Le tofo leaga ma le susu ma le pancreatitis

A iai se tofo i le gutu ma le pancreatitis, e mafai ai e oe ona mataʻituina le soifua manuia o le maʻi, fuafua le tulaga o le faaleagaina o le okeni ma faʻamaonia le i ai o patho o le ate ma le gall vess. I se faaopoopoga, o le malosi o le malosi i le uiga masani o le faʻaalia o le lumanaʻi faigata. O le mea lea, o tagata uma o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi e tatau ona i ai se manatu pe o le a le tofo o le ai ai faʻamaʻi, mea e tatau ona e suʻe. E tatau foi ona e iloa pe aisea e aliali mai ai le oona i le gutu ma le pancreatitis, e toso ai le afifi ma pe faapefea ona aafia ai le manava fou.

Aisea e aliali mai ai se tofo

O foliga vaaia o le tofo i togafitiga o se faailoga taatele. E le gata i lea, o le tofo o 3 ituaiga.

O le a le tofo i le gutu ma pancreatiti o loʻo faʻatulagaina i le tagata maʻi o le a fuafua e ala i lona tulaga, ituaiga o togafiti ma faʻasoesa.

E masani lava o se manogi manogi po o se tofo faapitoa e fesootai ma se suiga i le galuega o totoga i totonu. E taua le malamalama o le mea e tupu ai meaola e afua mai i le oral vevela, faatasi ai ma le faʻafefiloi o oloa ma le fuluvaʻa ma a latou suiga i le manava. Ona o lenei mea, o le matutu o le mafuaaga autu lea o le tofo.

Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻalialiavale o le tino, pe a oʻo ina vevela le pancreas, e masani ona i ai se lagona vevela pe a uma ona 'ai. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le tele o mea e tuʻufaʻatasia ai se lagona le lelei - o se faʻaleagogo, o le fiainu ma se mea paʻu.

  1. Manatua, tiga le mautonu.
  2. Faʻaopoopoga tele o hormones.
  3. Le lava le suka, e mafua ai le faateleina o le toto o le inisalini toto.
  4. O le vomiting tumau lea e le aumaia ai le toomaga.
  5. Faʻatau.
  6. Faateleina le vevela.
  7. Tatala
  8. Tele le galala.

I le tulaga masani o le faamai, ua tupu le mago ona o le le lelei o meaai i pancreatiti. O le tele o oloa e le mafai ona liua ona o le leai o se tasi o enzymes. O le mea lea, o le malamalama e manaʻomia lea o oloa e mafai ma e le mafai ona 'aina.
E ono oʻo mai se taimi oona, o mafuaʻaga nei:

  • o se lagona oona ma le atiina ae o faamaʻi pancreatic o loo faaalia ai lava e tetee atu i le talaaga o le atinae o cholelithiasis,
  • le faʻaitiitia o le talo ona o faʻamaʻi o le gallbladder, piliati tract,
  • o le manogi o le acetone e aliali mai pe a faʻamaʻaloina le tino, oona, glucose ua tupu.

O le a le taimi mulimuli mo pancreatitis

Pe a oʻo ina vevela le gland, ona lagona ai lea o le le mautonu o le le mautonu i le sonone pe a faʻaleagaina, le vevela matuia, le mautonu o le nofoa e faʻaalia. Ae o le tele o tagata gasegase latou te matauina le i ai o se taimi le fiafia e le o ese atu i le gasegase.
E taua le mafaufau e le talafeagai le aveeseina o lenei faʻaaliga e faʻaaogā ai le tolopasita, kulumu, ma le sulu.

O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga.

O le i ai pea o le suamalie faifaipea e le faatupuina ai le le mautonu ma le atuatuvale i maʻi, e ui lava o le faʻailoga o loʻo faʻaalia ai le tele o faʻalavelave faʻaleagaina-o se suiga i le digestibility o gaʻo. Afai e le toe togafitia, o le a tupu aʻe le maʻisuka i le gasologa o le taimi.
Ona o le ogaoga o le faʻaleagaina o le patho i le pancreas, o loʻo i ai se aafiaga taua i lona gaioiga. O se taunuuga, e maualuga le maualuga o le suka toto ma e tatau ona i ai i le mimi, afu, ma le fulu. O le mea lea e lagona ai e le tagata gasegase i lona gutu le pancreatitis.

O le tutusa o le suamalie e taʻu mai ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O le i ai o se maualuga maualuga o le kulukose i le vavalo o le a taitai atu i:

  • i uta
  • siama faʻamaʻi
  • stomatitis
  • gingivitis.

O le lagona o le aukoa o loʻo taʻu mai ai le gaosiga o le kulukose ma le lactic acid e siama i le vavagana o waha. O lea ituaiga o tofo e maua mai i le reflux, pe a faateleina le elemene o le manava, o lona anotusi i totonu o se aofaiga laitiiti e auina atu i le esophagus ma le gutu. O se faʻaaliga talitutusa e faʻaalia ai le i ai o le gastritis i le tagata maʻi.

O le foliga mai o le oona ma le pancreatitis e mafai foi ona faʻaalia ai se togafiti o le gallbladder.

I lenei tulaga, o le pancreatite o se maʻi faʻasalaga i le tulaga o le faaleagaina o le gallbladder - cholecystitis, o loʻo faʻaalia i se suiga i fafo atu o le talo.

O le tiga e tupu ona o le le muta o le paʻu o le talo i totonu o le isophagus, o le vomiting. E le gata i lea, o le ai ai se tofo o le uamea, e faʻaalia ai le i ai o togafiti o le maʻisuka ituaiga 1.

O se mea taatele i pancreatitis o le gutu malogo. E masani lava, e tupu mai i le faʻamalaina, ona o le leaga o le vomiting, nofoa le fiafia. O nei faʻaʻailoga e taʻitaʻi atu ai i le leiloa o le vai, muchous membranes faʻamago ese, o se mea i totonu o le faʻaʻo lagona ua lagona. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi ua mago, e le o iai ni vaʻa i le laugutu, e le o iai le pala. O nei faʻailoga e taʻitaʻia ai lagona matuia e faʻalavelave i le 'ai masani. A uma mea uma, o le susu e fesoasoani e faamaluluina meaai ma ave i ai.

Afai e le lava le pala, ona masani lea ona maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract - o loʻo i ai le manava, le mamafa, ma le pala.

O le a le mea e fai i le gagana

I le leai o ni faʻamaʻi o le taimi masani ma le gasegase, sili atu le soifua maloloina, o le laulaufaiva o le ai ai se lanu piniki, ma sina laititi paʻepaʻe. Afai e faʻasaʻo le soliga o le tino, e tupu le pala, ona suia lea o le paolo, malosi, o le laulaufaiva. O lona maualuga, foliga, fausaga e sui foi.

A iai le pancreatitis, e paʻu le paʻu, o le lanu e paepae paepae, ae o le laulaufaiva e magumago. O le le tutusa o mea o loʻo i tua o le laulaufaiva i nisi o vaega o loʻo matauina, o le faateleina o le papillae faateleina.

E le gata i lea, o le paolo o le laulaufaiva e mafai ona i ai se lanu samasama, lea e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi pipisi.

  1. Gall vladder.
  2. Biliary tract.
  3. Suia o le gaioiga o le ate.
  4. Hepatitis.

A maeʻa le sili atu i le 5 aso, siaki se fomaʻi.

Mafuaaga o se paʻu i le faai

Afai e maua mai le pancreatite i se foliga lapopoa, o le tagata maʻi e popole, atuatuvale, lea e oo atu ai i se lagona o le paʻu i le faai. E le gata i lea, e mafai ona tupu lenei tulaga i le i ai o le gutu malogo ma le pancreatitis.

O le i ai o se coma e mafai pe afai ei ai se suiga i le tulaga o le hormonal, le lava le gaosiga o enzymes e fesoasoani i le malepeina o meaai. O lenei mea e aafia ai le gaioiga masani o le thyroid gland, o le mea lea ua aliali mai ai se paluga. E masani ona tusia lenei faʻamatalaga ma se faʻamaʻi pipisi masani.

E mafai ona e faʻateʻa ese le faʻafitauli i le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e faʻaitiitia ai le afaina i le pancreas.

Aveesea o manogi manogi ma le tofo

Ina ia faʻaitiitia le leaga o le manava ma le manava manava i le pancreatitis, latou te lafoaia le mafuaʻaga na mafua ai nei faʻaaliga. Faʻafetai i le faʻamaoniga, o le autu ma le faʻamaʻi lata ane ua faʻaalia.

E ala i le mulimuli i faatonuga a le gastroenterologist, tagata fai meaʻai, tootoo, o le faʻaalia o se maʻi o le maʻisuka e aloese mai ai.

  1. Tetee mai le ava, ulaula.
  2. Mea taumafa, malologa.
  3. Faʻaauau taimi o faʻatinoga faaletino.
  4. Vaʻai vave i le fomaʻi.
  5. Faʻavaeina o le tino popole.

Aisea e tupu ai se tofo faapitoa ile gutu?


O le tofo i le gutu ma le pancreatitis o se mea e masani ona taatele, i se faaopoopoga, e ono suamalie, inu pe oona. E faʻalagolago i le setete o le soifua maloloina o tagata, le ituaiga o le maʻi, ma le tele o isi mea.

E tele lava ina le manava le manava po o se tofo faapitoa e na o le solia o gaioiga i totonu. Ae e tatau ona e iloa o le faʻaaogaina o otaota e oʻo lava i le gutu, pe a faʻafefiloi meaʻai ma fulufulu ma na o le taimi lava e oʻo mai ai le manava. O le mea lea, o se tasi o mafuaʻaga autu mo le tofo lelei o le a avea ma gutu malogo.

I le pancreatitis, e mafai ona tupu le gutu malulu ona o:

  1. Faʻasagaga, faʻalavelave faʻalavelave ma mea e teʻi ai le tiga, lea e maua ai le sili atu o le cortisol hormonone ma le adrenaline. O le mea lea, latou te fai mai e peiseai ua matago le gutu mai le fiafia.
  2. Le lava le aofaiga o le hormone insulin - o le fesoasoani autu i le gaosiga o le kulukose (i lenei tulaga, faaopoopo i le mago, fia inu foi e faʻaalia).
  3. Le manava, lea e mafai ona oo atu i le manava masani, o le uiga o le pancreatitis masani.
  4. Oona, faʻaogaina o le vomiting, fiva - o faʻamaʻi e faʻatasi ma se faʻalavelave tele o le maʻi maʻi.

I le pancreatitis e le masani ai, o le gutu malogo e mafai ona taʻitaʻia ai le le lelei o mea taumafa, ona o le tele o oloa e le mafai ona gaosia ona o le le lava o ni enzymes. O le mea lea, e tatau ona e iloa le lisi o oloa faasaina ma aoga.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le malulu ma le paʻu o le lauulu ma le paʻu o lauulu, o taʻaloga i tulimanu o laugutu e mafai ona avea ma hypovitaminosis po o fualaʻau, lea e le maua ai e le tino ni vitamini ma elemene tāua i le tele o aofaiga pe mafatia foi i le tele o mea. Ona o lenei mea, o le mucous membranes o le a matua mafatia lava.

Talia suamalie i le gutu, mafuaaga, faailoga

O se suamalie suamalie i totonu o le gutu e mafai ona faʻaalia ai maʻi ogaoga.

O le gagana a le tagata e faʻapipiʻiina ma faʻapitoa faʻaleleia, faʻafetai i le tofo o meaai ma le lagona pe a uma ona lagona. Aisea e suamalie ai le suamalie?

Suiga i soʻo se matagaluega e taʻitaʻia ai le tino o le tino ma faʻalavelave ai manaʻoga na lafoina i le faiʻai.

Latou te toe foi atu i le tagata talileleia i le laulaufaiva ma suia atoa le tofo, o lona uiga o le oona ma le tiga oona pe a uma ona 'aiina meaai e foliga mai e suamalie.

Pe a faʻafefiloi meaai, o le maualuga o le tofo e maualuga ma o lona suiga e le o matauina.

O mafuaaga o le suamalie suamalie

O le faʻamalosia o le faʻaogaina o meaʻai e ono faʻaosoina ai foliga o se suamalie suamalie i le gutu.

O mafuaʻaga mo le suiina o le tofo i le gutu mo se tala lelei mulimuli ane o:

  1. Faʻaleagaina o le tino. E tupu i le gastritis ma le maʻi o le peptic, pe a iai le maualuga o le eletise. Mai le manava, o se vaega o le gaosia o meaai e lafoina i totonu o le manava.
  2. Le auai o Pseudomonas aeruginosa. O lenei siama e masani ona afaina ai le sinusina o le isu, e mafua ai le gaogao o le nasal, puupuu le manava, ma le tiga o le pusa. E le afaina le tofoina o lagona.
  3. Fuʻa. I le faʻaaliga o le laulaufaiva ma le faʻaalia pea i le nicotine, o le iloa o le tofo o suiga.
  4. Faʻatauga i vailaau faʻasaina (vailaau faʻasaina).
  5. Pancreatitis O le atinaʻeina o pancreatitis o loʻo faʻaalia mai e le suʻeina pea o le taeao ma se lagona vevela lē fiafia i totonu o le manava.
  6. Faʻasologa o faʻamaʻi.
  7. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaosiga o le gaʻo, gaʻoina poʻo le 'ai tele o laʻau suamalie.
  8. Setete o le le mautonu, le mautonu. Faʻamafanaina o le nerve mata poʻo le taua.
  9. O le maʻi suka, lea e maua ai le suamalie suamalie i le gutu, o isi uiga e foliga mai: o se lagona o le matelaina, fiainu.
  10. Faʻafitauli o nifo, faʻamaʻi o le nasopharynx: pharyngitis, tonsillitis, faʻataʻi otitis, sinusitis, caries, faʻamaʻi pipisi.
  11. I fafine, ao maʻitaga, suiga o galuega e tutupu i le tino atoa. O meaʻai e faamuamua e suia foi.
  12. Faʻafitauli o le maʻisuka.

Talia suamalie i le gutu, mafuaaga, togafitiga, togafitiga

Afai ei ai isi faʻauiga faʻatasi ma se tofo: o le aisa, o le muʻamuʻu, belching, ona mafua lea ona o le le paleni poʻo le vaivai o le tino. E tatau ona vavaeese nei mafuaaga ma toe foʻi uma i mea masani.

Mo nisi faʻamaoniga faaopoopo, e te manaʻomia se feutagaiga ma se gastroenterologist, fomaʻi, suʻesuʻega ma suʻega.

Faʻamatalaga, togafitiga

O le faʻaaogaina o le tino o le manava o le a fesoasoani e faʻamaonia maʻi.

Ina ia faʻamautinoa le faʻamaonia saʻo, e tatau ona faia se auʻiliʻiliga mo le i ai o le suka i totonu o le toto, biochemistry.

O iloiloga o le a fesoasoani e maitauina suiga i le paʻu, faʻapea foʻi ma le le mautonu i le gaʻo gaʻo.

O suʻesuʻega e faia: FGS, ultrasound of the abdominal cavity, ua faia se x-ray, faatasi ai ma le faʻaofiina o se vailaʻau o le eseesega o le lanu. E fautuaina e faia se suʻesuʻega atoatoa o le tino atoa.

Afai e maua maʻi o le tino o soʻo se okeni, ona faia lea o togafitiga e faʻatatau i le faʻamautuina o le tulaga ma faʻaumatia mafuaʻaga o suiga o le tofo. Afai e leai ni mea leaga matuia, ma o le tofo o loʻo faʻaauau pea ona faʻalavelave, ona sosoo ai lea ma fautuaga nei:

  • e manaʻomia le suia o le tuufaatasiga o mea taumafa - e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, meainu suamalie ma gaʻo, mea e faʻapipiʻi-kuka-kuka
  • tausia le tumama o le tino, pe a uma ona 'ai, faʻaaoga le gutu, faʻalanu umi mo le 5 minute, ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso. Ia faʻamalosolo le laulaufaiva.
  • o se vai vaifofo ma le masima, o laau afaina o le chamomile poʻo le sage e fetaui lelei. O nei metotia uma e aoga tele i le aveesea o manogi ma mea manogi i le gutu,
  • e aofia ai le tele o lanu, vaitau eseese, fualaau faisua ma fualaʻau. Mo le faʻauluina ole fofoga, e mafai ona e faʻaaoga lemoni, moli, fualaau. E mafai ona e kukaina fatulaʻau kofe, ufiufi pulumu, fasi mite.

O le a le gagana o loʻo talanoa ai?

Le lanu o le laulaufaiva e mafai ona talanoa e uiga i faʻamaʻi.

E masani lava i le taeao e mafai ona e vaʻaia se lanu enaena, o nisi taimi e pulapula le lanu uliuli i luga o le laulaufaiva. O siama na faaputuputuina i le po e teuina i luga o le laulaufaiva i foliga o se ata tifaga ma o ese mai le manogi ma le manogi.

I le lanu, lapopoa, mafolafola i le laulaufaiva, e mafai e se tasi ona faʻamasino e uiga i suiga eseese faʻapitoa i le tino, e tusa ai ma faʻamatalaga o vailaau i sasaʻe. O le laulaufaiva o se ata lafoia o totoga i totonu.

O le aʻa o le laulaufaiva e taʻu mai ai le tulaga o fatugaʻo, o le ogatotonu - o le galuega a le manava, o mea e lata i le molars - faafitauli o le ate, le pito o le laulaufaiva - maʻi fatu, i itu uma o le laulaufaiva - togafiti i totonu o le mama, o se togavao i le ogatotonu o le laulaufaiva - o le tulaga o le vaʻa. E tatau ona e mafaufau i le gagana i le taeao pe a uma le moe:

  • afai e faʻateleina, tusitusi, o loʻo i ai ni nifo nifo, o lona uiga, atonu, faʻafitauli o le hormonal, suiga i le vevela,
  • Faʻaitiitia le tele o lapisi e faʻaalia ai le vaivai ma le faʻaogaina o le tino,
  • seʻi alu laʻititi - o se faailoga o le paʻu,
  • o le i ai o se lanu paʻepaʻe o le laulaufaiva e taʻu mai ai le anemia,
  • lanu samasama o le a taʻu mai ai faʻafitauli o le ate,
  • o se lanu vaivai e faaalia ai le fatu o faafitauli,
  • o se lanu lanu o le laulaufaiva e tupu i se manava vaivai, faʻalavelave i le pule faalilolilo,
  • lanu uliuli ei ai se sootaga vavalalata ma ni mea sese matuia i le vaega o mea e afaina ai po o se faateleina o le eletise,
  • o le lanu kulupu e mafua mai i le oona, faʻamaʻi pipisi ma le paumonia ma le fiva,
  • mūmū ma faʻalautele - o le mafuaʻaga o faʻafitauli o le tino,
  • eleelea eleelea eleelea - masani ona maua, o le i ai o toxins i le tino, o le i ai o parasite ma siama,
  • o aʻafiaga loloto e faʻaalia ai se vavave i faʻafitauli i vaʻa o le faiʻai.

Gagana o le faailo sili lea o le tino o le tagata. Na te faia se tasi o galuega taua i le tino, faatasi ai ma lana fesoasoani latou te lagona le tofo, 'ai ma talanoa. Suiga i tofo, lanu, foliga, ituaiga o gagana e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi ogaoga. O le galuega autu e le o le misia o nei manatu ma saili fesoasoani talafeagai.

O a faʻafitauli o loʻo faʻaalia e le lanu o le laulaufaiva, o le vitio o le a taʻu mai:

O le faʻatumuina o le tala faʻasolopito o le tagata maʻi ma se faʻamaoniga o le chronic poʻo le sili atu pancreatiti, o le fomai, o loʻo faʻamatalaina le ata o le falemaʻi, e masani ona matauina ia uiga taatele e pei o le mago, oona, manava manava. Aisea e tutupu ai nei faailoga ma le mumū o le pancreas?

Mafuaʻaga o le matutu ma le oona i le gutu ma le pancreatitis

Laʻu gutu po o le xerostomia, e fai ma tulafono, e faʻaalia lava pe ae taofi pe faʻaitiitia le gaosiga o le susu. O lenei faʻaʻailoga e mafai ona faʻaalia i le togafitiga o fuga o loʻo i ai, ma i isi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, lea e aofia ai le pancreatitis biliary tumau.O le faʻaleagaina o le faagasologa i le pancreas e masani lava ona mafua mai i cholecystitis poʻo cholelithiasis (cholelithiasis), pe a faʻafeiloaʻi mai le afaina o le tino i totonu o le okeni, faʻafefe ai ona masini. I lenei tulaga, o le oona ma se lanu samasama i luga o le laulaufaiva ua faaopoopo i le faailoga o le malogo.

E masani lava o le oona ma le magogo na lagona i totonu o le oral cavity ua avea ma avefeau muamua o le maʻi o le gallbladder ma ona ala, faapea foi ma le pancreatitis o loo i ai.

O le inflammation o le pancreas e tuʻuina mai ma se maʻi o le digestive ona o se faaletonu o le tino o le okonega exocrine ma le le lava o meaai. O maʻi pancreatitis e masani lava ona pagatia i le manava, lea e oʻo atu ai i le fia inu ma se lagona o le mago ma le oona i le gutu.

I le pancreatitis e le masani ai, o le mumū ma o le mea lea o le pancreas fulafula e le maua ai le aofaiga o le insulin i totonu o le toto, o le mea lea, o le maualuga o le kulukose i le toto, e maualuga atu i le masani faatagaina, lea e mafua ai le galala ma le masini i totonu o le potu.

Le manava leaga mo le mumū o le pancreas

O le manava lemu po o uiga o se mea e le lelei, faʻasalaga, masani ai le faʻasolosolo i vailaau faʻatele e masani lava ona taua o le termimonosis. O mafuaʻaga o lenei mea e lua e lua:

  • physiological (taeao manogi mai le vevela o le tautala ae leʻi fufulu ou nifo pe manava pe a uma ona 'ai laulaki poʻo aniani),
  • o le gasegase patho e mafua mai i se faʻamaʻi o tino i totonu. O lenei maʻi ua matauina i le kuata o le faitau aofaʻi o le lalolagi. E le mafai e kulumu poʻo le toe faafouina o vaovao ona foʻia lenei faafitauli, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le soifuaga o se tagata maʻi.

I le tulaga o le mumū masani o le pancreas, o le tagata maʻi e mafai ona i ai pea le manogi o le oona po o se manogi manogi o le acetone i lona manava, e faʻaalia ai se maʻi gallbladder poʻo le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Toto i le gutu ma le pancreatitis

O se tofo i le gutu o se uiga matagofie e aliali mai pe a faalavelaveina le paleni o le carbohydrate i le tino ma le gaosia o le inisalini, lea e gaosia ai le glucose, e le faatagaina. O le leai o lenei hormone e aʻafia ai le faʻapipiʻiina o le suka i totonu o le toto o le tagata, ma aʻafia ai le vavao o le tautala ma mafai ai ona maua i pancreatitis. O le pancreas i lenei vaitau ua i ai se faʻalauteleina o le tulaga lamatia ma lona vaega o le endocrine, e aofia ai tamaʻi pancreatic, e oʻo i le mumū. O le tofo i le gutu e mafai ona suamalie ma afaina - i lenei tulaga, o le gaioiga o le enzymes e nafa ma le vaevaeina o mea taumafa ua faʻalavelaveina i le mamanu maʻi.

Faʻaleagaina o le pancreas, faʻatasi ai ma le microflora o le intestinal, e mafua ai ona faʻaletonu le tagata maʻi, e pei o le gutu o le gutu, o le mimiti, le gasea, le mamafa i totonu o le manava. Pe a oʻo mai mea oona o le manava i totonu o le meaʻai, o le pancreas ua faʻaleleia, ma o meaʻai sese a se tagata o se taʻavale lea. E maua e tagata uma avanoa mo se toe malosi atoatoa pe afai, i le taimi o se faʻamaʻi i le taimi muamua, na liliu atu se tagata i se gastroenterologist mo se fesoasoani. Mo le puipuiga, e tatau ona e fetuʻunaʻi lau lisi i le feutagaʻi ma se faʻamaonia paleni.

O mafuaʻaga mo le tofo inu i le gutu e ono le talafeagai ai mea taumafa, e taʻua o se faʻavaveina o taumafa pe o le taunuuga o se togafitiga faʻapitoa i le tino. E faigata ona faʻapitoa le fuafuaina o le puna o le tofo oona i le gutu, o lea afai o iai sou uiga umi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. A maeʻa ona e inu suamalie suamalie i lou gutu, e tatau ona e mafaufau loloto e uiga i le suia o le meaai ma le suia o mea ua fai ma vaisu. I le avea ai o se tulafono, o le le gaʻo o le gaʻo, suamalie ma le vevela ma falai mo se taimi pupuu e faʻaitiitia ai le le fiafia.

Faʻailoga o le manava - o se mafuaaga taatele o le tofo faʻamalosi i le ooto tautala

O le mafuaaga taatele o le lagona o le suka i totonu o le gutu o togafitiga o le gastrointestinal. O le lagona o le ita e iloa ai lava ia i ni fesuiaiga eseese, e faalagolago i le maʻi muamua ma e mafai ona o faatasi ma ni faailoga eseese (tiga o le manava, afaina, manava, manava manava, leisa, ma isi). manogi manogi e mafai ona 'eseʻese i ata eseese:

  • suamalie ma le manogi
  • meaʻai,
  • ma se paʻi metallima
  • ma le malu malu.

O le vaeluaina o le tofo e mafai ona matauina i taimi uma, pe tupu i nisi o tulaga, e ono aʻafia ma taumafataga poʻo lagona i taeao / po. E tusa ai ma le fua o le tele o itu, e mafai e se fomaʻi ona iloa le togafitiga o totoga i totonu lea na mafua ai le le fiafia.

O le tele o taimi, o le oona inu i le gutu e lagona e tagata gasegase i le atinaʻe o gastritis. O le faailoga e mafua ona o le faateleina o le elemene o mea o loʻo i totonu o le manava, lea, e sili atu, e ulu atu i le isophagus ma le vavalafo tautala. I le faaopoopo atu i le le lelei o lagona, o le gastritis o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • tiga matuitui i luga o se manava gaogao,
  • pe a uma ona 'ai, se lagona o le vaivai i le manava, faʻaaloalo e mafai, e mafai ona vili (meaai e leʻi faʻaaogaina, pe a maeʻa le lagona o le inu oona),
  • pe a vili i luga o se manava gaogao, ua teena le tui,
  • paʻu oona,
  • o vaovao oona e maua mai ai le tele o fulufulu,
  • o le manava, na faʻaalia i se lagona o le "afi" i tua o le sternum,
  • fomaʻi faʻasolosolo (o le manava faʻamaʻi e mafai ona fesuiaʻi ma le taʻavale),
  • i le taimi o le tigaina o le faʻamaʻi, soifua manuia lautele (vaivaiga, moevalea, le fiafia).

A e matauina nei faʻaʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se gastroenterologist ma faʻaogaina le togafitiga fautuaina o togafitiga.

Gastroesophageal Reflux Maʻi

O le suamalie i le gutu ona o le faʻamaʻi o mea o loʻo i totonu o le manava i le gastroesophageal reflux maʻi o le mea lona lua sili ona taatele. O tagata maʻi e faitio i faʻamaoniga tutusa ma gastritis. E masani lava o loʻo i ai le manava, gasegase, mamafa ma tiga i totonu o le manava. O le tele o taimi, o se tofo le lelei e lagona i le taeao ma e le faalagolago i le taumafa o mea taumafa.

Manua afaina

O le faʻamaʻi pipisi e faigofie lava i se faʻagasologa faaumiumi ma ni vaitaimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina. I se vaitaimi o le toʻafilemu, e le mafai ona mataʻituina faʻamaoniga pe leai foi. O le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e masani ona tupu i le tautotogo ma le autumn, i le vaitau lenei e tupu ai le vevela i le gutu ma o le mea o totoe o le faʻaleagaina o le tino o meaʻai totoina ua faʻaalia:

  • tiga i le gaʻo ma le manava (tupu pe ae lagona le fiaai pe vave loa ona 'ai),
  • se lagona o le vaivai i le vaega o loʻo pito i luga (pito i luga),
  • fulafula, afu, ma le fuluina (meaai e leʻi faʻaaogaina po o le talo),
  • aʻo tumau pea le manaʻo, e faʻamapulaʻaina e tagata gasegase i meaʻai ona o le faateleina o le tino pe a uma ona 'ai,
  • o faʻamaoniga uma e sili atu ona faʻaalia nai lo gastritis.

E taua. O le maʻi faʻalavelave o se tulaga matautia lea e mafai ona faigata ona o tulaga e lamatia ai le ola: faʻaogaina o le ulutala (faʻatasi ma le peritonite), gaioiga o le loto, faʻaleagaina i le kanesa.

Totopalapala o le Diaphragmatic

O le diaphragm vavaeeseina ia totoga o le manava mai totoga o le pusa pusa. O le isophagus e pasi atu i le tatalaina o le mata ma e masani lava ona i ai i totonu uma o lua. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faateleina o le tatalaina i le diaphragm, ua tupu mai ai ni mea e le o aafia i le natura o le esophagus, lea e o mai faatasi ma le reflux o le suka gaosia i totonu o le esophagus. E mafai ona masalomia se palanaina ma faʻamaoniga nei:

  • lagona o le gaʻo i le gutu
  • tiga matuitui i le manava ma le pusa, masani ona tupu,
  • toso
  • puupuu le manava pe a taoto i lalo, aemaise pe a uma ona 'ai. O lenei faʻamatalaga e mafua mai i le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le manava.

Chalazia Cardia

Cardia o le nofoaga lea e pasi atu ai le manava i totonu o le isophagus. O le musele tusitusi e faia le galuega o se fusi, tapuni le pu, e le faatagaina mea o le manava e ulu atu i le esophagus. Ae ui i lea, faatasi ai ma se faaitiitia o le lagona lelei poo le solia o le malosi o musika, e le mafai ona faatinoina atoatoa le galuega atofaina. O le togiina o mea i totonu o le esophagus ei ai ona faʻaalia e pei o le reflux syndrome. O le suamalie i le gutu e matauina pe a uma ona 'ai.

Faaleaogaina o se faailoga ma le gastrointestinal pathologies

Ina ia faʻaitiitia le le fiafia i le taimi mulimuli, e tatau ona iloa le mafuaaga autu o le faailoga - o se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai e mafua ai le tuʻuina atu o le fatu ma le faʻamalolo i totonu o le meaʻai.

Faʻamatalaga faʻasolosolo ma le maeʻa maeʻaeʻa togafitiga, o le faʻasolosolo e lelei. Faatasi ai ma le fesuiaiga o togafitiga i se faagasologa faasolosolo, e mafai ona tulai mai tulaga lamatia o le ola.

Tip. Aua e te mafaufau pe aisea e maua ai e le gutu se tofo fiafia. O foliga vaaia o lenei faailoga e masani ona taʻu mai ai le solia o le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le mea sili e mafai ona e faia e toe faʻaleleia ai lou soifua maloloina o le asiasi atu i se gastroenterologist i le taimi ma ia maua le suʻesuʻega talafeagai.

A maeʻa ona maua faʻamatalaga faʻamaonia, o le a fuafua e le fomai le aofaiga talafeagai o togafitiga faafomai, faatonu togafitiga ma fuafua le manaʻoga mo le mateina. E taua le mulimuli i le fautuaga a se fomaʻi ma, faʻatasi ai ma se tagata poto faapitoa, ausia se toe malosi atoatoa, ma ia le faʻaaogaina faʻamaoniga i togafitiga e le togafitia.

E faʻavae i luga o faʻamaoniga, o le a faia e le fomaʻi se suʻesuʻega muamua ma faatonuina se faasologa o suʻesuʻega e faʻamalamalama ai le faʻaogaina o le faagasologa ma fuafua le tulaga o le aʻafiaga o faʻafitauli.

O auala aupito sili ona faʻamaonia o le FGDS, ultrasound o organes abdominal, x-ray o le faʻaogaina o le tino (pe a manaʻomia, pe a faʻatusatusa).

Togafitiga o le a faʻalagolago lava i le suʻesuʻega ma le tele o le togafitiga. I faʻamaʻi o le uluaʻi laasaga, e tele lava ina mulimuli i se falemaʻi maloloina ua lava. Faʻasolosolo i tulaga, o le togafitiga faʻapitoa e ono manaʻomia.

O le a le tofo i le gutu ma le pancreatitis?

O le tofo i le gutu ma le mumu o le pancreas e mafai ona suamalie pe oona, o nisi taimi e gaosia. E le gata i lea, o le manava manaia ma le pancreatitis, e le aafia i le nifo ma mea faapitoa mo le fufuluina o le ooto tautala, e masani lava ona matauina.

Talu ai o lenei faʻamaʻi o le okeni o le gastrointestinal tract e le lava le inisalini e maua mai, o le tele o le kulukose e ulufale atu i le toto ma pala, lea e maua ai le suamalie mulimuli i le gutu ma le pancreatitis.

  • A maeʻa sina taimi, e mafai ona aʻafia le acidic i le suamalie suamalie, lea e tupu ona o le aafiaga o microorganisms on glucose, lea, i lalo o le aafiaga o enzymes, ua liua i le lactic acid.
  • O se tofo vailaʻau e mafai foi ona fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, pe a toe lafoina i totonu o le esophagus ma le pharynx mea o le manava, lea ua malepe i lalo o le suka.

O nei faiga e afaina tele ai le tulaga o le nifo nifo, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o caries. O le mea lea, o maʻi ma pancreatitis e tatau ona suʻesuʻeina faʻapitoa ma, pe a manaʻomia, togafitia e se fomaʻi.

O le tiga i le gutu ma le pancreatitis e tupu pe afai e maua i le manava po o le fatu, faatasi ai ma lenei faʻamaʻi, gasegase o le gallstone (togafiti o le biliary tract ma le gall gladder). O lenei mea e tupu i le 20% o mataupu o pancreatitis.

Lafo malosi i nifo o nifo

I faiga le lelei o le oral vevela, o le maualuga o le elemene i le gutu e matauina. O lenei faailoga e mafua ai le tuputupu aʻe vave o le fomaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i masini mūmū o le vaeluaga o le tautala. Gingivitis, faʻavavevave, poʻo le pala o le nifo e mafai ona mafua ai siama ia tupu, ma mafua ai le lagona o le elemene i le gutu. I le faʻaopoopo i se mea e le fiafia i le taimi mulimuli, ua matauina le tiga ma le fulafula o le mumusu (po o le nifo). O faʻamaʻi i faʻamaʻi nifo e masani ona ogaoga ma manaʻomia se asiasiga faʻafuaseʻi i le fomai nifo.

E taua. O faʻamaʻi i nifo, e faaopoopo atu i le maualuga o le tiga ma lagona leaga o le tofo, e faigofie lava i faʻafitauli. O foliga vaaia o le afaina o le oral vevela e manaʻomia ai se asiasiga faʻafuaseʻi i le fomai nifo. O le togafitiga a le tagata lava ia e afaina ai le tino ma i le tele o tulaga e mafua ai ona ogaoga faafitauli.

O le a le papa i le laulaufaiva ma le pancreatitis?


Afai e le aʻafia se tagata i soʻo se faʻamaʻi masani poʻo faʻamaʻi pipisi ma o loʻo soifua maloloina, o lona laulaufaiva o le a piniki i le lanu ma sina laititi, ma e le mafai ona iloa le paʻepaʻe paʻepaʻe. A oʻo mai suiga i le tino ma mea e le afaina ai, amata le lanu ma le maualuga o le paʻu i le laulaufaiva, faʻapena foi ma ona foliga, fausaga ma luga, suia.

Paʻu i luga o le laulaufaiva ma pancreatitis o le a pala, lanu enaena-paʻepaʻe pe papaʻe, ao le laulaufaiva o le a mago. E masani lava ona i ai le le tutusa o le epithelium o le pito i tua o le laulaufaiva i fofo taitasi, o le faateleina o le filifillala filiform.

Ma le isi, o le lanu o le laulaufaiva ma le pancreatitis e le gata ina paʻepaʻe, ae faʻapea foʻi ma se lanu samasama, lea e fesootaʻi atu i nei faʻamaʻi faʻasalaga o le digestive system e pei o: faʻamaʻi o le gall vladder and biliary tract, o le gase function function, hepatitis, etc.

Afai e totoe se laulau i le laulaufaiva mo le 3-5 aso, e tatau ona e faʻatalanoa faʻatasi ma se tagata gastroenterologist oe mafai ona fesoasoani e puipuia se faʻamaʻi mafai ile amataga ole atinaʻe.

Tofo suamalie i le gutu aʻo maitaga

O le tausiga o se pepe e le o se mea faigofie. O lenei vaitau e le gata o le faʻamoemoega o le fanau mai o le pepe, ae faʻapea foi le tele o suʻega mo le tina faʻamoemoe. O le lagona o le suka i totonu o le gutu aʻo maitaga e mafai ona i ai mafuaaga eseese:

  • o le solia o le taumafataga o le mafuaaga faigofie lea mo le tali le lelei. O le tagofia o mea faʻafefiloi i mea inu, suamalie ma le vevela, aemaise lava pe a fai meaʻai, o le a vave ona aʻafia ai le soifua manuia lautele, o le setete o gastrointestinal system ma sensations. Ole masani ole taumafa, ile tulaga lea, e faigofie ona aveese mea faʻaleaga,
  • i le amataga o le maitaga, o se faaletonu e tupu i le vailaau oona. O le faateleina o le estrogen i totonu o le toto e mafua ai se le mautonu ma le sili atu ona faigata o lagona o le tofo. O le lagona o se tofo le lelei i le gutu e o faatasi ma se suiga i nisi ituaiga o meaai ma se faateleina i le malamalama o mea manogi,
  • ma o le afa muamua o le maitaga e faʻatasi ma le faʻateleina o le faʻamalolo o le gasegane, o le hormone e manaʻomia e tausia ai le maitaga. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i le malolo o maso o le matua, o loʻo i ai se malologa o le maso muscle mafiafia uma (lea e avea ma faavae o le mea e gaosia ai le tino). O le faʻaitiitia o galuega faʻatulafonoina o sphincters o le manava e taʻitaʻia ai mea o loʻo i totonu o le manava e ulufale atu i le isophagus, lea e mafua ai le fatu o le fatu, belching, oona ma se lagona o le iniseti o le taeao (e le masani i le aso),
  • o le afa lona lua o le maitaga e sau faatasi ma le manava ma se lagona o le tofo oona ona o le faʻaogaina o le fatu ole tuputupu ae ile tino uma. O le manava e tulaʻi ma o loʻo i totonu o se tulaga tuʻu, lea e fesoasoani i le ulufale atu o le suka gao i totonu o le isophagus. O le faʻateleina o faʻamaoniga e tupu pe a uma se taumafataga, faatasi ai ma se suiga i le tulaga o le tino, i le gaioiga a le tamaititi,
  • se lagona o le oona oona-o le a tupu pe a faaletonu le gaioiga o le ate ma le gall. O le mea foi e tupu ona o le tuiina e le matua tuputupu ae.

Fesoasoani pepe

E faʻafefea ona faʻaumatia le tofo inu i le gutu aʻo maitaga e sili ona fautuaina e le fomaʻi. Ae ui i lea, o nisi metotia o le a fesoasoani tele i tulaga masani.

O se aʻafiaga lelei i le faʻaaogaina o le inu oona e maua i le faʻamamaina o le gutu i le susu (1 sipuni i le ipu vai), inu susu, ma le 'ai o falaoa ulaula. E le gata i lea, o le faʻavaeina o se soifua maloloina maloloina e faʻaititia ai le faʻaleagaina o faʻafitauli. I le taimi o le maitaga, e le mafai e le tino ona taulimaina meaʻai, meaʻai vevela ma ulaula. Aʻai i ni vaega laiti, ae masani lava - o le faʻatulagaga aupito sili ona lelei o le taumafataga mo le taimi o le gaioiga.

O le teenaina o le kofe, tea malosi, sukalati, paluga fou ma isi laʻau suamalie e fesoasoani tele i le faʻafefeina ma faʻaitiitia le leaga o faʻaaliga o aʻafiaga o aafiaga o le hormonal ma le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai.

E faʻapefea ona galue pe a oʻo mai se tofo inu i le gutu

Sulu i le gutu - o mafuaʻaga o faʻamaʻi e faʻaalia i lenei faailoga e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamoemoeina. O lona uiga e le seasea maua mai e le fua o le tagata lava ia le taunuuga faamoemoeina. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o loʻo taumafai tagata maʻi e faʻaumatia se mea le fiafia i le taimi mulimuli ma e le afaina ai le mafuaaga o lona tupu.

Aʻo taumafai e faʻamalo le paʻu i le ooto, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina, lea o le a aʻafia mulimuli ane ai le tulaga lautele o le soifua maloloina. O le laasaga muamua o le faia lea o se taimi atofaina ma le fomaʻi ma faia le suʻesuʻega talafeagai. A maeʻa ona faia se faʻamaoniga saʻo, e faʻamaonia togafitiga. I le taimi e pasia ai le siama, o le faʻamaʻesega o le faʻaleagaina o mea leaga faʻafuaseʻi ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga (mo le kuluma) poʻo isi togafitiga faafomaʻi e talafeagai. E le gata i lea, o le faafaigofieina o le tulaga e faafaigofie e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • tausisia lelei o taumafa ma mea taumafa eseese (e sili atu le teenaina o meaai leaga i taimi o togafitiga),
  • inu tele vai mama, tea tiamata,
  • fualaau faisua fou ma fualaau suamalie (e le sili atu i le tasi le ipu i le aso) e lelei tele,
  • ulaula tapaa ma le ava malosi e tatau ona lafoai atoa,
  • e taua le mataituina o le tumama o tulaga mama,
  • aua le alu vave moe pe a uma ona 'ai, e sili lava le vaʻavaʻai i le ea fou.

E taua. O togafitiga o le susu e le tatau ona tuʻuina atu i uluaʻi faailoga o le suka i totonu o le gutu. O lenei metotia e faʻaitiitia ai le faailoga i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ae faʻamalosia ai i le lumanaʻi.

Le suamalie suamalie i le gutu - o le a le uiga o togafitiga faafomaʻi? O le tali o le a faʻalagolago i le mafuaʻaga. Afai o le lagona e tumau pea pe'ā uma ona 'ai le selu, ona e le popole. Peitai, o se lagona o le suamalie i totonu o le gutu, e tusa lava pe o le faʻaaogaina o mea faʻafiafia, e tatau ona avea o se faailo mataʻutia, o se faailoga e mafai ona taʻuina ai le solia o galuega a totoga.

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

O se suamalie suamalie i totonu o le gutu e mafai ona lagonaina i taimi uma, ma matauina i se tasi taimi, ua i ai ni faailoga pe tutupu ile vavae ese. Faʻalagolago i le talaaga o le tino poʻo uiga o le faailoga, e mafai e le fomaʻi ona fuafua le faʻamaʻi poʻo le togafitiga o le tino na mafua ai le le fiafia.

Soʻo se vavaeese mai le masani, lea e le afaina ai faafitauli i le olaga masani, e mafai ona avea ma faailoga o le amataina o se maʻi ogaoga. O le mea lea, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi. Pe a fuafuaina le togafitiga, o togafitiga talafeagai o le a faatonuina, afai ei ai se faaletonu o le malosiaga, o le a suia le meaai.

Fafagaina

O meaʻai faʻateleina e taʻitaʻia ai le mea moni e maua e le tino le tele o meaʻai gaʻo, lea e maua ai se lagona lelei, tusa lava pe leai se suamalie i le taumafataga. I le faaopoopo atu i le lagona o le tofo, o le a faitio tagata i le vaivai i le manava pe a uma ona 'ai, toesea le mānava, maua le mamafa.

Ina ia faʻaitiitia le faailoga faʻaleagaina, e tatau ona faʻamaonia le taumafa, faʻaitiitia le mamafa o le vaega.

Tip. O meaai e tatau ona fai soo ma i ni vaega laiti. E talafeagai le tuʻuina atu o le fiafia i fualaau aina ma fualaʻau, e faʻaitiitia ai le tele o mea manogi, suamalie ma "mamafa" meaai.

Faʻasologa o faʻalavelave faʻaonaponei

O se suamalie suamalie i totonu o le gutu e masani lava ona tupu ona o le togafitia o le masini vai.

  1. Gastritis ma le maʻi gaʻo ma le faʻateleina o le eletise o loʻo faʻaalia i le tiga i le faʻalauteleina o le itūlaʻau, fatu o le fatu, faʻamaʻapeʻa. O tiga o le fiaai e tele lava ina matauina, pe a uma ona 'ai e lagona e le maʻi le toomaga puupuu. O le mafuaaga mo le suamalie suamalie i totonu o le vavau o le lafoina o mea o le manava i totonu o le esophagus.O le vaifofo i togafitiga o gasegase po o gastritis, i le taimi o le suʻega, o le a maua le toomaga e ala i le ave o Omez i le 30 minute ao lei faia le taumafataga mo le 4-8 vaiaso, ae e le tatau ona e faatuai i se asiasiga i le gastroenterologist.
  2. Pancreatitis (faaleagaina i le pancreas). O se tofo o le suamalie e tupu pe a uma le moe, faatasi ai ma le tiga ma le mamafa i totonu o le manava.
  3. I tulaga sili atu, o le pancreatitis o le chronic e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Pe a faʻaaogaina se aofaiga masani o meaai, o le leai o le inisalini i le tino e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻaalia i se tofo suamalie, i taimi mulimuli ane, o faʻamaoniga uma o le maʻisuka na tupu.

E taua. Soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ei ai aʻafiaga ogaoga mo le tino pe afai e le amanaiaina i se amataga vave o le atinaʻe. O le foliga mai o se suamalie suamalie i le gutu, faatasi ai ma le tiga, le mamafa i le manava, e manaomia ai le gauai mai le maʻi ma le sooga faʻatasi ma se fomaʻi poʻo le gastroenterologist. Faʻamata vave ona faʻasaʻoina, o le faʻataʻitaʻiga e lelei.

Faʻafitauli o nifo

Faʻaleagaina le gaioiga o le oral, ae maise lava i le taimi o le faia o se mea e taulaʻi ai le purulenti, e masani ona o faatasi ma se lagona o se suamalie suamalie i le gutu.

Soʻo se tasi o faʻamaʻi o nifo (caries, perioontitis, stomatitis, flux ma isi) e tatau ona togafitia e se fomaʻi. O togafitiga fale e masani ona aumaia na o se toomaga le tumau mo se taimi pupuu. O le puipuia o maʻi o nifo o le a atoatoa i aso taʻitasi o le tumama ma se asiasiga i le ofisa o nifo e le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, faatasi ai ma le faʻasalaga o solitulafono ua molia.

Hormonal le le atoatoa

O se lagona faifai pea o le "suamalie" e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le maʻisuka. O faʻamaoniga pito sili ona ogaoga o le faateleina o le toto toto o le a galala, faʻapalapalaina o le paʻu, o se uiga o le vaivai le tumau, faʻalauteleina le salu ma le gafatia o le mafaufau.

O le lamatiaga mo le maʻisuka o tagata e mamafa tele, e mafatia mai le gasegase. O le pancreatitis ole taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2 i le leai o togafitiga talafeagai.

Pe a faʻamaonia le faʻamaonia, o le tagata maʻi e faʻamaonia le insulin poʻo le suka-down-tablets, faʻalagolago i le fomu ma le matuia o le togafitiga. E le gata i le togafitiga o fualaau faasaina, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i se taumafataga ma se pulega o le afi. Faʻamatalaga talafeagai ma togafitiga talafeagai, o se taunuuga lelei e mafai. I le tele o tulaga, o maʻi maua i le maʻisuka latou te mauaina le inisalini mo le ola.

Iniseti o le manava

O le mafuaaga o le manogi manogi o le masani lea o siama na mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa. O le faʻavaeina o se purulent e taulaʻi i totonu o le māmā po o le tonsils e tuʻuina mai ma se lagona o se sugary-sweet taste e le mafai ona faʻasaʻo.

Vaʻalele Airway faʻatasi ma le maualuga o le vevela o le tino, vaivaiga, tiga i totonu o le fatafata po o le faai, o le leai o se manaʻo ma le galala. O le faʻavaeina o le purulent e taulaʻi i mama (pneumonia poʻo le fao tino) e manaʻomia ai fesoasoani faapitoa mai le pulmonologist. O le togafitiga e tele lava ina faʻailoga. O faʻafitauli matuia o le faaleagaina o le tino e mafai ona i ai se taunuuga le lelei. E le taliaina e le tagata ia te ia lava.

Neurological processes

O le isi mafuaaga e tupu ai se tofo suamalie i totonu o le gutu o le solia lea o le mafaufau (le atoatoa le leiloloa) poo se mea sese (o foliga vaaia o se mea suamalie, inu pe oona) faatasi ai ma le faaleagaina o le tofo. O le tele o togafitiga e mafua ai le faaleagaina o le nerve mata, lea e manaʻomia ai togafitiga e se neurologist. O le faʻasalalauga e lelei.

O le popole tele, leai se malologa masani ma le le mafaia e le tagata ona malolo ma "puipuia i latou lava" mai faafitauli e oo atu ai i le atuatuvale. O faʻaaliga o faʻalavelave faʻavaivai e le eseese ma, pe afai e teuina mo se taimi umi, e oʻo atu ai i faʻamaʻi sili atu ona matuia o le tino. Togafitiga o le tosina o le tofo e aofia ai le malolo lelei ma le faʻamautuina o le tulaga lautele o le tino. I mataupu faigata, o vailaʻau e faʻamatalaina (faʻaaogaina o vailaʻau ma vailaau faʻasaina). E masani lava o metotia faigofie e feagai ai ma le atuatuvalega (yoga, mea faila, savali i le ea fou, le mafai ona pulea lagona) e lava.

Faʻalo le ulaula

E masani lava, o tagata e taofi le ulaula ua faitio i se tofo suamalie io latou gutu. E mafua ona o se faʻavavevavega o le tofo o le tofo pe a uma le faʻaaogaina o le nicotine, lea e faʻafefe ai le gaioiga o le tofo ma gaʻo olfactory. O le faailoga e le manaʻomia se fofo ma pe a mavae sina taimi o le a mou atu ia lava.

Toa suamalie i le maitaga

O le maʻitaga e masani ona faaosofia ai se faʻalavelave o le tofo ma gaʻo olfactory. O le mafuaʻaga e mafai ona faʻafouina le faʻaleleia poʻo le atinaʻeina o se togafitiga faʻaleaga. I le tulaga muamua, o le faailoga e mou ese atu ia te ia lava i le faaiuga o le lona 2 masina pe a uma ona fanau, i le lona lua e manaʻomia ai togafitiga. O le maʻisuka faʻamamafa o le mafuaaga taatele lea o se suamalie suamalie i le gutu.

Faʻailoga e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka i fafine maʻitaga:

  • tuai le maitaga (ina ua mavae le 30) pe a sili atu le faigata o le tino ona toe fausiaina i lalo ole avega mamafa,
  • faʻasologa masani o le gastrointestinal tract na tupu aʻo leʻi maʻitaga,
  • afaina
  • fua tele
  • polyhydramnios
  • pancreatitis

Afai o se tofo suamalie e tupu i le taimi o maitaga, faʻatalanoaga faʻapitoa ma le tofiaina o togafitiga faʻamaonia e talafeagai.

O se togafitiga atoatoa e mafai ona faia pe a maeʻa le faʻamautuina o le mafuaʻaga e maua ai e le gutu se tala lelei mulimuli ane. O nisi taimi, faʻatalanoaga o tagata tomai faapitoa (fomaʻi, fomai nifo, endocrinologist, gastroenterologist, pulmonologist poʻo le fomai tipitipi) atonu e manaʻomia. O faʻatalatalanoaga o tagata poto faapitoa ua faʻamatala e le fomaʻi, e faʻatatau i uiga o loʻo tuʻuina atu.

Togafitiga mo se suamalie suamalie i le gutu ua faatonuina e aveese le mafuaaga na iloa. I le leai o se togafitiga, e manaʻomia sina faʻataʻitaʻiga o le ituaiga olaga:

  • faʻasologa masani o le taumafa. E taua le faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma ulaula. Teʻena le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai (popo ma suti). O meaai e tatau ona taʻavale i taimi uma ma e aunoa ma le faʻanoanoa. O le taumafa o le a le faʻaopopoina le soifua maloloina i soo se tulaga. E tatau ona tuʻufaʻatasiga le totoina o meaai (a itiiti ifo o le 60% o taumafa i aso uma),
  • O le tumama o le tumama o le a taofia ai le tuputupu ae o siama, lea e masani ona mafua ai le manogi ma le tofo le lelei. I le faʻaopopo i le fufuluina o ou nifo, mo le taimi o le faafitauli e tatau ona e faʻaaogaina se faletalimalo poʻo le faʻaaogaina o teuteu o laau (chamomile, sage, eucalyptus),
  • o se tele o fualaau aina fou i le taumafataga o le a aveesea le lagona le fiafia. Teu, moa po o fualaau suamalie o loʻo faʻafefe foi le tofo.
  • e taua le manatuaina o le manaʻoga mo se malolo ma e le faʻaumatia lou tino i le le mafaitaulia o le mamafa (popole ma faaletino).

I le leai o se togafitiga, o le togafitiga e lelei. E mafai ona vave faʻaitiitia le tofo suamalie ma aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. I faʻamaʻi eseese, o le togafitiga o togafitiga ma taunuuga e faalagolago i le fomaʻi.

Ona o le mea o loʻo i ai se paluga i le faʻaʻa ma le pancreatitis

E masani ona mafaufau tagata maʻi pe mafai ona i ai se paʻu i le faai ona o le pancreatitis. I le gasegase o le faʻamaʻi o le pancreatic, e mafai e se tagata ona maua ni lagona ma ni popolega sili, lea e mafua ai se lagona o se paʻu i le faai.

E le gata i lea, o lenei faailoga e tupu foi pe a faʻalavelave le faʻasalaga o le tino i le tino, o le enzymes e le lava le gaosia e fesoasoani ai e talepe meaai. O lenei, i le itu, e aafia ai le masani ai o le gaioiga o le thyroid gland, o le mea lea o se mea i totonu o le faai i le pancreatitis o se mea e masani ona taatele. E tele taimi e iloa ai lenei faʻataʻitaʻiga i se faʻagasolo taimi masani o le maʻi.

I lenei tulaga, na o togafitiga faafomaʻi e taulaʻi i le togafitia o le faʻaleagaina o le gaioiga o le pancreas e mafai ona fesoasoani.

I le faaopoopo atu i togafitiga, o fomaʻi e sili atu ona malolo, ia faʻamalosi, faʻaitiitia le popole ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

E faʻafefea ona aveeseina se manogi le lelei mai le gutu ma le tofo ma le pancreatitis?


E tatau ona manatua o le togafitiga o le a fesootaʻi ma le faʻaumatiaina o aʻafiaga e pei o se tofo i le gutu, ae o faʻamaoniga o le maʻi na mafua ai.

Muamua, o le a tatau ona faia se faʻamautinoaga atoatoa e tuʻuina atu ai i le fomaʻi se ata atoatoa o le maʻi. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi o le a faʻamatalaina togafitiga lea o le a fesoasoani e foia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas.

O le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga o pancreatitis o le a fesoasoani foi e aloese mai le faʻaalia o nei mea le lelei e pei o le fagu i luga o le laulaufaiva, i totonu o le faai ma se uiga mulimuli i le gutu. O vailaau e taua tele i le togafitiga, ae aua nei galo e uiga i nisi o tulafono o se olaga ola maloloina, e tatau ona e:

  • mulimuli i se taumafataga i taimi o faigata,
  • 'ai ma le saʻo ma paleni
  • lafoai masani leaga (ava malosi, ulaula),
  • tuʻuina atu ma le faʻapipiʻi le tino i mea faʻaletino laiti,
  • maua se malologa lelei
  • ia atiina ae se uiga malosi e faamamafa, aua le popole i mea taufaaleaga,
  • Aua nei galo e uiga i le tatau ona e alu i le tofiga ma lau fomaʻi,
  • taʻitaʻia le toʻafilemu, fuaina le ola,
  • maua togafitiga faʻapitoa i togafitiga, ma isi.

Afai e le pasi le taimi mulimuli mo se taimi umi, o le a filifilia e le fomaʻi isi fualaau e sili ona talafeagai i lenei mataupu.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻaeteete ma le faaeteete i le foliga mai o se tofo suamalie i le gutu ma le pancreatitis. E tatau ona mataituina le suka o le toto ina ia le maua ai le maʻisuka i se tala o le maʻi pancreatic.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Pe latou te ave i totonu o le 'autau ma le pancreatitis

O le faasologa o le tautua a le militeli e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le conscript, o le ituaiga o le faamai ma foliga o le gaioiga o le pancreas

Le atinaʻe o le maʻisuka ma le pancreatitis

Mo le toe faʻafoʻiina o le gaioiga ma faʻamaonia le setete o le tino, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatautaia le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo ma gaʻo faigofie faigofie.

Tomaʻi mafaufau o pancreatitis

o le faʻafuaseʻi o lenei faʻamaʻi e faʻalagolago i le taumafa a se tagata, ae o loʻo i ai foi mafuaʻaga o mafaufauga o pancreatitis

Pacotia pancreatitis

O se tasi o faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi o le maʻi lea e vave tele le mamafa ma le vave, ona o le tele o oloa e le o aʻafia e le tino ona o le le lelei o le galue o le pancreas

Pancreatitis ma le tofo i le gutu

O faʻapogai autu o le mumu o le pancreatic o tiga matuia i le itu taumatau o le manava, vomiting ma le manava. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase ma pancreatitis latou te matauina se tofo i fafo io latou gutu, lea e tumau pea i le maʻi atoa.

E taua le faamamafa atu o le lē fiafia i le pancreatitis e le mafai ona faʻamavaeina i le tofo o le fulunifo, kulumu poʻo se mea e pala aila. E mafua ona o mafuaʻaga o lenei mea matautia o loʻo taoto i le ogaoga o togafitiga o le pancreas, lea e manaʻomia ai togafitiga talafeagai.

I le taimi lava e tasi, i ni gasegase eseese se lua i le pancreatitis, o le tofo i le gutu e mafai ona le mavaʻa ma tele lava lona faalagolago i le atinaʻeina o le faamai ma le mafuaaga o lona tupu. Ma o le mumū o le pancreas, e mafai ai e le tagata gasegase ona lagona le tofoina o le tofo i lona gutu:

E le gata i lea, o le maʻi e mafai ona pagatia i le ogaoga o le gutu o le tino, leai se puluva ma le manogi o le acetone mai le gutu.

Faʻasalaga i le tuai

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le fesili: e mafai ona i ai le tiga i le gutu ma le pancreatitis? O le mea moni, o le oona oona i totonu o le pupuʻu tautala ma le mumū o le pancreas e taatele ma e fesootaʻi ma faʻamaʻi o le gallbladder.

E tusa ai ma fomaʻi, pe tusa ma le 40% o mataupu o pancreatitis e tupu i tua o le gallstone disease. I lenei tulaga, o le pancreatitis o se maʻi faʻamaʻi ma le mumū o le gallbladder - cholecystitis, lea e faʻaalia i le solia o le sau o le talo.

I lenei tulaga, e ono tiga tele le gutu o le tagata maʻi ona o le faʻaauau pea o le talo i totonu o le afaina po o le vomiting o talo. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le pancreatitis poo le cholecystitis, e ono lagona e le tagata maʻi se tofo metotia, lea e masani foi o se vailaau o le maʻisuka ituaiga 1.

O le tiga matuia i le pancreatitis o se mea faʻalavelave ma e manaomia vave le suʻesuʻega o le gallbladder mo le i ai o le gallstone disease.

Afai e faʻamaonia le faʻamaonia, o le mea lea i lenei tulaga o le a manaomia e le tagata maʻi le togafitiga talafeagai o togafitiga mo pancreatitis ma cholecystitis.

Gutu gutu

O le gutu gutu i le pancreatitis o se faailoga taatele. E masani ona afua ona o le galala ona o le vevela tele ma le manava manaia ma le mumū o le pancreas. O nei faʻamaʻi mataʻutia e mafua ai le leiloa o le tino tele, lea e mafua ai le soona faʻafefe o mucous membranes o le gutu ma e oʻo lava i se lagona o se paʻu i le faai.

I lenei tulaga, o laugutu ole gasegase e mafai ona mago ma pala, e toetoe lava a le atoa le leai o le pala. E le gata ina afaina ai le le mautonu, ae e faalavelave foi i le taumafa masani. A uma mea uma, o le fulu e fesoasoani i le faʻamaluluina o meaai ma lona faʻaaogaina mulimuli ane.

E le gata i lea, o le ulava e tele sona sao i le faagasologa o otaota, aua e amataina le laasaga muamua o le galalaina o meaai. Faatasi ai ma le leai o se vaifofo, e masani lava ona iai ni faafitauli i le tagata gasegase, e pei o le manava, vaivai, ma le afaina.

O le isi mafuaaga o le gutu gutu e mafai ona tutusa ma le maualuga o le suka o le toto. I le hyperglycemia (maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino), o le maʻi e tele lona faʻamalolo, lea e masani ona mafua ai le faʻamalaina o le tino.

O le a le mea o loʻo tupu?

O le tofo masani o pancreatitis e le tutusa ma isi maʻi. O le mea muamua e foliga mai e sili ona lelei le glucose na faʻasaʻolotoina mai le toto ma le gasegase tumu i sugu. O le tino e maua ai sina inisalini, e le o mea uma o le suka o le decomposes. I le taimi muamua, o le suamalie o le suavaia e le aumaia ai le popole tele, ona amata ai lea ona ita.

Aisea e maua ai e le gutu se mea manaia mulimuli ane?

O se tofo suamalie o se faailoga taatele lea eo faatasi ma pancreatitis. O mafuaʻaga e seasea fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaalia o gaioiga masani o le mumu o le pancreatic e tupu i le tino:

  • fesuiaiga o le carbohydrate,
  • malfunctions i le gaosiga o le inisalini,
  • maualuga le suka i le lymph.

I le faʻamautuina o le mafuaaga o le tofo, e taua le vave faʻateʻa ese le faʻalavelave, faia fua e togafitia ai le maʻi.

Talia Lelei

A maeʻa se meaʻai suamalie e masani ona foliga mai oona. O le microflora o le pupuʻu tautala e aofia ai microorganisms e mafai ona faʻamalosi le kulukose ma le lactic acid. Afai e sili atu le iniseti i totonu o le gutu, e mafai ona fai ni faaletonu o nifo.

Mafuaʻaga masani e faʻamatalaina ai pe aisea e faʻafefiloi ai se mea inu suamalie ma suamalie e aofia ai:

  • faaleagaina le gaosia o enzymes (mea e talafeagai mo le gaogao),
  • solia o le microflora o le intestinal.

O faʻafitauli masani o le pancreatitis ua faʻafefiloi ma se tofo oona, o lona mafuaʻaga o le leai o enzymes.

Afai o le solitulafono e fesoʻotaʻi ma enzymes, e faatonuina e le fomaʻi vailaʻau faʻapitoa e toe faʻafoʻi le paleni o mea i totonu o le tino. E talafeagai lenei mea mo le faʻaleleia o mea masani, ma le faʻaleagaina i pancreatitis.

O mafuaʻaga e mafua ai ona i ai ni mea

O le oral mouth, e pei o le tino atoa, e le tumau pea i le faʻalavelaveina o le pancreatitis. O le gutu e fai ma amataga o le faʻaogaina o fualaau aina: o nifo e tilotilo meaai mo le lelei o le 'aina o meaʻai, ona faʻafefiloi lea o le fasi pepa ma le fulufulu. Afai e feagai se tagata ma le mumu o le pancreatic, o mea tutupu e tutupu:

  • tulaga atuatuvale e fesootai ma le tiga faifai pea ma tulaga lautele,
  • fiva
  • faaitiitia le toto suka
  • vomiting faifai pea (aemaise i osofaiga ogaoga),
  • manava manava
  • faʻamaʻi
  • inupia o se totoga po o se okeni.

E iai ituaiga pancreatitis e aʻafia ai se vaega o le pancreas, e ui i lea, o le vaega endocrine (faia o hormones) e mafai ona afaina i soo se ituaiga. Ona o le faʻavaivaia o le tulaga masani o le okeni, e faigata mo hormones ona faʻaauau pea ona galue, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo ma le gaosia o vailaʻau e faʻalavelaveina.

O le tiga i le gutu e le naʻo le faanoanoa o le tagata maʻi. E tele taimi e faitioina ai e tagata maʻi le mago ma se faʻaititia o le aofaʻi o le suamalie na gaosia. Ona o le le lava o le inisalini ma le suka i totonu o le toto, o se tagata e lagona ai le fia inu i taimi uma.

O le Halitosis i pancreatitis o se mea masani ma lē lelei. O aʻafiaga o pancreatitis ua faʻaalia, o isi mafuaʻaga o le manogi o manogi e lauiloa. O lagona faapena e tatau ona lipotia i le fomaʻi.

O a faʻamaʻi o lagona eseese ia i le gutu

O le vevela e faʻamatalaina i le anoanoai o mafuaʻaga: leai se suka i totonu o le toto, faʻafitauli e mafua mai i le tele o hormones. E mafai ona manogi e pei o le acetone mai le gutu - o lona uiga o le maʻi e latalata ile maeʻa, gaʻo maualuga o le tino, poʻo le maualuga o le kulukose toto.

O le tofo oona i le gutu ma le pancreatitis ma le mautinoa tele o lona uiga o le cholelithiasis. 20% o tagata maʻi ma pancreatitis e aʻafia i le fausia o gallstones. O le taimi, e lafoina le talo i totonu o le potu tautala. Le faʻamaonia o le auai o gallbladders e mafai ai mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi: ultrasound ma x-ray.

Faʻalagolago i le natura o lagona e iloa e le tagata maʻi i le togafitiga o pancreatitis, ua faatonuina ai e le fomaʻi nisi suʻesuʻega, faʻataʻitaʻiga poʻo vailaʻau.

Le natura o le manava manava

O le taua e faʻapipiʻi i le natura o le manogi mai le gutu o le tagata maʻi. Afai e faʻapipiʻi vailaʻau i le oral mouth - mea leaga, o le mea muamua e lagona ai o le manogi leaga o tagata latou te vavalalata i le tagata maʻi.

E lua ituaiga o manava leaga:

  • physiological (e fesoʻotai ma le le lava o le tumama (e leʻi fufuluina ona nifo i le taeao) pe o se meaʻai paleni ('aina le kalama / aniani),
  • faʻamaʻi - mafua mai i faʻamaʻi o totoga i totonu. O le mataupu o pancreatitis e aʻafia i le vaega lona lua. O le afaina o le pancreas e seasea mafua mai ai le manogi manogi, o maʻi faʻamaʻi e faʻaalia lenei faailoga. E aofia ai:
  • faʻamaʻi pipisi
  • Glucose maualuga i totonu o le toto.

I le mauaina o le maʻi, ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e faatonuina ai fualaau faasaina fou, poʻo le faʻaaogaina foi, o le mafuaʻaga autu o le taofia lea o faʻamaʻi atiaʻe i le pupu. O le mea moni o le amataina o le faʻamaʻi o le a tele mea e uiga i uiga o le tagata maʻi i lona lava soifua maloloina.

Faʻafefea ona faʻaumatia faʻafitauli

E le i faia se meaola togafiti e fesoasoani ai i se tagata e faʻaumatia so o se tofo. O togafitiga faʻalavelave mafaufauina ua auina mai e faʻaumatia le faʻamaoniga. I le tulaga o le pancreatitis ma maʻi faʻamaʻi, dieters ma le faʻaaogaina o vailaau talafeagai e avea ma fesoasoani.

Afai e taumafai le tino e faʻamaonia se faʻafitauli i lenei auala, e sili atu le le taumafai e malemo le faailoga i mea manogi, ae ia faʻalogo: masalo o togafitiga e manaʻomia le faʻasaʻo. Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi, aua le faʻafefeteina le faafitauli e mafua ai faʻafitauli.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Taumafa i le gutu, o le a le uiga?

O le foliga mai o se suamalie suamalie i le gutu e le o se mea manaia tele, lea e taʻu mai ai o loo e maua ni faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le pupuʻu tautala o se ituaiga o faʻamaoniga lea e mafai ai ona e fuafuaina le tulaga o le vaega o meaʻai. Afai e te lagona se tofo faapitoa i lou gutu, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

O se tagata tomai faapitoa o le a faailoa mai mea faaletonu i le fualaau oona ma faatonuina ai togafitiga saʻo mo oe.

I le lagonaina o se tofo faapitoa i le gutu, e tatau ona e vaai i se fomaʻi o le a ia faailoaina le solia o le tino i le fualaau oona ma faatonuina togafitiga.

O le a le uiga

O se mea e le masani ai le tofo i le gutu e masani ona tupu i le mumu o le pancreas. O lenei faailoga o loʻo i ai i le toetoe lava o tagata uma e maua i le pancreatiti.

I le aluga o taimi, o le a amata ona suia e fuafua i le faʻaleleia poʻo le faʻaleagaina o le tulaga. O le faʻamaoniga manino lea o isi faʻamaʻi ua tulai mai i le tino. O se malosi malosi mulimuli ane e faʻamaonia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi.

Pe a tulaʻi

O le tele o taimi, o le tofo e lagona i le taeao. I lalo o le sipuni totonu o le pusa, o loʻo i ai se lagona mu ma le susulu. O nei faʻaʻailoga e ono tupu pe a uma le moe pe a uma ona 'ai. O nisi taimi eo mai faatasi ma le logo.

O lona uiga o le pancreas o loʻo faʻamaonia ai le soliga o le faʻamausaliga. O se taunuuga, o foliga le lelei o le tofo o loʻo aliali mai.

O se tofo suamalie atonu o le a le toe alu ese pe foliga mai i taimi uma.

O le a le mafuaʻaga

E i ai se manatu sese e faapea, o le tofo o le suamalie i totonu o le gutu e mafua mai i le tele o vaisu i mea e gaosia ai.

E i ai se manatu sese e faapea, o le tofo o le suamalie i totonu o le gutu e mafua mai i le tele o vaisu i mea e gaosia ai.

Ae o lenei faafitauli e masani lava ona tulaʻi mai i ni tagata e fiafia i meaai. E leai se mea e fai i lenei mea. O le mafuaʻaga autu o le faʻaogaina o le tino ma le pancreatitis.

E le mafai ona faʻamalosi le insulin i se meaʻai mumū. O se taunuuga, o le kulukose e le o faʻamalosia atoatoa ma amata ona faʻaputu i totonu o le toto.

O lenei gaioiga e fesoʻotaʻi foʻi ma se faʻaletonu o le gaosiga o gaʻo. E iai isi mafuaaga mo le faʻaalia o sea tofo.

Mea e le lelei

O mea taumafa e tatau ona masani, maloloina ma faʻavae i taimi uma. Muamua lava, o oloa e faʻaosofia ai le faʻamalolo malosi o le suka o le hydrochloric e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga.

O meaai e tatau ona kuka pe uʻu. O meaai falai, paluga kuka, e aofia ai fualaau faisua, e faasaina. E tatau foi ona e tuu le ulaula ma le ava malosi.

Teu ua mafai ona suia i se vai inu maloloina e pei o chicory.

O le ulaula, gaʻo ma le vevesi e tatau ona tuʻuese mai le meaʻai. E le tatau ona e inuina ni mea inu suamalie suamalie ma suainu faʻamamafa.

O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai susu, gaʻo manu, fualaau faisua ma fua. E tasi i le aso, e mafai ona e 'ai sina masima marshmallow, pastille, jam poʻo le meli i kuki keke.

O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le fafagaina. Taumamafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso.

Ina ia lafoaia se tofo le lelei i totonu o le vavagana, e tatau ona e aloese mai le popole i luga o le galuega. O le neura, lea e nafa ma le saʻo lelei o le tofo, o loʻo i lalo o le laulaufaiva. I le tulaga o le toilalo i le momoliina atu o lagona i le faiʻai, o le faailoga ua fesuiaʻi. E aoga foi lenei mea i le tofo.

O se tulaga o le atuatuvale e mafua mai i le tiga e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le suka toto ma se tulaga lautele o le soifua maloloina. O le le mautonu o le atuatuvale o se mea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le tofo lē lelei e mafai ona faʻalavelaveina ai nifo - o le atinaʻeina o caries poʻo le vaʻaia.

O le tofo lē lelei e mafai ona faʻalavelave ai nifo. Mo se faataitaiga, o le atinaʻeina o caries.

O lenei tofo e afua mai i siama pathogenic. O se taimi le fiafia e mafai foi ona tupu pe afai e le o tausia tulafono o le tumama. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona fufulu vave ou nifo ma e masani ona faia suʻega i le fomai nifo.

Metotia o tauiviga

O le suamalie suamalie i le gutu ma le pancreatitis atonu o le a mou ese atu pe a uma ona e mataʻituina au mea taumafa ma tausi i se meaʻai maloloina.

O nisi taimi o le tofo e le faʻaumatia e tusa lava pe lelei meaʻai. Afai e te tausisi i se meaai, ae o le faafitauli e tumau pea, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le a ia faatonuina ni suʻega ma togafitiga fualaau faasaina.

E tusa lava pe ua toesea le tofo, ae ua maua oe i le pancreatitis, e tatau ona e inu pei o le vai faamamaina pe a mafai ai.

E tusa lava pe ua mavae atu le tua, ae ua maua oe i le pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie e tolu:

  1. Fiaai. E tatau ona e 'ai meaai, ae o nisi mea taumafa e tatau ona vavaeeseina mai le meaai. E fautuaina e inu pei o le vai faamamaina pe a mafai ai.
  2. Filemu. Taumafai e aloese mai popolega. Inu teas ma decoctions mai vailaau togafitiga o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
  3. Fiafia. I se osofaiga ogaoga, tuʻu se mea e faʻamumu ai le kulimi i luga o le pancreas.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, e masani lava ona maua e tamaitai le le fiafia, mo se faataitaiga, o se suiga i lagona o le tofo. O le tino e faʻaalia le le lelei i suiga e fesootaʻi ma le gaioiga o le tamaititi, lea e aʻafia ai le manuia o le lumanaʻi.

O le pancreas i se fafine maʻitaga ua i ai le popolega, o le taunuuga lea ua le lelei ai ana galuega, ma o le maualuga o le suka i le paʻu ma le toto ua tulaʻi mai.

O se suamalie suamalie i le taimi o le maitaga o se faailoga lea o le maʻisuka ituaiga. O aʻafiaga faigata e mamafa mamafa, ma o le taunuuga o lea mea ua afaina ai ana galuega, i le faasologa, o le maualuga o le suka i le suavaia ma le maualuga o le toto.

E iai isi mea e mafua ai lenei tofo i lou gutu:

  • tuai le maitaga
  • gasegase gasegase
  • pancreatitis
  • afaina
  • fua tele
  • sili atu i le vai,
  • toxicosis.

Soo se tasi o nei maʻi e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻe o le tamaititi, o lona uiga o le togafitiga saʻo e tatau ona faʻamaonia vave. A maeʻa le fanau, e aluese le faʻafitauli, ma faʻaleleia lelei le soifuaga o le fafine.

Suiga i le pancreatitis e fesootaʻi ma le vavagana o waha

E pei ona mafai ona e iloa mai le aʻoga, o faʻafitauli uma o le'inisinia e amata i le oral vevela, talu ai o iinei o loʻo afifiina ai le gaosiga o mea taumafa, o le gaosiga o lea mea e matua pagatia i luma o se maʻi, ma e tupu lenei mea mo mafuaʻaga nei:

  1. O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le gutu maloʻo i pancreatitis o le atuatuvale poʻo le tiga foi.
  2. E le gata i lea, o le tele o hormones atuatuvale e mafai ona avea ma mafuaʻaga.
  3. O le suamalie mai le gutu, mago, ma se isi taimi e ono foliga mai ona o le le lava o le insulin, sosoo ai ma le faateleina o le maualuga o le suka o le toto. I lenei tulaga, atonu o le a fia inu, ma o lenei faailoga o le a foliga mai o se tasi o muamua.
  4. O le ova i le gutu e mafai foi ona aliali mai pe a tupu le cholecystitis ma le pancreatitis.

Xerostomia i le tino pancreatitis e ono mafai ona o faatasi ma vomiting matuia, faʻapea foʻi ma le faʻamalolo. E mafai ona e maua i le fiva ma le inu. O le masaniga masani o le a faʻatasi ma le manava, ma e mafai foi ona mafua ai le susu ma le pancreatitis.

Faʻalogo lelei! O le meaʻai, o le mea moni, e masani lava ona aliali mai, ae o le mea sili ona taatele o le faʻaalia pea o le oona i le gutu ma le pancreatitis. O lea faailoga e faailoa ai le amataga o maʻi gallstone, ma o le mea moni e tupu i le toetoe 20% o tulaga.

O le tele o taimi, o le manogi mai le gutu o le acetone, o loʻo faʻaalia ai le malosi o le vaiinu ma le faateleina o le suka.E i ai foi tulaga e mafua ai ona muimui tagata gase i le manogi o le talo, ae na o le mea lava e tupu pe a, i le faaopoopo i le pancreas, o loʻo i ai faafitauli i isi totoga o le digestive system.

Faʻamatalaga o le mulimuli mo le pancreatitis

E le o tagata uma lava o le a mafai ona malamalama i le taimi e feutagai ai ma se fomaʻi, talu ai o le pancreatitis ua avea ma se fuaiupu faapitoa mo i latou, lea e mafai ai ona e le amanaia le tulaga o le oral mouth, e tusa lava pe e le manaia i taimi uma.

O le mea moni, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi pe a maeʻa ona e iloaina le i ai o se taimi oona oona pe manogi.

O le faʻafitauli i le tele o tulaga o le le mafai ona gaosia le insulin, lea e mafua ai ona faʻaputuina le suka, ma e mafai foi ona oʻo i le maʻa.

O lea ituaiga suamalie suamalie atonu e foliga mai e le afaina i le toatele, ae e le o lea, aua atonu ei ai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

I le tele o tulaga, e vave lava ona aofia ai le suamalie oona i se ituaiga suamalie, ona o le tumu o le tagata e tumu i vailaau ninii e mafai ona fufusi glucose. Asiasia le fomai nifo i le taimi ma ia mautinoa e fufulu o outou nifo i ni nai aso i le aso, aua o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai faafitauli ogaoga i ou nifo.

O le tele o tagata mamaʻi e maua mai i le pancreatitis o loʻo i ai foi se faʻamaʻi pipisi, lea e faʻaalia e ala i le lafoina o vaega o mea oona, o loʻo i ai se gaioiga gaʻo, tuusao i totonu o le faai. O le mea lea, o se tofo oona e amata malie i le gutu.

Taua! O sea faʻaaliga e leai se auala faʻapitoa mo togafitiga, o lea e na ona e manaʻomia ai se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa o le a uma ona suʻesuʻeina lou tulaga ma maua se togafitiga atoatoa e talafeagai mo lou tulaga. O le a aofia ai mea taumafa taumafa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaau e faʻamaonia ai faafitauli oi ai nei.

Faʻafefea ona foia le faafitauli o le tofo?

E pei ona taʻua muamua, o le faafitauli e faigofie ona foia, ae naʻo le maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. O le taimi mulimuli, pe afai e te talosaga i lenei taimi, o le a alu loa pe'ā uma ona e 'ai saʻo ma o le a pulea lou tulaga.

E taua le taua o lena mea, o le mea e leaga ai, e le fesoasoani i tulaga uma, ona o le faafitauli e mafai ona faigata ona foia. Ina ia faasaʻo le tofo i sea tulaga, e tatau ona e suʻeina suʻega.

I le tulaga o ni faafitauli matuia o le a taua le faia o se togafitiga, ma afai e le maua e le fomaʻi se mea ogaoga, e taua le faamautinoa ua e toʻafilemu, taumafai e faʻaaoga uma mea taumafa i le faʻamaoni, ma o nisi, o le mea e leaga, e tatau ona lafoaia atoa.

Ia mautinoa e inu tele le vai ma e le faʻafeeseeseaʻi filifiliga a le fomaʻi, aʻo ia iloa atili. O le mea moni, o le faafitauli tonu e mafai ona faʻatuina pe a maeʻa ona iloiloina iloiloga.

Aisea e i ai se suamalie suamalie i le gutu?

O le i ai pea o se suamalie suamalie i le gutu, e pei o se tulafono, e le o faaalia ai se "suamalie" ola, ae o le faaalia o eseesega eseese o le gastrointestinal tract. O nisi e mafai ona faʻamavaeina e ala i le mulimulitaʻia o se faigamalo, ao isi e manaʻomia togafitiga sili atu ona ogaoga.

O se tofo suamalie e tulaʻi mai i le gutu ona o se mea na tupu i maʻi ma faʻamaʻi:

  • Faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau eseese, pei o phosgene, vailaau faʻasaina, vailaʻau,
  • Sini mu poʻo le kemini o le laulaufaiva ma meaʻai eseese (vine, pepa vevela) ma vailaʻau,
  • O faamai inflammatory o le pancreas ma le gastrointestinal tract,
  • Carbohydrate metabolism
  • O le maʻi suka
  • O le lagona e mafai ona avea ma se faailoga o le atinaʻeina o Pseudomonas aeruginosa i le tino ma faʻaalia ai le gangrene, faʻafitauli pe a uma galuega ma isi faʻalavelave tutusa.
  • O faʻamaʻi, faʻaleaga viral ma post-traumatic i vaega o le faiʻai oe nafa ma le tofoina o le meaʻai e mafua ai le faʻaalia o fou fou pe le masani ai.
  • O nisi taimi o se tofo suamalie e mafai ona avea ma se tasi o faailoga o le gestosis, o le mea lea o le a atiina ae ai e se fafine maʻitaga se mea sese o le tofo. E tupu lenei mea i le tetele o fua, o le tele, ma le maualuga o le susu, o le mamafa, ma le matutua o le tina i le lumanaʻi.
  • Lese faafitauli
  • O le lagona o le popolega popole e ulaula mo sina taimi pe a uma ona tuu le sikaleti ma tapaa.

O aʻafiaga i le galuega o le gastrointestinal tract e mafai ona faaosofia ai se suiga i lagona o le tofo. O le suamalie tumau o se taunuuga o faʻamaʻi ma faʻafitauli nei:

  • Manua ogaoga o le ate.
  • Faateleina le eletise o le manava (o le tuʻuina atu o le talo i totonu o le pupuʻu tautala e faʻaosofia ai le mu o le mucosa, lea e mulimulitaʻia mulimuli ane i se gutu malie i le gutu).
  • Faʻatasi ma le pancreatitis, e foliga mai o se tafaoga matagofie i le taeao. E mafua ona o le solia o le gaosiga o le hormone pancreatic, lea e aafia ai le malepe ma le faʻaaogaina o le kulukose.
  • O se suamalie suamalie i le gutu ma le taoto e foliga mai o le taunuuga o gastritis or gastroduodenitis. O isi faailoga atonu e aofia ai le i ai o se paʻu paʻepaʻe papaʻe i luga o le laulaufaiva, o se lagona o le "fiaai" tiga i luga o se manava gaogao po o se manava ua tumu i luga o le manava pe a uma ona 'ai, paʻu, ma le fatu.

Le togafitiga o se faailoga e fesoʻotaʻi tonu ma mafuaʻaga na mafua ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a lelea le gutu o le ulaula pe a uma le tafe o sikaleti pe a faʻamaʻaina le tofo, ma e leai se mea e manaʻomia ona faia i le faʻamoemoega.

E sili atu le leaga, afai o le lagona le lelei o le suamalie e mafua mai i le atinaʻeina o se maʻi ogaoga, i lenei tulaga e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma se suʻega atoa.

Afai na e alu i le fomaʻi, faia se suʻega ma e leʻi faʻaalia soʻo se togafitiga, atonu o se tofo suamalie i lou gutu o le taunuuga o le taumafa tele o meaʻai gaʻo ma ua faʻatulafonoina i meaʻai.

Afai o le pancreatitis o le mafuaaga lea o se suamalie suamalie i le gutu, i lenei tulaga, o se seti o fuataga e aofia ai mea taumafa taumafa e tatau ai meaai sei vagana ai mea manogi, meaai vevela, falai ma le oona.

Mo le laveaʻiina o faʻalavelave osofaʻiga o le tiga, ua faʻamaonia mai ai mea faʻasolosolo, pe a fai o faʻafitauli faʻanatura - faʻataʻitaʻiga o le enzyme ma vitamini.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ona faia i fualaau nei:

  • "Contrikalom". O le vailaau faʻasaina ma le vailaʻau o le aprotinin galue o se tagata e puipuia le puipuiga o le tino. O le faʻamalosiina o la latou gaioiga i le telefoni feaveaʻi, "Contrical" e mafai ai e oe vave ona aveese faʻamaoniga o le mumū i pancreatitis ma faʻalavelave ai le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga. Faia i foliga o le paʻu faʻamalosi i vavao (10000). I le faaopoopo atu i le pancreatitis, ua fautuaina mo le togafitiga o tulaga o le faateia pe a uma le tafe toto, mo le toe faʻaleleia o pepe ma le toe foʻi mai. O tagata matutua e faʻatulagaina i le 300,000 i le aso, pe a maeʻa ona faʻamavae i le fofo o le isotonic, i totonu o se vaalele po o se vai. Mo tamaiti, o le tofiga e faia i le fua faatatau e 14,000 i le kilokalama o le mamafa o le tino. Faʻasalaina i fafine maʻitaga i le uluaʻi tausaga muamua, faʻapea foʻi ma le le faʻamaoni i vaega. E mafua ai le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu mai le cardiovascular system i le ituaiga o tachycardia ma le faʻamalosiaga, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract i le ituaiga o leu, vomiting,
  • "Feso." O se fualaau faʻasaina ma le mea galue malosi pancreatin, i foliga o papaʻe paʻepaʻe i totonu o se atigi fagu. "Festal" ua faatonuina mo le le atoatoa o le tino, faapea foi ma isi tuutuuga, o le faaaliga o le falemai o loo faaalia i faailoga o le dyspepsia, o le soliga o le nutimomoia o meaai ma le dyskinesia biliary. E taʻu atu i tagata matutua 1-3 pauna e oo atu i le 3 taimi i le aso, e filifilia e le fomai le vailaau mo tamaiti, o le togafitiga e mafai ona tumau i ni nai tausaga. Le faʻamaonia mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma le lactating women, tamaiti laiti e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. E mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, o faʻamaoniga o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, afaina o le mucous membranes,
  • "Panzinormom." O le vailaʻau o loʻo i totonu o capsules, faatasi ai ma le mea galue malosi pancreatin, lea e sui ai le gaoioiga a amylases, lipases, pancreatic proteases. Ua faatonuina mo le togafitiga o pancreatitis ma le le lava o le puleaina o mea eletise, faapea foi ma le faaleleia o le otaotaina ma mea sese sese. Ole maualuga ole fua mo tagata matutua e oʻo atu i le 15 capsules i le aso, o le fua mo tamaiti ua filifilia e le fomaʻi, o le togafitiga e mafai ona tumau i ni nai tausaga. Faʻasalaga, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le cystic fibrosis, e le fautuaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tamaiti i lalo o le 3 tausaga. O le fualaau faasaina e mafua ai aʻafiaga e le manaomia i le ituaiga o leisa, vomiting, manava, faamaʻi, tiga o le tino, faailoga o le ita o le mucosa oral. Masalo o le atinaʻeina o faʻamaʻi ile maʻi i vaega o le vailaʻau.

Togafitiga o le pancreatitis e tatau ona o mai faatasi ma meaai, a leai o mea e le manaomia e mafai ona afaina ai le ita. Ina ia aloese mai le sili atu ona faigata i le faagasologa, e tatau ona teuina le meaai mo se taimi umi, atonu i le olaga atoa.

O le puipuia o foliga vaaia o se suamalie suamalie i le gutu e faalagolago i mafuaaga. Afai o le pancreatitis, ona fautuaina lea o le maʻi e pipii i taimi uma i se taumafataga ina ia aua nei mafua ai se tali mai le pancreas.

O meaai paleni paleni mo pancreatitis e le aofia ai soʻo se meaʻai e ono faʻaosoina ai le pulefaʻatasia o enzymes: gaʻo, meaʻai vevela, suamalie, taumafa mamafa, pipi, marinades, seasonings.

E fautuaina le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina, meaʻai e maualalo le gaʻo, salu, supa i luga o moa moa, nai lo le falaoa paʻepaʻe fou - fugalaau mamago, leai ni meaʻai po o se pata.

I le pancreatitis, ua fautuaina e faʻaaogaina sea vai vai e pei o Borjomi ma Essentuki, i nisi o aofaiga ua faatonuina e se fomaʻi.

O se faailoga o se suamalie suamalie i le gutu e mafai ona aliali mai pe a uma ona 'ai meaʻai suamalie. Ae ui i lea, afai e masani ona faʻalavelave, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia suʻesuʻeina mo le iai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and pancreatitis.

E mafai ona i ai le tiga i le gutu ma le pancreatitis?

O le tasi faʻailoga o le mumu o le pancreatic o se mea le lelei i le gutu. E toetoe lava o tagata uma e maua i le pancreatite ma le gaʻo e faitio i lenei faailoga. I le aluga o taimi, e mafai ona maitauina le suiga, lea e faʻaalia ai se faʻaleleia atili poʻo se faʻafitauli o le maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le mea lea, o le tofo i le gutu ma le pancreatitis e fesoasoani e mataʻituina ai le tulaga o le tagata maʻi, e iloa ai le maualuga o le faaleagaina i le pancreas, ma oʻo lava ina faʻamaonia maʻi o le ate ma le vevela. E le gata i lea, o le malosi malosi o le gutu i tagata o loʻo i ai foliga masani o le faʻamaʻi o se faailoilo manino lea o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le mea lea, o tagata uma e mafatia i le pancreatitis, e tatau ona iloa pe o le a le tofo i le gutu o loʻo i ai se faʻamaʻi, o le a lana tala ma pe faapefea ona faʻaumatia. O le a aoga foi le iloa pe aisea e mafua ai le mumu o le pancreas ona o le ogaoga o le gutu ma le aafiaga o le manava.

Tuua Lau Faamatalaga