O le a le mea o le maʻisuka

O le maʻisuka vaomalo o se faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, lea e atiina ae ona o le maualuga tele o hormonesle cortex i le toto mo se taimi umi poo togafitiga faʻatasi ma glucocorticoid o fualaau o nei hormones. E mafai foi ona fesootaʻi ma le togafitiga o nisi faʻamaʻi, lea e faʻaaogaina ai le vailaau kullucocorticoid, vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma togafitiga faʻasolosolo, mo maʻi umi, e pei o le maʻi o Theenko-Cushing, o le fatu o le rhumatoid, asthma bronchial, collagenosis, etc.

O le atinaʻeina o le maʻisuka steroid e faʻavae i luga o aʻafiaga o le kullucocorticoids i luga o le gaʻo gaʻo ma le protein. O fualaau e faʻaleleia ai le malepelepe o proteins ma faʻaitiitia ai le faagasologa o lo latou fatuga. O le aʻafiaga o le kulukosecorticoids i luga o le metabolism o le carbohydrate o loʻo faʻaalia i le faateleina o le gaoioiga o le glucose-6-phosphatase ma faʻaitiitia ai le gaioiga o le ate i le gaosiga o le kulukose. O le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamalosi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le aofai o le kulukose o le tino.

O loʻo maua i le maʻisuka Steroid i luga o le faavae o le toto maualuga (o le siʻitia o le 11 ma le 6 mmol / L i le toto pe a uma ona 'ai ma muamua) ma le i ai o le suka i le urine

O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaumatiaina o mafuaʻaga o le faʻasolosolo (faʻasalaga sili atu i le siama oona i totonu o le toto). O le faʻaaogaina o le pelesle gland i le tulaga o le hyperplasia (o le faateleina o le numera o elemene o le gaʻo ona o le tele o le neoplasm) o le faʻamaʻi faʻasalalau poʻo le aveeseina o se tumutumu o mea oona o vailaʻau oona e faʻaleleia ai le ala o le suka suka, ma e faʻamaonia ai foi le maualuga o le toto suka.

O togafitiga e leai ni taotoga e aofia ai vailaau faasaina e pei o le thiazolidinediones ma fualaau oona hypoglycemic, e mafai ona faia le inisalini, ma fefiloi ai vailaau oona e palu ai le vai. I le foliga laititi o le faamai, o fualaau oona o le sulfanylurea e aoga, ae e taʻitaʻia ai i le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo. E mafai ona totogi e insulin, lea e faafaigofieina ai le galue o suauu beta ma fesoasoani i le toe faaleleia. O le puipuiga e faia e ala i le faailoaina atu o togi laiti o le inisalini, ua faʻamaopoopoina ai vailaʻau faʻamaʻi, ua faʻapipiʻiina palatini i le meaai a le tagata maʻi, ma ua faʻaitiitia le gaʻo.

O aʻafiaga o fomaʻi i luga o le maʻisuka

O vailaʻau o hormones o meaola po o manu. O loʻo i ai nei i sauniuniga glucocorticoid, corticosteroids, lea e le mafai ona faʻaaogaina le maʻisuka, suiga i galuega o fatugaʻo, ma isi faʻafitauli. Endocrinologists, e uiga i aafiaga leaga i le tino o le maʻisuka, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o se suiga i le suka toto e mafai e ala i le faateleina o le tetee o le ate i le inisalini. O lenei mea e faʻaalia i le faʻaaogaina faifaipea o tagata taʻavale,
  • E mafai foʻi e hormones ona faia le ate e sili atu ona faigofie ile inisalini, mafua ai
  • afai e faʻaauau pea ia suiga, ma e le o faia togafitiga, o le a le toe tali atu sela i le inisalini, lea e gaosia e le tino.

O le aʻafiaga e mafua mai i nei suiga faʻapitoa o le igoa o le maʻisuka e mafua mai i le maʻisuka. E taua le malamalama i ona uiga ma aʻoaʻo atili e uiga i mafuaaga o le atinaʻega.

Faailoga o le maʻi

O le faʻalavelave matautia o togafitiga faʻapitoa o le faigata tele ona iloa e tusa lava pe oʻo i se taimi umi.

O le maʻisuka gasegase na tupu ma toetoe lava a leai ni faʻamaoniga, ma o faʻamaoniga o loʻo i ai e mafai ona faʻaaoga sese i isi faʻamaʻi poʻo ituaiga o le maʻisuka.

O loʻo matou talanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i le faʻaosooso faifai pea i le urinate, gasegase tele ma le vaivai le tumau.

Faailoga o le amataina o le vailaau o le vailaau o le maʻi e mafai ona vave paʻu mamafa, feusuaʻiga ma feusuaiga (atonu o le atinaʻeina o le le atoatoa). O sui o tamaitai e mafai ona faʻaalia ni faʻafitauli pipisi. O le isi faailoga o se lagona faifaipea o le fiaaai, e tusa lava pe i ai se paleni paleni.

E le tatau ona galo ia i latou o le suka suka e mafai ona faʻaalia e ala i le tingling ma le faʻalavelave o le pito i lalo ma le pito i luga, o faʻaaliga o le vaʻai, o se "ata". O le tagata gasegase e mafai foi ona atiina ae le fiainu, lea e masani lava e le mafai ona tineia e tusa lava pe o le a le mea e masani ona inu soo ai. O le mea lea, faatasi ai ma se masini masalomia o le vailaau o le faamaʻi, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se suesuega atoa ma le naunautaiga o mafuaʻaga o le maʻi.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

O mea autu i le atinaʻeina o le tulaga e vaevaeina e endocrinologists i ni mea faʻalavelave ma le fiafia. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • ma mafuaʻaga e mafua ai, o le tele o le fua o hormones e mafai ona mafua ona o faʻamaʻi o le endocrin system,
  • faʻatasi ai ma le malosi - o hormones sili atu e tupu aʻe pe a maeʻa le faʻaaogaina o glucocorticosteroids,
  • o le maʻisuka valea e mafai ona faʻaalia i togafitiga faʻasolosolo, igoa e tetee i le igoa o le pepe, puleaina o fanau. E mafai foi ona faʻaaogaina i le togafitiga o allergies, polyarthritis, pneumonia ma isi faʻamaʻi (e faʻaoga i pateni maʻi autoimmune).

E mafua mai i le faʻaaogaina o mea e faʻalavelave ai i le gaioiga o le pituitary gland, o le masani masani o le syndrome o Theenko-Cushing. Mo le tulaga na tuʻuina atu, o le sili atu o le pulelasi a le cortisol e ala i le mea faʻaleagaina faʻaleagaina o le uiga lea. O le mafuaʻaga autu o lenei maʻi o le piteitary microadenoma, lea e faʻapeteina ma alualu i luma i lalo o le malosi o tagata taʻavale.

O faʻamaʻi pipisi, poʻo se mea oona, e mafai ona aʻafia ai le faʻavaeina o le "fualaau" o le maʻi. I le faʻavae o lenei faʻamaʻi, o le faʻasaʻoina o le inisalini e faʻaitiitia, o le maualuga o le kulukose i le toto e faateleina.

E taua tele le gauai faapitoa i vaega o aʻafiaga, aua o le suka suka e le tupu i tagata uma e faʻaaoga fualaau talafeagai. O le mamafa, o se olaga le taua ma se mea sese e tatau ona mafaufauina e mafua ai mea. Ina ia faʻaesea le atinaʻe o faʻafitauli, e fautuaina e amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Togafitiga o maʻi suka

O le tikeri pito i maualuga o le aoga i togafitiga o le a maua mai i tui inisalini (latou te faatagaina le faʻasaʻoina o le gaioiga o le pancreas). O se laasaga taua o le togafitiga o le tofiaina lea o se meaai lea e le aofia ai masini eleelea faigofie. I le avea ai o se vaega o togafitiga, ua fautuaina le faʻaaogāina o le tino o le hypoglycemic.

Togafitiga mo le suka suka e tatau ona faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  • o le faalēaogāina o ia vailaʻau e mafua ai le solia o le metabolism o carbohydrates ma vaega o le protein i totonu o le tino e tatau ai
  • pe afai e le mafai ona iai ni mafuaʻaga (faʻataʻitaʻiga, i faʻamaʻi tele o le asthmatic pe o se taunuuga o togafitiga faʻapitoa mo se togafiti fatuga), e fautuaina e suʻesuʻe ma le totoa le tulaga o le pancreas. A maeʻa lena, o vailaau ua faatonuina e faasaʻo ai ana gaoioiga,
  • i mataupu e sili ona faigata, pe afai e le fesoasoani uma togafitiga ua uma ona taʻua muamua, o le togafitiga o taotoga e fuafua e aveese se vaega o taala o loʻo fautuaina.

O lenei faiga e matua taua.I le mea mulimuli, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli matuia i le gaioiga o le tino ma aʻafiaga ogaoga ona o suiga o le hormonal, o lea o le taʻavale e faʻaaogaina i na o mataupu sili ona ogaoga.

Le matafaioi o le taumafa i le togafitiga

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻapitoa mo lona faʻamamaina atoatoa, o se taumafa-maualalo o meaʻai e mafai ona avea ma fuataga talafeagai. O lona uiga e le tatau ona faʻaaogaina soʻo se oloa e maua ai se uta maualuga o le carbohydrate. E lelei tele le taumafa na tuʻuina atu e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o le toto suka.

E le gata i lea, o se taumafataga maualalo e maua ai le iniseti, e faʻaaoga foi i fualaau oona. O se taunuuga lelei o le faʻaumatia lea o le aʻafiaga o faʻalavelave, o se faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻaumatiaina o faailoga autu o le suka suka. O nei mea uma e faʻateleina ai le tulaga lautele o le maʻisuka.

O nisi tagata latou te taʻua le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin i le steroid. E masani lava ona atiae ona o le i ai i totonu o le toto o le tele o le corticosteroids mo se taimi umi. O hormones nei e gaosia e le siama faʻapitoa. O faailoga ma togafitiga o le suka suka tatau ona iloa e tagata uma oe na feagai ma lenei ituaiga o maʻi.

Atinaeina o le maʻisuka malosi

O le ituaiga o faʻamaʻi o le inisalini e faʻalagolago ile inisalini i nisi taimi e taʻua o le maʻisuka lona lua poʻo le maʻisuka. O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o lona tupu o le faʻaaogaina lea o vailaau faʻamalo.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau o le glucocorticosteroid, o le fausiaina o glycogen i le ate e matua faʻaleleia. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le glycemia. O foliga vaaia o le maʻisuka e mafai ona mafai ma le faʻaaogaina o kulūkocorticosteroids:

  • Dexamethasone
  • Hydrocortisone
  • Prednisone.

O fualaau faʻamalosi e le faʻamaʻiina lea o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le fula maso, o le gasegase o le vai, ma le tele o lino masimmune (lupus erythematosus, eczema, mimhi). E mafai foi ona faʻataʻitaʻiina mo le tele o sclerosis.

O lenei faʻamaʻi e mafai foi ona atiae ona o le faʻaaogaina o nisi o togafiti faʻamataʻu ma togafiti faʻamalosi: Nasrix, Hypothiazide, Dichlothiazide, Navidrex.

A maeʻa le gaosiga o fatugaʻo, e manaʻomia le togafitiga faaumiumi o le corticosteroid coroid. A maeʻa, pe a maeʻa ia gaioiga, e tatau ona faʻaaoga vailaau e taofia ai le tino puipuia. Ae o le faʻaogaina o corticosteroids e le masani ona taʻitaʻia ai i le maʻisuka. Ae, pe a faʻaaogaina le tupe o loʻo i luga, o le a mafai ona faʻatupulaʻia lenei faʻamaʻi.

Afai o tagata gasegase muamua e leʻi maua i le tino gasegase o le tino i le tino, ona i ai lea o se tulaga maualuga e faapea, a maeʻa le toesea o vailaʻau na mafua ai le maʻisuka, o le tulaga e faʻamaonia.

Faʻailoga faʻamaʻi

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, ua tuʻuina atu le faʻamaʻi i le maʻi e tusa ai ma le ICD 10. Afai o tatou talanoa e uiga i le foliga o le insulin, o le numera o le E10. Faatasi ai ma se ituaiga o inisalini tutoatasi, ua tofia le code E11.

I nisi faʻamaʻi, e ono oʻo mai maʻi. O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le atinaʻeina o se vailaau o le steroid o le faʻamaʻi o le hypothalamic-pituitary disorder. Faʻaleagaina i le gaioiga o le mafaufau ma le pituitary gland o le mafuaʻaga o le foliga mai o le le atoatoa o hormones i le tino. O le iʻuga, o le a le toe tali atu le tino i le inisalini.

O togafitiga taatele e mafua ai le maʻisuka o le Inenko-Cushing maʻi. Faatasi ai ma lenei faamai i le tino, o le faateleina o le gaosiga o le hydrocortisone o loo matauina. O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei togafitiga e leʻi iloa, ae e tulaʻi mai:

  • i le togafitiga o glucocorticosteroids,
  • mo le meaʻai
  • faasaga i le talaaga o le inupia (onosaʻi),
  • ao maitaga
  • faasaga i le talaaga o nisi o siama mai le mafaufau ma le mafaufau.

O se taunuuga o le atinaʻeina o le syndrome o Itsenko-Cushing, o le a le toe iloa e le siama le inisalini. Peitai e leai ni faʻalavelave faʻamaonia i le gaioiga o le pancreas. O se tasi lea o eseesega autu i le va o le steroid ituaiga o le maʻisuka ma isi.

O le faʻamaʻi e mafai foi ona atiae i tagata mamaʻi i le toso oona (faamaʻi o le Graves, bazedova). O le faagasologa o le gaosiga o le kulukose i totonu o masini ua faʻalavelaveina. Afai, e le o le talaaga o nei maʻi tiga, o le maʻisuka e atiina ae, o lona uiga o le manaomia o le inisalini e maualuga le malosi o le tagata, o le a avea ma masini inisalini.

Faʻailoga faʻamaʻi

Faatasi ai ma le alualu i luma o le vailaau o le vailaau o le faamai, o peta suauu o loo i totonu o le pancreas e amata ona faaleagaina e ala i gaioiga a corticosteroids. Mo sina taimi, o loʻo mafai pea ona latou maua le inisalini, ae o lona gaosiga e faasolosolo malie ona faʻaititia. O foliga vaaia o mea faʻalavelave faʻaleaga. O le tino e le toe tali atu i le gaosiga o le inisalini. Ae i le aluga o taimi, o lona gaosiga ua maeʻa atoa.

Afai e taofi e le pancreas le gaosia o le inisalini, o lona uiga o le maʻi o loʻo i ai faailoga iloga o le maʻisuka ituaiga 1. O tagata maʻi e maua le lagona o le fia inu tele, o le faateleina o le numera o urination ma le faateleina o le faʻavaveina o galuega faatino. Ae o le mamafa o le paʻu mamafa, e pei o maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le tupu i totonu.

Pe a togafitia togafitiga ma corticosteroids, e tatau ona sili atu le mamafa o mea e tutupu i le pancreas. O vailaʻau i le isi lima e afaina ai, ma i le isi itu, e mafua ai le maualuga o le malosi o le insulin. Ina ia faatumauina se tulaga masani o le pancreas, e tatau ona e galue i le tapulaʻa.

O se faʻamaʻi e le mafai ona iloa i taimi uma e tusa lava pe auiliiliga. I ia ituaiga o gasegase, o le gaioiga o le suka i totonu o le toto ma tino ketone i le urine e masani lava masani.

I nisi tulaga, aʻo faia ni fualaau o le glucocorticosteroid, o le maʻisuka ua sili atu ona mamafa, lea e leʻi lelei ona faamatalaina. I lenei tulaga, o se tulaga matuia o le tulaga e mafai ona maua i se coma. O le mea lea, e fautuaina le siakiina o le kulukose aʻo leʻi amataina le togafitiga. O lenei fautuaga ua fautuaina ina ia tausisia le mamafa o tagata, faafitauli i le toto. E tatau ona siaki uma tagata maʻi o le tausaga litaea.

Afai e leai ni faafitauli i le gasegase muamua, ma o le a le umi se togafitiga o le steroid, ona ono le iloa lea e le tagata maʻi e uiga i le suka suka. A maea le faʻamalositino, toe foʻi mai le metabolism i le masani.

Togafitiga togafitiga

Ina ia malamalama i le auala e faia ai togafitiga o le faamaʻi, o faʻamatalaga e uiga i le biochemistry o faagasologa i totonu o le tino o le a faatagaina. Afai o suiga na mafua mai i le gaosia o le glucocorticosteroid, ona togafitia lea o le togafitiga i le faaitiitia o le numera. E taua le faʻaitiitia o mafuaʻaga o lenei ituaiga o maʻisuka ma. Mo lenei mea, ua faʻamaonia muamua togafitiga corticosteroid, togafitiga ma fomaʻi faʻamataʻu tautala.

O nisi taimi e manaʻomia ai le gasegase faʻapitoa. Togafitiga e aveese le tele o le tino. O lenei taotoga e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le numera o kulūkocotricosteroids i totonu o le tino ma faʻamaonia le tulaga o tagata gasegase.

Endocrinologists e mafai ona faatonuina togafitiga fualaau e taulai i le faʻaitiitia o le kulūkose. O nisi taimi e sauni ai sauniuniga o sulfonylurea. Ae e le o le talaaga o le latou meaʻai, o le gaosiga o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻateteleina. O le tino o le a le galue e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo.

Afai e maua le maʻisuka i se foliga e le o faʻatagaina, ole auala autu o togafitiga o le soloia lea o fualaau e mafua ai le maʻi, maliu ma. I le noatia ma le fai fuafua i nei fautuaga, o le tulaga e mafai ona faʻamaonia i se taimi vave e mafai ai.

O le mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose e mafai ona avea ma soʻo faaumiumi o le koko i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le siama o le suka suka o loʻo faia. O le tele o taimi, o le le mautonu e tulai mai ona o vailaʻau faatonuina, ae mafai foi ona avea ma se faʻalavelave o faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le faʻasaoina o hormones.I le tele o tulaga, o suiga faʻaleagaina i le metabolism o gaʻo, e mafai ona toe faʻaleleia, pe a uma le faʻamalosolo o fualaau poʻo le faasaʻoina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ona mou atu ai lea, ae i nisi tulaga e mafai ona latou faʻamalosi pe a uma togafitiga.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O faʻamaʻi sili ona matautia mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma fuainumera, e 60% o tagata gasegase e sui ai vailaʻau oona.

Teʻa maʻisuka - o le a lea?

Steroidal poʻo le maʻisuka faafomai o se faʻamaʻi e tau atu. O le mafuaʻaga o le itu taua o hormones glucocorticoid, lea e masani ona faʻaaogaina i lala uma o vailaʻau. Latou te faʻaitiitia le gaioiga o le tino puipuia, maua ai aʻafiaga e le afaina. Glucocorticosteroids e aofia ai Hydrocortisone, Dexamethasone, Petametone, Prednisolone.

I se taimi puupuu, e le sili atu ma le 5 aso, o togafitiga ma nei fualaau faasaina ua fautuaina mo faʻamaʻi:

O le homone taua mo le maʻisuka o le insulin malosi

Mo le taimi muamua, na faatonuina e Elizabeth Hughes le fomaʻi i le 1922 mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. Mo le toeitiiti atoa le seneturi, o le inisalini na tumau pea le fualaau sili ona lelei mo le tausia o le soifua maloloina o tagata mamaʻi. O le 1922 na atiae ai le inisalini. E tui i lalo o le paʻu, i totonu o veins poʻo maso. O lona uiga tulaga ese o auala mulimuli ia e lua o lona faʻaofiina. E na o fualaau ia e mafai ona faʻaaoga i lenei auala. O le inisalini soluble e amata i le va o le 15 i le 30 minute, e tumau mai le 6 i le 8 itula.

Insulin glargine

O se vailaau faʻatulagaina lata mai talu ai nei (o loʻo avanoa e fai ma faʻamaoniga manino). E faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, pe a maeʻa ona faia le microprecipitate i le nofoaga o inisiua. O le gaioiga o le fualaau faasaina e tupu i le 1.5 itula pe a uma le puleaina, ma e tasi le aso. E tatau ona maitauina o lona faʻaoʻoina i totonu o le toto e le suia vave, ae i le tulaga o se laufanua. Afai tatou te faʻatusatusa le faʻaogaina o le faʻatalanoa, faʻatasi ai ma ituaiga masani o inisalini e iai se taimi umi, ona tutusa lea ma le pule o le insulin.

Faʻafefiloi o ituaiga vailaʻau eseese

O nisi vailaʻau o ni mea faʻafefiloi. O le ituaiga o lafoaʻiga: vailaau, cartridges - mo peni faapitoa. O latou nei o fualaau faʻatau fualaau masani. E faigofie tele mo tagata e maualalo le vaʻaia.

O le maʻisuka Steroid o se faʻamaʻi ogaoga tele, o se tasi o lona igoa - o le maʻisuka lona lua o le maʻisuka o le ituaiga muamua. O le maʻi e manaomia ai se uiga matuia mai le maʻi. O lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona atiina ae e faasaga i le talaaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau oona, o lea ua taʻua ai o le maʻisuka.

O ai e aʻafia?

O le maʻisuka Steroid e faatatau i na faʻamaʻi e faʻapitoa i le natura. O lona uiga, e le o fesoʻotai ma faafitauli i totonu o le pancreas. O maʻi o loʻo i ai faʻalavelave i le faagasologa o le gaosiga o le gaʻo, ae o loʻo faʻaaogaina glucocorticoids (hormones e gaosia i le gaʻo) mo se taimi umi, atonu o le a maʻi i le maʻi suka o le maʻisuka, lea e agamalu.

O faʻamaʻiga o le maʻi e mou atu pe a uma ona taofi e se tagata le fua o fualaau oona. I le ono pasene o mataupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei maʻi e oʻo atu ai i le mea moni e tatau i tagata maʻi ona sui i togafitiga o le inisalini. E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe e avea o se faʻalavelaveina o ia faʻamaʻi lea e faʻaleleia ai e le tagata le gaosia o hormones i totonu o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, hypercorticism.

O a fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le maʻisuka?

O le mafuaʻaga o le suka suka e mafai ona faʻaaoga taimi umi mo vailaʻau glucocorticoid, e aofia ai Dexamethasone, Prednisolone, ma Hydrocortisone. O nei vailaʻau o vailaau faʻamalosi e puipuia ai le fomaʻi, gasegase o le rūmato, ma nisi o faʻamaʻi pipisi, lea e aofia ai le pemphigus, lupus erythematosus, ma le eczema. E le gata i lea, o nei vailaau e faʻaaogaina e togafitia ai se maʻi ogaoga o le neurology e pei o le tele sclerosis.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o fualaau o fualaau o le fananau mai o hormonal, faʻapea foi ma nisi o vailaʻau faʻasolosolo, o ni togafitiga. O nei vailaʻau e aofia ai Dichlothiazide, Hypothiazide, Nephrix, Navidrex.

O nisi nai mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le maʻisuka valea e mafai foi ona tupu i totonu o tagata pe a uma le gaosiga o fatugaʻo. O le togafitiga faʻamaʻi-fomaʻi pe a maeʻa ona manaʻomia le faʻaogaina umi o corticosteroids i ni gaʻo tele, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona inuina vailaʻau e taofia ai le puipuiga o le ola puipuia mo le olaga. Ae ui i lea, o le suka suka e le tupu i tagata gasegase uma ua faia se taotoga ogaoga o taotoga, ae o le tulaga atonu e sili atu ona maualuga ona o le faaaogaina o hormones nai lo mataupu latou te togafitia ai isi faamaʻi.

Afai o se tagata ua faʻaaogaina le fomaʻi mo se taimi uumi ma o loʻo i ai ni faʻailoga o le maʻisuka, ona faʻamaonia lea o le tagata maʻi e lamatia. Ina ia aloese mai le suka suka, o le mamafa tele o tagata e tatau ona aveesea le mamafa ma suia o latou ituaiga olaga, faia masani o latou tino faaletino. Afai o se tagata na muaʻi tuʻuina atu i lenei faʻamaʻi, ua matua faasaina lava ona ia ave hormones e faavae i ana lava faaiuga.

Tulaga faapitoa o le maʻi

O le maʻisuka o le maʻisuka e faʻamaonia i le mea moni o loʻo tuʻufaʻatasia ai faʻamaoniga o ituaiga uma o le maʻisuka. I le amataga lava o le faamai, o corticosteroids i ni aofaiga lapoa e amata ona faaleagaina ai sela beta o loo i totonu o le paʻu. O ia ituaiga o faʻamaoniga e masani lava mo le maʻisuka 1. E ui lava i lea, o le inisalini i peta beta o loʻo faaauau pea ona tui. A maeʻa sina taimi, amata ona paʻu le maualuga o le inisalini, ma o le a faʻaitiitia le gasegase o le tino i lenei hormone. O nei faʻamaoniga o uiga lelei ia o le maʻisuka ituaiga 2. I le aluga o taimi, e amata ona paʻu ai i lalo pene beta. O se taunuuga, ua maeʻa le gaosiga o le inisalini. O le maʻisuka masani o le maʻisuka o le uluaʻi ituaiga e maua i se auala talitutusa.

Symptomatology

O faʻamaoniga o le suka suka e tutusa ma isi ituaiga o suka. O se tagata e mafatia i le malosi ma le faifai pea o le tigaina, ua mafatia o ia i le fia inu, ma o se lagona o le vaivai e foliga vave. O ia faailoga o le faamai e masani ona maualalo i tagata mamaʻi, o lea e seasea ona latou gauai i ai. I le eseesega ma le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase e leai se paʻu faafuaseʻi o le mamafa. E le mafai e fomaʻi ona iloa lelei le maʻisuka e tusa lava pe ua uma ona suʻe se suʻega. O maualuga maualuga o suka i le urine ma le toto e seasea lava. E le gata i lea, o fua faatapulaa mo le acetone i suʻesuʻega a tagata maʻi o loʻo maua foi i mataupu tuʻufua.

Faʻafefea ona faʻamalolo pe a inosia le inisalini

A maeʻa le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino o le tagata, o le maʻisuka valesolo e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava o loʻo i ai uiga taua o le lona lua (faʻasaina insulin resistance). O lenei maʻisuka e togafitia i le auala tutusa e pei o le maʻisuka 2. O le mea moni, e faʻalagolago lava i ituaiga o faʻafitauli i le tino o loʻo maʻi ai le maʻi. Afai o le tagata maʻi e iai faafitauli i le sili atu o le mamafa, ae o le inisalini e faʻaauau pea ona gaosia, ona tatau lea ona tausisi i se meaʻai ma faʻaaoga foʻi fualaau faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, Thiazolidinedione poʻo Glucofage.

A amata ona sili atu ona leaga le pancreas, e fautuaina e tui inisalini, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le avega i luga o le okeni.Afai e le uma ona vavalaʻau ia peta, a mavae sina taimi, toe foʻi le pancreas i le masani. Mo le galuega lava lea e tasi, o fomaʻi e faatonuina ai tagata maʻi e maualalo le taumafa. O maʻi e leai ni faafitauli e sili atu le mamafa e tatau ona tausisi i le taumafataga Numera 9. Mo i latou o loʻo mamafa, ua fautuaina e fomaʻi leʻai Nu. 8.

Vaega o togafitiga pe a le faia le inisalini

Togafitiga mo le suka suka e faalagolago i le fatuina o le inisalini pe leai foi. Afai ua muta le gaosia o lenei hormone i le tino o le maʻi, ona faatonuina lea o se tui. Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina lelei le inisalini o inisalini. E tatau ona mataʻituina pea le toto o le suka i le suka. O le togafitiga o le maʻisuka e maua i le auala lava lea e tasi e pei o le maʻisuka 1. Ae ua le toe mafai ona toe faʻaleleia ia sela peta mate.

Tulaga e le o tulaga masani

E i ai nisi tulaga o togafitiga mo le suka suka, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisela tele pe a maeʻa le taotoga o le fatu fatu. I ia tulaga, e manaʻomia le togafitiga o le hormone, e ui o le tagata maʻi e atiaʻe le maʻisuka. O maualuga o le suka e tatau ona tausia e faavae i le lelei o le pancreas. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e amanaʻia le lagona o le tino i le inisalini. I nei tulaga, ua fautuaina mai ai gasegase o hormones, o ni lagolago faaopoopo mo le tino, ma paleni ai foi le aafiaga o le kulukosecorticoids.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

E i ai i le tagata se aofaiga faapitoa o hormones, o le maualuga e ese le ese i totonu taʻitasi. Ae le o tagata uma e ave glucocorticoids e lamatia mo le maʻisuka. Corticosteroids e aafia ai le gaioiga o le pancreas, faʻaitiitia le malosi o le inisalini. Ina ia faatumauina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau i le pancreas ona feagai ma avega mamafa. Afai o le tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le suka suka, o lona uiga e le o faʻaitiitia le gasegase o le tino i le inisalini, ma e faigata mo le gland ona taulima ona tiute.

O le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka e faʻateleina pe a oʻo i le tele o le faafitauli o le tagata, e faʻaaogaina ai vailaau i gaʻo tetele pe mo se taimi uumi. Talu ai o faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e le o aliali mai, o tagata matutua poʻo i latou o loʻo mamafa tele e tatau ona suʻesuʻeina mo le i ai o le maʻisuka muamua ao le i amataina le togafitiga o le hormonal, talu ai ona o nisi o vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻi.

O le maʻisuka o le maʻisuka e taua foi o le maʻisuka lona lua o le maʻisuka maʻi maʻisuka 1. E foliga mai o se taunuuga o le tele o corticoroids (hormones o le adrenal cortex) i totonu o le toto mo se taimi umi.

E tupu ai le suka suka mafua ona o faʻafitauli o faʻamaʻi lea o loʻo i ai le faateleina o le gaosia o hormones, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi o Theenko-Cushing.

Ae ui i lea, o le tele lava o le maʻi e tupu pe a uma le togafitiga umi i nisi o fualaau oona, o le mea lea, o le tasi o igoa o le faamaʻi o le maʻisuka.

O le vailaʻau o le maʻisuka, e mafua mai i le maʻi, e mafua mai ile vaega o faʻamaʻi pipisi, muamua e le o faʻatasi ma maʻi faʻalavelave.

I tagata e leai ni faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻofale i le tulaga o le maualuga o glucocorticoids, e tupu i se foliga malu ma laʻau pe a maeʻa ona faʻamalo. I le pe tusa o le 60% o tagata mamaʻi, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le fesuiaiga o se ituaiga o le inisalini tutoatasi-o le maʻi i le insulin-dependent.

Maʻi vailaʻau maʻisuka

Glucocorticoid faʻamalosi, e pei o le dexamethasone, prednisone ma le hydrocortisone, ua faʻaaogaina e pei o fualaau faʻamaʻi-inflammatory mo:

  1. O le faʻamala,
  2. O le gasegase toto,
  3. Maʻi masimimune: pemphigus, eczema, lupus erythematosus.
  4. Tele sikuea.

O le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona aliali mai ma le faʻaaogaina o togafitiga:

  • thiezide diuretics: dichlothiazide, hypothiazide, nephrix, Navidrex,
  • fualaau o le fanau mai.

O vailaau tetele o corticosteroids e faʻaaoga foi e avea o se vaega o togafitiga anti-inflammatory pe a uma le taotoga o le fatu fatu.

A maeʻa le gafa, e tatau i tagata gasegase ona ave tupe mo le taofiofia o le puipuiga o le ola. O ia tagata e faigofie lava ona mumū, lea, i le taimi muamua, e taufaamatau saʻo le okeni ua toe totoina.

O le maʻisuka faafomaʻi e le o faia i tagata gasegase uma, ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻaaoga pea o hormones, o le mea e ono tutupu mai i le mea e tupu e maualuga atu nai lo latou togafiti i isi faʻamaʻi.

Faailoga o le maʻisuka e mafua mai i vailaʻau faʻamalosi e fautuaina ai tagata o loʻo lamatia.

O le mea e le tatau ai ona maʻi, o le mamafa o tagata e tatau ona le maua le mamafa; oi latou o loʻo i ai le mamafa masani e tatau ona faʻaaogaina ma faia suiga i a latou meaʻai.

Afai e maua e se tagata lona muaʻi maʻi i le maʻisuka, e leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e fuafua i au lava iloiloga.

Vaega o le faʻamaʻi ma faailoga

O le maʻisuka Steroid e faapitoa i le tuufaatasia o faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga suka 1. O le faʻamaʻi e amata pe a amata ona faʻaleaga le tele o corticoroids i siama peta pancreatic.

E o gatasi lenei ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1. Ae peitai, o suauu beta e faaauau pea ona maua le inisalini mo sina taimi.

Mulimuli ane, o le maualuga o le inisalini e faaitiitia, o le lagona o le tino i lenei hormone e faʻalavelaveina foi, lea e tupu i le maʻisuka 2.

I le aluga o taimi, o peta peta poʻo nisi o ia mea ua faʻaumatia, lea e mafua ai ona taofia i le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o le maʻi e amata ona faʻagasolo tutusa ma le maʻisuka masani ole maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1. Faʻaalia o tutusa lava faailoga.

O aʻaʻo autu o le maʻi suka e tutusa lava ma soʻo se ituaiga o maʻisuka:

  1. Faateleina urination
  2. Manava
  3. Vaivai

E masani lava, o lisi o loʻo lisiina e le o faʻaalia tele, e seasea ona taulaʻi i ai. O tagata mamaʻi e le faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, o suʻega toto e le o taimi uma e mafai ai ona faia se siama.

Ole maualuga o le suka i le toto ma le urine e seasea maualuga. E le gata i lea, o le iai o numera faatapulaa o le acetone i le toto poo le urina e seasea ona matauina.

O le maʻisuka o se tulaga lamatia mo le suka suka

O le aofaʻi o hormones o loʻo faʻateleina i tagata uma i auala eseese. Ae peitai, e le o tagata uma e ave glucocorticoids e maua i le suka suka.

O le mea moni o le tasi itu, o le corticosteroids e galue i luga o le pancreas, ma i le isi itu, faʻaitiitia le aʻafiaga o le inisalini. Ina ia mafai ona tumau le faʻaogaina o le toto toto i le masani, o le pancreas e faʻamalosia e galue ma se avega mamafa.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona faʻaitiitia lea o le lagona o le gaʻo i le inisalini, ma o le gland e le 100% le taulimaina ona tiute. O togafitiga faʻamaʻi e tatau lava ona faia e avea o se mea mulimuli. Ua faateleina le lamatiaga i:

  • o le faʻaaogaina o mea taʻavale i mea maualuga,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaʻau,
  • mamafa le onosaʻi.

O le tausiga e tatau ona faia i le faia o filifiliga ma i latou e maua i nisi taimi maualuga maualuga o le suka i le toto mo mafuaaga e le mafaamatalaina.

I le faʻaaogaina o le kullucocorticoids, o le faʻaalia o le maʻisuka e faʻatupulaia, ma o se mea e faateʻia ai se tagata, aua e le mafai ona ia iloa lona maʻisuka.

I lenei tulaga, o le maʻisuka sa agamalū muamua ae leʻi aveina ni glucocorticoids, o lona uiga o nei vailaau faʻasalalau o le a vave ona faʻaleagaina le tulaga ma e mafai foi ona mafua ai se tulaga e pei o.

Aʻo leʻi faʻatuina togafitiga faʻasalalau, o tagata matutua ma le sili atu o fafine e manaʻomia ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka latene.

Togafiti

Afai o le tino ua le maua mai le inisalini, ona faʻasaina lea o le maʻisuka, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, ae o loʻo i ai foliga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, le faʻamalosia o le inisalini o masini. O le maʻisuka e pei o le maʻisuka 2.

Togafitiga e faalagolago, faatasi ai ma isi mea, i le mea tonu e le lelei ai le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le mamafa o tagata o loʻo maua pea le inisalini, o le taumafa ma le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina e pei o thiazolidinedione ma glucophage o loʻo faʻaalia. E le gata i lea:

  1. Afai ei ai se faʻaititia o le galuega pancreatic, o lona uiga o le faʻaofiina o le insulin o le a maua ai e ia le avanoa e faʻaitiitia ai le avega.
  2. I le tulaga o le atrophue e le atoatoa o peta peta, i le aluga o taimi, e amata ona toe faʻaleleia le galuega o le pancreatic.
  3. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o loʻo maua ai se taumafataga maualalo maualalo.
  4. Mo tagata o loʻo i ai le mamafa masani, e fautuaina le taumafataga Nu.9, o le mamafa o tagata e tatau ona tausisia le taumafataga Nu.8.

Afai o le pancreas e le maua ai le inisalini, ona faatonuina lea e le tui ma e tatau ona iloa e le tagata gasegase. O le puleaina o le suka toto ma togafitiga e faia tutusa lava ma le maʻisuka 1. E le gata i lea, e le mafai ona toe faʻaleleia ia sela peta mate.

O se mataupu e ese mai le togafitiga o le maʻisuka e mafua ai fualaau faasaina o le tulaga lea e le mafai ai ona teena le togafitiga o le hormone, ae o le tagata e atiina ae le maʻisuka. E ono i ai lenei mea pe a uma le gaosiga o fatugao poʻo le i ai o se fomaʻi matuia.

O le maualuga o le suka o loʻo tausia iinei, e faʻavae i luga o le saogalemu o le pancreas ma le maualuga o le gafatia o le tino i le inisalini.

I le avea ai o se lagolago faaopoopo, e mafai ona faʻamaonia mai i tagata gasemoni faʻamaoni e paleni ai aʻafiaga o hormones glucocorticoid.

E iu lava ina pasi le maʻisuka i totonu o le tulaga lua o le steroid, pe a le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le inisalini. O faʻaʻailoga e mafai ona ese mai le maʻi faʻamaʻi. O le vaivai, vaivaiga, ma le le lelei o le soifua maloloina e matauina. Matou te mafaufau atili i auiliiliga i le tusiga.

O le a le mea o le maʻisuka

O le maʻisuka Steroid o se ituaiga o faʻamaʻi suka o loʻo i ai sona tulaga lua. O se faʻamaʻi e tupu pe a faʻavaivaia le gaosiga, ma o le hormone o le paga o le faʻasalaga e faʻasao tele. O lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona mafua ona o le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau oona.

Steroid Diabetes Drugs

Hormonal fualaau ua faatonuina i le togafitiga o le maʻisuka lona lua e saofagā i faʻafitauli o le gasegase faʻapitoa, aemaise lava faʻasologa o le palatini. Vailaau Taua - o le Prednisolone, Dexamethasone, e fesoʻotaʻi ma le vaega o hormonal, faʻapea foi ma Hypothiazide, Navidrex, Dichlothiazide - o togafitiga nei.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le tulaga muamua e tausia ai le maualuga o le kulukose o le toto ma aveesea le tele o le vai mai le tino. I le taimi lava e tasi, o la latou faaumiumi faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se tulaga lua - maʻi suka. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le insulin. I le lamatiaga o le mamafa tele o tagata, faʻapea foʻi ma tagata taʻavale e faʻaaoga fomaʻi faʻamalosi e faʻatele ai le maso maso.

O loʻo i ai nisi fualaau oona e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka lona lua: tui, togafiti, ma vailaʻau faʻasaina mo le maʻama, toto toto, ma le arthrosis.

Pe a faʻamaonia fualaau oona, e tatau ona sili atu lou malosi ina ia aloese mai le tupu o le mamafa o le mamafa. O togafitiga e tatau ona matua vaavaaia lelei e le fomaʻi.

Faailoga o Steroid Diabetes

O le taimi lava e pasi ai le maʻisuka i totonu o se vailaau o le suka, o le a amata ona lagona e le tagata maʻi le vaivaiga ogaoga, le mamafa ma le le maua o le soifua maloloina. Faailoga uiga masani mo le tino o le maʻisuka - o le fia inu pea ma le manogi o le acetone mai le gutu - e matua vaivai lava. O le tulaga lamatia o nei faailoga e mafai ona tutupu i soo se faʻamaʻi. O le mea lea, afai e le faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i se fomaʻi i se taimi talafeagai, o le a avea le maʻi ma se faʻafitauli ogaoga o le suka suka, faatasi ai ma osofaiga masani. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻalauteleina.

Afai e tupu mai le suka i le taimi o togafitiga o faʻamaʻi e pei ole fomaʻi, maualuga maualuga, arthrosis ma isi, e lagona e le tagata maʻi se gutu malogo, faʻaoga faifai pea, faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa.

I nisi tulaga, ua amata ona i ai ni faafitauli i se tamaʻitaʻi, i fafine - faʻamaʻi pipisi o totoga tino.

O nisi o tagata gasegase ei ai se faʻafitauli i le vaʻaia, tosoina ma le paʻu o vae, o se lagona le masani ai o le fiaaai.

Afai e te lagona le vaivaiga e le aunoa ma e vave ona vaivai, e sili atu le suʻeina o se siama ma le toto mo le suka. I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le kulukose i totonu ia i latou ma le amataina o le maʻisuka lona lua ua faʻateleina ma sili atu nai lo le faʻatagaina masani.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le suka suka

Ona o le mea moni o faʻamaʻi o le suka suka e tutusa ma faʻamaoniga o soʻo se isi faʻamaʻi, e na o iuga o le fuamini ma suʻesuʻega toto e maua ai le suka. Afai o le glucose o loʻo i ai i totonu e sili atu i le 11 mmol, o lona uiga e foliga mai o se tulaga lua o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le endocrinologist na te filifilia se suʻega o fatuga ma meaola. O le mea moni o le aveina o hormonal ma fualaau oona e taua.

E faavae i nei tulaga, o togafitiga ua faʻamatalaina lea e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le suka ma le faʻamautuina o le gaioiga galue.

O le togafitiga e faalagolago i le lavelave o le maʻi. I le amataga, e mafai e le tagata gasegase ona maua i se meaai tatau ma fualaau. I se tulaga ua le amanaiaina, e manaomia le togafitiga o taotoga.

O taʻiala autu ile togafitiga o le suka suka:

  1. Faaleaogaina o fualaau faasaina lea e faaosofia ai le i ai o le faamai.
  2. Se taumafataga faigata. O le tagata gasegase e mafai ona 'ai naʻo mea taumafa e maualalo i gaʻo.
  3. Ina ia faʻamaopoopoina galuega a le pancreas ma faʻaleleia le maualuga o le suka toto, o loʻo faʻamautuina inisiua insulin (faʻaalia foi - pe faapefea ona tui saʻo le inisalini).
  4. O isi fualaau oona o loʻo maua ai le maualuga o le suka suka.

Inisalini e faʻamaonia pe afai o isi vailaau e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia i le faʻamautuina o le suka. O le tagofia o tui e puipuia ai faʻafitauli matuia o le suka suka.

I nisi tulaga e le masani ai, e manaomia e le maʻi taotoga . O le taotoga e mafai ona taulai i le aveeseina o le tino o le tino poʻo le mea e sili atu i le tino, o le tele o neoplasms. O nisi taimi e toʻalua uma lava o loʻo faʻaaogaina. O lea ituaiga taotoga e mafai ona faʻaitiitia ai le gasegase o le faamaʻi, ma o nisi taimi o le maualuga o le sukū e toe faʻafoisia.

Ae o loʻo i ai se faʻavaivai. A maeʻa le taotoga, faʻaleagaina gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, e toe faʻaleleia le gaioiga mo se taimi umi. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli eseese i le tino. I lenei itu, o le faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaogaina e seasea lava.

Laveʻaina o le Maʻisuka

Mo faamoemoega puipuia, ina ia aloese mai le tupu o le suka suka, e tatau ona e tausisia pea maualalo taumafa . O se mea taua lenei mo tagata gasegase ma gasegase mafai.

Afai e te faʻaaoga fualaau oona e togafitia ai isi faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o taimi. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mamafa tele o le mamafa, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino. Afai e te lagona le vaivai i taimi uma, faʻaitiitia le tomai e galue ai, e tatau loa ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi.

O le inisalini pepa o le maʻisuka steroid e faʻamalolo atoatoa i tulaga e seasea tupu. E taua le malamalama o le maʻi e le tau aoga.Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai ni taunuuga ogaoga E le aoga le togafitiga a le tagata lava ia. O le togafitiga o le a faʻalagolago i uiga ma uiga taʻitasi o le tino.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

  • maʻi leaga
  • siama siama
  • O le COPD o se maʻi faʻamaʻi tumau
  • gout i totonu o se gaioiga laititi.

O le umi, sili atu ma le 6 masina, e mafai ona faʻaaogaina ai le vailaau faʻamaʻi mo le pneumonia interstitial, malamomune, faʻamaʻi o le intestinal, faafitauli dermatological, ma le totoina o totoga. E tusa ai ma fuainumera, o le aʻafia o le maʻisuka pe a maeʻa le faʻaaogaina o nei vailaʻau e le sili atu i le 25%. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o le hyperglycemia o loʻo matauina i le 13%, faʻafitauli o le paʻu - i le 23.5% o maʻi.

O le lamatiaga o le suka suka maua mai i le:

  • faʻasologa o le gasegase i, aiga muamua e maua i le maʻisuka,
  • i le taimi o le tasi le maitaga,
  • afaina, aemaise le manava
  • polycystic ovary,
  • tausaga matua.

O le maualuga o le fualaau o vailaau ua ave, o le maualuga atu lea o le maʻisuka:

Afai o le tagata gasegase ao le i faia muamua le togafitiga o le steroid e le o iai ni faaletonu muamua o le metabolism, o le glycemia e masani ona faatulaga i totonu o le 3 aso pe a uma ona aveese. Faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaogaina o nei vailaʻau ma faʻasolosolo i le maʻisuka, o le hyperglycemia e mafai ona faʻalologo, e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga i le olaga atoa.

O faʻamaoniga tutusa e ono aliali mai i tagata mamaʻi i le gaosiga o le hormones. O le tele o taimi, e amata ai le maʻisuka i le maʻi a Theenko-Cushing, e le masani ona maua - faʻatasi ai ma le hyperthyroidism, pheochromocytoma, maʻi vevela poʻo le faiʻai.

Faʻaaliga ma uiga o le suka suka

E tatau ona iloa e tagata gasegase e maua ai le suka i le maʻoti e patino i le maʻisuka:

  • - faʻateleina le urination,
  • polydipsia - o se galala malosi, toetoe lava a le vaivai pe a uma ona inu,
  • mago mucous, aemaise lava i le gutu,
  • maaleale, paʻu paʻu
  • tulaga vaivai vaivai i taimi uma, faaitiitia le faatinoga,
  • ma le leai o se inisalini - faʻamaonia le mamafa o le mamafa.

Afai e tupu nei faailoga, e tatau ona faʻamaonia le maʻisuka maʻi. O le iloiloga sili ona maaleale i lenei mataupu e iloiloina. I nisi tulaga, e mafai ona faʻaalia suiga i le gaʻo gaʻo i le vave 8 itula pe a uma le amataina o le faʻamaʻi. E tutusa lava le tulaga o le maʻisuka ma isi ituaiga o maʻisuka: o le kulukose i le faaiuga o le suʻega e le tatau ona sili atu nai lo le 7.8 mmol / l. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le faʻamoemoe i le 11.1 iunite, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se faʻalavelave faʻaleagaina, e masani lava ona le mafai ona faʻafitia.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se vaetamaina e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 2 o Mati mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

I le fale, o le suka suka e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o se glucometer, o se maualuga i luga aʻe o le 11 i le maeʻa ai e iloa ai le amataina o le maʻi. O le toto o le anapogi e tupu mulimuli ane, pe a maualuga atu nai lo le 6.1 iunite, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist mo suʻesuʻega faaopoopo ma togafitiga.

O faʻamaʻi o le maʻi suka atonu e le oi ai, o le mea lea e masani ai le puleaina o le kulukose o le toto mo le lua aso muamua ina ua maeʻa le faʻafoega o le kulūkocorticoids. Faʻataʻitaʻiga, pe a uma le faʻavasegaina, o suʻega e tuʻuina i vaiaso taʻitasi i le masina muamua, ona maeʻa lea o le 3 masina ma le ono masina, e tusa lava pe o iai faʻamaoniga.

Auala e togafitia ai le suka suka

O le maʻisuka Steroid e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai. I le po ma le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, o le glycemia e masani mo le taimi muamua. O le mea lea, o togafitiga e faʻaaogaina e tatau ona faʻaititia ai le suka i le ao, ae aua le faʻaosofia le hypoglycemia i le aoauli.

Mo le togafitiga o le maʻi suka, o fualaau lava ia e tasi e faʻaaogaina mo isi ituaiga o faʻamaʻi: hypoglycemic agents ma insulin. Afai o le glycemia e itiiti ifo i le 15 mmol / l, e amata togafitiga i fualaau oona e faaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O numera maualuga o le suka e faailoa mai ai se tulaga ogaoga o le gaioiga o galuega, o ia ituaiga o gasegase o loʻo fautuaina mai inisalini.

Fualaau Faatinoga
MetforminFaʻaleleia le iloa o le inisalini, faʻaititia le gluconeogenesis.
Faʻamatalaga o sulfanylureas - glyburide, glyclazide, faʻasalalauAua nei faatonuina fualaau o gaoioiga faaumiumi, mataʻituina le masani o meaai paleni.
GlitazonesFaʻateleina le lagona o le inisalini.
Analogs o le GLP-1 ('eleelogoacagon) - faʻasalaga, liraglutide, lixisenatideE sili atu le aoga nai lo le maʻisuka ituaiga 2, faʻaleleia le faʻasalaga o le inisalini pe a uma ona 'ai.
DPP-4 inhibitors - sitagliptin, saxagliptin, alogliptinFaʻaititia le maualuga o le kulukose, faʻaalia le gau o le mamafa.
Inisalini togafitiga, e faʻatatau i le maualuga o latou lava inisalini, o se faʻalapotopotoga faʻapitoa poʻo le faʻaleagaina o mea e filifiliaO le inisalini e le o galue malosi e masani lava ona faatonuina ma pupuu aʻo le i 'ai.

Faailoga o Steroid Diabetes

E pei ona uma ona maitauina, o le maʻisuka valea e le faʻaalia mai o ia o se faʻafitauli iloga. O le fia inu ma le faateleina o le fausiaina o le urine e toetoe lava a le mafai ona iloa, faapea foi ma fesuiaiga i le glycemia. E masani lava o le maʻi e mausali. O faailoga e iloa ai lenei ituaiga o suka suka: vaivai tele, vaivai tele, ma le le lelei. Ae tutusa lava faailoga e masani ai i le tele o faamai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona latou faʻamaonia se solia o le gaioiga o le paʻu o le tino.

Faʻamatalaga o le ketoacidosis e le o aliali mai i le maʻisuka maʻi suka. I se tulaga le masani ai, e mafai ona e sosogi mai le acetone mai le gutu pe a uma le maʻi. E seasea, o le konesones e iloa i le urine. E le gata i lea, e masani lava ona i ai se aʻafiaga o le inisalini, ona e faigata tele ona faʻatinoina togafitiga. O le mea lea, o le glycemia ua faʻamautuina e faʻaaogaina ai se meaai malosi ma se tino faʻapitoa faaletino.

Togafitiga ole maʻisuka

Ole togafitiga faʻaleagaina o le suka suka e faʻamoemoe ile:

  • faʻasologaina o le toto toto
  • le faʻamamaina o le mafuaʻaga lea na mafua ai le faateleina o le maualuga o le homone i totonu o le tino.

E masani lava ei ai tulaga e le mafai e tagata gasegase ona faia e aunoa ma se taotoga: taʻavale vavalasea mea e sili atu i totonu o laufanua.O lea ituaiga taotoga e mafai ona faʻaleleia atili ai le gasegase o le faamaʻi lava ia, ma i nisi o tulaga e toe aumaia atoa le maualuga o le suka i le masani. Aemaise lava pe afai o le a gauai le tagata maʻi i le soifua maloloina ma mea taumafa, lea ua faatonuina mo le maualuga o le cholesterol ma le mamafa mamafa.

O vailaʻau e aofia ai le inuina o fualaau e maualalo ai le suka o le toto.

I le taimi muamua o togafitiga, ua faatonuina ai sulfonylureas, ae mafai ona latou faateteleina le metabolism o gaʻo, lea e tau atu ai i le suka o le suka i le tino atoa o le insulin. O le siakiina o lou mamafa o se vaega taua o togafitiga aua o le mamafa o le mamafa e faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma faʻamalosia togafitiga.

Muamua lava, o vailaʻau e mafua mai ai le maʻi e tatau ona faalēaogāina. E masani lava, e filifilia e le fomai ni analogues e le afaina. E tusa ai ma fautuaga faʻafomaʻi, e sili atu le tuʻufaʻatasia o fualaau oona ma inisiua inisalini. O togafitiga faapena e faʻapupulaina ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai sela o le pancreatic e nafa ma le faʻasaʻoina o le inisalini masani. A maeʻa lenei mea, o le a mafai ona faigofie ona pulea le kesi i le fesoasoani o meaai.

O le maʻisuka Steroid o se faʻamaʻi lea e atiaʻe e avea ma se taunuuga o le le lelei o le faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau oona.

O le tulaga sili ona matautia mo le maʻi suka o le tagata mo le maʻisuka, o le a tatou filifili pe o le a le mea e fesoʻotai ai le ola faʻatasi ma lenei tulaga, ma le mea e fai.

O lenei faʻamaʻi e i ai se aafiaga leaga i luga o le pancreas, faʻaleagaina ai siama o le tino ma faʻalavelave ai i le gaosiga masani o le inisalini hormone. Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona taʻua le maʻisuka o le maʻisuka e pei o le maʻisuka lona lua o le inisalini.

E lua mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le suka suka:

I le avea ai ma faʻalavelave o faʻamaʻi e faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o hormones o le tino o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi a Itenko-Cushing,

O se taunuuga o togafitiga faaumiumi ma fualaau faasaina.

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le faʻaalia o le suka suka o le faʻaaogaina o fualaau oona, lea e mafua ai ona taʻua i nisi taimi o le maʻisuka. O lenei maʻi matautia e masani ona atiina ae e avea o se itu taua ogaoga i togafitiga faaumiumi ma glucocorticoid fualaau e pei o:

O nei fualaau oona e masani ona faatonuina e faʻafefe ai le faʻaleagaina o le faʻaosoosoga i faʻamaʻi gasegase ogaoga ma mo togafitiga o gasegase o le neurology. O le mea lea, o le maʻisuka e masani ona afaina ai tagata mamaʻi i faamai e pei o nei:

  • O le faʻamala,
  • O le gasegase toto,
  • Vaʻaia faʻapitoa o le autoimmune (pemphigus, eczema, lupus erythematosus),
  • Tele sikuea.

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o nisi o vailaʻau faʻatoʻaga e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le suka suka. O sili ona lauiloa i totonu oi latou o mea nei:

E le gata i lea, o lenei ituaiga o maʻisuka e masani lava ona maua i totonu o tamaitai oe na faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi mo le taimi umi e puipui ai le maitaga e le manaʻomia.

I le faʻaopoopoga, o tagata na faia le taotoga o le gaosiga o fatuga o loʻo lamatia foʻi.

Ina ia iloa pe faapefea ona fesoʻotaʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea ona faia fualaau faasaina i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o nei tupe, o le siama o le siama o le toto o le tagata gasegase e vave ona suia. I lenei tulaga, o le maualuga o corticosteroids i totonu o lenei tulaga e faateleina ai le taua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aʻafia ai le tele o siama-b-pancreatic, lea e tau atu i la latou sosoʻo malie. O lenei mea e aafia ai le maualuga o le insulin i le tino o le tagata maʻi, faʻaitiitia ai i se tulaga maualalo ma faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. E le gata i lea, o hormones faʻamalosi e faia ai siama o le tino e le mafai ona aʻafia i le inisalini, lea e faʻalavelave ai le gaosiga o le gaʻo gaʻo.

O lea, o faailoga o le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 o uiga ia o le suka suka. O le iʻuga, o le tino o lenei faʻamaʻi e ono ogaoga le ogaoga ma e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka, e mafua mai i le vailaau oona, e amata lemu lemu ma i le vave amata o le faamai e mafai lava ona le faaalia mai ia lava. O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai le i ai o se maʻi suka i le tagata:

  • Tele le galala. O le tineia o lona maʻi e faʻaaoga ai se tele o vai,
  • Le lava le malosi ma faʻaititia le faʻatinoga. E faigata tele i se tagata ona faia ni gaoioiga masani i aso taitasi,
  • Uiga masani. Faʻasalaga uma i le falemaʻi ua tuʻuina atu e le tagata gasegase le tele o urine,

E le gata i lea, e le pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, i tagata gasegase i le vailaau o le maʻi, o le maualuga o le suka i le toto ma le urine e seasea ona sili atu i le masani. E tutusa foi lea tulaga ma le maualuga o le acetone, lea e masani lava e le sili atu i le tulaga faatagaina o le tulafono. O lenei mea e matua aʻafia ai le faʻamautinoaina o le maʻi.

Faʻaiʻuga na fesoasoani i le atinaʻeina o le suka suka:

  1. O le umi o togafitiga ma corticoroids,
  2. Faʻaauau le faʻaaogaina o fualaau oona i mea maualuga,
  3. Faateleina le faateleina o le suka i le toto mo mafuaaga e le iloa,

E taua le faamamafaina e faapea o le tele o tagata gasegase o fualaau oona e mafai ona maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tele o taimi e maua mai i se foliga malie ma e matua mou ese lava ina ua maea le vasega o togafitiga.

O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, o se tulafono, e na o tagata e ono aʻafia i le maʻisuka poʻo ua uma ona mafatia i lenei maʻi. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka latou te le iloa e uiga io latou siama, ona o le faʻamaʻi e maua mai i se foliga le tumau. Ae ui i lea, o le faia o le corticosteroids e faʻaleleia ai le ala o le faʻamaʻi ma faʻavaveina lona atinaʻe.

O le isi itu e fesoasoani i le amataina o le suka suka o le mamafa, lea e faamaonia ai le fesootai.

O tagata e mafatia i le meaʻai e tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻamalo ma le faʻaeteete tele ma naʻo pe afai oi ai se fautuaga a le fomaʻi mo lenei mea.

Togafitiga mo le suka suka e tatau ona faia e faʻatatau i le tulaga o le maʻi. Afai o le faʻamalositino o le inisalini i totonu o le tino ua uma ona taofia, ona tatau loa lea ona faia le tau faasaga i lenei faʻamaʻi i le auala e pei o le maʻisuka ituaiga 1.

Togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago ile inisalini e aofia ai taualumaga nei:

  • O aso uma o inisalini
  • Faʻasoa i se taumafataga o le soifua maloloina (atonu o se taumafataga maualalo-carb, ae faʻasoleina i tagata e maua i le fatu fatu),
  • Gaoioiga mamafa maualuga (savali, taʻavale, taʻaloga),

E le gata i lea, o taumafa ma gaoioiga faʻale-tino e sili ona taua mo le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi. O lenei togafitiga e fesoasoani e faatumauina ai le toto toto masani.

E taua le faamamafaina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, talu ai e le toe faʻafoʻisia mai i totonu o sela o le pancreas e le corticosteroids.

Afai o le gaosiga o le inisalini e leʻi faʻaaogaina atoatoa ma o loʻo faaauau pea ona maua mai le mimone, ma o le maʻi e atiina ae le maʻisuka e le o le insulin, e fetaui ma le maʻisuka ituaiga 2.

Mo lona togafitiga e manaʻomia ai:

  1. O meaai laiti gaosi
  2. O le faʻamalositino faaletino,
  3. Aveina o fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o le tino i le inisalini: Glucopifa, Thiazolidinedione ma Siofor,
  4. O le mamafa (pe afai ei ai)
  5. Faʻatagaina injections o le inisalini e faʻamautinoa ai le afaina o le gland.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e mafai ona toe faaleleia atoa galuega a pancreatic, o lona uiga o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago ile maʻisuka.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e maua i le toto maualuga. Le mafuaʻaga mo lenei mea o le leai o se faʻaaliga i le hormone - inisalini.O loʻo faʻamaloloina e le pancreas, poʻo le, faatasi ai ma le fesoasoani a sene beta o motu o Langerhans o loʻo i ai.

Le faavae o le atinaʻeina o le faamai

O loʻo maua i luga o le maʻisuka vailaʻau i lalo o le malosi o le tele o mea. E aofia ai:

  • O le maualuga o fualaau o kullucocorticoid, lea e oʻo atu ai i le siakiina o le maʻisuka vaivai i gasegase e leʻi faʻaalia se soliga o le gaosiga o le gaʻo.
  • Suiga o le maʻisuka e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka i lona foliga o le insulin-dependent.
  • O le le atoatoa i tulaga o le hormonal ona o le le lelei o le gaioiga o le hypothalamus ma le pituitary gland ma faaitiitia ai le tetee o sela ma masini i le inisalini.
  • Faʻamatalaga o le toso oona, e faʻaalia ai le gaʻo o le thyroid ma faʻaleagaina le gaioiga o le monosaccharide e vaʻaia i le tino o le maʻi.
  • Faailoaina o le le atoatoa i le va o hormones, lea e avea ma mafuaʻaga mo le leai o se faʻafoʻi o fusi tino i le inisalini.
  • O le tele o le tagata maʻi, faʻapea foi le gaosiga tele o le hydrocortisone, o le hormone na gaosia e le siama faʻapitoa.

O se ituaiga agavaʻa o togafitiga, o lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le maualuga o glucocorticoids, atonu o le a mou ese atu ia te ia lava pe a uma ona faalēaogāina a latou faʻaaogaina. O ia mea e fausia ai se tala lelei mo le atinaʻeina o le suka suka, ua maua ona o le vavaeeseina o le monosaccharide i le toto.

O le togafitiga vave o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli e ono lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi.

Faʻaaogaina le tele o fualaau o glucocorticoid, o le maualuga lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma maua ai le aʻafiaga o le maʻisuka. Ua faatonuina i latou e foia faafitauli o le gasegase oona, bronchial asthma, ma le tele o maʻi o le autoimmune. I le faaopoopo atu i le glucocorticoids, o le maʻisuka valea e mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau oona i foliga o Nefriks, Navidrex, Hypothiazide, Dichlothiazide ma nisi ituaiga o fualaau mo le fanau mai o hormonal.

Faʻaaliga o le maʻi

O le maʻisuka vavalalata e faʻapipii faʻamaoniga o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai:

  • Le foliga mai o le galala ma le lagona malosi i luga o le papa o le epidermis.
  • Maualuga o le urination.
  • Faʻaleagaina o lagona, faʻaitiitia o le maualuga o le faʻamalositino, mafua ai le vaivai tele, vaivai o le maʻi.
  • Laititi mataupu o le sailia o maualuga maualuga o le suka, acetone i le toto ma le urine.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le mamafa.

Faailoga autu o togafitiga e le eseese i se ata faʻalauiloaina o faʻaaliga. Latou te tulaʻi ona o le faaleagaina o sē β o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas ma se tele o corticosteroids. Tulaga o le inisalini i le tino o le tagata maʻi ua faʻaitiitia, ma o le faʻalauteleina o le tino e faʻaitiitia ai. O se taunuuga, ona o le faʻaumatia o β-sel, o le gaosia o le hormone o le protein na mafua mai i le pancreas ua taofia. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le ese mai le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ma fuafua ai le masani ai o faailoga.

Taʻiala mo le faʻaitiitia o togafitiga

O togafitiga faʻapitoa o le maʻi suka e tutusa lava ma le fofo i le faafitauli o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E faʻamaonia taʻitoʻatasi, e tusa ai ma uiga o le tino o le maʻi, o faʻamaoniga o le maualuga o monosaccharide i lona toto. O le maʻisuka vaomalo e togafitia e aunoa ma se faigata tele. O le usitaia o fautuaga, fautuaga a le endocrinologist o le ki lea i le mauaina o ni taunuuga lelei. O togafitiga e aofia ai togafitiga faʻapitoa. E aofia ai:

Ina ia aloese mai faʻafitauli e mafai ona lamatia mo le ola ma le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona iloa le faʻamaʻi i le taimi ma amata togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi!

  • Faʻatulagaina le sao o meaai e faʻavae i luga o se taumafataga maualalo.
  • Aveina o suālaʻau maualalo.
  • O le faʻaofiina o le inisalini ile togafitiga i le leai o se faʻamoemoega o le faʻaaogaina o fualaʻau ua faatonuina e faʻavasega ai le toto toto.
  • Faʻasaoina le mamafa.
  • Faaleaogaina o fualaau faasaina e maua ai le corticosteroid e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga.

O le taotoga e mafai i nisi taimi ona faʻatulagaina e aveese ai mea e sili atu i totonu o le eleele ma faʻaitiitia ai la latou gaosiga o corticosteroids.

O togafitiga o le maʻi e tele ni sini. A maeʻa ona faʻatinoina, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le monosaccharide, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o mafuaʻaga na fuafuaina ai le faʻaopoopoga o le maualuga o hormones e maua mai e le siama faʻapitoa. O lenei mea e faʻaleleia ai le avanoa o le toe faʻaleleia o galuega o β-sel o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas, e nafa ma le gaosia o le inisalini masani. O le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi i luga o le tala o se taumafataga maualalo, o le tuʻuina atu o masaniga leaga e maua ai se avanoa e maua ai se faʻamaoniga lelei ma e le aofia ai faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻaiʻuga

O le hyperglycemia umi e oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le maʻisuka - faʻaleagaina i vaʻa tetele ma laiti. O faʻalavelave faʻalauiloa i totonu o capillaries o le retina e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaliga - le retinopathy o le maʻisuka. Afai e tiga le gaosiga o fatugaʻo, ona mamafa ai lea o le gaioiga o le tino, faʻaleleia le fulafula, totoina le toto ma toto ai le nephropathy o le maʻisuka. O suiga i vaʻa tetele e faʻatusa e le atherosclerosis. O le atherosclerotic sili ona mataʻutia o gaʻo o le fatu ma pito i lalo. O le le atoatoa o tagata eletise ma le le lava o le toto i le tino o le tino e mafua ai le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia e ala i faʻasalaga, faʻalavelave o vae ma tamatamailima i luga o lima, gasegase o totoga o le tino, tiga o le faʻalapotopotoga.

Togafitiga mo Steroid Diabetes

Etiotropic togafitiga o le faʻaumatia lea o mafuaʻaga o le faʻasolosolo. I le taimi lava e tasi, o fua faʻatatau e toe faʻafoʻisia ma tausia tausisia, faʻapupulaina le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini, ma faʻamalosia le gaioiga o siama β-vaʻaia o loʻo faia. Faatasi ai ma se auala faʻafelagolagomaʻi, o togafitiga faafomaʻi mo tagata gasegase e faia i vaega nei:

  • Laʻau maualalo o le corticosteroid . Faʻatasi ai ma le faʻamalosi toto, o le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e matua toe faʻaleleia. Afai e le aoga le togafitiga o fualaau, o le fesili o le togafitiga o taotoga e foia - aveeseina o le mea e ola ai, o le vaega o le tino, o le tino. O le faʻatupulaia o hormones faʻataʻilalo e faʻaitiitia, maualuga le maualuga o le suka toto. Faʻatasi ai ma le faʻamalosi toto, o faʻamaʻi e faʻaosofia ai le maʻi suka e faʻamalo pe suia. Afai e le mafai ona soloia glucocorticoids, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogaoga o le maʻisuka, o lemoni anabolic ua faʻatonuina e faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga.
  • Faʻatoʻa togafitiga o le hyperglycemia . O vailaʻau e filifilia taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le aano o le maʻisuka, o lona tulaga, faigata. Afai e aʻafia le pancreas, o vavalalata beta e valaʻese pe maeʻa atoa, ona faʻasolosolo ai lea o le togafitiga o le inisalini. I ni mea vaivai o le faamai, o le puipuia o le tino o le glandular ma le tetee malosi o suauu i le inisalini, o vailaau oona o le hypoglycemic ua faatonuina, mo se faataitaiga, sauniuniga sulfonylurea. O nisi taimi e faʻaalia ai gasegase le faʻaaogaina o inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic.
  • Antidiabetic diet . O le tele o tagata gasegase o loʻo faʻaalia se togafitiga faʻasoifua maloloina Nu.9. O le taumafataga e faia i se auala e paleni ai le vailaʻau o le ipu, e le faʻaosofia ai le hyperglycemia ma e aofia uma ai meaʻai talafeagai. O loʻo faʻaaogaina mataupu faavae o meaʻai e maualalo le gaosiolosi: o mea e maua mai ai moli uila e le aofia ai - suti, pusa, meainu suamalie.O meaolatini ma meaʻai maualuga e sili ona taua i le taumafataga. O loʻo faʻamalamalamaina le faʻamaumauga faʻamaonia. O taumafa e faia i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso.

Forecast and Prevention

O le maʻisuka Steroid, e pei o se tulafono, e maua mai i se foliga sili atu ona leaga ma e faigofie ona togafitia nai lo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua. O le suʻesuʻega e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le hypercorticism, i le tele o tulaga e lelei. O le puipuia e aofia ai le taimi talafeagai ma le talafeagai o togafitiga o faʻamaʻi Cushing ma faʻamaʻi pipisi o le tino, le faʻaaogaina o le kulukosecorticoids, togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga tautala. O tagata lamatia e tatau ona siakiina pea mo le kulukose toto. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o vailaʻau, fetuunai le togafitiga autu, amata ona tausisia mataupu faavae o mea taumafa taumafa.

O le maʻisuka o le maʻisuka e taua foi o le maʻisuka lona lua o le maʻisuka maʻi maʻisuka 1. E foliga mai o se taunuuga o le tele o corticoroids (hormones o le adrenal cortex) i totonu o le toto mo se taimi umi.

E tupu ai le suka suka mafua ona o faʻafitauli o faʻamaʻi lea o loʻo i ai le faateleina o le gaosia o hormones, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi o Theenko-Cushing.

Ae ui i lea, o le tele lava o le maʻi e tupu pe a uma le togafitiga umi i nisi o fualaau oona, o le mea lea, o le tasi o igoa o le faamaʻi o le maʻisuka.

O le vailaʻau o le maʻisuka, e mafua mai i le maʻi, e mafua mai ile vaega o faʻamaʻi pipisi, muamua e le o faʻatasi ma maʻi faʻalavelave.

I tagata e leai ni faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻofale i le tulaga o le maualuga o glucocorticoids, e tupu i se foliga malu ma laʻau pe a maeʻa ona faʻamalo. I le pe tusa o le 60% o tagata mamaʻi, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le fesuiaiga o se ituaiga o le inisalini tutoatasi-o le maʻi i le insulin-dependent.

Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi

  • Glucocorticoids. O le Dexamethasone, hydrocortisone i vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e fai ma fomaʻi mo le gasegase, faʻapea foi togafitiga o faʻamaʻi mimimune (eczema, lupus, ma isi) ma le maʻisa. E seasea lava, o le togafitiga e le aofia ai glucocorticoids pe a uma le siakiina o le tele o le sclerosis.
  • Vaega o le diuretic o le thiazide diuretics (Nefrik, Dichlothiazide).
  • O le tele o faʻamatalaga faʻasalalau.
  • Fualaau faʻaaoga mo togafitiga pe a uma le taotoga o fatugaʻo, aemaise lava le gaosiga. A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau i le tagata ona ave faʻamaʻi pepe i lona olaga atoa, talu ai e ono mafai ona faʻaogaina i le tino o le tino. O le tele o taimi, latou te lamatia ai le ola maloloina o le okeni ua totoina.

O le mea moni, o le maʻi suka o le maʻi suka e le tupu i tagata maʻi uma e ave hormones, ae ui i lea, o togafitiga faapena e faateleina ai le lamatiaga.

Afai o se tagata mai le talaaga o nei fualaau oona na i ai ni faailoga o se ituaiga o vailaau o le faamaʻi, o lona uiga e ono lamatia muamua o ia. Ina ia aloese mai lona atinaʻe, fautuaina e aumai lou mamafa i tulaga masani, fetuunai lau meaʻai ma alu i totonu mo taʻaloga.

O faʻaaliga muamua e tatau ona faʻamalosi e taofi le masani ona faʻaaogaina o homoni, pe a mafai i se mataupu faapitoa.

O faʻamaoniga autu ma nisi o foliga

O le uiga taua tele o le tuufaatasiga o meatotino o ituaiga uma o le maʻisuka. I le laasaga muamua o le atinaʻe, o le tele o corticosteroids e amata ona faʻaleagaina ia suauu peta e taulai i luga o tamaʻi motu o Langerhans, lea e tali tutusa ma le suka suka ma le ituaiga insulin. E ui lava i lea, ae latou te maua pea ia hormones.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Ae o le voluma o le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia, o le faʻalauteleina o sela i lea mea e faʻaititia, pei o le lona lua. I le aluga o taimi, e le toe faʻaaogaina ma mate ia sifi peta, i le faasologa, i le faasologa, o le maʻi e sili atu ona tutusa ma le ata o le inisalini e faalagolago i le maʻi.

O faʻamaoniga e tele lava ina tutusa ma le masani masani o le maʻi:

  • vaivai, faaitiitia le faatinoga,
  • matuai galala
  • maualuga maualuga gasegase.

I nisi o tulaga, o le tagata gasegase latou te le o amanaʻia a latou faʻaaliga, talu ai latou te faʻaali atu latou lava vaivai. Corticosteroids e le faʻaleagaina ai le mamafa o le mamafa o le tino poʻo lona mauaina, ma o le suʻeina ole toto e mafai ai ona faia se faʻamautinoaga saʻo. O le maualuga o le suka i le urine ma le toto e seasea lava, ma e seasea lava ona vaaia le acetone i le auiliiliga.

O le maʻisuka o se mafuaʻaga o le steroid

I ia lava, o le tele o corticosteroids e aafia ai le tulaga o le tagata i le auala tutusa lava. E le gata i lea, e le o tagata uma e ave i latou e maʻi. O nei hormones e le gata i le paʻu o se tagata, ae faʻaititia ai foi le aoga o le inisalini, naʻo le faʻasaʻoina.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Ma o laʻu tala lenei

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

O gaioiga Beta e galue i le maualuga o le malosi e faatumauina ai le maualuga o le toto toto. Afai e maloloina le pancreas, o le a vave ona faʻaaogaina i mamafa mamafa. Faatasi ai ma se faaitiitia o le tui po o le faaui atoa o fualaau faasaina, ua toe faaleleia uma ai metabolic processes.

Ae afai o se tagata o loʻo i ai siamoni e maua i le maʻisuka, o le ata e matua ese lava. O le siama ua leiloa le lagona i le inisalini, i le faasologa, o le pancreas e le atoatoa lona faatinoina. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina mo le maʻisuka e faʻaaogaina corticosteroids i na o tulaga tulaga ese lava.

O se mataupu e matua ese lava pe afai e le mafai ona teena lemoni, mo se faataitaiga, i le tulaga ogaoga o le foma. O iinei, o le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose, faʻapea foi ma le inu o le meaʻai e faʻafefeina ai aʻafiaga le lelei o le glucocorticoids.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Na o le fualaau na maua ai le taua o Dialife.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dialife na faʻaalia lona malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le telefoni TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o fualaau faasaina a Dialife ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Maʻi maualuga le maʻisuka - o se faʻamaʻi e tupu ona o nisi o togafitiga poo vailaʻau. O le maʻisuka totogo e atiina ae i tagata ua faateleina lo latou toto o hormones.

O le maʻisuka Steroid o loʻo maua foi le inisalini lona lua. E atiina ae i totonu o tagata ona o le tele o le faʻamalosi i totonu o le toto o corticoids - hormones adrenal. O le maʻisuka totogo e atiina ae i lalo o le faʻaogaina o faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, o lenei faʻamaʻi e atiina ae e avea o se faʻalavelave pe a uma ona faʻaaoga vailaau faʻamalo. O le tulaga ese o lenei togafitiga e mafua ai ona maua lelei. E leai ni faʻamatalaga masani o le faʻamaʻi.

Mafuaaga o Steroid Diabetes

O le mafuaʻaga sili ona taua mo le atinaʻeina o le suka o le maʻi suka o maʻi faʻapitoa, ma le maʻi o Theenko-Cushing. O faʻasalaga o le mafaufau ma le pituitary gland e mafua ai le le atoatoa o isi hormones i le tino ma, o se taunuuga, i suiga i le tetee atu o sela ma masini i le inisalini. Faatasi ai ma ia faʻamaʻi, o le syndrome o Theenko-Cushing e sili ona taatele.

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le tele o le gaosiga o le hydrocortisone, o le hormonone. O le mafuaʻaga mo sea solitulafono ua le o faia tonu. E maitauina i tamaitai ei ai le vavalalata i le va o le maʻi ma le maʻitaga. O le le tutusa i le va o hormones i le tino e taʻitaʻia ai le mea moni o sē o le tino e le tali atu i le inisalini.

Faʻatasi ai ma le syndrome o Theenko-Cushing, e leai ni faaletonu faʻalauiloa i le gaioiga o le pancreas. O lenei mea e iloagofie ai le maʻisuka o le steroid mai le isi ituaiga.

O se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o fualaau oona o le faʻaogaina o le kulukosecorticosteroids. Latou te saofaga i le faʻaleleia o le glycogen i le ate. O lea o le tagata gasegase o le glycemia.

O le maʻisuka Steroid e faʻapupulaina foʻi i tagata mamaʻi i le toso oona (le faʻamaʻi o Bazedova, faʻamaʻi o le Graves). I le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le kulukose e gasegase le tino. I le tulaga o se tuufaatasiga o sea solia o le gaioiga o le thyroid gland i le maʻisuka, o le manaoga o le tagata mo le inisalini e faateleina le malosi ma le atinaʻeina o le inisalini.

O gamoni corticosteroid galue i ni auala se lua i luga o le tino. Latou te aʻafia ai le afaina ma faʻaitiitia ai le gaioiga o le inisalini. O le mafuaaga lena e galue ai se okeni taua, i le mea moni, i luga o le mamao o avanoa. A maeʻa togafitiga ogaoga, e masani lava ona mou ese atu faafitauli faʻaleaga.

O aʻafiaga o fomaʻi i luga o le maʻisuka

O le tele o tagata taʻavale latou te faʻamalosi i vailaau faʻamalosi mo le faʻavaveina o le musika.O loʻo lamatia i latou, e pei o le tele o faʻamatalaga suʻesuʻe e fautuaina ai e mafai e tagata taʻavale ona atiae le maʻisuka e le o le insulin. O sea ituaiga mafutaga ona e mafua mai i hormones le faateleina o le maualuga o hormones glucocorticoid. O na faʻataʻitaʻiga e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini.

Pe a ave ni hormones, o le maʻisuka i tagata taʻavale e mafai ona atinaʻe i ni auala se lua. I le tulaga muamua, o faʻafitauli i le pancreas e tupu, ma e maua ai le itiiti ifo o le insulin. O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo atiina ae.

I se isi tulaga, o le pancreas e faʻamaonia le aofaʻiga o le inisalini, ae o sel ma tisipenesa o le tino ua faʻaitiitia ai le lagona faʻalogo i ai. O lenei ituaiga o maʻisuka-tutoʻatasi tuto o le maʻisuka.

Oona faʻamaʻi ma le maʻisuka

O nisi o fualaau oona ua ave e fafine e avea ma fomaʻi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2. E tatau lava, aemaise lava, i le mea moni o hormones o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau e suia ai le paleni o le hormonal.

I nisi tulaga, e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka ma prednisolone, anaprilin ma isi fualaau. Ae ui i lea, o le solia o le tino o le lagona ile inisalini i ia tulaga e seasea lava: o maʻi o le gataifale e le o faalauiloaina e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka.

O le maʻisuka Steroid e mafua foʻi ona o togafitiga thiazide - Dichlothiazide, Hypothiazide, Nephrix, Navidrex ma isi.

Glucocorticoids o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻaleagaina o le maʻesuka, o le gasegase o le afu o le vai, o le lupus erythematosus, o le pemphigus ma le eczema e mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le tino ma mafua ai le maʻi suka. O nisi taimi o na vailaʻau e mafai ona pisia ai peta paneta. I lenei tulaga, latou te talanoa e uiga i atinae.

Taiala lautele o togafitiga

O togafitiga mo lenei ituaiga o maʻisuka e tutusa ma le maʻisuka. E faʻalagolago foʻi i maʻi faʻapitoa o le maʻi. O togafitiga talafeagai mo tagata maʻi taʻitasi e mafai ona filifilia naʻo se fomai poto.

O togafitiga lelei mo se faʻamaʻi faapena o loʻo mulimuli mai.

  1. O le faʻaofiina o le inisalini e faʻafaigofieina ai le gaioiga o le pancreas. Injections e talafeagai tele mo le faasaʻoina o le gaioiga o le tino.
  2. Ua tofia tagata maʻi.
  3. Faʻatulagaina le faletusi.
  4. I nisi tulaga, o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia e aveese ai mea e sili atu nai lo o meaola ma faʻaitiitia ai le gaosia o le hormone.
  5. Le faʻamalo taimi faʻamaʻiina na fualaau oona e mafua ai faʻafitauli o le tino i le tino. Ae ui i lea, e masani ona tupu e le mafai ona faʻamalo faʻamalosi fualaau faasaina - aemaise lava, pe a uma le gaosiga o le fatuga poʻo le togafitiga o le fomaʻi. I ia tulaga, o le mataʻituina o togafitiga faafomaʻi o le tulaga o le pancreatic condition e faia.

O inisua insulin e faʻamaonia pe a faʻaaogaina fualaau faʻasolosolo e le maua ai le lelei o le hypoglycemic effect. O le tagata maʻi e tatau ona manatua o togafitiga o le inisalini o se tasi lea o filifiliga mo le faʻasaʻoina o le kulūkose o le toto. O le sini pito sili ona taua e tuliloaina e le togafitiga o le maʻisuka o le maua lea o taui ma faʻatuai ai faʻafitauli o le faʻamaʻi i le leai o se mea.

O le aveeseina o se vaega o le eleele o loʻo faia e avea o se fuataga tele, aua o ia togafitiga e lamatia ai tagata gasegase i le tele o faafitauli.

O le matafaioi o se taumafataga maualalo maualalo i le togafitiga

O le auala sili e pulea ai lou kulukose toto i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2 o le liliu lea i. I le taimi lava e tasi, o le taumafa e faʻaitiitia ai le gaʻo gaʻo - e oo atu i le 20-30 kalama i le aso. O lenei mea e faʻaopopoina ai le tele o le porotini, faʻapea foʻi ma gaʻo meaʻai.

O faʻamanuiaga o se taumafataga maualalo-gaosi:

  • e faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini ma le suka e faʻaititia ai le suka,
  • e faʻatagaina oe e teuina pea le suka i taimi uma, tusa lava pe a uma ona 'ai,
  • faʻalelei le soifua manuia o se tagata ma o le a mou atu uma faʻailoga o le maʻisuka,
  • o le ono tulai mai o le atiaʻe o faʻafitauli e faʻaitiitia le faʻaitiitia,
  • faʻaitiitia le toto cholesterol.

Lomiga Fesootai

  • Aisea e tupu ai le pruritus: faʻamaoniga, ituaiga ma togafitiga i tagata matutua ma tamaiti

O mea e tutupu i lenei maʻi o le i ai lea o fulufulu, i foliga o nodules, elemene papilini ma elemene, lea.

Aoga I le 1994, na faauu ai o ia ma le mamalu mai le fomai o tamaiti o le Saratov State Medical University, ma i le 1996.

Tuua Lau Faamatalaga