Faʻasaina Tomaʻi Maʻisuka

E naʻo le tasi itu e mafai ona taliina lenei fesili. O le polokalame mo le tuʻuina atu o vailaau talafeagai mo le maʻisuka na faʻapena ona taugofie ai togafitiga taugata.

Ae ui i lea, o le mea e leaga ai, o le tele o tagata gasegase na filifili e tuua lenei polokalame ma teena le togafitiga mo le totogiina o tupe, ma mafua ai ona maua le soifua maloloina lelei. Ae ui i lea, o lenei mea e sili atu nai lo le le talafeagai, ona o le aofaiga o taui i le taimi nei o se mea itiiti ifo nai lo le afe tala, ma o le tau o togafitiga i le tisipenisione e mamao atu i ai.

E maua e le maʻisuka le aofaʻi o le taui e fuafua mai le fuainumera o tagata gasegase na talosaga mo togafitiga, ae o le lua-vaiaso e nofo ai i totonu o falemaʻi e sili atu i le 15,000 rubles.

O tagata maʻi oe na teena avanoa latou te le amanaiaina le mea moni o le aso a taeao o le a matua leaga lava o latou tulaga, ae o le a leai se avanoa e maua ai togafitiga. O se tulaga maualalo o le ola e maua ai le maʻisuka, o le toatele oi latou e nonofo i luga o nofoa nofoa faataavalevale, teena le tausiga lelei o le soifua maloloina ma toe faʻaleleia mo se tupe maua maualalo.

Faamanuiaga mo tamaiti mamai

Afai e maua se faamaʻi i le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le pepe ma lona tina o le a mafai ona nofo i le falemai mo aso e tolu nai lo le taimi o totoe.

Tufatufaina atu i le aʻoga e faia e aunoa ma se tiliva. O le mea lea, o tino e nafa ma le faia o se tulaga faamuamua i aoga faataitai, pe a uma ona logoina matua o se tamaititi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona tuu se nofoaga mo le tasi i se tasi o vaega a tamaiti.

Ua tuʻuina atu i le tamaititi le tele o le inisalini e manaʻomia mo le galue masani. Ua tusia e le fomaʻi se talavai e tusa ai ma le mafai e matua o le pepe ona maua le vailaʻau e aunoa ma se totogi i soo se fale talavai.

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 na maua i se tamaititi i le va o le matua i lalo ifo o le 14 tausaga, ona totogiina lea o ia i masina taitasi e tutusa ma le totogi masani.

O fualaau sili ona lelei ma lelei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O vailaau filifilia lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le maualuga o le suka ma aloese ai mai faigata matautia.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, faʻagesegese le tuʻuina atu o le kulūkose i totonu o le toto, ma, pe a tatau ai, faʻalauteleina le faʻasologa o inisalini.

O vaega autu o vailaʻau

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e taua tele le mulimuli i fautuaga a le olaga - usitai i se taumafataga faapitoa ma faamalositino.

Ae peitai, e le o tagata uma e mafai ona mulimuli i ia tulafono mo se taimi umi. Aua o le togafitiga o fualaau faasaina o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻaaogaina.

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, o laulau mai le maʻisuka e oʻo atu i vaega eseese:

  1. Fualaau e faʻamalo ai le faʻamalosia o inisalini - o lenei vaega e aofia ai thiazolidinediones, biguanides,
  2. O fua o le suauu o inisalini - e aofia ai glinides ma oloa e aofia ai le sulfanilurea,
  3. Vailaʻau tuʻufaʻatasia - o mea faʻapitoa o loʻo aofia ai i lenei vaega.

O lenei vaega e aofia ai fualaau faasaina ei ai le metformin malosi. I falemaʻi, e mafai ona e maua ni meafaigaluega e pei o le glucophage ma le siofor, lea e aofia ai lenei mea gaosi eletise.

O nei fualaau o le maʻisuka o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le malosi o le tino i le inisalini. O lenei taunuʻuga e ausia i auala nei:

  1. Faʻaitiitia le kulupu o le kulukose mai i le palatini ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le gaosia o le ate glycogen,
  2. Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini
  3. Fausiaina o fale o kulukose i le ate i le ituaiga o glycogen,
  4. Faʻaitiitia le suka o le toto
  5. Faʻateleina le kulūkose i totonu o totoga ma totonu o masini.

O ia sooupu e masani ona faaosofia ai ni mea e le manaomia. E afua mai i le faaleagaina o le vaega o meaʻai. A mavae le 2 vaiaso, ona mou atu lea o aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e onosai.

O nei maʻi o le maʻisuka e mafua ai mea leaga nei:

  • Nausea
  • Vomiting
  • Taʻitaʻifono o le nofoa
  • Laʻau
  • Laʻau suamalie i le gutu.

Sulfonylurea

O le lisi o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai vailaau faasaina e pei o glycidone, glurenorm, glibenclamide. O le gaioiga a le faʻatupega e faʻavae i luga o le fusifusia i seta o le beta-cell. E mafua ai ona faateleina le gaosiga o le inisalini.

O nei fualaau faasaina e amata ona faʻaaogaina i ni fua laʻititi. I le gasologa o le vaiaso, e tatau ona e faʻalauteleina le numera i le tau manaʻomia.

O aʻafiaga le lelei o ia tagata ofisa e aofia ai mea nei:

  1. O le taufaamatau o le hypoglycemia,
  2. Rasū i luga o le tino
  3. Polokalame masini
  4. Faʻaalia lagona
  5. Faʻaleagaina o le ate.

O lenei vaega e aofia ai vailaʻau e pei o le numera ma le faʻasalalau.

Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina, e ono mafai ona faʻaititia le tele o le inisalini e ulu atu i le toto. O lenei aafiaga e maua i le faaosofiaina o le calcium i totonu o le pancreas. O lenei mea e mafai ai e oe ona puleaina le meli postera, poo le aofaʻi o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Thiazolidinediones

O le lisi o fualaau o le maʻisuka e aofia ai pagraitazone ma rosiglitazone. O nei mea e fesoasoani i le faʻatoagaina o initaneti i tino maso ma le gaʻo. Ona o lenei mea, o le faateleina o le malosi o le insulin, lea e fesoasoani i le vave tagofia o le kulukose e gaʻo maso, maso ma le ate.

E ui lava i le sili atu ona aoga o ia tupe, ae tele a latou faʻasalaga. O tapulaa autu e aofia ai tulaga nei:

  • Toto
  • O le tolu fausaga o le ate e fesuiaʻi,
  • Faʻasologa masani o le fatu faiva 3-4 faʻavae e tusa ai ma le NYHA,
  • Lactation.

Faʻaaogaina

O lenei vaega o vailaʻau oona suka aofia ai le faʻasalaga. Faʻafetai i lona faʻaogaina, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini. E maua lenei mea e ala i le faʻateleina o le malosi o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faiga e tuʻuina atu faatasi ma le faʻamaloloina o le gaosiga o gaʻo gaʻo ma glucagon.

E le gata i lea, o le aveeseina o meaai mai le manava e faʻagesegese. E mafai ai e le maʻi ona lagona le umi. O le mea lea, o lenei vaega o fualaau faasaina ua i ai se aafiaga tuufaatasi.

B-glucosidase inhibitors

O le vailaau autu mai lenei vaega o le acarbose. Ole mea e le o le ki i le maʻisuka. Ae e sili ona aoga ona e le ulufale i le toto ma e le afaina ai le iniseti o le inisalini.

O pusa tali tutusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e ulufale atu i tauvaga ma gaʻo, ia e ulu i le tino ma meaai.

O vailaau faafomai e fusifusia i ni enzymes faapitoa lea e gaosia e talepeina ai le gaʻo. O lenei mea e faʻaitiitia ai le fuataga o le faʻamalosi ma faʻaitiitia ai le mataʻutia o le malosi o fesuiaiga i le suka pe a uma ona 'ai.

Faʻatasia tupe

O nei maʻi o le maʻisuka e aofia ai le amaryl, janumet, ma le glibomet. O nei mea e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻaalia le gaosiga o le inisalini

Amaryl e faaosofia ai le puleaina ma le faamatuu atu o le insulin mai le pancreas. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faateleina le lagona o le gaʻo ma maso i aafiaga o le inisalini.

Glybomet e faʻaaoga mo le le lelei o meaʻai ma togafitiga hypoglycemic. E fesoasoani Janumet i le puleaina o le hypoglycemia, lea e mafai ai ona aloese mai le faateleina o le suka.

Fomaʻi fou fou

O fualaau o le maʻisuka fou ituaiga 2 e aofia ai le initaneti DPP-4. O nei mea e le afaina ai le gaosiga o le inisalini e pulou peta. Latou te fesoasoani i le puipuia o se kulupuka-pei o le polypeptide mai le faʻaleagaga o le DPP-4 enzyme.

O lenei polypeptide e faʻamalosia ai le pancreas. O lenei mea e saofaga i se gaioiga sili atu ona malosi o le inisalini. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e faʻatautaia le foliga mai o le glucagon, lea e aʻafia ai le gaioiga o le homone e maualalo le suka.

O sauniuniga mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tupulaga fou ei ai le tele o tulaga lelei. E aofia ai mea nei:

  1. O le le mafai ona faia le hypoglycemia, talu ai ua le toe galue le vailaau pe a maeʻa le suʻesuʻeina o le kulūkose,
  2. Faaleaogaina o le lamatiaga o le maua o le mamafa ona o le faaaogaina o laupepa,
  3. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina - sei vagana ai na o le inisalini ma agonists o iniseti o le faʻalogo o lenei polypeptide.

O nei fualaau faasaina e le tatau ona faia i le tulaga o le le atoatoa o le gaioiga o gaʻo po o le ate. O lenei vaega e aofia ai vailaau faasaina pei o sitagliptin, saxagliptin, vildagliptin.

GLP-1 agonists o meaola oona ia e faʻaauau ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻamaonia le fausaga o siama ua aʻafia. O lenei ituaiga o fualaau faasaina e tau atu ai i le mamafa o le paʻu i tagata leaga.

O ia mea e le mafai ona faʻatauina i le pepa laupepa. E na o le fofo mo le tui. O lenei vaega e aofia ai vailaʻau e pei o victose ma bayeta.

Laʻau faʻatoʻaga

O nisi taimi o tagata tomai faapitoa e faaopoopo le monotherapy faatasi ai ma se meaai e faaaoga ai mea taumafa, o le gaoioiga lea e fuafua i le faaitiitia o le aofaiga o suka. O nisi tagata gasegase latou te manatu o fualaau o le maʻisuka. Ae e le saʻo lenei mea, ona e leai ni vailaau faʻamalo e faʻaaogaina atoa lenei maʻi.

Ae ui i lea, o vailaʻau faʻasolosolo e aofia ai mea faʻapitoa e fesoasoani e ausia taunuʻuga moni i togafitiga o le maʻi. Latou te faʻaleleia le tulaga faʻatasi ma vailaau.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i le 2018-2019

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e manaʻomia e vailaau o le endocrinologists fualaau taugata ma togafitiga eseese. Talu ai ona o le malosi tele o tulaga, o le setete o loo faia ni metotia eseese e lagolago ai tagata mamaʻi. Faʻapitoa mo maʻisuka e faʻatagaina oe e maua vailaʻau tatau, faʻapea foi togafitiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi. E le o tagata uma e gasegase ua logoina e uiga i le avanoa e mauaina ai le saogalemu lautele.

E i ai tagata maʻisuka e agavaa mo faamanuiaga? E tatau ona resitala le le atoatoa e talia ai? Seʻio tatou talanoa atili i lenei mea.

O le tulaga o le maʻisuka i Rusia o se mataupu e finau ai, lea e seasea taʻua i le aufaasālalau ma i se taimi atofaina ma se endocrinologist.

Ae ui i lea, soo se maʻi, e tusa lava po o le a le ogaoga o le faʻamaʻi, o lona ituaiga, poʻo le i ai o le le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga mo le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E aofia ai:

Ina ia faia suʻesuʻega i le nofoaga tutotonu, o le tagata maʻi e tuusaunoa mai suʻesuʻega poo le galue i le faiga ua faʻamatalaina e le tulafono mo se vaitaimi atofaina. I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le ate ma le thyroid gland, o le maʻisuka e mafai ona maua se faʻamatalaga i le siamaina o le tino, system cardiovascular system, ma totoga o faʻaaliga.

O le asiasi atu i tagata tomai faapitoa ma le faia o suʻega e leai se totogi mo le tagata maʻi, ma o le a tuʻuina atu iuga uma i lana fomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga o le nofoaga tutotonu o le diagnostics o le Endocrinology Center o le Medical Academy i Moscow, o loʻo i totonu o le metro station Akademicheskaya.

I le faaopoopo atu i nei lagolagosua agafesootai, o tagata gasegase e agavaa i faamanuiaga faaopoopo, o lona natura e faalagolago i ituaiga o faamaʻi ma lona mamafa.

O se faʻalavelave faʻapitoa o le lagolago faafomaʻi ua atiae mo tagata e faalagolago i le insulin, e aofia ai:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo tui, fua o le suka ma isi taualumaga. E faʻaaogaina oloa e mafai ai e le tagata gasegase ona suʻeina se suʻega insulin i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

O tagata maʻi e le mafai ona faʻafitia le faʻamaʻi na oi latou lava e mafai ona faʻalagolago i le fesoasoani a se tagata faigaluega lautele. O lana galuega o le auauna atu i le tagata maʻi i le fale.

E masani lava, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa, o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le aia i faamanuiaga uma e avanoa mo lenei tulaga.

E te manaʻomia fautuaga faufautua i lenei mea? Faamatala lou faafitauli ma o le a vave ona faʻafesoʻotaʻi oe e loia.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamanuiaga nei ua tuʻuina atu:

  1. Faʻamālōlōina i togafitiga faʻamalolo. O tagata e mulimuli i le Endocrinologist e mafai ona faalagolago i le toe faʻaleleia o agafesootai. O le mea lea, o tagata gasegase e maua le avanoa e aoao ai, sui tulaga faalegaluega. Faatasi ai ma le fesoasoani o fesoasoani faʻaitulagi, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga lua i totonu o taʻaloga ma faia ni aʻoaʻoga faʻalesoifua maloloina i togafitiga. E mafai ona e maua se pepa ulufale i le falemaʻi e aunoa ma le iai o se atoʻa atofaina. I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:
    • le auala
    • meaai paleni.
  2. Vaʻaia fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau nei e ono mafai ona faʻatonuina i le tagata maʻi: 1. Phospholipids (fualaau e lagolago ai le gaioiga masani o le ate) .2. Pancreatic aid (Pancreatin) 3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (papa poʻo vailaʻau mo tui ).4. Fomaʻi e faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino (o vailaʻau e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaina).

5. Vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o maʻa ma injections.

6. O vailaau mo le Cardiac (e tatau ona faʻamaonia le galue o le fatu).

8. Auala mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

E le gata i lea, o isi vailaʻau (antihistamines, antimicrobials, ma isi mea) e talafeagai mo togafitiga o faʻafitauli mai le maʻisuka e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase.

I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

  • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
  • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma.

Sei o tatou talanoa e uiga i aoga mo le maʻisuka ao le atoatoa.

Ina ia maua se tulaga le atoatoa o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se ofisa faapitoa o vailaau faafomaʻi, ma lalo ifo i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le tuʻuina atu i le ofisa o loʻo faʻatulaga e le endocrinologist. Ma e ui o le fomaʻi e le o iai le aia tatau e teena ai le tagata maʻi i sea ituaiga auaunaga, pe afai o nisi mafuaaga na te lei faia, o le tagata maʻi e mafai ona alu i le komiti na o ia lava.

E tusa ai ma tulafono lautele na faʻatuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e tolu vaega e le atoatoa le malosi e ese mai i le ogaoga o le maʻi.

Mafaufau i nei vaega e faatatau i le maʻisuka.

  1. O le vaega 1 e le atoʻatoa le malosi o le tino ua tofia i tagata gasegase, ona o le maʻisuka, ua le toe mafai ona latou vaai solo pe o se vaega foi, ua i ai ni manua ogaoga o le cardiovascular system, ua afaina i le faaletonu o le tino, ma ua i ai ni maʻi o le cerebral cortex. O lenei vaega e mafua mai i tagata gasegase oe na paʻu'ū pea i totonu. E iai foi i le vaega muamua e aofia ai maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se tausi maʻi.
  2. O nei lava faʻafitauli ma le itiiti ifo o faʻailoga e faʻatagaina ai i matou e faʻaalia le maʻi i le vaega lona lua o le le atoatoa.
  3. Category 3 e tofia i tagata gasegase e faʻaalia pe faʻaleagaina le faʻafitauli o le maʻi.

O le komisi na te faia le filifiliga e tofia le vaega. O le faavae mo le faʻaiuga o le tala faʻasolopito o le maʻi, lea e aofia ai taunuʻuga o suʻesuʻega ma isi pepa faʻamaʻi.

I le tulaga o le feeseeseaiga ma le faaiuga o le ofisa, o le tagata maʻi e i ai le aiā e talosaga ai i le pulega faa-faamasinoga e apili le faaiuga.

Tulaga faʻafitauli o le tino ma le mafaufau e mafai ai e le maʻisuka ona maua ni manuia faʻaletonu o tagata. O le faamanuiaga o se penisione le aoga, o tulafono mo le mauaina, ma le tele o tupe totogi e fuafuaina e le tulafono a le Feterale o le 15.12.2001 N 166-ФЗ "I luga o le penisione a le setete i le Russian Federation".

Faʻalogo e matamata ma lolomi

O le maʻisuka, i luga o le mauaina o se le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga lautele e faʻamoemoeina mo tagata uma e iai manaʻoga faʻapitoa, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o latou tulaga.

O a fesoasoani lagolago a le setete:

  1. Soifua maloloina mo le soifua maloloina.
  2. Fesoasoani a tagata tomai faapitoa.
  3. Fesoasoani faʻamatalaga.
  4. Faʻatulagaina o aiaiga mo fesoʻotaʻiga faʻasalalau, tuʻuina atu o aʻoaʻoga ma galuega.
  5. Faʻaitiitiga i luga o fale ma fesoʻotaʻiga lautele.
  6. Tupe faʻaopoopo tupe.

O tamaiti e maua i le maʻisuka ua iloa i se vaega faapitoa o tagata gasegase. O le faʻamaʻi e afaina tele ai le tino toto, ma o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le tamaititi ua maua i se maʻi le atoatoa. E taua mo matua ona logoina e uiga i aoga mai le setete, lea e fesoasoani e faaitiitia le tau o togafitiga ma le toe faaleleia o se tamaititi maʻi.

Ua faʻatagaina tamaiti faʻaletonu i avanoa nei:

Matua o se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua maua tupe totogi i le aofaiga o tupe maua.

Matua poʻo ē o tausia se tamaititi ua i ai le aia e faʻaitiitia ai itula faigaluega ma maua aso faaopoopo. O se penisione tuai mo nei tagata ua saunia nai lo le taimi faatulagaina.

O faamanuiaga mo le maʻisuka e tuʻuina atu e ofisa faʻapitoa i le tuʻuina atu o se pepa faapitoa i tagata gasegase. O se pepa e faʻataga ai oe e maua le lagolago mai le setete ua tuʻuina atu i le tagata maʻi o le endocrinologist poʻo lona sui i le ogatotonu o le diabetology i le nofoaga o le fale moni.

O le faʻamaumauga mo fualaau faʻasaina e faʻamatalaina e le endocrinologist.

Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo. E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai.

I le avea ai ma tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina pe sili atu, pe a maeʻa ona toe vaʻai le tagata maʻi ile fomaʻi.

E le i ai se aia tatau a le tagata e finau i le suʻega e tusia ai se faʻamatalaga pe afai o le tagata maʻi e maua le maʻi o le maʻisuka i luga o le kata. Afai na tupu lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi fomaʻi o le falemaʻi poo le au faʻapitoa o le matagaluega o le soifua maloloina.

O le aia tatau i isi ituaiga lagolago, pe o vailaʻau poʻo meafaigaluega mo le fuaina o le suka, tumau pea ma le tagata maʻi o le endocrinologist. O nei fuataga e iai mafuaaga faaletulafono i le faiga o le Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o le aso 30 o Iulai, 94 Nu.890 ma le Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 489-TLM.

O faʻamaumauga a le tulafono ua faʻatuina mo falemaʻi tausi soifua e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi vailaʻau ma vailaʻau faafomai.

Faʻalogo e matamata ma lolomi

O le manatu e faapea, pe afai o le teenaina o le saogalemu lautele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e maua le aia tatau i le fesoasoani tau tupe mai le setete. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i taui faaletino mo pusa e le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi.

I le faʻatinoga, o le aofaiga o tupe totogi e le maua pe a faʻatusatusa i le tau o le malologa, o le mea lea e teena ai penefiti e naʻo tulaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai se malaga.

Matou te faamatalaina auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o tulaga taʻitasi e tulaga ese ma e manaʻomia ai fesoasoani faʻapitoa taʻitasi.

Mo se tali vave i lou faafitauli, matou te fautuaina le fesoʻotaʻiga loia agavaa i la matou saite.

O matou tagata atamamai e mataʻituina suiga uma o le tulafono e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga mautu.

Lagolago i a matou faʻafouga!

O a ituaiga ituaiga o vailaau maʻisuka e leai se totogi?

O le setete e faʻamaonia e le tulafono fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia maua ni faʻamanuiaga, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona aoina mai ni numera o pepa ma tuʻuina atu i le Penisione Penisione.

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi masani o le taimi. O le numera o tagata maʻi ma lenei faʻamaʻi ua faʻapupula i tausaga taʻitasi. O togafitiga o lenei togafitiga e le faigofie ma e manaʻomia ai le tele o tupe. Ae e le o le toʻatele o tagata e iloa o le setete e maua ai faʻamanuiaga i tagata faapena. Mo le 2015, o le masani o le tulafono oi ai nei o loʻo faʻamalamalama manino ai le taiala e mafai ai ona maua le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai vailaau ma isi totogi e aunoa ma se totogi.

Taua! E toatele e le o iloa po oa aoga e maua, pe ona o le fefe, latou te le fesili atu ia latou fomaʻi. Aua le fefe i fesili faapena ma tali a le fomaʻi. O aia tatau a le maʻisuka ua puipuia e le tulafono ma ua tuʻuina atu mo vaiinu fua. O le mea lea, afai e le o iai ni vailaau manaomia, e tatau ona e sailia le mea talafeagai mo le tagata maʻi ma malamalama i lenei tulaga.

O a ni avanoa faʻapitoa e maua mo tagata ei ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2?

O tausaga taʻitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava po o le a le malosi, o se aofaiga patino e faʻatatauina mai le paketi a le setete. Komiti faʻapitoa faʻapitonuʻu e tufatufa atu meafaitino ua tuʻuina i le maʻisuka (vailaʻau, tupe, penefiti).

E mafai e tagata maʻi ona faʻamoemoe e maua:

  • fualaau faasaina
  • tolotolo toe faʻaleleia
  • tupe totogi.

Faatasi ai ma lenei faamai, ua faatonuina ai tagata e avea ma sui faapitoa o vailaau faafomai. Faʻaaogaina fualaau faasaina e fuafua i le ituaiga o tagata maʻi (o le insulin-o loʻo faalagolago pe leai). Mai mea ua faʻamatalaina i tagata gasegase, faʻaopoopoga i vailaau faʻamaʻi, mea e aofia ai glucometers, suʻega faʻapitoa i foliga o fasipepa.

E le gata i lea, o penefiti mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tuʻuina atu o malaga saoloto i falemaʻi, falemaʻi, ma fale faafiafia. E tusa ai ma le telē ma le tele o meafaitino mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ua faʻamoemoeina ma tuʻuina atu taitoatasi mo mataupu taʻitasi. E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faʻatagaina se pepa ulufale i le falemaʻi e fesuiaʻi mo taui tau tupe.

Ae mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i lalo o le tulafono, o tamaiti i lalo ifo o le 14 e totogi fesoasoani tautupe i le aofaiga o le totogi maualalo. O nei tupe e tuʻufaʻatasia mo le faʻatauina o vailaʻau maʻoti mo le tamaititi ma le lagolago mo le galue masani a le alii talavou. E le gata i lea, o le polokalama mo le togafitiga o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai tausaga taʻitasi totogi atoatoa i le falemaʻi faatasi ma o latou matua.

O le lisi o vailaau mo vailaʻau mo togafitiga ole maʻisuka ituaiga 2 e le laiti. O nei mea e masani lava o le faʻaititia o suka-pharmacological agents. Faʻatau fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2, o la latou aofaiga ma pe fia ni suʻega e manaʻomia - o le fomaʻi e seti le endocrinologist. O le talavai e aoga mo le masina.

Le lisi o fualaau faasaina:

  1. Pusa
  2. Injections (inisalini faʻamalolo ma le fofo).

I le faʻaopoopoga, mo le maʻisuka ituaiga 1, tui, tola ma le ava malosi e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Ae mo le tuʻufaʻatasiga o le ae manaʻomia e aoina pepa ma faʻafesoʻotaʻi pulega talafeagai. O le faʻafefe i faiga faʻalapotopotoga e masani ona mafua ai le teena o faʻamanuiaga a le setete i le maʻisuka.

Ina ia agavaa mo vailaʻau maʻoti mo maʻisuka, e tatau ona e talosaga i le Pension Fund. A maeʻa le resitalaina, o le a tuʻuina atu e lenei faalapotopotoga le faʻamatalaga e faʻamatalaina ai falemaʻi, falemaʻi ma falemaʻi inisiua.

Taua! Ina ia mafai e le Faaputugatupe o Penisione ona amanaia le saofaga a le tagata maʻi ma ia maua se faamanuiaga, e tatau ona tuuina atu nisi o pepa. O le mea lea, e sili atu le sailia muamua o le lisi o pepa i luga o telefoni, toe faʻaauau ona toe faimalaga i le ofisa ma laina umi o le a mafua ai le tele o faafitauli.

E le gata i lea, e tatau ona e ave se tusi faamaonia mai le Pension Fund, ma faʻamaonia e le teena e le tagata le manuia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei pepa o le a manaʻomia e le fomaʻi, o lē o le a faatonuina se taotoga mo vaifofo e leai se totogi.

E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e tatau ona e:

  • tusifolau
  • se tusi faamaonia e faamaonia ai le aia tatau i faamanuiaga,
  • numera o le inisiua taitasi,
  • inisiua soifua maloloina.

E tatau i le fomaʻi ona tusi mai se faʻamatalaga faapitoa e tatau ai i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ona alu i le fale talavai. Ae e mafai ona e talosaga mo vailaʻau maʻisuka e leai se totogi i totonu o faʻalapotopotoga a le malo. Afai e leai se faʻamatalaga e uiga i ia falemaʻi falemaʻi, e mafai ona e suʻeina lo latou nofoaga i le nofoaga e nofo ai e ala i le faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Itumalo. soifua maloloina.

E masani lava, e teena e tagata gasegase mea e tatau ona avea ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia ai se taui tau tupe. E tusa lava pe sili atu le manaia o le maʻisuka ituaiga 2, aua le teena le aoga mo le maʻisuka. A uma, o tupe maua e sili atu nai lo le tau o togafitiga. O le mumusu mai le togafitiga faaletulafono, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloa afai e faafuasei ona paʻu le tulaga, o le a le mafai ona togafitia togafitiga.

Taʻi Maʻisuka Tusitusia Drugs: A Lisi o Taʻi Tisuka

O vailaʻau faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 o se ituaiga fesoasoani mai le setete. O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi, o lona alualu i luma e mafua ai faʻafitauli eseese. Atonu o lenei mea o le a leai se vaaiga, gangrene, ate, fatugao, ma isi taunuuga le lelei.

I ia tulaga, o nisi o maʻisuka e tatau ona lafoai a latou galuega faapolofesa. Muamua lava, o lenei atugaluga galuega e manaʻomia ai le maualuga o le gauai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, taavale faʻataʻavalevale poʻo auala faʻalavelave faʻaosooso.

E le gata i lea, o le togafitiga o le maʻisuka i le taimi nei e manaʻomia ai se tupe tele i luga o le vaega o le maʻi. O le tau o le tele o fualaau oona e matua maualuga, ma e le mafai e tagata uma ona gafatia e faʻatau. O le mea lea, o le setete e maua ai faamanuiaga - fesoasoani faʻapitoa, penisini le atoatoa ma vailaʻau (e aunoa ma se totogi).

Muamua, e tatau ona e iloa po o le a le vaega e le atoatoa ai se tagata e maua i le maʻisuka. Faʻafetai i le taunuʻuga o le suʻesuʻega, e mafai ona iloa i le 1, 2 poʻo le 3 faʻafitauli faʻaletonu.

O le vaega muamua e aofia ai na gasegase ua matua faaleagaina le mea faitino, ua tulai mai le gangrene, o loo i ai se avanoa e maua ai le thrombosis ma masani ai. O nei tagata maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le vaavaaiga i fafo, e faigata ia i latou ona auauna atu ia i latou lava.

O le vaega lona lua o faʻafitauli faʻapitoa ua faʻamatalaina mo le atinaʻeina o le le atoatoa, faaletonu mafaufau i tua o le maʻisuka ma le neuropathy o le maʻisuka. I lenei tulaga, o tagata e tutupu ni aʻafiaga ogaoga o le faʻamaʻi, ae mafai ona latou faia e aunoa ma le fesoasoani a se tasi.

O le vaega lona tolu e faʻamoemoe mo tagata gasegase uma ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

O ia tagata e agavaa e maua uma ni vailaau mama ma ni penisione mo e le atoatoa. E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 1 oe le mafai ona tautua i latou lava, o loʻo tuʻuina atu i ai mea e manaʻomia mo le fale ma le afa faʻaitiitiga o mea aoga.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i isi faʻamanuiaga o faʻamanuiaga i lalo.

O le toʻatele o tagata e iai se "gasegase manaia" e fiafia i le fesili, o se vailaau faʻamalosi e leai se mea moni poʻo se faʻataʻitaʻiga? E le masalomia, e moni lenei mea. O maʻi suka ma soʻo se ituaiga faʻamaʻi ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻamaonia.

E le gata i lea, o maʻi na faʻamaonia le le atoʻatoa le malosi e agavaa mo se pusa o le soifua manuia atoatoa. O lona uiga o tagata gasegase e tuʻuina atu i ai le saʻo i le taimi e tasi i le 3 tausaga e malolo ai e aunoa ma se totogi i totonu o le piriota.

O isi auaunaga faʻapitoa e tuʻuina atu i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e faalagolago i lona ituaiga.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma togafitiga 1, e mafai e tagata gasegase ona maua:

  • inisalini ma tui tui,
  • falemaʻi i totonu o se fomaʻi mo suʻesuʻega (pe a manaʻomia),
  • se masini mo le fuafuaina o le glycemia ma ona mea e faaaoga ai (3 vaega suesue i aso taitasi).

E masani lava, o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago ile inisalini e mafua ai le le atoatoa o se maʻi. I ia tulaga, ua tuʻuina atu ia te ia le avanoa e maua ai se fualaau taugata e leʻo aofia ai i le lisi o vailaau e leai se totogi. Ae ui i lea, e tuʻuina atu faʻamaonia e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E tatau ona maitauina o fualaau ua faailogaina "Faanatinati" ua tuuina atu i totonu o le 10 aso, ma fualaau faasaina - mo le 2 vaiaso.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai e tagata gasegase ona maua e aunoa ma se totogi:

  1. O fualaau oona oona (o vailaʻau e faʻaalia e le fomaʻi, o le aafiaga o le faʻasologa o loʻo i ai le 1 masina).
  2. Glucometer ma suʻe suʻega (e oʻo i le tolu vaega i le aso) i tagata gasegase e manaʻomia le togafitiga o le inisalini.
  3. E naʻo suega o suʻega (i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le iniseti o le inisalini, sei vagana ai tagata gasegase maualalo).

Tina i le taimi o maitaga ma tamaiti (e oʻo atu i le 18 tausaga) ei ai le aiā e faʻatau ai e le gata i vailaʻau ma inisiua, ae o meafaifaʻatatau foʻi e fua ai le suka ma penisini.

E le gata i lea, e mafai ona malolo tamaiti mo le saolotoga i totonu o le falemaʻi, o le malaga lava ia o le a totogiina foi e le setete.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o se lisi tele o vailaau faʻasaina mo 2017 ua saunia. E tatau ona toe manatuaina e mafai ona e mauaina i se fale talavai e na o se talavai mai se endocrinologist.

Afai na faatonuina e le fomaʻi fualaau o le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina pe oi ai i luga o le lisi o vailaʻau faʻapitoa. Atonu e manaʻomia lou fesiligia lau fomaʻi mo se isi talavai.

I le tulaga o le mumusu e tuʻuina atu se faʻasalaga, e tatau i le tagata maʻi ona faitio i le ulu o le matagaluega poʻo le fomaʻi o le falemaʻi.

O a laʻau e mafai ona tuʻuina atu e leai se totogi? O le lisi o loʻo aofia ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻamalosi:

  • Acarbose (i totonu o laupepa),
  • Glibenclamide,
  • Glycidone,
  • Glucopeli
  • Glibenclamide + Metformin,
  • Glimepiride
  • Glyclazide tablets (faʻaleleia galuega),
  • Glipizide,
  • Metformin
  • Rosiglitazone,
  • Repaglinide.

O maʻi o loʻo mafatia mai le muamua ma o nisi taimi o le maʻisuka lona lua o loʻo maua ai inisalini e aofia ai fualaau oona. Faatagaina le faʻatagaina o le inisalini free

  1. I le avea ai ma se fofo mo le puleaina o mea faʻapipiʻi - faʻapaʻopiʻo, tagata faʻamaʻi ma le biphasic.
  2. I ampoules for injection - lispro, aspart, tagata soluble.
  3. I le tulaga o le taofiga mo le injections, o le aspart o le biphasic ma le faʻamolemole.

I le faaopoopo atu i nei aoga mo vailaau mo le maʻisuka, e mafai foi ona tuuina atu le 100g o le ethanol ma le tuiina o nila. Ae ui i lea, e le mafai ona e maua se faʻasalaga e aunoa ma se totogi mai le endocrinologist e aunoa ma pepa nei:

  • ole talosaga ole aoga
  • tusifolau
  • numera inisiua a le tagata lava ia (SNILS),
  • tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione,

I le faʻaopoopoga, e tatau ona tuʻuina atu se inisiua inisiua.

O fualaau o loʻo tuʻuina atu e le gata i le faʻaitiitia o le kulūkose, ae faʻapea foi mo isi faʻamaʻi pipisi.

Faʻatasi ai ma maʻi o le ate, e iai le aia tatau a le tagata e maua ai le phospholipids ma le glycyrrhizic acid i capsules, faʻapea foi ma le lyophilisate i le tulaga o se fofo mo le tuiina i totonu o se vein.

O maʻi suka e mafai ona maua ni vailaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia o le 'ailaina o otaota, aemaise lava ile enzymatic. O le pancreatin lenei i kapula ma fualaau.

E le gata i lea, mo tagata mamaʻi na maua i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 "gasegase suamalie", ua faatonuina fomaʻi e aunoa ma se totogi:

  1. Ole fuainumera tele o vitamini, faʻapea foi ma latou faʻalavelave: alfacalcidol, retinol, calcitriol, colecalciferol, acid ascorbic, pyridoxine, thiamine, gluconate calcium, potassium ma magnesium vavalalata. Ma isi foi vitamini Doppelherz mo le maʻisuka.
  2. Ole tele o vailaʻau e faʻaaogaina mo faʻafitauli eseese ole gasegase, e aofia ai tapenaga o le enzyme ma amino acids: ademetionint, agalsidase alpha, agalsidase beta, velaglucerase alpha, idursulfase, imiglucerase, miglustat, nitizenone, thioctic acid ma le tagatanuʻu.
  3. O le tele o vailaʻau antithrombotic: warfarin, enoxaparin sodium, sodium heparin sodium, clopidogrel, altefese, prourokinase, protein recombinant, rivaroxaban ma le dabigatran e faʻamalo.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o vailaʻau e maua mo le togafitiga o maʻi fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, digoxin i ampoules mo le tuiina i se vein ma i totonu o maʻa. Faatagana le faasaolotoina o fualaau anti-rheumatic e pei o le procainamide ma lappaconitine hydrobromide.

O le vaega o vailaʻau faʻasaina mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu e aofia ai le tuʻuina atu o le diniti, faʻasalaga mononitrate ma le nitroglycerin.

E leai se totogi e faʻatau ai se vailaau faʻasaina mo le faʻamalosi: methyldopa, clonidine, moxonidine, urapidil, mumusu, faʻapea foi togafitiga, e aofia ai le hydrochlorothiazide, olepamide, hydrochlorothiazide, furosemide ma le spironolactone.

E mafai ona e maua ni vailaau mo le maʻisuka i luga o tulaga lelei i se falemaʻi faapitoa. E tatau i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ona tuʻuina atu le vailaau faʻasaina i totonu o le aofaiga ua faʻamaonia e le tagata tomai faapitoa o loʻo auai i le faʻasologa.

E masani lava, o le nofoaga ua fuafuaina e fuafuaina mo se togafitiga o le 1 masina, o nisi taimi o sina mea sili atu. A maeʻa le togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia iloiloina le aoga o togafitiga. I lenei tulaga, e mafai ona ia faatonuina le auala o suʻega ma toe faʻasolo atu le vailaʻau.

O se maʻisuka faʻatasi ma se faʻaletonu o le tino e ono mafai ona e teenaina se pomaʻi lautele faʻafesoʻotaʻi. O lona uiga o le teenaina o se pepa malaga i se piriota. I lenei tulaga, ua tuuina atu ia te ia se taui tau tupe. Ae e le mafai ona totogiina i le tau o le pemita, o le mea lea e le fautuaina. E tatau lava ona e mafaufau o le lua vaiaso o nofo ai i totonu o falemaʻi e 15,000 rubles, ae o le tau tupe e sili atu nai lo lenei fuainumera. E masani lava ona tuulafoaia pe afai e le mafai ona iai ni mafuaaga e alu ai i le tafaoga.

Ae ui lava i lea, e ui lava i le teenaina o le pasefika lautele, ae o loʻo i ai pea le aia tatau a tagata e maua ai vailaau faʻamalosi, mea e fua ai le kulukose ma suauʻu e leai se totogi.

O le maʻisuka ua aloaia o le "mala" o le 21st seneturi. O le numera o le maʻisuka o loʻo faʻapupula i tausaga taʻitasi. O lenei faʻamaʻi e mafai ona vave faʻavaveina, faʻamalosia ai tagata o loʻo masani i se olaga masani. O aoga mo tamaiti e le atoatoa le malosi ma le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo maua foi.

O le setete, mo lona vaega, o loʻo fesoasoani i tagata gasegase i lenei faʻamaʻi. E maua ai fualaau faʻamaonia, penisini le atoatoa ma fesoasoani lautele mo le saolotoga. Talu ai o togafitiga o le maʻisuka e taugata, e le tatau ona e teenaina sea fesoasoani.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i faʻamanuiaga faaletulafono o soo se ituaiga o maʻisuka.

O loʻo tuʻuina atu e le setete fesoasoani i tagata maʻisuka e ala i le tusia i lalo o se lisi o vailaʻau faʻamuamua e mafai e tagata e maua i le maʻisuka ona maua i falemaʻi - mo le totogi fua, ma tuʻuina atu foi ni faʻapitoa.

Pe a alualu i luma le maʻisuka, e iai faʻafitauli eseese (faafitauli o le vaʻai, gangrene, fatugaʻo ma le ate) e mafai ona tupu. Ona o lenei mea, e toʻatele tagata ua faʻamalosi e lafoaʻi galuega faʻapolofesa, taʻitasi, e le o lava le lagolago tautupe e tausia ai lo latou ola maloloina.

O le tau o le tele o fualaau faasaina e matua talafeagai lava mo se tagata ua iai se faamaʻi e maualuga. E le mafai e tagata uma ona gafatia le faʻatau o togafitiga taugata. O le mafuaʻaga lea e faʻamautinoa ai e le setete le tuʻuina atu o fualaau faasaina e pusa ai le maʻisuka ma le insulin, ma le maʻisuka ituaiga 1. O isi faʻamaonia e maua mai: fesoasoani faʻapitoa, penisione o le tino.

E tolu vaega e le atoatoa le malosi:

  • Vaega 1 - tagata e iai ni faʻafitauli i le mea faitino, o le a sili atu ona i ai le thrombosis, coma. O le mea lea, e le mafai ona latou faia i se tulaga tutoʻatasi soʻo se gaioiga, latou te manaʻomia le fesoasoani a se tagata faigaluega faʻapitoa poʻo se tasi o aiga.
  • Vaevaega 2 - tagata gasegase e le atoatoa, e le atoatoa le mafaufau ma le neuropathy o le maʻisuka. E mafai ona latou faʻataʻamilomilo solo, faʻatino galuega faʻapitoa, ae faʻasaina.
  • Vaega 3 - tagata uma e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e mauaina lenei vaega pe afai e te tuʻuina atu le komiti faafomaʻi ma tusi faamaonia uma ma faaiuga mai suʻesuʻega faafomaʻi.

E tusa ai ma le tulafono a le Rusia, o tagata faapena e mafai ona maua ni vailaau e leai se totogi ma se penisione e le atoatoa. E le gata i lea, oi latou e sili atu ma le tasi le ituaiga o faʻamaʻi ua i ai le aia tatau e totogi ai mea aoga i se tau maualalo.

E masani ona fesili le tele o tagata, aisea e le maua ai fualaau faasaina mo le maʻisuka? O le mea moni o loʻo i ai, ae tuʻuina atu i tagata i le fale talavai, na o le avanoa avanoa mai le endocrinologist.

E mafai ona maua vailaau tatau mo le saolotoga, ae mo le tagata maʻi, muamua, asiasi atu i se fomaʻi ma faia se manatu mai le fomaʻi. E tatau foi ona e faamasani i le lisi o vailaau faamuamua muamua, afai e leai se vailaau faatonuina i lenei lisi, e mafai ona e fai atu i le fomai e tusi se tasi o loo i luga o le lisi faatulagaina.

O vailaʻau nei e faʻamatalaina mo le maʻisuka:

  • lagolagosua i le lelei o le gaioiga o le ate - phospholipids,
  • faaleleia o galuega pancreatic (pancreatin),
  • vailaʻau faʻataʻitaʻi, meaʻai, vitamini,
  • fualaau oona lea e toe faʻafoʻiina ai metabolic processes,
  • toto faʻamaʻi faʻamaʻi (thrombolytic),
  • fatu-masani fualaau
  • toto maualuga.

I le avea ai ma fualaau oona, i totonu o se fale talavai, o le a mafai e le maʻisuka ona maua mai ai antimicrobial ma antihistamines.

E le gata i lea, o fualaau oona ua faatonuina e le endocrinologist ma tuuina atu mo le saolotoga e ese mai i le ituaiga o faamaʻi. O lea la, o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona maua ai le inisalini:

  • i se ituaiga o fofo (Detemir, glargine, biphasic human) mo le pulega i lalo o le paʻu,
  • i totonu o se ampoule (Aspart, Lizpro, soluble human) mo tui,
  • i le tulaga o le taofiga (Biphasic, Isofran, Aspart) mo inisiua.

O le ethyl alcohol ma syringes ua tuʻuina atu foi. O maʻi o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e le manaʻomia le inisalini, mulimuli ane, o la latou lisi o fualaau oona e ese si ese. I totonu o le lisi sili ona lelei o vailaʻau e mafai ona e maua ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa e fesoasoani e siakiina pea le maualuga o le inisalini, ma afai e tatau ai, faʻatonutonu.

O i latou e tutoʻatasi mai le insulin e maua ai le 1 faʻasalalau i aso uma, o aʻafiaga e 3-ola. E na oi latou o loʻo i ai le suʻega a le endocrinologist e mafai ona maua fualaau faasaina, ae e le faigofie tele ona maua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e avatu i le fomaʻi:

  • faamaoniga o faamanuiaga
  • tusifolau
  • SNILS (numera inisiua a le tagata lava ia tala),
  • tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione,
  • Inisiua Inisiua.

Afai e teena e le endocrinologist ia togafitiga sili ona lelei, o le tagata maʻi e iai le aia tatau e faʻafesoʻotaʻi ai le fomaʻi sili o le falemaʻi ma talosagaina se siʻomaga i vailaau o loʻo i luga o le lisi o mea saoloto.

E tusa ai ma le tulafono, e maua le maʻisuka i ituaiga o faʻamanuiaga nei:

  • mauaina o fualaau faasaina mo le saoloto,
  • faʻaletupe o le tino
  • faasaolotoga mai le autau
  • mauaina o meafaigaluega faʻataʻitaʻi,
  • o le avanoa e maua ai suʻesuʻega saoloto o le endocrin system ma okeni i nofoaga faapitoa o le maʻisuka.

O nisi o tagatanuu o le Rusia Rusia atonu latou te maua faamanuiaga i le faiga o togafitiga i tisipenisione ma nofoaga autu mo togafitiga. E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa e fai ai galuega faʻapitoa e mafai ona totogi le 50% le itiiti mo mea aoga.

O teineiti i aso fanau e maua i le maʻisuka e mafai ona faalautele i le 16 aso.

O faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faapenei:

  • aiaiga o fualaau faasaina ma taualumaga,
  • le mafai gafatia le faʻatinoina o suʻega mo le saoloto,
  • fesoasoani a se tagata faigaluega faʻapisinisi pe afai o loʻo i ai i le tagata ni tapulaa gaoi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai faʻamanuiaga nei:

  • Togafitiga i nofoaga faasao. E le gata i lea, ua tuʻuina atu ia i latou le avanoa e sui ai a latou taʻiala.
  • Maua o vailaʻau talafeagai, e le faʻavae i luga o le faʻatagaina o le fomaʻi aoga.

E le gata i lea, o se lisi eseese o faamanuiaga e faalagolago i le maualuga o le le atoʻatoa ua tofia i se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. Muamua lava, e tatau ona foia le mataupu o le mauaina o lenei tulaga. O sea avanoa e faatoa aliali mai pe a uma ona pasia se meli faapitoa. suesuega sa faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia. E mafai ona e oʻo atu iina i le itu o le endocrinologist, peitaʻi, afai e le faia e le fomaʻi se mea faapena, e mafai e le tagata maʻi ona taumafai e alu i le komiti na o ia lava.

O le komiti lea e filifili pe o le a le vaega o le tino le mafai ona tofia i se tagata, o lona uiga la o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua avea ma faavae autu mo lenei mea. E tatau ona aofia uma ai suʻesuʻega faifaipea ma tusi faafomaʻi.

Faatasi ai ma se vaega atoʻatoa atoʻatoa le malosi, ua mafai e se tagata ua maua i le maʻisuka ona faʻaaoga mo ia faamanuiaga:

  • mauaina o faʻamanuiaga faʻapitoa (penisione le faʻamanuiaina),
  • auai i mea e faʻamoemoe e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina o tagata,
  • mauaina o fesoasoani mai tagata tomai faapitoa,
  • faʻaauau le faʻamatalaga faʻamatalaga,
  • le avanoa e toleni ai ma mauaina.

O se isi vasega o tamaiti ia ua maua i le maʻi suka. O se faʻamaʻi mataʻutia e mafai ona aʻafia ai le tino o se tamaititi i auala eseese. E masani lava, e mafua ai maʻi faʻalavelave ma faʻafitauli, o matua, ina ia puipuia le pepe, ei ai le aia tatau e talosaga ai mo le le atoʻatoa ina ia maua ai faamanuiaga ma le mafai togafitiga.

Tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai ona maua nei avanoa:

  • alu i falemaʻi ma falelauasiga soifua maloloina mo malaga saoloto,
  • maua se peni maʻi,
  • faia togafitiga ma togafitiga i falemaʻi faʻapitoa mai fafo,
  • maua se fesoasoani pe ae ulufale atu i se iunivesite,
  • aua le totogiina lafoga.

E oʻo atu i le 14 tausaga, e mafai e matua ona talosaga mo ni faʻamanuiaga e faʻavae i le maʻi o le tama i le aofai o tupe maua.

O maʻi suka e loto malilie e teena a latou penefiti, ae o loʻo i ai ni faʻafitauli, e mafai ona tuʻuina atu taui tau tupe i le taui. Afai e leʻi faʻaaogaina e se tagata le faʻamanuiaga mo le tausaga e tasi ma e leʻi mauaina ni vailaau faʻasaʻo, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le FSS.

O le aofaiga o tupe totogi i lenei mataupu e le fetaui ma le tau o siaki e mafai ona ia mauaina. O le mea lea, o le teenaina o faamanuiaga ma femalagaaiga o le a fautuaina pe a le mafai e se tagata ona faʻaaogaina.

E ui lava i le mea moni e teena e le tagata le lelei, ae o loʻo tumau pea lona aia tatau e maua ai fualaau fua, tui ma masini (e mafai ai ona e fuaina le maualuga o le kulukose i le tino). O lenei mea moni o loo i totonu o le Resolution No. 890 "I le lagolago a le setete mo le atinaʻeina o falemaʻi faafomai."


  1. Filatova, M.V. Gaioiga faafiafia mo le maʻisuka malosi / M.V. Filatova. - M.: AST, Sova, 2008 .-- 443 itu.

  2. Kennedy Lee, Basu Ansu Suʻesuʻe ma togafitiga i le endocrinology. O le faafitauli, GEOTAR-Media - M., 2015. - 304 p.

  3. Taiala i vailaau toe gaosia. - M.: Practice, 2015 .-- 846 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faʻapefea ona maua ni vailaʻau faʻamaonia

O le mea moni, afai tatou te talanoa e uiga i mea aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona fiafia i tagata gasegase ua feagai ma se faʻafitauli, ona avea lea o se fesili e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e mafai e se tagata ona maua fua.

I le uma, ua iloa o se faʻamaʻi o loʻo i le taimi lona lua o le vasega, e pei o le mataupu faavae ma i le muamua, e tatau ona totogi mo le masani ona faʻaaogaina togafitiga faapitoa.

I le silasila atu i lenei mea, ua atiaʻe ai e le setete ni faʻamanuiaga faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 i le 2017. O nei vailaʻau faʻapitoa e maua ai le suka e aofia ai le metformin.

O le tele o taimi, o lenei vailaau e taʻua o Siofor, ae atonu o isi vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i tagata gasegase e aunoa ma se totogi. O le a le ituaiga o penefiti e tuʻuina atu i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi nei, e sili atu le vave siakiina lau fomaʻi. E mafai ona ia tuʻuina atu se lisi auiliili o vailaʻau o loʻo maua i le fale talavai mo le leai o se totogi.

Ina ia manuia tele pe afai o loʻo iai sou faʻamaʻi o le maʻisuka, e tatau ona e faia se taotoga mai lau fomaʻi. Faʻalagolago i le fea togafitiga e tuʻuina atu i se tagata maʻi faapitoa, ua tusia e le fomaʻi se lisi o fualaau faasaina e mafai ona ia maua i le fale talavai mo le saoloto.

E tusa ai ma faʻamanuiaga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona maitauina e mafai e nei tagata gasegase ona faʻamoemoe e maua ni vailaʻau maʻoti e aunoa ma se totogi. O lenei:

  • inisalini ma suauu o loʻo faʻaaogaina ai
  • fasi siaki mo se glucometer i le fua faatatau o le tolu vaega i le aso,
  • togafitiga i togafitiga o le atunuu,
  • falemaʻi masani ile falemaʻi pe a manaʻomia.

O aia a se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka fautuaina e tusa lava pe o le a le ituaiga maʻisuka o loʻo i ai i se tagata maʻi faapitoa, e mafai lava ona faʻalagolago i fualaau faasaina ua ave e tausi ai lona ola.

Tusa lava pe o le a le ituaiga o faamanuiaga na maua e se tagata, o le tulafono o lona uiga e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi le ofisa talafeagai ma pepa e faʻamaonia ai lona faʻamatalaga. Aemaise lava, o se tusifolau ma se tusi faamaonia na tuʻuina atu e le Pension Fund o loʻo tuʻuina atu ia te ia fualaau fua fua poʻo se isi lava mea.

Ae le gata i lea, ina ia maua fualaau fualaau, e tatau ona e ave muamua se taotoga mai lau fomaʻi. E te manaʻomia foʻi i taimi uma se faiga faʻavae fomaʻi ma oe.

O i latou uma o loʻo mafatia i le maʻisuka e manaʻomia ona maua se fomaʻi ma maua se tusi faamaonia mo le saʻo e maua ai vailaau mo le leai o se totogi. Ina ia iloa tonu pe o fea e tuʻuina atu ai nei pepa, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi a latou fomaʻi ma le Penisione o le Penisione.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻi maʻisuka e pa'ū i totonu o le vaega e sili ona lelei, o lona uiga e ia te ia le aia tatau e tuʻuina atu ai ia te ia fualaau faasaina e togafitia ai le maʻi.

E le gata i lea, o tagatanuʻu ei ai manaoga faʻapitoa e mafai foi ona talosaga mo se fomaʻi faʻapitoa "faʻaagafesootai", ioe. e maua ai pemita i le tisipenisione tasi i tausaga taʻitasi.

O le maʻisuka ituaiga 1 i le tele o tulaga e mafua ai le le atoatoa, o le mea lea, i le faaopoopo atu i faamanuiaga o loʻo i ai i le maʻisuka, o tagata gasegase e agavaa i nisi o vailaʻau e na o tagata ei ai manaoga faapitoa e mafai ona maua.

O le mea lea, pe a faatonuina e se fomai se togafitiga taugata e le o aofia ai i le lisi saoloto o togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona e talosagaina e faavae i le lisi o avanoa avanoa mo le tagata maʻi.

Ole fuainumera o fualaau oona, o a latou vailaau ma togafitiga mo le faʻaaogaina ua faʻatonu e le fomaʻi. O le mea lea na ia faailoa mai i le talavai, o le mea lea o le vailaau faasaina i totonu o le fale talavai ua tuuina atu tuusaʻo e le numera faʻamaonia i totonu o le masina. O le tuusaunoaga o vailaau ua faailogaina "Faanatinati", e tatau ona vave tuuina atu i le taimi e maua ai ma ia le itiiti ifo ma le 10 aso, ma fualaau faasaina - e oʻo atu i le 2 vaiaso.

O vaega a tamaiti, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga, e faaopoopo atu i fualaau oona ma se tui, e agavaa mo glucometers free (faʻatasi ai ma mea faʻaoga), faʻapea foʻi ma se peni. E le gata i lea, e mafai e tamaiti ona malolo i le falemaʻi, ma o tamaiti latou te o faatasi ma o latou matua, aua o latou nonofo ma se tamaititi o le a leai se totogi.

O lenei vaega e mafai foi ona faʻamoemoe mo malaga e aunoa ma se totogi i le nofoaga o togafitiga e ala i nofoaafi, pasi poʻo isi femalagaiga.

E mafai ona e maua ni vailaʻau sili ona lelei i totonu o falemaʻi a le setete ua faʻamautuina i le aofaiga o loʻo faʻatulagaina i le faʻasalalauga. E masani lava, o le auala mo le masina pe sili atu foi e vave tuʻuina mai. I le lumanaʻi, ina ia mafai ona maua le isi vailaʻau e sosoo ai, e tatau ona toe faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma pasia suega talafeagai. Ona tusi lea e le fomaʻi se tusi lua.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O a fualaau faasaina ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka ma le fomaʻi?

Ua uma ona e aʻoaʻoina nisi faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le aoga o vailaʻau. Ma i le faaopoopo atu i fualaau oona, ua tuuina atu foi i siama ni fasi siaki ma ni pulu. O le numera o fasi faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i ai o fualaau oona e faʻaaogaina e le maʻisuka. O le insulin-faalagolago e maua le 3 fasi pepa i le aso. Ma oi latou e le o faalagolago i le inisalini e tasi le aso i le aso.

O le iloaina o aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani i nei maʻi e maua le fesoasoani mai le setete e tausia lo latou ola maloloina. O a aoga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2? E maua i lenei tausaga ni vailaau faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka? Ioe, o le tele o tagata gasegase e mafai ona taliina o le maʻisuka e agavaa i le tuʻuina atu saoloto o vailaʻau maʻamaʻi ma glucometers. Ae le o mea uma nei e aoga. Ma le iloa o au aia tatau e fesoasoani ai i tagata e le atoʻatoa le malosi o le tino, ae maua le ituaiga o maʻisuka lona lua, maua mea e tatau ai i le tulafono.

Vailaʻau faʻapitoa mo le 2018-2019

O le lisi tonu o vailaʻau faʻasoasoa e faʻatulagaina i tausaga taʻitasi e le malo Rusia - o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai. O loʻo matou talanoa e uiga i se pepa faʻamaonia, lea e faʻafouina i taimi uma - o nisi o vailaau faʻasaina e le aofia, ae o isi, i le isi itu, o loʻo i luga o le lisi.

E le o le tausaga muamua lenei i Rusia o loʻo faʻaogaina ai se polokalame e maua ai le tuʻuina atu o vailaau e leai se totogi pe faʻamaonia mo se ituaiga o tagatanuu. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 20 miliona tagata i le atunuu ua agavaa i ia vailaʻau. 75% o lenei lisi e sili ona manaʻo e maua se taui tau tupe ae le o ni vailaʻau faʻamuamua, ma e na o le 4.5 miliona tagata e maua lenei avanoa sili. E tumau pea le na o le filifilia po o fea o fualaau oona o loʻo ufiufiina e le setete, lea o le a fesoasoani i le lisi tele o fualaau faasaina.

Lisi o Tomai Maʻi Maʻisuka mo le 2019

  1. o alii ua tuusaunoa mai le auaunaga faamiliteli,
  2. o tamaitai i le galuega e faʻalautele mo le 3 aso, ma aso malolo mo tina mo le 16 aso (e aofia ai ma gasegase e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, lea e tupu na o le taimi o le maitaga).

  • Afai e le mafai ona sui, e tatau i le falemaʻi ona tuʻuina atu le faʻamaumauga ma faʻatonuina lenei vailaau i se taimi vave e mafai ai. A faʻaalia le vailaʻau i le fale talavai, e logoina le tagata faʻatau e ala ile telefoni. Afai e tolopo le taimi e tuʻuina atu ai, e iai i le tagata faʻatau le aiā tatau e tusi ai se faitioga i le fomaʻi poʻo le faʻalapotopotoga maualuga.
  • O le a faatauina atu le faʻatau fualaau tutusa

Lisi o Vailaau mo Togafitiga Faasaʻo mo le Tausaga

I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le ate ma le thyroid gland, o le maʻisuka e mafai ona maua se faʻamatalaga e faʻamaonia ai le tino, polokalama cardiovascular, ma totoga o le vaʻaia. o le ogatotonu o le aʻoga faafomai i Moscow, o loʻo i ai i le eria a le Akademicheskaya metro station. I le faaopoopo atu i faʻataʻitaʻiga o fesoʻotaʻiga lautele, e mafai e tagata gasegase ona faʻatagaina Goths, o lona natura e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma lona mamafa. Mo tagata o loʻo faʻamanuiaina ile inisalini, ua atiaʻe se seti faapitoa ole lagolago faafomaʻi, e aofia ai: Tuuina atu o vailaau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.

  • Faʻamālōlōina i togafitiga faʻamalolo. O tagata e mulimuli i le Endocrinologist e mafai ona faalagolago i le toe faʻaleleia o agafesootai. O le mea lea, o tagata gasegase e maua le avanoa e aoao ai, sui tulaga faalegaluega. Faatasi ai ma le fesoasoani o fesoasoani faʻaitulagi, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga lua i totonu o taʻaloga ma faia ni aʻoaʻoga faʻalesoifua maloloina i togafitiga. E mafai ona e maua se pepa ulufale i le falemaʻi e aunoa ma le iai o se atoʻa atofaina.
  • Vaʻaia fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O ituaiga o vailaʻau nei e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le tagata maʻi: 1.

    O vailaʻau faʻapitoa mo fomaʻi faʻamaonia ma le auala e maua ai i le 2019

    • ophtalmic agents (tetracycline, pilocarpine, tropicamide),
    • vailaau malulu (ambroxol, acetylcysteine),
    • vailaau faʻamaʻi-foma (salbutamol, formoterol),
    • allergy medications (diphenhydramine, cetirizine, loratadine),
    • antiparasitic vailaʻau (metronidazole, mefloquine, praziquantel, ma isi).

    O vailaʻau faʻamuamua e tuʻuina atu faapitoa i faʻamatalaga i totonu o vailaau faʻasaina lea na maeʻa ai se maliliega ma lala sooupu a le malo. Aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo se fomaʻi, e tatau ona e faʻamaonia lau aia i le matagaluega a le PFR. A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga faʻamaonia ma pepa o suafa (faʻamaoniga o le lē atoʻatoa le malosi, faʻasino igoa, se tusi faamaonia, ma isi), ua faʻatagaina le tagata faʻamaonia se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le aia e maua ai vailaau faʻasaina.

    Le lisi o fualaau faasaina na maua e le setete e aunoa ma se totogi mo vasega iloga o tagatanuu

    E leʻo se tagata nofofua ei ai le aia tatau e teena ai vasega o tagatanuu. Mataupu o se fua o le fomaʻi ua faʻatagaina e maua fualaau faʻamaʻi pe a manaʻomia e ia nei fualaau. O le lisi o tagata faigaluega o loʻo i ai le aia tatau e tuʻuina atu ai se faʻasalaga mo vailaau e leai se totogi e fefaʻasoaai faʻatasi i totonu o fomaʻi taʻitasi.

    E tatau ona e iloa o le tagata maʻi e i ai le aia tatau e teena ai le mauaina o vailaau mo le leai o se totogi ma maua ai taui i tinoitupe. E maua le faʻamanuiaga pe afai e faia se faʻamaonia e se fomaʻi faapitoa. O se faʻamatalaga o loʻo faia i le kata a le tagata faʻatau. O le fua na tusia i luga o se tulaga faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga faataitai. E tatau i le tagata maʻi ona siaki le saini ma le faamaufaailoga. A leai, o le pepa e le aoga. O sea pepa aloaia e aoga mo le silia ma le masina.

    Faʻamanuiaga mo tagata maʻi na maua i le maʻisuka i le 2019

    O tagata uma e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e maua mai ai fualaau faasaina e maualalo ai le suka, insulin, tui tui, vaega faʻataʻitaʻi ma se tupe faʻaagaga o le masina e tasi. O maʻi suka na maua le le atoatoa e maua ai foi se penisione ma se penefiti lautele. I le 2019, o lenei vaega o le faitau aofaʻi o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatupeina ana tupe faʻaalu.

    I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

    Lisi o vailaʻau talafeagai mo le 2019

    • non-nakoti ma opioid analgesics,
    • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
    • togafitiga mo allergies, gout, ma paka parkism,
    • popole, valea, mea antipsychotic,
    • vailaau faʻasaina, mea faʻapipiʻi, fualaau momoe,
    • antiviral and antifruit drugs,
    • fualaau mo le togafitiga o le cardiovascular, respiratory, digestive system,
    • hormones ma le tele o isi fualaau.

    Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma e mafai ona faʻamalolo faʻatasi ma le fesoasoani a fualaau faasaina.

    Muamua, o vailaʻau mo vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi (sei vagana ai le taulaga). Lona lua, o le taualumaga mo le tuuina atu o vailaau i tagatanuu ua fuafuaina e le pule sili o le faalapotopotoga fausiaina o le Russian Federation i le vaega o le soifua maloloina. I lenei fesoʻotaʻiga, e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi le Vaega o le Soifua Maloloina i lou nofoaga e nofo ai.

    Faʻamanuiaga mo le maʻisuka i le 2019

    1. O le vaega tolu o le a tuʻuina atu pe a maʻi le tagata maʻi i se faʻamaʻi e maualalo pe faʻaalia foi faʻagaloga.
    2. O le vaega lona lua o loʻo tofia ia i latou o loʻo aʻafia i le maʻisuka.
    3. O le vaega muamua o le a tofia i tagata gasegase oe, ona o le faamaʻi, latou te le maua le avanoa e tausia ai i latou lava ma faia galuega i fale. O le vaega muamua e tofia pe afai o le gaioioiga o le tino o le tino e faʻalavelaveina, o loʻo i ai le solia o le cerebral cortex, faʻafitauli o le cardiovascular ua iloa, o maʻi ua leai se latou vaai.
    1. Totogi o tino le mafaufau.
    2. O se pepa ulufale e leai se totogi i se falemaʻi (poo se tolauapiga). Totogi pasese i le falemaʻi mo le tamaititi ma matua faʻatasi.
    3. Tuusaunoaga mai lafoga ma totogifuapauina.
    4. Faasaina o le faʻamaumauga.
    5. Ole suʻesuʻega e aunoa ma se suʻesuʻega ma togafitiga faafomaʻi i fafo
    6. Tulaga faʻapitoa mo le pasia o le suʻega, suʻega aloaʻia mo le ulufale i le iunivesite.
    7. Le alauni mo matua o se tamaititi ei lalo o le 14 i le aofaʻi o le totogi masani.
    8. Penisione vave litaea mo matua ma tagata tausi.
    9. Faʻasolosolo aso faigaluega mo matua ma tagata tausi.
    10. Aso faaopoopo mo matua poʻo sui faʻaloia e tausia se tagata e le atoatoa le malosi.

    Lisi o fualaau faasaina ua faatonuina e le tulafono i le 2019

    E manino lava le tuʻuina atu e le tulafono o se lisi o le faitau aofaʻi o tagata o loʻo i ai mafuaaga e agavaa ai mo vailaau talafeagai mo le leai o se totogi. E aofia uma ai vaega taua o le faitau aofaʻi o tagata i lalo o nisi tulaga. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu vailaʻau filifilia:

    Afai e maua e le tagata maʻi faafitauli i le cardiovascular system, e tatau ona ia manaomia le Amlodipine, Validol, Acetazolamide, Atenotol, Hydrochlorothiazide (faatasi ai ma Triamteren), le dinitrate Isosorbide, Diltiazem, Corvalol, Nitroglycerin, suauu moli, ma isi vailaau i luga o le talavai se aofai tonu lava 50.

  • Tuua Lau Faamatalaga