O mea manogi e ono afaina ai?

O le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai mea manogi suamalie, e tele tagata e le o faanatinati e malamalama i le fesili o le mea e afaina ai le suamalie. Muamua lava, o lenei mafuaʻaga ona o le tele o faʻamatalaga a le tele o ala o faasalalauga e lagolagoina ai le lafoaia o le faʻaaogaina o suka masani (vao ma le tooto).

Ae ui i lea, ao lei suia atoa i mea suamalie ma mea suamalie, e tatau ona e fuaina le lelei ma le lelei o nei oloa. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o suamalie e manaʻomia ai le maualuga o le iloiloga.

Talafaasolopito o le tupu

Muamua na maua se mea suamalie - saccharin i le 1879 e le fomaʻi Konstantin Falberg, e le gata i lea, i se faalavelave. Ina ua maeʻa galuega falesuesue ma le sulfaminobenzoic acid, na saofai le saienitisi i le 'aiga o le afiafi e aunoa ma le fufuluina o ona lima. I le malolo mai le areto, sa ia tofo i se sua manaia ma sa ofo i ai.

I le fesiligia o lona toʻalua pe aisea ua maua ai e le saienitisi falaoa suamalie le tali e le lagona e le fafine se suamalie. Na iloa e Falberg, ina ua uma suesuega a le laboratory, sa i ai pea se mea i luga o ona tamatamailima, lea na tuuina mai i se taimi mulimuli ane. E leʻi umi, ae tuʻuina atu le koniteina i le gaosiga o gaosiga.

Ituaiga o mea suamalie

E mafai ona vaevae vaega i vaega nei:

  1. Natura - mea e gaosia ai le suka toto, ae i se tulaga maualalo nai lo le kulukose poʻo le maʻamaʻa masani, ma e iai foʻi le kalori. E aofia ai: fructose, maltose, xylitol, sorbitol ma isi.
  2. O meaʻai suamalie o vailaau e leai ni calorie, e ui i lea, o le malosi o le suamalie suamalie e tele atu le aafiaga o le suka i le tele o taimi. E i ai se aofaiga itiiti o mea inu. O lenei vaega e aofia ai: aspartame, saccharin, cyclamate ma isi.

O le vaega muamua e faia mai mea masani e pei o fua, vine poo le meli. O le vaega lona lua o loʻo faia faʻatalanoa.

Fale faʻafiafia, gaosiga o mea taumafa, ma falemaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina le suamalie i totonu oa latou fanua. O keke, meaʻai, meainu ma vailaau o loʻo avanoa ma a latou faʻaopoopoga. Ma e mafai foi ona e faatauina sau lava suka i totonu o laulau ma timuga. O le mea manogi e afaina ai se tagata maloloina? O mea nei o se aotelega o mea suamalie, o latou uiga ma aafiaga ile tino.

O le fructose o le suauu masani. E maua i le meli, aso, vine ma fua. Masalo ona o lenei mafuaʻaga, sa manatu le fructose i le aoga tele. Ma e tusa lava mo tagata e maua i le maʻisuka, na fautuaina e faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le fructose i totonu o le fiber mau ma fua mama ua i ai aafiaga eseese i le tino o le tagata.

A 'ai e se tagata le apu, o le fructose i totonu o le a gauai lemu ma gaosia e le ate i le kulukose. E tusa ai ma nisi o saienitisi, i foliga lelei, o le fructose e leai se taimi e liua atoa ai i le kulukose. O se taunuuga, e teuina i le gaʻo. O loʻo mulimuli mai e faapea o sea oloa e solia i tagata mamai e maua ile maʻisuka.

E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o le fructose e mafua ai faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le fua faatatau o aso taitasi e le tatau ona silia ma le 40 kalama.

Sorbitol (E420)

Sorbitol o se suauu moni masani e suia. Sa i ai i pusi mauga, apu ma apricots. O le Sorbitol o se tino lelei tele, o lea ua maua ai le lautele o le talosaga i le alalafaga taumafa. O loʻo i ai mea faʻapitoa, faʻamaonia le microflora i totonu o le vaega o meaʻai.

Faatasi ai ma meatotino aoga, o loʻo i ai le tele o mea leaga le lelei. O le oloa e tolu taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka. O le mea lea, ina ia ausia se tofo suamalie o le ae manaʻomia se aofaiga tele o le sorbitol. O lenei suamalie e maualuga i calories. E le gata i lea, o le tele o le sorbitol e mafai ona mafua ai se aafiaga leaga pe o le manava ita. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le oloa e le silia le 40 kalama.

Xylitol (E967)

O le suamalie sili ona taatele o le xylitol. O le oloa e maua mai ona o le faʻaaogaina o vaega faʻapitoa e pei o le paʻu o le coton, cobs ma isi vaega.

O le kalori mea malie ma le suamalie o le xylitol e toetoe lava a tutusa ma le suka masani. Xylitol e puipuia ai le atinaʻeina o caries, aua e aofia ai mea e afaina ai le siama i totonu o le vavagana o le tautala.

Ae peitai, o se fua tele o se mea suamalie e mafai ona mafua ai le afaina, afaina ma le manava. O le mea lea, i ni laasaga tetele, e le tatau ona faʻaaoga le oloa. Ole fua fautuaina ole sili atu i le 50 kalama i le aso.

Saccharin (E954)

Saccharin poʻo le sodium saccharin o se mea suamalie lea e 350 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le saccharin laititi-calorie e puipuia i le vevela ma le gaioiga o mea aoga, e masani lava e le o aʻafia e le tino.

O suauu o le suamalie E954 e aofia ai le tofo metallic, o le mea o loʻo iai i vailaʻau oona i lona fatuga. O le faʻaaogaina o le siaki e mafai ona afaina ai le tino i foliga o faʻaaliga o le gallstone faamaʻi.

Cyclamate (E952)

O le suauu manogi o le cyclamic acid ma lona masima - sodium ma le potassium. O le suamalie e 30 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. E taua o se oloa maualalo-kalori. E solu i totonu o le vai ma puipuia i le vevela. E le faateleina le kulukose o le toto, o le mea lea e fautuaina ai mo le maʻisuka.

I le gasologa o suʻesuʻega a saienitisi Amerika i le 1969, na iloa ai se itu o le cyclamate i rato o le laboratory i le tulaga o le fausia o tumutumu oona. Faatasi ai ma lenei mea, na maitauina ai o siama o le gastrointestinal tract, o se taunuuga o le tali atu i le cyclamate, ua fausia ai metabolites e aafia ai le afaina.

O le mea lea, o le cyclamate sodium ua solia i fafine maʻitaga. E tatau i se tausimai tausi ona musu foi e faʻaaoga se mea suamalie. Ole maualuga ole metotia i aso taitasi mo se tagata matua e le sili atu ile 0.8 kalama.

Aspartame (E951)

O se mea suamalie pei o le aspartame e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae e maualalo i kalori. O le tuufaatasiga o le ester ester ma le amino acids: asparagine ma le phenylalanine. E leai se mea e le fiafia i le taimi mulimuli.

O le Aspartame o loʻo maua i foliga o pulu poʻo papa. Ua faaopoopo i le lomonade ma pusa. E mafai ona faʻaaoga e aunoa ma ni lamatiaga tau soifua maloloina e le silia le 3.5 kalama i le aso.

Sucralose (E955)

O le suamalie ua faamauina e avea o se mea faaopoopo o meaʻai. O le sucralose e faia mai le suka. I totonu o lona fausaga, o nisi okenekene ma vailaʻau o le hydrogen ua suia i molini chlorine. Ona o le faʻaopoopoga o molelaumini chlorine, o le sucralose e 600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani.

I le avea ai o se suamalie atoatoa lelei ma le le auai i le metabolism o le tino, o le sucralose e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei suamalie i le taumafa ma le maʻisuka.

O le steviazite suamalie e maua mai le stevia plant. O loʻo i ai se mea maualalo i le kalori ma e iai sona aafiaga o le hypoglycemic. Ma o lenei suamalie e 25 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

O Stevia ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata:

  1. E aofia ai le tele o vitamini maloloina.
  2. Faʻaitiitia le kulukose toto.
  3. Faamalosia puipui o toto toto.
  4. Faaitiitia le lamatiaga o le kanesa.
  5. Faʻaaoga mo aafiaga aoga i luga o le mafaufau ma le faaletino.
  6. Puipuia allergies i tamaiti.
  7. Faʻaleleia le malologa lelei ma le moe.

E suamalie lelei le suamalie lelei ma vavae lelei i le vai. A faʻaaogaina e tagata, e leai ni aʻafiaga o le tino i le tino.

Slimming Sweeteners

I le gasologa o suʻesuʻega, na foliga mai o tagata na sili ona fiafia i ai na sili atu le tele o faafitauli i le mamafa tele nai lo i latou na faʻaaogaina le suavai masani.

E taua le mafaufau e eseese ia mea, maualuga-kalori poʻo le leloloa. O le tele o mea e le mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le mea lea e le aumaia ai se tagata i se tulaga o le saturation. O se taunuuga, e mafai e se tagata ona 'ai atili. E le gata o le a le maua e se tagata le mamafa, e maua e lona tino le leaga mai le suamalie.

Mea suamalie i le taimi o le maʻitaga

Ina ia mafai e se tama soifua maloloina ona fanau mai i se fafine aʻo maʻitaga, ua fautuaina ia ia faʻaeteete ma le totoa i ana meaʻai ma le faʻaaogaina o fualaau eseese, e aofia ai mea faaopoopo. I luga o le fesili pe o mea suamalie e afaina i le taimi o le maʻitaga, e ese fomai.

O nisi tagata e talitonu o mea suamalie e saogalemu, ae o isi e le o fautuaina i latou. O le mea lea, o se mea manogi i le taimi o le maitaga, pei o le lumanaʻi, e sili atu le lelei e le o se tina tausi maʻi. Tina - o mea faaopoopo e tatau ona lafoai.

E suitulaga le suka i mea leaga pe faʻamanuiaina mo tamaiti?

E mafai ona suitulaga le suka i tamaiti? Afai e le fautuaina e suauu mo tagata matutua, o le a le mea e uiga i tamaiti? Seʻi oʻo i le 3 tausaga, e mautinoa lava. O lona uiga e le mafai ona e faʻaaoga ni sui mo se tausisoifua, aua o susu, e faaopoopo atu i ai le pepe. E le afaina le fanau.

O se taunuuga, e filifili tagata uma e faʻaaoga le suka poʻo se suauu, mo ia lava. Ae ui i lea, e fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se fomai aʻo leʻi ofoina atu suamalie i tamaiti, fafine maʻitaga, poʻo tina tausi maʻi.

A maeʻa le matamataina o lenei vitio, o le ae iloa le tele o mea mataʻutia e uiga i aʻafiaga o mea suamalie.

O a mea suamalie i le lautele:

Faʻafomaʻi fai mai - faʻatoʻaga faʻatoʻaga. Latou te tofo i le 10 i le 500 taimi sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

E maua mai i foliga o palu, laulau, naʻo le vai.

E mafai ona e faʻamalenia soʻo se meainu:

  1. Tea
  2. Faʻamatalaga.
  3. Faʻaopoopo i le jam.
  4. Puki kuki.
  5. Faia soo se meaʻai.

Aisea e sui ai le suka:


Na amata ona matou taumafaina le tele o suka ma meaai o loo i ai. O le taunuuga - na amata ona le toe faʻamalosia. Lelei, o itu ma le mamafa o le a tuputupu ae.

I le uma, o le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaalia ua le mafai ona faʻalogoina. O suamalie i la latou tuufaatasiga e aofia ai se numera tele o kalori. O le tofo o loo totoe. O le faʻaaogaina ia i latou e mafai ona matua aveesea ai le mamafa.

Aua nei galo, o nei mea o vailaau. Sili atu ona lelei oe, tuʻuina lau laʻau.

O a mea suamalie e maua mai:

Mo le gaosia o mea suamalie e faʻaaoga:

E tofo tutusa lava ma le suka, i le masani ona mafai ona suia. E tasi le kalama o le suamalie e aofia ai le 4 kalori. Ua matua gauai uma lava i le tino, pe afai e te faitauina kalori aua nei galo e faitau i latou.

E tatau ona e malamalama e na o mea suamalie, ma o loʻo i ai mea suamalie. O le a le eseesega?

  1. Sweeteners o vailaʻau faʻasaina.
  2. O le Sweeteners o ni faʻalapotopotoga faʻalaʻauʻau.

Le tele o suamalie suamalie:

Saccharin: (vave faʻamalolo i le kuka poʻo le vevela vai).

Aspartame: (o le tofo o le suka ua teu, tasi le papafa e fetaui ma le fua o le sipuniti o suka). E le mafai ona vevela le vai i lona faʻaaogaina, e le mafai ai ona tatalia le maualuga o le vevela. Contraindicated i le phenylketonuria. E ui o le maʻi e seasea, e tupu.

Acesulfame: (e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela, o lona uiga e mafai ona e kuka ai. E sili atu nai lo le suka i le 200 taimi).

Cyclamates: (o le suka e tofo i le 10 po o le 30 taimi sili atu i le tofo.) A faʻaleleia le fualaau, o le tofo o meaai o le ai ai le oona oona).

E le vave vave ona tupu totoʻa le fructose toto nai lo suka.

Mea suamalie faalenatura:

  1. Xylitol.
  2. Sorbitol.

Sorbitol:

Fausia mai saito. Muamua, e manaʻomia le 'ava malosi, o lona uiga e le mafai ona faateleina le kulukose o le toto.

O oloa i luga o le maʻitoma e mafua ai le gaogao vavalalata, ma maua ai se faʻasalaga. Na maua muamua mai fua vine.

Faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai e matua aoga lava e pei o se mea e puipuia ai. E le mafai ona faʻalautele meaola faʻapitoa pe a faʻaaogaina.

Ae, o le sorbitol e itiiti lona suamalie i le tofo nai lo le suka. O le tuʻuina atu o le lapoa e leaga. E tasi ma le afa taimi sili atu caloric nai lo le suka. Ae leaga mo le mafua ai o le manava pe a faateleina le fualaau.

Xylitol:

E sili ona lauiloa mo le taofia o le atinae o caries. E fefefe ia te ia le bacteri. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, e mafua ai le afaina, mafua ai le manava. E tatau ona faʻaaoga i inumaga fautuaina e le fomaʻi.

O suamalie suamalie oona e afaina ai:

Saccharin cyclamate:

E le aofia le Saccharin mai le lisi o mea e faʻaaogaina e le maʻisuka.

Afai o le saccharin e faʻasusu i fualaau oona poo fualaau aina, o le vaevaeina o se vaega o mea e maua mai i le tino manino o le carcinogenic aʻafiaga amata.

Saccharin e le o le malosi o le palapala. E le mafai ona e vevela pe kuka kulupu.

Cyclamate:

O se mea gaosia, e masani ona fefiloi ma le saccher 10: 1. Faʻatau i le pepa.

E pei ona taʻua i luga, e tasi le papa e sui ai le sipuni o le suka masani. I totonu o o tatou inumaga, o le cyclamate o loʻo afaina ai le gaʻo i lalo o le aʻafiaga o siama.

O nei meaola oona i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract with disorders microflora e mafai ona taʻitaʻia ai le kanesa.

E toaitiiti tagata soifua maloloina i lenei tulaga, e sili atu le faʻaeteete e faʻaaogaina. O lau fautuaga lena.

Acesulfame Potassium:

O se mea gaosia foi. E tusa ma le 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. E masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o fale gaosimea O le tofo e matua ese lava mai le tofo o suka (sucrose).

O le suka gaosia faasili ua faamatalaina i luga e le o saogalemu atoatoa mo lou soifua maloloina. Ou te le fautuaina oe e fautuaina atu mo le taumafa.

Glycerin:

Latou te faia aisa kulimi, suti, ma kuki mai ia. O loʻo i totonu o le laisene. E sili atu nai lo le suka i le tele o taimi. Mo le mafuaʻaga, o le faʻatau le laisene lea e le maua ai le lautele o le talosaga.

Aspartame:

E aofia i le tele o meaʻai inu Lait. O le leaga tele i le faʻaaogaina o le aspartame mo le soifua maloloina ua faʻamaonia. Aisea e faʻaaogaina pea i le alalafaga taumafa o se fesili tele.

O le Aspartame e le o se oloa taugata. E faʻaleagaina i le susulu o le la, faʻamafanafana i luga ifo o le 40 tikeri. Paʻu i totonu o mea vevela tele.

O a latou gaioioiga ua i ai se faʻalauiloaina, faʻafuaseʻi ona aʻafia. O le mea sili ona ogaoga o le tuʻuina atu o le methyl alcohol. E mafai ona tauaso ma faʻalogo vave.

Aua le inuina mea inu gaosi eletise o le teu oloa, o le ae sili atu ona lelei. E le tatau ona vevela Aspartame.

Ou te faʻamoemoe ou te faʻamalamalamaina le tulaga i sina mea itiiti pe a fai e afaina ai le suka. Mafaufau i taimi uma i mea lelei ma mafaufauga, mafaufau i le aafiaga o le oloa i lou soifua maloloina. Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina.

Acesulfame Potassium

O le suka gaosia e suitulaga i le 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suauu. E le o gauaiina e le tino o le tagata, e vave ona aluese. Le maualuga ole faʻatagaina ole aso ole 1 g. Acesulfame potassium e iai ona lelei ma mea le lelei, e pei o isi mea suamalie:

O le suamalie suamalie na maua mai le suauu. O loʻo maua i le ituaiga o laupepa o loʻo i ai, faʻaopoopoga i le vailaʻau, vai ma le faʻatonuga o le eletise. Ole maualuga ole faatagaina o aso taitasi e 7 mg. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o suka o lenei ituaiga:

I totonu o lenei tusiga, tatou te taulaʻi atu i mea e masani ona maua i le suka. E uiga i sui gaosia.

O nifo nifo e masani lava e le mafai ona aveesea le mamafa ona o lo latou fiafia mo laʻau suamalie ei ai le suka, o lona uiga o gaʻo paluga vave o loʻo faʻaaogaina i tupe mama. O tagata e masani ona suʻeina na ituaiga suka e sili ona suamalie, ae i le taimi e tasi e saogalemu ma leai se meaʻai. O le gaosi oloa e maua ai le tele o ituaiga o mea suamalie, lea e faʻaaogaina i le gaosia o mea faʻafiafia, suamalie suamalie, nectars. Ua faaopoopoina i latou e manatu e leai ni meaʻai mo i latou o loʻo mafatia mai le gaʻo po o le maʻisuka. Ae pe o le suka e suitulaga lelei, pe latou te le o faʻaopoopoina nisi o kalori, lea e mafai ona faʻaaogaina ai le suka e aunoa ma le fefe i le faʻaleleia poʻo le faʻaleagaina o le soifua maloloina. Tatou maua saʻo.

O suamalie suamalie e aofia ai:

  • cyclamate
  • aspartame
  • sucracite
  • acesulfame potassium.

Latou te suamalie meaʻai, e mafai ona latou suia le suka i le lauti poʻo le kofe pe aei luga o se meaai. O nisi oi latou e leai ni calorie ihi, e faigofie ona faʻaoga.A uma mea uma, e gaosia i latou i foliga o ni tamai papaa, e suia uma ai le sipuniti o suka.

E mafai foi ona e faatauina mai suamalie ma suamalie i foliga o se vai. I totonu o pisinisi, o mea suamalie e sau i totonu o ni koneteina palasitika, ia e suia ai le 6-12 kilokalama o le suka mama.

Manua suamalie

O suamalie suamalie e le faʻafefiloi ma e alu ese mai le tino faʻapitoa. E foliga mai - o le tali lea i le faafitauli! Ae o le tala faanoanoa o le toetoe lava o mea suamalie uma o loʻo faʻamafolaina le galuega o le endocrin system, ma aemaise lava le gaosia o le inisalini. Soo se taimi lava e te 'aina ai se mea suamalie, e iloa uma e totoga ma mamanu o se faailoilo mo le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto. Ae, i le mea moni, e leai se mea e fai, e leai se suka e pei o lea, ua na o lona tofo. O lona uiga o le inisalini e le aoga. Ina ia faʻaaogaina, o le a amata ona faʻatali le tino mo le faʻaaogaina o gaʻo, lea e mafua ai le osofaia sili atu o le fiaai. O lenei faatalitali e tolopoina mo le toeitiiti atoa le aso, seia oʻo ina e 'ai se mea lelei moni - fualaau aina po o suamalie - e le afaina. E fesoʻotaʻi foʻi lenei mea ma le faʻaleleia o mea e maua ai le manaʻo pe a faʻamalosia se mea suamalie.

Afai e te inuina ni mea inu e pei o le Coca-cola malamalama poʻo Coca-Cola 0 calories, ona e manatuaina lea pe a maeʻa pe a maeʻa ona e inu pe 'ai atili.

Sugar substitutes, o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o nei mea inu, ua fuafuaina e faʻaeseese ai sipuni mai le lisi, ae latou te faʻaleleia atili ai le fiaʻai. O le mea lea, talu ai ona ua e faaseseina le tino i lenei mea, o le a le mafai ona e taofia le lagona o le fiaai i le lautele, o lona uiga o le aveina o ia mea suamalie o le a le lelei ia te oe.

O iinei e mafai ona e matamata ai i se vitio e uiga i le matautia ma le aoga o mea suamalie:

O nei mea manogi e le afaina ma saogalemu

Ae o loʻo i ai ni mea suamalie suamalie, e eseese i le leai o ni calories, e le mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma e mafai ona faʻamafanafanaina ai le ola mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka. E uiga i le stevia, o se mea suamalie masani na faia mai laau maua i Paraguay ma Pasila.

E le o se mea leaga le manatu o Stevia o le suamalie sili ona lelei, ma e faatagaina i le toetoe o atunuu uma o le lalolagi. I Amerika, Iapani, Pasila, Europa, ua fautuaina foi mo le faaaogaina. O le mea moni, o le fuataga e lelei i mea uma ma sui o le stevia sugar e le tatau ona faʻaaogaina sili atu ma le 40 g i le aso.

Benefits of Stevia Tablets

  • O fualaau Stevia e 25 taimi le suamalie o le suka.
  • Glycosides o loʻo aofia ai i laʻau tuʻu mai le suamalie.
  • O se mea e saogalemu ma le kalorie-leai se sui.
  • Stevia laulaʻau poʻo ni meaʻai e mafai ona faʻaopopo i soʻo se ipu e kuka, vevela vevela, pusa.
  • E faʻaaogaina i foliga o le paʻu mai laulaʻau paʻu, afifi, o le lauti suamalie e faia mai ona lau.
  • Faʻagasologa o le stevia e le tino e tupu e aunoa ma le auai o le inisalini.
  • Stevia e le o se mea matautia, talafeagai mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka po o le gaʻo.
  • Stevia sugar sui e faigofie ona solo, e le suia ona meatotino pe a vevela.
  • Low calorie stevioside - 1g. Stevia e 0.2 kcal. O lea e mafai ona faʻatusatusa ai, 1 g le suka = ​​4 kcal, lea e 20 taimi sili atu.
  • E taofia ai le vevela i le 200 tikeri, o lea e mafai ona faʻaaoga i le kuka.

E toʻatele le au saienitisi e maitauina o le faʻaaogaina masani o le stevia, e faʻaleleia ai le soifua maloloina.

  • o le faʻaogaina o le tino, ate, paʻu le amata amata ona sili atu le lelei
  • o puipui o toto toto ua faamalosia,
  • afaina o mea e afaina ai i laufanua suamalie i tamaiti ma tagata matutua ua mou,
  • o le tuputupu aʻe o le tino e faʻagesegese lalo,
  • foliga fiafia, faʻaleleia mafaufau ma faaletino faʻaleleia, gaoioiga, lea e taua tele mo i latou o loʻo i luga o se taumafataga ma alu i totonu mo taʻaloga.

O le a fesoasoani ia i latou o loʻo faʻamalosi e 'ai na o meaai e mamago-mama, masi ma mea mama e gaosia.

Faʻafefea ma le mea e faʻatau ai stevia

E mafai ona e faatauina stevia i falemaʻi poo i matagaluega faapitoa o faleoloa faʻatau mo le maʻisuka. O se vaifofo o le stevia faatasi ai ma eseesega eseese o le 30 ml e mafai ona faʻaaoga i foliga o matū. 4-5 pa'ū, po o ni papamaa se lua, e lava mo se ipu vai. E pei ona taʻu mai i faatonuga, o le stevia e faaosofia ai le faagasologa o metabolic, auai i le tuufaatasia o le suka mai le toto, maualalo ai le cholesterol, fesoasoani e faapaleni le toto, ma toe faʻafoʻi le faʻalanoa i totonu o sooga.

E leai ni aʻafiaga itu, e mafai ona tupu mea e ono tupu i le le lava o le tagata.

O le tau o stevia i falemaʻi i Moscow e mai le 150 i le 425 ru ma le fagu. 100g o le stevia mama e maua mai pe tusa ma le 700 rupu. I Pyaterochka e mafai ona e faatauina se fagu 150 pusa o stevia mo le 147 rubles. E maua le suamalie Stevia suamalie i fua eseese: mint, moli, vanilla, fugalaau, strawberries, sukalati, ma isi mea. O lona uiga e mafai ona e faaopoopo meaʻai i le vai, faapea foi ma soʻo se ipu ma meainu, e pei o le le lava o lau sisiva.

Stevia Reviews

O iloiloga e sili ona lelei. O i latou na mafai ona latou talisapaia le aoga o lenei suka, e pei ona fai mai ai se tasi, ua latou aoao e kuka i luga o se vai poo se pepa e saunia ai, faaopoopo atu i meaai saunia po o meainu.

Anna, 45 tausaga, faletua
Ua tele loʻu mamafa talu mai loʻu laʻitiiti, ma i le matua na ou maua ai le maualuga o le toto toto, o loʻo i ai le tele o le cholesterol. Sa faasa mai e le fomai ia te aʻu ou te 'ai i lauti suamalie, paluga, pusa. Ma ou te alofa tele i nei mea uma, e le mafai ona ou 'ai, ae o lea ua latalata mai le suamalie. I le taimi muamua, na ou tiga seia oo ina fautuaina aʻu e le fomai e faaaoga se stevia sugar. Sa ou fefe i aʻafiaga, pei o isi mea, ae o Stevia ua saogalemu atoatoa, ma o lenei ua ou faamaloloina i se auala fou. O le suka e masani lava, o le mamafa na paʻu i le 6 kilokalama i le masina muamua. E oo lava i suʻega toto ua faʻaleleia!

Eugene, o se penisini, 71 tausaga.
Talu mai le 56 tausaga, ou te le 'aina fualaʻau, o mea uma ona o le siama o le isesa 3 tikeri. Sa ou aoao mai se tuaoi e uiga i stevia, na vave ona ou faatauina, i le taimi nei ou te inuina laʻu lauti suamalie ou te fiafia i ai, sa ou aoao e faaopoopo i ai le matutu i le falaoamata ma le tuufaatasia. O le mea aupito sili ona ofoofogia o le mamafa na amata ona paʻu, o le malamalama, ma e leai se vaivai, e pei ona i ai muamua.

Marina, 23 tausaga, loia.
Ma ou te leʻi fiafia lava i le stevia. E matua le taugata ma saogalemu, ae o le tofo e le o se mea na ou faamoemoeina. E manaia tele, e le fetaui ma au.

O le mea moni, e tatau ia te oe ona faʻaaoga lenei suka pe leai foi, ae o Stevia lea ua manatu o le sili, lelei ma taugofie le suka e suitulaga i le aso. Ina ia malamalama po o le a le suamalie e mafai ona faʻamalo ma e le aoga, seʻi o tatou iloa atili e uiga ia i latou taitoatasi.

Fructose - o se mea suamalie masani

O le tele o meaʻai, suamalie, suamalie, kuki mo le maʻisuka ua faia i luga o le suka.

O lenei gaʻo masani e maua mai i fualaau aina ma vine, e maua i le nectar o laau totō, meli, fatu ma laau afu.

Fructose benefits

  • 1.7 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo,
  • 30% le itiiti ifo o kalori nai lo le suauu
  • e le faʻateleina le maualuga o le suka toto, o le mea lea ua faatagaina ai i le maʻisuka,
  • o loʻo i ai mea e puipuia, o lea e mafai ai ona e seleseleina faʻapipiʻi, faʻasao, marshmallows, jams, ma isi, mo le lumanaʻi
  • e faʻamavaeina ai le oona i totonu o le toto, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina mo gaʻo tuʻi o le tino i meainu malolosi,
  • pies ma isi fugala o le fructose bunni e sili atu ona vevela ma malulu.

Faʻafitauli o le Sorbit

  • I le tele o aofaiga, o le Sorbitol e mafai ona mafua ai le afaina, afu, vomiting, ma isi faaletonu o le gastrointestinal tract.
  • O le Sorbitol o loʻo i ai le tele o le kalori, e 53% le maualuga nai lo le kalori mea o le suka.
  • Le fautuaina mo i latou oe filifili e leiloa le mamafa.
  • Aua le faʻateleina le sili atu i le 30-40 g o le sorbite i le aso.
3

Xylitol Faʻamanuiaga

  • E faʻaleleia le tulaga o le oral vevela, aua e le faʻaumatia ai le nifo nifo, ma puipuia ai le atinaʻeina o caries. Talu ai ona o lenei meatotino, e masani ona aofia ai i le fufuluina o gums ma gutu o le gutu, vailaʻau faafomaʻi, nifo.
  • Faʻavave lemu i le toto e aunoa ma le faateleina o le suka.
  • E faʻamalosia le galuega faalilolilo o le manava, e faʻaleleia le tafe o le talo.

Erythritol - o se suamalie masani (E968)

O lenei vailaʻau e maua mai fualaau e pei o le paʻu, pi, vine, lea e aofia ai le 40 mg i le kilokalama o oloa, faʻapea foʻi ma le melon, lea e sili atu - 50 mg i le 1 kg.

O le Erythritol e maua foi i le gaosiga o masini, tapioca ma isi oloa gaosi.

Faamanuiaga o le Erythritol

  • mea maualalo ile kalori - 0.2 kcal / g,
  • gafatia e tu ai le mafanafana i le 180 tikeri C,
  • sili ona lelei e pei o le suka masani
  • malosi 0 0 kcal,
  • puipuiga o siaki ma faafitauli o tautala,
  • e mafai ona faʻaaoga mo le oona ma le maʻisuka,
  • manaia, e pei o le mimiti.

Faʻatau le erythritol

E mafai ona e faʻatau le erythritol i nei tau:

  • "Sukrin" mai Funksjonell Mat (Norway) - 620 r i le 500 g
  • 100% erythritol "mai Now Foods (USA) - 887 p mo le 1134 g

E tele taimi e aofia ai le erythritol i sauniuniga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mea suamalie suamalie.

Ma o le manatu lea a Dr. Kovalkov e uiga i mea suamalie:

I le isi mataupu, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i suamalie suamalie, e pei o le saccher, cyclamate, aspartame, acesulfame potassium, sukariite.

Sweeteners Fit Parade, Milford - Iloiloga

O meaʻai suamalie suamalie e masani ona taʻua o mea suamalie, aua e le o ni mea suamalie lelei uma. Latou te le o gauaiina e le tino, na o le na o le le malie o se tofo suamalie.

O le tele o gaosi oloa e faia ni mea suamalie fou e ala i le tuʻufaʻatasia o oloa gaosi ma sui o le suka.

I luga o le laulau e mafai ona e iloa mea suamalie e sili ona taatele, aoao e uiga io latou faamanuiaga ma mea leaga.

IgoaIgoa FaʻatauE aofia i isi fualaauO faʻamanuiagaFaʻaleagainaE faatagaina i le aso
Saccharin (E954)Talia le io, Sufulu Sweet, Sweet "n" Maualalo, TwinSuga Suamalie, Milford Zus, Sucrasite, SladisCalorie Free
100 papalama = 6-12 kilokalama o le suka,
tetee i le vevela
faʻasaʻo ile siosiomaga
Lafo lelei le tofo
E aofia ai tino o le tino, e le mafai ona faʻaaogaina. I luga o se manava gaogao
Malosiaga faʻaleagaina faʻamaʻi gallstone,
Faasaina i Canada
Le sili atu ile 0.2g
Cyclamate (E952)Wiklamat potassium,
Sodium cyclamate
Zuckley, Susley, Milford, Diamond30-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka,
e leai ni calories
maualuluga pe a vevela
Faateleina le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le vevela,
Faasaina i Amerika ma atunuu o le EEC,
Faʻaleleia le gaioiga a isi manuʻa,
e le mafai ona faʻaaoga mo gasegase fatu, i le taimi o le maʻitaga ma le susu
10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino pe le sili atu ile 0.8 g i le aso.
Aspartame (E 951)Sweetley, Slastilin, Sucraside, Nutris-VitSurel, Dulko ma isi. I lona tulaga mamā, ua gaosia i lalo o igoa NutraSweet poo Sladeks.180-200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suauu,
e leai se mea e teʻi
e leai ni calories
suia le 4-8kg le suka masani
e le mafai ona faʻamalosi
solia mo tagata mafatia mai le phenylketonuria,
o le pala o le aspartame e maua mai ai le methanol, lea e mulimuli ane faʻasao i le formaldehyde
Le sili atu i le 3,5 g
Acesulfame Potassium (E950)Sunett,
acesulfame K,
otisone
Eurosvit, Slamix, Faʻafeiloaʻi200 taimi sili atu le suamalie nai lo le sosolo,
teuina mo se taimi umi
e le o le kalori
e le afaina
e le mafua ai ona pala le nifo
e le o aʻafia i le metabolism, e le o aʻafia, e le faʻapipiʻiina i totonu o totoga o le tino ma e leʻo suia e le tino. E le afaina, ae ua leva ona faasaina i le US o se mea oonaLe sili atu i le 1g
SucraziteSurel, Sladis, Milford Suss, Taimi malieSuauu suamalie, Sladex, Argoslastin, Marmix, Sweetland, Fit Parade, Zucchli, Rio, Nutri Suite, Novasit, Ginlayt, Stastilin, Shugafri1200 papa-6kg sugar
0 kiliki
O lapisi e mafai ona kuka ma aisa
O loʻo i ai le Fua oona FuluicLe sili atu nai lo le 0.7g

E tusa lava pe leʻi faamalieina oe i nei faʻamatalaga ma mafua ai ona e teena, atonu o le ae le manuia, aua o nei mea suamalie uma o loʻo faʻaaogaina i totonu o le fale gaosi oloa ma le fale gaosi oloa. Latou te mauoa i meainu suamalie suamalie, ua faaopoopo i vailaau e taofia ai le ita.

Sui sui Suʻega para

O se tasi o mea e sili ona lauiloa na fetaui lelei, o se sauniuniga faigata e aofia ai, e pei ona faailoa mai i luga o le afifi:

  • erythritol (),
  • sucralose
  • osofaʻiga o le rosehip
  • stevoid (E960).

O le kalori content is 3.1 kcal mo le 100g

Suga mai stevia e maua mai e ala i le aveeseina mai lau laʻau. Ae ui i lea, o le eseesega i le va o le stevia masani ma le pito i tua e matua lelei lava - o le steviosit e le o se mea masani e pei o le laau lava ia, o se mea na maua mai e ala i vailaau kemisi i le fale gaosimea.

Rosehip extract - o le mea sili ona natura o mea uma o loʻo i totonu o le suka e suitulaga i le parakalafa.

O tagata gaosiga e talanoa e uiga i le le lelei o le fualaau faasaina, ae tutusa lava ma le aspartame, lea na mulimuli ane amanaia e matautia. Chlorine e mafai ona afaina ai le tino.

Mataʻituina le vitio saogalemu a FitParada

Iloiloga le aloaia a Fit Parad

Mai le iloiloga a tagata faatau o le Suiga sugar sucde, sui ai o lenei fualaau faasaina e le afaina tele . O faʻamatalaga nei na aoina mai tagata eseese na faitio e uiga i:

  • faaitiitia le puipuiga,
  • se seti o isi pauna faaopoopo,
  • o le tupuga o mea e mafua ai le faʻamaʻi,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • faafitauli gastrointestinal,
  • le faʻaalia o le tino,
  • popolega popole.

E mafai ona e faʻatauina le suamalie teuteu i totonu o se fale talavai po o ni ofisa faapitoa o supermarkets. O le tau o faʻatulagaga e faʻatulagaina mai le 180 i le 500 rubles i le 400g. E faia i afifi, faletupe, sachets, papa.

Sweetener Milford

O lenei suamalie e maua mai i ituaiga eseese i lalo o igoa eseese.

E mafai ona avea ma ituaiga nei:

  • Milford Suss (Milford Suess): faavae - cyclamate, saccharin,
  • Milford Suss Aspartame (Milford Suess Aspartame): e faavae ile aspartame, 100 ma le 300 papa,
  • Milford ma inulin (o se vaega o sucralose ma inulin),
  • Milford Stevia (faʻavae i luga o le pepa Stevia),
  • Milford Suss i le foliga o le suavai: e aofia ai le cyclamate ma le saccharin.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea taʻitasi o loʻo iai i le laulau ma tusi a oe lava faʻataʻitaʻiga e uiga i mea lamatia ma faʻamanuiaga o nei suālaʻau.

Fai mai le vitio e uiga i meatotino a Milford:

Le manatu o se fai meaʻai

O le alofa mo laʻau suamalie o le masani lava lea e pei o isi uma mea ua fai ma vaisu a tagata. Pe o le leai foi o le faaaogaina o mea suamalie o le pisinisi a tagata uma e nafa ma latou soifua maloloina. Afai e le mafai ona e foia le alofa o laʻau suamalie, faʻaaoga suauu e masani ai ma le le faʻasaina (), mo se faataitaiga, Stevia. Ae afai e te filifili e lafoai lau laʻau suamalie, e mafai ona e foia ou manaʻoga i le tusa o le tolu vaiaso. O le mea tonu lea e manaʻomia e maua ai soʻo se masani. E matua mafai lava ona leai ni suka pe sui foi, aua o loo i ai pea i totonu o fualaau faisua, fualaau aina, i faleoloa sauniuni ma oloa . O lenei mea e aoga e le gata mo i latou ua leva ona mafatia mai le maʻisuka po o le tele o meaʻai, ae mo tagata soifua maloloina.

Talu mai le mea fou o mea suamalie, o feeseeseaiga e uiga pe latou te afaina pe leai foi. O le mea moni, o loʻo i ai mea manogi e le afaina, ae o loʻo i ai mea e ono afaina ai le tino. O le mea lea, e te manaʻomia se malamalamaaga lelei o le suka e mafai ona e faʻaaogaina, ma fea o mea e sili atu e le aoga. Na faʻapefea ona faia mea suamalie? Chemist Falberg ua manatu o ia o le fatuga o le saccher. Na ia iloaina e iai le suka e sui ai, pe a tasi le aso, i le tago atu i se fasi falaoa i lona gutu, na ia lagona le fiafia i le taimi mulimuli. Na iu ina galo ia te ia ona fufuluina ona lima pe a uma ona faigaluega i le fale suesue. O le mea lea, na toe foi atu ai o ia i le fale suesue ma faʻamaonia lana tulimanu. O lea na faʻaalia ai le suka. Sweeteners: faʻamanuia pe faʻaleagaina? Sugar substitutes e gaosia ma masani.O le suamalie e maua mai i se mea faʻapitoa ma aofia ai le tele o calorie nai lo mea masani. Ae latou te aʻafia foi i le itu: latou te saofaga i le faateleina o le fiaʻai. E mafua lenei mea i le mea moni e lagona e le tino se suamalie suamalie ma faʻamoemoe ai le faʻaaogaina o gaʻo. Ma talu ai latou te le ulu atu, ona oʻo lea i le ao o mea uma e gaosi ai meaʻai gaʻo o le a mafua ai se lagona fiaaai. Ma o lenei mea o le a aʻafia ai le numera. O le mea lea, e aoga ai le salamo i nai calories mo le tino, pe afai e te malamalama o loʻo e 'ai atili? O suamalie suamalie e aofia ai le sucrasite, saccharin, aspartame ma isi. Ae o loʻo i ai mea e masani ona maua i le suka. O nisi oi latou e le maualalo i le suka i le kalori, ae sili atu ona aoga. E le gata i lea, o le i ai o ia mea suamalie mo le maʻisuka o se auala sili ona lelei mai le tulaga pe a le aoga le taumafaina o le suka. O mea suamalie faalenatura e aofia ai le meli, xylitol, sorbitol, ma isi. Suauu sui - fructose .. O le lelei o le fuafasi. Latou te alolofa ia te ia ona e sili atu lona suamalie nai lo le suka, o lona uiga o le itiiti ifo o le salu e faʻaaogaina e faʻamalieina ai se mea. E mafai foi ona faʻaaoga e le maʻisuka. Fagaga o le fructose (faʻaleagaina le leaga) Aua le ave faʻamalosi. Muamua, o le faʻaaogaina o le suauu, ei ai le tulaga lamatia o le mauaina o faafitauli o le fatu, ma le lona lua, o le fructose i totonu o le tino e avea ma faavae mo le fausia o gaʻo. O le mea lea, afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, o le fructose e sili atu le faʻagata. Se fua saogalemu o le fructose i le 24 itula e tusa ma le 30 kalama. Sweetener - sorbitol (E 420) O le Sorbitol o se isi sui o le suka e masani ona maua e masani lava i apricots ma ash ash. E faʻaaogaina e le maʻisuka. E le fetaui lelei mo le leiloa o le mamafa - e tolu taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka. Ma i calories e le o lalo ifo ia te ia. Pros of sorbitol O le Sorbitol e fesoasoani i oloa e le o se mea leaga mo se taimi umi. E le gata i lea, e faʻaosofia ai le gaioiga o le manava ma puipuia ai le aoga o mea aoga mai le tuʻuina atu o le tino ao lumanaʻi le taimi. Faʻatauga o le sorbitol (faʻaleagaina) E le gata i lena, faʻaaogaina le sorbitol i le tele o mea, e mafai ona e maua le mamafa, ae maua ai foi le manava ita. Ole fua saogalemu mo le sorbitol e tutusa ma le fructose - i totonu o le 40 kalama. Xylitol sugar substitute (E967) O le le maua o le mamafa i le faʻaaogaina o le xylitol o le a faʻavaivaia foi, aua e pei lava o le kalori-tamaoaiga e pei o le suka. Ae afai ei ai faafitauli i nifo, ona sili atu lea ona sui le suka i le xylitol. O le faʻaaogaina o le Xylitol Xylitol, e pei o isi mea e masani ona maua i le suka, e mafai ona faʻaaoga e tagata maʻisuka. E le gata i lea, e faʻateleina ai le metabolism ma faʻaleleia le tulaga o nifo. Faʻasologa o le xylitol (faʻaleagaina) Afai e te faʻaaoga le xylitol ile aofaiga e le faʻamapulaʻa, o loʻo i ai se tulaga lamatia e maua ai le manava ita. Saogalēmū saogalemu i aso uma ile 40 kalama. Sweetener - saccharin (E-954) E faʻaaogaina foi i le gaosia o le suka i luga o le suka. E fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. E le gata i lea, e maualalo i calorie ma e le o aʻafia e le tino. Faʻapitoa o le saccharin E fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ona e sili atu ona suamalie nai lo le suka, o lona uiga e tatau ona faʻaitiitia sina mea itiiti. Ma e leai ni calories i totonu. Faʻamatalaga o le saccharin (faʻaleagaina) Saccharin e mafai ona afaina ai le manava o se tagata. I nisi atunuu ua faasaina foi. E aofia ai foʻi ma meaola o le tino e mafua ai maʻi tuga. I le lautele, saccharin, pe afai e taugata, e seasea lava. Saogalēmū saogalemu: e sili atu le le sili atu i le aso o le 0.2 kilokalama. Sugar substitute - cyclamate (E 952) E le suamalie le cyclamate pei o le saccher, ae peitai, e sili atu le suamalie nai lo le suka. E le gata i lea, o lona tofo e sili atu ona manaia nai lo le saccher. Le lelei o le cyclamate Afai e manaʻomia lou leiloa o le mamafa, e mafai ona e faʻaaogaina le cyclamate nai lo le suka. E matua suamalie i le vai, e mafai ona faʻaaogaina e suamalie le lauti poʻo le kofe. E le gata i lea, e maualalo tele i calories. Cons o le cyclamate (ono afaina) E tele ituaiga o cyclamate: calcium ma sodium. O le mea lea, o le sodium e mafai ona afaina ai se tagata o loʻo mafatia i le fatuina fatugao. E le mafai foi ona ave pe a fafagaina ma maitaga. Ma le isi, i totonu o atunuu o Europa ma le Iunaite Setete e le mafai ona maua. Ae e le taugata tele, o lea e lauiloa i tagata Rusia. Ole fua saogalemu e le tatau ona sili atu ile 0.8 kalama ile 24 itula. Sweetener - aspartame (E 951) O lenei suālaʻau e faʻaaogaina e faʻafiafia ai mea inu ma inu tele, aua e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, ma o le mea lea o lona faʻaaogaina e sili atu ona aoga. O loʻo maua i le paʻu pepa ma i totonu o le laulau. E i ai se fiafiaga mulimuli ane. Pros of aspartame E leai ni calories i aspartame. E aoga foi le faʻaaogaina. Faʻasologa o le aspartame (faʻaleagaina) O lenei suka e suia i le maualuga o le vevela. E le gata i lea, mo tagata o loʻo mafatia mai le phenylketonuria, e mafai ona afaina ai se faʻaleaga. O le saogalemu o le aspartame e tusa ma le 3 kalama i le 24 itula. Sugar sui - Acesulfame potassium (E 950 po o le Tasi Lelei) Acesulfame mea sili ona suamalie e sili atu le suamalie nai lo le suka, pei o meaʻai suka muamua. Ma o lona uiga o loʻo faʻaaogaina lelei mo le sauniuniga o mea inu ma suamalie. Pros of Acesulfame Potassium E le oi ai calories, e le o aʻafia e le tino ma e vave ona faʻaaogaina. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina mo tagata mamaʻi - e le afaina ai allergies. Faʻamatalaga o Acesulfame Potassium (faʻaleagaina) O le mea le lelei muamua o lenei suamalie o le aʻafiaga i le loto. O le galuega a le loto e faʻalavelaveina, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga. O le mafuaaga mo lenei methyl ether. E le gata i lea, ona o le faagaeetia o le malosi o le tino, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tina talavou ma tamaiti. O se fualaau saogalemu e oʻo atu i le tasi gram i le 24 itula. Sugar sui-sukrazit. O lenei suka e suitulaga e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka. E le o aʻafia e le tino. O papa maʻalaʻau foi ei ai se pule faʻatonutonu. Pros of sucracite Succrazite e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e leʻo iai calories. E le gata i lea, o le tamaoaiga. E tasi le pusa e mafai ona suia le 5-6 kilokalama o le suka. Faʻatauga o le sucracite (faʻaleagaina) O se tasi o mea e faʻaaogaina ai pepa maʻalaʻau o le mea oona i le tino. Ae o le mea nei, o nei fualaau aina e leʻi faʻasaina. O le mea lea, pe a mafai, e sili atu le le faʻaaogaina. Ole fua saogalemu e le tatau ona sili atu i le 0.6 kalama i le aso. Stevia - O se Suiga Faalenatura mo Suga (SWETA) Stevia e tupu i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. Latou te inu vai. O le mea moni, e le suamalie e pei o le suka gaosi, ae o le natura. E le gata i lea, e manuia ai le tino. E mafai ona maua Stevia i ituaiga eseese, ae sili ona faigofie ona faʻaaoga i le paʻu. O mea faʻapitoa o Stevia Stevia e manaia ma e le taugata. E le gata i lea, e le faateleina ai le suka o le toto, o lona uiga o maʻisuka e mafai ona faʻaumatia. I le faaopoopo atu i ai, o le stevia e itiiti ifo kalori nai lo le suka, o lea o le a aoga i tagata uma e mananao e aveesea le mamafa. Faʻasologa o Stevia Stevia e leai se faʻasaga. O se vaega saogalemu e tusa ma le 35 kalama i le aso e tasi. A tatou vaʻai pe o le a le ituaiga o aʻafiaga o mea manogi suamalie o nisi taimi, tatou te fiafia ai e le o faʻaaogaina. Ae aua nei vave faanatinati i faaiuga! Ae faʻapefea mea uma tatou te faatauina i faleoloa? Mata e faʻaalu moni e le kamupanī le tupe i le faʻaaogaina o mea suamalie masani? E leai. O le mea lea, tatou te 'aina le tele o mea suamalie, e aunoa ma le iloa e uiga i ai. O lea la, e tatau ona e faitauina ma le totoa le tuufaatasiga o oloa i luga o le afifiina ma taumafai e 'ai i mea maloloina ma mea masani, e aofia ai mea suamalie.

I aso nei, e 2 vaega tele o mea suamalie: natura poʻo fualaau faisua ma mea faʻapipiʻi. O le mea muamua na faia mai mea masani masani (mai fualaau aina ma vine), o nei mea mulimuli e maua mai. O le suamalie e faʻaaogā ma le faʻaaogāina i meaʻai, fale faʻafiafia ma falemaʻi mo le faʻaopopo i falaoamata, meaʻai, meainu ma vailaʻau. Mo le pulea e le tagata o ia lava, o mea faaopoopo e maua i foliga o timu poʻo papa.

O suamalie ma suamalie e mafai ona faatauina i falemaʻi ma faleoloa tetele i matagaluega o meaʻai ma le maʻisuka nutrition.

Ituaiga o Sweeteners

Afai e te le masani i ana mea e maua ai le suka ma e te leʻi faʻatauina i latou, e le o lona uiga e te le faʻaaogaina, aua e mafai ona latou i ai i ni meaʻai eseese i le avea ai o se mea e sili ona lelei. Ina ia iloa lenei mea, e tatau ona e iloa po o le a le numera E faʻaigoa nei mea faaopoopo ma suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo i luga o le igoa o le oloa na faʻatauina.

O suʻesuega faʻaleaganuʻu e sili atu ona aoga ma saogalemu. O mea e sili ona suamalie faʻasamaʻi e sili atu ona itiiti nai lo i latou i le aoga faʻaleʻaleʻa na o sina vaega lava. Ae ui i lea, o tagata e le faʻatauvalea, faʻaaogaina le le malamalama o tagata faʻatau, e mafai ona pasi se oloa gaosia e avea o se mea faʻapipiʻi. O le mea lea, e taua le iloa o ituaiga ma igoa o tagata sili ona lauiloa i aso nei.

Faʻaopoopoga faalenatura e aofia ai:

Xylitol (E967) - faʻaaogaina mo le gaosia o meainu ma le suʻaina o meaʻai.
Sorbitol (E420) - maua mai le sorbitol ma fualaau.
Isomalt (isomalt, maltitol) (E953) - o se faʻaopoopoga o augatupulaga fou, ei ai meatotino a se probiotic. O loʻo faʻapipiʻiina mai le sosolo.
Stevia o se siʻosiʻomaga o le Amerika i Saute Amerika, o le mea aupito sili ona saogalemu le suitulaga, e ui lava o lona tofo o se mea itiiti ifo i isi mea faʻaopopo.
Fructose - na faia mai fualaau aina ma fualaʻau, le manogi sili ona maualuga-kalori.

O mea suamalie masani lauiloa e masani ona maua mai (e maua mai i le paʻu o le citrus), erythritol ("melon sugar"), glycyrrhizin (aveese mai licricice (licricice)), moneline ma thaumatin (suamalie e faavae i luga o le natura o puipuiga). O nisi e le masani ona o le mea moni o la latou gaosiga e taugata tele, ma e le o malamalama lelei le aafiaga.

O mea e leai ni mea e maua mai le suka e:
Aspartame (E951) o le sili ona lauiloa ma le taugofie.
Acesulfame (E950) o se faʻaopoopoga ma le tele o faʻailoga.
Saccharin (E954) o le sili lea ona fesiligia, ae sili ona lauiloa.
O le sucralose o le mea sili lea ona suamalie (600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka).
Cyclamate (E952) - talafeagai mo meainu.

Le eseesega i le va o nei vaega e lua o mea suamalie i lo latou malosi. O le natura ei ai ni tikeri eseese o mea e maua ai caloric ma e le mafua ai se tui malosi o le inisalini i totonu o le toto, e le pei o le suka ua faamamaina, talu ai ona latou faasolo malie lemu.

O mea ua taʻua i luga ua manatu e faatagaina i Rusia (i isi atunuu, o nisi o ia mea ua faasaina).

E manaia le manogi?

O le faʻaaogaina o suka e mafai ona i ai aʻafiaga leaga nei:

  • O le mamafa o le mamafa e tutusa ma le faiga e tasi pe a faʻaaoga le sucrose (cane poʻo le suka sugar).
  • O nisi supplements e mafai ona mafua ai le manava.
  • O nisi mea suamalie e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto.
  • I nisi tulaga, o mea suamalie e faʻateleina ai faʻaaliga o le le atoatoa.
  • O nisi o supplements ua faʻailoaina i le phenylketonuria, o se maʻi tuga tuga.
  • O meaʻai suamalie ma le sulfamide e faʻasaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faʻapea foi ma tamaiti, talu ai o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le tino.
  • I le maea ai o suʻesuʻega uumi, o le aʻafiaga o le gasegase o nisi o suka, na mafua ai ona faʻasaina i totonu o le tele o atunuu (e pei o le sodium cyclomatate, saccharrin, etc.) - o le mea lea, e tatau ona e filifili le faʻaopoopoga ma le faʻaeteete tele.
  • O suamalie suamalie e le o aʻafiaina e le tino ma e le mafai ona afua mai i le natura.

O le muamua o suamalie suamalie, lea na sili atu i le selau tausaga talu ai. 300-400 taimi le suamalie lea e maua ai le suka. E i ai se tofo metotia. E talitonuina e mafua ai le faʻateleina o cholelithiasis. E mafai ona faʻaosoina le fausia o tino. I popo tetele, mafua ai le kanesa o le vevela. I totonu o Amerika ma Kanata o loʻo taʻua o se carcinogenene ma ua faasaina ona faʻaaogaina.

O se mea e sili ona lauiloa ma masani ai le suamalie. E faʻaaogaina i le silia ma le 6000 oloa eseese. E masani ona faʻaaogaina i le taumafataga, o se vaega o vailaʻau, e aofia ai vitamini a tamaiti, meaʻai inu.

E tele talanoaga e uiga i le lamatiaga o le sopartame. O mea moni na tuʻu mea uma i lona tulaga - e ono afaina pe a vevela. O le mea lea, o le aspartame e tatau ona aloese i ipu e faʻaalia i le vevela poʻo le kuka. E faapena foi, i atunuu vevela ma so o se isi lava nofoaga ma le maualuga o le ea, o le aspartame o le a amata ona solo.

Ua oʻo nei i le 30 ° C, e faʻaleagaina i le formaldehyde (o le tino o le A carcinogen), methanol (i le tele o mea e matua matautia tele) ma le phenylalanine (mea oona e faʻatasi ma isi proteins). O se taunuuga o lenei mea, o se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, ua faamaonia ai e faapea, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, o lenei suamalie e mafua ai le gaogao, gaioiga, vevela, palapitations, tiga o le ulu, allergies, atuatuvale, susu, le lava, ma e mafai foi ona oo atu ai i le kanesa o le faiai (ona e afaina ai i lana galuega). Aemaise lava, e tatau ona aloese mai tina ma tamaiti maʻitaga.

E mafai ona faaosofia ai allergies (dermatitis).

Manu suamalie faalenatura e maua mai fua. 53% sili atu kalori nai lo le suka, o lea e le fetaui mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. E i ai sona aafiaga leaga. E i ai nisi faʻasolega ma e fautuaina i atopa o le sili atu i le 30-40 kata i le aso. I fuainumera tele (sili atu ma le 30 kalama i le taimi), e mafai ona mafua ai le gaioio, afaina, le fiafia i le mafaufau ma le manava, ma faateleina le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto.

E masani lava ona faʻaaogaina i nifo ma mea manogi, ma e le pei o le suka e le faʻaleagaina le tulaga o nifo. E sili atu nai lo le sorbitol laxative ma le choleretic aafiaga. Ae e afaina ona o le tele o tui, e mafai ona tupu aʻe le mumū o le gallbladder (cholecystitis), ma oʻo lava i le kanesa o vevela.

E ono mafua ai le le atoatoa o le acid-base i le tino. O le fructose excessive e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le ate ma le cardiovascular system. Talu ai ona o totonu o le ate o le fructose, o lenei mea e mafai ona faʻavaivaia ai lona gaioiga, mafua ai le maʻi o le gasegase.

Sweeteners mo le mamafa o le mamafa

O le toʻatele, e masani lava, fesuiaiga i le suka ona o le mamafa o le mamafa (naunau e leiloa le mamafa), poʻo ona o le faʻasaina o le suka mama - ona o se faʻamaʻi (maʻi suka, ma isi).

Ae e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o suamalie suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafeagai i le manaʻo e aveesea le mamafa. A uma, pe a ulu le suka i le tino o le tagata, e maua ai le inisalini ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto. O le gaioiga lava e tasi e tupu i le faʻaaogaina o mea suamalie e maualalo-calorie - o le tino ua saunia mo le gaosiga o gaʻo, ae e leʻi mauaina. Ma pe a sau mai gaʻo vailaʻau mai soʻo se isi lava oloa, ona amata lea e le tino ona faʻapipiʻi le tele o le inisalini, ma maua mai ai le gaʻo.

E le gata i lea, o soʻo se mea e maua ai le suka e faaosofia ai le manaʻo, o le mea moni e ono aʻafia mulimuli ane ai le maua o le mamafa. O le mea lea, o le faateleina o le naunau mo le suamalie i le taimi muamua e mafai ona maua ai le mamafa o le maua, oona, ona taitaiina atu ai lea i le maʻisuka (e ui lava e tupu le isi auala i tafatafa). O le mea lea, o le faʻalauteleina o nei oloa e avea o meaʻai ma le maʻisuka meaʻai ua amata ona finau tele. Ma o le faasalalauina o le kapalai o le kalori o loʻo maua i le tele o le mamafa o le kalori.

O le tele o mea suamalie faalenatura ei ai se mea e sili ona maualuga lona kalori, o lea e tatau ai ona e mafaufau i lenei mea pe a filifilia i latou mo meaai.E mafai ona fesoasoani le suka o le suka maualalo-calori meaʻai i le mamafa o le paʻu ona o le maualalo o le kalori. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le stevia ma le erythritol e masani lava e leai se aoga o le malosi ma e le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (aua le auai i le gaʻo gaʻo). I le faaopoopo atu i ai, o le stevia o loʻo i ai se lagona manaia tele ma o le a manaʻomia ai se vaega itiiti e faʻamalieina ai le manaʻoga mo suti.

E ui lava i mea leaga e pei ona taua i luga, o mea suamalie e mafai ona afaina ai le ola maloloina pe afai e le pulea ma faʻaaogaina.

Afai e te faʻaaogaina i se aofaiga talafeagai ma e le sili atu i le fua o aso taitasi, o le a le afaina tele ai le tino. E ui lava o lenei, e ui lava i lea, e mafai ona mafua mai i le natura o le suka.

Sweeteners ei ai meatotino lelei nei:

  • E talitonuina latou te fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma tausia mo se taimi umi.
  • Aua le aafia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, e faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • O mea suamalie faalenatura e suamalie i le eseese o tikeri - e le gata ina sili atu le suamalie ma sili atu (tulaga faigata). O suamalie suamalie (e pei o le stevia) e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e mafai ona faʻaaogaina i ni tofo laʻititi. I le suamalie, o nei mea e sili atu le taua nai lo le suka, o lea mo se suamalie suamalie latou te manaomia e faaopoopoina i ai sina mea laitiiti.
  • O nisi mea suamalie o loʻo i ai ni mea e puipuia ai: o lenei mea e mafai ai e meaʻai ona tumau le aoga mo se taimi uumi.
  • Faaitiitia le lamatiaga o le pala o nifo. O sui o le suka e mafai ona matua aʻafia ai siama e faʻaumatia ai nifo, lea na mafua ai ona faʻaaogaina i le faia o nifo. O le suka e suitulaga i le xylitol ma le sorbitol ei ai lona aafiaga aoga i le tulaga o nifo, o isi mea suamalie e le lelei foi pe a faatusatusa i le suka.
  • O le Xylitol ma le sorbitol e iai foi se aafiaga leaga ma e masani ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi. O le mea autu e le tatau ona sili atu i le aso ole aso fautuaina - e le silia le 50 kalama.
  • O le tele o mea e sili atu ona taugofie nai lo le cane poʻo le sugar sugar.

O le filifilia o le suamalie e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi: o mea faʻapitoa taitasi e iloa e le tino i auala eseese.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • O le mamafa, isesa,
  • O ituaiga uma o le maʻisuka
  • Cachexia (vaivai tele),
  • Faʻamalalaina
  • Faʻi maʻi
  • Puipuia ma meaʻai gaʻo.

O mea suamalie e tatau ona aloese mai le faaletonu ogaoga o le fatu, o le vaevaega o le maʻisuka, o le faʻaleagaina o le tino o le lactic acid i maso (lactic acidosis), ma le edema pulmonary.

Ina ia aloese mai aafiaga le lelei o le suamalie i luga o le tino, e fautuaina e suʻesuʻe ma le totoa uiga uma o le oloa ma faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le talafeagai o lona faʻaoga ma le faʻatagaina o aso taitasi.

O le mea pito sili ona taua pe a faʻaaogaina mea suamalie o le faʻaleleiina. O le toʻatele, ia mautinoa e le aʻafia e le suamalie pe mamafa poʻo le soifua maloloina, amata ona faʻaleagaina i latou, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei.

E sili ona taua le malamalama e sili ona lelei le faʻaaogaina o suamalie masani, e pei o stevia ma isi. Aʻo latou e mananao e mumusu le suka mama e mafai ona faʻaaoga le meli poʻo le syrup suamalie, fualaau mama, fualaau mamago, lea e faaopoopo atu i le suamalie suamalie e mauoa i mea taua i le tino , ma saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. O le faʻaaogaina o vailaʻau kemisi e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le tino.

Gaʻo faatagaina o gaʻo

Ona o le tau maualalo o suamalie suamalie, o loʻo faʻaaogaina lelei i vaega eseese o le alalafaga taumafa. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o ni meaʻai, vevela, po o paʻu. E toatele e masani ona faʻaopopoina i latou uma i mea taumafa ma meainu, e ui lava e le tatau ona faia lenei mea.

O suamalie taʻitasi e iai lona lava mea i aso taitasi, lea e matua le fautuaina e sili atu i le:
Fructose - saogalemu pe a faʻaumatia e le silia le 30 gr. i le aso
Sorbitol - e le silia le 40 gr.,
Stevia - e le silia le 35 gr
Xylitol - e le silia le 40 gr
Saccharin - e leai se sili atu i le 0.6 g,
Cyclamate - le maualuga ile aso - 0.8 g,
Aspartame - e le silia le 3 gr.,
Acesulfame - maualuga 1 gr. i le aso.

Faamolemole ia matau o le tele o mea suamalie ua faatauina atu i lalo o igoa tau fefaatauaiga e pei o Novasvit, Sukrazit, Sladis, Neuge Sweet, Sweet One or Splenda. Aʻo leʻi faʻatau se mea suamalie, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa faatonuga mo le faʻaaogaina poʻo le pepa o oloa, ina ia le faia se mea sese i le filifilia.

O le sufuluga sui e mafai ona aumaia uma le manuia ma le afaina i lo tatou ola maloloina.

Mo le toʻatele o tagata e aʻafia i taʻaloga ma mataʻituina a latou meaʻai, o le fesili i le faʻaitiitia, ma le lelei, faʻaaogaina atoa o le suka ma meaai sugary, e talafeagai. Meaʻai ma meainu e masani ai e leai se suka e leai se mea e mafai ai. E le gata i lea, o le tele o tamaitai o loʻo pipii atu i lagona faʻafiafia. A maeʻa, o le sukalati e vave faʻaleleia ai le lagona, ma e oʻo lava i se ipu o mea manogi manaia e faʻafefe ai le kofe i le taeao o se sauniga e tatau ai, e aunoa ma se aso o le a alu ifo ai i lalo. O le auala talafeagai mai lenei tulaga o le faʻatau mai o se suka.

O aso nei o le a matou talanoa e uiga i le auala e mafai ona e faʻaaogaina ai suka e faʻaleleia ai meaʻai masani e le maua ai suauʻu, faʻapea foʻi ma le mafai ona faʻaaogaina fualaau oona i lau aso e aunoa ma le fefe e faʻaleagaina lou lava soifua maloloina.

Mea suamalie ma suamalie

Suʻu sui ma mea suamalie e maua i le tele o meainu inu inu.

O le mea lea, o vailaʻau uma e gaosia e le gaosi e sui ai le suka e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Sugar (substituted sugar) o vailaau e iai le caloric aoga latalata i le suka ma o loʻo aʻafia i le metabolism. O nei oloa e aofia ai le fructose, isomaltose ma le xylitol.
  • O mea suamalie o mea ia e leai ni mea e maua ai le kalori ma e le aʻafia i le malosi o le tino. O ia mea e aofia ai le saccharin, cyclamate, aspartame, sucratini ma le tuaʻoi.

O mea suamalie, e pei o mea suamalie, e masani ma faʻapipiʻi. O meaola masani e aofia ai, muamua, mea e maua mai mea masani masani, ma, lona lua, o mea gaosia e maua mai i auala faʻaleagaina, e ui lava e tupu i le natura.

O sui o le suka gaosi suamalie o loʻo maua ai siama e le maua i le natura.

O le mea moni, pe a filifilia i le va o le natura ma mea inu, o le filifiliga muamua e tatau ona sili atu. O le, i se mea maualalo, saogalemu mo le soifua maloloina.
Ae faʻapefea ona malamalama, vaʻai i luga o le fata o mea taumafa meaai i totonu o le supamaketi, o fea o ipu e sefulu e tuu i totonu o le ato? Sei o tatou faʻataʻoto faʻatasi le mea e suitulaga i le suka poʻo le suamalie, ma o le a le mea e tatau ona filifilia mo i latou e mananao e aveesea le mamafa ma e le afaina ai lo latou soifua maloloina.

O le aoga o le suka e suitulaga i le suka, o le faʻafefe malie lea, ia i ai se faasinomaga mataʻitusi. Ae e ui i lea, talu ai ona o lona faʻamaonia, o mea suamalie ua solia mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. E fautuaina i latou ia faʻamalieina atoa mea suamalie pe sui faatasi ma i latou.

Mea suamalie ma suamalie - manuia ma faʻaleagaina

O mea suamalie uma e toetoe lava a le afaina, ona o latou natura masani. Ae i le tele o mea suamalie, e eseese mea. O le leaga o mea suamalie e masani lava ona oʻo mai i lalo o le latou kalori. Ae o le afaina mai le faʻaaogaina o nisi mea manogi e mafua ona o latou aʻafiaga o le tino i le tino.

Seʻio tatou tilotilo i meaʻai e sili ona taatele o taumafa e faʻaaogaina e fai ma sui i le suka masani.

Faʻailoa Fiafia Tele

Sugar sui fructose e latalata i calories i le suka masani, ae o loʻo faʻagesegese lemu.

E pei ona taʻu mai e le igoa, o le fructose o se fualaau suamalie. O lenei suātini e sui lemu atu nai lo le sologa lelei (sukama), ae o le faagasologa o le metabolism e liliu i le glucose tutusa. E tatau ona faʻaumatia le fructose pe afai e leai se isi mea e sui i le suka, ma e aunoa ma ni laulaʻau e te le mafaia.

  • Faʻamatalaga masani.
  • O le sili atu i luga o le suka - e faʻagesegese ona faʻaalu.

Faʻafitauli

O se gaosi masani foi lea e maua mai i le pisinisi e ala i le faʻamalosia o le suauu. O le natura o se mea masani o le meli ma le suka. O le mea moni, o mea faavae o lenei suka e suitulaga e tutusa ma le fua o le fusi.

  • Faʻamatalaga masani.
  • E le fetaui mo i latou e mananao e aveesea le mamafa.
  • Faʻalūlū lemu e aunoa ma le faʻamaʻiina o le inisalini i totonu o le tino.

Xylitol, pe o le a lava le uiga ese, atonu o le faʻamaina o le ava malosi. O loʻo maua mai tioata matagofie mai otaota mai mea e gaosia ai laau: masini suauu, paʻu mata, ma fafie. Xylitol, e ui lava i lona kalori ihi, ua faʻagesegese lava. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei suka e suia ai le malosi o le aʻafiaga i le tulaga o nifo ma nifo.

  • Faʻamatalaga masani.
  • E fetaui lelei mo i latou e mananao e aveesea le mamafa (i ni vaega laiti).
  • Faʻavave lemu, lelei e afaina ai le soifua maloloina o nifo ma le ooto.
  • O le maualuga o le xylitol e mafai ona mafua ai le pala.

Saccharin (E954)

O le mea muamua lea e sili ona suamalie e tatala ai la matou lisi. O lea, fiafia, talavou chemist, saccharin o le imide o le 2-sulfobenzoic acid. O tioata e leai ni lanu, e le mafai ona sosolo i le vai. Saccharin e tele taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e leʻo iai calories. E faavae i luga, o fualaau faasaina e pei o Sukrazit ua atiaʻe.

  • Faʻasoga mai fatuga.
  • E talafeagai mo dieters, aua e leai ni calories.
  • E i ai faʻaoga e mafai ona mafua ai le kanesa. Ae latou te le o faʻasaienisi faʻamaonia, pe o le faʻaaogaina o lenei oloa o se meaʻai pe leai foi ia te oe. O le vailaau faʻasaina ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina ma ua faʻaaoga lautele i le gaosiga o mea taumafa.

Aspartame (E951)

E pei o le saccharin, aspartame o se vailaʻau e taʻua o le L-Aspartyl-L-phenylalanine methyl. Aspartame ei ai le caloric aoga e latalata i le suka, ae talu ai ona o lona aofaiga e manaʻomia e maua ai se tofo suamalie e leai se aoga, e le tatau ona e amanaʻia nei calories. O suʻesuʻega o le a faʻaalia ai aafiaga leaga o le aspartame i le tino o le tagata e leʻi faʻatautaia. Ae ui i lea, e iloa lelei lava i totonu o le tino na teʻi i lalo i ni amino se lua ma le methanol. Amino acids, e pei ona e iloa, e leai se afaina ia i matou, i le isi itu, ae o le methanol, o le itu, o le mea sili ona malosi.

  • Faʻasoga mai fatuga.
  • E talafeagai mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa, ona o le mea moni e manaʻomia tele sina mea manaia.
  • I le taimi o le faaleagaina o le aspartame, ua fausia ai le methanol, lea e mulimuli ane faapaleniina i formaldehyde. O lenei vailaau e aafia ai le popolega ma le fatu cardiovascular o le tino. O le mea lea, matou te le fautuaina le faʻaaogaina o le aspartame e fai ma sui i le suka. O le mea e tupu ai, e maua i totonu o mea inu vevela, sukalati ma kesi.

Cyclamate (E952)

Cyclamate poo le sodium cyclamate o se vailaʻau e masani ona faʻaaoga i le gaosiga o mea inu gaʻo. E leai ni calories o le Cyclamate ma e le o aʻafia e le tino. I le taimi nei, ua faasaina le cyclamate i totonu o le Iunaite Setete, aua e mafai ona mafua ai le faaletonu o le gafa i totonu o tina maʻitaga.

  • Faʻasoga mai fatuga.
  • E fetaui mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, aua neʻi uu calories.
  • E ono mafua ai le faʻalavelave i le atinaʻe o le tamaititi i totonu o fafine maʻitaga. O fafine maʻitaga ua faʻasaina faasaina. O le mea lautele, matou te le fautuaina e faʻaaoga lenei vailaau, e tusa lava pe e le o se maʻitaga maʻitaga, ae, fai mai, o se tagata fafagaina lelei ma lelei.

Stevioside (E960)

Naʻo le suamalie faalenatura o le pito i tua.

O le pito i tua o le sauniuniga masani lea i la tatou lisi o mea suamalie. E maua mai. O le vailaau o loʻo i ai se tofo vaivai, e liu i le vai, ae le vave, ae i totonu o nai minute. O loʻo i ai le tele o kalori, ae e laʻititi lava ma atonu e le amanaiaina i le lautele.

I le vili o le stevia, o le suʻesuʻega faasaienisi ua totoina talu mai le 30s o le luasefulu seneturi. Faatasi ai ma suiga eseese, o lenei vailaau e tuuaia i meatotino mutagenic pe toe faʻafouina. I le taimi nei, leai se faʻamaoniga o aʻafiaga leaga i le tino o Stevia extract ua maua.

  • Faʻamatalaga masani.
  • E fetaui mo i latou e mananao e aveesea le mamafa.
  • O loʻo i ai se manatu e mafai e le pito i tua ona avea ma se mea faʻapitoa, ae le faʻamaonia e se mea.

Sucralose (E955)

Sucralose o se sui fou o le aiga suamalie, muamua na mauaina i le 80s. Leai se aʻafiaga leaga o le sucralose i luga o le tino o le tagata ua faailoaina. O lenei faʻaopoopoga e le o aʻafia e le tino.

  • Faʻasoga mai fatuga.
  • E fetaui lelei mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, aua e le o gauaiina e le tino.
  • E leai ni aʻafiaga leaga ile tino.

O le a le mea e filifilia e sui ai le suka?

O le mea lea, a uma ona matou faitauina a matou tusiga, e mafai e oe lava ia ona faia se manatu e uiga i le suka e suitulaga ia te oe. Ae i se tulaga aoao, e mafai ona e tuuina atu lenei fautuaga: afai e te le tele le mamafa o le tino ma e leai sau sini e aveesea le mamafa - e mafai ona e faʻaaogaina kulimi masani ma soʻo se mea suamalie masani. O mea e sili ona lelei e sili ona lelei i le lagona o loʻo gauaiina e le tino mo sina taimi ma o le maualuga o le kulukose i totonu o lou toto e le faʻateteleina tele.

Afai e te manaʻo e vavae ese ma le mamafa o le mamafa, ma e te manaʻomia se mea suamalie ma le leai se meaʻai, filifili vailaʻau vavalaʻau poʻo vailaʻau faʻasaina. O le mea autu o le manatua pea ao leʻi tuʻuina atu soʻo se meaʻai i meaai, e tatau ona e masani lelei i le suʻega fautuaina ma e le sili atu i ai.

Afai e te le maua nei mea suamalie o loʻo avanoa i se taimi lata mai, aloese mai le faʻatau sauniuniga o le aspartame poʻo le cyclomatate. E sili atu le gaʻo nai lo le tiga, a ea?

Taumafa lelei, aua nei galo e uiga i le tino faaletino ona sosoo ai lea, e tusa lava pe e inu se ipu lauti ma le suka sili ona masani, e leai se mea leaga e tupu.

Tuua Lau Faamatalaga