E mafai ona ou 'aina pateta ma le maʻisuka?

Laʻau pipi ma le maʻisuka ituaiga 2 o le pito sili lea ona lavelave o le ipu mai lenei fatuga aʻa. Ona o le maualuga maualuga o le maso ma le maualuga o le faasino igoa, e tatau ona faatapulaaina ia pateta i le taumafataga. Ae ui i lea, e le tatau ona e teena atoatoa: o se tamaʻi pepe o loʻo i ai le tele o vitamini aoga ma minerale ma avea o se punavai o "mea lelei" gaʻo.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

GI ma mea taua

O se taumafa malosi ma le maoaʻe i le filifilia o le taumafataga o le faavae lea mo togafitiga o tagata gasegase ma se faʻamaoniga o le maʻisuka. O nei tagata e faigofie tele i le maua o meaʻai, ma o mea taumafa e maua i le maualuga o le faʻasologa o fuainumera e mafua mai i faʻafitauli o le faʻamaʻi: toto toto toto, ma e oʻo atu ai i le atinaʻe o coma. E le aoga le tuʻuina atu o se fualaau masani masani pei o pateta mo le maʻisuka, ae o le a tatau ona e tapulaa lona tele ma filifili se ituaiga agamalu o togafitiga vevela.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le taua o mea taumafa ma le pateta GI e faalagolago i le tele o mea:

  • auala fai kuka
  • pateta tuai
  • pe o meaʻai poʻo isi mea e faʻaopoopo i le taimi o kuka, ma isi.
Mo le kukaina, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o aʻa laʻitiiti laiti.

A filifilia se ituaiga pateta i se maketi poʻo se supamaketi, e sili atu ona lelei le taofi i fualaau laiti laiti. O le laʻitiiti o le pateta, o le sili atu foi lea o le aoga o le pateta. O fua muamua e aofia ai:

  • bioflavonoids - mea e faʻamalosia ai puipui o toto toto,
  • maualuga le tele o vitamini C ma le B.
Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e aoga ai pateta mo le maʻisuka?

E ui lava i le maualuga o lona maso, o pateta ei ai le tele o elemene taua, vitamini ma minerale:

  • amino acids
  • vitamini o vaega B, E, PP, C, D,
  • vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa tomatin,
  • Fe, K, P, ma isi.

O pamu mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona i ai i le taumafataga, ae o lona aofaiga e tatau ona faʻatulafonoina. E faaopoopo le kuka i le kuka i le meaai, puleaina le kulukose o le toto.

O le a le tele o le salu ma pe faapefea ona kuka?

E pupuina paluga mo mafuaaga e lua:

  • ina ia faʻaitiitia ai le manava,
  • e faafaigofie ai le faagasologa o otaota.

Afai e te 'aina le pateta ma le maʻisuka, o le a le tupu aʻe i le manava ni hormones faʻaleleia atili. Tulaga o le galo:

  1. Aʻo leʻi taofiofia aʻa, ia fufulu lelei i le vai inu.

Fufulu laulaʻau i lalo o le vai taʻavale, pe a tatau ai, ia faʻamama le paʻu ma se pulumu e aveese ai le eleele tumau.

  • Tuu le pateta e leai ni pateta i totonu o se pesini poo se pani, sasaa vai malulu, alu i le po pe mo se vaitaimi o le itiiti ifo ma le 8 itula. O lenei vaitau ua lava e faʻamalo ai le sili atu o le suka ma mea e afaina ai le tino o le maʻisuka.
  • A maeʻa le 8 itula, e mafai ona kuka pe fuʻu le 'au.
  • I vailaau faʻasoifua, o loʻo faʻaaogaina le vai pateta mo le maʻisuka ituaiga 2. E talitonuina o le faʻaaogaina pea o le 50 kalama o le suavai aʻo leʻi 'ai, e mafai ona faʻaleleia atili le soifua maloloina o le tagata maʻi: o le pateta e maua ai le toto suka. E tatau ona faʻamaopoopo ma le fomaʻi le togafitiga faʻapitoa. O fualaau e mafai ona afaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma i le ituaiga muamua o le maʻisuka.

    Palu pateta

    Palu pateta i susu poo kulimi o meaai sili ona fiafia i ai le tele o tagata. O le mausalī lemu o le ipu e faʻailoa mai ai mea manaia e manatuaina mai le laʻititi, o lea e sili atu ona faigata le teenaina o paluga pateta ma le patty. O le tali a fomaʻi e le fiafia: o le mama mo le maʻisuka o se tapu. O lenei faʻatapulaʻa ona o le vave tele o le digestibility o gaʻo o lenei ipu. Afai e filifili le tagata maʻi e soli le faʻasalaga, e lelei tele le 'ai o paluga pateta i le vai poʻo le susu susu.

    Matela o le suka suka

    E vave ma faigofie ona kuka kuka pateta: fufuluina o fatu, tuʻu i le ogaumu ma a maeʻa le 20-35 minute ua saunia le ipu. O lenei auala o sauniuniga o le sili lea o le maʻisuka i le maʻisuka: o le maualuga o le aogā o totoe o loʻo tumau pea, o le glycemic index and calories content is relatively low. O le pateta pateta e mafai ona faʻaaogaina e pei o se mea faʻapipiʻi pe faaopoopoina i fualaʻau fualaʻau. Aua le faʻafefiloi ma aano o manu poʻo iʻa - o le a faʻapupulaina atili ai le kalori.

    Potato Recipes

    Faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le lisi autu e mafai ona fai ma toe iloiloga atoatoa. O le pati o se oloa e maua ai se fuainumera maualuga maualuga, sei vagana ua atiina ae e le tagata maʻi se laasaga paleni, e sili atu ona lelei le faamaopoopoina o fualaʻau ma lenei fatuga o le aʻa ma se tausi meaʻai poo se fomaʻi. Afai e masalosalo, e fautuaina le faʻaaogaina o pateta lauti ma faʻalautele fualaʻau.

    Fuamoa o fualaʻau

    Oli 100 kalama o seleni ma pulou ma 1 le pateta. Tipi le pulou i fasi pepa, o fualaau o totoe i totonu o poloka. Faʻafefiloi uma vaega uma. Oti faʻataʻapoʻa se puʻu o pi ma pasili, faʻaopopo i se pesini ma faʻatau fualaau 'aina. Faamasima, pepa e tofo ai, vaitau ma se vaega itiiti o le yogurt Eleni. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo i ai le fuamoa, ma fufulu fuamoa.

    Potato soup ma plantain

    I le 300 ml o le sua o le vai, tafe le pateta gaosi, galati tipi, fasi fasi fasi plantain, masima, pepa ma kuka seia kuka. Taimi faʻatasi ma se sipuniti o kulimi kulimi, fufuluina i fualaau fou. Aʻo le i ai i le tautua, faʻaumatia se fuamoa o le selu omea i totonu o se ipu.

    Soufe Faʻafefiloi

    1. Kuki i le isi aano o aano o aano o manu fasi mai meaʻai.
    2. Aumai le lafumanu po o le moa mai le susu, faaopoopo le pateta suamalie, 3 tbsp. l pulu lanumeamata fou, 2 tbsp. l lanumeamata lanumeamata, 250 g suauu paʻepaʻe.
    3. Faʻasili lelei le sipisi ma le sipiniini laitiiti i totonu o se pani ma sina suāuʻu olive. I le faaiuga, tapunia tomati paʻepaʻe i totonu o le kuka.
    4. A maeʻa ona kuka le pateta, faʻaopopo le fuga i le susu.
    5. A o le i ai le taumafataga, ia tipi ese le gutu ma le pusi i totonu o se ipu, sasaa i totonu o le supa.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Potato Casserole ma le uila

    O lenei ipu e le mafai ona 'aina tele lava: o le faʻasoaina o aano o manu ma pateta e atagia i le suka i totonu o le toto. Salu 0.5 kilokalama o le paʻu o pateta, peel, mash ma se tui. Faaopopo sina tamai pateta, masima. Tuʻu le selu kuka i totonu o se mea e fai ai meaʻai ma faʻafefiloi ma aniani. Lubini le meaʻai i se fasi moli lanu o le suauʻu, tuu pateta i luga o aano o manu ma aniani. Liligi i totonu o fuamoa na sasaina i le masima ma mea manogi. Aʻau i totonu o le ogaumu i le 200 tikeri mo le silia ma le 15 minute, sauniuni e siaki luga o se omele ile luga.

    Patato patties

    1. Sogi se ipu ipu pia i le po, faʻafeu i totonu o vai suamalie.
    2. Kuki 1 tanisi.
    3. Pipi ua maeʻa ma pateta ua totoina ma se mea e faʻafefeteina poʻo se moa.
    4. Faaopopo le anate falai, 2 fuamoa mata, masima, pepa ma isi mea manogi i meaʻai.
    5. Pepa pepa, falaoa, tuʻu i luga o se pepa tao ma tao i totonu o le ogaumu.
    6. Auauna atu ma le salati.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    E i ai le afaina e leaga ma pe faapefea ona faʻaumatia?

    O le pati e itiiti ifo i le masini masini e na o le pala ma fatu. Ona o le tele o lenei koniteina mo le maʻisuka, ua fautuaina ina ia faatapulaaina le pateta.

    O suʻesuʻega talu ai nei e faʻaalia ai e faʻafefeteina le faʻafefiloi, ae e mafai ona talia ia pateta. O faʻaaliga nei e tatau ona amanaʻia:

    • i totonu o fatu laʻititi sili atu le malo
    • vave pateta na o le 8% o lenei vailaʻau.

    I totonu o le pulumu lea na mago i lalo pe a maeʻa togafitiga vevela, o loʻo faʻapipiʻiina se ituaiga faʻamalosi. Ona lelei:

    • tetee i le gaʻoina o otaota,
    • mafai ona faʻaitiitia le manava,
    • o se faavae o meaʻai mo le puipuia o siama i totonu o le manava,
    • puipuia le cholesterol mai le ulu atu i le toto.

    E le manaʻomia le aveesea atoatoa o le malo mai le maʻisuka - o se punavai o "mea lelei" gaʻo. O le teena o pateta e na o le pau lava le mea e tatau ai pe afai e fautuaina e le fomai. I isi tulaga, e tatau i le tagata ona matauina le agavaʻa, filifili muamua fatuga, 'aua nei galo e faʻaalu ia i latou ma filifili ni auala agamalu o togafitiga vevela.

    E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

    O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

    Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

    Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

    Tuua Lau Faamatalaga