Atomax: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues, tau, iloiloga

Atomax e faatatau i fualaau-o fuainumera o le lona tolu o augatupulaga, e maua ai le lipid-lowering effect. O se tagata e faʻatautaia le faʻamalosi o le HMG-CoA reductase, o se enzyme e faʻamalosia ai se amataga vave o le faʻasologa o cholesterol.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e talafeagai i le togafitiga o le hyperchoistinemia ma siitia ai louroglobulin (TG). Faafetai i Atomax, o le lipid metabolism e mafai ona faʻasaina ma o aʻafiaga ogaoga o le maualuga o le cholesterol e mafai ona puipuia.

I lenei mea e mafai ona e mauaina faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga Atomax, faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, suʻega ole maʻi ma fualaau tutusa.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Atomax o se fualaau faasaina e fuafua i le taofiofia o le HMG-CoA reductase, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻasologa o le cholesterol i totonu o le ate. E le pei o fuainumera o le augatupulaga muamua, o Atomax o se vailaau o fatufatuga gaosia.

I luga o le maketi o falemaʻi e mafai ona e maua ai se fualaau faasaina ua gaosia e le kamupani Initia a le HeteroDrags Limited ma togalaau o le Nizhfarm OJSC, Skopinsky Pharmaceutical Plant LLC.

Atomax o loʻo i ai i ni pepa papaʻe e lapotopoto faʻatasi ma itu faʻapitoa. Mai luga o loʻo ufiufiina i se ata vali. E tasi le pusa e aofia ai le 30 papa.

O le laupapa e aofia ai le 10 po o le 20 mg o le mea galue - o le atorvastatin calcium trihydrate.

I le faaopoopo atu i le autu autu, o laulau taʻitasi ma lona atigi 'oloʻo i ai se aofaiga patino:

  • kesi gaʻocarmellose,
  • fufulu mama lekino
  • lactose free
  • magnesium stearate,
  • suauu maso
  • calcium carbonate
  • povidone
  • silikoni dioxide anhydrous colloidal,
  • crospovidone
  • triacetin

E le gata i lea, o nisi vaega o le titanium dioxide o loʻo aofia i le sauniuniga.

Le faiga o le gaioiga o le mea galue

E pei ona taʻua muamua, o le lipid-lowering effect of Atomax ua ausia i le taofia o HMG-CoA reductase. O le sini autu o lenei enzyme o le faaliliuina o le methylglutaryl coenzyme A i le mevalonic acid, o se vailaau o le cholesterol.

Gaioiga Atorvastatin i luga o potu o le ate, faʻaititia le aofaiga o le LDL ma le gaosiga o le gaosigala. E faʻaaoga lelei e tagata gasegase e maua i le hypercholesterolemia, e le mafai ona togafitia i isi vailaʻau e maualalo ai le cholesterol. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le saofai o le cholesterol e faʻalagolago i le fua o le mea autu.

E le fautuaina ia Atomax e ave i le taimi o se taumafataga, e pei 'ai e faʻaititia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina. O le gaioiga gaosi o loʻo faʻaleleia lelei i totonu o le vaega o meaʻai. O le maualuga maualuga o le atorvastatin e matauina i le 2 itula talu ona uma le talosaga.

I lalo o le faatosinaga o enzymes faapitoa CY ma le CYP3A4, o le metabolism e tupu i le ate, o se taunuuga o lea mea ua fausia ai metabolites parahydroxylated. Ona aveese lea o metabolites mai le tino ma le talo.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


Atomax ua faʻaaoga e faʻaititia ai le cholesterol. Ua faatonuina e le fomaʻi se vailaʻau faʻatasi ai ma mea taumafa paleni mo faʻamaʻi e pei o le matua, heterozygous aiga ma le hypercholesterolemia e le o aiga.

O le faʻaaogāina o laupepa e talafeagai foʻi mo le faʻateleina o faʻasalalauga o lauroglobulin (TG), pe afai e le aumaia e le togafitiga o meaʻai manaʻoga.

Atorvastatin e faʻaitiitia ai le cholesterol i tagata gasegase ma le hypercholesterolemia aiga, ae a le togafitia togafitiga ma mea taumafa e le faʻamautuina ai le gasegase lipid.

Atomax ua faʻasaina mo nisi vaega o tagata gasegase. O le faʻatonuga o loʻo i ai se lisi o faʻasalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  1. Tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.
  2. Le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu.
  3. Faʻasologa o le faʻamaʻi faʻamaʻi mai le amataga e le iloa.
  4. Vaʻavaʻavega ile vaega o le oloa.

O le vailaau faʻasaina ua faʻasalalau ma le faʻaeteete i le tulaga o le faʻamalosia o le tino, le le mautonu o le eletise, faʻaleagaina o le tino o le endocrine, maʻi o le ate, o le ava malosi ma le epilepsy, lea e le mafai ona pulea.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


O se mea tāua i togafitiga o Atomax o le tausia lea o se taumafataga faapitoa. O mea taumafa taumafa e fuafua e faʻaitiitia ai le taumafa o meaʻai e maua ai le maualuga o le cholesterol. O le mea lea, o le taumafa e aʻafia ai le faʻaaogaina o viscera (gaʻo, mafaufau), yolks egg, butter, fat fat, etc.

O le fua o le atorvastatin e eseese mai le 10 i le 80 mg. I le avea ai o se tulafono, o le fomaʻi o loʻo faatonuina le muamua muamua o le 10 mg i le aso. O le tele o mea e aafia ai le vailaau o fualaau faasaina, e pei o le maualuga o LDL ma le aofai o le cholesterol, o sini o togafitiga ma lona aoga.

O le faateleina o le tui e mafai ona faia i le maeʻa ai o le 14-21 aso. I lenei tulaga, o le faʻaogaina o lipids i le plasma toto e faʻatagaina.

A maeʻa le 14 aso o togafitiga, o le a faʻaititia le faʻaitiitia o le cholesterol, ma a maeʻa le 28 aso, ona ausia lea o le maualuga o le togafiti. Faʻasolosolo taimi faʻasolosolo, toe foʻi mai le lipeta metabolism i le masani.

O le afifiina o le fualaau faasaina e tatau ona teu i se nofoaga puipuia mai le susulu o le la mai tamaiti laiti. O le tau vevela o le teuina e eseese mai le 5 i le 20 tikeri Celsius.

O le soifuaga o le taligalu e 2 tausaga, pe a uma le taimi lea e faasaina vailaʻau.

Gafatia o le Faʻaleagaina ma le Vaʻaia


O le pulea lelei o le fualaau mo fualaau faasaina e matua faasaina.

Mai lea taimi i lea taimi, o se vailaau e mafai ona afaina ai se tagata maʻi.

Aʻo leʻi faʻaaoga Atomax, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le pepa o faʻamatalaga o loʻo taua ai le mea e ono tulai mai o na itu aʻafiaga:

  • Faʻafitauli o le fatufatuga o le tino: maʻi o le asthenic, le lava le moe po o le moe, moe i le misa, amnesia, vevela, maʻi vevela, faʻavauvau, maʻi susu, faʻafitauli nofofale, paʻuʻesega, neuropathy lautele, vevesi o le vevela, gutu malulu.
  • O gaioiga e fesootaʻi ma okeni aʻafia: o le atinaʻeina o le tutuli, vaʻavaʻagogo.
  • Faʻafitauli o le cardiovascular ma le hematopoietic system: phlebitis, anemia, angina pectoris, vasodilation, faʻasolosolo faʻamuamua, thrombocytopenia, faʻalauteleina le fatu, arrhythmia.
  • Le faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le faʻaogaina o le biliary: faamaʻi, manava, gasegase ma le vomia, tiga o le manava o le tino, hepatic colic, belching, burnburn, faateleina le gaosiga o le kesi, lapisi pancreatiti.
  • O gaioiga o le paʻu: vevela, vevela, eczema, fulafula o foliga, ata pueina.
  • Faʻafitauli o le masklokeletal system: musele maso o pito pito i lalo, tiga i totonu o konekarate o sooga ma tua, myositis, rhabdomyolysis, maʻi oona, faʻavavevave o le gout.
  • Faʻaleagaina o le urination: tolopo le urination, cystitis.
  • Taunuuga o mea e fai i le fale suesue: hematuria (toto i le urine), albuminuria (protein i le urine).
  • O isi faʻaliliuga: hyperthermia, faʻaitiitia o manaʻoga faʻafeusuaiga, faʻasologa o le erectile, alopecia, felaʻuaʻiga tele, seborrhea, stomatitis, gums, o faʻafefe, vavalalata ma feʻau.

O le aveina o ni maualuga o atorvastatin e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le fatuga o fatugaʻo, faʻapea foi ma le myopathy (neuromuscular disease) ma le rhabdomyolysis (maualuga tele o myopathy).

I le taimi nei, e leai se vaifofo faapitoa mo lenei fualaau faasaina.

Afai e tupu mai faailoga o se faʻalavelave, e tatau ona faʻaumatia. I lenei tulaga, o le maʻi o le tino e le aoga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina


O fualaau oona o fualaau faasaina e mafai ona ese le eseesega o le vavalalata i totonu ia i latou lava, ma o le taunuuga lea e mafai ona faamalosia pe faavaivaia ai le togafitiga o Atomax.

O le mafai ona faia fegalegaleaiga i le va o vaega o vailaʻau eseese e manaʻomia ai e le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i le tagofia o vailaʻau e aʻafia ai Atomax.

I faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i ai faʻamatalaga atoa e uiga i fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

  1. O togafitiga faʻatasi ma le cyclosporine, erythromycin, fibrates ma le au faʻamalo (se vaega o azoles) e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le neuromuscular pathology - myopathy.
  2. I le gasologa o suʻesuʻega, o le pulega faʻapitoa a Antipyrine e le mafua ai se suiga taua i le pharmacokinetics. O le mea lea, o se tuufaatasiga o fualaau e lua ua faatagaina.
  3. O le faʻaoga tutusa o le suspensions o loʻo i ai le magnesium hydroxide poʻo le aluminium hydroxide e oʻo atu ai i le faʻaititia o mea o le atorvastatin i le plasma.
  4. O le tuufaatasiga o Atomax faʻatasi ai ma fualaau faʻamalosi e maua ai le tinylstradiol ma le norethindrone e faʻatele ai le AUC o nei vaega.
  5. O le faʻaoga tutusa o le colestipol e faʻaititia ai le maualuga o le atorvastatin. O le mea lea e faʻaleleia ai le maualalo o le lipid-down effect.
  6. Atomax e ono faateleina le digoxin i le toto. Afai e manaʻomia, togafitiga i lenei vailaʻau e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.
  7. O le faʻatusatusaga tutusa o le Azithromycin e le afaina ai le anotusi o le vaega galue o Atomax i le plasma toto.
  8. O le faʻaaogaina o le erythromycin ma le clarithromycin e mafua ai le faateleina o le maualuga o le atorvastatin i totonu o le toto.
  9. I taimi o suʻega faʻapitoa, e leai ni fomaʻi na maua i le va o Atomax ma Cimetidine, Warfarin.
  10. O le faateleina o le maualuga o le mea galue o loo matauina faatasi ma le tuufaatasiga o le fualaau faasaina ma poloka poloka protease.
  11. Afai e tatau ai, e faatagaina oe e le fomaʻi e tuʻu faʻatasi Aomax i vailaʻau, lea e aofia ai le Amplodipine.
  12. Suesuega i le auala e fegalegaleai ai fualaau faasaina ma fualaau faasaina e le o faia.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o Atomax ma estrogens, e leai se mea na tupu na matauina.

Tau, iloiloga ma analogues


E itiiti ni faʻamatalaga i le aoga o le faʻaaogaina o Atomax i le Initaneti. O le mea moni e faapea i le taimi nei, o faʻamaumauga o le iv o loʻo faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi. O nei fualaau oona e tutusa le fua ma e le mafua ai le tele o aʻafiaga.

Atomax e faigata tele ona faʻatau i falemaʻi o le atunuu ona o le mea moni e leʻo faʻaaogaina. I le averesi, o le tau o se afifi (30 pusa o le 10 mg) e mai i le 385 i le 420 rupu. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatonuina le vailaau i luga o le initaneti i luga o le upega tafaʻilagi aloaia o tagata gaosiga.

E i ai ni nai iloiloga i le lipid-lowering agent i luga o faʻasalalauga taʻitasi. Mo le tele o vaega, o loʻo latou talanoa e uiga i le tupu mai o ni faʻafitauli matuia ao ave le fualaau. Peitai, e eseese manatu.

Ona o le tele o faʻailoga ma tali le lelei, o nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi se synonym (o se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava lea e tasi) poʻo se mea tutusa (e aofia ai vaega eseese, ae maua ai se faʻafitauli faʻapitoa faapena).

O upu tutusa o Atomax e mafai ona faʻatau i luga o le maketi a Rusia:

  • Atovastatin (Nu 30 i le 10 mg - 125 rubles),
  • Atorvastatin-Teva (Nu 30 mo le 10 mg - 105 rubles),
  • Atoris (Nu 30 mo le 10 mg - 330 rubles),
  • Liprimar (Nu 10 i le 10 mg - 198 rubles),
  • Novostat (Nu 30 mo le 10 mg - 310 rubles),
  • Tulu (Nu 30 mo le 10 mg - 235 rubles),
  • Torvacard (Nu 30 mo le 10 mg - 270 rubles).

Faatasi ai ma le lelei o analogues o Atomax, e tatau ona iloa lelei ia fualaau faasaina:

  1. Akorta (Nu 30 mo le 10 mg - 510 rubles),
  2. Krestor (Nu.7 mo le 10 mg - 670 rubles),
  3. Mertenil (Nu 30 mo le 10 mg - 540 rubles),
  4. Rosuvastatin (Numera 28 i le 10 mg - 405 rubles),
  5. Simvastatin (Nu 30 i le 10 mg - 155 rubles).

O le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le togafitiga o Atomax, o faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, mea tutusa ma le manatu o tagata faʻatau, o le tagata maʻi, faatasi ai ma le tagata tomai faapitoa e auai, o le a mafai ona iloiloina ma le faʻaeteete le manaʻoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau.

O faamatalaga e uiga i statin o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le gaioiga malosi o Atomax o le atorvastatin. O se galuega lagolago e faia i le calcium carbonate, susu susu, cellulose, calscarmellose sodium, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose, talc, dioxide, triacetin.

Atomax - paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe ma se notch e faafaigofie ai le vaevaega. E lua ituaiga o fualaau faasaina ua maua mai i se mea oona o le 10 po o le 20 mg.

Faʻataʻitaʻiga

O le taʻiala o le atorvastatin e faʻavae i luga o lona mafai ona poloka le galuega a le HMG-CoA reductase. O lenei enzyme e nafa ma le amataina o se tasi o laasaga muamua o le syntherol synthesis. E tasi i le tino, o le Atomax e faʻafeiloaʻi le faʻaogaina o le sterol, ma mafua ai ona faʻaitiitia lona tulaga. Mo le totogiina o le tulaga o le cholesterol, o le vaevaeina o le lipoproteins laiti-leaga (harmful) density (LDL), lea e aofia ai mea taua, ua faʻaaogaina. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai e le tino le faʻaogaina o le lipoproteins maualuga ("lelei") lipoproteins (HDL), e nafa ma le faʻasalaga o le sola mai le gaʻo lautele.

O suiga i le gaioiga o le cholesterol ma le lipoproteins e mafai ona taofia le atiaʻe o le atherosclerosis, faapea foi ma faamai e fesootai ai - o le stroke, o le fatu fatu, o le tiga o le tino.

O le maualuga maualuga o le atorvastatin i totonu o le toto e tupu i totonu o le 1-2 itula i le maea ai o le pulega. O le mafai ona taofia le tumau e tumau mo le 20-30 itula. O le fualaau faasaina e afaina i le ate, sina vaega itiiti i le urine. O lenei mea e mafai ai e le Atomax ona faʻataʻitaʻiina mo faafitauli faʻapitoa, ae manaʻomia le faʻaaogā ma le faʻaeteete i tagata gasegase o le ate.

Pharmacodynamics

Se fualaau faʻasaina ma le faʻalauiloaina o le malosi o le tino. O le faʻatinoga o le faʻatinoga e faʻavae i luga o lona malosi faʻatauvaga e faʻalavelave ai HMG-CoA reductase - le enzyme autu i le faagasologa o le liuaina methylglutaryl coenzyme A i mevalonic acide fesoʻotaʻi ma le muamua o tagata vailaʻau, e aofia ai cholesterol. TG ma cholesterol i totonu o le ate o loʻo aofia i le VLDL, ona latou ulu atu ai lea i le toto ma ua momoli atu i tino o le tino. E le gata i lea, ua fausia VLDL mai le VLDL, lea, pe a fegalegaleai ma LDL receptors, ua afaina.

Tino faʻavae atorvastatin o le ate ma tuusaʻo le faagasologa o le faʻalapotopotoga cholesterol ma le faʻamaonia o LDL. Atomax faʻaitiitia le faʻasologa cholesterol ma faaitiitia ai le numera o particles LDL. O le fualaau faasaina e aoga mo tagata gasegase ma le gasegase hypercholesterolemiae le mafai ona mafai ona faʻaaogaina e isi fualaau o loʻo maualalo le lipid. O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e amanaia ai le togafiti o togafitiga, talu mai le malosi o le paʻu cholesterol matua faʻamaonia ma le fualaau o le vailaʻau.

Pharmacokinetics

Atomax ua lelei le faʻaaogaina i totonu o le meaʻai, o mea taumafa e faʻaitiitia ai le fua o le absorption. Cmax - pe a ma le 2 itula, bioavailability i le maualuga o le 30%, e mafua ona o le faʻaaogaina o le vailaau oona i le taimi o le "uluaʻi fuaitau" i le mucosa gastrointestinal ma le ate.

Faʻafeiloaʻi e enzymes CYP3A4 5 ma le CY i le ate e fai ai para-hydroxylated metabolitesfaʻatasi ai ma le maualuga o galuega faʻafomaʻi. O loʻo faʻaaogaina i le talo pe a maeʻa ona tuʻuina atu le gasegase. T1 / 2 e tusa ma le 15 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • I le faʻaitiitia o le aotelega cholesterol (faʻatasi ma taumafa) i tagata gasegase e iai le mea muamua hypercholesterolemiaaiga le aiga ma le heterozygous hypercholesterolemia,
  • Faʻateleina le ogaoga TG i tagata mamai e le aoga le togafitiga o taumafa,
  • Ina ia faʻaitiitia le maualuga o tulaga cholesterol i tagata gasegase ma le hypercholesterolemia familial homozygous, faatasi ai ma le leai o se aoga o togafitiga o le soifua maloloina ma togafitiga e le o togafitiga faafomaʻi.

Contraindications

Maualuga maualuga i Atomax, faʻamaʻi o le ate o le mea e le iloa, amataga i lalo o le 18 tausaga, maʻitagalactation. Faʻaauau ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le le atoatoa o le eletise, faʻailoga faʻapitoa, faʻamaʻi o le heart, maʻi o le ate, faʻatasi ai ma taimi masani ava malosie le mafai ona puipuia epilepsy.

Faʻaiʻuga

Faʻasalaga Asthenicmatagogo moepoʻo tigā, vavao, amnesia, tiga o le ulumoe malulu paresthesiagasegase o le neuropathy, lagona le atoatoa, faanoanoaga, faʻalavelave nofofale, tinisitus, tofo faʻasesega, tutuli, vaʻavaʻagogo, palpitations, tiga o le fatafata, manatu faʻapitoa, anaemia, phlebitis, vasodilation, thrombocytopeniaisu manava manava/malosi, bronchitis, arrhythmiagasegase toto hepatic colic, afainafusipaʻu, uʻamea, fatu, pancreatitistiga o le manava stomatitisfaʻamaʻi toto myositisvaevae vae, tiga i tua, soʻotaga faʻatasi, rhabdomyolysis, gasegase, albuminuriafaʻaititia le libido cystitis, sosolo, seborrhea, Hematuriagasegase vavalalata vaivaivevela le paʻu, maua o le mamafa, epididymitisfaʻaleagaina gout, faʻamaʻi, alopecia, fulafula o foligaTumau mimi ata pueinafaateleina le vevela o le tino.

Atomax faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fuataga)

O togafitiga Atomax e tatau ona faia faasaga i le talaaga lipid-lowering dietfaaauau pea i le vaitaimi o togafitiga. E mafua mai le 10 -80 mg. I le averesi, o le fua muamua o le 10 mg ma e 1 le taimi i le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le vailaau o le vailaʻau ua filifilia mo le maʻi i le maualuga cholesterol/ LDL, togafitiga togafitiga ma togafiti togafiti. I le amataga o togafitiga ma faatasi ai ma le faateleina o le metotia o Atomax, e taua le pulea o mea o loʻo i lipids i le plasma toto i 2-3 2-3 vaiaso ma fetuunai le fualaau.

O le togafitiga o le tino e iloa ai e le o muamua atu i le 2 vaiaso, ma le maualuga - i le mavae ai o le 4 vaiaso, lea e lelei ona puipuia le faʻaaoga umi o le vailaʻau.

Atomax: faʻamatalaga mo le faʻaaoga

E tusa ai ma faʻatonuga, ua faatonuina Atomax i tagata gasegase:

  • matua hypercholesterolemia, aiga heterozygous, non-family hypercholesterolemia,
  • gasegase fefiloi,
  • hypertriglyceridemia,
  • dbetalipoproteinemia.

Atomax e aoga i le puipuia o faʻalavelave o le atherosclerosis i tagata mamaʻi e iai faʻamaoniga o maʻi o le gaʻo. O loʻo faʻamatalaina i tagata e lamatia le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi o le fatu e tusa ai ma le lua poʻo le sili atu faʻamaoni: ulaula, mamafa, tausaga, le paleni paleni, ola le ola.

Metotia o le talosaga, fua

Atomax ua na o se faʻaopoopoga i le taumafataga, pe a fai e le aoga. E tatau ona mataituina i le gasologa o le vaitaimi o togafitiga.

A e ave le statin, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie. Inu se Atomax i le taimi e tasi, 1 le taimi / aso, ma le tele o vai. E le mafai ona ulaina, nutimomoia.

Togafitiga e amata i se togi maualalo. Ou te taulai atu i suiga o le cholesterol, lipoproteins, e mafai e le fomai ona fetuunai le fualaau ile 2-4 vaiaso. O le maualuga na tuʻuina atu i ai o le 80 mg. Afai o le tele o le atorvastatin e le aoga, ua suia le atomax i se statin sili atu ona malosi poʻo isi cholesterol-faʻaitiitia o fualaau o loʻo aofia i le taimi o togafitiga.

Mo le tele o tagata gasegase o le hypercholesterolemia muamua, faapea foi le hyperlipidemia ua fefiloi, o le 10 mg o le fualaau faasaina ua lava.

O tagata e iai le hypercholesterolemia ile aiga e ave le fualaau i le 80 mg 3 taimi / aso (20 i le taeao, 20 i le aoauli, 40 i le afiafi). I le avea ai o se tulafono, ua lava lea e maualalo ai le cholesterol i le 18-45%.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faatonuina Atomax i tagata gasegase e:

  • faʻaleagaina le ava malosi
  • maua le maʻi ate
  • mafatia mai le faʻaleagaina o le tino, faʻalavelave faʻaleagamoni, epilepsy, vaʻavaʻaveʻa, siama o le maso skeletal,
  • ma faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

Atomax: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga, mea tutusa

Atomax o le lipid-lowering drug from the group of the HMG-CoA reductase inhibitors.

E faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le apolipoprotein B, o le cholesterol, triglycerides, LDL ma le VLDL i tagata mamaʻi mai le hypercholesterolemia matua, aiga ma aiga e leai se aiga o le hypercholesterolemia ma se ituaiga o hyperlipidemia i tagata mamaʻi e maua i le dysbetalipoproteinemia ma le tolu toto toto 3 aafiaga o taumafa. E solia i le tulaga o le maualuga o gaoioiga o le ate o le enzymes, le hypersensitivity, lactation, maʻi o le ate malosi, ma le maitaga ma le faʻapena tamaiti.

Faamatalaga ma le tuufaatasiga

Atomax o se laulau lapotopoto e faʻatumu i le ata e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. E mafai ona faʻatagaina le vevela mata.

1 papalama e aofia ai le 10 mg poʻo le 20 mg o le atorvastatin.

  • titanium dioxyide
  • crospovidone
  • magnesium stearate,
  • povidone
  • kesi gaʻocarmellose,
  • talisa paʻu
  • colloidal anhydrous silica,
  • Lactose
  • malo
  • faʻailoga 15 CPS.

Mo tagata matutua

Atomax ua faʻatulagaina mo tagata matutua matutua e iai tulaga e pei o:

  • faʻaitiitia o le cholesterol atoa, triglycerides, apolipoprotein B, LDL ma le VLDL i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia muamua, le aiga e leterozygous hypercholesterolemia ma hyperlipidemia ua fefiloi,
  • togafitiga o tagata gasegase o loʻo mafatia i le maualuga o faʻamaʻi triglycerides ma le dysbetalipoproteinemia (i le leai o se faʻamalosia lelei o togafitiga o meaʻai).

Atomax ua solia i tamaiti ma tamaiti i lalo o le 18 tausaga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le lamatiaga o le myopathy i le taimi o togafitiga ma isi vailaau o lenei vasega e faateleina i le faaaogaina o cyclosporine, erythromycin, fibrates, antifos.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le erythromycin poʻo le clarithromycin, o se faʻalauteleina o mea o le atorvastatin i le toto toto na matauina.

O le faʻaaogaina o le atorvastatin ma le inhibitors o le protease na faʻatasi ma le faateleina o le maualuga o le sator atorvastatin levels.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Atomax, e tatau i le tagata maʻi ona faatonuina se taumafa masani o le hypocholesterol, lea e tatau ona ia mulimuli ai i le taimi o togafitiga.

O le faʻaaogaina o inhibitors HMG-CoA reductase e maualalo ai le lipids o le toto e mafai ona mafua ai suiga i vaega o meaola o meaola e faʻataʻitaʻi ai le galuega o le ate.

O se aʻafiaga le lelei i le mafai ona ave taavale e leʻi lipotia, ae ui i lea, ona o le natura o aʻafiaga, o le lapataiga e tatau ona faʻaaogaina pe a auai i gaoioiga matautia.

Tulaga o le teuina

Atomax e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti, i se nofoaga matutu, puipuia mai le la. Lavea o le teuina - e le sili atu ma le 25 ° C.

E lua tausaga le ola o le taligalu.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Atomax e le o taimi uma e tuʻuina mai ai se taunuʻuga tutusa mo maʻi uma. I lenei itu, i totonu o maketi tau vailaau mo togafitiga o loo i ai le tele o vailaau tutusa lelei.

Mertenyl

Mertenil o se tagata faʻatagaina ma le faʻatauvaga o le HMG-CoA reductase. O fualaau faasaina e maua ai le lipid-decreasing effect.

Mertenil ua faatonuina mo hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia, tulaga tuufaatasi o le dyslipid, faapea foi ma le puipuiga muamua o pathoces cardiovascular. Ole vailaau e iai le tele o faʻamatalaga ma tapulaa mo le faʻaaogaina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Atotex

O le tootex o se vailaʻau e maualalo le lipid e aofia ai le atorvastatin e avea o se vaega galue. E faʻaaogaina mo faʻamaumauga tutusa e pei o le Atomax fualaau faasaina. O le inotex e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, susu fananau, le amanaʻiaina o togafitiga e tagata gasegase o le tausaga o le faʻasaga pepe, faaletonu o le ate, o le le faapalepale ma lalo ifo o le 18 tausaga.

Tulip

O le Tulip o le vailaʻau e patino i le vaega o vailaʻau faʻapitoa o filifiliga filifilia (filifilia) faʻamalosi o le HMG-CoA reductase.

E faʻaaogaina e togafitia ai le hypercholesterolemia muamua, se tuufaatasiga tuufaatasi o hyperlipidemia, ma avea foi o se elemene faaopoopo i le taumafataga e aveese ai le homozygous ma le heterozygous familial hypercholesterolemia.

E faʻasaina mo le faʻaogaina o le tino, gasegase o le ate, gase o le ate, maitaga, susu susu, faateleina le gaioiga o enzymes o le ate o le mea e le mailoa, amataina le faʻaaogaina o le gasegase talafeagai e tagata gasegase o le matua ma le faiga o tamaiti.

Livazo

O le gaioiga malosi o le calcium pitavastatin. Fualaau faasaina.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le Livazo e aofia ai faʻamaʻi nei: o le faʻaitiitia o le LDL ma le VLDL, triglycerides, le cholesterol atoa ma le apolipoprotein B e faʻasaga i le tuatusi o le heterozygous o le hypercholesterolemia muamua ma se mea faʻafefiloi o le dyslipidemia. O faʻamaoniga e tutusa lava tulaga e pei o fualaau muamua.

Vasilip

O fualaau o le lipid-lowering in the form of tablets containing simvastatin o se mea aoga.

O loʻo faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i se taumafataga faʻapitoa mo matua poʻo le aiga (homozygous) hypercholesterolemia, hypertriglyceridemia, dyslipidemia ua fefiloi, ma avea foi ma se faʻasologa o patholasis cardiovascular i tagata mamai i le predisposition. O le vailaʻau Vasilip ua faʻasaina mo maʻi o le ate (e aofia ai le maualuga maualuga o le gasegase), lactation, maitaga, le faapalepale ma tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Lovagexal

O lovagexal tablets o loʻo i ai se vaega malosi o le lovastatin. E faʻamaonia le faʻaaogaina o fualaau faasaina pe a talafeagai e faʻaititia le maualuga o LDL, triglycerides, VLDL ma le cholesterol atoa i le toto ma le hypertriglyceridemia ma le hypercholesterolemia muamua ma le faʻatasi.

O le vailaʻau Lovagexal ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, i tagata mamaʻi e le atoatoa le tino poʻo le faʻamaʻi o le hepatic, faapea foi ma se tulaga ogaoga o le tino.

Aʻo faagasolo le taimi o le faʻataʻitaʻiga ma le susu, e le o faʻamaonia le fualaau.

O le tau o Atomax e fua mai i le 81 i le 390 rupu.

Le aoga o fualaau faasaina Atomax e faasaga i le cholesterol

E fesili mai tagata maʻi pe faapefea ona ave Atomax mo le cholesterol? Ina ia i ai se manatu e uiga i le fualaau faasaina, e tatau ona e iloa lona faamoemoega, ituaiga, aafiaga.

Afai ei ai i se tagata se faʻalautele pe faʻaitiitia i soʻo se mea i totonu o le tino, e mafai ona mafua ai le le lelei i nisi o tino. Mo le toe faʻaleleia paleni, o fualaau oona e faʻaaogaina, o le tasi o lea o lenei fofo.

Faʻatasi ai ma cholesterol, Atomax e maua ai togafitiga sili ona mataalia.

E faʻapefea ona ave Atomax i le cholesterol?

O le fualaau faasaina ua i ai i le ituaiga o meaʻai. O o latou itu e fetaui lelei, o le mea o loʻo i luga o le tino. I le isi itu e i ai se tulaga lamatia. E i ai ni atigi solu tioata, o loʻo faʻaalia i se lanu paʻepaʻe. O pepa o loʻo tumu i paʻu, o loʻo faʻamau i totonu o se pusa kata pepa.

  • gaioiga galue (vaega autū), o loʻo i luga,
  • suauu maso
  • calcium carbonate
  • Lactose
  • povidone
  • kesi gaʻocarmellose,
  • kilika
  • aano o le colloidal dioxide,
  • crospovidone.

O le a le atigi fagu pepa? Mai le triacetin, talc purified, primmeloza, dioxide.

E faʻafefea ona inu Atomax, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo aofia i totonu o afifi, e manaʻomia e tagata uma ona iloa. Ole fualaau ole lipid-lowering, o lona gaioiga e taulai i le faʻaitiitia o le cholesterol, lea e aʻafia ai le tino o le tagata.

Faʻatasi i le vaega o statins. E le gata i lea, o le fualaau faasaina o se inhibitor filifilia o le HMG-CoA reductase. E faʻamoemoe foi mo se isi mea: faʻaitiitia le lipoproteins plasma.

Atomax ei ai sona aoga aoga i le lipoproteins maualalo i luga o le ate o le ate.

O le iʻuga o togafitiga, o le faʻaauau pea ona maitauina o le faateleina o le faʻaalia o le gaioiga o le faʻaleleia o le LDL. E taua le matauina o le faʻaititia o le lamatiaga o le atinaʻeina ma le mauaina o faʻafitauli o le atinaʻe.

O le fualaau faasaina e leai sona aafiaga leaga i le tino.

O afea e faʻatali ai mo le iuga? Ina ia iloa suiga lelei, e tatau ona e ave fualaau mo le itiiti ifo ma le 2 vaiaso. O vailaʻau e tatau ona faʻaaoga i le masina mai le amataga o togafitiga. A maeʻa le kosi, o le a faʻaalia le aʻafiaga mo se taimi umi.

Faailoga mo le faʻaaogaina. Atomax ua faʻamaonia i tulaga e pei o:

  1. High cholesterol.
  2. Faateleina le faʻamoemoe LDL-C.
  3. Se faʻateleina i lauroglobulin ma le apolipropylene B.
  4. Afai e faateleina le maualuga o le TG.
  5. I le tulaga pe a atinae le dysbetalipoproteinemia.

Atomax e le aoga pe afai e le mulimuli le tagata maʻi i le meaai faapitoa na faatonuina e le fomai. O lenei fualaau faasaina o se ausilali ma galulue faatasi ma meaai faapitoa.

E faʻapefea ona ave ma o le a le fua o le fualaau faasaina? Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona fesuiaʻi i se faʻaoga faapitoa o le lipid-lowering diet. Fomaʻi fautuaina suʻe taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi. O vailaʻau e mafai ona faʻailoa muamua, pe a uma, ma aʻo leʻi 'ai i soo se taimi o le aso. Le aoga o le fualaau faasaina mai lenei mea e le faaitiitia.

E faʻafefea ona fegalegaleai Atomax ma isi fualaau? I le tulaga pe a faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le erythromycin poʻo le sui o le antifungal, o aʻafiaga i le ituaiga o myopia e mafai ona tupu. O Atomax e le tatau ona faʻaogaina faatasi ma suspensions e maua ai le vai i le alumini, pe a le o lea o le faʻaititia o le atorvastatin i le toto ma faʻaititia ma le aafiaga o togafitiga, i lea lava itu.

E mafai ona faʻaaoga le Terfenadine, talu ai o le vailaʻau o loʻo fesiligia i le asō e le suia ai meatotino o le taimi muamua. E mafai ona faʻaaogaina i le estrogens - e leai se mea ogaoga o le a tupu.

E le feteʻenaʻi ma Warfarin ma Cimetidine.

Aua le faʻaaogaina i le inhibitors protease, talu ai o lenei faʻatelega faʻapupulaina le maualuga o le mea galue a Atomax. E tatau ona faʻamaonia faʻatasi, pe faʻaititia le inumaga. E tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Atomax o le fili o le cholesterol!

E mafai e tagata i nisi taimi ona maua se faʻaitiitia pe faateleina i le faʻatinoga o nisi o vailaʻau o loʻo aofia ai i totonu o le tino ma auai i le faʻatinoina o ituaiga eseese ma totoga o totonu.

Ae peitai, faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o se vailaau e pei o le cholesterol, e masani ona taitaiina atu ai i le atinaeina o faamaʻi eseese.

Mo le toe faʻaleleia, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tupu mai o faʻafitauli eseese eseese, e masani ona faʻaaogaina Atomax.

O lenei vailaʻau e maua ai se togafitiga sili ona aoga.

Ina ia aloese mai foliga vaaia o aʻafiaga o itu, e tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

1. Faatonuga mo le faaaogaina

Atomax o le lipid-lowering drug that belongs to the group of statins. O se faʻataʻitaga filifilia tauvaga o le HMG-CoA reductase o loʻo aafia i le liua o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A i mevalonic acid molecules. Ua faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol, faʻapea foʻi lipoproteins plasma.

E mafua lenei mea i le mea moni o le faʻamaina o le HMG-CoA reductase e tupu, ma o le faʻasologa o le cholesterol i le ate o le ate ua faʻagesegese.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e afaina ai le faateleina o le numera o le taliaina o le LDL i luga o le ate, ona faaleleia atili ai lea o le osofaʻiga ma le catabolism mulimuli o le LDL.

O le iʻuga, o loʻo i ai pea le faʻateleina o le maualuga o le galuega a LDL. O le lamatiaga o le tupu mai o eseesega o mea o le ischemic ua faʻaitiitia foi i le tutusa.

E tatau ona maitauina e le oi ai se fualaau oona poo le tino o le tino i le tino o le tagata.

O le aʻafiaga o togafitiga faʻaauau e mafai ona vaaia pe a ma le lua vaiaso talu ona amata le ave o fualaau. O le taunuʻuga maualuga e mataituina i le maeʻa ai o le masina, ona ola ai lea mo se taimi umi lava.

Faailoga mo le taliaina

O fualaau o le atomax ua fautuaina e ave ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga lelei o ia faʻamaʻi:

  1. Faʻaopoopoga o le LDL-C.
  2. Le maualuga o le cholesterol.
  3. Faʻateleina le TG, faʻapea foi le apolipoprotein B.
  4. Faʻalauiloa HDL-C faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le hypercholesterolemia muamua, hyperlipidemia tuufaatasi, heterozygous aiga e le aiga poʻo le hypercholesterolemia aiga.
  5. Faʻateleina le satuma TG.
  6. Le atinaʻeina o le dysbetalipoproteinemia.

Atomax e tatau ona avea o se vailaau faaopoopo i le noatia ma le fai fuafua i meaai paleni faʻapitoa.

Metotia o pulega ma fuataga

Aʻo leʻi amata togafitiga i lenei vailaʻau, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se fua masani o le lipid-lowering diet.

Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg ile aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia i le 80 mg i le aso. O le tagofia o fualaau faasaina e le faalagolago i le taimi o le aso, faapea foi ma le 'ai.

O faʻamaʻi pipisi o hyperlipidemia poʻo le hypercholesterolemia muamua e masani lava ona fuafuaina se fualaau e silia ma le 10 mg i le aso.

3. Fesootaiga Vavalalata

Fegalegaleaiga o atomax pepa ma vailaʻau eseese:

  1. O togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le "Erythromycin", "Cyclosporin", o fibrates eseese, ma vailaʻau faʻamaloloina o loʻo aʻafia i fualaau o azole, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le mafai ona atinaʻe le myopathy.
  2. O le faʻaoga tutusa o le suspensions, e aofia ai le aluminium hydroxide poʻo le magnesium hydroxide, o le mafuaʻaga lea o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le vailaau oona o le vailaʻau i le plasma toto.
  3. O le tuufaatasiga o Atomax ma Antipyrine e le o se mea taua tele i suiga o le pharmacokinetics. O le mea lea, e mafai ona tuʻu faʻatasi ma vailaau o se mea tutusa.
  4. O se taunuuga o le tuufaatasiga ma le "Colestipol," o se faaitiitia o le maualuga o le atorvastatin o loo faaputuputu i le plasma o toto e mataituina. I lenei tulaga, o se faʻaleleia atili o le lipid-lowering effect.
  5. E mafai ona matua faateleina le faʻaogaina o le "Digoxin" i le plasma toto. O le mea lea, faatasi ai ma togafitiga, ua fautuaina e faapea o le tagata maʻi o loo i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se tagata poto faapitoa.
  6. Erythromycin, faʻapea foi le Clarothromycin, e taʻitaʻia ai le maualuga o le tino o meaʻai o Atomax o loʻo iai i le plasma toto.
  7. O le tuufaatasiga ma fualaau e pei o le Azithromycin e le afaina ai le aoga o le atorvastatin i le plasma toto.
  8. E mafai ona faia se togafiti togafitiga faʻapitoa ma le faʻaoga tutusa o Terfenadine, aua e le suia e Atomax ana meatotino.
  9. O le faʻaaogaina tutusa o Atomax faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻafofoga tautala, lea e aofia ai le ethinyl estradiol ma le norethindrone, e mafua ai le faateleina o le faateleina o le AUC o nei mea.
  10. E leai se faʻaaliga o soʻo se mea e le manaʻomia pe a faʻapipiʻi nei laupepa ma ituaiga uma o estrogens.
  11. E le o iloa pe faʻafefea ona fegalegaleai Atomax ma vailaʻau faʻasaʻi ese.
  12. E leai se faʻamalosiga faʻamalositino o lenei fualaau faasaina i le "Cimetidine", faʻapea foi ma le "Warfarin."
  13. Afai e manaʻomia, e mafai ona tuʻuina atu vailaʻau faʻatasi ma vailaʻau e aofia ai le amplodipine.
  14. Aʻo tuʻufaʻatasia ma soʻo se inhibitors o le protease, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le aofaʻi o le atorvastatin faʻapena i le plasma toto.

Tuua Lau Faamatalaga