Galvus ma Galvus Met: auala e talia ai, mea e suia, faʻamaʻi

Galvus o se sui o le hypoglycemic e mamanuina le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2. O le vaega taua o le vailaʻau o vildagliptin. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le tino o laupepa. Na maua e le fomaʻi ma le maʻisuka ia tali mai lelei mai Galvus.

E pule malosi ai le manava o le inisalini ma le glucagon. O le European Antidiabetic Association e faapea o Galvus i le monotherapy e fautuaina e faʻaaoga pe afai e solia le metformin i le maʻi. Mo maʻi o le maʻisuka e faʻasolo i le insulin ma le faʻamaʻi 2, Galvus fesoasoani e faʻaitiitia le numera o populu ma le aofaiga ole inisalini ua togi.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

O Hormones e taua o hormones lea e gaosia e le iniseti pe a ulufale mai meaʻai. O nei hormones o le insulinotropic, o le faatosinaina o le pulelasi o le inisalini, aua o le 60% o lona gaosiga e mafua tonu lava i le aafiaga o mea faʻapitoa. O lenei mea ofoofogia na maua i le 1960, ina ua latou iloa le fuaina o le insulin i le plasma.

Glucan-like peptide-1 (GLP-1) o se tasi o tagata lauiloa, talu ona faʻaitiitia le maualuga o lona maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei mea na mafua ai se vasega fou o fualaau faasaina lea e faateleina ai le initaneti o ia ituaiga hormones pe o le tuiina o le tuufaatasiga o le GLP-1 e pei o le Baeta poo le Victoza poo le tautala tautala e pei o Galvus po o lana tala tutusa Januvia. O le a le gata ina faʻateleina le faʻamalosia o faʻamaʻi, ae taofia ai foi le faʻaleagaina.

O ai e fetaui ma Galvus

Mo maʻi maʻisuka e lua ituaiga faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaogaina fualaau:

  • Mo le monotherapy, faʻapipiʻi ma se taumafataga maualalo ma le mamafa o maso,
  • I togafitiga faʻapitoa e tutusa ma le metformin, pe afai o le taunuʻuga e maua mai le fofo e tasi e le lava,
  • I le avea ai o se isi mea i vailaʻau Galvus e faʻavae i metformin ma vildagliptin,
  • I le avea ai o se faʻaopoopoga i isi vailaʻau o le hypoglycemic, pe afai o le togafitiga muamua e le aoga,
  • I le tolu faʻasolosolo togafitiga ma le inisalini ma le metformin, pe afai o le taumafa, faʻamalositino ma le inisalini ma le metformin e le lava lelei.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist taitoatasi, ma mafaufau i le tulaga o le maʻi ma le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻisuka. O le faʻaaogaina o papamaa e le faʻafefiloi i le aoauli o le aoauli, o le mea autu o le inuina o le vailaau ma le tele o vai. I le iai o aʻafiaga e leʻi mafaufauina mo le gastrointestinal tract, e lelei tele le faʻaaogaina o vailaʻau i meaʻai.

Afai e faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona vave tofia Galvus. Tusa lava poo le a le togafitiga (faʻalavelave poʻo le monotherapy), o fualaau e ave i le aofaiga o le 50-100g / aso. O le maualuga o le masani (100 mg / aso) e maua i taimi ogaoga o le maʻisuka. I le taimi o togafitiga, faatasi ai ma isi vailaau oona, 100 mg / aso ua faatonuina.

Se vaega o le 50 g / aso. ave muamua, masani i le taeao, o le fualaau o le 100 mg e tatau ona vaevaeina i le 2 atopa - tutusa, i taeao ma afiafi. Afai e leiloa le taliaina o Galvus, e tatau ona ave le piliki i soo se taimi, ae tatau ona matauina tuaoi lautele.

Afai o le monotherapy 100 mg / aso e mafai ona ave, ona oʻo lea i togafitiga faʻapitoa, latou te amata i le 50 mg / aso, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le metformin: 50 mg / 500 mg, 50 mg / 850 mg, 50 mg / 100 mg.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le maʻisuka, o isi vailaʻau o le hypoglycemic (metformin, insulin, sulfonylurea, ma isi) o loʻo faʻamatalaina i le faʻaopoopoga.

Afai o loʻo galue le fatu ma le ate i le maʻisuka, o le maualuga o le gaosiga ua faʻaitiitia i le 50 mg / aso, talu ai o Galvus ua faʻamalieina e fatugaʻo, ma ua faia ai se avega mamafa i luga o le polokalama faʻafefe.

Faʻasologa o faailoga

Afai e le sili atu i le 200 mg / aso le masani o le aso, e leai ni aʻafiaga o le suka suka. O se faʻalavelave ma faʻamaoniga talafeagai e matauina pe a faʻaaogaina i le silia ma le 400 mg / aso. O le tele lava o taimi e faʻaalia ai le gaʻo (tiga o le muso), e masani ona masani - faʻaogaina (i le laititi ma le pala), fulafula, fiva, maualuga le maualuga o lipase maualuga e pei o le VGN.

Afai o le masani a Galvus e tolu (600 mg / aso), o loʻo i ai se tulaga lamatia o le vaivai o le tino, paresthesia ma le faateleina o le ALT, CPK, myoglobin ma le C-reactive protein. O taunuʻuga uma o le suʻega, e pei o faʻamaoniga, e mou atu pe a faalēaogāina Galvus.

Galvus: analogues

E tusa ai ma le vaega autu, o vailaʻau Vildaglympin ma Galvus Met o le a tutusa lelei mo Galvus, e tusa ai ma le ATX-4, Januvia ma Onglisa. Suesuega o fualaau faasaina ma iloiloga onosai ua faaalia ai o nei fualaau oona e matua fesuiaʻi.


Mea leaga na tutupu

O le faʻaaogaina umi o Galvus e mafai ona o faatasi ma aʻafiaga:

  • Tigā ma le leiloa o le faʻamaopoopoina,
  • Tremors of arms and legs,
  • Dyspeptic disorders
  • Paʻu, paʻu ma le paʻu o le paʻu o se mea na afaina,
  • Faʻaleagaina o le paʻu o gaioiga o le manava,
  • Faʻaleagaina le puipuiga
  • O le malepelepe ma le gaioiga
  • Hepatitis, pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le ate ma le pancreas,
  • Fiafia ma fula.

O ia o le a faʻasoleva ai Galvus

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o Galvus o le a avea ma numera o faʻamaʻi ma tulaga.

  1. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega o le vailaau faʻamaʻi, faʻafitauli o le maʻi,
  2. Faʻaaogaina o le tino ma le faʻalavelave,
  3. Tulaga e faʻaleagaina ai fatugaʻo (fiva, faʻamaʻi pipisi, nofoa le fiafia, vili),
  4. Loto ma le vascular disease
  5. Faʻafitauli o le manava
  6. Maʻisuka ketoacidosis, coma, ma tuaa, pe a liua le maʻisuka i le inisalini,
  7. Lactic acidosis, faʻalauteleina le maualuga o le lactic acid,
  8. Tina ma le lactation
  9. Ituaiga 1 maʻisuka
  10. Faʻasalaga faʻaleagaina poʻo le inuina o le ava malosi,
  11. O se taumafa faʻamalosi e maua ai le kalori o le 1000 Kcal / aso,
  12. Taofiga o tausaga: e oʻo i le 18 tausaga le matua, e le o faʻamaonia le metabolite, pe a mavae le 60 tausaga - faʻaeteete,
  13. Aʻo leʻi faia le taotoga (2 aso ao lumanai ma le maeʻa), i le aso e oʻo i le afiafi o le faʻaofiina o vailaʻau faʻatusatusa poʻo le suʻesuʻeina o le leitio,
  14. O se tasi o faʻamaʻiga ogaoga mo Galvus o le siama lactic, o le mea lea, i le ate poʻo le toilalo, e le o faʻamaonia le fualaau faasaina.

I le maʻisuka o le matua, o le vaisu i le metformin e mafai, o lenei mea e faateleina ai le pasene o faafitauli, o lea ua faatonuina ai Galvus i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Vaega o Galvus togafitiga o nisi vaega ole maʻisuka

E leai se faʻalagolago i luga o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i luga o le soifua maloloina o le tina ma le pepe, o le mea lea, ao leʻi maitaga e le o faʻamaonia. O le faateleina o le maualuga o suga i totonu o se fafine maʻitaga ua faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o faamaʻi pipisi ma le maliu o se tamaitiiti. I le maʻisuka i fafine maʻitaga, o le glycemia e masani ona faʻasaina e le insulin.

O suʻesuʻega ua faaalia ai e tusa lava pe o le 200 taimi o Galvus, e sili atu i le masani e 200 taimi, e leʻi faʻaosofia ai suiga faʻapitoa i le soifua maloloina o le fafine maʻitaga poʻo le tamaititi. O se isi lava taunuuga na faamaumauina ma le faaaogaina o metformin ma Galvus i le fua faatatau o le 10: 1.

O le fesili i le mafai o le metabolite ua ulu i le susu o susu e lei suesueina, o le mea lea, faatasi ai ma le susu, e le o faatonuina foi Galvus.

O le aafiaga o Galvus togafitiga o tamaiti o le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o le faamai (o le numera o ia ituaiga o gasegase ua vave ona faateleina i le taimi nei), aemaise lava, le fua faatatau o lona lelei ma taunuuga le lelei, e lei lava ona suesueina.

O le mea lea, o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina mai le 18 tausaga.

O le maʻisuka o le matua (ina ua mavae le 60 tausaga) e tatau lava ona pulea uma le gaioiga o Galvus ma o latou tulaga taua, ina ia afai e te lagona le sili atu ona leaga, ia vave logoina le fomai. I lenei tausaga, o le aʻafiaga o faʻafitauli ma faʻamoemoega e le manaʻomia, e faʻapupulaina, ao aʻafia le aʻafiaga o mea ua fai ma vaisu.

Fautuaga faapitoa

E tatau ona logoina le maʻisuka i taunuuga uma o se togafitiga fou mo ia.

Galvus o se sui sui a le antidiabetic, ae e le tutusa le inisalini. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e manaʻomia ai le siakiina masani o le galuega o le ate. E mafai foi ona faamalamalamaina lenei mea i le mea moni e faapea, o Galvus autu autu o loʻo faʻaleleia le gaioiga o aminotransferases. I fafo, e le o taʻua i ni faailoga patino, ae o suiga i le tulaga o le ate e oʻo i le atinaʻeina o le hepatitis e le maalofia. I soʻo se tulaga, o tagata e ofo mai i le maʻisuka mai le vaega o loʻo pulea e faʻaalia na o se taunuuga. I faailoga muamua o le tino pancreatitis (tiga faifaipea o le manava o le tino), e tatau ona faalēaogā vave le fualaau faasaina. Tusa lava pe a uma le toe faʻaleleia o le ate, e le toe faʻauuina Galvus.

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le ituaiga 2 faamaʻi Gagana Galvus ua na o le tuufaatasiga ma sauniuniga o inisalini.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave popole e matuā faʻaitiitia ai le lelei o Galvus. E tusa ai ma le maʻisuka, o le tele lava o taimi latou te tali atu ai i le le lava o le faʻamaopoopoina ma le gaioiga. O le mea lea, o le aveina o se taavale poʻo le faia o galuega matautia i ia tulaga e le fautuaina.

Aʻo le i suʻeina soʻo se ituaiga, ua taofia Galvus ma ana mea e lua mo le lua aso. O vailaʻau eseese e faʻaaogaina i le siama e masani lava ona i ai iodine. Faʻafesoʻotaʻi le vildagliptin, e faia ai se avega faaopoopo i luga o le ate ma le faʻaogaina o le tino. Faʻasagaga o le faʻaitiitia o la latou gaioiga, e mafai ona tupu mai le acidosis lactic.

O le vasega muamua o le toilalo o le fatu (o le NYHA classification) faʻatasi ai ma le mamafa o maso mamafa e le manaʻomia le suia o Galvus. O le vasega lona lua e aʻafia ai le faatapulaa o gaioiga e taofia ai le manava, vaivaiga, ma le tachycardia, talu ai i se tulaga toʻafilemu e leai ni maʻi faapena na faamaumauina.

Ina ia aloese mai le lamatiaga o le hypoglycemia, faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi ma sauniuniga o le sulfonylurea, o le aupito maualalo o le aoga o pop o le a filifilia.

Taunuuga o Fegalegaleaiga Faʻatau

I le faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaopoopoga o le metformin, glibenclamide, pioglitazone, ramipril, amlodipine, digoxin, valsartan, simvastatin, warfarin i Galvus, e leai se aafiaga taua na faʻaalia mai a latou fegalegaleaiga.

O le faʻafelagolagomaʻi faʻatasi ma le thiazides, glucocorticosteroids, sympathomimetics, hormones thyroid e faʻaitiitia ai le malosi o le vildagliptin o le hypoglycemic.

O le faʻatagaina o le angiotensin-faʻaliliuina o le enzyme ma le faʻaoga tutusa e faʻaititia ai le lamatiaga o le angioedema.

Galvus faʻatasi ai ma ia faʻaʻailoga e le faʻaumatia, talu ai ona o le edema e pasi lava ia.

O le vailaau e le suia ai le fua faatatau o le metabolic ma le faʻaoga tutusa o enzymes CYP3A4, CYP1A2, CYP2C8, CYP3A5, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1.

Lavea tulafono

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, ua faʻatau atu Galvus e ala i faʻamatalaga. E mafai ona iloga i latou i se uʻamea ma se itu e lua itu: o faʻamaʻupuʻu FB ma NVR. I luga o le ipu e mafai ona 7 pe 14 pauna o le 50 mg. I pepa afifi pepa e lua mai i le lua i le sefululua paʻu.

O le vailaau e teuina i tulaga o le vevela e oo atu i le 30 ° C i se nofoaga pogisa, e aunoa ma se avanoa e maua e tamaiti. Soifuaga o Galvus e oʻo i le 3 tausaga. O otaota tuai e tatau ona lafoaʻi.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

O lenei vailaau oona oona e masani lava ona faatonuina muamua mo le maʻisuka i le taimi lava e uma ai le siaki. O le mea lea, i iloiloga i faʻasalalauga faʻapitoa e tele atu fesili i le endocrinologist nai lo tali.

I le faʻamatalaga i luga o ia lipoti, fai mai fomaʻi o le maʻisuka o se maʻi o le olaga atoa. E le mafai e Galvus, poʻo soʻo se isi sui sui faufautua ona faaleleia le mita kulukose i se tulaga masani e faavavau. O le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka o loʻo faasolosolo ina faʻaleagaina, o le fua o suiga leaga e faʻalagolago i le tikeri ole taui ole maʻisuka. E leai se meaola manaia mo le maʻisuka. Na o le faasaʻoina o meaʻai, o le toe faʻaleleiaina o le soifuaga atoa ma le togafitiga e mafai ona faʻatuai ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma tausia le lelei o le ola ma le maʻisuka i se tulaga masani.

E le o tagata penisina uma e mafai ona maua Galvus i le tau o le 800 rubles. mo le 28 pcs., o le toatele o loo sailia se sui mo ia, e ui o Januvia (1400 rubles) po o Onglisa (1700 rubles) e le fetaui ma tagata uma. Ma oi latou o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina le faʻaaliga o le a faasolosolo lava ina amata ona leai se malosi o le suka ma le aoga o togafitiga.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Fua vildagliptin o se stimulator o le tamaitusi o le pancreas, e mafai ona taofiofia ai le iniseti dipeptidyl peptidase-4. O le aoga o lenei faagasologa e faʻaleleia ai le pulelaʻau ma le faʻamalosiina o meaʻai e pei o le pegideca-pei o le peptide ma le glucose e faʻalagolago i le insulinotropic polypeptide mai le tootoo i totonu o le taamilosaga masani. O lenei mea e faʻapupulaina ai le faʻaogaina o nei vaega ma le faʻalogona o suauu β-pacreatic i le kulukose, lea e faʻaleleia ai le puleaina o le kulukose inisalini

O le maualuga o le maualuga o le kullucagon-pei o le peptide o le ituaiga 1 e mafai ona mafua ai le paʻu o le gaogao gaʻo, ae o togafitigavildagliptin leai se mea taua na matauina.

Monotherapy ma Galvus poʻo le faʻatasi ma metformin, thiazolidinedionefaʻavae sulfonylureas poʻo inisalini mo se taimi umi e faʻaititia ai le faʻaogaina o le glycated hemoglobin ma glucose toto. E le gata i lea, o ia togafitiga e faaitiitia ai le tupu o hypoglycemia.

Faʻaaogaina le gaogao vildagliptin alu saoasaoa. O le leai o le ola o le vailaau e 85%. O le faʻasalalau o le vaega galue i le plasma e faalagolago ile metotia faʻatulagaina.

A maeʻa ona ave le vailaʻau i luga o se manava gaogao, ona iloa lea o lona i ai i le plasma toto pe a uma le 1h 45 min. O le taumafaina ei ai sona aafiaga itiiti ile aafiaga o le fualaau faasaina. I totonu o le tino, o le vaega autu o Galvus ua liua metabolites, o le faʻaaogaina o le mea e masani ona faʻaaogaina e faaaoga ai fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaliga sili mo le tofiaina o Galvus o togafitiga maʻisuka malosiituaiga 2 i le tasi - pe eseese ituaiga o togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma Metformin, Thiazolidinedione faʻavae sulfonylureas poo le inisalini i fesuiaiga na faʻatuina e le fomaʻi.

Contraindications

E le fautuaina lenei vailaʻau mo le faʻaaogaina i:

  • lagona i vildagliptin ma isi vaega o le vailaau faasaina,
  • faʻavae galactose inesite, lactase le atoatoaglucose galactose malabsorption,
  • nisi o mataupu o taimi masani loto vaivai
  • i lalo ifo o le 18 tausaga.

Ma le faʻaeteete, o togafitiga ua faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le ogaoga o le ate o le ate ma toe le manuia.

Faʻaiʻuga

E masani lava, faatasi ai ma togafitiga faʻatasi ma Galvus, e leai ni faʻafitauli matuia e tutupu e manaʻomia ai le faʻagataina o le fualaau faasaina.

Ae ui i lea, o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le foliga o le fulafula, e le tatau ona faʻamaloloina. Masalo o le solia o le ate, o le vavaeeseina o mea leaga o le gaioiga masani a lenei totoga. O le mea e ono tulai mai e tumau pea. hypoglycemia, tiga o le ulu, valevalenoa,afaina o meaʻai ma mea masani o le tino.

Faatonuga mo Galvus (Metotia ma fua)

O lenei vailaau e fuafua mo le faʻafofoga tautala ma e le faalagolago i le faʻaaogaina o meaai. O le vailaau o le vailaʻau e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le lelei ma uiga o le tino.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Galvus, i le taimi o le monotherapy, faʻapitoa foi i le faʻaluaina o togafitiga faʻatasi ma thiazolidinedione, metformin poʻo inisalini faatonuina se fua faatatau o le 50-100 mg i aso taitasi. I maʻi mamaʻi maʻisuka malosiituaiga 2mauaina inisalini, o fualaau o Galvus o aso taitasi e 100 mg.

O le faʻamoemoega o fusi tolu faʻasologa, o lona uiga: vildagliptin + metformin+ sulfonylurea aofia ai le ave 100 mg i le aso. I lenei tulaga, e masani ona faaaoga le 50 mg - i le taeao ma le afiafi.

Faʻatonuga faʻaluaina faʻatasi ma le lua sulfonylureas e aofia ai se aso o le 50 mg o Galvus, lea e ave i le taeao. E mafai ona faʻaopoopo le dose i aso uma i le 100 mg, ae masani lava e le o manaʻomia.

Afai e le lava le aoga i le taimi e ave ai le fua aupito maualuga o le 100 mg i aso taitasi, ona mafai lea ona e pulea le atinaʻe o le glycemia i se faaopoopoga, e mafai ona e suʻeina isi vailaʻau o le hypoglycemic, mo se faʻataʻitaʻiga: metformin, thiazolidinedione, o le sulfonylureapoʻoinisalini.

Faʻasalaga

I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase e talia lelei Galvus pe a faʻamaonia se aso o aso uma e oʻo atu i le 200 mg.

Faʻatasi ai ma le aso atofaina o le 400 mg, e mafai ona atiaʻe tiga o le musofulafula ma isi faailoga e le manaomia.

O le faʻaopoopoga i le aso i aso uma i le 600 mg e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le fulafula o pito, o se faʻaopoopoga taua i le faʻamoemoe o ALT, CPK, C-reactive protein ma myoglobin. E masani lava, pe a uma ona taofi le vailaau, o le a faʻamavae uma faailoga o le maualuga.

Fegalegaleaiga

Ua faʻamautuina o Galvus e faʻaalia i le maualalo o le malosi mo fegalegaleaiga faʻasaina. O le mea lea, e faʻatagaina e ave i le taimi lava e tasi ma soʻo, inhibitors, inductors cytochrome P450 ma eseese enzymes.

Masalo o se fegalegaleaiga taua o lenei vailaʻau ma fualaau faasaina ua faatonuina foi mo ituaiga 2 maʻisukamo se faataitaiga: Glibenclamide, Metformin, Pioglitazone. O taunuʻuga o le faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faʻasaina o loʻo i ai se vaʻaiga vavalalata -Amlodipine, Digoxin, Ramipril, Simvastatin, Valsartan, Warfarin e leʻo faʻamautuina, o le mea lea, o ia togafitiga faʻapitoa e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

O le a le filifiliga: Galvus poʻo Galvus Met? O le a le eseesega?

Galvus o se fualaau faasaina e faavae i le vildagliptin, ma Galvus Met o se fualaau oona lea e faaopoopo i metformin. Faʻatasi ma le metformin, vildagliptin sili atu ona faʻaitiitia lelei le suka o le toto. Ae peitai, e mafai ona faʻaaogaina pe afai e leai se faʻailogaina o le tagata maʻi i le ave metformin. O aʻafiaga masani masani o lenei vailaʻau o: manava manaia, flatulence ma isi faʻafitauli i le tino. Aua nei vave teena togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o nei gaioiga e le manaomia e aliali mai i na amata amata mai le amataga o togafitiga, ona latou pasi ai lea.

O le a le mea e filifilia Kalavus Met poʻo Yanumet?

Yanumet ma Galvus Met o ni vailaʻau faʻamaʻi e tutusa lelei. E lua uma ua mamanuina e faʻaitiitia ai le suka o le toto. I le taimi nei i le taimi, e le mafai ona tali po o le fea vailaʻau faapitoa e sili ona lelei, talu ai e leʻi faia ni suʻesuʻega i lenei mataupu.

O le tau o vailaau e tutusa. E tatau ona e totogia atili mo le faʻapipiʻi Yanumet, ae o le numera o laupepa oi ai o le a sili atu foi.

O Galvus Met ma Yanumet e puipuia e pateni, e seasea mafua ona mafua ai aʻafiaga ma o vailaau saogalemu. E mafai ona e mauaina ni iloiloga lelei e uiga i le tasi ma le isi vailaʻau.

Galvus poʻo metformin - o le a le mea e filifili?

I le fualaau faasaina Galvus Met, vildagliptin e avea o se mea aoga autu autu, metformin o se vaega fesoasoani. E i ai le masalosalo o le faʻaitiitia lelei o le suka o le toto e mafua tonu ona o le aʻafiaga o nei mea e lua.

E ui lava o Galvus Met e sili atu le tau nai lo fualaau faasaina e faavae i luga o le tasi metformin, e sili ona lelei lana galuega. O le mea lea, afai o le tulaga o le maʻi e mafai ai e ia ona faʻaaoga se vailaʻau faʻamalosi mo togafitiga, ona sili atu lea ona sili atu lona fiafia i ai. Afai e le mafai, ona e filifili lea mo sauniuniga metformin (Glucofage poʻo Siofor). E taua le matauina o Glucofage ma Siofor o loʻo faʻaulu mai fualaau faasaina. E mafai foi ona e faatauina a latou taugofie taugofie o loo gaosia i Rusia, ae o le a le tele se eseesega i le tau.

Ae o le vailaʻau o Galvus, e le mafai ona taʻua o se meafaigaluega malosi e faʻaitiitia ai le suka toto. Galvus Met mo togafitiga o le maʻisuka e sili ona lelei le faʻaaoga. Galvus ua naʻo le faʻamaonia pe a fai o le tagata maʻi o loʻo faʻasaina le ave metformin. Afai o le togafitiga e le aumaia ai le mea e manaʻo ai, ona tatau lea ona amata le togafitiga o le inisalini.

Vaega o fualaau faasaina Galvus Met

Ina ia aloese mai le galala i foliga o le manava ma le faʻamalosi, e tatau ona faʻauu saʻo Galvus. O le fua amata e tatau ona laʻititi, faʻateleina lona sosolo lelei. O lenei togafitiga e mafai ai e le tino ona fetuʻunaʻi ma faigofie ona faʻaaogaina se vailaau fou. O le metformin lea e mafua ai le pala, ae le o vildagliptin.

Faʻafefea ona puipuia aʻafiaga i itu?

Ina ia taofia le tupu mai o aʻafiaga itu, e tatau ona e amata togafitiga i nai tofo o fualaau faasaina. E fautuaina e faʻatau se pusa o Galvus Met tablets ma se fua o le 50 + 500 mg ma ave 1 le laupepa i le aso. Afai e tali lelei le tino i togafitiga, ona maeʻa lea o le vaiaso pe 10 aso, e tatau ona e tago i le 2 fualaau o fualaau faasaina - i le taeao ma ao le i momoe. A maeʻa le afifi, e tatau ona e faʻatau se vailaau faʻasaina i se fua o le 50 + 850 mg. Faʻaaoga faʻamalosi faʻalua 2 taimi i le aso. O le vaega tolu o togafitiga o le fesuiaiga lea i se vailaau faʻasaina ma se vailaau e 50 + 1000 mg. E inu foi pusa i le aso. O le aso mulimuli o fualaau o fualaau faasaina o le 100 mg o vildagliptin ma le 2000 mg o metformin.

Afai, i le faaopoopo atu i le maʻisuka, o le tagata maʻi ua maua i le gaʻo, ona mafai lea ona faateleina le fua o le metformin i le 3000 mg. Mo lenei mea, i le ogatotonu o le aso, i le taimi o taumafataga, o le a manaʻomia e le tagata gasegase le metformin i se fua o le 850 poʻo le 1000 mg. E mafai ona e faʻaaogaina le fualaau oona Glucofage poʻo Siofor mo lenei mea. O lenei mea e mafai ona mafua ai nisi faʻalavelave i se tagata, aua nai lo le tasi o fualaau faasaina o le a manaʻomia ona ia faia ni vailaau eseese se lua. Ae peitai, o le faaitiitia o le mamafa o le mamafa o le a tatau ona oo mai i lenei tulaga moni.

Galvus Met ua onā i le taimi o taumafataga, o lenei mea e mafua ona o mea o iai le metformin. I totonu o le fualaau faasaina, o Galvus metformin e le, o le mea lea, e mafai ona faia uma ao le i ai taumafa ma pe a uma foi meaai. E le afaina.

Galvus toeitiiti 2 taimi sili atu ona taugofie nai lo Galvus Met. Afai e te manaʻo e teu, ona mafai lea ona e faʻatau saʻo le vailaʻau Galvus ma le metformin fualaau (Glucofage poʻo Siofor). Ae ui i lea, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma mo le tagofia o nei vailaʻau, lea e manaʻomia ai le tele o faʻamaʻi.

Afai o le tagata gasegase e matua tupu maualuga le suka i le taeao, ona e ave lea o le laulau e 1 o le vailaʻau Galvus i le taeao ma le afiafi, ma ao le i alu i le moega, e inu foi i le fualaau faasaina e faavae i le metformin, ma se metotia o le 2000 mg (Glucofage Long). O le umi o lona aafiaga e mafai ai ona tatou mautinoa o le taeao o le maualuga o le suka e le tulai mai i tulaga taua.

E mafai ona ou inuina ava malosi?

A maeʻa ona e suʻesuʻeina ia faatonuga, atonu e te le malamalama pe inu ava malosi i taimi o togafitiga ma Galvus ma Galvus Met. O le tele o tui o le ava malosi e faʻasaina faasaina, ona o lenei mea e faʻapupulaina ai le tulaga o le faatupuina o le pancreatitis, faʻaleagaina o le ate, o le faʻaitiitia o le toto toto. E mafai e se tagata ona iu i totonu o se falemai pe oti foi.

Aʻo laʻititi fua o le ava, e leai se manino atoatoa. O le faʻatonuga e le faʻatagaina pe faʻasaina le tuʻufaʻatasia o fualaau faasaina i le ava malosi. O le mea lea, e mafai e se tagata ona inupia, ae naʻo lou lava faʻalavelave ma faʻalavelave. A maeʻa le inu ava malosi o le malosi e pulea ai oe lava, o le a le tatau ona e lafoaia atoa lona faʻaaogaina.

E mafai ona ou leiloa le mamafa ao ou togafitiga?

Suesuega na faia i luga o lenei mataupu e fautuaina ai Galvus ma Galvus Met e le aafia ai le mamafa o le tino. Ae ui i lea, o le poto masani i le faʻaaogaina o metformin, o loʻo i ai pea le malosi e tau ai le manuʻa. O le mea lea, atonu e tumau pea le maualuga o le maʻi.

E faʻafefea ona suia le vailaʻau Galvus Met?

Tulaga e mafai ona suia ai Galvus Met:

Ole fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai le suka toto, lea e teuina ile maualuga.

O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le toto toto, ae o lona maualuga e le faʻaitiitia ai le itiiti i le 6 mmol / l.

E le mafai e le tagata ona gafatia ona faaauau togafitiga i lenei vailaʻau e tatau ona totogi i mea tautupe.

Afai e le galue Galvus Met, ona faatoa mafai lea ona mafua mai i le mea moni e faapea, o tino faʻaagaga o le pancreas ua matua vaivai lava. I lenei tulaga, e leai se isi fualaau oona e fesoasoani, e manaʻomia vave e le tagata maʻi injections inisalini. A le o lea, o le a le pine ae amata ona tupu ni faʻafitauli matuia o le maʻi.

E masani lava, e le sili atu i le 5.5 mmol / L. le suka toto. O ia tulaga faatauaina e tatau ona tumau tumau ma e le suia i le ao. Afai o le aveina Galvus Met oe mafai ai ona e aumaia le suka toto i le maualuga o le 6.5-8 mmol / l, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi inisiua inisalini i ni fua laʻititi. O le polokalame e filifilia e faalagolago i uiga taʻitasi o le maʻisuka i se tagata maʻi faapitoa. E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona mulimuli i se meaʻai ma faamalositino E tatau i se tagata ona malamalama o le maualuga o le suka o le toto o le 6.0 mmol / L, o faʻafitauli o le faʻamaʻi e faʻaauau pea ona atiaʻe, ae i se sosoʻo lemu.

Afai e leai se auala e faʻatau ai le fualaau faasaina Galvus Met?

Afai e taugata tele Galvus ma Galvus i fualaau oona mo se tagata maʻi, ma e le mafai ona ia gafatia e faʻatau, ona e manaʻomia lea e ave le metformin i lona tulaga sili ona mama. Atonu o le vailaʻau o le Glucofage poʻo le Siofor. Ua faia i fafo. O a latou 'au Rusia e sili atu ona taugofie.

Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo. A leai, o le a faʻagasolo pea le maʻi.

E uiga i le fomaʻi: Mai le 2010 i le 2016 Fomaʻi o le falemaʻi faʻapitoa o le soifua maloloina o le numera soifua maloloina 21, le aai o elektrostal. Talu mai le 2016, o loʻo galue o ia i le nofoaga autu mo togafitiga Nu. 3.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o foliga - papaʻitusi: mai le lanu samasama i le paʻepaʻe, lapotopoto, ma le vevela itu, faʻatasi ma se lamolemole lamolemole ma se NVR i le tasi itu, FB - i le isi (7 pi. Po o le 14 pcs. , 4, 8 po o le 12 paʻu ma faatonuga mo Galvus).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga galue: vildagliptin - 50 mg,
  • vaega o ausilali: sodium carboxymethyl starch, lactose anhydrous, microcrystalline cellulose, magnesium stearate.

Pharmacokinetics

Vildagliptin pe a faʻaalia i luga o le manava gaogao e vave ona gaʻo, Cmax (maualuga le maualuga o se mea) i le plasma toto e oʻo i le 1.75 itula. I le tulaga o le taumafa tutusa ma meaai, o le fua o le absorption o le vildagliptin o le a faaitiitia lemu: o se faaitiitia o le Cmax e 19%, ae o le taimi e ausia ai e faʻatuputeleina i le 2.5 itula. Ae ui i lea, o le 'ai i le tikeri o le absorption ma le AUC (o le vaega i lalo o le "gaioiga" taimi) e leai sona aoga.

O Vildagliptin e vave ona faʻaaogaina, ma o lona bioavailability atoatoa e 85%. C tauamax ma le AUC i le fualaau o togafitiga faʻalautele e siʻitia i le tutusa ma le fualaau.

O le vailaʻau e faʻaalia i se tikeri itiiti o le fusifusia i masini plasma (i le tulaga e 9.3%). Vildagliptin e tufatufa tutusa i le va o masini mumu mumu ma le plasma toto. O le tufatufa atu o le vailaau e tupu, masalo, o le a le faʻamalosi, Vss (le tele o tufatufaga i le faʻamaonia) pe a maeʻa le puleaina o le tino e 71 lita.

O le auala autu e aveesea vildagliptin o le biotransformation, lea e faʻaalia i le 69% o le fualaau. O le metabolite autu o le LAY151 (57% o le fua). E le o faʻamaonia le gaosiga o le falemaʻi ma o se oloa e maua mai i le toto o le cyano. E tusa ma le 4% o le tui e maua i le suavai.

I le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa, na faʻatūina ai se lelei lelei o le DPP-4 ile vailaʻau o vildagliptin. I le metabolism o se vailaʻau, cytochrome P isoenzymes450 aua le auai. Vildagliptin substrate isoenzyme P450 (CYP) e le, cytochrome P isoenzymes450 e le taofiofia ma e le faʻamalosi.

I le maeʻa ai o le vildagliptin i totonu, pe a ma le 85% o le fualaau e faʻamalosi e fatugaʻo, e ala i le inumaga - e tusa ma le 15%. O le faʻasalaga o le Renal o le mea e le suia, o le 23%. Medium T1/2 (afa-ola) pe a faʻatonuina ma le le faʻaauau o le 2 itula, faʻasalaga toe faʻatasi ma le faʻamaonia o plasma o le vildagliptin e 13 ma le 41 l / h, i le faasologa. T1/2 pe'ā uma le faʻafofoga tautala, tusa lava po o le a le fua, e tusa ma le 3 itula.

O le Pharmacokinetic e faʻaalia i tagata gasegase o loʻo i ai le gaio galuega:

  • agavaʻa ma le agavaʻa (6-9 points i le fua ole Child-Pugh): a maeʻa le faʻaaogaina o vildagliptin, o lona bioavailability e faʻaititia e le 20% ma le 8%, mulimuli ane
  • tulaga maualuga (10-12 faʻailoga i luga o le fua ole Tama-Pugh): o le biovailability of vildagliptin e faʻatupulaʻia e 22%.

Suiga (faʻaopoopoga pe faʻaititia) i le maualuga o le bioavailability o se vailaʻau e sili atu i le 30% e faʻamoemoeina e aoga tele. E leai se faʻamaoniaga na maua i le va o le biovailability of vildagliptin ma le mamafa o le galuega ole ate.

O le Pharmacokinetic e faʻaalia i tagata gasegase e le o toe faʻaaogaina le aoga o le laʻititi, laʻititi poʻo le mamafa (pe a faʻatusatusa i tagata soifua maloloina):

  • AUC o vildagliptin: faʻateleina le 1.4, 1.7 ma le 2 taimi, i le faasologa,
  • AUC o le metabolite LAY151: faʻatupulaia i le 1.6, 3.2 ma le 7.3 taimi, i le faasologa
  • AUC o le metabolite BQS867: faʻaopopo 1.4, 2.7 ma le 7.3 taimi, i le faasologa.

O faʻamatalaga faʻamatalaga i le taimi o le CKD (faʻamaʻi fatu) e taʻu mai ai o faʻamaumauga i lenei vaega e talitutusa lava ma i latou o loʻo maua i le maʻi mama. Ole maualuga o le LAY151 metabolite i le tulaga ole CKD e faʻaititia ile 2-3 taimi pe a faatusatusa i le faʻatonuina o tagata gasegase ile ogaoga male faʻafitauli.

Faʻamatalaga ole vildagliptin (4 hours after dose dose 3% ma le umi e sili atu ma le 3-4 itula).

I tagata matutua (mai le 65-70 tausaga), o le maualuga maualuga o le leai o le avanoa o vildagliptin e 32%, Cmax - 18% e le afaina ai le DPP-4 ma e le aoga tele.

O le Pharmacokinetic foliga i tagata mamaʻi e sili atu i le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Galvus, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

Galvus tablets e ave faʻatalanoa, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le fualaau e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le lelei o le tagata ma le gafatia o le vailaʻau.

  • monotherapy poʻo le faʻatasi ma le thiazolidinedione, metformin poʻo le inisalini: 50 mg 1-2 taimi i le aso, ae le silia 100 mg,
  • faʻamalosia faʻatasi faʻatasi ma sauniuniga sulfonylurea: 50 mg i le aso, i le taeao. I tagata gasegase o lenei vaega, o le togafitiga o le aveina o Galvus i aso taitasi o le 100 mg e tutusa lelei ma se fua faatatau o le 50 mg i le aso,
  • tolu faʻasologa faʻamalositino ma le faʻatatau tutusa o sulfonylurea ma metformin: 100 mg i le aso.

Afai ole fua ole aso e 50 mg, e ave ile tasi, i le taeao, pe a 100 mg - 50 mg i le taeao ma le afiafi. Afai e te faʻafuasei ona lafoaʻi le isi togi, e tatau ona e ave i se taimi vave i le aso. E le mafai ona e faʻatagaina le aveina o Galvus i se fualaau e sili atu i le tagata i aso taitasi.

I le le lava o le pulea lelei i le taimi o le monotherapy i se fua faatatau maualuga o le 100 mg, o togafitiga e tatau ona faaopoopoina i le tofia o le sulfonylurea, metformin, thiazolidinedione po o le inisalini.

Faʻatasi ma le agavaʻa ma le faʻaleagaina o le faʻafitauli, o le kiliaina o le creatinine (CC) i luga atu o le 50ml / min e le suia ai le fua o Galvus.

Faʻatasi (CC 30-50 ml / min) ma le ogaoga (CC itiiti ifo i le 30 ml / min) le faʻaogaina o le tino, e aofia ai le laasaga masani o faʻamaʻi faʻamaʻi (gasegase o le hemodialysis poʻo le totogia o le hemodialysis), o le fua o aso taitasi o Galvus e ave muamua, ma e le sili atu i le 50 mg.

I tagata matutua (e sili atu ma le 65 tausaga), e le manaʻomia le faʻamaonia o le faʻatulagaina o fuataga o Galvus.

Faʻaiʻuga

O le atinaʻeina o faʻafitauli le talafeagai i le taimi o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi sui i le tele o tulaga e agamalu, lē tumau ma e le manaʻomia ai le soloia o Galvus.

O foliga vaaia o le angioedema e sili ona matauina pe a tuʻufaʻatasia ma le iniseti o le enzyme i le angiotensin-converting. O le masani lava o le agavaʻa faʻamalosi, e pasi lava ia i le tulaga o le faʻaauau pea togafitiga.

E seasea lava, o le faʻaaogaina o Galvus e mafua ai le fiva samasama ma isi maʻi o le ate i le gaioiga o se soymptomatic. I le tele o tulaga, o nei tulaga e le manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi, ma a maeʻa le faalēaogāina o Galvus, faʻaleleia le galuega o le ate.

Faateleina le gaioiga o le enzymes o le ate i se fualaau o vildagliptin 50 mg 1-2 taimi i le aso i le tele o tulaga e le afaina, e le alualu i luma ma e le mafua ai cholestasis poo jaundice.

Faatasi ai ma le monotherapy i se fualaau o le 50 mg 1-2 taimi i le aso, o mea nei e tutupu e ono tupu:

  • mai le faʻalavelave o le tino: masani - valevalenoa, faʻavave - maʻi tigaina,
  • togafitiga faʻapitoa ma faʻamaʻi pipisi: e seasea ona tupu - nasopharyngitis, faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • mai vaa: e le masani ona tupu - edema i luga,
  • mai le gastrointestinal tract: faʻavave - le mautonu.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o Galvus i se fuasela 50 mg 1-2 taimi i le aso ma le metformin, o le foliga mai o ia itu aafiaga e mafai:

  • mai le faʻalavelave o le tino: e masani lava - faʻavauvau, vevesi, vevela,
  • mai le gastrointestinal tract: e tele - faʻalavelave.

O togafitiga faʻatasi ma metformin e le afaina ai le tino o le tagata maʻi.

Pe a faʻaaogaina Galvus i se aso o le 50 mg faʻatasi ma sulfonylurea, e mafai ona matauina maʻi faʻapitoa ile maʻi:

  • togafitiga faʻapitoa ma faʻasoesa: e seasea ona maua - nasopharyngitis,
  • mai le gastrointestinal tract: e le masani ai - o le malosi,
  • mai le faʻalavelave o le tino: masani lava - faʻavauvau, gatete, vevela, asthenia.

Le mamafa o le tagata maʻi e le faateleina pe a faʻatasi ma le glimepiride.

O le faʻaaogaina o Galvus i se fuasela 50 mg 1-2 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻasologa o thiazolidinedione e mafua ai faʻafitauli le talafeagai:

  • mai le vaʻa: e masani lava - o le edema palasi,
  • mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: masani - o le faateleina o le mamafa o le tino.

O le aveina o Galvus ile 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma le inisalini e mafua ai:

  • mai le faʻalavelave o le tino: masani - o le maʻi tigaina, ma le le masani ai - asthenia,
  • mai le gastrointestinal tract: e masani lava - o le gastroesophageal reflux, nausea, e le masani ona tupu - faʻavavela, manava,
  • mai le itu ole metabolism ma meaʻai: tele - hypoglycemia,
  • fesoʻotaʻiga lautele: masani - faʻafefe.

O le mamafa o le tagata maʻi ile tuufaatasiga lenei e le faateleina.

O le faʻaaogaina o Galvus 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma metformin ma sulfonylurea tapenapenaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o aʻafiaga o itu nei:

  • mai le itu ole metabolism ma meaʻai: tele - hypoglycemia,
  • mai le faʻalavelave o le tino: e masani lava - o le vevesi, dizziness, asthenia,
  • tali mai dermatological: tele - hyperhidrosis.

O le togafitiga tolu tolu e le aafia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

E le gata i lea, o nei mea leaga na tutupu na faamauina i le maea ai o le resitaraina: urticaria, faateleina le gaioiga o le ate o le enzymes, atepatitis, pancreatitis, lino paʻu o le taufaaleaga po o le finauga o le tino, myalgia, arthralgia.

Faatonuga faapitoa

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i le manaʻoga e vaʻai i se fomaʻi pe a tupu le faʻaleagaina o aʻafiaga o loʻo lisiina poʻo le faʻaalia o isi mea e le manaʻomia i tua o le faʻaaogaina o laupepa.

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le fausiaina o fanau.

I totonu o tagata gasegase insulin, o Galvus e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini.

I le faifai pea o le fatu o le fatu o le vasega ou te faʻaaogaina le tuʻufaʻatasia o le NYHA e mafai ona ave faʻamalositino e aunoa ma ni tapulaa i gaioiga faaletino masani.

I le faifai pea o le fatu o le vasega II, e manaʻomia ai se faʻatapulaʻaina lelei o le gaioiga faaletino, ona o le masani masani e mafua ai le fatu o le fatu, vaivaiga, vaivai le manava, vaivai. I le malologa, o nei faailoga e toesea.

Afai e aliali mai faailoga o le tino pancreatitis, e tatau ona faamuta le vildagliptin.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina ona faia lea i taimi uma i le 3 masina i le tausaga muamua o togafitiga, ua fautuaina e faia suʻesuʻega o meaola e uiga i le galuega o le ate, talu ai o gaoioiga a Galvus i mea e le masani ai, e mafai ona mafua ai le faʻatupulaia o le gaoioiga o aminotransferases. Afai i le taimi o se suʻesuʻega lona lua, o faʻamaoniga o gaoioiga o alanine aminotransferase (ALT) ma aspartate aminotransferase (AST) sili atu i le tapulaa pito i luga o le masani e 3 taimi pe sili atu, e tatau ona faamutaina le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻailoga o le gaioiga o le ate (e aofia ai le jaundice) aʻo aveina Galvus, e le o toe faʻaaogaina le vailaʻau, e le mafai ona toe faʻaaogaina pe a uma le toe faʻaleleia o fua o le ate.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻapipiʻi ma sauniuniga sulfonylurea, e fautuaina e faʻaaogaina i se fua faʻatau talafeagai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o Galvus ma glibenclamide, metformin, pioglitazone, amlodipine, ramipril, digoxin, valsartan, simvastatin, warfarin, e leai se fegalegaleaiga tauaogaina taua na faavaeina.

E mafai ona faaitiitia le aafiaga hypoglycemic o le vildagliptin pe a tuufaatasi ma thiazides, glucocorticosteroids, sympathomimetics, ma sauniuniga o le hormone.

O le avanoa e atiaʻe le angioedema e faʻapupulaina i le faʻamafanafanaga faʻatasi ma le angiotensin le liua o inhibitors o le enzyme. E tatau ona maitauina e tatau ona faaauauina le vildagliptin ma foliga vaaia o le angioedema, talu ai e faasolosolo malie lava, tutoatasi ma e le manaomia ai le faʻaumatia o togafitiga.

O le fegalegaleaiga a Galvus ma fualaau faasaina o loʻo avea ma mea e fai ai mea, inducers poʻo inhibitors o cytochrome P e ono le mafai450 (CYP).

Galvus e le afaina ai fua faatatau o fualaau faasaina o vaega ia o le enzymes CYP1A2, CYP3A4, CYP3A5, CYP2C8, CYP2C9, CYP2D6, CYP2C19, CYP2E1.

Analogs o Galvus o: Vildagliptin, Galvus Met.

Tuua Lau Faamatalaga