E tatau ona tatou tuʻuina atu glucometers e aunoa ma se totogi?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e manaʻomia e vailaau o le endocrinologists fualaau taugata ma togafitiga eseese. Talu ai ona o le malosi tele o tulaga, o le setete o loo faia ni metotia eseese e lagolago ai tagata mamaʻi. Faʻapitoa mo maʻisuka e faʻatagaina oe e maua vailaʻau tatau, faʻapea foi togafitiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi. E le o tagata uma e gasegase ua logoina e uiga i le avanoa e mauaina ai le saogalemu lautele.

E i ai tagata maʻisuka e agavaa mo faamanuiaga? E tatau ona resitala le le atoatoa e talia ai? Seʻio tatou talanoa atili i lenei mea.

O a faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O le tulaga o le maʻisuka i Rusia o se mataupu e finau ai, lea e seasea taʻua i le aufaasālalau ma i se taimi atofaina ma se endocrinologist.

Ae ui i lea, soo se maʻi, e tusa lava po o le a le ogaoga o le faʻamaʻi, o lona ituaiga, poʻo le i ai o le le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga mo le maʻisuka.

E aofia ai:

Ina ia faia suʻesuʻega i le nofoaga tutotonu, o le tagata maʻi e tuusaunoa mai suʻesuʻega poo le galue i le faiga ua faʻamatalaina e le tulafono mo se vaitaimi atofaina. I le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o le ate ma le thyroid gland, o le maʻisuka e mafai ona maua se faʻamatalaga i le siamaina o le tino, system cardiovascular system, ma totoga o faʻaaliga.

O le asiasi atu i tagata tomai faapitoa ma le faia o suʻega e leai se totogi mo le tagata maʻi, ma o le a tuʻuina atu iuga uma i lana fomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga o le nofoaga tutotonu o le diagnostics o le Endocrinology Center o le Medical Academy i Moscow, o loʻo i totonu o le metro station Akademicheskaya.

I le faaopoopo atu i nei lagolagosua agafesootai, o tagata gasegase e agavaa i faamanuiaga faaopoopo, o lona natura e faalagolago i ituaiga o faamaʻi ma lona mamafa.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1

O se faʻalavelave faʻapitoa (fomaʻi) o le lagolago faafomaʻi na atiaʻe mo tagata e faalagolago i le insulin, e aofia ai:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo tui, fua o le suka ma isi taualumaga.

Ae peitai, i le 2014, o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Nu. 582, na faamaonia ai le "Tulaga faataatia mo le tuuina atu o fesoasoani i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka," i luga o se mataupu i fafo atu, na faaalia e le Vaegaau a le Rusia e feteenai ma tulafono talafeagai, aemaise lava Art. 37 o le Tulafono Tele a le Setete o Novema 21, 2011 Nu. 323-ФЗ "I luga o le Faavae o le Soifua Maloloina o Tagata I le Malo o Rusia". O le faaiuga a le Vaegaau o le Malo o Rusia na faailoa mai ai o le tulaga o togafitiga faafomai e atiae e tusa ai ma le nomenclature o auaunaga faafomai ma e aofia ai le tele o faailoilo o le taimi o aiaiga ma taimi o le faaaogaina. O lona uiga, afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia, mo faʻamatalaga faafomaʻi (taua), o se numera o suʻega suʻega, ona tatau lea ona tuʻuina atu i le numera manaʻomia.

Ae ui i lea, e taua le matauina o le taimi nei e le o atagia i totonu o le tulafono. E masani ona faʻaaoga e tagata ofisa le lelei ma tagata faigaluega o falemaʻi tausi, auaunaga faʻapitoa, ma le teena o tagatanuu e faʻatino a latou aia tatau. Aemaise lava, o le tulaga maualuga a le feterale ua i ai nei mo le tuuina atu o le tausiga o le toto mo le maʻisuka o le insulin-o loo tumau pea i totonu o le tele o itulagi ona o le faaopoopoina o nei tulaga i totonu o vaega faaletulafono faaletulafono, lea e leai se tasi na faalēaogāina i le faamasinoga poo le pulega. O le mea lea o le tele o faigata i le faʻamalamalama moni o aia a tagatanuu.

O tagata maʻi e le mafai ona faʻafitia le faʻamaʻi na oi latou lava e mafai ona faʻalagolago i le fesoasoani a se tagata faigaluega lautele. O lana galuega o le auauna atu i le tagata maʻi i le fale.

E masani lava, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa, o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le aia i faamanuiaga uma e avanoa mo lenei tulaga.

E te manaʻomia fautuaga faufautua i lenei mea? Faamatala lou faafitauli ma o le a vave ona faʻafesoʻotaʻi oe e loia.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Tisuka

Aʻo le maʻisuka e le o le inisalini, o isi tulafono e faʻaaogaina ia i latou. Aemaise lava, o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Matagaluega o Leipa ma le Atinaʻeina o Agafesootai o le 11.12.2007 N 748 I luga o le faamaoniga o le tulaga o togafitiga faafomaʻi mo tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago ile maʻisuka. E tusa ai ma lenei pepa, o le fuainumera o numera o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose o le toto e 180. i le tausaga, nila e tuiina ai peni tui - 110 pcs. i le tausaga, faʻapea foʻi le 2 peni tui mo le puleaina o inisalini (tuʻuina muamua pe afai e leai ni penisini mo le suʻeina o le inisalini ma mo le suia i le tasi taimi i le 2 tausaga).

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamanuiaga nei ua tuʻuina atu:

  1. Faʻamālōlōina i togafitiga faʻamalolo. O tagata e mulimuli i le Endocrinologist e mafai ona faalagolago i le toe faʻaleleia o agafesootai. O le mea lea, o tagata gasegase e maua le avanoa e aoao ai, sui tulaga faalegaluega. Faatasi ai ma le fesoasoani o fesoasoani faʻaitulagi, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga lua i totonu o taʻaloga ma faia ni aʻoaʻoga faʻalesoifua maloloina i togafitiga. E mafai ona e maua se pepa ulufale i le falemaʻi e aunoa ma le iai o se atoʻa atofaina. I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:
    • le auala
    • meaai paleni.
  2. Vaʻaia fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau nei e ono mafai ona faʻatonuina i le tagata maʻi: 1. Phospholipids (fualaau e lagolago ai le gaioiga masani o le ate) .2. Pancreatic aid (Pancreatin) 3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (papa poʻo vailaʻau mo tui ).4. Fomaʻi e toe faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino (o vailaʻau e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaʻo) .5. O fualaau faasaina (o fualaau faasaina e faaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o laupepa ma inisiua. Tomai o le Cardiac (e talafeagai mo le faʻamautuina o le fatu) .7. Diuretics 8. Auala mo togafitiga o le maualuga.

E le gata i lea, o isi vailaʻau (antihistamines, antimicrobials, ma isi mea) e talafeagai mo togafitiga o faʻafitauli mai le maʻisuka e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase.

I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

  • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
  • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma.

O ai e agavaa mo le le atoatoa o le maʻisuka

Sei o tatou talanoa e uiga i aoga mo le maʻisuka ao le atoatoa.

Ina ia maua se tulaga le atoatoa o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se ofisa faapitoa o vailaau faafomaʻi, ma lalo ifo i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le tuʻuina atu i le ofisa o loʻo faʻatulaga e le endocrinologist. Ma e ui o le fomaʻi e le o iai le aia tatau e teena ai le tagata maʻi i sea ituaiga auaunaga, pe afai o nisi mafuaaga na te lei faia, o le tagata maʻi e mafai ona alu i le komiti na o ia lava.

E tusa ai ma tulafono lautele na faʻatuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e tolu vaega e le atoatoa le malosi e ese mai i le ogaoga o le maʻi.

Mafaufau i nei vaega e faatatau i le maʻisuka.

  1. O le vaega 1 e le atoʻatoa le malosi o le tino ua tofia i tagata gasegase, ona o le maʻisuka, ua le toe mafai ona latou vaai solo pe o se vaega foi, ua i ai ni manua ogaoga o le cardiovascular system, ua afaina i le faaletonu o le tino, ma ua i ai ni maʻi o le cerebral cortex. O lenei vaega e mafua mai i tagata gasegase oe na paʻu'ū pea i totonu. E iai foi i le vaega muamua e aofia ai maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se tausi maʻi.
  2. O nei lava faʻafitauli ma le itiiti ifo o faʻailoga e faʻatagaina ai i matou e faʻaalia le maʻi i le vaega lona lua o le le atoatoa.
  3. Category 3 e tofia i tagata gasegase e faʻaalia pe faʻaleagaina le faʻafitauli o le maʻi.

O le komisi na te faia le filifiliga e tofia le vaega. O le faavae mo le faʻaiuga o le tala faʻasolopito o le maʻi, lea e aofia ai taunuʻuga o suʻesuʻega ma isi pepa faʻamaʻi.

I le tulaga o le feeseeseaiga ma le faaiuga o le ofisa, o le tagata maʻi e i ai le aiā e talosaga ai i le pulega faa-faamasinoga e apili le faaiuga.

Tulaga faʻafitauli o le tino ma le mafaufau e mafai ai e le maʻisuka ona maua ni manuia faʻaletonu o tagata. O le faamanuiaga o se penisione le aoga, o tulafono mo le mauaina, ma le tele o tupe totogi o loʻo fuafuaina e Tulafono talafeagai feterale o le 15.12.2001 N 166-ФЗ "I le Setete Pension Provision in the Russian Federation".

Faʻalogo e matamata ma lolomi

Faʻafitauli o le mafaufau

O le maʻisuka, i luga o le mauaina o se le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga lautele e faʻamoemoeina mo tagata uma e iai manaʻoga faʻapitoa, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o latou tulaga.

O a fesoasoani lagolago a le setete:

  1. Soifua maloloina mo le soifua maloloina.
  2. Fesoasoani a tagata tomai faapitoa.
  3. Fesoasoani faʻamatalaga.
  4. Faʻatulagaina o aiaiga mo fesoʻotaʻiga faʻasalalau, tuʻuina atu o aʻoaʻoga ma galuega.
  5. Faʻaitiitiga i luga o fale ma fesoʻotaʻiga lautele.
  6. Tupe faʻaopoopo tupe.

Faʻamanuiaga mo tamaiti e maua i le maʻisuka

O tamaiti e maua i le maʻisuka ua iloa i se vaega faapitoa o tagata gasegase. O le faʻamaʻi e afaina tele ai le tino toto, ma o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le tamaititi ua maua i se maʻi le atoatoa. E taua mo matua ona logoina e uiga i aoga mai le setete, lea e fesoasoani e faaitiitia le tau o togafitiga ma le toe faaleleia o se tamaititi maʻi.

Ua faʻatagaina tamaiti faʻaletonu i avanoa nei:

Matua o se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua maua tupe totogi i le aofaiga o tupe maua.

Matua poʻo ē o tausia se tamaititi ua i ai le aia e faʻaitiitia ai itula faigaluega ma maua aso faaopoopo. O se penisione tuai mo nei tagata ua saunia nai lo le taimi faatulagaina.

Misha - tusia le Mar 31, 2013: 110

Hello Maxim! I le leai o tulafono faatonutonu e te mauaina ai se aiaiga e tuʻuina atu le mita mo le saolotoga. E mafai ona tuʻuina atu, peitaʻi pe a fai e tuʻuina atu e le pulega faʻaitulagi poʻo le pulega ni tupe mo nei faʻamoemoe, pe ala i le lagolago. O le isi mea o vaega o suʻega, lea e tatau ona faʻamalolo i le aofaiga o le 730 pi. i le tausaga e aunoa ma le inisalini ile ituaiga o maʻisuka poʻo le 180 pcs. i le tausaga e leai se inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka.

Na tusia e Artem le 01 Apr, 2013: 217

E leai se tulafono, o loʻo i ai nisi lisi na toe faʻafouina lenei taumalulu i totonu o le malo ma o fasi pepa mai le fale na faʻaumatia. O lea la iinei .. O se mea sao i luga o le talanoaga na talanoaina. Fesili atu ia Sentyalov: http://moidiabet.ru/home/vladimir-sentjalov

Yeva tusia 01 Apr, 2013: 38

Elena, afai e leai sau inisalini e faalagolago i le maʻisuka, faitau le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai o le Russian Federation i le aso 11.12.2007 N 748 I LE FAAMAONIINA O LE TOTOGI O LE FUAFUAGA MO TAMAITI I LE TUSI MA LE FAʻAMAITAIINA O SUʻESUʻEGA INSULIN-INDEPENDENT DIABETES. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga:
http://moidiabet.ru/articles/standart-medicinskoi-pomoschi-bolnim-s-insulinonezavisimim-saharnim-diabetom
E fai mai: 180 (o se ipu i le pito i lalo o le pepa) pepa faʻataʻitaʻi i le tausaga

Polina (tina Natalia) na tusia le 21 Nov, 2013: 210

Tau mai ia te aʻu, mo se tamaititi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, pe latou te suia le glucometer, lea ua malepe i se mea fou. Pe i ai i le mita se aso sui ma o fea e mafai ona ou alu i ai. Faafetai

Misha - tusia 26 Nov, 2013: 311

O le a tatou iloa uma le Tulafono o loʻo i ai nei i Lusia, ae afai tatou te i ai i se tulaga o le "paie," ona tatau ai lea ona tatou faʻatau faʻataʻitaʻiga. I a oe lava tau, ae talu mai le fuafuaga a le Mālo mo le puipuia o le soifua maloloina o tagatanuu, o lea e tatau ona e ausia lenei mea, tuʻituʻi atu i taimi uma, ma aua le faʻavaivaia lenei mataupu (tusi se mataupu), aua O le mea moni, o le a e mauaina le le amanaiaina o faamatalaga e uiga i le tele o tupe sa faʻaalu ia te oe i le taimi o le lipoti, ae e le o lona uiga o le a tuua lau talosaga (le).

Inna Shakirtdinova na tusia le 03 Tesema, 2013: 222

Polina (tina Natalia) na tusia le 21 Nov, 2013: 0
0


Tau mai ia te aʻu, mo se tamaititi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, pe latou te suia le glucometer, lea ua malepe i se mea fou. Pe i ai i le mita se aso sui ma o fea e mafai ona ou alu i ai. Faafetai
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ou te manatu e lei mou atu le taua o le mataupu. Polina, o glucometers uma e i ai pea se faʻamaoniga tumau. Mo se fesuiaiga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu o tautua. Pe a fai o le nofoaga autu o tautua lata ane o loʻo faʻatatau i le mita faʻaaoga ma le masi o lou nofo. O faatonuga mo le mita e tatau ona faʻaalia le telefoni telefoni. O iina e mafai ona e iloa ai
nofoaga o auaunaga ma fesuiaʻiga o le glucometer.

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Glucose e tuʻuina atu e ofisa o le malo

I aso nei, i nisi o falemaʻi, o loʻo i ai se faiga o le saolotoga o le tuʻuina atu o fuataga ma fuataga, ae le o falemaʻi lautele e mafai ona tuʻuina atu atoatoa le maʻisuka. O le mea e leaga ai, e masani ona iai taimi e maua ai na tulaga aloaʻia naʻo tamaiti e le atoatoa le soifuaga laiti poʻo le masani foi.

Ae e taua le malamalama o ia ituaiga masini fua e fua ai le maualuga o le toto suka e masani lava ona le lelei le lelei ma e le eseese i galuega taua. O le tele o taimi, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai se glucometer o le gaosiga a Rusia, lea e le o taimi uma e faʻaalia ai fua saʻo o fua o le toto, o le mea lea e manatu ai e le mafai ona faʻatuatuaina.

I lenei itu, e leai se manaʻoga e faʻamoemoe mo se taugata sili ona taugata ma le maualuga.

E sili le taumafai e ave le masini ma suʻe fasi pepa i se isi auala, o le a faʻaalia i lalo.

O le auiliiliga o oloa mai le gaosi oloa

E masani lava, o tagata gaosiga o mita eletise ina ia faasalalauina ma tufatufaina atu a latou lava oloa o loo i ai ni poloketi i le taimi lea e mafai ai ona e faatauina se masini maualuga i se tau maualalo pe maua foi se glucometer o se meaalofa.

O le mea lea, o le maʻisuka ua mafai ona maua le glucose mita Satellite Express, Satellite Plus, Van Touch, Clover Check ma le tele o isi. E masani lava, o le maʻisuka e fesili ifo ia i latou pe aisea ua faia ai lenei mea po o lena tauvaga e tuu atu ai ia tau taugata e aunoa ma se totogi, e faatalitali mo nisi puʻe.

O ia mea na tutupu e tele mafuaʻaga, e taatele i le tele o kamupani gaosiga faʻapitoa mo togafitiga o maʻisuka.

  1. O lea faʻaleleia o se tulaga sili lea ona lelei le fefaʻatauaiga, talu ai o se ituaiga o le faʻatau atu i tau maualalo poʻo le tufatufaina atu o oloa e tosina ai tagata fou fou. O le aofai e faʻaalu i se meaalofa mo le maʻisuka e vave ona totogi ona o le mea moni e amata e tagata faʻapisinisi ona faʻatau e le aunoa faʻataʻitaʻiga o suʻega, taʻavale, ma fofo fofo mo ia.
  2. O nisi taimi o se meaalofa o se suiga tuai ua tuʻuina mai, lea e maualalo le manaʻomia i le maketi o oloa faʻafomaʻi. O le mea lea, o ia ituaiga masini e mafai ona i ai ni nai galuega ma ni mamanu e le o ni ona po nei.
  3. Faatasi ai ma le tuʻuina atu saoloto o fua faʻatatau, e maua ai e le kamupanī gaosiga lelei se igoa sili ona lelei, ma ua maeʻa ona lauiloa. Tagata faʻatau foi e iloilo le galuega a le faʻapotopotoga ma manatua mo se taimi umi e maua ai le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka i luga o se faʻavae alofa.

O nei mafuaʻaga uma lava e faʻapisinisi, ae o se faiga masani lenei o le atinaʻeina o pisinisi, ma o kamupani taʻitasi e sili ona fiafia i le faia o se tupe mama mai le tagata faʻatau.

Ae peitai, e fesoasoani lenei tele i le tele o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le tau o tupe, maua ni tupe maua mo tamaiti ma tagata matutua e aunoa ma ni tupe faʻafaigaluegaina oa latou lava tupe.

Tagata suʻesuʻe auiliiliga i lalo o nisi tuʻutuʻuga

I le faaopoopo atu i le faʻaleleia, e mafai e kamupani ona faatulaga aso pe a tuʻuina atu fua o meafaigaluega e aunoa ma se tau pe a fai e faʻatau e le faʻatau nisi o tuʻutuʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masini e tuʻuina atu o se meaalofa pe afai e te faʻatau ni fagu se lua o suʻega o 50 fasi vaega mai se faʻatusa tutusa.

O nisi taimi e ofoina mai e tagata faʻatau le filifiliga e auai i se faʻaleleia pe a manaʻomia ona tuʻuina atu se pusa o faʻasalalauga mo se vaitaimi. I lenei tulaga, o le mita e matua saoloto lava mo le galuega ua faia.

E le gata i lea, o se fuataga e fuaina i nisi o taimi e avea o se ponesi mo le faatauina mai o oloa faafomai mo se aofaiga tele. E tatau ona e malamalama e mafai ona e maua le masini e aunoa ma se totogi ona o le tele o tupe, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina se faʻaaoga pe afai e fuafuaina se faʻatauga tele. Ae i lenei auala e mafai ai ona e faʻatau se masini e sili ona lelei le masini, mo se faataitaiga, Express Express.

E ui i le mea moni o le oloa e maua mai o se meaalofa, e le tatau ona e faʻagaloina le suʻeina lelei o le suʻega, ma, i le tulaga o le faʻailoga po o le le saʻo, ia toe sui i se sili atu.

Suʻesuʻega faʻapitoa

I nisi o itulagi, e mafai ona maua le mita mo le saolotoga mo se tamaititi poʻo se tagata matua pe afai ua maua e le fomaʻi se maʻi ogaoga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o nei mea e le mautonu pe a ave e le au pulega o le soifua maloloina le tiute mo le tuuina atu o masini e leai se totogi mo le sueina o le toto.

O se faiga talitutusa e faia i le tele o atunuu, ma e masani lava o le tau o le masini e aofia i inisiua faafomaʻi. I le taimi nei, o le faafitauli o le mauaina o suʻega taugata mo le faʻaaogaina e aunoa ma se totogi ile fale e atiaeina i atunuu atiae.

Ae mo mea taumafa, e faigofie lava ona maua le Satellite Plus ma isi faʻataʻitaʻiga; o le setete Rusia e maua ai faʻamaonia faapitoa mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 mo lenei mea.

Ina ia maua se glucometene fua ma mea e faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o puipuiga faʻapitoa i le nofoaga o le resitalaga.

O iina e mafai ona e faʻamalamalama ai po o ai o loʻo faʻamanuiaina.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o tagata e le atoʻatoa le malosi o le tino ua tuʻuina atu i ai le auala e faia ai se suʻe toto, suʻelaʻau ma isi vailaʻau talafeagai. E faʻapitoa foi ona maua se tamaititi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Afai e ogaoga le tulaga, e tofia se tagata faigaluega i le tagata maʻi.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se tulafono, e seasea ona manaʻomia le inisalini, o lea e mafai ai ona latou maua ni suʻega e 30 free fua mai le setete i le masina e tasi.

Tusa lava pe o le a le ituaiga maʻi, o le tagata gasegase e maua i le faʻalauteleina o agafesootai, e mafai e le maʻisuka ona asiasi i le falemaʻi poʻo isi faʻalapotopotoga faʻalesoifua maloloina. O tagata ei ai manaoga faʻapitoa e maua se penisione o le le atoatoa i se masina. O fafine maʻitaga ma tamaiti e maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu i lalo o glucometers ma paʻu paʻu ma peni.

Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaoga le aia tatau e nofo ai i totonu o se falemaʻi e aunoa ma se totogi i le tausaga ma se totogi mo femalagaaiga i le nofoaga.

E tusa lava pe leai se maʻi o le maʻisuka, o le a tuʻuina atu ia te ia fualaau faʻasaina ma se faʻamaʻitaʻiga mo le mita Satellite Plus ma isi.

Faʻasoa se uila tuai mo se mea fou

Ona o le mea moni o le gaosiga e le o toe mamao pe taofia mulimuli ane le atinaʻe ma le lagolagoina o faʻataʻitaʻiga taʻitasi, o le maʻisuka e masani ona feagai ma se faafitauli pe a faigata ona faʻatau ni suʻega mo le suʻega. Ina ia faasaʻoina lenei tulaga, e tele kamupani e ofoina atu se fefaʻatauaʻiga saoloto o faʻamaumauga tuai o glucometers mo tagata fou.

O le mea lea, e mafai e tagata gasegase ona ave le mita o le toto glucose i Accu Chek Gow i le nofoaga o feutagaiga ma maua Accu Chek Performa i le taui. O sea ituaiga masini o se lomiga moni. Ae o loʻo i ai galuega uma e manaʻomia mo le maʻisuka. O se fefaʻatauaʻiga faapena e faia i le tele o aai o Rusia.

E faapena foi, le fesuiaiga o masini e le mafaamatalaina Contour Plus, One Touch Horizon ma isi masini e le lagolagoina e le kamupanī.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā mo le maʻisuka.

E faʻapefea ona maua fualaau

O le faʻamaumauga mo fualaau faʻasaina e faʻamatalaina e le endocrinologist.

Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo. E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai.

I le avea ai ma tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina pe sili atu, pe a maeʻa ona toe vaʻai le tagata maʻi ile fomaʻi.

E le i ai se aia tatau a le tagata e finau i le suʻega e tusia ai se faʻamatalaga pe afai o le tagata maʻi e maua le maʻi o le maʻisuka i luga o le kata. Afai na tupu lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi fomaʻi o le falemaʻi poo le au faʻapitoa o le matagaluega o le soifua maloloina.

O le aia tatau i isi ituaiga lagolago, pe o vailaʻau poʻo meafaigaluega mo le fuaina o le suka, tumau pea ma le tagata maʻi o le endocrinologist. O nei fuataga e iai mafuaaga faaletulafono i le faiga o le Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o le aso 30 o Iulai, 94 Nu.890 ma le Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 489-TLM.

O faʻamaumauga a le tulafono ua faʻatuina mo falemaʻi tausi soifua e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi vailaʻau ma vailaʻau faafomai.

Faʻalogo e matamata ma lolomi

Faʻalēaogāina o faʻamanuiaga

O le manatu e faapea, pe afai o le teenaina o le saogalemu lautele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e maua le aia tatau i le fesoasoani tau tupe mai le setete. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i taui faaletino mo pusa e le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi.

I le faʻatinoga, o le aofaiga o tupe totogi e le maua pe a faʻatusatusa i le tau o le malologa, o le mea lea e teena ai penefiti e naʻo tulaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai se malaga.

Matou te faamatalaina auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o tulaga taʻitasi e tulaga ese ma e manaʻomia ai fesoasoani faʻapitoa taʻitasi.

Mo se tali vave i lou faafitauli, matou te fautuaina le fesoʻotaʻiga loia agavaa i la matou saite.

O se glucometer e manaʻomia i taimi uma mo le maʻisuka

Glucometers faʻaitiitia le manaʻomia mo asiasiga masani i le fale suesue, ma fesoasoani foi:

  • auiliiliga suiga pe a uma ona 'ai, gaioiga faaletino,
  • e puipuia ai se osofaʻiga o le hypoglycemia (o se pa'ū mataʻutia i le kulukose o le toto), lea e mafai ona afaina, aemaise i le po,
  • filifili saʻo le fualaau ole inisalini poʻo papa maʻalaʻau, ia mafaufau i tali a le tagata lava ia,
  • iloilo le aoga o taui o maʻisuka,
  • puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli o le faʻamaʻi na mafua mai i se vaitaimi uumi o le faateleina o le kulukose o le toto,
  • faia ni suiga taimi i le taumafataga.

Ma o iinei e sili atu ile iunite falaoa mo le maʻisuka.

I le maʻisuka ituaiga 1

O le tele o tagata mamaʻi o loʻo i luga o togafitiga ogaoga o insulin. E maua ai le faʻaofiina o fualaau faʻasaʻi umi pe faalua i le aso (taeao, afiafi). E le gata i lea, 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga autu, o loʻo faia le inisalini puupuu. I se tulaga faʻapitoa, e manaʻomia ona fuaina faʻailoga fa fa aso i le aso:

  • i le taeao pe a maeʻa,
  • ao lei alu i le moega
  • aʻo leʻi tuiina le inisalini puupuu aʻo leʻi oʻo i le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

E tasi i le vaiaso, e fautuaina e suesue le tali atu i le taumafaina o mea taumafa - e faia ai fuataga o le suka pe a uma ona 'ai. I le taimi o le filifilia o se vailaʻau poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi, popolega, o se suiga tele i gaoioiga faaletino, faʻagasologa i aso uma, o ia iloiloga e manatu e taua. O suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa e manaʻomia aʻo leʻi aveina, alu i se isi vailaʻau.

Faʻatasi le ituaiga 2

Afai o le tagata gasegase ua faatonuina fualaau e tuuitiitia ai le toto suka, ona saʻo ai lea o togafitiga:

  • i le muaʻi siakiina o le maʻisuka poʻo lona faʻatauvaʻa (fomaʻi, suiga matuia i le glycemia) - 4 taimi i le aso (taeao, afiafi, aʻo leʻi faia le afiafi ma le 2 itula mulimuli ane),
  • pe a faʻaaogaina naʻo papapu sauniuniga, Bayeta, Viktoza - 1 taimi i le aso i taimi eseese. Faʻatasi i le vaiaso - aʻo lei faia taumafataga ma 2 itula ao le i momoe (tala faʻasolopito),
  • o se tuufaatasiga o pepa ma le insulin - 2 taimi i le aso i taimi eseese ma le tasi i le vaiaso le talaaga faʻapitoa.

Pe a suia le togafitiga o le inisalini, e fuaina fua, pei o le ituaiga muamua o faʻamaʻi. Afai o loʻo gasegase le tagata maʻi poʻo se laʻititi laʻititi o le maʻi, ua na o se meaʻai ma fualaau aina e tatau ona fai, ona suʻeina lea o le suka i le vaiaso i taimi eseese o le aso.

Faʻamasino

O le maʻi suka i le taimi o le maitaga e matua lamatia lava mo le tina ma le pepe faatalitali. O le mea lea, e manaʻomia e tamaʻitaʻi se faʻaiuga e fitu o le kulukose i le toto:

  • aʻo leʻi 'aʻai i luma ole inisalini
  • tasi le itula pe a uma ona 'ai
  • ao lei alu i le moega.

A itiiti i le tasi i le vaiaso, o le glycemia e faaopoopoina i le 3 i le taeao, 6 i le taeao.

Auala e filifili ai se glucometer

O mea uma faʻaonaponei faʻaonaponei e laʻititi i lapopoa, faʻaali ata. I le taimi lava e tasi, o latou tomai faʻapitoa ma gafatia, o le tau e mafai ona fesuiaʻi tele. Faʻalagolago i ou manaʻoga, e mafai ona e filifili:

  • ma se tele vevela ma numera tetele mo tagata vaʻai matala,
  • malamalama atili i le pogisa (pe a talafeagai, fua o le po),
  • molia mai se komepiuta, komepiuta (fesootaiga USB),
  • e pei o se ave taavale afi e masani ona faia i le suʻega o le toto i lalo o faʻatonuga,
  • e aunoa ma le manaʻomia e ulufale ai i le code when set up strips test.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu e le gata i le tau o le mita, ae faʻapea foʻi ona faʻataʻitaʻiga sikola. O lenei mea e faʻaaogaina ma e maua ai le maualuga o tau mo le mataituina o le maʻisuka. E taua tele le maua pea o nei fasipepa i le filifili o fale talavai. O le mea lea, e fautuaina le filifilia o tagata gaosiga tetele ma faʻatuatuaina ma ofisa sui i le atunuu e nofo ai.

Matamata i le vitio i le ala e filifilia ai le mita o le kulukose toto:

E i ai foʻi ni faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia ai punctures ma suʻega, aʻo fuaina le mamafa ma le mamafa. O le mea e leaga ai, e le oi latou uma e saʻo le saʻo. Aʻo leʻi faʻatau mai e taua le suʻesuʻe ma le totoa i faʻamaumauga tuʻufaʻatasia, le mauaina o se tusi faamaonia.

E mafai ma pe faapefea ona maua se masini e leai se totogi

Mo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo fesoasoani mai le setete - inisalini ma le kulukose toto. O le glucometer e leai se totogi e naʻo le gasegase o loʻo faʻasolo mai e faʻasolosolo ai le faʻamalosia o le inisalini. O vaega o suʻega mo le taotoga e faataatia i le fua faatatau o le 3 vaega i le aso.

Afai o le tagata gasegase o loʻo i luga o papamaa, ona ia mauaina foi lea o se vaega o ia mea e leai se totogi. Ua tofiaina o ia i le 1 le faʻasalaga i le aso, ma ua faʻatau le mita i lona lava tau. O se tuusaunoaga mo le faʻaletonu o le visa, e tuʻuina atu e le setete ia i latou le masini. I le maʻisuka ituaiga 2 ma le tofia o inisalini, e faʻaaoga tulafono uma, e pei o le ituaiga 1.

O le endocrinologist, o loʻo i ai se tagata maʻi faamauina, o loʻo tuʻuina atu se faʻamatalaga mo le taliaina o le masini ma sapalai. I le faaopoopo atu i le pepa faʻavae fomaʻi, tusi faamaonia inisiua, ua tuʻuina atu se tusi faamaonia mai le Penisione o Penisione. Na ia faʻamaonia o le maʻisuka e leʻi teenaina ia faʻamanuiaga ua faʻamaonia e faʻamanuiaina ai tupe maua.

Tulafono mo le Fuaina o le Maʻisuka

Talu ai o le soifua maloloina ma le soifuaga atoa o le ola e faalagolago i le saʻo o le auiliiliga, e tatau ona mulimuli tonu i fautuaga o fua. E tele uiga o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le masini. O tulafono autu:

  • manaʻomia le atoa atoatoa o mea uma e mafai ona paʻi i le taimi o le siakiina, faia se paʻu lima ma le ava i luga o lima,
  • togi 3-5 tamatamaʻilima lima,
  • Aʻo leʻi faʻataʻitaʻiina le toto, fufulu ou lima i le fasimoli i le vai mafanafana, vevela maeʻa, tusi ou alofilima, patipati ou tamatamailima i totonu ole lima,
  • ulu i le taulaʻi mo se puʻupuʻu tamatamailima i le itu ile 2-3 mm, e le mafai ona e togiina lou tamatamailima e ala i le sasaina o le toto, ona o le a ulu i ai le vai,
  • o le mataua muamua e aveeseina ma se paʻu o le cotton, o le lona lua o loʻo faʻaaogaina i le fasi siaki, ona tuʻuina lea i le lua o le mita,
  • ina ia aua le faʻaleagaina le vaega o le suʻega, e tatau ona teuina i se nofoaga matutu, e tatau ona tapunia le afifiina. E vave aveeseina aʻo leʻi suʻeina ni tamatamai lima mama ma mamago.

Faitau faitau mita

O le faʻalagolagoina o glucometers faʻaonapo nei i le fuafuaina o le glycemia e oʻo atu i 94%. I le tele o tulaga, ua lava lea e lagolago ai taulaiga. Ae ui i lea, e tatau ona i ai se suʻega o le toto mai le vein e faʻatasi i le masina i totonu o le fale suesue, ma tasi 90 aso e faia ai se auiliiliga mo le hemoglobin glyc. E i ai tulaga e mafai ona matua faʻasese ai le fua. E aofia ai:

  • toto totoʻa ma le faʻaogaina lelei o fofo,
  • toto faʻamalosi i le taimi o le faʻamaʻavaʻa, manava, vomia,
  • toto toto, anemia, kanesa o le toto,
  • anapogi
  • faʻamaʻi pipisi.

Ina ia amanaia o latou aafiaga, o le suʻeina o le toto ma le naunautaiga o le hematocrit e manaʻomia.. Afai o le susu po o le pia sa inu i luma o le fua, o le suka suka i totonu o meaai, o le immunoglobulin na faia, ona mafai ai lea ona maualuga le maualuga o le i ai o isi mea inu gaʻo.

O fualaʻau tetele o Aspirin, Paracetamol, Vitamin C e maua ai le tali tutusa. O le ava malosi, malosi gaʻo, tele gaʻo, ma suauʻu e faʻasese ai faʻamaumauga. I ia tulaga, e tatau ona i ai le vaeluaga i le va o le latou faaaogaina ma fuataga e 1.5-2 itula pe sili atu.

Ma o iinei e sili atu i le puipuia o le maʻisuka.

Glucometer o se elemene taua o le siakiina o le maʻisuka. Faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi ma togafitiga ua faʻamatalaina, e mafai ona manaʻomia 1 fua i le 7 toto toto. Pe a filifilia se masini, o ona uiga ma manaʻoga taʻitoʻatasi e amanaʻia. O tagata maʻi ua tuʻuina atu i ai se glucometa e aunoa ma se totogi ma ni suʻega faʻasolosolo pe a faatonuina le inisalini. Fuaina o fuataga e faʻatatau ai tulafono mo le faʻaogaina o le masini, tulaga e mafai ona faʻasaʻo ai le faʻatinoga.

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O le hypoglycemia e tupu i le maʻisuka ia sili atu i le tasi i le 40% o tagata gasegase. E taua le iloa o ona faʻailoga ma mafuaʻaga ina ia mafai ai ona amata togafitiga i taimi talafeagai ma faia faʻataʻitaʻiga i le ituaiga 1 ma le 2. O le po e sili ona matautia.

E taua tele mo tagata gasegase ia iloa auala e saʻo ai le tuʻuina atu o meaʻai i le maʻisuka. O lenei mea o le a fesoasoani i le 'ai saʻo ma aunoa ma le suia o le maualuga o le insulin. Faʻafefea ona faitauina XE i oloa? Faʻafefea ona galue le faiga?

Lagolagoina o le maʻisuka e mafai ona tulaʻi mai i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi - fia inu, televave gaioiga. Lagolagoina o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e mafai ona tupu na o se coma. O suʻesuʻega lautele ma suega o le toto o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le mea e fai. Ae i soo se tulaga lava, e manaʻomia se taumafa.

O aʻafiaga o le maʻisuka e puipuia e tusa lava poo le a lona ituaiga. E tāua i tamaiti ao maitaga. E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua, faigata ma tuai i faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Glucometer o se meaalofa i le nofoaga e nofo ai

O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasi i se fomaʻi ile fale itumalo ile tasi masina.

E mafai e lau fomaʻi ona fesoasoani i le maua o se mita toto toto pe a mafai.

O nisi o paketi a le malo e maua ai tupe mo le faʻatauina o masini mo le maʻisuka. O le mea e leaga ai, o nei polokalama e le maua i itu uma o Rusia.

I le faʻaopoopoga, o se vaega o kamupanī gaosiga o loʻo tuʻuina atu a latou oloa mo le leai o se totogi, talu ai o sea meaalofa o le a faʻateleina ai le faʻatauina o faʻataʻitaʻiga o fasi siaki. O sui o kamupani e tele lava ina tuʻuina atu glucometers mo le tufatufaina saoloto e auai i fomaʻi i falemaʻi.

Glucometer o se meaalofa i le nofoaga tutotonu

I le tele o aai tetele o Rusia, ua faatulagaina nofoaga tutotonu faapitoa o le maʻisuka. I luga o le faavae o ia falemaʻi, e mafai e tagata gasegase ona suʻeina suʻesuʻega ma aʻoaʻoga.

O fomai i nofoaga o le maʻisuka e iai taimi e maua ai le avanoa e foai atu ai le mita i se maʻi mai se gaosi oloa. O kamupani tetele e fiafia i le tufatufaina oa latou oloa e masani ona fegalegaleai saʻo ma fomai o le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa.

Alofa mama

O faʻalapotopotoga fesoasoani agaalofa e tuʻuina atu fesoasoani i tagata mamai e maua i le maʻisuka. Ina ia maua se mita toto toto, e tatau ona e sailia po o le a le mea e faʻaaoga ai tupe ma sosaiete i lau eria. O faʻalapotopotoga agaalofa sili ona agavaʻa e lagolagoina vaega taua o tagatanuu (tamaiti matuaoti, tagata le atoatoa, auai i taua).

O le Aso Malolo o le Maʻisuka e faamanatuina taʻitasi i le aso 14 Novema. O le tele o gaioiga, e aofia ai le tufatufaina saoloto o kiliva, e faʻatulagaina e faʻatasi ma lenei aso.

Tuua Lau Faamatalaga