Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e pipii i mataupu faavae o le lelei o meaʻai. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faia o se meaʻai ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai. E tatau ona e musuina meaai vave, meaʻai, meaʻai talafeagai. E mafai ona faʻaaogā iʻa faʻafefete mai le maʻi o le endocrine?

E tatau i le maʻisuka ona taofiofia meaʻai e mafai ona faʻaalia ai le faateleina o le suka. O le BZHU-o le tuufaatasiga o iʻa faanatura i le 100 g e faapenei:

Faʻafiafiaga kalori - 88 kcal. O le faasinomaga o le faasinomaga o le 0. O le numera o iunite falaoa e 0.

O le mea lea, o le maʻisuka e faʻatagaina iʻa fagota, latou te le aafia ai le kulūkose. E na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faitau ai le tuufaatasiga i le pepa. O lenei oloa o se puna lelei o polotini. O le taua o mea taumafa o iʻa e mafai ona faʻaaogaina e maualalo ifo nai lo le tao tunu poʻo le iʻa na tunu, ona o le umi o le vevela. Ae o loʻo iai vitamini A, D, E, K, phosphorus, potassium, iron, magnesium, beta-carotene, lycopene.

Pe a filifilia meaai e mafai ona faʻaaogaina, e taua le suʻesuʻe ma le totoʻa igoa, ma le gauai faapitoa i le i ai o vailaau vailaʻau, faʻasao, o le suauu na faʻaaogaina i le sauniuniga.

Ua faatagaina le lisi autu

Fomaʻi fautuaina oe e mulimuli i se mea e 'ai, ae le fia matela. O le taumafataga ua faia ina ia faapaleniina le faaaogaina o protein, gaʻo, gaʻo.

I le maʻisuka ituaiga 2, ua faʻatagaina fomaʻi e faʻaaoga iʻa e mafai ona faʻaaogaina: o latou o se punavai lelei o le polotini, lea e talafeagai mo tagata e maua i le pathologies endocrine. E masani lava, o le maʻisuka e le mafai ona taofiofia le maʻi e amata ona i ai ni faʻafitauli pipisi. Latou te atiaʻe i lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga leaga o le suka maualuga. O meaʻai o le protein e fesoasoani e toe faʻaleleia le gaioiga o meaʻai o mea ua faaleagaina.

Faamanuiaga, faʻaleagaina

O iʻa tuʻulaʻau o se punavai lelei o le calcium, magnesium, fulukalama. E le gata i lea, pe a faʻaumatia, e ulufale atu le antioxidants i le tino - e le faʻaitiitia le aofai o togafitiga vevela.

Ae o le taumafa i aso uma o ia meaʻai e le manaomia. I le gaosiga o gaosi oloa e faʻaopopo ai faʻatoʻaga, o meaʻai e afaina tele ai le soifua maloloina. O le taugofie o le oloa, o le tele lava o le tele o mea faʻapipiʻi.

O iʻa fagota e mafai ona avea o se punavai o meaola. O toxins na maua mai siama e afaina ai le tino. E le mafai ona iloa se mea na afaina i le lanu, manogi poo foliga vaaia. Ina ia aloese mai le ono mafai ona maua i siama, e tatau ona faamamāina mea taumafa ao lei faʻaaogaina.

E mafai ona mafua ai le faʻalavelave o le protein i le gastrointestinal tract, e maʻi le tino o le tino - e mafatia ai gaʻo. Atherosclerosis o vaʻa e taʻitaʻia ai i le toilalo.
Pe a faʻatau meaai faʻapitoa, e taua le gauai atu i le faʻamaoni o le mafai ma le ola ola o le oloa. O nisi taimi o le afifi lava ia e leaga. Afai e teu oloa a le kamupanī i luga o le afifiina, o le totonugalemu o totonu o le fale e mafai ona amata ona paʻu i lalo o le malosi o oloa o iʻa.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Afai o le tuufaatasiga o meaʻai e mafai ona faʻaaogaina e aofia ai vailaau vailaʻau, ona faʻaaogaina lea o le faʻaaoga i le taimi o le gaioiga. I le amataga o le maitaga, ua fautuaina e vavaeeseina atoa ia ituaiga oloa - o faʻatoʻaga e afaina ai le tino o le pepe e leʻi fanau mai.

Sterilize le kukaina meaai aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei faiga latou te saogalemu ai.

O fafine ua maua i le maʻisuka ituaiga e tatau ona sui a latou meaʻai ma faʻaititia ai a latou gaʻo. E le tatau ona vavaeese meaʻai mai le iʻa, latou te maua le tele o porotini, ma e leai ni gaʻo.
Afai e mafai, e sili atu le lelei o tamaitai i le 'aiina o meaʻai fale.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O iʻa fagota na fetaui i tulafono a LLP. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina. Pe a filifilia, e tatau ona manatua i le eseesega o le suauʻu, o kalori e maualuga atu, ma o iʻa i tamato o loʻo i ai le tele o mea inu. Afai e masalosalo, e mafai ona e siaki pe faʻapefea ona tali atu le tino i le faʻaaogaina o le oloa i le fuaina o le kulukose. Afai e leai se maualuga i le suka, e le tatau ona e fefe i le maʻisuka.

Lisi o mataupu:

Ae ui i lea, ou te mafaufau pe mafai pea ona 'ai le iʻa fagota mo le maʻisuka ituaiga 2?

I le taimi nei, e fautuaina e fomaʻi le 'ai i le maʻisuka na o meaʻai e maualalo le gaʻo e aofia ai polotini talafeagai ma ia mea taua taua e pei o le phosphorus, calcium, potassium, magnesium. Latou te faia se vaega malosi i faiga faʻapitoa, e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai masini ma siama, faʻamautuina faiga faʻavae. Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga, e tatau ona e kukaina lelei le iʻa. Le mea sili ona lelei - vaʻaia. E fafagaina foi meaʻai e fa. O le gaʻo iʻa paʻu (pollock, hake, samasama) o le a faʻamanuiaina foi. Ae o iʻa falai o le a na o le afaina. E le faatagaina mo le maʻisuka. E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa i iʻa e mafai ona tuʻuina. E mafai ona faʻaumatia pe'āfai e saunia le oloa na o le saumati saumati. O sea ituaiga meaʻai e mafai ona faʻaaogaina i se kulimi kulimi e maualalo le gaʻo, e faaopoopo ai sina mataua o le sua o le lemon. E faatagaina le faʻaaogaina o sprats. Ae le faʻafefeteina ma leai se mea lelei. E lelei tele le teena o le iʻa gaʻo ma e oʻo lava ile caviar ma le suka maualuga. E faʻasaina faasaina le suāuʻu masima. E mafua lenei mea ona o le maualuga o lo latou kalori, faʻapea foʻi ma le faʻasologa o igoa. E le manaomia le Caviar ona o le maualuga o le fua o le polotini o le a sili atu le mamafa o le meaʻai ma gaʻo. O iʻa mama e mafai ona faʻaosofia ai le fulafula, taofia o le vai, faʻamalosia le ala o le maʻi.

O le taumafa o le maʻisuka e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa, e taua le mataʻituina o le suka i aso uma ma 'ai na o meaai faatagaina. E fautuaina e faʻamaopoopo le faʻaofiina o fetuunaiga i le lisi taʻalo masani ma le fomaʻi.

E mafai ona ou 'ai fuamoa i le maʻisuka ituaiga 2?

Na tupu na ou mauaina le maʻisuka mai matua uma. O lenei e tatau ona ou mafaufau: o le a le mea e 'ai ma le mea e le tatau. E mafai ona ou 'ai fuamoa? Latou te le afaina?

O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga ma e le o se taʻiala i gaioiga.

Aua e te mafaufau ia te oe lava. Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le kopiina o mea e faaaoga i luga ole laiga e mafai ona faatagaina pe afai oi ai se hyperlink faasinoupuina i.

Ava mo le maʻisuka

O iʻa e manatu o se punavai o minerale taua, vitamini, ma elemene. Ua aofia ai i le taumafa a tagata matutua ma tamaiti. Ae ui i lea, o iʻa e faatagaina mo le maʻisuka? O lenei fesili e popole ai i tagata uma e feagai ma se faʻamaoniga mataʻutia o "maʻi mama."

Ua leva ona iloa e tagata uma o le maʻisuka e manaʻomia ai le faasaʻoina o se meaʻai a le tagata lava ia. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona maua le taui o le faʻamaʻi, tausia le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai, e puipuia ai le alualu i luma o maʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le laulau o le maʻisuka e aʻafia ai le suka ma soʻo se oloa e faigofie ona mafai ona gaosia i totonu o le kulupu, ae peitai, e tatau ona faatumulia i le polotini ma elemene aoga, vitamini. E faʻamalosia lenei mea e ala i le ulufale atu i totonu o le tino. O a ituaiga eseese e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o ipu ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma fualaau mo aso taʻitasi ma le laulauʻai e talanoaina i le tusiga.

Faʻafefiloi suamalie o iʻa

Vitamini o se kulupu o vailaʻau oona o loʻo aafia i faiga taua uma i le tino o le tagata. O lo latou le atoatoa ma, i se isi itu, o le sili atu e mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina.

"Ova" vitamini o loʻo aofia i ituaiga eseese ma ituaiga o sui o le vaitafe ma le sami ichthyofauna:

  • Retinol (Vitamin A) - e afaina ai le tulaga o le tagata suʻesuʻe, lea e taua tele mo le puipuia o le retinopathy o le maʻisuka. E le gata i lea, e lagolagoina ai le faʻamautu lelei o le skeletal system, nifo, faaleleia ai le metabolism lipid, ma puipuia ai le matua o le paʻu.
  • Pyridoxine (Vitamin B6) - auai i le fausiaina o puipuiga, lagolagoina le galuega a le loto ma toto toto.
  • Cyanocobalamin (vitamini b12) - faʻasaʻo le gaioiga o meaʻai gaʻo ma lipids i le tino, lagolagoina le galuega o le popole ma le hematopoietic system.
  • Ascorbic acid - e maua i le tele o iʻa i le mumu. E faʻasolosolo ai le tino o le tino, e faʻamalosi ai puipui o le tino.
  • Tocopherol (vitamini E) - ei ai le aʻafiaga o le antioxidant, e mafai ona totogi mo le le lava o isi vitamini. E aofia i ituaiga uma o iʻa.
  • Calciferol (Vitamin D) - e lagolagoina le masukalokelet system. E maua i ituaiga gaʻo, lea e tatau ona faʻaumatia le maʻisuka i fua faʻatatau.

O le fualaau suamalie suamalie e lagolagoina ai le gaioiga o totoga o le tagata maʻi ma se tagata soifua maloloina

Le tuufaatasiga o minerale

O le tuufaatasiga o mineral o le ichthyofauna e sili atu le tamaoaiga nai lo le vaitamini. O vaʻaiga faʻapitoa e taua o se mea iloga lauiloa, lea e mafaufau i ai pe a taʻua mea aoga o iʻa. O le tele sili o fuamosa e mafai ona maua pe a fai i luga o le lisi le meaʻai, cod, salmon, carp, ma le trout. O le elemene o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tulaga o le masukalokelet system, potu faiʻai, ma totoga o le endocrin system.

O le isi elemene taua taua mo le maʻisuka o le seleni. E faʻaaogaina foi i le ituaiga o mea e faʻaaogā ai le ola maloloina, ae peitaʻi, aisea e faʻaaoga ai se vailaʻau o le gaosiga, pe afai e mafai ona e maua i totonu o se meaʻai lelei ma maloloina.

Seolenium ei ai meatotino faʻaleagaga, faʻagesegese le faasologa o le matua, faʻavaveina le faʻaumatiaina o mea oona ma vailaʻau. O se vaega o iʻa uma, ae i ni eseesega eseese.

O se mea taua mo le maʻisuka o le iodine. E lagolagoina e le vailaau le gaioiga o le lauroid, lea, i le isi itu, e afaina ai le tulaga o isi uma totoga ma gland o le endocrine. O le tele o iodine e mafai ona maua i le samasoni, o le sami, cod, mackerel.

Gaʻo susu e le faʻasaina

O iʻa mo le maʻisuka e faʻamoemoe foi e aoga ona o mea o loʻo maua i le gaʻo susu. E uiga i Omega-3, Omega-6. O nei mea e iai galuega nei:

  • puipuia le atiina ae o togafitiga o le fatu ma toto toto,
  • faaitiitia le mamafa o le tino,
  • taofi le mumu i totonu o le tino,
  • toe faʻaleleia faiga faʻavaomalo i le maualuga o siama ma gaʻo,
  • aoga aoga i luga o le liua ma le gafatia.

O le suauu gaʻo o loʻo mauʻoa foi i le gaʻo faʻamalolo.

Taua! Ua lauiloa o le faitau aofai o atunuu ei ai le numera tele o ports ma auai i faigafaiva e mafatia mai faʻamaʻi o le cardiovascular system i le tele o taimi e itiiti ifo.

O gaʻo susu e le faʻamamafa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le "leaga" cholesterol, puipuia le foliga mai o atherosclerotic plate, toe faʻaleleia le tulaga o le puipuiga.

O le a le ituaiga iʻa e sili ona lelei e teena ai le maʻisuka?

O iʻa e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se ituaiga o togafitiga o le inisalini, e tatau ona faʻaaoga tatau. E taua le teena poʻo le faʻamalosia tele o le faʻaaogaina o le caviar iʻa, ulaula fagota, meaʻai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o suauu, ituaiga o meaʻai i le taumafataga.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe mafai ona 'ai le togafiti i le maʻisuka. O le ulaula o le vao e tatau ona lafoai, ae mafai ona aofia i le maʻisuka menu. O le mea moni o le iʻa e mafai ona taofiofi le masima i le tino, o lona uiga e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le mafaufau e taua o se tulaga matautia, lea e tulai mai ai ni faafitauli, ma afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka, ona sili atu lea.

O le togafiti e tatau ona i ai i le taumafataga e le silia ma le tasi i le vaiaso. E mafai ona i ai i le faiga lenei:

Faʻafefea ma le a le ituaiga iʻa e mafai ona ou kuka mo se maʻisuka?

O mea nei o ituaiga iʻa e sili ona lelei, auala mo a latou sauniuniga ma le tautua.

O lenei sui o ichthyofauna o se tasi o le sili ona sili ona taua i le aofaiga o Omega-3 i le tuufaatasiga, lea ua talafeagai ai mo manatu nei:

  • ia puipuia le atiina ae o faamaʻi o le fatu ma toto,
  • ina ia sili atu ona lelei le paʻu,
  • ina ia mafai ai e le faʻaoga o le tino ona galue e aunoa ma ni faʻaletonu,
  • ia faʻamautinoa le manuia lautele o le maʻisuka.

Salmonids - o le igoa lautele mo iʻa o le gataifale ma le sami, lea e tasi le falala ma le gaʻo

O Salmon e mafai ona uu i totonu o se fagu (i luga o le vevela vevela), kuka i luga o malala, kuka, kuka i totonu o le ogaumu. E faʻaaogaina i laʻau, lemoni, tamato faapelepele.

E taua le aofia ai o lenei ituaiga o iʻa i le lisi o le maʻisuka, talu ai o loʻo aofia ai le tele o porotini, o le maualalo o le gaʻo. O Tilapia o loʻo vave saunia vave. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaogaina se apa falai. I le avea ai o se meaʻai mo le gasegase o le a avea ma filifiliga lelei:

  • tao tao pe gaosia meaʻai,
  • lanu enaena
  • paʻu fatu fatu atoa,
  • mango
  • leki (aua le faʻaleagaina).

Taua! Faʻanoanoa Mexican sauʻai e faʻavae i tamato, coriander, aniani, keleni ma le pepa uliuli e mafai ona faʻaaogaina i le tilapia.

O se iʻa ei ai le tele o porotini i lona tuufaatasiga ma le tutusa o le mamafa e faʻatusatusa i sui o muamua o le ichthyofauna. Mo le maʻisuka, e fautuaina e faʻamalieina i mea manogi.

O meaʻai e fautuaina mo le lisi o le maʻisuka, ae e tatau ona faʻaeteete i le masima ma le suka e saunia ai le pusafana.

O nei ituaiga iʻa e lauiloa foi mo le tele o meaʻai gaʻo, e aofia ai i totonu o le lisi o meaai maloloina ma faʻatagaina. E mafai ona falai pe faʻafefete i le ogaumu, faʻasao i le sua suamalie fou.

O lenei ipu o le a teuteuina ai se laulau o aso malolo, o le a fiafia e le gata i lē e ona, ae o ana malo foi ma aiga

O ituaiga uma o iʻa ei ai lona lava manaia manaia, lea e le manaʻomia ona paʻu i le masima. Ua lava lea e faamamafaina ai mea manogi, o laau. Fai mai taʻitaʻi cardiologists o le lalolagi, o le tele o masima e faʻamaina e le maʻisuka i le aso e le tatau ona sili atu i le 2.3 g, ma i le i ai o le maualuga o le toto maualuga - 1.5 g.

I le tutusa ma iʻa, e mafai ona e talanoa e uiga i iʻa. O le vaimatua e taua o se oloa o loʻo i ai le cholesterol, lea e faʻavasega ai i latou o ni mea e tatau ona faatapulaa i le maʻisuka. Ae peitai, afai e faatagaina e le tagata maʻi ia lava e ai sina vaega itiiti o le faasee i le tasi taimi i le 1-2 vaiaso, o le a le atagia mai i se pa i le setete o ana vaa.

O le mea moni o le 100 g vaega o le gaogao e aofia ai le tele o le cholesterol lea e mafai ona maua i totonu o le tasi moa moa, ma o lona tuufaatasiga o mea e fai ma sui o elemene taua ma vitamini:

Ma e le o le lisi atoa lenei o mea e aʻafia ai le soifua manuia ma le tulaga masani o le tino o le maʻisuka.

Laumata - o se oloa e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma i ni vaega laiti.

I le tulaga o meaai kuka, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo, ae i le noatia ma le fai fuafua i le leai o se suauʻu i le tuufaatasiga. E uiga i le saumoni ma le tuna. O nei meaai e mafai ona teuina mo se taimi umi, o la latou tau e maualalo ifo nai lo le tau o iʻa. O iʻa i lenei pepa e mafai ona faʻaaoga mo salati pe faʻatasi ma le yogurt masani mo se sanuisi.

Aʻau iʻa

Ina ia faia sou, e te manaʻomia mea nei:

O iʻa e tatau ona tipi, pe a uma ona vavae, fufulu lelei. E taua le faʻaaogaina o meaai e le o ni mea e faʻamaʻi, ae fou. I lenei tulaga, o le ipu muamua o le a sili atu ona manogi, ma o le tofo o le a avea ma se poloaiga o le maualuga maualuga.

E tatau ona susunuina le vai, kuka, tuu iʻa. O le taunuuga o se fala, lea o le a avea ma faavae mo le ipu muamua. Pe a sauni le susu, e mafai ona e faʻaopopo i le vai se lapisi lapisi atoa, o ni nai pi o le pepa, o ni meaʻai po o se pasili.

Aʻo sauniuni le susu, e tatau ona e fufuluina fualaʻau ma tatu. Aʻo sauni le iʻa, e tatau ona e alu ese mai le vai, faʻafefete le susu.Millet poo le araisa, fualaau faisua ua auina mai iinei. Aʻo malie le iʻa, e aveeseina ponaivi, ma tipi i ni vaega. E mafai ona faʻaopopo vaega i luma o le aveeseina o le ipu mai le ogaumu poʻo le i luga foi o le ipu pe a tautua.

Laʻau fusi iʻa fuga

  • iʻa iʻa - 0.4 kilokalama,
  • fualaau faisua (kāloti ma aniani) - 1 pc.,
  • moa moa
  • gaʻo fualaʻau - 2 tsp,
  • mea manogi
  • semolina - 1-1.5 tbsp. l

Cuttle e le foliga mai e manaia e pei o mea e falai i totonu o se apa, ae e le maualalo i le tofo

Fufulu, fufulu ma tipi i ni fasi fasi fualaau 'aina ma iʻa, faʻataʻu ile gaosi meaai. Faʻaopoopo mea manogi, sasa i totonu o se fuamoa, sasaa i le cereal. A maeʻa le kuata o le itula, e mafai ona kuka i le patties. E sasaa sina vai i totonu o le multicolo, peppercorns, laulaau faʻi. I le pito i luga o le tuʻuina atu o ni meaʻai ma ni aano o manu. A maeʻa le 25 minute, e sauni le patties e galulue.

O iʻa o le oloa lea e mafai ona faʻaaogaina mo vasega muamua ma le lua, salati, sandwiches, o se meaʻai. E tatau i tagata maʻi ona manatua o le eseesega oa latou meaʻai e fuafua ai po oa mea taua ma mea e maua e le tino.

Faʻamatalaga

O le kopiina o meafaitino mai le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga i la tatou' upega tafaʻilagi

FAʻATASI! O faʻamatalaga uma i luga o le upega tafaʻilagi e lauiloa mo faʻamatalaga ma e le faʻamaonia e matua saʻo atoatoa mai le mafaufau. Togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Faʻafofo ia te oe, e mafai ona e faatiga ia te oe lava!

O le maʻisuka tuʻulaʻi iʻa: o le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Afai e le lava le polotini i le taumafataga, e le maua e le tino le tulaga talafeagai o le puipuia o le puipuiga, ma le ono mafai ona faatupuina faamaʻi pipisi. Afai o loʻo maʻi se tagata i le maʻisuka, ua i ai ni faʻafitauli vaʻaia, e taua foi le faʻaaogaina o meaʻai faʻalatini e faʻamaonia ai le tulaga ma toe faʻaleleia meaʻai.

E i ai le palatini i le tele o meaʻai i aano o manu, musika, ma leki. O le faʻapogai o le palatini atoatoa, faigofie digestible o iʻa ia. Pe a ma le 15% o le aofaʻi o le kalori e tatau ona faʻamaonia saʻo lava e ala i polotini, aua o se tagata tuusao i le gaosia o le insulin.

Ae peitai, e le mafai e le tasi ona faʻaaogaina, aua o le tele o le faʻaaogaina o le protein ei ai sona aafiaga leaga i le setete o le vaega o le digestive ma le system of excretory. Muamua lava, o le sili atu o polotini o loo atagia i fatugaʻo, lea ua maeʻa ona le lelei i le maʻisuka ona o le atherosclerosis vascular.

Talu ai o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo aʻafia i le gaʻo, o loʻo fautuaina e fomaʻi ia latou faʻaaogaina se vaega o ituaiga iʻa e maualalo le maualalo. I le faaopoopo atu i le protein taua, latou te aofia ai le tele o minerale: magnesium, potassium, calcium ma phosphorus. O nei vailaʻau e aofia ai i le gaioiga faʻasolosolo, fesoasoani i le toe faʻaleleia o sela ma masini, e taʻitaʻia ai faiga faʻavae masani.

Tulafono mo le filifilia, fafaga iʻa

Mo le sili atu le lelei, e tatau ona e iloa pe faapefea ona filifili ma kuka iʻa. O iʻa paʻu e pei o le moli, pollock, samasama, hake e talafeagai mo meaai taumafa. O le mea autu e tatau ona fufulu le oloa, i totonu o le ogaumu poʻo tao, ae le falai. O iʻa falai e matua le manaomia mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e aafia ai le gaioiga o le pancreas. O le tino ua faʻamalosi e maua mai ai nisi enzymes e faʻailoa ai mea taumafa mamafa.

E faʻatagaina e faʻaaoga iʻaʻai i le faʻaogaina lelei, ae naʻo pe afai e kuka i le saumati. O le tautua o sea meaʻai e mafai ona faʻatagaina i le kulimi suamalie e leai se gaʻo, faʻasuina i le sua o le tipolo. E mafai ona 'ai i sprats? E mafai, ae e le toe faʻafefeteina ae le falai.

I le maualuga o le toto suka ma le maʻisuka ituaiga 2, e taua le lafoaia o le faʻaaogaina o le sami suamalie, iʻa, caviar. E faʻasaina foi le 'ai o le suāuʻu paʻu, latou te maua ai le maualuga o le kalori ma le faʻasologa o faʻamaumauga. O le caviar iʻa e le manaomia ona o le maualuga o le fuatini o le polotini, lea o le a tuu ai se avega mamafa i luga o okeni o le gastrointestinal tract and kidneys.

Afai o le maʻisuka e faʻafefe iʻa iʻa (tusa lava pe faatagaina faʻatele):

  1. susu o le a tumau i lona tino,
  2. tusima tusitusi o le a faia
  3. o faailoga o le maʻisuka o le a sili atu ona faigata.

Ona o le le lelei atoatoa o le insulin, o le maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e afaina i le le lava o vitamini A ma E. Ina ia totogi mea e le lelei, e mafai e le endocrinologist ona fautuaina le tagata maʻi e suʻe le suāuʻu iʻa, ae le faʻagaloina o sea oloa e maualuga tele-kalori. O faʻamanuiaga o le suauʻu iʻa ua lauiloa i tagata uma talu mai le amataga o le aʻoga. Ae afai o muamua o le faʻaaogaina o lenei oloa o se suʻega moni ona o lona le fiafia tele, o lea i aso nei o gaosiga o le suauu e gaosia i foliga o capsules, lea e faigofie ona faʻaumatia e aunoa ma se lagona faapitoa.

Faʻatau Fua

O le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafa malosi e faʻamaonia, lea e le aofia ai le tele o oloa ma e manaʻomia ai le kuka faapitoa. O le lisi lenei o meaai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pollock fusi i sau sau

O se ituaiga meaai manaia ma faigofie e vave lava ona saunia, e le manaʻomia ai ni mea faaletino. E tatau ona e ave le 1 kilokalama o le pollock fillet, se laulaʻau lanu meamata, se sipuni sipuni o le sua o le lemon, 300 g o le radish, 2 sipuni tele ole suāuʻu olive, 150 ml o le kefir leʻo, masima ma mea manogi e tofo ai.

Laʻau fugalaau laiti, laau afu, kulimi mimiti, sua o le lemoni o loʻo faʻafefiloi i totonu o se pesini loloto. O iʻa e tatau ona faʻafefeteina i totonu o se pusa faʻalaulela ma se paʻu e leai ni laau. O le fusi ua maeʻa e tuʻuina atu i le laulau, muamua le faʻamamaina ma sau sau. E masani lava, o sea ituaiga meaʻai e faʻaaogaina mo le 'aiga o le afiafi, e faʻamaoni, lelei ma malamalama.

O lenei ipu e mafai ona fiafia, o le a faʻaopoopoina ai le eseesega i le lisi autu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. Mo le kuka, e tatau ona e faia mea nei:

  1. nuanua nuanua - 800 g,
  2. se fusi pasili ma le basil,
  3. lemonati - 2 tbsp.,
  4. tamato - 3 vaega,
  5. talavou zucchini - 2 fasi vaega

E taua foi le saunia o ni pea suamalie suamalie, sipisi, fuālaʻau fuālaʻau, kalama, pepa uliuli ma masima e tofo ai.

Ua fufulu le iʻa i lalo o le vai tafe, o loʻo faʻaaogaina ai mai totonu ma fagu. O le tipi tele e faia i itu o le meaʻai, o le a latou fesoasoani e vaevae iʻa i ni vaega. A maeʻa ona fufulu i le masima, pepa ma faʻafeinu i le sua o le tipolo. E tatau ona faʻatinoina le faiga i totonu ma tua atu o le iʻa.

O le tino maliu ua tuʻuina i luga o se laupepa o suauu ua kukaina ma le suauʻu manogi, faʻafeiloaʻi ma le agaalofa i le cilantro ma le pasili. O le a manaia pe afai e faaopoopo atu laʻau i totonu o le iʻa.

I le taimi nei, latou te mulumulu, fuʻu fualaʻau, zucchini tipi i fasi pepa, tamato ile 2 halves, mama pepa, ma aniani i afa mama. O fualaau faisua o loʻo taoto i autafa o le fagu i luga o fata:

  • o le muamua laulau o le zucini, pepa,
  • o le vaega lona lua o tamato,
  • tolu laupepa - aniani, pepa.

E taua mea taʻitasi taʻitasi e fufulu i le pepa uli ma le masima e tofo ai.

I le isi itu, o le galala ua gaʻo, fefiloi ma le pasili, o fualaau faisua ua fufusi i lenei paluga. O toega o le suāuʻu manogi e faʻamalūlūina i luga o le ipu atoa.

I luga o le pito i luga o le iʻa e ufiufi ai se isi fasi pepa alumini, tuu i le ogaumu mo le 15 minute (e le sili atu ma le 200 tikeri). A maeʻa lenei taimi, ona ave lea o le pepa, e kuka le iʻa mo le isi 10 minute. Aʻo sauni le ipu, e aveʻesea mai le ogaumu, tuʻu ai mo le 10 minute, ona tautua lea i le laulau.

Faia i totonu o le fale iʻa

E mafai ona faʻatauina ni meaai faʻaputu i soʻo se faleoloa, ae sili atu mo le maʻisuka e faʻaaogaina nei oloa i se mea itiiti e mafai. O le isi mea pe afai e mafai ona e kuka meaai kuka i le fale mai mea masani, faʻatagaina mea taumafa ma le maualalo o faʻamaumauga. E tele gasegase ma o latou aiga o le a fiafia i lenei iʻa.

E faʻafefea ona kuka iʻa mo se maʻisuka? Pusa faʻavalaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e saunia mai toetoe lava o ituaiga uma o iʻa, e mafai ona faatagaina iʻa laiti laiti. Mo iʻaʻai, o se iʻa fou e iai le paʻu atoatoa e lelei. O le suauʻu i totonu o le ipu e tatau ona faʻaopoopoina e aunoa ma le faʻamaoniaina.

O le faʻagasologa o oloa e tatau ona faia i le atoatoa, o mea uma e seleseleina, ipu ma mea e faʻaaogaina e tatau ona faʻamamaina i taimi uma i vai inu. O le umi o le faʻamaʻiina e tusa ma le 8-10 itula, a le o lea o le a le mafai ona teuina le oloa gaosi mo se taimi umi.

E tatau ona saunia le saunia o meaai faʻafefiloi:

  • 1 kg o iʻa
  • se sipuni tele ole masima
  • fuālaʻau manogi
  • 700 g kaloti
  • 500 g sukati
  • suamati
  • mea manogi (leaf leaf, pepa uliuli).

O le faagasologa e amata i le fufuluina o iʻa mai le paʻu, mea lilo, ma le falaoa. A maeʻa lena mea, e mafai ona tipi le tino oti i ni fasipepa (faalagolago i le tele o le iʻa), masima alofa ma tuʻu e faʻafefe mo le itula ma le afa. I le taimi lea, e tatau ona saunia ni faletupe o le a faaopoopoina ai meaai faʻalautele. O sasaa e sasaaina i le pito i lalo o le fagu, o loʻo tuʻu faʻatapulaʻa iʻa i le pito i luga.

I le pito i lalo o le pani faʻapipiʻi le uaea, ma luga o se fagu fagota. E sasaa le vai i totonu o le apa ina ia tusa ma le 3 inisi le tumau i le pito i luga. O paluga faʻatasi ma oloa faʻapipiʻi e ufiufi i le faʻalavelave, ae le o atoatoa.

I luga o le vevela vevela, o le vai e aumai i se mea e vevela ai, e masani lava e tasi le minute. A o fufulu le vai, e aliali mai se vai i totonu o fagu, lea e tatau ona aoina ma le totoa ma se sipuni.

I le tutusa ma lenei, ia faia se tamato e faatumu:

  1. aniani ma kāloti alu i se lanu manino,
  2. ona sasaa lea o le sua o le tomato i totonu o le apa,
  3. fofola mo le 15 minute.

O le suauu o le suauu e tatau ona faia i se vaega itiiti, e sili ona lelei le pasia o fualaau faisua i totonu o se apa e leai ni meaʻai. Aʻo sauni, sasaa le tumu i totonu o fagu o le iʻa, faʻamaonia mo le isi 1 itula, ona faʻamaʻi.

E taua tele le faia o isi faʻamalositisi mo le itiiti ifo i le 8-10 itula, faia i luga o le afi mumulu. A maeʻa le faagasologa, e lelei le faletupe, e aunoa ma le aveeseina mai le apa.

O lea ituaiga oloa e mafai ona i ai i luga o le laulau a se tagata maʻi i le maʻisuka i le tele o taimi i le vaiaso, o mea taumafa na mafai ona faia faapitoa mai oloa masani ma e le mafai ona afaina ai le pancreas.

E teu meaʻai i totonu o se nofoaga malulu, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona siaki le faʻamaoni o le faʻavaa.

E tusa ai ma le fua fautuaina, e mafai ona e kukaina toetoe lava o soo se iʻa, e oʻo lava i nai iʻa laiti o loʻo iai ma se tele tele o ponaivi laiti o le a latou faia. I le pasteurization, o ponaivi e mama. I le auala, e aoga tele le faʻaaogāina o meaʻai e le gata, ae faʻapea foi le gaʻo iʻa mo le maʻisuka. O capsules ma le suāuu e mafai ona faʻatau i le fale talavai.

Aoao atili e uiga i aoga o iʻa mo le maʻisuka i totonu o le vitio i lenei tusiga.

O a meaai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka, ma o a mea e tatau ona faatapulaa?

Le au pele mamai! O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai mataupu faavae o mea taumafa mo le taumafataga Numera 9 (Laasaga Numera 9) - o le taumafataga na faʻataʻitaʻiina e fomaʻi faʻapitoa i aso nei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le taumafataga 9 e aofia ai le faʻaaogaina o se aofaiga tele o mea inu. I tausaga talu ai, o se isi auala e maua ai le maʻisuka meaʻai ua amata ona maua le lauiloa - o se taumafataga e faʻasaina ai gaʻo. E mafai ona e faitau e uiga i ai i le vaega: Meaʻai laiti-kapiti ma le maʻisuka togafitiga e tusa ai ma metotia a Dr. Bernstein.

Ina ia totogi le maʻisuka, o le taumafataga e sili ona taua, aua e taua le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le toto, ma e na o le tasi lava vaega o meaai e mafai ona faia.

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, o loʻo faʻamautuina se faasino igoa - o se faiga mo le faʻaputuina o oloa e ala i le fua o lo latou faateleina i le toto suka. O le maualuga maualuga o le faasinomaga o le 100 (glucose mama poo le suka) - o nei oloa e faateleina ai le maualuga o le suka i le vave e mafai ai.

O oloa mo le maʻisuka e tatau ona mafaufauina e le fua o le faateleina o le suka toto

O le tulafono lautele o mea taumafa mo le maʻisuka o le faʻaitiitia lea o le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o le faasinoupu o le maʻisuka, aua latou te matua faateleina le suka (ma o na oso e matua le manaomia mo le maʻisuka). O le faavae o mea taumafa e tatau ona avea ma meaai ma se fuainumera maualalo ma maualalo.

Lalo o vaega eseese o oloa, o mea ia e faasaina e le maʻisuka, e masani lava ona i ai se faasinomaga maualuga poo le aofia ai se tele o gaʻo.

O oloa gaosi oloa e tatau ona i ai i le taumafa o le maʻisuka, aua o nei oloa o ni punavai o le taʻavale o le gaʻo. Ae le o uma uma ni falaoa e faatagaina.

  • Faʻatagaina: falaoa rye, oloa falaoa ma le faʻaopoopoga o le paʻu, falaoa o le falaoa, falaoa o le saito mai le falaoamata II vasega, keke oatmeal.
  • Faʻasalaina: falaoa saito o le falaoamata na faia mai le falaoamata o le falaoamata, falaoamata ma falala falaoa, keke, keke. O le suauʻuina o le falaoa, o le lalo ifo lea o lona faʻamaufaʻailoga.

O Porridge ma meaʻai o le cereal e fautuaina mo le maʻisuka. E le gata ina maualalo le GI, ae e mauʻoa foi i vitamini ma minerale, e maua ai se lagona o le saturation ma le malosi.

  • Faʻatagaina: falala falala, pi, palesi palesi, karite, millet ma le oatmeal, laisa enaena.
  • Faʻasalaina: alalaʻau alalaʻau (aemaise lava i le laisa paepae - o loʻo maualuga lona GI), semolina porridge.

O suʻu e fautuaina mo le maʻisuka, ae le gaʻo.

  • Faʻatagaina: borsch, okroshka, soupeti, soupeti, suamalie vailaʻau eseese, iʻa ma mushroom soups.
  • Faʻasalaina: o le supa i luga o nifo, gaʻo susu, ma ni noodles, faʻataʻitaʻiga, lagman, hodgepodge, susu soup.

O lenei vaega o mea taumafa e tamaoaiga i le popo, lea e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae le o ituaiga uma o aano o manufasi e mafai ona faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi.

  • Faʻatagaina: taumafa vela: vela, povi, susu o le susu, tamaʻi mamoe, toso, lapiti - e masani ona kuka, uʻu pe aisa. E fautuaina le maʻisuka e faʻagata. E gata le ate, aua e tele le cholesterol. E mafai ona faʻatagaina ni kulini poʻo ni moa, ae le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso, aua o le isu fuamoa foi e aofia ai le cholesterol.
  • Faʻasalaina: meaʻai gaʻo (puaa), ponaivi, kusi, sausa sikaleti, balyk, meaai kuka.

O oloa gaosi o punaoa lelei ia o le protein mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui i ipu o aano o manufasi, aua e leai ni cholesterol faʻamaʻi. E le gata i lea, o iʻa eseese mumu (salmon, trout, omoni piniki) e aofia ai gaʻo omega-3 aoga e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

  • Faʻatagaina: iʻa fou fou, aemaise ituaiga vailaʻau mūmū (salmon, trout, fugani piniki), iʻa e maualalo le gaʻo, e masani ona kuka, uʻu pe tao, iʻa fagota i lana lava sua.
  • Faʻasalaina: iʻa faʻafefe i totonu o le suauʻu, kuka, ulaula fagota. Caviar - i ni tapulaa faʻapulaʻa.

Mamanu o meaʻai a le maʻisuka

E mafai e le maʻisuka ona 'ai meaʻai susu, o le tele o ia mea o se puna o le polotini maualuga. I le isi itu, o nisi tagata e ono maua le le gasegase o le le faapalepale - i lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia.

  • Faʻatagaina: susu susu, kefir, yogurt, kulimi oona 15% gaʻo, meaʻai, lanu susu (Ricotta, Mozzarella, Chechil, Feta, Oltermanni, ma isi).
  • Faʻasalaina: gaʻo kulimi suamalie, kulimi, salu salu, sisi suamalie, yogurt suamalie.

I le fafagaina o tagata gasegase i le maʻisuka, fualaau faisua ma fualaau suamalie e tele sona sao. O latou o se punavai o fiva, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaititia o le toto toto, vitamini ma minerale. O fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona i ai i le taumafa o le maʻisuka.

  • Faʻatagaina: ia amanaʻiaina tulaga masani o gaʻo - pateta, kāloti, beets, peʻa lanumeamata, pi. O fualaau faisua e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e sili ona aoga - tamato, kukama, kapisi, letus, paukini, zuciniini, isalaʻelu. O fua e aoga foi mo le maʻisuka, ae o fua e maualuga maualuga le GI e fautuaina e aloese ai. Alu - apples, pears, tangerines, oranges, avocados, ma isi.
  • Faʻasalaina: fualaʻau suamalie ma fualaʻau, fualaau mama, ma fualaau 'aina e maua ai le maualuga o faʻamaumauga (vine, vine, melon, fig).

O se manatu sese e faapea e le tatau i le maʻisuka ona 'ai le gaʻo, aua e manaʻomia mo le tino, peitaʻi, i se tapulaa faʻapulaʻa.

  • Faʻatagaina: oona gaʻo faʻamalosia e maua i le olive ma le fualaʻau manogi (e mafai ona faʻasaʻo fuamoa, ae le sili atu i le 1 sipunni o le suauu, e maualuga tele i le kalori). O se punavai lelei o le gaʻo mo le maʻisuka o le suauʻu manogi, lea e aofia ai le tele o omega-3 ma omega-6, lea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. I nai mea laiti, e faatagaina le pata (e le silia le 5 kalama i le aso).
  • Faʻasalaina: gaʻo kuka, margarine, gaʻo o loʻo i totonu o meaʻai gaʻo, i totonu o le paʻu moa.

O tagata gasegase e mafai ona inu i soo se mea e le faʻaititia tele ai le suka toto.

  • Faʻatagaina: lanu uliuli ma lanu meamata e aunoa ma le suka, kofe i susu, fuālaʻau suamalie, fualaau suamalie ma suamalie e aunoa ma le faaopoopo o suka, pulupulu o le rosehip.
  • Faasaina: sua o fualaau suamalie ma le suka (vine, faamaninoina o le aporo), lemonades o le suka, Coca-Cola, Pepsi-Cola.
  • Faʻatagaina: fualaau aina ma suamalie o vailaau suamalie, faʻataunuʻu i luga o suka. E aoga le meli, ae e mafai ona maua i le maʻisuka i ni tapulaa.
  • Faʻasalaina: keke, pusa, mea suamalie, suamalie, ice cream, jam, vine, faʻi.

O fea iʻa e lelei mo le maʻisuka?

Falofa atu ia te outou le faitau faitau pele! O iʻa e fai ma faleteuoloa o meaʻai e talafeagai mo le tino, macro-ma microelements. O lenei oloa e tatau ona faaopoopoina e le taumafa a tagata taitoatasi. E masani lava, o le maʻisuka o "mafatia" mai tulaga ogaoga o meaʻai, o le fesili e tulaʻi mai pe ono mafai ona faʻalauteleina a latou mea taumafa i oloa o iʻa. Faʻafetai i lenei tusiga, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le aʻafiaga o vailaʻau o loʻo i totonu o ipu iʻa i luga o le tulaga o le maʻisuka, o tulafono mo le filifilia o le "faataitaiga" talafeagai mo le taumafataga, ma ia faamasani i nisi o fualaau aoga.

E tusa ai ma aoga o oloa gaosi

O le seti o oloa ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le maʻisuka e faʻatapulaʻa. I lenei tulaga, o le maʻisuka, ina ia mafai ona faatumauina pea le gaioiga masani o okeni ua vaivai, ma e tatau ona maua le paleni o meaʻai uma i le lisi o mea "taofia".

I le tele o le porotini, e leai se mea e mafai ona maua e tagata faʻatau e mafai ona faʻatusatusa i iʻa. O lenei polotini ua maeʻa ma sili ona pala. O lenei vailaau, faatasi ai ma vitamini ma mea amino, e tatau ona tuʻuina atu i le tino o le maʻisuka i le tele o meaʻai. I le uma, o faʻamalosi ia e taua tele i le faʻasiga o le inisalini.

O iʻa e matua taua tele mo gasegase omega-3 ma omega-6. O nei mea e talafeagai mo:

  • auiliiliga o faagasologa intercellular,
  • tau faasaga i le mamafa mamafa
  • puipuia maʻi o le cardiovascular,
  • aafiaga e tetee ai i le ita,
  • toefuataiga o faiga faatonutonu ma faafitauli o mea tau pu.

O iʻa foi e aoga ona o le tele o fualaau oona (vaega B, A, D ma E), faapea ma elemene (potassium, iodine, magnesium, fluoride, phosphorus ma isi).

E ui lava i faʻamanuiaga uma o iʻa, faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina, e mafai ona e aumaia le tino i le protein glut. O le gaioiga o le vaega o meaʻai ma mea faʻalavelave (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2) e matua faigata ona o le atherosclerosis. Ma faatasi ai ma le tele o mea e maua mai i le protein, ua maeʻa ona faʻaaogaina le tele o auala.

O le a le ituaiga iʻa e tatau ona 'ai e le maʻisuka?

I le tele o taimi, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona latou tauivi foi ma manufeʻai. E mafua ona o le maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka lona lua (e le o le inisalini) e mafai ona atiaʻe. O le mea lea, e tusa ai ma fautuaga o meaʻai, e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase le tele o iʻa e maualalo le gaʻo, laiti-calories, o vaitafe ma sami. E mafai ona tufatufaina le oloa i le kuka, kuka, fuʻu ma tao, ma aspic.

O le 'ai o le falala suamalie e matua le manaomia. E mafua lenei mea e le gata i le maualuga o le kalori o le ipu, ae faapena foi i le siʻitia o le pancreas, lea o le a le mafai ona faʻatautaia lelei le meaʻai faatasi ai ma enzymes pancreatic.

E fautuaina le faʻalauteleina o meaʻai a le iʻa:

E mafai foi ona e aofia ai saumoni i le lisi autu. E ui lava o loʻo faʻavasegaina o se ituaiga gaʻo, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fua, e mafai e le samani ona maua ai le le atoatoa o le Omega-3, lea e "popole" mo se tala masani masani.

O le 'ai o iʻa mo le maʻisuka e le tatau ona fou. E mafai ona faʻapipiʻiina i le paʻu o le kulimi kulimi e maualalo le suamalie, suamati o le lemoni po o vaitau e aunoa ma se vevela vevela.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona maua i nisi taimi i totonu o iʻa na mafai ona fai, tomato poʻo soʻo se isi sua suamalie.

Ae faʻatasi ai ma nisi iʻa mo le maʻisuka e sili atu le lelei e le aʻafia, e aofia ai:

  • gaʻo gaʻo
  • iʻaʻai ma ulaula, "faʻaosofia" le tumau o le tino ma saofaga i foliga o le edema,
  • maualuga le kalori meaʻai meaai,
  • iʻa caviar, e maua mai i le maualuga o le popo.

E uiga i le suauu iʻa ma lona taua i le togafitiga o le "suka"

Talu ai faʻafitauli o le gasegase mafua ona o le leai o le insulin, o le maʻisuka e manaʻomia tele vitamini nai lo se tagata soifua maloloina. E ala i le faʻaogaina o vitamini A ma E, o le suauʻu iʻa na mafai ona tuʻuina atu se ulu taua e amata ile puaa, pusi ma le gaʻo. Ona o le vailaau vitio A, o le cod (ate) e mafai ona avea o se fualaʻau faasinomaga "saunia". E tusa ma le 4.5 mg o vitamini e 100 g o oloa.

O le suauʻu gaʻo o le vasega o gaʻo susu - o vailaʻau e tau ai le atherosclerosis. Afai o gaʻo tumu e masani ona faʻapupulaina le maualuga o le cholesterol, ona faʻafetai lea i le suāuʻu iʻa, i se isi itu, e mafai ona e "pulea" cholesterol. O lenei, i le isi itu, o le a le faatagaina ia atherosclerotic plate e fausia i puipui puipui.

O le mea lea, o le suauʻu popo o loʻo i ai se vaega faapitoa i meaʻai i le maʻisuka. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o ipu i lenei mea e maua ai le maualuga o le kalori. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suāuʻu iʻa, faʻapea foi ma iʻa o le sami, e tatau ona faʻalelei.

O nisi o fua aoga aoga

E pei ona taʻua muamua, o le taumafaina o iʻa mo le maʻisuka e faʻatagaina, ae e le tatau ona faʻamalosi. Pollan ua manatu o le filifiliga sili ona taugofie; o le pike perch e taugata. I le faaopoopo atu i le gaʻo gaʻo o le iʻa, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo sauniuniga.

O ipu sili ona aoga mo iʻa mo le maʻisuka e aofia ai:

Fufulu, tipi i ni fasi iʻa na tuu i totonu o se mea lautele ma le loloto.

O le isi mea, faʻaopopo sina masima laitiiti ma ni fasi uʻamea taamilo (e mafai ona e 'aniani).

O 'elemene' ua ufiufi 'i kulimi kulimi e maualalo (e oo atu i le 10%), faʻatasi ma le galati ma le sinapi gaʻo. E mafai ona faatumuina le pani i ni ituaiga o palapala.

A maeʻa ona faʻaopopo sina vai laitiiti, e tatau ona suʻe le iʻa mo le 30 minute ile vevela masani.

Cossack iʻa.

Soʻo se iʻa, faʻavasegaina i luga o se fusi ma tao i totonu o le ogaumu, e tatau ona kukaina sina masima, pepa poʻo mea manogi.

E le gata i lea, o le iʻa e ufiufi i le sipuni ua fefiloi ma fasi pateta.

Ma le isi, o le iʻa ma le "itu ipu" ua ufiufi i le kulimi kirimigi ma tuʻu i le ogaumu. E tunu le ipu seia oʻo ina maua mai se pulupulu enaena.

O iʻa o se oloa e leai se mea e maua mai le gaʻo. O lona uiga, e leʻo faʻatumu i se falaoa. Ae, e faatatau lea i ni ipu tutoʻatasi. Pe a faʻafefiloi ia iʻa iʻa ma mea e aofia ai gaʻo, o le faitauina o le XE e taua tele.

Faafetai mo lau gauai! E tusa ai, Olga.

E te fiafia i le tusiga? Fetufaai ma au uo!

O le maʻi suka. mafai ona susu le suka araisa ma le maʻisuka

Faʻasolo le mamafa ile 1 KG i aso uma!

E na o le 20 minute ...

Leai! E le mafai ona e taumafa i le araisa, ma, aemaise lava, faasee mai ai.

Fautuaina ma le faʻatagaina meaai ma ipu.

Falaoa falaoamata ma falaoamata. Rye, protein-bran, polotini-saito, saito mai le falaoamata o le falaoa 2, o lona uiga 300 g i le aso. O le falaoamata ole Inedible e ala i le faʻaititia o le aofaiga o falaoa.

Soup Mai fualaau faisua, kuka soupeti, borscht, anufasi, aano o manufasi ma fualaʻau, mea vaivai gaʻo, iʻa ma mushroom broths ma fualaau faisua, faʻatagaina o falaoamata, pateta, meaʻai.

Faʻesea mai le taumafataga: susu, gaʻo susu, susu ma semolina, araisa, noodles.

Meat ma moa. Ovi povi suamalie, vela, tipi ma aano o manu fasi, tamaʻi mamoe, lapiti, moa, turuki kuka, kuka ma falai pe a uma le kuka, fasi ma se fasi pepa. Sūsū sausage, meaʻai. Laulau vavalalata. E gata le ate.

Faʻesea mai le taumafataga: ituaiga gaʻo, ponaivi, kusi, ulaula ulaula, sipisi ulaula, meaai kuka.

Iʻa. Meaola maualalalo, kuka, tao tao, o nisi taimi e falai. Laʻau fagota i totonu o lona lava suamalie ma tomato.

Faʻesea mai le taumafataga: ituaiga gaʻo ma ituaiga o iʻa, salimi, gaʻo vailaʻau, caviar.

Mea gaosi susu. Miliki ma susu susu susu keke falaoa e malosi ma e le gaʻo, ma ipu mai ai. E faʻamapulaʻa le kulimi kulimi. Laʻau e le faʻaaogaina, ma le susu.

Faʻesea mai le taumafataga: falaoamata suamalie, keke suamalie suamalie, kulimi.

O fuamoa. E oʻo atu i le 1.5 i le aso, faʻamamaina, vevela, faʻamalatini palatini. Yolks faʻasaina.

Faʻailoga. Faatapulaa i limite o le carbohydrate. Buckwheat, karite, millet, karite bela, oatmeal, fatu pipi.

Faʻesea mai le taumafa poʻo le faʻamapulaʻa faʻapulaaina: araisa, semolina ma pasta.

Fualaau faisua. Potatoes, i le amanaʻiaina o le masani o mea gaʻo. O siaki kulimi o loʻo faʻatulagaina i kāloti, beets, peʻa lanumeamata. Fualaau faisua e aofia ai le itiiti ifo i le 5% o gaʻo (kapisi, zucini, paukini, letusi, kukama, tamato, eggplant) e sili ona lelei. Toa, kuka, tao tao, fufuluina fualaau faisua, itiiti fua falai fua.

O le salty ma le fuaina o fualaau faisua e le aofia mai le meaai.

Meaʻai Fagu, salati mai fualaau faisua fou, caviar fuamoa, squash, suauʻu vao, aano o manufasi, iʻa, suamalie o le suamalie, lafetemu beef, povi suamalie.

Fua, suamalie suamalie, suti. Fugalaau fou ma vine o ituaiga suamalie ma suamalie i soo se ituaiga. Ieleli, sambuca, moa, compotes, suamalie i meaʻai suka: faatapulaaina le meli.

Faʻesea mai le taumafataga: vine, vine, faʻi, fig, aso, sugar, jam, sweets, ice cream.

Sauga ma mea manogi. Laʻe-gaʻo i luga o aano o manu, iʻa, mushroom broth, sua o fualaau aina, saulati tomati. Pepa, horseradish, fua o le sinapi.

Faʻesea mai le taumafataga: gaʻo, vevela ma sologa lelei.

Meainu. Tea, kofe i susu, sua mai fualaau faisua, fualaau suamalie suamalie ma vine, lefe o le rose vao.

Faʻesea mai le taumafataga: vine ma isi suamalie suamalie, suamalie o le suka.

Fats. Laʻau le mama ma ghee. O suauu manogi i ipu.

Faʻesea mai le taumafataga: aano o manu ma gaʻo kuka.

E te iloa poʻo a areto falaoa? O le fuaina o le inisalini e faʻafaigofieina ai le faʻaofiina o le manatu o le "keke bread". Ole iunite falaoa e le o se mea maʻoti, ae o le taua ole aiga ole meaʻai.

E tasi le falaoa e tutusa lelei ma le 12 g o suauu.

E tasi le falaoa e maua ai le faateleina o le glycemia e tusa ma le 2.77 mmol / L.

Ina ia faʻamafanafana 1 'ai le areto falaoa, ose inisalini pupuu i se fua faatatau o le 1.4 iunite e manaʻomia.

o nisi taimi e laitiiti lava. e aumai lalo le sailiga. ae e tatau ona e ai i le salatisi rimoni poʻo le salati laisa uliuli, ma isi. ma e sili atu le faʻamamaina o le pancreas ae le faʻalavelave i meaʻai. Aveese le parasite o loʻo nonofo ai ma o le a leai se maʻisuka ma le gangrene ma faʻafitauli i le vaai a le retina.

O le a le ituaiga maʻisuka? I le taimi muamua, toetoe lava o mea uma e mafai, aemaise lava le araisa. Ma o ia o loʻo taua i lalo: 1 XE 1 tbsp. sipuni faʻatasi ma se paʻu o le raw poʻo le 2 tbsp. sipuni ma se mauga o loʻo kuka. Milu: 1 cup 1 XE.

Ou te le iloa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, e tele lava mea faasaina iina.

Numera numera 9 laulau 9 mo le maʻisuka - meaʻai faafomaʻi

Numera numera 9 poʻo le laulau 9 - faʻamatalaga mo le tofiga:

  • o le maʻisuka agamalu ma le maʻitaga - o tagata mamaʻi e masani pe laʻititi foi le mamafa e le maua le inisalini pe maua foi i ni atigi popo (20-30 iunite),
  • e faʻavae ai le teteʻe atu i gaʻo ma le filifilia o inumaga o le inisalini po o isi fualaau.

O le mea sili i le togafitiga o le soifua maloloina Nu 9 ua tuuina atu i fualaau faisua, fualaau suamalie, iʻa e maualalo le gaʻo ma iʻa o le sami, paluga o fatu o fatu atoa, falaoa atoa. E leai ni suauu ma mea suamalie, mo meaai lelei ma meainu latou te faʻaaogaina ai le suka - stevia. E tatau foi ona faatapulaaina le faaaogaina o le masima. O lapisi e tatau ona kuka ma tao, e le masani ona falai ma sisi.

O le vailaʻau faʻamalosi o le taumafataga o le soifua maloloina:

  1. Carbohydrates
  2. Belkig (55% manu).
  3. Fat (30% fualaʻau).
  4. Salt - 12 g.
  5. Suavai suavai 1.5 l.

O aso uma o le kalori meaai kcal.

E mafai ona 'ai ma inu faʻatasi ma se meaai

Paʻu falaoa ma falaoamata i luga o le 300 g i le aso:

  • rye
  • Wheat protein
  • pulu -tini,
  • falaoamata saito mai le falaoamata 2,
  • falaoamata falaoamata e ala i le faʻaitiitia o le aofaiga o falaoa.
  • borsch, soupuni,
  • soupisi mai fualaʻau eseese,
  • kapisi soupisi
  • aano o manufasi ma fualaʻau,
  • iʻa, mea vaivai ma gaʻo mashroom ma fualaau faisua, pateta, faʻamaʻaina gaʻo, meaʻai.
  • ituaiga e leai ni mea suamalie
  • iʻa faʻafeʻai i lona lava suamalie ma tamato.

Meat ma moa i le kuka, fufulu ma falai pe a uma ona fufulu, taina ma se fasi:

  • tamai mamoe
  • moa, tolotolo,
  • povi vela-maualalo, vela,
  • lapiti
  • mafolafola ma aano o manu,
  • laulau faiva,
  • sosolo o le maʻisuka, meaʻai,
  • o le ate ua gata.

Cereals e faʻamapulaʻaina i totonu o tapulaʻa o le gaʻo gaʻo:

  • falaoamata mai le oatmeal, karite, buckwheat, millet, pele bela,
  • leki.
  • malosi le kuka, kuka susu, palatini palatini,
  • uʻamea e gata.

Toa, kuka, uʻu, fuālaʻau fuālaʻau, fagaina e le masani ona falai:

  • beets, kāloti, peʻa lanumeamata, i le amanaʻiaina o le masani o meaʻai gaʻo,
  • sili ona fiafia i fualaau faisua e aofia ai le itiiti ifo i le 5% o le carbohydrates (paukini, kapisi, kukama, zucini, letusi, tamato, eggplant),
  • pateta e amanaia le masani o mea gaʻo.
  • faʻaiʻu iʻa, salamata o le sami,
  • fufulu le vao
  • salamata fuamoa fou,
  • aano o manufasi, meaʻai suamalie,
  • fagu
  • fuamoa fuamoa, squash,
  • lūlū le palu.
  • o le sisi e malosi ma e le gaʻo ma ipu mai ai,
  • susu susu ma susu,
  • faiʻai le maualalo, suamalie e leʻi faʻafefeteina,
  • kirimoli kulimi e gata.
  • tamato tamato
  • maualalo-gaʻo, kuka i luga o iʻa vaivai, aano o manufasi, mashroom broths, broth vegetables,
  • totese, horseradish, pepa, tapulaa.
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • ghee ma le pata e leʻi faʻamalolo.
  • fualaau aina fou ma vine o ituaiga suamalie ma suamalie i soo se ituaiga,
  • faʻataʻitaʻiga
  • jelly, sambuca, foam,
  • suauu suka
  • E faatapulaa le meli.
  • pulupa,
  • sua mai fualaau faisua, fua suamalie ma vine,
  • lauti
  • kofe i le susu.

Aua le 'ai pe inu faʻatasi ma se meaai

  • kuka ma gaʻo manu,
  • ituaiga gaʻo ma ituaiga o iʻa, iʻa faʻafefe, suauʻu kuka, caviar,
  • oloa mai le pata ma le paluga o meaʻai,
  • gaʻo meaʻai, kusi, pato, meaʻai aano, ulaula meaʻai, ula siva,
  • gaʻo gaʻo, susu susu ma semolina, araisa,
  • gaʻo, meaʻai vevela ma salima,
  • semolina ma pasta, araisa,
  • suamalie suamalie suamalie, kulimi, falaoamata sipuni,
  • fualaau aina ma suamalie,
  • suka o lemonades, vine ma isi sua suamalie,
  • suka, asikulimi, suamalie, siamu, faʻi, fig, aso, vine, vine.

Taʻiala o le numera numera o meaai 9

1 'aiga o le taeao: falala falale, falaoa gaʻo maualalo ma le susu, lauti.

2 le taeao o le taeao: o se teuteu o le sana o le sana.

Taumafa: kuka mai le kapeti vevela mai le kapisi fou ma le suauʻu fuālaʻau, aano o aano o manufasi faʻasusu, suamalie fua.

Taumafa: iʻa fagota, tao i le suauu susu, kapisi schnitzel, lauti.

O le taumafataga o le taumafataga o le soifua maloloina Numera 9: 5-6 taimi i le aso ma le tufatufaina tutusa o mea inu.

Meaʻai mo le maʻisuka: meaʻai

A filifilia se taumafataga, e tatau ona manatua o le aofaʻi o protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo e ulufale i totonu o le tino e le tatau ona sili atu i le masani: protein - 90-100 g, gaʻo - 75-80 g, carbohydrates - 200 g.

Faʻataʻitaʻiga: e tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, e taumafai e tufatufa atu le taumafa i aso taitasi o gaʻo, ona o latou o le punavai autu o le kulukose. Afai e te 'aina uma meaʻai gaʻo i le taimi e tasi, ona leai lea o le inisalini, e le mafai e le tino ona taulimaina lona gaioiga ma o le maualuga o le suka o le suka o le a faateleina.O le aofaʻi o le kalori o meaʻai e 'ai i le aso e le tatau ona sili atu i le 2000 kcal.

Auala e kuka ai: fautuaina e faʻaaogaina oloa gaosia, pulumu fualaʻau, e mafai ona e fufulu pe tao i totonu o le ogaumu, e mafai ona e kuka. E taua tele le faatumauina o le taumafa i aso taitasi o mea inu gaʻo e le "i le mata", ae o le mamafa i le mamafa, fuaina o ipu, laulau faapitoa o mea inu gaʻo i le tuufaatasiga o oloa.

Faʻataga: E sili atu ona faʻagalo le gaʻo ma soʻo se mea suamalie. E mafai ona e faʻaaoga mea suamalie, o le mea sili ona taatele i aso nei - xylitol ma le sorbitol. E tatau foi ona faatapulaaina le faaaogaina o le masima.

O oloa uma e vaevaeina masani i ni vaega se 3 e faalagolago i mea o loʻo iai i totonu o gaʻo.

Vaega 1 - mea taumafa e maualalo i meaʻai, e pei o aano o manufasi, iʻa, fuamoa, musigot, kapisi, tamato, kukama, letus, spinach.

Vaevaega 2 - o oloa maualalo o le carbohydrate e oo atu i le 10%, e pei o beets, legumes, meaʻai susu, apu ma isi fua.

Vaevaega 3 - mea taumafa maualuga i gaʻo. O nei mea e aofia ai le faʻamalositino, tele cereals, vine, faʻi ma isi.

Pe a faʻapipiʻiina se taumafataga, e tatau ona amanaʻia e le gata i totonu o oloa gaʻo, ae o lau mamafa. O le mamafa o le mamafa e sili atu ona mamafa i le faagasologa o metabolic, o lea o le mamafa o le mamafa, o le itiiti foi e mafai ona e 'ai e le gata o le gaʻo, ae o meaʻai gaʻo e aloese ai mai faigata ogaoga ma le atinaʻeina o le maʻi. Afai o le mamafa e le sili atu i le masani, ona mafai lea ona i ai i aso uma se protein ma mea gaʻo masani ma nai suātini.

- oloa mai le pata ma le pusa pasi,

- meaʻai gaʻo malosi, susu susu ma semolina, araisa ma noodles,

- gaʻo gaʻo ma iʻa, ulaula meaʻai, tele o sausago, meaʻai e mafai ona kuka, aemaise lava i le suauʻu, faʻapea foi iʻaʻai ma caviar,

- talotala suamalie, kulimi suamalie, kulimi,

- araisa, semolina, pasta,

- fualaʻau ma fualaau aina suamalie, faapea foi ma le gaʻo ma meaʻai vevela,

- suamalie suamalie, e mama ma mama, e pei o vine, fig, aso,

- suamalie suamalie, lemonade i le suka.

- falaoa suamalie ma le bran mai le falaoamata o le vasega lona lua, e le sili atu i le 300 g i le aso, e le o le tamaoaiga o le falaoamata o falaoamata, ma o le a taumafaina le falaoa e itiiti ifo i le 300 g i le aso,

- soupeti fualaau, kuka soupeti, borscht, soulati, okroshka, o nisi taimi e mafai foi ona e kuka ai ni aano o manufasi, gaʻo iʻa faatasi ai ma le faʻaopoopoga o sina vaega o le suka - karite, falati, millet, oat, ma pateta. O paluga ma le malulu o Sorrel o le a sili ona aoga,

- e leai ni gaʻo tunu pe tao i totonu o le umu mumu, vela, lapiti, moa, toka, o nisi taimi e mafai ai foi ona e 'ai se fasi puaa po o se tamai mamoe, salu o meaʻai, laulau faiva, se faʻatapulaʻa o le ate,

- meaʻai e leʻi faʻafefeteina pe tao tao i totonu ole ogaumu, faʻataʻitaʻiga pikeperch, cod, perch, cod saffron cod, hake, iʻa fagota i totonu o lona lava suamalie poo sau saumato,

- susu ma meaʻai gaosi susu: kefir, leʻo gaʻo sina gaʻo ma ipu mai ia mea, e pei o paluga, paʻu ma mūmū. E fautuaina le faatapulaa o le faaaogaina o kulimi kulimi, ma fautuaina e faʻaaoga sisi mama-mama ma le maualalo, e pei o le sisi, Uglichsky, Rusia, Yaroslavsky,

- fuamoa, e lelei le kuka ma e le sili atu i le 1.5 i le aso, e mafai ona e faia se omele mai puluʻala, ma taumafai e faʻatapulaʻa le faʻaogaina o le yolks,

- faʻalauiloa le gaʻo i se faʻatapulaʻaina ole aofaʻi ina ia latou le sili atu i le taumafa i aso taitasi o gaʻo,

- e mafai ona e faʻaopopoina le ghee ma le gaʻo fualaʻau i le itu o ipu, salakeke ma saula, ma o le tele o le gaʻo i le lautele mo le aso atoa e le sili atu i le 40 g,

- pe a faʻafeiloaia fualaau faisua i le taumafataga, e tatau ona faʻamautinoa e le sili atu le tele o meaʻai i aso taʻitasi, aemaise lava pe a 'aina le kuka ma le koko, fualaau faisua ma mea maulalo gaʻo. , tamato, isalaʻelu, meaʻai. O nisi fualaau faisua e tatau ona 'aina faʻatoʻa, ao isi e tatau ona kuka, uʻu, tao i le umu,

- O meaʻai e aofia ai vali vine, fuamoa fualaʻau ma le caviar, faʻafefiloi ai le suamalie ma le maualalo o le gaʻo, iʻa faʻafefete, salu o le suamalie, ma le suamalie o le palu ma le sisi le palu,

- fualaau aina fou ma vine, suamalie ma suamalie,

- sau sau mo ipu e mafai ona faia mai i le aano o manu, iʻa, mushroom broths, broth o fualaau, tamato, e mafai ona e faaopoopoina le sinapi, pepa, horseradish, ae laitiiti tele, e pei o cloves, marjoram, pasisa ma dill,

- mea inu: lauti, kofe i susu, fualaau fualaau suamalie, meainu mai fualaau aina suamalie ma vine, pulupulu lapisi.

Pe a fuafuaina le meaʻai o mea taumafa, e tatau ona alu ese mai le mamafa o taumafa mata

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 - meaʻai i aso taitasi

Falaoa falaoamata ma falaoamata. Rye, bran, saito, saito mai le falaoamata o le falaoa 2, o le tusa pe tusa ma le 200 g i le aso. E mafai ona maua le falaoamata ole falaoamata e ala i le faʻaitiitia o le falaoa.

Faʻesea: o oloa mai le pata ma le pusa pasi.

Soup O soupisi o fualaau faisua, soupisi kuka, borscht, anufasi, aano o manufasi ma fualaau oona, meaʻai e maualalo le gaʻo, iʻa ma mushroom broths ma fualaau 'aina, faʻatagaina faʻatoʻa, pateta,' aʻai.

Faʻesea: gaʻo malolosi, gaʻo, susu susu ma semolina, rice, noodles.

Meat, moa. Faʻatagaina le moa, vela, lapiti, moa, kuka ma fuʻu turkey, faʻapipiʻi ma se fasi pepa.

Faʻesea: gaʻo gaʻo, ponaivi, kusi, meaʻai ulaula, tele sausage, meaai kuka.

Iʻa. Meaʻai maualalalo le kuka, tunu, o nisi taimi e falai fulufulu. Laʻau fagota i totonu o lona lava suavai.

Faʻesea: gaʻo gaʻo ma ituaiga o iʻa, salima, ulaula, suauʻu kuka, caviar.

Mea gaosi susu. Milu ma susu susu, meaʻai suamalie ma le gaʻo susu kisi ma ipu mai ai. Oona kulimi - faʻamapulaʻa, leai se suavai, susu susu.

Faʻesea: fulufulu salimalie, keke suamalie suamalie, kulimi.

O fuamoa. E oo i le 1-1.5 fasi vaega 1-2 taimi i le vaiaso, Pulutini, palatini palatini. Yolks - faʻapulaaina.

Faʻailoga. Carbohydrates - - buckwheat, karite, millet, karite pela, oatmeal, ma fatu pipi ua faʻatapulaʻa i totonu o tulafono masani.

Le vaʻaia poʻo le faʻamalosia tele: araisa, semolina ma pasta.

Fualaau faisua. E faʻatapulaʻa pīsiti e tusa ai ma mea masani. O vailaʻau faʻamalosi e faʻamamafaina i kāloti, beets, peʻa lanumeamata. O fualaau faisua e aofia ai le itiiti ifo i le 5% o gaʻolaʻo e sili ona lelei - (kapisi, zucchini, paukini, letus, kukama, tamato, eggelu). O fualaʻau aina e mafai ona 'aina faʻatoʻa, kuka, tao tao, salu, e le masani ona falai.

Faʻesea: fualaʻau suamalie ma vili.

Meaʻai O fualaau, salati mai fualaau faisua fou, caviar fualaau aina, squash, faʻafefe o le vao, aano o manufasi ma iʻa iʻa, salamu o le suamalie, laʻau suamalie o le paluga, paluga le palu.

Mea manaia. E mafai ona e 'ai fualaau aina fou ma suamalie o ituaiga suamalie ma suamalie i soo se ituaiga. Ieleli, sambuca, foamusu, fualaau aina suamalie, lole i le xylitol, sorbite poʻo le saccharin.

Vagana: vine, fig, vine, bananas, aso, sugar, jam, sweets, ice cream.

Sau ma taimi. Laʻe-gaʻo i luga o aano o manu, iʻa ma mushroom broth, fualaʻau fualaʻau. Pepa, horseradish, sinapi - i se tapulaa tapulaʻa.

Faʻesea: gaʻo, vevela ma sologa lelei.

Meainu. Tea, kofe i susu, sua mai fualaau faisua, fualaau suamalie suamalie ma vine, lefe o le rose vao.

Faʻesea: vine ma isi sua suka-suka, suamalie o le suka.

Fats. E le faatagaina le pata (e le silia le 1 taimi i le vaiaso), o fuālaʻau fuālaʻau - i ipu.

O aoga o iʻa mo le tino

O mea na taumateina e augatuaa o nei ona po mo le afe ma afe o tausaga ua faamaonia faʻasaienisi e le i leva leva: o meaʻai manu e tulaga ese i uiga e aoga i le soifua maloloina o tagata ma e le mafai ona suia e se isi lava mea. O lenei mea moni o loʻo lagolagoina e se seti o vailaʻau ma vaega e faʻataunuʻu ai le fusi iʻa: o faʻamalosi faigofie e mafai ona digestible, elemene elemene, vitamini ma mea taua e pei o omega-3 ma omega-6. I lenei itu, e sili ona lelei le faia o se filifiliga e lelei ai tagata o le gataifale, talu ai o le suavai fou e sili atu ona itiiti ifo ia i latou i tulaga o le tamaoaiga ma le tele o mea taua e taua i tagata.

I le faaopoopo atu i gaʻo gaʻo, o iʻa o le gataifale ma le sami o loʻo i ai iodine, vaimama ma fuamoa, lea e le mafai ona maua mai se isi meaola manu i ni mea taua tele. O isi vaega taua e aofia ai:

  • paluka
  • magnesium
  • sodium
  • fulufulu
  • uʻamea
  • zinc
  • palu
  • vitamini PP, H, C ma le vaega B,
  • vitamini gaʻo suasusu A ma D.

E faʻamaonia o le faʻaauau pea o le fusi iʻa e faʻaleleia ai le faia o le faiʻai, faʻaitiitia ai le toto cholesterol, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, faateleina le leo ma maua ai le aoga tele i le endocrine ona o lona iodine. O lenei mea moni e sili ona taua pe a sau i le ituaiga 2 o le maʻisuka - maʻi faʻamaʻi.

O le a le ituaiga iʻa ou te 'ai ma le maʻisuka?

O le ki i le tuʻufaʻatasia lelei o iʻa i totonu o le taumafataga o le malamalama lea e le o mea uma e tutusa lelei mo le maʻisuka, ma o nisi e ono manatu o se mea e afaina. E mafua ona e le o soʻo se mea aʻafia i se ituaiga o ituaiga o iʻa, aemaise lava i lona gaʻo gaʻo: o iʻa e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatatau i le taua o le caloric, i le amanaʻiaina o mea e manaʻomia mo le maʻisuka. O le faʻavasegaga faʻavae e vaevaeina ituaiga uma i ni vaega se tolu:

  • gaʻo - sili atu i le 8% le gaʻo,
  • e matua gaʻo - mai le 4 i le 8% gaʻo,
  • paʻu - e oo atu i le 4% gaʻo.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Mai lenei mea e mafai ona tatou maua ai se faʻamatalaga talafeagai: o iʻa e maua i le maʻisuka e tatau ona maualalo-gaʻo ma sili atu ona lelei mai le gataifale. O le sui pito sili ona iloga o lenei vaega o le cod, lea e iloga i nei faʻamaoniga faʻapitoa e 0.4% gaʻo ma oʻo atu i le 20% o le porotini. Cod mo le maʻisuka o le filifiliga aupito sili lea, ma e le itiiti ifo ma le 200 kalama e faatagaina i le aso. lana filo. O le mea moni, e mafai ona suia se taumafataga atoa pe afai e te faaopoopo, mo se faataitaiga, nai fualaʻau fou.

E tutusa lava faailoga tutusa o uiga ia mo le puipui, ma e toatele e talitonu e sili atu ona sili lona tofo nai lo le cod. O ituaiga o iʻa e maualalo i le sami e aofia ai pollock, blue whiting, saffron cod, hake, flounder ma whabut, ae e tatau ona manatuaina o le a latou maua le tele o faamanuiaga i le tino, o le fou, ae le o le aisa. Aʻo le vaitafe ma le vaituloto e 'ai ma aano o manu, o ituaiga nei o le a sili atu ona lelei mo meaai a le maʻisuka:

I le avea ai o se faʻaopoopoga, e mafai ona maitauina o isi iʻa o loʻo iai, o le maʻisuka e mafai ona 'aina e moli poʻo sui o le aiga cruseta.

O fea iʻa e sili ona lelei e teena?

Tuuina atu o lena iʻa e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai le itiiti ifo o calorie ma gaʻo, e manino lava o ituaiga gaʻo e tatau ona le aofia ai i le meaai muamua. O loʻo matou talanoa e uiga i ituaiga iʻa e pei o le gaosi, togafiti, saula, sprat, el, elelelea ma le tele o siaki. O a latou aano o manufasi e aofia ai le 250 kcal mo le 100 g. oloa. O le faʻaaliga o le tele o ituaiga meaʻai e sili atu, pe a faʻatusatusa i isi, fesoasoani aoga - linoleic ma archidonic (Omega-3 ma omega-6). E faigata ona faʻamaualuga le taua o lenei mea moni mo se tagata e le lelei le soifua maloloina, o le mea lea, o le faaiuga mulimuli i le masani ma le tele o le maʻisuka e mafai ona 'ai lenei iʻa mo meaai e tatau ona i ai i le fomaʻi.

E tatau ona lisiina ma ia ituaiga iʻa e pei o le gaʻo, e ui lava ina faatagaina e aofia i le taumafataga, e tatau lava ona i ai iina i ni mea laiti. O lo o matou talanoa e uiga i le lanu piniki, o le sami, togi, togafiti, siama ma le sami.

Ae o fautuaga lautele e fesoʻotai ma aano o manufasi, o le mea muamua e teuina i le mafaufau o le faʻasaina lea o meaʻai falai mo le maʻisuka, lea e faʻaaoga foi i le sami.

O le fusi e tatau ona kuka pe uʻu, ma o isi metotia uma e manatu e le taliaina, lea e otometi ona taliina le fesili masani pe ono mafai ona 'ai iʻaʻai ma le maʻisuka.

O ulaula, falai, tao tunu po o le iʻa e tatau ona vavaeeseina atoa mai le lisi, pei o lenei tulaga o le uiga atoa o le maʻisuka meaʻai ua leiloa.

O le mea mulimuli, o oloa e matua le manaomia o lenei tupuaga e tatau ona taʻua, muamua, iʻa caviar, o se oloa gaʻo tele, faapea foi ma soo se iʻa e mafai ona fai, lea e faaopoopo atu i le maualuga o le suauʻu manogi e masani ona i ai faʻamaʻi leaga, mea manogi ma isi mea faʻaopopo.

1. Salmon mo se maʻi suka ma le lemon ma le dill

O Salmon e masani lava ona taua o se taitai i totonu o iʻa o le sami i totonu o mea oona gaosi omega-3. O ia gaʻo e faʻamanuiaina mo le tino i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava:

  • mo le loto e galue masani ma taofia ai se fatu fatu,
  • ina ia lelei le paʻu,
  • ina ia lelei atoatoa le ulu,
  • ina ia lagona ai e le tagata le masani.

E tusa ai ma le tala a Rico, e tele auala e kuka ai suauu, faʻasaoina mea aoga mo le maʻisuka:

  • tuu le iʻa e alu
  • fuga le salmon i luga o se afi afi,
  • tao tao i le ogaumu i le vevela o le 170-200 tikeri.

"Ou te fiafia lava e fagogo le salmon i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela, pe afai e le matua mafiafia le steak pe e teu foi i luga o le meaʻai: o lenei ipu o loo i ai se tofo faapitoa," o le tala lea a le tagata atamai.

O Salmon o se iʻa e sili ona manaia i lona tumau, o lea e faigofie ai ona tuʻuina i luga o le gaʻo. Ona ofoina atu lea e Rico e fufuluina i lana pulu, lea e lelei tele ma semoni e tofo ai. E mafai foi ona e faaopoopo i le ipu ma se fasi keke o le lama fou.

2. Tilapia ma le uaina e avea o se puna o polotini

O Tilapia o se iʻa maualalo, ma le tele o polotini, lea e taua foi mo le maʻisuka ituaiga 2. E faigofie ona e mauaina le tilapia i le faleoloa:

  • fou
  • i foliga faʻamalosi (fulu).

O le tele o le tilapia o le faigofie lea ona saunia, e oʻo lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. "Ou te fiafia e tipi le tilapia i se laulau," o le tala lea a Rico. Tilapia fillet e matua manifinifi. O le mea lea, o ia iʻa e mafai ona faigofie ma vave ona kuka. Taumafai e aua le faʻamalosi i luga o le ogaumu. Talu ai ona o lenei tulaga, o le a faʻaumatia vaega o fusi.

O le auala e saunia ai le tilapia i le maʻisuka ituaiga 2, lea o le a naʻo le soifua maloloina, e aofia ai fautuaga nei:

  • faʻaaoga se mea e faʻafefete ai mea e sili ona lelei ma se faʻapipiʻi laau,
  • faʻaaoga se vaega itiiti o le mea e faʻaogaina ai meaʻai,
  • faʻaopopo sina uaina papaʻe i le ipu tilapia.

O le faʻapipiʻiina o tui e leai se mea e sili ona lelei e fesoasoani e fatuina ai se suauu miti sili ona paʻu i luga o se apa poʻo isi mea e faʻaaoga, lea e puipuia ai le susunuina o meaʻai.

E tusa ai ma le tala a Rico, mo tagata e maua i le maʻisuka, e sili ona lelei le "tuʻuina atu o fusi iʻa faatasi ma se meaʻai aoga," mo se faʻataʻitaʻiga:

  • ma fualaau 'aina tao
  • ma fualaʻau falai
  • ma le laisa enaena
  • faatasi ai ma se lago e faʻavae i falaoamata o saito atoa,
  • ma fualaau mango fou,
  • ma le saumalie (faatasi ma pi pi ma pi).

Salsa - Mexican Sauce. O le tele o taimi, o le salsa e faia mai tamato gaʻo kukaina ma le faʻaopoopoga o:

3. Cod i luga o le meaʻai ma i totonu o le sami

E pei o lelapia, o le cod o se iʻa paʻepaʻe e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, i foliga o fusi, o fasipepa o cod e tele lava le tutusa. O ia ituaiga iʻa e mafai ona tuʻuina atu i le vevela ogaoga o togafitiga, faʻataʻitaʻiga:

  • toso
  • totoina le kuka.

E taua le gauai atu i le taimi e kuka ai meaai, o le tala lea a Rico. "O le manifinifiina o le fusi o sea iʻa, o le saoasaoa o le a kuka," na ia matauina. "E masani lava, afai e sili atu le mafiafia o fasi fusi, e mafai ona e suʻeina i le taimi o le fugaina," o le fautua lea a le tagata atamai.

Taumafai e suʻe cod aʻo leʻi kukaina ina ia faʻafefe ai le manogi o mea manogi.Ae taumafai e aloese mai le tele o le faaaogaina o le masima ma le suka i le faagasologa o le faia o se marinade maloloina.

4. Tifaga ma le sua suamalie

O le a sili pe afai e te maua le mea e faʻatau ai le pusa poʻo le perch o Ausetalia, pe afai oe togafitia le maʻisuka ituaiga 2. "O le pusa o le Rainbow e mauoa i omega-3 gaʻo gaʻo," o le tala lea a Rico.

Taumafai auala faʻafefiloi nei mo taʻavale pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka:

E sili atu le filifilia o se vaitau mo le iʻa e aunoa ma le masima pe sasaa foi i sina vaega o le sua suamalie.

O le galuega a tagata gasegase e maua ai le siama o le maʻisuka ituaiga 2, oeo loʻo aʻoaʻoina e kuka kuka iʻa, e le o le faʻafefe. E taua tele lenei mea ona o le American Heart Association e faʻamalosia e faʻauʻuina le 2,300 mg o masima i aso taitasi e lava. Afai e maualuga lou maualuga, faʻaititia lou faʻaoga masima i le 1,500 mg.

O ituaiga iʻa taitasi ei ai lona lava manaia tulaga ese. O le mea lea, e taua tele le puipuia o lenei tofo ma aloese mai le tele o masima ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2. Nai lo lena, e sili ona lelei le vaitau o le iʻa ma meaʻai.

5. Laʻau laiti mo le maʻisuka

Talu ai o le gaogao o loʻo i ai le tele o le cholesterol pe a faatusatusa i isi ituaiga o iʻa o le sami, ma e mafai ona mafua ai le faateleina o le cholesterol i le tino o le tagata, o tagata e maua i le maʻisuka e masani ona aloese mai lenei meaai. Ae afai e te faatagaina oe lava i sina vaega itiiti o le faasee tasi i le vaiaso pe 2 vaiaso uma, o le a le afaina ai le loto ma o le a fetaui lelei i lau meaai o le maʻisuka, o le tala lea a Rico.

E taua tele lenei mea pe afai o oe i luga o meaai maualalo-kalori. Ma i le 85-115 kalama o le gaogao, e uiga i le cholesterol tutusa e pei o le tasi moa moa, "o lana faaopoopo mai lea.

6. Matafeʻai: faʻafefe i luga o le laulau

O le maʻisuka e tele naua faaosoosoga e aumai ni aano o manufasi e mafai ona maua mai ni meaʻai e pei o fusi ma lobsters (lobsters). E sili atu, e faigofie lava ona kuka ma faʻamaʻi lelei tagata crustaceans.

Taumafai e togi le laʻau faʻailoa e pei o se faʻavasegaina pe a fai le gaʻo iʻa e faʻafefete. O le a avea lenei ma se faʻaopoopoga faaopoopo o le ipu. E sili atu le faʻaititia o le masima i totonu o se fago iʻa.

Aua nei faatagaina lou maʻi e taofia oe mai le fatufatuaʻi i le umukuka! Auauna i laumei ma lobsters mo ia ipu:

  • i meaai malulu
  • i le pasta
  • i araisa.

E tuʻuina atu foi e le Crustaceans se meaʻai faapitoa i le sua. Faʻaeteete, e masani ona tupu mea e oso ai meaʻai.

7. tuna tuna ma salmon

O le gaʻo fou ma le 'aisa ua avea o se faʻaopoopoga lelei i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2. E moni, e taugata tele lenei aso.

O tuna tuna ma samasoni o ni mea e teu i totonu o lou fale, e oʻo lava i le maʻisuka. Ma e mafai ona lelei lau tautua ia te oe i le tulaga o lo latou mafai, i se faaopoopoga, e sili atu ona taugofie.

"Filifili iʻa i totonu o apa e aunoa ma le faaopoopoina o le suāuu, aua o ia meaʻai e itiiti le suamalie ma e itiiti lava calories, e taua mo le maʻisuka," o le fautua lea a Rico. Afai e te faʻafefiloi ia meaʻai faʻasaina ma se vaega itiiti o le yogurt poʻo le sinapi, e mafai ona e maua se sanuisi suamalie. Pe mafai foʻi ona e faʻaopopo iʻa faʻafeiloaʻi e pei o se salatisi.

8. Sardines ma vitamini

O sardine Canned o se meaai soifua maloloina pe afai oe maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. O se oloa taugofie ma sili ona manogi.

E tele ituaiga o sardines i luga o le faʻatau, e aofia ai:

  • ma le sinapi
  • faʻatasi ai ma le pulu
  • ma le vevela pepa.

O ipu sardine o se filifiliga sili lea ona lelei mo le maʻisuka ma i latou e mananao e tausia lelei o latou sooga, aemaise lava pe afai e te mauaina se mea faapena ma sina masima. Latou te matua fiafia lava e mafai ona latou faaopoopoina saogalemu e avea o se meaʻai i isi ipu, e pei o salu ma soup, o le tala lea a Rico. Afai e te fiafia i le suʻega, taumafai e faʻamalo lauulu.

Numera o iʻa mo le maʻisuka

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le taumafaina o iʻa e tusa ma le faalua i le vaiaso. Peitai, e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega fou, i le tulaga o le maʻisuka, e le tatau i se tagata ona fiafia i iʻa.

O taunuuga o se suʻesuʻega se tasi sa lolomiina ia Setema 2009 i le American Journal of Clinical Nutrition. Faatasi ai ma tamaitai e fiafia e 'ai iʻa, aemaise lava iʻa, o le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka ituaiga 2 ua faateleina. O lenei tulaga na faapitoa lava le matauina i mataupu na taumafaina ai e tamaitai le tele o taumafataga o iʻa i le vaiaso, ma pe a fafagaina e fafine ia iʻa nai lo le tasi i le aso.

Ae peitai, o le taunuuga o se isi suʻesuʻega i luga o le sami i le taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka sa lolomiina ia Setema 2011. E tusa ai ma le saienitisi na faia lenei suʻesuʻega, o le 'ai o iʻa e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka i tane ma e le afaina ai le lamatiaga o le faʻatuina o lenei maʻi i fafine.

E le o iloa pe faʻapefea ona aafia le soifua maloloina o tagata ua leva ona maua i le maʻisuka ona o taunuuga o ia ituaiga o suʻega. Lelei - 'ai faʻalua i le vaiaso.

Talanoa ma lau endocrinologist pe afai e tulai lou suka toto i lou tino pe a uma ona e 'ai se iʻa iʻa.

Tuua Lau Faamatalaga