O le maʻi o le maʻisuka: o le a, mafuaʻaga, faʻamaoniga, siamaina, togafitiga ma faʻasologa

O le diabetic encephalopathy o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le faʻailoga o le faiʻai ma le toto, o faʻalavelave faʻasolosolo e faʻalavelaveina. O le faafitauli lava ia e le o se vaega lea o maʻi tutoʻatasi, talu ai ona e atiaʻe i luga o le faʻavae o se mea ua i ai nei i le tino. O vaega taua e aofia ai le faigata o le togafitia o le maʻi, e le mafai i taimi uma ona faia se faʻamaonia saʻo. O le maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau o loʻo i totonu o le tele o tagata, oi latou o loʻo mafatia i le tikeri muamua o le maʻisuka.

Mafuaʻaga talafeagai

I le taimi nei, e tele mafuaʻaga e taua tele ai:

  • Faʻasalaga o le malosi ma le mafai ona gafatia o vaʻa toto,
  • O se faʻafitauli o le gasegase e atiina ae lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻafanoga o fiva nerve, o sela tagata ola uma lava.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, o loʻo i ai isi mafuaaga e mafua ai ona atiaʻe e le maʻi. E i ai o latou natura faʻaleaga, ua faʻavaveina le taimi. E mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le diabetic encephalopathy ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau:

  • Tausaga ole maʻi
  • O le mamafa, o le vaega mulimuli o le gaʻo,
  • O le metabolic process in the body body ua faʻalavelaveina,
  • Toto maualuga toto i tagata.

Talu ai ona o le solia o le toto toto ma lo latou gafatia, o le maʻi e atiae le okesene, malosi o le fiaai. E faamalosia le tino e faʻaaoga le anaerobic auala e maua ai meaʻai. O lenei faagasologa e le aoga tele, e mafai ona mafua ai le faaputuputuina o mea leaga i totonu ole tino faiʻai. Ma le mea mulimuli, o le a le mafai ona toe faʻaleagaina mea leaga. O se maʻi le gasegase e toe fausia ai fiva fusi, faʻagesegeseina le faʻamalosi o manaʻoga i luga o aʻafi.

Faailoga o le maʻi

Ae o faʻamaoniga, e tele naua. Tagata faʻapitoa e faʻamaonia le sili ona taua:

  • O loʻo tigaina - o le tagata maʻi e maua sina malaise, e aʻafia ai le tulaga lautele,
  • O le faʻamaʻi o le Asthenic - i lenei tulaga, o loʻo i ai se vaivaiga malosi, faʻaleagaina. E le mafai e le tagata ona taulai atu i se mea se tasi, o loʻo i ai se tulaga faʻalauteleina o lagona, le mautonu. O se tagata gasegase mafai ona tagi e pei o lena, faia se mea leaga,
  • Neurological manifestation - gait ua faʻanoanoaina, o le tupuga faalua o le vaʻavaʻai i mata mata, vaovao ma le tinisitus,
  • O le galuega o le maualuga maualuga o le galue o le galuega e faʻalavelave - e le mafaia e le tagata gasegase ona iloiloina saʻo le tulaga, faʻamaonia le tala talafeagai, ua le lelei le mafaufau, o loʻo i ai se faʻafitauli i le tautala ma le atamai. E le mafai e le tagata gasegase ona faitau, faʻaalia saʻo ona manatu, o loʻo i ai se atinaʻe o le atuatuvale ma le le fiafia,
  • Faʻasalaga faʻasalaga - o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu tele, o latou faʻalapotopotoga ma lautele. O le faafitauli ogaoga o le masani lea o gaogao e aʻafia ai le tino atoa.

I le taimi o le suʻesuʻega, e le mafai e le tagata gasegase ona iloilo lelei lona tulaga. I lenei itu, e manaʻomia le fesoasoani a aiga ma uo, o le a mafai ona iloiloina ma le faʻaeteete le tulaga ma malamalama i le mea o loʻo tupu i le maʻi.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi

I uluaʻi laʻasaga, o le diabetic encephalopathy e le o se mea e iloagofie, e le o faaalia mai i soo se itu lava. Ona o lenei mea, ua tulai mai faafitauli ogaoga, e le mafai e le tagata gasegase ona iloa pe o afea na aliaʻe ai muamua faailoga o le maʻi. I le taimi muamua, e mafai ona e matauina sina faaletonu o le mafaufau, se suiga i le mafaufau ma lagona, faafitauli i le moe. O nei mea uma e taʻu mai ai e mafatia le tagata ona o le leai o se okesene ma le malosi. O le iʻuga, e faʻaaogaina e le tino nisi faʻaopoopoga e mafai ona taui ai nei mea uma. Faatasi ai ma lo latou faʻaaogaina umi, faʻapena ona faʻapipiʻi oloa gaosiga oona. Latou te aʻafia le aafia i le faiai, siama ma toto toto. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le tele o faʻasalaga e iloga:

  • Asthenic - o loʻo i ai se vaivaiga malosi, faʻafefe, o se tagata ua vave ona vaivai, o le faʻatinoga o loʻo faʻalavelave ma faʻafefe. O nei mea uma e tau atu i taunuuga le lelei,
  • Cephalgic - o loʻo i ai ulugalii e eseese le malosi, o le lagona mausali ma faigata, e le mafai ona taulai atu i le mea e tasi. I nisi o tulaga, e mafai ona faia e migraine,
  • Vegetative - o lenei maʻi e tupu i le tele o tagata gasegase. O le uiga autu e aofia ai se lagona malosi o le vevela, faʻavaivaia ma le muaʻi faʻanoanoa le tupu. I le faaopoopo atu i nei mea uma, o le tagata maʻi e mafai ona i ai le eseesega o tamaiti aoga, faʻalavelaveina o mata mata, maʻi pipili, vevela tele, le mautonu. O nei mea leaga uma e afaina ai tulaga lautele,
  • O le le mautonu o le gaioiga o galuega - ua le mautonu le faiʻai, ua maʻi le tagata maʻi, ua le mafai ona ia malamalama i gagana fou, malamalama lelei i faamatalaga, galuega o le faiʻai ua faasolosolo malie, mafaufau, popole le atiaʻe. O le vaega mulimuli lenei o le faʻataʻitaʻiga o le toʻatele o tagata gasegase e iai le gasegase. Ina ia puipuia nei mea uma, e tatau ona e 'ai naʻo meaai maloloina, mataʻituina lou suka toto, ma faasaʻo uma nei mea i le inisalini,
  • O le mea mulimuli - i le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, o loʻo faʻalogoina le faʻalavelave i le tino. O faailo autu e aofia ai gaioiga o le gaioiga o gaioiga, ogaoga o le tiga i le ulu, o le lagona o nisi vaega o le paʻu, le mautonu le vaai mamao, o le tupuga o le maʻi faamaʻi, tiga i le fatuga, ate ma isi totoga.

I le faʻamaonia saʻo ole faʻamaʻi, e mafai vave ona aunoa ma ni aʻafiaga e faʻaumatia ai le faafitauli. O le mea autu e le o le faatuai lenei mea, ae vave alu i le fomaʻi.

Faʻafefea ona faatea ese se faafitauli

Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga, ona vaevaeina lea i ni vaega:

  • Mataʻituina o maualuga o le toto - o le soifua maloloina o le tino ma lona tulaga lautele e faʻalagolago i lenei mea. E tatau ona ausia le maualuga o le suka o le toto, o se mea puipuia lea o le a fesoasoani e puipuia ai le fausiaina o le maʻi. E le gata i lea, o le toto totoga i potu faiʻai ma siama nerve e faʻaleleia,
  • Faʻafofoina o faʻafitauli o le gasegase - mo lenei mea, eseese antioxidants, cerebroprotectors, vitamini ma mineral complexes o loʻo faʻaaogaina. O nei mea uma e mafai ai ona e tausia le tulaga lautele o le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o mea, faʻaleleia ai sela o le mafaufau ma le tino,
  • Faʻalogoina o microangiopathy - e aofia ai le togafitiga o maʻi vailaʻau, toe faʻafoʻiina o le toto ma le viscosity. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaogaina pentoxifylline, faʻatau atu i soʻo se fale talavai. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia le toto i totonu o le tino, faaleleia lona viscosity.

Maʻisuka Encephalopathy - Faʻailoga o Brain

I le faigofie lava ona tautala, o le encephalopathy o se liʻa malosi o le faiʻai o le tagata. O loʻo i ai se faʻafitauli e le afaina lea e aʻafia ai le tulaga lautele, o se faʻaitiitia o le numera o namu fagu. O se taunuuga, o le maʻi e pagatia mai le tele o le afaina o totonu. E i ai taimi e faʻaitiitia atoatoa ai le toto, e tupu le fulafula o le membrane. I le tulaga lautele, o le maʻi e matua ogaoga, e manaʻomia ai togafitiga vave. I le auala sao, e mafai ona e faʻaleleia tulaga lautele, fiafia i le olaga.

O a faʻafitauli e mafai ona tulai mai

O taunuuga ma le saoasaoa o le toe faʻaleleia e faʻalagolago lava i se numera tele o mea taua: tausaga o le maʻi, puleaina o le suka toto, o le i ai o isi faʻamaʻi, tausia o se tulaga faʻapitoa. Faatasi ai ma le auala saʻo i togafitiga, e mafai ona e toe faʻafoisia le gafatia galue, sau i se olaga masani. O le mea moni, o le a le mafai ona e faʻaumatia atoa le faafitauli. O togafitiga talafeagai o le a faʻaitiitia ai mafatiaga o le maʻi. Afai e leai se auala e togafitia ai se maʻi e taʻua o le encephalopathy o le maʻisuka ma le faaletonu o le mafaufau, o faigata ogaoga e pei o le le atoatoa ma le leiloa o le tausiga o le tagata lava ia e mafai ona tupu. E le mafai e se tagata ona 'ai na o ia, alu i le faletaele, fai a latou mea e fiafia i ai.

Ua matauina e tagata faapitoa o le diabetic encephalopathy o se maʻi e le mafai ona togafitia. E na ona mafai ona puipuia ina ia maua ai le maualuga o le suka i le toto. O le maʻi e matua tuai lava. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona e taitaia se olaga sologa lelei mo se taimi umi.

Ma i le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o lenei faʻamaʻi e matua taua tele, e manaʻomia ai vave togafitiga. I le sese, o le tagata maʻi o le a maua le tele o faʻafitauli, faafitauli ogaoga. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa, na o ia e mafai ona faia se suʻega atoa, faʻaalia faailoga, faʻamaonia se atoaga o togafitiga.

O le fesoasoani vave e fesoasoani e puipuia ai faʻalavelave, maua manuia.

O le a le diabetic encephalopathy?

O le diabetic encephalopathy e faʻaalia i le faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino ona o le faʻaleagaina metabolic processes i le tino o le tagata. O nei faʻalavelave e mafua mai i le maʻisuka, lea e aʻafia ai toto toto ma faʻamavae. O le diabetic encephalopathy e ese le faʻaalia manino: ulu o le ulu, faʻalavelave ma le manatuaina o le mafaufau, faʻavevesi poʻo le ogaoga o le mafaufau.

O le maʻi e amataina i tua o se faʻatapulaʻaina o le okesene i le faiʻai, o le faaputuputuina o mea oona, pe o se taunuuga o le faʻagasologa o metabolic processes. O lenei togafitiga e mafai ona atiina ae i le tele o tausaga, e faigata ona iloa, aua talu mai taimi amata e leai ni faailoga.

E tusa ai ma le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Rusia, o le diabetic encephalopathy e iai le code ICD-10 (faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi) E10-E14 (maʻi maʻisuka).

Mafuaaga

O le maualuga o le suka i le toto mo se taimi umi o le tagata autu lea i le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy.

Ona o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ua suia ai le toto, ua avea ma foliga mataga ma pala. O le iʻuga, o loʻo aʻafia le toto toto, o le a sili atu ona mamafa pe vaeluaina. O ia suiga e i ai se aafiaga leaga i le toto, o le mea lea, o meaʻai ma le okesene e taofia le tafe atu i le faiʻai.

O metabolites oona e faʻalautele ai lo latou lapisi i le toto ona o le faʻafitauli o le tino, e ui lava e tatau ona latou tuua le tino. Mea inu leaga e ulu atu i le faiai, faʻamalosia ai se aʻafiaga leaga. Afai e le toe foʻi mai le toto i le masani, e amata ona oti ia sela. O le faateleina o ia vaega i le faiʻai e mamafa ai le tulaga o le maʻi.

O loʻo i ai isi vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy:

  • inu ava malosi ma ulaula tapaa,
  • atherosclerosis
  • mamafa tele
  • maualuga le toto maualuga
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • tagata e silia ma le onosefulu tausaga
  • suiga o le degenerative-dystrophic i le vavae,
  • le gasegase lipid metabolism,

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina le tulaga e ala i le solia o tulafono o mea taumafa ma le tagofia o vailaʻau (papa, insulin).

O nisi taimi e tupu vave ai le encephalopathy pe a uma le afaina.

E tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi, 80% o mataupu o le DE e tupu i le maʻisuka ituaiga 1.

I tagata gasegase e sili atu i le 60 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 2, o le diabetic encephalopathy e tupu mai ona o le cerebral arteriosclerosis.

Tuuina atu o mafuaaga mo le atinaʻeina o le faamai

Faʻailoga mo le atinaʻeina o le diabetic encephalopathy e vaeluaina ma maua ai.

Tagata faʻamalosi e tulaʻi mai ao leʻi oʻo i le fanau mai o se tamaititi ile manava:

  • Marfan maʻi
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaaogaina o toto toto,
  • pituitary, tuma o le gland,
  • Sini Fuini-Genoch,
  • gasegase tuufaasolo i puipui tetele,
  • faʻalavelave i le loto faʻamalosi ma le paʻu,
  • faʻalavelave faʻapitoa o vaʻa vailaʻau,
  • eseʻese faʻalavelave o le gaioiga o gutu o endocrine,
  • ituaiga 1 maʻisuka.

  • fusi, solo, vevela o le ulu poʻo le tui vavae,
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • ulaula
  • inu soo
  • galuega e fesootaʻi atu i le aafia i mea leaga,
  • auala faifai pea o le x-ray, faʻamaʻi le laser,
  • fualaau faasaina
  • malulu poʻo le faʻaleagaina o neoplasms ma cysts.

O mea masani e masani ona faigata ona faʻaaogaina, aua i le taimi o le maitaga, o faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le a le maua i taimi uma. Ae ui i lea, o se aganuʻu le faia o se auʻiliʻiliga mo maʻi o fetal i le amataga o le maʻitaga. E iai se avanoa e fofo ai le faʻamaʻi, lea o loʻo i ai i le amataga.

Faailoga masani o le diabetic encephalopathy

Tagata mamai e maua i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le tikeri ma le malosi o le maʻi, e masani lava ona i ai masani masani.

O faitioga sili ona taatele:

  • vaivai,
  • masani ona tiga
  • faafitauli o moe
  • mafaufau le lelei ma le atinaʻeina o mafaufau,
  • lima gatete
  • gaogao

O nei faʻaʻailoga o uiga ia o tagata matutua, pe afai e iloa se tasi oi latou, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

Faʻavasegaga

O le diabetic encephalopathy o se faʻatulagaga alualu i luma e tolu-laasaga:

I le taimi muamua, e faigata ona faʻamaonia lenei faʻamaʻi, talu ai o masani e masani lava: ulu o le ulu, vaivai, valevalenoa, oso i le toto, eleelea, le amanaʻiaina, faʻaletonu le mafaufau.

O se tagata gasegase faʻatasi ma le faʻaletonu o le faalapotopotoga a le IA, o faafitauli ma le fuafuaina o taimi ma matafaioi e aliali mai Malosiaga e ono le mafai ona faʻaaoga. Tagata maʻi ma le laasaga 1 DEP mafatia mai le tiga i tua, sooga, ma le manava. O tulaga vaivai e mafai ona aunoa ma ni mafuaaga faapitoa, e le o le talaaga o le soifua lelei atoatoa i vaega uma o le olaga.

O loʻo feagai nei se tagata ma nei tulaga ona o le faʻaitiitia o le puipuiga, faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi o totoga i totonu.

E taua le iloa o le faʻasolosolo, o nei faailoga e le taofia e tusa lava pe maeʻa le malolo lelei.

O le laasaga lona lua o loʻo faʻaalia i faafitauli ogaoga o le mafaufau, o le ulu tiga, o le gasea, e le fesoʻotaʻi ma le 'ai. O se tagata e mafatia i faʻalavelave e fesootaʻi ma lagona: osofaʻiga mataʻutia o le osofaʻiga, loimata, faʻalavelave faʻafuaseʻi, le faʻaleagaina.

O le faʻamaʻi e aʻafia ai tomai faʻapitoa.

O le tagata gasegase e le fiafia i ana mea e sili ona fiafia i ai, galuega, e mafai ona nofo filemu mo se taimi umi.

O se tagata ua le toe aoga i le taimi ma i le taimi: e mafai ona alu i le faleoloa ma faagalo le mea e alu i ai pe o le a foi le mea na manao e faatau.

O le faʻataʻitaʻiga mulimuli na faʻaalia ai faʻamaoniga e le mafai ona le amanaiaina:

  • le atoatoa le tuufaatasia, le mafai ona faia ni gaoioiga manino,
  • mafaufau le mafaufau
  • eseʻesega o le toto
  • fufulu lima lima
  • gagana le mautonu
  • e faigata i se tagata ona ai ma folo meaʻai,
  • faaletonu mafaufau

I le laasaga 3, o se tagata e pa'ū mai le mea moni, ua le toe mafaufau lelei, ma e masani ona popole ma atuatuvale.

I se taimi mulimuli ane, o tagata gasegase ei ai faafitauli i le ogaumu: fecal and urine incontinence.

E le mafai e le tagata ona savali masani, e pei o se tamaititi.

Tusa 1 le maʻisuka malosi

O le maʻisuka ituaiga 1, e foliga mai e sili atu le tele nai lo le ituaiga 2. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le soliga o le mafaufau ma le mafaufau.O le fatu o le CD-1 o loʻo aliali mai i le laʻititi pe o le talavou ona o le le mafai ona maua mai le pancreas e maua ai le insulin. O nei mea uma e taʻitaʻia ai suiga i le galuega a le tino ma le faiʻai. O ia ituaiga o gasegase e tele lava ina mafai ona aafia i le faamai i le matua.

Faailoga o le maʻi

O le diabetic encephalopathy e le o iai i le taimi e tasi, o lona atinaʻe e umi lava le taimi, ae ui i lea, i le taimi muamua, o le tino e matua vaivai lava. E tatau ona taulai totoa i le maʻi o le asthenic, lea e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le malosi, faʻapea foʻi ma le faʻavaivaia lautele o le tino.

O le faʻasalaga e taʻitaʻia ai le mea moni o le maʻi e amata ona oʻo i vaivaiga ogaoga, ua vaivai tele. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le gaioiga faigaluega e faʻaitiitia foi le faʻaitiitia. O le faʻaalia o lenei faʻataʻitaʻiga ua manatu o se mafuaʻaga lelei lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi, o ia lea, a maeʻa le tele o suʻesuʻega, e mafai ona faʻamautu le faʻamaonia saʻo.

O le maʻi, e taʻua o le diabetic encephalopathy, o loʻo faʻaalia foi e:

  • o le tupu mai o le le mautonu,
  • o se faaaliga o le vystonia vegetovascular,
  • ulu o le ulu, faapea foi ma le vevela,
  • le lelei le mafaufau, faateleina o le mafaufau,
  • faʻaalia soo o le atuatuvale, faʻaletonu lagona. O le tagata gasegase e mafai ona aveesea le faʻailoga, fiafia i le olaga. I nisi taimi, o se tulaga atuatuvale, osofaiga po o le ita itagofie e faaalia.

O suiga ua faia mo le mafuaaga e le lava le okesene i le faiʻai, o lea e le lava ai punaoa e galue lelei ai. O lenei faailoga e masani lava ona tumau pea le leai o se gauai, o le mea lea ua agai i luma le maʻi.

O le vaega lona lua o le faamai e vave ona tupu, ae o le vaega lona tolu ua i ai faatasi ma le ogaoga o faaletonu o le mafaufau o le maʻisuka. O se tagata maʻi i se tulaga ua le amanaiaina e le tuua ai se tulaga atuatuvale, atuatuvalega, faatasi ai ma le le atoatoa o amioga ma le maʻi manic. Faailoga e faailoa ai se faʻalavelave o le faagasologa e faigata ona misia.

O le diabetic encephalopathy o le mafuaaga foi o le autonomic dystonia, lea e manatu o se faailoga iloga o le tulaga o le falemaʻi o loo fesiligia. I le aluga o taimi, o le tagata maʻi e amata ona amata ona faʻamaʻi maʻi, mea faʻavaivaia, ma parovysms vegetative. Faʻataunuʻuina e pei o:

  1. Faʻafitauli o le Vestibular-ataxic, o loʻo faʻaalia e le uʻamea pe a savali, valevalenoa, faʻaletonu le faʻamaopoopoina o gaioiga.
  2. Faʻafitauli o le maualuga, e aofia ai le soliga o le liua, anisocoria, faʻapea foʻi ma uiga o le le atoatoa o le pyramidal.

Anisocoria o se mea iloga o lona uiga iloga o le eseesega tele o tamaiti aoga. Afai o le a le mafai e le tagata maʻi ona gaoioi pe gaoioi solo, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o se maʻi ua taʻua o le liliu mai.

O le mea lava lea e tasi e tupu i vae, o lana galuega e aʻafia i le le atoatoa o le pyramidal.

O le setete o le fatugalemu o le tino o se faailoilo fuafuaina lea e fuafua ai le maʻi, e oʻo lava i le amataga.

Vasega o le maʻi

O le diabetic encephalopathy i vaega muamua e faʻaalia i toetoe lava a le mafai ona faʻaalia mafaufauga o le mafaufau. O le maʻi o le maʻi e mafai foi ona o faatasi ma faafitauli i le moe ma se suiga i lona mafaufau-lagona.

O faʻaʻailoga o le diabetic encephalopathy e mafai ona maua mai le amataga, ae vaivai. O le faʻaalia o latou faʻamatalaga e fesoʻotaʻi atu e le gata i le le lava o le okesene, ae faʻapea foi le le lava o le malosi, e le mafai ona galue atoatoa ai sela o le tino.

O le mea lea, o le tino ua faʻamalosi i le ituaiga o mea e totogi ai, o le faʻaauauina pea o le gaioiga lea e mafua ai ona le lelei, lea e mafua mai i le tele o faʻaopoopoga o mea oona e mafua mai i le metabolism.

E i ai le tele o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le maʻi:

  1. O le maʻi o le Asthenic e masani ona faʻaalia o ia lava i luma o isi uma. O ona faailoga autu o le vaivai, vaivaiga, atuatuvale, le mautonu. O le tagata maʻi e faitio i le faaitiitia o le tomai e galue ai, faateleina le faʻaleagaina, ma le le mautonu o le tulaga faʻalagona.
  2. O le maʻi céphalic e faʻatasi ma ni ulu o le ulu e leai se mafuaʻaga. O maʻi e masani ona faamatalaina le tiga e pei o le faʻamalosia, faʻataʻaliʻoliʻo, faʻatusatusaina i latou i se "hoop" e ufiufi ai le ulu. O nisi tagata gasegase latou te lipotia se lagona le mafaamatalaina o le vaivai i totonu o le ulu.
  3. Autonomic dystonia e fesoʻotaʻi ma le faʻaalia o faʻafitauli o le vegetative, faʻatasi ai ma vevela vevela, se lagona o vevela, faʻanoanoa ma faʻavaivai tulaga.
  4. O le faaletonu o le mafaufau o le solia lea o galuega autu a le faiʻai. O le tagata gasegase e mafatia i le le lelei o le mafaufau, faʻafefefe, le faʻamaonia le faʻamatalaga na maua, le mafai ona mafaufau lelei, na te atiina ae se tulaga faʻavaivai vaivai.

O le taimi mulimuli o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻalavelave faʻalauiloaina i le faʻaogaina o le faʻalavelave faʻalavelave lea e tupu i ona matagaluega uma. O faailoga autu o le le amanaʻiaina o le maʻi o le maʻisuka e aofia ai:

  • Vaivaiga o le afi. I mataupu sili ona ogaoga, e le mafai e le tagata gasegase ona faia ni gaioiga tulagalua.
  • Tigā tele o le maʻisuka. E masani lava o le tiga e le mautonu.
  • O le leai o se lagona i nisi vaega o le paʻu.
  • Mo nisi taimi, e mafai ona leiloloa vaaiga o tagata taʻitasi,
  • Convulsive syndrome, lea e faigata le vaai i le vaʻaia mai le vailaʻau.
  • Paʻu i totonu i le itulagi o fatugaʻo, ate, ma isi.

E taua tele le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi talafeagai, talu ai i le amataga, e mafai ona faʻaaogaina atoa.

O laʻasaga mulimuli o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i faʻafitauli faigata e ono mafai ona ola ai le tagata maʻi seia oʻo i le iuga o lona olaga.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga mo le maʻisuka

O mafuaʻaga ogaoga mo le faʻaalia o le diabetic encephalopathy i totonu o na maʻi o loʻo atiaʻe le maʻisuka o mea nei:

  • Le faʻaaogaina o faʻafitauli i se tagata maʻi.
  • Faʻaauau o uiga.
  • O le umi o le maʻi e silia ma le sefulu tausaga.
  • Leai se mea e le lelei.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻafitauli o le mafaufau, lea o se mea e faʻaosofia ai.
  • O le maʻi suka e leʻo totogiina atoatoa, e le o mulimulitaina le taumafa, o loʻo ola se olaga le lelei, e le amanaiaina uma faʻasologa o fomaʻi.

Togafitiga mo le faʻamaʻi o le maʻisuka e tatau ona atoatoa. O le tagata maʻi e tatau ona siakiina e le aunoa le suka toto. O faʻasagaga faifai pea i le maʻisuka ua manatu o le puipuiga tele ma togafiti togafitiga lea e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le diabetic encephalopathy.

O lenei tulafono e sili ona taua mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e matauina, talu ai e le manuia le faagasologa o gasegase i le gataifale, ma o lea e tupu ai lava i le maualuga o le suka.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o le gasegase, e tatau ona faʻaaoga le antioxidants, faʻalavelave faʻamalosia, faʻapea foʻi ma cerebroprotectors. Mo le togafitia o maʻi vailaʻau, e faʻaaogaina e fomaʻi Pentoxifylline, lea e faʻasaʻo ai le toto, faʻaitiitia le tele o le viscosity o le toto, lea e puipuia ai le faʻaogaina o lela mumu.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani e aveese ai toxins, ma faaopoopo ai foi le tele o le vai i totonu o le tino. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase o le diabetic encephalopathy o le eseese o le matuia.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le fuainumera o le tino e tumau pea le maualuga, faatasi ai ma tulafono uma, e mafai ona aloese le oti. Ina ia puipuia le oti, o le maʻisuka e le tatau ona inu ava malosi pe ulaula.

O faʻamatalaga e uiga i le diabetic encephalopathy o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

O le a le mea

O le diabetic encephalopathy o se faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino o le tino lea e mafatia uma ai le tino o le tagata. O se togafitiga ogaoga, lea e toetoe lava o taimi uma e atiina ae ai i tua o le maʻisuka.

O se faʻavaega faʻavae lea e aofia ai faʻamaoniga e fesuisuiaʻi: mai le tiga o le ulu ile maʻi ogaoga mafaufau. E ese mai i le tala o le maualuga o le cholesterol maualuga, e le mafai ona tupu se faʻafitauli i le tuʻuina atu o le toto i le faiʻai.

E le gata i lea, o mataua mataga i le suka e mafai foi ona faaoso ai se paʻu. O le mea lea, o maʻi o loʻo i ai se siama e tatau ona mataʻituina e se fomaʻi ma aua neʻi galo ia suʻe suʻega taimi ma faia togafitiga puipui.

All About Creutzfeldt-Jakob Disease

  • Nikolai Ivanovich Fedorov
  • Setema 27, 2018

O mafuaʻaga masani o faʻamaʻi o:

  1. Manua eseese fesuiaiga o faigata.
  2. Maʻi vaa.
  3. Manua faaleagaina le tino.

E tusa ai ma fuainumera, o lenei fomaʻi e tupu i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, e tusa ai ma isi faʻamatalaga, ua iloa o se vaega o lenei faʻamaʻi o le lavelave o lona iloa ma, i le avea ai o se tulafono, e iloa i le taimi mulimuli.

O le a le mea e mafai ona mafua ai togafitiga

O mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei maʻi e tele:

  1. Microangiopathy.
  2. Faʻasalaga otaota.
  3. Senile tausaga
  4. Maea.
  5. Tulaga maualuga lipids.
  6. Faʻasalaga faʻasoa lipids.
  7. Tele aofaiga squirrel.
  8. Faʻasalaga patirisi tamai vaa.

O mea taua o le encephalopathy e aofia ai:

  1. Faʻaitiitia lipoproteins.
  2. Tulaga tumau maualuga suka i totonu o le toto.
  3. Maualuga maualuga hemoglobin i totonu o le toto.

E i ai le solia o le mafai ona gafatia o tamai vaa, o se taunuuga o fiva namu e le maua se aofaiga talafeagai o le okesene ma o le punaoa o le malosi o le tino ua faaitiitia. I le mea mulimuli, o le nerve sē na te le toe 'ai e masani lava, ma amata ona mafatia le faiʻai.

Mo le tupuga o suiga i luga i le tino, e tatau ai ona umi se taimi e pasia, e tatau i le tagata ona maua le maʻisuka mo le itiiti ifo ma le sefulu tausaga. Aua o le DE o loʻo taʻua o le tuai o le faʻamaʻi o le maʻisuka.

I tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le encephalopathy e masani lava ona faʻaalia o se mea e manatuaina. O aʻafiaga e mafai ona tupu ona o se faʻafitauli o le maʻi o le maʻisuka.

Aiseā e afaina ai le encephalopathy?

  • Polina Yurievna Timofeeva
  • Mati 26, 2018

O aʻafiaga ogaoga o le encephalopathy e mafai ona aofia ai:

  • hypoglycemia,
  • faʻatauvaʻa maualuga le tulaga.

O le faiʻai o se tasi lea o totoga sili ona maaleale o o tatou tino e faʻapipiʻiina ma suiga i le gataifale. O lenei tulaga atonu e mafua mai i le vave ona faʻalavelaveina o le maʻisuka ma e masani ona faʻaalia e le maʻi suka. O faʻaaliga faifaipea o uluaʻi faʻafitauli e faʻaititia ai le faʻafitauli o le DE.

O lenei ituaiga o le maʻi e foliga lemu ma e itiiti pe leai foi ni faailoga. Soʻo se faʻaleleia atili o le natura vavalalata i totonu o le tino e mafai ona faʻalauiloaina mo le 3-5 tausaga. O le faʻamaʻi e matua faalilolilo lava o nisi o ona faailoga e ono mafua ona o faʻamaʻi eseese.

O lea la, o faailoga o le diabetic encephalopathy e aofia ai:

  1. Soʻo se faʻaaliga dystonia.
  2. Tesea
  3. Fiafia paʻa.
  4. Faalumalo i mata.
  5. Faanatinati
  6. Malosi migraine
  7. Vaivai.
  8. Le vevela.
  9. Telefoni vaivai.
  10. Atherosclerotic lapisi lapisi.
  11. Tetee feʻau.
  12. Tuʻu malosi galue.
  13. Faʻasalaga toto toto i le faiʻai.
  14. Hypertonic le faʻamaʻi.
  15. Loto manatua.
  16. Faʻanoanoa tulaga.
  17. Le mautonu mafaufau.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i soo se laasaga, e mafai ona e masani ona matauina se tulaga atuatuvale i se tagata maʻi. E tusa ma le 40% o tagata gasegase e mafatia mai ai. I le faaopoopo atu i le le lelei o le aafiaga i le soifua manuia lautele, o le atuatuvale taimi umi e matautia ona o le leai o le puleaina o le maʻi, o le tagata gasegase na galo ona faʻaaogaina insulin ma e le 'ai i le taimi.

O le mafuaaga autu mo lenei amioga i tagata gasegase o suiga o meaola, faapea foi ma le manaomia ona pulea le faamaʻi, o lenei mea e sili ona faanoanoa mo maʻi.

Ina ia iloa le faʻamaʻi, faʻaopoopoga i faitioga o le maʻi, e tatau ona faʻamalamalamaina faailoga faʻaanatura pe a suʻeina e se fomaʻi. I lenei tulaga, e masani lava ona fautuaina e tagata tomai faapitoa se MRI poʻo se electroencephalogram komepiuta. O ia suʻega o le a fesoasoani e faʻamalamalama suiga suiga i le faiʻai.

5 ituaiga o lecephalopathy faiʻai

  • Polina Yurievna Timofeeva
  • Mati 26, 2018

Faʻalagolago i faʻamatalaga o togafitiga, e mafai ona iloga le tele o faʻamaʻi, o le a feagai le maʻisuka ma le masalomia DE:

  1. Asthenic maʻi E amata ona faʻalavelave le maʻi i le taimi lava lea, faʻaalia e ala i le faʻanoanoa, vaivaiga lautele, faʻapea foʻi le vave vaivai. O tagata mamaʻie maua i lenei maʻi e faʻaleagaina, lagona le mautonu ma masani ona le fia galulue.
  2. Lelei maʻi E tuʻuina atu i luga o ulu o aso taʻitasi o eseesega eseese o le malosi. O nisi o tagata gasegase e faamatalaina le tiga e pei o le oomiina e pei o se paʻu. O nisi taimi o le tiga e matua malosi lava i ona faʻaaliga e talitutusa lava ma osofaiga a migraine. O le ituaiga lona tolu o gasegase ua i ai se lagona o le vaivai i le ulu, e le mafai ona latou taulai atu i luga o mea laiti.
  3. Vegetative dystonia. Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo i ai le AT e iai lenei ituaiga maʻi. E masani lava ona faʻaalia o ia lava i faʻamaoniga e pei o fiva, faʻanoanoa, le mautonu. E le gata i lea, o ia soliga e masani lava ona iloa: o se suiga i le lautele o tamaiti aoga, maʻi pipili, faʻalavelave faʻafeiloaʻi, faʻaleagaina o le tino, ogaoga o le vevela, le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina.
  4. Faʻasalaga mafaufauga galuega tauave. E faʻaalia ai lava ia i le tulaga o le le mafaagaeetia o galuega a le faiʻai, le manatuaina o le mafaufau, faʻaogaina o faʻamatalaga fou, le atinaʻeina o se tulaga faʻavaivai. O le afaina e masani lava mo le tele o tagata gasegase ua i ai se ituaiga o siama, ina ia taofia le atiina ae o nei faailoga, e tatau ona e amata taumafa lelei, mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le tino ma, afai e tatau ai, ia faasaʻoina e ala ile iniseti i le inisalini.
  5. Mulimuli laasaga. I le taimi mulimuli, o le faʻalauiloaina o le maʻi o le tino. O faailoilo o lenei vaitau o le: faʻalavelaveina o le tino, migraine, leai se lagona i nisi o vaega o le tino, gaogao, mea tutusa i faʻaaliga i le gasegase o le tino, tiga i gaʻo ma le ate.

O le a le lamatiaga o le gase-Wernicke incephalopathy?

  • Nikolai Ivanovich Fedorov
  • Mati 26, 2018

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, o nisi taimi ei ai faailoga e faʻaalia ai le i ai o ituaiga eseese o soliga. O loʻo faʻaalia mai e le supra-stem, faʻapea foi ma le gasegase-gaselo-syndrome. O faʻasalaga i le gaosiga o galuega faʻamalositino ma se faʻamaʻi e le masani ai.

Filifilia tatau togafitiga o le a faʻaitiitia ai uiga o loʻo i luga ma taofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga.

Auala e togafitia

O togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le tele o vaega:

  1. Lavea maualuga suka. Mo togafitiga manuia o le maʻi, o le toto toto maualuga e tatau ona mausali. E taua tele lenei mea mo tagata ua uma ona i ai le laasaga lona lua o le maʻisuka, e tatau ona latou aoao e pulea lenei faiga. Muamua lava, e tatau ona vavae ese mea suamalie uma, suamalie ma gaʻo mai meaai. E manaʻomia se taumafa malosi, na o le tulaga lea e toe foʻi ai le maualuga o le suka i le masani. O togafitiga puipui e taulai i le faʻaleleia atili o le toto i namea nerve ma gaʻo o le a fesoasoani foi.
  2. Faʻasalalau metabolism. I le avea ai o se togafitiga i lenei laasaga, e pei o se tulafono, o ituaiga ituaiga o antioxidants e faʻaaogaina. Vitamini C, E, A ma le neuroorubin ma le milgam ua faatonuina e inu.
  3. Faaleaogaina microangiopathies. O le pentoxifylline e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai vaʻa vili, e faʻamaonia ai le tafe toto ma e le faatagaina ai sela mumu e faʻaleaga. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faamamafa atoatoa ma faateleina ai le aofaiga o le felafolafoai o le vai.

I togafitiga o lenei faʻamaʻi, Cavinton, Sermion ma isi vailaʻau masani e faʻaaogaina. I tulaga sili atu ona alualu i luma, atonu e manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa, lea e faʻaaoga i tulaga ogaoga o le maʻisuka i soo se ituaiga. O le mea lea, pe a faʻamautu le suʻesuʻeina o le encephalopathy, o le togafitiga atoa o loʻo faʻatulagaina.

Faʻaiʻuga

I le taimi mulimuli lava, o le encephalopathy e masani lava ona o faatasi ma se faʻalavelave i le mafaufau ma le faaleagaina i le faiʻai o se ituaiga lautele. A o faagasolo lea vaitaimi, ua maitauina ai le faaletonu o le macrocirculation, ae o le tagata gasegase e le mafai ona faia se mea e faigofie lava i le taimi muamua na ia tilotilo ai. O le faʻamalosivale o vae e matua faʻalavelaveina lava.

E le gata i lea, o uiga nei e tupu:

  • tiga vaega pito i tua
  • taʻavale gagging ma manava,
  • faʻaleagaina mata - vaʻavaʻai mata e mafai ona mou atu pe toe faʻaalia foi,
  • numera tipitaga o le laulaufaiva.

Tusa 2 le maʻisuka malosi

O lenei ituaiga o maʻisuka e aliali mai ona o le faʻafitauli o le tino i le tino o le tagata. O loʻo tuʻuina mai ma se numera maualuga o le numera o le tino, faʻateleina le mamafa o le mamafa mai le 140/90 ma le sili atu, ma faʻamaʻi masani faʻaleagaina ona o le faʻaaogaina o lipid.

Faʻafitauli i mafaufauga ma mafaufauga e atiaʻe le talaaga o se maʻi umi o le maʻisuka - silia ma le 15 tausaga. O le lamatiaga o le atiina ae o tafaoga o le ischemic ona o le atherosclerosis ma le maualuga o le toto maualuga.

Faʻailoga

O le faʻamaʻiina o le maʻi e aofia ai se asiasiga muamua i se neurologist. O le a ia siakiina le lelei o le tautala, faamaopoopoina ma taitaia ia suega talafeagai.

I le avea ai o se vaega o le suʻega, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi mata, faia se togafitiga ma iloa ai le vaaiga. O le tagata gasegase e manaʻomia foi ona faia suʻega falesuesue, auscultation - faʻalogo i totoga o le tino, fuaina o le toto, faia se electrocardiogram, ultrasound, MRI.

O se cardiologist, nephrologist, endocrinologist, ma fomai tipitipi vascular atonu e manaomia se asiasiga e saili ai le mafuaaga.

Faʻatau togafitiga

O le faamamafa autu i le togafitiga o le DE o loʻo tuʻuina ile togafitiga o le maʻisuka.

Ina ia faʻamaonia faiga faʻavae, o vailaʻau nei ua faʻamatalaina:

  • Actovegin, Piracetam, Encephabol, Nootropil, Mildronate,
  • alpha lipoic preparations:
    • Faiga faʻavae,
    • Lipamide
    • Lipoic acid
    • Oktolipen
    • Tiogamma
    • Vailaʻau o le Thioctacid, etc.,
  • vitamini o vaega A, B, C - "Magne-B6", "Neovitam".

O fualaau o loʻo i luga o loʻo taofia ai le fatuina o faʻamalolo saoloto, faʻaleleia faiga faʻavae i le mafaufau. Mo le faʻaleleia o le manatua, faʻatupulaʻia le faʻatonuga, ua tofia: Semax, Cortexin, Cerebrolysin.

Ina ia faʻaitiitia le viscosity o le toto, ma o se taunuuga, thrombosis, faʻaalia ai toto. O le ausia o lenei aafiaga i ni vaega laiti e ave Aspirin, Cardiomagnyl, poo Ticklidee mafai foi ona faatonuina Warfarin ma Clopidogrel. Mo tagata matutua o loʻo i ai le atherosclerosis, e mafai ona e inu e faʻafaigofie le microcirculation. Curantil, Pentoxifylline.

Faʻaleleia le tulaga o le toto ma toto toto aʻafiaga fualaau faasaina, vailaʻau, Faʻasalaga faʻamalosifaamalolosia puipui o toto toto.

Afai o le tagata gasegase ua faʻaleagaina le faoa faamalosi, o vailaau e pei ole Carbamazepine, Finlepsin, Lamotrigine.

E faʻatautaia le maualuga maualuga, ae maise lava le tupulaga laiti, o loʻo faʻataʻitaʻiina le inhibitors ACE. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le toto toto, microcirculation. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le tikeri o le fatu maualuga. I le toe faʻafoʻiina o aʻafiaga, o le a le maualalo e le au gasegase i luga o paʻu ma le mea e fai ai le faiʻai. Ua tofia Captopril, Lisinopril, Losartan. O le fuataga ma le faʻatulagaga e faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi.

I le tutusa ai ma le ACE, o loʻo faʻatulagaina ai beta-blockers: Atenolol, Pindolol, Anaprilin. Latou te faʻasaʻoina le toto toto, toe faʻafoʻi galuega faʻapitoa, ma le tau faʻataʻavalevale ma le toilalo o le fatu.

Beta-blockers e le tatau ona onāina e tagata e maua i le maʻisuka, maʻisuka, ona o lenei mea, e mafai e le cardiologist ona faʻamaonia le saʻo togafitiga i le maeʻa ai o auiliiliga auiliili.

E faʻaitiitia le faʻaʻaiʻoina o le maʻisuka i le diabetic incephalopathy, faʻamalolo maʻi pipisi, faʻaleleia le fatu o le fatu, ma faʻaleleia le tafe toto i le faiʻai. E aofia ai: Verapamil, Diltiazem, Nifedipine.

Faʻatasi ai ma vailaʻau o loʻo taʻua i luga, ua fautuaina e fomaʻi ia togafitiga (Furosemide, Hypothiazide, Veroshpiron) Latou te faʻavasegaina le mamafa i le aveesea o le tele o le vai mai le tino.

E faʻamaonia le maualuga o le cholesterol:

  • vailaʻau ma vailaʻau B3,
  • Fibate - Gemfibrozil, Clofibrate, Faʻamamaina,
  • statins - aveese otaota i totonu o toto (Leskol, Lovastatin, Simvastatin),
  • iʻa fagota, vailaʻau E.

I le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka, vasodilating, fualaau faasaina ma neuroprotectors e taua tele.

Lisi o vailaʻau vailaʻau faʻasaina: Cavinton, Trental, Cinnarizine. O loʻo faʻamaonia i totonu o laupepa pe faʻapitoa foi ona faia.

Cavinton o loʻo maua ai le iuga sili. Faʻatasi ma le atherosclerosis o toto toto ma vae, e fesoasoani Tautoga. E talafeagai foi mo faafitauli i mafaufauga, mafaufauga ma faʻafitauli faʻalagona.

Pe a faigata le ita mai o le toto mai le mafaufau Redergin. O loʻo faʻamatalaina i foliga o laumei poʻo le injections i totonu o le musele poo le le mafaufau. O loʻo i ai se vailaau lelei faʻatasi ma se faʻaleleia atili o mea - Vazobral. E faʻaitiitia ai toto toto, faʻateleina le tafe toto, ma faʻasolo le faaopoopoina o elemene.

Faiga faʻapitoa

O ia togafitiga ua faʻamaonia e faʻaitiitia ai faailoga taʻitasi o le maʻi. I le faʻavauvau ma faʻafitauli faʻalagona - faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma mea faʻasao. Ua faatonuina i latou e se fomaʻi.

Afai o le gasegase o le afi - togafitiga faafomaʻi ma aʻoaʻoga faaletino.

O le mafaufau ma le faaletonu o le mafaufau e togafitia i fualaau faasaina.

Pe a oʻo mai le faʻamaʻi o le maʻisuka i faʻamaʻi tuga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vasoconstriction o le sili atu ma le 70% poʻo le tagata maʻi ua uma ona faia ni suiga ogaoga i le toto i totonu o le faiʻai, ua faʻaalia le taotoga.

  • O le taʻavale o se taʻavale lea e mafai ona faʻatupulaʻia ai tausaga o le olaga o se tagata.

O loʻo faʻamatalaina mo maʻi na maua i le fatu fatu, ma le atherosclerosis ma le mafatia mai faʻamaʻi masani o le maʻisuka. O le malosi e toe faʻafoʻi ai le tino faʻapitoa, lea e faʻapipiʻiina ai se sima uʻamea. A maeʻa le taotoga, e faʻaitiitia le faʻalavelave o le fatu, faʻavae toto ma faʻalautele toto toto. E faapena o le faʻaaogāina ua manatu e faigofie ma sili ona mataalia.

O le toʻatele o tagata i le maeʻa o lenei taotoga e nonofo filemu mo le tele o tausaga.

  • O le faʻasalaga faʻataʻitaʻiga o se taʻavale e aveese ai faʻamau i totonu o vaʻa. O lenei gaioiga e sili ona manava, aoga, ma le taugofie.
  • O le tuʻuina atu o anastomoses o le faʻaofiina lea o le siʻosiʻomaga faaletino i totonu o le paʻu o le vaʻai o le faiʻai.

Faʻataʻitaʻiga ma isi togafitiga i le fale

I le faʻamaʻi o le maʻisuka ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau, o togafitiga faʻalapotopotoga, faamalositino, ma meaʻai lelei e faʻaalia.

E tusa ai o laʻau, taaloga, lapataiga e taua, o le mea autu e le o le faʻaalu ma talanoa ma lau fomaʻi.

Meaʻai ma Faʻaopoopoga

Mo le toe faʻaleleia, ua fautuaina fomaʻi e toe iloilo a latou meaʻai ma faʻaitiitia le mamafa.

E taua le taofi le inu ava ma le ulaula. Ina ia faʻafaigofieina le mamafa ma faʻaitiitia le mamafa, e sili atu le lafoaʻi o meaʻai manu ma faʻaaoga fualaau faisua: avoka, nati, suauu suauu. E mafai ona sui aano i iʻa ma iʻa. Faʻamama lau taumafa i vitamini ma minerale: magnesium, calcium, potassium.

Mo le faʻamaʻi o le maʻisuka, e aoga le fesuiaiga i ipu fufulu, i totonu o ogaumu, poʻo kuka. E fautuaina le lafoaia o le faʻavelaina o le suauu manogi. E lelei le 'aina o fualaau faisua, fualaau aina ma laulaʻau. Matou te gauai atu i le vevela o manu: pipi, vela. E sili atu le fai o le salati salalau mai le suauu, lafoai le mayonnaise. Faaopoopo i le meaai: fualaau suamalie, galala, pulu, tamato, pepa, apu, kiwi, pi.

Fofo faʻapitoa

O otaota ma mea manogi e mafai ona fesoasoani i le togafitia o le maʻisuka: lelei, turmeric, Chinese vine magnolia.

E mafai e Turmeric ona toe faʻafoʻisia meaʻai o toto i totonu o le faiʻai. E tatau ona faaopoopo i le susu mafanafana ma le meli ma inu mo le 'aiga o le taeao.

Maua se sage taua o suauu. E faʻaleleia ai le mafaufau ma e faʻaalia mo le faʻamaʻi o Alzheimer. O se aso e mafai ona e suʻeina ai le 20 pa'ū mo le 3 masina.

Faatinoga

O togafitiga faaletino mo le maʻisuka e matua taua lava, aua e atiina ae ai masini afi, faamaopoopoina o gaioiga, e faaosofia ai le tafe toto i le mafaufau ma le tino atoa.

I le avea ai o se faamalologa E talafeagai mo le aau, savavali i luga o le auala, uila, siva siva, tamoe ma savali. Ina ia faatumauina le atinaʻeina o mafaufau, o lo o aofia ai taaloga a le komiti: chess, checkers.

E aoga le faia o faamalositino, faatinoga mo mata, lima ma vae. Mo le sili ona lelei, o faʻatinoga e faia i luga o vaega musika uma. E mafai ma fautuaina e faʻatau se fale gymnastic.

Puipuiga

O faailoga o le diabetic encephalopathy e le manaia, o le mea lea e sili atu ona faigofie le puipuia o le maʻi nai lo le taumafai e fofo mulimuli ane.

E taua le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma aofia ai se olaga ola malosi: taʻavale, siva ma savali i le ea fou. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le maualuga, o le a manaʻomia muamua se feutagaiga ma se fomaʻi ma le cardiologist.

I auala puipuia, o se suiga o meaʻai e maua. Matou te tuʻuina atu i lalo mea taumafa o le faasinoupuina o fuainumera o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le faiga faʻavae.

O nei mea e aofia ai: oranni, lemoni, pepa suamalie, pauna, tamato. Faʻaopoopo mea e faʻaitiitia ai le toto ma e tumu i fiber - papa, walnuts, hazelnuts, kiwi, legumes.

O maʻi suka e inu ava malosi poʻo le asu e tatau ona lafoai nei masani leaga.

O le vailaʻau E tumu i le olive olive e sili ona aoga.

O taunuʻuga o le faʻamaʻi ma le taimi e mafai ai ona faʻamalolo e faalagolago i le matua, gaʻo toto ma maʻi e fesootai i ai. O le auala tonu e taua, faʻafetai i le tagata e mafai ona faʻaalu tausaga uma o lona soifua ma le fiafia. O le tagata gasegase e tatau ona mulimuli i se meaai faapitoa ma ia siakiina pea le aofaiga o le suka i le toto. Faatasi ai ma lenei auala, e mafai ona tatou talanoa e uiga i ni faʻatusatusaga lelei.

O le maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae mafai ona faʻamalologa faailoga.

Afai e le togafitia le maʻi, o le a galo le avanoa e ola masani ai, 'ai le mea e tasi, alu i le faletaele ma masani ona alu. O iinei e oʻo mai ai le fatuga o se maʻi le mafai. Ona o le faʻalavelave i le toto totoga o le faiʻai, e oʻo lava i se mea oti e mafai.

E tusa ai ma taunuʻuga o le tusiga, e manino lava o le diabetic encephalopathy i le maʻisuka o se mea masani. Togafitiga ma togafitiga e faamanino ai o le maʻi e manaomia ai le gauai faapitoa. O faʻamaoniga e le sili ona manaia, i le faaopoopo atu, o le amataina o le le atoatoa ma le oti e mafai.

Tuua Lau Faamatalaga