Lono aniani: o le a le soifua maloloina ma le leaga, pe faapefea ona kuka ma faʻaaoga?

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o se taumafataga faapitoa e faʻaaogaina i le faʻasaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo manu, faʻapea foʻi ma togafitiga o fualaau faʻasaina-inisalini poʻo laumei sauniuniga e faʻaitiitia ai le suka toto.

I le faʻaopopo atu i metotia masani, e mafai ona e faʻaaogaina le poto masani o vailaʻau masani.

O le faʻaaogaina o aniani tao i le maʻisuka e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose toto ma faʻaleleia le faimamaga.

Mea aoga o aniani

O eleni e aofia ai le suka (glucose, sucrose, fructose), adenosine, allicin, inulin, phytin, quercetin, vailaʻau oona, enzymes. E maua ai foi i le vitamini A, B1, B2, PP ma le C. O le suauu taua e iai le manogi manogi ma faʻafefe ai mata. O le tuufaatasiga o le suauu taua e aofia ai sulfides.

O le elemene o se vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaumatia ai meaʻai, pathogens o le dysentery ma le tuberculosis.

O le togafitiga o le aniani o loʻo faʻaalia mai i meatotino nei:

  1. Faateleina le manaʻo.
  2. Faateleina le pulelasi o le suka gastric.
  3. Faʻamalosia o le gaosiga o le vailaʻau.
  4. Faamalosia le faʻamalosi.
  5. Faateleina le taʻavale feusuaiga.
  6. Saturates ma vitamini.
  7. Faateleina puipuiga.
  8. Faaitiitia le suka o le toto.

O le faʻaaogaina o aniani e faʻatele ai le gaoioi i sooga ma fesoasoani e puipuia le osteoporosis. O lona faʻaaoga i le bronchitis ma le niumonia e faʻaosofia ai le tale ma fesoasoani i le susu ma le susu susu, tonsillitis, ma vailaʻau faʻamaʻi.

Lisi aniani ua faʻaaoga mo le maʻisuka malosi o ituaiga uma 2 ma le muamua. Ole aʻafiaga masani o aniani i luga o le gaʻo gaʻo e fesootaʻi ma le iai o allicin i totonu, lea e faaopoopo i le faʻaitiitia o le kulūkose toto, e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol ma puipuia ai le kanesa.

O le sipuni e taofi mea uma o se fualaau faisua fou, ae o mea o loʻo i totonu o le suauu taua o loʻo faʻaitiitia. O le mea lea, i lenei fomu e sili atu ona aʻafia, ma e le afaina ai le mucous membranes o le manava ma le fatu.

Ona o le i ai o le adenosine, o aniani ua i ai le malosi e afaina ai toto toto. Iodine e faʻaaogaina e le tino e faʻalanoa ai hormones. O Sulfur e faʻaleleia le gaioiga o le pancreas ma lona gaosiga o le inisalini.

O le afaina o le ogatotonu o totonu o le vaa (o le methiolum) ua avea ma mafuaaga autu o le atiaʻe o le atherosclerosis, maualuga maualuga ma le angina pectoris. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻamaonia ai o le gaʻo ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le ate, o le Alzheimer ma le maʻi o Parkinson o loʻo aʻafia mai i le talaaga o le faʻaogaina o le mimiti i totonu o vaa.

O le aniani o loo i ai le malosi e aveesea ai le afaina o le puipui lapisi ma o lona faaaogaina o le puipuia lea o le atinaeina o ia faamai.

Auala e faʻaaoga ai aniani e faʻaitiitia ai le suka

Ina ia mafai ona kuka le aniani, e tatau ona e taoina i totonu o se pani. Aʻo leʻi taoina aniani, e le fautuaina e solo. E mafai ona e faʻaogaina le microwave mo le taoina. Faʻasalaina aniani mo togafitiga e faʻasaina. O leona i totonu o le microwave o le a saunia i totonu o le 5 minute, ma i totonu o le umu e tatau ona e tunu pe a ma le 15-20 minute. Latou te 'aʻai i aniani i le taeao ao le i faia taumafa mo le afa itula. O le togafitiga o se masina.

Mo le auala lona lua, e ono aniani ua vave ona taoina. O le aniani i le umu poʻo le microwave mo togafitiga e le taua. Aʻo lei faia taumafataga taʻitasi, e tatau ona e 'aina aniani e lua. O manatu faaalia mai ia i latou ua oʻo i lenei lava metotia na o le faʻamalosia. A maeʻa le taʻi masina, o le kulūkose e faʻatulaga ma faʻaauau mo le ono masina.

O se fualaau lelei ma le soifua maloloina e mafai ona faʻateleina ai se maʻisuka meaai:

  1. E tatau ona e ave ni nai aniani faila ma tipi i ni vaega se 4 faatasi ma le peel.
  2. Suauu sisiʻasi i se kofe kofe o le suauʻu olive ma faaopoopo i ai sina masima.
  3. Tuu le sipuni i luga o le pepa ma ufiufi i se vaega lona lua o pepa alumini luga.
  4. Aniani tunu pe a ma le 45 minute i le ogaumu.

E mafai foi ona kuka i aano i totonu o le microwave. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻapipiʻi laau afu i le riki - rosemary, oregano poʻo le tarragon.

E tele fautuaga i le auala e togafitia lelei ai aniani i le maʻisuka ituaiga 2:

  • I luga ole pito i luga o le pulufana o loʻo faʻaaogaina le mea aupito sili ona aoga - flavonoids ma mea faʻaaogā faʻamaʻi.
  • O le Quercetin o loo iai i aniani, lea e faamalosia ai le puipui o le vaa i le taimi o le taoina ma le kuka, e le pa'ū, o lea e aoga tele le kukaina o le suka sipuni i taimi uma e mafai ai.
  • E mafai ona faaopoopo ni aniani tipi i ipu o aano o manufasi, iʻa, meaʻai, fualaʻau.
  • O le sili ona aoga o ituaiga o riki uma e mūmū, ona masani lea o le auro ma le paʻepaʻe i le mea mulimuli.

O faʻaaoga uma o aniani e mafai ona faʻaaoga e ala i le saunia o se teuteuga o le paʻu. O sea inu ua lelei ona faʻamautu mo le puipuia ma le togafitia o le maʻisuka. E tatau ona fufuluina le uʻu ma kuka mo le 15 minute. O onions mo le maʻisuka i le foliga o se decoction e mafai ona suia le lauti.

O meaʻai mo le maʻisuka mai aniani gafa ua saunia foi. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le galani ma tuu i se fagu, lua lita i le voluma. Liligi le fagu vai inu mama. I totonu o le pusaaisa, o sea fusi e tatau ona tu mo se aso, ona mafai lea ona faʻaaoga mo togafitiga. Ave le tasi vaetolu o se tioata i le 15 minute ao le i faia se taumafataga, faaopoopo i ai o nai mataua o le vineta i tagata taʻitasi. O le togafitiga e 21 aso.

E mafai ona e saunia se fusi o aniani i luga o le uaina mo tagata matutua mo togafitiga. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le riki ma ave le 100 g o le siʻiti e ave lita e lua o le uaina mūmū mūmū. A maeʻa aso e sefulu o le faʻafefete i totonu o le pusaaisa mo se sipunipuni pe a uma ona 'ai le 17 aso.

I le neuropathy o le maʻisuka, ona o le le lava o le toto ma le faaleagaina o fiva namu, o loʻo tupu ai le maʻi o le tino e faigata ona faʻamalolo ma faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o aniani tao taofi o le a fesoasoani i le faʻamalolo o manuʻa ma faaletonu faʻaleagaina. Mo le faia o lenei mea, e faʻaaogaina aniani aniani i lalo o se fusi mo le 3 itula.

E faaopoopo atu i aniani aniani, ei ai oloa e mafai ona maua ai le toto suka, o lea e tatau ona faaopoopoina i le lisi oi latou e togafitia mo le maʻisuka i taimi uma e mafai ai. O nei oloa e mafai ona faʻaleleia le ala o le maʻisuka:

  • Chicory.
  • Ierusalemaichokei.
  • Blueberries
  • Meaʻai: o lenamon, coriander, faʻaoʻo.
  • Fatu laʻau

Pe a faʻaaoga togafitiga a tagata mo le maʻisuka, e tatau ona e malamalama e le mafai e lenei mea ona faʻaumatia le taumafataga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E le mafai ona e 'ai fualaʻau, soʻo se oloa e maua ai le suka ma le falaoamata paepae. Ia mautinoa e faʻaititia le meaʻai o mea taumafa o mea taumafa maualuga i gaʻo manu: palu, puaa, tamaʻi mamoe, kusi, mafaufau, ate, fatu.

O fuamoa mai fualaau faisua fou e faʻatagaina i le taumafa o le maʻisuka, lea, i le leai o le ate ma le manava o le manava, ua fautuaina e faaopoopo ni aniani manaia ma le vaitau ma le suauʻu manogi. O se isi punavai o fiva o mea taumafa e mafai ona avea ma cereals mai fatuga atoa o isumu ma falala, suauu uila.

O togafitiga faʻapitoa e mafai ona faafaigofieina ai le soifua manuia o tagata gasegase pe afai o lo latou aofia i totonu o le faʻalavelave o togafitiga faʻasaina ua malilie faatasi ma le endocrinologist, talu ai o loʻo i ai vailaʻau e le manaʻomia e faʻaopoopoina ai.

O le mea pito sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a faʻaaoga soʻo se togafitiga o togafitiga o le faatumauina lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e fautuaina e le fomaʻi. Mataʻituina le suka o le toto ma le tulaga o gaʻo gaʻo, o le toto fesoasoani o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli o le maʻisuka.

O se tagata poto i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o aniani mo le maʻisuka.

Aafiaga i le tino

O le aniani le aniani ua faamatalaina e se tofo vevela. E tatau ona maitauina i le taimi o le togafitiga o le vevela e le suia ai ana meatotino faamalolo. Pau lava le suiga o le mea moni e faapea, i le taimi o le taoina, o le aniani e faʻaumatia ai ni mea taua. Mo lenei mafuaaga, o le tofo o le fualaau aina lava ia e sui: o le oona e faaititia ma le malosi e faaitiitia. O ia aniani e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui o le sola maloloina mo nisi faʻamaʻi o le tino.

O se oloa gaosia e faʻailoaina i se faʻasologa o vailaʻau faʻasaina ma le maualalo o kalori. O vaega o le fualaau faisua o vitamini B, malic ma acidic ascorbic, sulfur, potassium, iodine, magnesium ma phosphorus. O lenei lisi o fuainumera taua e faamalamalama ai le tele o talosaga o aniani aniani. E le gata e faaosofia ai le gastrointestinal tract ma tau ai se tele o siama leaga lea e saili ia faateleina i totonu o le tino.

E taʻua o se auala mo le aveesea o toxins, o se meafaigaluega e faʻateleina ai le tino e faigofie atu ona faʻanoanoa taumafa mamafa ma gaʻo. O aso nei ua faʻamaonia le saienitisi e faaopoopo atu i aʻafiaga faʻamaʻi ma antibacterial, o aniani tunu ua faʻaalia e ala i le faʻafouina o mea e mafai ona faʻafouina ma faʻamalosi.

I le taimi lava e tasi, mo togafitiga vevela e mafai ona 'ave e le na o aniani, ae o lanu mumu, e pei foi o se ituaiga o palota.

E tatau ona e malamalama o le faʻaaogaina o aniani o le vevela e tatau ona faʻafefiloi. A leai, nai lo le manuia, e mafai ona afaina ai le tino. O le mea e masani ai, i ni mea laiti, e matua gaogaoina uma lava e le tino ma fesoasoani e faʻamalosia le tino. E le gata i lea, o aniani kulumu ei ai le aoga aoga i luga o le faʻaaogaina o le konisini ma o le faʻaitiitia o faʻamalolo saoloto.

O lona faʻaaogaina tatau o se ituaiga puipuiga o le tino mai aʻafiaga leaga o ave o ultraviolet. Ona o le kopa o loo i ai i le tuufaatasiga, o le toto ua faafouina. Faafetai i le potassium, o le paleni masima-masima ua faamautu i totonu o le tino. O lenei mea e mafai ai e oe ona faatumauina se aofaiga talafeagai o le masima masima, lea e faʻaosofia le foliga mai o le le fiafia.

O le sipuni o le sipuni e aoga foi mo siama o faiai, e tuʻuina atu ai le tino ma le okesene. Ona o le malic acid, e aveesea ai le tele o le susu, ma faʻamaonia foi le paleni-faavae. E tatau ona maitauina le aoga o paʻu palu, lea e aofia ai le flavonoid quercetin, lea e faʻailoaina i le malosi o le antihistamine i le tino. Faafetai ia te ia, o le faasologa o le matua ua faasolosolo malie.

Talosaga

E tatau ona tipi aniani mo le soifua maloloina o le tino o le tagata, ia:

  • ei ai sona aafiaga aoga i le faagaoioia o le pancreas e mafua mai i le sulfur o loo i ai i lona tuufaatasiga oona,
  • aoga i le malulu, e pei o le niumonia, vailaau faʻamaʻi pipisi o vailaʻau faʻamaʻi, bronchitis,
  • e talafeagai i le togafitiga o aloese, o le mea lea, e faʻaaogaina e toso mai ai peʻa mai sikeripo ma faʻamala (faʻapipiʻi le tulei i se auala faʻatele),
  • e faʻafilemuina le tulaga o le paʻu, e faʻamafanafanaina ai i latou e le gata i le tulei, ae faapea foi i le le fiafia, o manuʻa faʻamalolo umi ma manua, iniseti miti, halazion,
  • faamamaina faailoga o le afaina o le afaina, faamamaina ai le tino o le afaina,
  • Faʻasalaina le gaioiga o le faʻaleagaina,
  • aoga mo le osofaia o le fatu, stroke, faʻasaʻoina le toto toto,
  • fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • fesoasoani e faʻaleleia le manaʻo, faʻavaveina le gaosiga o le suka gaosia.

I le faaopoopo atu i ai, o le sipuni tunu ua aloaia o se meafaigaluega aoga tele i se togafitiga o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Ua faamatalaina lenei mea e ala ile gafatia o se meaʻai vevela e faʻavelaina le vevela e faʻaitiitia ai le tele o suka i le toto. E le mafai ona amanaia lona aoga i le faʻamamaina o toto toto mai pusa atherosclerotic. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaopoopo le toto toto. Mo lenei mafuaʻaga, o aniani gaʻo ua manatu o se fuataga o le puipuia o le atherosclerosis, faʻapea foʻi le maualuga o le maualuga.

Tuuina atu meatotino o le ata, o lenei fualaau aina e faaaoga e aveesea ai le tale. I le avea ai o se sui o le antibacterial, o le a aveesea lelei ai aʻafiaga o le tale, ae, faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, e taofia ai le atinaeina o nisi faamaʻi. E le gata i lea, o le faʻaaogaina lelei o aniani akumua e mafai ona faʻaitiitia ai le gasegase o faʻamaʻi ma faafitauli faʻalesoifua maloloina e pei o le:

  • afaina o le disvervebral disc,
  • le mautonu i le galueaina o le tamaʻi mamoe,
  • alopecia e mafua ona o faʻafitauli o le tino,
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa,
  • faʻamaʻi o le pupuʻu tautala, aemaise lava gingivitis ma stomatitis.

Contraindications

O le faʻaaogaina o fualaʻau matala i nisi tulaga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona 'aina i le tele o mea, lea e masani ona le amanaiaina ei latou na filifili e toe faʻafoʻi mai faafitauli patino e fesoʻotaʻi ma le aoga o lenei fualaau faisua. O se taunuuga, o le sili atu o le faʻaaogaina o meaʻai e mafua ai le faateleina o le malosi o le sua oona. O lenei mea e taʻu mai ai o le faʻaseseina o le faʻaaogaina o le maʻi o le manava.

Aua nei galo le mea moni e faapea o le tele o le faaaogaina o aniani ua tao e fesoasoani e faateleina ai le toto, ma o se tasi foi o mafuaʻaga o le vevela o le fomaʻi. Afai ei ai nei faʻafitauli, e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o le aniani. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou taitoatasi le le faapalepale, faʻapea foi ma le faʻafefe o se mea. O lenei fualaau faisua ua solia i le tulaga o ni faafitauli matuia ma le ate ma le gastrointestinal tract. E le tatau ona galo o le togafitiga ma le lisi kulimi e mafai ona maua i na o mataupu e le faigata ai le maualuga o le vevela. I le isi itu, e tatau loa ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E taua le manatuaina o le tele o aniani tao taofi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavauvau o le ulu ma le le lelei o le cardiovascular system.

E le mafai ona e 'ai faʻamalosi e faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tino, e pei lava e le mafai ona e' aina ni nai aso i le aso.

Faiga Faʻaoso

I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia mea e fesoasoani ai mo le taoina o aniani. O lea e saunia pe a latou fuafua e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi. O le vevela sili ona lelei o le tao tao o se faailoga mai le 180 i le 200 tikeri C. I se tulaga lautele, e mafai ona e kuka le aniani i auala eseese, mo se faataitaiga:

Mo le taoina, ave ni aniani i le tele o le lapopoa, ona e sili atu lo latou tamaoaiga i elemene sili atu nai lo isi. O se tasi o auala lelei e faʻaititia ai le pasene o le suka i totonu o le toto ua manatu o le faʻaaogaina o aniani mo le fa vaiaso. Ina ia faia lenei mea, tao i totonu o le ogaumu ma se pele, faʻaaogaina i se mamanu mamanu ia le itiiti ifo i le tasi le aso i le aso. E tusa ai ma iloiloga na tuʻuina e i latou ua uma ona faʻaaogaina i lenei faiga o le faʻaitiitia o le suka o le toto, o le aafiaga i le maea ai o se auala masani e masani lava pe a ma le ono masina, pe sili atu foi.

E taua le mafaufau e mafai ona faʻaaogaina aniani aniani e le gata i se mamanu "mamā": o faʻafitauli foi e faia mai ai. E talitonuina o na fualaʻau e matua aoga tele lava i le maʻisuka. E mafua ona o le faʻamaloloina o meatotino o le aniani tao i lenei mataupu e tatala tele atu. E sili atu mo le maʻisuka ona 'ai ni aniani tao taofi tolu taimi ao leʻi' aʻai.

I totonu o le apa, e masani lava ona kuka le sipisi leu, e vave ona 'ai. I totonu o le oven e mafai ona e kukaina ni nai fasi vaega i le taimi e tasi, ae e le manaʻomia ona faʻamamaina, e ui lava e mafai ona fufulu muamua aʻo lei taoina. Ma o le fualaau faisua e le faʻaumatia ona uiga sili ona taua, e le tatau ona faʻatagaina e fuga. E taua ona ia tunu, a leai o le a leai se aoga mai ia te ia.

Pe a tao i totonu o le ogaumu poʻo se faila kuka foi, e tatau ona afifiina aniani ile fagu. A faʻavevela i totonu o se ogaumu vevela, e tuʻuina i totonu o se pusa vevela ma tuʻu i totonu o le microwave. O le taimi vevela i le pusa e mai i le 10 i le 15 minute, i totonu o le microwave - e le sili atu ma le 15, i le faila taofi - e le silia le afa itula. I tulaga taʻitasi, e mafai ona e tipiina le fua i le afa, ma teu i lalo le fasi pepa i lalo. E masani lava i le taimi o le tao tao, e manino le riki, auro.

Talu mai le tele o taimi, o le 'ai o aniani tao faʻatasi ma le mea e tasi e le mafai ona faʻafitia, e mafai ona e faʻapuʻupuʻuina le fua mo le kukaina o "sukalati". Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopopo se pine o le masima laulau i se tamaʻi umu ogaumu, lua teaspoons o le suāuu olive ma tao uma i se meaʻai mo le tusa o le afa itula. O lea e tumu ai pusa i le suauu ma le masima, e tatau ona fufulu ma tipi i ni vaega se 4.

Afai e te manaʻomia se vailaʻau e faʻamalo ai sikulukulima poʻo isi mea e leai se tino, i le faʻaopoopoga i aniani o tao (100 g), e aoga le aofia ai i le faʻasologa o se sui sola maloloina 50 g o le faʻaumea sapalai. Mo le faʻamalosi, e tatau ona e saunia se fusi, se pusa paʻu ma se sikafu. E mafai ona e faʻaaoga, faaopoopo atu i aniani aniani, falaoamata o saito ma le meli masani. I lenei tulaga, o vaega ia e ave i le fua faatatau o le 1: 1: 1, faʻafesoʻotaʻi ma faʻaaogaina i le vaega ua aafia o le paʻu.

O nisi taimi o le karika masani e faʻapipiʻi i aniani aniani. Ae peitai, o lenei metotia o le aveeseina o abscesses e le talafeagai mo tagata uma, talu ai o le garlic e masani ona afaina ai le paʻu e tusa ai ma mea o loʻo manaʻomia ai le suauʻu. E tusa ai ma le susu, e taua le matauina: e masani ona aliali i luga o le eleele popole.

O le mea lea, i lenei tulaga, e taua tele le le togafitia o aniani ma malolo, aua e faigata ona faʻaitiitia le faʻafitauli e aunoa ma le faʻalogo i le mafuaʻaga o ona foliga.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Faʻaaogā aniani tao i auala eseese, faʻalagolago i le ituaiga o faafitauli faʻalesoifua maloloina. O lea la, e faʻaaogaina i ni mea manua mo le faʻamaʻi manuʻa, tao i totonu o le peel. Mo le togafitiga o maʻila, o loʻo faʻaaogaina mai le sipuni mafanafana, ma tuʻuina i luga o le faʻafitauli o le paʻu pe a ma le 15-20 minute i aso uma seia oʻo ina faʻaleleia le paʻu. I nisi tulaga, e le gata na faʻaaogaina le pito i lalo o le puʻupuʻu, ae faʻapipiʻi faʻatasi ma se patch ma ufiufi i luga o le sikafu lalaga i luga.

O loʻo faʻaaogaina foi paluga e togafitia ai otaota. O le faʻaaogaina o aniani i totonu o loʻo faʻaalia i mataupu e aʻafia ai le faʻamaʻi i le tino lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taumafaina le fualaau faisua i se metered volume pe a faʻasolo saʻo le toto. A maeʻa le fatu fatu poʻo le stroke, e fautuaina e fomaʻi le 'ai masani i le' ailati. E faʻavae i luga o se faʻamaʻi faapitoa, e aina i luga o se manava leai, i le taeao po o se faʻaopoopoga i le meaai autu.

I le avea ai o se tulafono, pe a maeʻa le vaiaso o le aoga, pe o se tautala tautala poʻo se faʻamalosi, e mafai ona iloa le aafiaga. E tusa ai ma faafitauli o le toto, e mafai ona faapea o le aniani kulimi e fesoasoani e faaitiitia ai le aofaʻi ma le tele o taʻavale faʻafuaseʻi. O lenei mea e faʻamaonia e ala i iloiloga oi latou oeo lo latou soifua maloloina o lenei fualaau faisua o se faʻaopoopoga faifai pea i le meaai autu.

O se tasi o nei fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o aniani tunu mai netizens o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O faʻamanuiaga ole aniani tao i le maʻisuka

I aso nei, e tele auala e togafitia ai soʻo se ituaiga o maʻisuka. Faʻataʻitaʻiina e kamupani faʻapitoa falemaʻi le tele o oloa fou. Ae o togafitiga e le lava na o le fualaau. E taua le 'ai saʻo ma mulimuli i se meaai faapitoa. O tagata popoto na o mai ma le tele o fua masani e faʻafefete ai faʻamaʻi e ala i taumafa a tagata. O le tasi o ia meaʻai e kuka le suka.

O meatotino ma faamanuiaga o aniani

Faʻaaoga i le taimi o le faʻamaʻi e fautuaina ai soo se ituaiga o oloa. E mafai ona e faʻaaogā aniani aniani mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e pei o se ipu lona lua, faaopoopo iai i meaʻai, faia vaifofo e faavae i luga. Ae o le fualaau faisua ua kuka i totonu o le ogaumu lea e maua ai le mea pito i sili ona taua, pe o lona mafai foi ona faʻafaigofieina le kulūkose o le toto.

E mafai ona maua lenei mea e ala i le i ai o allicin, o loʻo i ai se mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic. O suʻesuʻega faʻaalia e faʻaalia uma ai le tino ma le mumū, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. Aua e te popole pe a taoina aniani o le a aveesea uma elemene aoga. Pau le mea e mou atu i le taimi o togafitiga vevela o suauu taua.

Togafitiga metotia

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fualaau faisua o se fesoasoani lelei i le tau faasaga i le maʻisuka. E mafai ona e kukaina i auala eseese. O lenei mea o le a talanoaina i sina taimi mulimuli ane. Muamua lava, e tatau ona talanoa e uiga i ni togafitiga autu se lua mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ma aniani tipi, lea e faʻaaogaina i le faitau aofaʻi:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • I le tulaga muamua, latou te aveina se siʻitiʻiti tasi, i taimi uma i le paʻu. Ma le isi, i totonu o se umu e tatau ona tao ai. Faamolemole ia matau: tao tao, ae aua le falai. E tatau ona 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao. O taimi uma e saunia ai se fualaʻau fou. E mafai ona e kuka le aniani i totonu o le microwave. O le vaitaimi o togafitiga mo lenei auala e tasi le masina.
  • O le auala lona lua e faʻavae i le sauniuni o aniani e ono. O le tutusa e tutusa lava ma le uluai kopi. E le tatau ona aveese le paʻu. Pipi i le ogaumu. A uma le kukaina, ia faʻaaoga ni aniani se lua ae leʻi fafagaina faatolu i le aso. A uma le masina o togafitiga, o le maualuga o le suka o le a toe foi i le masani ma o le a tumau pea mo le ono masina.

I se eseesega, o se fofo e pei o se teuteu o le paʻu ua atofaina. O vai inu o se vaifofo lelei mo faafitauli o le maʻisuka. O loʻo i ai i totonu o lona anotusi e tumu i le sulfur. E faigofie ona faʻavelaina:

  1. Ave le pulu ma fufulu maeʻaeʻa i le vai mafanafana
  2. Tuu i totonu o se pani, ona faʻatumu lea i le vai
  3. Aumai le fofo ile vevela ma kuka i luga ole vevela mo ni nai minute.
  4. Inu i ai le mafanafana ma le mama
  5. E mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i le lauti.

O loʻo i ai se isi auala e saunia ai sea ituaiga meaola. E mafai lava ona e sasaa atu le paʻu i le vai vevela ma tumau i totonu o se vevela. A maeʻa le valu itula, ave le tasi vaetolu o se tioata aʻo leʻi 'aʻai.

Togafitiga o le maʻisuka ma aniani aniani

O fualaau faisua ua fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e le gata i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga se fualaau faisua i se foliga o se mea tutoʻatasi ma o se vaega fesoasoani i isi mea autu.

I totonu o le sipisi tunu, o le aoga aoga e le mafai ona solia, na o manu taua e mou atu, lea e mafai ona afaina ai le mucous membrane o le manava ma le fatu. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le toʻatele o tagata gasegase o loʻo i ai faafitauli i le faʻaogaina o le maʻisuka, o lona uiga o se mea sili lea mo i latou.

I le faʻaaogaina o se fualaʻau tao tao, e mafai ona e kukaina le tele o ipu - e faalagolago lava i manatu ma mea e fiafia i ai se tagata faapitoa. E oʻo lava i siva siva i le toto maualuga o le suka.

E faʻafefea ona tao?

E tele auala e tao ai aniani.

Ina ia taoina le aniani mo togafitiga, ua fautuaina le endocrinologists e faaaoga ia metotia:

  1. Pan inu. O lenei metotia e aofia ai le tao, ae le o le falai. I lenei metotia, e faʻaaogaina ai se fualaau aina e leai ni faʻamatalaga.
  2. Fafaga i totonu o le umu. O lenei metotia e mafai ai ona e kuka ni aniani i le taimi e tasi. E tatau ona fufulu ma fufulu le fualaau aina. Faʻasalalauina le aniani atoa pe tilatila i le fagu. E mafai ona e faʻavasegaina fualaʻau mo le umu i le suāuʻu olive, siʻosiʻomaga poʻo mea manogi. Ufiufi i le afifi ma tao i luga o le vevela vevela pe tusa o le 40 minute.
  3. Fagu aisa. O le auala vave lea e kuka ai, e tusa ma le 10 minute, e fuafua i le tele o le fualaau faisua. O le taoina o le fualaau faisua atoa o le a umi se taimi. E mafai ona e taoina uma ma tosoina ina ia aua neʻi soona fafagaina le fualaau faisua.

Lisi laulau sipuni e tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso. Ma o ipu e le faʻafefe pe palu foi, e mafai ona e faʻaaogaina faisaisa, dill, pasili, basil, isi laʻau ma oloa e maua ai le tele o le tofo. E mafai ona e taoina aniani i fualaau faisua eseese, faapea foi ma iʻa e maualalo le gaʻo.

Onion taloina le vitio:

Faʻaaoga lelei

I le faʻaaogaina o aniani o le tao, e mafai ona e faia ni mea faʻalavelave e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le kulūkose.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • uʻu le sipuni tunu,
  • faʻatasi ai ma le mama mamā masini vai e faʻafefete le riki (sipuni laʻitiiti i le 200 ml o le vai),
  • taofi le faʻafefete mo se aso,
  • inu 1/3 ipu 20 minute ao lei faia se taumafataga.

E mafai ona saunia le fufulisi lapisi i luga o le uaina mumu. O le uaina e tatau ona e filifilia maualuga, masani ma e faʻamago (e aunoa ma le faaopoopo o le suka).

Ina ia saunia se sisi o le uaina o le a e manaʻomia:

  • tape le aʻa o le leek (100 kalama),
  • sasaa le uaina mūmū (1 lita),
  • faʻamalosi mo le lua vaiaso i se potu pogisa, malulu,
  • faʻaaoga pe a uma le 'aiga se tasi sipuni tele o le faʻafefete.

O le gasologa o vaevaega e sefulufitu aso i le tausaga. Aʻo leʻi faʻaogaina nei fua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia mafai ai ona faʻaleagaina. E le o fautuaina mea o luga o le oona mo faafitauli i le ate ma le manava.

Lelei teuteu o le paʻu

O le sisi kulimi lea e aofia ai le tele o le sulfur, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka. O le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai le pele o le faia lea o se teuteuga o le paʻu.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • ao mai le paʻu ma le fufulu ia
  • sasaa suavai faamama ma tuu se afi mumū,
  • mumu i luga o le afi seia oʻo ina maua se paolo malulu o le vai,
  • manaia le afaina o le broth,
  • inu le afa afa ao leʻi 'aʻai.

O sea teuteuga e mafai ona faʻaumatia e ala i le faaopoopo i le lauti poʻo le sili atu nai lo le lauti. E taua lenei mea o se vai inu atoatoa, ae o le feutagaiga a le fomaʻi e talafeagai i soo se tulaga.

Onion ipu ma mea inu ua faʻamaonia lelei i latou lava, e le gata i le faʻaitiitia o le suka o le toto, latou te faʻaitiitia foi le toto maualuga, cholesterol, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, ma faʻamalosia ai le tino puipuia. Peitai e ui lava i lea, e le mafaia e le tagata lava ia le le faapalepale po o le afaina i le fualaʻau.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, ia mautinoa ia fefautuaai se fomai aʻo leʻi faʻaaoga. O le togafitiga o le oniono e le tatau ona faʻaaogaina na o se togafitiga autu. O lona lelei lelei ua faamaonia i le na o le tuufaatasia o le togafitiga o le faamai.

O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ona kuka ai aniani ia ave?

E toaitiiti tagata e iloa o le a taofi aniani i le maʻisuka e aoga tele, aua o lenei ipu e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faaleleia ai le'onalaina.

E mafai ona e 'aiʻamea tao ma le maʻisuka ituaiga 2, e aunoa ma le fefefe i le maua o le mamafa.

O le aʻafiaga masani o le aniani i le tao tao i luga o le metabolism gaʻo e fesootaʻi ma le i ai o allicin i totonu, lea, e faaopoopo i le faʻaitiitia o le kulūkose, e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le cholesterol i le tino ma puipuia ai le faʻaalia o le tele o gasegase.

O le aniani tilo o loo taofiofia a latou meatotino, ae ui i lea, o le anotusi o le suauu taua o loo i ai, ua faaitiitia ai. Mo lenei mafuaʻaga, i lenei fomu, e sili atu ona aʻafia ma e leai se aafiaga faʻaleagaina i luga o le mucous membranes o le manava ma le fatu.

E faʻafefea ona tao le aniani i totonu o ogaumu mo le maʻisuka - o se fua ma fautuaga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

E tasi le fua lelei i le auala e tao ai aniani i totonu o le ogaumu e togafitia ai le maʻisuka:

  1. muamua e tatau ona e aveina ni nai aniani laʻititi ma tipi i ni vaega se fa faatasi ma le peel,
  2. o risati uma e tatau ona kukaina i sina sipuni o le suauu olive,
  3. masima e mafai ona faaopoopo e tofo ai i luga,
  4. i luga o le folas Layer, taoto le riki saunia ma ufiufi i se isi lona lua o pepa alumini luga,
  5. tao i totonu o le ogaumu mo le 45 minute.

E mafai foi ona e kuka lenei fualaau faisua i totonu o le microwave. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e faʻapipiʻi fualaau mamago i le: rosemary, dill, pasili, oregano, tarragon, basil.

E tele fautuaga e faʻatatau i le auala e saʻo ma saʻo le faʻaaogaina o aniani mo le maʻisuka ituaiga 2 mo togafitiga:

  1. i luga o laumei pito i fafo o lenei mea totino o loʻo i ai mea e sili ona aoga - flavonoids faʻatasi ai ma mea faʻamalosia malolosi,
  2. quercetin i le sipi faamalolosia puipui o toto toto. O le mea e lelei ai, e le faʻaumatia e togafitiga vevela. O le mafuaaga lena e aoga tele ai le 'ai o le suka sipuni i taimi uma e mafai ai,
  3. o lenei fualaau faisua i totonu o le tao tao poʻo le kuka e mafai ona faaopoopo i aano o manufasi,
  4. o le ituaiga sili ona aoga o lenei oloa e mumu. Ma a uma ona oo mai o le auro ma le paʻe masani.

O mea sili ona aoga o aniani e mafai ona faʻaaoga e ala i le saunia o se teuteuga o le paʻu. O lenei vai inu malosi ua leva ona faavaeina e avea o se faʻasolosolo mo le maʻisuka.

Mo se teuteuga o le sauniuniga, e tatau ona saunia le paʻu o le fualaʻau e pei ona taua i lalo: fufulu mama ma fufulu mo le 20 minute. E taua le maitauina o aniani ma lenei maʻi o le endocrine i foliga o se teuteuga atonu e suitulaga i le lauti masani.

Onionu tao ma le rosemary

E mafai foi ona e saunia ni faʻalavelave faʻavavega mo le maʻisuka ma ona aʻafiaga. Ina ia faia lenei mea, tao le aniani muamua. E tatau ona tuu i totonu o se fagu ma sasaa vai inu, lea e mafanafana i le vevela vevela.

E tatau ona tu mo le 24 itula i le pusaaisa - o le tele lea o taimi manaʻomia e maua ai se paluga maloloina. E tatau ona e inuina 100 ml 20 minute ao leʻi faia se taumafataga saʻo. E fautuaina e faaopoopo ni nai mataua o le vineta i tagata taʻitasi. O le togafitiga ma lenei meafaigaluega e tusa ma le 20 aso.

E fautuaina le saunia o se kulimi faʻafefiloi faapitoa mo le togafitiga.

E taua le iloa e mafai ona faʻaaogaina e tagata matutua. Mo le kukaina, e tatau ona e ave le 100 g fualaau faisua ma lua lita o le uaina mumu.

E tatau ona ave pe a uma le faʻasolosolo ona tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. E tatau ona e inu se sipuni se tasi pe a uma ona 'ai. O le togafitiga e tasi le masina.

I le neuropathy o le maʻisuka, talu ai ona o le le taofiofia o le toto ma le tele o le faaleagaina o aʻafiaga o le namu, ua foliga mai e matua faigata lava ona faʻamalolo ma mafai ona oʻo i siama.

O le faʻaaogaina o aniani kulumu e fesoasoani i manuʻa faʻamalolo. Ina ia faʻavavevaveina le faagasologa, e tatau ona faʻaaoga le fualaau kuka taofi i lalo ole laei mo ni nai itula.

Kuka

E faigata ona faʻaleʻaleʻaleʻa le faʻaaogaina o aniani i pusa tao mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae o le 'ai i aso uma e mafai ona e le fiafia. Ina ia aua neʻi faʻalavelave le togafitiga ma faʻavasegaina le lisi o meaʻai, e tele suʻega i le auala e tao ai aniani i totonu o le ogaumu poʻo le microwave mo togafitiga o le maʻisuka. O lenei metotia o le kukaina o lenei fualaau faisua e sili ona lauiloa i le tele o le maʻisuka. O le a e manaʻomia:

  • 6 aniani
  • Ni masima
  • Laʻau o le suauʻu (2-3 laulau punotisi)
  • Faʻafeiloaʻi pepa

Muamua, tilo le fualaau faisua. O le isi, tipi le siʻusiʻusi i ni vaega se fa, masima ma faʻafefiloi ma le suauu. Faʻamau le pepa i luga o se pepa tao ma taofi le siʻi. Faʻamau se isi apa o foila i luga. Kuki i totonu o se ogaumu aasa mo le 30 minute. O lenei fua e talafeagai lelei mo le taoina o aniani i totonu o le microwave. Ina ia faia lenei mea, ia seti le malosiaga aupito maualuga i le masini ma kuka mo le 10 minute.

Mai aniani, o se mea aoga aoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga e maua mai. Ina ia saunia, e te manaʻomia ni nai aniani laʻititi. Faʻasa i totonu o le ogaumu e aunoa ma le aveeseina o suʻu. A maeʻa lena, oti le fualaau faisua i ni fasi vaega ma sasaa i totonu o se koneteina tioata. Ma le isi, sasaʻa suamalie, ae vai inu. Faʻailoa le vaifofo e maua ai, ona faʻavevela lea mo le 24 itula. Faaaoga le 20 minute ao lei faia ni taumafataga i ni vaega laiti. E mafai ona e faʻaopoopo se sipuni sipuni o le vineta. Togafitiga ma lenei siakiina e faia mo le sefululima aso.

Vitio aoga

E faʻafefea ona tao le aniani i totonu o le microwave mo le maʻisuka:

Mai lenei tusiga, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le tele o aogā o aniani pati mo le tino suka.E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina fou mo salakeke. E ui lava i lea, e le tatau i se tasi ona mafaufau ia te ia lava e aunoa ma le talanoa i se tagata tomai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona matua faaleagaina ai le soifua maloloina. O le fomaʻi o le a saʻo ona fuafua pe e mafai ona e 'ai i aniani i lau mataupu pe leai.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le aniani le aniani o se tasi lea o togafiti e sili ona lauiloa ma aoga e tetee atu i faʻamaʻi 'inoʻino - o maʻi tigaina e tupu i luga o le paʻu.

E faapefea ona aoga? I lalo ole a tatou iloiloina auiliili le togafitiga o furunculosis ma aniani aniani.

O le: pe faapefea ona kuka ma faʻaaogaina. E le gata i lea, o le a tatou talanoa e uiga i faʻasalaga ma aʻafiaga o le faʻaoga o lenei fofo.

E faapefea ona aoga mo togafitiga?

E ala i le faʻaaogaina o aniani aniani i le togafitiga o faʻamaʻi, e mafai ona ausia le tele o aʻafiaga:

  • O le maʻi vevela e vave faʻavavevave ma sili atu le faʻavaveina o le suiga mai le amataga o le atinaʻe e tau ai.
  • O le sipisi tunu e mafai ona taofia faʻamaʻi ma e le faatagaina ai i latou e salalau atu i isi vaega o le paʻu, lea e aloese ai le atinaʻeina o faʻafitauli.
  • O le aniana tiʻetiʻe na faʻalavelaveina le atinaʻeina o le tele o le furunculosis, ma e le faatagaina ai foci o loʻo i ai nei e fusia i totonu o le karbuncle.

Togafitiga o abscesses ma aniani ua sili atu ona lelei i le tuufaatasiga ma isi ituaiga togafitiga. O le mumu o le paʻu e mafai ona sili atu i le vaiaso ma i le taimi lava e mafua ai le tele o faʻafitauli, e ala i le faʻaaogaina o se togafitiga faʻamalolo i le mala, o le ae fesoasoani e faʻavave le tulei o le tulei ma faʻaitiitia le vevela, faʻamalosia oe e suʻe se nofoaga matautia, e matua le mafai, talu ai o loʻo i ai se lamatiaga tele .

Ae peitai, afai o le furunculosis e faasolosolo le alualu i luma, e tatau lava ona e faafesootai se fomai!

E faʻafefea ona kuka?

O iinei e mafai ona e maua ai nisi o fualaau mo aniani gaʻo mai maila. E mafai foi ona e faitau i le auala e togafitia ai le faʻala.

I le suesueina o le tuufaatasiga o le tele o vailaau faʻapitoa mo le togafitiga o faʻamaʻi, e mafai ona e vaʻaia e masani lava ona latou aofia ai lenei mea, aʻo masani ai gaʻo tunu ua kuka e tusa ma le mea e tasi, e aofia ai:

  1. E tatau ona fufulu le ulu o le sipi ma tipi i ni vaega se lua.
  2. O afa taitasi e tatau ona taoto i lalo i se lau i luga o se apa malogo.
  3. Mo le 5-7 minute, e tatau ona tuʻu le apa i aniani i totonu o se ogaumu o loʻo muaʻi faʻamamaina i le vevela o le 180-200C (e mafai foi ona e faʻaaogaina se ufiufi masani po o se microwave).

A uma ona kuka kuka E mafai ona e amata togafitiga faʻaaoga se tasi o metotia e tolu:

  1. E tatau ona oloti le sipisi tunu i le setete o le paʻu ma faʻafefiloi ma le fasimoli a le fale muamua i le fua o le 2: 1, pe a maeʻa ona faia lea o le masini e mafua ai se mea. O le faʻamalosi sauniuni e faʻaaoga i le taulaʻi o le maʻi ma faʻapipiʻi i le lipine tape, ona afifiina lea i luga ma se sikafu ma faia mo le lua itula.
  2. Mo le auala lona lua, e tatau ona kuka ai le fagu mai iʻamea tao, meli ma le falaoamata, ma faʻafefiloi, ave mea uma i vaega tutusa. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi i le faʻapipiʻi, ufiufi i luga o le filo le fusi poʻo le fusi mai luga, ona afifi lea i se sikafu ma taofi mo le lua itula.
  3. Ole metotia lona tolu o le kukaina o kulimi mai vaega tutusa o le aniani tao ma le kalama fou, lea e faʻaaogaina i le tootoo ma ufiufi i se paʻu lima, ona ufiufi lea i se sikafu ma faia mo le lua itula.

Mo le togafitiga o maʻi, e le tatau ona mulimuli i fuaitau o loʻo i luga, aua o lenei mea e faigofie lava ona faʻapipiʻi le sipisi tunu ma se fasi pepa i le toesefaʻapipiʻiina i le lipine tape ma afifi i se sikafu. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i totonu o le lua itula, e sui ai taimi taʻitasi ma se pulu fou.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea, ina ia puipuia le salalau atu o siama i le paʻu o paʻu, e tatau ona matau tulafono masani o le tumama, mo le mea lea e tatau ona fufulu fufulu ou lima i vailaʻau faʻasaina ma aua nei paʻi atu i se mea faitino pe a uma ona fai le toso.

O lenei ua e iloa le kukaina o aniani mo le togafitia o maʻi.

E i ai ni faʻailoga ma aʻafiaga itu?

O isi vailaʻau e saunia mai aniani e mafai ona faʻaogaina ma le saogalemu i togafitiga o gasegase, oe matutua ma tamaiti. E leai se faʻailoga mo fafine maʻitaga, talu ai o lenei mea totino i lona faiga na faia e le afaina ai aʻafiaga.

E sili ona taua le faʻamaopoopoina o le sipuni mai faʻamaʻi vavalalata ma soʻo se isi togafitiga. Ae peitai, e seasea lava ona i ai i se tagata maʻi se tali leaga i le sipisi pe afai o le paʻu e sili atu ona maaleale ma o loo i ai se tali atu.

E faʻasaina le tuulafoaʻiina e le tagata lava ia o siama poʻo le tuiina foi!

Soʻo se tagata na feagai ma le faʻafitauli o le furunculosis e tatau ona malamalama o loʻo i ai se faʻafitauli lelei i le galuega a lona tino, muamua e tatau ona totogi le taulaʻi i le setete o le polokalama puipuia. E taua tele le le amataina o le maʻi i se taimi vave, ae manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa o le a faia se suʻega o le tino ma fautuaina le autu o isi gaioiga talafeagai.

Le leai o togafitiga talafeagai, faʻapea foʻi ma le faʻaumatiaina o mafuaʻaga o furunculosis i le lumanaʻi, o le a taʻitaʻia ai i ni faʻafitauli eseese. E tatau ona iloa o aniani e tunu, pei o isi auala e togafitia ai maʻi, faʻaaogaina na o le alo ese, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona latou faʻaaogaina le mafuaaga autu o le maʻi. O lenei ua e iloa le kukaina o aniani ia togafiti le laulaʻau.

O le aniana le tilotilo o le a fesoasoani ai i le afaina.

Sat, 06/02/2012 - 19:58 Talanoaga: 4

O se mea vevela o se mumū mumū o le pulufulu lauulu ma tisoa o loʻo siomia ai. E foliga mai o se mea e tupu mai i le paʻu o le paʻu, o le maalili, ma le faʻaleagaina o le tino.

A maeʻa le 5-7 aso, ona fai lea o fomaʻi. O lenei faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma fiva ma malaise. O pulu e foliga mai i foliga e matautia.

O se mea vevela e mafai ona faʻamālōlōina i se fua masani a tagata. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le aniani, lea e tatau ona tao. Otioti le siʻi i le afa ma tuu le tipi e faapipii i le afaina. Afai e mafai, suia le laei ile 2-3 itula.

O lenei fua o le a fesoasoani e faʻasaʻo le pusa. O se auala sili ona lelei, lelei ma saogalemu. O loʻu aiga na togafitia i lenei metotia ma fai mai e aoga tele.

O le taimi lava e amata ai ona toso le maʻi, e tatau ona vave faʻaaoga.

lesya13Sat, 06/02/2012 - 20: 32Helps

Sa i ai se masini tele i totonu o loʻu fata. Onionu tao i totonu o le microwave ma tuu i le po i le nofoaga tiga. Na ou faia lenei mea mo le 2 aso, o le taunuuga - na pasia le afaina.

LesikSat, 02/06/2012 - 20:31

Fua: Charlotte ma apu i totonu o le ogaumu. auala e kuka ai le charlotte i apu

O a matou mea e foliga mai e faigofie tele, o loʻo i ai se numera tele o aoga aoga. O se siʻosiʻamea faigofie e mafai ona faʻaumatia se fao. Ma o aniani foi latou te faia le faʻapalapalaina!

O se fua lelei tele, o le natura e le sili atu le leaga nai lo fualaau faasaina. O le metotia e aoga tele - Sa ou taumafai lava ia te aʻu. A o faagasolo le po, e mafai ona vevela ma vevela le afaina. E na o le anisi e manaʻomia muamua lava ona tunu, atonu ona e mafai e le anu ona tupu se mu.

O le microwave ua maua ai se faaaloalo tatau i totonu o le au talimalo. O meaai e kukaina i totonu vave ma faigofie. E le manaʻomia le mataʻituina pea o le faiga o kuka. O se taunuuga, o ipu e manaia ma maloloina. E mafai foʻi ona faʻavelaina fualaʻau ile microwave.

Mo se faataitaiga, aniani. O le tele o ipu mai ai e eseese. O nisi nei.

Laʻau gaosi susu

E tatau ona e ave 4 aniani (nonpeled), tuu i totonu o se pani ua fuafua mo se microwave, ma tao i le mana atoatoa mo le 8 minute. Aʻo kuka le ipu, ave 3 tbsp. l lapisi, lea e tatau ona muai vaʻaia ma nutimomoia.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi ia fatu i le 2 cloves o le kalaka na pasia e ala i se 'au lomitusi, faʻamaʻaʻaina cilantro (ia tofo). O le faʻafefiloi e faʻaigoaina i le 2.5 tbsp. l vai. Faʻaopopo le pepa pepa (lanuuliuli poʻo le mumu), masima.

A maeʻa aniani i totonu o le microwave sauniuni, tilotilo, faaopoopo le saumalie i luga. E mafai ona e taumafai.

Eleni Eleni

O le a ave le 1 kg o aniani lanumeamata. Sa matou tipiina i ni vaega (pe tusa ma le 1 cm). Tuu i totonu o le apa. Ave laʻau o seleni, ia tipi i luga o se fatu laumei, faʻaopopo i le riki.

E le gata i lea, tatou te tuu 2 tbsp. l fuālaʻau manogi, 6 peas o le pepa uliuli, le 0.5 laisa, le sua o le lemon (togi mai le lua lemoni), o se pine o le coriander ma le aofaiga o thyme, masima, 3 tbsp. l vai vevela Matou te tapuni le pani ma se tapuni ma tuu i totonu o le microwave mo le 10 minute. i le malosi o le malosi. A o kuka, faʻafefiloi le paluga faʻalua.

Faʻaliliu le falaoa maeʻa. Matou te tufatufaina atu le falaoa papaʻe.

Farani fagu

Mo lana tapenapenaga, o aniani (8 aniani) e leʻi faʻafefeteina. Fufulu 'aniani, tuʻu i totonu o se papaʻu papaʻu, i luga ole pito i lalo o le suavai poʻo le faʻafefete, tuʻu i totonu o le ogaumu mumu umukuka mo le 15 minute. O se taunuuga aniani i totonu o le microwave liliu lemu. Ua mama, mago.

Uluaʻi faʻamamaina pata, pepa, faʻapipiʻi masima.

O aniani e gaosia ai microwave

Gourmets moni e fiafia i aniani aniani, lea e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i salakeke, itu ipu, ipu o aano o manufasi. Mo lenei faamoemoe, e sili atu ona lelei le faʻaaoga o vailaʻau suamalie.

I totonu o le ogaumu vevela, e vave ona kukaina aʻi aniani. Muamua, tilotilo aniani (500 g), tipi i ni mama manifinifi, tuu i totonu o se umu umu umu. Sasaa vai (420 ml) e ufiufi ai le aniani, faaopoopo le masima i le aofaiga o le 1.5 tsp, vinisini (9%) - 6.5 tbsp. l Matou te tuʻu uma nei mo le 10 minute. i le ogaumu eletise e maualuga le eletise.

A maeʻa le taimi e kuka ai, matou te faʻaliliu vave le aniani i totonu o se meaʻai. Mea uma, ua saunia le ipu. Ina ia tofo i le riki o sasaa mai i le suauu mata.

E sili atu le manaia.

Vaiaso: 6 416

E masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka mo le faʻaleagaina o le aano o aniani. E iloa o aniani o loʻo i ai le tele o mea aoga e maua ai se togafitiga faʻapitoa i le tino. O lenei oloa e le faʻaumatia ona meatotino e oʻo lava i taimi o togafitiga vevela - kuka poʻo le taoina.

Faʻaaoga mea aoga o togafitiga faʻatoʻaga

O eleni o se punavai o meaʻai, e tusa lava po o le a le auala e saunia ai, ae ui i lea, o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga se fualaau faisua tao. O le mea autu o le faʻaitiitia ma le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. O mea aoga i le aniani o le sulfur, lea e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas, pe a oʻo mai i totonu o le tino, e faateleina le gaioiga o meaʻai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se fualaau faisua i soʻo se ituaiga e mafai ona 'ai i le le faʻatapulaʻaina, talu ai e le afaina ai le tino.O le toʻatele o tagata e talitonu i le taimi o le vevela o togafitiga, o le a leai se mea e faʻamalolo ai, ae e le o lea. O loʻo faʻamautuina atoa sei vagana ai suauu e tatau ai, lea e faʻaalu ai le uila i le taimi o kuka.

Palu fualaau suamalie suamalie

A maeʻa ona togafitia le maʻisuka i lenei fualaau faisua, tao i totonu o le ogaumu, e mafai ona e faatumauina le maualuga o le suka i le toto i le 'aiina o se mea masani i aso uma. E le faigofie tele, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o fualaau mo le maʻisuka, lea o le a faʻavasegaina ai le lisi o le maʻi ma maua ai le lelei. O le fua mo le sauniaina o le sipisi o le suka o le maʻisuka ua sili ona lauiloa ma masani ona faʻaaogaina. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

O mea faʻamalolo o aniani ua lauiloa talu mai aso anamua, e pei ona molimauina e le tala tuai: "Oona mai maʻi e fitu." Ua iloa e saienitisi o aso nei e faapea i lalo o le faatosinaga o mea taua e maua ai aniani, pathogenic ma putrefactive bacteria, protozooa (trichomonads, ciliates, amoeba) oti.

O le mea lea, afai o le suavai ua vaivai, mo se faataitaiga, i le taimi o se malaga, ona faʻaaogaina lea o le anisi i ni fasipepa, e mafai ona e fufuluina soʻo se susu, ma, a uma ona tatu se fasi sipisi mo le tolu minute, e mafai ona e faia e aunoa ma le tosotoso. O le mea lea mo le togafitiga o se paʻu o le paʻu (olani), o se tasi lea o maʻi masani o le purulenti, faʻaaogaina auala eseese o le nuʻu, o le tasi o ia mea ua aloaia o le togafitiga o se vevela ma aniani.

Taunuuga Atoatoa Taunuuga

Ina ia mafai e le aisa ona saofagā i le televave o le matu o le fao ma ia toso mai ai, e tatau ona saunia lelei le pulou mo le faʻaaogaina. E tele auala e tao ai aniani:

  • Otioti le siʻi i le afa. I se mea e vevela mago, tuʻu le afa i lalo. Ufiufi ma tuu i luga mo le 10 minute i luga o le vevela vevela (mafai ona i totonu o le ogaumu), ona faapipii lea o le sipuni tao i le vevela. Sili faia se fusi faʻafefiloi (sikafu, sikafu). A maeʻa ni nai itula, faʻapipiʻi le afa o le riki. Faʻafei le afa o le siva e tusa ai ma le auala muamua, ona faʻasese lea o le siʻi i totonu o papatusi. Aveese le ata mai le ipu ma faapipii i le afaina ma le itu mama. Sui le aniani pe a faapipiiina i luga se pusa uamea.

O le aniana tila e faʻaaoga i auala eseese:

  • O gaʻo (tao tao) e mafai ona tipiina i totonu o le paluga, lea e faʻaopopo ai le faʻasolosolo tagamea poʻo le gaogao galo. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina i le vevela ma faʻamautinoa i se fusi. Taofi le vevela mafanafana. Mai le sisiu tunu, ia saunia falala ma faʻafefiloi ma le sipuni se tasi (sipuni) o falaoamata ma le sipuni se tasi (sipuni) o le meli. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i lalo o se fusi i luga o se afaina seʻia oʻo ina vevela ma tulei lau.

O togafitiga o se vevela ma aniani e mafai foi ona faia e faaaoga ai aniani fou, e aofia ai:

  • Tasi le tasi le sipisi ma faʻafefiloi ma le afa o le sipuniti o le sukalandland maroke. Faʻaaogisa manu i lalo ole laei i le faʻapipiʻi. Faʻafefiloi le fagu mai aniani fou ma le gaʻo gaʻo (20 gr.) Ma faʻapipiʻi i le vevela, lea o le a faʻavaveina lona matuuga. Tasi le tasi pateta, tasi le siʻi ma ni apalaʻau se lua o le kalaka i luga o se fatu, faʻafefiloi. Faaaoga le masini e mafua ai i le vevela ma faʻapipiʻi i se fusi, lea e tatau ona suia faalua i le aso. Liligi le laʻau o le sage (20 g.) Ma le isi leisi, tipi i totonu o mama, ma le tasi ipu vai (kuka). Tuu mea uma i le afi. A maeʻa ni nai minute, ona togi lea o aniani ma le sage i totonu o se falala, faʻafefiloi, ona faʻaopopo lea i le vevela vevela. O lenei faiga e fautuaina ina ia toe faia faalua i le aso.

Aua neʻi galo e tatau ona e togafitia le nofoaga mumū ma le hydrogen peroxyide i le taimi o laei taʻitasi.

Onion Treatment Treatment - Fesili ma Tali

Mo fesili uma ma fautuaga i luga o le poloketi, faʻafesoʻotaʻi i matou e ala i le tali mai faʻafesoʻotaʻi poʻo e-mail [email protected] Matou te togafitia i aʻau aniani. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le mama. E pei o le bronchitis ma le niumonia.

Mo le niumonia, o aniani gaʻo ua fautuaina faapitoa mo tamaiti. I nei tulaga, e faʻaaogaina ie afifi. O le aniani ua tunu i totonu o le ogaumu, e susulu lemu ma ua tipi i le afa.

Ona faʻaaogaina lea i totonu o le fua i le paʻu, e pei o le vaʻaiga o le sinapi. E le pei o laulati vaʻaiga, e mafai ona tuu aniani i le fatu ma le po atoa.

Togafitiga o faʻamalaʻau ma aniani

O le aniani tila e faʻaaogaina foi, pe a mafai, i le faiga o suppurative paʻu. E pei o suauʻu ma sikeri. I nei faʻamaʻi, gaʻo aniani e faʻavaveina ai le matua o le alo ma fesoasoani i le faʻavavevave o le aveeseina o le gaʻo mai ia i latou.

O le sipisi tunu ua tipiina i le afa, ma o le afa atoa e faʻaaogaina i le mea tiga.

Togafitiga o le Cancer i le Ono Soup

O luga o le kulimi oona i lona fatuga o loʻo i ai ni vailaʻau anthocyanin.O nei vailaʻau ei ai le malosi e faʻaleleia ai le tino, ma faʻaleleia ai le matua o lela mumu.

E le gata i lea, e leai se malosi tele, ae o le tetee pea i le kanesa, o le mea lea, mo tagata mamaʻi o le kanesa, e 'ai ai le kuka o le sipuni. Onion soup. O se sipisi laititi-siʻosiʻomaga, faʻatasi ma le paʻu, e sasaa mai i le ipu e tasi o le vai, kuka i lalo o le tapuni seia maeʻa.

Ona tosoina lea o le riki, solo i totonu o se sieve ma faamamaina i le sasisi sipuni i le tele o se ipu malamalama. O le sou e 'ai mai nai sipuni i se ipu tioata i le taimi.

O le maʻi suka - togafitiga ma togafitiga faʻa-tagata

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e fautuaina e ave gray gray gray , sinapi, sinapi (vai pepa), aulaʻau, yarrow, wormwood, Sophora Japanese, hawk. O le oona o nei laau e puipuia ai le maʻisuka, gaʻo, ma le maʻi cardiovascular. Ae o fualaau vevela e tatau ona faʻaumatia ma le faʻaeteete, sina mea laʻitiiti. ma ua fautuaina e ave ma le maʻisuka, ona o lo o aofia ai le tiga, faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

  • Elecampane tea: 1 o aʻa nutimomoia o le elecampane i totonu o se ipu vai inu. Inu pei o le lauti ao leʻi alu i le moega.Tea mai calamus (tatarnik): 1g. sulu o le kasasina paʻu i totonu o se ipu vai inu. Inu pei o le lauti ao leʻi alu i le moega.Faʻasalaga ma faʻalavelave o le maʻisuka, o le faʻaogaina lea e faʻaaogaina: faʻafefiloi i vaega tutusa lapisi lapopoa, vao vao ma vao vao. I le afiafi, tuʻu i totonu o le vevela 3 tbsp. paluga ma sasaa atu ipu e tolu o vai inu. Taʻu i le taeao. Inu 4 p. i le aso mo le afa itula ao le i taumafa (o lona uiga, o le mea na saunia e tatau ona inu i le aso, vaevaeina i le 4 atopa). suamalie mai laʻau, falaoa, fafie ma fasi pepa - O mea autu nei mo lenei sua. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo, ma, ma. E mafai ona e aoina nei laau mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le autumn. Ia fufulu lelei ia laau, lafo i luga o se sieve e tioata ai le vai, tusi i totonu o se fai meaʻai. Faʻaaogā le kulimi, faʻafefete le sua mai le mea e maua mai ai. Inu le mea inu, inu sina vai inu, afa afa 2-3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. I le tolu masina o le mafanafana, o le toto toto e faʻamaonia. Aua le togi ese le suauʻu, e mafai ona faʻamago ma faʻaaogaina i le taumalulu.O le suasusu. 1 tbsp fualaau laʻau o vine, ma laulaau tuʻu i totonu o se fagu ma sasaa 200g. vai, faʻapipiʻi ma vevela ile vevela vevela mo le 10 minute. Faʻamalosi mo se itula i lalo o le tapuni e leai ni faʻamaʻi, ona aʻafia ai lea. E tatau ona teu i le mea pogisa. E tatau ona e inu i le aso. O le togafitiga e 10-30 aso. O aso uma e te manaʻomia e kuka ai se susu. A maeʻa le togafitiga autu, ia faia togafitiga puipui faʻatasi ma lenei teuteuga ina ia faʻamaonia ai le maualuga o le suka.O le suasusu. 1 tbsp laulaau laʻau ile 200 g vai inu, aumai i se vevela, ona tape loa lea. Faʻaauau le 2 itula, ona faʻavaivai ai lea. Ave faʻalua afa tioata 2 taimi i le aso.Ofe ofe. Liligi le afa o ipu oona ma se lita o susu susu, pupu. Inu le afa o ipu o le maʻisuka aʻo leʻi 'ai.Lemon togafitiga.2 tbsp 'ologogogogo pe faʻapipiʻi le lamon (laʻau o lemon) ma le peel o le 1 lemoni i totonu o se saulaʻau e sasaa atu i le 0.5 l. fufulu vai, aumai i se vevela, ona malulu. Inu 1/2 ipu faʻatolu i le aso afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e te le lava e inu i lenei mea vevela vevela, e mafai ona e 'aina le afa o lemoni ma le 4%. se aso ao le i taumafa. O togafitiga o le pata e masani ai le toto toto ma le mamafa. o lenei fua mo tagata mamaʻi ma gastritis ma maualuga maualuga.Lisi le sipuni. I le maʻisuka, o aniani o le a fesoasoani e maualalo le suka i le toto. Faʻafei le sipuni tipi i le microwave mo le 3-5 minute (fuafua i le lapoa) poʻo le ogaumu mo le umi. O le aniani o le a vaivai, o le manogi ma le oona o le a mou atu. E tatau ona e 'aina 1 ituaiga pulu i le aso, i soo se taimi. A maeʻa ona pa'ū le suka i le tino, e mafai ona e 'ai ni aniani tao mo le 1 vaiaso i le 2 masina. Fresh Red Beet Juice inu vai suka i le kuata kuata 4 taimi i le aso.Taumafa keke. O le vailaʻau o loʻo i totonu o le kekone ua liua i le amino acids, o loʻo i ai se aoga aoga i le fatu, totoga ma le tino, ma e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia mai le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, ma e fesoasoani foi e aveese le amonia ma isi mea oona mai le tino.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻatulagaga lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le taua o le faʻaaogaina o aniani tao i le taumafa o le maʻisuka maʻi e manino lava. Ae ui i lea, e taua le maitauina ao lei faia se togafitiga masani, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi. O loʻo i ai se avanoa e le mafai ai e tagata taitoatasi ona faʻalepale. E tusa lava pe e te 'ai i aniani e aunoa ma ni aʻafiaga. O le tino o se tagata maʻi e mafai ona toe fausiaina ma mafua ai ni tali fou i oloa o aso uma. Ia iloa o le faʻaaogaina o aniani kulimi mo le maʻisuka e faʻaseseina i tagata o loʻo i ai faʻafitauli ate ma maʻi gastrointestinal. Afai e le afaina oe ma faʻatagaina, ia mautinoa ia aofia ai aniani i meaʻai. Togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka mai na fua faatatau o le a na o le faatelevaveina. O lou soifua maloloina e na o ou lima.

Fetufaai ma uo:

Tulunua aniani mai paʻu

O le aniani e laveaʻi mai maʻi e fitu, latou te fai mai ai. O le mea moni, o aniani o loʻo tuʻufaʻatasia ma isi mea e fesoasoani i le tale. sinusitis. afaina o le au. ma gaʻo aniani ua manatu o le vaifofo pito sili ona aoga mo maʻi vevela.

O le sui mafuaʻaga o furunculosis o le staphylococcus. Faʻaleagaina o le paʻu, soona inu tele, faʻaleagaina o meaʻai faʻamaʻi, faʻafitauli o le tino, vaivaiga vaivai - o mea uma o loʻo taʻua i luga ua manatu lelei o se mea e sili ona lelei mo le faʻaalia o se maʻi vevela. O lenei mumū mumū e foliga mai e tupu i le nofoaga sili ona le toʻa ma e tele ni lagona le fiafia ma tiga. Ae paga lea, seia oʻo ina matua le maʻi, o mea uma o loʻo i le malosi o le maʻi e na o le faʻafaigofieina o le faʻasalaga. Ma o le mafuaʻaga lenei e faʻaaogaina ai aniani.

Auala e faʻaaoga ai aniani kulumu mo le fulufulu

Le auala sili ona faigofie. Faʻapipiʻi le afa o aniani tunu i le vevela. Faʻapipiʻi ma se faʻamau faʻamau ma afifi i se sikafu mafanafana. A maeʻa ni nai itula, sui le pusa i le fou.

E le mafai ona e faʻaaogaina le afa o le sipuni tunu, ae o lona ipu. Ina ia faia lenei mea, aveese ia mea mumu mai le siʻi, ia vaevaeina i papatusi ma aveese le ata vevela. Faapipii le itu mama i le afaina. A maeʻa sina taimi, e tatau ona suia le ipu faʻaaoga i se mea fou.

Tuua Lau Faamatalaga