O uiga, meatotino ma le faʻaaogaina o le inisalini e vave faʻavaveina gt

Injection 100 IU / ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

mea galue malosi: insulin 100 IU (3,571 mg),

tagata faʻapitoa: glycerol 85%, metacresol, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, sodium hydroxide, eleʻele hydrochloric concentrated, vai mo le tuiina.

Liliu mai e leai se lanu po o se mea e leai se paʻu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Insuman® Rapid GT o loʻo faʻaalia i se vave vave ma se taimi pupuu. O le faʻaitiitia o le suka e faʻaalia i totonu o le 30 minute i le maea ai o le faʻatonuina o le subcutaneous, ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula. O le aafiaga e mo le 7-9 itula.

O le afa-ola o le inisalini e tusa ma le 4-6 minute. E faʻateleina i le ogaoga o le toilalo. E tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia mai ai lona aʻafiaga.

Pharmacodynamics

Insuman® O le faʻasolosolo o se faʻafitauli ole inisalini neutral (inisalini masani).

Insuman® Rapide HT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata, e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA i le faʻaaogaina Escherichia coli.

E pei o le tagata inisalini, e le mautonu® Rapid GT

- faʻaitiitia le toto kullukose ma faʻaleleia aʻafiaga, i

ao faʻaitiitia le aʻafiaga o le mala

- faʻaleleia le felaʻuaiga o le glucose i nila ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate, faaleleia le faʻaaogaina o le pyruvate, faʻalavelave i le glycogenolysis ma le glyconeogenesis

- faʻatupulaʻia le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis

- faʻaleleia le faʻaaogaina o amino acids e ala i siama ma faʻafouina le faʻasologa o porotini

- faʻalauteleina le tafe o le pasela i totonu o sela

Tosiga ma le pulega

O le maualuga o le kulukose o le toto, o sauniuniga o le inisalini e faʻaaogāina ma le faʻatulagaina o fuataga (fuataga, tufatufa taimi) e filifilia taitoatasi e tusa ai ma le taumafataga, tulaga o le gaioiga faaletino ma le olaga o le tagata maʻi.

Laasaga i aso uma ma le taimi o le pulega

E leai ni tulafono e le mafai ona suia mo le tuiina o inisalini. O le averesi o aso taʻitasi mo insulin o le 0.5-1.0 IU i le 1 kg o le mamafa o le tino o le tino. O le mea e manaomia mo le soifua maloloina o le 40-60% o le tui ole aso ole inisalini. Insuman® Rapide HT o loʻo faʻatonuina i se auala vavalalata 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga.

I le togafitiga o le maualuga o le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis, o le pulega o le inisalini o se vaega taua o le faʻataʻitaʻiga o togafitiga faʻasolosolo, lea e aofia ai fuataga e puipuia ai le tagata maʻi mai faalavelave ogaoga e uiga i le vave faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto. O nei togafitiga e manaʻomia ai le mataituina ma le totoa o le tagata maʻi (iloiloga o le tulaga o le metabolic, acid-base ma le paleni eletise, faailoilo galue o totoga taua, ma isi) i totonu o le potu maʻi tigaina poo i tulaga faapena foi.

Ole faʻasologa o le toʻalua

Faʻaleleia le pulea o mea faʻaleagaina e mafai ona taʻitaʻia ai

inisalini lagona, e mafua ai le faʻaitiitia o le inisalini manaoga. E ono manaʻomia le fetuunaiga pe a suia le mamafa o le mamafa o le maʻi poo le olaga, i isi tulaga e mafai ona saofaga i se faʻaopoopoga o le maualuga o le hypoglycemia poo le hyperglycemia (faʻaʻite "Taʻiala Faapitoa").

Vaega faʻapitoa maʻi

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le tulaga o le ate po o le fatugaʻo ma i le matua (silasila i "Faatonuga Faapitoa").

O le Insuman® Rapid GT o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa. O le puleaina lelei o le fualaau faasaina ua faatagaina.

O le faʻaaogaina o le inisalini ma, o lona uiga, o le hypoglycemic effect, atonu e ese mai i luga o le nofoaga o inisiua (mo se faataitaiga, puipui o le manava pe a faatusatusa i le vaega ole fafine).O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi taʻitasi i totonu o le vaega lava e tasi.

Ole togafitiga ole inisalini e tatau ona faia i totonu o se potu maʻi tigaina poʻo ole mataʻituina lelei ma meafaigaluega.

Tulaga lautele

O le faʻasologa vave o se vailaʻau faʻasaina mo le maʻisuka. Faʻaavanoa i le pepa faʻaaogaina ma faʻaaogaina i le pepa faʻaoga.

I togafitiga faafomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina ma isi ituaiga insulin. O loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ma le leai o se aoga o le suka-lowering tablets, o lo latou le faapalepale poʻo le faʻasaina.

O le hormone e iai sona aafiaga o le hypoglycemic. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina o le inisalini o le tagata e 100% solubility i se gaioiga puupuu. Na mauaina le vailaau i totonu o le fale suʻesuʻe e fomai faʻainisinia.

Inisalini soluble - o le gaioiga malosi o le fualaau faasaina. O vaega nei na faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga: m-cresol, glycerol, vai faamama, hydrochloric acid, sodium hydroxide, sodium dihydrogen phosphate dihydrate.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Pepa o foliga - tui: le lanu, manino (5 ml i totonu o fagu vali lanu, 5 fagu i totonu o se pepa pepa, 3 ml i tioata tioata, 5 cartridges i faaputuga tioata, 1 inisi i se pepa pepa, 3 ml i le i tioata tioata lanu eletise o loʻo tuʻuina i le penisini a SoloStar e tasi, faʻaaoga i totonu o se pepa palama 5 peni tui, o pusa taitasi foi o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Insuman Rapid GT).

Faʻavaeina o le 1 ml o fofo:

  • gaioiga galue: inisalini e mafai ona fofoina (inisinia) - 100 IU (Vaega faʻavaomalo), e tusa ma le 3,571 mg,
  • Vaega o ausilali: vai mo le tui, glycerol 85%, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, metacresol (m-cresol), faapea foi ma le chlorhydric acid ma le sodium hydroxide (ia fetuunai le pH).

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o le fualaau o le hypoglycemousse Insuman Rapid GT o le inisalini e mafai ona fofoina, e maua mai i le inisinia o le kenera e faʻaaogaina ai le k12 o E. coli, e foliga tutusa i le inisalini o le tagata.

O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiitia ai aʻafiaga matautia ma fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga. Faateleina le felauaiga o le kulukose ma le potassium i totonu o sela, lipogenesis i le ate ma le tino o le tino, le fausia o le glycogen i maso ma le ate. E aʻafia ai le lipolysis, glycogenolysis ma le gluconeogenesis. Faʻaleleia le faʻaaogaina o le pyruvate. Faʻaleleia le faʻasoasoaina o porotini ma le tafe o amino acids i totonu o siama.

Insuman Rapid GT o se sauniuniga ile insulin i se vave vave ma puupuu le taimi o le gaioiga. O le aafiaga o le hypoglycemic after the subcutaneous (sc) pulega e atiina ae i totonu o le 30 minute, ausia le maualuga pe a uma le 1-4 itula, ma faaauau pea mo le 7-9 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai inisalini,
  • togafitiga o le ketoacidosis ma le maʻisuka,
  • ausia o taui faʻafesoʻotaʻi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻi suka i le taimi o taotoga faʻapitoa (muamua ma le taimi o taotoga, faʻapea foʻi i le taimi o le faʻasologa).

Contraindications

O le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT e faʻasaina i tagata mamaʻi ma le hypoglycemia ma le hypersensitivity i soʻo se vaega o le vailaau (galue malosi poʻo ausilali).

I mataupu nei, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau ma le faʻaeteetega (siaki ma le totoa le tulaga o le maʻi, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le inisalini):

  • afaina o le tino / ate,
  • faʻasologa o le retinopathy, aemaise lava i tagata gasegase e leʻi mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy),
  • faʻamaʻi pipisi
  • ogaoga ogaoga o gaioiga / maʻi o le tino / cerebral,
  • tausaga matua.

Insuman Rapid GT, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

E leai ni tulafono faʻatulafonoina mo le tuiina o le inisalini.O le fualaau faasaina, o le faʻamoemoe maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le faʻatonuga o le suʻe (dose ma le taimi o le pulega) e fuafuaina ma fetuutuunai e le fomaʻi maʻi mo tagata maʻi taʻitasi, ma mafaufau i ana meaʻai, ituaiga olaga ma le maualuga o gaoioiga faaletino.

O le fua faatatau i aso taʻitasi o le 0.5-1 IU / kg, aʻo 40-60% o le aofaʻiga o fuainumera o le insulin ole aso manaomia, ole vaega lea ole inisalini o le tagata ole galue umi.

O le Insuman Rapid GT e faʻatulagaina i le s / c 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga, faʻafeiloaʻi nofoaga o inisiua i totonu o le nofoaga faʻapitoa o le pulega. Suiga o le inisiua (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e mafai ona na o se maliega ma le fomaʻi, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le inisalini ma, o le iʻuga, o lona aafiaga o le hypoglycemic.

Afai e manaʻomia, Insuman Rapid GT e mafai ona faʻatonuina (iv), peitaʻi, i lenei tulaga, o togafitiga e faia i se falemaʻi poʻo se isi mea, ae i le noatia ma le fai fuafua i le tuʻuina atu o togafitiga talitutusa faʻapea ma le mataituina.

I le taimi tonu lava aʻo leʻi aoina / pulega, e tatau ona suʻesuʻeina le vaifofo - e tatau ona matua manino ma leai ni lanu, e aunoa ma se faʻaaliga mai fafo. Afai e iai foliga eseese o le vailaʻau, e le mafai ona e faʻaaogaina.

O le Insuman Rapid GT e faʻasaina mo le faʻaaogaina i ni ituaiga pamu inisalini (e aofia ai pamu pulupulu) e aofia ai faʻamaʻi silicone.

E le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau i insulini o meaola manu, insulin o se isi faʻatoʻaga, faʻalogo ile inisalini ma isi vailaʻau.

E mafai ona faʻafefiloi Insuman Rapid GT faʻatasi ai ma sauniuniga uma a insulin e faia e le kamupani lava e tasi (Sanofi-Aventis).

Mo le puleaina o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaogaina faʻamalosi palasitika e faʻaaogaina mo le talafeagai talafeagai - pe'ā faʻaaoga 5 ml ipu, OpiePen Pro1 poʻo le syringe penisini ClickSTAR - pe'ā faʻaaoga 3 ml cartridges.

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga manino i tagata mamaʻi e tusa ai ma le taimi o le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fautuaga i le fuataga o le Insuman Rapid GT i le tulaga o soʻo se suiga i le olaga poʻo le meaʻai.

I le maualuga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis, o le faʻaaogaina o le inisalini o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai foi ma fuataga e puipui ai le tagata mai mai faigata ogaoga ona o le matua faʻaitiitia o le kulukose toto. O togafitiga togafitiga e manaʻomia ai le mataʻituina ma le totoa i le potu maʻi tigaina, lea e aofia ai le mataituina o faailoga taua o le tino, fuafua le tulaga o le metabolic, balance electrolyte ma le paleni o le acid.

Faʻasologa o mea

O le suia o le fua o le Insuman Rapid GT atonu e manaʻomia i mataupu nei:

  • faaleleia atili o le gataifale (faʻalauteleina le lagona i le inisalini, e mafua ai le faʻaitiitia o le tino),
  • se suiga i le tino o le tagata maʻi poo le olaga, e aofia ai le tulaga o le gaioiga faaletino, meaʻai, ma isi,
  • isi tulaga i lalo ole aafiaga e mafai ona faateleina ai le vavave i le atinaʻe o le hypo- poo le hyperglycemia,
  • matua
  • toe le manuia.

Faʻafeiloaʻiga e faʻamalosi ai le GT mai se isi ituaiga o inisalini

O le suiga o Insuman Rapid GT e mafai ona manaomia i mataupu nei: suiga mai le inisalini o meaola manu, suiga mai se isi ituaiga o inisalini o tagata, suiga mai le inisalini i se taimi umi o le gaioiga.

Pe a fesiitai se maʻi i Insuman Rapid GT mai le inisalini o meaola, atonu e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o fualaau faasaina, aemaise lava mo tagata gasegase e mamaʻi i le hypoglycemia, na muamua manaʻomia ni tui maualuga o le inisalini ona o le i ai o mea faʻaauau, muamua na faia i ni tulaga maualalo o le kulukose i totonu o le toto .

E mafai ona manaʻomia se faʻaititia o le faʻaʻauʻau i le taimi lava e uma ona sui le ituaiga o inisalini, ma a maeʻa ni nai vaiaso.O le mea lea, a maeʻa ona suia le inisalini muamua ma Insuman Rapid GT ma i vaiaso muamua o lona faʻaaogaina, e fautuaina e tuʻuina atu i le tagata maʻi le mataʻituina lelei o le setete ma le faʻatonuina o le kulukose i totonu o le toto. O tagata maʻi na maua le inisalini i luga o le tino ona o le i ai o fomaʻi e tatau ona sui i se falemaʻi, aua o loʻo i ai le avanoa e tuʻuina atu ai le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomai.

Le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT i ipu

  1. Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le fagu fou.
  2. Aoina mai le ea i totonu o le tui i se aofaiga tutusa ma le tui ole inisalini, ma ulu i totonu o le vial (ae le o le vaifofo).
  3. A aunoa ma le aveeseina o le tui, liliu le fagu ile pito i lalo ma faʻapipiʻi le faʻasologa o le inisalini.
  4. Aveese faʻamaʻi mai le sosoʻo.
  5. Fai se paʻu o le paʻu i le inisiua, faʻapipiʻi se nila i lalo o le paʻu, ma faʻaitiitia le inisalini.
  6. Aveese le nila ma faapipii le inisiua i se laupepa mo ni nai sekone.
  7. Tusi i luga o le pepa o le vial le aso o le uluai faʻasalaga o le inisalini mai le fagu.

O le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT i faletusi

O le inisalini o le Cartridge ua mamanuina mo le faʻaaogaina o pusi syringe o le OptiPen Pro1 ma ClickSTAR. Aʻo le i faʻatulagaga, e tatau ona teuina ia cartridges i le vevela vevela mo le 1-2 itula, talu ai o le injections o sauniuniga faʻamalosi e tiga tele. Aʻo leʻi tuiina, aveese faʻamaʻi mai le kesi.

E le o mamanuina cartridges e faʻafefiloi ai ma isi ituaiga o inisalini, e le o faamoemoe e faʻaaogaina.

I le tulaga o le gau o le peni, o le fua o le fualaau faasaina mai le kesi e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se tui tui na faʻaaogaina mo le tuʻuina atu o le inisalini.

A maea ona tuʻuina le kalama, e mafai ona e faʻaaogaina mo le 4 vaiaso.

Soʻo se taimi pe a uma ona tuʻuina se kesi fou aʻo leʻi tuiina le inumaga muamua, e tatau ona siaki le saʻo o le faʻaogaina o le peni.

Le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT i le syringe PenStar

O le fofo o le Insuman Rapid GT i le syringe PenSettar e mafai ona faʻaaogaina i se auala faʻafuaseʻi.

Aʻo lei faʻaaoga muamua, e tatau ona tausia le peni tui mo le 1-2 itula i le vevela o le potu. Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, ia siaki le kesi i totonu o le peni uamea ina ia mautinoa o loʻo lelei le fofo.

O peni tui e faʻaaogaina e faʻaleagaina, aua e le o faamoemoe e toe faʻaaogaina.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi, e naʻo le tasi le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga peni tui.

Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le penisini a SoloStar:

  • faʻaogaina nila e fetaui ma SoloStar,
  • faʻaaoga se falesa fou i taimi uma ma faia se suʻega saogalemu,
  • faia togafitiga faʻapitoa e puipuia ai faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le faʻaaogaina o se nila ma le ono mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi,
  • aua nei faʻaaogaina le peni tui i luma o le faʻaleagaina poʻo le masalosalo i le sao o lona faʻatinoga,
  • ave i taimi uma se peni suauu lavelave i le tulaga o le leiloa pe faaleagaina le mea autu,
  • puipuia le peni tui mai le palapala ma le pefu (solo i se mea mama, susu susu, aua le fufuluina, gaʻo, pe faatofuina i le vai e puipuia ai le faaleagaina).

Faʻaaogāina ole peni syringe SoloStar:

  1. Le puleaina o inisalini: aʻo leʻi faʻaaogā muamua, e fautuaina e siaki le igoa i luga o le syringe peni ina ia mautinoa ai le saʻo o le inisalini. O le syringe PenStar na faʻamoemoe mo le sauniuniga Insuman Rapid GT, e paʻepaʻe i lanu ma se lanu samasama ma se mama moli. A maeʻa ona aveese le faʻavaa, e tatau ona e siakiina foliga vaaia o le fofo o loʻo i totonu o le syringe penisini mo le manino, leai o se mea ma le leai o ni mea mai fafo.
  2. Togitogi faʻapipiʻi: E taua le faʻaaogaina o nila faʻavave. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se nila selesa fou mo tui taʻitasi. Tuu le nila ma le faaeteete pe a uma ona aveese le pupuni.
  3. Faia o se suʻega saogalemu (e tatau ona faia se suʻega aʻo lei faia tui taitasi ina ia mautinoa o loʻo galue le tuilala ma le nila, faʻapea foʻi ma le leai o ni meaola o le ea): a maeʻa ona aveese le pito i fafo ma totonu o le tino, fua le fua o le 2 iunite, tuu le peni lua ma le nila ma kati lemu tamatamailima i luga o le kesi, ina ia faʻafefeteina uma le fuʻulaʻau i le nila, ma faʻasaga le faʻamau samasama. Afai e aliali mai le fofo i luga o le pito o le nila, ona saʻo lelei lea ona galue le peni ma le nila. Afai e le oʻo mai le vailaʻau, e tatau ona toe faia le faiga atoa seia oʻo ina faʻaalia le inisalini i le pito o le nila.
  4. Fai le filifiliga: i luga o le penisini a le SoloStar e mafai ona tuʻuina le dose ma le sao atoatoa o le 1, mai le itiiti ifo (1 le iunite) i le maualuga (80 iunite). Afai e manaʻomia le pulea o se fua maualuga maualuga, fai 2 inisiua pe sili atu. I le taimi o le filifilia o le fualaau faatonuina, o le numera "0" e tatau ona faʻaalia i le faamalama o mea.
  5. Faʻataʻitaʻiga o le pulega: e tatau ona faʻapipiʻi se nila i lalo o le paʻu ma faʻasalaga uma le lanu samasama. Mo le 10 sekone, taofi le kuluma oomi ma aua nei aveese le nila e mautinoa ai le atoatoa o le puleaina o le toto o le insulin.
  6. Aveesea ma le faatamaʻia o le nila: A maea tui taʻitasi, e tatau ona aveʻesea le tolaula ma lafoai. Ina ia aloese mai lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma puipuia mai faʻamaʻi, e taua le mulimuli i lapataiga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu le pulou i le lima e tasi). A uma ona aveese le nila, tapuni le peni tui ma se pulou.

A o leʻi faʻaaoga muamua le penisini a le SoloStar, e fautuaina oe e faitau faatonuga mo lona faʻaogaina.

Faʻaiʻuga

O le itu sili ona taatele o le togafitiga o le insulin o le hypoglycemia. E masani ona atiae i taimi e sili atu ai le inumaga o Insuman Rapid GT e sili atu i le manaoga o le tino mo le inisalini. I le tele o taimi ogaoga, o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le neurological, e aofia ai le faʻasaʻolotoina ma le faʻamaʻi, e mafai. O faʻatonuga ma faʻaosooso taimi e ono lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O faʻaaliga o le neuroglycopenia i le tele o gasegase e muamua atu i faʻamaoniga o le faʻafouina vave o le tino popole popole (i le tali i le atiaʻe o le hypoglycemia), lea e mafai ona faʻailoaina i se faʻavave vave pe sili atu ona faʻaitiitia i le toto kulukose. O le faʻaitiitia o le glucose e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le hypokalemia (o le faʻalavelaveina o le cardiovascular system) ma le cerebral edema.

Isi aʻafiaga e ono aʻafia ai (faʻavasegaina e ala i le tele o mea tutupu: masani - mai le 1/200 i le

Pharmacotherapeutic group:

Faailoga mo le faʻaaogaina
Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka. O le Insuman Rapid GT ua faʻamaonia mo le togafitiga o le maʻisuka ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasolosolo i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka i le taimi muamua, initaneti, ma le vaʻaia.

  • hypoglycemia,
  • faʻaaogaina o le hypersensitivity ile inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o vailaʻau faʻasaina, sei vagana ai mataupu e taua ai le togafitiga o le inisalini. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT e na o le faʻaleleia lelei o togafitiga faafomaʻi ma, pe'ā tatau ai, faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo.

Lapataiga ma faatonuga faapitoa

Malosiaga faʻafesoʻomaʻi faʻafuaseʻi o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola manu. Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata maʻi i le inisalini o meaola, faapea foi le m-kesone, o le faapalepale o Insuman Rapid GT e tatau ona iloiloina i se falemai e faaaoga ai suega faigata. Afai i le taimi o se suʻega faʻapitoa o le suʻeina o le inisalini o le tagata (vave vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi.I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona fesuiaiga i iniseti o le tagata ona o le gaioiga o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola.
E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le tele o le inisalini e aveeseina e sili atu nai lo le manaomia.
E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailoilo e tatau ona faʻaalia i le maʻi poʻo isi e uiga i le paʻu mataʻutia i le suka o le toto. O nei mea e aʻafia ai: faʻafefe faʻafuaseʻi, palapitations, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvale, atuatuvale, ita, amio le masani, atuatuvale, paʻu i le gutu ma le gutu, pallor, tiga o le ulu, le lava le faamaopoopoina o gaoioiga, afaina o le neurological (tautalaga ma faʻaletonu o le vaʻai, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le mataua i le maualuga o suka, e mafai e le tagata gasegase ona le maua le pulea o ia lava ma e malamalama foi. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.
O le tele o tagata gasegase, o se taunuuga o le faʻaaogaina o manatu faʻaalia, e mafai ona faʻaalia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto: vevela, paʻu o le paʻu, popole, tachycardia (palpitations), maualuga o le toto, vevesi, tiga o le fata, fatu faʻalavelave o le fatu.
O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka ma maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga le masani ai o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata maʻi e masani ona siakiina le toto suka ma le urine e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le faʻaogaina o le hypoglycemia ogaoga e ono faʻaleagaina ai le gafatia o le gasegase e ave se taavale ma faʻaaoga soʻo se meafaigaluega. O le tagata gasegase e mafai ona faʻasaʻo le faʻaititia o le maualuga o le suka o ia na ia matauina e ala i le taumafaina o le suka po o meaai maualuga i le gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.
I nisi tulaga, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e ono vaivai pe leai foi. O nei tulaga e tupu i tagata matutua, i le i ai o ni leona o le tino (neuropathy), faatasi ai ma maʻi mamaga, faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi ma isi vailaau (tagai i le "Fesootaiga ma isi fualaau"), ma le maualalo o le tausiga o le toto toto, pe a suia le insulin.
O mea nei e mafua ai le faʻaitiitia o le suka i le suka toto: inisalini luga, inisalini le talafeagai (i tagata matutua), fesuiaiga i se isi ituaiga o inisalini, faʻailoga o meaai, vomiting, manava, faamalositino, faʻaitiitia o tulaga faʻalavelave, inu ava, ma faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo i le inisalini (faʻamaʻi ogaoga poʻo faʻamaʻi fatugao, faʻaititia le galuega o le gaʻo, pituitary poo le thyroid gland), suiga o le inisiua (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu o le manava, tauau poʻo le ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaau o lona uiga (silasila "Fesootaiga ma isi vailaʻau")
O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi sauniuniga o le insulin, i tagata mamaʻi e maualalo le maualuga o toto toto.
O se vaega faapitoa o aʻafiaga e aofia ai tagata gasegase ma faʻasolosolo o le hypoglycemia ma le vavalalata tele o le matelaina o maliu poʻo le vavalaʻau (faʻaleagaina o le toto poʻo le gasegase), faʻapea foʻi ma tagata gasegase o le retinopathy.
O le le mulimuli i se taumafataga, faaseʻeina o inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le suka toto (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.
A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e maua lona maʻi suka.

Tina ma le lactation

Togafitiga ma le Faʻasagaga Faʻataʻitaʻi GT e tatau ona faʻaauau aʻo gaʻo. I le taimi o le maʻitaga, ae maise lava pe a uma le uluaʻi masina muamua, e tatau ona faʻamoemoeina le faateleina o le insulin. Ae peitaʻi, a maeʻa le fanau mai, e masani lava ona paʻu le manava mo le inisalini, lea e aʻafia ai se lamatiaga tele o le hypoglycemia. Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.
I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga o fualaau oona ma meaʻai.

Tosiga ma le pulega.

O le filifilia o se inumaga o le inisalini i se tagata maʻi e faia e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i meaʻai, tulaga o le tino ma le olaga. Ole fua ole insulin e fuafua ile faavae o le suka i totonu o le toto, faapea foi i luga o le faavae o le tulaga o le faagaioiga faaletino ma le tulaga o le metabolism. Ole togafitiga ile inisalini e manaʻomia ai toleniga tatau a le tagata lava ia. E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faatonuga talafeagai i le tele o taimi e fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma atonu, i le urine, ma tuʻuina atu foi fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le meaʻai poʻo le faʻataʻitaʻiina o le inisalini togafitiga.
O le averesi o aso taʻitasi o le inisalini e mai le 0.5 i le 1.0 ME i le kilokalama o le mamafa o le tino maʻi, ma o le 40-60% o le fualaau e pa'ū i le insulin o le tagata faʻatasi ma se gaioiga umi.
Pe a suia mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata, o le faʻaitiitia o le tui ole inisalini e manaʻomia. O le suiga mai isi ituaiga o inisalini i lenei vailaau e mafai ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. Maise lava o le mataʻituina e le aunoa o le tulaga o le metabolism o gaʻo, e talafeagai i vaiaso muamua pe a maeʻa sea suiga.
O le insuman Rapid GT e masani lava ona faʻaaogaina i le 15-20 minute ao lei faia se taumafataga. E faʻatagaina le faʻaleleia o le vailaau faʻasoa i totonu o le toto. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma. Suʻeina o le tui (e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.
E mafai ona faʻafoʻosaʻoina le faʻamaualuga o le GT GG i le togafitiga o le hyperglycemic coma ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasolosolo i aso muamua, i totonu ma le vaʻaia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
E le faʻaaogaina le insuman Rapid GT i ituaiga eseese o pamu inisalini (e aofia ai mea na totoina), lea e faʻaaogaina ai le uila.
Aua le faʻafefiloi Insuman Rapid GT ma le inisalini o se isi faʻatoʻaga (mo se faʻataʻitaʻiga, 40 IU / ml ma le 100 IU / ml), ma le inisalini o meaola po o isi vailaʻau. Faʻaaogā faʻafitauli manino ma le lanu, Insuman Rapid GT ma leai ni faʻaletonu eletise manino.
E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le fagu e 100 IU / ml, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻaogaina o vailaau palasitika mo lenei gaioiga o le inisalini.Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.
Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). O le fofo o le tui e tatau ona manino atoatoa ma lē lanu.
Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai le fagu, o le maualuga o le ea e tutusa lelei ma le faʻasologa o le inisalini e suʻeina i le suauu ma faʻapala i totonu o le vial (ae le o totonu o le vai). Ona faʻapotopotoina lea o le fagu ma le suauu i le pito i lalo ma le tuila ma o le aofaʻiga o le inisalini e aoina. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe.
O se pulu o le paʻu e ave i le nofoaga o inisiua, ua faʻaofiina se nila i lalo o le paʻu, ma o le inisalini e alu malie lemu. A uma le iniseti, ona aluese malie lea o le nila ma o le nofoaga o loʻo tuiina e tosoina i le sipuni mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.
Pe a uma ona tatala fagu e mafai ona teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina faʻapitoa o fualaau oona e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai le faʻaitiitia o le suka o Insuman Rapida GT. O le mea lea, a faʻaaogaina le inisalini, e le mafai ona e tago i isi fualaau e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa a se fomaʻi.
O le hypoglycemia e mafai ona tupu pe afai o le gasegase e tutusa ma le inisalini e maua ai le atiata ACE, acetylsalicylic acid ma isi salicylates, amphetamine, mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma hormones sex, cybenzoline, fibrates, disopyramide, cyclophosphamide, phenoxyfin amine, glucose, glucose, , pentoxifylline, phenoxybenzamine, phelamlamine, propoxyphene, somatostatin ma analogues, sulfonamides, tetracyclines, tritokvalin poʻo trophosphamide.
O le vaivai o le gaioiga o le inisalini e mafai ona mataituina i le puleaina o le insulin ma le corticotropin, corticosteroids, diazoxide, heparin, isoniazid, barbiturates, acidic nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenothiazine, phenytoin, diuretics, danazole, doxazosin, glucagon ma estrogen testiogenes, estrog, thyrogestogen, estrogen and estrogen tagata.
I tagata gasegase i le taimi lava lea e maua ai le inisalini ma le clonidine, reserpine poʻo se masima lithium, e faʻavaivaia ai ma mafai ona matauina le malosi o le gaioiga o le inisalini. Pentamidine e mafua ai le hypoglycemia sosoo ai ma le hyperglycemia.
O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faaitiitia le maualalo o le toto toto i tulaga matautia. O le faapalepale o le ava i tagata e maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. O le ava malosi, faapea foi ma le masani ona faʻaaogaina o laxatives, e mafai ona afaina ai le glycemia.
O le beta-blockers e faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma, faatasi ai ma isi gasegase o le sympatholytic (clonidine, guanethidine, reserpine) e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalo foi le faʻaalia o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia, o le pito sili ona taatele, e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia (silasila i le "Faʻasalaga ma faʻasoaga faapitoa").
O le tele o fesuiaiga i le suka o le toto e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻavalea taimi. E le gata i lea, ae maise lava i le togafitiga o le inisalini, o se faʻagasologa puupuu o le gasegase o le retinopathy o le maʻisuka e mafai. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, e aunoa ma le faʻaaogaina o se togafitiga o le laser, o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic e mafai ona taitai atu ai i le tauaso.
O nisi taimi o le atrophy poʻo le hypertrophy o mea faʻapipiʻi e mafai ona tupu i le nofoaga o tui, lea e mafai ona aloese mai i le suia pea o le nofoaga o tui. I se tulaga e le masani ai, e ono mafai ona mumu le lanu mumu i le nofoaga o inisiua, ma le mou ese atu ma le faʻaauau togafitiga.Afai e fausia le erythema taua, faatasi ai ma le vevela ma le fulafula, ma le televave ona salalau i tua atu o le nofoaga o inisiua, faapea foi ma isi mea leaga ogaoga i gaioiga o le vailaʻau (inisalini, m-cresol), e tatau ona vave logoina le fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga o ia tali e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi. Ole tele naua o le gasegase o le hypersensitivity. E mafai foi ona o faatasi ma le atinaʻeina o angioedema, bronchospasm, pa'ū o le toto maualuga ma e seasea ona osofaʻi anaphylactic. O gaioiga eleelea e manaʻomia vave faʻamaʻologa i le faʻaauau pea togafitiga ma le inisalini ma le faʻaaogaina o faʻatonuga talafeagai faʻafuaseʻi.
Masalo o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, lea e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo o le insulin. E mafai foi ona maua le taofiga o le sodium ma mulimuli mai i le fulafula o le tino, aemaise lava pe a uma le togafitiga o togafitiga ma le inisalini.
Faʻasolosolo malosi i le maualuga o le toto, e mafai ona atiaʻe le hypokalemia (faʻafitauli mai le cardiovascular system) poʻo le atinaʻe o le cerebral edema.
Talu ai ona o nisi o aʻafiaga e mafai, i lalo o nisi tulaga, e lamatia ai le ola, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi pe a tupu.
Afai e te matauina soʻo se itu, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi!

Faʻasalaga

O le maualuga o le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia ma o nisi taimi e lamatia ai le ola. Afai e maʻi le tagata maʻi, ona tatau loa lea ona ia tago i le kulukose ma ave oloa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi (tagai "Faʻasalaga ma faʻasoaga faʻapitoa"). Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, e tatau ona faʻatonuina le 1 mg o glucagon / m. I le avea ai o se isi metotia poʻo pe afai e le aoga le tuiina o le glucagon, 20-30 ml o le 30% -50% iv glucose solution o loʻo faʻatonutonuina. Afai e manaʻomia, toe faʻaleleia o le maualuga o le kulukose e mafai. I tamaiti, o le aofaʻi o kullukose e faʻatonutonuina e faʻatulagaina i le mamafa o le tino o le tamaititi.
I mataupu ogaoga poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a uma le tui o le glucagon poʻo le glucose, e fautuaina e faʻaaogaina se vaifofo o le glucose e le maualalo, ina ia taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le totoa ia maualuga o le suka toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.
I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina le tuʻuina atu o tagata gasegase i le potu maʻi tigaina mo le mataʻituina ma le mataituina o togafitiga.

Faiga faʻapolopolo

Fofo o le fofo 100 IU / ml i taloni 5ml ..
I totonu o se afifi o le 5 fagu faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga.

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela o + 2 ° C i le + 8 ° C (vaega o fualaau aina o se pusaaisa). Aloese mai le malulu, aloese mai le tuusao faʻatasi o le voli ma puipui o le potu e leai se pusaaisa poʻo le malulu malulu.
Aloese mai le aapa atu o tamaiti!

Aso faʻauma

E lua tausaga le ola o le taligalu.
E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a maeʻa le aso e maeʻa ai i le pusa.

Aso malolo mai falemaʻi: talavai

Gaosiga e Aventis Pharma Deutschland GmbH, Siamani.
Bruningstrasse 50, D-65926, Frankfurt, Siamani.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo atu i le tuatusi o le ofisa sui o le kamupani i Rusia:
101000, Moscow, Ulansky Lane, 5

Faailoga ma le faʻailoga

O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • DM 1 (foliga o le insulin) ma le DM 2,
  • mo togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave,
  • e faʻaitiitia ai se maʻi o le maʻisuka,
  • mauaina o taui tau fesuiaiga i le sauniuni ma pe a uma le taotoga.

O le hormone e le o faʻamatalaina i tulaga faʻapea:

  • afaina o le tino / ate,
  • tetee i le mea galue malosi,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo maʻi / gataifale,
  • le faapalepale i le fualaau faasaina,
  • tagata e iai faʻamaʻi pipisi,
  • tagata e maua ai le retinopathy.

Taua! Faatasi ai ma le gauai tele, e tatau ona ave le maʻisuka matutua.

Faatonuga mo le faaaogaina

Filifiliga ma le fetuutuunaiga o fuataga ua tofia taitoatasi. E fuafua e le fomaʻi mai faailoga o le kulukose, le tikeri o le gaioiga faaletino, le tulaga o le metabolism gaʻo. O le tagata gasegase e tuʻuina atu fautuaga i le tulaga o se suiga i le glucose concentration.

Ole fua ole aso o fualaau faasaina, ile mamafa ole mamafa, ole 0.5 IU / kg.

O le hormone e faia i se auala vavalalata, intramuscularly, subcutaneously. Le auala sili ona masani ona faʻaaogaina. O le inisiua e faia i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

Faatasi ai ma le monotherapy, o le tele o le pulega o fualaau faasaina e tusa ma le 3 taimi, i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu i le 5 taimi i le aso. O le nofoaga o tui e masani ona suia i totonu o le itumalo lava e tasi. O se suiga o le nofoaga (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le lima i le manava) e faʻatinoina peʻa uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. Mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e fautuaina e faʻaaoga se peni.

Taua! O le faʻaaogāina o le vailaʻau e eseese e faʻatatau i le nofoaga o inisiua.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le inisalini umi.

Faʻalogo faʻamalosi ata vitio i le pulega o inisalini:

Faʻasologa o mea

O le vailaau o le vailaʻau e mafai ona faʻafetaui i mataupu nei:

  • pe a suia suiga o le olaga
  • faateleina le lagona lelei i le mea galue malosi,
  • suiga i le mamafa ole maʻi
  • pe a suia mai se isi vailaʻau.

I le taimi muamua pe a uma ona sui mai se isi mea (i totonu o le 2 vaiaso), e fautuaina le puleaina o le kulukose.

Mai i tulaga maualuga o isi vailaʻau, e tatau ona fesuiaʻi i lenei vailaʻau i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa a le fomaʻi.

Pe a liliu mai le manu i le inisalini o le tagata, e faia le fetuutuunaiga o suiga.

E manaʻomia lona faʻaititia mo le vaega o tagata nei:

  • muai maualalo le suka i le taimi o togafitiga,
  • aveina maualuga o tui o le fualaau faasaina muamua,
  • predisposition i le faia o se tulaga o le hypoglycemic.

Faatonuga faʻapitoa ma tagata gasegase

A oʻo mai le maitaga, e le taofia le togafitiga faafomaʻi. O le mea galue malosi e le sopoia le placenta.

I le lactation, e leai se faʻatagaina o faʻatagaga. O le mea autu o loʻo faʻafetaui le faia o le inisalini.

Ina ia puipuia mai i le hypoglycemic reactions, togafitiga o tagata matutua ma le fualaau faasaina e faia ma le faaeteete.

O tagata e maua le mafaufau ole ate / fatuga o mea faigaluega e sui i le Insuman Rapid ma fetuunai le fualaau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le vevela o le vai faʻaaoga e tatau ona 18-28ºС. O le insulin e faʻaaogaina ma le lapataiga i maʻi faʻamaʻi pipisi - e manaʻomia le faʻasoasoaina o fualaau o loʻo manaʻomia iinei. Pe a ave le vailaau, ole maʻi e tuʻu ese ai le ava malosi. E ono mafua ai le hypoglycemia.

Taua! E tatau ona taulaʻi faapitoa le ave o isi fualaau. O nisi oi latou e mafai ona faʻaititia pe faateleina le aafiaga o Insuman.

Pe a ave le vailaau, e tatau i le tagata maʻi ona gauai atu i soo se suiga i lona tulaga. E talafeagai lenei mea mo le taimi e faʻaalia ai faailoga e muamua atu ile hypoglycemia.

O le mataʻituina lelei o tulaga o le kulukose e fautuaina foi. O aʻafiaga o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maualuga i tagata taʻitoʻatasi e maualalo le tausiga o le suka. O le tagata maʻi e tatau ona tauaveina le 20 g o le kulukose.

Faʻasalaga tele, ave:

  • faʻatasi ai ma togafitiga faʻatasi,
  • pe a tuʻuina atu i isi inisalini,
  • Tagata e umi se taimi e maua ai le maʻisuka,
  • tagata matutua
  • tagata o loʻo faʻateleina le faʻaleleia o le hypoglycemia,
  • faʻatasi ai ma maʻi faʻalogo mafaufau.

Manatua! A faʻafeiloaʻi ia Insuman, o le suʻesuʻeina o le faapalepale o le vailaʻau e tupu. O se fualaau itiiti ole vailaau e tui faʻafuaseʻi. I le amataga o le pulega, e ono tulai mai osofaiga a le hypoglycemia.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

A aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi, o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e le o fautuaina.E mafai ona latou faʻateleina pe faʻaitiitia le aʻafiaga o le inisalini pe faʻaosoosoina ai tulaga ogaoga.

O le faaitiitia o le aafiaga o le hormone e matauina i le faaaogaina o fomaʻi, glucocorticosteroids hormones (progesterone, estrog), togafitiga, o fualaau antipsychotic, adrenaline, hormones thyroid, glucagon, barbiturates.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona tupu ma le faʻaogaina o isi vailaʻau faʻasaina. E faʻaaoga foi lenei mea i vailaau faʻamalosi o le sulfonamide, inhibitors MAO, acetylsalicylic acid, fibrates, testosterone.

Alu i le homone e maualalo ai le suka i se tulaga ogaoga, mafua ai le hypoglycemia. O le faʻatagaga o le faʻatulagaga ua fuafuaina e le fomaʻi. E tatau foi ona e faaeteete i le aveina o laxatives - o le tele o le aoga e aafia ai le maualuga o le suka.

Pentamidine e mafua ai tulaga eseese - hyperglycemia ma hypoglycemia. O le fualaau faasaina e mafai ona tupu ai le fatu o le fatu. Aemaise lava i tagata o loʻo lamatia.

Manatua! O le ola o le vaifofo i totonu ole peni tui e le silia ma le masina. O le aso o le uluai fualaau oona e tatau ona matauina.

O vailaʻau faʻapitoa (faʻafetaui le fomu faʻamalolo ma le auai o le vaega galue) e aofia ai: Actrapid Hm, Vosulin-R, Faʻaaoga N, Rinsulin-R, Humodar, Farmasulin N. O vailaʻau tuʻuina e aofia ai le inisalini o le tagata.

Faʻatau - Sanofi-Aventis (Farani), Sanofi

Ulutala: Insuman® Rapid GT, Insuman® Rapid GT

Faatulagaga: 1 ml o se vaifofo e le faaituau mo le iniseti e aofia ai le 100 IU o le inisalini o tagata.
Tagata faʻatau: m-kesi, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol, sodium hydroxide, vai chloride, vai mo le iniseti.

Gaioiga faʻamaloilo: O le Insuman Rapid GT o loʻo i ai le inisalini, e tutusa lelei i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le inisinia. O le faʻaitiitia o le suka e tupu vave, i totonu o le 30 minute, ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina. O le aafiaga e mo le 7-9 itula. O le insuman Rapid GT e mafai ona faʻafefiloi ma insulin uma mai le Hoechst Marion Roussel, sei vagana ai le inisalini mo le puleaina o pamu.

Faailoga mo le faʻaaogaina: Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka. O le Insuman Rapid GT ua faʻamaonia mo le togafitiga o le maʻisuka ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasalaga i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka i le taimi muamua, iniseti, ma taimi faʻasologa.

Metotia faʻaaoga: O le insuman Rapid GT e masani lava ona faʻaaogaina i le 15-20 minute ao lei faia se taumafataga. E faʻatagaina le faʻaleleia o le vailaau faʻasoa i totonu o le toto. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma. E mafai ona faʻafoʻosaʻoina le faʻamaualuga o le GT GG i le togafitiga o le hyperglycemic coma ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasolosolo i aso muamua, i totonu ma le vaʻaia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le faʻaaogaina le insuman Rapid GT i ituaiga eseese o pamu inisalini (e aofia ai mea na totoina), lea e faʻaaogaina ai le uila.

Faʻafitauli: O nisi taimi o le atrophy poʻo le hypertrophy o mea faʻapipiʻi e mafai ona tupu i le nofoaga o tui, lea e mafai ona aloese mai i le suia pea o le nofoaga o tui.

I se tulaga e le masani ai, e ono mafai ona mumu le lanu mumu i le nofoaga o inisiua, ma le mou ese atu ma le faʻaauau togafitiga. Afai e fausia le erythema taua, faatasi ai ma le vevela ma le fulafula, ma le televave ona salalau i tua atu o le nofoaga o inisiua, faapea foi ma isi mea leaga ogaoga i gaioiga o le vailaʻau (inisalini, m-cresol), e tatau ona vave logoina le fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga o ia tali e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi.

Ole tele naua o le gasegase o le hypersensitivity.E mafai foi ona o faatasi ma le atinaʻeina o angioedema, bronchospasm, pa'ū o le toto maualuga ma e seasea ona osofaʻi anaphylactic. O gaioiga eleelea e manaʻomia vave faʻamaʻologa i le faʻaauau pea togafitiga ma le inisalini ma le faʻaaogaina o faʻatonuga talafeagai faʻafuaseʻi.

Masalo o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, lea e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo o le insulin. E mafai foi ona maua le taofiga o le sodium ma mulimuli mai i le fulafula o le tino, aemaise lava pe a uma le togafitiga o togafitiga ma le inisalini.

Contraindications: Faʻaauau le tali atu i le inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o vailaʻau faʻasaina, sei vagana ai mataupu e taua ai togafitiga insulin. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT e na o le faʻaleleia lelei o togafitiga faafomaʻi ma, pe'ā tatau ai, faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo.

Tafaoga Faʻatau Fualaau Faʻatau: O le vaivai o le gaioiga o le inisalini e mafai ona mataituina i le puleaina o le insulin ma le corticotropin, corticosteroids, diazoxide, heparin, isoniazid, barbiturates, acidic nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenothiazine, phenytoin, diuretics, danazole, doxazosin, glucagon ma estrogen testiogenes, estrog, thyrogestogen, estrogen and estrogen tagata. I tagata gasegase i le taimi lava lea e maua ai le inisalini ma le clonidine, reserpine poʻo se masima lithium, e faʻavaivaia ai ma mafai ona matauina le malosi o le gaioiga o le inisalini. Pentamidine e mafua ai le hypoglycemia sosoo ai ma le hyperglycemia. O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faaitiitia le maualalo o le toto toto i tulaga matautia. O le faapalepale o le ava i tagata e maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. O le ava malosi, faapea foi ma le masani ona faʻaaogaina o laxatives, e mafai ona afaina ai le glycemia. O le beta-blockers e faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma, faatasi ai ma isi gasegase o le sympatholytic (clonidine, guanethidine, reserpine) e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalo foi le faʻaalia o le hypoglycemia.

Tina ma le lactation: Togafitiga ma le Faʻasagaga Faʻataʻitaʻi GT e tatau ona faʻaauau aʻo gaʻo. I le taimi o le maʻitaga, ae maise lava pe a uma le uluaʻi masina muamua, e tatau ona faʻamoemoeina le faateleina o le insulin. Ae peitaʻi, a maeʻa le fanau mai, e masani lava ona paʻu le manava mo le inisalini, lea e aʻafia ai se lamatiaga tele o le hypoglycemia. I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga o fualaau oona ma meaʻai.

Tulaga o le teuina: Teu i le vevela o + 2 ° C i le 8 ° C. Aloese mai le faʻamaʻi, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo o le fagu ma puipui o le potu e leai se mea e faʻaaisa ai poʻo le teu malu.

Pule oe pe fai: Ma le faʻaeteete, o le suʻega o vailaʻau e filifilia mo tagata mamaʻi na maua muamua i le cerebrovascord disorders e tusa ai ma le ituaiga o suesuega o le ischemic ma le tele o faʻalavelave tiga o le fatu o le ischemic. O le manaomia mo le inisalini e mafai ona suia pe a e fesuiaʻi i se isi ituaiga o inisalini (pe a suia le inisalini o meaola e mafua mai i le insuman Rapid, e masani ona faaititia le fuainumera), ma se suiga i meaʻai, manava, vomiting, suiga i le masani masani o gaoioiga faaletino, faamai o fatugaʻo, ate, pituitary gland, vevela vevela, suiga o le nofoaga o tui. O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i uiga o se tulaga o le hypoglycemic, e uiga i faailoga muamua o le maʻi suka ma le tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i suiga uma i lona tulaga.

Inisalini "Faʻaofiina le Atoatoa GT" o le a fesoasoani i le tuʻuina atu o le faʻavaveina o le suka i se tulaga e taua ai minute uma. I le uma, o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga lea e masani ona iu i le oti poʻo le le atoatoa. Mo se tali taimi, o fesoasoani e le mafai ona faʻaaogaina o ni injections o le inisalini vave.

Faʻavae ma taʻiala o le faʻaalia i le tino

I le 1 ml o mea e aofia ai:

  • 100 IU o le inisalini soluble tutusa ma le tagata, e tutusa ma le 3,571 mg o le homone tagata.
  • Faaopoopoga:
    • glycerol 85%,
    • metacresol
    • sodium hydroxide
    • hydrochloric acid
    • sodium dihydrogen phosphate dihydrate,
    • vai faʻafefe.

O le fualaau o le hypoglycemic acid "Insuman Rapid GT" e faatatau i insulin vavalalata. International Nonproprietary Name (INN) -. Na mafai e le inisinia ona maua uma le soluble, e tutusa ma le tagata, inisalini. E i ai se aafiaga vave vave, faatasi ai ma se umi e oo atu i le 9 itula. O le faʻaititia o le suka e aliali mai pe a uma le 30 minute, e oʻo i lona maualuga, i le averesi, i le 2-3 itula, e fuafua i le metabolism ma le gaioiga o fatugaʻo.

O le fualaau faasaina e aafia ai le tino e pei ona taua i lalo:

O le fualaau faasaina e fesoasoani i le gaosiga o le glycogen.

  • fesoasoani e faʻaititia le suka toto
  • faʻagasolo faʻamalosia le protein,
  • Fesoasoani i saturate toto i le maseta
  • faʻalavelaveina le gau o lipid,
  • faʻavaveina le faagasologa o le liua o le kulukose mai gaʻo i gaʻo gaʻo,
  • saturates sela e maua ai vailaʻau amino,
  • faʻaauau le faʻaleleia o le glycogen,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o oloa mulimuli o le metabolism glucose,
  • faaitiitia le fua faatatau o faiga faasolitulafono.

O le togiina o le pen "Solostar" mo le faʻaaogaina se tasi e mafai ona faafaigofieina ai le faagasologa o le puleaina o le inisalini. E le umi se taimi e teu ai vailaʻau i le tui tui o le inisalini: ua uma ona sauni le iniseti mo se tui.

Faailoga ma faatonuga mo le faʻaaogaina

O le insulin ua vave ona faailoaina mo le faaaogaina:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka, ma le maʻi suka,
  • mo le aveesea mai le gaʻo hyperglycemic ma le togafitia o le ketoacidosis,
  • e faʻapipiʻi ai i le taotoga faʻapope mo le maʻisuka.

Ina ia saʻo lelei le fualaau, e sili atu le faitau i faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga mai le sese o le fualaau faasaina ao le i faaaogaina, e le lava le na ona faitauina o faatonuga mo le faaaogaina. E taua tele le feutagai ma lau fomaʻi ma fuafua taitoatasi le fua, lea e faalagolago i le tele o mea. O le mea sili ona taatele oi latou o:

  • le maualuga o le gaioiga faaletino o le maʻi,
  • olaga soifua
  • meaai
  • itupa, tausaga ma le mamafa
  • ave isi fualaau
  • le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E tatau ona manatuaina afai e le itiiti ifo ma le tasi se tasi o lisi o le lisi ua suia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e toe faʻataʻatitia le fua o le fualaau faasaina. E tusa lava pe itiiti le suiga o le mamafa o le tino e mafai ona tau atu i taunuuga le talafeagai pe afai e te le fetuunai le fua o le insulin i le taimi.

O faatonuga e iai foʻi faʻamatalaga masani mo tagata uma:

  • O le vailaau e faʻatinoina i lalo o le paʻu aʻo leʻi 'ai mo le 15-20 minute.
  • Mo le puipuia o le paʻu o le paʻu, e aoga le tuiina o se tui i nofoaga eseese i taimi uma.
  • O le tau o le metabolism e tusa ma le 50% o le tui o le insulin i aso taitasi.
  • O le aso, o le tino mo le inisalini e 0.5-1.0 IU i le 1 kg o le mamafa o le tino.
  • Ole fualaau faasaina e mafai ona faia i se auala e naʻo lalo o le vaavaaiga a fomaʻi ile falemaʻi.

Maʻi i le Maʻisuka Drug Overview

O Novorapid o se tasi lea o atinaʻe fou faʻamatalaga faafomaʻi. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai le leai o se mea e ola ai le tagata, o loʻo i ai le tele o foliga ma mea lelei i luga o isi vailaʻau o le tino lava e tasi:

  • Tatalo vave.
  • O le vave faʻaitiitia o le suka.
  • Le lava le faʻalagolago i faʻalavelave faifaipea.
  • Faʻaalia vave.
  • Folasaga tuʻufaʻatasia lata mai.

Novorapid faasaga i togafitiga o le endocrine o loʻo maua i vailaʻau tioata e sui ai (Penfill) ma i le foliga o peni teuteu (FlexPen). O le vailaʻau faʻamalosi i itu uma e lua o le faʻasaʻoina e foliga tutusa. O fualaau faasaina e malupuipuia le afifiina, ma o le hormone lava ia e faigofie ona faʻaaogaina i soo se ituaiga falemaʻi.

Vaega ma le Faʻatulaga

O le autu autu o Novorapid ua fuafuaina e faʻavae i luga o le aofaʻiga o mea o loʻo iai i le 1 ml o le vailaʻau. O le gaioiga malosi o le inisalini lea e 100 iunite (e tusa ma le 3.5 mg). O vaega o ausilali, o loʻo iai:

  • Glycerol (e oʻo i le 16 mg).
  • Metacresol (pe tusa ma le 1.72 mg).
  • Zinc chloride (e oʻo i le 19.7 mcg).
  • Sodium chloride (e oʻo i le 0.57 mg).
  • Sodium hydroxide (e oo i le 2.2 mg).
  • Ava o le eletise (e oo i le 1.7 mg).
  • Phenol (e oʻo i le 1.5 mg).
  • Suavai faamama (1 ml).

O le meafaigaluega o se vaifofo manino e aunoa ma se lanu faʻalanu, pala.

Faʻataʻitaʻiga

Novorapid e iai sona aafiaga o le hypoglycem, ona o le autu o le insulin aspart. O lenei ituaiga inisalini o se tutusa o le hormone poto masani. O le vailaau e maua mai ona o le tele o faiga faatekinolosi i le maualuga ole DNA recombinant. Ole Inisalini Novorapid e ulufale atu i se mafutaga faʻale-aganuʻu ma tagata e maua ai le telefoni, faia o se faʻalavelave se tasi o faʻamavae.

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga!

Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le faʻasologa o igoa, o le faʻaateleina o le faʻatupulaia o le amio amio, faʻafouina o le lipogenesis ma le glycogenogenesis faʻataʻitaʻiga, faʻapena foi ma se faʻalauteleina o le faʻaleleia o masini mūmū vaivai. I le taimi lava e tasi, o le gaosia o le kulukose i le ate o le ate ua faʻaitiitia. Novorapid e sili atu ona ufiufi e le tino, e sili atu le sao o le faamalologa nai lo le inisalini masani. O le muamua 3-4 itula talu ona 'ai, o le insulin aspart e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma maualuga nai lo le inisalini o le tagata lava ia, ae o le aʻafiaga o Novorapid e sili atu ona puupuu ma inisiua nai lo le inisalini masani na faia e le tino o le tagata.

Analogs ma generics

O le hormone Novorapid e mafai ona suia i isi vailaʻau o le kulupu e tasi. Analogs e naʻo le maeʻa ona maeʻa suʻesuʻega faafomaʻi. O faʻauiga autu e aofia ai Humalog, Actrapid, Protafan, Gensulin N, Apidra, Novomiks ma isi. O le tau o Noemrapid hormone i itulagi eseese e eseese mai le 1800 i le 2200 i le pusa.

E mafai foi ona avea Novomix ma sui mo Novorapid.

Faʻaaliga faʻamatalaga

  • O le insulin 3,571 mg (100 IU 100% o le homone solu).
  • Metacresol (e oo i le 2.7 mg).
  • Glycerol (pe tusa ma le 84% = 18.824 mg).
  • Suavai mo tui.
  • Sodium dihydrogen phosphate dihydrate (tusa ma le 2.1 mg).

Faʻasalaga vave vave gt o loʻo faʻatusalia e se vai e leai ni lanu o le manino manino. E aʻafia i le vaega o vailaau faʻamalolo oona. O le susulu e le maua ai le suavai e oo lava i le umi o le teuina.

Pharmacodynamic properties

Faʻasologa o le GT o loʻo i ai se hormone e foliga tutusa ma le homone tagata. O le vailaʻau e maua mai i le inisinia faʻainitaneti. O auala autu o le faatinoga a Insuman e aofia ai:

  • Faʻaitiitia le glucose plasma.
  • Faʻaitiitiga o faiga faʻa-catabolic.
  • Faamalosi le fesiitaiga o le kulukose i totonu o sela.
  • Faalelei le lipogenesis i totonu o le ate.
  • Faamalolosia o le ulufale mai o le palukala.
  • Faatoagaina mai o polotini ma le synthesis amino acid.

Faʻasologa o le GT E vave ona amataina le gaioiga, ae e puupuu lona taimi. O le hypoglycemic effect ua ausia i le afa itula talu ona faʻatonuina le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le aafiaga e oʻo atu i le 9 itula.

O tuʻutuʻuga nei e tatau ona mafua i faʻamaoniga autu:

  • Mate o le maʻisuka (ituaiga o le insulin).
  • Coma i tua o le maʻisuka.
  • Ketoacidosis alualu i luma.
  • Le manaʻomia mo taui faʻatau (mo se faʻataʻitaʻiga, muamua poʻo pe a uma le taotoga).

O le tele o le faʻasaʻoina e aofia ai le hypoglycemia poo le maualuga o le lamatiaga o le paʻu tele i le suka o le toto, faʻamaʻi o le tino i soʻo se vaega i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, lagona tele.

Pe a faatonuina se atunuʻu Faʻasologa o le GT o le fomaʻi e amanaʻia le tele o mea moni: tausaga, faʻataʻitaʻiga o talafaasolopito, vasega masani o le maʻisuka, o le i ai o faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu ma pathoces e fesootaʻi. O nisi taimi o le inu o le maʻisuka e taofia le avetaʻavaleina o se taavale poʻo le galue i totonu o faʻalavelave matautia.

O le tau o fualaau faasaina i itu eseese eseese e eseese mai le 700 i le 1300 rubles i le pusa.

Tau E faalagolago i le tele o mea eseese.

O vailaʻau uma o vailaʻau e fai siʻosiʻomaga gasegase. Soo se suiga o fualaau e faasaga i le maʻisuka e faatoa faia pe a maeʻa ona talanoa i se tagata tomai faapitoa. Faʻasologa o le GT e mafai ai ona e tumau i se tulaga masani o le olaga o le maʻi i tulaga eseese o le maʻisuka. Novorapid ei ai tutusa meatotino e pei Insuman Rapid GT, ae toetoe lava a toe faʻaluaina uma le inisalini o le tagata.

Sauniuniga: INSUMAN ® RAPID GT (INSUMAN ® RAPID GT)

Aano malosi: insulin human
ATX Code: A10AB01
KFG: O le inisalini ole tagata
Pulea. numera: P N011995 / 01
Aso o le resitalaina: 03.03.11
Pule faʻatau. acc.: SANOFI-AVENTIS Deutschland (Siamani)

FUAFUAGA O TOTONU, FAAOFIAINA MA LE TUPE

Tali mo tui manino, le lanu.

Tali mo tui manino, le lanu.

Tagata faʻatau: tolucresol (m-cresol), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol 85%, sodium hydroxide (ia fetuunai le pH), eleʻele chlorhydric (ia fetuunai le pH), vai d / i.

3 ml - kata tioata tioata (5) - afifi vailaau paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
3 ml - kata tioata tioata ua sisi i totonu o peniseti Sosa (SoloStar ®) (5) - teuina o pepa pepa.

Tali mo tui manino, le lanu.

Tagata faʻatau: tolucresol (m-cresol), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol 85%, sodium hydroxide (ia fetuunai le pH), eleʻele chlorhydric (ia fetuunai le pH), vai d / i.

Tali mo tui manino, le lanu.

Tagata faʻatau: tolucresol (m-cresol), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol 85%, sodium hydroxide (ia fetuunai le pH), eleʻele chlorhydric (ia fetuunai le pH), vai d / i.

5 ml - fagu paʻu tioata (5) - teuina o pepa pepa.

FAATONUGA MO LE FAAAOGAINA MO TAGATA FAAPITOA.
Faʻamatalaga o le vailaʻau ua faʻamaonia e le kamupanī i le 2012

O le Insuman® Rapid GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le suʻega faʻainitaneti e faʻaaoga ai le k12 E. Coli. Le faiga o le gaioiga o le inisalini:

Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga,

E faʻaleleia le felaʻuaiga o le kulukose i totonu o sela ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le vevela, faʻalavelave ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,

Faateleina le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,

Faʻamalosia le tafe o amino acids i totonu o siama ma le faʻalapotopotoga o polotini,

Faʻateleina le maua o le potassium i nila.

Insuman® Rapid GT o se inisalini ma se vave amataina o gaioiga ma se taimi puupuu o le gaioiga. A maeʻa le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le aafiaga o le hypoglycemic e tupu i totonu o le 30 minute ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula.

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini

Togafitiga o le maʻisuka ma le ketoacidosis,

Ausia le taui faʻasolosolo i tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o taotoga o taotoga (aʻo lei faia le taotoga, i taimi o taotoga ma i le taimi o le faʻasologa).

O le faʻamoemoe o le kulukose i totonu o le toto, o le tui o le inisalini e faʻaaogaina, o le inisalini e tuʻuina ai tulafono (fuataga ma le taimi o le pulega) e tatau ona fuafua ma fetuunai taʻitoʻatasi e faʻatusatusa i le taumafataga, tulaga o le gaioiga faaletino ma le soifuaga o le tagata maʻi.

E leai ni tulafono faʻatonutonu faʻapitoa mo le tuiina o le inisalini. Ae ui i lea, o le averesi o aso taitasi o le inisalini e 0.5-1.0 ME i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso, ma le inisalini o le tagata mo faamaumauga umi faaumiumi mo le 40-60% o le aso manaomia ole inisalini.

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faʻamatalaga talafeagai i le tele o taimi e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le taumafataga poʻo le faʻataʻitaʻiina o togafitiga insulin.

I le togafitiga o le maualuga o le hyperglycemia poʻo, aemaise lava, ketoacidosis, o le pule o le inisalini o se vaega o se togafitiga o togafitiga e aofia ai fuataga e puipuia ai tagata mai gasegase ogaoga ona o le faʻaitiitia vave o le toto maualuga o le kulukose. O lenei togafitiga togafitiga e manaʻomia ai le mataituina ma le totoa i le potu maʻi tigaina (fuafuaina o le tulaga o le metabolic, paleni o le acid-base ma le paleni eletise, mataituina o faailoga taua o le tino). Suʻe mai se isi ituaiga insulin i Insuman® Rapid GT

Pe a faʻafeiloaʻi maʻi mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi, e mafai ona manaʻomia se faʻataʻitaʻiga o le inisalini e fai ai le faʻataʻitaʻiga: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fesuiaʻi mai le inisalini e maua mai manu i le inisalini o le tagata, poʻo le taimi e sui ai mai le tuiina o le inisalini i le isi tagata, poʻo le taimi e sui ai mai le inisalini e togafitia ai le inisalini. , e aofia ai le inisalini umi.

Pe a uma ona sui mai le inisalini e mafua mai i manu-inisalini i le inisalini o le tagata, e ono manaʻomia le faʻaitiitia o le tui o le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase na muamua maualalo le toto o le kulukose, i tagata gasegase e maua ai le toto o le hypoglycemia. faatasi ai ma le i ai o fomaʻi i le inisalini. O le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau (faʻaitiitia) e ono tulai vave pe a uma ona faʻaaogaina se ituaiga fou o inisalini pe atiaʻe ma le faifai malie i le tele o vaiaso.

Pe a suia mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ma i vaiaso muamua pe a uma le suiga, e fautuaina le tulimatai ma le totoa o le toto o le kulukose toto. I tagata gasegase e manaʻomia maualuga inumaga o le inisalini ona o le i ai o mea faʻaauau, ua fautuaina e sui i se isi ituaiga insulin i lalo o le vaavaaiga faafomai ile falemaʻi.

Suiga faaopoopo ile fua ole inisalini

Faʻaleleia o le pulea o le gataifale e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le inisalini, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le manaʻo o le tino mo le inisalini.

E mafai foi ona manaʻomia se suiga o le tino pe a:

Suiga i le tino o le tagata maʻi,

Vaaia o le soifuaga (e aofia ai mea taumafa, tulaga o gaoioiga faaletino, ma isi),

Isi tulaga e ono aʻafia ai i le faʻalauteleina o le gasegase i le hypo- poo le hyperglycemia (silasila i Polokalame Faapitoa).

Faʻasologa o fuataga i vaega faʻapitoa maʻi

Attagata matutua E mafai ona faaitiitia le manaʻoga ile inisalini (silasila i vaega "Faʻaeteete," Taʻiala Faapitoa "). Ole fautuaina ole togafitiga ole togafitiga, ole fua ole fua ole fua ole togafitiga o tagata matutua ua maua i le maʻisuka e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia aloese ai mai le gasegase o le suka.

I tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi inisiua talosaga e mafai ona faʻaititia.

Pulega o le Insuman® Rapid GT

O le Insuman® Rapid GT e masani lava ona faʻaaogaina i le 15-20 minute ao lei faia se taumafataga. O le nofoaga o tui i totonu o le nofoaga e tasi o le tui e tatau ona suia i taimi uma. Suʻeina o le nofoaga o le puleaina o inisalini (e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu mai le afaina o le inisalini ma, i le mea lea, o le aʻafiaga o le maualuga o le kulukose i le toto e mafai ona fesuisuiai e faalagolago ile vaega o le pulega.

O le Insuman® Rapid GT e mafai ona faʻatonuina i se auala vavalalata. O le togafitiga o le tui insulin e tatau ona faia i se falemaʻi poo ni tulaga e mafai ai ona tuʻuina atu tulaga tutusa ma le siakiina.

O le Insuman® Rapid GT e le o faʻaaogaina i ituaiga ituaiga pusa o insulin (e aofia ai pamu pulupulu) pe a faʻaaogaina paipa paipa. Aua nei faʻafefiloi Insuman® Rapid GT ma le inisalini o se isi faʻasalaga, faʻatasi ai ma le insulin o meaola, originally analogs or other drugs.

O le Insuman® Rapid GT e mafai ona faʻafefiloi ma faʻatoʻaga uma o le insulin i le sanofi-aventis. O le Insuman® Rapid GT e le tatau ona faʻafefiloi ma le inisalini e faʻamoemoe faapitoa mo le faʻaaoga i pamu insulin. E tatau ona manatuaina o le inisalini i le tapenaga Insuman® Rapid GT o le 100 IU / ml (mo 5 ml o vailaau poʻo 3ml cartridges), o le mea lea ua na o le faʻaaogaina o vailaau palasitika mo le tui o le inisalini i le tulaga o le faʻaaogaina o ipu, po o peni tui a OptiPen. Pro1 poʻo ClickSTAR i le tulaga o le faʻaaogaina o cartridges. E le tatau ona iai se isi vailaau faʻasaina po o lona aofaiga o totoe.

Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). O le fofo o le iniseti e tatau ona manino atoatoa ma leai ni lanu, e aunoa ma ni mea mai fafo fafo.

Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai le fagu, o le maualuga o le ea e tutusa lelei ma le faʻasologa o le inisalini e suʻeina i le suauu ma faʻapala i totonu o le vial (ae le o totonu o le vai). Ona faʻapotopotoina lea o le fagu ma le suauu i le pito i lalo ma le tuila ma o le aofaʻiga o le inisalini e aoina. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe. O se pulu o le paʻu e ave i le nofoaga o inisiua, ua faʻaofiina se nila i lalo o le paʻu, ma o le inisalini e alu malie lemu. A uma le iniseti, ona aluese malie lea o le nila ma o le nofoaga o loʻo tuiina e tosoina i le sipuni mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.

Pe a uma ona tatala fagu e mafai ona teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga malulu puipuia mai le malamalama.

Aʻo leʻi faʻapipiʻi le pusa (100 IU / ml) i le OptiPen Pro1 ma le Clicking Serial, ia taofi mo le 1-2 itula i le vevela o le vevela (o le injections o le inisalini malulu e sili atu le tiga). Aveʻese soʻo se moli mai le kekeli aʻo leʻi tuiina (silasila i Faatonuga mo le faʻaaogaina o peni o le syringe OptiPen Pro1 poʻo ClickSTAR).

E leʻi fuafuaina le kesi e faʻafefiloi ai Insuman® Rapid GT ma isi insulin. E le mafai ona toe faʻaleleia cartridges faʻamaonia. I le tulaga o le vavaeina o le peni, e mafai ona e ulu atu i le mea e manaʻomia mai le kekeli e faʻaaoga ai se tui tui masani. E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le kalama o le 100 IU / ml, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻaogaina o vailaau palasitika mo lenei maualuga o le inisalini. Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.

A maea ona tuʻuina le kalama, e mafai ona faʻaaogaina mo le 4 vaiaso. E fautuaina le teuina o le suauu ma le kilipa e faʻapipiʻi i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela, ae le o totonu o le pusaaisa (talu ai o injections ma le inisalini malulu e sili atu ona tiga).

A maeʻa ona tuʻuina se kesi fou, siaki le saʻo o le faʻaogaina o le suauʻu aʻo leʻi tuiina le inumaga muamua (silasila i Faatonuga mo le Faʻaaogaina o le OptiPen Pro1 Syringe Pens poʻo le ClickSTAR).

Faʻafitauli matuia e fesootaʻi ma le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻo: tele lava - hypoglycemia, lea e mafai ona atinaʻe pe afai o le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia (tagai i le "Taʻiala Faapitoa"). O faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaoniga o le neurological, e aofia ai le coma, gaogao (vaʻai le vaega "Faʻasalaga"). O faʻasolosolo pe ogaoga faʻasologa o le hypoglycemia e mafai ona lamatia ai le ola.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga ma faʻaaliga o le neuroglycopenia e mafai ona muamua i luma o faʻamaoniga o le mafaufau (i le tali atu i le atiaʻeina o le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalavelave popole popole. E masani lava, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻalauiloaina po o le faʻateleina vave o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o le faʻafouina o le toe faʻaleleia o le faʻalavelave popole popolega ma ona faʻamaoniga e sili atu ona faʻailoaina.

Faʻasolosolo malosi i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto, o le atinaʻeina o le hypokalemia (faʻafitauli mai le cardiovascular system) poʻo le atinaʻeina o le cerebral edema e mafai.

O mea o loʻo mulimuli mai o mea leaga ia na tutupu i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻavasegaina e vasega faʻapitoa o okeni ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani tele (> 1/10), faʻaauau (> 1/100 ma le 1/1000 ma le 1/10000 ma LE FAʻAFAIGALUEGA

O le gasegase o le gasegase i le inisalini poo soʻo se vaega o ausilali o le vailaʻau.

Ma le faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le tulaga o le faʻauluuluga (o le faaitiitia o le manaomia mo le inisalini talu ai ona o le faʻaitiitia o le inisalini gasegase e mafai), i tagata matutua (o le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gaioiga galue e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia faʻaitiitia o le manaomia mo insulin), i tagata gasegase (e le manaomia le inisalini ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le gasegase o le inisalini), i tagata gasegase na matua aʻafia ai le gasegase ma le gaʻo (cerebral arteries) (hypoglycemic epi E mafai e le Zodia ona i ai le taua faapitoa i le falemaʻi, ona o loʻo i ai se faʻalavelave tele o faʻafitauli o le tino poʻo le cerebral o le hypoglycemia) i tagata mamaʻi e maua ai le retinopathy (aemaise lava i latou e lei mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis le tumau ma le atoatoa o le hypoglycemia - o le tauaso atoatoa), i gasegase e iai faʻamaʻi pipisi (talu ai faʻamaʻi pipisi e masani ona faateleina le manaʻomia mo inisalini).

SAUNOAGA MA LE FAIGA

Togafitiga ma le Insuman Rapid GT i le taimi o le maitaga e tatau ona faaauau. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Faʻaleleia lelei le tausiga o le tino i le taimi o le maitaga e faʻamalosia mo fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, poʻo tamaitai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

O le manaʻomia mo le insulin i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma e masani ona faateleina i le lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e faʻaitiitia vave (faʻaititia le tulaga lamatia o le hypoglycemia). I le taimi o le maitaga ma aemaise lava pe a uma le fanau mai, ia mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaa i le togafitiga o le inisalini, peitai, o le inisalini o fualaau ma meaʻai e ono manaomia.

I le tulaga o le le lava o le glycemic control or tendency to episodes of hyper- or hypoglycemia, ao lei filifili e fetuutuunai le fualaau o le inisalini, ia mautinoa ia siaki le faasologa faatonuina o le inisalini, ia mautinoa ua tui le inisalini i totonu o le nofoaga ua fautuaina, siaki le sao o le tui tui ma isi mea uma lea e mafai ona aafia ai le aafiaga o le inisalini.

Talu ai o le faʻafoega tutusa o fualaau oona (silasila i le "Fegalegaleaiga ma isi vailaau") e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le vailaʻau o Insuman® Rapid GT, e leai se isi vailaau e tatau ona faia i le taimi e faʻaaoga ai e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa a le fomaʻi.

O le hypoglycemia e tupu pe afai ole sili atu ile inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase e maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.

E pei o insuline uma, e tatau ona ave le tausiga faapitoa ma le mataituina lelei o le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e mafai ona i ai se taua faapitoa o le fale, e pei o le gasegase o le gasegase po o le cerebral artery (o le lamatiaga o le mafaufau poo le gasegase o le hypoglycemia). , faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le retinopathy faʻateleina, aemaise lava pe afai latou te lei faʻaogaina le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis le tumau (atoatoa tauaso) ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailo e tatau ona taʻu i le tagata maʻi poʻo isi e uiga i le atiaʻe o le hypoglycemia.O nei mea e aofia ai le faʻapupulaina o le salu, susu i le paʻu, tachycardia, faʻavauvau o le fatu, faʻalauteleina o le toto, tiga o le fatafata, atuatuvale, atuatuvale, fiaai, moe, moe i le moe, atuatuvalega, atuatuvalega, le fiafia, amio le masani, atuatuvale, i le gutu ma le gutu, pallor o le paʻu, ulu o le ulu, le faʻamalosia o le faʻagasologa o faʻafitauli, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological le tumau (faʻaletonu le tautala ma le faʻaaliga, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le mafanafana ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai le faʻavevesi.

O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka na maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata gasegase e masani ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona faʻasaʻo le faʻaitiitia i le toto glucose maualuga na ia maitauina e ala i le 'ai o le suka poʻo meaʻai maualuga i le gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia, ina ia faia ai se filifiliga e uiga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin. O le le tausisia o le taumafa, lafoaia o le inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faamai pipisi poo isi faamai, ma o le faaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le toto glucose concentrations (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I uluai faailoga o le acidosis metabolic (o le fia inu, o le urination faifai pea, o le le lava o le fiaai, vaivai, paʻu vevela, manava loloto ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se togafitiga faafomai vave.

A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona logo i le fomaʻi e maua lona maʻi suka.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona sui, ia faʻailoa le faʻailoa poʻo le le atoatoa o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga:

Faatasi ai ma se faʻalautelega taua i le pulea lelei,

Faatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia,

I tagata matutua,

I tagata gasegase ei ai le manava o le tino,

I tagata gasegase e iai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,

I tagata gasegase i le taimi lava e tasi e maua togafitiga ma nisi faʻamaʻi (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau). O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le hypoglycemia (ma atonu e leai se mafaufau) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.

Afai e masani pe faʻaitiitia le taua o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona faia le iloiloga i le ono mafai ona atiaʻe faʻateleina, ma le le amanaiaina (aemaise o le aoauli) vaega o le hypoglycemia.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau lava i le tagata maʻi ona mulimulitai i fua faʻatatau ma fua o mea taumafa, faʻatautaia saʻo togafitiga o le inisalini, ma ia lapatai atu i uiga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

O mea e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataʻituina lelei ma e ono manaʻomia ai le faʻatulagaga o fua. O nei mea e aʻafia ai:

Suiga o le puleaina o le insulin,

Faateleina le malosi o le inisalini (e pei o le faʻaaogaina o faʻamaoni),

Unaccustomed (faʻatupulaia pe faʻaosoosoina le tino faaletino),

Faʻasologa faʻamalosi (vomiting, manava manava),

Le lava le taumafa taumafa

Faʻasaga meaʻai

O nisi faʻamaʻi o le endocrine (e pei o le hypothyroidism ma le le atoatoa o le pituitary poʻo le le atoatoa o cortex),

O le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaau faʻateleina (vaai vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau").

I faʻamaʻi faʻapitoa, e manaʻomia le manava malosi. I le tele o tulaga, o suʻega faʻamatalaga mo le i ai o tino o le ketone ua faʻaalia, ma o le faʻaleleia o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina le itiiti ifo o le tele o meaʻai i le taimi nei, e tusa lava pe mafai ona latou faʻaititia sina vaega o mea taumafa pe afai foi o le a latou vomia, ma e le tatau ona taofia atoa le puleaina o le insulin.

Faʻafesoʻotaʻi le toto

I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona sui i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le tui o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lagona o le maʻi i le inisalini o meaola, e pei foi o le m-kesiva, o le faapalepale o le fualaau faasaina Insuman® Rapid GT e tatau ona iloiloina i totonu o le falemai e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Afai o se suʻega faʻapitoa e faʻaalia ai le eleʻele i le inisalini o le tagata (faʻaalia vave pei ole Arthus), ona tatau loa lea ona faia togafitiga i lalo ole vaavaaiga ile tausiga.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le gasegase e gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor e mafai ona faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, faʻapea foi ma se taunuuga o le faʻalavelave faʻaalia. O lenei mea e mafai ona i ai se tulaga lamatia i tulaga e taua ai nei tomai (taavale afi poʻo isi auala). E tatau ona fautuaina tagata maʻi ia faʻaeteete ma aloese mai le maʻi o le maʻi i le taimi o le taʻavale. E taua tele lenei mea i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se iloa o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, poʻo le iai foi o taimi masani o le hypoglycemia. I ia ituaiga o gasegase, o le fesili o le mafai ona aveina i latou i taavale poʻo isi auala e tatau ona filifilia e le tagata lava ia.

O le maualuga o le inisalini, e pei o le puleaina o le inisalini e faʻatusatusa i meaai poʻo le malosi e faʻaaogaina, e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia i nisi taimi.

Togafitiga: E mafai ona taofi ni vaega vaivai o le hypoglycemia (o le tagata gasegase) e ala lea i le aveina o masini gaʻo i totonu. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, ma gaoioiga faʻaletino.

O faʻasalaga sili atu ona faigata o le hypoglycemia ma le coma, faʻavevesi poʻo le faʻaleagaina o le neuro e mafai ona taofi e le pulega faʻapitoa poʻo le gasegase o le glucagon poʻo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le solution o le dextrose. I tamaiti, o le aofaiga o le dextrose e faʻatonuina e faʻatulaga i le mamafa o le tino o le tamaititi. A maeʻa ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia se faʻalagolago i le gaʻoina o gaʻo ma le mataʻituina, talu ai ona o le manino o le faʻamalologaina o faʻamaʻi o le hypoglycemia, o lona toe faʻaleleia e mafai. I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina le faia o le mea e fai ma se faʻasolosolo o le dextrose solution ina ia taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaʻau o le hypoglycemic, o le angiotensin o le liliu mai o le inhibitors o le enzyme, le disopyramide, fibrates, fluoxetine, inhibitors monoamine, oxide, salicoa, , somatostatin ma ona analogues, sulfonamides, tetracyclines, tritocqualin poʻo trophosphamide e mafai ona faʻamalosia l aafiaga o le insulin ma le faateleina o le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le faaaogaina tuufaatasi o corticotropin, corticosteroids, danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens ma progestogens (e pei o le taimi nei i se puipui tuufaatasi), e pogai phenothiazine, tuputupu ae hormone, fualaau faasaina sympathomimetic (f.t.t., epinephrine, salbutamol, terbutaline), hormone thyroid, paleni, gasegase nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenytoin, doxazosin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium e mafai ona ono faʻavaivaia poʻo faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

E mafai e le ethanol ona faʻamalosia pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faʻaititia le maualuga o kulukose o le toto i tulaga matautia. O le faapaleni o le Ethanol i tagata na maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma le pentamidine, o le atiina ae o le hypoglycemia e mafai, lea e mafai ona avea i nisi taimi ma hyperglycemia.

Pe a faʻapipiʻiina ma sui o le sympathotictic, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o le faʻavaivaia poʻo le le atoatoa o uiga o le faʻataʻitaʻiga (i le tali atu i le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalogo popole popole e mafai.

FUAFUAGA O LE AOAOINA O LE AOAO

TERMS MA TULAGA O LE TALA

Le teuina i le nofoaga e puipuia mai le malamalama, le nofoaga, e le avanoa i tamaiti, i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C. Aua e te malolo.

E lua tausaga le ola o le taligalu. Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

O le inisalini o le tagata le puai

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Tali mo tui manino, le lanu.

Tagata e maua ai: metacresol (m-cresol) - 2.7 mg, sodium dihydrogen phosphate dihydrate - 2.1 mg, glycerol 85% - 18.824 mg, sodium hydroxide (ia fetuutuunai le pH) - 0.576 mg, eleʻele hydrochloric (ia fetuunai le pH) - 0.232 mg, vai d / i - oʻo atu i le 1 ml.

3 ml - kata tioata tioata (5) - afifi vailaau paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
3 ml - kata tioata tioata ua tuʻuina i totonu o penisini sima (SLS) ua faʻaaogaina (5) - pepa pepa pepa.
5 ml - fagu paʻu tioata (5) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Fualaau faasaina o le hypoglycemic, inisalini puupuu. O le Insuman Rapid GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le inisinia o le kenera e faʻaaoga ai le E.12 colle K12.

O le inisalini e maualalo ai le toto, faʻatupulaia aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga. E faʻaleleia le felaʻuaiga o le glucose i nila ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate, faʻateleina le faʻaaogaina o le pyruvate, ma faʻalavelave ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis. Ole inisalini e faʻalautele ai le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis. Faʻaauau le tafe o mea amino i totonu o siama ma le faʻapipiʻi o polotini, faʻateleina le tafe o le potassium i totonu o le masini.

Insuman Rapid GT o se inisalini ma se vave vave amata ma puupuu le taimi o gaioiga.A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona tupu lea o le hypoglycemic i totonu o le 30 minute, ausia le maualuga i 1-4 itula, faʻaauau mo le 7-9 itula.

Pharmacokinetics

O faʻamatalaga e uiga i le pharmacokinetics o le fualaau faasaina Insuman Rapid GT e le o saunia.

- togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le inisalini,

- togafitiga o le maʻisuka ma le ketoacidosis,

- ausia o taui faʻafesoʻotaʻi i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i le taimi o taotoga faʻapitoa (aʻo leʻi faia le taotoga, i taimi o taotoga ma i le taimi o le faʻasologa).

Talosaga Talosaga:

I le tulaga o le le lava o le glycemic control or tendency to episodes of hyper- or hypoglycemia, ao lei filifili e fetuutuunai le fualaau o le inisalini, ia mautinoa ia siaki le faasologa faatonuina o le inisalini, ia mautinoa ua tui le inisalini i totonu o le nofoaga ua fautuaina, siaki le sao o le tui tui ma isi mea uma lea e mafai ona aafia ai le aafiaga o le inisalini.
Talu ai o le faʻafoega tutusa o fualaau oona (silasila i le "Fegalegaleaiga ma isi vailaau") e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le vailaʻau o Insuman® Rapid GT, e leai se isi vailaau e tatau ona faia i le taimi e faʻaaoga ai e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa a le fomaʻi.
O le hypoglycemia e tupu pe afai ole sili atu ile inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase e maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.
E pei o insuline uma, e tatau ona ave le tausiga faapitoa ma le mataituina lelei o le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e mafai ona i ai se taua faapitoa o le fale, e pei o le gasegase o le gasegase po o le cerebral artery (o le lamatiaga o le mafaufau poo le gasegase o le hypoglycemia). , faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le retinopathy faʻateleina, aemaise lava pe afai latou te lei faʻaogaina le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis le tumau (atoatoa tauaso) ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.
E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailo e tatau ona taʻu i le tagata maʻi poʻo isi e uiga i le atiaʻe o le hypoglycemia. E aofia ai: vevela tele, susu i totonu o le paʻu, faʻalavelave o le fatu, faʻalauteleina le toto, tiga o le fatafata, atuatuvale, fiaai, moe, fefe, ita, amio le masani, atuatuvale, paʻu i le gutu ma le gutu, pallor o le paʻu , le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological le tumau (le lelei le tautala ma le faʻaaliga, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le malulu ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai.
O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka na maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata gasegase e masani ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le tagata maʻi lava ia e mafai ona faʻasaʻo le faʻaitiitia i le toto glucose maualuga na ia maitauina e ala i le 'ai o le suka poʻo meaʻai maualuga i le gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.O le le tausisia o le taumafa, lafoaia o le inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faamai pipisi poo isi faamai, ma o le faaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le toto glucose concentrations (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I mea muamua e iloa ai (fiainu, faʻanatinati faifaipea, le lava le fiaʻai, vaivai, paʻu vevela, manava ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se faʻaoga vave faʻafomaʻi.
A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona taʻu i le fomaʻi mea o ia i ai.
E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona sui, ia faʻailoa le faʻailoa poʻo le le atoatoa o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga:
- faʻatasi ai ma se faʻaleleiaiga taua i le pulea lelei,
- faatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia,
- i tagata matutua,
- i tagata gasegase ei ai le manava o le tino,
- i tagata mamai o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,
- i tagata gasegase i le taimi lava e tasi e maua togafitiga ma nisi faʻamalosi (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau). O ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le hypoglycemia (ma atonu e leai se mafaufau) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.
Afai e masani pe faʻaitiitia le taua o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona faia le iloiloga i le ono mafai ona atiaʻe faʻateleina, ma le le amanaiaina (aemaise o le aoauli) vaega o le hypoglycemia.
Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau lava i le tagata maʻi ona mulimulitai i fua faʻatatau ma fua o mea taumafa, faʻatautaia saʻo togafitiga o le inisalini, ma ia lapatai atu i uiga o le atiaʻe o le hypoglycemia.
O mea e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataʻituina lelei ma e ono manaʻomia ai le faʻatulagaga o fua. O nei mea e aʻafia ai:
- suia i le vaega o le puleaina o inisalini,
- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalologa o mea faʻamaʻi),
- tulaga le masani (faʻatupulaia pe faʻaosoosoina le tino),
- togafitiga faʻapitoa (vomiting,),
- le lava le taumafa taumafa,
- faaseʻe meaai,
- taumafa ava malosi,
- nisi faʻamaʻi o le endocrine e leai se aʻafiaga (e pei o le le atoatoa o le pituitary i tua poʻo le le atoatoa o le tino o le tino),
- o le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaʻau (vaai vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"). O faʻamaʻi faʻamalosi
I faʻamaʻi faʻapitoa, e manaʻomia le manava malosi. I le tele o tulaga, o suʻega faʻamatalaga mo le i ai o tino o le ketone ua faʻaalia, ma o le faʻaleleia o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau pea ona faʻauʻuina sina vaega tele o gaʻo kulū, e tusa lava pe na o sina vaega o mea taumafa e mafai ona latou maua pe afai foi e tasi, ma e le tatau ona taofia uma le pulega o le insulin. Faʻafesoʻotaʻi le toto
I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona sui i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le tui o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lagona o le maʻi i le inisalini o meaola, e pei foi o le m-kesiva, o le faapalepale o le fualaau faasaina Insuman® Rapid GT e tatau ona iloiloina i totonu o le falemai e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.Afai i le taimi o se suʻega faʻapitoa o le suʻeina o le inisalini o le tagata (vave vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi.
Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo isi auala
O le gasegase e gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor e mafai ona faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo, faʻapea foi ma se taunuuga o le faʻalavelave faʻaalia. O lenei mea e mafai ona i ai se tulaga lamatia i tulaga e taua ai nei tomai (taavale afi poʻo isi auala).
E tatau ona fautuaina tagata maʻi ia faʻaeteete ma aloese mai le maʻi o le maʻi i le taimi o le taʻavale. E taua tele lenei mea i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia pe leai foi se iloa o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, poʻo le iai foi o taimi masani o le hypoglycemia. I ia ituaiga o gasegase, o le fesili o le mafai ona aveina i latou i taavale poʻo isi auala e tatau ona filifilia e le tagata lava ia.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Co-administration faʻatasi ai ma vailaau faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala, angiotensin-faʻaliliuina o le inhibitors o le enzyme, faʻapalapala, fibrates, fluoxetine, inhibitors monoamine oxidase,
pentoxifylline, propoxyphene, salicylates, amphetamine, vailaau faʻamaʻi ma hormones sex, cybenzoline, cyclophosphamide, fenfluramine, guanethidine, ifosfamide, phenoxybenzamine, phentolamine, somatostatin ma trimethoformylamine, tetroformofilamine, sulfonamide, sulfonamide, sulfoformylamine ma tetroformtoformamine le atinaʻeina o le hypoglycemia.
O le faaaogaina tuufaatasi o corticotropin, corticosteroids, danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens ma progestogens (e pei o le taimi nei i se puipui tuufaatasi), e pogai phenothiazine, tuputupu ae hormone, fualaau faasaina sympathomimetic (f.t.t., epinephrine, salbutamol, terbutaline), hormone thyroid, paleni, gasegase nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenytoin, doxazosin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Beta-blockers, clonidine, suauu lithium e mafai ona ono faʻavaivaia poʻo faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Ma le ethanol
E mafai e le ethanol ona faʻamalosia pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faʻaititia le maualuga o kulukose o le toto i tulaga matautia. O le faapaleni o le Ethanol i tagata na maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. I le pentamidine
Faatasi ai ma le pulega tutusa, o le atinaeina o le hypoglycemia e mafai, lea e mafai ona liua i nisi taimi i le hyperglycemia.
Pe a faʻapipiʻiina ma sui o le sympathotictic, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o le faʻavaivaia poʻo le le atoatoa o uiga o le faʻataʻitaʻiga (i le tali atu i le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalogo popole popole e mafai.

Faʻasalaga

Faailoga
O le maualuga o le inisalini, e pei o le puleaina o le inisalini e faʻatusatusa i meaai poʻo le malosi e faʻaaogaina, e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia i nisi taimi.
E mafai ona taofi ni vaega vaivai o le hypoglycemia (o le tagata gasegase) e ala lea i le aveina o masini gaʻo i totonu. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, ma gaoioiga faʻaletino.
O faʻasalaga sili atu ona faigata o le hypoglycemia ma le coma, faʻavevesi poʻo le faʻaleagaina o le neuro e mafai ona taofi e le pulega faʻapitoa poʻo le gasegase o le glucagon poʻo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le solution o le dextrose.I tamaiti, o le aofaiga o le dextrose e faʻatonuina e faʻatulaga i le mamafa o le tino o le tamaititi. A maeʻa ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia se faʻalagolago i le gaʻoina o gaʻo ma le mataʻituina, talu ai ona o le manino o le faʻamalologaina o faʻamaʻi o le hypoglycemia, o lona toe faʻaleleia e mafai. I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina le faia o le mea e fai ma se faʻasolosolo o le dextrose solution ina ia taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.
I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina e faʻamaʻi falemaʻi i maʻi ile potu maʻi tigaina mo le mataʻituina ma le totoa o latou tulaga ma le mataituina o togafitiga.

Tulaga malologa:

Fofo mo le tui 100 IU / ml.
5 ml o le fualaau faasaina i totonu o se fagu tioata manino ma le lanu (type I). O le fagu ua paʻu, ua nonoa i se pulou alumini ma ufiufi i se paʻu paʻu paʻu. 5 vailaʻau ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata. 3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. 5 cartridges i pusa tioata o PVC kiriata ma alumini alumini. 1 afifi afifiina faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.
3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. O le fagu eletise o loʻo tuʻuina i totonu o le penisini sasili a SoloStar®. I luga o le 5 penisini o le syringe a SoloStar ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i se pepa pepa.

O le manaʻoga o se tagata mo se soifua maloloina lelei, faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o mea leaga, gaioiga faaletino ma le leai o ni masani leaga e taua tele mo le tausia o le soifua maloloina o le tagata i le tele o tulaga. Ae ui i lea, o nisi taimi, e feteenai ma soʻo se manatu, o se tagata e togafitia lona soifua maloloina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o loʻo feagai ma faʻafitauli ogaoga o le tino. E faʻapefea ona tupu lenei mea pe a le inu se tagata, leai se mea e sili atu i meaʻai, aloese mai le atuatuvale ma sa malosi faaletino? O le mafuaʻaga, o le mea e leaga ai, o loʻo i ai i le faʻavaeina o le tino, lea o le mafuaaga tonu lea i lenei mataupu, o le faʻamaoniga lea e mafai ona avea ma faamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1. O le a le tulaga ese o lenei maʻi ma o le a le faiga o lona atinaʻe?

O le a le maʻisuka?

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi lea e atiina ae ona o le oti o nisi o siama e maua ai le insulin i le pancreas. O le faʻamaʻaloina o nei siama ma le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli o metabolic process and hyperglycemia.

I lenei tulaga, e mafai e le tagata maʻi ona lagona lagona nei:

O lenei faʻamaʻi, e le o maua i le taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai se tagata i suiga e le mafai ona suia i fatugaʻo, fatuga o le fatu, tosoina o vae ma le oti. O le mafuaaga lena e matua taua ai le faoa faamalosi o le faamai pe a tulaʻi mai ina ia mafai ona amata togafitiga vave.

Aisea e taua tele ai le inisalini mo le tino?

Talu ai ona o lenei ituaiga maʻi e aliali mai i se talaaga o le le lava o le inisalini, o lona uiga e tatau ona fesoʻotai togafitiga ma le toe faʻaleleia o le leai o lenei hormone mo le tino. Ae ui i lea, mo tagata e amataina e taua tele le malamalama pe o le a le matafaioi a le faiga faʻavae.

O galuega na te foia e faapenei:

  • Faʻatonuga o le gau o le kulukose, o le punavai autu lea o mea taumafa mo fiva musele ma neu neuro.
  • Faatasi ai ma le uluina o le kulukose i luga o puipui o sela o fiva musika.
  • Fetuunaiga le malosi o le faʻavaeina o gaʻo ma pulu, e fuafua i manaoga o le tino.

Talu ai o le inisalini e na o le pau lea o le homone o loʻo i ai se gaioiga tele ma eseese, e matua tatau lava mo le tino o le tagata. O le mafuaʻaga lea e maua ai le maʻisuka, e faʻamalosi ai le tagata maʻi e ave se mea e latalata i le siama. O fualaau nei e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina o pathoces e le mafai ona faʻafetaiaʻia o totoga i totonu ma toto toto.

Ituaiga o inisalini

O le eseesega tele i le va o manatu o le inisalini o tagata i aso nei o ni mea taua:

  • O le a le mea e fai ai vailaʻau.
  • Le umi o le fualaau faasaina.
  • Le maualuga o le faamamaina o le vailaʻau.

I le tulaga faapitoa o le gaosiga, o sauniuniga e mafai ona vaevaeina i tupe na maua mai povi, lea e masani ona mafua ai aʻafiaga ma allergies, mai puaa ma maua mai i le inisinia. O nei vailaʻau e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Siamani Insulin Rapid GT.

E tusa ai ma le umi o le faʻalauiloaina, ua vaevaeina vailaʻau i ituaiga:

  • Short insulin, lea e faʻatonuina le kuata o le itula ao le i ai taumafa, ina ia faʻafetaui le tuputupu ae o le hormone i se tagata soifua maloloina pe a uma ona 'ai. O ia tupe e aofia ai Insulin Insuman Rapid.
  • Faʻasolosolo, lea e manaʻomia ina ia faʻafoʻi tasi pe faalua i le aso, ina ia faʻatautaia ai le gaosiga o le hormone.

I le tele o tulaga, o ituaiga uma o le hormone e faʻatonutonuina i le tagata gasegase e faʻamalieina ai manaoga o le tino. Ae ui i lea, mo tagata e le mafai ona latou pulea o latou tulaga ona o le matua poʻo le faaletonu o le mafaufau, ua faʻatulagaina le fua faatatau ole fualaau oona. E gafa ma gauai atu i suiga i lona tulaga, e mafai e se tagata ona fuafua le fuainumera o le insulin Rapid puupuu.

Vaega o le aveina o vailaʻau

O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ai e le tagata gasegase ona fuafua ma le tutoatasi ana meaʻai, e aunoa ma le faalagolago tele i le taumafataga ma masani masani. Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻatusatusa lelei o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le maualuga o le kulukose i le toto aʻo leʻi 'ai.

O le faʻatagaina o Inisalini Faʻapitoa i le GT e mafai ona faʻaleleia le lelei o le ola o le tagata maʻi, aua e mafai ai ona amanaʻia le paʻu o le tagata, o lana meaʻai.

O le auala e faʻaaogaina ai fualaau faasaina ma fuataga, faʻapea foʻi ma foliga o le faʻatagaina ma le faʻailogaina, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa e tusa ai ma faatonuga mo Insulin Rapid, ma talanoa foi ma lau fomaʻi. Ma le taua foi o le gasegase o le gafatia e fua saʻo le fua o le vailaʻau.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Tali mo tui1 ml
mea galue malosi:
inisalini tagata (100% insulin insoluble)3,571 mg (100 IU)
tagata faʻapitoa: tolucresol, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol (85%), sodium hydroxide (faʻaaogaina e fetuunai le pH), eleʻele chlorhydric (faʻaaogaina e fetuunai ai le pH), vai mo le tui

Tina ma le lactation

Togafitiga ma le Insuman ® Rapid GT i le taimi o le maitaga e tatau ona faaauau. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Faʻaleleia lelei le tausiga o le tino i le taimi o le maitaga e faʻamalosia mo fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, poʻo tamaitai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

O le manaʻomia mo le insulin i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma e masani ona faateleina i le lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e faʻaitiitia vave (faʻaititia le tulaga lamatia o le hypoglycemia). I le taimi o le maitaga ma aemaise lava pe a uma le fanau mai, ia mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto.

Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaa i le togafitiga o le inisalini, peitai, o le inisalini o fualaau ma meaʻai e ono manaomia.

Faʻatau

1. Sanofi-Aventis Deutschland GmbH, Siamani.Industrialpark Hoechst D-65926, Bruningstrasse 50, Frankfurt, Siamani.

O talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i le tuatusi i Rusia: 125009, Moscow, ul. Tverskaya, 22.

Tel.: (495) 721-14-00, fax: (495) 721-14-11.

2. CJSC Sanofi-Aventis Vostok, Rusia. 302516, Rusia, Oryol Region, Itumalo Oryol, s / n Bolshekulikovskoye, ul. Livenskaya, 1.

I le tulaga o le gaosia o fualaau faasaina i Sanofi-Aventis Vostok CJSC, Rusia, e tatau ona auina atu faitioga a le au faatau i le tuatusi lenei: 302516, Rusia, Oryol Region, Oryol District, s / n Bolshekulikovskoye, ul. Livenskaya, 1.

Tel./fax: (486) 2-44-00-55.

Tuua Lau Faamatalaga