Aotelega o auala mo le aveesea o le atherosclerosis

Faʻalogo o le olaga. Soifua Maloloina: I totonu o le tusi, o se mataupu tele lava e faamatalaina ai le atherosclerosis (o vaa ua pisia i le cholesterol) o le mafuaʻaga o osofaiga o le fatu ma le sasa. O faaiuga o le tele o suʻesuʻega, e aofia ai o se galuega taua tele taimi uumi, lea e aofia ai "i totonu ma le poto masani" - o le suʻega na faia e le fomaʻi tipitipi o le tino Dr. Esselstin.

I totonu o le tusi, o se mataupu tele lava e faamatalaina ai le atherosclerosis (o vaa ua pipisi i le cholesterol) o le mafuaʻaga o le fatu ma oso ai. O faaiuga o le tele o suʻesuʻega, e aofia ai O se tasi o mea taua na faia e le fomai tipitipi cardiac Dr. Esselstin, o le na le fiafia i auala faaonaponei o togafitiga o gasegase cardiovascular (o le toatele o tagata gasegase e feagai ma le toe foi mai oo latou tulaga ogaoga i tausaga na sosoo ai ma toetoe lava o i latou uma e maliliu )

... O le meaai sa latou mulimulitaia (e aofia ai Dr. Eccelstin lava ma lona faletua Ann) e leʻi aofia ai ni gaʻo "faaopoopo" ma e toetoe lava leai ni manu i totonu. O tagata auai o le suʻega e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o suauʻu, aano o manufasi, iʻa, moa, ma meaʻai susu, sei vagana ai le susu susu ma le yogurt. Ina ua mavae le 5 tausaga, na fautuaina e Dr. Esselstin ona tagata gasegase ia lafoaia atoa le susu ma le yogurt.

E lima tagata gasegase na vavaeeseina lenei taumafataga i le lua tausaga muamua, 18 tagata na faaauau ona auai. O i latou uma na liliu atu ia Dr. Esselstin ma faʻamaʻi i se tulaga ogaoga, ua uma ona pasia, i le atoa, e ala i le angina, fatu fatuga, taʻavale, pe tusa ma le 40 galuega i luga o vaʻaia, e aofia ai le angioplasty ma le taotoga taotoga. O nei loto e 18 sa leai se soifua maloloina. O le a manatu le tasi na faaosofia i latou i se lagona fefefe o le vave oʻo mai o le maliu e auai i le suʻega.

O nei tagata e toʻa 18 na mauaina ni iuga ofoofogia. I le amataga o le suʻega, o le maualuga o le cholesterol, i le averesi, e 246 mg / dl (13.7 mmol i le lita). I le taimi o le suʻega, o le averesi o le cholesterol level sa teuina i le 132 gm / dl (7.3 mmol i le lita), ma lalo ifo o le 150 mg / dl (8.3) (o le maualuga o loʻo i lalo o le galuega o le pa'ū). O le maualuga o le "leaga" cholesterol (LDL = LDL) na faʻaititia foi le taua. I le faaiuga o le suʻega, o le mea e sili ona manaia na mafua ai e le o le maualuga o le cholesterol i le toto, ae fia numera o tiga poʻo le manaʻomia mo togafitiga faafomaʻi na manaʻomia ile tausaga.

I le isi 7 tausaga na sosoo ai, e tasi le tagata auai mai le sefuluvalu tagata oti ONE taimi na i ai se taimi faʻafefe. Ma sa tupu o ia i lena tagata maʻi na alu ese mai lenei taumafataga mo le lua tausaga. Ina ua uma ona toesea i le meaai, o lenei maʻi na maua ai le tiga i totonu o le loto (angina pectoris), ma mulimuli ane toe foi mai o ia e 'ai meaai maloloina. O Angina Pectoris e le o toe faʻailoa mai ma le maofa faailoga e leʻi toe faʻaalia.

O le faamai o nei gasegase na le gata ina taofia i lona atinaʻe, ae na maua foi se suiga i tua! O le 70% o nei gasegase ua uma ona vaʻaia muamua pe o le a le tele o lo latou faʻamau e paʻu i pusa. E 11 tagata gasegase na malilie i faʻamatalaga, o se faʻatagaga lea e mafai ai ona e "faamalamalamaina" nisi o vaʻa e mate ai maliu.

O nei tusi e 11 na faʻamamaina e 7% i le muamua 5 tausaga o le auai i lenei suʻesuʻega. Atonu e foliga mai e laitiiti lenei mea, ae e taua le manatuaina o le faateleina o le maualuga o le toto toto e 7%, o le avanoa (toto) o le toto e faateleina i le 30%! Ma, sili atu ona taua, o iinei o le eseesega e taoto i le va o lagona tiga (angina pectoris) ma le leai o se tiga, ma o le mea moni, o le eseesega i le va o le ola ma le oti.

E tasi le fasefulu-fulu tausaga le matua na maua le fiafia i lenei suesuega, seia oo lava talu ai nei na ia manatu ia te ia o le soifua maloloina, ae e leʻi leva ona ola mai i se fatu fatu, lea na faaalia ai le faasolosolo malie ona faaputuputu faafitauli i vaa. Ona o le natura o lona maʻi, o vailaau masani e le mafai ona ofoina atu ia te ia ni fofo saogalemu.

Ina ua maeʻa se talanoaga ma Dr. Esselstin, na filifili lenei fomaʻi e auai i se polokalama o meaʻai, ma ina ua mavae le 32 masina, lea na ia le taliaina ai ni fualaau o le cholesterol, na ia tatalaina le ala o lona maʻi ma tuu ifo lona maualuga o le cholesterol i le 80 mg / dl. E mafai ona e tilotilo i ata o lona fusi faamaʻi i luma ma pe a uma ona faʻaaoga le Esselstin vegan fat's free diet.

I le ata ile itu tauagavale, o le vaega lea e le lava ai le gataifale e faʻapulaʻa ai le gafatia o le aluga ua makaina i se faʻamau. Ina ua maeʻa le tausaga ma le afa i luga o meaʻai laau, ua faʻamamaina le alifili, faʻaitiitia ai taunuuga o le toilalo o le fatu ma ua amata ona maua le avanoa masani (toe maua) o le toto (ata i le taumatau).

E mafai e le Eseta Esselstin ona tauva i nai tagata gasegase? E leai. O maʻi mama "maʻi" e le faʻafuaseʻi lava ona faʻamalolo faʻafuaseʻi. E mafai ona iloilo le aoga o lenei faiga i se isi auala - ia iloa ai le taunuuga o le toalima tagata auai i le suʻega na musu e faaauau pea ona auai i le polokalame ma toe foi atu ia latou masani masani ma fualaau faasaina.

E oo mai i le 1995, o le lima lenei o isi fatuga e sefulu, ae i le taimi nei - i le 2003, 17 tausaga talu mai le amataga o le polokalame, 17 o le 18 tagata na auai i le polokalame na ola mai i luga o laau toto na ola mai - ua silia ma le 70 ma le 80 tausaga.

E mafai e se tasi i lo latou mafaufau saʻo ona masalosalo i na taunuuga? E foliga mai e le mafai. Afai e te tausia na o lenei mataupu mai le tusi atoa, ia manatua le mea autu: o le fua faatatau o le 49 i le zero - 49 osofaʻiga o fatu ma le faoa faamalosi ao le i fesuiaiga meaai ma mea leaga uma - ae le o se tasi o faamasegase o tagata mamaʻi na suia atoatoa i lenei faiga paleni. Dr. Esselstin ua ausia mea ua le mafai ona ausia e le togafitiga masani mo le silia i le 50 tausaga - na ia faatoilaloina le atherosclerosis ma le le atoatoa o le matelaina.

Dr. Dean Ornish

E mafai ona matou taʻua galuega a se isi fomaʻi ma saienitisi iloga - Dr. Dean Ornish. Harvard faauu, lautele lauiloa i Amerika mo ana lomiga, tagata popularizer o faamatalaga e uiga i fatu fatu. Toeitiiti lava o Amerika uma oe iloa le sootaga i le va o meaʻai ma fatu faʻamaʻi e iloa lenei mea e ala i le galuega a Ornish.

O le sili ona lauiloa o ana poloketi o le Polokalame o le Heart Heart Trial, lea na ia togafitia ai le 28 tagata gasegase na o se suiga i meaʻai. O nei tagata e toʻa 28 na fafagaina e tusa ai ma le vegan system na ia atiina ae, ae o isi 20 tagata gasegase e tutusa ma le tulaga sa togafitia e tusa ai ma le fuafuaga masani togafitiga. Ornish faʻamaonia ma le faaeteete nisi o vaega faaletino o tagata auai i vaega uma e lua, e aofia ai le maualuga o le fueina o toto, toto cholesterol ma le mamafa.

O Dr. Ornish faiga masani o meaʻai e matua ese lava mai togafitiga masani masani o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei. Mo le vaiaso muamua, na ia tuʻu ai tagata e 28 i se faletalimalo ma taʻu atu ia i latou e tatau ona latou tausia o latou lava soifua maloloina. Sa ia fai atu i nei tagata e 'ai na o meaai maualalo maualalo mo le tausaga.

E naʻo le 10% o kalorie e tatau ona sau mai gaʻo. E mafai ona e 'ai pei o oe pe a fai o nei oloa e mai le lisi faatagaina, lea e aofia ai fualaʻau, fualaʻau ma cereals. Fai mai le suʻesuʻega e leai se meaola manu e mafai ona faʻatagaina seʻi vagana ai moa mama ma tasi le ipu susu susu po o le yogurt i le aso.

I le faaopoopo atu i meaʻai, e tatau i lenei vaega ona faʻatino faiga masani o le faʻalavelave e pei o le mafaufau loloto ma le manava mo le itiiti ifo ma le itula i le aso. E le gata i lea, na talosagaina sui auai e tuuina atu le gaioiga faaletino i le 3 itula i le vaiaso - o le avega e tatau ona fetaui ma o latou tulaga.

Ina ia mafai ona faigofie ona fai suiga uma, e faalua i le vaiaso ona potopoto le vaega (4 itula i le taimi). O fomaʻi mai le vaega o Dr. Ornish e leʻi faʻaaogaina ni vailaʻau poʻo ni tekinolosi, ma e leai se gaioiga na faia. I le averesi, o la latou cholesterol na pa'ū mai le 227 mg / dl (12.6 mmol i le lita) i le 172 mg / dl (9.6 mmol i le lita), ma o lo latou "leaga" cholesterol - LDL na pau mai le 152 mgl dL (8.4 ) e oʻo atu i le 95GLL (5.3).

A maeʻa le tausaga, o le tele o taimi o tiga, o lo latou malosi ma le taimi na faʻaitiitia ai ma e le gata i lea, na aliali mai o le toʻatele o tagata na mulimuli i fautuaga, o le televave o latou loto na toe faʻaleleia. Mo i latou oe na faʻaauau le tausisia o le polokalame, o le faaiuga o le tausaga, na faʻamamaina ai le 4%. Atonu e foliga mai o se mea itiiti, ae ia manatua o le toto ua afaina i le olaga atoa, o lea 4% i le tausaga o se taunuuga ofoofogia.

I le aotelega, e 82% o le vaega na oʻo i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi i lenei tausaga.

O mea e le lelei tele i le vaega e puleaina, e ui i le mea moni na latou mauaina uma vailaau tatau. O le tiga o le fata na faʻalolotoina, na avea ma umi ma sili atu ona faʻaauau. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao i ai i le vaega faʻataʻitaʻiga o le faʻaitiitia o le tiga na faʻaititia e le 91%, i le faʻataʻitaʻiga o le tiga na amata ai ona latou aliali 165% sili atu. O latou maualuga o le cholesterol sa sili atu le maualuga nai lo le vaega faataitai, ma o le gasegase lapopoʻa na faʻaitiitia. I latou o loʻo i le vaega faʻataʻitaʻiga e leʻi mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga, o le aoga na vaʻititi na o le 8%

Faatasi ai ma Dr. Ornisch ma Dr. Esselstin, ma le toatele oi latou, ou te talitonu ua tatou maua se fofo taua mo se manumalo manumalo ma faamaʻi fatu. O nei filifiliga o meaʻai e le gata ina faʻaitiitia ai uiga o le paʻu o le pusa, ae togafitia mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma fesoasoani e aloese mai le lamatiaga o le fatu. E leai ni togafitiga faʻafomaʻi poʻo togafitiga faafomaʻi e mafai ona tauva ma ni taunuuga matagofie.

O se vaega mai le tusi a Polofesa Colin Campbell, The Chinese China Study, lea e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻafuainumera ma le faitau selau o suʻesuʻega e faʻamatalaina ai le sootaga i le va o tulaga o le soifua maloloina, faʻamaʻi tumau, ma le 'aiina o meaola manu ma le fuainumera, fuainumera o fualaau vevela ma meaʻai uma.

Polofesa Campbell o se saienitisi o loʻo suʻesuʻeina le mafutaga o faʻamaʻi faʻamaʻi (e pei o le kanesa, maʻi fatu cardiovascular, osteoporosis), o le biochemistry of food, ma le sootaga i le va o le soifua maloloina ma meaʻai mo le silia i le 40 tausaga. Campbell o se sui o le atinaʻe faasaienisi a Amerika, o se sui o le tele o aufono a le atunuu ma sosaiete sailiiliga, o se faufautua o le Fono o le Fono Aoao i mea taumafa, o se faifeau i nisi o iunivesite tetele, ma le numera tasi i luga o le lisi o tagata iloga i le tulaga o meaai paleni, o le sili atu i le 300 lomiga i lomiga faasaienisi.

Le lamatiaga o le atherosclerosis vascular vascular

O le atherosclerosis o se masani masani o togafitiga cardiovascular, e mafua ai le tele o faʻafitauli. I le suʻesuʻega o le faʻamaʻi, o mea taua e iloga: o le dyslipoproteinemia, faʻafitauli o le gamoni, popolega, faʻafitauli o le hemodynamic, vevela vascular. O le atinaʻeina o le masini e aofia ai le tuʻuina o le cholesterol i le faʻaoga intercellular o le puipui vascular of arteries (aorta, o nisi taimi veins), ma le faʻavaeina o se maʻa e taʻitaʻia ai le pa puipui ma le vevesi o le lumenese o le toto toto, ua atiaʻe le ischemia.

Faʻafitauli o le puipui i totonu ma le faʻavaeina o le plaque e oʻo atu ai i le faʻavaeina o toto, e mafai ona mafua ai le thromboembolism. E tusa ai ma se suʻesuʻega faafomaʻi, o le afa o maliu i atunuu i Sisifo e mafua mai i le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i le tino.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻamaʻi

Faʻatauga o se natura faʻa-natura, e tatau ona togafitia le faʻamaʻi i se auala lelei, e aofia ai le faʻaaogaina o mafuaʻaga ma mea e mafua ai. O faatonuga autu:

  • meaʻai ma suiga o olaga (tuʻuina atu masani leaga),
  • homeopathy
  • fualaau faasaina
  • i tulaga ogaoga, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina,
  • puipuia le aʻafiaga o mea moni e faʻateleina ai le ono mafai ona atiaʻe togafitiga,
  • faʻaaogaina o metotia faa-Iutaia.

Ina ia manumalo i le atherosclerosis, o le a fesoasoani le togafitiga fualaau. Faʻavasegaina o fualaau faasaina:

  1. Tulafono
  2. Rubber (fibrates).
  3. Omega-3.
  4. Fualaau o Nicotinic.
  5. Sequestrants.
  6. Laʻau togafiti.

O tulafono e avea ma faʻatagaina o le enzyme e nafa ma le tuʻufaʻatasia o le cholesterol o loʻo i totonu o le telefoni feaveaʻi. E taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o le telefoni feaveaʻi mo tagata toto (LDL, STL, VLDL). Lipoproteins e amata ona matua aʻafia i sulu o le tino, e totogi ai le manaʻomia mo le cholesterol. I totonu o le toto, o le a faʻaitiitia o latou anotusi, o le lipid-lowering effect is achieved.

O se fualaau lelei mai le kulupu e faʻapitoa.

Gums (fibrates) - galue i mea tau eletise o le suauu, e faʻamalosia ai nisi ituaiga e nafa ma le fatuina o le lipoprotein lipase enzyme. O le masini komepiuta e faateleina. E taʻitaʻia ai le vaʻaia (aveesea) o faʻamaʻi, lipoproteins maualalo (LDL) ma maua ai le taunuʻuga o le antiatherosclerotic.

O tagata suʻesuʻe o aseta acid e maua ai le aʻafiaga o le atherosclerotic ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le cholesterol mai le gastrointestinal tract e ala i le faʻamamaina mai le tino. O le faagasologa o loʻo faʻatinoina faʻafetai i le mafai gaioiga o le sauniuni e ulufale atu i faʻalavelave faʻapitoa i siama mai le cholesterol. E le faatagaina e toe foʻi i totonu o le toto. O le taunuʻuga o le faʻafouina o le syntherol synthesis, lea e maualalo ai le cholesterol.

Ole Omega-3 o se eletise gaʻo eletise e fesoasoani e faamama ai toto toto o le cholesterol. Metabolite e taofia le fausia o lipoproteins atherogenic, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

E pei ona faʻaaogaina i le phytopreparations, le suauu pati ma Ravisol.

E fautuaina le faatonuina o fualaau e maualalo le lipid pe a uma togafitiga faasaina, faatasi ai ma se meaai.

O se meaʻai e mafai ai ona e seti le cholesterol i se tulaga masani e faʻaalia e mea nei:

  • se maualuga maualuga o gaʻo vailaʻau faʻasaina i taumafa i aso taitasi,
  • fiber intake - 25 g,
  • se fuainumera tele o saito o saito atoa, fualaau faisua, fualaau suamalie,
  • o le faʻaaogaina o iʻa e maualalo le gaʻo, meaola moa, meaʻai gaʻo susu,
  • taumafa lelei o aano o manu (gaʻo maualalo), fuamoa, fuālaʻau fuālaʻau,
  • Ou te kukaina meaai masani, o le kuka,
  • aloese mai le falai, ulaula,
  • faaitiitia calories, gaʻo e oo atu i le 30%, o gaʻo vailaʻau 55%, gaʻo susu e leai ni mea e oʻo atu i le 10%.

O meaai e tatau ona maua ai le lagolago mamafa. Afai e i ai i se tagata ni faafitauli i le mamafa, e tatau ona aveeseina.

O isi auala e masani ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai togafitiga. Na lauiloa ona o le taugofie, faigofie o le faʻaaoga i le fale.

Recipes e fesoasoani e taofi le atherosclerosis

Clover vodka tincture

Mo le kukaina o le aiga, ia faʻaaogaina mea e teu ma vodka. E tatau ona ave faʻamalosolo ina ia, tuʻu i totonu o se fagu, ave le 2/3 o le lapisi o le fagu. Sasaa vodka. O le ava malosi e tatau ona i luga o le maualuga o fugalaau. Seti le gafatia mo le 14 aso. O le nofoaga e teu ai e tatau ona pogisa. Lulu le fagu i le tele o taimi i le aso. O le tincture ua sasaaina i totonu o se isi pusa. Faʻaaoga togafitiga i aso uma mo le 20 minute aʻo leʻi 'aina le 30 pata. Fufulu i le vai aʻo leʻi faʻaaogaina. Le numera o faʻasalalauga i aso taitasi - 3 taimi. O le umi o togafitiga o se masina.

O teuteuga e faʻavae i luga o nila o le pine, na tupu aʻe sipuni ma aniani

Mo le fua, ave 5 tbsp. totoa o pine pine, 3 tbsp. Rose sipuni ma 1 tbsp sukalati peel. Faafefiloi ma faatumu le 1 lita o vai. Sa vevela, aumai i se faʻala.Susu mo le 10 minute, tuu i se nofoaga mafanafana, afifi muamua mo le po. Filu i le taeao, inu i le aso atoa. O le umi ole togafitiga e 3-4 masina.

Aveesea o le cholesterol ma se musika auro

Ave laʻau ma le gaʻo meaʻai, sasaa vai inu. Ua afifiina le fagu, tuu i se mea pogisa, ma tumau mo se aso. Inu sefe o le 1 sipunipuni i le tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Ginkgo biloba tincture

Ave le 50 g o laʻau o le laau i le afa lita o le 40% ava malosi, sasaa ma faʻaosoosoina le 14 aso. Faʻaaoga le laʻititi o le 12 faʻafefe, faʻafefe i le vai, 3 taimi i le aso.

Le aoga ma le lamatiaga o le gasegase

Homeopathy o le a fesoasoani e foia le atherosclerosis. O auala e fautua mai ai se taimi umi mo le talosaga e ausia ai se taunuuga. E mafai ona faʻamatalaina e ala i se togafitiga agamalu. E faʻatatau i sauniuniga faʻapitoa, e itiiti ni faʻasolega.

O se faʻataʻitaʻiga o se vailaau faʻapitoa i le homeopathic o Holvacor. E lelei le tuʻuina e le tino. O le autu autu o le gaioiga o le faʻasaʻoina o le lipid metabolism i le tino. E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o lipoproteins atherogenic ma faʻateleina ai mea o loʻo maua i le HDL, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol. Faʻaitiitia le maualuga o le toto, e puipuia ai le faʻaumatia. Contraindications: toilalo o le ate, ogaoga o le maʻi o le endocrin system.

O faleopathic vailaʻau e le o se mea e lamatia ai le ola o le tagata pe a faʻamautinoa i le fua faatonuina, o le faʻaauau pea o le tele o tui i totonu o le tino e faʻamaua ai le maʻi.

Faʻapitoa ma le manaʻomia mo taotoga

I nisi tulaga, o togafitiga o togafitiga e togafitiga ai togafitiga o le atherosclerotic vascular:

  1. Faʻasologa taotoga.
  2. Faʻailoga.
  3. Fomai.

O le taotoga o taotoga ma fomaʻi e faʻaaogaina ma se maualuga maualuga o le faʻamaʻi o le lumenia o le coronary sclerosis) poʻo vaʻa tetele o le loto ma vae.

Contraindications:

  1. Le atoatoa gasegase le atoatoa.
  2. O se talafaʻasolopito talafesa ogaoga.

Faʻapitoa o le metotia:

  • lelei
  • maualalo o le atinaʻeina o faʻafitauli.

Faʻafitauli:

  1. Umi o le taimi o le toe faʻaleleia.
  2. Le faʻaaogaina o le faʻamaʻi.
  3. Faʻaleagaina o le metotia.

Le faʻaaogaina e faʻaaogaina mo faʻamatalaga:

  • fesuiaiga o le gasegase (vavalalata le faagasologa o pito i lalo),
  • suiga i le atherosclerotic i le vascular network of the brain,
  • IHD (angina pectoris, fatu fatu).

Contraindications:

  • Tautalaina le aveesea o le lumen, lea e taofia ai le pusi.

O faʻamanuiaga o se tulaga faʻaleagaina o manuʻa. O le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. A maeʻa ona i ai se tulaga maualalo o faʻafitauli. A maeʻa le faʻatinoga, e vave ona toe faʻaleleia.

O le le lelei o le faʻaleagaina tele o arteries. E taua le atherosclerosis e iloa ai i le amataga. Afai e le mafai ona faʻaumatia le faʻamaʻi i togafitiga faafomaʻi ma aganuʻu, ona faʻaaogaina ai lea o vaa.

Meaʻai mo le atherosclerosis

Ole fuainumera o taumafataga e tatau ona sili atu ma le 3, saʻo lelei 4-6, i vaega vaevaega.

Meaʻai i le ituaiga o fualaau aina ma falaoa meaʻai 2-3 taimi ile aso e faatagaina. O le 'aiga o le afiafi e tatau ona avea ma sili ona maualuga le kalori i' aiga uma ma ia 'ai i le 3 itula ao le i momoe.

E tele tulafono faʻavae i luga o le auala e aveesea ai le atherosclerosis o toto.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e pipii atu i ni mea taua:

  1. O le faʻaofiina o se aofaiga tele o vailaʻau faʻamalosi i le meaʻai nai lo suga faigofie. O lona uiga, o falaoamata ma paluga e tatau ona suia i le tele o cereals e ola maloloina, pasta o le pata, fualaau faisua ma fua. O le falaoa e tatau ona suia mai le falaoamata o le saito i se meaʻai o le cereal pe mai i le paranesi. E le gata i lea, o le aofaiga atoa o vailaʻau faʻamalositino faigata o le 60% o le aofaʻi o mea taumafa. Fualaau aina ma fualaau faisua e tatau ona i ai se vaega taua i le taumafataga, o latou fuainumera e tatau ona le itiiti ifo ma le 700 kalama i le aso, o le tasi vaetolu o latou i le ituaiga ma le le puipuia.
  2. E taua tele le protein i se taumafataga o le cholesterol. O ana punaoa autu o iʻa e maualalo-gaʻo, manu fasi moa (toso po o moa), leisi gaʻo e leai ni gaʻo i le aofaiga 100-150 kalama taitasi. E le mafai ona vavae ese meaʻai mumu mai le taumafataga, e tatau lava ona e faʻamautinoa e leʻo, ma e sili ona lelei. E na o le tatau lava ona kuka le aano o manu faatasi ai ma le fesoasoani i le kukaina, taina poʻo le taoina; faʻanoʻai aano o manu i totonu o se apa e matua faʻasaina mo le atherosclerosis. O le mea sili ona lelei o mea taumafa mai meaʻai e tupu pe a faʻapipiʻi ma fualaau faisua fou, o le mea lea e avea ai i latou ma taʻitaʻi e le mafaamatalaina e pei o se falaoa.
  3. E ui i le lautele o manatu e uiga i lamatiaga o fuamoa ma le maualuga o le cholesterol, e le o fautuaina e fomai e aveese atoa mai le meaai. O latou aofaiga manaomia e tusa ma le 3-4 i le vaiaso, e sili atu ona lelei i le afifiina pe o se omelet. O lenei tapulaa e fesootaʻi ma le maualuga o le cholesterol i le isu. E mafai ona faʻamalosia le protein i ni faʻasologa e le faʻamapulaʻaina, e sili ona lelei i fualaau faisua.
  4. O vailaʻau faʻamalosi faigofie i le foliga o le kulukose e le mafai ona vavae ese mai le taumafataga, ae faʻapulaaina i le 45 kalama i le aso. E fautuaina e faʻaaoga lenei kulukose e avea o se vaega o le meli, aua e aoga tele mo le puipuiga ma le setete toto. Ae afai o iai le maʻisuka i maʻi mama, o le aofaʻi o le kulukose e tatau ona faʻatapulaʻaina, a itiiti ifo i le 10 kalama.

O oloa gaosi susu, aemaise lava lefeta ma le siʻisi, e aoga tele, o le mea autu o le filifili e le o ni mea suamalie. O le kulimi ma le kulimi kulimi e faatagaina i ni mea laiti.

O le kulimi e tatau ona filifilia ma le pasene o le gaʻo oona o le 1.5% poʻo le nonfat.

Mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o fata i totonu o vaʻa pito i lalo

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o pepa cholesterol i totonu o vaʻa pito i lalo e manatu o se soliga i le lipid metabolism. Ona o le solia o le metabolism lipid i totonu o le toto, ua siitia ai le numera o le cholesterol a le tagata ma o le togafitia o le hypercholesterolemia e atiina ae.

Faʻailoga e faʻaosofia ai le fausia o paʻu i totonu o vaʻa pito i lalo ona o le maualuga o le toto o le cholesterol toto.

E le gata i lea, o tulaga nei e iloagofie e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o pusa cholesterol i totonu o vaʻa i vae:

  • Maualuga maualuga ile maualuga o le toto maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o le atinaʻeina o paipa i totonu o vaa e fausiaina i le tele o taimi e sili atu nai lo le tuinanau. O le maualuga o le maualuga ole maualuga ole aʻafia e iai le aʻafiaga o le kuller, e faʻaitiitia ai le malosi,
  • O le vaisu o Nicotine e avea ma mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi e le gata i le faʻaleleia o le tino, ae faʻapea foi le toto toto ma le fatu fatu. O le vaisu o Nicotine e mafua ai le atinaʻeina o atherosclerotic plate i totonu o vaʻa pito i lalo. E oo lava i le ulaula le ulaula e taitaia ai se tagata i le fausiaina o maʻi pipisi ma fatu fatu,
  • O le mamafa, lea e taʻitaʻia ai le eseesega o le 'eseʻese o mea manogi, e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le atherosclerotic plate i pito pito i lalo. O le mamafa e avea ma atinaʻe ma le alualu i luma o faʻamaʻi e faʻaosofia ai le atinaʻeina o atherosclerotic plate i totonu o vaa. O nei faʻamaʻi e aofia ai le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, toto maualuga, vascular system pathologies (thrombosis) ma veins (varicose veins). O le mamafa tele e lamatia mo tagata matutua,
  • O le togafitiga o le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua ma le lona lua e mafua ai foi le atinaʻe o atherosclerotic plate e le gata i totonu o vaʻa pito i lalo, ae i totonu foi o laʻau autu i le tino atoa. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le maʻisuka, gaʻo ma le lipid metabolism ua faʻalavelaveina, lea e avea ma mafuaʻaga o le fausia o paʻu i totonu o vaa. O maʻi suka e lamatia i taimi uma i le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • Le lelei le 'ai lelei. O meaʻai e le talafeagai, o le tele o cholesterol maualalo ma meaai e ulu atu i le tino, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypercholesterolemia, o le mafuaaga muamua lea mo le fausia o paʻu i totonu o le toto, e aofia ai i totonu o vaʻa pito i lalo. O tagata e fiafia e taumafa i meaʻai falai ma ulaula, faʻapea foʻi meaʻai gaʻo o meaola, po o meaʻai vave, o le muamua lea i le lisi o sui tauva mo le atinaʻeina o togafitiga o le atherosclerosis,
  • O se olaga le maualalo e mafai foi ona mafua ai le solia o le lipeta metabolism, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o plaques i totonu o vaʻa pito i lalo ma i totonu o laʻau o le toto,
  • O le faʻaaogaina o le ava malosi, faapea foi ma le vaisu o le nicotine, mafua ai le tele o pathologies o le toto totoga ma le tino o le fatu,
  • Vaʻaiga faʻapitoa. A oʻo i se aiga vavalalata aiga o loʻo mafatia i le atherosclerosis, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o lenei maʻi e tele taimi e faʻaleleia ai. Afai e taʻitaʻia e se tagata se soifua maloloina lelei ma e le faʻaleagaina le ava malosi ma meaʻai gaʻo, ona e mafai lea ona faʻapipiʻi lau vaʻa toto i pusa cholesterol,
  • Itupa o le tagata maʻi. O le tino o le tane e sili atu ona faigofie i le atiaʻe o le atherosclerosis nai lo le fafine. Atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo i tane e atiae 8 taimi e sili atu nai lo tamaitai,
  • O le toilalo i le tala faʻasolopito e mafua ai le faateleina o le numera o le cholesterol i totonu o le toto, o le atinaʻeina o pusa i totonu o vaʻa pito i lalo ma i laʻau o le toto,
  • Faatasi ai ma le atuatuvale ma le atuatuvale o tulaga, o le atinaʻeina o pusa o le cholesterol i totonu o vaʻa pito i lalo e tupu foi.
  • O le atherosclerosis i pito i lalo e atiina ae ona o faʻamaʻi e mafua ai le solia o le amio saʻo o le choroid, siama o vae, manuʻa i pito, mumū i luga o vae.

Mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o fata i totonu o vaʻa pito i lalo

Tulaga o le atinaʻeina o le faamai

O le faʻavaeina o ni atherosclerotic plate i totonu o vaʻa pito i lalo e tufatufa atu i le 4 tikeri o le alualu i luma o togafitiga:

1st stagelaasaga o le atinaʻeina o paʻu i vae - o loʻo i ai ni faailoga o le le atoatoa o le toto i totonu o vae:
· I faʻamaʻi pipisi o le gasegase i le maualalo o le vevela (o vae e masani ona faʻamaisa),
Faʻatauga,
Tingling i vae, po o le tasi vae,
Fuga i le vae vae
· O le tuputupu aʻe o lauulu ma faofolafola i luga o vae ua paʻu ua faʻagesegese.
o nei faʻaaliga e tupu pe a uma ona gasegase vae o le tagata maʻi i se mamao umi i luga o le vae (agai i le 1000.0 mita).
2nd tulagao le tulaga lenei o faailoga o le falemaʻi ma faʻaaliga o togafitiga. O loʻo i ai se tiga faʻalautele i vaevaega:
· O le a amata ona aliali pe a maeʻa ona savali i le 200.0 mita,
· Ae masani lava o le tiga e amata ona aliali mai pe'ā maeʻa ona savali i le 200.0 mita.
3 vaegaFaʻailogaina o le siamaina o vae, o tiga e lagona ai e ia mai le mamao na malaga e le silia ma le 50.0 mita:
· I le laasaga muamua ole tolu vaega, e lagona le tiga pe a uma ona vaivai e le tagata ona vae ile fola ole moe pe a uma le moe, pe malolo,
· Faʻateleina le alualu i luma o le atinaʻeina o paʻu i totonu o vaʻa pito i lalo, o le tiga e tumau, o le fulafula e aliali i luga o le paʻu ma paʻu le paʻu i le lanu uliuli.
4 vaegafaailogaina i le tiga i le pito i lalo (tiga faifai pea), ei ai faailoga muamua o le necrosis, maʻi o le gaʻo:
· I le uluaʻi laʻasaga o le 4th stage, faʻaalia i luga o vae vaevaega papaʻi,
· I le taimi o le atinaʻeina o papa i totonu o le vaa, o le tele o manua o le paʻu o le tino e ufitia ai le tele o paʻu i luga o le vae, ma le togafiti o le tino o le fiva muscle (paʻu paʻu i vae ma le gangrene o le vae ua afaina).

4 vaega o le atinaʻe o papa i totonu o vaʻa pito i lalo

Faʻaaliga o papa i totonu o vaʻa pito i lalo

I le laasaga muamua o le atinaʻeina o papa i totonu o vaʻa pito i lalo, e le lagona e le tagata maʻi ni faʻaaliga manino. O faʻamaoniga muamua e amata ona aliali mai pe a tapunia le lumenia o le lumen i le 50.0% 70.0%.

Afai o le vavalalata o le laʻau e tupu, ona oʻo mai ai lea o faailoga muamua o le faʻapipiʻi mai ole vaeluaga, lea e vaevaeina e laʻasaga o lona atinaʻe: tulaga maualuga, ma le laʻititi o lona atinaʻe:

Le maualuga o le atinaʻe o le atherosclerotic plate i totonu o vaaUiga faʻaalia o le faʻapipiʻi mai o le va
maualuga tulaga o le atinaʻe o le atherosclerotic plateAetock tiga
Faʻanoanoa i le fausua o le femoral male muscle fibers,
Vaʻaia le toto i le aorta abdomina,
Faiga faʻavae i le gaioiga o le toto i laʻau o iliac,
· E tele taimi e faʻaosooso ai le faʻalauiloaina o tagata ulaula,
O le vaivai e lagona lava i le taimi o le moe poʻo le malolo,
· Ina ia faʻaitiitia le tiga, o loʻo taoto e ona tagata ona vae mai le moega.
ave masani tulaga masani· Paʻu i fiva musika o vae o vae, vaevaega pito i lalo,
E afaina i se papa o se uila i lalo o le tulivae,
· E tatau i le tagata ona maua le tele o le malologa i le vaitaimi ole femalagaiga.
maualalo le atinaʻe o lapisi lapisiPaʻu i le vavaevae o le vae ma le vae,
· E vavalalata le lautele o le tapuvae o le uʻamea.

E na o le tasi le tagata maʻi mai i le 10 tagata maʻi e iai ni faailoga o le faʻamalamalamaina ole taimi, lea e manino ona faʻaalia e le faailoga o le fausia o le atherosclerotic plaque i totonu o vaʻa pito i lalo.

Faʻamatalaga faʻamalosi

I isi gasegase, o togafitiga o le atherosclerosis e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi i le vae
  • Faʻateleina, poʻo le faʻasolosolo (throsbosis)
  • Fia i totonu o le tino
  • Paʻu paʻu i le paʻu ua afaina,
  • Po o le po
  • Lago vaivai o le malosi ma le leai o ni uta,
  • E leai se pulupulu i le fusi o le femoral, i le fasi fuafuaina ma le vae pito i lalo,
  • Lanu mumu ulaula o uiga ia o le faamai o le atherosclerosis o pito i lalo.

Afai o togafitiga taimi talafeagai e faia i togafitiga, ole a le mafai ona toe maloloina lelei le atherosclerosis ile tino.

Ma afai e te le togafitia togafitiga, ona vave lava lea ona mafai ona alu i se ituaiga o atherosclerosis ma ona taunuuga:

  • Faʻapipiʻi i maʻa ma veins,
  • Musika atrophy o vae,
  • Faʻailoga malosi
  • Gangrene limb.

Faʻapipiʻi i maʻa ma veins

Faʻailoga

I le suʻega muamua, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega e faʻaaoga ai suʻega mo le toto o loʻo i totonu o laʻau, ma ia fuaina foʻi le faʻasologa o le toto. I le taimi o se suʻega suʻesuʻe, e taulaʻi e le fomaʻi le vaʻaia o vae ma fao.

I le maeʻa ai o se suʻesuʻega muamua, o le tagata maʻi e tuʻuina i faʻamaumauga faʻapitoa:

  • Faʻaauau foliga faʻamaʻi o gaʻo autu o pito i lalo,
  • MSCT angiography (televise faatalanoaga fuafuaina),
  • Fuataga o le faʻasologa o le toto i luga o le vavae,
  • Faʻamaumauga o vaʻa faʻapitoa,
  • Vaʻaiga faʻapitoa lautele,
  • Fua o le fua o le fatu i tapuvae ma le suilapalapa
  • Iloiloina e se fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi e aofia ai:

  • Faʻamatalaga lautele o le toto,
  • Suesueina o meaola oona ma se lipid profile, lea e atagia ai le cholesterol ma ona vaega uma, faapea foi ma le glucose index i totonu o le toto.

E siaki foi e le fomaʻi le fesoasoani a le ultrasound le totoga o le toto toto e ala i laʻau tetele. O le metotia metotia e siaki ai le pisapisao o le auala i le gaʻo autu o le tafe toto.

Faʻamatalaga o le atherosclerosis o pito pito i lalo

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamau i totonu o vaʻa pito i lalo ma se meaʻai?

O le mea muamua e faʻaaoga i le togafitiga o papa i totonu o vaʻa o vae o se meaʻai.

O le fatu o le taumafataga o le cholesterol o le vavaeeseina lea o meaʻai mai le lisi autu:

  • Meaola suauu ma gaʻo,
  • Salo
  • O oloa e maua mai i le gaosi margarine, oloa gaosi oloa, meaʻai vave,
  • Meaʻai suamalie aemaise lava le puaa, povi moa, lete ma goose meat ma le mamoe,
  • Sausage
  • Meatau ma iʻa,
  • O gaʻo susu faʻataunuʻu ma se pasene maualuga o mea oona,
  • O suamalie suamalie, susu ma kulimi kulimi kulimi, keke, pusa, ma meaʻai,
  • Sauces ma marinades.

E tatau, pe a mulimuli i se taumafataga, e faʻatau ai na oloa:

  • O le lisi e tatau ona oʻo i le 60.0% fualaau faisua ma fualaau aina,
  • E mafai ona e 'aina fua suamalie fou,
  • O aso uma lava e tatau ona i ai i luga o fualaau aina o gaʻo mai fatu, ia e aofia ai fiva,
  • I luga o le meaai meaai, e tatau ona i ai iʻa i isi aso uma, faapea foi ma suauu o fualaau aina e mauoa i le Omega 3,
  • O le aano o manu e le tatau ona avea ma ituaiga gaʻo o le moa, lapiti ma le vauki, faapea foi ma vela laiti maualalo,
  • Taumafa susu susu.

Meaʻai mo le atherosclerosis

Le togafitiga ole togafitiga

O togafitiga e le o togafitiga o togafitiga e aofia ai:

  • O se mea e manaʻomia muamua o le tuu le ulaula,
  • Aveese le ava malosi,
  • Tuu le kofe
  • Vaavaai le faasino igoa o le cholesterol toto ma faaitiitia,
  • Faʻatasi ai ma togafitiga, oona, faʻanatinati i le faʻatonutonuina o le mamafa,
  • O le faʻaitiitia o le toto maualuga ma le glucose o le toto,
  • Malosiaga faʻamalositino i aso uma,
  • Ina ia masani i lou tino i le malosi e malolo ai,
  • Savalivali i le afiafi
  • Filifili ni seevae savali lelei,
  • Oti lelei ou fao
  • I uluai manuʻa o vae, togafitia i latou i se taimi talafeagai,
  • Ia mafanafana i taimi uma.

Ia mafanafana i taimi uma

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga o le paʻu i totonu o vaʻa o vae e mafai ona togafitia i ni vaega o fualaau:

  • Antiplatelet agents, poʻo ni mea e faʻamalosia ai meaola e puipuia ai le Aspirin, le fualaau oona Heparin,
  • O fualaau e faʻatele ai le tumau o vae o Cilostazol,
  • O se vaega o vispasmodic drugs, Drotaverinum,
  • Faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma vailaau oona ma le meatotino antibacterial Levomekol, Gelxidum gel,
  • Fualaau faasaina e faaleleia atili ai meaʻai i totonu o musika fiva drug drug,
  • Vasodilating medications Trental fualaau faasaina, Vazoprostan ma Vasonit,
  • O se vaega o fuainumera, e faʻaitiitia ai le numera o le cholesterol i totonu o le toto, o le fualaau faasaina Rosuvastatin, Atorvastatin, fualaau oona,
  • O se vaega o fibrates e tuu i lalo le faasinomaga triglyceride i totonu o le toto o Clofibrate, Fenofibrat,
  • Fualaau o Nicotinic
  • Faletini suamalie ma minerale,
  • Sequestrants of acid acids, o le vailaʻau cholestyramine,
  • Faʻaaogaina foi o le metotia o metotia o le tino, electrophoresis, metotia o le oxygenation.

Vitamini ma Mineral Complexes

Tomai togafitiga

O togafitiga faʻapipiʻi o le faʻamaʻi i totonu o vaʻa o vae o se fua tele lea i togafitiga o togafitiga.

O auala o togafitiga o taotoga i totonu o vaʻa pito i lalo o loʻo i lalo:

  • Fomai talitane o le taʻavale lea pe a faʻapipiʻi le vaega o le vaa, nai lo le vaega ua pala,
  • Vaʻaia o le oona sili vaega o le faga o loʻo i ai se pulou ua vavae ese, ma o puipui o le vaa e le aʻafia e le atherosclerosis o loʻo sutured
  • Faʻasologa o auala o se auala lenei e fausia ai se ala televave ma faʻavaeina toto i totonu,
  • Trombendarterectomy o se auala lenei mo le faʻamamāina o se ipu ua afaina mai se atherosclerotic plate,
  • Balloon Angioplasty o se paluni ua faʻaofiina i totonu o le taualuga o limo, lea e faʻalautele ai le lumen,
  • Faiga faʻatau o le faʻaofiina lea o le tulaga i totonu o le toto ma faʻapipiʻiina i luga o se fata e faʻalautele ai le lumen i totonu o le vaa,
  • Faʻasalaga o le vavae ese lea o le vaega ua aafia o le vaʻa ma aveeseina mai ai toto,
  • Autodermoplasty paʻu ma musele fiva i maʻi pipili,
  • Faʻaleleia vaega o le vae ma le gangrene.

Faʻamasoso ipu o pito pito i lalo

Puipuia o le pusa i totonu o vaʻa o vae

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le fata i totonu o vaʻa pito i lalo, e tatau ona e tausia lelei le mamā o au vaʻa muamua:

  • Faʻapipiʻi i se taumafataga o le cholesterol a le tagata lava ia ma faaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai falai ma meaʻai, ma faʻaitiitia mai le 2.0 i le 5.0 kalama i le aso o le masima,
  • Mātauina le faapaleniina o le vai i le tino ma puipuia ai le afaina o le toto,
  • Faʻesea atoa mai mea taumafa taumafa ei ai le malosi e faʻalautele ai le lipids i le toto, poʻo le faʻalavelaveina o le lipid metabolism,
  • Soifua maloloina
  • Taofi le inu pia ma le nicotine,
  • O gaioiga faaletino i le tino e tatau ona lava ma aua le mamafa,
  • Auai i taaloga taʻavale (tietie i se uila, auai i se vaitaele),
  • Lelei moe mo le itiiti ifo i le 8 itula
  • Auai i gaoioiga i fafo (e lelei le auai i taaloga taaalo volleyball, pasiketipolo, tenisi),
  • Savalivali i le ea, aemaise i le afiafi,
  • Aloese mai tulaga faigata ma le solomuli o le tino. E masani ona togafitia faafitauli faʻalavelave ma se neurologist, poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mafaufau,
  • Faʻaauau ona mataʻituina le faʻasologa o le toto,
  • Taofi i totonu o tulaga masani le faasinoupu o le kulukose ma le cholesterol i totonu o le toto,
  • Faʻaauau ona togafitia faʻamaʻi o le vascular system ma le fatu fatu,
  • O le tau faasaga i le meaʻai e tatau ona faifai pea. Le faʻaaofiaina o se meaʻai i le togafitiga o le gaʻo,
  • Vaʻaia le taimi e suʻesuʻeina ai ma le fomaʻi.

Fuafuaga o le olaga

O togafitiga faʻapitoa i luga o vaʻa pito i lalo, e masani ona taʻitaʻia iʻuga lelei. I le uluaʻi fuainumera, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi tipitipi. O le fomai o le a filifili le togafitiga saʻo ma o le a mafai ona laveaʻiina le vaega na aafia.

O togafitiga faʻasolosolo o le papa i totonu o vae e oʻo atu ai i le faʻanofoina o le tino ona o le atinaʻeina o gaʻo ma le galanrene, ma e mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o paʻu i isi gaʻo autu, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le myocardial ma le stroke.

Tuua Lau Faamatalaga