaiga taua i toto toto, e mafai ona tuʻuina vine. Afai e vave ona tupu le suka - aveese.

Folafolaga masani

O le toʻatele o tagata e le fiafia i nei fua fou ona o le tart, le manava oona ma le tele o lagona e tumau pea io latou nifo ma laulaufaiva. Faʻamatalaga ma infusions o se isi mea. E mafai ona faʻapipiʻi Dogwood, mo se faʻataʻitaʻiga, i fugalaau - ma o le tofo o le vai o le a faaleleia.O loʻo maua i le maʻisuka fualaau aina fou ma soso mai nei togavao vao. O le togi lelei o le 50 ml i le aso i luga o se manava gaogao. E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina le aofaiga i le 200 ml.

Mo le saunia o le compote, e lua ipu o fuālaʻau fou ua sasaa i le 3 lita o le vai. Suauu mo le sili atu i le 3-5 minute e tausia ai le maualuga o meaʻai. Ma le isi, e tatau ona i totonu o le pusa i lalo o le tapuni seia maeʻa maeʻa.

O le fusi e sili atu ona faʻamalosia. Ina ia saunia, ave 10 g o fualaau mamago. Liligi i latou i se ipu vai inu ma alu mo le afa itula. O le inu ua fautuaina nai lo le la, i le va o meaʻai.

E faʻaaoga foi Dogwood e fai ai lole, jam, jelini, jeli, jam. Ae o le suka e faʻaleleia atili ai uiga o le tino o tagata ei ai maʻi o le endocrine e faʻasaina e faʻaopopo i nei ipu. Afai e manaʻomia, o le stevia e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, lea e le faʻavaivai i le taimi o togafitiga vevela.

O le mafai ona 'aina dogwood mo "faʻamaʻi faʻamaʻi" e tatau ona ogatusa ma le endocrinologist togafiti. E fesuiaʻi e le fomaʻi le tulaga lautele o le soifua maloloina, o le i ai o faʻasolega ma fuafua pe fia ni fua o le a sili ona lelei mo le maʻi.

Sauniuniga saogalemu

E fautuaina e vavaeese dogwood mai le taumafataga:

  • faʻamaʻi maʻi
  • maʻitaga ma fafine lacting
  • gasegase i gastritis ma le maualuga o le eletise o le manava,
  • tagata e mafatia i le masani ai ma le faʻamalosi (faʻalauteleina le pala i totonu o le manava).

Dogwood mo le maʻisuka ituaiga 2: taumafa ma togafitiga ma fua

O le maʻisuka e pagatia mai le oona, o le faʻaaogaina o dogwood mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o dogwood mo maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻagasolo le pancreas.

O fualaau o Dogwood e maua ai le malosi o le antimicrobial and bactericidal effect ma faateleina ai le puipuiga.

I le faʻaaogaina saʻo o le tunu i le maʻisuka, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o suga i le tino maʻi. E le gata i lea, e mafai ona puipuia le faʻaalia ma le alualu i luma o se numera tele o faʻafitauli o le maʻisuka.

Pe a 'ai le suauu, e tatau ona manatuaina o fua o lenei laau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai le malosi o le manava ma le faʻavaveina o le popole.

Dogwood taua

O fua o le suauu o se paluga suamalie ma suamalie ma se fatuga tele. O loʻo aofia ai i le tele o vitamini e aofia ai vaega A, P, C.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o vine e aofia ai elemene taua e pei o le calcium, phosphorus, magnesium ma le sodium.

I le avea ai o se vaega o vine, o se fuainumera tele o meaola ninii eseese ua faailoaina, e aofia ai:

E le gata i lea, o le maualuga o le pectin ma le tannins na faʻaalia mai i fualaʻau.

Pe a taumafa fualaʻau, e tatau ona manatuaina o le umi o le teuina o vine fou e le tele ai meaʻai e aofia ai vitamini. O le auala sili ona lelei mo le teuina o taimi uumi o le faʻamagoina o fua.

O dogwood vela mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e pei o suamalie. E tatau ona faʻatagogo ia Berries pe a maeʻa. E tatau ona faʻatagogo togalaau i fatu. O i totonu o ponaivi o loʻo i ai le tele o meaʻai.

E tatau ona faia le vele i le ao, ma o le po e tatau ona aumai ai vine i totonu o le potu. A faʻaaogaina se masini faʻapitoa, e tatau ona mamago berries vinewood i le vevela o le 50 i le 70 tikeri Celsius. O vine mamago o loʻo teuina i totonu o se taga lino i se nofoaga malulu, pogisa.

Dogwood compote pe kissel e faia mai fualaau mamago. E le gata i lea, o fualaau mamago e mafai ona faʻaaoga i le sauniuniga o sau sau ma teas.

Dogwood mo le maʻisuka

100 kalama o fualaau aina e aofia ai sina vaega tele o le malosi, o le tau o le oloa ua na o le 44 Kcal.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai fua o le sukala i soo se ituaiga. Ina ia faʻalauteleina le taumafa o le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina fualaau lapisi e fai ma vaega i le sauniuniga o:

  1. Vailaʻau tuʻufaʻatasia.
  2. Sauces.
  3. Mussov.
  4. Fualaau suamalie.
  5. Faasao.
  6. Kompotov.
  7. Fugalaau Dessert Desserts.
  8. Vailaʻau eseese ma meaʻai.

Pe a saunia ni ipu ma dogwood mo maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga ana faʻatusatusaga nai lo le suka i le tuufaatasiga o ipu, e pei o le faʻataʻitaʻiga:

O le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 ma dogwood ua fautuaina e fomaʻi, o suavai suamalie o aso taitasi mai vinewood vine e tatau ona faʻaumatia. O le inu o le vai e tatau ona afa itula ao le i ai taumafa, e tatau ona tasi le ipu tioata e tasi o le sua.

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina e sauniuni ai se faʻamaʻi faʻamalolo e aofia ai le tasi sipuniti o fualaʻau paʻu, faʻasaina i se ipu vai inu. E tatau ona faʻamalosia le faʻaaogaina mo le 30 minute. O le mea inu ua maeʻa e faʻamafanafana ma e faʻaalu i le afa itula i luma o se taumafataga.

O le afaina e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma ei ai lona aoga aoga i le gaʻoina. E le gata i lea, o lea ituaiga afaina e afaina ai le faagasologa o metabolic e tutupu i le tino.

O vailaʻau masani e masani ona faʻaaogaina i lona faiga e le gata o fua o le cornel tree, ae aʻa foi aʻa, paʻu ma lau. O nei vaega o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o teuteuga ma mea faʻaoga.

Afai e maua e se tagata le maʻisuka, e mafai ona e inu i le compet; e tatau ona e manatuaina o le teuina o lenei vaiinu mo se taimi umi e le fautuaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o dogwood

E ese mai i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o sanala e aoga mo le tino, e mafai foi e lenei oloa ona afaina ai le tino.

O loʻo i ai se lisi atoa o faʻamaʻiloga e puipuia ai le faʻaaogaina o fualaʻau cornel i le i ai o le maʻisuka i totonu o tagata.

O faʻamaualuga sili ona taua i le faʻaaogaina o le cornel berries i le maʻi suka o mea nei:

O le faʻaaogaina o cornel vine ao lei momoe e le fautuaina. E mafua lenei ona o le i ai o se fua o le fua i le fua. O le faʻaaogaina o vine ao lei momoe e mafai ona oʻo atu ai i le le mautonu ona o le faʻaaogaina o le tino.

Dogwood mo le maʻisuka

O Dogwood o se pusi suamalie ma le manaia ma se fatuga mauoa. O le mea lea, o loʻo i ai vitamini o vaega A, P, C, elemene o elemene (calcium, magnesium, sodium, phosphorus), faʻamalosi tino (malic, succinic, citric, tartaric), pectin ma tannins.

Fualaau aina aoga

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le cornel vine e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli faafomaʻi:

Dogwood ma le maʻisuka

100 g o fualaau lapisi e na o le 44 Kcal, o vine ei ai le faasinomaga o le faasinomaga (25), o lea e mafai ai ona latou i ai i le fua o le maʻisuka (e le silia le 100 g / aso).

Faʻapefea ona faʻaaoga dogwood mo maʻi suka? O fualaau Dogwood e aina fou, tao, mago pe mamago. Juices, sau saula mai ia i latou, paluga, moa, mea ua faia, meainu suamalie, meaʻai suamalie e faaopoopo i salati ma meaʻai.

Taua: i le faagasologa o le saunia o meaʻai gaosia i le fale ma dogwood, o tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻaaoga le suka, ae o lona natura (synthetic) sui - fructose, xylitol, isomalt, sorbitol, sucrasite, aspartame, ma isi.

1) Mo togafiti togafitiga ma faʻasolosolo, o loʻo fautuaina le maʻisuka e inu le suamalie fou mai le sanala vine i aso taitasi (afa itula ao lei faia le taumafataga autu, o se tasi o tautua - ½ ipu).

2) O se mea faʻapipiʻi e faʻatatau i fua o le cornel o le a aoga foi mo tagata mamai e maua i le maʻisuka: 2 ipu o fuālaʻau fufulu mama e tatau ona sasaa i le 3 lita o le vai, pe a uma - faʻavela mo le 3 minute, aveese mai le vevela, mālūlū. E sili atu le inu i le inu i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

Taua: i vailaau faʻapitoa, e le gata o fua na maua ai a latou talosaga, ae aʻa foi aʻa, paʻu ma lau o le cornel tree (fou ma malogo). O teuteuga ma mea faʻaleagaina ua saunia mai ia i latou.

Sauniuniga saogalemu

E fautuaina e vavaeese dogwood mai le taumafataga:

  • faʻamaʻi maʻi
  • maʻitaga ma fafine lacting
  • gasegase i gastritis ma le maualuga o le eletise o le manava,
  • tagata e mafatia i le masani ai ma le faʻamalosi (faʻalauteleina le pala i totonu o le manava).

O le a le mafuaʻaga o le le atoatoa o le insulin i le maʻisuka?

O le inisalini o hormone pancreatic o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa i metabolic process in almost all tissues. E na o le pau lea o le homone i le tino e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le inisalini e faʻamalosia atili ai siama siaki i le kulukose, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen polysaccharide - o le ituaiga autu o le teuina o faleoloa kulukose.

O le solia o le pule faalilolilo o le hormone e mafua ai le le lava o le tino.

O le le atoatoa o le inisalini o se vaega autu lea i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka).

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se gasegase ole inisalini, lea e faʻaalia ai ile solia o le gaioiga a lenei hormone i luga o le tino.

Ituaiga o Inisalini Faʻamalosia

E lua ituaiga o inisalini:

  • Pancreatic (ona o suiga i sulu o le pancreas).
  • E leai se pancreatic (e le fesootaʻi ma le le lelei o le pancreas).

I tagata gasegase i le tino e le o le pancreatic, o le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina masani, ma o nisi taimi e sili atu, peitaʻi, pe o lona lava gaioiga poʻo lona faʻamatalaga ile maualuga o le cellular ma le tissuʻu ua faʻavaivaia.

O peta Beta o se vaega o tamaʻi pancreatic (motu o Langerhans) poʻo le faʻaputu i ni fuifui vine. O le faʻamaogaina o peta peta o le iuga lea o le faagasologa o le autoimmune ma le mafuaaga o le maʻisuka.

Mafuaaga o le faamai

O mafuaʻaga o le le lava o le insulin e:

  • Faʻasologa o le gaʻo, togafitiga faʻapitoa o seta receptors beta).
  • Flammation o le pancreas poʻo le gall sch.
  • Pangreatic tipiga, o lona faʻalavelave.
  • O suiga sclerotic i vaʻa toto (e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le toto i le pancreas, e mafua ai le le lelei o ana galuega).
  • Faʻaleagaina o le faʻasologa o enzymes.
  • Iniseti, faʻamaʻi faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le tino puipuia.
  • Le lava le inisalini ma le atuatuvale le popole, popole. I le taimi lava e tasi, o le kulūkose i totonu o le toto e tulaʻi mai.
  • Le lava o faamalositino po o, i se isi itu, gaioiga faaletino sili. O mea uma e lua ma le le lava o le gaioiga faaletino e fesoasoani i le faateleina o le toto suka ma le televave o le faʻasologa o inisalini.
  • O le i ai o tumepa i le pancreas.

O le le lava o le faʻaaogaina o puipuiga ma le zinc i le faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o taumafa o le uʻamea e mafai foi ona aʻafia ai le inisalini. E mafua lea ona o le zinc, faatasi ai ma isi mea, e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o le inisalini ma ona femalagaiga i le toto.

Fesoasoani i le atinaʻeina o le inisalini o meaʻai o loʻo i ai cyanides (sorghum, ufi, aʻa).

Tomai togafitiga faʻamaʻi ma meaʻai

O le maʻisuka e pagatia mai le oona, o le faʻaaogaina o dogwood mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o dogwood mo maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻagasolo le pancreas.

O fualaau o Dogwood e maua ai le malosi o le antimicrobial and bactericidal effect ma faateleina ai le puipuiga.

I le faʻaaogaina saʻo o le tunu i le maʻisuka, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o suga i le tino maʻi. E le gata i lea, e mafai ona puipuia le faʻaalia ma le alualu i luma o se numera tele o faʻafitauli o le maʻisuka.

Pe a 'ai le suauu, e tatau ona manatuaina o fua o lenei laau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai le malosi o le manava ma le faʻavaveina o le popole.

Tuua Lau Faamatalaga