Faailoga ma togafitiga o le maʻisuka glomerulosclerosis i le maʻisuka

Focal segmental glomerulosclerosis (FSH) o le mafuaaga autu o faamaʻi fatu fatu i le lalolagi atoa. O le manatu o le aiology o le FSHC muamua o se vaega o le plasma ma le toe gaoioi i le togafitiga o le immunosuppressive ma se tulaga lamatia o le toe foi i tua pe a uma le gaosiga o fatu fatu. FSGS faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le mamafa tele o le faʻaaogaina o le sipronia ona o le faateleina o le tino, faʻaitiitia le malosi o le nephron, poʻo le hyperfiltration e tasi le glomerular e fesootaʻi ma nisi faʻamaʻi.

Ole vaega ole glomerulosclerosis o se taʻiala sili lea e mafua ai le le atoatoa. Na ia faasino atu i se ata o le talafaasolopito o loʻo faʻamalamalamaina ai le ono mafai o talaʻaga autu, faʻamatalaina le autu aoao o le faʻasalaina ma le faʻaumatiaina o podocytes.

O le suʻesuʻeina o le centame glomerulosclerosis o loʻo faʻalagolago i le tuufaatasia o le tala faʻasolopito (faʻamaʻi aiga, talaaga o le fanau mai, mamafa o le mamafa ma le mamafa o le tino, fualaau oona), suʻesuʻega o suʻesuʻega a le laboratory (serum albumin, protein urine, ma serology viral) ma le talaaga faʻapitoa. O le Proteinuria e ono i ai i le nephrotic poʻo lalo ifo. O le taua tele o le faʻaumatiaina o isi faʻamaʻi faʻapitoa poʻo faʻamuamua autu o fatugaʻo, lea e mafai ona taʻitaʻia atu ai i se faʻasaga tutusa.

Epidemiology ma le mamafa o le lalolagi atoa

O le faʻaogaina o le centureu glocleulosclerosis, faʻatusatusa i isi faʻamaʻi o nei faʻamaʻi, ua tupu i le lalolagi atoa. Ae ui i lea, o le tele o taimi ma le masani ai e faigata ona faʻavae, ona o le tele o feeseeseaiga i le lalolagi o faʻamatalaga, avanoa, ma le lagolagoina o le tui o le tino.

O se iloiloga o lomiga faasalalauina i le salafa o le lalolagi, na faaalia ai o fua faatatau faaletausaga o fua faatatau e mai le 0.2 i le 1.8 i le 100,000 faitau aofai i le tausaga. O le fua faatatau o le faʻatupulaia o le 2.7 tagata gasegase i le miliona. O loʻo i ai se tulaga faʻapitoa ma ituaiga tagata. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le faalētonu o tamaʻitaʻi i fafine e le faʻamaonia nai lo alii.

O le faʻavasegaga o le focalite segmental glomerulosclerosis e faʻapitoa. E aofia ai le pathophysiological, histological ma genetic aspects. I le taimi muamua, na vaevaeina le FSGS i le mea muamua (idiopathic) ma pepa lua. E mafai ona aʻafia ai le aiga (genetics), faʻamaʻi pipisi, fualaau faʻatau.

Fautuaga mo falemaʻi mo le fofo o le glomerulosclerosis e mafai ona fesootaʻi i le suiga o le histological, aemaise i le glucocorticoid reactivity o le liona o le pito i luga ma le malosi, ma le le mautonu o le natura o le fesuisuiai eseesega.

6 fomaʻi pepa

O le tuufaatasia o le gasegase o le tino, pathophysiological factor, history clinical and response to therapy, fautuaina e tuufaatasia le FSGS i ni pepa e ono. Latou te aofia ai:

  • muamua
  • fetuutuunai
  • maualuga tele
  • siama-faʻasaʻo
  • fualaau faasaina
  • APOL1-hono.

Talafaasolopito o le maʻi

O faʻamatalaga laiti o le glomerulonephritis i tagata matutua e faʻaalia ona o le leai o se tubulointerzital taugata. O le faʻatoʻilaloina o le pito i lalo o le taulaʻi maualuga o le fusi faʻapipiʻi i le Bowman capsule e lata ane i le vavae ese o le tui.

O le filifiliga pito sili ona taua o le paʻu. O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona iloiloina i le faʻapipiʻiina o faʻamaumauga o le endothelial tubular reticular inclusions o loʻo matauina i le auiliiliina o auʻiliʻili. E mafai ona maitauina i tulaga maualuga o fesoʻotaʻiga, e aofia ai faʻamaʻi viral. O siama laʻititi e sui ma o le faʻaleagaina o faʻamaʻi e sili ona tali mai ma e le tele le alualu i luma, ma faʻavaivaia ai le mamalu o le tino, teteʻe i togafitiga ma le alualu i luma vave.

Faailoga e faʻaalia ai maʻi

Faailoga ma faailoga o le glomerulonephritis i tagata matutua e faalagolago i le i ai o se foliga lapopoa poʻo le masani. Latou te aofia ai:

  1. Pink poʻo le lanu uliuli lanu ona o le tele o le toto mumu toto (hematuria).
  2. Foamam urine ona o le sili atu o letinitini (proteinuria).
  3. Toto maualuga (maualuga maualuga).
  4. Tausiga o le vai (edema). E aliali i luga o foliga, lima, vae ma le manava.

I se eseesega, o faailoga o le le atoatoa o tamaitai i tamaitai e iloga:

  1. Faʻateʻaina galuega faʻaleleia.
  2. O le tumau o le uila e mafua ai le fetogi o vae.
  3. Umi le manava.
  4. Vaivai
  5. Le mautonu.
  6. Nausea
  7. Vaivai.
  8. Le mautonu le fatu fatu.
  9. Paʻu i totonu o le fatu fatu.
  10. Faʻanoanoa pe faʻafefe i mataupu ogaoga.

Le auala pito sili e iloagofie ai FSGS

O le mea muamua lava e fai o se suʻega faʻamalosi o fatugao. E aofia ai ni suʻega se lua:

  1. Faamaumauga o le albumin i le creatinine. O le tele o le albumin i le urine o se amataga vave o le fatu fatuga. Tolu taunuuga lelei mo le tolu masina pe sili atu o se faailoga o maʻi.
  2. Totogi o le filtuls. O le toto e tofotofoina mo otaota e taʻua o le creatinine. E sau mai le musika. A faʻaleagaina fatuga, o faafitauli e tulaʻi mai ma le aveeseina o le creatinine mai le toto. O le suʻega o le suʻega e faʻaaogaina i se faiga o le matematika ma le matua, lanu ma le kenera e suʻe ai le fua faatatau o le filtration.

Mafuaʻaga autū

Tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le glomeruli o le fatugaʻo e:

  1. Faamai pipisi. O le Glomerulonephritis e mafai ona atiaʻe le 7-14 aso pe a mavae siama muamua o paʻu (impetigo) poʻo siama pipisi streptococcal. Ina ia tau ia i latou, ua faamalosia le tino e maua mai le tele o auupega faaopoopo, lea e mafai ona iu ai i le glomeruli, ma mafua ai le mumu.
  2. Faʻaiʻuga endocarditis. E mafai ona salalau siama i le toto ma nofo ai i totonu o le loto, mafua ai le afaina o se tasi pe sili atu foi o fatu fatu. O le endocarditis bacteria e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi, ae o le sootaga i le va oi latou e le manino.
  3. Vailaʻau faʻamaʻi. Ole Vaivalea o le Tagata (VIH), Hepatitis B ma C e mafua ai faʻamaʻi.
  4. Lupus E mafai ona afaina ai le tele o okeni ma vaega o le tino, e aofia ai toto, sel, fatuga, fatu, sooga, ma mama.
  5. Lelei Lelei. O se maʻi tuga faʻafuaseʻi lea e tutusa ma le niumonia. E mafai ona mafua ai le glomerulonephritis ma le toto toto i totonu o mama.
  6. Nifaeropathy O lenei faamai pipisi muamua e afua mai ona o le totoina o le immunoglobulin. E mafai ona alualu i luma mo le tele o tausaga e aunoa ma ni faʻaaliga iloga.

Isi mafuaaga

O isi faʻafitauli o le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. Polyarteritis. O lenei ituaiga vascularitis e afaina ai toto laiti ma toto. E taʻua o le granulomatosis a Wegener.
  2. Tigā toto maualuga. O le gaosiga o galuega o loʻo faʻaitiitia. Latou te gaosia le sodium sili atu le leaga.
  3. Fofo vaegaal glomerulosclerosis. O loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻaaogaina o le siʻomaga o nisi glomeruli. O lenei tulaga atonu o le taunuuga o se isi faʻamaʻi pe mafai foi ona tupu mo se mafuaaga e le iloa.
  4. Maʻi faʻamaʻi fatu faʻamaʻi (maʻisuka nephropathy).
  5. Alport Syndrome. Faiga tuʻufaʻatasia. E mafai foʻi ona faʻaleagaina le faʻalogologo poʻo le vaʻai.
  6. Umiloma tele, cancer o le susu, ma le leukemia o le lymphocytic tumau.

Faiga faʻamaʻi

Fofo vaega glomeulosclerosis o se faʻafitauli eseese e tupu pe a uma le faʻalavelave i podocytes mo mafuaaga eseese. O mafuaʻaga o le faʻaleagaina e eseese:

  • faʻasalalau mea
  • gasegase gasegase
  • viral infection
  • togafitiga fualaau faasaina.

Mo le tele o vaega, o le fegalegaleaiga i le va o nei avetaavale e le manino ma faigata. Mo se faʻataʻitaʻiga, FSGS faʻapitoa e aofia uma ai le popolega o le podocyte (le vaʻaia le mamafa o le mamafa ma le gafatia) ma le gasegase o mea.

Faʻaleagaina o podocytes mai soʻo se ituaiga o FSHC (poʻo mai isi faʻamaʻi pipisi) e amataina le gaioiga e oʻo atu ai i le maʻi le nephritic. O se gasolosolo manuia o le faaleagaina o podocytes i totonu o le vateatea. Ina ia faapaleni le faaletonu, o nei siama e totogi mo le hypertrophy, e ufiufi ai le pito i luga o capillaries capillaries.

Faʻatasi ai ma le FSGS faʻatulagaina, o le hypertrophy glomerular e tupu i le amataga o le faagasologa o faʻamaʻi. I isi ituaiga, o le hypertrophy e sili atu ona maualuga e tupu mai i le leiloa o le nephron. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻateleina o aʻafiaga ma āu o loʻo i ai i le kolmeruli o totoe o le pateni.

O vaega o loʻo taua i lalo o loʻo talanoaina ai togafitiga faʻaleagaina, togafitiga, ma le togafitiga o le centure glomerulosclerosis.

FSGS Peraimeri

E aofia ai FSGS faʻataʻitaʻiga, viral, ma fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le faʻaleagaina o podocytes e aofia ai se mea e faʻasaga ai, atonu o se cytokine, lea e mafai ai e tagata maʻoti faapitoa ona aʻafia. O le masani sili lenei i tupulaga talavou ma talavou matutua. E masani ona fesoʻotaʻi ma le nephrotic series proteinuria (o nisi taimi e maualuga), faʻaitiitia le maualuga o plasma albumin, ma hyperlipidemia.

I le taimi nei, o le FSGS muamua o le togafitiga e faʻavae i luga o faʻamalosi puipuia. O mea nei o glucocorticoids ma calcinein inhibitors e faʻafetaui saʻo le phenotype o podocytes. Faʻaauau pea FSHF faʻafitauli tumau. Naʻo le tasi o le 77 uluaʻi suʻega o fatugao i tagata gasegase lea na mulimuli ane toe faʻaalia na faʻaalia ai se fesuiaiga faʻapitoa. Faʻafesoʻotaʻiga fesuiaiga o le plasma e ono mafua ai le faʻagaloga le tumau.

FSGS talafeagai

E tupu pe a maeʻa se vaitaimi o le faʻamaualalo maualuga i le maualuga o le nephron ma le maualuga o le toto maualuga pe a mavae le pathophysiology. Tuutuuga e fesootaʻi ma lona atinaʻe e aofia ai:

  • afaina o le fatu cyanotic,
  • selesia selesa,
  • afaina
  • togafiti o inrogen
  • moe uila
  • maualuga taumafa taumafa.

O le umi o le hyperfiltration tasi-glomerular e masani lava ona fuaina i le tele o tausaga ao lumanaʻi luma le glomerulosclerosis. FSGS faʻapitoa e taʻitaʻia ai i le alualu i luma o le cytroular cycles, o le atuatuvale ma le vaivai, le tele o le tausiga o le extracellular matrix i le glomerulus. O foliga vaaia o se fatugao o fatugao e aofia ai le glomeruli lapoa, o se autu o sikola o le tino e faʻaalia ai suiga mataʻutia. O foliga faʻapitoa e aofia ai le telefoni masani, lea e le masani i le FSHS muamua.

Genetic FSGS

E lua ituaiga. O nisi tagata gasegase ei ai se ituaiga o vailaau faʻapitoa o le a atiina ae ai le faʻamaʻi, aʻo isi e leai. O le numera o kenera e fesootaʻi ma le FSHC o loʻo ola i tausaga taʻitasi, e mafua mai ona o le salalau o le faʻasalaga o le tino atoa. I le taimi nei, e le itiiti ifo ma le 38 ua faailoaina.

O nisi o kenera e fesootaʻi ma se maʻi e aofia ai faʻaaliga faʻapitoa. E mafai ona tuʻuina atu ai se faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ai e se tagata gasegase ona suia i se gutu faapitoa. O isi e fesoʻotaʻi ma suiga masani i le faʻaogaina o le paʻu o lalo ifo poʻo le tala o le mitochondria.

Afai o le aiga e lei faia muamua se suʻega o suʻega, o le auala pito i sili ona lelei o le faʻaaogaina o paneta e taulai i le vave FSGS (pepe ma tamaiti). O suʻega faʻataʻitaʻiga faʻavaomalo i le lalolagi atoa o loʻo avanoa i le Nofoaga Tutotonu mo Faʻamatalaga Faʻatekonolosi ma National Institutes of Health.

Faʻamatalaga o se manatu

O le maʻisuka glomerulosclerosis e taua foi o le nephropathy o le maʻisuka ma le Kimmelstil-Wilson syndrome - o lenei igoa na mafua ona o le lua pathologists na latou iloaina le faaleagaina o fatu. I le maʻisuka peʻa a mavae le 20 tausaga, o lenei maʻi e tupu i le 20-60% o mataupu (i le tele o faʻamatalaga e matua eseese lava faʻamatalaga), ma o tamaitai e sili atu ona faigofie i ai.

I le tulaga lautele, o le maʻisuka glomerulosclerosis e atiina ae i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma tagata e le o le inisalini e faalagolago i le tino e mafatia tele tele.

O fatugaʻo o loʻo ufiufi i se mea faapitoa - fascia, lea e avea o se puipuiga mai le faaleagaina o masini. I lalo o le fascia, o fatugaʻo o loʻo faʻatusalia e le medulla ma le cortex. O nofoaga e vavalalata ai le meaola o le mafaufau o le fausaga o le faiʻai ua taʻua o le renal pyramids. E tutusa ma lobulu ma aofia ai le glomeruli e taʻua o le glomeruli. O le glouliuli lea na tuʻuina atu le igoa i le faʻamaʻi.

E tele nuances ma faigata i le pathogenesis o le maʻisuka glomerulosclerosis. E leai se maliega i le amataga o lenei faafitauli. E i ai le tele o manatu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e aofia ai:

  • fuainumera
  • immunology
  • hemodynamics
  • neuroendocrine mafaufauga
  • mafuaʻaga faʻasolosolo.

O le mafaufauga faʻavae e faʻavae i luga o se faʻasologa o le maʻisuka, o lona uiga, o le i ai o lenei maʻi ile aiga. O lenei mafaufauga ua fautua mai ai o gasegase vascular ma metabolic, faapea foi ma le suia o le gaʻo gaʻo, ua faʻatoʻaina.

O aʻoaʻoga faʻamaonia e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻaʻauʻau. O le sootaga i le va o le malosi ma le tele o taimi ole microangiopathy (oona o vaʻa laiti) ma le faʻaoʻoina o faʻalavelave puipuia o loʻo tafe i totonu o le toto ua faʻamaonia.

O le talitonuga o le neuroendocrine o loʻo taʻu mai ai o faʻafitauli o le maʻisuka e aʻafia i le vaʻaia e tupu pe afai e maualuga le maualuga o le hypothalamus, le pituitary gland ma glucocorticosteroid. O le iʻuga, o le maualuga o le permeability capillary e faʻateleina, ma o peptide molecula e tuʻuina i totonu o puipui puipui.

E tusa ai ma le talitonuga o le gataifale, pe a faʻalavelaveina le palatini ma le metabolic process of glycoproteins, ua faʻapipiʻi faʻamalosi (immunoglobulins). O le faateleina o le permeability o membranes o lalo ifo e mafua ai le faaputuputuina o le paraproteins i le renal glomeruli ma le suiga i se mea e pei o le hyaline.

O le ituaiga o le diabetic glomerulosclerosis e mafai ona:

Nodular foliga faapitoa mo le maʻisuka. O ia lea na faamatalaina e Kimmelstil ma Wilson, o ia lea na faaigoa ai le syndrome. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o nodules o loo faia i totonu o le glolenuli - eosinophilic formations. E mafai ona latou maua se foliga lapotopoto pe ova, ia nofo i le glomerulus atoa pe na o se vaega. Nodules e taua o foliga o le membrane, talu ai e foliga tutusa ma le mea o loʻo i lalo o paʻu.

At faasalalauina pepa o le faʻateleina o le faʻalauteleina ma le faʻatusatusaga o le mesangium e tupu i le faʻamaʻi, ae e le o faia ni nodules masani, e ui lava o loʻo iai aʻafiaga o lalo ifo o le capillaries.

At foliga tele i luga o le pito i tua o lokeke, faʻaputu e pei o pulou na aliali mai. O suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega e faʻaalia ai o nei aʻoaʻoga e aofia ai le tele o immunoglobulins faʻamalosia, lea e puipuia ai faʻalavelave.

Faʻafefiloi foliga faʻamaʻi o lona uiga o loʻo i ai ni nodules masani, ma faʻateleina le faamamaina o le mesangium, ma le faʻamafanafanaina o paʻu o lalo ifo.

Tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, e tau atu i le oti o le glomeruli ma le atinaʻe o fibrosis periglomerular.

Faailoga o le maʻisuka glomerulosclerosis

O le maʻi e tele ni faʻaʻailoga, ae o le faʻaaliga o latou uma i le taimi lava lea e filifili ai:

  • Toto maualuga. O faʻamatalaga taua i le Kimmelstil-Wilson syndrome. O le maualuga o le suka suka i le maʻisuka e ese mai le faateleina o le mamafa i le atherosclerosis poo le maualuga o le maualuga o le gasegase e maua mai i le proteinuria ma le retinopathy.
  • Fuʻa. O lona uiga, o ona foliga, vae ma vae maualalo e aafia ai. I le taeao, o le fulafula e sili atu ona faalauiloaina i mata.
  • Proteinuria O lenei faaupuga e faatatau i le tele o mea masani o le protein i le urine. I le taimi muamua, o le tulaga masani e laʻititi atu i le 0.033 g / l, ona avea ai lea o le proteinuria ma mea tumau, faʻaalia pe faʻapitoa foi - 1-30 g / l.O le proteinuria sili ona taua o le ituaiga nodular o le maʻi.
  • Retinopathy O lona uiga o le faaleagaina i le retina o mata. O lenei faailoga e faʻaalia i le 80% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka glomerulosclerosis. I le retinopathy o le maʻisuka, o suiga o le pathologia o loʻo faaalia i le retina, faʻaalia e microanurysms, faʻalauteleina ma otaota.
  • Faʻafitauli pipisi. E mafai ona afaina ai lipid, protein, poloka-palasaccharide complexes.
  • Microangiopathy o se liona o vaʻa laiti. I le maʻisuka glomerulosclerosis, o le sili atu lea o uiga o pito i luga ma tupe.
  • Faʻasalaga o Renal. I lenei tulaga, o le urine e faʻasaʻo faʻaitiitia, e le lava le manava e foliga mai, paʻu vevela. E masani ona iai faʻamaoniga o le inupia, manava manava amata.
  • Maʻi o le Nasrotic. E mafai ona tupu i le taimi tuai o le maʻisuka Glomerulosclerosis. I lenei tulaga, o le tele o le proteinuria e sili atu (sili atu ma le 50 g / l), edema lautele, hypoproteinemia (le maualalo le protein i plasma), hypoalbuminemia (maualalo le albumin i le toto).
  • Uremia. O gaʻo afaina e le o faʻamalosi nisi mea, o le mea lea o le tino oona. O maʻi e maua i le maʻisuka glomerulosclerosis i le tupulaga talavou ma le vaeluagalemu e masani lava ona mate oti ona o le siama.
  • Cylindruria (faʻamalositino o suimini mumu mai le palatini).
  • Faʻaitiitia le kulukose i le toto ma le urine (glucosuria). O lenei mea mataʻutia ua matauina ma le alualu i luma glomerulosclerosis.
  • Faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi - faʻasologa ogaoga vascular. E tele taimi e taʻitaʻia ai le polyhoritis.
  • Pyelonephritis i foliga lapopoa poʻo le masani. E masani lava ona faʻaalia o ia lava i le taimi mulimuli o le maʻi.

Faʻailoga

O le Glomerulosclerosis ua maua o le maʻisuka i le tele o auala:

  • Asiasiga lautele. E aofia ai le suʻesuʻeina o le paʻu, palpation i le fatugaʻo, siaki toto.
  • Suʻeina o le toto. O le faateleina o sela paʻepaʻe paʻepaʻe, o le faʻaitiitia i le maualuga o lymphocytes ma se suiga i isi totofa toto o le a faʻaalia ai le ogaoga o le maʻi.
  • Urinalysis O suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ona maua ai le proteinuria ma le albuminuria (faʻateleina le protein i le urine). O le sili atu le taua masani o le laʻititi mai le 30 mg / aso. Faailoga o le 30-300 mg / aso e faailoa ai le microalbuminuria, ma sili atu i le 300 mg / aso - e uiga i le macroalbuminuria. O le tuʻuina atu KDIGO o loʻo i ai nei o loʻo faʻatulaga nei fuaitau e pei o se kenekiina o A2 ma A3.
  • Fuataga o le filtuls (Gloryular filtration rate) (fuafuaina e le Reberg-Tareev ma le tele o isi suʻesuʻega). O le siʻitia o loʻo faʻalauiloa mai le 130-140 ml / min. Afai e faʻaauau le le toe faʻaaogaina, ona faʻaititia lea o lenei faʻaaliga.
  • Faʻaiʻuga o faʻamatalaga o le ultrasound (e aofia ai suʻesuʻega vasa).
  • Pipi fatu. O sea suʻesuʻega e maua ai le 80-90% o maʻi. E mafai ona maua e le biopsy le maʻisuka microangiopathy.
  • Ophthalmoscopy mo le iloa o le retinopathy.
  • Atotography. E mafai ai ona iloa le moli vavalalata o le fao o le tui.
  • Metotia Radionuclide.

O le suʻesuʻega o le maʻisuka glomerulosclerosis e faigata i tagata matutua, ona o nisi o faʻamaoniga e taatele i isi faʻamaʻi.

Togafitiga o le maʻisuka glomerulosclerosis

Po o le a lava le ituaiga o le maʻi, o le togafitiga o le maʻi e tatau ona amata i le togafitiga o lona mafuaaga, o lona uiga, o le maʻi suka.

I le amataga o le faʻamaʻi, pe a mafai ona gaoioi gaʻo, o le sini autu o togafitiga o le totogi lea o le maʻisuka. O togafitiga i isi laasaga o le glomerulosclerosis e manaʻomia mo le faʻamaeʻaina atoa poʻo le itiiti ifo o le faʻamalosia o ona tagata taitoatasi (syndrome nephrotic, hypertension, etc.).

Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le solia o le lipid metabolism, ona maʻi lea o le maʻi ile lipolytic ma le hypocholesterolemic. E aofia ai Atromide, Ceamifen, Nigeskin.

I le tulaga o se fesuiaiga o fefaʻatauaiga, o isi auala e manaʻomia foi:

  • vitamini (A, B, C, P),
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (Steabolil, Nerobol).

I togafitiga o le microbetiopathy o le maʻisuka, o vailaʻau oona e pei o Nigexin, Anginin poo Complamine e manaʻomia.

I le retinopathy o le maʻisuka, latou te faʻaaogaina ai le faʻamalosi o le laser, o lona uiga, o le faʻataunuʻuina o vaʻa. O lenei faʻatulagaga e mafai ai foi ona e fatuina se ala le tumau mo le tafe o le vai ua maua i totonu o le retina.

Afai o le faamaʻi e faigata ona o se faʻamaʻi i le urinary tract, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o vailaʻau faʻasaʻi ma le tele o gaoioiga. E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia ni fualaau faasaina o sulfonamides poʻo nitrofuran.

I le togafitiga o le glomerulosclerosis o le maʻisuka, e faʻaaoga ai le heparin. E masani lava ona faia mo se masina i se mea faʻapitoa pe leai foi. O fualaau faasaina e maua ai le vailaau oona, supogulant, hypotensive ma le hypohistamine. O le maualuga o le toto o le toto, e faaitiitia ai le proteinuria, ma o le permeability capillary e faavasega.

Afai o loʻo faʻasaina meatotino a le tagata maʻi o le toto, o lona uiga, o le hypercoagulation o loʻo faʻaalia ma microthrombosis e atiina ae, ona faʻaaogaina lea o le alacorrectors. E mafai ona avea ma Hemodez poʻo Reopoliglyukin.

A oʻo mai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka glomerulosclerosis, e faʻaaogaina fualaau faasaina. E tele taimi latou te fiafia ai Reserpine, Klofelin poʻo Dopegit.

Afai e faʻaalia le maʻi o le nephrotic, ona latou faʻaogaina lea o le faʻafefeteina o plasma poo lona protein - albumin.

Afai o le gaosiga o le gaioiga ua faʻaleagaina le malosi ma ua le atiaʻe le toilalo o le ate, ona faia loa lea o fuataga ogaoga:

  • siama (faamamaina o toto faʻamalosi),
  • faʻasolosolo faʻasala (perseoneal dialysis) (faʻafoʻi o le paʻu o loʻo faʻatautaia i le tele o taimi i le aso)
  • fatuina o fatugao (o nisi taimi i le taimi e tasi ma le pancreas).

Taumafa i meaʻai

I le maʻisuka glomerulosclerosis, o nisi o mataupu faavae o le togafitiga o meaʻai e tatau ona mulimulitaia:

  • O mea taumafa e tatau ona avea ma hypocaloric. O lona uiga o se faʻaitiitiga taua i le tele o gaʻo ma gaʻo. Muamua, e tatau ona e faʻatapulaaina gaʻo - e oo atu i le 30-50 kori i le aso. Faitau atili e uiga i le taumafataga maualalo-carb iinei.
  • Ia faʻamaonia le tatau lelei o le protein. O le masani e fuafua e tusa ai ma le mamafa o le tino o le tagata maʻi. I le averesi, 1 kalama o le mamafa o le tino i le aso e tatau ona maua ai le 0.8 kalama o le porotini.
  • Afai e faʻaitiitia le fua o le filtration, o lona uiga o le a manaʻomia se meaai maualalo maualalo. I lenei tulaga, e tatau i le maʻi ona aofia ai le 30-40 kalama o le porotini i le aso. E tāua i totonu o lenei tulaga, o loʻo i ai le faʻataunuuga o le kalori o oloa, a faʻapea o le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le faaletonu o le protein-malosi. O le faagasologa e tatau ona mataituina e se fomaʻi.
  • Faʻatapulaaina lau faʻaaogaina o meaai o le cholesterol. E tatau ona suia i le suauʻu manogi.
  • Meaʻai e tatau ona faʻaititia - 5-6 taumafataga i aso taitasi e manaʻomia. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamautinoa le tutusa o le suka o le toto i le aso atoa, ona o faʻamaualuga mataʻutia i lenei faailoga faʻapitoa e aʻafia ai vaa.
  • Afai e fesoʻotaʻi le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka glomerulosclerosis, e manaʻomia e le tagata maʻi se meaʻai maualalo-masima. O se aso, e le tatau ona ia sili atu i le 4-5 grams o le masima laulau.
  • Paʻu faʻatapulaʻa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona onā e aunoa ma ni tapulaa, ae faʻasalaga faʻamatalaga tau fatuga le faʻatagaina lenei faatagaga. Alu ava ma gaʻo inu ava e tatau ona lafoina atoa.
  • Le faʻaaogaina o oloa ma se aafiaga o le diuretic. E tatau ona manatua lenei tulafono pe a fai togafitiga togafitiga, lea e faatagaina ma maua ai le maʻisuka ma fautuaina.

O le kosi o le glomerulosclerosis o le maʻisuka e faalagolago i le tele o mea:

  • onosai tausaga
  • le ogaoga o le maʻi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faʻataʻitaʻiga ata.

I le maʻisuka glomerulosclerosis, o le ola o le olaga e tusa ma le 5-8 tausaga mai le amataga o uluaʻi faailoga.

Faatasi ai ma se faamai i le tulaga o le protéuria, o lona alualu i luma e mafai ona puipuia. Afai ei ai le nephropathy o le maʻisuka i le laasaga, e le fetaui lenei tulaga ma le olaga.

Afai o le nephropathy i le maʻisuka ma le glomerulosclerosis ma le maʻisuka ituaiga e mafua ai le le atoatoa o le lapopoʻa, ona oʻo lea i le 15% o mataupu o loʻo mataʻituina se oti.

O se faʻalavelave faʻaleagaina e oʻo atu i le 50 tausaga e masani ona aʻafia ma le siama. I le mavae ai o le 50 tausaga, o le tino e masani lava ona tulai mai e tetee i le talaaga o le faaleagaina o le cardiovascular system. Mo vasega uma e lua, o le mafuaʻaga masani o le maliu o le faʻavaivaia lea i se faiga masani.

Puipuiga o le maʻisuka glomerulosclerosis

Polokalame puipuia muamua: vave iloa, togafitiga ma taui mo le maʻisuka. E tatau ona pulea ma le faʻaeteete le maualuga o le suka i totonu o le toto ma puipuia le malosi o fesuiaiga i le glycemia. Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona filifili saʻo le suʻega o le inisalini poʻo se isi suālaʻau ma faʻafefiloi lenei fuataga i meaʻai paleni.

O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i se meaʻai - o se vaega taua lea o se togafitiga atoatoa.

I le maʻisuka glomerulosclerosis, e manaʻomia le tulitatao. O le siama o le faamai o loo mataituina e se fomaʻi, endocrinologist, urologist ma le nephrologist. O le tagata gasegase e tatau ona faia nisi suʻesuʻega ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina.

O le maʻisuka glomerulosclerosis o se maʻi matuia. E taua le faʻamaonia i se taimi talafeagai ma faʻagasolo i togafitiga saʻo. Faatasi ai ma le iloaina o le faamaʻi i se taimi vave, togafitiga lelei ma togafitiga o meaʻai, o le mea e fiafia i ai e lelei tele. E taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faia se faasologa o suʻega e iloa ai faʻafitauli o le maʻi ile vave taimi.

O le a le Diabetic Glomerulosclerosis -

Maʻisuka Glomerulosclerosis - O se tasi o ituaiga sili ona ogaoga ma faigata o le maʻisuka microangiopathy. E taʻua o Kimmelstil-Wilson syndrome, pe a uma tusitala na faʻamatalaina muamua i le 1936. E i ai le tele o isi igoa mo lenei maʻi - o se fatu fatu o le maʻisuka, le nephropathy o le maʻisuka.

A. S. Efimov (1989) ua manatu le taua o le "nephropathy o le maʻisuka" e sili atu ona tauamiotonuina, talu ai e leai lava se eseesega o laupepa lapopoa e aunoa ma le aofia ai o isi vaa ma tubules, ma e faigata ona fuafua faatasi ma le fesoasoani a metotia faaonapo nei o suesuega ma le vaega o fatugaʻo. Ae ui i lea, o le faaupuga "maʻi suka glomerulosclerosis" e aoga foi.

O le tele o faʻamatalaga o le maʻisuka glomerulosclerosis, e tusa ai ma le tele o tusitala, e mai le 6 i le 64% (Burger, 1970, A.S. Efimov, 1973, A. Astrug, 1976, ma isi). O le maʻisuka glomerulosclerosis e taatele i tamaitai nai lo alii - 30% ma le 19.5%, mulimuli ane (A. S. Efimov, 1973, A. Astrug, 1976).

O le tele o tagata suʻesuʻei ona po nei latou te vaʻai i le va o foliga o le glomerulosclerosis ma le umi o le maʻisuka. E masani lava e le o vavaeeseina, ae tuufaatasi ma microangiopathies o isi nofoaga, mo se faataitaiga, ma le retinopathy, faamauina i le 70-90% o mataupu.

Pathogenesis (o le mea o loʻo tupu?) I le taimi o le maʻisuka glomerulosclerosis:

O le amataga o le diabetic glomerulosclerosis e le o malamalama atoatoa i ai. E i ai manatu eseese, o latou tusitala e saili e faʻamatalaina auala faigata e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o lenei maʻi. O le mea lea, o le mafaufauga o le le atoatoa o le maʻisuka e faamatalaina ai le faaleagaina o toto toto i le maʻisuka e ala i le faasalalauina i totonu o le toto i le maualuga o le tele o mea e maua mai i le palatini mama, lipid ma le gaosiga o le gaʻo ma le faaleagaina o le faavae o le toto, aemaise lava le renal glomeruli. V. Serov, 1962, V.V. Serov et al., 1981). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻalauiloaina o le protein ma le glycoprotein metabolism e oʻo atu ai i le fausiaina o paraproteins, lea, ona o le faateleina o le permeability o paʻu o lalo ifo, faʻaputu i le renal glomeruli, lea latou te liliu ai i se mea e pei o le hyaline. Ae peitai, o le mafaufauga masabasa o le microbetiopathies o le maʻisuka e le maua ai faʻamalamalamaga faʻamalamalamaga mo lo latou atinaʻe i le vaega muamua, aʻo le taimi nei e leʻi maua ai nei faʻafitauli faʻaleaga.

O le faʻavae faʻamaloilo o microangiopathies ma le maʻisuka Glomerulosclerosis o loʻo talanoaina, e faʻavae i luga o le manatu o loʻo i ai nei o se genis predisposition i le maʻisuka. E i ai le faʻamaoniga o se faʻamaoniaga i le va o le faʻasalaga o le faʻasalalau o faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma le televave ma le mamafa o microangiopathy.

O le talitonuga o le neuroendocrine e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli faigata o le maʻisuka ma le faʻateleina o gaoioiga o le kullucocorticoids, adenohypophysis ma hypothalamus, lea e mafua ai le faateleina o le permeability capillary ma le tuʻuina atu o molekone peptide i totonu o le puipui vascular.

O le faʻavae o le fatu e faʻavae i luga o se aiga i le maʻisuka, e maua i aiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O i latou o loo talitonu i lenei talitonuga e ioeina le avanoa e maua ai le gasegase o maʻi vailaau ma gasegase i le maʻisuka, suiga i le faapaleʻa o le gaʻo.

O le mea lea, e leai se manatu faʻavae tasi o le pathogenesis o le maʻisuka glomerulosclerosis. O le mea moni lava, o togafitiga autu o le pathogenetic e fesootaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi o le polymetabolic - o le maʻisuka. O oloa o gaioiga faʻaleagaina o gaʻo, glycoproteins, lipids e ulufale i le fatugala e ala i le auala o le hematogenous ma o loʻo teuina i totonu o ona masini.

O le faʻaleagaina o le maʻisuka glomerulosclerosis o le polymorphic. Faʻeseesega fomular, fesuisuiai ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa. O nisi tusitala foi e iloagofie se foliga fefiloi (A.M. Wichert, 1972). O le ituaiga nodular o loʻo faamatalaina e Kimmelstil ma Wilson ma ua manatu faapitoa mo le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai i totonu o le glomeruli lapopoa o faʻaoga eosinophilic (nodules) o se foliga lapotopoto poʻo le oval, o loʻo nofo ai i se vaega poʻo se mea o le glomerulus. O Nodules o se faʻaputuina i le felafoaʻi o pamu ma trabeculae o ituaiga eseese, e tutusa ma le mea o le fogaeleele pito i lalo ma o lea ua taʻua o le tino. I le taimi lava lea e tasi, o le faalauteleina ma le gaosiga o sulufaʻetaʻi, o le faʻamafanafanaina o latou pito i lalo o loʻo matauina. Faʻamatalaina le suiga o le maʻisuka glomerulosclerosis, o suiga o le morphology i le glomerulus o loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le mesangium e aunoa ma le fausiaina o nodules masani, ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o paʻu o lalo ifo i lalo ifo o le tino. O suiga o le Exudative o loʻo faʻaalia i le faʻaalia i luga o le pito i tua o lobili o le glomerulus o faʻavasegaina faʻapipiʻi i foliga o pulou i luga o faʻavaa faʻapipiʻi. O le suʻesuʻeina o le immunohistochnical in these formations na maitauina ai le tele o faʻamalosi-immunoglobulins, o loʻo tuʻuina mai ai le mafuaʻaga e mafaufau ai e le mafai ona puipuia. O le i ai o nodules masani e faʻatasi ma le faʻasesega o le mesangium ma le faʻasalaga o le pito i lalo o le paʻuulu o le pito i lalo, o le uiga lea o foliga fefiloi.

O suiga lona lua i le glomerulosclerosis o le maʻisuka e aofia ai le faaleagaina o le lapoa tubules ma suiga o le degenerative i le epithelium, faamamaina o paʻu i lalo ma le vevela gaʻo. Faatasi ai ma le toilalo o capillaries glomerular, o le ute o le diabetic glomerulosclerosis, ua iloa ai faailo o arteriosclerosis ma atherosclerosis o ipu o gaʻo. O le taunuuga o ituaiga uma o le maʻisuka glomerulosclerosis o le atoaga lea o le faʻatafunaga (maliu) o le glomeruli ma le atinaʻe o fibrosis periglomerular.

Faailoga o le Maʻisuka Glomerulosclerosis:

E leai se faʻavasegaina lautele o faʻasalaga o le maʻisuka. O loʻo fausia i le tele o faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi o le maʻisuka, nephropathy) poʻo e faʻavae i luga o suiga o le morphological i totoga.

E tusa ai ma le faʻavasegaga o N. F.Skopichenko (1973), iloa le eseesega (low-symptom), fesuiaiga (tulaga o le maʻoti) ma le mulimuli (nephrotic-azotemic) stages o le maʻisuka glomerulosclerosis. E tusa ai ma le natura o le kosi - faʻavavevave ma vave le alualu i luma o faiga (filifiliga). O vaega nei o lenei faʻavasegaga tusi e ono mafai ona tuʻufaʻatasia le glomerulosclerosis o le maʻisuka ma microangiopathies o faʻalapotopotoga eseese ma le faʻamalosi o isi faʻamaʻi fatuga (pyelonephritis, amyloidosis).

O faʻamaoniga autu o le maʻi o le proteinuria, retinopathy ma le maualuga. O le Proteinuria e muamua laitiiti ma e le mausali (mai le tusa ma le 0.033 g / l), ona avea lea ma faʻaauau, faʻaalia pe faʻapitoa (mai le 1.0-2.0 i le 30 g / l). O le proteinuria e sili ona lauiloa e matauina ma se ituaiga nodular o lupe lapopoa lautele. Ae peitai, i nisi o gasegase e maua i le maʻisuka umi, atonu o le a le auai le proteinuria (N.F. Skopichenko, 1972). O se tasi o mataupu faavae mo le siakiina o le proteinuria o le maʻisuka na mafua mai ma le proteinuria i le pyelonephritis, fatu fatu ma le maualuga o le gasegase e mafai ona avea ma faailoga o lona faigata (faatasi ai ma le diabetic glomerulosclerosis e sili atu le malosi nai lo le pyelonephritis ma le maualuga) ma, o le mea sili ona taua, o le tuufaatasiga o le maualuga o le toto ma le retinopathy.

Suiga i le vai susu (hematuria, cylindruria), aemaise lava i le umi o le maʻi e itiiti ifo ma le 10 tausaga, e le taua. E naʻo le ogaoga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻi faʻasolosolo, o le inu o le cylindruria o loʻo aʻafia, ae o Hematuria e le lava. O vailaau oona e naʻo le tulaga o le le toe faʻaaogaina.

O le retinopathy o le maʻisuka e tupu i le 80% o mataupu ma o loʻo faʻaalia e suiga faʻaleagaina i le retina: microaneurysms, otaota, mea faʻapipiʻi. O microaneurysms o mata mata e matua maise lava e tusa lava pe faʻafuaseʻi ona iloa, o le i ai o le maʻisuka latese e tatau ona le aofia ai. O le faʻasalaga faʻasolosolo mulimuli ane e mafai ona iu i lona vaʻaia. O nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻavaivai vaivai ma le leai o se faʻaaliga. E talitonuina o suiga i vaʻa o le retina ei ai le masani masani ma le faʻaleagaina o capillaries lautele, o lona uiga, e afua mai i le faaleagaina o foliga o lalo ifo. O nisi taimi o le retinopathy e sili atu i le nephropathy.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka glomerulosclerosis, o le faailoga autu o le falemaʻi o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. I le faatusatusa atu i le maualuga o le toto maualuga ona o le maualuga ma le atherosclerosis, o lona uiga o se tuufaatasiga ma le proteinuria alualu i luma ma le retinopathy o le maʻisuka. Afai o le faateleina o le toto maualuga e muamua atu i le maʻisuka pe tupu foi i le taimi lava e tasi, o lona uiga o loʻo maualuga le maualuga.

O le faʻaleagaina o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka glomerulosclerosis e faigata ma fesootaʻi, aemaise lava i le faateleina o le gaoioiga a le system renin-angiotensin-aldosterone, lea e mafua mai i le faaleagaina o tamai ipu o fatuga - aumai le arterioles hyalinosis, faatafunaga o le glomeruli ma le faaitiitia o le toto toto (V.V. Sura , A. Ts. Anasashvili, 1983).

I se taimi tuai, o le maʻisuka glomerulosclerosis e masani lava ona fesootaʻi ma le maʻi o le nephrotic, o lona falemai e toetoe lava a ese mai i le faaleagaina o fatuga o se isi mea.

Uremic syndrome i le diabetic glomerulosclerosis e tupu ona o le atoa o le le atoatoa ma ua faʻamaonia i le faʻalauiloaina uma o faʻamaoniga o loʻo i totonu o le taimi mulimuli o le faaletonu o le tino. O Uremia ua avea ma mafuaaga autu o le maliu o tagata mamaʻi i le maʻisuka glomerulosclerosis, aemaise i le talavou ma le vaeluaga o tausaga. O maʻi tuai e oti mai le tele o faʻalavelave o le atherosclerosis, ae le o le ola i le laasaga o le le atoatoa.

O le maʻisuka glomerulosclerosis e faʻatasi ma le faʻaleagaina o vaʻa toto o le fatu, faiʻai, pito i lalo, e oʻo i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial, strokes ma le thrombosis, ma le gangrene o le maʻisuka. E masani ona iai polyneuritis. I taimi mulimuli o le faʻamaʻi, gasegase gasegase poʻo le masani ai e mafai ona auai.

O se tasi o foliga o le glomerulosclerosis o le maʻisuka o le uiga lea, ao faasolosolo pea le maʻi, i le faaitiitia o le kulukose o le toto ma le faaitiitia, e oo lava i le faamavae atoatoa, o le glucosuria. O sea "faamagaloga" o le maʻisuka e na o nisi o gasegase e matauina ma e le o se mea e tatau ai ona o le maʻi. O mafuaʻaga mo le mou ese atu o le hyperglycemia e le manino atoatoa. E talitonuina o le faaitiitia o le glycemia e mafai ona faamatalaina i le faaitiitia o le gaioiga o le insaline insulinase, o le faaitiitia o le gasegase o le inisalini-polotini ma le fausiaina o anti-insulin, o le aafiaga hypoglycemic o le gaosiga o le gataifale, glucocorticoid e le atoatoa ona o le atrophy o le fusuaga o le cortical adreal (E. M. Tareev, 1972, V. R. Klyachko, 1974).

I le maʻisuka glomerulosclerosis, o loʻo i ai foi se soliga o le metabolism o protein, lipids, poloka-polysaccharide complexes. A o faagasolo le maʻi, o le hypoalbuminemia, hypergammaglobulinemia ua faateleina, o le aofaiga o le protein i totonu o le toto ua faaitiitia, aemaise lava i le atinaʻeina o le le atoatoa. O le pathogenesis o le dysproteinemia i le maʻisuka glomerulosclerosis e le o manino lelei, ae atonu e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini e manaʻomia e faatumauina ai le natura masani o le protein, o le leiloa o le polotini i le urine ma le faʻalavelave faʻapitoa ona o le faʻaleagaina faifai pea o le maʻisuka (P. N. Bodnar, 1974, B. S Jonus, N.A. Mkrtumova, 1976). O loʻo i ai foi le faateleina o le faʻaogaina o le pasela i totonu o le toto, o le faateleina o le cholesterol ma le solia o le paleni eletise ma le avanoa e atiae ai le hypermalemia.

O foliga o le gasegase o le maʻisuka glomerulosclerosis e aofia ai faailoga e pei o le amataina vave o le faamai, o lea e masani ona le iloa le amata o le maʻi, o le le lava o le susu, o le faaitiitia o le maʻisuka i nisi o gasegase, ma le tuufaatasiga o le maʻisuka ma isi microangiopathies (aemaise lava i le retinopathy ma microangiopathies o pito).

I le maʻisuka glomerulosclerosis, o le fomaʻi, e ui lava i le togafitiga, e masani lava ona le lelei.

Togafitiga o le Maʻisuka Glomerulosclerosis:

I tagata mamai o le glomerulosclerosis o le maʻisuka, o togafitiga e faʻalagolago i le tulaga galue o fatugaʻo, o le ogaoga o le maʻi, ma le i ai o faʻafitauli. I le taimi muamua, faatasi ai ma le puipuia o le gaioiga o gaʻo, o le togafitiga e faavae i luga o fua faatatau e ono mafai ona maua i le maʻisuka. I le lumanaʻi, o le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia poʻo le faʻafefeina o syndromes o tagata taitoatasi - hypertensive, nephrotic, azotemic, anemic, ma isi (V. G. Baranov, N. F. Skopichenko, 1973). E taua foi le mafaufau i le ono mafai ona faʻamalosiina fatuga o fatugaʻo ma urinary i le maʻisuka glomerulosclerosis.

O le taumafataga i le togafitiga o le glomerulosclerosis o le maʻisuka e tatau ona sili atu i le hypocaloric, e matua mauoa i le gaʻo ma le mativa i gaʻo (30-50 g i le aso) faʻatasi ai ma le faʻasaina o le cholesterol-bearing o meaʻai ma suia i le gaʻo meaʻai. O se taumafa faapena e faʻatau i luga o le faavae o le tele o meaola manu i le taumafa a tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli faʻapitoa. E tatau ona taumafai e faʻamaonia le mamafa o le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ona o le gaʻo o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona taua mo le maʻisuka microangiopathies. Ona o le faʻaleagaina o aafiaga i luga o vaa, e le o le tele o le hyperglycemia e pei o se faʻamalosi malosi i le maualuga o le suka o le toto, o le vaega lima, lima, ma le ono o mea taumafa o loʻo maua i tagata gasegase, lea e maua ai le faʻaleleia o le maualuga o le suka i le aso. Ona o le faateleina o le lagona lelei o tagata gasegase i le inisalini, puleaina o vaega laiti ma lua taumafataga pe a uma ona tuiina tui taitasi (pe a uma le 15-20 minute ma le 1.5-2 itula). O se folafolaga o le faasologa lea o le togafitiga o le inisalini, lea e sili ona lata ane i le fesuiaiga o le manava o le inisalini, e faaaoga ai masini injector o le Novo Reu, se mea e gaosia ai le biostator (A. S. Efimov, 1989).

E le eseese le togafitiga o le taumafataga i le atinaʻeina o le faaletonu o le taʻavale masani e ese mai i le togafitiga o tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka glomerulosclerosis.

O le faʻaaogaina tele o lona uiga o le faasaʻoina o faʻalavelave faʻaleagaina o le metabolism. E aofia ai vitamini o kulupu C, A, B, siaki mo le 10-20 aso i masina taitasi (V. R. Klyachko, 1974), faʻamaʻi faʻamaʻi-nerobol, retabolil, silabolin, togafitiga mo le 1-3 masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 masina 1-2 tausaga (TF Malenchenko, 1965, A.S. Efimov, 1973).

E mafua mai i le solia o le lipeta metabolism, o fualaau e iai lipolytic ma le hypocholesterolemic aafiaga e mafua ai: o le atromide, miskleron, leamiphene, compliamine, nigexin, o se aafiaga lelei o le miskleron i luga o le filtration glomerular ua matauina (V. G. Spesivtsev et al., 1974). O nisi tusitala (P. N. Bodnar et al., 1973, A. S. Efimov et al., 1974) matauina le lelei o le aafiaga o le heparin, lea ei ai mea e puipuia ai le tino, o le mafaufau, hypolipemic, ma hypohistamine. E le gata i lea, o le heparin o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻamalosia o le tino), e faʻaleleia ai le toto o le toto, ma faʻaitiitia ai le proteinuria. O le Heparin e faia i aso taitasi o le 10-20,000 iunite i totonu o le intramuscularly poo le vavalalata mo le 3-4 vaiaso.

O loʻo faʻaititia e le Anginin le faʻaaogaina o le puipui vascular with J3-lipoproteins, e maualalo ai le gasegase o le tino, ma e aʻafia ai le gasegase o le retinopathy ma le nephropathy (V.R. Klyachko, 1972, i le maʻi o le diabetic microangiopathy: T.N. Tirchi et al., 1974). O le coagulation laser ma le hemocarbperfusion e aoga. O le mea mulimuli e fai ma sui fou i le togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka (L. A. Katznelson et al., 1991). O le Dicinon e faʻaitiitia ai le gasegase lautele, faʻateleina le resorption of hemorrhages, faʻapupulaina ai le vaaia o mea vaaia (V.R. Klyachko et al., 1972).

I le fesoʻotaʻiga ma soliga ogaoga o le faʻamalosia o le toto i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, gasegase ogaoga ma le atinaʻeina o microthrombosis, faʻalogoga e pei o le hemodesis, reopoliglyukin faʻatasi ma fualaau faʻasaina e faaleleia atili ai le oxygenation o le tino (solcoseryl), ma faʻaitiitia ai foi le faʻaogaina o toto (trental, chimes, lautele). )

E sili atu foi le lelei o tagata e afaina ai - Doxium, Prodectin, Taua, i le amanaia o le solia o le lipid peroxyidation i tagata mamaʻi, ma folafola folafolaga antioxidants - vitamin B, 30% vaifofo (8 mg / kg o le mamafa o le tino gasegase mo le 14 aso).

O lona faʻaaogaina i le amataga o le faaletonu tubuloglomerular e mafai ona avea o se faʻasologa o le nephroangiopathy (3. S. Mehdiyeva, 1989).

O le fualaau fou o fualaau faasaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o se faʻalavelave - o le inhibitor o le aldoreductase enzyme e nafa ma le liua o le kulukose intracellular i le sorbitol o loʻo faʻamaonia i totonu o fualaau o le 0.5 g 3-4 taimi i le aso mo le 2 i le 6 vaiaso (I. M. Kakhnovsky T. T. Koroleva, 1990). O le fualaau faasaina na fausia e le Kiev Research Institute of Endocrinology and Chemistry of Hormones. O metotia o togafitiga e le faʻatau fualaau faʻamalositino, e lelei tele le okesene oona, lea e faʻaleleia ai le tulaga o gaʻo (T. A. Malkova, 1990).

Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina (dopegitis, hemiton, clonidine, reserpine, ma isi). I le tetee atu i le edema, e fautuaina le saluretics i le tuufaatasiga faatasi ma altasterone antagonrons (aldactone, veroshpiron). Pe a tago i fualaau faasaina, e tatau ona lapatai, talu ai ona o le faaumiumi o le faʻaoga latou te faʻaleagaina le ala o le maʻisuka ona o le faʻaitiitia o le toto o le inisalini. E uiga i togafitiga, e tatau ona tuʻuina atu i sauniuniga o le vai anthranilic (furosemide, lesix). I faʻamaʻi pipisi o le nephrotic, faʻaalia le plasma poʻo le albumin transfusion.

Ina ia faʻaitiitia le acidosis i le taimi o le fausiaina o le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o le tino, vai vailavai alkaline, sua o fualaau aina, gasegase gasegase, vai inu o le 5% sodium bicarbonate solution, o le hemodesis e faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le CPI, o se mea e le saʻo ma taumafa, o le uiga o tagata ua gasegase i le hemodialysis. I le maʻisuka Glomerulosclerosis faigata i se maʻi urinary tract, e tatau ona faʻataʻitaʻiina ai vailaʻau faʻasaʻi lautele, pe afai e tatau ai i le tuufaatasiga o sulfonamides, fualaau o le nitrofuran series.

Puipuia o le Maʻisuka Glomerulosclerosis:

E faia i le vave iloa ma le togafitia o le maʻisuka, ma le mataituina ma le totoʻa o le maualuga o le toto suka ma le faʻamaʻaloga o fesuiaiga mataʻutia i le glycemia, lea e maua i le tele o taumafataga ma le filifilia o laasaga talafeagai o le inisalini po o isi fualaau o le suka. E manaomia e tagata maʻi le togafitiga talafeagai, galuega tatau. Puipuiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le urinary e manaʻomia foi.

O le siakiina o tagata mamai i le maʻisuka glomerulosclerosis o loʻo faʻatinoina e le fomaʻi faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma se faʻauʻuga. Ole aofaiga tutusa o suʻesuʻega e fautuaina e pei o le tutusa o le glomerulonephritic chronic - tasi i le 3-6 masina. E tatau ona taulai totoa i le mataʻituina o le toto, suka i le urine ma le toto.

O fomaʻi e tatau ona faʻatalanoa pe afai o loʻo ia te oe le diabetic glomerulosclerosis:

E i ai se mea e te popole ai? E te fia iloa nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le maʻisuka glomerulosclerosis, ona mafuaaga, faailoga, togafiti o togafitiga ma le puipuia, le ala o le maʻi ma meaʻai pe a maeʻa? Pe oe manaʻomia se asiasiga? E mafai faia se taimi atofaina ma le fomaʻi - falemaʻi Euro fale i taimi uma i lau auʻaunaga! O fomaʻi sili o le a suʻesuʻeina oe, suesue i faʻailoga mai fafo ma fesoa- soani e fuafua le faamaʻi e ala i faailo, fautuaina oe ma tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma faia se faʻamaoniga. E mafai foi oe valaau se fomai i le fale. Falemaʻi Euro fale tatala atu ia te oe faataamilo i le uati.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi:
Telefoni o la matou falemai i Kiev: (+38 044) 206-20-00 (multi-channel). O le ofisa o le falemaʻi o le a filifilia se aso talafeagai ma le itula mo se asiasiga i le fomaʻi. O matou faʻasalalauga ma taʻiala o loʻo faʻaalia iinei. Vaavaai i auiliiliga auiliili e uiga i auaunaga uma a le falemai ile itulau patino.

Afai na e faia muamua se suʻesuʻega, Ia mautinoa e ave a latou taunuʻuga mo se feutagaiga ma lau fomaʻi. Afai e leʻi maeʻa suʻesuʻega, o le a matou faia mea uma i totonu o la matou falemaʻi poʻo a matou paʻaga i isi falemaʻi.

Faatasi ma oe? E tatau ona e matua faʻaeteete i lou soifua maloloina atoa. E le lava le gauai o tagata faʻamaʻi faʻamaʻi ma latou te le iloa o nei faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola. E tele faʻamaʻi e le o faʻaalia i totonu oo tatou tino, ae i le faaiuga e foliga mai, o le mea e leaga ai, ua tuai ona togafitia i latou. O faʻamaʻi taʻitasi e iai a latou lava faʻamaufaʻailoga patino, o faʻaaliga faʻaalia mai fafo - le mea ua taʻua faʻamaʻi faʻamaʻi. O le faʻamalamalamaina o faʻamaoniga o le laasaga muamua i le siakiina o faʻamaʻi lautele. Ina ia faia lenei mea, e faigofie lava i le tele o taimi i le tausaga ia suʻesuʻe e se fomaʻi, e le gata ia puipuia ai se faʻamaʻi matautia, ae ia tausia foi se mafaufau maloloina i le tino ma le tino atoa.

Afai e te manaʻo e fesiligia se fomaʻi - faʻaaoga le vaega o feutagaiga i luga o le initaneti, atonu oe maua tali i au fesili iina ma faitau fautuaga mo le tausiga o le tagata lava ia. Afai e te fiafia i le toe iloiloina o falemaʻi ma fomaʻi, taumafai e suʻe faʻamatalaga e te manaʻomia i le Vaega o vailaau uma. Ia resitala foi i luga o le vailaau faafomai Euro faleia tausisia le talafou lata mai ma faʻamatalaga faʻamatalaga i le 'upega tafailagi, lea o le a otometi lava ona lafo atu i lau i-meli.

Faʻafitauli faʻapitoa

O suiga o le talafaasolopito i fatugaʻo i le taimi o G. o le tino polymorphic, e tolu ituaiga autu o le faʻaleagaina ua iloga - nodular, faʻasalalau ma le faʻavalea. O nisi tusitala ae le o ni mea e sili atu e faʻafeiloaʻi ai se mea faʻafefiloi.

O le foliga nodular e faʻaalia i le i ai i totonu o le glomeruli o faʻasologa o eosinophilic (nodules) o se faʻaaliga lapotopoto poʻo le oval e aofia ai vavao. E mafai ona latou faʻaogaina se vaega poʻo se mea uma o le glomerulus, i le pito i tua, i le mataupu mulimuli, o loʻo faʻapipiʻi pulou pulou capillary. I le taimi lava lea e tasi, o le faalauteleina ma le gaosiga o sulufaʻetaʻi, o le faʻamafanafanaina o latou pito i lalo o loʻo matauina. Pe a suʻesuʻeina suʻesuʻega o mea o loʻo i luga o le nodules, e muamua ona pisipisia e pei o fibrin, ma mulimuli ane e pei o le paʻu. O Nodules e aofia ai le tele o le mucopolysaccharides mamafa maualuga, o se vaega itiiti o le mucopolysaccharides acid, o mea manogi, o gaʻo gaʻo ma le cholesterol. O se suʻesuʻega microscopic eletise ua faaalia ai o le fausiaina o nodules e tupu i le mesangium i le tulaga o le faateleina o lumps ma le trabeculae i totonu, e tutusa ma le mea o le paʻu o lalo.

O le fesuiaiga o foliga o loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o le faʻalauteleina ma le faʻaogaina o le mesangium ma le faʻaaogaina o capillaries i le pito i lalo o membranes, lea e matua mamafa. O fausaga e pei ole faʻailoga e fausia i le mesanogi e le faʻafefiloi i ni faʻaauau pea, ma e le tupu le faʻatulagaina o nodule. O paʻu pito i lalo o le faʻapulou pulou o le glomeruli, o loʻo faʻamafiafia, ua mou atu o latou fausaga.

O le faʻafefiloi o foliga o loʻo faʻaalia i le tuufaatasiga o nodules masani ma le faʻasalaga mesangium densification ma le faʻasalaga o paʻu basal o capillaries. E tusa ai ma suʻesuʻega ole microscopic electron, e vave ona tupu le vevela o le paʻu o capillaries muamua, e masani lava aʻo leʻi oʻo i faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamaʻi fatuga, ma e tupu, e foliga mai, ma ituaiga uma o G. e. O le faʻamaʻiina o le membranes e matauina e le gata i tagata mamaʻi, ae i le talavou tagata mai aiga o le maʻisuka.

O le fesuiaiga o foliga o se mea e le masani ai nai lo muamua, ma o loʻo faʻamalamalamaina e le mea ua taʻua. "Opu Fibrinoid", o loʻo tuʻuina atu ai mea e leai se PAS-negative i le va o le methiolum ma le paʻu o lalo ifo o capillaries. O le suʻesuʻeina o le immunohistochanical i nei faʻatulagaga o loʻo faʻaalia ai se taua tele o immunoglobulins faʻamalosia, o loʻo faʻamaonia ai o latou o se antigen-antibody complex, ae le o le vevela tele. "O fibrinoid" e le patino mo G. d., Ae i le taimi lava e tasi latou te maua i lona mamafa ma faʻavavevave ona alualu i luma faiga. E masani ona faʻafesootai faʻatasi ma i latou ua taʻua. "Paʻu o le paʻu" o loʻo i luga o le puluk capsule.

Suiga i le tubules o loʻo faʻamalamalamaina i le glycogen infiltration faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le gaioiga i le corticomedullary zone, muamua i le vaega pito i tua o vavalalata faʻasalalau faʻasalalau ma faʻasalalau i le vaega vali o le tafatafa o Henle. O le tuaoi o le pulupulu o le epithelium ua matala, o loʻo maua foi palu fuatini i le cytoplasm. I le ogaoga o mataupu ogaoga o le G. d. E i ai se atrophy ua taʻua o tubules, o le faʻalauteleina o latou va i le i ai o paʻu i totonu. O paʻu o lalo ifo o le tubules ua vaevaeina ma mafiafia. I nai toto laiti o gaʻo ma isi totoga, o le impregnation plasma, o le faateleina o le mumu, o le faʻamafanafanaina o paʻu o lalo ifo i lalo ma le faʻagasolo malie o suiga e lua i le faʻamautuina o arterioles e maitauina.

Toto. G. o - faʻatoʻaga faʻatoʻa faʻamaonia mo le maʻisuka ma e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻamaʻi faʻasolo-endabrin-metabolic.

O le Dysproteinemia lea e tupu i tagata gasegase ma le faateleina o le alpha2-globulins ma le foliga mai o le pathological paraproteins, o le faateleina o le maualuga o le mucopolysaccharides, o le lipids, triglycerides, p-lipoproteins faatasi ai ma le faateleina o le permeability vascular e mafai ona taitai atu ai i latou i totonu o le matai, i le fausiaina o nodules. O le tutusa o gasegase i le G. d. Faatasi ai ma suiga o fatuga na matauina ma le puleaina o tui tetele o corticosteroids i meaola e maua ai le mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai nei leona i le maualuga o gaʻo, aemaise lava i le faʻateleina faasee o le aldosterone.

Ata faʻaleleia

O le i ai o le proteinuria, toto maualuga, ma le edema o se uiga. Proteinuria (silasila) o le faʻamuamua ma sili atu ona faʻaalia pea o G. d. O le leiloa o polotini e oʻo i le 40 g i le aso. O le retinopathy o le maʻisuka e toetoe lava a matauina i taimi uma (silasila), o loʻo faamatalaina e microaneurysms ma le faʻavasegaina o mea, vailaau, nofoaga o le faʻaleagaina i foliga o lanu paʻepaʻe-samasama, ma i tulaga sili ona matuia - faʻateleina le retinitis (vaai). E tele lava le palatini o le urine. O le maualuga o le toto maualuga e tupu i le 60% o maʻi ma, e pei o le proteinuria, atonu o lona uluai faʻamaoniga ile falemaʻi. O le aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga e faateleina i le umi ole maʻi. I tupulaga talavou e masani lava ona matauina le maʻi o le nephrotic, i le matua - toto maualuga, e mafai ona tuʻuina le mata i le fatu o le fatu. I nei tulaga, o le edema o loʻo faʻafefiloi le cardiopulmonary i le natura.

E masani lava ona matauina le edema hypoproteinemic - i le 47% o tagata mamaʻi e tusa ai ma Henderson (L. Henderson et al., Syndrome o le Nephrotic (silasila) - sili ona itiiti - mai le 6 i le 26%. O le maʻi o le Nasrotic i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka o se faailoga sili atu ona mataʻina nai lo maʻi i le cron, néphritis.

O le palatini ma le fua o vaega ninii o le porotini o le toto i le leai o le proteinuria pronounina e tumau i tulaga masani, faatasi ai ma le maʻi o le nephrotic, faatasi ai ma le hypoproteinemia ma le hypoalbuminemia, o le faateleina o le maualuga o le alpha2 ma le tele o gamma globulins e matauina. O le maualuga o lipid e faateleina i le maʻi o le nephrotic. O le maualuga o mucopolysaccharides ma mucoproteins ua faateleina foi.

O le togafitiga o le pathogenetic o G. e le oi ai. E i ai lipoti o aoga aoga o hormones anabolic (retabolil, nerobol, etc.), heparin. Fautuaina e suia fesuiaiga o meaʻai gaʻo ma le fructose ma se aofaʻi atoa o meaʻai gaʻo ma pulu (i le leai o se tamaititi) ma le gaʻo gaʻo. O togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoeina e se tina, faʻaaliga: maualuga maualuga, edema, malosi gaioiga o gaʻo ma le cardiovascular system. Auala togafitiga o togafitiga - pituitary ma adrenalectomy, fatugaina fatugase i le taimi e tasi ma le pancreas e le lautele.

G. o le vasega o d. E eseese e faalagolago i tausaga o tagata mamaʻi, ogaoga o le maʻisuka ma lona faasaʻoga. I tupulaga talavou, o le faʻamaʻi o le alualu i luma vave. O le atinaʻeina o le le aoga tele e fesoasoani i le faaopoopoina o le pyelonephritis. O le maualuga o le soifuaga o tagata gasegase pe a uma le amataga o uluaʻi faailoga o G. o le 5-6 tausaga, ae e mafai mai le 2 i le 12 tausaga.

O le maʻisuka glomerulosclerosis ma le glomerulopathy: o le a lea?


Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻie aofia ai na suiga o le pathological e masani lava o vascular origin (microangiopathy) ma e lava le faʻamautinoa mo le maʻisuka (faʻaleagaina le metabolism i totonu o fatu o gaʻo).

Manatua e le gata ina aʻafia le mea faigaluega, ae o isi foi fausaga, o le igoa e faʻamaonia - o le maʻisuka nephropathy.

I le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, o faʻafitauli matuia e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka e le o insulin-toto (30% ma le 20%). O le atinaʻe o le glomerulosclerosis e fesoʻotaʻi ma faʻamatalaga lē tumau o le maʻisuka. O faʻamaoniga iloga o le faʻamaʻi (proteinuria, maualuga) e iloagofie, e fai ma tulafono, pe a mavae le 15 tausaga talu ona iloa.

Ae o le taimi nei muamua suiga - o le faateleina o le mamafa i le glomeruli ma le faateleina o le maualuga o le faamamaina o fuainumera e foliga mai o le taimi lava lea e tasi ma le maʻisuka. O le leiloa o le albumin (microalbuminuria) e amata ona tupu pe a mavae le 5 tausaga, ae e le mafai lava ona faʻaalia i suega masani.

O le atinaʻe atinae (proteinuria, mamafa, faʻaaogaina o le filtration glomerular) e maua i le isi 5-10 tausaga. O Uremia e atiae pe a mavae le 5 tausaga mai le siakiina o le leiloa o le polotini.

Pe a faʻaalia faailoga muamua o le maʻisuka, e taua le faʻaauau pea ona faia se suʻega o galuega tau fatuga e puipuia ai faʻafitauli matuia i le taimi.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

I le maʻisuka, o le etiopathogenesis o faʻamaʻi fatuga o loʻo fesoʻotai ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻaleagaina o tagata:

  • tulaga faʻapitoa (metotia) (fesuiaiga) faʻaleagaina,
  • le afaina o le hemodynamic.

Le faaitiitia o le faaletonu, muamua lava, i le faateleina o le glycosylation o oloa faaiu ona o le leai o le inisalini.

O lona uiga, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le gaʻo i le suka i fualaʻau elemene, lea e mafua ai ona mamafa ma faaleagaina. O lenei mea e mafua ai le mafiafia o le membrane autu o capillaries lapopoa ma le faateleina o le vaega e le o aofia ai le mea e le o aofia ai.

O le mafuaaga o le hemodynamic e mafua ai le faateleina o le fuaina o le filtration glomerular ma le salalau o lona vaega, lea e tupu i le tali atu i le hypoxia o meaola.

O se taunuuga, o le mamafa i totonu o capillaries o le glomeruli e faateleina, lea e mafua ai le maualuga o le hypertrophy. O le faʻaopoopoga o le permeability vascular e faʻateleina ai le faʻavaveina o aʻafiaga pathological, lipids ma isi molekone i le matai mesangium.


E iai foʻi manatu eseese e faʻatatau i le faʻamatalaina o le pathogenesis o le faʻaleagaina tele i le maʻisuka:

  • faʻamaʻiloga, faʻamalamalamaina le matuia o faʻasalaga e ala i le taamilosaga o faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻaleagaina ai toto,
  • neuroendocrine, fesoʻotaʻiga angiopathy ma le faʻaleleia o le gaosiga o hormones o grenades, hypothalamus, adenohypophysis,
  • genetics, faʻatagaina le fesoʻotaʻiga o faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka ma le faʻafeiloaʻiga o nisi loia i genes.

E taua, afai ei ai le maʻisuka i totonu o le aiga, aemaise lava le ituaiga 1, e faʻaalia le lapataiga e uiga i le faʻaosoina o le faʻalauiloaina o faʻafitauli o le gataifale: e sili atu ona maeʻa le suʻega puipuia, e puipuia ai le mamafa.

Faailoga o le maʻisuka

O le faʻamaʻi o le fatu i le maʻisuka ua tuʻuina atu e le lava le faʻalogo ona o le faʻalauteleina o le atinaʻeina o suiga, o le faʻaogaina o le faʻamagaloina, ma le le lava o faʻaaliga mai fafo.


O le faʻamaoniga e masani lava ona faʻatuina i le tulaga o faʻamatalaga auiliili:

  • hypoproteinemia,
  • albuminuria
  • maualuga maualuga (i le vaega muamua),
  • retinopathy
  • faanaunauga e fulafula.

O se faailoga taua o le faʻamaʻi o le maʻisuka o le retinopathy, lea e matauina i le 90% o le insulin-faalagolago ma le 60% o tagata e le o insulin.

O suiga i totonu o le faaputuga tupe e sili ona taua (microaneurysms, o mea e sili atu i le va o vaa, masini, otaota i foliga o mumu mumu i le retina) o le maʻisuka glomerulopathy e foliga masalomia.

O vaevaega o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ua vaevaeina i:

  • muamua (faʻatasi ma faʻaaliga laiti),
  • le tumau (faatasi ai ma le proteinuria),
  • mulimuli (faʻatasi ai ma le faʻauʻuina o le tino).

I le nephropathy o le maʻisuka tele, o le tele o faʻafitauli ua matauina i le totogiina o le maʻisuka.

I tulaga ogaoga, o le matafaioi autu i le ata o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi pipisi, ma o faʻafitauli o fomaʻi o le maʻisuka o loʻo tumau pea i tua.

E ono i ai se faʻaleleia atili o suʻesuʻega o le maʻisuka (faʻaitiitia le kulūkose i le urine ma le toto, e ono faʻaititia le inisalini). O le alualu i luma o le nephropathy e mafai ona mafua ai le gasegase o le nephrotic, lea e manaʻomia ai le eseʻese o siama faʻamaʻi ma le glomerulonephritis ma isi maʻi faʻapitoa ma le tino.

Afai o le maʻisuka-faapitoa suiga i vaʻa vaʻai, e tatau ona tuʻuina atu i le suʻega fatuga.

Taʻiala Faʻamatalaga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

E le mafai ona iloa faʻamaoniga muamua o suiga o le maʻisuka ile faʻaaogaina o togafitiga masani. O le manaʻomia mo suʻesuʻega e taua tele, talu ai ona o le taimi e iloa ai oe e mafai ai ona amata togafitiga ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻi.

Aʻo lei oʻo mai faʻamatalaga o le gaioiga, o auala nei mo le siakiina o togafitiga e faʻaaogaina:

  • o le faʻamoemoega o le fufulu faʻapitoa (e faʻaitiitia i masina muamua o le faʻamaʻi),
  • naunautaiga o le puleaina o le magnesium (ua faʻaitiitia lona faʻamaonia),
  • radionuclide suesuega
  • pulea le albumin ma le creatinine i le urine o le vaega o le taeao (le iloa le albumin).

O le taua o le biopsy i se taimi vave, o le iloa lea o se liona faapitoa o le vaʻa. O se fasi mea e fai mo le talaʻaga.

O se faʻaopoopoga i lalo ole microscope e faʻaalia ai le mamafa o le membrane pito i lalo o capillaries glomeruli i le 1-2 muamua tausaga mai le amataga o le maʻisuka. O isi togafitiga e faʻaalia i le faateleina o le mafiafia o meaafale, o le toilalo o le mesaniko.

Faʻavasegaga faʻafesoʻotaʻi o loʻo faʻatusalia e 4 fomu:

Nodular e sili ona taatele. O loʻo faʻaalia i le faʻavaeina o ni nodules lapotopoto e aofia ai le mucopolysaccharides maualuga maualuga, o mea manogi eseese.

Latou te faʻatumu uma vaega poʻo le glomerulus uma, faʻapipiʻi pulou pulou. Aneurysms o loʻo iloa i totonu o vaa, o le membrane autu o loʻo mafiafia.

Faatasi ai ma se fesuiaiga o foliga, o se suiga tutusa i le mea e le o aofia ai le eleele e tupu i le fausiaina o fausaga e tutusa ma le membrane i totonu. O paʻu paʻu o vaʻa na faʻafefeteina. O le faʻasolosolo o le faʻaogaina o masini vascular vasculaires e mou atu.


O le faʻaaogaina o le fomaʻi e tele ina faʻalavelave tele, faʻavavevave ona faʻagasologa foliga. O "fibrinoid caps" i le va o le methiolum ma le membrane capillary, o loʻo tuʻuina i totonu o le micropreparation, e aofia ai le immunoglobulins (complex antigen-antibody complex), e leʻo patino mo le maʻisuka. "Fusi palaʻau" e mafai foi ona iloa i Totonu o le Bowman capsule.

O le tuufaatasiga o nodules faatasi ai ma se suiga tele i le pito i lalo o le manuala o se uiga o se mea fefiloi. O siama matala matala e maua i fomu uma. O le tuputupu ae o suiga i morphological e tau atu i se fatu fatu ua gaogao i le taimi.

Suiga i le anatomy o le nephropathy o le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga o le macrodrug:

  • fatu faʻatoʻa faʻaitiitia
  • ona o le faateleina o mea fesootai, ua faateleina le tele,
  • lamolemole fasi mea faʻapitoa,
  • o foliga e foliga lelei-fatuina.

O le togafitiga o pathogenetic o se fatu fatu o le maʻisuka e na o le amataga lava o suiga.

O faʻafitauli faʻapitoa o le nephropathy o le maʻisuka

Suiga o fatuga ma le maʻisuka o le mafuaaga taatele lea o le oti i maʻi. O faʻafitauli o le nephropathy e mafai ona tupu i le taimi muamua o tausaga ma le maeʻa o se vaitaimi taua.


O aʻafiaga e aofia ai:

  • anaemia
  • faaauau pea le faateleina o uunaiga,
  • suiga toeitiiti vascular variations,
  • o le atiaʻeina o fatu ma osofaiga.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le proteinuria faifaipea, o le taunuʻuga o le faʻamaʻi e matua le lelei lava. O le atinaʻeina o le faʻauluuluga o le tino e taʻitaʻi atu ai i le mimia ma le maualuga o le tino.

E taua le mulimuli i fautuaga uma ua fautuaina, e masani ona faia se suʻega.

Togafitiga metotia

Togafitiga, muamua lava, e tatau ona taulai i le faasaʻoina o le maʻi maualalo.

O mataupu faavae o togafitiga mo nephropathy e faapenei:

  • o se taumafataga e maualalo le aofaʻi o meaʻai gaʻo, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faamamaina o fatugaʻo - o se aofaʻiga maualalo ole palatini,
  • tau faasaga i le anemia,
  • Faʻasalaga o le mamafa e faʻaaoga ai fualaau faʻasa (Inhibitors ACE),
  • faʻasaʻoina o le lipid metabolism,
  • angioprotectors
  • faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻailoga o le le atoatoa - faʻafeiloaʻi i le inisalini,
  • faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le siama - faʻamaʻi.

E taua le siakiina pea o faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega suʻesuʻe, faʻatalanoa ma se endocrinologist, nephrologist.

Forecast and Prevention

Faailoga taua mo le fausiaina o se valoʻaga o:

  • le maualuga o albuminuria-proteinuria,
  • toto maualuga
  • puleaina o le maʻisuka.

O le faʻamaoniga o le microalbuminuria ma le proteinuria ma le alualu i luma mulimuli ane ua mafai ai ona tatou iloiloina le maualuga o le lamatiaga o se taunuuga leaga.

E faʻaitiitia le puipuia o le nephropathy i fua nei:

  • suka ma lipid control,
  • tau faasaga i le mamafa mamafa,
  • ulaula ulaula
  • gaioiga faaletino,
  • pulea e tagata atamamai.

O le tausisia o mea uma e puipuia ai, o le mataituina taimi ole potu suesue o le a faalautele ai le gaioiga ma faasaoina ai ola.

Tuua Lau Faamatalaga