E mafai ona susu le susu mo le mumu o le pancreatic?

O le kulimi o se vaega taua ma talafeagai o le lisi autu. E aofia ai se faʻalavelave o meaʻai i se foliga faigofie digestible: protein, gaʻo, vitamini, elemene elemene. O le natura na fuafuaina lenei mea mo le soifua maloloina o tagata mai aso muamua o le olaga i le matua, o lea o lona aoga i tagata soifua maloloina ma maʻi e le mafai ona faʻafitia. Ae e mafai ona inu susu i pancreatitis? E faʻatatau i le vaega o le faʻamaʻi ma pe o le a le ituaiga o meaʻai susu o loʻo tatou talanoa ai e uiga i: lauʻeleʻele, tao tunu poo susu susu, poʻo le kulimi.

Faʻavae ma aoga aoga

O le kulimi o le taofiofi malie lea o le 88% vai ma le 12% solids, lea e aofia ai puipuiga, gaʻo, gaʻo kulū ma vitamini, susu susu ma minerale. O loʻo aofia ai le malosi ma le taua o mea taumafa o susu. E faaopoopo i le gaʻo, o le susu e mauoa i:

O nei mea e talafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻega o le tino talavou ma tausia le matua i le soifua maloloina lelei. E aofia ai se faʻalavelave o vitamini: A, C, D, kulupu B, o loʻo i ai se aoga aoga i le setete o le masukulekelet system, toto, paʻu, lauulu, fao ma nifo. O le mea lea, o le inu ma le taumafa o meaʻai susu e aoga. Ae i le mumū o le pancreas i le vaega laititi, o se meaʻai e le aofia ai le tele o ipu e talafeagai.

Pancreatitis le faʻaaogaina o susu

Mo le masani masani o meaʻai susu, o le i ai i totonu o le tino o se maualuga maualuga o enzymes e maua mai i le pancreas e talafeagai. O le mea lea, o le vaevaeina o le lactose - susu susu - e tupu i le auai o le lactase enzyme. I totonu o le tino matua, o lenei enzyme e maualalo tele nai lo le tino o le tamaititi, ona o le "matua" gland e oo lava i se tulaga soifua maloloina ua faamutaina le tausia o le tulaga talafeagai o le fugaina ona o le matua o foliga.

Vaʻavaʻa ma taimi masani

I le tulaga o le tigaina o le pancreatitis, gastritis poo cholecystitis (mumū o le gallbladder) ma le cholelithiasis - maʻi gallstone - o lenei tulaga o le a sili atu ona maualalo, o le mea lea, i le tumutumu o le feusuaʻiga ma le pancreatitis, o le susu o se tasi lea e le faasaina le faasaina. A maeʻa le taimi umi, e mafai ona e kuka falaoʻo i luga o le susu, le pasene o le gaʻo e le sili atu i le 3.5%, faʻaitiitia i vai 50/50. E le gata i lea, o le susu o le taumafa o le a faʻalautele ona o le faʻaopoopoga o le kefiti-iti kefir - o se vaega mai le 50 g e faʻaopoopoina i le 100. I le mavae ai o sina taimi, o le pata o loʻo faaopoopo i nei vaega - 5 g i le aso. A oʻo loa i le faʻamagaloina o le pancreatitis, o loʻo i ai i luga o le lisi meaʻai i aso taʻitasi, ae tatau ona faʻaeteete i le fua.

Taua: e tatau ona ave ni oloa faʻanatura faalenatura, e aunoa ma ni mea faʻaopopo ma ni vailaʻau, lea e le gata ina faʻafefe ai le gaioiga o le gland, ae mafua ai foʻi ona maua ai allergies.

E masani ona talia e faapea, afai e faasa ona faʻaaoga le susu atoa, ona le mafai lea ona afaina le uila. O se mea aoga tele lenei: e le o iai le gaʻo ma le casein, faʻasaoina vitamini ma minerale. Ae o le lamatiaga o le serum o le tumau lea i le lactose, o le faagasologa lea na mafua ai le faateleina o le gaosiga o enzymes pancreatic. O le mea lea, i le vaitaimi pisi, ua aofia ai i totonu o le lisi o faʻasalaga. I le taimi o le faamagaloga, o le kulimi e mafai ona faasolosolo malie mai i totonu o le taumafa i le kuata kuata i le aso. E tatau ona e inuina i le taeao ao le i faia taumafataga, o lona uiga, i luga o se manava gaogao.

Mea gaosi susu ma tulafono mo lo latou faʻaaogaina

O le vaega sili ona taua i fuaitau o mea taumafa o le gaʻo susu. O le maualuga o le gaʻo, lea e faʻaalia ai le maualuga o le inu, e faalagolago i lona tele i le oloa. Pe a tupu mai le pala, gaʻo, e pei o se mea manogi mama i le susu, faʻafefeteina - fomu kulimi.

O le faʻaaogaina o lenei oloa i le gaioiga laititi, pe a tiga le pancreas, e matua le fautuaina. Aua e te 'ai kulimi i le lumanaʻi - seʻia mafai ona e maua se faʻamagaloga mausali. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete ia aua le "faʻaalu".

O le suavaia o le susu ma le pancreatitis e manaʻomia foi ona mafua i le aofaʻi o ipu e le manaʻomia: o se mea faʻapitoa lea e sili atu ai le gaʻo o le gaʻo, lactose ma isi vailaʻau i le maualuga o le susu susu. E tusa lava pe faʻafefeina i le vai, o lenei oloa e afaina ai se paʻu maʻi.

O le faʻaaogaina o susu susu po o le susu susu ua faʻatagaina na o se foliga masani i le faʻamagaloina, ma sili atu le inu i nei meainu i le taeao. I le afiafi, e tatau ona faia lenei mea e sili atu nai lo le lua i le tolu itula ao le i momoe.

E le mafai ona faʻaumatia le susu i le vevela ma le faʻavaveina o le faʻaogaina o le tino, ae 2-3 aso pe a maeʻa le faʻamalologa o le malosi, e mafai ona faʻafefiloi le falaoa i le suāsusu e faʻafefe i le vai.

Mo le mafuaʻaga lenei, o ituaiga ituaiga o cereals e faʻaaogaina:

E le tatau ona 'aina le millet: o lenei gaʻo e faigata ona faʻataʻi. O le mucous porridge i le faʻaauau o le vai-vai e sili atu ona faigofie. O le kuka falala ma le araisa mo le taʻavale e le fautuaina. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, o ipu susu i totonu o le lisi o tagata gasegase o le a maua ai le aofaʻiga maualuga.

E tatau ona manatuaina o meaʻai talafeagai ile pancreatitis e tāua tele i le togafitiga o togafitiga. O le solia lelei o le taumafataga, mafua ai le televave o le gaioiga, o le a faasolosolo lava ona oo atu ai i le faaletonu o le pancreatic dysfunction. I lenei tulaga, o le pancreatite e mafai ona mafua ai le maʻi suka ma e oo lava i le kanesa, ma o le tausisia o se tulafono laveai e mafai ai e tagata o loʻo i ai lenei faʻamautinoaga ina ia ola umi.

Tuua Lau Faamatalaga