Faʻafefea ona faʻaaoga le chlorhexidine i le fale

O le vailaʻau o le Chlorhexidine bigluconate o loʻo maua i le tulaga o se fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo. O le vaifofo e manino, e leai ni lanu ma manogi, o loʻo maua i totonu o fagu o mea eletise, faʻapipiʻiina se pito i le pito i luma, o se voluma o le 100 ml ma le 500 ml. o loʻo maua le vaifofo i se fua faatatau o le 0.05% ma le 20%, 1 ml o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le eletise malosi Chlorhexidine bigluconate 0.5 mg ma le 0.2 g, i le faasologa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate e faʻaaogaina pito i luga ma fafo i le tele o vailaʻau. O le vailaau oona o se visepisi lautele o le spectrum lea e i ai se aafiaga leaga i luga o le fatu galem-positive ma le kalame-mama, fuamoa, siama. O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • faʻamaʻi o le oropharynx ma totoga o le ENT - faʻaleagaina o faʻafitauli pe a uma le tosoina o nifo, stomatitis, glossitis, pharyngitis, tonsillitis, e aofia ai le faʻasolosolo, gingivitis, tonsillitis, paʻu, sinusitis, sinusitis, otitis media, rhinitis,
  • faʻamaʻi o le tino o le fafine - o le gasegase o le fale, o le colpitis vavalalata, o le trushomoniasis, o se vaega o togafitiga faʻapitoa, vailavalea, vevesi, ma le puipuia e puipuia ai le gonorrhea, syphilis, trichomoniasis,
  • fafo - o togafitiga o faʻataʻavale, manuʻa, paʻu o le paʻu i le paʻu poʻo le gasegase, togafitia o mu, faʻapalapalaina o nofoaga mumū poʻo le paʻu o paʻu,
  • faʻaumatiaina o lima ma meafaigaluega i luma o faʻamalositino taualumaga, taotoga tifaga laiti, suʻesuʻega o se maʻi poʻo se faʻataʻitaʻiga.

O le chlorhexidine solution e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻamaʻi ai le thermometers, pipettes, pipiʻi ma fesoasoaniga o masini o le physiotherapeutic.

Tosiga ma le pulega

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate e faʻaaogaina i luga pe fafo mai le 2 i le 5 taimi i le aso. O le togafitiina o mea laiti laiti, o le vavao, tipi i se togitogi gaugau ua toso i totonu o le vaifofo, solo lemu le nofoaga ua afaina i se solosolo malie.

Mo togafitiga o mumu, faʻamaʻi manuʻa e le mafai ona faʻamalolo pe vaeluaina, e mafai ona faʻaaogaina le fofo i lalo o le faʻaogaina o se ofu, suia pe a magoto, ae ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso. Afai o le tuusaʻo e faʻasaʻolotoina mai le manua, ona muamua lea i le faʻaaogaina o le Chlorhexidine solution, e tatau ona togafitiga lelei i le tele o taimi ma se vaifofo o le hydrogen peroxyide.

Mo le togafitiga o pathologies gynecological o le va ma le tane, o le solution Chlorhexidine e faʻaaogaina mo le faʻavave ma le tampons. O le umi o le togafitiga o fualaau faasaina e fuafua e le fomaʻi taitoatasi, e faalagolago i le siama.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i feusuaʻiga ina ua maeʻa feusuaʻiga ma se paaga e le masani ai, e tatau i se fafine ona faʻailo le vaʻa ma togafitia le tino i fafo ma se aofaiga tele o le solution Chlorhexidine.

Mo le gaosia o mea faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi, vateatea, pipettes, pusa mo le fulufulu mamoe ma isi mea, o mea talafeagai e tuʻuina i le solution chlorhexidine mo le 10-60 minute. I le gasologa o lima, ua lava lava le fufuluina faalua i le fasimoli i lalo o le vai tafe ma faalua ona togafitia i se vaifofo o Chlorhexidine.

I le gaioiga o nifo, o le solution Chlorhexidine e faʻaaogaina e fufulu ai le gutu, fufulu le nifo nifo ae leʻi faʻatumu ia alavai, ma puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pe a uma ona toso le nifo.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le fualaau oona Chlorhexidine, pe a tatau ai, e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai fafine maʻitaga. I le gasologa o faamasinoga, e leai se tauatofiaga poʻo se faʻamaʻi o le vailaau faʻasaina i luga o le tino o le pepe na maua, e tusa lava pe faʻaaogaina le fofo i vaiaso muamua o le maitaga.

E mafai ona faʻaaogāina le fofo o le chlorhexidine e fafine maʻitaga saʻo 1-2 vaiaso ao le i fananau mai ma le faʻamoemoe o le faʻamamaina o le auala na fanau ai ma togafitia ai le colpitis, vaginitis, ma le gaʻo.

O le fualaau faasaina o le Chlorhexidine bigluconte e mafai ona faʻaaogaina i fafo ma faʻalapotopotoga i tina tausi maʻi. Mo lenei, e le tatau ona faʻavevesi le lactation.

Faʻaiʻuga

O le vailaʻau o le Chlorhexidine bigluconate e lelei le gasegase e gasegase, ae i tagata taʻitoʻatasi ma le faʻalauteleina o le lagona i le fofo, o aʻafiaga o le tino e mafai ona atiaʻe:

  • mumu o le paʻu i luga o le nofoaga o le talosaga,
  • ogaoga vevela
  • fula o le paʻu i le nofoaga o le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • urticaria
  • taloina ma susunuina.

I le avea ai o se tulafono, o nei mea faʻafuaseʻi e vave ona pasi pe a togafitia le vaega o paʻu i se vaifofo mataʻutia.

Faʻasalaga

O mataupu o le faʻasolosolo ma se vaifofo o le chlorhexidine bigluconte e leʻi lipotia e tusa lava pe faʻaaoga umi.

Afai o le fofo na faʻafuaseʻi ona foloina i totonu o soʻo se gasegase ogaoga e leʻi tupu, ae o tagata gasegase e maua i le vailaʻau e mafai ona aafia i le gasea ma le vomiting. I lenei tulaga, ua fautuaina le tagata ua afaina e ave ni mea inu gaʻo ua gaoioi pe inu se ipu susu. E leai se vaifofo.

Le fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina

O le fualaau faasaina o le Chlorhexidine bigluconate e leiloa ai ana meaola faʻapitoa pe a fegalegaleai ma le faʻasolosolo faʻasolosolo, e aofia ai le suavai suamalie. I le silasila atu i lenei faʻamatalaga, e le tatau ona fufulu le paʻu i le soa soalaʻau masani aʻo leʻi faʻaaogaina le solution chlorhexidine, mo nei faamoemoega, pe afai e tatau ai, ia faʻaaoga fua o mea e le aofia ai alkali.

O le fofo e le o vailaau faafomaʻi ma chlorides, sulfates, citrates, carbonates. Faatasi ai ma lenei feusuaiga, o le togafitiga o le Chlorhexidine e tuueseeseina, i le faasologa, o lona aafiaga e faaitiitia.

O le chlorhexidine bigluconate e faʻapupulaina ai lagona o maʻi i le togafiti o togafitiga o Cephalosporin, Kanamycin, Neomycin.

Pe a fegalegaleai ma le alcohol alcohol, o le togafiti o togafitiga o le chlorhexidine bigluconate e faateleina.

O se vaifofo o le chlorhexidine bigluconate e le solia ai le aafiaga o le gaioiga o le benzalkonium chloride, o se vaega o fualaau o le fananau mai o fanau ma le kulimi vailaʻau.

Faatonuga faapitoa

Chlorhexidine Bigluconate Solution e le mafai ona faʻaaogaina e puipuia mai faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga. O le fofo e faʻaaogaina na o le faaitiitia o le ono mafai ona maua i siama, o lea afai e le o mautinoa e se tamaitai lana paaga feusuaiga, ona tatau foi lea ona faʻaaoga le condom.

O le fualaau oona Chlorhexidine e mafai ona faʻaaoga e avea o se vailaʻau faʻamalosi i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona faʻaaoga le chlorhexidine i le togafiti faʻataʻi ile angina, peitaʻi, e le mafai e le vailaʻau ona suia vailaʻau faʻamalosi.

Mo tagata gasegase e ono aʻafia i gasegase ogaoga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona faia se suʻega faʻapitoa i le faʻaogaina o le chlorhexidine bigluconte solution. Ina ia faia lenei mea, o se vaega itiiti o le fofo e faʻaaoga i le pito i totonu o le tulilima poʻo le tapulima. Afai i totonu o le 15 minute, e le toe vevela le paʻu ma e le o iai le mumu ma le susunuina, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina le vailaʻau mo lona faʻamoemoe.

Analogs o le chlorhexidine bigluconate solution

Analogues o fualaau faasaina O le chlorhexidine bigluconate o vaifofo ia:

  • Tali a Amident,
  • Miramistin solution,
  • Iodonate solution,
  • Betadine Solution.

Faʻalogo! O nei vailaau oona e aofia ai vaega eseese o gaioiga i le tuufaatasiga, o le mea lea, ao le i suia Chlorhexidine ma se tasi o nei sui, ia mautinoa ia faitau ma le totoa ia faatonuga faaopoopo.

Tu ma malologa

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate e maua mai i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. Teu le fagu i le vaifofo i se nofoaga pogisa mai tamaiti i le vevela e le sili atu i le 30 tikeri. O le ola ola o le fualaau faasaina e 2 tausaga mai le aso o le gaosiga, a uma ona tatala le fagu, e tatau ona faʻaaoga le fofo ile ono masina.

O le a le chlorhexidine

O se vaifofo suamalie o le vailaʻau e aofia ai le chlorhexcidine bigluconate ma ua faamoemoe mo le faʻaaogaina fafo. O le chlorhexidine e maualuga lona gaioiga faʻamalosi, e aoga i siama-gaioiga lelei ma galemati, protozoa, spoonbies spores, faʻapea foi ma nisi o siama ma sigi.

O le ulufale atu i feusuaiga i vailaau faʻatasi ma vaega o loʻo galulue i luga o paʻu o le mamanu o meaola, o le chlorhexidine e mafua ai le faʻaleagaina o le mulimuli ma le oti o siama siama.

O le gaoioiga o le fualaau faasaina e faateleina i le faateleina o le vevela (e le sili atu nai lo le 100 0), i le i ai o le alcohol ethyl. Faʻatasi ai ma le iodine solution, e le fautuaina le chlorhexidine. O le i ai o le toto, suppuration i le manua e le o se faʻalavelave i togafitiga, e ui lava e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau.

O loʻo i ai se ola umi, e taugofie ma tuʻuina atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga. E leai se manogi, tofo, leai ni mea totoe ma e le mafua ai le tiga pe a oʻo i le manua, e le aʻafia ai le faʻamalolo o manua ma a latou taula. Ole lisi ole faʻailogaina ma aʻafiaga ile itu e laʻititi.

Faʻasalaga togafitiga ma togafitiga

Paʻu o le paʻu (manuʻa, abrasions, magia) e togafitia i se vaivaiga vaivai o le chlorhexidine. E le taofia ai le toto, o le mea lea, pe a manaʻomia, e faʻaaogāina le faʻaofuofu i le manua.

Talu ai o se taunuuga o le togafitia o se manua, e le gata o le faʻapalapalaina o loʻo faʻaaogaina, ae o lona manava foi, o le fofo o loʻo faʻaaogaina mo mumu o le 1-2 tikeri.

O fusi uʻu e faʻamalūina i se vaifofo vai, o togafiti e togafitia pe a uma le afaina, e tui e taofia ai le faʻamamaina o le pupuʻu, ma le paʻu pe a uma ona aveeseina le pala.

Faʻafouina o le vaʻa tautala

Ina ia faʻamaʻapeʻa le faʻaʻoto ma le gaogao, e tatau ona fufulu le gutu i se vaivaiga vaivai o le chlorhexidine ma:

  • toso le nifo
  • stomatitis
  • siama faʻamaʻi
  • tonsillitis ma le tonsillitis masani
  • fistulas ma abscesses i le vavagana o waha

Ole maualuga o le gutu e le tatau ona sili atu nai lo le 0.25 mg / ml. I le faʻaaogaina faʻaʻumiʻumi, e mataʻituina ai le faʻafiafiaina o le nifo.

Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi se vaifofo o le chlorhexidine o se auala e aveesea ai le manava manaia. E mafai ona e faʻaopopo 2-3 gogo o meaʻai e 'ai ai meaai poʻo se mataua o le suauʻu tatau i ai.

E masani ona togafitia le isu o le samasama e ala i le fufuluina o sinusisi ma se vaifofo vaivai o le fualaau faasaina.

I le kenera

O le fofo o le vailaau faasaina e masani ona faaaogaina i le kenekolo ma le faasologa o taula. Faʻaaliga mo le faʻaogaina o:

  1. Togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (chlamydia, trichomoniasis, ureaplasmosis, syphilis, gonorrhea, herpes genital, HIV).
  2. Colpitis, vulvovaginitis, vavaosisia o se siama siama.
  3. Faʻasagaga o le vaega faʻapitoa.
  4. Togafitiga o le vaega faʻapitoa i le taimi o faʻasalalauga.

Faʻatasi ai ma le malepelepe, e faʻaaogaina ai le solution chlorhexidine mo le faʻalanu. O le faʻatinoga o loʻo faia i luga o lou tua, o vae na vaeluaina ma punou i tulivae. O le umi o le vasega e 5-7 aso.

Faʻamalolo ma mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga, o loʻo faʻapipiʻi swabs cotton i le solution chlorhexidine i totonu o le vaʻa. E le gata i lea, e aʻafia ai faʻasolosolo malie ma faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, faʻaaoga se gel vaʻa ma suppositories ma chlorhexidine.

Mai siama ma faʻala

Faatasi ai ma le fesoasoani a le chlorhexidine, uʻamea, uʻamea, pustular rashes, paʻu o le paʻu, faʻaleagaina siama na mafua ona o togafiti. E mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau i le laasaga o le faʻasolosolo o le tino, ma pe a uma ona tatala le paʻu, faʻavave mo le faʻamalolo ma le puipuia o le mumū.

Faʻamalolo ma le tele o dermatitis, e le fautuaina le chlorhexidine. Faʻaleagaina o fualaau faasaina i isi tulaga e mafai ona faʻafefe ai le paʻu o le paʻu, paʻu, fusi fou.

I lalo o le aafiaga o le chlorhexidine, o le lagona o le paʻu e susulu ai le la.

E faapefea ona faia le chlorhexidine

I totonu o falemaʻi, o loʻo faʻatau atu se vailaau faʻasaina. O le fua faatatau pito i lalo o le 0.05% ma le 0.1% ua maeʻa pepa, e le manaʻomia ona fafagaina, ma 5% ma le 20% e taulaʻi e tatau ona faʻamaluina.

I lenei itu, o loʻo faʻaaogaina vai inu pe faʻapipiʻi.

  1. 5% fofo:
  • 0.4 ml o le vailaʻau ua aumai i le 200 ml i le vai e maua ai le 0.01%,
  • Aumai le 2 ml o le vailaau faʻasaina i le vai i le 200 ml e maua ai le 0.05%,
  • 4 ml o le vailaʻau ma le 196 ml o le vai e maua mai ai le 0.1%,
  • 8 ml o le chlorhexidine ma le 192 ml o le vai e maua ai le 0.2%,
  • 20 ml o le vailaʻau ma le 180 ml o le vai e maua ai le 0.5%,
  • 40 ml o le fualaau faasaina ma le 160 ml o le vai - 1%,
  • 80 ml o le chlorhexidine ma le 120 ml o le vai - 2%
  1. 20% fofo:
  • e maua ai le 0.01% fofo, 0.1 ml o le vailaʻau ma 199.9 ml o vai e manaʻomia,
  • mo le 0.05%, 0.5 o le chlorhexidine ma le 199.5 ml o le vai e manaʻomia,
  • 0.1% 1 ml o le vailaʻau ma le 199 ml o le vai,
  • 0.2% vaifofo - 2 ml o le vailaʻau ma le 198 ml o vai,
  • 0.5% vaifofo - 5 ml o le vailaʻau ma le 195 ml o le vai,
  • 1% fofo - 10 ml o le chlorhexidine ma le 190 ml o le vai,
  • 2% fofo - 20 ml o le vailaʻau ma le 180 ml o le vai,
  • 5% fofo - 50 ml o le vailaʻau ma le 150 ml o le vai.

Chlorhexidine o se meafaigaluega lauiloa, taugofie, lelei ma saogalemu lea e aoga ona i ai i totonu o se falemaʻi falemaʻi fale, ae faʻaaoga umi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi e aloese mai aʻafiaga.

Pharmacodynamics

O le chlorhexidine bigluconate o se vailaʻau faʻamaʻi ma faʻafomaʻi. Ole vailaʻau e fesoʻotaʻi ma siama galem-positive ma siama-e faʻaalia ai aʻafiaga o le bactericidal ma le bacteriostatic, faʻalagolago i le faʻaogaina o le faʻaogaina. E gaoioi e tetee atu i faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e faʻafeusuaʻiga (genetics herpes, gardnerellosis), siama faʻamaʻi lelei ma siama-siama (ureaplasmosis, chlamydia, trichomoniasis, gonococcus, pale treponema). E le afaina ai le gaʻo, microbial spores, siama faʻasaina o siama.

O le fualaau faasaina e mausali, pe a uma ona gaosia le paʻu (faʻapipiʻiina lima, lima) e tumau pea i luga i se vaega itiiti, e lava mo le faʻaalia o se aʻafiaga aʻafia.

I le i ai o meaola eseese, mea lilo, tulei ma le toto, o loʻo tumau pea lona gaioiga (faʻaititia itiiti).

I se tulaga e le masani ai, e afaina ai le paʻu ma le tino, mea e afaina ai le tino. E leai se aʻafiaga i mea faitino, palasitika ma tioata.

Pharmacokinetics

Uiga o le chlorhexidine bigluconate:

  • absorption: mai le gastrointestinal tract e toetoe lava a le gauai, Cmax (sili ona maualuga i le plasma) pe a uma ona fafagaina le 0.3 g o le fualaau faasaina pe a uma le 30 minute ma e 0.206 μg mo le 1 lita,
  • faʻamalositino: 90% ua faʻavaveina e ala ile iniseti, e itiiti ifo i le 1% ua faʻaaogaina e fatugaʻo.

Fofo mo le faaaogaina i le lotoifale ma fafo 0.2%, fofo mo le faaaogaina i fafo atu 0.05%

  • genetics, herpes, sysophotosia, chlamydia (mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, e le sili atu ma le 2 itula pe a maeʻa feusuaiga),
  • vaʻa, abrasions (mo le faʻapalapalaina o le paʻu),
  • faamai pipisi, manuʻa manu,
  • fungal ma siama faʻamaʻi o le paʻu ma mucous membranes o totoga totoga,
  • alveolitis, perioontitis, aphthae, stomatitis, gingivitis (mo le faʻasusu ma le fufulu).

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo o le 0.5%

  • manua ma mu mu (mo togafitiga),
  • afaina faʻaleagaina, paʻu paʻu ma mata mucous matala (mo le gaosiga),
  • faʻamaʻiina o se pepa faʻalaʻau i le vevela o le 70 ° C,
  • faʻaumatiaina o mea faigaluega o masini ma masini, e aofia ai le thermometers, lea e le manaomia le togafitiga o le vevela.

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 1%

  • le faʻapalapalaina o masini, galuega faʻapitoa o mea tau falemaʻi ma mea faʻamalolo e le o se mea e manaʻomia,
  • togafitiga o lima o le fomai tipitipi ma le taotoga ao leʻi faia le taotoga
  • paʻu o le paʻu
  • mu ma le faʻasologa o faʻamaʻi (mo togafitiga).

Contraindications

  • dermatitis
  • afaina o le tino (fofo mo le faaaogaina i fafo atu 0.05%),
  • tasi le le faapalepale i vaega o loʻo i totonu o le vailaʻau.

Maota (faʻamaʻi / tulaga i luma o le tofiga o le chlorhexidine bigluconate e manaʻomia ai le faʻaeteete):

  • tausaga o tamaiti
  • maʻitaga
  • lactation period.

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 5%

E faʻaaogaina le vailaʻau mo le sauniuniga o le ava malosi, glycerin ma vaifofo fofo faatasi ai ma concentrations o le 0.01-1%.

Contraindications

  • dermatitis
  • afaina o le tino (fofo mo le faaaogaina i fafo atu 0.05%),
  • tasi le le faapalepale i vaega o loʻo i totonu o le vailaʻau.

Maota (faʻamaʻi / tulaga i luma o le tofiga o le chlorhexidine bigluconate e manaʻomia ai le faʻaeteete):

  • tausaga o tamaiti
  • maʻitaga
  • lactation period.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le chlorhexidine bigluconate: metotia ma metotia

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate e faʻaaogaina pito i luga, pito i luga.

Fofo mo le faaaogaina i le lotoifale ma fafo 0.2%, fofo mo le faaaogaina i fafo atu 0.05%

I luga o le vaega ua afaina o le paʻu poo mucous membranes o le vavau o waha, o totoga o meaʻai e ala i le faʻavaivai poʻo le paluga faʻaaoga 5-10 ml o le vailaau faʻasaina ma le malologa mo 1-3 minute. Faʻaauau le faʻaaogaina - 2-3 taimi i le aso.

I le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaʻiga, o mea o loʻo i totonu o le vial ua tui i totonu o le va o fafine (5-10 ml) poʻo le urethra mo tane (2-3 ml) ma mo fafine (1-2 ml) mo 2-3 minute. Mo le 2 itula i le maea ai o le faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina e aua le mimilo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e tatau ona togafitia le paʻu o le tino, pubis, ogavae i totonu.

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo o le 0.5%

5-10 ml o le fualaau faasaina i le ituaiga o rinses, talosaga poʻo le faʻavaivai e faʻaaogaina i luga o le vaega ua afaina o le paʻu poʻo mucous membranes ma totoe mo le 1-3 minute. Faʻaauau le faʻaaogaina - 2-3 taimi i le aso.

O mea tau fomaʻi ma mea faigaluega e togafitia i se vaiinu suamalie ma se sipuni mamā poʻo le galo.

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 1%

O le paʻu o faʻamaʻi pipisi e togafitia i se vaifofo e faʻaaoga ai se mea mama mama.

Aʻo leʻi togafitiga i le vailaʻau, o lima o le fomai tipitipi e fufulu mama i le fasimoli ma fufulu faʻamago, ona fufulu ai lea i le 20-30 ml o vaifofo. O manua faʻasalalau e togafitia i se mama mama.

O luga o galuega ma se mea faigaluega faʻafomaʻi e togafitia i se vaiinu suamalie ma se sipuni mama poʻo le galo.

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 5%

O le filiga o le gaioiga e faʻatinoina e faʻavae i luga o le faʻatulagaina o le faʻaogaina o le fofo ua saunia.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le faʻaaogaina o le chlorhexidine bigluconate, photosensitization, dermatitis, faʻamago ma le suamalie o le paʻu, faʻamaʻi o le maʻi e mafai. I le togafitiga o faʻamaʻi o le vavalo o le tautala, o le faʻafefe o le tofo, teuina o le tartar, o le paʻu o le nifo e mafai. A maeʻa ona faʻaaoga le vaifofo mo le 3-5 minute, e mafai ona gaogao le paʻu o le paʻu o lima.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le chlorhexidine bigluconate o le fomaʻi e le ogatasi ma le alkalis, soap, ma isi tuufaatasiga oona (carboxymethyl cellulose, gum arabic, colloids), e fesoʻotaʻi ma vailaʻau e aofia ai le vaega o le cationic (brimide valerimonium, benzalkonium chloride).

O le chlorhexidine bigluconate e faʻapupula ai le lagona o siama i le cephalosporins, nanomycin, kanamycin, chloramphenicol. O lona aoga e faʻaleleia le ethanol.

O analogues o le chlorhexidine bigluconate o le chlorhexidine, hexicon ma le paopao.

Chlorhexidine bigluconate: tau i falemaʻi i luga o le initaneti

Chlorhexidine bigluconate 0.05% fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 100 ml 1 pc.

CHLORGEXIDINE BIGLUCONATE 0.05% 100ml solution solution. fofo (20%)

Chlorhexidine bigluconate 0.05% 0.05% fofo faʻainesa 0 100 ml 1 pc.

CHLORGEXIDINE BIGLUCONATE 0.05% 100ml vaifofo mo le faʻaaogaina faʻapitonuʻu ma fafo

Chlorhexidine bigluconate 0.05% fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 100 ml 1 pc.

CHLORGEXIDINE BIGLUCONATE 0.05% 100ml tioata solution

CHLORGEXIDINE BIGLUCONATE 0.05% 100ml vaifofo mo le faʻaaogaina faʻapitonuʻu ma fafo

Chlorhexidine bigluconate 0.05% fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 100 ml 1 pc.

CHLORGEXIDINE BIGLUKONAT 0.05% 100ml vaifofo mo le faʻaaogaina i le lotoifale ma fafo ma se urological passo

Chlorhexidine bigluconate spray 0.05% 100ml *

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O le avefeʻau lautele o paaga e itiiti ifo nai lo le saʻo.

E sili atu ma le $ 500 miliona i le tausaga e faʻaalu i fualaau faʻamaʻi na o ia i le Iunaite Setete. E te talitonu pea o le a maua se auala e faʻatoʻilaloina ai allergies?

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

I le 5% o tagata gasegase, o le clomipramine antidepressant e mafua ai le iniseti.

O se tagata e ave faʻamalosi i le tele o mataupu o le a toe mafatia mai le atuatuvale. Afai o se tagata na te taofiofi ma lona atuatuvale, ua ia te ia avanoa uma e galo ai e uiga i lenei setete e faʻavavau.

O le lauiloa lauiloa "Viagra" na amataina mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O le mamafa o le faiʻai o le tagata e tusa ma le 2% o le mamafa o le tino, ae na te faʻaumatia pe a ma le 20% o le okesene ulufale atu i le toto. O lenei mea moni e mafua ai le faiʻai o le tagata i mea leaga e mafua mai i le leai o se okesene.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

Sa faia e saienitisi mai le Iunivesite o Oxford se faasologa o suʻesuʻega, lea na latou oo mai ai i le faaiuga e faapea e mafai ona faaleagaina ai le fai meaʻai i le faiʻai o le tagata, ona e mafua ai ona faaitiitia lona tele. O le mea lea, ua fautuaina e saienitisi ia aua neʻi faʻamavae ese iʻa ma aano o manu mai a latou meaʻai.

I le faaopoopo atu i tagata, e na o le tasi le mea ola i luga o le lalolagi Earth - taifau, e pagatia mai le prostatitis. O a matou uo sili ona faamaoni.

O le tale o le tale "Terpincode" o se tasi o taitai i le faatauina atu, e leai lava ona o ona togafitiga.

O le suāuʻu manu ua lauiloa mo le tele o tausaga, ma i le taimi lea na faʻamaonia ai e fesoasoani e faʻamalolo ai le mimiti, faʻasaʻo tiga faʻatasi, faaleleia le sos.

Faatonuga mo le faaaogaina Chlorhexidine Bigluconate 0.05, vailaau

O le fofo e faʻaaoga i luga pe fafo 2 i le 5 taimi i le aso. O le togafitiina o mea laiti laiti, o le vavao, tipi i se togitogi gaugau ua toso i totonu o le vaifofo, solo lemu le nofoaga ua afaina i se solosolo malie.

Mo togafitiga o mumu, faʻamaʻi manuʻa e le mafai ona faʻamalolo pe vaeluaina, e mafai ona faʻaaogaina le fofo i lalo o le faʻaogaina o se ofu, suia pe a magoto, ae ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso. Afai o le tuusaʻo e faʻasaʻoloto mai le manua, ona muamua lea ona togafitia lelei le vaega i se vaifofo o le hydrogen peroxide ao lei faʻaaogaina le vaifofo.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi gasegase o le va ma le tane, o le Chlorhexidine Bigluconate solution e faʻaaogaina mo le lanu ma le tampons. O le umi o le togafitiga o fualaau faasaina e fuafua e le fomaʻi taitoatasi, e faalagolago i le siama.

Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga, e aoga le vailaʻau pe afai e faʻaaogaina ia sili atu i le 2 itula pe a maeʻa le feusuaiga. Faʻaaoga le uʻamea, faʻaofi mea o le vial i totonu o le urethra mo tane (2-3 ml), fafine (1-2 ml) ma i totonu o le va (5-10 ml) mo 2-3 minute. Le gaosia o le paʻu o le pito i totonu o ogavae, pubis, genitals. A maeʻa le faʻagasologa, aua nei e mimilo mo le 2 itula.

O togafitiga faʻapitoa o le urethritis ma le urethroprostatitis e faʻatinoina e ala i le inuina o le 2-3 ml o le 0.05% o le vaifofo o le chlorhexidine bigluconate 1-2 taimi i le aso i totonu o le urethra, o le vasega e 10 aso, o loʻo faʻatulagaina ia taualumaga i aso uma.

Chlorhexidine Bigluconate Gargle

I le ENT faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina mo le tonsillitis, pharyngitis, tonsillitis. Fafaʻi ma le angina ma se fofo o le 0.2% poʻo le 0.5%.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le chlorhexidine e faʻamamā ai lou faʻaʻo, e fautuaina oe e fufulu lelei lou gutu i le vai mafanafana. Ma le isi, o le taʻavale ma le angina e pei ona taua i lalo: e tatau ona e ave le 10-15 ml (pe tusa o se sipuni sipuni) o le fofo, lea e mafai ona faʻasaʻo pe a ma le 30 sekone. E mafai ona e faia na taga i se tasi taimi.

A uma ona fufulu, ia fautuaina e aua nei 'ai ni meaʻai poʻo se vai mo le 1 itula. E faʻafefea ona faʻamamā le faai i le Chlorhexidine, faʻapea foʻi ma le tele o taimi i le aso e te manaʻomia e faia ai lenei faiga mo le faai, o le a taʻu mai e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o faailoga taʻitasi.

Afai o le gutu o le gutu e lagona le susunuina, o lona uiga, atonu o le vaifofo e matua maualuga lava le maualuga. O le maualuga sili ona faʻatagaina e le sili atu nai lo le 0.5%.

Faatonuga faapitoa

E tumau pea lona malosi i le i ai o ni mea le mama o le toto ma vailaau oona.

Aloese mai le faafesootai o mata (sei vagana ai se ituaiga o fualaau faapitoa e faamoemoe mo le fufuluina o mata), faapea foi ma le faafesootai ma masini ma le nusi tusi.

Faʻaiʻuga

Ole lapataiga e lapatai ai ile ono mafai ona atiae aafiaga ole itu ole taimi ole a faatonuina ai Chlorhexidine Bigluconate 0.05:

  • Faʻatonuga a le Allergic - paʻu o le paʻu, paʻu vevela, sosogi, dermatitis, le gaogao o le paʻu o lima (i totonu o le 3-5 minute), faʻasologa o ata.
  • I le togafitiga o le gingivitis - o le faʻaogaina o le nifo o le nifo, faʻataʻitaʻiga o le tartar, le vevesi o le tofo.

Contraindications

Chlorhexidine Bigluconate 0.05 ua solia i mataupu nei:

  • hypersensitivity i le chlorhexidine.

E le fautuaina le fofo ile tuufaatasiga o iodine.

Faʻasalaga

I le tulaga o le gasegase faanatinati, e masani lava e le o aʻafia (e tatau ona faia le taele gaosia e faaaoga ai le susu, se moa mata, gelatin).

Afai e tatau ai, o togafitiga faʻapitoa e faia.

Analogs o le chlorhexidine Bigluconate 0.05, tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia le Chlorhexidine Bigluconate 0.05 ma se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

E tutusa i le gaioiga:

Pe a filifilia ni analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Chlorhexidine Bigluconate 0.05, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma aʻafiaga faapena e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Tau i falemaʻi Rusia: Chlorhexidine bigluconate solution 0.05% 100ml - mai le 15 i le 18 ruuga, e tusa ai ma le 702 falemaʻi.

Teu i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le susu i le vevela e oʻo i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E lua tausaga le ola o le taligalu.

Taimi o faʻatagaga mai falemaʻi - e aunoa ma se faʻasologa.

3 iloiloga mo "Chlorhexidine Bigluconate"

Mea manaia, ou te fiafia i ai. E masani lava ou faʻaaoga loʻu gutu, ae o nisi taimi e faʻamamaina ai e laʻu tama pe a amata ona mumu pe mumu. Fautuaga mai le poto masani: e te le manaʻomia ona faʻaalu, tasi le sipuni sipuni o le chlorhexidine i lona mamanu e tusa ma le lua taimi ma o mea uma e pasia.

Ou te faʻaaogaina le Chlorhexidine bigluconate e togafitia ai le tagata e manaia le kulimi mo le eria i mata o mata i taimi uma aʻo lei faia le talosaga. E masani ona ou aveina le fagu i aʻu ato (o nisi taimi ou te fafaga ai pusi i luga o le auala, ona ou tago lea i oʻu lima ina ia le aumaia le tutusa o au pusi) .

Ou fufulu oʻu foliga i lenei tali pe a uma ona ou lolomiina le togitogi uliuli. O le mea moni, o loʻo ou taumafai e faʻamalamalamaina le mea atoa, o lea ua amata le metrogyl, ae o oʻu lima. Ma afai e te tago i le chlorhexidine, ona leai lea o se faʻafitauli, o mea uma e vave alu.

Tuua Lau Faamatalaga