Tresiba insulin: iloiloga ole maʻisuka e uiga i fualaau faasaina

O le tasi falatila e aofia ai le 3 ml o fofo, e tutusa ma le 300 PIECES.

O le tasi vaega o le digicec inisalini e aofia ai le 0.0366 mg o inisalini degludec e leai se masima.
O le tasi unite o le inisalini degludec (ED) e fetaui ma le tasi iunite faavaomalo (ME) o le inisalini o le tagata, o le tasi le iunite o le inisalini palapala poo insulin glargine.

Faʻamatalaga

Fesuiaiga vai e leai ni lanu.

Fale faʻamaloilo

Faʻatinoga o gaioiga

O le inisalini degludec e faapitoa lava ona fusifusia i le talini o le inisalini o le tagata, ma, fegalegaleai ai, ma iloa lona aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le degludec inisalini e mafua mai i le faʻaaogaina o le kulukose i tisipese pe'ā maeʻa le inisalini i maso maso ma masini vailaʻau maso ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le fua o le kulukose i le ate.

Pharmacodynamics

O le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® o se mafutaga masani o le insulin o le tagata e sili atu ona umi, pe a uma le inisiua subcutaneous e fai ai ni multihexamers soluble i totonu o le pusa vaʻaia, mai i le mea e maua ai le faʻamaualuga o le degludec insulin i totonu o le toto, e maua ai le gaosiga ultra-long, faʻamafolaina o le gaioiga ma le mausali o le hypoglycemic drug (see. Ata 1). I le taimi o le siaki itula e 24 itula o le faʻaaogaina o le fualaau oona i tagata gasegase lea sa faia i le aso, ole Tresiba Penfill ®, e le pei o le insulin glargine, na faʻaalia ai le tufatufaina o le tele o mea i le va muamua ma le lua 12 itula ( AucGIR, 0-12h, SS / AucGIR, atoa, SS = 0.5).

Ata 1. 24-itula le aofaʻi o le glucose infusion rate rate - faʻamaoniga o le degludec ile inisalini o le 100 U / ml 0.6 U / kg (suʻesuʻega 1987).

O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® e sili atu ma le 42 itula i totonu ole vailaau togafitiga. O le faʻatusatusaga o le fualaau oona i le plasma toto e maua i le 2-3 aso talu ona faʻamautuina le fualaau.

O le insulin degludec i le faʻatusatusaga o faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia ai le itiiti ifo (4 taimi) faʻatusatusa i le insulin glargin fesuiaiga o aso eseese o le gaoioiga o le hypoglycemic, lea e faʻatusatusa i le tau o le fua o le fesuiaiga (CV) mo le suʻesuʻeina o le faʻaaogaina o le vailaʻau i le taimi o le tasi aso ole vaiaso (AUCGIR.T.SS ) Ma I totonu o le vaitau mai le 2 i le 24 itula (AUCGiR2-24h, ss), tagaʻi i le Laulau 1.

Laulau 1.
O le fesuisuiai o faamatalaga o aso taitasi o le gaoioiga o le hypoglycemic o le Tresiba ma le inisalini o loo i luga o se tulaga paleni i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Insulin degludec
(N26)
(CV%)
Insulin glargine
(N27)
(CV%)
Eseesega o faʻasologa o faʻasologa o le hypoglycemic i aso taitasi i luga o se tafaoga tasi e tasi (AUC)GIR, T, SS)2082
Eseesega o tala o aso taitasi o le gaoioiga hypoglycemic mo le vaeluaga o le 2 i le 24 itula (AUCGIR2-24h, SS)2292
CV: faʻateleina o feeseeseaiga faʻavae i%
SS: O le faʻamaualuga o fualaau faasaina i le paleni
AucGIR2-24h, SS: aʻafiaga i le gasegase i le 22 itula talu ai le taʻaloga (o lona uiga, e leai se aoga i le inisalini oona i le taimi o le amataga o le suʻesuʻega pipi).

O se sootaga vavalalata i le va o le faateleina i le fua o le Tresiba Penfill ® ma lona aafiaga lautele o le hypoglycemic ua faamaonia.

O suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai se eseʻesega taua tele i totonu o vailaʻau mo togafitiga o Tresiba i le va o tagata matutua ma tagata matutua matutua.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu

Faʻatino 11 polokalame faʻapitoa faʻapitoa faʻavaomalo o togafitiga o togafitiga ("faʻamalolo i le fua faʻatatau") le umi o le 26 ma le 52 vaiaso, faʻatautaia i vaega tutusa, e aofia ai le 4275 tagata gasegase (1102 tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 3173 onosaʻi ile maʻisuka ituaiga 2) togafitia ma Tresiba ®.

O le aoga o Tresiba ® sa suʻesuʻeina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 e lei mauaina le inisalini muamua, ma le maʻisuka ituaiga 2 na maua le inisalini togafitiga, i se fua o le maʻisuka tumau o le Tresiba ®. O le leai o se maualuga o le faʻataʻitaʻiina o vailaʻau (insulin detemir ma insulin glargine) i luga o Tresiba ® e faʻatatau i se paʻu i HbA1C mai le taimi na aofia ai i le faaiuga o le suʻesuʻega. O se tuusaunoaga o le sitagliptin fualaau faasaina, i le taimi o le faatusatusaga lea na faaalia ai le fualaau faasaina Tresiba ® lona tulaga maualuga maualuga i le faaitiitia o le HbA1C.

O taunuuga o suesuega a le falemai ("togafiti mo le sini" fuafuaga) mo le amataina o le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 na maua ai le 36% faaitiitia o le aafiaga o le ioe o le hypoglycemia episodes (ua faamatalaina o epipololycemia na tupu i le va o le aoauli ma le ono i le taeao , faʻamautuina e le fuaina o le concentrated glucose concentrate i lea aso ma lea aso faatasi ai ma vailaau oona (hypoglycemic drugs) (PHGP) faʻatusatusa i lena pe a faʻaaogaina ma insulin glargine foi i le tuufaatasiga ma le PHGP O taunuuga o se suesuega a le falemaʻi ("togafiti mo le sini") e iloilo le bolus faavae o le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na maua ai se tulaga maualalo o tulaga o le hypoglycemic ma le hypoglycemia nocturnia ma Tresiba ® pe a faʻatusatusa i le tui insulin.

O taunuʻuga o se faʻamoemoega meta-suʻesuʻega o faʻamatalaga na maua mai i le fitu suʻega faʻataʻitaʻiga na fuafuaina e tusa ai ma le "faʻamalolo mo le sini" mataupu e aofia ai tagata mamaʻi e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, na faʻaalia ai le lelei o togafitiga Tresiba e faʻatusatusa i le insulin glargine therapy, o le faifai pea o le atinaʻe i tagata gasegase o faʻasologa o le hypoglycemia faʻamaonia ma vaega o le faʻamaonia o le hypoglycemia o le nocturnal. O le faaitiitia o le aafia o le hypoglycemia i le taimi o le togafitiga ma Tresiba® na maua i le glucose o le plasma i lalo ifo o le insulin glargine.

Laulau 2.
Oʻuga o se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga i luga o faʻasologa o le hypoglycemia

Fua faʻatatau o le lamatiaga (insulin degludec / insulin glargine)Vasega o le Hypoglycemia Faamaonia
AofaʻiO le po
Ituaiga 1 maʻisuka maʻi + ituaiga 2 maʻisuka (faʻamatalaga lautele)0,91*0,74*
Fai le taimi o le tausiga b0,84*0,68*
Tagata matutua matutua ≥ 65 tausaga0,820,65*
Ituaiga 1 maʻisuka1,100,83
Fai le taimi o le tausiga b1,020,75*
Ituaiga 2 maʻisuka0,83*0,68*
Fai le taimi o le tausiga b0,75*0,62*
Naʻo le togafitiga o le basal i gasegase na leʻi mauaina muamua le inisalini0,83*0,64*
* Fuainumera faamauina

O le hypoglycemia faʻamaonia o se mea na tupu i le hypoglycemia, faʻamaonia e le fua o le toto kullukose concentrations Episodes of hypoglycemia pe a maeʻa le vaiaso lona 16 o le togafitiga E leai se faʻaaogaina faʻamalosi o faʻamaʻi i le insulin pe a uma togafitiga ma Tresiba Penfill ® mo se taimi umi.

Pharmacokinetics

Tuʻu
O le sili atu o le gaioiga o le inisalini degludec e mafua mai i le fausaga na fausia faapitoa o lona mole. A maeʻa le iniseti, o le a mafai ona faʻafouina le tele o le multi-oxiders o loʻo faʻavaeina ai le inisalini i totonu o le soʻo se meaola. O le tele o lexamers e faasolosolo malie lava le vaʻaia, faʻatoʻilaloina le degludec insulin monomers, e mafua ai le tuʻuina atu o le vailaʻau i le toto ma le faʻavave taimi.
O le faʻatusatusaina o le fua o le Tresiba fualaau i le plasma toto e maua i le 2-3 aso talu ona faʻamautuina le fualaau.
O le gaioiga o le insulin degludec mo le 24 itula faʻatasi ai ma lona faʻagasologa i aso taitasi e tufatufaina tutusa i le va o le taimi muamua ma le lua 12-itula (AUCGIR, 0-12h, SS / AucGIR, T, SS = 0,5).

Tufatufaina
O le fesoʻotaʻiga o insulin degludec faʻatasi ma palatini plasma (albumin) e> 99%.

Metabolism
O le faʻaleagaina o le insulin degludec e talitutusa ma le inisalini o tagata, o metabolites uma e fausiaina e le o toʻaga.

Tofiga
O le afa o le soifuaga ina ua uma ona tuiina le vailaʻau Tresiba ® Penfill ® ua fuafuaina e le fua o le faʻaaogaina mai le tino o le tino.
O le afa o le ola o le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® e tusa ma le 25 itula ma e le faalagolago i le fualaau.

Lotogatasi
Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le tino, o le aofaʻiga o faʻasalaga plasma e faʻatatau i le fua o loʻo faʻatonutonuina i le tele o vailaau faʻasaina.

Vaega faʻapitoa maʻi
E leai ni eseesega i mea tau vailaʻau o le vailaʻau Tresiba ® Penfill ® e fuafua i le itupa o maʻi.

Tagata gasegase matua, gasegase o ituaiga faʻalapotopotoga eseese, tagata gasegase e leai se tino poʻo le galuega o le faamaʻi
E leai se eseʻesega faʻaleagaina na maua i le pharmacokinetics o le degridec insulin i le va o tagata matutua ma tagata matutua, i le va o tagata gasegase o ituaiga eseese, i le va o tagata mamaʻi ma le gasegase o le tino ma le gasegase, ma tagata mamaʻi.

Tamaiti ma talavou
O fualaau o le pharmacokinetic o le inisalini i le suʻesuʻega i tamaiti (6-11 tausaga) ma tamaiti (12-18 tausaga) ma le maʻisuka ituaiga 1 e tutusa ma i latou i tagata matutua. Faʻasaga i tua o le pulega tasi o le vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, na faʻaalia ai o le aofaʻi atoa o faʻamaʻi o fualaau faasaina i tamaiti ma le tupulaga e sili atu nai lo i tagata matutua.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

O le fua faatatau o gaioiga ma le mitogenic o le deggenec insulin e talitutusa lava ma le inisalini o le tagata.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Tresiba ® Penfill ® i le taimi o le maitaga ua faʻaseseina, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.
O suʻesuʻega o galuega faʻatinoina o manu e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

Vaʻaiga o le susu

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Tresiba ® Penfill ® i le taimi o le susu e solia, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le lacting women.
O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai i tama, o le insulin o loʻo i totonu o le susu susu, ma o le faʻamaualuga o le vailaʻau i le susu o susu e maualalo ifo nai lo le plasma toto.
E le o iloa pe o insulin degludec e faʻamalosi i susu o susu o fafine.

Fertility

O suʻesuʻega a manu e leʻi maua ai aʻafiaga o le degridec insulin i luga o le fausiaina.

Tosiga ma le pulega

Ole fua muamua ole Tresiba ® Penfill ®

Tusa 2 Tomaʻi maʻi
Ole fua muamua o le Tresiba Penfill ® o loʻo fautuaina muamua, e 10 iunite, sosoo ai ma le filifilia o se fualaau o fualaau oona.

Tusa 1 Tomaʻi maʻi
O le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® e faʻasolosolo faʻatasi i le aso ona tuʻufaʻatasia ma le insulin, lea e faʻatautaia i meaai, sosoo ai ma le filifilia o se fualaau patino o le fualaau faasaina.

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini
O le mataʻituina ma le faaeteete o le toto o le kulukose i le taimi o le fesiitaiga ma i vaiaso muamua o le faatonuina o se fualaau fou ua fautuaina.Faʻamālōlōina o togafitiga o le hypoglycemic concomitant (o le fua ma le taimi o le puleaina o piriota pupuu ma le siakiina ole inisalini poo se fua ole PHGP) atonu e talafeagai.

Tusa 2 Tomaʻi maʻi
Pe a faʻafeiloaʻi i le Tresiba ® Penfill ® faʻataʻitaʻiga tagata gasegase ma le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo i luga o le basal-bolus o le inisalini togafitiga, poʻo le togafitiga faʻatasi ai ma inisalini ua uma ona faia ma mea faʻapipiʻi faʻatasi, o le fua ole Tresiba ® Penfill ® e tatau ona fuafuaina e faavae ile fua ole insulin , lea na maua muamua e le tagata maʻi aʻo leʻi pasi atu i se ituaiga fou o inisalini, e tusa ai ma le "iunite i le iunite" taʻiala, ona fetuunai lea e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi.

Tusa 1 Tomaʻi maʻi
O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, pe a suia mai soʻo se insulin i le sauniuniga a le Tresiba Penfill ®, faʻaaoga le "iunite i le iunite" mataupu faavae e faavae i le dose o le insaline basal lea na maua muamua e le tagata maʻi ao leʻi faia le suiga, ona suia lea o le fuataga e tusa ai ma ona manaoga. I tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, o lē na i ai i le taimi o le fesuiaiga i togafitiga faʻatasi ma Tresiba ® Penfill ® na faia i le inisalini togafitiga ma le insaline basal i le faʻataʻitaʻiga o le faʻaluaina o aso taʻitasi, poʻo i tagata gasegase ma le HbA1C® Penfill ® e tatau ona faʻapipiʻiina i luga o se faʻavae taʻitasi. E mafai ona e manaʻomia se faʻaititia o faʻasolosolo ona mulimuli lea i se fuataga o le tagata lava ia e faavae i luga o faʻamatalaga glycemia.

Fesuisuiaʻi tulafono faatonutonu
E tusa ai ma manaʻoga o le tagata maʻi, o le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® e mafai ai ona suia le taimi ole pulega (silasila i le Pharmacodynamics subsection). I lenei tulaga, o le vaeluaga i le va o injections e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula.
E fautuaina e faapea o na gasegase ua galo ona vave ave se tui o le inisalini e ulufale i le afaina i le taimi lava latou te maua ai, ona toe foi atu lea i lo latou taimi masani mo le puleaina o le fualaau o aso taʻitasi.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga)
Treciba ® Penfill ® e mafai ona faʻaaoga i tagata matutua. O le toto o le glucose e tatau ona mataʻituina lelei ma o le fua o le inisalini e fetuunai taʻitasi (silasila i le vaega Pharmacokinetics).

Tagata faʻamaʻi pipisi ma le gasegase galuega
Tresiba ® Penfill ® e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le gasegase o le tino ma le gasegase. O le toto o le glucose e tatau ona mataʻituina lelei ma o le fua o le inisalini e fetuunai taʻitasi (silasila i le vaega Pharmacokinetics).

Tamaiti ma talavou
O faʻamatalaga faʻapitoa o vailaʻau mo togafitiga o loʻo tuʻuina atu i le Pharmacokinetics subsection, peitai, o le aoga ma le saogalemu o le Tresiba Penfill ® i tamaiti ma tamaiti e leʻi suʻesuʻeina, ma o fautuaga i le fualaau o fualaau faasaina i tamaiti e leʻi atinaʻeina.

Metotia o le talosaga
Tresiba ® Penfill ® ua faʻamoemoe mo na o pulega faʻapitoa. Ole fualaau faasaina o Tresiba ® Penfill ® e le mafai ona faia i se tulaga le mautonu, aua o le mea lea e mafai ona oo atu ai i le hypoglycemia matautia. Tresiba ®
O le Penfill ® e le mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino, ona o lenei tulaga e suia ai le inu o le vailaʻau. Tresiba ® Penfill ® e le mafai ona faʻaaogaina i pamu inisalini.
Tresiba ® Penfill ® o loʻo faʻatonuina i se mea faʻapitoa i le suilapalapa, puipui pito i luma poʻo le tauau. O nofoaga o tui e tatau ona suia i totonu o le itulagi anatomical lava ia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. O le peniseti Penfill ® ua mamanuina mo le faʻaaogaina o nila o le tui NovoFine ® poʻo NovoTvist ® ma Novo Nordisk faʻapipiʻiina o inisalini.

O afea e faaaoga ai Treshiba?

O faʻamatalaga autu ina ia mafai ai ona amata faʻaaogaina fualaau faʻasaina o le suka toto ma le leaga o le soifua maloloina. O ia faʻaʻailoga e mafai ona tutupu uma i le averesi ma i le matua. O le faʻamaʻi e mafua ai - o le maʻisuka.

Faʻalagolago i mea e fiafia i ai ma le gasegase o le tino i lenei vailaau faasaina, e fautuaina e le au atamamai isi vailaʻau, e tutusa ma Tresiba.

O le fualaau faasaina na fesiligia sa faia muamua mo le maʻisuka ma le ituaiga o togafitiga lona lua, ae o suesuega ma le faaeteete, faapea foi ma le alualu i luma o le mole, e mafai ona faaaoga le vailaau mo le ituaiga muamua.

Aʻo faʻaaoga le analog o Degludek, lea e taʻua o Tresiba, e le mafai ona faʻasaina ni oso oona mo le 24 itula. I le faaaogaina o lenei vailaʻau, e mafai ai e fomai ona ausia ni taunuuga lelei atu, maualuga le maualuga o le suka i le taimi o togafitiga

O lea la, o le galuega taua a le tele o gasegase e faaleleia. E toatele tagata e iloa afai e tausia le maualuga o le suka i se tulaga maualuga, o lona uiga e mafai e tino o le tino ona gasegase tigaina, ma e aofia ai le ogaoga o taunuuga.

O le eseesega tele mai isi fualaau oona o lona aafiaga umi. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O vaega laiti o le fualaau faasaina e leai lava se eseesega faapitoa mai le inisalini o le tagata. E mafai foi ona latou faʻapipiʻi i ni meaola lapopoa, ma o loʻo umia ai le faʻaagaga.

O le aafiaga e tupu toetoe lava a maeʻa ona tuʻuina atu le fualaau faasaina. I se isi faaupuga, i le taimi o le tui, o se ituaiga o faʻaputuina o se mea faʻapitoa i gasegase e tupu, pe a manaʻomia, e faʻaaogaina i lalo le suka.

Faʻamataʻuga itu

O le pito sili ona taatele o le aafiaga na lipotia i le taimi o togafitiga ma le degridec insulin o le hypoglycemia. (silasila i le Faʻamatalaga o tali a le tagata lava ia). O aʻafiaga uma o loʻo faʻaalia i lalo, e faʻavae i luga o faʻamatalaga mai faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻapipiʻiina e tusa ai ma le MedDRA ma le okeni. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e faʻamatalaina: masani lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100 i le
Faʻatonuga o le tinoE masani lava
Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafitauli E seasea - Faʻatonuina o le faʻamalosi
E seasea - Urticaria
Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai E masani lava - Hypoglycemia
Faʻafitauli o le paʻu ma le tino pala Faʻasalaga - Lipodystrophy
Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui E masani lava - Faʻatonu i le nofoaga o tui
Faʻasalaga - Tusipese ile edema

Faʻamatalaga o tali a tagata taʻitoʻatasi Faʻafitauli faʻaletonu o le tino
Pe a faʻaaogā sauniuniga o inisalini, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi maʻi. O faʻafitauli o le faʻaleaogaina o se ituaiga vave i tapenaga o le inisalini poo ia vaega o ausilali e mafai ona lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.
Pe a faʻaaogaina le vailaʻau Tresiba ® Penfill ®, o le gasegase o le tino (e aofia ai le fulafula o le laulaufaiva ma laugutu, manava, manava, vaivai ma le paʻu) ma le urticaria e seasea.

Hypoglycemia
E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai o le fualaau o le inisalini e maualuga tele e faatatau i le manaoga o le maʻi mo le inisalini. O le malosi o le hypoglycemia e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻasalaga, o le faaletonu le tumau o le faiʻai o loʻo galue i se faʻalavelave leaga. Faailoga o le hypoglycemia, e pei o se tulafono, faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi. O nei mea e aofia ai le afu malulu, pallor o le paʻu, faʻalautele le vaivai, popolevale poʻo le atuatuvale, atuatuvale, vaivai tele po o vaivaiga, faʻalauleʻa, faʻaitiitia le faʻamalosi, moe, fiaai tele, vaʻaia o le vaʻai, maʻi tiga, ita, palpitations.

Lipodystrophy
Lipodystrophy (e aofia ai lipohypertrophy, lipoatrophy) e mafai ona atiaʻe i le nofoaga o tui. O le tausisia o tulafono mo le suia o le nofoaga o tuiina i totonu o le nofoaga tutusa anatomical e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o lenei mea leaga.

Faʻatonuga i le nofoaga o tui
O maʻi na togafitia ma Tresiba ® Penfill ® na latou faia ni tali i le nofoaga na tuiina ai (hematoma, tiga, vailaau i le lotoifale, erythema, suauu fesoʻotaʻi, fulafula, faʻaleleia o le paʻu, paʻu, vevesi ma faʻamalosi i le nofoaga o inisi). O le tele o gaioiga i le nofoaga o inisiua e laiti ma le tumau ma e masani lava ona mou ese atu ma togafitiga faifaipea.

Tamaiti ma talavou
O fualaau o le pharmacokinetic o le fualaau faasaina Tresiba ® Penfill ® sa suesueina i tamaiti ma tamaiti talavou i lalo ifo o le 18 tausaga (tagai i le vaega Pharmacokinetics). O suʻesuʻega i le lelei ma le saogalemu o le insulin degludec i tamaiti ma talavou e leʻi faʻatautaia.

Vaega faʻapitoa maʻi
I taimi aʻoga, e leai ni eseesega na maua i le taimi, ituaiga, poʻo le ogaoga o mea leaga na tutupu i le va o tagata matutua ma gasegase o loʻo i ai le gasegase o le tino poʻo le galuega o le faamaʻi ma le tagata lautele.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

O le faavae o fualaau oona o le mea e gaoioi, lea e mafai ona i ai sona uiga ese i le tino, ma suia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le mea autu e pei o Levemir, Lantus, Apidra ma Novorapid. O le insulin o Treshiba e toetoe lava o le tutusa o le homone tagata.

Pe a faatusatusa i le natura o le inisalini, o Tresiba o le togafitiga pito sili ona aoga ma faatuatuaina. Ma o le mea e pito sili ona taua o le leai lea o ni tapulaa i le faʻaaogaina, talu ai o le tuufaatasiga o le inisalini tulaga ese e talafeagai mo le toetoe o tagata uma.

O fualaau faasaina e sili atu lona aoga i le tino o le tagata maʻi, e faavae i taumafaiga a saienitisi o aso nei. O le taunuʻuga na ausia e ala i le faʻaaogaina o le biotechnology e toe faʻafou ai le DNA ma se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. I le taimi lava lea e tasi, na faia ai ni fetuunaiga o le fausaga o le mole.

I aso nei, o na tagata maʻi ei ai le ituaiga muamua poo le lua o togafitiga e mafai, e aunoa ma se masalosalo, ona faʻaaogaina le insulin i Treshiba e faʻaitiitia ai ma pulea a latou suka.

Vaega o le gaioiga a le tuufaatasiga i le tino:

  • O le uiga ese o le gaioiga o fualaau faasaina o lona mafai lea ona faʻapipiʻiina i totonu o molelaʻau tetele. O lenei mea e tupu toetoe lava a maeʻa ona tuʻuina atu le tuufaatasiga i lalo o le paʻu. I totonu o le tino, o se vailaau e pei o se inisalini mea e gaosia. E taʻalo le gaioiga masani o le inisalini,
  • O se umi faaumiumi ona maua ona o laʻititi laʻititi - e sili atu le aoga nai lo le inisalini, lea sa faʻaaoga muamua.

Tresiba insulin ma lona sao saʻo

O le fualaau faasaina e faia i lalo o le paʻu, e faʻasaina le faʻatinoina ma le le fiafia. E tusa ai ma le faiga o le pulega, o le faagasologa e tupu ile tasi i le 24 itula. Leai se feeseeseaiga ma isi fualaau oona e tupu. O le inisalini e faʻaaogaina faatasi ai ma fualaau o loʻo faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le suka poʻo le isi inisalini.

Tresiba ua faʻamaonia e avea o se fualaau faʻasaina tutoʻatasi poʻo le faʻatasi ma isi vailaʻau e faʻamalosia ai le aʻafiaga. Afai o le inisalini e le fesiligia e leʻi faia i le maʻisuka, o le fua muamua o le a le silia ma le 10 iunite. A maeʻa lena, o le fetuʻutuʻaiga talafeagai e faʻatinoina, faʻalagolago i taunuʻuga ma manaʻoga taʻitasi.

I le tulaga ua uma ona faatonuina se tagata se ituaiga o inisalini, ae o le fesiitai atu i Treshiba e manaʻomia, o le a muamua lava le fualaau muamua. Mulimuli ane, e mafai ona e faia fetuunaiga ma fomaʻi.

Afai o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻaaogaina se faʻatonuga faʻalua o le faʻamalositisi poʻo le maʻi hemoglobin glycini i le lautele o le 8% poʻo le itiiti ifo, o le fualaau e seti taʻitasi. E tupu ai le faʻaitiitia o le gaʻo. I soʻo se tulaga, o le fualaau e tatau ona filifilia e tagata tomai faapitoa, i le amanaʻiaina o taunuʻuga ma meatotino taʻitasi a le tino.

Tresiba insulin ma ona lelei

Aʻo tuʻuina atu fuainumera faʻasoifua maloloina, o Tresiba e leai se mafuaʻaga o le hypoglycemia. O lenei mea e molimauina e le tele o iloiloga faʻaletonu.Afai e te mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi ma tulafono o le faʻatonuga, o le a leai se pa'ū i le toto suka o le a tupu.

Tele fualaau o Tresiba:

  • itiiti le lamatiaga o le glycemia i le aso, faatusatusa i isi ituaiga o inisalini,
  • O le tulaga ese o le vailaʻau Tresiba o le tele o endocrinologists e mafai ona faʻatuina se faʻataʻitaʻiga saʻo, taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.

Faatasi ai ma le fesoa- soani a Treshiba, e mafai ona e maua se taui lelei atu mo togafitiga faʻaleaga, e fesoasoani e vave faʻaleleia le soifua manuia o tagata gasegase, ma faʻamausali atili. E taua le matauina e leai ni aʻafiaga e tupu. O lenei mea o loʻo molimauina i iloiloga lelei o tagata maʻi.

Tresiba faʻaleleia le soifua manuia o tagata gasegase maua i le maʻisuka

E faʻapefea ona taitaia le fualaau faasaina?

Mai mea ua taua i luga, e mafai ona fuafuaina o le fualaau faasaina ua fuafuaina mo pulega faʻapitoa i le telefoni 1 taimi i le aso. Afai o le tagata gasegase e leʻi tuiina le inisalini fou, ae faʻaaogaina se ituaiga inisalini, e fautuaina e amata i se fua o le sili atu ma le 10 iunite i le aso atoa.

Pe a fesiitai mai se tasi o ituaiga inisalini i se mea fou, e sili atu le faʻaaogaina o se laʻititi maualalo, ona faia lea o se fetuutuunaiga ina ia ausia le iuga sili.

E i ai ni faʻailoga i le inisalini Tresib?

I le faʻaopopo atu i le mea moni o lenei vailaʻau e tele mea lelei, o loʻo iai foʻi mea le lelei.

O le mea muamua lava e tatau ona e iloa e uiga i le le mafai ona faʻaaogaina le oloa i se tauleʻaleʻa talavou. Ma e faʻasaina foi tina maitaga ma tina tausimai. O le faʻafitauli o Treshib e le mafai ona faʻaaogaina ma le le fiafia.

O le faʻaofiina o le fualaau faasaina i fafine maʻitaga e matua faʻasaina

O le vailaʻau e matua fou lava, ma, e ese mai i ona aafiaga lelei ma lelei i luga o isi ituaiga insulin, e leai se taimi. I le taimi nei, o le faamoemoe tele e tuʻuina atu i le meafaigaluega fou mo le puleaina ma le faʻaitiitia o le toto suka, ae le manino le mea o le a tupu i le 6-8 tausaga, ona o loʻo i ai se faʻafitauli o ni faʻafitauli.

E taua le matauina o lea, e pei o isi vailaau, e mafai e Tresipa ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, e faʻalagolago lava i uiga o le tino. Afai e tupu lenei mea, ona le fautuaina lea o le mea faigaluega.

O faʻafitauli o loʻo faʻamatalaina i le mea moni e le talafeagai le vailaʻau e aofia ai faʻamatalaga nei:

  • faʻaaliga o le faʻalavelave o anaphylactic,
  • vave le amata
  • o foliga vaaia o le urticaria ma isi foi faailoga tutusa,
  • lipodystrophy,
  • o se tali faigofie o le lagona o le tino i le tulaga o le afaina o le lotoifale po o le fulafula,
  • le faʻaalia o nodules, faʻamaʻaloga poʻo faʻamaufaʻailoga i luga o le paʻu.

Tomai talafeagai

O le tauvaga autu a Treshiba o Lantus. O lenei ituaiga inisalini e faʻafoeina i le tasi aso i le aso ma e i ai sona aʻafiaga tumau. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa i le va o nei vailaʻau e lua, na faʻamaonia ai o le inisalini Tresiba ma Lantus e mafai ona tutusa lelei galuega o le pulea o maualuga o le suka.

Ae o loʻo i ai pea feeseeseaiga i le va o fualaau e lua. Pe a faʻaaoga Treshiba, o le a faʻaitiitia le fua ile toetoe 20-25%. I se isi faaupuga, e aoga le tamaoaiga.

Aotelega

Suʻu poloka i le po - o le mea sili lea ona leaga o le maʻisuka. Ma afai e leai se mea e siaki ai, ona na o se apili e fesoasoani i tagata tomai faapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e te vave manatu e uiga ile moe filemu o le maʻisuka e faʻaaoga togafitiga faʻamaonia.

E tatau i fomaʻi ona galulue i la latou filifiliga, ma mafaufau i le tele o uiga taʻitoʻatasi o le tino.

Uiga ma meatotino o insulin Tresiba

O iniseti umi e faʻaaoga e faatumauina ai le tele o le hormone i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O nei fualaau faasaina e aofia ai Tresiba na gaosia e Novo Nordisk.

Tresiba o se fualaau faasaina e faavae ile hormone ole gaioiga sili atu.

O se faʻafou fou o le insalini basal.E maua ai le pule tutusa ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o le hypoglycemia nocturn.

Vaega o vailaʻau e aofia ai:

  • laititi ma le lamolemole le paʻu i le kulukose,
  • gaioiga sili atu ma le 42 itula
  • maualalo laʻititi
  • suauu faasaina,
  • faʻamatalaga saogalemu malu
  • le mafai ona maua sina suiga i le taimi o le puleaina o inisalini e aunoa ma le afaina o le soifua maloloina.

O fualaau faasaina ua gaosia i foliga o fagu - Tresiba Penfil ma peni tui lea na faamau ai pepa taʻavale - Tresiba Flexstach. O le elemene aoga o le insulin Degludec.

Degludek fusifusia pe a uma le puleaina i gaʻo ma maso maso. O loʻo i ai se faʻagasolo malie ma le faifai pea i le toto. O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto ua faia.

O vailaʻau e faʻateleina ai le faʻaaogaina o le kulukose e vaʻavaʻa ma le faʻasaina o lana pule faʻanofo mai le ate. Faʻateleina le fua, o le maualuga o le suka e faʻaititia.

O le faʻamaopoopoina o le faʻasalaga o le hormone e fausiaina i le averesi ina ua mavae le lua aso o le faʻaoga. O le tuufaatasiga tatau o le vailaau e sili atu i le 42 itula. O le afa-ola faʻasalaga e tupu i se aso.

Faʻailoga mo le faʻaaoga: maʻisuka 1 ma le 2 i tagata matutua, maʻisuka i tamaiti mai le 1 le tausaga.

O faʻamaoniga i le ave o le inisalini Tresib: faʻamaʻi i vailaau faʻamaina, Degludek faʻalepale.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina e tatau ona pulea i le taimi lava e tasi. O le faʻasalalauga e faia i lea aso i lea aso. Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 1 Faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma insuline puupuu e puipuia ai mai le manaʻomia ile taimi o taumafataga.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te aveina vailaau e aunoa ma se faasino i togafitiga faaopoopo. O Tresiba e faʻapitoa ona faʻapitoa ma faʻatasi ma fualaau faʻasaina po o isi inisalini. E ui i le fetuunaiga i le filifilia o le taimi o le pulega, o le taimi pito i lalo e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula.

O le inisalini e setiina e le fomaʻi. E fuafua e faʻatatau i manaʻoga o le tagata maʻi i le hormone ma faʻasino i le tali glycemic. Ole fua fautuaina ole 10 iunite. Faatasi ai ma suiga i le taumafataga, mamafa, o lona faasaʻoga o loʻo faia. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 na ave le inisalini i faalua i le aso, o le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina e faʻatinoina taitoatasi.

Pe a suia i le insulin, ole glucose concentrations e matua pulea. O le taulaiga faapitoa e totogiina i faailoilo i le vaiaso muamua o le faaliliuga. E tasi le tasi le tasi mai i le fua muamua o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina.

Tresiba ua tui faʻafuaseʻi i vaega nei: ogavae, tauau, puipui pito i luma. I le puipuia o le atinaʻeina o le ita ma le suppuration, o le nofoaga e matua suia lava i totonu o le vaega e tasi.

E faʻatagaina le faʻatonuina o le homone i se auala ogaoga. E mafua ai le maualuga o le hypoglycemia. E le faʻaaogaina le vailaʻau i pamu fufuluina ma intramuscularly. O le faʻamalolo mulimuli e mafai ona suia le fua faatatau o le faʻamalosi.

Taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, o loʻo faʻatinoina aʻoaʻoga, o suʻesuʻega e suʻesuʻe lelei.

Aoaoga vitio mo le faʻaaogaina o se peni:

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Faatasi ai ma aafiaga le lelei o tagata gasegase na aveina Tresiba, na matauina mea nei:

  • hypoglycemia - masani
  • lipodystrophy,
  • i le itu o le edema,
  • afaina tino paʻu
  • tali i nofoaga o tui,
  • atinaʻe o le retinopathy.

I le faagasologa o le tagofia o fualaau faasaina, o le hypoglycemia o le eseesega faigata e mafai ona tupu. O fua eseese e faia e faalagolago i le tulaga.

Faʻatasi ai ma sina faʻaitiitia o le glycemia, o le tagata maʻi e maua ai le 20 g o suka poʻo oloa faʻatasi ma ana mea. E fautuaina e te ave i taimi uma le kulukose i le aofaʻi saʻo.

I tulaga ogaoga, lea eo mai faatasi ma le leiloa o le mafaufau, ua faʻalauiloa le IM glucagon. I se tulaga e le suia, ua faʻaofiina le kulukose. O le tagata maʻi e mataʻituina mo le tele o itula. Ina ia faʻaumatia le toe faʻafoʻi, o le tagata maʻi e maua meaai mama.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Faʻamaumauga i le aveina o vailaau i se vaega faapitoa o tagata gasegase:

  1. Ua faamaonia Tresiba mo le faʻaaogaina e le au matutua. O lenei vaega o tagata gasegase e tatau ona sili atu ona mataʻituina le maualuga ole suka.
  2. E leai ni suʻesuʻega i le aʻafiaga o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga. Afai na filifili e ave le vailaʻau, e fautuaina le faaleleia atili o le siakiina o faailoga, aemaise i le 2 ma le 3rd trimestre.
  3. E leai foʻi ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le vailaʻau i le taimi o le lactation. I le faagasologa o le fafagaina o pepe faatoa fananau mai, o mea leaga na tutupu e lei matauina.

Pe a ave, o le tuufaatasiga o Degludek ma isi fualaau faasaina e amanaia.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatoʻaga ACE, sulfonamides, fomaʻi faʻamaonia, salicylates, faʻamalo o le suka, ma faʻamaʻi le MAS e faʻaititia le maualuga o le suka.

O vailaʻau e faʻateleina ai le manaʻoga mo se hormone e aofia ai faʻasalaga, glucocorticosteroids, Danazole.

O le ava malosi e mafai ona aafia ai le gaioiga a Degludek i le itu o le faʻateleina ma faʻaitiitia ai lana gaioiga. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o Tresib ma Pioglitazone, o le fatu o le fatu, o le fula e mafai ona atiaʻe. O tagata maʻi ua i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i taimi o togafitiga. I le tulaga o le gaioiga o le fatu, o le fualaau faasaina e taofi.

I faʻamaʻi o le ate ma fatuga i le taimi o togafitiga ma le inisalini, e manaʻomia se suʻega o fualaau taʻitasi. E tatau i tagata maʻi ona pulea le suka i le tele o taimi. I faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le thyroid, aʻafiaga o le nerve, o le manaʻomia mo se atunuʻu lelei e suia.

Taua! E le mafai ona e suia le vailaʻau poʻo le faʻamalo le vailaʻau e puipuia ai le hypoglycemia. E naʻo le fomaʻi e faʻamatalaina le vailaau ma faʻamaonia ai foliga o lona pulega.

O vailaau faafomai ma se aafiaga talitutusa, ae faatasi ai ma se vaega ese o le malosi, e aofia ai Aylar, Lantus, Tujeo (insulin Glargin) ma Levemir (insulin Detemir).

I faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa o Tresib ma fualaau faʻatau tutusa, o le faʻatulagaga lava lea e tasi na fuafuaina. I le taimi o le suʻesuʻega, sa i ai le leai o ni faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka, o le itiiti o le hypoglycemia o le nocturn.

O faʻamaoniga o le maʻisuka e avea ma faʻamaoniga o le lelei ma le saogalemu o Treshiba. E matauina e tagata le gasologa lelei ma le saogalemu o le fualaau faasaina. Faatasi ai ma le le mautonu o le tau maualuga lea o Degludek.

Tresiba o se fualaau faasaina lea e maua ai le pule o le insulin. O loʻo i ai se faʻailoga lelei saogalemu ma faʻaitiitia le gaʻo. O faʻamaoniga o maʻi e faʻamaonia lona aoga ma le mautu. Ole tau ole insulin ile Tresib e tusa ma le 6000 rubles.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Tresiba - Tresiba Iloiloga

Tresiba o se tui insulin o loʻo faʻaaoga mo le maʻisuka. O le gaioiga galue malosi o lenei vailaʻau e maua mai i metotia o le biotechnology faʻaonaponei - o se faʻatusatusaga atoatoa o lona lava inisalini tagata.

I le faʻavasegaga o fualaau o le maʻisuka e tusa ai ma le saoasaoa o le amataga ma le umi o le aafiaga o Tresib, e faasino atu i le umi naua.

I se isi faaupuga, pe a uma ona tuʻuina, o le vaega galue o le vailaau faʻamalosi e pipii ai i le inisalini na talia ma mafua ai se faʻaitiitia o le kulūsese i le toto o le tagata maʻi.

E faʻaaoga pe a:

  • Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i tagata matutua e iai ni faʻamatalaga e le atoatoa i le inisalini,

O Tresib e gaosia i se ituaiga o vaifofo o loʻo faʻaaogaina i totonu o le iniseti systems - o loʻo taʻua o "peni". Inisictions e naʻo le faʻaogaina ole mea e fai - i totonu o le paʻu paʻu o le suilapalapa, tauau poʻo le manava. Afai o loʻo faʻatonuina lenei sui, o le a amataina e le tagata se hypoglycemia matautia, lea o le a aafia ai le soifua maloloina o totoga ma mamanu uma, ma e mafai ona taʻitaʻia ai se tino.

O le faʻatonuina o le fualaau faasaina o Tresiba e lipotia ai e tatau ona faʻatau tasi i le aso. Mo lenei, o le taimi sili ona lelei e filifilia, lea e mulimulitaia pe a fai togafitiga. Afai e misia e le tagata maʻi le taimi o tui, ona tatau ai lea ona faʻatumu lenei avanoa i se taimi vave e mafai ai, ona toe foʻi lea i le faasologa masani.

E pei lava o isi auala e faʻasaʻoina ai le toto, o le togafitiga Trecib e pulea e se glucometer. O lenei vailaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina eseese ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau oona.Pe a suia isi tupe ma Tresib, e taua le faʻamaonia saʻo le fualaau. O le mea lea, o se tulafono, o loʻo faʻaaoga le poloka-fua-iunite i le tasi vaega.

Afai o le a faʻaaogaina lenei fualaau mo le taimi muamua, faitau faʻasinoala mo le saunia o le "pen-serringe" ma mulimuli i tulafono uma mo le tagofiaina.

Faʻasalaina i:

  • Tina ma le lactation
  • Togafitiga o tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga,
  • O le le faʻapalepale i le fualaau faasaina,

O aʻafiaga ma faʻalavelave

E faʻamoemoeina o le tele lava o maʻi e faʻaaogaina ai inisalini, o tulaga nei e tupu:

  • hypoglycemia - o se paʻu tele i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto,
  • poʻo le hyperglycemia - o le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga aʻe o le masani (faʻataʻitaʻiga, ma le le lava o le inisalini),

E le gata i lea, e masani lava ona faasea tagata gasegase e tutupu mai i le nofoaga o inisiua - faʻasalaga, tuʻimomomoina, ita, ma isi.

Afai e te le suia le nofoaga o iniseti, o le soifua maloloina o le tino o le tino e ono mafatia i le atinaʻeina o le lipodystrophy (faʻaumatia o mea faʻapipiʻi).

O le hypoglycemia o le mea sili lea e lamatia ai le tulaga o Tresib. Faatasi ai ma sina faaitiitiga itiiti o le suka, e mafai e le tagata gasegase ona totogi mo ia e ala i le 'ai o lole, se fasi suka. Ae i tulaga ogaoga, ma le leai o se malamalama - o le faʻaofiina o sauniuniga kulukose e talafeagai.

Analogs e taugofie nai lo Tresib

Ole fualaau faasaina e leai ni faʻaoga tutusa. Ae o le fale talavai e ofoina atu le tele o tupe e faavae i le inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Lantus
  • Levemir,
  • Gensulin
  • Biosulin
  • Inisalini toe faʻatasi
  • Faʻapitoa

Toeitiiti oi latou uma e taugofie nai lo Tresib. Ae o lenei e sili atu ona taua le le tau, ae o gaioiga a le tagata maʻi i ni auala eseese. O luga ia i latou e faavae i luga le fomaʻi, e faʻamaonia ai nisi fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le suka o le toto. Ma le isi, o le toʻatele oi latou e tuʻuina atu i tagata gasegase e tusa ai ma faʻamaumauga e aunoa ma se totogi.

O le insulin Tresiba-ultra-long - o mea e faʻaaogaina ma faʻatusatusa o fua

Tresiba o le insulin sili ona umi na faamauina i le taimi nei. I le amataga, sa faia mo tagata mamaʻi o loʻo iai a latou lava faʻasiga o inisalini, o lona uiga, mo le maʻisuka ituaiga 2. O le taimi nei ua faʻamaonia le lelei o le vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 faʻamaʻi.

O Tresibu na faia e le lauiloa Tenimaka ole NovoNordisk. E le gata i lea, o lona gaosiga e masani ai Actrapid ma Protafan, o ni mea fou fou o le insulin Levemir ma NovoRapid.

O le maʻisuka ma le poto masani e fai mai e le o lalo ifo Treshiba i le lelei i ona tuaa - Faʻamafanoa le umi o le gaioiga ma le umi Levemir, ma i le tulaga o le mausali ma le laugatasia o le galuega e sili atu ona maualuga ia i latou.

Treshiba mataupu faavae o le taotoga

Mo le maʻisuka ituaiga 1, toe faʻaleleia o le inisalini ua misi e ala i le tuiina o le hormone faʻamalosi e faʻatagaina. Faʻatasi ma le maʻisuka faaumiumi ituaiga 2, o le togafitiga o le inisalini o le togafitiga e sili ona lelei, faigofie ma faʻamalosia. Naʻo le pau le toe foʻi mai o le inisalini sauniuniga o se maualuga maualuga o le hypoglycemia.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>> E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

O le pau o le suka e sili ona matautia i le po, aua e mafai ona iloa le tuai tele, o lea o le saogalemu o manaoga mo le umi o insulini o loo tuputupu ae pea. I le maʻisuka, o le umi ma sili atu ona mautu, o le itiiti o le fesuiaiga o le aoga o fualaau faasaina, o le faaitiitia o le lamatiaga o le hypoglycemia pe a uma ona puleaina.

O le insulin Tresiba ua ausia atoatoa sini:

  1. O le fualaau faasaina e maua mai i se vaega fou o insulin suamalie, ona e sili atu le umi nai lo le isi, 42 itula pe sili atu foi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le molemone molemone ua faʻapipiʻiina "pipii faatasi" i lalo o le paʻu ma e faʻasaʻolotoina i totonu o le toto.
  2. O le 24 itula muamua, o le fualaau faasaina e ulufale totoʻa i le toto, ona faʻaititia lelei lea o le aafiaga.O le pito i luga o le gaioiga e matua leai lava, o le talaaga e toetoe lava a laugatasi.
  3. O inisiua uma e faia tutusa. E mafai ona e mautinoa o le a galue tutusa le fualaau faasaina i ananafi. O le aʻafiaga o le tutusa o tui e foliga tutusa ma tagata mamaʻi o vaitausaga eseese. O le fesuisuiai o gaoioiga i Tresiba e 4 taimi e itiiti ifo nai lo Lantus.
  4. Tresiba na mafua ai le 36% le itiiti ifo i le hypoglycemia nai lo le umi o le insulin i le vaitaimi mai le 0:00 i le 6:00 itula ma le maʻisuka ituaiga 2. I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o le avanoa e le o manino, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le hypoglycemia i le aoauli e 17%, ae faʻateleina le lamatiaga o le hypoglycemia i le ao e 10%.

O le gaosiga gaosi o Tresiba e pa'ū (i nisi o punaoa - degludec, le Igilisi deggeec). O le inisalini lenei o le recombinant, lea e suia ai le fausaga o le molecule. E pei o le natura natura, e mafai ona fusifusia i suauu mama, e faʻamalosia ai le alu o le suka mai le toto i totonu o masini, ma faʻagesegese ai le gaosiga o le kulukose i le ate.

Aoga E taua tele le vaʻavaʻai i le va o ituaiga insulin, ia malamalama io latou aafiaga ma eseesega. Afai e te le iloa le auala e fai ai lenei mea, ia mautinoa e faitau lenei tusiga.

Ona o lona fesuiaʻiga o le fausaga, o lenei insulin e faigofie ona fausia ai ni hexamers faigata i totonu o le kesi. A maeʻa le folasaga i lalo o le paʻu, ona fai ai lea o se ituaiga o nofoaga, lea e ave lemu lemu ma i se saoasaoa faifaipea, lea e mautinoa ai le faʻaaogaina o le hormone i le toto.

Mai le manatu o le physiology, ma le maʻisuka, e sili atu le lelei o Tresiba nai lo le vaega o le insalini basal e toe faʻafoʻiina ai le natura masani o le homone.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i le 3 ituaiga:

  1. Treciba Penfill - pepa faasee ma se vaifofo, o le maualuga o le hormone oi totonu ia i latou o le tulaga masani - U Inisalini e mafai ona taina i se sisiua pe faʻapipiʻi foʻi kalama i NovoPen peni ma isi mea faapena.
  2. Tresiba FlexTouch ma le faʻamoemoe U100 - peni tuila lea o loʻo faʻatūina ai le 3 ml falaʻili. E mafai ona faʻaaogaina le peni seia oʻo ina alu ese le inisalini. Toe faʻafeiloaʻi le keli. Laasaga o mea - 1 le iunite, o le fua aupito sili ona tele mo le folasaga muamua - 80 iunite.
  3. Tresiba FlexTouch U200 - na faia e faʻafetaui ai le faʻalauteleina o le manaʻoga mo se hormone, e masani lava o nei tagata gasegase e maua i le maʻi suka ma le malosi o le insulin. O le faʻateleina o le inisalini e faaluaina, o le mea lea o le tele o fofo na folasia i lalo o le paʻu e itiiti. Faatasi ai ma se peni tui, e mafai ona e ulufale atu i le 160 iunite. hormone i faʻaopoopoga e 2 iunite. Cartridges ma se maualuga maualuga o le degludec E leai se mea e mafai ona e faʻamavae ese mai peni muamua tuila ma tuʻu i totonu, aua o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le faʻaluaina o le hypoglycemia.
Faiga faʻapolopoloO le faʻaogaina o le inisalini i le fofo, vaega i le mlInisalini i le 1 kalama, iunite
mliunite
Penfill1003300
FlexTouch1003300
2003600

I Rusia, e tolu uma ituaiga o fualaau faasaina ua faamauina, ae i falemaʻi latou te ofoina atu Tresib FlexTouch o le masani masani. O le tau mo Treshiba e maualuga atu nai lo isi insuline umi. O se pusa e 5 peni tui (15 ml, 4500 iunite) e tau mai le 7300 i le 8400 ru.

E faaopoopo atu i le pala, o Tresiba e aofia ai glycerol, metacresol, phenol, zinc acetate. O le elemene o le fofo e latalata i le le faaituau ona o le faaopoopoina o le hydrochloric acid poo le sodium hydroxide.

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻasaʻo le suka toto mo na o le 143 rubles ... >> faitau le tala ia Andrey Smolyar

Faailoga mo le tofiaina o Tresiba

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina faʻatasi ai ma insuline vave mo togafitiga faafomaʻi mo ituaiga uma o le maʻisuka. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, naʻo le umi o le inisalini e mafai ona faʻamaonia i le taimi muamua.

I le taimi muamua, o faatonuga Rusia mo le faʻaaogaina na faʻatagaina ai le faʻaaogaina o Treshiba mo tagata matutua matutua.

A maeʻa suʻesuʻega e faʻamaonia ai lona saogalemu mo le totoina o le tino, na faia suiga i faatonuga, ma o le taimi nei ua mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i tamaiti mai le 1 tausaga.

O le aʻafiaga o le pa'ū i le maʻitaga ma le atinaʻeina o pepe seia oʻo i le tausaga e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea, e le o faʻamautuina insulin Tresib mo nei vaega o tagata gasegase. Afai o le maʻisuka na muaʻi iloa ai se faʻamaʻi ogaoga o le maʻisuka i le degludec poʻo isi vaega o le fofo, e fautuaina foi e aloese mai togafitiga ma Tresiba.

Treshiba Insulin Reviews

Faʻavasegaina e Arcadia, 44 tausaga. Ituaiga 1 maʻisuka, ou te faʻaaogaina le insulin mo le 1 masina. I le taeao ma le afiafi, o laʻu suka i luga o se manava gaogao e toetoe lava a tutusa, i luga o le Levemire i le afiafi e masani lava o sina maualuga. I le po, o le glycemia e sili ona lelei, fesuiaiga e le sili atu i le 0.5, siaki patino. Ua sili atu ona faigofie le tausisia o le suka i taimi masani i le taimi o le malosi faaletino, o lea e le pa'ū pei o le muamua. Mo le masina i le falemaʻi sa leai se tasi o le hypoglycemia. O le mea e malie ai, o le fua o le umi o le inisalini e tumau pea mo au, ma e tatau ona faaitiitia le NovoRapid i le kuata. O le mea moni lava, o se vaega o le galuega a le Levemir na faia i le insulin lemu, ae ou te leʻi iloa foi.Iloiloina e Polina, 51. Na fautuaina au e le endocrinologist ia Treshiba o le inisalini sili lea ua maua nei. Sa le mafai ona ou taulimaina, ina ua uma le iniseti, o le tino, o le tiga, o le hypoglycemia ua sili atu ona masani, ma o le taunuuga na ou toe foi ai i Lantus. Ioe, ma le tau o Treshiba e le fiafia, mo au e taugata tele.Faʻavasegaina e Arcadia, 37 tausaga. Afafine 10 tausaga, o lona maʻisuka mai Iuni ua mavae. Mai lava i le amataga, na latou filifilia inumaga o Tresiba ma Apidra i le falemai, o lea e le mafai ai ona ou faatusatusaina i isi insulin. E leʻi i ai ni faigata faʻapitoa i Tresiba, na o le paʻu na gaosia i le taimi muamua. Muamua, o le faafitauli na foia ma se suāsusu, ona oʻo ai lea i le le mautonu. Matou te faʻaaoga Dekskom, o lea o loʻo ia te aʻu uma le suka i loʻu alofilima. I le po, o le faasologa o le faasologa o mea e toetoe lava a vavalalata, ua faia lelei e Tresiba ana galuega.Faamolemole ia matau: E te moemiti ea e faʻateʻa ese le maʻisuka i le taimi e tasi? Aoao pe faapefea ona foʻia le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau taugata, faʻaaogaina ... >> faitau atili iinei

Tresiba: faatonuga mo le faaaogaina, tau, iloiloga ma analogues

Faatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa o le faʻamaʻi, o le tele o le maʻisuka e taʻua le le mafai ona tuua le fale mo se taimi umi ina ia le misia se tui. E iai fualaau e mafai ona faʻaumatia ai lenei faafitauli.

"Tresiba" o le inisalini lea e mafai ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga i le aso ma i le taimi e tasi e lagona ai le lelei tele. Ma e mafai ona e ave se peni tui faatasi ma oe i luga o se malaga.

O a isi penefiti o lenei vailaʻau? Sei o tatou tilotilo lelei.

Faʻataʻitaʻiga

O loʻo i ai se mea faʻataunuʻu umi na faia. O le insulin degludec o loʻo faia e le DNA recombination.

E tasi lava i le tino, e fusifusia i sisi o le inisalini o le tagata ma amata ai ona galue o se vaega o le mea faigata.

Le faʻaaogaina o le kulukose e le fusi o musika ma le gaʻo gaʻo i le fesootaiga ma le faʻalavelave faʻapitoa. O le aʻafiaga o vaevaega o le hypoglycemia nocturn ua faʻaitiitia.

Pharmacokinetics

O le umi o le gaoioiga e silia ma le 42 itula. Faatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻatasi i lea aso ma lea aso, o le tufatufaina atu o le gaioiga o mea e fai i le aso atoa. O le metabolites lea o loʻo faʻaumatia ai le vaega galue o loʻo vaivai. O le afa-ola e tusa ma le 25 itula.

O loʻo maʻi le maʻisuka i tausaga uma lava (sei vagana ai tamaiti ei lalo o le 1 le matua).

Faʻasalaga

Faatasi ai ma lona atinaʻe, e mafai ona tupu le hypoglycemia. O faʻamaoniga autu: vaivaiga, pallor o le paʻu, faʻaletonu le mafaufau e oʻo i lona toesea ma le atinaʻeina o coma, fiaai, faʻaleagaina, ma isi.

E mafai ona faʻamavaeina le foliga mālie i latou lava e ala i le 'aiina o se taumafataga e tele meaʻai. O le hypoglycemia faʻasolosolo ma matuia e aveeseina i le tuiina o le glucagon poʻo le solution ole laʻau, ona tatau lea ona e aumaia le tagata i le malamalama ma fafagaina o ia i meaʻai e maua ai le gaʻo.

Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi mulimuli ane se fomaʻi mo le fetuunaiga o fualaau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le gaioiga o le fualaau faasaina "Tresiba" ua faʻaleleia e:

  • faʻailoga faʻafofoga tautala,
  • vevela
  • thiezide diuretics,
  • somatropin,
  • GKS,
  • alofaga
  • danazol.

O aʻafiaga o fualaau faasaina e mafai ona faʻavaivaia:

  • vailaʻau oona i le toto,
  • non-selective beta-blockers,
  • GLP-1 agonists,
  • salicylate,
  • MAO ma le au ACE,
  • faʻamaʻi vai
  • sulfonamides.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi ia faailoga o le hypoglycemia. Ethanol, faapea foi ma le "Octreotide" po o le "Lanreotide" e mafai ona faavaivaia ma faaleleia ai le aafiaga o le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

O le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le faʻamalositino, popolega, faʻailoga o meaai poʻo le tosoina o fualaau, nisi faʻamaʻi. O le tagata gasegase e tatau ona nofouta i faailoga ma mafai ona tuʻuina atu fesoasoani muamua.

O le le lava o le inisalini e mafua ai le atiaʻe o le hyperglycemia poo le ketoacidosis o le maʻisuka. E tatau ona e iloa o latou faailoga ma taofia le atinaʻeina o ia tulaga.

Suʻe i se isi ituaiga o inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Atonu e manaʻomia le fetuunaiga.

O le maʻisuka retinopathy atonu e tupu i le amataga o togafitiga.

"Tresiba" e mafai ona aafia ai le puleaina o se taavale, lea e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, ina ia aloese mai tulaga matautia e lamatia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi ma isi, o le fesili i le manaomia o le aveina o se taavale i le taimi o le togafitiga o le inisalini e tatau ona filifilia i le fomaʻi.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

E mafai ona faʻaaoga e togafitia ai tamaiti i le sili atu i le tasi le tausaga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina mo fanau ua filifilia ma le faaeteete le tui, ma o le tulaga o le tino e mataʻituina lelei.

Tofia mo togafitiga mo tagata matutua. I le taimi lava e tasi, e taua le iloa o tagata matutua matutua o le hypoglycemia e mafai ona televave ona tuputupu ae, o le mea lea e manaʻomia ai le mataʻituina faifaipea o le setete o le soifua maloloina.

Mataupu faavae o le taotoga

Tresiba FlexTouch inisalini e tutusa lava le faʻatulagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lantus, ua lauiloa i le tele o le maʻisuka. A maeʻa ona ulu atu molikaila i le tino o le tagata, e tuʻuina atu i latou i ni faʻalapotopotoga tele, lea e taua foi o multicameras. Latou te fatuina se nofoaga o le fualaau faasaina. E le gata i lea, o nai vaega laiti ua vavaeeseina mai ia mea, lea e mafai ai ona ausia se aafiaga umi.

Fai mai le au gaosi o le umi o le fualaau faasaina e silia ma le 40 itula. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, e oʻo lava i le lua aso. I lenei tulaga, atonu e foliga mai e mafai ona faʻaaogaina lenei sui i taimi uma nai lo le insulin masani. E leʻo aso uma, ae faʻatasi i aso uma e lua. Ae o le mea moni e le o lea. Ua fautuaina malosi e le au atamamai e aua le faaseʻe i aso taitasi, o le a le faʻavaivaia ai le aʻafiaga ma aafiaga na maua e lenei vailaʻau.

Suesuega o le fou "Tresib Insulin" ua faamaonia ai o le fualaau faasaina e tutusa lelei lava i tagata mamaʻi ma talavou. E leai foi ni mafaufauga le lelei mai tagata mamaʻi o loʻo popole foi i faafitauli ma le ate ma fatuga.

O le elemene autu o le umi o le "Insulin Tresib" na faʻataunuʻuina - degludec. Pe a faʻatusatusa i le glargine faʻaaogaina i Lantus, e mafua ai le itiiti ifo o mataupu o le hypoglycemia.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Insulin Tresiba" faʻamatalaga le fua mo ituaiga taʻitasi o maʻi. O le vailaʻau faʻamalositino e faʻatautaia i se tulaga faʻafuaseʻi, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia. E tatau ona faia lenei mea i le aso.

E taua le matauina o le fualaau faasaina e fetaui ma vailaau uma o le suka e maua ai le suka lea o loʻo maua i totonu o fualaau, faʻapea foʻi isi ituaiga inisalini. O le iʻuga, o loʻo faʻamatalaina ese, ma i nisi tulaga o se vaega o togafitiga faʻapitoa.

Afai o le tagata maʻi e puleaina le inisalini i le amataga, e tatau ona 10 iunite. Ona faasolosolo malie lea ona suia, lea o le a faʻalagolago i manaoga o tagata taʻitoʻatasi.

Afai e maua e le tagata maʻi isi ituaiga o inisalini, ona filifili lea e fesuiai i Treshiba, ole fua muamua ole fua ole fua ole tasi ole tasi. O lona uiga o le inisalini o le suphydlude e tatau ona faʻatautaia tutusa pei o le insalini na faia.

Afai o le tagata gasegase mo se taimi faapitoa e lua auala o le mauaina o le basal insulin, ona tatau loa lea ona fuafua le fualaau ma le fomaʻi taitoatasi. E foliga mai o le a faaitiitia. O le tulaga lava e tasi o le a matauina pe afai o le maualuga o le hemoglobin glyc i le maʻi e itiiti ifo ma le 8%.

O le mea moni, i le lumanaʻi, o le a manaʻomia e le tagata gasegase se faʻataʻotoga o fua o le tagata i lalo o le puleaina o le maualuga o le suka o loʻo i totonu o le toto.

Faailoga ma le faʻailoga

O le faatonuga i le "Tresiba Insulin" ua fautuaina ma le manino le faaaogaina o lenei vailaʻau i togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua.

I lenei tulaga, o le fualaau faasaina ua solia i vaega nei o tagata gasegase:

  • tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga,
  • maʻitaga maʻitaga
  • tausisoifua pepe
  • tagata gasegase ma le lagona o le tagata lava ia i le mea autu autu o le vailaʻau poʻo soo se tasi o ona vaega fesoasoani.

O loʻo maua le vailaʻau i le tulaga o se fofo mo le faʻaaogaina o meaola. O le mea aoga autu o le insulin degludec.

Phenol, glycerol, zinc, elekene hydrochloric, ma le vai e tatau ai mo injections ua faʻaaogaina e avea ma vailaʻau fesoasoani i lenei vailaʻau.

I totonu o se tasi afifi, e lima ni tui ma le 3 ml o meaʻai taitasi.

O le inisalini degludec e mafai ona faʻapipiʻi faapitoa i le sosoʻo o le inisalini o le tagata. O le fegalegaleaiga saʻo ma ia, ua ia iloa ai lona aafiaga faafomaʻi, lea e toetoe lava tutusa ma le gaioiga a le inisalini o le tagata.

E taua le matauina o le fale o le hypoglycemic o lenei fualaau faasaina e mafua mai i le malosi e faʻaateleina ai le faʻaaogaina o le kulukose. E afua ona o le fusifusia o le inisalini lava ia i le faʻaleleia o gaʻo ma maso maso. E taua tele e tusa ai ma lenei mea, o le fua o le gaosiose gaosia i le ate e faʻaititia tele.

Patient Reviews

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka e uiga i Inisalini o Tresib e masani ona faʻafeiloaʻi ma le naunautai. O le tui e masani ona faia i le po. O lenei mea e mafai ai e se tagata o loʻo i ai le maualuga o le suka e ala i le taeao i se tulaga masani.

O le mea taua o le saʻo lea o le fualaau. I le iloiloga o le maʻisuka ma le poto masani i le "Insulin Tresiba" na matauina ai ao leʻi oʻo mai le eseesega o lenei vailaau faasaina, o suiga uma na muamua atu e itiiti le taimi, na mafua ai le tele o faafitauli. O le glucose anapogi na avea ma faafitauli tele.

I le taimi lava e tasi, o le tele o iloiloga ma Insulin Tresibe ua faamamafa mai faapea o le taua taua o le vailaau faasaina o loo i ai i le mea moni e faapea, faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ai ona sili atu le maualalo o le toto suka pe a faatusatusa i le tele o isi auala faapena. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le "Lantus" poʻo le "Levemire." E le gata i lea, o le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e matua faaitiitia, e ui lava o loo tumau pea i le tulaga o le televave. E taua lenei mea i iloiloga ma i le faʻaaogaina o Insulin Tresib.

Faʻatasi ai ma itu lelei uma, e taua le iloa o manatu le lelei e uiga i lenei vailaʻau o loʻo maua pea. O le mea moni, o aʻafiaga le lelei e uiga ile Inisalini o Tresib e fesoʻotaʻi ma lona aoga, ae i le tau maualuga.

E tatau ona maitauina e na o tagata mauoa lava e mafai ona gafatia, talu ai o lenei vailaʻau e sili atu le taugata nai lo le tele o isi analogues. Afai ei ai sau tupe saoloto, e tatau ona e talanoaina le fesuiaiga i se insulin fou ma lau fomaʻi. Matou te faamamafa atu faapea o le maʻisuka, e tele vailaʻau o loʻo faʻatau taʻitasi, e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi. E le gata i lea, e taua tele le fuafuaina o le metotia e faʻavae i luga o le soifua maloloina o se tagata maʻi faapitoa.

E tatau ona maitauina o le Inulin Tresiba o loʻo tau nei e tusa ma le tolu taimi sili atu ona taugata nai lo Levemir ma Lantus, lea e faʻaaogaina foi i le maʻisuka mo le tele o gasegase.

O tagata tomai faapitoa o loʻo vavalalata i le pepa o mea tau falemaʻi, i tausaga o lumanaʻi, e mafai e se tasi ona faʻalagolago i foliga o mea tutusa, o ana meatotino o le a le sili atu ona manaia nai lo le insulin Tresib. E tatau lava ona e faitauina ma le faaeteete ia iloiloga ma faatonuga mo nei fualaau oona, ae e te le tau faalagolago i nei vailaau e sili atu ona taugofie. O lenei mea e mafua ona o le mea moni i le lalolagi i le taimi nei, e na o ni nai kamupani lauiloa o loo galulue i le gaosia o le inisalini i aso nei ma maualuga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se manatu e iai se maliliega faʻatasi i le va oi latou e mafai ai ona latou faatumauina le tau i se maualuga maualuga.

Faatusatusaga ma analogues

O lenei ituaiga inisalini ei ai le tele o analogues. E fautuaina e te faamasani ma i latou e faatusatusa meatotino.

Igoa, mea aogaFaʻatauFaʻatau ma faʻasoaTau, solo.
"Lantus" (insulin glargine).Sanofi-Aventis, Farani.Pros: le maualuga o le faʻaaliga o le 29 itula. Masalo o le faʻaaoga o le maʻitaga ma le lactating.

Cons: e mafai ona faʻaaoga mo tamaiti pe a mavae le 6 tausaga.

Mai le 3800 mo le 5 peni tui.
Tujeo (insulin glargine).Sanofi-Aventis, Farani.Pros: tau maualalo.

Cons: aua nei faʻaoga e togafitia tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, faʻatapulaʻa - mo fafine maʻitaga, matutua ma tagata gasegase ma nisi faʻamaʻi (retinopathy, vevela, etc.).

Mai le 5000 mo le 5 peni tui.
Levemir (insulin detemir).Novo Nordisk, Tenimaka.Pros: taugofie nai lo Treshiba.

Minus: e le mo tamaiti ei lalo o le 2 tausaga. O fafine maʻitaga e tatau ona filifili ma le faaeteete le metotia.

Mai le 570 (vaifofo i cartridges), mai le 2000 (peni tui, 5 pcs.
"Faiga faʻapitoa" (inisalini tagata, solu).Novo Nordisk, Tenimaka.E puupuu le gaioiga mo le 8 itula. E fetaui mo le togafitiga. E mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma ao faagasolo le lactation.Mai le 170 i le fagu, 800 mo faletalimalo.
"Humulinus" (inisinia o le inisinia o le inisalini).Eli Lilly, Farani.E tupu i se gaioiga pupuu ma le gaioiga. E fetaui mo le togafitiga o le maʻitaga ma le lactating women.600 mo se fagu ma se vaifofo, cartridges - mai le 1000.

O le tele lava o iloiloga o le maʻisuka ma le poto masani i lenei vailaau e lelei. O le umi ma le aoga o le gaioiga, o le le maua o aʻafiaga o le itu poʻo lo latou tupuaga e le masani ai. O le fualaau faasaina e talafeagai mo le tele o tagata gasegase. Faatasi ai ma totonu o mimiti ei ai le tau maualuga.

Oksana: "Sa ou nofo i luga o le inisalini talu ona 15 oʻu tausaga. Na ou tofotofoina le tele o fualaau faasaina, o lea ua ou taofia i Tresab. E faigofie tele ona faʻaaoga, e tusa lava pe taugata. Ou te fiafia i lena mea umi, e leai ni po o vaitau o hypo, ma aʻo lei tupu muamua. Ua faamalieina aʻu. "

Sergey: "Talu ai nei sa tatau ai ona ou sui i togafitiga o le inisalini - na taofia ai le fesoasoani. Na fautua le fomai e faataitai le peni Tresiba.

E mafai ona ou fai atu e faigofie le tuʻuina atu ia te oe o se tui, e ui ou te fou i lenei mea. O le metotia o loʻo faʻaalia i luga o le au ma se makaina, o lea o le a le faʻaseseina ai oe i le tele o le mea e tatau ona e ulufale i ai. Sugar e tumau lelei ma umi.

E leai se itu e fiafia i ai pe a mavae nisi o fualaau. O le fualaau faasaina e fetaui ma au ma ou fiafia i ai. "

Diana: "O Tinamatua ei ai le maʻisuka e faalagolago i le inisalini. Sa masani ona ou faia injections, aua sa fefe o ia. Sa fautuaina au e le fomai e taumafai Tresibu. O le tinamatua lava ia e mafai ona faia se tui. E faigofie lava na o le faatasi i le aso e te manaʻomia ona fai, ma o le aafiaga e umi mo se taimi umi. Ma ua sili atu loʻu lelei. "

Denis: "E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, ua tatau nei ona ou faʻaaogaina le inisalini. Sa nofo o ia mo se taimi umi i luga o le "Levemire", na taofi lona taofi o le suka. Na alu le fomai i Tresibu, ma na ou mauaina i luga o faamanuiaga. O se vaifofo sili ona faigofie, o le sugar sugar level ua taliaina, leai se mea tiga. E tatau ona ou fetuʻunaʻi sina meaʻai, ae sili atu - e le faateleina le mamafa. Ou te fiafia i lenei vailaau faafomai. "

Alina: "Ina ua mavae le fanau mai o le pepe, na latou maua le maʻisuka ituaiga 2. Na ou tuiina le inisalini, na ou filifili e faataitai i le faatagaga a le fomaʻi Treshibu. Maua i luga o penefiti, faʻapena o se faʻaopoopoga. Ou te fiafia e umi ma umi le aafiaga. I le amataga o togafitiga, na maua ai le retinopathy, ae na suia le fua, na suia laitiiti le meaai, ma o mea uma na faasolo lelei. Lafolelei lelei. "

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Subcutaneous Solution1 ml
mea galue malosi:
insulin degludec100 PIECES (3.66 mg) / 200 PIECES (7.32 mg)
tagata faʻapitoa: glycerol, phenol, metacresol, zinc (pei o le zinc acetate), hydrochloric acid / sodium hydroxide (mo le faʻaleleia o pH), vai mo le tui
fofo pH 7.6 / 7.6
1 peni tui o loo i ai le 3/3 ml o se tali e tutusa ma le 300/600 UNITS. O le peni tui ua mafai ai e oe ona ulufale atu i le 80/160 PIECES mo tui i mea faʻaopoopo o le 1/2 PIECES
1 le iunite o le degludec insulin e aofia ai le 0.0366 mg o le inisalisa salt-degreasec salt insulin
1 IU o le inisalini degludec e fetaui ma le 1 IU o le inisalini o le tagata, 1 IU o le inisalini oona poo insulin glargine

Falemaʻi tuʻuina atu tuutuuga:

Taʻiala mo le faʻaaogaina

O le peniseti Penfill ® ua mamanuina mo le faʻaaogaina o Nova Nordisk injection injection systems ma NovoFine ® poʻo NovoTvist ® nila e oʻo i le 8 mm le umi.

Tresiba ® Penfill ® ma nila e mo naʻo le tagata lava ia. E le faatagaina le toe faʻafeiloaʻi.

E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻasaʻo pe a le toe faʻamalamalamaina ma le lanu le fofo.

E le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi pe a faʻamaʻa.

Tuli ese le nila pe a uma tui. Mulimuli i tulafono a le faʻaaogaina o otaota lafoai i fale.

Faatonuga auiliili mo le faʻaogaina - vaʻai faatonuga.

O le tuufaatasiga ma le faʻavaeina o Tresib

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o Tresib o le tagata insulin degludec. O loʻo iai le inisalini e avea o se vai e le lanu mo le pulega i lalo o le paʻu. E lua ituaiga o faʻamaumauga ua resitalaina:

  1. Fualaau 100 PIECES / ml: insulin degludec 3.66 mg, peni tui ma 3 ml o fofo. E mafai ai e oe ona ulufale atu i le 80 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. I le afifi 5 peni FlexTouch.
  2. Fualaau 200 PIECES i le 1 ml: insulin degludec 7.32 mg, 3 ml peni tui, e mafai ona e ulufale i le 160 PIECES i faʻaopoopoga o 2 PIECES. I totonu o le afifi o loo i ai ni peni FlexTouch e 3.

O le peni mo le faʻaofiina o le inisalini e mafai ona faʻaaogaina, mo le faʻateleina o le iniseti o fualaau.

Faʻafanua o Treshiba Insulin

O le inisalini fou e faia i le ultra-long-acting, o le mea lea o le fausia o se fale i totonu o le tino o le tino i le ituaiga o multi-hexamers soluble. O lenei fausaga e faʻagasolo ona tuʻuina atu le inisalini i totonu o le toto. Ona o le i ai pea o le inisalini i totonu o le toto, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua mautinoa.

O le mea sili ona aoga ia Tresib o se faʻaaliga aloaʻia lea o le gaioiga o le hypoglycemic. O lenei fualaau faasaina i ni nai aso e oʻo atu i se laufanua o le kulukose ma tausia i taimi uma e faʻaaoga ai, pe afai e le solia e le tagata maʻi le tulafono o le puleaina ma le lagolago i le fuaina o le inisalini ma mulimuli i tulafono o taumafa taumafa.

O le gaioiga a Tresib i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaalia ona o le faʻaaogaina o le kulukose e muso ma le tino o le tino o se puna o le malosi i totonu o le masini. Tresiba, fegalegaleai ma le inisalini receptors, e fesoasoani i le kulukose e faatoilaloina le membrane. E le gata i lea, e faʻaolaina ai le gaʻo o le ate ma le muso.

O le faatosinaga a Tresib i luga o le metabolism ua faaalia i le mea moni e faapea:

  1. E leai ni kulukosa fou e maua i le ate.
  2. O le toesea o le glycogen mai i faleoloa i totonu o le ate ua faʻaitiitia.
  3. O gaʻo eletise o loʻo faʻapipiʻiina, ma ua malepe le gaʻo.
  4. O le maualuga o lipoproteins i le toto ua faateleina.
  5. E faʻavavevave le tuputupu aʻe o le tino.
  6. Ua faʻaleleia le faʻaogaina o le protéini ma faʻatasi ai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi.

Tresiba FlexTouch inisalini puipuia mai le toto toto i le aso pe a uma le pulega. O le aofai o le umi o lana gaioiga e silia ma le 42 itula. O le faʻaauau pea ona maua i totonu o le 2 pe 3 aso pe a uma le tui muamua.

O le lona lua e le masalomia le aoga o lenei fualaau faasaina o se tupuaga e le masani ai o le hypoglycemia, e aofia ai le aoauli, pe a faatusatusa i isi sauniuniga o inisalini. I le suʻesuʻega, o se mamanu na maitauina i tamaiti laiti ma matutua matutua.

O faʻamaoniga o tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina lenei fualaau faasaina ua faamaonia ai le saogalemu o lona faʻaaoga e faatatau i le paʻu o le suka ma le hypoglycemia. O suʻesuʻega faʻatusatusa e uiga ia Lantus ma Tresib ua faʻaalia ai le tutusa o le aoga i le tausia o faʻamaumauga o le inisalini.

Ae o le faʻaaogaina o le vailaʻau fou ei ai tulaga lelei, talu ai e ono mafai ona faʻaititia le inumaga o le inisalini i le taimi e 20-30% ma faʻaitiitia ai le tele o osofaʻiga i le po o se pa'ū i le suka o le toto.

Tresiba ei ai sona aafiaga lelei i le maualuga o le hemoglobin glycated, o lona uiga e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka.

O ai e faasino i ai Treshiba?

O le faʻamatalaga autu mo le faʻamalosia o le insulin, o le a mafai ona tausisia le maualuga o le maualuga o le glycemia, o le maʻisuka.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le lagona o le tagata lava ia i vaega o le fofo poo le mea galue. E le gata i lea, ona o le le lava o le malamalama o le fualaau faasaina, e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, tina tausimai ma fafine maʻitaga.

E ui o le vaitaimi o le inisinia o le faasea e umi atu nai lo le 1.5 aso, e fautuaina e ulufale i ai i lea aso ma lea aso, sili atu i le taimi e tasi. O le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e na o Tresib e mafai ona maua pe faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le suka e faʻaititia ai le suka ile papa. E tusa ai ma faʻamaoniga o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o insulin vavalalata e faʻamatalaina faatasi ai.

I le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o Trecib FlexTouch e masani lava ona faʻasolo atu i insulin faʻamalosi pe puupuu foi e aofia ai le manaʻomia mo le faʻaaogaina o meaʻai.

O le tui o le inisalini e fuafuaina e le ata o le maʻisuka ma ua fetuunai e fuafua ile anapogi o le toto glucose.

O le tofiaina o se togafitiga fou o Tresib e faʻatinoina:

  • A suia suiga faaletino.
  • Pe a sui i se isi meaai.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi.
  • O le solia o le galuega o le endocrin system - o togafitiga o le thyroid gland, pituitary gland po o gland slander.

Tresiba e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo tagata matutua ma gasegase o le fatu po o le ate, pe a vaʻaia lelei le maualuga ole kulukose o le toto.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, latou te amata i se fuasefulu o le 10 PIECES, filifili se fuainumera. O maʻi faʻatasi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, pe a liliu atu i Treshiba mai isi inisalini faaumiumi, ia faʻaaoga le mataupu o le "suia le iunite i le iunite".

Afai o le tagata maʻi na maua le inisua o le insalinal basal 2 taimi, ona faia lea o le filifiliga o le fualaau i luga o le faavae o le faʻamatalaga glycemic taitoatasi. Tresiba e mafai ai ona vavae ese i le faiga o le pulega, ae o le vaitau e fautuaina pe a ma le 8 itula.

E mafai ona faʻatagaina le togi i se taimi, i le aso e sosoo ai e mafai ona e toe foi atu i le polokalama talu ai.

Tulafono mo le faʻaaogaina o Treshiba FlexTouch

Tresib e naʻo lalo o le paʻu e faʻaaogaina. O le faʻaleagaina o le pulega e faʻaseseina ona o le atinaʻeina o le tino o le hypoglycemia. E le fautuaina ina ia faʻatonuina i totonu o le toto ma inisalini pamu.

O nofoaga mo le inisalini o le pito i luma o le ogavae, le tauau, poʻo le puipui pito i luma. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi laufanua faʻasolosolo faigofie, ae o taimi uma e tui ai i se nofoaga fou mo le puipuia o lipodystrophy.

Ina ia faʻaaogaina le inisalini e faaaoga ai le peni FlexTouch, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o gaioiga:

  1. Siaki le makaina o peni
  2. Faʻaauau le manino o le fofo ile inisalini
  3. Tuu le nila i luga o le au
  4. Faatali seʻi oʻo i le pa'ū o le inisalini e faʻaalia i le nila
  5. Seti le fualaau e ala i le liliu o le suʻe fua
  6. Faʻaofi le atigipusa i lalo o le paʻu ina ia mafai ai ona iloa le tui.
  7. Faasolo i le amataga o le button.
  8. Ini tui.

A maeʻa le tui, e tatau ona i lalo o le paʻu le nila mo le isi 6 sekone mo le inisalini atoa. Ona tatau loa lea ona toso le togi. Afai e maua mai le toto i luga o le paʻu, ona taofi lea i luga o le paʻu lima.Aua e te masima le nofoaga o tui.

Inisictions e tatau ona faia i le faʻaaogaina o peni taʻitasi i lalo o tulaga o le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, o le paʻu ma lima aʻo le i tuiina e tatau ona togafitia i ni fofo o vailaau faʻapitoa.

Ole peni FlexTouch e le tatau ona teuina ile maualuga pe maualalo ile vevela. Aʻo leʻi amataina, e teuina le vailaʻau i totonu o le pusaaisa i luga o le fale i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. Aua e te togiina le vaifofo. A maeʻa le faʻaaoga muamua, e teuina le peni i le vevela o le potu mo le silia ma le 8 vaiaso.

Aua le fufuluina pe gaosia le au. E tatau ona puipuia mai le fufuluina ma faamamaina i se laʻau susū. E le tatau ona faʻatagaina le papa ma le pulupulu. A maeʻa ona faʻaaoga, e le toe faʻatumu le peni. E le mafai ona e faʻaleleia pe faʻasese ia oe lava.

Ina ia puipuia le le lelei o le pulega, e tatau ona e teuina eseese insulin, ma siaki le igoa ao leʻi faʻaaogaina ina ia e le faʻafuaseʻi tuiina se isi inisalini. E manaʻomia foi ona e vaʻavaʻai manino i fuainumera i luga o le faʻasologa o fualaau. Faʻamatalaga le lelei, e tatau ona e faʻaaogaina le fesoasoani a tagata e lelei le mata ma aʻoaʻoina i le faʻaofiina o Tresib FlexTouch.

Faaiuga

Tresiba o se vailaau lelei mo togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka. E fetaui ma le maʻisuka, e mafai foi ona mauaina e ala i faamanuiaga. O fomaʻi e viia le fualaau mo lona aoga i togafitiga ma le umi o le gaioiga, e mafai ai e tagata gasegase ona taitaia se olaga ola e aunoa ma le faʻafetaui lelei o le soifua maloloina. O le mea lea ua tatau ai lenei vailaʻau mo lona igoa lelei.

Pharmacodynamics

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® o se tutusa o le inisalini o le tagata mo se taimi uumi umi, e maua mai i le metotia o le DNA o loʻo faʻaaogaina ai se faʻalavelave Saccharomyces cerevisiae.

Faʻatinoga o gaioiga. O le inisalini degludec e faapitoa lava ona fusifusia i le talini o le inisalini o le tagata, ma, fegalegaleai ai, ma iloa lona aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le degludec inisalini e mafua mai i le faʻaaogaina o le kulukose i tisipese pe'ā maeʻa le inisalini i maso maso ma masini vailaʻau maso ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le fua o le kulukose i le ate.

O le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® o se mea tutusa o le inisalini o le tagata e sili atu ona galue, pe a uma le inisi e fai ai ni multihexamers soluble i totonu o le pusa vaʻavave, o loʻo i ai pea le faʻaaogaina o le degludec insulin i totonu o le masini vascular, e maua ai le gaosiga o le vailaʻau faʻasaina, tagai Ata 1).

I le taimi e mataituina ai le 24 itula o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi i tagata gasegase lea na faʻaaogaina ai le dose o le deggenec insulin i aso taʻitasi, e ese mai i le insulin glargine, na faʻaalia ai le V Vo i le va o le gaioiga i le taimi muamua ma le lua 12-itula (AUCGIR0-12h, SS/ AucGIRtotal, SS =0,5).

Ata 1. 24-itula le aofaʻi o le glucose infusion rate profile - Css insulin degludec 100 U / ml 0.6 U / kg (suʻesuʻega 1987)

O le umi o le gaioiga o le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ® e sili atu ma le 42 itula i totonu o le vailaʻau togafitiga. Fss fualaau faʻasaina i le plasma toto e maua i le 2-3 aso talu ona faʻamautuina le fualaau.

Insulin degludec i le setete Css o loʻo faʻaalia le itiiti ifo (4 taimi) pe a faʻatusatusa i le insulin glargin fesuiaiga o aso taʻitasi o le gaioiga o le hypoglycemic, lea e faʻatusatusa i le tau o le aofaʻiga o fesuiaiga (CV) mo le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o le vailaʻau i le taimi o le tasi o vaʻaaiga (AUCGIR.τ, SS) ma totonu ole vaitau mai le 2 i le 24 itula (AUCGIR2-24h, SS), (tagaʻii le Laulau 1.)

Eseesega o faʻamatalaga o aso taʻitasi o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le Tresiba ma le insulin glargine i le setete Css i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1

FaailogaInisalini degludec (N26) (CV a%)Insulin Glargine (N27) (CV%)
Eseesega o faʻasologa o faʻasologa o le hypoglycemic i aso taitasi i luga o se tafaoga tasi e tasi (AUC)GIR, τ, SS e)2082
Eseesega o faʻasologa o faʻasologa o le hypoglycemic daily i luga o le vaeluaga o le 2 i le 24 itula (AUCGIR2-24h, SS) i2292

o le CV: faʻaopoopoga o feeseeseaiga faʻavae,%.

b SS: O le faʻamaualuga o le vailaʻau i le faʻamaoni.

AU AUGIR2-24h, SS: aʻafiaga i le gasegase i le 22 itula talu ai le taʻaloga (e leai se aoga i le tui o le inisalini i le taimi o le amataga ole suʻesuʻega pipi).

O se sootaga vavalalata i le va o le faateleina i le fua o le Tresiba ® FlexTouch ® ma lona aafiaga lautele o le hypoglycemic ua faamaonia.

O suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai se eseʻesega taua tele i totonu o vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina Tresiba ® i tagata matutua ma tagata matutua matutua.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻaalia ai le paʻu tutusa i le HbA1c mai le tau muamua i le faaiuga o le suʻesuʻega i luga o le togafitiga ma le inisalini Treciba ® ma insulin glargine 100 IU / ml. O maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1 (T1DM) na togafitia i togafitiga a le Tresib ® ile inisalini na faʻaalia ai le tele o le faʻaititia o le hypoglycemia ma le ogaoga poʻo le faʻamaonia o le hypoglycemia symptomatic (o le hypoglycemia atoa ma le hypoglycemia nocturn) pe faʻatusatusa i le insulin glargine 100 IU / ml, tausiga o le tausiga, ma i le gasologa o togafitiga. O maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) na togafitia i togafitiga o le insulin i le Tresib ® na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻalavelave o le ogaoga o le hypoglycemia (o le hypoglycemia atoa ma le hypoglycemia i le po) e faʻatusatusa i le insulin glargine (100 IU / ml), ao faagasolo le tausiga toso, ma i le taimi o togafitiga, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia o le aʻafiaga o faʻasologa o le faʻaleagaina o le hypoglycemia i le taimi atoa o togafitiga.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le leai o se maualuga o faʻataʻitaʻiga faʻatau (insulin detemir ma insulin glargine) luga o Tresiba ® e faʻatatau i se paʻu o HbA1c mai le laina amata i le faaiuga o le suʻesuʻega. O le tuusaunoaga na sitagliptin, lea na faaalia ai e Tresiba ® lona tulaga maualuga maualuga i le faaitiitia o HbA1c.

O fua o se meta-iloiloga o faʻamaumauga mai suʻesuʻega e fitu na faʻaalia ai le aoga o togafitiga o le insulin i le Tresib ® e tusa ai ma le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le hypoglycemia episodes i tagata gasegase pe a faatusatusa i togafitiga insulin (100 U / ml) (Ripoti 2) ma faʻamaonia aso o le hypoglycemia. O le faaitiitia o le tele o taimi o vaega o le hypoglycemia i le togafitiga o le insulin i Tresib ® na maua i le fua o le kullusese plasma anapogi i le sili atu i le faatusatusa i le insulin glargine (100 IU / ml).

Oʻuga o se faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga i luga o faʻasologa o le hypoglycemia

Fua faʻatatau o le lamatiaga (insulin degludec / insulin glargine 100 PIECES / ml)Vaega o le hypoglycemia faʻamaonia a
AofaʻiO le po
SD1 + SD2 (faʻamatalaga lautele)
Fai le taimi o le tausiga b
Tagata matutua matutua ≥65 tausaga
0.91 s0.74 i
0.84 i0.68 s
0,820.65 s
SD1
Fai le taimi o le tausiga b
1,10,83
1,020.75 s
SD2
Fai le taimi o le tausiga b
Naʻo le togafitiga o le basal i gasegase na leʻi mauaina muamua le inisalini
0.83 s0.68 s
0.75 s0.62 s
0.83 s0.64 s

O le hypoglycemia ua faʻamaonia o se mea na tutupu i le hypoglycemia ua faʻamaonia e ala i le fuaina o le glucose concentration ma Episodes of hypoglycemia pe a maeʻa le vaiaso 16 o le togafitiga.

i Fuainumera taua.

Leai se faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamalosi ile inisalini na maua ina ua maeʻa togafitiga ma Tresib ® mo se vaitaimi umi. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi i tagata gasegase ma le T2DM na togafitia ma Tresiba® faʻatasi ma le metformin, o le faʻaopoopoga o le liraglutide na mafua ai le paʻu maualalo o fuainumera i HbA1s ma le mamafa o le tino. O le aʻafiaga o le hypoglycemia na maualalo le fuainumera ma le faaopoopoina o le leraglutide pe a faʻatusatusa i le faʻaopoopoga o se tasi faʻasologa o le insulin aspart.

Iloiloga o le aʻafiaga ile CCC. E faʻatusatusa le saogalemu o le cardiovascular pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau Tresiba ma le insulin glargine (100 PIECES / ml), sa faia se suʻesuʻega TALI e aofia ai le 7637 tagata mamaʻi ma le T2DM ma maualuga le lamatiaina o le atiaeina o mea tau fatu cardiovascular.

O le saogalemu cardiovascular o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Tresiba® e faʻatusatusa i le insulin glargine ua faʻamaonia (Ata 2).

N O le numera o tagata gasegase ma se mea muamua na faʻamaonia e le Komiti Faufautua Faufautua i luga o le Iloiloina o Aʻoaʻoga e le Faʻafitauli (EAC) ao faagasolo le suʻesuʻega.

% O le fuainumera o tagata gasegase ma le mea muamua na faʻamaonia e le EAC, e tusa ma le numera o tagata gasegase.

Ata 2. Ata o le vaomatua e atagia ai se auiliiliga o se numera 3-points mo le saogalemu o le faasologa o mea e tutupu i le cardiovascular (CVSS) ma manatu taitasi o le cardiovascular i se suesuega TALI.

I le faʻaaogaina o le insulin glargine ma le fualaau faasaina o Tresiba ®, o se faʻalelei tutusa i le HbA maualuga na ausia1s ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose plasma anapogi pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Tresiba ® (laulau 3).

Tresiba ® na faʻaalia se sili atu nai lo le inisalini i luga o le tulaga o le maualalo o le afaina o le hypoglycemia ma se vaega maualalo o tagata gasegase oe na atiae le malosi o le hypoglycemia. O le tele o taimi o vaʻaia o le hypoglycemia i le nocturnal na sili atu ona maualalo i le faʻaaogaina o le Tresiba fualaʻau faʻatusatusa i le insulin glargine (Table 3).

Sini suʻesuʻega TALI

Le tau o le HbA1s, %

O le maualuga o le hypoglycemia (mo le 100 tagata maʻi-tausaga o le matauina)

O le malosi o le hypoglycemia

Ole malosi o le hypoglycemia nocturn 2

Tulaga lamatia: 0.47 (0.31, 0.73)

Le fuainumera o tagata gasegase ma le atinaʻeina o episodes o le hypoglycemia (% o gasegase)

O le malosi o le hypoglycemia

Taumafaiga o Tauvalega: 0.73 (0.6, 0.89)

FaailogaTresiba ® 1Insulin Glargine (100 PIECES / ml) 1
Uluai HbA1s8,448,41
2 tausaga o togafitiga7,57,47
Eseesega: 0.008 (-0.05, 0.07)
Glucose plasma anapogi, mmol / L
Muamua taua9,339,47
2 tausaga o togafitiga7,127,54
Eseesega: -0.4 (-0.57, -0.23)
3,76,25
Tulaga lamatia: 0.6 (0.48, 0.76)
0,651,4
4,96,6

1 Faʻaopoopoga i le faʻavae mo le togafitia o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular.

2 O le hypoglycemia ogaoga o le hypoglycemia lea na tupu i le vaitau o le aso ile 0 i le 6 i le taeao.

Tamaiti ma talavou. I suʻesuʻega a tamaiti aʻoga i tamaiti ma tupulaga talavou e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaaogaina o Tresiba ® i le tasi aso i le aso na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le HbA1s i le 52 vaiaso poʻo le sili atu foi, o le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le kulukose plasma glucose e fesoʻotaʻi ma uluaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le faʻatusatusaga o vailaʻau (insulin detemir 1 pe 2 taimi i le aso). O lenei taunuʻuga na ausia i le faʻaaogaina o le fualaau oona Tresiba i aso taitasi e 30% le itiiti ifo nai lo le inosia o insulin. O taimi (faʻavaomalo i le maʻi-tausaga o le faʻaalia) o faʻasologa o le hypoglycemia ogaoga (faʻamatalaga o le International Society for Study of Diabetes Mellitus (DM) i tamaiti ma tamaiti (ISPAD), 0.51 faʻatusatusa i le 0.33), faʻamaonia le hypoglycemia (57.71 faʻatusatusa i le 54.05) ma le faʻamaonia o le hypoglycemia (6.03 faʻatusatusa i le 7.6) na faʻatusatusa i le Tresiba ® ma le insulin . I togafitiga uma e lua i tamaiti e taʻi 6 i le 11 tausaga le matutua, o le aʻafiaga o le hypoglycemia faʻamaonia e maualuga atu nai lo isi tausaga. Sa i ai le maualuga o le aʻafiaga o le hypoglycemia i tamaiti e taʻi 6 i le 11 tausaga i le vaega Tresiba ®. O le tele o vaega o le hyperglycemia ma le kososis na matua maualalo lava i le faaaogaina o le Tresiba fualaau faasaina pe a faatusatusa i togafitiga ma le inosia o insulin, 0.68 ma le 1.09, i le faasologa. O le tele o mea tutupu, ituaiga ma le matuia o amioga le lelei i le faitau aofaʻi o tagata maʻi mamaʻi e le ese mai i latou i le faitau aofai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.O le gasegase o le gaosiga e seasea lava ma e leai sona aoga. O faʻamatalaga i luga o le aoga ma le saogalemu i tama talavou ma T2DM ua faʻapupulaina e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai i talavou ma tagata matutua ma le T1DM ma tagata matutua ma T2DM. O taunuuga e mafai ai ona matou fautuaina le fualaau faasaina Tresiba ® mo le togafitiga o talavou ma le maʻisuka ituaiga 2.

Contraindications

faateleina le lagona o le tagata lava ia i le mea galue malosi po o soʻo se vaega o ausilali o le vailaʻau,

o le taimi o le maʻitaga, o le taimi ole faʻaipoipo (e leai se faʻalavelave faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i fafine ao maʻitaga ma le susu),

tausaga o tamaiti e oʻo atu i le 1 le tausaga talu mai o faʻataʻitaʻiga i tamaiti i lalo ifo o le 1 tausaga le matua e leʻi faia.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® i le taimi o le maitaga ua faʻaseseina, aua E leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga. O suʻesuʻega o galuega faʻatinoina o manu e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Tresiba ® FlexTouch ® i le taimi o le susu pepe ua solia, aua e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i le lacting women.

O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai i tama, o le insulin o loʻo i totonu o le susu susu, ma o le faʻamaualuga o le vailaʻau i le susu o susu e maualalo ifo nai lo le plasma toto.

E le o iloa pe o insulin degludec e faʻamalosi i susu o susu o fafine.

O le faʻaalia o aʻafiaga faʻasolosolo i pepe faatoa fananau mai ma pepe fafagaina o latou susu e le o faʻamoemoeina.

Fegalegaleaiga

E iai fualaau oona e aafia ai le metabolism.

O le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia: PHGP, GLP-1 agonists, tagata inhibitors MAO, beta-blockers, tagata inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids ma sulfonamides.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻatupulaia: fomaʻi faʻamatalaga tuʻu, o togafitiga faʻataʻitaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta poloka e mafai ona faʻailogaina faailoga o le hypoglycemia.

Octreotide / Lanreotide e mafai ona faʻatele ma faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Ethanol (ava malosi) e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic insulin.

Faʻafeteʻaiga. O nisi vailaau faʻamalositino, pe a faaopoopo i Tresib ® FlexTouch ®, e mafai ona faʻaleagaina. Ole fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® e le mafai ona faaopoopo i fofo o fua. E le mafai ona e faʻafefiloi le fualaau faasaina o Tresiba ® FlexTouch ® ma isi fualaau.

Faatonuga mo le maʻi

E tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete nei faatonuga ao leʻi faʻaaogaina le peni ose tui tui Tresib ® FlexTouch ®. Afai e le mulimuli ma le faʻaeteete le tagata maʻi i faatonuga, e mafai ona ia faia se inumaga e le lava pe sili atu foi ile inisalini, lea e mafai ona oʻo atu ai i se maualuga maualuga pe maualalo le maualuga o le kulukose toto.

Faʻaaogā le penisini pe a uma ona aʻoaʻoina e le tagata maʻi e faʻaaoga i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi poʻo se tausi maʻi.

E tatau ona e siaki muamua le igoa i luga o le penisini penitala ina ia mautinoa o loʻo i ai Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, ona suʻesuʻe ma le totoa ata o loʻo i lalo, o loʻo faʻaalia ai auiliiliga o le peni ma nila.

Afai o le tagata maʻi e faʻavaivaia le vaʻaia poʻo ua i ai ni faʻafitauli matuia o le vaʻai ma e le mafai ona iloa le va o numera i luga o le fualaau, ole faʻaaoga se peni tui e aunoa ma se fesoasoani. O lea tagata maʻi e mafai ona fesoasoani i ai se tagata e aunoa ma se faʻavasegaga vaaia, aoaoina i le saʻo le faaaogaina o le suauʻu tuila FlexTouch ® muamua.

Tresiba ® FlexTouch ® 100 U / ml - se peni suauu muamua na tumu i totonu ole 300 PIECES o le insulin degludec. O le maualuga pito i maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti e 80 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite.

Tresiba ® FlexTouch ® 200 UNITS / ml - se penisini muamua na tumu i le syringe e aofia ai le 600 PIECES o le insulin degludec. O le maualuga pito i maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti e 160 iunite i faʻaopoopoga e 2 iunite.

O le syringe pen ua mamanuina mo le faʻaaogaina ma ni nila e faʻaogaina NovoFayn ® poʻo NovoTvist ® e oʻo i le 8 mm le umi. E le aofia ai nilala i totonu o le afifi.

Faamatalaga Taua. Faʻalogo lelei i faʻamatalaga ua makaina taua, e taua tele mo le saʻo le faʻaogaina o le peni.

Ata 3. Tresiba ® FlexTouch ® 100 U / ml.

Ata 4. Tresiba ® FlexTouch ® 200 U / ml.

I. Sauniuniga o le peni mo le faʻaaogaina

Siaki le igoa ma le fuataga i luga o le igoa o le penisini ia mautinoa o loʻo i ai Tresiba ® FlexTouch ® IU / ml / Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml. E taua tele lenei mea pe afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi ituaiga eseese o insulin. Afai na te sese se isi ituaiga inisalini, o le toto o le kulukose o le toto atonu e maualuga tele pe maualalo foi.

A. Ave ese le pulou mai le peni.

E. Faamautinoa o le sauniuniga o le inisalini i le tui sulu e manino ma leai ni lanu. Vaavaai i le faamalama o le fua o le inisalini toe. Afai e leaga le vailaʻau, e le mafai ona faʻaaogaina le peni.

C. Faʻaaoga se nila ma faʻaaoga le mea faʻapipiʻi.

D. Tuu le nila i luga o le suauu ma liliu i luga ina ia malolo le nila i luga ole peni.

E. Ave ese le tapuni i fafo o le nila, ae aua le lafoai. O le a manaʻomia pe a maeʻa le iniseti ina ia aveese lelei le nila mai le peni.

F. Ave ese ma lafoai le pulou o le nila. Afai e taumafai le tagata maʻi e tuʻu le pito i totonu o le nila i luga, e mafai faʻafuaseʻi ona oso.

Se mataua o le inisalini e ono oʻo mai i le pito o le nila. E masani lava, ae tatau i le tagata gasegase ona siaki pea le inisalini.

Faamatalaga taua. E tatau ona faʻaaoga se nila fou mo tui taʻitasi. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona.

Faamatalaga taua. Aua le faʻaaogaina le nila pe afai e faʻasalaga pe faʻaleagaina.

II. Inisalini siaki

G. Aʻo lei faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le inisalini. O lenei mea o le a fesoasoani i le tagata maʻi e faʻamautinoa o loʻo faʻatino lelei le fualaau o le inisalini.

Faʻaaogaina le 2 iunite o le fualaau faʻataʻitaʻi e ala i le liliu o le tagata filifilia. Ia mautinoa o le fualaau oona e faaalia ai le "2".

H. Aʻo uuina le peni a le syringe ma le nila, faʻafefiloi faʻamalosi le pito i luga o le syringe ni nai taimi ma lou tamatamailima ina ia alu aʻe ai le ea i luga.

I. Talosaga i le amataga o le faamau ma taofi i lenei tulaga seia oʻo ina toe faafoi atu le fualaau o le tui i le "0". "0" e tatau ona i luma o le faailo o le fualaau. O se mataua o le inisalini e tatau ona i ai i le pito o le nila. E mafai ona tumau pea se pusa o le ea i le pito o le nila, ae o le a le tui. Afai o le pa'ū o le inisalini e le o iai i le pito o le nila, toe fai gaoioiga G - I (laasaga II), ae le silia ma le 6 taimi.

Afai e le i ai se mataua o le inisalini, sui le nila ma toe fai G-I (Vaega II).

Afai o le pa'ū o le inisalini e le oʻo i le pito o le nila, aua le faʻaaogaina le peni. Faaaoga se peni fou tui.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, ia mautinoa o le pa'ū o le inisalini e aliali i le pito o le nila. E faʻamautinoa ai le faʻamalolo o le inisalini. Afai e le oʻo mai se mataua o le inisalini, o le a le faia le fualaau, e tusa lava pe alu ese le tui ole fua. E mafai ona taʻu mai e faʻapipiʻi pe faʻamaʻi le nila.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki le inisalini. Afai e le siakiina e le tagata maʻi le inisalini, atonu e le mafai ona ia faʻaaogaina le le lava o le inisalini pe leai foi, lea e ono mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

III. Faʻailoga tulaga

J. Aʻo leʻi amataina le inisiua, ia mautinoa o loʻo tuʻuina atu le fualaau oona i le "0". "0" e tatau ona i luma o le faailo o le fualaau. Liliu le tagata e filifilia le suʻega e seti ai le fualaau manaʻomia e faʻataʻitaʻi e le fomaʻi.

O le maualuga pito maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti o le 80 poo le 160 IU (mo Tresiba ® FlexTouch ® 100 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml).

Afai e seti le togi, ole tagata maʻi e mafai ona liliu i luma le suʻe muamua pe tua atu seia oʻo ile seti saʻo.

O le fuainumera o le fuainumera e faatulaga le numera o iunite. E na o le tui ole fualaau ma le fua o fualaau oona e faʻaalia ai le numera ole inisalini i le tui na e ave.

O le maualuga pito maualuga e mafai e le tagata maʻi ona seti o le 80 poo le 160 IU (mo Tresiba ® FlexTouch ® 100 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml).

Afai o le inisalini o totoe i le syringe pene e itiiti ifo i le 80 po o le 160 PIECES (mo Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml), o le a taofia le fua ole fua ole numera ole inisalini ole tuua ole penisini.

O taimi uma lava e liliu ai le sui filifilia, o kiliki e faʻalogoina, o le leo o kiliki e faalagolago i le fea itu e sui ai le filifili ole fua (luma, tua pe afai o le fua na aoina e sili atu i le numera o inisalini o totoe i le syringe pen). O nei kiliki e le tatau ona faitauina.

Faamatalaga taua. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona siaki pe fia ni iunite o inisalini na togiina i luga ole tui ole fualaau ma le fua ole fua. Aua le faitauina ia kiliki o le peni. Afai e seti e le tagata maʻi ma faʻalauiloa le inumaga, o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona maualuga tele pe maualalo foi.

O le fua o le paleni o le inisalini e faaalia ai le aofaiga ole insulin o totoe i le peni, o lea e le mafai ona faʻaaogaina e fua le fua o le insulin

IV. Inisalini pulega

K. Faʻaofi se tola i lalo o lou paʻu e faʻaaoga ai le tui na fautuaina e lau fomaʻi poʻo le tausi maʻi. Ia faʻamautinoa o le tui ole fualaau o loʻo i totonu o le vaʻaia o le faʻaaliga. Aua e te paʻi atu i le fua faʻatau fua ma ou tamatamai lima. E mafai e lenei mea ona faalavelaveina le tui. Faʻasalaga le ala amata i le auala uma ma taofi i lenei tulaga seia oʻo i le faʻasologa o fualaau faʻaalia o le "0". "0" e tatau ona faʻatusatusa i le fua o le fua, ao maʻi le tagata maʻi pe lagona se kiliki.

A maeʻa le tui, tuʻu le nila i lalo o le paʻu (a itiiti ifo ma le 6 s) ia mautinoa ua uma ona tui le inisalini atoa.

L. Ave ese le nila mai lalo o le paʻu ile tosoina lea o le tui.

Afai e maua le toto i le nofoaga o tui, faʻapipiʻi lemu le sipuni o le cotton i le nofoaga o inisi. Aua e te masima le nofoaga o tui.

A maeʻa le tui, e mafai e le tagata maʻi ona iloa se mataua o le insulin i le pito o le nila. O lenei mea masani ma e le afaina ai le fualaau o le vailaʻau o loʻo faʻatino.

Faamatalaga taua. Siaki i taimi uma le faʻasologa o fualaau e iloa ai le tele o vaega o inisalini e faʻatautaia. O le tau o le fua o le a faʻaalia ai le numera saʻo o iunite. Aua le faitauina numera o kiliki i luga o le peni. A maeʻa le inisiua, taofi le amataga o le kulomi seia oʻo ina toe foʻi atu le tui counter i le "0". Afai e leʻi taofia le faʻasologa o fualaau i luma o le faʻaalia o le "0", o le atoa o le inisalini e leʻi ulufale mai, lea e mafua ai ona maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

V. A maeʻa le tui

M. Tuu le pulou pito i fafo i luga ole laulau, tuu le pito o le nila i totonu o le pupuni e aunoa ma le paʻi i ai poo le nila.

N. A oʻo mai le nila i le pulou, faʻapipiʻi ma le faaeteete le pulou i luga o le nila. Faʻasese le nila ma faʻateʻa ese, mataʻituina puipuiga saogalemu.

A. A maeʻa tui taʻitasi, tuʻu se ufiufi i luga o le peni e puipuia ai le inisalini o loʻo aofia ai mai le faʻaalia i le malamalama.

Tuli ese le nila pe a uma tui. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona. Afai e pipili le nila, o le a le mafai e le tagata maʻi ona tui inisalini.

Lafoaʻi le peni suauu na faʻaaogaina ma le nila e vaʻaia e pei ona fautuaina e lau fomaʻi, tausi maʻi, fomaʻi, poʻo tulafono faʻalotoifale.

Faamatalaga taua. Aua lava nei e taumafai e tuu le pito i totonu i luga o le nila. E mafai e le tagata maʻi ona tui.

Faamatalaga taua. A maeʻa tui taʻitasi, faʻaaoga pea le nila ma teuina le peni peni ma le nila e vaʻaia. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, tuiina o le inisalini, afifiina o le nila ma le tuʻuina atu o le fualaau oona.

VI. E fia le insulin?

P. O le fua o le insulin o loʻo taʻu mai ai le aofaiga ole insulin o loʻo totoe i le peni.

R. Ina ia iloa lelei pe o le a le tele o le inisalini e totoe i totonu o le peni, e tatau ona e faʻaaogaina le fualaau oona: sui le filifili o le tofo seia oʻo ina taofi le tui. Afai e faʻaalia le numera 80 po o le 160 (Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml), o lona uiga o le 80 poo le 160 IU o le inisalini e tumau pea i le sisi (mo le fualaau faasaina Tresiba ® FlexTouch ® 100 IU / ml ma Tresiba ® FlexTouch ® 200 IU / ml, taʻitasi). Afai e le itiiti ifo i le 80 po o le 160 le faʻataʻitaʻiga o fualaau oona (mo Tresiba ® FlexTouch ® 200 PIECES / ml, taʻitasi), o lona uiga o le numera o vaega ole inisalini o loʻo faʻaalia i luga o le talini e tumau i le peni toso.

Suʻe le suʻe fua i le isi itū seia oʻo i le faʻamaʻi o le tui e faʻaalia "0".

Afai o le inisalini o loʻo totoe i le tui tuila e le lava e faʻafoʻosaʻo ai le fualaau atoa, e mafai ona e ulu i le fualaau manaʻomia i ni inisiua e lua e faʻaaoga ai peni lua.

Faamatalaga taua. E tatau ona ave le tausiga pe a fuafua le tootoo o le inumaga ole inisalini.

Afai e iai masalosaloga o le tagata maʻi, e sili atu le tuiina o oe lava i le atoa o le inisalini e faaaoga ai se peni fou. Afai o le tagata maʻi e sese i ana faʻatusatusaga, e mafai ona ia faʻalauiloaina le le lava o le tui poʻo le tele o le inisalini, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le moni o le maualuga o le kulukose toto atonu e maualuga tele pe maualalo.

E tatau ona e ave le peni lua ma oe.

E tatau ona e aveina i taimi uma se peni tui ma ni nila fou i le mea ua leiloa pe ua faaleagaina.

Taofi le tui tui ma nila mai le mea e mafai e tagata uma, aemaise lava tamaiti.

Aua lava nei e tuʻuina atu le pine a le tagata maʻi ma le nila i isi. E mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi pipisi.

Aua lava nei e tuʻuina atu le pine a le tagata maʻi ma le nila i isi. O fualaau faasaina e ono afaina ai lo latou ola maloloina.

E tatau i tagata faigaluega ona faʻaogaina nila faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o tuilala ma le faʻamaʻi pipisi.

Fausia togafitiga peni

Tausia e tatau ona ave faʻatasi ma le peni. O le le faʻaeteete po o le le talafeagai le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le le talafeagai o fua, lea e mafai ona mafua ai le maualuga o le kulukose.

Aua le tuua le peni i totonu o se taavale poʻo seisi lava nofoaga e mafai ona faʻaalia i le maualuga ma le maualalo o le vevela.

Puipui le penisini mai le efuefu, palapala ma ituaiga uma o vai.

Aua nei fufuluina le peni, aua nei e faatofuina i totonu o le vai pe lueluina. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamamaina le peni a le suauu i se laʻau susū ua faʻafefiloi ma se kulimi vaivai.

Aua le faʻapala pe taia le peni i luga o se mea faigata. Afai e pa'ū e le tagata maʻi le penisini po o masalosaloga o loʻo galue lelei, faʻapipiʻi se nila fou ma siaki le inisalini aʻo leʻi faia le tui.

Aua e te taumafai e toe faʻatumu le peni. E tatau ona lafoai le peni tui.

Aua e te taumafai e toe teuteuina le syringe oe pe vavaeeseina.

Faʻatau

Faʻamaumauga ma le tagata e ona le tusi resitala: Novo Nordisk A / S.

Novo Alle, DK-2880, Bugswerd, Tenimaka.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i le tuatusi o le LLC Novo Nordisk: 121614, Moscow, ul. Krylatskaya, 15, o. 41.

Tel.: (495) 956-11-32, fax: (495) 956-50-13.

Tresiba ®, FlexTouch ®, NovoFine ® ma NovoTvist ® o faʻamaufaʻailogaina e resitalaina e Novo Nordisk A / S, Tenimaka.

Tuua Lau Faamatalaga