Suʻega o suʻega tuai mo se glucometer: o le a le latou ola ola?

O vaega ua maeʻa e le manaomia mo le faia o suʻega, aua o le a latou manatu faatauvaa i le faailo. O lea e te le iloa le mea tonu.

Afai e leai se auala e alu ese ai, ona e faʻaaoga lea ma faaopoopo i faitauga mai le tasi i le afa ma le afa iunite.

E tatau ona teuina i le faasologa sao, i totonu o se mea ua tapunia ma i se mea pogisa.

E masani lava o latou afifiina i se tapuni faʻapipiʻi lelei o le limasefulu futu. Ma o le aso e muta ai ua tusia i luga o le atigipusa ma e fautuaina e faʻaaoga fasi pepa ao le i uma le aso.

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo fasi pepa, e mafai ona maua mea uma ma faʻamalamalama manino mai iina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o suʻega mimiva mo le mita. Masalo o latou tulaga e teuina ai na soli, o le faʻamaʻiina o le ea e maua ai se taunuuga le mautinoa. Ma o le ola papa i le taimi o le oxidation ua faaitiitia. I luga o le faʻatau, e masani lava ona fuafuaina mo le lua tausaga, o loʻo i ai mataupu e muta le faʻaiʻuina o faʻataʻitaʻiga e lua taimi sili atu le tau mo oloa eseese na faia, lea e faasaga i le tulafono ma soli tulafono. E taua le iloa e le tatau ona teuina ia fasi pepa tatala mo le umi atu nai lo le tolu masina, ae maise lava le faateleina o le manogi o le suamalie, faʻaleagaina i latou ma, e tusa ai, o le a faʻaalia le sese. Tusi i taimi uma e teuina i totonu o se potu malulu, malulu ma vaʻaia, iinei, na o lena tulaga!

E mafai ona e faʻaaogaina. E le afaina se tagata i se suʻega. Ae ui i lea, e aoga le malamalama o nei fasi pepa o se oloa lea e vave ona pa'ū. O nisi - i sina taimi muamua atu, o le isi - i sina taimi mulimuli ane. Ma, i le faʻaaogaina o se faʻasologa o le suʻega, e tatau ona tatou malamalama e mafai ona tatou mauaina uma faʻamatalaga moni ma faitau sese. Ae afai tatou te maua ni faʻamatalaga sese, ona lamatia ai lea o tatou soifua maloloina. A maeʻa, pe afai e maualuga le fuainumera, e mafai e le tagata ona sili atu i le fualaau o le inisalini pe inuina se pusa faaopoopo o le sui o le hypoglycemic. Ma o lenei mea o le a sili atu ona lelei i le vaivaiga ma le valea, ma sili atu ona leaga i se mafutaga pe a tele le televave.

O le mea lea, e tatau ona e faʻauma uma le afifiina muamua ma na fasi ao leʻi amataina se mea fou.

E mafai ona ou faʻaaogaina le faʻaaogaina o mea taumafa

Soʻo se laasaga o le suʻega mo le mita e tatau ona lafo vave, a leai o le suʻega e ono le saʻo. E le faʻamaonia e le kamupanī le saʻo o faitauga pe afai e le mulimulitaia ia fautuaga ua faʻamaonia i faatonuga.

I le taimi nei, o le tulaga i aso nei e pei o le maʻisuka e masani lava ona teu i luga o le tele o vaega o suega saoloto, o le mea lea latou te le maua ai le taimi e faʻaaogaina ai i le taimi. Afai ua leai se aso, o le mita e amata ona palauvale mo mea sese ma teena le faia o se suʻesuʻega.

O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mutaʻaga o mea taumafa, o tagata gasegase e faʻaogaina le faʻaogaina o le tino ma faʻamalosia le tagata suʻesuʻe e galue i le tulaga muamua, e ui i le mea moni ua maeʻa le aso e muta ai le suʻega.

I le avea ai o se tulafono, e talitonu le maʻisuka, i totonu o le masina talu mai le maeʻa o le taimi o le teuina, e mafai lava e faʻamatalaga ona faʻamaonia saʻo faamatalaga, o lea e mafai ai ona faʻaoga saogalemu mo latou faʻamoemoega.

E le gata i lea, o se siaki masani e faia i luga o le sao o faitauga ina ia mautinoa ai le saʻo o numera.

E faʻapefea ona suʻe suʻega o le suʻega

O le a se mea e mafai ona faia e faʻaʻoleʻole ai le mita ma faʻaaoga ai le faʻamalosiina o sapalai? I luga o itulau o le faʻasalalauga e mafai ona e maua le tele o fautuaga mo ni faʻataʻitaʻiga patino o le fuaina o masini. Ae ui i lea, e taua le mafaufau o nisi faiga e faʻaumatia ai le tusi poloaiga ile masini. E le gata i lea, o le tele o manipisi e matua faateleina ai le sao atoatoa o le mita.

E fautuaina e tagata maʻi le faʻapipiʻiina o se puʻe mai se isi afifi, aʻo le i setiina le aso i le suʻega tasi pe lua tausaga talu ai. Afai e te le suitulaga i le masini na faʻapipiʻiina ao le i uma le taimi o le teu, o le a mafai ona faʻaaogaina le suʻega o suʻega mo le masina, ae peitai, e tatau ona mai i le lava lava lea. E te le manaʻomia le suia o le aso ma le taimi.

E le gata i lea, i le avea ai o se filifiliga, tatala le pusa o loʻo i le masini. Mo le faia o lenei mea, tatala le mataupu, saili ia mea ua tuuina atu ma faia le faiga masani o le tatalaina o fesootaiga. A maeʻa lena, e toe faʻafoʻi e le suʻega mea uma na teuina, o se taunuuga lea e mafai ona e setiina ai le aso aupito iti.

O le mea lea, o le vaʻa ua lauiloa o ni faʻataʻitaʻiga fou ma le maeʻa e mafai ona faʻaaogaina mo o latou faamoemoega faamoemoeina.

Faʻafefea Fool Accu Chek Mobile Test Cassettes

I le faaopoopo atu i fasi pepa, o Accu-Chek Mobile blood cluettes e mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. E le gata i lea, o faleoloa e masani ona faia ni faʻalauiloa e faʻatau atu oloa i tau faʻaititia, o la latou ola masani e masani lava ona oʻo mai i se iʻuga. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka e taumafai e faʻateleina le faʻaaogaina o sapalai i le tele e mafai ai.

O nei oloa e mafai ona faʻatau faʻatau faatolu, ae o le taimi lava e tasi latou te taofia le sao o faitauga. Mo le puipuia o le puipuiga i totonu o le masini e faʻaaoga ai kaseti faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Mo le faʻatinoga latou te faʻaaoga ai telefoni feʻaveaʻi ma le lagolago a le NFC, o lenei galuega ua avanoa nei i le toetoe lava o faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei. O se faʻaaoga RFID NFC faʻapitoa ua faʻapipiʻiina i luga o le telefoni, lea e mafai ona sii mai mo le saoloto mai le PlayMarket.

I le uluai faʻatulagaga, o se kaseti faʻataʻitaʻi e le faʻaaogaina o le suʻega ma se kaseti faʻatasi ai ma se olaga aoga e faʻaogaina.

  1. O le vaʻai lanu uliuli e vavae ese mai luga o kaseti, o le a le amanaʻia le faʻailoga le lelei, ma o le aoga e tuʻuina i luga o le kaseti ma se aso ua maeʻa.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, e tatau ona e faia le faagasologa o le toe faʻaleleia o le pu.

I le lomiga lona lua, o se kaseti faʻataʻitaʻiga o le suʻega ma se pulou puʻe na faʻaogaina, e ala i le 50 suʻega toto mo le suka sa faia. O se gaogao le lelei ua vavae ese ma lafo ese.

  • I luga o le smartphone NFC, na faʻalauiloa ai le polokalame RFID NFC Toolbar ma ISO 15693 Filifilia le lisi i le lisi. O le telefoni e latalata i le vaʻa, o le polokalame e faitau le RFID tag ma faʻaalia ai faʻamaufaʻailoga i luga o le faʻaaliga a le telefoni.
  • I le isi, ua filifilia le aitema Tusi SingleBlock, o le numera 16 o loʻo tusia i le poloka Block (hex), ma 00000000 i le foliga o le valu zeros ua tusia i le Data (hex). O faailo tutusa e tatau ona faailoa i le 17 o poloka, o lona uiga, nai lo le faailo 16, ua tusia le numera 17.

A maeʻa nei manipula, o le fuainumera o fua o loʻo faʻaaogaina i le kaseti suʻega o le a toe faʻafoʻi i le 50 ma o le a faʻapipiʻi le pu i luga o le kaseti ua maeʻa ma faʻaaoga mo lona faʻamoemoe faamoemoeina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina auʻiliʻilia auiliiliga o fasi pepa o suʻega.

Faaaogaina o fasi siaki pe a uma le aso e uma ai

Evgeny »Mar 03, 2007 1:02 i le afiafi

E i ai laʻu fesili: o le a le taimi e mafai ona ou faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa le aso faʻamuta aloaia? E na o le tele o taʻaloga seia oʻo ia Oketopa 2006, pe mafai ona ou tuʻuina atu i le pepe pe leai? O se mea alofa le lafoai

E iai foi ni afifi seʻia oʻo ia Mati 2007.

Marikha »03 Mati 2007, 16:34

Evgeny, e le mafai ona ou taʻuina atu le taimi e mafai ai ona faaaoga fasi pepa pe a maeʻa le SG, ae o le mea lea na ou maua mai i ou lava aafiaga: Sa i ai sau afifi (10 papa) o pepa a le Glucocard ma SG seia oo ia Tesema 2006. Na faaiuina i aso nei - o lona uiga, matou te faʻaaogaina uma na mea ma matou te leʻi matauina se mea faapitoa. O faʻamaoniga na faʻatusatusa i le Clover Check - o le aso e maeʻa ai e le afaina.
Ae o le mea lenei e na o lenei alala - e le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i isi.

E mafai ona taumafai e suʻeina i latou i faʻamatalaga o isi glitches? / B

sili »Mati 03, 2007 5:18 i le taeao.

Pusenkov_sergey »Mar 03, 2007 5:29 i le.m.

Krakus »Mati 03, 2007 5:46 pm

Evgeny »Mar 03, 2007 6:04 PM

Krakus »03 Mati 2007, 18:15

Evgeny »03 Mati 2007 6:17 i le taeao.

Krakus »Mar 03, 2007 6:28 PM

Evgeny Mati 03, 2007, 18:42

Marikha »03 Mati 2007, 18:59

O tagata, loʻu toalua, i le taimi e tasi, sa auai i le tele o vailaʻau o vailaʻau.

I le taimi nei, pe a ma le 10 tausaga talu ai, toetoe lava o tagata gaosi oloa o mea tau fomaʻi na mulimulitai i le tulaga GMP (Faʻatauga gaosi oloa - Tulafono mo le gaosiga sao). Rusia, matou te matauina, ua le mafai ona auai i lenei gaoioiga.
Faitau uma e uiga iinei: http://medix.ru/gmp_intro.htm

O le laina pito i lalo o le mea lea, e pei o le tulafono, o tagata uma e gaosi oloa e maualalo i lalo le ola o a latou oloa ina ia mautinoa ai
Seia oʻo i le iʻuga o nei vaitaimi folafolaina, o le tulaga lelei o oloa.

Mai le poto masani o lana fesootaiga ma taʻitaʻi ma pule o ofisa sui o faifaatoaga tetele. E mulimuli mai i kamupani e masani ona maualuga le lua (lua.) Taimi maualuga nai lo le faʻaaliga.

E ui o le mea moni, o le faʻaaogaina o masini faafomaʻi o se mataupu o le lamatiaga ma leai se faʻamaoniga.

Ou te manatu i mataupu e fesoʻotaʻi ma fasi lavea e mafai ona faʻaaogaina lenei faʻamatalaga. Ae leai se mea e mafai ona fai e uiga i insulin.

sili »Mati 03, 2007 7:16 i le taeao.

Ou te manatu i mataupu e fesoʻotaʻi ma fasi lavea e mafai ona faʻaaogaina lenei faʻamatalaga. Ae leai se mea e mafai ona fai e uiga i insulin.

Marikha »Mar 03, 2007 7:25 i le.m.

Evgeny »03 Mati 2007, 19:42

Aisea e leai se mautinoa ma le insulin? Ou te aʻafia foi Novorapid, o loʻo i ai se aso maeʻa seia oʻo ia Ianuari 2007. Na ou tuiina le inisalini i le tele o taimi ma i le mavae ai o le 3-4 masina talu ona maeʻa le aso malolo aloaia. Na o le taimi e amata ai ona e oso, e tatau ona e puleaina le suka. Afai e leai ni faafitauli, faʻaauau pea le taufaʻatau; pe afai oi ai, sui le inisalini i le fou.

Marikha »Mati 03, 2007 8:31 i le taeao.

Aisea e leai se mautinoa ma le insulin? Ou te aʻafia foi Novorapid, o loʻo i ai se aso maeʻa seia oʻo ia Ianuari 2007. Na ou tuiina le inisalini i le tele o taimi ma i le mavae ai o le 3-4 masina talu ona maeʻa le aso malolo aloaia. Na o le taimi e amata ai ona e oso, e tatau ona e puleaina le suka. Afai e leai ni faafitauli, faʻaauau pea le taufaʻatau; pe afai oi ai, sui le inisalini i le fou.

Pau lava le mea, e tatau ona pulea le suka. Atonu ei ai faafitauli.

Togi o Suʻega

O le Accu Chek Active Test Test Kit e aofia ai:

  1. E tasi le mataupu ma le 50 suega suega,
  2. Faʻaogaina le fasipepa
  3. Faatonuga mo le faaaogaina.

O le tau o le siakiina o Accu Chek Asset i le aofaiga o le 50 fasi vaega e tusa ma le 900 rubles. E mafai ona teuina ni fasi pipi mo le 18 masina mai le aso o gaosiga ua faʻasinoina i luga o le afifi. A maeʻa ona tatala le pipili, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa suʻesuʻe i le aso atoa.

Accu Chek O pepa o suʻega mita o glucose e faʻamaonia mo le faʻatau atu i Rusia. E mafai ona faʻatau i latou i se faleoloa faapitoa, fale talavai poʻo le faleoloa i le initaneti.

E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga o Accu Chek Asset e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se glucometer, pe a le o latalata mai le masini, ma e manaʻomia lou siakiina vave o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I lenei tulaga, pe a uma ona faʻaaoga se mataʻu o le toto, e valiina se vaega faapitoa i se tasi lanu pe a maeʻa ni nai sekone. O le taua o le au o loo maua mai i luga o le afifiina o fasi siaki. Ae ui i lea, o lenei metotia o se faʻataʻitaʻiga ma e le mafai ona faʻamaonia le taua tonu.

E faʻapefea ona faʻaaoga pulu sikola

Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga a le Accu Chek Active test, e tatau ona e mautinoa o le aso e muta ai ua faʻaalia ile afifiina o loʻo tumau pea. Ina ia mafai ona faʻatau oloa e leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e talosaga mo na o latou faʻatau i luga o vaega faʻatatau o le faʻatau.

  • Ae e te leʻi suʻeina lou toto mo le suka toto, e tatau ona fufulu fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo.
  • Ma le isi, liliu i luga le mita ma faʻapipiʻi le fasi siaki i le masini.
  • O se tamai puncture ua faia i luga o le tamailima ma le fesoasoani a se peni tui. Ina ia faʻaleleia le toto, e fautuaina e faʻamalolo lou tamatamaʻilima.
  • A uma ona faʻaalia le faʻagaloga o le toto i luga o le lau o le mita, e mafai ona e amata faʻaaoga le toto i le vaega o le suʻega. I lenei tulaga, e le mafai ona e fefe e paʻi i le vaega o suʻega.
  • E leai se mea e tatau ona taumafai e tui mai le tamatamailima pei o le toto, pe a mafai ai, ina ia maua ai ni fua saʻo o faitauga o le kulukose toto, naʻo le 2 μl toto e manaʻomia. O se mataua o le toto e tatau ona tuʻuina ma le faʻaeteete i le lanu lanu ua faailogaina i le vaega o le suʻega.
  • E lima sekone pe a uma ona faʻaaoga le toto i le vaega o le suʻega, o le fua o le a faʻaalia i luga o le faʻaaliga. E otometi lava ona teuina faʻamatalaga i le mafaufau o le masini ma se faailoga taimi ma aso. Afai e te faʻaaoga se mataʻu o le toto ma se faʻasolosolo o le siaki, e mafai ona maua auiliiliga pe a maeʻa le valu sekone.

Ina ia puipuia Accu Chek Pepa o suega galue mai le leiloa o latou gaioiga, ia tapunia le tapuni kululu pe a uma le suʻega. Taofi le pusa i se mea matutu ma pouliuli, aloese mai le susulu o le la.

E taʻitasi faʻasologa o le suʻega e faʻaaogaina ma se faʻasologa faʻasologa o loʻo aofia ai i le pusa. Ina ia siaki le masini o le masini, e tatau ona faʻatusatusa le numera o loʻo faʻaalia i luga o le pusa ma le seti numera o loʻo faʻaalia i luga o le mata o le mita.

Afai ua maeʻa le aso e muta ai le suʻega, o le mita o le a lipotia lenei mea i se leo faʻalogo faapitoa. I lenei tulaga, e tatau ona sui le fasi siaki ma se mea fou, aua o le a maeʻa le paʻu e ono faʻaalia ai le le saʻo o iuga o suʻega.

Mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻi suka o le faʻamaʻi masani lava lea, o lona uiga o le taunuuga o le olaga o se tagata.

O mafuaʻaga autu e fesoasoani i lona atinaʻe e faapenei:

Faʻateleina le manava e taʻitaʻia ai le oona tele

. O se vaega tele lenei i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. I totonu o tagata taʻitoʻatasi e mamafa le mamafa o le tino, o le maʻi e amata i le 8% o mataupu, ma le tele o le mamafa o le tino, o le fuainumera e faateleina i le 30%.

Tereoiditis, hepatitis, lupus ma isi pathoces e ono faigata i le maʻisuka.

. O le tele o taimi e masani ona tupu ai le maʻisuka ia i latou o latou aiga latou te mafatia ai. Afai e maʻi matua uma, e 100% le saʻo o le a fanau mai le tamaititi.

e fesoasoani i le faʻafanoga o sela o le pancreatic e nafa ma le gaosiga o le inisalini. O nei faʻamaʻi pipisi e aofia ai le paʻu, mumps, chickenpox, siama i le vaka ma sili atu.

O le toʻatele o tagata e iai le gasegase i le atinaʻe o le maʻisuka, ae o le olaga atoa latou te le fetaiaʻi ai. E lava le pulea o lou olaga, 'ai le mea saʻo, aua e te mamafa i le gaioiga faaletino.

Ituaiga o Fua o Tofotofoga

E tele kamupani o aafia i le gaosiga o glucometers ma suauu toto. Ae o masini taʻitasi e mafai ona naʻo le talia o ni fasi pepa talafeagai mo se faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Matou te ofoina atu ia e faamasani ia te oe lava: O le masani o le toto - maualuga ma maualalo le toto toto

O le faiga o le gaoioiga e iloagofie ai:

- o le taimi lea pe a maeʻa ona faʻaaoga se mataʻu o le toto i le suʻega, e ave e le tagata o loʻo faʻafoe se lanu e tusa ma le kulūkose. O le taunuuga e faʻatusatusa i le lanu lanu o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga. O lenei metotia o le sili lea o le paketi, ae faʻaaogaina itiiti ma itiiti ifo ona o le sese tele - 30-50%.

- o le taunuuga e faʻatusatusaina i le suiga i le taimi nei ona o le fegalegaleaiga o le toto ma le reagent. O se auala faʻaaoga lautele i le lalolagi faʻaonaponei, talu ai o le taunuʻuga e faʻatuatuaina.

O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga mo se glucometer ma e aunoa ma le fodu. E faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga faapitoa o le masini.

O suʻega suʻega e ese i le samasama toto:

  • e faʻaaogaina le meaola faʻapitoa i le pito i luga o le faʻatoʻaga,
  • toto e fesootaʻi ma le pito o le suʻega.

O lenei tulaga e na o se tasi lava mea e fiafia i ai tagata taʻitasi taʻitasi ma e le afaina ai le iuga.

O lapisi o lapisi e eseese i le afifi ma le tele.O nisi tagata e gaosi oloa e suʻe suʻega taʻitasi i totonu o se atigi taʻitasi - e le gata ina faʻalauteleina le soifua tautua, ae faʻapupula ai foi lona tau. E tusa ai ma le numera o papatusi, o loʻo i ai afifi o le 10, 25, 50, 100 fasi pepa.

O le faʻavasegaina o masini e faalagolago i le mataupu faavae o la latou taʻaloga. Faatasi ai ma ituaiga o glucometers o:

  • photometric - latou te faʻaaogaina le tali o le toto ma se reagent, ma o le taunuuga e faʻatatau i le malosi o le paolo,
  • auiliiliga - latou te suʻeina le lanu o le toto ma fuafua le faʻaoʻoina o meaʻai gaʻo,
  • photochimium - o le galuega e faʻavae i le faʻaalia o le toto ma se vailaʻau vailaʻau,
  • elemene eletise - faʻaaoga elemene eletise pe a fegalegaleai ma fasi siaki.

Faailoga o le maʻi

O le mamafa o faʻamaoniga e faalagolago i le tikeri o le faʻaitiitia o le manava o le inisalini, faʻapea foʻi ma uiga o le tagata maʻi. O faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 e tele, ma faʻafuaseʻi ona amata le maʻi. Faʻatasi ai ma le lona lua, o le soifua maloloina e faasolosolo malie malie, o siʻosiʻupu e laʻititi.

I le tulaga lautele, o le tagata gasegase atonu e faʻalavelaveina e mea nei:

Faʻavaʻa vave, fia inu

O faʻamatalaga masani nei o le maʻi. E faʻamalosia gaioiga e galulue i se auala sili atu, pe a le o lea o le a le mafai ona latou faamamaina ma faʻaaogaina le suka maualuga.

. E mafai ona faʻavevesi ona o le galala, le le mafai e le tino ona galue e pei ona faʻamoemoeina.

- Le faʻamaoniga lona tolu o le maʻi. O le fiainu, ae i lenei tulaga e le o le vai, ae i meaʻai. E tusa lava pe i ai se tagata, e le lagona e ia le atoatoa.

O faailoga e maua i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le tele o teineiti i le taimi muamua latou te fiafia ai foi.

Faʻamālōlō faʻamaʻi manuʻa i le tino.

Faʻaogaina o le gum.

Afai a maeʻa le amataga o faʻamaʻi o le maʻisuka e leai se fuataga e ave, o le a amata ona faasolo ina leaga le tulaga, e ono le mafai ona faia e aunoa ma ni taunuuga.

O se numera tele o kamupani o loʻo galulue i le gaosiga o glucometers ma fasi mo latou. O le faigata e taʻoto i le mea moni o masini taʻitasi e fai se ituaiga o fasi pepa, e faʻavae i le igoa o le faʻataʻitaʻiga.

E tusa ai ma a latou faiga o gaioiga, latou te iai ni eseesega, e aofia ai:

    Pepa laumei. A maeʻa ona faʻaaoga se mataʻu o le toto i le fasi pepa, ona avea lea o le fulufulu ma se lanu, e fuafua lava i le a

. O le taunuuga e tatau ona faʻatusatusa i se lanu lanu, lea e mafai ona maua i totonu o faatonuga. O lenei metotia o suʻesuʻega ua manatu e sili ona tala o le tupe, ae ona o se mea sese o le 30-50% e le masani ona faʻaaogaina.

  • Paʻu elemene. O le toto e fegalegaleai ma le tagata e totogia, o le taunuuga e fuafuaina e faavae i luga o suiga i le taimi nei. I le lalolagi faʻaonaponei, o le metotia e masani ona faʻaaoga, o le taunuuga e faʻatuatuaina toetoe o le selau pasene.
  • O loʻo i ai ni suʻega faʻapitoa mo le mita, e ono aofia ai se fodu. E faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le masini.

    Faʻalagolago i fasi suʻega mo le suka, o le auala o le sampling samples e mafai ona eseese:

    • o le mea e maua ai mea e faʻaaogaina i le pito i luga o le reagent,
    • toto e faʻaaoga i le faaiuga o le suʻega.

    O lea uiga e leai se mea e sili atu na i lo le na o le tagata lava ia e filifilia e le kamupanī, o le taunuuga e le afaina.

    I le va o latou lava, o fasi suega atonu e ese i le afifiina ma le numera oi latou i totonu. O le tele o tagata gaosi mea e tuʻu ai fasi pepa i siaki taʻitasi. O le mea lea, faʻalauteleina le ola tautua, ae faʻaopoopo ai foʻi le tau. Ae mo le afifiina o papatusi, e masani lava 10.25, 50 poʻo le 100 fasi vaega.

    Matou te ofoina atu ia te oe e faitau: Meaʻai mo le hepatitis C ma le maʻisuka

    A o lei fuaina i le mita o le kulukose toto, e fautuaina le siakiina o le siaki e faʻamaonia ai le saʻo o loʻo galue le mita. E i ai se siaki siaki e sao ai le sao o le kulukose.

    O le filifiliga pito sili lea, aua o faʻamatalaga i le taimi o le faʻamaoniga o le a saʻo lelei pe a mafai. E taua lenei mea mo le tagata maʻi, talu ai e le gata o le setete o le soifua maloloina, ae o le ola foi e faalagolago i taunuuga na maua. E fautuaina le faia o se faʻamaoniga pe a fai e leʻo faʻaaogaina le masini mo se taimi umi poʻo pe na aafia i le tele o vevela.

    Le lelei tele o le masini e galue e faalagolago i le tele o mea:

    1. Pe o saʻo le teuina o le mita. E le tatau ona i ai se la, faʻaalia i le vevela, pefu. E fautuaina se mataupu faapitoa.
    2. Nofoaga e teuina ai. E tatau ona avea ma nofoaga pogisa, puipuia mai le malamalama ma le la.

    O le manipulations na faia i le taimi lava lea aʻo taua tele mea e taua. Aʻo le i ai le toto, e tatau ona fufuluina ou lima, e le tatau ona i ai ni vaega o meaai, pefu, susu tele.

    Afai o le vailaʻau oona o loʻo i ai oloa e faʻaaogaina aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, o le taunuuga e mafai ona faʻasese. E fautuaina e faia le auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao poʻo se uta.

    O suʻega taʻitasi e fuaina ai le suka o loʻo i ai se aso e muta ai. Pe a faʻaaogaina papatusi pe a maeʻa, e mafai ona maua faʻamatalaga sese. O lenei mea e aofia ai togafitiga le lelei.

    Ole maualuga ole kulukose o le toto e le faatagaina le suʻega pe a maeʻa le suʻega e tatau. Ae ui i lea, o loʻo i ai se numera tele o faʻataʻitaʻiga faʻafetai lea e mafai ai ona faʻasalalau lenei faʻalavelave.

    Ole tele o togafiti e leai se aoga aua e le na o le soifua maloloina ae o loʻo lamatia foi le ola o le tagata. O le toʻatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ua i ai le taofi pe a uma le aso e uma ai, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa mo se isi masina, o le a le afaina ai le iuga.

    O le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le pusa e mafai ona ese mai le 18 i le 24 masina, ae afai o fasi pepa o loʻo i totonu o le pusa ma e le tatalaina. A maeʻa ona tatala, e faʻaititia le ola ile ola ma e le silia i le ono masina. E fautuaina e le au atamamai le faatauina o na papatusi e faʻapipiʻi taitoatasi, aua o lenei mea e faʻaleleia ai le olaga i taimi e tele.

    Vaefaʻailoga

    O le vili o le faʻaaliga vaaia o le kulukose (sugar) i totonu o le toto o se folasisi o le fale suesue muamua na saunia muamua (o se seti o reagents), faʻapipiʻi i luga o se mea e fai ile palasitika, 4-5 lautele ma le 50-70 millimita le umi. O le metotia o le fuaina o le kulukose o le toto i vaega o suʻega e faʻavae i luga o le tali o le enzymatic o le faʻamaʻiina o le kulukose e le glucose oxidase i le gluconic acid ma le hydrogen peroxyide. I lalo o le aafiaga o le gluconic acid i le i ai o le enzyme peroxidase, o le oxidation o le chromogen e tupu mai ma le fausia o se mea lanu lanu o le elemene elemene. O le tikeri o le liua o le chromogen ma le malosi o le lanu o le elemene elemene o le vaega o le suʻega e tutusa ma le maualuga o le kulukose (suka).

    Le tuufaatasiga o le enzymatic o le reagent (faailoilo) o le fasi siaki:

      glucose oxidase (pulu glucose>O le fuataga o le fua o le kulukosese (suka) i le toto e faʻaaogaina ai faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga e mai le 1 i le 55 mmol / l (18-990 mg / dl). O le taunuuga o le suʻesuʻega pe a mama le lanu nai lo le 1 mmol / l, e tutusa ma le tau e itiiti ifo i le 1 mmol / l (18 mg / dl). O le taunuuga o le suʻesuʻega pe a paʻu le pogisa nai lo le 55 mmol / L, e tutusa ma se tau e sili atu nai lo le 55 mmol / L (990 mg / dl).

    Laboratory results for serum toto poo plasma o le a faʻaauau

    12% maualuga atu nai lo taunuʻuga na maua mai i suʻega o suʻega e maua ai le toto atoa.

    Mo le faia o fuataga ma fasi fua faʻataʻitaʻiga, e matua leai lava se manaʻoga e maua ni tomai faʻapitoa faapitoa ma tomai.

    Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose (sugar) e tusa ai ma le "Nomenclature faʻavasegaina o vailaʻau faʻapitoa e vasega e faalagolago i le ono lamatia o latou faʻaaogaina" e aofia i le vasega 2a (masini faafomaʻi ma le tikeri o tulaga lamatia).

    E tusa ai ma le Faʻatonu a le All-Russian Classification of Economic Activities, Products and Services (OKDP), o le code 2429422 - "Faʻamaumauga o Faʻamaumauga Faʻatekonolosi" na tuʻufaʻatasia i vaega o suʻega. Kamupani o loʻo aʻafia i le faʻatauina o suʻega suʻega ua tuʻuina atu i ai se numera o fuainumera statistics OKVED 51.46.1 (Faʻatauga o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faafomai).

    O le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga, e tusa lava pe mulimuli uma faatonuga, e le o se mea e sui ai se suʻega masani a le soifua mālōlōina e se fomaʻi agavaa, fomaʻi.

    Glucose test strips

    Talu ai ona o le faʻaogaina o glucometers, i le asō, i luga o le maketi faafomai, e naʻo le lua ituaiga o faʻamaoniga o suʻega o ata vaaia e fuafuaina e fua ai le kulūkose toto (suka):

    • Pepa o suega a Diagluk (Diagliuk Nu. 50) - Glukose toto toto (sugar) i le kamupani Biosensor AN, Rusia,
    • Betachek (Betachek Numera 50, Betachek Visual test strips) - faʻaliliu mai toto mai suka mai le NDP, Ausetalia.

    O le faʻamoemoe o le suʻega o le kulukose suega o le suʻeina lea o le maualuga o kulukose. O se isi togafitiga faʻataʻitaʻiga o le fuaina o le kulukose i totonu o le uila. O lenei metotia e leʻo saʻo ma faʻamaonia, ae o le toto atoa e le manaʻomia mo le auiliiliga.

    O faʻamatalaga o faʻamaumauga o loʻo i lalo o loʻo avanoa e fua ai le kulukose o le urine:

    • Uriglyuk (Uriglyuk-1 Nu. 50) - faʻamatalaga o suʻega o suʻega mai le suka mai le Biosensor AN, Rusia,
    • Ketoglyuk (Ketoglyuk-1 Nu. 50) - faʻasalaga tuʻufaʻatasia mo ketones ma suka mai Biosensor AN, Rusia,
    • Diafan (Diafan Numera 50, DiaPhan) - tuʻufaʻatasia faʻatasi ma lua faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le maualuga o suka ma acetone mai Erba Lahema, Czech Republic,
    • Bioscan Glucose vaega o suega (Bioscan Glucose Numera 50 / Nu. 100) mo le urine glucose mai Bioscans, Rusia,
    • Glukofan (Glukofan No. 50, GlukoPhan) - O Europa mai le kamupani Erba Lachema, Czech Republic,
    • Pentafan / Pentafan Laura (PentaPhan / Laura) pepa o suʻesuʻega mo le suʻega mo le suka, acetone, pH (acidity), le protein atoa (albumin ma globulins) ma le toto latini (toto mumu mumu ma le hemoglobin) i le urine mai Erba Lahema, Czech Republic,
    • Uripolian - fasi mai Biosensor AN faatasi ai ma faailo e sefulu e faatagaina ai le suesuega o le urine e tusa ai ma uiga nei - glucose, tino o le ketone, toto natia (erythrocytes, hemoglobin), bilirubin, urobilinogen, density, leukocytes, acid ascorbic, protein atoa (albumin ma globulins) ma le eleʻele (pH),
    • (Bioscan Penta No. 50 / Nu. 100), ma le lima o faailoga mai le kamupani Brascan o Russia, e le gata i le glucose (sugar), ae o le pH (acidity), o le protein atoa (albumin, globulins) , tino o le ketone, toto faʻanoanoa (toto mumu mumu ma le hemoglobin).

    Mo suʻesuʻega faigata o le urine, faʻaopopo i luga o loʻo i luga, o loʻo i ai isi vaega o suʻega mo suʻesuʻega faʻasolosolo e le mafai ai ona maua se suʻesuʻega o le urine.

    Tau o le toto glucose test strips

    Ole tau ole suʻega mo le fuafuaina ole kulukose (suka) i totonu o le toto e le aofia ai le tau o le faʻatagaina pe afai e faatauina fasi pepa i luga o se falemaʻi i luga o le initaneti. O tau e mafai ona fesuiaʻi tele i luga o le nofoaga o le faʻatau.

    Tau faʻatatau o suʻega suʻesuʻe:

    • Rusia (Moscow, St. Petersburg) mai le 235 i le 720 Russian rubles,
    • Ukraine (Kiev, Kharkov) mai le 78 i le 238 hryvnias Ukrainian,
    • Kazakhstan (Almaty, Temirtau) mai le 1107 i le 3391 Kazakhstani tenge,
    • Belarus (Minsk, Gomel) mai le 61805 i le 189360 Belarusian rubles,
    • Moldova (Chisinau) mai le 66 i le 202 Moldovan Lei,
    • Kyrgyzstan (Bishkek, Osh) mai le 256 i le 785 Kyrgyz soms,
    • Uzbekistan (Tashkent, Samarkand) mai le 9113 i le 27922 Usabek soums,
    • Azerbaijan (Baku, Ganja) mai le 3.5 i le 10.7 Manatu Azerbaijani,
    • Armenia (Yerevan, Gyumri) mai le 1614 i le 4946 drama Armenia,
    • Georgia (Tbilisi, Batumi) mai le 8.0 i le 24.5 Georgian Lari,
    • Tajikistan (Dushanbe, Khujand) mai le 22.1 i le 67.8 Tajik somoni,
    • Turkmenistan (Ashgabat, Turkmenabat) mai le 11.4 i le 34.8 taumafa fou a Turkmen.

    Faʻatau suʻe suʻe (sugar)

    E mafai ona e faʻatauina faʻataʻitaʻiga pepa faʻataʻitaʻi mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i totonu o le toto i se fale talavai e faʻaaoga ai le auaunaga o le tusiina o vailaʻau, e aofia ai. Ae e te leʻi faʻatau faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faamanino le aso e muta ai. E mafai ona e siakiina pusi suʻesuʻe i soʻo se falemaʻi i luga o le initaneti, o le faʻatau atu e faʻatautaia e le avefeʻau, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

    Suʻega o Suʻega o Suʻega

    O tagata gaosiga o faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo le fuaina o le kulūkose (sugar) maualuga, e le manaʻomia ai se glucometer, o kamupani nei:

    • Biosensor AN, Rusia,
    • Erba Lahema, Czech Republic (o se vaega muamua o le fale faʻamalositino Teva, Isaraelu).

    Faamatalaga

    Faamatalaga ma faamalamalamaga i le tusiga "Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le suka (glucose) i totonu o le toto." Ina ia toe foʻi atu i le fuaitau i le tusitusiga, kiliki le numera fetaui.

    Pe a tusia se tusiga e uiga i vaega o suʻega faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le suka (glucose) i totonu o le toto, faʻamatalaga o faʻamatalaga ma faʻamatalaga i Initaneti, nofoaga o talafou BiosensorAN.ru, Betachek.com, NLM.NIH.gov, WHO.int, WebMD sa faʻaaoga e fai ma ala .com, Labtestsonline.org, Patient.info, MMA.ru, NGMA.ru, BSMU.by, Wikipedia, "faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga mo le fuafuaina o le glucose (suka) i totonu o le toto", faapea foi ma lomiga nei:

    • Baranov V., Lang G. "Taiala mo Vailaau i Totonu. Faamai o le endocrin system ma le metabolism. " Fale Lomiga "Malo o le Lomiga o Tusi Fomaʻi", 1955, Moscow,
    • Leites S., Lapteva N. "O faʻataʻitaʻiga i le pathophyiology o le metabolism ma le system endocrine." Fale o Lomiga "Vailaau Faasaienisi", 1967, Moscow,
    • Henry M. Cronenberg, Slomo Melmed, Kenneth S. Polonsky, P. Reed Larsen, "O le maʻisuka ma le gaosiga o le gasegase o le gataifale". Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2010, Moscow,
    • Tavita Gardner, Dolores Schobeck "Tumau ma le Tumau Endocrinology." Fale faʻasalalauga "Faʻailoa. Laboratory of Knowledge ", 2010, Moscow,
    • Odin V., Tyrenko V. "O le manatu o le suʻesuʻeina o le falemaʻi". ELBI-SPb Publishing House, 2011, St. Petersburg,
    • Peter Hin, Bernhard O. Boehm "Maʻisuka. Faʻamatalaga, togafitiga, faʻamaʻi faʻamaʻi. " Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2011, Moscow,
    • Dovlatyan A. "Faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka." Fale faʻasalalauga "BINOM. Laboratory Knowledge ", 2013, Moscow,
    • Karamysheva T. "Maʻisuka. O le Complete Encyclopedia of Diabetics. " Eksmo Publishing House, 2015, Moscow.

    Ituaiga o glucometers ma masini

    O le mita o le kulukose toto na faʻaaogaina e mataʻituina ai le toto i le fale e faʻatusatusa i le tele. I luga o le pito i luma o le masini o loʻo i ai se faʻamatalaga, kulupu faʻamalosi ma se avanoa mo faʻamaufaʻailoga (fasi pepa).

    O fuaitau e filifilia ai se glucometer talafeagai e aofia ai:

    • faaali le tele, i ai po o le toesea o lona faʻaaloalo,
    • mea faigaluega masini
    • tau o faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina mo le suʻega,
    • faasologa o le saoasaoa o le auiliiliga o meafaitino,
    • faigofie o le seti
    • le aofaiga manaomia o le biomaterial
    • malosiaga e manatua ai le glucometer.

    O nisi masini e iai galuega faʻapitoa e manaʻomia e se tasi vaega o tagata gasegase. "Talitonuga" o faʻamoemoega e faʻamoemoe mo tagata e le lelei le vaai. O tagata suʻe suʻega e talafeagai mo tagata maʻisuka e maua i le gasegase tuga, o le a latou faia se suʻesuʻega i luga o itu uma, o le filifilia o le cholesterol ma le hemoglobin.

    Glucometers e faʻavasegaina e tusa ai ma le taʻiala o la latou galuega. E 4 ituaiga o masini.

    O mea e sili ona masani ai elekenelosi ma masini photometric. O masini vili eletise ma Raman i le vaega o suʻega.

    Pe a faʻaaoga se glucometer photometric, o le lanu o le faʻaaliga o le faailoga i luma ma le maeʻa ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai le kulukose. O nei mea e le o toe faʻaaogaina, ae latou te maua ai se faʻataunuʻuga lelei atoatoa. O masini photometric toto atoa ua faʻamaonia.

    I mea eletise eletise i le taimi o le gaioiga o se vailaʻau vailaʻau ma meaola o meaola, ua gaosia ai se lagona eletise, lea ua faamaumauina i se fuataga, ua gaosia ma auina atu i se faaaliga. O masini faapena o loʻo faʻamamaina e le plasma. O le saʻo o latou faʻamaumauga e maualuga atu nai lo masini o le augatupulaga talu ai.O masini elekenelosi e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le ufiufi (e tusa ai ma le aofaʻiga o le eletise) e manaʻomia ai le toto maualalo mo le auiliiliga.

    O masini eletise, lea e avea ma se mea e sili ona lelei, o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe. O la latou galuega e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le folasia o le plasmon resonance. E manatu le au atinaʻe le tele o le faʻaleagaina o le suʻesuʻega, faatasi ai ma lona maualuga maualuga, o se avanoa sili lea i ia ituaiga masini. O le faʻaaogaina o kiliva o Raman e le manaʻomia ai foi le totoina pea o le toto, o le auiliiliga e suʻesuʻeina ai le fusi o le faʻalauteleina o le paʻu.

    O le glucometer o se tuufaatasiga o vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauiloa Suisa Check Performa "ua faʻapipiʻiina ma le 10 suʻega suʻega. O faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina le biomaterial ia i latou i le toe amataina. E aofia ai foi ma se siʻila, se masini e faʻaaogaina e tui ai le paʻu ma le lafoaʻi. E le gata i lea, o maa poʻo se maa o loʻo aofia ai ma le mita.

    Faailoga o faʻamatalaga - masini ma le tafe

    O faʻataʻitaʻiga e faia i le palasitika ma e iai ni laasaga laugatasia. O mea faʻamalosi e gaosia ma faʻaaogaina ai le kuluma pe a faʻaaoga i luga o le toto.

    O faʻataʻitaʻiga taʻitasi taʻitasi e fai ai ana lava suʻega faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu e le tagata gaosi mea e tasi o le masini lava ia.

    O le faʻaaogaina o se oloa "e le o ni faʻamuamua" e le taliaina.

    E pei ona e iloa, o faʻatauga, lea e aofia ai faʻamaufaʻailoga, ua faʻatauina aʻo faʻaaluina. Ae afai e maeʻa pe faʻaleagaina ia papatusi, e sili atu ona lelei le le faʻaaogaina, maua mai ni mea fou. O le faʻapipiʻiina o faʻamaumauga e aofia ai le 50 poʻo le 100 faʻamaufaʻailoga. O le tau e faʻalagolago i le ituaiga masini, faʻapea foʻi ma le kamupanī. O le sili atu le tau ma le tele o galuega faʻatinoina le masini lava ia, o le maualuga o le tau o mea taumafa e manaʻomia mo le suʻega.

    O le maʻisuka ole maʻisuka e leai se faalagolago i le inisalini e faia se suʻesuʻega i isi aso uma. Faatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia tele suʻesuʻega ile tele o taimi ile aso. O vaega o suʻega e lafoaʻi i taimi taʻitasi pe a uma ona maua le taunuʻuga. Faʻapipiʻi oloa e aofia ai faʻamatalaga i le aso na gaosia ai.

    O le faia o faʻataʻitaʻiga faigofie, i le amanaʻiaina o manaʻoga taʻitasi, e mafai ona e filifilia po o fea feaveaʻi e sili atu ona lelei le faʻatau, maualuga pe naʻo le 50 fasi pepa.

    O le a sili atu le taugata, e le gata i lea, o le a le tatau ona e togiina ni suʻega le maeʻa.

    O le a le tele o fasi siaki e mafai ona teuina

    O le olaga ola o ituaiga o ituaiga eseese o le 18 pe 24 masina. Faʻapipiʻi avanoa e teuina, i le averesi, mai le 3 masina i le ono masina, talu ai o mea faʻainisinia e faʻaaoga mo suʻesuʻega e faʻaumatia e ala i le gaioiga o le okesene. O le saogalemu o tagata taʻitasi o mea taitasi poʻo faʻamaufaʻailoga faʻamau e mafai ai ona faʻalauteleina le ola ola. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le soifuaga ola o pepa faʻataʻitaʻiga mo le "Contour TS" mai Bayer o le maualuga lea e mafai. O lona uiga, o le pusa tatala e faʻaaogaina e oʻo i le aso o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

    E tatau ona maitauina na popole nisi tagata gaosi oloa e uiga i le fetaui lelei o fasi siaki, na tatalaina, ae le faʻaaogaina. LifeScan ua faia se vaifofo faapitoa lea e mafai ai e oe ona suʻesuʻe le faʻatinoga o le masini. I le taimi nei, o le a le i ai se faʻafitauli o le maʻisuka pe mafai ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o suʻega mo le On touch select mita. E mafai ona siakiina i taimi uma e faʻaaoga ai se suʻega suʻega ma faʻatusatusa faitauga ma fuainumera faʻasino. O le auiliiliga e faia e pei ona masani ai, ae le o le toto, o nai mataua o se vaifofo vailaau ua tuu i luga o se fasi laau.

    Afai e le o maua e le tagata lava ia pe faʻamaufaʻailogaina, o le faʻaaogaina o fasipepa ua tatalaina mo le sili atu i le 6 masina e le aoga, ma o nisi taimi e lamatia ai le soifua maloloina.

    O le mauaina o faʻamatalaga saʻo e faʻaaoga ai sea suʻesuʻega o le a le aoga. O le sao o faitauga o le a fesuiaʻi lalo pe agai i luga. O le faʻatinoga o masini taʻitasi e mafai ai ona e vaʻaia lenei taʻavale aunoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e muta le ola o le siakiina o Aseta suega tupe pe a uma ona tatalaina, o le mita o le a faʻamaonia lenei mea.

    E i ai tulafono patino e ao ona matauina pe a teuina ni faʻamaufaʻailoga. Lulu o le UV, sili atu le susu, ma le maualalo o le vevela e afaina ai i latou. O le vaitau lelei o le 2-30 tikeri. Aua le ave ni fasipepa ma lima susu pe palapalā, ina ia aua neʻi faʻaumatia uma. E tatau ona tapunia le pusa e teu ai le vaalele. Aua nei faʻatau faʻamalosi, e tusa lava pe ofoina mai le taugofie.

    A maeʻa ona sui le vaega faʻaaogaina o fasi pepa, e tatau ona fesuiaʻi le masini. O lenei mea o le a maua ai faʻamatalaga saʻo. O le gauai atu i faʻamaumauga o faʻamaufaʻailoga ua faʻailogaina i le lima, e ala i le ulufale atu i le numera e faʻaaogaina i le afifiina i fasipepa, pe otometi. I le tulaga lona lua, o le taʻaloga e faʻatinoina i keke meataʻitaʻi poʻo le pulea.

    Tuua Lau Faamatalaga