E faʻapefea ona iloa le glycemia mai se osofaiga faʻafuaseʻi ma le mea e fai pe afai o loʻo e "ufiufi"

"O taifau tautua faapitoa,
e pei o Daisy, faʻalogo le leo, e le mafai ona lagona le pa'ū i le suka o le toto. Afai
e te faalagolago i le inisalini, o se uo faamaoni e mafai ona laveaiina lou ola. E faapefea ona latou
e aoga?

I le sefulu minute ao lei pueina lenei ata, na ili e Daisy le faailo. O lana uarota, o Breann Harris e 25 tausaga le matua (ituaiga 1 maʻisuka), na matua pa'ū ai lona suka toto. O le galuega a Daisy o le logo atu lea ia Breann le mea matautia i le taimi, e le afaina pe afai e nofo i le cafe, faigaluega pe savali i le paka.

Na maua e Daisy se aʻoaʻoga faʻapitoa i le Dogs for Diseases Nonprofit Foundation (D4D), lea ua aʻoaʻoina ai le Labrador Retrievers e "lagona" le hypoglycemia i tagata maʻi ifo i le insulin i le 12 tausaga ma luga atu.

E iloa e fomaʻi le suiga o vailaʻau i le afu o le tagata lea e tupu pe a amata ona pa'ū le maualuga o le suka ma oʻo atu i se tulaga taua (lalo ifo o le 3.8 mmol / L), ma faʻaalia lenei mea. "Ua taʻu atu e le taifau ia te oe se faaitiitia o le suka," o le tala lea a Breann. E i ai se manogi matagofie ma latou lagona se mea e le mafai ona tatou faia. " Manatua le manogi o le kofe po o le pipi. Mo nei taifau, o le manogi o le afu ma le maualuga o le suka suka e le itiiti ifo lona iloa!

I le taimi muamua, o Breanne e le masalosalo i le manatu o lana uo tama (atoa ai ma le maʻisuka ituaiga 1) e maua ai se uo faʻataʻitaʻi. O ia lava, i le lima tausaga ua mavae, na maua ni tipiloma a se neurobiologist ma o se tagata faapitoa i meaola o manu, ae na te leʻi talitonu moni i le mafai e se taifau ona sogisogi i suiga leaga i lona tino. O Breanne na maua i le maʻisuka ina ua 4 ona tausaga, ma na foliga mai na ia iloa le auala e taulimaina ai ona maʻi, ae i nisi taimi sa ia iloaina ai e le o taimi uma na te ala ai e tusa lava pe i ai se paʻu mataʻutia o le toto suka. Ona tumau ai lea o le faamoemoe mo le taifau. "A o iai le taifau ia te au, ua ou saogalemu atoatoa," o le tala lea a Breanne. Breanne ma
Daisy o se 'au moni.

Ua aʻoaʻoina fomaʻi e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le suka toto e ala i le uuina o se pusi faapitoa - o le tootoo e tusa ma le 10 cm le umi, lea e faʻaogaina foi e taifau sailiili. O le uamea e pipii i le pulu po o le uamea, ma o le taimi lava e amata ai ona pau le suka, e toso e le taifau lenei tootoo. "E faigofie lava lenei mea, aua o mea uma e vave ona manino ia te oe, ma i le taimi lava e tasi e le fefe ai le taifau i se tasi, mo se faataitaiga, i se leo tele,"
Valaʻau Breanne. "Ona laʻititi lea: e tatau ona e siakiina le maualuga o le suka ma ave ni mea talafeagai." I le taimi o toleniga ma galuega, e faʻamalosia ai maile i taʻaloga ma togafitiga.

"E tusa ma le 3 masina e toleni ai se taifau mo se tagata maʻi faapitoa," o le tala lea a Breanne. "E pei lava o le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaogaina se pamu insulin: o nai masina muamua e faigata, ae o le iuga o le a sili atu ona faigofie lou olaga." E maua e fomaʻi se suʻega faʻapitoa i tausaga taʻitasi. I le taimi nei, Breann o se Polokalame Fesoasoani Polokalame mo le D4D. O Daisy e masani lava i ona tafatafa, po o fea lava e alu i ai Breann.

"O le aso tatou te kukaina pe tusa ma le 30 laisi i tausaga uma," o le tala lea a Ralph Hendricks, o se sui o le komiti o le faavae (ituaiga 2 o le maʻisuka), "ioe, e matua laitiiti lava ona o le numera o tagata e le tagolima. Ae matou te talitonu ma o le a faateleina lenei fuainumera. O le nonofo faatasi ma se ituaiga taifau o lona uiga ia lagona le saogalemu. "

tusitusiga Caitlin Thornton ma Michelle Beauliever

Taʻu mai, faʻamolemole, pe na sau se isi i nei maile? O le a ou fiafia i soʻo se tasi o au faʻamatalaga! Faafetai lava i le taimi muamua!

O le a le eseesega i le va o le atuatuvale ma le hypoglycemia

Faʻalavelave osofaia - O se lagona faafuasei o le fefe na tulai mai ona o le leai o se mafuaaga. E masani lava o nisi ituaiga o popolega e faaosofia ai o ia. O le fatu e amata ona paʻu vave, faʻavavevave le faʻavavevave, ua faʻamalosi maso.

Hypoglycemia - o le pa'ū i le kulukose o le toto - e mafai ona matauina i le maʻisuka, ae le gata, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le tele o le taumafa ava malosi.

O faʻamaoniga e mafai ona tele, ae o le toʻatele oi latou e tulaʻi mai i lena tulaga ma i se isi tulaga: o le soona vevela, gatete, faʻavave le fatu fatu. E faʻapefea ona iloa le hypoglycemia mai se osofaiga faʻafefe?

Faailoga o se Faʻatuʻu Faʻamataʻu

  • Loto fatu
  • Faʻamau tiga
  • Talofa
  • Tino po o le lagona e uiga i le vaivai
  • Fefe i le aveesea o le puleaina
  • Filifili lagona
  • Vaʻa
  • Faʻaleagaina faʻaleagaina (manava e masani ona papaʻu)
  • Nausea
  • Sue
  • Totogi o le ea
  • Sweating
  • Numera o vae

E faʻafefea ona taulimaina le atuatuvale i le taimi o se mea na tutupu i le glycemia

E mafai ona faigata mo tagata ona feagai ma le atuatuvale lea na tulai mai i le talaaga o se mea na tutupu i le hypoglycemia. O nisi e fai mai latou te lagona le gaogao, fenumiai, o se tulaga tutusa ma le ava malosi i lenei taimi. Ae peitai, o faailoga o tagata eseese e eseese. E moni, e tatau ona e taumafai e faʻalogo i lou tino ma le taimi na tupu ai faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga, fuaina le suka o le toto. O loʻo i ai se avanoa e te aʻoaʻoina ai e iloagofie le popole ma le hypoglycemia ma o le a le toe faia nisi laasaga. Ae peita "i, e tupu ai o le hypoglycemia i le tagata e tasi e eseese i taimi taʻitasi.

O le faitotoa Amerika o le DiabetHealthPages.Com o loʻo faʻamatalaina le mataupu o le maʻi K., o le na mafatia i le tele o taimi o glycemia. O ana faailoga o le suka maualalo na suia i lona olaga atoa. A o laʻitiiti, ao faagasolo na vaevaega, na paʻu le gutu o le tagata maʻi. I le aʻoga aʻoga, i taimi faapena, o le faʻalogologo o le fofogaina o le tino na le lelei. I nisi o taimi, ina ua avea o ia ma se tagata matua, i le taimi o le osofaiga na ia lagona ai ua paʻu o ia i se vaieli ma e le mafai ona tagi mai mo se fesoasoani mai iina, o lona uiga, o lona mafaufau na suia. O le tagata gasegase sa i ai foi se tolopo le 3-lona lua i le va o le mafaufau ma le gaioiga, ma e oo lava i le tulaga sili ona faigofie na foliga mai e faigata tele. Ae ui i lea, i le matua, ua mou ese atoa ia uiga o le hypoglycemia.

Ma o se faafitauli foi lenei, aua o le taimi nei e mafai ona ia iloa e uiga i lenei tulaga matautia ae na o le fesoasoani lava o suiga faifaipea. Ma afai e vaʻaia e ia ni numera laʻitiiti i luga o le mata o le mita, ua ia atiina ae se osofaiga faʻafuaseʻi, ma o le manaʻoga e faʻaaoga togafitiga e sili atu mo le vave laveaʻi o le osofaiga. Ina ia mafai ona taulimaina se popolega, o loo taumafai o ia e solaese.

Naʻo lenei metotia e fesoasoani ia te ia e toe maua ai le toafilemu, taulai atu ma galue lelei. I le tulaga o le K., o le faʻamalosi e fesoasoani ia te ia e faʻalavelave ai, lea e matua fiafia i ai. O le manaʻoga e fai ni manoa lelei e uʻu ai ona lima ma lona mafaufau, e faʻapipiʻi ai lona mafaufau ma faʻalavelave mai le manaʻo e 'ai, e aunoa ma le faamutaina le tapeina o le osofaia o le hypoglycemia.

O le mea lea, afai e te masani i osofaʻiga glycemic, lea eo mai faatasi ma le atuatuvale, taumafai e saili se gaoioiga e sili ona manaia mo oe ma e fesoʻotaʻi ma le gaioiga faaletino, atonu e faia e lima. O sea ituaiga gaoioiga o le a fesoasoani ia te oe e le gata i le faʻalavelaveina, ae ia faʻapotopoto faatasi foi ma le le faʻasalalauina le tulaga. Ioe, e tatau ona e amataina pe a maeʻa ona e faia muamua auala e taofi ai le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga