E faʻapefea ona ave le pipi o le pipi ma le maʻisuka?

O le peʻa o le povi o se vailaau lelei o tagata e fesoasoani i le tau faasaga i le tele o faʻamaʻi. Togafitiga o le maʻisuka e ala i le maliu e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le lelei o le gaioiga o totoga uma, ma faʻaleleia ai le tulaga lautele o le maʻi. O le maliu o le po i le maʻisuka e fesoasoani i le amataina o tulaga lelei o le toe faʻaleleia faʻafetai i mea taua.

Faʻavaeina o le oti

O vaega autū o lenei oloa o:

  1. Chitin o se tasi o mea e ulu i totonu o le atigi pito i fafo o pi. O le gaioiga a lenei elemene e faʻateleina. Chitin fesoasoani e faaosofia ai le atinaʻeina o le bifidobacteria, faʻamalosia ai le manaʻoga, ma faʻaitiitia ai foi le mea na tupu. E matua afaina ai le gaʻo, e fesoasoani lea i le faatonutonuina o le cholesterol ma le vevela le toto. O le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le atinaʻeina o ituaiga uma o suauʻu, faʻateleina le toe faʻaleleia o sela ua faaleagaina, faʻamalolo manuʻa, ma maua ai se puipui puipuia mai le faaleagaina o le leitio.
  2. Heparin - o se vailaʻau e faʻatuai ai le faagasologa o le toto coagulation. O le elemene e puipuia ai le atinaʻeina o fusi toto, faʻamaonia ai le tafe toto. O le fualaau faasaina "Heparin" e faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga o le osofaia o le fatu, faaletonu o le fatu, ma le taotoga vascular. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia lenei vailaau e faʻafefe ai le toto ma toe faʻafoʻi toto.
  3. Glucosamine o se vailaau vai. O le vailaau o loʻo i ai i totonu o meaola o le cartilage, faʻapea foi ma le vavalalata. O le oloa e fesoasoani e toe faʻafouina ai mea ua gaoia.
  4. Melanin o se suauu lanu moni. O lenei elemene e maua ai se lanu uliuli i le atigi pito i fafo o pi. E fesoasoani le Melanin e faʻamalo faʻamaʻi (metala mamafa, vaʻaiga o le radioactive, toxins, otaota otaota).
  5. Oona oona o se vailaau masani. O le vailaʻau e faʻaolaina ai le faʻamaʻiina ma le faʻaaogaina o le faʻamaʻi. Oona oona pe a faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻalauteleina o arteries ma capillaries, ma faʻaleleia atili ai le toto. O le maʻi o le maʻi e sili atu ona faʻaleleia e le venois bee.
  6. Amino acids, peptides ma ituaiga uma o elemene.

O faʻamanuiaga ole subpstilence

O pi oti o se faʻamalolo malosi. O le oloa e matua aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka e le gata i soo se ituaiga, ae o le arthrosis foi, atherosclerosis ma le le atoatoa.

O le peʻa o le po o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai mea lelei nei:

  • O le oloa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gangreno mago o vae, faʻasaʻo le toto, faʻamalolo manuʻa.
  • O le faʻafefe o le gaʻo i totonu o le ate le mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose ma faʻaitiitia ai le tetee atu i le inisalini o tui i totoga uma. I le faʻaaogaina o le faʻasaʻo, o le faʻavaeina o le faalagolago i le inisalini e matauina, e itiiti ifo nai lo togafitiga e faʻatonuina ole vailaʻau e manaʻomia.
  • E faʻamalosi le galuega puipui o le tino, ma faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotai i faʻamaʻi pipisi.


Ituaiga ituaiga o laʻau pipi

Eseese ituaiga o le pisia o le pipi mai le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga i togafitiga. Tagata faʻapitoa e iloagofie ituaiga eseese o lenei oloa:

O i latou uma e aoina i le vaitau o le vaitau, ma le faaeteete ma teu ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le seleselega o le povi na aoina i nei vaitau e mafai ona faʻaaogaina i le:

O loʻo i ai foi le kolone pulu o le taumalulu, lea e faʻaleleia i le vaitau malulu. Ae ui i lea, o lenei ituaiga o oloa e le manaomia e tatau ona tautalagia, ona e maua i le manava o pi. Ae ui i lea, o le "tau seleselega" taumalulu e mafai ona faʻaaoga i le tulaga o tupe mai fafo.

Pefu omea

E mafai ona faia le masini mai pi mama. E mafai ona e faia lenei togafiti faʻatasi ma le fesoasoani a se mea e teu ai le kofe. O le oloa e maua mai ai se manogi faapitoa, o lea e fautuaina ai e faʻafefiloi ma le meli ao le i inu ma le tele o le vai.

Togafitiga ma le pipi o le maʻisuka e faia i le polokalame lenei:

  • Faʻaaoga faʻamaʻi faalua i le aso,
  • O le togafitiga faʻapitoa ua fuafuaina mo le 4 vaiaso,
  • O le togafitiga faʻamalolo e ave i vailaau o le microscopic doses,
  • O le aofaiga muamua o le oloa na faʻaaoga e tatau ona tutusa ma se tamai paʻu i luga o le pito o se naifi o le laulau,
  • Afai e lelei le faapalepale, ona faʻateleina lea ole fua ile ¼ teaspoon.

I le tulaga o le maualuga, o le tagata maʻi e ono oʻo i se faʻamalosi malosi (vomiting). Mo lenei mafuaʻaga, o togafitiga e le o fautuaina i le taimi lava lea ma ni atopaʻu tetele. O le uuina o le paʻu e mafai foi ona mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia i le tino o le tiga o le manava.

A faʻapea o loʻo i ai se tali, e tatau ona faaitiitia le fualaau e tasi, ma sili atu le taofi le ave mo ni nai aso.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, aʻo faʻatasi ma ituaiga eseese o faʻafitauli, e aofia ai mai le itu o le okeni vaaia. O tagata faʻatasi ma faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona faʻamatuʻese mai faʻamaoniga le lelei e faʻaaoga matala mata. Ina ia saunia mata mata, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • 1 tbsp. l o le oloa autu (subsoil) e tatau ona susunuina ma toto i se paʻu paʻu,
  • Faaopopo le 100 ml o le vai mafanafana ma le 1pp i le tuufaatasiga. meli
  • Faʻafefiloi vaega,
  • Tipi le mea e ala i le susu,
  • O le timu e toulu i le po, 1-2 e pau i mata taitasi,
  • O le faʻatinoga e faia i isi aso uma.

Infusions ma tinctures

O se tulaga iloga o le fusi ma le tincture o le i ai lea i totonu o vai eseese. O le suka e saunia i le faavae o le vai, ua faia ai le tincture i le ethanol.

    Ouga

O le maʻi suka e masani lava ona taʻitaʻi atu ai i le maʻi manuʻa, faʻamaʻapeʻa ma isi paʻu o le paʻu. Ina ia fesoasoani i lenei mataupu, e mafai ona e faʻaaogaina suauu e faʻavae i luga o le soʻo laʻititi.

Ina ia saunia se vailaau faʻataʻitaʻi, e tatau ona e:

  • Faʻafefiloi le suāuʻu taumafa i totonu o le vai faʻaʻeleʻele - 100 ml,
  • Faaopoopo i le tuufaatasiga o le 10 g o le propolis ma le 100 g o le oti,
  • Tuu le 30 g o le suka.
  • Faʻaauau le kulupu i luga o le ogaumu mo le tusa o le itula seia oʻo ina maua le tele o le toniga tutusa,
  • E tatau ona tuʻu le suauu i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula,
  • O se vailaau e togafitia ai sooga afi, tuʻimomomoʻo ma momomo,
  • Faʻatonu 3 taimi i le aso.

O lenei oloa ua saunia i luga o le faavae o le 100 g o le pipi o le pipi. E tatau ona fufulu le paluga mo le 15 minute i totonu o le vai vevela, ona maeʻa ai lea ona faʻapipiʻi le tuufaatasiga i se gau. Suauu faʻaaogaina i le tulaga o se pusa i luga o vaega mumū o le tino. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le uu, e fautuaina le tuʻuina o se paluga pipi i luga ole laei. E tatau ona tausia le vailaau seia maeʻa maeʻa.

Faʻapefea ona teuina?

Mo se vailaʻau faʻamalosi mai le soʻo laʻitiiti, e tatau ona e iloa tulafono mo le teuina o meaola o le tino o nei iniseti:

  • Muamua e tatau ona e faʻamago le pala i le oven i le 40ºC,
  • Tuu le oloa i totonu o se pusa mama, mamago,
  • Lili le tapuni, e pei o le faasaoina o fualaʻau, ae leai se vai,
  • Teu le fale i totonu o le pusaaisa, cabinet kitchen or at the bottom of the kitchen cabinet.


Taofiofia pea le oti ina ia le toe manava, ma o le a le afaina ai.

Togafitiga metotia

O le aoga sili o le maliu o le pipi i le togafitiga o le maʻisuka o le gafatia lea o se vaifofo masani e matua faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le fasi povi e fesoasoani e faʻavae ma toe faʻafoʻi le metabolism i le tino. O lenei tulaga ua avea ma tulaga autu mo togafitiga o le maʻisuka. Faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata maʻi o le a sili atu ona aoga ma vave pe a fai o le faʻaogaina o lona faʻaaogaina ma isi oloa gaosi, e pei o le meli ma le propolis.

I lenei tulaga, o se fofo atoa i le faafitauli o le a avea ma se vavega, pe a faateleina le malosi o le maʻi. E le fautuaina e faʻapitoa le faʻaaogaina o sauniuniga e faʻavae i luga ole laʻau pipi. E mafai ona afaina ai le tagata maʻi. E taua le amataina o le faʻamalologa faatoa maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi. O le maʻi suka i maʻi taʻitasi e faʻaalia ai lava ia i faailoga eseese, o le mea lea e tatau foi ona malilie faatasi le fomaʻi o lenei vailaʻau ma le fomaʻi.

E masani lava, e togafitia togafitiga o le maʻisuka e ala i se meainu malosi o le pipi o le pipi. Afai ei ai faʻamaoniga i le ava malosi, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina togafitiga ma vai deco deco. O le fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina e tusa ai ma le mamafa o le maʻi. O se tagata e mamafa le 50 kilokalama se tasi o fua o le isu o suʻe e 20 fula. Mo siaki mulimuli e sefulu kilokalama, o le voluma o mea galue malosi e ala i le 5 points (faʻafefe). E fautuaina e ave le fualaau faasaina i le 30 minute pe a uma ona 'ai.

I taimi o faafiafiaga, e tatau i se tagata maʻi o loʻo i ai se faʻamautinoaga tutusa ona mataʻituina pea le tali a lona tino i le aveina o meaʻai e faavae ile oti. I le tulaga o soʻo se faʻafitauli po o faʻafitauli, saili vave fesoasoani i le taimi lava lena.

O le a le fasi manu fasi?

O le ola o pi e puupuu ma e le silia le 55 aso. I le taimi lava e tasi, i le vaitau o le aoina o le meli, o le tino o le galueina o pi e sili atu le vave ona sasa. I le tautotogo i le pito i lalo o le sulu, ua maua ai se numera taua o pepe oti - o le totogo lenei ua mate le oti. E le fautuaina e faʻaaogaina i totonu, talu ai ua vaivai vai i le taimi o le taumalulu. O le mea lea, o nai mea aoga na puipuia i totonu oo latou tino. E le gata i lea, e masani lava o le au faipisi i le taumalulu po o le tautotogo e maua ai pia fualaau mo togafitiga ma le puipuia o faamaʻi.

O tino o manu ola maloloina ua tumu i le nectar, pollen, propolis, lea na latou aoina, na gaosia i le taumafanafana. Ma o lona uiga o le oti o loʻo i ai se faʻalavelave o vitamini, amino acids ma elemene. E le gata i lea, e aofia ai le venom, po o le apitoxin, lea ei ai lona aʻafiaga faʻaleagaina, faʻafefe toto ma capillaries. Apitoxin faʻaititia le hemoglobin ua faʻaitiitia, faʻaleleia le tulaga masani o le tino maʻi.

O le atigi pito i fafo o pi e mauoa i quinine. O le togafitiga o le quinine o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  • faataapeina ma le fusia o gaʻo totonu,
  • faaleleia atili le manava ma faateleina le gaosiga o le bifidobacteria,
  • faʻavavevave le faʻaleleia o le tino, faʻamaʻi manuʻa,
  • puipuiga o vaalele,
  • taofiofia o le atinaʻeina o tino.

O le i ai o le heparin i le faʻaleagaina e aʻafia ai le totoina o le toto, faʻafefe ma puipuia ai le fausiaina o fusi toto. O le maliu i le maʻisuka e faʻaalia ai le totoina o le toto. O vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma le heparin e faʻaaogaina e togafitia ai le fatu fatu, fatu le fatu.

O pi o loʻo i ai glucosamine, lea e talafeagai mo le toe faʻafoʻiina o le cartilage masani. O loʻo faatatau i vailaau faʻasaina e faʻaaoga mo faafitauli faʻapipiʻi.

I totonu o le tino o pi o loʻo i ai le melanin - o se vailaʻau e maua ai se lanu uliuli. O lona malosi e aveese ai vailaʻau eseese mai le tino o le maʻi e taua tele i le maʻisuka malosi. I le uma, faatasi ai ma lea mea, o le toto i le tino ua faʻalavelaveina, ma o le tosoina o toxins mai le toto e faʻaitiitia.

O aoga o talus mo le maʻisuka

O le maualuga o le suka i totonu o le tino o le tagata, lea e umi se taimi e mafua ai, e afaina ai le tino. O le faʻasalaina o le toto o le toto, faʻateleina le faʻasaina o le toto e taʻitaʻia ai le atherosclerosis vascular, le faʻavasegaina o le tino, ma le faʻavaeina ole maʻi pipili. I tulaga ogaoga, e gata le maʻisuka (o ituaiga e lua) i le "maʻisuka vae", gangrene o pito pito i lalo.

Faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻasaina ma le inisalini, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga masani e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

O le manuia o tino mamago o beesu oti o le aʻafiaga tele lea o vaega taitasi i le tino o le tagata maʻi:

  1. Podmor e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, lea e faʻaleleia ai le toto i vae, faʻaititia le vaivai o vaʻa toto.
  2. Ua faaitiitia le maualuga o le suka.
  3. Ua faʻasaʻolotoina ia vaʻa mai le cholesterol.
  4. O le ate ua faʻamamāina mai le gaʻo o meaʻai, lea e faʻateleina ai le metabolism.
  5. Chitin, o le vaega o tino o pi, e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le mamafa i tagata gasegase.

O se vailaau e faia mai tino o bees oti ua talafeagai mo le togafitia o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se suiga taua i le suka o le toto, ae o lona galuega e filemu, faʻaalia i le le lelei o le vaʻaia, vaivaiga, fiainu, ma le masani ai o le urination.

Tomai vailaau

Togafitiga o le maʻisuka ma le oti e faia e ala i le 'aiina o decoctions, tinctures. Mo le faaaogaina i fafo, o togafitiga ole maʻi suka ma faigata ona faʻamalolo manuʻa, o mea manogi ua saunia mai tino paʻu o pi.

Mafaufau i le auala e faʻaaogaina ai vailaau mai se faʻatafunaga ma fua o mea e sauniuni ai.

Mo le susu, e tatau ona e uʻu se sipuni se tasi o le oti, sasaa se lita o le vai, ma tuʻu le afi i totonu o se apa faʻailoa. O le tuufaatasiga e tatau ona kuka mo le tolusefulu minute. Ua uma ona faʻamamaina le susu, ma teuina i totonu o le pusaaisa. E tatau ona ave se sipuni se tolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le fusi e saunia mai le paluga o le pipi (2 tbsp.) Ma le vai inu (0.5 l). Matou te fautua e sauni se vailaʻau i se vevela. Laʻau e tumu i vai inu, faʻamalosi le sefulu lua itula. E tatau ona ave le fua o le afa itula ao lei faia se taumafataga ile afa afa.

O le ava o le ava malosi mai pepe mamago o le a saunia i ni auala se lua. I le auala muamua, o le efuefu (1 tbsp. L.) Ua sasaa atu i le tasi ipu vodka i totonu o se ipu fagu poo se fagu. E teuina le pusa i se mea pogisa mo le tolu vaiaso, lulu muamua i aso uma, ona sosoo ai lea ma isi aso uma. O loʻo faʻasauuina le kulupu mo le tolu vaiaso, ona - filiga lea.

I le auala lona lua, o le taimi e faʻasolo ai e faʻaititia mai i le tolu i le lua vaiaso. O tino paʻu o pepe oti ua sasaa i totonu o le fagu lita, ua tumu i le afa. Ua sasaa le Vodka mai luga ina ia silia le maualuga o le paʻu e tolu senitimita. Tuu le pusa i se mea pogisa, lulu i nisi taimi. O le siʻosiʻomaga e ave i le 15 pata i luma o taumafataga.

O le eletise eletise mai beesu oti i se foliga mama e faatagaina. E tatau ona maitauina ei ai se manogi le lelei, o lea e fautuaina ai e faʻafefiloi ma le meli ma inu tele vai. O le efuefu e faʻaumatia i le taeao ma le afiafi mo 3-4 vaiaso. Amata i se vaega itiiti, moni i luga o le pito o le naifi. E tatau ona mataʻituina lelei le soifua manuia. O le maualuga aupito tasi o le dose e le sili atu i le kuata o le sipuni.

Mo le faaaogaina i fafo, o mea manogi e faia mai i lalo ifo. E mafai ona latou faʻamalolo manuʻa, fai ni faʻamau ma ni sooga. Mo le sauniuniga o le faʻaauu, o le suauʻu fuālaʻau, pailani, vaseline e faʻaaoga. Suauu (tasi le lita) sasaa i totonu o se koneteina tioata, tuu i totonu o se vai vai taele. Faaopopo i le pusa i le 1: 1 fua, faaopoopo le sefulu kalama o propolis ma le tolu kalama o le suka. O le kulimi e teu mo le itula, seia oʻo ina faʻamafanafana.

O le isi fua mo le sauniuniga vave o mea manogi mo masini ma meaʻai o le faʻafefiloi o le suauu ma le oti i le aofaiga tutusa, nofoaga mo aso e lua i se nofoaga pogisa.

Vitio: o le faʻaaogaina o le paluga o le pipi ma le tilo o le tupu mo togafitiga o le maʻisuka.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o togafitiga ma le oti

O le faʻalavelave autu mo le faʻaaogaina o tino paʻu oti o se mea e faʻafefe ai i meaʻai o le beekeeping. E fautuaina e siaki le tagata maʻi aʻo leʻi amataina togafitiga mo le leai o se mea e mate ai. Ina ia faia lenei mea, o le pi ma se tino malogo e tatau ona ufiufi i totonu o le lima i luga o le tapulima. A maeʻa le 10 minute mumu, e mafai ona amata togafitiga.

O le faʻaaogaina o le pipi o le pipi mai le maʻisuka e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tino, faʻaitiitia le maualuga o le suka. E sili ona lelei le togafitiga i le amataga, pe a le oʻo mai le faʻaleagaina o le okeni. Ae i tulaga ogaoga, o le maliu e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le tagata maʻi, faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻisuka.

Togafitiga mo le maʻisuka faʻamanuiaina i le pipi

Togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le maʻisuka e mafai ona faia i auala eseese.O gaʻo, mea manogi, mea faʻaleagaina e faia mai le oloa o le beekeeping, o le paʻu mai ni pipi e faʻaaogāina.

Ina ia mafai ona faia le paʻu, e tatau ai ona olo le oti i le faila o le kofe. O le pau o le paʻu e tatau ona teuina i totonu o se atigipusa ma se tapuni e puipuia ai le susu mai le ulufale. E leai se manogi manaia, o le mea lea ao le i aveina e tatau ona fefiloi ma sina vaega o le meli.

O togafitiga suamalie ma pia oti ua fautuaina e amata i nai tootoo laiti, aua e amata ona lava le ave o le fualaau faasaina i le pito o le naifi, ona faasolosolo malie lea ona faateleina le volume i le 1/4 tsp. E tatau ona faʻaaoga le paʻu i aso uma mo le 4 vaiaso 2 taimi i le aso, fufulu i lalo i se ipu vai.

O le taunuuga o le faʻaaogaina o le paʻu e mafai ona iloa vave lava, o le faʻamamaina o le manava, e oʻo mai i fafo. Afai e te aveina se aofaiga tele o se vailaau masani mo le maʻisuka, e mafai ona tupu le manava. I lenei tulaga, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le paʻu mo ni nai aso, pe a uma le toe faʻafouina o togafitiga, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau.

E mafai ona e faʻaaogaina le fua mo le popo o le maʻi o le maʻisuka e faʻavae i luga o le ava malosi poʻo le vodka, mo sauniuniga o le a e manaʻomia:

  • bee oloa - 0.5 faletupe ma le maualuga o le 500 ml.,
  • vodka - 0.5 l.

I totonu o se fagu, o le afa o le volumini o sasaa ua sasaa i le mata, sasaa ma vodka ma faamama i se nofoaga pogisa. Sauniuniga o le laʻau o le paluga o le pipi e lua vaiaso, a maeʻa lea e tatau ona faʻamamaina, o se pusa tioata pogisa e talafeagai mo le teuina.

E fautuaina e inu le tincture o le 0.5 tsp. i le taeao ma ao le i momoe, o le togafitiga o le 1 masina. E faʻamaligi lelei le toto ma fesoasoani e pulea le maualuga o le suka.

O fafo i luga o vodka, o le tincture e faʻaaogaina e gaui ai manuʻa, sooga faʻamaʻi, faʻapea foi faʻamaʻi manuʻa.

O le tele o le maʻisuka latou te fiafia i le vai deco deco, o mea laiti, latou te manaʻomia le itiiti ifo o le taimi mo sauniuniga ma sili atu le fiafia.

O le fagu e tatau ona afa le tumu i le talus, ona sasaa lea o le vai vevela i luga. O le fusi e saunia i totonu o le 20-30 minute, mulimuli ane e tatau ona fufulu ma sasaa i totonu o se pusa teu.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, 50ml o le faʻafefeteina e faʻaogaina faalua i le aso mo le masina, e faʻaaogaina foi e faʻaaoga ai faʻamalosi ma faʻamalolo manuʻa. O nei faʻamaʻi e faatagaina e tuʻuina atu i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le togafitia o tamaiti ma oloa gaosi e mafai ona faia pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi o le a faatonuina le tui ma le togafitiga mo se maʻi maʻi.

I lenei faʻamaʻi, gasegase o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo, lea e faʻaosofia ai le faʻalavelaveina o taumafa o vevela epidermal, o le mafuaʻaga lea e ono maua ai e le maʻisuka ni paʻu o le paʻu (dermatitis, dryness, allergies, fungus). O le faʻaaogaina o suauu e faʻavae i luga o le pipiʻi manu e fesoasoani e faʻamalolo ai manuʻa, dermatitis, faʻafefe ai le paʻu matutu.

E lua ni filifiliga mo le gaosia o mea manogi, o le auala muamua ma togafitiga faʻamafanafana, e aofia ai:

  • bee oloa - 0.5l.,
  • moa fualaʻau - 0.5 l.,
  • 5 g o propolis,
  • beeswax - 15g.

E tatau ona vevela le suauu i totonu o se vai vai, ae aua le aumaia i se vevela, solo le wax ma propolis i totonu, ona sasaa lea o tino iniseti. A maea lea ona vevela le masini mo le 1 itula i totonu o se vai vai, aloese mai le vevela.

O le auala lona lua o le faʻafefiloiina o le suauʻu fuālaʻau ma le scum i tutusa tutusa ma faʻamalosi i se mea pogisa mo le 48 itula. A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona faʻaaogaina le oloa gaosi e faʻasalalau ai le vevela o paʻu ma faʻamalosi.

O ituaiga o meaola e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga e maua ai le faʻafouina vave o le masini, puipuia ai le paʻu i totonu o le paʻu, ma puipuia ai le atinaʻe o le suka ma isi meaola faʻapitoa. E fautuaina e faʻaoga sili atu ma le 2 taimi i le aso.

O faʻamaoniga ma faʻafitauli faigata

O le maliu i le maʻisuka e naʻo le tasi le faʻasalaga - faʻapalepale tagata taitoatasi i le oloa. Ina ia siaki ai allergies, e tatau ona olo le tino vevela o le iniseti i luga o le tulilima. O le taunuuga e iloiloina pe a maeʻa le 15 minute. I le tulaga e le o iai le mumu ma le kululu, o le mea la lea, o le tino e masani ona faʻafeiloaʻi le faʻamalosi, e mafai ona e alu i togafitiga.

E fautuaina e faʻapea o tina maʻitaga ma tina tausimai e amataina togafitiga ma se mea e gaosi ai le beekeeping pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma faia togafitiga i lalo o lana vaavaaiga.

Togafitiga ma tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻasolosolo i le pipi, e matua aoga, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e naʻo le faʻaaogaina o le tino (faʻaputu gaʻo, le faʻaputuina o le kulukose e le ate, arrhythmia), i le tulaga lea e mafai ai ona malosi le maʻi. I se tulaga pe a iai ni faʻafitauli o le tino (atherosclerosis, faʻaleagaina o le myocardial), o le pisia o le maʻi e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o le maʻi, e faʻalavelave ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le fasiotia o le bee o se mea masani lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le toto, aʻo faʻamaluina ma taofia ai le fausiaina o cholesterol leaga. Ole taimi vave ole togafitiga o le a fesoasoani e aloese ai mai faafitauli ogaoga ma le cardiovascular system i le maʻisuka malosi, faʻapea foi ma le puipuia o isi faʻalavelave faʻalavelave.

O le a le faʻalavelave pipi

O oloa o le povi e aoga tele mo tagata. Ma o le a le pipiʻi pi? O le mea moni, o lenei oloa o se pusi mate. E toatele ua sese le talitonu o le oti e le saogalemu, ae o lenei manatu e sese. O lenei oloa o se faleteuoloa moni o elemene aoga, amino acids ma peptide.

I le avea ai o se tulafono, i le togafitiga o le maʻisuka ou te faʻaaogaina le fua mo le mate o le autumn. O loʻo faʻapea mai le au faipisinisi i luga o le taumafanafana, o pi o loʻo maua ni foliga, ma o loʻo i ai ni meaʻai sili atu.

Aisea e togafitia ai le maʻisuka o le meli meli? O le mafuaʻaga e masani ai - o le oloa e aofia ai le tele o mea aoga ma talafeagai mo le maʻisuka. Substances aofia ai mea e pei ole:

  • Chitosan. O lenei elemene e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Fai mai fomaʻi o chitosan e aʻafia ai le cholesterol toto. A faʻaaogaina lenei macrocell, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faʻaititia. E iai foʻi faʻamaoniga e fusifusia e le chitosan gaʻo. O le mafuaʻaga lea e matua aoga tele ai lenei vailaau mo le maʻisuka o loʻo mafatia mai le manua. O lenei microelement e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻamalositino ma faʻafaigofie le faʻafouina o vaʻa na faaleagaina.
  • Apitoxin. O lenei vailaau e taua foi o le venom. Apitoxin fesoasoani e faateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto, ma faʻaitiitia ai le tui toto. O le venom o le po o loʻo i ai foi se aafiaga lelei i luga o le tino. Ua faʻamautuina e faapea o le faʻaogaina o lenei ulu o le ulu o le ulu o loʻo i totonu o le maʻisuka, ma o le moe e masani lava.
  • Heparin. O lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o le omostent ointments. Heparin e aoga mo le maʻisuka, talu ai o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻamaʻi toto. O le mea o loʻo iai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻapupulaina o faʻafitauli uma o le maʻisuka. Na maua ai o le heparin e taofia ai le atinaʻeina o le gasegase vevela ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o faʻamaʻi masani o le cardiovascular system.
  • Oona gaʻo. O lenei vailaʻau e maua mai i gaʻo susu, o lea e saogalemu atoatoa ai. O lenei meaʻai e faʻamaoni i le gaʻo gaʻo eletise polyunsaturated. E mafai foi e le gaʻo o le povi ona faʻaitiitia le toto maualuga, ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Pe a faʻaaoga le gaʻo pipi, o le maualuga o le cholesterol i le toto e le faateleina.
  • Melanin O lenei elemene o se vailaau mamana malosi. E fesoasoani Melanin e fusifusia toxins, ma aveese mai le tino. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o suʻesuʻega o lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatia o le kanesa e le 10-15%. O Melanin o se malosiaga mamana CNS. A faʻaaogaina lenei vailaʻau, faʻaitiitia le vaivai, ma o le moe e masani lava.

I le faaopoopo atu i vaega o loʻo i luga, o le fasi manu fasi o loʻo mauʻoa i peptides ma amino acids.

O nei mea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino o le tagata.

O mea faʻamalolo o le paluga o pipi

O le faʻamanuiaga o le maliu o le maʻisuka o le aʻafiaga tele lea i le tino. E pei ona e iloa, o lenei faʻamaʻi, o faʻalavelave uma o le tino o mafatiaga, ona o le faʻateleina pe faʻaitiitia le suka ma le mamafa e le mafai ona pasi e aunoa ma se faʻasologa. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o togafitiga sili ona mamana e mafai ona fesoasoani moni i le maʻisuka. O le mea lea o le pipiʻi i le maʻisuka, ona o:

  • faʻaitiitia le maualuga o le viscosity o le toto, lea e faʻamaopoopoina ai le toto i vae, ma faʻaleleia ai le tulaga lautele o vaʻa toto,
  • e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka
  • faamamaina toto toto o pusa cholesterol,
  • faʻamamā le ate o le gaʻo o meaʻai, lea e afaina ai le puipuiga ma le faʻamalositino,
  • e mafai ai ona faʻamaonia le mamafa o le maʻisuka ona o le i ai o le chitin i le tuufaatasiga o lenei oloa o le beekeeping.

O nisi auiliiliga e uiga i le tuufaatasiga o le oti o le a faamatalaina i lalo, ae peitai, ou te fia tosina atu i le mea moni o lenei oloa e talafeagai mo togafitiga o faamai o le ituaiga 1 ma le 2. E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le puipuia o faafitauli vaaia, vaivaiga ma pathoces e fesootaʻi ma le faiga o meaʻai.

Ituaiga ma le tuufaatasiga o le oti

I lona autu, o le pala o le pipi o tino mamago o pepe mamago, o le latou mea e tulaga ese. O lenei oloa ua vaevaeina e tusa ai ma le taimi o le tausaga, e pei o le autumn, tautotogo-taumafanafana ma le taumalulu. O le tele o taimi, e faʻaaogaina le fuʻa i le togafitiga o le maʻisuka.

O se faʻamatalaga faapitoa o le apitoxin, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le hemoglobin, ma faʻamamaina ai le tulaga lautele o le maʻisuka. Aua nei galo e uiga i quinine, lea o loo i ai i le atigi pito i fafo o iniseti. O le auai o le heparin e tatau foi ona i ai le gauai o le maʻisuka, lea e aveesea ai le tupuga o le toto. E le tatau ona galo ia i tatou:

  • Glucosamine o loʻo i ai i le laʻau o le pipi, lea e matua tatau mo le toe faʻafoʻiina o le gataifale. O se igoa anti-rheumatic e faʻaaogaina mo faafitauli tuʻufaatasi,
  • i totonu o pusa pepe o loʻo i ai foi le melanin - o le vailaʻau lea e maua ai ei latou le lanu uliuli. O lona autu autu o le faʻaumatiaina o vailaʻau eseese mai le tino o le tagata, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism ma le tino puipuia,
  • e leai se vaega taua i vaega laiti o pipi o peptides ma amino acids.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Talu ai e sili atu nai lo le matagofie o le tuufaatasiga o le oloa, e matua fautuaina lava e aoao mea uma e uiga i uiga o lona faaaogaina.

Le faʻaaogaina o le maʻisuka

O le mamafa ma le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e avea o se paʻu, suauʻu poo se tincture. O le faʻamaonia o le le faapalepale, e aofia ai faʻamaʻi o le tino i soʻo se vaega o le tuufaatasiga. O le maliu o le povi i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e fai ma vaega o nisi auala faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, infusions poʻo tinctures, ma o mea manogi.

O aoga o togafitiga atoa mo togafitiga mo maʻi suka o le faamaloloina o tino, o le faasolosolo malie o le faasasa, peitai, e taua tele le togafitiga (mai le tasi le masina pe sili atu).

I lenei tulaga, o le a mafai ona aveesea le maʻisuka, e faʻaaogaina ai, o le mea moni, pepe oti.

Recipes mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi

E pei ona taua i luga, e mafai ona saunia le tinii mai le pulu o le pipi. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. o se fagu ipu 'afa-lita ua tumu i le vaega tuʻufaʻatasia, ae le sili atu i le afa o le aofaʻi o le voluma,
  2. ona sasaa loa lea o le oloa i le ava po o le 40% vodka,
  3. ina ia mafai ai e le oloa ona faʻaaoga atoatoa, e tatau ona teuina i lenei pepa mo le lua i le tolu aso,
  4. pe a maeʻa, o le oloa e faʻamaʻaina lelei.

O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e mafai ona faia i aso taitasi, e faalua i le aso mo le tasi tsp. Afai e tatau ai, o le vailaʻau vailaʻau e faʻaaogaina i fafo e togafitia ai nofoaga malepelepe poʻo sooga. Ae peitai, o lenei siaki, e le mafai ona faʻaaogaina e na tagata maʻisuka o loʻo i ai le gase o le ate.

Talu ai ona o le i ai o faʻasagaga, faʻatasi ai ma le mea moni o le toʻatele atonu e le fiafia i le tofo o le ava malosi, o le sauniuniga o le siʻosiʻomaga e aunoa ma lona faʻaaogaina e tatau ona gauai. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  1. faatumu se fagu lita-fagu i le pipi o le pipi pe a ma le 60%. A maeʻa lena, 250 ml o le vai mafanafana ua sasaaina i totonu o le masini,
  2. o le fagu e ufiufi i le suka, ma faʻaaoga le mea faigaluega mo le 20-30 minute. A maeʻa ona faʻamamaina le tincture,
  3. i aso taitasi e tatau ai ona faʻaaogaina mai le 50 i le 100ml o le oloa gaosi. E pei ona i ai i le tulaga muamua na tuuina mai, e mafai foi ona faʻaaoga i togafitiga o manua ma isi paʻu o le paʻu.

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka, e pei o se faʻamaʻi, e aʻafia ai le faʻamaloloina o soʻo se mea e faaleagaina i le paʻu, e oʻo lava i le aupito itiiti. O le mafuaʻaga lea o le a avea ai se suauu faapitoa lea e mafai ona saunia mai le paluga o pipi i le fale o le a avea ma fofo moni.

O le algorithm e foliga faapenei: 100 ml o fualaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefiloi le suauu suauu i luga o se fagu vai. Ona faaopoopo lea i le 100 g. subpestilence ma le 10 gr. propolis. E le gata i lea, i le suauu ole lumanaʻi, e le silia le 30 kalama e tatau ona i ai. solo. O le oloa e maua mai e fautuaina e faʻafefiloi mo le 60 minute seia oʻo i le maualuga le maualuga o le masini.

A maeʻa lenei mea, o le a manaʻomia le manava ma tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo le lua i le tolu itula. Faatasi ai ma lenei mea faigaluega mo le maʻisuka, e mafai ona e togafitia e le gata o manua po o manua, ae o le afaina foʻi o faafitauli o le maʻisuka.

E sili atu ona faʻaaogaina se sui i fafo atu e sili atu i le faalua i le tolu taimi i le aso, pe a fai o se vaisu e mafai vave ona atiaʻe.

E faʻapefea ona teuina le pusi o pipi?

Ina ia mafai ona puipuia meaola oona, o tino iniseti e fautuaina malosi e faʻagogo i le ogaumu i le vevela e le silia ma le 40 tikeri. O le tele o nei faailoilo o le ai ai se aafiaga faataumaoia i luga o le fausaga o mea masani. A maeʻa le mago, tuʻu i totonu o se fagu mamā, ma faʻafefe i luga o se tapuni, pei o le masani masani.

E fautuaina le teuina o pipi i lalo o se nofoaga manaia, pogisa, mo se faataitaiga, i totonu o se pusaaisa poʻo luga o le pito i lalo ifo o le kapeta keke. E tatau lea mea ina ia le amata ona faʻafefete le oloa, o le a faʻapipiʻiina i totonu o lea mea.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Togafitiga o le maʻisuka ma le oti pepe

Togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le maʻisuka e mafai ona faia i auala eseese. O gaʻo, mea manogi, mea faʻaleagaina e faia mai le oloa o le beekeeping, o le paʻu mai ni pipi e faʻaaogāina.

Ina ia mafai ona faia le paʻu, e tatau ai ona olo le oti i le faila o le kofe. O le pau o le paʻu e tatau ona teuina i totonu o se atigipusa ma se tapuni e puipuia ai le susu mai le ulufale. E leai se manogi manaia, o le mea lea ao le i aveina e tatau ona fefiloi ma sina vaega o le meli.

O togafitiga suamalie ma pia oti ua fautuaina ia amata i nai tootoo, aua e amata ona lava le ave o le fualaau faasaina i le pito o le naifi, ona faasolosolo malie lea ona faateleina le volume i le 1/4 tsp.E tatau ona faʻaaoga le paʻu i aso uma mo le 4 vaiaso 2 taimi i le aso, fufulu i lalo i se ipu vai.

O le fuataga ua fuafuaina e faʻavae i le mamafa o le maʻi.

  1. E oo i le 50 kilokalama. - 20 faʻafefe 2 taimi i le aso pe a uma taumafa.
  2. Mai le 50 i le 60 kilokalama - 25 pa'ū 2 taimi i le aso pe a uma taumafa.
  3. Mai le 60 kilokalama. - 30 faʻafefe 2 taimi i le aso pe a uma taumafa.

O le vasega e 1 le masina. E mulimuli mai le vaeluaga o le 2 vaiaso. Ma o le isi vasega o le 1 masina.

E mafai ona e oʻo i le 3 vasega i se laina.

Faʻafetai ma le faaaloalo i le aiga o Cheerful Hornet

O le maliu o le povi ua leva ona lauiloa o se fofo lelei o tagata mo togafitiga o le maʻisuka. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto ma le toe faʻaleleia o le tino, ma e taua tele i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le pipi peʻa faʻatasi ma isi oloa gaosi ma laʻau o le a avea ma faʻaopoopoga aoga i togafitiga autu mo maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis o pito i lalo ma maʻi fatu cardiovascular. O le maliu o le povi e fesoasoani i le faʻaleleia atili ma faʻamaonia le tuufaatasiga o le toto, faʻaitiitia lona faʻatonuina ma le cholesterol.

Ona o lona gafatia e aveesea le gaʻo mai le tino, o le bee colic e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka. O le meatotino lava lea e fesoasoani e faamama le ate o le tele o gaʻo, o lona uiga o le faʻaleleia o le faʻaitiitia o toxins ma le metabolism i le lautele.

Ua leva ona faamaonia le faasaienisi o oloa gaosi e mafai ona togafitia ai se tagata o le tele o faamai, e aofia ai le maʻisuka. Ae ona o le maʻisuka e le mafai ona togafitia i le meli, o loʻo i ai le tele o suka i totonu ma o lona faʻaoga e mafai ona faʻaosofia ai le amataina o se faʻafitauli o le hyperglycemic.

Ua fautuaina e saienitisi le faʻaaogaina o le pipiʻi pepe e avea o se togafiti togafiti. Ole togafitiga o le maʻisuka ma le pi e le faʻatoʻilaloina atoatoa le faʻamaʻi, ae fesoasoani e puipuia ai le alualu i luma ma le atinaʻega o faʻafitauli eseese.

O le a le maʻisuka?

O le maʻisuka o se maʻi faʻalavelave lea e faigata ona togafitia. E mafai ona atinaʻe uma i tamaiti ma tagata matutua, ma e tele mafuaaga mo lenei mea:

  • faʻasologa o togafitiga
  • afaina
  • le lelei
  • amio le taua
  • ulaula
  • ava malosi ma isi.

E lua ituaiga o maʻisuka. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le mea lea e tupu i le tino: o le kulukose e ulufale i totonu i le meaai, ae e le malepelepe ma e le o aʻafia, aua o le pancreas e le lava le insulin (o nisi taimi e le atoatoa ai le pani). O le mafuaaga lea e taua ai le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e faʻaauau pea ona faʻapipiʻiina le insulin i le pancreas, ae le lelei le lelei. O lona uiga, e le mafai e ia ona talepe le kulūkose e aunoa ma se fesoasoani, a o le a le toe i ai le paʻi i ai, pe a maeʻa ona tuʻu i totonu o le toto. T2DM e faatatau i le maʻisuka e le o le insulin.

Ae e tusa lava poo le a le ituaiga o faamai, e tatau ona togafitia. Ma mo lenei, auala eseese e mafai ona faʻaaogaina - fualaau poʻo le faʻaleaganuʻu. O le mea autu o loʻo latou tuliloaina se sini se tasi - faʻaitiitia le maualuga o le toto suka ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Taua! Afai e tuulafoaia le faamai, o le a mafai ona oo atu ai i le vaaia o foliga vaaia, o foliga vaaia o le cholesterol pusa i totonu o vaa, le afaina o le myocardial, stroke, le atoatoa, ma e oo lava i le oti.

O pi oti o ni pi oti ia mai le tele o meaʻai, o suauu ma pulupulu ua faia mo le faʻaaogaina totonu. La latou faʻaaoga e mafai ai ona e togafitia le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

O nisi taimi o le faʻateleina o le fua o le oti e mafai ona tupu ai le malosi o le faʻamaina o le tali i le ituaiga vomiting. Fualaau faisua, fualaau 'aina, vine, eseese greens o le a aofia ai meaola faʻaleleia. Fai mai saʻo Einstein - i le faʻaumatia o tagata.

Talosaga talosaga

E tatau ona maitauina e fomaʻi faapitoa e fomaʻi le maliu o le taumalulu, lea na faaputuputu i le siva mo vaitaimi uma i le gasologa o le tausaga. O ia lea e puleaina e aoina mai i le faʻavae o le vaitau o le vaitau. E le manaʻomia le faʻaaogaina o ia ituaiga o pi lea e aoina saʻo i le taumalulu i totonu. E mafua lenei tulaga i le mea moni o lo latou manava e tumu i le tele o feʻau.

I lenei itu, o le paluga o le paluga o le taumalulu ma ona togafitiga e sili atu nai lo le mauaina lelei o le faaaogaina i vailaau e le o ni vailaau faafomai e avea o suauu ma meaola mo fafo ma totonu. Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o se fua e faʻaaogaina e pei o le: saunia o se 5% o vaega o peʻa oti i le ava malosi.

O aso taitasi e 15 fuga, lea e tatau ona faʻaumatia uma lava pe a uma se taumafataga.

O ia togafitiga ma le oti oti o le a aoga ma, sili atu ona taua, o le taunuuga o le a vave maua.

O se isi auala e saunia ai le tinisi o le auala lenei: e tatau ona e fufulu le 200 kalama o le paluga o le pipi i totonu o le vai vevela malosi ma faʻatumauina le masini e mafua ai mo le itiiti ifo i le 30 minute.

O le uu na maua mai ona o ia ituaiga o manua o le a siʻi ese atu ma e ala mai i le gau (i le tele o layiga) poʻo se faʻaoga faapitoa e faʻaaogaina i le vaega tiga o le paʻu ma le maʻisuka. Ina ia le mafai ona taʻe le vai, e fautuaina e ufiufi uma i le cellophane.

E le gata i lea, o se faʻatulagaga lelei ua saunia mai le oti, e mafai ona avea ma:

  • faʻaaogaina o le paluga o le pipi ma le faaeteete, faʻatumu se ipu fagu,
  • sasaa 60 - 70% vai tali vai,
  • ae ui i lea, o le fua faatatau o le vai e tatau ona 3 cm le maualuga nai lo le fua faatatau o tagata oti i le faletupe.

O le faagasologa o le taofiofia o le masini e tatau ona tupu i se nofoaga pogisa ma malulu mo vaiaso e lua. Faʻasaga i gau ma sasaa atu i totonu o se fagu vai, o le tincture o le oloa o le paluga e tatau ona faʻaaogaina le sipuni se lua i le aso. E tatau ona faia lenei mea ao le i ai mo le itiiti ifo ma le tasi le masina.

O tagata sauniuni ua saunia i lenei auala, ua fautuaina malosi e nonofo i totonu o se potu pogisa aʻo matauina se vevela lelei.

O le vaega tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaaogaina i foliga o teuteuga, mea laiti, uʻu ma isi mea. Talu ai ona o lenei, e tatau ona gauai atu i le auala tonu e tatau ona saunia ai tupe maua - i lenei tulaga e taua tele le mulimulitaia atoatoa o le fua.

Ae maise lava, ou te fia tosina atu i le auala tonu e tatau ai ona saunia se teuteuga mo le maʻisuka. Muamua taga o le ai ai se tasi vai vai e tatau ona sasaaina i totonu o se atigipusa laitiiti.

I le faaopoopo atu i ai se tasi ata. l paʻu o le oti.

A maeʻa lena mea, o le a mafua mai i le vevela ma faʻapipiʻi mo le itiiti ifo i le itula. Ona tatau ai lea ona faʻamafanaina le sui o le toe faʻaleleia i le lumanaʻi i lalo o se tapuni tapuni ma faʻamafanafana i le tausiga sili.

Teu le mea na tuʻuina atu o le a le sili atu i le tolu aso. I le tautalagia o uiga o le talosaga, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o lenei mea e fautuaina ina ia faia faalua i le aso, ae leʻi leva o le taeao ma alu e moe.

O le auala lenei e faʻaaogaina uma ai aʻoaʻoga faʻaleleia. E tatau ona manatuaina o se tasi o vailaʻau e tasi le kulimi. l

O le mea lautele, o le vailaau ua tuʻuina atu o loʻo faʻaalia e le malosi o le faʻamalosia, ma o loʻo i ai foi se aafiaga sili ona lelei i le galuega o le ate, lea e le itiiti ifo lona taua i le maʻisuka.

O le fofo e sosoo ai e le tatau ona taulai atu i le faʻamaʻi tuʻuina atu o le suauu toto. Mo lana sauniuniga, o le ae manaomia le oti i le aofaiga o le lua tbsp. l

oloina ma se kofe kofe. A maeʻa lenei mea, o le tuufaatasiga e tuʻufaʻatasia ma le tasi tioata o le suauʻu fuālaʻau vevela ma faʻatagaina e faʻaaogaina.

O le lelei o le suauʻu na tuʻuina atu e mafai ona taʻua o le faatagaga o lona faʻaaogaina e le gata i totonu, ae faʻapea foi o se faʻavaega fafo. I le tautalagia o le mataupu muamua, e matua fautuaina lava e faia lenei faalua i le aso ae leʻi 'ai meaai, tasi le ata. l

E pei ona taʻua muamua, o le faʻaaogaina o le pipi o le suka i le maʻisuka e talia foi o se suāuʻu.

Mo le faʻamoemoe na tuʻuina atu, e tasi le sipuni sipuni o le eleele o le eleele lea i le paʻu o le paʻu, ona faʻafefiloi lea ma le 100 g. peti meli.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina, o le suauu e maua ai le malosi e fautuaina malosi ina ia vevela lelei. E na o le maeʻa lava e mafai ona fufulu i totonu o vaega ua aʻafia e oʻo lava i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o le fofo ua folasia e faamatalaina i se aafiaga lelei e le gata i vein varicose, ae o le gasegase, faapea foi ma tiga i totonu o sooga.

O le a teuina lelei i totonu o le potu e sili ona masani ai le faguina.

O oloa o le tausiga o le beekeeping e maua ai le tele o faamanuiaga i tagata. E le gata o le meli, propolis ma le lali o le tupu, ae o oti foi ua i ai le taua faafomai. O le fasiotia o le peʻa o se togafitiga faʻamalosia lelei lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese.

Paʻu o le po i le maʻisuka: aogā ma faʻalavelave, pe faʻapefea ona ave

O le laʻau o le povi ua lauiloa mo ona faʻamalologa, lea e mafai ai ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Mafaufau i le pe o le a le fasiotia o le maʻisuka. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le tagofia o fualaau faʻasaina - o le a avea ma autu o la tatou tusiga.

O le ola o pi e puupuu ma e le silia le 55 aso. I le taimi lava e tasi, i le vaitau o le aoina o le meli, o le tino o le galueina o pi e sili atu le vave ona sasa.

I le tautotogo i le pito i lalo o le sulu, ua maua ai se numera taua o pepe oti - o le totogo lenei ua mate le oti. E le fautuaina e faʻaaogaina i totonu, talu ai ua vaivai vai i le taimi o le taumalulu.

O le mea lea, o nai mea aoga na puipuia i totonu oo latou tino. E le gata i lea, e masani lava o le au faipisi i le taumalulu po o le tautotogo e maua ai pia fualaau mo togafitiga ma le puipuia o faamaʻi.

O loʻo maua e le maʻisuka ituaiga uma o auala o le a mafai ai ei latou ona faʻaleleia le lelei o le olaga ma o latou maʻi ma ona faʻafitauli. E masani lava, o le tele o togafitiga faʻasalalau e faʻaaogaina.

O le tasi oi latou o le fasiotiga o manu, lea na maua ai faailoga maualuga mai fomaʻi ma tagata gasegase latou lava. E pei ona taua e le igoa, o lenei meafaigaluega o se pusi mate, lea e aoina i totonu o sulu, ona faʻaaogaina lea i ni auala eseese, e avea o se vailaʻau.

O le a matou iloiloina pe i ai se faʻapitoa mai lenei vailaʻau faʻamaʻi ma o le a le leaga e mafua mai i le oti.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

Talu ai nei lava, na faia ai se suʻesuʻega a tagata na taumafai e faʻamalolo le maʻisuka i le oti oti.

O le toatele oi latou na latou faamatalaina ni tala manaia e oo lava i le faaiuga na latou le talitonu i le faamaloloina o meatotino o lenei oloa. Ae ui i lea, ina ua uma ona faaaoga masani, na lagona ai e le au gasegase se alualu i luma taua i le manuia, faapea foi ma suega na faaalia ai le faaitiitia o le suka i le tele o pasene.

E tasi le tagata na mafai ona foia le faamai i le fesoasoani o le pulu o le pipi ma sa matua fiafia lava e faasoa atu lona aafiaga i isi tagata gasegase. Sa ia tusia se tusiga i totonu o se mekasini ma talanoa e uiga i se tasi aso na ia filifili ai ma le mausali o le a avea le meli ma se oloa e sili ona taua i lana meaai mo le vaitaimi o gasegase.

E leʻi pine ae taʻuina atu ia te ia o le pala o le pipi i le maʻisuka o le ai ai se aafiaga lelei i le tino ma fesoasoani lelei tele.

Ma a mavae ni nai masina, o fomaʻi, o loʻo tilotilo i taunuuga o le suʻega, e le mafai ona talitonu io latou mata: na toe foʻi mai le maualuga o le suka i le masani. Na faateia i latou ma mo se taimi umi latou te le talitonu o le vaega e mafai ona i ai se aafiaga faamalolo i luga o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga