Mafuaaga o le manava o le acetone manava

Le manava le manava e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese. Ae i soo se tulaga, o lapataiga lenei mo se tagata: "Vaʻavaʻai! E i ai se mea e faaletonu i le tino! " Ma o le mea moni, e masani lava o se tuusaʻo saʻo lenei o se faʻamaʻi.

  • Mafuaaga o le Mafatiaga Lelei
  • O le maʻi suka
  • Mea e le lelei
  • Falalalaina ma Meaʻai
  • Toto fatu
  • O lou maʻi maʻi
  • Le manogi o le acetone i se tamaititi

Mafuaaga o le Mafatiaga Lelei

O le mafuaʻaga sili ona leaga e mafai ona avea ma mea e le o tausisia ai le tumama o le tino. O siama e faʻateleina i le gutu ma mea gaogao latou te faʻateleina o mafuaʻaga lea o manava le manava. O lenei faafitauli e faigofie ona faʻapipiʻi. E lava le amataina o le tausiga o lou gutu ina ia le lelei le manogi pe a le manava le manava.

Ae ui i lea, e tele mafuaaga e sili ona leaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se manogi manogi e mafai ona taʻu mai ai se maʻi o le manava. E mafai ona avea lenei ma faailoga o le atinaʻeina o le gastritis, poʻo se faʻaupuga o se uluaʻi ulugaʻo o le manava - i soʻo se tulaga, o loʻo i ai le maualuga o le manava o le manava. O le manogi faifaipea o le pala e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli o le manava. O le mea e sili ona mataʻutia o le i ai lea o le manogi o le acetone ao manava. Afai ei ai se manogi o le acetone mai lona gutu, o mafuaaga mo lenei mea atonu e eseese. Mafaufau i le mea sili ona taatele o latou.

O le maʻi suka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o suiga nei o le pathological i le tino ua tupu:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, o le tagata pancreas ua faamutaina le gaosia o le insulin e tatau mo le glucose i le aofaiga sao.
  2. I le ituaiga 2, o le inisalini e gaosia i le aofaʻi tatau, o le kulūkose e faʻaumatia i lalo masani, ae o loʻo le mafai e le tino ona faʻapalapalaina.

I nei tulaga uma e lua, o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto ma ua faʻateleina i le uila. Ma o sela o le tino o loʻo totoe e aunoa ma le kulukose, ma amata ona iloa "fia ai le malosi."

O le tino, ina ia maua ai le malosi o le malosi, e amata ona gagau le gaʻo ma le palatini. O se taunuuga, i le taimi o nei gaioiga, o le acetone e amata ona faʻasaʻolotoina, ma o ona vaega faʻavae - ketones - amata ona faʻaputuina i totonu o le toto, oona ai le tino mai totonu. O se taunuuga, o ketones e mafua ai vaivaiga, totogo ma ... le manogi o le acetone. I le taimi lava e tasi, o le acetone e mafai foi ona sogisogi e le gata mai le gutu, ae mai le urine ma mai le paʻu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le mea lea, afai e manogi le manogi o le acetone, e tatau loa ona e sailia le fautuaga a se endocrinologist, faʻapea foʻi ma suʻe suʻega mo suka ma ketones. A uma, o le iloa vave o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e taua tele mo lona togafiti mulimuli ane.

Mea e le lelei

E mafai ona sosogi le uiga o le gutu i meaai le talafeagai ma le le paleni. O le acetone e mafua mai i le vailaʻau faʻamaʻi o puipuiga ma gaʻo. Afai e fiafia tele se tagata i meaʻai ma meaʻai o le protein, atonu e le mafai e le tino ona taulimaina atoatoa lona gaioiga ma, o se taunuuga, amata ona faaputuputu i lalo o le konesona i le tino, lea e avea ai ma tagata solitulafono o le mea moni o le manogi o le acetone mai le gutu e amata ona o mai.

Falalalaina ma Meaʻai

O le aafiaga le lelei lava lea e ono aliali mai i le taimi o le "anapogi togafitiga". O se tagata, o nofo i luga o se meaʻai malosi, e faʻaaogaina ai sela o le masani ona tuʻuina atu le malosi. O lea tulaga le lelei i le masani masani e mafua ai le le mautonu i le tino, ma ia faatumuina ai le tau o le malosi, e amata ona gaoioi ma le gaioiga tino faasao o gaʻo ma proteins (muso). O le iʻuga, o le maualuga o ketones i le toto e osooso.

E mafai foi ona tupu lenei mea pe a alu se tagata i se "meaʻai gaʻo" - faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o gaʻo (falaoa, pasta, cereals, ma isi). O le taunuuga e tutusa: e aunoa ma le taua o le malosi e pei o le gaʻo, o le tino e amata ona toe faʻatumu mai i totonu o fanua o gaʻo ma pulu. E tupu foi o se tagata lava ia, o le lafoaia o meaʻai i ana meaʻai, e amata ona "vavalalata" i mea taumafa ma meaʻai, ma faamalie ai lagona o le fiaaai.

Toto fatu

O le faʻaopoopoga o ketones i totonu o le toto e ono mafai pe afai ei ai faʻamaʻi o le urinary tract ma, aemaise lava, fatugaʻo. A oʻo ina faʻaleagaina le galala i gaʻo, o le a faʻagasolo se suiga o le gataifale, e aofia ai le gaʻo gaʻo. I le taimi lea o loʻo i ai le faʻafefe o le toto ma le tele o ketones i totonu. Ketones foi e faaputuputu i le uila, lea e maua ai le urini le manogi tutusa o le amonia. O se ituaiga o faailoga e mafai ona tupu i le nephrosis poo le dystrophic o le gaioiga galuega.

Na mafai e Sa Nifae ona atiae na o ia ma avea ma soa i se faʻamaʻi pipisi matautia e pei o le maʻi pipisi. O le mea lea, pe a oʻo mai ma se manogi le lelei na amata ona e fulapula (aemaise lava i le taeao), o le tiga (i fatugaʻo), faʻafitauli faigata - e sili atu le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi ma pasia uma suʻega na ia faamatalaina - o le togafitiga o le nephrosis amata i le taimi aloese mai isi, sili atu faʻalavelave ogaoga o fatuga.

O lou maʻi maʻi

O le faʻamalosi o ketones i le toto e mafai ona avea ma se faailoga o le maʻi o thyroid. O lenei faʻamaʻi ua lauiloa o thyrotoxicosis ma ua mafua ona o le faateleina o le puleaina o hormones thyroid. O isi faʻamaoniga e sili atu le le fiafia, afu, ma palpitations. I fafo atu, o lenei maʻi e mafai ona faʻamoemoe e ala i le lauulu malulu ma le paʻu, vevela taimi poʻo le tumau o le pito i tua.

O ia maʻi, e ui lava i le leai o ni tuinanauga o le manaʻo, e vave lava le mamafa o le tino, ei ai o latou faafitauli i le vaega o meaʻai. O lea la o faafitauli ma le malepe o puipuiga ma gaʻo. O se taunuuga, o le faaputuputu i totonu o le toto o le ketone oona. I le masalosaloga o thyrotoxicosis, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi atu i se endocrinologist e tofia oe i se suʻega atoa mo le faʻamaonia o lenei maʻi.

E pei ona mafai ona iloa mai i luga, o le manogi o le acetone mai le gutu e toetoe lava o taimi uma lava o se faʻamaoniga tuusaʻo o faʻafitauli o le gasegase - gaʻo ma meaola. O le mafuaʻaga o sea solia i le tino e mafai ona ese faʻamaʻi eseese, e aʻafia ai ma le matautia.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le Acetone o se vailaʻau vailaʻau o se vaega o le tele o solvents, aemaise lava, e mafai ona maua i le faʻapipiʻiina o le fafie paʻu. O fea e sau ai lenei mea mai io tatou tino?

E i ai se manogi manogi mai le gutu pe a uma ona faʻapalaina? Leai. O o tatou tino o se fale suesue moni e ola ai, lea e afe ma afe le tele o vailaʻau faʻasolosolo e tutupu i minute uma, ma e tele ituaiga vailaʻau e faia, e aofia ai le acetone.

Acetone ma ona ketone e fesootaʻi e faia i le taimi o le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo. E taua le maitauina o nei faagasologa e tutupu i aso uma i le tino o tagata soifua maloloina atoatoa, ae o le maualuga o le acetone e maualalo tele e toetoe lava a le mafai ona iloaina, ma e sili atu foi i le sogisogi.

O le isi mea o le taimi e amata ai le tasi poʻo le isi faʻafitauli patho i le tino. I le tulaga pe a faʻateleina le acetone i le tele, o le tino e amata ona talepe i lalo ona lava gaʻo po o ni faʻamalosi aemaise lava, e tupu pe a le ulu le glucose ma isi mea gaʻo i le tino, pe mo nisi mafuaaga pe le mafai foi ona gauai atoa.

I mataupu faʻapitoa lava, o le acetone e le gata e manogi mai le gutu o le maʻi, o lenei manogi manogi e sau mai le urine ma le paʻu. O se mea e sili ona mataʻutia, o le foliga mai e tatau ona sailia fesoasoani fesoasoani.

O lenei ua na o se lisi e le atoatoa o masalosalo ua maua:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • le mautonu o le vevela i le itu o le faateleina o le tele o hormones secreted (hyperthyroidism),
  • faʻamaʻi fatu.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona "le afaina" mo le faʻaalia o se manogi o le acetone mai le vavau o le tautala e mafai ona manatu o se taumafataga o le protein, lea e tele e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa.

O le mealilo i le lauiloa o lenei metotia o le leiloa o le mamafa e faigofie - e te le manaʻomia ona e fia 'ai, ia' ai oe lava meaai e maua i le polotini ma faʻaitiitia le mamafa.

E maua e se tagata le tele o le malosi mai gaʻo, i le leai o ni meaʻai, e amata ona faʻavaeina e le tino mea uma e talafeagai mai ona lava gaʻo.

Faʻasalaga malosi o gaʻo, faʻasaʻolotoina o le acetone ma isi mea e aʻafia ai, e mafua ai le manava.

O mea uma o le a lelei, ae o sea taumafataga o se suʻega ogaoga mo fatugaʻo, talu ai o le aveesea o polotini faʻavae o se avega mamafa ia i latou.

Mo lenei mafuaʻaga, aʻo leʻi amataina le leiloa o le mamafa, ua fautuaina e fomaʻi e suʻeina se suʻega faafomaʻi, e tatau foi ona suʻe suʻega i le taimi o le taumafataga ina ia iloa ai lona aafiaga i le tino.

I le taimi o le maitaga

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e tatau ona e matua faʻaeteete i lou lava soifua maloloina.

I le uma, o le tino o le tina e galue mo le lua - o le faʻalavelave faʻapitoa ma o le fatu o le pepe e matua vaivai lava e faamalie ai o latou manaʻoga i latou lava.

I le taimi o le maʻitaga, e tele faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻateteleina, ma o nisi oi latou e faʻaalia i latou lava mo le taimi muamua e tetee atu ai i le faʻalauteleina o le atuatuvale.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ole maʻi suka poʻo le maʻisuka ile maʻitaga e ono tupu.

Ae ui i lea, ei ai isi mafuaʻaga mo le faʻaalia o se manogi o le acetone le lelei mai le vaeluaga o se fafine maʻitaga. E foliga tutusa ma mafuaʻaga o lenei faailoga i tagata i tulaga masani.

O le tele lava o taimi, o le manogi o le acetone mai le vavalo o loʻo i totonu o fafine maʻitaga e tupu i le vave o le faʻamaʻi.

O se faʻalavelave lea o faʻamaoniga e masani i le numera lofituina o fafine o loʻo fananau mai ma fafine maʻitaga: gase, vomiting, ma faʻalauteleina le lagona lelei i mea manogi.

O le toxicosis e mafai ona faʻailoaina, ona o le fesuisuiaʻi, o le fafine e leiloa le mamafa i luma o ona mata. I le taimi lava e tasi, o le acetone e masani ona tuʻuina atu e le gata o lona manava, ae faʻapea foi le paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻavave. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le leai o ni meaʻai ma se faʻamataʻu moni i le olaga o le tina ma le tamaititi.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino

O le afaina o le endocrine o le mafuaaga taatele lea o se manogi le manogi o le acetone mai le vevela o le tautala.

O mafuaʻaga sili ona taatele o le faʻaleagaina o le endocrin:

  • mamafa faaletino faamalositino,
  • umi le teena o meaai,
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • sili atu gaʻo ma le protein i meaai.

E ui ina faalagolago i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e mafai ona mataʻituina le tele o faʻamaoniga, ae ui i lea, o faailoga masani o le faʻalauteleina o le maualuga o le acetone i le tino o le tagata e mafai ona iloga:

  • vaivaiga
  • fenumiai,
  • vomiting le mautonu
  • leai se manaʻo
  • masani ona leai se malamalama
  • tagi.

E faʻatatau i le matua ma le soifua maloloina o le tagata maʻi, atonu o le a ese le eseʻesega o faailoga.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, lea o le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻataʻavaleina, tosoina o pito i lalo, tauaso ma e oʻo lava i le oti.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi o mafuaʻaga taatele o le manogi o le acetone mai le gutu o se tagata matua.

O le mea lea, pe a aliali mai lenei faailoga, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e atiae i le tele o tulaga e faasaga i le talaaga o le oona tele. Ona o le mafiafia o le puipui o le cell, o le tino ua galo lona malosi e gauai ai le inisalini, ma le glucose.

O se taunuuga, e aliali mai o mea inu oona e ulufale atu i le tino ma meaʻai, ae le mafai ona gauai i sela, pe a tulaʻi le maualuga o le suka suka. I le taimi lava e tasi, o le tino atoa ona o le leai o ni meaʻai, o lea ua amata ai ona faʻaalu ana lava faʻaagaga, o le mafuaʻaga lea ua fausia ai le acetone, faapea foi ma isi tino o le ketone.

  • faʻaauau faifaipea
  • faaitiitia le fiaai
  • paleni mamafa
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻamaʻi le lelei o manua i pito pito i lalo,
  • le galala e le mafaʻalieina e faʻalavelave ai le maʻi, i le ao ma le po: gasegase e inu i le 5 lita o le vai i le aso.

Faamatalaga lautele

A faʻafuaseʻi ona amata ona manogi se tagata acetonemai le gutu, e mafua ai se faʻailoga faʻavae. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se manogi faapitoa e iloagofie, o le mea lea, e pei ona manogi le acetone, e matua faigofie lava ona iloagofie. Ma talu ai o lenei manogi e maua mai le mama mai le mama o se tagata, e oʻo lava ile maeʻa maeʻaeʻa e le faatagaina oe e faʻaumatia lenei faʻaaliga.

O le manava manava o se faailoga o nisi faʻamaʻi ma tulaga o le tino. O nisi tulaga e masani lava i tulaga o le physiology ma e le afaina. Ae o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi lea e lagona ai le manogi o le acetone mai le gutu, lea e le masalomia o le mafuaaga lea mo togafitiga faafomaʻi vave ma togafitiga talafeagai.

E faapefea ona fausia le acetone i le tino o le tagata?

O le tele o le malosi i le tino e sau mai glucose. O le toto e ave le glucose i le tino atoa, ma oʻo ai i totonu o masini ma sela. Ae afai e le lava le kulukose, pe i ai ni mafuaaga e puipuia ai mai le ulu atu i sela, e saili e le tino isi punavai o le malosi. I le avea ai o se tulafono, o nei gaʻo. A maeʻa ona vaeluaina, mea eseese, e aofia ai le acetone, ulu i le toto. O le faʻagasologa lenei e mafua ai ona fesoʻotaʻi mafuaaga o le acetone i totonu o le toto o tagata matutua ma tamaiti.

A maeʻa lenei mea i totonu o le toto, fatu fatu ma mama e amata ona faʻamalosi. O le mea lea, o le suʻega mo le acetone i le urini e lelei, o le malosi o le manogi o le urini e lagona, ma o le ea lea e alu ese ai se tagata mai le manogi o aʻau - o se manogi o le acetone poʻo le manogi o le vineta mai le gutu e aliali mai.

O mafuaʻaga autu o le manogi masani:

  • matelainamaliu, faʻaleagaina tele,
  • hypoglycemiai maʻi maʻisuka,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • maʻi faʻamaʻi
  • lafoaia i acetoneemia i tamaiti.

Mafaufau i nisi faʻamatalaga auiliili mafuaaga.

O nisi taimi e foliga mai i le lalolagi i ona po nei e toetoe lava o tagata uma - tamaitai ma alii - "nonofo" i meaai. O nisi tagata latou te faia ni auala sili atu ona faigata e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo e ala i le faʻatinoina o le anapogi. O loʻo faʻapipiʻi i mea taumafa e le fesootaʻi ma faʻamatalaga faafomaʻi poʻo fautuaga a fomaʻi, i le aluga o taimi, e vaʻaia e tagata se faʻaitiitia o latou soifua maloloina ma le le lelei o suiga i foliga vaaia.

Afai e taumafai se tagata e faʻaaoga atoatoa meaʻai mai le meaʻai, e mafai ona mafua ai le le lava o le malosi ma le tele naua o gaʻo. O se taunuuga, o le tele o mea leaga e maua i le tino; inupia, ma o totoga ma mamanu uma o le a le aoga e pei o se tagata maloloina.

Faʻafeiloaʻi i se taumafa faʻamalosi tino e leai se meaʻai, i le aluga o taimi e mafai ona e iloa le tele o suiga le lelei. I lenei tulaga, o se lagona faifaipea o vaivaiga e amata ona faʻalavelave, faʻavaitaimi vavao, faʻaleagaina tele, ma le tulaga o le lauulu ma fao e matua mamafa lava. E i ai pe a uma ia meaʻai e maua ai le manogi o le acetone mai le gutu.

O tagata uma e manaʻo e leiloa le mamafa e tatau ona muamua asiasi atu i se fomaʻi ma feutagai ma ia e uiga i se taumafataga talafeagai. Ia mautinoa e te alu i tagata tomai faapitoa ma i latou ua uma ona matauina aʻafiaga leaga o meaai.

O le paʻu o le mamafa e matua tatau lava ona manatuaina le tele o mea taumafa taumafa ma mea taumafa:

  • Kremlin meaai - Ua aiaia ai mo se faʻagata matuia o mea gaʻo.E sili atu meaʻai taumafa. O meaai e le paleni ma matautia mo le tino.
  • Atkins Diet - Tuʻuina atu taumafa maualalo-gaosiga mo se taimi umi. O le gaioiga o le Carbohydrate e faatapulaaina ma le iloa lelei ina ia suia e le tino le metabolism i le faʻaaogaina o gaʻo pei o le malosi o le suauu. Faatasi ai ma se ituaiga o meaai paleni i totonu o le toto, ua maualuga le maualuga ketone body, e masani lava ona lagona le vaivai o se tagata, o loʻo ia atiina ae ni faʻalavelave tuga.
  • Meaʻai a Kim Protasov - e lima vaiaso, o le faavae o le taumafataga i lenei taimi o le fiber ma le protein. O le tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo ua faʻaumatia e maualalo.
  • Puipuia o meaʻai - faʻapipiʻi i ai, e tatau ona e 'ai na o meaʻai faʻalatini. O sea ituaiga taumafa e sili ona lamatia i le soifua maloloina. Fans o sea ituaiga meaai e mafua ai ona saogalemu i le mea moni e le o umi - e le silia ma le lua vaiaso. Ae ui i lea, i le taimi lea, e mafai e se tagata ona faʻaleagaina le soifua maloloina.
  • Faiga Farani - faʻatasi ai ma se ituaiga o mea taumafa, aano o meaʻai, iʻa, greens, fualaau faisua, fualaau aina e faʻatagaina. Selu, fualaau suamalie, falaoa e faasaina. E le gata i lea, o aso taʻitasi o taumafa e laiti. O le mea lea, a maeʻa le 14 aso o mea taumafa, o le tulaga o le tino e mafai ona faʻatetele.

Luʻu ma le fatu fatu

O le ate ma fatugaʻo o ni totoga e faʻamamā ai le tino. Latou te faʻamamaina le toto, tuʻuina atu le faʻamamaina o toxins fafo. Ae afai o gasegase tumau o nei totoga e atiina ae, ona faʻalavelaveina ai lea o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o mea leaga e faʻaputu, e aofia ai le acetone. Afai o tatou talanoa e uiga i tulaga ogaoga, ona le gata lea o le manava e maua ai le acetone, ae o le mimiti e paʻu ia i latou. E saʻo lava faafitauli i gaʻo ma le ate e masani lava o le tali i le fesili pe aisea e sau ai le manogi o le acetone mai le tino o le tagata. E masani lava, afai o le urine e manogi pei o le acetone i totonu o se tamaititi, o le ate ma fatu fatu fatuga o se mafuaʻaga foi. A maeʻa le togafitiga mo le faʻamaʻi o le tino poʻo le le atoatoa, faʻaaoga fomaʻi, o se uiga faapena e mou atu.

Fuafuaina o le acetone i le urine

E faigofie ona maua se manava manaia - o le acetone ei ai se manogi faapitoa. Suʻe pe'ā faigofie le tino o le ketone i le urine. E mafai ona e faʻamaonia lenei faʻaogaina o suʻega faʻapitoa.

Mo le tutoatasi e fuafua lenei faailoga, e tatau ona e faʻatau se faʻataʻitaʻiga mo le acetone i le urine. Vaega faapitoa Urikete mafai ona faʻatau i soo se fale talavai. O lenei laupepa e tatau ona tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le urine. E tatau ona aoina ma le faʻaeteete le tino ina ia leai se afu e aliali mai. Ma faʻalagolago i le faʻaogaina o tino o le ketone, o le a suia le lanu o le tagata molimau. O le mea lea, o le tele o le paʻu o le lanu, o le sili atu foi lea o le faʻaogaina o le ammonia i le urine.

Aisea e manogi ai le manogi o le acetone mai le gutu i tamaiti

E tele tali i le fesili pe aisea e manogi mai ai le acetone mai le gutu. Afai o aʻafiaga o le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua e fesoʻotaʻi ma aiaiga o loʻo talanoaina i luga, ona lagona ai lea o le manogi o le acetone mai le gutu o se tamaititi e fesootai ma isi mafuaʻaga.

Afai o le tamaititi na muaʻi tuʻuina atu i le acetoneemia, e masani ona foliga mai o se manogi. O nei faʻaaliga e faʻaalia i se pepe e oo i le valu tausaga. I le avea ai o se tulafono, o se manava le manava i se tamaitiiti e 1 le tausaga, i le 2 tausaga ma matua matutua e aliali mai pe a uma ona faʻamaʻi se faʻamaʻi po o se mea oona, ma ua maualuga le vevela o le tino i tulaga maualuga. O mafuaʻaga mo le manogi o le acetone mai le gutu o le tama e fesootaʻi atu i le mea moni e le lava lona malosi. Ma afai o le pepe o le a amataina acetoneemia o le a maua e ia se gasegase mimiti poʻo nisi faʻamaʻi pipisi, atonu e le lava le kulukose ina ia mafai ai e le tino ona faʻataʻi le faʻamaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o tamaiti ei ai lenei vavave e maualalo le suka o le toto. Afai e osofaia e le tino se faʻamaʻi pipisi, o nei faailoga e faʻaitiitia. O se taunuuga, o le faagasologa o le malepelepe gaioiga o gaʻo e amata i le faasologa ina ia maua ai le malosi faaopoopo. I lenei tulaga, o vailaʻau e faia e mulimuli ane ulufale i le toto, ma o le acetone o loʻo iai i latou. Faatasi ai ma se aofaiga tele o le acetone, e oo lava i se tamaititi e ono iai ni faʻamaoniga o mea oona - o le gasea, vomiting. E mafai ona tupu lenei mea i se pepe e oo atu i le tausaga, ma se tama matua. O nei faailoga e mou atu i latou lava pe a uma ona toe faʻaleleia.

E mafai ona e iloa atili pe aisea e manogi ai se tamaitiiti mai le gutu o le acetone e ala ile asiasi i se fomaʻi ma pasia suega talafeagai. E toʻatele tagata atamamai e talanoa i lenei mea, e aofia ai Evgeny Komarovsky. Ae o matua malamalama lelei e manaomia le feutagai ma se fomaʻi e uiga i lenei mea. E tatau ona e faʻatalatalanoa e uiga i le manogi o le acetone i se tamaititi, ma e uiga i faafitauli ma le pancreas, ma e uiga i le atinae maʻisuka malosi, ma isi tulaga ogaoga.

O le a le mea e tatau i matua ona fai pe afai o le tamaititi e agaʻi i le acetoneemia?

O le taimi lava e lagona ai le acetone i tamaiti mai le gutu, e tatau ona e siakiina le kulūkose mea e taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Afai e maualuga le suka o le toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma faia nisi suʻesuʻega.

Afai o faʻamaoniga o le acetone i se tamaititi e o mai faatasi ma faʻamaʻi pipisi, teu, oona, sua suamalie poo le suka e tatau ona tuʻuina i le pepe. E fautuaina e faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻo i totonu o le lisi. I lenei tulaga, e mafai ona togafitia le acetone i tamaiti i le fale, ae naʻo le tulaga e faʻamaʻi uma faʻamaʻi tuga.

Afai o le manogi o le acetone e le o toe totoina, e tatau ona e mautinoa muamua e maualuga. E mafai ona e faʻaaoga fasi pepa faʻataʻitaʻi mo lenei mea.

O le taliina o le fesili i le auala e togafitia ai le acetone i tamaiti, pe a fai e fesuiaʻi popolega ma isi uiga o le onisua, tatou te maitauina o faufautua e fautuaina le fafagaina o le pepe i vaifofo faʻafoʻi. Tuuina atu ia te ia fualaau faasaina i le 15 minute i ni nai sipuni. E mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina Rehydron, Oralit.

Matua e fiafia pe afai e siitia le acetone i se tamaititi, o le a le mea e fai, e taua le aua le popole i lenei mea. I le avea ai o se tulafono, o ia faailoga e faasolosolo malie ina mou atu i tausaga aʻoga.

Ae ui i lea, e taua le mulimuli i se mamanu faapitoa ina ia le misia le atinae o faʻamaʻi tuga. O le a le mea e fai pe a pepe le pepe mai le gutu ma le acetone? E taua le tausisia o mea nei:

  • Afai o matou talanoa e uiga i se pepe e oo i le 10 tausaga, e tatau ona e fuafuaina le maualuga o le suka o le toto.
  • Afai e maloloina le tamaititi, o lona maʻisuka e le aofia, ma e manogi le acetone mo le taimi muamua, e tatau ona avatu le lauti suamalie i le tamaititi. O vailaʻau e iai le suka e tatau ona tuʻuina atu i le pepe ma le vomiting, faʻamaʻi pipisi, pe a uma le faʻalavelave.
  • I le tulaga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi, o le manogi o le acetone o se faailoilo mo togafitiga vave faʻapitoa - e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale i lenei mataupu. A fesoasoani le pepe, e tatau ona fetuunai ana meaʻai ma togafitiga.
  • Mo tamaiti matutua ma tagata matutua ma le "acetone" manava, e taua le suʻesuʻeina o le ate ma fatuga.
  • O i latou o loʻo i ai se meaʻai po o se faʻamalaina o le matelaina e tatau ona aofia ai le tele o meaai gaʻo i luga o le lisi.

E taua le malamalama o le manogi o le acetone mai le gutu o se faailo taua o le tino, ma e leai se tulaga e mafai ona le amanaiaina.

Faʻaiʻuga o le leaga o le ula

O le tupu mai o le manogi leaga mai le vaʻa tautala e mafua mai i le tele o mafuaaga. E masani lava, o se manogi manogi e tulai mai o se taunuuga o togafitiga ole le talafeagai, o le le lelei o le galueaina o gaogao ma faamai o totoga i totonu. O se asiasiga i le fomai nifo atonu o le a faasaoina ai oe mai se faafitauli faigata. Talu ai ona o se faʻamaʻi o nifo po o nifo e ono mafua ai se manogi le lelei. Atonu e te manaʻomia foʻi na o se faʻalapotopotoga faʻapitoa masani.

Ae ei ai ni tulaga, pe a talanoa ma le tagata e faʻafefe, e mafai ona e lagona le manogi o le acetone mai le gutu. O afea e oso mai ai lenei manogi leaga ma o le a se mea e mafai ona tautala iai?

O le manogi o le acetone, aemaise i le taeao, e aliali mai mo mafuaaga eseese. Ma o ia, atonu e foliga mai, o le faailoga muamua lea o eseesega i lotoifale ma se faʻamaʻi mai i le tino lava ia. Ma o lenei mea ua avea ma mafuaaga sili e mafaufau ai e uiga i lou soifua maloloina ma e le tolopo se asiasiga i le fomaʻi mo se taimi le tumau.

O lea, o le a le uiga o le manogi o le acetone mai le gutu:

  • O le maʻi suka.
  • Faʻataʻotoga o mea faʻanatura.
  • Faʻafitauli i siamoni o thyroid - thyrotoxicosis.
  • Galuega vaivai ole galuega.
  • Toto fatu - nephrosis.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi.

Acetone manogi ma le le paleni

O le acetone o se mea eleelea lea e aʻafia i le malepe o puipuiga ma gaʻo. I le tulaga pe a usitaʻia e se tagata se mea e le lelei ma faʻaaogaina ai le tele o porotini ma meaʻai gaʻo, e le toe mafai e le tino ona taulimaina "vaega" o meaʻai ma le tele o le acetone i le toto e tulaʻi mai. E masani lava ona matauina le tutusa lava o tagata e fiafia i meaai e mafua mai i le le lava o meaai o lo oi ai gaʻo ma le faaitiitia o le faaaogaina o caloric, ma i tagata e faatagaina mea taua pe le mautonu foi e malolo i le va o taumafataga.

Faatasi ai ma faʻafitauli o le fulufulu vevela

O se uiga lelei mai le vavalo o le tautala e mafai foi ona tupu i le faateleina o le pulelasi o hormones thyroid. O le faiga mo le faateleina o tino o le ketone i le tino e talitutusa ma isi mataupu.

O le mea moni lava, o aʻaro hormones e aʻafia ai le fua o le metabolic. Faatasi ai ma la latou osofaʻi malosi, o le vaeluaina o gaʻo ma proteins i le tino ua matauina, lea eo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le koneta.

Ae peitaʻi, o le manogi o le acetone mai le gutu ma le paʻu o le mamafa e le o ni faʻamaʻi sili ona matautia o laurotoxicosis. Ua na o le pito o le aisa.

O se lisi le atoatoa lea o faʻamaoniga o togafiti o thyroid:

  • se suiga i le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi, e oo atu i le atinaʻe o le mafaufau,
  • Tachycardia
  • se faʻateleina o le maualuga o le toto,
  • e masani lava i laurotoxicosis o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o mata e "osofaʻi".

O faʻamaʻi o le lauroid fomaʻi e mafai ona tupu mo le tele o tausaga e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa. O le mea moni, o le toto maualuga ma le tachycardia e mafai ona matauina i nisi taimi i le toetoe o soo se tagata.

Le manogi o le acetone ma le matelaina

I le taimi o le anapogi, pe a leai se meaʻai e ulu atu i le totoga o le uumi, o le maʻi sili ona faanoanoa o le ketoacidosis e pei ona taua. I le toto, o le tele o le kulukose o loʻo faʻaitiitia. O le tino, ina ia mafai ona maua ai sina malosi, amata le vaevaeina o gaʻo ma pulu mai ona lava faʻasao. O le taunuuga o le tele o elemene elemene i totonu o le toto, lea e faʻapogai ai le tutusa o le acetone amber mai le vaʻa tautala.

  • lautele "lanu lanumoana" lanu.
  • ulu vaevae i le tiga
  • urine, manatuaina o slop.

I se tulaga lautele, o le ata atoatoa o le oona o le tino, e ui o mea uma lava e mafai ona avea o se faʻamaoniga o le amataga o le faʻamamaina o le tino.

Le manogi o le acetone ma le maʻisuka

O se mafuaaga masani lava mo le faʻaalia mai o le ametone amber mai le gutu. O le atinaʻeina o se faamai o le tikeri muamua e mafua ai le le lelei o le gaioiga i le gaioiga o le pancreas. O le uʻamea e faʻaititia ai le gaosia o hormones, insulin, lea e nafa ma le faatumauina o le toto suka. II tikeri - o fuamone e maua i le aofaiga manaomia, ae le taliaina e le tino. O se taunuuga, o le tele o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto, lea e le mafai ona oʻo i totonu o sela o le tino.

O le maualuga o le suka i totonu o le tino e faʻaaogaina i le urine, o lea e masani ai ona alu le tagata i le faletaele. Mo le le lava o le susu, e inu tele se tagata, ae o loʻo i ai pea lava faailoga.

O le mea lea, i le tulaga o se maʻi o le maʻisuka, o faʻamatalaga nei e faaopoopo i le manogi o le acetone:

  • Faateleina vaivai ma vaivai
  • Faanatinati
  • Faʻamaʻi le paʻu ma le mago
  • O le fia inu tele
  • Uiga masani
  • Tatala

Ketonemia ma le acidosis o ni tagata masani o lenei maʻi. O le masani o mea o loʻo i totonu o le ketone elemene i le toto e 2-12 mg, faʻatasi ai ma le maʻisuka o latou pasene e faateleina i le 50-80 mg. O le mafuaʻaga lea e sau ai lenei manava manava o le acetone mai le gutu.

E le gata i lea, o lona tupuga e mafai ona avea ma faailoga o le atinaʻe o le hyperglycemic coma. Faatasi ai ma se tupe itiiti o le inisalini o le insulin, pe a amata ona tupu le maʻi ma le faasolosolo malie, o le amataina o sea tulaga e mafai. Atonu e mafai e se tagata ona iloa mea nei:

  • Igoa tamaiti
  • Loto o le fatu
  • Paʻu paʻu
  • Paʻu o le manava faʻamaʻi
  • Smell o le acetone mai le paʻu ma le gutu.

A oʻo mai nei faailoga o le atinaʻeina o se maʻi suka, e manaʻomia e se tagata le faʻamalositino ma togafitiga faafomaʻi.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O mea nei e mafai ona faaosofia ai se manogi o le acetone:

  • ava malosi
  • faafitauli o lauroid
  • le mautonu o enzymes,
  • fomaʻi faʻapitoa
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le pancreas,
  • cardiovascular problems
  • pulumu-inflammatory infections ma le maualuga maualuga o le vevela.

Faailoga o le acetone crease

O le manogi o le acetone mai le gutu e mafai ona i ai ni mafuaaga eseese, ma o ona uiga e faʻalagolago i le maualuga o le konetone o loʻo faʻaputu i le tino. Afai e le tele naua i latou, ona oʻo lea i se faʻalogona o vaivaiga, faʻaalia le siva, o le a leai se mutaaga o se tagata. I lenei tulaga, o se suʻesuʻega faʻapitoa e maua ai le ketonuria.

O le a le mea e fai mai ai le manogi o le acetone mai le gutu? Afai e lava le aofaʻi o tino o le ketone, o le tagata maʻi o loʻo i ai se laʻau mūmū, mafiafia, o le manogi o le acetone manogi, papaʻu ma vave le manava, paʻu vevela, ma le fia inu. O tiga i totonu o le manava o le manava e mafai ona i ai, ae o le faʻamalamalamaina manino o ia mea e le mafai ona fuafuaina. Malosiaga fiva, vevela, tagi, fenumiai. Aʻo suʻesuʻeina le urine, e faʻaalia ai le faʻalauteleina o faʻamaoniga o tino o le ketone.

Faatasi ai ma le faateleina o le faateleina o le koneta, ua tupu ai se faʻalavelave o le gasegase, lea o lona uiga e tutusa ma le maʻi o le maʻisuka.

I le tele o coma, e mafai ona tupu le acetone crease. Faatasi ai ma se pia malosi, o le paʻu o foliga e lanu moana, o le pulupulu e avea ma filo, o le tino ua pipii i le afu ma ua malulu, ma o le manogi o le ava malosi ma le acetone e lagonaina mai le gutu. Togafitiga o lenei tulaga e faia ile falemaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le tulaga e faʻaleaga lemu. Muamua, o le vaivaiga e aliali mai, acetone mai le gutu, galala malosi, ona suia ai lea o le leo - o le a le toe i ai, e le mafai ona taofia le tagata, atonu e ono fesuiaʻi. O le faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le falemaʻi. Faatasi ai ma le auala o le setete, o le a le mautonu le mafaufau, ona leai lea, ma e mafai ona oti le tagata. Manaomia vave le falemai ma le maʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻamalolo, ole maʻi ua gasegase, paʻu le paʻu samasama, ua le mautonu le foafoaga, o le manogi mai le gutu e mafai ona avea ma se acetone poʻo se hepatic, o le mafaufau e faʻafuaseʻi ona mou ma e maʻi le maʻi. E manaʻomia le falemaʻi faʻafuaseʻi.

Acetone manogi i se tamaititi

Aisea e mafai ai e se tamaitiiti ona sogisogi mai le acetone mai lona gutu? E foliga mai o se faʻaalia lenei o le gasegase o le acetone. O le mafuaʻaga atonu o meaʻai e le paleni, faʻalavelave faʻalavelave, popolega, faʻamaʻi pipisi, endocrine poʻo faʻamaʻi pipisi.

Afai e manogi le tama mai le gutu mai le gutu poo le mimilo, e tatau ona faʻaigoa vave se falemaʻi, pe afai ei ai foi ni ogaumu vaivai, vaivaiga ma faʻaleagaina pea, ona fesoasoani lea e tatau ona vave. O le acetonemic syndrome i se auala filemu e mafai ona taofi i le saʻo lelei o le ava, e faʻaaoga ai le rehydrates poʻo se tali faʻafofo, ma le enzymes ma meaʻai e faʻaalia. O le mea taua o le vave tali atu i lenei faʻataʻitaʻiga mataʻutia ma ia faia fuafuaga tatau, ona mafai lea ona aloese mai ai i ni taunuuga ogaoga.

Faʻamatalaga o le acetone phenosis

I luga o le suʻega, e tatau i le fomaʻi ona iloa le mafuaaga na mafua ai ona faʻaalia le manogi o le acetone mai le gutu. Pe a talanoa ma se tagata maʻi, o le a ia fesili e uiga i le ala na amata ai lenei atinaʻe ma atiina ae.Le isi, e manaʻomia ona e iloa le i ai poʻo le leai o se maʻisuka, ia iloa pe iai ni faʻafitauli i le thyroid gland ma isi faʻamaʻi.

Ona faia lea o se suʻega mo le paʻu ma le samasama o le paʻu, faʻalogo i mama ma leo o le muso o le fatu, fuafua le maualuga o hormones thyroid, sugar and ketones in urine and blood. A uma ona aoina uma suega, o le tagata poto faapitoa e fuafuaina le mafuaʻaga o le manogi o le acetone ma faʻamatalaina togafitiga talafeagai i le tulaga.

Taʻiala mo togafitiga

E faʻafefea ona aveese le manogi o le acetone mai le gutu? E mafai ona faia lenei mea pe a maeʻa ona malamalama le mafuaʻaga o lona tupu. I nisi tulaga, ua lava le naʻo le faʻamautuina o se meaʻai ma vaiinu, ae na o le tulaga lava e mafua mai i aʻafiaga i fafo - o le matelaina, fia inu, ma isi. I le tulaga o le manogi e mafua ona o faʻamaʻi poʻo togafitiga faʻaleagaina i le tino, o togafitiga e tatau ona tuʻuina atu i le maʻi lava ia. O le vave ona maua e le tagata maʻi se fesoasoani mai se fomaʻi, o le sili atu foi lea o le fomaʻi.

O faʻamatalaga muamua o le maʻisuka ma thyrotoxicosis, o faʻamaʻi masani e mafua ai le manava o le acetone, e manaʻomia. I le leai o nei faʻafitauli, e tatau ona lelei meaʻai, faʻapea foʻi ma le tatau lelei o le inu o le ava malosi.

Faʻatasi ma maʻi faʻafe

Le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua poʻo se tamaʻitaʻi e mafai ona aliali mai i le talaaga o faʻamaʻi ogaoga o le ate e pei o le toilalo o le ate, cirrhosis poo le kanesa.

Talu ai ona o nei mea o faʻamaʻi tigaina tele, o loʻo aʻafia ai i latou e le manava manava:

  • paleni mamafa
  • le mautonu lautele: leai se manaʻo, vaivaiga, faʻaitiitia le faʻatinoga,
  • lanu
  • tiga i le sao o le tamaoaiga.

Mo faʻamaʻi pipisi

O le manogi o le acetone atonu o iai i ni tulaga le taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaʻi pipisi o le manava e masani ona o mai faatasi ma le manogi o le acetone mai le gutu.

O le mea e faʻapea, mo le toe manuia ma le manumalo i le siama, o le atinaʻeina o immunoglobulins i le tino e tatau.

O nei vailaʻau e mafai ona faʻasaina ai pepe, ae mo lo latou tulaga, e manaʻomia le tele o le malosi ma le porotini.

O le tino i le taimi o le fiva e amata ona faʻaalu tele ana lava gaʻo o gaʻo ma le porotini, o le mafuaaga lea e amata ai ona tuʻuina atu tino toto i le toto.

O togafitiga e tatau ona filifilia taitoatasi, e fuafua i le mafuaaga na mafua ai lenei faailoga.

I le uma, o faʻamaʻi ua lisiina i luga ua matua eseese lava i lo latou tupuaga ma le atinaʻe.

E le o le taʻua o le mea moni o le tele oi latou e le o faʻamaʻi ma e le manaʻomia togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oso le manogi i se taumafataga o le protein.

Ae peitai, o lenei ituaiga o faailoga e le tatau ona le amanaiaina, e ui lava e mafai ona faia le siakiina pe a maeʻa se suʻega atoa.

O se lisi lenei o suʻega ma suʻega e tatau ona faia e le tagata maʻi e pei ona faatonuina e le fomai:

  • suesuega lautele o le toto
  • faʻataʻitaʻiga
  • suega toto mo le suka,
  • Faʻasaina o totoga i totonu.

Le manava leaga e mafai ona mafua mai i le tele o itu - mai masani leaga, i le faʻalavelave o le tino. E tasi le mea e lelei - e mafai ona e faʻaumatia faʻamalosi i le fale.

O le a le leaga o fualaau manava e fautuaina e tagata atamamai? O se lisi atoa o vailaʻau e mafai ona maua iinei.

O le siama o le tautala e masani lava ona tuuaia mo le manava le manaia. O se meafaigaluega lelei mo le foia o lenei faafitauli o le hydrogen peroxide.

Vitio aoga

Le manogi o le acetone mai le gutu i se tagata matua - mafuaaga ma auala e aveesea ai le manava manava:

O le manogi o le acetone o se faailoga lea e masani ona le amanaʻiaina e le tele o gasegase. Ae ui i lea, o lenei mea le taua, i le taimi muamua na tilotilo ai, o uiga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. O le mea lea, afai ei ai le manogi o le acetone mai le gutu, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faailoga o togafitiga

O le natura o faʻamaoniga eo mai faatasi ma le acetone "manogi" mai le gutu e faalagolago i le tele o konetone faʻaputu ua faʻaputu i le tino o le tagata.

O faʻamaoniga vaivai e aofia ai vaivaiga ogaoga, popolega faifai pea, ma le gaioiga faʻavaitaimi. Afai e te pasia le urine mo se auiliiliga, ona o se taunuuga, o le ketonuria o le a manino ona iloa.

Faatasi ai ma se tulaga sili atu ona alualu i luma o le atinaʻeina o togafitiga, o loʻo feagai le tagata maʻi ma faʻafitauli uiga ese:

  1. Paʻu ma le faʻailoga i luga o le laulaufaiva.
  2. Tele le galala.
  3. Tautala i le faila.
  4. Paʻu paʻu.
  5. Vaitaimi masani.
  6. Lafoaia po o le vili.
  7. Manava faifai pea.
  8. Le mautonu.

I lenei tulaga, o le faateleina o le maualuga o le ketone e aofia ai i totonu o le urine. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutusa ma se maʻi suka. O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le maʻi o loʻo pa'ū atu i se tulaga le iloa.

O se faʻafitauli e pei o le ketociadosis e mafai ona faia e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le maʻi na talosaga mo se fesoasoani.

Falala po o le taumafa

O fafine i ona po nei e foliga mai o se tagata manaia, o lea latou te vavao ai i nisi taimi meaʻai. O meaʻai ia e le o faʻamatalaina e tagata fai meaʻai e mafua ai le tele o le afaina i le soifua maloloina.

O le taumafaina o meaʻai e leai se mea e gaosi ai meaʻai e mafua ai le le lava o le malosi ma le vave gaʻo o gaʻo.

O se mea talitutusa tutusa e taʻitaʻia ai le mea moni o le tino ua masuasua i mea oona ma o le galuega a ona totoga uma ua faʻalavelaveina.

Hypoglycemia

O le maʻi maʻisuka lea e masani ona mafua ai le foafoaga.

Faatasi ai ma lenei maʻi, ua i ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e leai se auala e ulu atu ai i totonu o le masini ona o le mea moni e leai se inisalini o se tagata.

O sea tulaga e mafai ona afaina ai le maʻisuka, o se tulaga matautia tele e tupu pe a oʻo i le maualuga o le toto toto i le 16 mmol i le lita.

O le ketociadosis o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga:

  • leaga manava
  • matagogo
  • urine acetone test positive
  • tiga i le manava
  • vili
  • faasaua o le malamalama
  • coma.

Afai ei ai i se tagata ni faailoga mataʻutia, ona tatau loa lea ona e valaʻau i se 'au taʻavale, aua e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i se paga loloto poʻo le oti.

Le togafitiga o le ketociadosis i le maʻisuka e aofia ai le tuʻuina atu o le inisalini i le maʻi. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina ai droppers. E le gata i lea, o le a tatau ona e faʻaitiitia le faʻamaʻavaina o le tino, tausia le faagaioiga o gaʻo ma le ate.

Ina ia aloese mai se tulaga matautia, e tatau i le maʻisuka ona usitai i fomaʻi, mulimuli ia latou faatonuga uma, faʻaaogaina le inisalini ma mataʻituina lelei o latou tino.

Faʻasolosolo faʻamalosi

O se tasi o faailoga e sili ona faʻalavelave o le manogi o le acetone mai le gutu, faʻaalia ona o le le lelei o le gaioiga o le vevela.

O le Hyperthyroidism e taʻitaʻia ai le mea moni o hormones e amata ona gaosia i le tele o mea nai lo le mea e tatau ai. O se mea talitutusa tutusa e vave ona faasaʻoina ma le fesoasoani o fualaau.

Ae e tupu mai le tele o hormones ma tele ai le saoasaoa o le metabolism.

O ia tulaga e matauina pe a fesoʻotaʻi le hyperthyroidism i taotoga o louroid, o le maʻitaga poʻo le fanau mai, ma le faʻalavelave matuia.

O le faʻalavelave o laurotoxicity e sili ona matautia ma manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. E manaʻomia e se tagata faʻapitoa le tuʻuina o lapalai, lea e faʻamalolo mai le faʻamaʻaina ma puipuia ai le faʻafefe o lemoni.

E matautia tele le faia o togafitiga i le fale, aua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti.

Fofo ma fatuga fatuga

O totoga ia e faʻamamaina ai le tino o le tagata, tosina mai ai mea oona ma ave faʻamalosi. E le gata i lea, o fatugaʻo ma ate o loʻo aʻafia i le faʻamaina o le toto.

Afai o se tagata ei ai le cirrhosis poo le hepatitis, ona faʻaumatia lea o le galuega o okeni. E faʻapenaina e le tino mea leaga, e aofia ai le acetone.

I se tulaga maualuga atu, o le manogi o le acetone e faʻalogoina mai i le urine, mai le gutu, ma mai le paʻu o le maʻi. A maeʻa le togafitiga, o lenei faailoga ua faʻaaogaina atoa.

Tupulagaina o tamaiti

O le tele o taimi, e matauina e matua ia latou tama le manogi o le acetone mai o latou gutu. I nisi o pepe e mafai ona matauina i ni nai taimi i le olaga atoa, aʻo isi - e oʻo atu i le 6-9 tausaga.

O se mea talitutusa faapena e lagona ai e ia lava pe a uma ona mafatia le tamaititi i se faamai pipisi po o se faamai po o se mea oona, lea na o faatasi ma se faateleina o le vevela o le tino.

Afai o se tamaititi ua i ai se togafitiga i le fomaʻi maʻi ua maʻi i le faʻamaʻi po o vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino, ona oʻo ai lea i le tino o le kulukose e ono aʻafia i le tino, lea e tatau ona tau ai le faʻamaʻi.

O le tele o taimi, o le toto toto i tagata maʻi ua leva ona faʻaititia, ma o le faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai. I lenei tulaga, o se masini e amata ona galue i totonu o le tino lea e talepeina ai gaʻo ma maua ai le malosi.

O vailaʻau o loʻo i totonu o lenei tulaga e ulu atu i le toto. E aofia ai le acetone, o le sili atu lea o loʻo faʻaalia i le taoto ma le vomia.

O sea tulaga e le afaina ai le soifua maloloina, aua o le a mou ese atu ia te ia lava pe a mavae sina taimi.

I le uluai faʻaaliga o le manogi o le acetone, e fautuaina e faʻaali le pepe i se tagata tomai faapitoa ma fua le suka o le toto e faʻamaonia ai pe taofiofia ai le maʻisuka. O le mea e sili ona taua e le o le fefe ma talitonu i fomai.

O le manogi o le acetone mai le gutu i pepe e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli i le gaosiga o le gaʻo

Afai o le sogisogi e matua faʻamalosi, ma ua matua le lava le pepe, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma se tamaititi.

E mafai e matua ona siaki le i ai o le acetone i la latou urine saʻo i le fale e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa. E ui e faigata ona fai, e moni lava.

Faailoga o le acetone e masani lava ona tupu i pepe laiti o loʻo i luga o le au. E mafua lenei mea ona o le maualalo o le vaega o meaʻai ma le le lava o enzymes.

I le le lelei o le 'ava malosi pe a uma le manava o le pepe, e mafai foi e le tina ona sogisogi ile gaʻo.

Afai o le vomiting ua ogatasi ma le faafitauli, ona e manaʻomia lea e faʻaali vave le pepe fou i se fomaʻi agavaa.

  • O le faʻaalia o le anorexia nervosa or tumors processes e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma mafua ai le manogi o le acetone mai le gutu. Ona o le mea moni o le tino o se tagata matua ua lelei ona fetuunai i fafo atu o le lalolagi ma tulaga le lelei, ae o le maualuga o le acetone i totonu o le toto o le a manaomia e atiina ae se tulaga ogaoga. E taʻu mai ai e mafai ona natia le faʻamaoniga i se taimi umi.
  • O se tagata e masani i le inu malosi o le ava malosi o loʻo i ai foi se tulaga lamatia maualuga o le atinaʻeina o le acetone manogi mai lona gutu.

O lenei mea moni ua faamatalaina e le mea moni o le faagasologa o le vaeluaina o le ava malosi ma le enzymes o le ate faatasi ma le faasaolotoina e ala i le mama o se mea matautia e pei o le acetaldehyde. O lenei toxin lea e faʻaalia ai lava ia o le manogi o le acetone.

O le fuafuaina o le mafuaaga moni o le faʻaalia mai o togafitiga o loʻo fesiligia e mafai ona na o se tagata poto faapitoa o le a faatulagaina se suʻega.

Faʻavae i luga o taunuuga o suʻega, e mafai e le fomaʻi ona faia se faʻamautinoaga mulimuli ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

E faapefea ona togafitia maʻi

Ina ia mautinoa o le siama, e tatau i le fomaʻi ona aoina se fagu, faatonuina se suega suʻesuʻe ma le ultrasound.

A maeʻa ona suʻesuʻe e le au poto suʻesuʻega o suʻega, o le a mafai ona ia fesoasoani i se tagata e faʻaumatia le manogi o le acetone mai le gutu.

O le faiga faʻavae mo tagata suʻesuʻeina e faʻavae i luga o taualumaga nei:

  1. Biomailaʻau ma fuainumera o toto.
  2. Fuafuaga o le suka toto.
  3. Afai e talafeagai, ona faʻatulagaina lea o se fuataga o le maualuga o le maualuga o le maualuga.
  4. Urinalysis mo le konetone tuufaatasia, glucose, protein.
  5. Coprogram - o se faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona fuafua le gaoioiga o le enzymatic o le pancreas ma le ate ole maʻi.

Afai e le lava ia taualumaga o loʻo i luga, ma e le o iloa le suʻesuʻega, ona mafai loa lea e le fomaʻi ona faʻamatalaina nisi faʻamaonia, faʻamaonia faʻataʻitaʻiga.

Faʻaleaga togafiti

O le Halitosis e seasea ona avea ma togafiti eseese, o le mea lea, o le togafitiga e tatau ona taulai i le aveeseina o le maʻi o le maʻi na mafua ai, lea na mafua ai le manogi o le acetone mai le gutu.

O se tagata e mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le a faatonuina ai masani le puleaina o le inisalini i se fua saʻo.

Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga e maualalo le suka o le toto.

O se tulaga tulaga ese ma ogaoga o le tulaga o le acetoneemics i totonu o se pepe.

Lenei, o togafitiga e tatau ona taulai i le tuʻuina atu o le tamaititi i le aofaʻi tatau o le kulukose ma toe faʻafoisia le vai - paleni eletise.

E manaʻomia e tamaiti ona inu le lauti suamalie ma 'ai fualaau mamago. E le gata i lea, o loʻo faʻamatalaina ai le rehydron poʻo le tagata-electrolyte.

Ina ia toe faʻaleleia le maualuga o le vai i le tino o le tagata maʻi, e tatau ona e faʻaauau ona faʻaaogaina ia fofo talafeagai e faʻaaoga ai laʻau. O ia fofo e aofia ai le rheosorbylact, le tali a Ringer, poʻo le neohaemodesis.

Afai e tuʻuina se tagata i se falemai, o lona uiga o le a faʻapipiʻiina o ia i fualaau oona lea e aʻafia ai nofoaga autu o le mafaufau.

I lenei tulaga, e talafeagai le siakika ma le uʻamea, lea e mafai ona faʻatinoina i se auala le lelei ma le intramuscularly.

Aiga ma tagata e iai le ketonuria poʻo le faʻalavelave o le acetone e tatau ona latou faia ni suʻega i totonu o la latou vailaʻau vailaʻau e fesoasoani ai i le fuaina o le urine acetone levels e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi. E mafai ona e faʻatau mai ia ituaiga suʻega ile falemaʻi.

Mo i latou na maua le manava manava, ua fautuaina le togafitiga faaopoopo ma vitamini. E mafai ona mautinoa pe leai foi.

Togafitiga faafomaʻi

Ina ia faʻaumatia atoa le manogi o le acetone mai le gutu, e fautuaina e le au atamamai le inu o le vai o le mineral alkaline, e tatau ona vave faʻasaoina le gas.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni faʻamafanafana faʻafefiloi faapitoa e lelei le tau faasaga i le acidosis. Ae e aoga le mafaufau e muamua lava i luma o sea ituaiga, e tatau ona lafoai atoa le manava.

Tomai faʻapitoa togafitiga

O togafitiga faʻasoifua i togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaitiitia le manogi o le acetone mai le gutu.

Ae e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le togafitiga autu i vailaʻau, e faʻamoemoe e faʻaaogaina le mafuaaga moni o le faʻaalia mai o togafitiga o loʻo fesiligia.

E lelei le faʻatūina o le teuteu o le arai i le sami buckthorn pe mai se faʻavaʻa masani. O ia fualaʻau e i ai se aafiaga lelei i luga o tino uma.

O le tele lava o taimi, o tagata faʻamalolo e faʻaaogaina le fulafula, lea e aofia ai glukose, fructose, sucrose, acid ascorbic ma fuamini E.

Faatasi ai ma le centaury o se aga masani le togafitia o le tele o faamai o le gastrointestinal tract: gastritis, fiva, faafitauli o meaola, mala o le ate, le manogi manogi.

Centaury o se vailaʻau lelei lea ei ai se faʻauigaga ma le anthelmintic.

Vaega o se taumafataga maloloina

O le taumafataga ma faʻamaʻi e fesiligia e tatau ona faʻamalolo. E aofia ai le tele o tulafono:

  1. Faʻaaloalo i le pulega o le inu.
  2. Tetee mai le taumafataga o meaʻai vevela ma gaʻo, aano o manufasi, muffins, fualaau faisua fou ma susu atoa.
  3. Fafagaina o mama mo le manava o meaʻai: talotalo i luga o le vai, apu kulumu, pipi ma le lauti.
  4. Faatomuaga i taumafa gaosi susu.
  5. Faʻateleina le faʻalauteleina o le tele o oloa: a maeʻa ni nai vaiaso e mafai ona e 'aʻai manu ma faʻi. Ae e tatau ona e faʻagaloina susu mo ni nai masina.

Afai e te tausisia lelei meaʻai ma fautuaga uma a se fomaʻi, ona mafai loa lea ona e foia vave le faafitauli o le manogi mai le gutu.

Auala e puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga

Ina ia leai se manava le manava ma e le o iai le tagata i se tulaga lamatia, e tatau ona e mafaufau i ni mea taua. O latou nei:

1. Maitauina faiga masani i aso taitasi.
2. moe mo le itiiti ifo i le 8 itula.
3. E masani ona savali i fafo.
4.Faamalositino e le aunoa.
5. O aso uma e faʻatinoina ai vai.
6. Taumafai faʻagasolo i le susulu o le la.
7. Aloese mai le malosi malosi faaletino ma le popole.

Afai o le manogi o le manogi e afaina ma taitai atu ai ile maʻi lona lua, ona tatau ai lea i se tagata ona togafitiga le togafitiga o le togafitiga autu i le tausaga ma suʻesuʻeina e le aunoa le tino.

Laʻau o le acetone ma thyrotoxicosis

O se isi "faʻamaʻi" faʻamaʻi o le endocrin system. I lenei faʻamaʻi, o le thyroid gland e tupuga mai ai fuamone e faʻaosofia ai le malepe o gaʻo ma pulu. O le taunuuga - o le soliga tele o nei elemene e taʻitaʻia ai foliga o le tele o tino o le ketone i le tino ma le manogi o le acetone.

O faʻapogai autu o laurotoxicosis, faʻaopoopo i le manogi o le acetone ua taʻua i luga:

  • Loto o le fatu
  • Lelava (leai se malosi) ma le le fiafia
  • Suafa malosi
  • Temo o lala
  • Faʻamatalaga faʻaogalua

E le gata i lea, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaalia:

  • Le mautonu le mama
  • Malie i lalo o mata
  • Brittle hair, loss hair
  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le fiaʻai lelei

I le i ai o ia faailoga, e aoga le asiasi vave atu i le endocrinologist, aua o togafitiga amata i se taimi talafeagai o le a sili atu ona faamanuiaina.

Smell o acetone ma fatuga

O le manogi o le acetone mai le gutu e tupu foi i faamaʻi fatuga - o le nephrosis ma le dystrophine, lea e fesootaʻi ma le faaleagaina o le renal tubules. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻafitauli ole gasegase, faʻapea foʻi le gaʻo, lea e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le tuufaatasiga o elemene eletise i le toto ma le urine. O se faʻamaʻi e pei o le nephrosis e masani lava ona atiaʻe faʻatasi ma maʻi tumau, e pei o le tuberculosis.

Faailoga sili ona iloga o na faʻamaʻi:

  • Faʻafitauli urination
  • Tigā toto maualuga
  • O le tiga ogaoga lumbar
  • Fuʻa

O le manogi o le acetone mai le gutu ma le foliga mai o le edema, aemaise i le taeao, o se faʻailoga e le o lelei lelei le gaoioi o gaʻo. Faatasi ai ma lenei faafitauli, e tatau ona e faafesootai se urologist. O le togafitiga masani o le nephrosis e masani ona maeʻa i le toe faaleleia atoatoa. I mataupu o le leai o se talosaga tetee i se tagata tomai faapitoa, e mafai ona "faanatinati" le fatuga ma taofia atoatoa lona gaioiga.

Smell o le acetone ma le ate

O le ate e taua tele i le faagasologa o le olaga o le tino atoa, o lona uiga, i totonu o ana metabolic processes. O enzymes faapitoa e maua mai i luga o le ate e faʻasaʻo ai le metabolism. O le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate, pe a faʻaleagaina ona sela, e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le paleni masani i le gaioiga o le okeni ma le tino atoa ma le le talafeagai le metabolism. Ma talu ai ona o lenei tulaga, o le faateleina o tino o le acetone i le toto e faateleina, o lenei foi e mafua ai se manogi o le acetone le lelei mai le vavagana o le tautala.

Le manogi o le acetone mai le ooto i totonu o se tamaititi

Acetone manogi i pepe o se tulaga faapitoa. Ae masani ona tulai mai i totonu oi latou. Ua lauiloa o lenei tulaga e masani lava ona aliali i pepe ono uma. Faʻaauau faifai pea i le maualuga o tino o le acetone e faʻaalia ai se gasegase o le accentone.

O mafuaʻaga e mafua mai ai le manogi o le acetone mai le gutu o pepe:

  • Tulaga faigata
  • Malfunctions i le tino popole
  • Faʻaalu mea faigaluega
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi
  • Tau le lelei
  • Faʻafefe masani
  • Gaoioiga le lelei o totoga i totonu
  • Faʻaiʻuga o le Endocrine

E i ai foi se maualuga maualuga o se gasegase o le gasegase i le tupuga o le syndrome o syndrome. Ae o le faateleina o le toto acetone e mafai foi i pepe e leai ni ituaiga ituaiga.

I soo se tulaga, e le aoga le auai i se fale tutoatasi ile togafitiga o le tamaititi. Faʻafesoʻotaʻi vave le fomaʻi!

I le auala, e masani lava ona mou atu se maʻi pipisi e latalata i le sefululua tausaga e aunoa ma se faʻasologa.

Tuua Lau Faamatalaga