Laʻaiga Tulafono Laiti a le Carve Low Carb

O le taumafa maualalo o le gaosiga o se ituaiga o meaai e faʻavae i luga o taumafa taumafa ma le maualalo o faʻamaufaʻailoga glycemic. O se auala fou lenei, o le mafuaʻaga autu lea o le afaina o le mamafa o le mamafa pe a afaina ai le ola maloloina ma le soifua manuia.

Talu mai le 1970, o mea masani e maualalo le gaʻo e aunoa ma se tapulaa i le gaosiga o le carbohydrate ua sili ona faʻamoemoeina mo le paʻu o le mamafa. I le taimi nei, e tele suʻesuʻega, e aofia ai le University o Harvard, na lomia i le 2017, faʻamaonia le sili atu le lelei o se taumafataga e maualalo i le gaosiga pe a faʻatusatusa atu i se meaʻai maualalo.

O iʻuga e iloa ai o le mamafa o le mamafa o tagata auai i le faʻataʻitaʻiga, o le faʻapipiʻi i le maualalo o meaʻai, e 1-2 kilokalama sili atu nai lo i latou na faʻatapulaaina le gaʻo ia latou meaʻai.

O se mea e maualalo i le gaosiga e sili ona talafeagai mo tagata faʻapitoa faʻapolofesa ma isi taʻaleti, ae o le a aoga foi i tagata e mamao mai taʻaloga e fia vave ona le toe maua ni nai pauna.

Le ute o mea taumafa

O le fatu o se taumafataga o le maualalo o le kapitiva o le faʻaaogaina atoa lea pe o se vaega foi o meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi, ma o se faʻaopoopoga tele o le tele o polotini ma fiber i le taumafataga. Carbohydrates i le taumafataga e faʻaitiitia i le 50 kalama i le aso, ma o le aofaʻi o polotini, e ese mai ai, e faʻatupulaia - e oo atu i le 150-200 g, e faʻatatau i tausaga, physique, maualuga o le gaioiga faaletino.

O le fiber i le ituaiga o fualaau faisua, otaota, lalala, nisi o fualaau e le i faʻasalaina e tatau ona aofia ai i le taumafataga. O le faʻafeiloaʻi i se meaʻai maualalo, e mafai e le tagata taʻavale ona faʻamautu i isi malosiaga. O le mataupu faavae autu o le taumafa maualalo-carb e faʻavae i le ketosis process. Sei o tatou mafaufau po o le a.

Ketose biochemistry

Soo se mea e leai se carbohydrate poʻo se meaʻai laiti (carb) (e aofia ai le taumafa a Atkins) o se meaʻai meaai.

Ketosis o le faagasologa lea o le gaosia o gaʻo susu ma tino o le ketone mai suauʻu gaʻo (adipocytes) ina ia maua ai le malosi i le taamilosaga Krebs.

O lea ituaiga o meaai e faʻaleleia ai le maualuga o le insulin i le toto, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai o punavai o gaʻololo ma meaʻai e leʻo ulu atu i le tino, o le aofaiga sao o le kulukose e leʻo faia i totonu o le toto. I tulaga o lona le atoatoa, e manaʻomia e le tino nisi punaoa malosi ma meaʻai ma fesuiaiga i le faiga o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo e faatumauina ai le fua masani o le metabolic.

I totonu o sela o mea faʻapipiʻi, o loʻo faʻagaoioia le faʻagasologa. O loʻo maua i totonu o le ate ma le musika, le mea e faʻamaʻo ai ma liua i le acetyl-CoA (o se mea e manaʻomia i le krebs cycle) ma ketones (tino ketone).

I tulaga o le le atoatoa o le carbohydrate, o le ate e faʻamavae ai gaʻo i gaʻo gaʻo ma konesona e faʻatumu ai faleoloa glycogen ma toe faʻatumu le malosi - o le auala lea e tupu ai le kososis.

Dr. Atkins Diet

O le mea e sili ona lauiloa ma lauiloa e fai i le keti tioata, o Dr. Atkins. Ua i ai i le taimi muamua, o lona uiga o le faasaina tele o le tele o meaʻai i le taumafa - e le silia le 20 kalama i le aso. Na muamua lolomiina e Dr. Atkins lana meaai i le 1966 i le mekasini a Harpers Bazaar.

Na vaeluaina lana taumafa i vaega e 4:

  1. Vaega faʻapitoa poʻo le faʻaleleia o le laasaga - se vaega sauniuni mo le 2-vaiaso e faʻatatau i le fesuiaiga o le tino i le ketosis (e le sili atu ma le 20 kalama o le suka gaʻo i le aso).
  2. O le vaega malosi o le gau o le mamafa, e faʻatatau i le faasolosolo malieina o le tele o meaʻai i le taumafataga (e tusa ma le 10 kalama i le vaiaso) aʻo faʻamalosia pea le gaʻo.
  3. Phase transition - e faʻatagaina oe e faʻaopoopo soʻo se mea taumafa i au mea taumafa, ae i se faʻatapulaʻa faʻaitiitiga 1 pe 2 taimi i le vaiaso.
  4. Le lagolagosua - i lenei laasaga, o le mamafa e tatau ona faʻamautuina, ma o le taumafataga o le a sili atu ona masani. Ae ui i lea, o le tele o meaʻai gaʻo ma le aofaʻiga o tautua e tatau ona faʻamalosi e aloese mai le mamafa.

I le tulaga o le faateleina o le mamafa o le tino, tatou te toe foi atu i le vaega muamua o le taumafataga.

Glycemic Product Index

Ina ia malamalama i aoga o se taumafataga maualalo maualalo, mafaufau i le manatu o le index glycemic product index (GI). I le matata o togafitiga tau taaloga ma le malosi, o se aganuʻu le vaevaeina o gaʻo i le faigofie ma faigata. Po o le vave ma le tuai - faʻalagolago i le saoasaoa o le latou gaioiga e le tino.

E i ai se faʻaaliga: o le oloa lava e tasi e mafai ona maua uma le maualuga ma le maualuga poʻo le maualalo o le fua o le absorption o kulukose i totonu o le toto. E faʻalagolago lava i le auala o le vevela poʻo le gaosiga o masini, vevela, faʻapea foʻi ma mea faʻaletonu ma mea faʻaopopo faaopoopo. O le mea lea, i le tele o auala, o le vavaeʻesea o mea inu gaʻo i le vave / faʻagesegese o le a faʻapitoa. O le vavaeeseina e ala i la latou faasinomaga faʻamaonia e sili atu ona sao.

Glycemic index - O se faʻaaliga lea o le aʻafiaga o meaʻai pe a maeʻa ona faʻatau i le suka o le toto.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa e fuafuaina i ni mea se lua - o le faʻaitiitia o le paʻu o le tino ma le aofaʻi o le malolo o le a faʻaleagaina. O le televave o le malolo e paʻu i lalo i le kulukose, o le saoasaoa lea i totonu o le toto, ma le maualuga o le maualuga o le suka.

Afai o le tele o le kulukose e ulu atu i le tino i le taimi e tasi, e le faʻaaogaina loa i le taimi atoa. O le vaega e alu i le "mea gaʻo." O le mea lea, o le mea lava e tasi o meaai e mafai ona i ai se faasinomaga o le faʻasologa o fuainumera ma o le a iloa ese e le tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o kāloti mata e i ai se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa o le 20 iunite, ma o kālati kuka e 50 iunite (pei o le falaoa paepae masani).

Buckwheat po o le oatmeal ei ai se faʻamatalaga manino o le 20 iunite, ma le buckwheat poʻo le oatmeal, e 40 iunite.

I popukoni, o le soliina o sana saito e faateleina ai le fuainumera o le sana i le 20 pasene.

Faʻaluluina o mea taumafa e maualalo ai le faʻasologa o fuainumera: o le falaoa o loʻo i ai se GI e na o le 37 iunite, ma se GI masani o falaoa fou - 50 iunite.

E oo lava i le melimi ice cream ei ai le GI 1.5 taimi sili atu le maualuga nai lo le ice cream cream.

Taumafa i meaʻai

O le tele o tulaga lelei o se taumafataga maualalo-gaosi:

  1. O le iloa o faʻamaumauga o meaʻai e faigofie ai ona pulea lou toto suka. O lenei mea e sili ona aoga mo le maʻisuka, lea e fautuaina e fomaʻi le tele o mea taumafa e maua mai i le maualalo o le maʻoti.
  2. O le tele o filo, faʻaaogaina i meaai maualalo-carb, e faʻamaonia ai le gastrointestinal tract.
  3. O se mea taumafa e maua mai i meaʻai o le protein o loʻo faʻapipiʻiina ai le tino ma mea taua uma o le amino ma le collagen, e mafua ai le lauulu soifua maloloina, paʻu ma fao.

Contraindications

E ui lava i faʻamanuiaga uma o le gaʻo-faʻamapulaʻaina mea taumafa, ei ai tulaga e maualalo ai le faʻamaonia o le taumafa maualalo o le gaosiga:

  • gaioiga gaʻo ma le ate,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • cardiovascular disease
  • o le leai o se tulaga,
  • maʻitaga ma lactation

E le mafai ona e tausisia se taumafataga maualalo mo le fanau ma le tupulaga talavou - ei ai se tulaga lamatia o se aafiaga le lelei i metabolic processes.

Tulafono ma meaʻai

I luga o se taumafataga maualalo, e fautuaina e mulimuli i le tele o tulafono e ausia ai iuga sili ona lelei i le leiloa o le mamafa:

  1. Aua nei sili atu le maualuga o le tupe faatagaina o carbohydrates i taumafa i aso taitasi.
  2. Aloese mai faʻalavelave i meaʻai mo le sili atu ma le 4 itula.
  3. E fautuaina le vaeluaina o meaai i aso uma i le 5-6 taumafataga.
  4. Vaevae uma meaai i le 3 meaai autu ma 2-3 taumafataga.
  5. O le kalori o meaʻai e tatau ona le sili atu i le 600 kilokalo, ma se meaʻai - 200 kilokalo.
  6. Afai o lau toleniga e faia i le taeao, e sili ona lelei le maua o se meaai mama i le taeao o le taeao (omeletise mai 2-3 fuamoa).
  7. Afai o le taʻaloga o le afiafi, ia 'ai i le 2-3 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga ma pe a mafai e le' ai loa pe a uma le taʻaloga.O se meaʻai manaia ao leʻi momoe ma se vaega o le kisi (poʻo se isi mea gaʻo) e faatagaina.
  8. I luga o se taumafataga maualalo, e le fautuaina le kofe ma isi mea inu caffeinated. Alu malosi ua faasaina.
  9. Inu ia le itiiti ifo i le 2-3.5 lita o vaiinu mama i aso taitasi.
  10. I le taimi o se taumafataga maualalo, e fautuaina e ave vitamin-mineral complexes e toe faʻaleleia ai faʻaagaga o mea e tatau ai i le tino.

Fautuaina Mea Laisi

I le faaopoopo atu i tulafono ma fautuaga o loʻo i luga, o loʻo i ai se isi itu taua. O se vaega taua o se taumafataga maualalo-gaosiga o se laulau o meaai fautuaina.

Ia mautinoa e te faʻaaogaina pe afai e te fiafia i le iuga.

Meat ma aano o manufasi:povi vevela ma puaa, vela, anufe lapiti, ham, ate, moa, tolotolo, pato ma le kusi
Iʻa:samasami, samasoni, tafega, togafiti, meli, tuna, otaota, otaota, vevela, paʻu
Seafood:sardines, fugani piniki, puabut, fulu, squid, shrimp, mussels, oysters, scallops
Mea gaosi susu:kusi falaoa, kulimi suamalie, sisi, susu, kefir, susu susu, yogurt natura
Fualaau:fuamoa, fuamoa o moa
Fualaau faisua ma lauʻau:ituaiga uma o kapeti, tamato, kukama, letusi, ata logo, isalaʻelu, zucini, seleri, kālati, aniani
Legumes:lanu meamata, lanu meamata lanumeamata
Musika:porcini mushrooms, boletus, chanterelles, morels, champouso, mushrooms mushrooms
Suauu ma suauu:olive suauu, suauu moa, suauʻu popo, pata pipi, nati, olive, olive, mayonnaise

Lisi Faasaina o oloa

Meaʻai faʻasaina i luga o taumafa maualalo-gaosi e aofia ai:

  • falaoa ma ituaiga uma o mea e gaosi ai falaoa: rolls, pies, keke, pastries, biscuits,
  • soʻo se laʻau suamalie: suka, honey, syrups, popcorn, ice cream, sweets, chocolate,
  • suamalie fualaʻau ma fualaau faisua o loʻo i ai masini: pateta, atisito o Ierusalema, sisi suamalie,
  • so o se oloa e aofia ai le tele o lactose, succase ma maltose,
  • ituaiga o gaʻo ma cereals mai ia i latou ma se maualuga maualuga o faʻamaumauga: semolina, alalaisa, alalaʻau, alalaʻau.

Tulafono Lautele

I tausaga talu ai nei, o meaʻai gaʻo-protein e maualalo le maualalo o le carbohydrate o mea ua sili ona lauiloa. Mafaufau i le fesili pe o le a le mea e maua ai le maualalo o fualaau aina, ona foliga ma le faʻamoemoega.

O fualaau faʻamalosisi-faʻapulaʻaina faʻaogaina mo faʻavae eseese: mo le gau o le mamafa, ma maʻisukatogafitiga afainai toto maualuga. O meaai laiti gaosi (e pei ona taua keto diets) o loʻo faʻaalia foi mo tagata taaalo e aofia ai i se taʻaloga e pei o le taʻalo polo, lea e faʻaaogaina ai se mea taumafa faʻapitoa - faʻamago, lea e mafai ai ona e maua le tino ma le faʻaalia i sina taimi puupuu e ala i le faʻaitiitia o le tino ma gasegase maso. Ma i totonu o mea taʻitasi taʻitasi o loʻo faʻatulagaina ai mea taumafa ma le maualalo o mea o loʻo i ai le carbohydrate, e iai tulafono ma le tele o nuances.

Carbohydrates o se vaega tele o vailaʻau faʻasolosolo, e aofia ai faigofie (monosaccharides) ma vailaʻau (polysaccharides) gaʻo, o ia mea uma e ese lona aafiaga ile metabolism:

  • vailaau faʻamalosi faigofie - e vave ona gauai i le tino ma i le faagasologa o le metabolism e vaeluaina i le monosugar (glucose / fructose). E vave ona gauai i totonu o le tino ma pe a oʻo i le tele o mea e ave i totonu, afai e leai se mea e manaomia mo i latou, ua liua i totonu o le tino gaʻo ma le gaʻo. A faʻaaogaina, o le maualuga o le suka o le toto e vave ona tulaʻi, lea e maua ai se lagona o le maelega, lea e vave foi ona alu. Mea taumafa e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi e aofia ai sugar, fua suamalie, honey, jam, faʻasao, pusa, laʻau suamalie, ma isi suamalie,
  • vailaʻau faʻamalosi (fomaʻi, glycogen, pectinfiber inulin) e faʻagesegese lemu i le tino (o le umi 3-5 taimi le umi). E i ai a latou fausaga faigata ma e aofia ai le tele o monosaccharides. Latou te paʻu i lalo i le tootoo laitiiti, ma o lo latou gaogao e faʻagesegese ai le fiva.O gaʻofale gaʻo e faʻapupulaina le maualuga o le suka i le toto, ma o le mea lea ua tumu le tino i le malosi. O oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi (fiber, sarch, pectin) e aofia ai le falaoa atoa o le falaoa, le araisa paepae, cereals ma cereals mai ia i latou, pasta, faʻi, pineapa, fualaau mamago.

O le mea moni, o se taumafataga maualalo e maua ai le faʻamalositino gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino e foliga tutusa ma le matelaina pe a metabolism Toe faʻafoʻi gluconeogenesislea o le faagasologa o le kulukosese e maua mai i vaega e le o le carbohydrate (glycerin, lactic / pyruvic acid, amino acidsgaʻo gaʻo). I le uluaʻi taimi o le anapogi, o le metabolism o amino acids (protein) e faʻaleleia, lea e oʻo i se tulaga ma tumau mo le 25-30 aso, ona faʻaitiitia ai lea o le faʻaaogaina o le protein e pei o se "metabolic fuel", talu ai ona o lona faʻaagaga i le tino e mafai ona faʻaititia i se tulaga. I se tulaga tutusa, o le faʻaaogaina ma le faʻamaofiofia o gaʻo gaʻo maualalo e faʻavave.

I lenei laasaga, i tulaga o le faaletonu o le gaʻoina o gaʻo, o le malosi o le metabolism e suia mai le gaʻo i le lipid metabolism, lea e avea ai le faʻamaofuina o gaʻo gaʻo ma le gaosiga ma le faʻaputuina o tino o le ketone e avea ma se mea malosi. O le mea lea, o se mea e maualalo ifo-kapisi, maualuga-gaʻo meaai e mafua ai le faʻamalosi. Se faʻataʻotoga mai le nofoaga glycogen ma le faʻavavevaveina o le faʻaleleia o se lagona o le atoaga e fesoasoani i se vave vave le paʻu o le mamafa.

Pe a faʻaaogaina ia meaʻai o lenei ituaiga, e tatau ona manatuaina o le maualalo o meaʻai i gaʻo ma meaʻai i le meaʻai e mafua ai le le aoga vitamini ma minerale. O le mea lea, o meaai e taofiofia ai le manaʻo i le tulaga o le ketosis, e tusa lava pe faʻapipiʻi mea e manaʻomia i le taumafataga, e mafai ona faʻatulagaina mo se taimi faatapulaaina. I le tausisia o meaai laiti-carb, e taua le taialaina o le faiga o le fausia o tino ketose e afaina pe afai o le carbohydrate i le taumafataga e gata i le 100 g / aso.

Hypo-carbohydrate meaai mo le mamafa o le mamafa

E faʻavae i luga o le faʻasaina tele i le taumafa o le aofaiga o oloa e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie ma, i se tulaga maualalo, o oloa e maua ai le maualuga o mea taua o gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le protein i totonu o le taumafataga e fetaui lelei ma le faʻatonuga o le tino, ma o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le gaʻo e faʻaititia lelei. E tusa ai ma lea, o le aofai atoa o meaʻai o le kalori o taumafa i aso taitasi e faʻaititia i le 1700-1800 Kcal / aso. O le tapulaa o gaʻo i mea taumafa mo le paʻu o le mamafa i lalo o le 120-130 g e le fautuaina pe faʻatagaina pe a faʻaaogā meaai taumafa mo se taimi pupuu. O le filifiliga o oloa - o punavai o gaʻo kulimi ua fuafuaina e le tikeri talafeagai o le faʻaitiitia o le malosi o le taumafa i aso uma, o le umi o le taumafataga ma le sini.

O mea suamalie ma gaʻo, faʻamalositisi, meainu suamalie, honey, ice cream e le aofia mai le taumafa, falaoa ma pasta e faia mai le falaoamata o le falaoamata, lanu araisa, semolina, ma, pe a tatau ai, e oʻo lava ile faʻaititia o le malosi o mea taumafa (limited to 1000- 1200 kcal / aso) isi pata, pateta, nisi fualaau aina ma vine (vine, faʻi,) fualaau mamago e le aofia. O le autu autu o mea inu gaʻo e tatau ona avea ma meaai e aofia ai vitamini ma minerale faʻateleina i fiber diet - mea taumafa o le falaoa ma le faʻaopoopoga o faʻamalaʻau ma fatu nutimomoia, masini poʻo le suamalie atoa, legumes, cereals, e sili atu le fatu atoa po o se faʻasalaga faʻapitoa (faʻasalaina faʻasalaina, karukatoat kernel, barley / oatmeal), fualaau faisua fualaau le suamalie ma vine.

E taua le malamalama o se taumafa e puipuia ai le gaʻolola ma se tuusaunoaga / tapulaa i le taumafa o gaʻo ma gaʻo e maua ai le suka e le o lona uiga o le suka e fesoasoani i le maua o le tupe / atinae afainanai lo isi gaʻo.O le i ai o le suka i le taumafataga e le taua mo le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i mea e le maua ai le malosi o le taumafa i le taumafa. O le uiga o le filifilia o punaoa o le gaʻo, o oloa e aofia ai vailaʻau faʻataʻavalevale e sili atu le taua o meaʻai (faia ni tulaga mo le natura masani o le intestinal microflora, faʻamalosia ai le motusia o le gastrointestinal, adsorb soxic compounds, cholesterol) ma mafai ai ona maua se satuutu sili atu ma tumau ma tumau-tumau nai lo gaʻo.

Meaʻai Faʻavave o Carbohydrate - Carbohydrate Ata Faʻatau Fua

Ina ia faia se mea taumafa i se taumafa maualalo, e taua tele le taulai atu i le aofaiga o meaʻai o meaʻai i nisi o mea taumafa. O lenei faʻamatalaga o loʻo atagia i le laulau o loʻo i lalo.

O faʻavae autu o se taumafataga maualalo maualalo:

  • O le faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai gaʻo (tele lava) i le 120-130 g / aso faʻatasi ai ma le faʻasologa masani o le protein ma le faʻatapulaʻaina o le gaʻo (e oo atu i le 70-75 g / aso), ona o le faʻaitiitia o gaʻo manu malolosi. O le fua faatatau o vailaʻau faʻamalosi ma faigofie e tatau ona tusa ma le 95 i le 5. E sili atu i le 50% o le porotini i le meaʻai e tatau ona tuʻuina atu e ala i meaola manu: fuamoa, iʻa e maualalo le gaʻo, aano o manu, kusi, ma iʻa. O le faʻaogaina o calorie e tatau ona eseese i le va o le 1700-1800 kcal / aso.
  • O le aoga autu o vailaʻau faʻasaʻa faʻapitoa e tatau ona iai i le afa muamua o le aso. I le taumafataga o le afiafi, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia ai i meaʻai suka.
  • Faatapulaa le faaaogaina o masima ma meaʻai mama.
  • O le meaʻai e faʻasolosolo, e aunoa ma se meaʻai i le va o meaʻai.
  • Cook e faʻaaoga fualaau taumafa taumafa o meaʻai gaosi - kuka, vaʻa, simmer, tao. E le faatagaina mea taumafa.
  • Faaaoga le itiiti ifo i le 2l / aso o le suavai saoloto.

Ina ia faʻaleleia le lelei o se taumafataga maualalo, e fautuaina e faʻatino aso anapogi, talu ai ona faʻavavevave le faʻaputuina o le gaʻo o le gaʻo ma fesoasoani i le toe faʻaleleia o le metabolism.

Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o le malosi o aso anapogi e eseese i le maualuga o le 500-700 kcal / aso ma o loʻo i ai se faʻatapulaʻaina o oloa, lea e mafua ai le le lava o meaai taua meaʻai. O le mea lea, o aso anapogi e mafai ona faʻaaogaina e sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso. E tele naua filifiliga mo aso anapogi - o le tele o polotini (aano o manu, kefir, iʻa, cheese cheese), carbohydrate (fualaau aina ma fualaau faisua), tuʻufaʻatasia - faʻapitoa vavalalata o meaʻai ma oloa i se paleni paleni.

Lalo o nisi o filifiliga mo aso anapogi:

  • Kefir-curd diet - 50 g o le sisi ma le 200 ml o le yogurt poʻo le 1% gaʻo kefir, 5 taimi i le aso,
  • Meaʻai (iʻa) - 50-70 g o meaʻai aano o iʻa (iʻa), 5 taimi i le aso ma le 100-150 g fualaau faisua (kukama, kapisi, tamato) 5 taimi i le aso.

Fualaau aina ma fualaau aina suamalie (250-300 kcal), lea e mafai ona fautuaina mo alii ma tamaitai matutua uma e masani ona i ai taumafa, ma mo tagata vevela, e maualalo le malosi.

  • Salamu taumafa - 250 g o fualaau faisua fou i le ituaiga o salati 5 taimi i le aso, pe a talafeagai ma le faaopoopo o le 10 g i le aso o le suauʻu manogi poo le 10% kulimi kulimi.
  • Cucumber diet - 300 g o kukama fou, 6 taimi i le aso (1.5 kg).
  • Mea taumafa a Apple - 250 g o le aisa 6 pe a le aso (aofaʻi 1.5 kg).

I aso anapogi o le a faatagaina ai e inu vai e leai ni carbon mineral, o le suka o le rose vao, suka. O le kulimi e gata i le 2-3 g / aso. I aso anapogi, e tatau ona ave se tasi laulau o sauniuniga televave-mineral (Vitama, Faʻafetai, Multimak, Vitamax, Vitaspectrum, Lelei, Multitabs,Lafoaʻi ma isi).

Maʻisaga Low Carb Diet

At maʻisuka o le taumafa maualalo o le gaosiga o se vaega o le tele o togafitiga togafitiga. O ia ituaiga o gasegase ua faatonuina se taumafataga maloloina, Laulau numera 9 e tusa ai ma Pevzner (i le mamafa masani).O le taumafataga e maua ai le faʻaititia o le taumafa o gaʻo, ae o le toesega atoa o le vaega o le carbohydrate e le o faalauiloaina ma e 3.5 g i le 1 kg o le mamafa o le maʻi (pe tusa ma le 300-350 g / aso). O le aoga o le taumafataga o le 2500 kcal. O le tele lava o vailaʻau faʻamalosi e faʻatapulaʻaina i le lisi ma mea e masani ai faʻaoga o meaola (95-100 g / aso) ma gaʻo (75-80 g / aso).

O le taumafataga e maua ai se mea faatapulaa o le sodium chloride (e oo atu i le 10-12 g / aso), mea e gaosia ai le suamalie ma cholesterol. O mea o loʻo aofia ai lipotropic meaʻai ma filo o mea taumafa e faʻalauteleina (iʻa oona, povi, vela, cheese cheese, cereal atoa o fatu, falaoa o le wholemeal, iʻa iti, fualaau / fua). A oʻo ina mamafa, o le gaʻo o le carbohydrate i totonu o le taumafataga e faʻaititia i le 120 g i le aso, ma ua faʻaititia le caloric content from the diet i le 1700 kcal (Laulau 9A) Faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma le tufatufa tutusa o mea inu.

Eseesega

O se ituaiga o meaʻai e sili atu ona mamafa mo le gau o le mamafa Khayrullin taumafa maualalo. O lona uiga ese o le tele o meaʻai ma meaʻai i le taumafa e le faʻatapulaʻaina i se faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo: e le sili atu i le 6-8 g i le aso i aso muamua ma le faʻalemuina malie o latou anotusi i le 20-40 g. O le faasologa o meaai paleni e vaevaeina i le 4 vaega , o ia mea uma e faʻaaoga i le foia o nisi o faafitauli, e le gata ina le toe maua ni pauna faaopoopo, ae ia faʻamalosia foi le iuga.

  • Taʻaloga faʻamalosi - e maua ai le faʻaitiitia faʻaitiitia o le gaʻo i le 0-10 g i le aso. O lona umi e 14 aso. O le galuega autu o le amataina o le kososis ma le itiiti ifo o le gaʻo i totonu o le taumafataga, o le vave ona ausia le sini. I lenei la taimi, o le tele o le inu (e oo atu i le 3 lita i le aso), o le taumafa o le vitamini-tele ma le fila o meaʻai e faʻaalia.
  • O le tulaga o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa - o se taumafataga faalevaiaso e maua ai le faateleina o le mea o loʻo i ai i le gaosiga o le gaʻo i le 5 g. I le taimi lava e tasi, o le a faʻaitiitia le fua o le mamafa. Aumai malie le aofaʻi o le gaʻo i le aso i se tulaga e lemu ai le paʻu o le mamafa i lalo, ae e le muta. I le avea ai o se tulafono, i tagata eseese e tupu lenei mea i le maualuga o le faʻaaogaina o le 20-40 g o le suka i le aso. Pe a taofi le gau o le mamafa, faʻaitiitia le gaʻo, ma faʻamalosia ai le faagasologa o le kososis. E tatau ona e fuafua lelei mo oe lava pe o le a le maualuga o le carbohydrate e faʻaaogaina le faagasologa o le le toe maua o le mamafa ma pe o le a le maualuga e taofi ai. Mo nisi, o lenei maualuga e 15-30 g i le aso (15 g - faaauau pea le leiloa o le mamafa, 30 g - leiloa gau), ma isi - 40-60 g.
  • Laasaga o le lagolagosua - amata pe tusa o le 3-5 kilokalama o loʻo totoe aʻo leʻi faia le sini. I lenei laasaga, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa e tatau ona faʻagesegese, lea e maua i le faʻalauteleina o le gaʻo gaʻo i taumafa i aso taitasi e 10 g taʻitasi ma tausia lenei paʻu o le paʻu o le mamafa (1.5-2 kg i le masina) mo 2-3 masina. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafua pe o le a le maualuga o le mea e maua ai le carbohydrate, o le gau o le mamafa o loʻo totoe ma pe o le a le fua o le mamafa o le mamafa e itiiti. I lenei laasaga, e tatau ona e iloa manino le maualuga o le meaʻai gaʻo e te taofi ai le leiloa o le mamafa ma pe o le a le tulaga e amata ona e maua ai le mamafa.
  • O le lagolagosua o meaʻai ia i le maualuga o le gaosiga o le gaʻo lea e le maua ai le mamafa o le maua, i le averesi e mai le 50 i le 100 g o vailaʻau.

I le faʻamuamua, e le talafeagai le faʻaaogaina o le polokalama atoa, e mafai ona e nofo i le taimi muamua, faʻaleleia se tulaga seʻia oʻo ina e ausia le mamafa e te manaʻomia. Ina ia ausia le sini, ia amata ona faasolosolo malie le faateleina o le gaosiga o le carbohydrate i le 5 g i le vaiaso.

Mea ua faatagaina

O le faavae o le taumafataga e aofia ai le tele o ituaiga meaʻai mumu, vaitafe ma le sami (togafiti, tuna, samasoni) i soʻo se kuka, lapiti ma meaola moa (moa, tolotolo), seafood, fuamoa moa, fuālaʻau olive (olive, sana, sunflower), cereals (buckwheat, saito, oat ma araisa).

O le meaai e tatau ona aofia ai le soisi kulimi, kulimi mumu, cheese cheese ma isi mea gaʻo susu, pata ma fualaʻau lanumeamata e maua i fiber: kāloti, kapisi, zucchini, aniani, tamato, eggplant, melon, seleni, zucini, kukama, pi vine.

E mafai foi ona e aofia ai launiu, fatu laulaau, pulu, olifi i au meaʻai. O punaoa lelei o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e aofia ai palu, pateta, legumes (pi, lentils, pi, chickpeas), falaoamata o fatu falaoa, ma falaoa.

O le natura ma foliga o le taumafataga

O le fatu o se taumafataga o le maualalo o le gaosiga o le faʻaitiitia o le suka ma le suka mai le taumafataga. O lenei faʻasaina e faʻaaoga i mea taumafa uma e aofia ai nei mea. O le lafoaia o nei ituaiga o vailaʻau, e le gata ina le maua le mamafa, ae faʻaleleia atili ai lou lelei.

E ui lava o le suka e faatatau i gaʻo vailaau faigofie, lea e vave ona faʻaaogaina ma e le manuia ai le tino, o le masini e faigata ma e manaʻomia ai le tele o le taimi e galue ai, ae o le "avanoa" foi mo le manuia o le tino. I le tino, e auina atu i latou i le pancreas, o le enzymes lea e vave ona "eli" ai i le kulukose ma lafo i totonu o le toto.

Soʻo se fomaʻi e faʻamaonia o le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e mafua mai i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, ova, pancreatitis, ma le sora thyroid.

Glucose tausiga

Ina ia aloese mai sea "bouquet" o faamai, e tatau ona e faatumauina se kulūkose masani. Mo le faia o lenei mea, faʻaititia le aofaʻi o meaʻai gaʻololo maloloina e faʻapalaina i le aso. E le faigata lenei mea, talu ai o loʻo i ai i le tele o meaʻai meaʻai, iʻa ma isi mea taumafa. E naʻo lou manaʻomia e tuʻufaʻatasia vaega o ipu. Ma galo e uiga i le suamalie.

O le tele o tagata fai meaʻai e mafaufau i se taumafataga maualalo, e pei o se faʻataʻitaʻiga, anapogi faʻavaitaimi poʻo aso anapogi, ae le o se mea e le tumau ai le mamafa, ae o se meaʻai paleni e talafeagai mo nisi faʻamaʻi ma e mafai ona faʻaaoga e avea ma faavae mo le faia o le lisi. O ana meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai ma le fiber. Mai nei oloa, e faigofie ona e saunia meaʻai ma meainu faatasi ai ma sina vaega maualalo o meaʻai gaʻo, e mauoa i puluʻaleʻa e faʻaaoga e tagata taʻavale e mu ai le gaʻo ma faʻamalieina le tino ma meaʻai.

Carbohydrate reduction

E ui lava o loʻo i totonu o le "fale" elemene o le tino, ae o le tele o latou aofaiga e lamatia ai le ola maloloina o le tagata. O le mea lea, o sea taumafataga o le faʻamoemoe lea i le faʻaitiitia o meaʻai i le meaʻai. O le faʻaitiitia o le maualuga o meaʻai gaʻo e faʻamalosi ai le tino e faʻaalu ai le malosi o le malosi i le tino o le gaʻo i luga o le tino ma totoga i totonu.

O meaʻai laiti-carb e ese mai i meaʻai o le protein ia e le manaʻomia ona e matelaina, 'ai sina vaega poʻo sala salamalie e aunoa ma se laei po o ni meaʻai e le faʻafefeteina. E faʻatagaina e faʻaaoga mea manogi, masima poo soga saumalie, suauʻu fuālaʻau i le faʻalelei. Ma, o le a se mea e mafai ona faʻafiafiaina ai le tele o gaosi - i nisi o ipu e faʻatagaina e faʻai meaai.

Faʻamanuiaga ma faʻailoga

O le maʻisuka o se tasi lea o le faʻailogaina o le tele o fausaga paʻu. Ae o se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka, e le pei o le tele o isi mea taumafa, e faatagaina, ma le isi, e aoga. E fesoasoani ai i tagata o loʻo maua i lenei faʻamaʻi e faatumauina lo latou ola maloloina, aveesea le mamafa e ala i le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le gaʻo.

Taumafa i meaʻai

O le aoga tele o le taumafataga - e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka ua faʻamatalaina i luga. O faʻamanuiaga o se taumafataga e maualalo ifo i luga o meaʻai e le muta iina.

  1. O le mamafa o le paʻu e tatau ona mafua mai i le paʻu o le gaʻo totonu ma le gaʻo.
  2. Le tele o kalori e mafua ona o meaʻai paleni.
  3. Manuia loto, taumafataga masani.
  4. Faigofie le ave.
  5. O le tele o ipu e le manaia.
  6. O se lafoaʻiga lamolemole mai le taumafa e mautinoa ai le umi o le iuga.

Faʻatauga o taumafa

O lenei taumafataga o loʻo i ai ona faʻafitauli e manaʻomia ona e mafaufau i ai ma e tatau ona e saunia aʻo leʻi amata ona e leiloa le mamafa.

  1. O le umi o le leai o le kulukose e mafai ona aʻafia ai tomai faalemafaufau - o le ai ai mea faʻavevesi, o le a faigata ona taulai atu.
  2. O le teenaina o oloa ma le glucose e oʻo atu ai i se tulaga faʻavaivaia, vave le vaivai, le mautonu.
  3. O le tele o meaʻai o le protein e tuʻu ai le faʻamalosi i fatu, fatu ma toto.
  4. O le faateleina i le umi o le tele o meaai e afaina i faafitauli ma totoga i totonu.
  5. Le leai o ni meaʻai ma isi meaʻai i totonu o le lisi e aʻafia ai foliga o se tagata - o loʻo i ai le paʻu o le paʻu, o le lauulu ma le lauulu o le lauulu e avea ma fao, o fao e sili atu ona vaivai.

Fafaga mea masani

O le taumafa i lenei taumafa e le faigata - o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. O le tele o filifiliga faʻalelei e mafai ai ona faʻasalalau se tasi poʻo le lua meaai mama i le va o taumafataga. Afai e mafai, e sili atu le lafoaiina.

O se taumafa talafeagai mo le aso e foliga faapenei:

  • taeao - 07: 00-08: 00
  • meaʻai - 11:00
  • 'aiga o le aoauli - 13: 00-14: 00
  • afaina - 16:00
  • taumafataga - 18: 00-19: 00

O se taumafataga maualalo-gaosiga, o le lisi o loʻo i ai meaʻai e tolu, e mafai ona faʻamaʻiina i le tasi meaai, pe a tatau ai. Afai e faia i le taeao, e faʻatagaina e faʻaaoga le 100 kalama o le siʻosiʻomaga po o le salati fualaʻau. I le aoauli, e mafai ona e 'ai se apu, suamalie poʻo se ipu kefir. E le gata i lea, o lefir ua faatagaina e faʻaumatia i le va o le aiga o le afiafi ma le alu e moe, e le o se meaʻai.

Taunuʻuga o meaʻai ma faʻamatalaga

O i latou uma oe na masani i lenei taumafa i luga ia i latou lava, na faamalieina i latou i taunuuga. Sa leai se faʻalavelave i le leiloa o le mamafa. I le avea ai o se itu, e faitio tagata e uiga i le naunau mo lauusiusi. O i latou na faʻatapulaʻaina lo latou faʻaaogaina o gaʻo faʻamaonia le leaga o le ola maloloina i le amataga o le taumafataga ma le faʻavavevaveina o faafitauli tau fatu fatu. E ui o lenei taumafa e faasaina mo o latou gasegase.

O le le maua o le mamafa o meaʻai e mate ai aʻo lumanaʻi aso malolo ma tausamiga pe a maeʻa. E masani lava, i le taimi o na faʻapotopotoga i luga o le laulau, e tele ni fagu e faʻafefete ai mai meaʻai faasolitulafono. Ina ia le faʻaleagaina le lagona mo oe lava ma e ona, e sili atu le aloese mai le taumafataga pe tolopoina i nai aso mulimuli ane

O faʻamatalaga e uiga i se meaʻai maualalo-kapeti e sili ona lelei. E masani ona nofo i luga tagata pe faʻaaoga foi ona mataupu faavae o se meaʻai. I luga o sea taumafataga, o le mamafa e faʻaititia le lelei tele, o le iuga e umi mo le taimi umi ma e leai se anapogi e alu faatasi ma oe i isi meaʻai.

Lisi Faasaina o oloa

Meaʻai e sili ona e fiafia i ai e leʻo luga o le lisi o meaai faatagaina? O le mea lea, o loʻo i luga o le lisi uliuli o le taumafataga maualalo-carb:

  • falaoamata ma mea gaosi oloa,
  • laisa papaʻe, pasta,
  • pateta, sana, legumes,
  • ulaula meaʻai ma meaʻai e leʻi maeʻaeʻa,
  • ketchup, mayonnaise ma isi sauʻai sei vagana ai soya,
  • sukalati
  • fua suamalie, vine (aemaise o vine, faʻi),
  • suka ma suka,
  • pata ma fualaau suamalie, meainu suamalie, compotes,
  • mea inu gaʻo ma afifi,
  • ava malosi o soo se malosi.

Teʻena o mea e te fiafia i ai ma ipu e le tumau umi. A maeʻa le vaiaso poʻo le lua o se taumafataga maualalo, e mafai ona faʻafeiloaʻi malie mai meaai ma mea taumafa i le taumafataga.

Aso Gafua

  • 'aiga o le taeao - omelet ma fualaau faisua poʻo 200 gr o le siʻisi sisi, lauti poʻo le kofe, apu
  • 'aiga o le aoauli - 200 g fasi kuka ma iʻa kuka, fuamoa fuamoa e aunoa ma le suauʻu po o fualaau faisua
  • 'aiga o le afiafi - faila ma fualaau faisua po o le paluga ma le lafumanu
  • 'aiga o le taeao - falaoa laisi ma fualaau aina po o omelet ma aano o meaʻai, apu po o le' ulu, kofe poʻo le lauti
  • 'aiga o le aoauli - 200 g kuka poʻo moa, salati fuamoa ma le sua o le tipolo
  • taumafataga - aano o manu fasi, fualaau faisua po o le masi
  • 'aiga o le taeao - fufulu fualaau faisua ma tiisi kuka poʻo fuamoa ua tunu ma se fasi sisi, kofe poʻo le lauti
  • 'aiga o le aoauli - moa moa ma kuka pe moa, fuālaʻau, sisi sisi
  • 'aiga o le afiafi - iʻa tunu po o le kuka e kuka ai masini kuka poʻo kuka
  • 'aiga o le taeao - buckwheat porridge, fualaau faisua, lauti poʻo kofe, apple poʻo le' ulu
  • 'aiga o le aoauli - 200 kalama o moa tao pe tao taofi po o palu, sola pe tafe fualaʻau
  • taumafataga - 200 gr o iʻa ua tunu faatasi ma le araisa po o le moa ma le tao
  • 'aiga o le taeao - omelet ma fualaau faisua ma puʻamu puʻamu poʻo fuamoa ua kukaina faatasi ma le lua fasi sisi, lauti poʻo le kofe
  • taumafataga o le aoauli - fuamoa fualaau faisua
  • 'aiga o le afiafi - fualaau faisua
  • 'aiga o le taeao - fugafuga fuamoa po o fuamoa ua vela ma se ipu malamalama o le kefir poʻo le siʻi kuka ma fualaau faisua ma laʻau faisua, lauti poʻo kofe
  • taumafataga o le aoauli - aano o manu po o mashroom soup, soup
  • 'aiga o le afiafi - iʻa tunu ma fualaau faisua po o iʻa faʻatasi ma le araisa

Aso Sa.

  • 'aiga o le taeao - susu susu, lauti poʻo kofe
  • 'aiga o le aoauli - fualaʻau fuamoa ma pulou ma taliga
  • taumafataga - 200 gr o puaa, teuteuina i le kapisi po o fualaau faisua i soo se ituaiga

O se taumafataga e maualalo ifo i le 2-vaiaso le kalapu e aofia ai se lisi tutusa. I le vaiaso lona lua o le taumafataga, e mafai ona e toe fufulu ipu o le muamua poʻo le faʻaogaina foi, sui i lau lava oe. Aua lava nei galo e uiga i meaai faasaina ma tulafono o taumafa. O le taunuuga o se taumafataga e lua-vaiaso--9 kg.

Soupisi kulimi

Meaʻai mo le kukaina:

  • 100 g lakapi
  • 400 g moa
  • 2 sisi na gaosia
  • mea manogi

Tuu le sisi i le pusaaisa mo le 3-40 minute. Tuu le aano i totonu o le lita o vai ua tunu. I le taimi e kuka ai, e tatau ona aveese le pulu. 'Oloʻo tipi ni puʻamuʻu i ni nai vaega. Aveese le kulimi mafiafia ma faʻafefiloi pe tipiina i totonu o ni tamai pusa. Aumai le aano mai le vai e aunoa ma le tapeina o le afi. Togi ni pulou pulou ma le sipisi tipi i totonu o le vai inu. Faʻasolosolo faasolosolo ina ia le pipii faʻatasi ma faʻamausali ia lela. Tasi le fusi moa ma faʻaopopo i le apa. Togi meaʻai i totonu ma kuka mo le isi 5 minute. E mafai ona e taʻalo i se mea e gaosia. Ua saunia le ipu.

Tuna Salani Tuna

Meaʻai mo le kukaina:

  • 1 pepe laitiiti o tuna
  • 1 fuamoa ua kuka
  • 100 g sisi
  • 1 tamai kukama
  • 1 siʻitiʻiti laʻitiiti
  • 1 tbsp vineta
  • 1 tbsp fuālaʻau manogi
  • masima, pepa

Tipi lelei le riki, faaopoopo le vailaau, mix. Alu mo le 10-15 minute. Faʻi, fuamoa, faʻafefe. Tipi le kukama i ni fasi vaega laiti. Faʻamama le tele o le vai mai le siʻi. Faʻafefiloi mea uma, taimi ma le suauu, faaopoopo masima ma pepa. Ua saunia le salati.

Pusi meaai

Meaʻai mo le kukaina:

  • 200 g o le lafumanu
  • 400 g lemu puaa
  • 250 g moa
  • 1 siʻisi lapisi laʻitiiti
  • 1 fuamoa

Faʻasalaina uma aano o aano o manu pe mimiti. Tipi lelei le aniani. Faʻafefiloi meaʻai moa, sukani ma fuamoa. Faʻafefiloi lelei le masini e tupu ai, faia ni cutisi. Steam mo le 25-30 minute.

Raffaello i lalo o le gaosiga

Meaʻai mo le kukaina:

  • 250 g falaoa laititi-gaʻo
  • 1-2 tbsp. l nonoa kulimi kulimi
  • se luʻu o fatu (sili atu almonds)
  • 100-150 g laʻau popo

Tuʻu le kusi falaoʻai i totonu o se sieve po o se mea e fai ai meaʻai, faaopoopo le kulimi kulimi ma faʻafefiloi lelei. Afai e manao ai, e mafai ona faaopoopo se suauu. Uu fatu i se apa malogo. Faatasi ai ma le paluga, fai ni polo, i totonu o nofoaga taitasi o se kulimi. Faʻasolo taʻitasi "rafaelka" i faga niu. Faʻaleleia mo le 60 minute.

Laʻu Meaʻai Faʻateʻa

O le taumafataga maualalo o le gaosiga o le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o meaola o manu (aano o manufasi, iʻa, meaʻai susu ma gaʻo susu) ma faʻaitiitia ai le gaʻo (e aofia ai fualaau faisua, pata ma fua). E tusa ai ma se taumafataga maualalo, o le le lava o le taumafa o le gaʻo, o le punavai autu o le malosi, e mafua ai le faʻaaogaina o le gaʻo o le tino, lea e mafua ai le faʻaititia o le mamafa o le mamafa. Mo le vaiaso i luga o se taumafataga maualalo, e mafai ona pasi 5-7 kilokalama, e fuafua i le mamafa muamua.

Le taumafa i aso taʻitasi o meaʻai gaʻo (i totonu o vaega faʻapitoa e tusa ai ma le laulau o se taumafataga maualalo).

  • e oo i le 40 - maua ai le paʻu o le mamafa,
  • e oo i le 60 - tausia lou mamafa,
  • sili atu i le 60 - taʻitaʻia atu i se seti o le tino.

I luga o se taumafataga maualalo-kapiti: $ 1 = 1 le kalama o gaʻo

O le mea lea, o le mataupu faavae autu o mea taumafa i luga o le taumafataga o le maualalo o le gaosiga o le faaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate i le 40 pi i le aso. Taumafa ao mulimuli i se taumafataga maualalo-gaosiga e masani ona 4-5 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti (200-250 karamu). O le meaai mulimuli e tatau ona le sili atu nai lo le 3 itula aʻo leʻi moe.

Mo le lelei o le gau o le mamafa, ua fautuaina e mulimuli i se taumafataga maualalo-carb i le 40 gaʻo. 14 aso, e le silia ma le tasi i le tausaga.Ina ia faatumauina le mamafa o lou mamafa, e mafai ona e faʻaaogaina mataupu faavae o se taumafa maualalo-gasegase mo le tele o le taimi, e mafai ai ona oʻo atu i le 60 masini gaʻo i lau taumafataga.

Meaʻai faasaina mo se taumafataga maualalo-gaosi:

  • O falaoa ma falaoa oloa,
  • Lafumanu ma meaʻai,
  • Pasta
  • Fugalaau fuālaʻau (pateta, fulufailaʻau, squash, sana),
  • Fua suamalie ma vine (faʻi, vine, mango, melon),
  • Suga, meli ma soʻo se mea suamalie,
  • Alcoholic and carbonated drinks.

Mo le mamafa o le mamafa o le mamafa i luga o se meaʻai laiti, e fautuaina e faʻaitiitia le faʻaaogaina o taimi ma mea manogi, lea e faʻaosofia ai le tele o meaʻai, ma le masima, lea e fesoasoani e taofi ai le vai i le tino, lea e mafai ona tupu ai le fulafula, o le faʻaopoopoga o toxins.

Le lelei o se taumafataga maualalo maualalo:

  • Faʻasologaina o galuega,
  • O le cholesterol toto maualuga,
  • Lafoaʻi tele i sooga o le uric acid,
  • Faʻaleagaina o le gastrointestinal tract,
  • Pau le kesi.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia mea e lamatia ai oe aoe mulimuli i se taumafataga maualalo, e manaʻomia le inu i le 1.5-2.5 lita o le vai i le aso, e faʻamamaina le vai e aunoa ma le kesi, ae e mafai foi ona teuteuina, vaivai le teas ma tinctures, ae aunoa ma le suka ma sipuni. E fautuaina foi i le taimi o se taumafataga i lalo ifo o le kapiti, ave ni vitamini-mineral complexes e faʻamalosia ai le tino ma mea uma e manaʻomia.

Meaʻai laiti-gaosi - faʻasalaga:

  • Tina ma le lactation
  • Tamaiti, talavou ma le matua,
  • O gasegase gasegase
  • O faamai o le tino cardiovascular,
  • O faʻamaʻi faʻafuaseʻi i totonu o le laasaga laititi,
  • Gout

Laulau oloa

Meaʻai Maualalo Carbohydrate - Fua Faʻatatau:

Category Category: Igoa o le Suafa: Cu 100 g o oloa
Meat ma moa, faʻamaloLafumanu, vela0
Tamai Mamoe, puaa0
Ole pato0
Rabbit0
Pou, turuki0
Loto0
Laʻau o Moaf0
Steak0
Sausagesi0
Ioe0
Fat0
Laulau puaa, povi0
Pulu vavae0
Fualaau o soo se ituaiga (1 p.)0,5
Uu ate1,5
Lafusi o povi1,5
Sisi falaoa1,5
Sauase faafomai1,5
Lago puaa2
Pelu falaoa5
Meat ma saula falaoamata6
Mea gaosi susu ma susuFatisi e leai se totogi1
Ituaiga sisi uma1
Margarine1
Pulu1,3
Laʻu sisi laʻititi-gaʻo1,8
Fatisi kulimi2,8
Paʻu kulimi3
Kefir, yogurt3,2
Leai le yogurt3,5
Laʻau4
Pasteurized susu4,7
Lago susu4,7
Sweet yogurt8,5
Leʻau suamalie15
Faʻasalaina o uaina32
FaʻailogaOatmeal46
Hercules49
Buckwheat62
Fuga tao tao65
Penina karite66
Millet66
Barley66
Manai67
Rice71
MusikaTaaloga0,1
Morels0,2
Laʻau susulu fou0,5
Fusiva fou0,5
Ginger0,5
Porkini mushrooms1
O susu fou1
Failautusi fou1
Fou pese pese1,5
Boletus1,5
Rulaula1,5
Paʻu puʻe mamago paʻepaʻe7,5
Vailaʻau vela13
Vailaʻau vela14
Meaʻai fagotaIʻa0
Beet Caviar2
Peni2,5
Kukama3
Tomato4
Salamata suamalie4
Olive5
Eggplant Caviar5
Caviar Squash8,5
Peʻa lanumeamata6,5
O le fasi falaoloa e tumu i fualaau faisua11
Fuga14,5
Toto Tomato19
Fatu ma fatuCedar10
Eleni12
Amene11
Palukin fatu12
Peanuts15
Hazelnuts15
Pistachios15
Lago fatu18
Popo lanu20
Fualaau Sesame20
Cashew25
O iʻa ma iʻaVaʻa ma le sami0
Laʻau falala0
Feʻaveʻaina iʻa0
Sulu0
Caviar mumu0
Black caviar0
Lobsters1
Fusi2
Squid4
Musuka5
Aʻai i tamato6
Ovsters7
Pelu falaoa12
SweetsTaʻi faʻamaʻi3
Taʻi faʻamaʻi9
Uluai vasegaOfe o aano ola0
Goulash soup12
Laʻau tipi tipolo12
Suauu musu15
Vailaʻau suamalie16
Tomato soup17
Pea soup20
Fualaau faisua, Gasi ma piDaikon (radish chinese)1
Laisi letus1
Seleti greens1
Fugalaau1
Pusi fatu3
Fugama fou3
Sorrel3
Asparagus3
Aniani aniani3,5
Paʻu4
Squash4
Tomato4
Radisa4
Eggplant5
Palufela5
Paʻu paʻepaʻe5
Upe lanu mumu5
Toa lanu meamata5
Toa mumu5
Lulu5
Ata5
Laveleti aʻa6
Ramson6
Leek6,5
Radisa6,5
Rutabaga7
Kāreti7
Horseradish7,5
Peni8
Kohlrabi kapisi8
Pasili8
Aluga9
Beetroot9
Pasili aʻa10,5
Peʻa lanumeamata12
Potato16
Sea kale1
Peni46
Peas50
Fua ma fuaPaloni9
Meloni9
Lemon3
Cherry plum6,5
Fualaʻau6,5
Quince8
Orange8
Mandarin orange8
Mountain ash (mumu)8,5
Apricot9
Dogwood9
Pear9,5
Peach9,5
Plum9,5
O apu9,5
Cherries10
Kiwi10
Toa pele10,5
Pamekaisa11
Fua11
Mountain ash (uliuli)11
Pineapa11,5
Nectarine13
Persimone13
Faʻi21
Apu tipi45
Laʻau Paʻu49
Uryuk53
Apricots ua vela55
Prunes58
Faʻi vine66
Aso68
Meaʻai ma le vaitauLisi o le mayonnaise2,6
Fualaʻau o fualaʻau0
Uaina mūmū vine (1 sipunipuni)0
Laʻau faʻafiafia (1 sipunipuni)0,1
Capers (1 sipunipuni)0,4
Horseradish (1 tbsp)0,4
Onamamoni (1 tsp)0,5
Peu pepa chili (1 tsp)0,5
Mustard (1 tbsp)0,5
Tandar sauce (1 sipunipuni)0,5
Ginger Root (1 tbsp)0,8
Apple cider vinegar (1 sipunipuni)1
Soya sauce (1 sipunipuni)1
Paʻu o le uaina sinasina (1 sipunipuni)1,5
BBQ sauce (1 tbsp)1,8
Apple cider vinegar (1 sipunipuni)2,3
Meata sauce i luga o le suka (0.5 tbsp)3
Tomato Sauce (0.5 tbsp)3,5
Ketchup4
Cranberry Sauce (1 tbsp)6,5
MeainuVailaʻau moli e aunoa ma le kesi0
Tea, kofe e aunoa ma le suka ma faʻaopoopoga0
Tomato juice3,5
Karoti sua6
Xylitol compote6
Apu Apple7,5
Fua o le vine8
Tangerine sua9
Pulu suamalie ma pulupulu11
Cherry Juice11,5
Oona suamalie12
Vai vine14
Pameka moli14
Apricot juice14
Pulu fuamoa e aunoa ma le pipi16
Pear compote18
Stewed Compote19
Apple compote19
Apricot compote21
Faʻasogo le pele24
BerriesCloudberry6
Fualaau6,5
Blueberries7
Laʻau mumu7,5
Black currant7,5
Lingonberry8
Raspberries8
White currant8
Blueberries8
Gooseberry9
Rosehip Fresh10
Vine15
Tatala Rosehip21,5
Peʻa ma le BakeryManatua le falaoa34
Maʻisuka38
Borodinsky40
Fua43
Wheat43
Riga51
Butter buns51
Pena falaoa a Armenia56

E tusa ai ma tulafono o se taumafataga maualalo, e tatau ona faia se lisi mo le aveesea o le mamafa e faʻavae i luga o faʻamaumauga i le laulau e ala i le numera o le oloa. Mo le lelei o le gau o le mamafa, i luga o se taumafataga maualalo, e le sili atu i le 40 le aofaʻi o le suka gaʻo i le aso.

Filifili mo le vaiaso


Meaʻai laiti-carb - faasologa o vaiaso (breakfast, lunch, snack, dinner):
Aso Gafua:

  • Omelet ma musika. 1 tomato
  • Laʻau o moa ma le sogi puʻu. 2 meaai falaoa
  • Pear
  • Palu falaoa.

Aso Lua:

  • O tagata fai togafiti faʻatasi ma le kuka ma le vine vine,
  • Faʻaaliga i fasi iʻa. 2 meaai falaoa
  • Green apple
  • Laʻau o povi ma le meaʻai.

Aso Lulu:

  • Cheesecakes ma kirimi kirimulu,
  • Buckwheat porridge 100 gr. Chicken schnitzel 150 gr.,
  • Orange
  • Faʻaiʻu manu.

Aso Tofi:

  • Curd Pudding,
  • Soupese kulumu ma moa. 2 meaai falaoa
  • Fualaʻau
  • Rice 100 gr. Peti moa vavalaʻau 150 gr. 2 kukama.

Aso Faraile:

  • 2 fuamoa maoti ua gaosia. Leisi
  • Aʻai i le suauu kulimi kirimoli
  • Qiwi
  • Fufulu mama. Tili vao. 2 tamato.

Aso Toonaʻi:

  • Laʻau faʻafefete i le yogurt masani,
  • Vepal meatballs steamed 200 gr. 1 kukama
  • 2 tangerines,
  • Seafood 180 gr. Arugula Salad 200 gr.

Aso Sa:

  • O le omeleti faʻasusu ma le ham
  • Ava puiki ma le broccoli 200 gr,
  • 1 ipu kefir 1%,
  • Lapeti faʻamau ma fualaau faisua (aniani, kāloti, tamato) 200 gr.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e le tatau ona e galo e uiga i le inu ava malosi. I le gau o gaʻo i taimi o le paʻu o le mamafa i luga o se meaʻai laiti-gaosi, o tino o le ketone o loʻo i ai le aʻafiaga o le tino i le tulaga o le vaivai. Inu 1.5-2 lita o vai mama e aunoa ma le gas i aso taitasi. Ua faaalia foi o teuteuga o laau, vaivai lauti, ae leai ni suka ma ni mea faaopoopo.

Meaʻai fua ole taumafa-gaosi:
Fafagaina i le siʻi kuka

Fafagaina i le siʻi kuka

  • Galu ile laisi 300 gr,
  • 5 fuamoa
  • Faʻi vine
  • Milu 0.5 L
  • Salu 5 tbsp. sipuni
  • Suamalie e tofo ai.

  1. Lamu le susu, 4 fuamoa ma le falaoamata i luga o se mea faʻaleleia seia oʻo ina lamolemole. Tuuina atu le suega "malolo" 10 minute.
  2. Faʻasusu ia faʻamau i totonu o se apa e aunoa ma se suauu.
  3. Saunia le faʻatumu: faʻaopopo 1 le fuamoa, vine ma le suka i le kalu falaoa, faʻafefiloi lelei.
  4. I luga o le pancakes ua saunia, tuu le faatumu mai le sisi, afifi i le pepa e sili ona lelei.

O meaʻai ma le siʻisi sisi e mafai ona tuʻuina atu i le kulimi kirimoni mo le aoauli aoe mulimuli i se taumafataga maualalo.

Ofe Soup

Ofe Soup

  1. Taʻu le moa seia faʻamalulu. Aveese mai le pan, faʻataga e faʻaliliu ma vavae ese i ni vaega laiti.
  2. I totonu o le vevela vevela o totoe, ia togi le sipisi lapisi i ni fasi vaega laiti, kuka i luga o le vevela vevela mo le 15-20 minute seia maeʻa uma le sisi, faʻaosooso i nisi taimi.
  3. Tuu aano o moa i totonu o se ipu, ia tumu i le sisi sipuni, teuteu i laau tipi e tofo ai.

O le sisi ma le piquant cheese soup ma le moa e mafai ona aofia ai i totonu o le taumafa maualalo mo le taumafataga o le aoauli.

Laeli

Laeli

  • Lafumanu
  • Onioni,
  • Carrot 1 pc.,
  • Gelatin
  • Suavai
  • Suamalie
  • Fagavai lau
  • Peppercorns i pi.

  1. Fufulu moa, tipi i ni fasipepa, tuu i totonu o se apa, sasaa vai.
  2. Tulifiliʻau ma kālati, faʻapipiʻi atoa i le apa i aano o manu.
  3. Faamasima, faaopoopo lau laulaau ma pi i le apa.
  4. Aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela ma faʻapipiʻi mo le 5-7 itula.
  5. Fufulu gelatin i le vai (i se vaega o le 1 g vai 30 g o le gelatin), sasaa i totonu o se pani ma aano o manufasi, faʻafefiloi lelei.
  6. Tuu sina mea manava, ma togi le susu i totonu o le susu ma sasaa i totonu o papatusi.
    Tuʻu pepa faʻamafola i totonu o le pusaaisa i le po seia oʻo ina maeʻa.

E mafai foi ona e kukaina le keli e faaaoga ai vae o puao ae le o le gelatin mo le faigata o le fufuluina o ipu, lea, e tusa ai ma le laulau o se taumafa maualalo, e tutusa ma le 0 cu E mafai ona fiafia se jelini suamalie ma faamalieloto i le laulau fiafia e aunoa ma le solia o tulafono o se taumafataga maualalo.

Omelet ma pulou

Omelet ma pulou

  • Milu 100 ml
  • 2 fuamoa
  • Musika 50 gr,
  • Laʻau suauu 2 tbsp. sipuni
  • Suamalie
  • Pepa

  1. Fufuluina puʻamea, tipi i fasi pepa, tao i totonu o se pani ma se suāuʻu manogi seia oʻo ina faʻalanu auro.
  2. Liligi le susu i totonu o anufe, faʻaitiitia le vevela, faʻafefete mo 3-4 minute.
  3. Faʻamuʻu fuamoa i luga o se mea faʻafefiloi, faʻaopopo i masipolo, masima, pepa ma faʻafefiloi.
  4. Ufiufi le apa ma faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 5 minute.

O Omelet ma musika o le a faʻalauteleina lau 'aiga o le taeao ao e mulimuli i se taumafataga maualalo.

Suauu kulimi suamalie

Suauu kulimi suamalie

  • O iʻa e tofo ai (hake, pike, pollock, cod),
  • Taaloga
  • Paʻu kulimi 10% 500 ml,
  • Hard cheese 50 gr,
  • Laʻau suauu 2 tbsp. sipuni
  • Fuga 2 tbsp. sipuni
  • Suamalie
  • Pepa

  1. Fuʻa mama mai sikula, faʻamaʻi ma gills, fufulu i lalo o le vai tafe, tipi i ni fasi vaega, taʻavale i le falaoamata.
  2. Fuga le iʻa i totonu o se mea e faʻafefeteina ai le suauʻu manogi seia oʻo ina faʻalanu auro.
  3. Fuga sisi sikoa i se isi apa.
  4. Tuu iʻa ma pulou i totonu o se masini tao taofi, faaopoopo le kulimi suamalie, masima ma le pepa.
  5. Fafasi le sisi kuka i luga.
  6. Pipi i totonu o se ogaumu muamua i le 180 tikeri mo le 15-20 minute.

Faʻailoa oe i iʻa mumu i se suauʻu kulimi kirimoli aʻo e mulimuli i se taumafataga maualalo.

O le a le uiga o le metotia o le paʻu o le mamafa

O mea gaʻo e maua ai le malosi i le tino. Afai e le o faʻamalosia le malosi o le malosi, ona tuʻuina lea i luga o ni mea papaʻe.

O le taumafataga laititi-carb e fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia ai le mamafa

O le mamafa o le paʻu ma le maualalo o le meaʻai e mafua mai i le mea moni e faʻaitiitia le maua o le carbohydrate, ma o le aofaʻi o le protein i le taumafa e faʻaleleia. O laasaga nei e faʻatautaia. O le tino, talu ai ona ua le toe mauaina le malosi talafeagai, ua amata ona saili ona punaoa fou. I le 2-3 aso muamua, o le glycogen e avea o se mea e maua ai le malosi, lea e maua i le ate, maso ma le gaʻo o le tino. Ona amata loa lea ona malepe le gaʻo, ona o se taunuuga o loʻo faʻapipiʻiina ai malosiaga faʻaopoopo - ketones (o mea nei, faʻatasi ai ma isi mea uma, e mafai ona faʻaititia ai le manava).

O le mea lea, o le taumafa e faʻavae i luga o gaioiga o meaola, o se taunuuga o le gaʻo o gaʻo, ma o le mamafa o le gau, ae 3-5 vaiaso o le sili atu mamafa e mafai ona leiloa i totonu o le vaiaso.

E tatau ona maitauina o lenei taumafataga e le na o se auala e faʻaitiitia ai le mamafa, ae o se ituaiga taumafa e mafai ona e faʻaaoga i lou olaga atoa. Ole tapulaʻa faasaina e naʻo le vaega amata, ona faʻasaoina lea ma faaleleia le taunuʻuga, e mafai ona e avea o se faavae o le tulafono e le faʻaumatia ai gaʻo sili atu nai lo le 3-5 kalama i le 1 kilokalama o le mamafa. Faatasi ai ma lenei tulaga masani, o galuega a le tino e le solia, ma o le mamafa ua mautinoa e fai ma e le o tuputupu ae.

Lisi o le mamafa o le lotoifale i nisi o vaega (manava, pulou, papa, etc.) o le a le manuia. O le mamafa o le mamafa e faʻaitiitia i totonu o le tino.

E tatau ona maitauina e le o faʻamavaeina atoatoa gaʻo meaʻai i le taimi o le taumafataga, talu ai e aunoa ma le faʻaaogaina masani o le tino o le a le mafai. O le taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o mea e le faigofie, ae faʻalavelave (faʻagesegese) gaʻo, lea e faʻaititia malie, ma o le tino e faʻaaoga atoa le malosi na maua mai ia i latou.

Le manatu o tagata fai meaʻai

Talu ai e le sili atu le 40-60 g i le taimi o le taumafaina o meaʻai gaʻo (7 aso poʻo se masina), o le tele o tagata fai meaʻai e le mautonu i nei ituaiga o le mamafa. O le le lava o oloa gaʻo ma le sili atu o le polotini e mafai ona mafua ai le leʻoʻoʻo maʻi ma aʻafiaga i le tino.

E fautuaina e le au atinaʻe le sili atu o le tausisia o se mea lelei ma paleni taumafa, lea e pulea ai foi le faaaogaina o oloa gaʻo. O nei amioga tausami faatasi ai ma le tino faaletino e mautinoa e maua ai le gau o le mamafa. O le a le vave televave le saoasaoa, ae leai se afaina i le ola maloloina.

Tulafono faavae mo se taumafataga maualalo maualalo

  1. I le taimi o le leiloa o le mamafa, naʻo meaʻai e faatagaina e mafai ona faʻaumatia. I le vaitaimi atoa o le leiloa o le mamafa, ua matua faasaina ona faʻaaoga:
    • suka
    • falaoa ma isi meaʻai,
    • Fale faʻafiafia
    • laisa paepae
    • pasta
    • fualaau faisua, lea e aofia ai le tele o le malo,
    • fualaau maualuga maualuga (faʻi, vine, aso, ma isi mea),
    • mea inu gaʻo
    • ava malosi.
  2. Meaʻai e faʻatagaina e tatau ona kuka, fuʻu pe tao.
  3. E le tatau ona sili atu i le 100 g i le aso le faʻaaogaina o gaʻo.
  4. I le taimi o le leiloa o le mamafa, e tatau ona e mautinoa le mulimuli i le pulega o le ava: e tatau ona e inu 2 lita o le vai mama i le aso.
  5. O le taumafataga e aofia ai se taumafataga e lima-taimi, ma o le meaai mulimuli e le tatau ona sili atu nai lo le 2-3 itula aʻo lei moe.
  6. E tatau ona moe le aso pe a ma le 7 itula.
  7. I le taimi o le paʻu o le mamafa, e tatau ai ona faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi.
  8. I le gasologa o le taumafataga o mea taumafa e fautuaina. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le iuga ma faasaoina ai le maso masima.
  9. O le umi o se taumafa maualalo-kapeti ma le faʻasaʻo faasaina o meaʻai gaʻo e le tatau ona sili atu i le 30 aso.
  10. O le faʻaogaina o le kalori i aso taitasi mo fafine e tatau ona le itiiti ifo i le 1200 kcal, ma mo tagata - a itiiti ifo ma le 1500 kcal.

Lisi: fuataga o le BJU ma se taumafataga maualalo-gaosimea mo tamaitai ma alii

Aso fai aso
TamaitaiAlii
Calories1200 kcal1500 kcal
Squirrels120 g150 g
Fats46.7 g58.3 g
Carbohydrates75 g93.8 g

Laulau: Faʻasaoina oloa

Faailoga mo le 100 g o oloa
Calories, kcalPuipuia, gFats, gCarbohydrates, g
Toa pepe11619,64,10,3
Turkey19421,6120
Lafumanu22434,728,370
Veʻa8920,40,90
Leo puaa17230,464,620
Laʻau gaʻo maualalo (hake)8616,62,20
gaogao8718,31,20,8
Musuka7711,523,3
Musika (musika)274,310,1
Lagi kulimi 5%1452153
Lefir e leai sona gaʻo40314
Laʻu susu-gaʻo (cheddar, colby)17324,3571,91
Toa moa15712,711,50,7
Brown rice1122,320,8323,51
Buckwheat923,380,6219,94
O le lala o le oati403,210,8611,44
Kapisi281,80,24,7
Kukama140,80,12,5
Pepa pepa261,30,14,9
O apu520,260,1713,81
Orange430,90,28,1
Fualaʻau350,70,26,5
Green tea1000,3

Mai le laulau ua iloa ai o le mea autu o loʻo tuʻuina mai le polotini o oloa a manu, iʻa ma fuamoa. Cereals, fualaau faisua ma fualaau 'aina e maua ai le tino faʻatasi ai ma gaʻo eletise talafeagai.

Laulau: faʻataʻitaʻiga o le 7-day-diet menu

AsoBreakfast2 taeao'aiga o le aoauliToa teaTaumafa
1 asoPalu leisi cheese - 150 g, tomato poo kukama - 1 pc., Tike nonsweetened - 200 mlKefir - 100 mlLave iʻa - 150 g, coleslaw - 150 g, falaoa - 1 pc.Fualaʻau - 1 pc.Brown rice patrick with vegetables - 200 g
2 asoSelati lua-fuamoa, moa kuka - 150 gLaʻau Faʻasao Maulalo - 100 gSuauu masila ma le faʻaopoopoga o kulimi kulimi e maualalo-gaʻo - 200 g, falaoa, tea le faʻamalolo - 200 mlKefir ma le kukama ma laau aina - 200 mlPalu moa - 150 g, kukama ma salati tomati - 150 g
3 asoFualaau matala suamalie ma le suka kuka - 150 gMilu - 100 mlMeatisi fualaau suamalie - 200 gApple - 1 pc.Uufusu susu - 200 g, gaosi pusa - 100 g
4 asoOatmeal ma le apple - 150 gFualaʻau - 1 pc.Veal poo moa moa ma fualaau faisua - 200 gFatisi e leai se gaʻo - 150 gBuckwheat porridge - 150 g, salati pipi - 100 g
5 asoPulu - 50 g, fuamoa ua afifi - 2 pcs., Tike nonsweetened - 200 mlApple - 1 pc.Suʻe sou tao i luga o le moa - 150 g, salati fuamoa - 100 g, tipi tipi - 50 gKefir - 100 mlLisi lanu enaena - 150 g, meli - 100 g
6 asoPulu - 50 g, fuamoa o loo afaina - 1 pc., Tike nonsweetened - 200 mlYogurt Atoatoa - 100 mlLaʻu manu - 150 g, salati fuamoa - 150 gKiwi - 1 pc.Fualaau aina suamalie - 200 g
7 asoBuckwheat susu susu - 150 gLaʻau Faʻasao Maulalo - 100 gLaʻu iʻa ma fualaʻau - 200 gKefir - 100 mlUma susu - 150 g.

Faʻatasi ai ma se umi umi o le taumafa-maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, 30 aso) i le 5-6 aso, o le aofaʻi o vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻatūina i le tulaga masani. O lenei mea o le a taofia ai le vaivai o le metabolism, o le uiga o ituaiga uma o meaai.

Laʻau Uʻamea Faʻatasi

  • fulu - 250 g,
  • vai - 150 g
  • masima, pepa aina - ia tofo,
  • bay leaf - 1 pc.

E tatau ona fufuluina le fusi anufe, masima, pepa ma taoto i le pito i lalo o le fagu. Liligi i totonu o le vai ma faʻaopopo le laʻau lau. Faʻamau le "Taeaina" mode i le 1.5 itula.

100 g o le ipu o loʻo aofia ai:

  • calories - 103 kcal,
  • polotini - 12.5 g
  • gaʻo - 5 g
  • carbohydrates - 0 g.

Umi faʻanoanoa - o se meaʻai lelei ma suamalie

Toa ma le kulisi

  • vela - 400 g,
  • chifasi cheese - 100 g,
  • susu - 100 ml
  • moa fualaʻau - 1 tbsp. l.,
  • masima, pepa, mea manogi - ia tofo.

O vela e tatau ona fufulu i le vai malulu, tipi i ni fasipepa ma taia. O le pepa tao e tatau ona faʻafeu i le suauu, tuu le aano i totonu ma sasaa susu. O le meaai sauniuni e tatau ona tuʻuina i totonu o se ogaumu e faʻamalu i le 180 ° C ma tuʻu ai mo le 1 itula. A maeʻa, ia tatau ona faʻafefete le aano, pepa, faaopoopo mea manogi. ◊Oti le kusi cheese i ni fasi ie manifinifi ma salalau ile pito i luga, toe tuu ile ogaumu ma tao mo le isi 30 minute.

100 g o le mea ua maeʻa e aofia ai:

  • calories - 129,
  • polotini - 15.5 g
  • gaʻo - 6.4 g
  • carbohydrates - 0.7 g.

O le vela vela o le a talosaga i le toatele

Ola o le oati

  • tolotolo - 150 g
  • vai - 1 l
  • aniani - 1 pc.,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • ola oat - 1.5 tbsp. l.,
  • mea totisi - 1 tbsp. l.,
  • lanu meamata - 2 au,
  • masima, pepa - ia tofo.

Tipi le pipi i ni fasi pepa ma kuka mo le 20 minute. Faʻaopopo meaʻai, aniani lanumeamata ma se moa mata i le susu ma kuka mo le 5 minute. Ona sasaa ai lea o le lala.

100 g o sou kuka e aofia ai:

  • calories - 38 kcal,
  • proteins - 4.3 g,
  • gaʻo - 2 g
  • carbohydrates - 0.1 g.

O le sou ma le paranesi e mafai ai e oe ona fufulu mama le intestine

Salati i le Peking Cabbage ma Fua

  • laʻau lauitiiti - ½ pcs.,
  • apu - 1 pc.,
  • moli po o le vine - 1 pc.,
  • lanu meamata - 2 au,
  • lemonati - 1 tbsp. l.,
  • masima e tofo.

Uʻu le moli po o le vine (tipi le pulupulu mai le maualuga i le 'ulu, ona o le oona tele). Taʻu fua uma fua ma faʻafefiloi ma kapisi laʻau. Faʻaopopo aniani aniani lanu meamata, susu ma le sua o le tipolo i le salati. Faʻafefiloi uma mea uma.

100 g o salati e aofia ai:

  • calories - 33 kcal,
  • proteins - 2.7 g
  • gaʻo - 0 g
  • carbohydrates - 6.6 g.

O le fufuluina o le tipi, apu ma le salatisi salati ei ai se meaʻai manogi

Auala mai meaai

Ma o le kilokalama e le toe foʻi mai pe a maeʻa le vaiaso poʻo le masina o le malalani o se meaʻai maualalo, e tatau ona maitauina nisi tulafono:

  • o le numera o calories e faʻaaogāina e tatau ona faʻagasolo malie i le aso masani, faʻaopoopo 50 kcal i vaiaso uma,
  • aua e sili atu i le masani ua fautuaina mai o mea inu gaʻo e 'ai i le aso (3-5 g i le 1 kg o le mamafa o le tino),
  • e fautuaina e te faia se aso maualalo i le vaiaso ma faʻaaoga le lisi mai le meaʻai ua fuafuaina,
  • Aua nei galo e uiga i le ava malosi - 2 lita i le aso o le vai mama,
  • e sili atu le kuka, kuka i totonu o le ogaumu ma le uila,
  • aua le taumafaina i se taimi e sili atu nai lo le 2-3 itula aʻo lei moe,
  • E fautuaina e faatino.

Paʻu o se taumafataga maualalo

O le leai o ni meaʻai gaʻo ma le faʻalauteleina o le protein e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o faʻafitauli e le manaʻomia.

  1. Faiva i le ate ma fatuga. O nei okeni e aveesea toxins mai le tino, e aofia ai mea na e faia i le taimi o le malepelepe o polotini. O le mea lea, o le tele o oloa o le protein e faʻaaogaina, o le tele o mea vevela o loʻo faʻapipiʻiina, ma o le avega i luga o le ate ma fatuga e faʻatupulaʻia le tele o taimi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o faʻamalama.
  2. Le aʻafiaga e atiaʻe le atherosclerosis, maʻi faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system. Auai i lenei faateleina i le maualuga o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto ma le fuatini meaai.
  3. O le tupuga o le faamaʻi ma, o se taunuuga, o le afaina.
  4. Tigāʻau, maualalo le mafaufau, faʻaleagaina ma le popole. O nei faʻaʻailoga e tupu mai i se talaaga o le matelaina o le gaʻo.
  5. Taofiofia o le paʻu. O le paʻu paʻu e foliga mai ona o le le lava o le gaʻo.

Tala faʻatatau: iloiloga ma ata

Faʻapitoa: e mafai ona e gaʻo le gaʻo (faʻagogo), ae le na o le mamafa o le mamafa, ae naʻo le faʻamalosia lelei o toleniga. Mea le lelei: o le itiiti ifo o le gaʻo meaʻai o loʻo e faʻaaogaina, o le tele foʻi oe e "faʻafefe". E sili atu le leaga o le faiʻai. Na filifili laʻu paaga e fuafua se suiga mo le 3 masina i le tulaga o se tauvaga. Soo se tasi lava e sili ona lelei le iuga o le a manumalo. O le taunuuga mo le 2 masina e mafai ona vaaia i le ata (o loʻo i ai pea le masina i totonu o faʻatauga). Amata se taumafataga ma le 150 g o suauu taʻavale i le aso. O lenei ua toetoe lava a oʻo i le 50g. O aso uma e 10 o loʻo i ai se "cheatmill" mo le faʻaleleia o le metabolism, i lenei aso e masani lava ona ou 'ai i mea uma lava, e aunoa ma le faʻasaʻoina o aʻu lava (meaʻai vave, keke, soʻo se gastronomic lapisi, ma isi). I le amataga o le taumafataga, o le mamafa e 80 kilokalama, ma o le 75 kilokalama.

Mo le 2 masina, na mafai ai e le tagata faʻafaigofie ona fetuunai le fuainumera i luga o se meaʻai maualalo

http://otzovik.com/review_4011063.html

Sa ou alu i lenei taumafataga e tusa ai ma tulafono uma. O le mea moni, e faia e tagata uma ia latou lava auala, o lea o le a ou tusia ai oʻu lava ata. Na faʻaopoopoina se meaʻai i taaloga - 3 taimi i le vaiaso aʻoaʻoga malosi + cardio. Ou te talitonu e aunoa ma ni taʻaloga, o le a tumau le tino o le tino, e aunoa ma se leo. I lenei taumafataga e leai se afaina! E faʻamaʻaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻai i le taeao Fualaau e le manaomia, e mafai ona e pei o se apu lanumeamata po o le vine vine 1 le taimi i le aso! O loʻo maua le faʻatautaia o le kalori i le faateleina o le tele o le porotini i le taumafataga. I le faaiuga o le taumafataga mo le 2 vaiaso, na ia faʻateʻaina ai foʻi oloa susu. O aʻu oloa autu o le siʻisi sisi, fuamoa moa, pusi moa, susu o le susu, iʻa, rice, oatmeal, buckwheat. I fuainumera e le faʻatapulaʻaina, e mafai ona e fufuluina fualaau faisua (broccoli, kapisi, salati), na ou 'ai i totonu o pesini. I le ata - o le taunuuga o le 2 vaiaso muamua. I lenei taumafataga, faatasi ai ma se auala talafeagai, gaʻo ma le vai e alu, e maua ai e le tino se toomaga (pe a iai o maso i lalo o le gaʻo). O laʻu meaai atoa na tumau i le 2 masina. Na ou alu ese atu ma le filemu, fetuutuunai le taimi mo loʻu malologa i le sami - felelei ese ma se tagata manaia.

O le taunuuga o le leiloa o le mamafa ina ua mavae le 2 vaiaso o se taumafataga maualalo

http://irecommend.ru/content/nyuansyprotivopokazaniyafoto-rezultata

Le aso lelei. Ua leva ona ou manao e tusi e uiga i se meaʻai maualalo-carb. O le taimi nei o loʻo ou suʻeina ia te aʻu. E masani ona fautuaina o ia i tagata o loʻo mamafa tele, tagata taaalo na "malogo" aʻo leʻi faia le taʻaloga. I luga o sea ituaiga taumafataga, ou te lagona lagona lelei. E leai se moe, lea, e le o se mea e tupu, o se itu o mea taumafa maualuga. Taumafa vaega laiti ma masani. Na leiloa le 3 kilokalama i le masina.

1 masina le paʻu o le gau

http://otzovik.com/review_3645885.html

O se taumafataga maualalo-gasegase ei ai le lisi o mea e fai ma le leai o se fiaʻai. O lenei metotia o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai le leiloa o le mamafa ma faʻamaonia le iuga mo se taimi umi i le tulaga o le a mulimulitaia fautuaga uma i le taimi o le taumafataga ma mulimuli ane. Ae ui i lea, o le metotia e i ai ona tapulaa ma aʻafiaga itu. O le mea lea, e te manaʻomia muamua se fautuaga atamai.

O le ute o se taumafataga maualalo-papa

O le taumafa maualalo o le kalapu e le o se meaʻai, ae o se meaʻai paleni e faʻavae i luga o meaʻai e maua ai le maualuga o le palatini, ma e leai lava ni mea e gaosia ai le gaʻo i totonu o lenei mea e faʻaleagaina. Ona o le mea moni e faapea, o le taumafa o gaʻo gaʻo e matua faʻamapulaʻaina i le taumafataga, e maua ai e le tino lana lava gaʻo faʻaagaga e maua ai le malosi e manaʻomia.

O le sini autū o se taumafataga maualalo e le o le fia faʻanoanoa ia te oe, ae ia faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo inu mea taumafa ia oe, ma suia i latou i meaʻai e sili atu ona lelei ma lelei. O le taumafaina o le sili atu o le aofaʻi o gaʻo o le a maua ai le tino ma mea aoga uma.

E le tatau ona tuʻuina atu meaʻai ma 'ai se tasi i le aso atoa. O le mafuaʻaga lea ua faʻamaonia ai e le fomaʻi se taumafataga o le maualalo o le kapitiva ma e sili ona leaga ma aoga. O se taumafataga maualalo e maua ai le maʻisuka e fautuaina mo le maʻisuka, aua o le toto toto i tagata mamaʻi ua matua maualuga, ma o le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

Lisi o oloa faatagaina:

  • soʻo se aano o manufasi, (puaa ma le mamoe i le faʻalelei),
  • faʻasalaga,
  • musika
  • oloa susu
  • fuamoa
  • fualaau faisua, sei vagana ai pi, pi, sana, pi, lentils, pateta, avocados, olive ma olive,
  • nati ma fatu
  • o faʻatoʻaga na mafai ona faʻatagaina le lanu enaisa, buckwheat, bran (e oo i le 150 g i le aso),
  • soʻo se fua i le aofaiga o le 1-2 pc. i aso taʻitasi, sei vagana ai maʻi ma vine.

Iʻuga ma iloiloga pe a uma se taumafataga maualalo

O se taunuuga o suʻesuʻega o le iloiloga o le aafiaga o se mea e maualalo ai le gaʻo, maualalo-carb, fua tele-gaʻo ma le maualalo o le gaʻo, na maua ai i le mavae ai o le 3 masina, o tagata e leai ni a latou mea taumafa ma e le lava le taumafataga ua sili atu le mamafa nai lo i latou e faʻamaʻo ese uma gaʻo mai le lisi. E le gata i lea, e tusa ai ma tagata auai, o le vaega muamua na lagona le sili atu ona tumu pe a uma ona 'ai, talu ai o le malepelepe o gaʻo ma puluvaʻa na sili atu lemu nai lo gaʻo. Mo le 3 masina o mea taumafa, o tagata uma e auai na paʻu ifo i le 10 kilokalama.

Contraindications:

E ui lava i le mea moni e faapea, o se taumafa maualalo-mauvaʻa ua manatu ua paleni paleni, o loʻo i ai le faʻasalaga. E le fautuaina:

  • maʻitaga ma fafine lacting
  • tamaiti ma talavou.

A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e le tino ma le tamaititi se meaʻai paleni ma se lava o meaʻai gaʻo, gaʻo, proteins ma isi meaʻai. I isi tulaga, o se taumafa maualalo-gaosiga o le a avea ma se auala lelei e aveesea ai le mamafa mo i latou e le fia faitauina calories ma e le o sauniuni e faʻamapulaʻa a latou meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga