Le faʻaaogaina o pulu i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka, e faʻamalosia e 'ai i se auala faʻapitoa, e le aofia ai mea taumafa e mafai ona aafia ai le toto suka. O le tele o fualaau aina e faasaina mo le maʻisuka ona o lo latou suamalie. Pe o le ituaiga 1 pauna e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka, o le ae aʻoaʻo mai lenei tusiga.

Uiga ma le vailaʻau siama o paʻu

O fua o le laau o le plum e faʻafefeteina i ni ponaivi tele. E lapotopoto, lapotopoto poʻo le oval foliga. E mafai ona latou maua le mamafa o le 20-40 g. O le paʻu e lanu i le lanumoana, violē, samasama, mumu, paʻu, piniki. O fua o le tele o ituaiga o loʻo i ai se paʻu malo. O le aano e mafai ona samasama, lanumeamata, poʻo moli. O loʻo faʻaalia i le vevesi ma le maualuga.

O le tuufaatasiga o pulu e aofia ai le toetoe o vailaʻau uma ua iloa, e aofia ai:

Vitamini Le pasene o le masani i aso uma mo se tagata i le 100 g
A1,9%
Beta pati2%
B14%
B22,2%
B40,4%
B53%
B64%
B90,4%
F11,1%
E4%
K5,3%
PP3,5%

O nei fua e mauoa i minerale.

E aofia ai:

Mūmū ma le elemene elemene Le pasene o le masani i aso uma mo se tagata i le 100 g
Potassium8,6%
Kalaku2%
Silicon13,3%
Magnesium2,3%
Sodium1,4%
Sulifoa0,6%
Vaʻalele2,5%
Omea2,8%
Iodine2,7%
Cobalt10%
Manganese5,5%
Copper8,7%
Molybdenum11,4%
Chrome8%

Faʻamanuiaga ma faʻamalologa meatotino

  • O lenei fua e aoga mo le tino o le tagata ma e mafai ona i ai aafiaga aoga nei:
  • faateleina le motumotu o le intestinal,
  • fafagu ai meaʻai
  • maua ai se aafiaga tele,
  • faʻamaonia le galuega-secretory function o le manava,
  • aveese le cholesterol mai le toto,
  • faʻaleleia le faʻavae toto
  • maualalo le toto
  • toe faafou le paʻu,
  • faamalosia toto toto.

O lenei fua e fautuaina e faʻaaogaina mo le puipuia o le atherosclerosis, anemia, faamaʻi, cardiovascular mate, faʻaʻau fatuga, ma cholecystitis.

Faʻaleagaina ma faʻatagaina

O fualaau o le Plum e mafai ona afaina i le tulaga o le le pulea lelei o le 'ai,' ai i se manava gaogao, faatasi ai ma le susu ma susu susu. Afai e sesē le faʻaaogaina i ni aofaiga tetele, ona amata lea o le faʻaleleia o le gaʻo i totonu o le inumaga, lea eoʻo mai faatasi ma le tiga, flatulence ma le manava.

  • O fua e faʻasaina mo tagata o loʻo i ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina:
  • afaina
  • faateleina le eletise o le manava,
  • gout
  • rūmate
  • cholelithiasis
  • tasi le le faapalepale.

E le fautuaina le laumei e 'aina e fafine o loʻo susu susu seʻia oʻo i le 6 masina le matua, talu ai e mafai ona latou faʻavevesi le faʻalavelave i le manava o le pepe ma le atinaʻeina o colic.

Vaega o le filifilia o pulu fou pe a faʻatau

Ina ia mafai e fua ona aumaia na o faamanuiaga, e tatau ona e faʻaaogaina na o fua maualuga, fua saʻo ua filifilia.

A e faʻatau, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i i latou ei ai uiga nei:

  • ua ufiufi i le fausaga natura
  • ua maeʻa faʻamamaina le ufiufi,
  • e aunoa ma ni mea e iloagofie ai, faaleagaina, vaʻa, ala o le pala,
  • faʻatasi ai ma laau mamago
  • ma le lanu lanu tutusa,
  • ma se manogi manaia
  • lafoaʻi.

Auala e faʻaaoga saʻo ma masani ai

O le tele lava o taimi, e mafai ona e maua faʻamatalaga e le mafai ona faʻaaoga fuamoa mo le maʻisuka. O lenei faʻailogaina o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o loʻo aofia ai le tele o sugars ma o loʻo i ai se faʻamaulalo maualalo - 29 iunite.

O le mea moni mulimuli ane o loo faailoa mai ai o fua o laau laau e mafai ona faatelegese ai le suka o le toto. Ae ui i lea, e leai ni faʻatagaga faʻapitoa, ae naʻo tapulaʻa faʻaaogaina.

E tatau ona e filifili ituaiga e aumaia fualaau suamalie nai lo fua suamalie.

Faʻafanua o le teuina o pulu

E na o le atoa, fuamalie, ma fua mai e talafeagai mo le teuina. O le paʻu, o le paʻu paʻu e tatau ona faʻaumatia i le aso lava e tasi na aveesea ai. Afai e teuina i totonu, o fua e talafeagai mo le faʻaaogaina mo le 5 aso.

E mafai ona e faʻalauteleina le ola o fualaau aina e ala i le tuʻuina i latou i le malulu ma le susu: tuutuuga o le vevela - 0 ... + 5 ° C, faʻamamafana - 85%. O sea microclimate e mafai ona faia i totonu o se pusaaisa poʻo se pu. I totonu o le pusaaisa, o le plum o loʻo teuina i totonu o le fata o fualaauʻai i totonu o le tele po o luga o laupepa o loʻo faʻapipiʻiina ile pepa. O le tausiga o le talipupuni e faalagolago i le eseesega. E i ai ituaiga eseese e teuina e le silia le 10 aso, ma o nisi e mafai ona taoto i lalo i le 2 masina. I totonu o le pulou, o fualaau aina e tatau ona teuina i totonu o pusa vaʻalele.

O le mea lea, o fualaʻau e faatatau i fualaau aina e ono mafai ona faʻamaina i le maʻisuka, ae i ni mea laiti, faʻasoa ma na o le faʻatagaga a le fomaʻi. Afai e te sili atu i le tulaga masani ua fautuaina, o fualaau aina e aofia ai le tele o suga ma le maualalo o le faasinomaga o igoa e mafai ona faʻagesegese lemu le suka toto ma e taʻitaʻia ai le tulaga o le maʻi.

Aafiaga i le tino

O le faʻaaogaina masani o laʻau elemene o le a le iloa e le tele o totoga ma tino.

  1. Micro ma elemene elemene, aemaise lava pei o le magnesium, sodium, uʻamea, puipuia le afaina o sooga ma le atinaʻe o le osteoporosis.
  2. O se aafiaga lelei i le ate o le a faaalia ai lava i le tulaga o le faaleleia o le excretion o toxins ma toxins mai le tino.
  3. Plum o loʻo aofia ai vailaʻau faʻasaina e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.
  4. O le faʻamalosiina o le puipuiga o le tino e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka, ona o le faʻamaʻi vaivai o le tino, ma o le tino e sili atu ona faigofie i le malulu.
  5. Le aoga eletise e aoga mo malulu o loʻo i ai, e fesoasoani i le faanatinati le faagasologa o le faamalologa.
  6. Mo tagata ei ai le malosi, o le aafiaga tele o le paʻu o le a sili ona aoga. Ae ui i lea, o le maʻisuka e le tatau ona faʻaleagaina lenei metotia.
  7. O se aafiaga itiiti o le a matauina i le faaitiitia o le mamafa, talu ai o le pulu o loo i ai se aafiaga o le diuretic.

Maʻisuka paʻu

Aafiaga e fesootaʻi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka:

  • faateleina le leo ma puipuia ai siama mai le ulu atu i le tino,
  • faateleina le malosi o le manava o le tino,
  • faaleleia atili toto totoga i vaʻa toto,
  • faʻalauteleina le faʻaogaina o le puipui vascular ma le paʻu,
  • faʻalelei le faʻaaliga.

E mafai ona 'aina le eletise e le gata i lona tulaga masani. O togafitiga faʻamalolo e le saofaga i le leiloa o meatotino aoga, o lea e oʻo lava i fualaau suamalie, faʻasao ma saulaiga o le ai ai uma mea talafeagai ma le elemene e manaʻomia mo le tino. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei fua o le a fesoasoani e le gata ina taofi ai le alualu i luma o le maʻisuka, ae ia aveese ai foʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

E faʻafefea ona 'ai le pulu i le maʻisuka

O lona faaaogaina e mafai, ae e tatau ona tapulaa. E talitonuina o le pulu fuamoa e le aofia ai le tele o kulukose ma le suauu nai lo le suamalie, o lona uiga e mafai ona sili atu ona 'aiina. Peitai, o lenei mea ua manatu i ai o se manatu sese. O le tofo suamalie e mafua mai i le maualuga o meaʻai o mea faʻamaʻi. O le mea lea, o le suka i totonu o paʻu taitasi e tutusa lava. Na pau le eseesega o le tele ole suauʻu o iai.

Mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga, ua fautuaina e le sili atu i le 150 g o plums i le aso. E sili atu le lelei ona 'ai i le afa muamua o le aso ina ia maua ai e suga le taimi e faʻaalu i le malosi, ae le o le gaʻo. Ae i le taimi lava lea e tatau ona i ai pea le mataituina o le toto toto, aemaise lava i le ituaiga muamua.

O le iloaina o le aofai o kcaliki ma gaʻo gaʻo e le lava lea, mo le maʻisuka e taua foi le iloa o le glycemic index of plum ma ona faʻamatalaga. O le pito i lalo ifo o lenei faailoilo, o le kulūsese lemu o le a tuʻuina i le toto.

O le faʻasologa faʻamaʻi o palamu fou e 22, ae o laupepa e 33 uma. Ae peita "i, e taua le matauina o le paʻu i le tulaga malogo e sili atu ona aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aua o loʻo i ai le tele o fiva, lea e oso i totonu o le manava ma faʻagesegese ai le inu o le kulukose i totonu o le manava. Lamea ma compotes e sili ona faia i mea suamalie pe atoatoa foi e aunoa ma le suka.

Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o suka suka, e mafai ona e 'ai i pulu, ae e taua le manatuaina o le maualuga-kalori, fua suamalie. O le mea lea, e fautuaina e 'ai se ituaiga o fualaau aina e tasi, pe eseese, ae i ni mea laiti, ina ia leai se sili atu o le kulukose ma le sogasoga e le mafai ona gaosia se inisalini.

Tuua Lau Faamatalaga