Faʻafefea ma pe faapefea ona togafitia le pancreas ma le maʻisuka: faʻafefea ona toe faʻafoʻi

Saienitisi i auiliiliga uma na faʻaalia le faʻaogaina o siama maʻi, ia e le mafai ona faʻaogaina faʻamalosi masani, maliu muamua, ona toe suia lea e tagata fou ma maloloina. E mafua mai i siama vavave lea e tumau pea i le pancreas. O se gaioiga lea e tupu i totonu o le manava, pe a faia lenei okeni i le fusi.

O le suʻesuʻega sa faia i luga o moa, ae o se taumafa tutusa na tofotofoina i le 100 volenitia, ma sa aoga tele. I le ala, e le gata i le sootaga i le maʻisuka. O se auiliiliga auiliili ma auiliiliga na faia e le au auai i le suesuega sa faaalia ai na matua faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o le kanesa, maʻi fatu ma isi maʻi e fesootai i tausaga.

O le mealilo autū i totonu o se meaʻai malosi. E itiiti lava aʻafiaga ma gaʻo, ae e tele naua meaʻai fualaʻau. O le tele naua o le gaʻo atonu e foliga mai e ese, talu ai o le maʻisuka e manaʻomia le paʻu o le mamafa. Ae na o le latou manaʻomia e amata ai le toe faʻaleleia o le pancreas. E le gata i lea, o le taumafa lava ia na matua mausali - mai le 800 i le 1200 kcal. Ma e ui lava i le mea moni o le masani lelei o le soifua maloloina e seasea i lalo o le 2000 kcal.

E taua le iloa e tatau i tagata gasegase ona lafoaʻi a latou suka ma faʻaitiitia ai le kulukose o lo latou toto i le tele o taimi ina ia leai se mea e maua ai le hypoglycemia (pau i lalo ifo o le masani). "O se suʻesuʻega ogaoga lea e faia i se maualuga ma e aofia ai le sili ona taatele ma auala aupito sili ona taua o le auʻiliʻiliga, - Ma e taua tele le faʻamaonia mo le taimi muamua: o gaʻo eletise e gaosia i le inisalini o le pancreas e mafai ona faʻafouina. O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i le toe faʻafoʻisia (toe faʻafouina) o lenei gland. O lenei mea e faʻamalosia ai mo tagata e maua i le maʻisuka umi, aemaise lava le ituaiga 2. O le taimi nei e mafai ona tatou faʻamaloloina le maʻisuka. Ae e tusa ai ma le maʻisuka ituaiga 1, lea e faatonuina ai tagata inisalini, e le o se mea e sili ona lelei, e tusa lava pe amata ona latou toe faʻafoʻi mai sela e maua mai ai le insulin ma le fesoasoani o se meaʻai. O a latou lava polokalama puipuia o le a faʻaumatia ai i latou, aua o le maʻisuka o se maʻi faʻamaʻi. "

Faailoga o faʻamaʻi pipisi

Faʻalagolago i le atinaʻeina o le maʻi, o le maʻisuka e tele faʻaaliga. Muamua, e maua e le tagata maʻi le tiga, e pagatia i le le mautonu o le fatu, ona maua ai lea o le maʻisuka.

I le uluai laasaga o le atinaʻega, o loʻo mataituina ai le le atoatoa o le gasegase o le gataifale, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O le auala lenei e faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga lava. O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le ketoacidosis o le maʻisuka, o vaʻa tetele, ma laiti ma vaʻa laiti e aʻafia i tulaga e le masani ai.

O le toe faʻafoʻiina o le pancreas i lenei ituaiga faʻamaʻi e faia i le faʻaaogaina o le sulfonylurea, meaʻai talafeagai ma le gaioiga faaletino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le kulukose e maualuga. O faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ma le tiga ogaoga i le pito i luga ma le solia o le gaʻoina o meaai. O le maʻi e atiaʻe i ni tulaga se tele:

  1. Vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻaleagaina o le faʻagasologa i le gland eseʻese ma faʻamagaloga.
  2. O le le fiafia i peta beta e mafua ai le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo.
  3. O le maʻisuka ituaiga 2 e amata ona fai.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaʻeina o le faamai, ua mafatia se tagata mai:

  • ia tumau le susu
  • le le mafai ona faanatinati lou fiainu
  • faateleina le aofaʻi o urina ua gaosia,
  • faaitiitia po o le faateleina o le mamafa o le tino,
  • ogaoga paʻu ma le mago,
  • hypersensitivity i le foliga mai o le faaseʻe o le fao i luga o le paʻu,
  • vaivaiga ma le afu,
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa.

O faailoga ia e faʻaalia ai le amataina o le atinaʻe o le faʻamaʻi. E le mafai ona e le amanaiaina i latou. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega.

Taʻiala mo togafitiga

Ou te fia toe tosina atu le manatu i le mea moni o tagata uma o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas e tatau ona amanaʻia o lenei mea umi ma faigata. Aemaise lava, o le togafitiga o le a faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaau oona.

Ae ui i lea, o se taua taua i le fofoina o togafitiga, pe a iai le maʻisuka, e tatau ona tuuina atu i meaʻai talafeagai. Mo lenei mea, i se tulaga maualalo, o le a tatau ona tuuese mai le taumafa o le maʻisuka ia mea uma e le taliaina, o se taunuuga o le tiga o le pancreas.

O le togafitiga o fualaau oona o le a manuia pe afai e mulimuli uma fautuaga a se fomaʻi. O nei togafitiga o le a mafai ai ona aloese mai nisi o faafitauli ma faʻatuina le gaioiga a le tino atoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai le tiga i totonu o le manava, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina ni mea faitino. A o talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le manaoga mo le faaaogaina o No-shpa, Papaverin.

Ina ia mafai ona fesoasoani i le vaega o le pancreas, o nisi o enzymes e faʻaaogaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Pancreatin, Mezim poʻo le Digestal.

O se tagata e aafia i le pancreas ua faʻatapulaʻaina e le gata o togafitiga faʻamalositisi, ae o se taumafa malosi, o le togafitiga autu. I le faagasologa, e faʻaaogaina ai sui soʻo ma le enzymes.

Mo le togafitia lelei o maʻi faʻapitoa, e manaʻomia foi ona vavae ese mai le lisi o lisi se lisi faapitoa o oloa, lea e faalagolago i le maʻi maualalo. O le fesoasoani i se tagata ei ai le palacreas vaivai ma le maʻisuka e mafai ona matua faigata lava, o le manuia e mafai ona ausia i le matauina o faatonuga uma a le fomaʻi.

O le faagasologa o le togafitia o le maʻisuka i le maʻisuka e faigata, ona o le faʻaleleia o lenei mataupu e le mafai ona taua. E naʻo auala faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina, e aofia ai, e le na o vailaau, ae o se taumafataga faapitoa.

Ina ia mafai ona toe faʻafoʻisia ma faʻamalosia le maʻisuka e le fesootaʻi ma faʻafitauli, o le togafitiga e mafai ona tausia i le olaga atoa.

Afai o le maʻisuka ei ai le pancreatitis, gasegase o le cystic poʻo le pancreatic, e taua le vave amataina o togafitiga.

  • aveina o vailaʻau e faʻamalolo ai le mumu, foʻia o cysts,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau e toe faʻaleleia ai ma lagolagoina le galuega a le okeni na aʻafia,
  • togafitiga o faʻafitauli
  • matua taumafa
  • tausisia o le suka i totonu o tapulaa masani.

O a vailaau o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le tino?

Ina ia faʻamalieina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vailaʻau, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • antibacterial
  • analgesic
  • anti-inflammatory.

Mo le toe faʻafoʻiina o galuega faalilolilo, o togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma vailaʻau o loʻo aofia ai enzymes (Creon, Mezim forte, Panzinorm) o loʻo faʻatulagaina.

E filifili e le fomaʻi le fuataga ma le umi o le vasega, e faʻavae i le tala faʻasolopito, faʻasologa o faʻamaʻi, ma le maʻi. O loʻo faʻataʻitaʻiina foʻi le faʻamaʻi i le maʻisuka, lea e faʻaolaina ai faiga faʻava-o-tino ma ei ai sona aoga aoga i le okeni ua aʻafia.

Faʻafoʻisia o galuega a le gland ma meaʻai talafeagai

O le tulaga autu mo le vave faʻaleleia o le pancreas o meaʻai talafeagai. E tatau i se tagata ona teena le falai, gaʻo, meaʻai vevela.

E manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o oloa faʻatau falaoa, suamalie. Mo le loliina o le tino, o le tolu-aso anapogi e faʻaalia.

O le maʻisuka o le Pancreatogenic o se maʻi o le endocrinological lea e atiina ae o se taunuuga o le mimiti poʻo le faʻalaumalie o le mumu o le pancreatic, pe a le toe tuʻuina atu le insulin i le tino saʻo. E togafitia togafitiga ma le fesoasoani o se meaʻai.

Ua fautuaina e fomaʻi nei vaega o fualaau faasaina:

  • enzymatic (Pancreatin, Panzinorm, Pangrol),
  • painkillers (Duspatalin, Mebeverin),
  • sulfonylurea preparations (Glurenorm, Daonil, Diabeton),
  • thiazolidinediones (Avandyia, Aktos),
  • biguanides (Diformin retard, Silubin),
  • oloa tuʻufaʻatasia (Glimecomb, Amariline M).

Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, o le maualuga o le kalori meaai faatasi ai ma mea maualalo maualalo ma o le tele o meaʻai gaʻo ua faʻaalia.

O le maʻisuka ua mafua ona o se faaletonu i le tino o le endocrine, lea e le afaina ai le gaosiga o le inisalini. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, e lagona e le tagata maʻi se fiainu faifai pea, e tele taimi e masani ai, e popole o ia i vaivaiga maso.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona maua mai i le talaaga o le oona ma metotia o lona taui i lenei tulaga e fesootaʻi ma se taumafa faapitoa. O se tasi lea o metotia masani a tagata e togafitia ai se faʻamaʻi o lenei ituaiga.

Meaʻai mo le maʻisuka

Muamua lava, e tatau ona e 'ai atili fualaau aina ma fualaʻau. O amioga leaga e pei o le ulaula tapaa ma le inu ua uma ona faʻamalofia. O le taumafaina o meaʻai ma le tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo e tatau ona faʻaitiitia i se mea maualalo, o loʻo matou talanoa e uiga i meaʻai gaʻo, paluga, muffins, sweets, pateta, araisa, ma isi mea faapena. E ui lava i lea, e le mafai ona e fia 'ai, e tatau ona e' ai faʻalua - 5-6 taimi i le aso.

I le faaopoopo i mea taumafa, e taua tele le avea o se tagata e galue faaletino: faia i le taeao ma auai i isi taʻaloga. E taua tele le aloese mai le atuatuvale, aua o le tele o lagona e mafua ai le faateleina o le toto suka.

O nisi nei o fua o meaʻai e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka:

  • ave ni pi paepae masani se tolu ma tuu i latou i le po i totonu o se ipu malamalama e afa tumu i vai malulu. O le alapo i le taeao e ai ni pi ma inu vai,
  • ave le aʻa o le horseradish i se umi pe a ma le 20 cm ma le mafiafia o se tamatamai lima. E te le manaʻomia ona fufuluina, na o le fufuluina. Ma, i se tulaga nutimomoia, tuu i totonu o se fagu-3-lita. Faʻaopoopo 9 paluga o paluga olola ma paluga olola iina. Liligi le pia fou toetoe lava i le ua o le apa ma tuʻu ai i se mea pogisa mo aso e 10. Taʻu ma inu le faʻafefete 1 teaspoon faʻatolu i le aso, o le aso e sosoo ai 1 sipuni sau tolu i le aso. O le togafitiga e 1 le masina,
  • olo ma se kofe kofe 2 sipuni tele o le falala ma faʻafefiloi i le 1 tbsp. e maualalo-gaʻo kefir. Lulu lelei ma ave 2 taimi i le taeao i taeao ma afiafi e afa itula ao leʻi faia le taumafataga autu.

E faʻapefea ona fesoasoani fesoasoani o pusi

I le tau faasaga i le natura faʻamaʻi e sau i le laveai. Masalo, e leai se faʻamaʻi tasi e le mafai ona togafitia i togafitiga faʻataʻitaʻi.

Ma e ui lava e le mafai e le phytotherapy ona faʻamalolo atoatoa faʻamaʻi maʻi mama, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. I le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina e faia ni sauniuniga faʻapitoa.

Latou te faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faateleina ai le puipuiga a le tino.

E mafai foi e le meli ona manuia, ae talu ai o lenei oloa e mauoa i meaola, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, e tusa ai ma uiga o lenei faʻamaʻi.

Laʻau faʻamalo: togafitiga faʻatoʻaga

O le tele o fua o togafitiga masani e faavae ile gaioiga o laau ma laau. Soo se aoina o laau afaina e tatau ona mamanuina ina ia i ai se aoga aoga i le suka o le toto, tausia le metabolism i lalo o le puleaina, ma faaleleia le aoga o gaioiga uma.

Paʻu paʻepaʻe, ufiufi mauga, fugalaau, talalaʻau, oats, alfalfa, vine pi, vine ma seleni e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

O nisi nei o fualaʻau:

  • pe afai o le toto maualuga maualuga e fesootaʻi ma le faʻavaivaia o le pancreas, e mafai ona e saunia lenei vaifofo: e tatau ona tuu 10 laupepa faʻailoa i totonu o se vevela ma sasaa vai inu i se aofaiga e sili atu le telē nai lo le tasi ipu. I le faaiuga o le aso, ave le tasi ipu (50 kalama) i le aso mo le afa itula ao le i saofai i le laulau. O le togafitiga e 14-21 aso,
  • O le elekiniki o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i mea masani. Mo le tasi vaega o le meaʻai, e tatau ona e aveina ni vaega se lima o vai faʻafefe. Suauu mo ni nai minute, taofi ma 'ai se teuteuga o le tasi ipu tioata 1-3 taimi i le aso,
  • o le maʻisuka e mafai ona togafitia i le wormwood. E tatau ona ave faʻamago vao vao vao i le aofaiga o 2 tbsp. L., tuu i totonu o se koneteina tioata tioata ma liligi le 100ml o vodka. Tapuni ipu ma se tapuni ma tuu i se mea pogisa mo le 8 aso. I le faaiuga o lenei taimi, lulu, tataʻi le mutia vao, ma teuina le mea na afaina i totonu o se fagu i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu e matua tapunia. Inu 15-25 pa'ū aʻo leʻi taumafa 3 taimi i le aso,
  • mūmū laulaʻau mūmū i se aofaiga o le 2 sipuni gaʻo liligiina 2 ipu vai inu. Faʻamalu mo le afa itula, ona fai ai lea o le vevela. Inu i soo se taimi o le ao po o le po nai lo le lauti,
  • ave otaota mago o le manulele mauga i le aofaʻi 20 g, vae 1 ipu vai inu ma alu mo le kuata itula. A maeʻa ona inu ma inu 1 tbsp. l tolu i le fa taimi i le aso.

Isi togafiti masani o togafitiga o le maʻi

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga a tagata ua faʻaaogaina ina ia faʻaleleia le faatinoga o lenei tino e aunoa ma le faaleagaina o le tino. O le pancreas o se okeni o le gaioiga i totonu lea e maua ai le inisalini ma enzymes ina ia mafai ai ona faʻataʻatia lelei meaʻai ua aofia i le tino.

O le tele lava o taimi, o le faʻaleagaina o le pancreatic e mafua ai le palacreatite le tumau pe sili atu, faapea foi ma le maʻisuka.

O le pancreatitis o loʻo maua i le faʻaogaina atoa o le pancreas. O mafuaaga mo le atinaʻeina o le faamai e mafai ona avea ma itu eseese, e aofia ai le fesuiaiga o auala ole auala e mafua mai i gallbladder faamaʻi, ava malosi i mea inu ava malosi, manua o le pancreatic, faamai pipisi, ma faaletonu o fesootaiga.

Soʻo se faaletonu o le maʻi e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le tele o taimi, o le faamaʻi na mafua ona o le tele o meaʻai, atherosclerosis o le vascular system o le pancreas, faʻapea foʻi ma le i ai o se mea na tupu. O le faailoga autu o le maʻi pancreatic o se lagona vevela tumau i le gutu.

E faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi ma isi metotia

O togafitiga faʻalauiloaina o le a fesoasoani i le faʻamamaina o vaʻaia ma toto toto mai le faʻamaʻiina o le cholesterol ma mea leaga faʻapena. Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina ai recipes a tagata e togafitia ai le faʻamaʻi i auala agamalu ma le lelei. I nisi o tulaga, o togafitiga togafitiga e sili atu le aoga nai lo togafitiga faafomaʻi faaleaganuu.

Ina ia mafai ona lelei le metotia a tagata, e tatau ona fetuunai le taumafa ma tausisi i meaʻai faafomaʻi ua faatonuina. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, o latou lisi e aofia ai mea e maua ai suka, sugary, gaʻo, falai ma meaʻai vevela, mea inu ava malosi.

O meaai e tatau ona faapaleni, faʻaauau, ae i ni tootoo laiti, aua e le faatagaina le galala. Aemaise lava le fautuaina mo le faʻaaogaina o meaʻai mai le falala ma le oatmeal.

E tatau foi ona taofia uma le ulaula.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le maʻisuka, e filifili le fomaʻi. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, togafitiga poʻo taotoga o togafitiga ua faʻataʻitaʻiina e lagolago ai galuega a le tino

Afai o le lagolagoina o metotia togafitiga e leʻi maua mai iʻuga, ona mafai lea ona faʻaleleia le pancreas i le maʻisuka i le na o le suia o se okeni maloloina i le tagata maʻi. O lea ituaiga o taotoga e masani ona talafeagai mo tagata e iai soʻo se ituaiga o togafitiga. E masani ona totoina sela o le motu o Langerhans, e nafa ma le faʻasiga o le inisalini. O se gaioiga mo le maʻisuka e faia pe afai:

  • tetee i le tui o le inisalini ua faʻaalia,
  • gasegase o le tino
  • o le maʻisuka na mafua ai ona ogaoga ni faʻafitauli.

O faʻatatauga talafeagai e mautinoa ai le toe faʻafoʻisia o le gland. E mafai ona ausia le sili ona lelei pe a fai o le toe gafa o loʻo faia i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, talu ai o le a aʻafia le maʻi suka i le lumanai, lea o le a faʻafefe ai le toe faʻaleleia o le maʻi.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

Pancreatin ma Festal fesoasoani i meaʻai e sili atu ona faʻaleleia ma faʻaleleia. O nei sauniuniga enzymatic.

E mafai e le maʻisuka ona ave i latou: e masani ona faatonuina e fomaʻi ia fualaau e faaleleia ai le fausiaina o meaʻai ma faʻamalolo ai faʻamaoniga o maʻi mama.

Pancreatin ma Festal o le a le fofoina le maʻisuka, ae o le a matua faaleleia atili lo latou manuia. Mai analogues, ua faatagaina e ave Mezim ma Pangrol.

Afai o le tagata ua faatonuina togafitiga togafitiga, ona faʻaaogaina lea o papa. O le tofiaina o soʻo se vailaʻau e na o se fomaʻi e faia, aʻo leʻi faia lena suʻesuʻega maeʻaeʻa o le maʻi.

I lenei tulaga, e taua le le auai i togafitiga tutoʻatasi, ae le o le faʻaaogaina o auala faʻapitoa e fautuaina e uo ma tagata masani. O ia amioga o le a le taitai atu i se mea lelei.

Taumafa ma isi fautuaga

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi e le gata i se fomaʻi faʻamaʻi, ae o se tagata e faia meaʻai mo le togafitiga o gland. O ia o le a faʻaalia le mea e tatau ona fai ma le umi e tatau ai. I le tautalagia o uiga uma o le taumafataga, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. o le taumafa o le maʻisuka, ina ia maua ai togafitiga mo le pancreas, e tatau ona aofia ai le fua faatatau sili ona mamafa o nisi vaega. E uiga i protein, gaʻo ma gaʻo,
  2. carbohydrates, i le avea ma vaega autū o meaʻai, e tatau ona aofia i le 350 gr. ao faagasolo le aso. O pulu (e tusa ma le 100 kalama) ma gaʻo o loʻo i ai i se vaega laʻititi i le taumafataga, o lona fuainumera e le tatau ona silia ma le 60 kalama. i le 24 itula
  3. vasega o le 'aiina o meaai i le aso e tatau ona itiiti ifo ma le fa. O le aofaiga sili ona ono, ae i ni vaega laiti, ina ia faasolosolo malie le faaleleia o ana galuega.

E fautuaina e faʻamautinoa le sauniuniga o nisi o ipu e faʻaaoga ai se masini faʻavela afi. Fried igoa e tatau ona mou ese mai le taumafa a se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka mo se taimi uumi. O se auala masani e kuka ai le kuka, ae o le gaoi ma le taoina e faatagaina naʻo le taimi o le faʻamagaloga.

Tuua Lau Faamatalaga