Suauu maualuga: faailoga i se tagata matua, o le a le mea e fai ma pe faapefea ona faʻaitiitia?

O le maualuga maualuga o le toto o le faailoga lea o le atinaʻeina o le maʻisuka. O se aganuʻu le iloa o le tele o tikeri o le malosi o lenei tulaga faʻaleagaina - e mafai ona avea ma se faʻaititia itiiti o le suka, malosi faʻamalosi ma le maualuga o le hyperglycemia. A oʻo i luga le kulūkose i se faailoga o le 16 mmol / L pe sili atu, e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se coma.

E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina lo latou ola maloloina, talu ai ona o le hyperglycemia ua leva ona i ai se tulaga lamatia o le aʻafiaga o gata, toto toto, ma isi tulaga matautia. Ina ia puipuia ia faʻafitauli, e fautuaina e saili le fesoasoani a se fomaʻi.

O le lisi masani o faailoga i fafo o maualuga maualuga o le kulukose o le toto e aofia ai le: maʻi vaivai vaivai tumau, o se lagona faifaipea o le fia inu, o se suiga vave i le mamafa, i luga ma lalo.

O le faateleina o le suka i le suka i le maʻisuka e faʻaalia mai i pinepine, masi mucous membranes, paʻu, faʻaletonu le vaʻaia, vaʻaia o le faʻaogaina o maso, ma le arrhythmia.

O le maʻisuka e maua ai le suka maualuga i taimi uma, faatasi ai ma se umi faaumiumi o le maʻi ua matauina:

  1. vaivai o puipuiga,
  2. faʻamaʻi manuʻa manuʻa
  3. loloto le manava manaia ua matauina.

O le tele o le maʻisuka eoʻo faatasi ma le faʻamalaina, faʻalauteleina le tino o le ketone i totonu o le toto, faʻaletonu le mafaufau, aemaise lava mataupu ogaoga ei ai se coma.

E tatau ona e iloa o faailoga o le toto maualuga maualuga o le suka e le o taimi uma e iloa ai le maʻisuka, o lea e tatau pea ona e faia suʻega e iloa ai mafuaʻaga o le maʻi. O se tulaga lamatia o le a mamafa, e le lelei le mamanuina o le pati o le ala ma le moe, le maualalo le tino faaletino.

I le taimi o le maʻitaga, o le toto maualuga i le tagata matua e fesoʻotaʻi ma suiga o le hormonal, o lenei ituaiga o maʻi e taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi. Afai e te le o faia le vaavaaiga faafomaʻi faʻapitoa, o loʻo i ai se avanoa e faʻaleagaina ai le tamaititi e leʻi fanau mai ma le tino o le tina lava ia. I ia tulaga, e fautuaina e tauaveina se togafitiga faigata ma se iloiloga tatau o le physiology o le fafine.

Faʻateleina le suka o le toto, faʻamaoniga ma togafitiga

Soo se fesuisuiai i le maualuga o le suauu i le toto (pe o se faaitiitia po o se faateleina) e iloa ai le leaga o le faatinoga o le tino atoa. O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona i ai i taimi uma i le tulaga tutusa.

E mafai ona e siakiina le tulaga o le toto suka pe a pasia se suʻega o le toto toto. E i ai foi se mea faapitoa - o se glucometer, lea i ni nai minute e mafai ona fuafua ai le i ai o faailoga o le suka i le toto.

O le toto maualuga o le toto o le uiga lea o nisi o faʻamaʻi. Aemaise lava, o le tino o le endocrine o le tino e afaina mai i le tulaga tutusa o le toto. E i ai le tele o faʻailoga e taʻu manino ai se vaeluaga o le suka o le toto.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

A maeʻa se suʻesuʻega, ona fautuaina lea e le fomaʻi e maua e le tagata maʻi se faasologa o togafitiga masani e taulai i le faailoagofieina o uiga vaaia o suiga o le tino i le tino. A oʻo mai le hyperglycemia i se foliga malu, e faigata tele ona faʻatonuina e le tagata lava ia e ala i se glucometer feaveaʻi. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le pasia o suega talafeagai.

Muamua lava, ina ia iloa le maualuga o le suka, latou te foaʻiina le toto i luga o se manava gaogao, o lenei auala lauiloa e faʻaalia ai le aofaʻi o le kulukose e aunoa ma isi mea e faʻaitiitia. O meaola faʻapitoa e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao, 12 itula ao lei faia le suʻesuʻega, e tatau ona e musu e 'ai meaai, taumafai e faʻaitiitia le tino ma le tagofia o fualaau.

A oʻo i le taimi muamua o suʻesuʻega e faʻaalia ai se vavaeese mai le masani ua talia, e tuʻuina atu e le fomaʻi se faʻamatalaga mo suʻesuʻega faaopoopo. O se tasi o ia mea o le a avea ma metotia o le avega, e faia i totonu o le falemaʻi o le aso po o le aso. I le taeao i luga o se manava gaogao latou te ave le toto e tusa ai ma le metotia na talanoaina i luga, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina le kulukose. A maeʻa ni nai itula, ona faia loa lea o le sampling toto. Afai e sili atu le maualuga lona lua, 11 mmol / L faailoga e faailoa ai le hyperglycemia.

O loʻo i ai se isi metotia - faʻamalamalama le faʻaitiitia, foaʻi toto, faʻaopopo le aofaiga o isi mea:

O le auʻiliʻiliga e fesoasoani e faʻamalamalama ai le toto toto, fai se faʻamaʻi mulimuli, faailoa mai le i ai o faafitauli faʻaletonu o le soifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina fatuga.

O se suiga i le suka o le toto ua naʻo se faailoga e faʻaalia ai se faaletonu i le tino. Ae ui i lea, e le vavaeeseina ai le avanoa e atiaʻe ai faʻafitauli faigata, o le sili ona leaga o le a avea ma ketoacidosis.

I le ketoacidosis o le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o le faateleina o le numera o tino o le ketone i le toto. E masani lava i tagata matutua, e tupu lenei mea i le tala o le maʻisuka i le taimi o le taufaasese. Ona o le ketonuria, o le faamaʻi, o le arrhythmia, o le vaivai o le manava, o le mumu o le uila-vave le alualu i luma o maʻi le mautonu.

I nisi tulaga, o le le amanaʻiaina o togafitiga faafomaʻi, o loʻo tupu ai se coma hyperglycemic, o le maualuga o le eletise ua paʻu i tulaga le talafeagai, ma o le maʻi ua feagai ma le oti.

O faʻamaoniga i fafine e tutusa ma alii, o tausaga foi e le afaina ai faʻaaliga o togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto maualuga o le suka?

O le a le maualuga o le sugar sugar? Afai o luga o le suka i le maualuga o le 5.5 mmol / l, ma le suka pe a uma ona 'ai e 7.8 mmol / l (o le maualuga maualuga). Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le hyperglycemia, faʻateʻaina ai mafuaaga o le maualuga maualuga. O tulaga maualuga o le sugar mo tamaitai ma alii e tutusa.

Mo le togafitiga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o le suka, inisiua insulin e faʻaalia. Faʻasalaga saʻo le inisalini o le inisalini e tatau ona faʻataʻitaʻiina, o le malo muamua e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona i se taimi vave, o sauniuniga Humulin, Humalog.

I le maʻisuka ituaiga 1, o fualaʻau ua faatonuina ia maualalo le kulukose o le toto, e masani lava o fualaau nei e aofia ai amino acids, senia, benzoicids, ma e mafai ona aofia ai le sulfonylurea. E le gata i lea, e tatau ona iai se vai tele, ma le ogaoga o le hyperglycemia, o le vaifofo vaivai o le susu.

O ituaiga o mea faʻalavelave faʻaleagaina e aofia ai le tino faʻagasologa o le tino, faʻapea foi ma le paleni o le soifua maloloina. E oʻo lava i le maualuga maualuga o suka e mafai ona faʻaititia i lalo ona o meaʻai.

Talu ai o se suiga faifai pea i le kulukose i le tele o mataupu o se faailoga o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia e le tupu e aunoa ma se meaai lelei. E matua talafeagai lava le gauai atu i le lisi ile taimi e iloa ai le maʻisuka ituaiga 1. E manaʻomia tele:

  • paleni kauna
  • le faʻaumatiaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie digestible,
  • Faʻasalalauga o puipuiga, gaʻo.

E taua le faʻaogaina o meaʻai, ona o ese ai lea o faailoga o le maualuga maualuga o le suka i se taimi puupuu. E talafeagai le filifili o oloa ma se faʻasologa o fuainumera, e le faʻaosofia ai le faʻavavevave o le glycemia, e le faʻaleagaina ai le faʻaalia o le maʻi.

Afai e maualuga le suka, e 'ai e tagata le fua o le sami, soya, mushrooms, fualaau faisua fou, fualaau' aina, ma afu. E avea le taumafataga ma vaega taua i le faʻamaoniaina o le lelei o le ola, e taua tele le togafitiga o le faʻamaʻi, ma fesoasoani e maua ai se taui lelei mo maʻi faʻafitauli.

I le maualuga maualuga o le toto, e tatau i se tagata ona i ai se manatu e uiga i areto o le falaoa, o latou tutusa ma le 10 g o gaʻo. Laulau faʻapitoa e sau i le laveaʻiina o tagata e maua i le hyperglycemia, latou te faʻaalia ai vaega o falaoa mo le toetoe lava o meaʻai uma faʻaonapo nei, lea e masani ona i ai i taumafa a tagata.

Pe a fuafuaina le tele o aso o oloa, e tatau ona faʻaesea:

  1. gaʻo faamama
  2. suauu faamamaina
  3. sipuni
  4. paʻu paepae
  5. paluga o le saito kulimi.

O loʻo faʻaalia ai le vavae ese o gaʻo faʻafano, faʻalagolago i oloa gaʻo gaʻo ma le maualuga o meaʻai o filo, e tatau ona e manatua le paleni o gaʻo susu.

E faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto pe afai e te 'ai faʻasalaga, faʻasologa o calorie i totonu o le tele o meaʻai ma nisi taumafa faaopoopo. I le averesi, e fautuaina le maʻisuka e 'ai le 2,000 calories i le aso, pe afai e le faigata tele le hyperglycemia.

O nisi fomaʻi e matuā faitioina le faaaogaina o le suka e suitulaga i lo tatou taimi, ma o le mafai ona faʻaaogaina suauu e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori e tatau ona feutagai taitoatasi.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

Afai o le maualuga o le toto ma le maʻamaʻi i se tagata matua e amata faʻafuaseʻi, e tatau ona ia sailia fesoasoani faafomaʻi. O le fomaʻi poʻo le fomaʻi aiga e mafai ona iloa le maʻisuka, e masani lava ona maua le maʻi i le taimi o se suʻega masani.

I le maʻi maʻisuka, e le o faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga; e manaʻomia e le tagata ona faʻatalanoa se tagata e finau i le maʻisuka. O le a ia tuʻuina atu faatonuga mo suʻega suʻega, fesiligia se tagata ma faia se suʻega. O le toto e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao, pe a manaʻomia, o le mea lea e ave loa pe'ā uma ona 'ai.

A oʻo ina tuʻuina atu faʻafitauli i isi totoga o le tino, o faʻasalalauga faaopoopo i se fomaʻi e iai se vaʻaiti faʻapitoa e faʻaalia: o le fomaʻi, o le neuropathologist, o le cardiologist ma le fomai tipitipi vascular.

O mea na maua e fomaʻi e fesoasoani i le endocrinologist ia malamalama i le mea e fai, mea na tupu mai ma le mea e lamatia ai le hyperglycemia ma le faateleina o le toto suka. O vailaau faʻasoifua maloloina ua faʻatonuina e faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le tino i se tulaga talafeagai.

O fomaʻi tipitoma e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o isi faʻamaʻi e fesoʻotai ma maʻi faʻafitauli i le tino:

  • hypothyroidism
  • oncology o okeni o le endocrin system,
  • afaina
  • suiga taumone,
  • osteoporosis
  • toso
  • afaina.

Talu ai e le mafai ona togafitia se tasi o le tele o pathologies e se tasi fomaʻi, e masani lava ona vaevaeina le finocrinology i mea faʻapitoa. O le endocrinologist-fomai tipitipi e aʻafia i le faʻafitauli o le maʻisuka, ma ona faʻalavelave i le tino o le maʻi, gangrene. Na te faia togafitiga taotoga o tagata gasegase.

Afai ei ai le tele o le suka o le toto i tane ma fafine o loʻo mafatia i faʻalavelave i totonu o le itupa, o le fanau laiti, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist-gynecologist. E tatau i le geneticist ona mataʻituina faafitauli o le pepelo, i lona agavaa e le gata o le maʻisuka, ae tele foi pe tuputupu ae.

E filifilia e se tagata maʻi diabetes se meaai paleni paleni lelei, o lau thyroidologist e aafia i le siamaina ma le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Fesoasoani muamua mo le suka maualuga

A maualuga le suka o le toto i tagata matutua, o le le lava o le inisalini, talu ai o le kulukose e le lelei le totoina, o le matelaina o le tino e matauina. E le gata i lea, e le lava le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo, o tino o le ketone e maua i le toto, ma solia ai le metabolism. O le galuega o le atuatuvale ma le cardiovascular system e faigata foi, o se tasi o laasaga o le acidosis e atiina ae: agavaʻa, ogaoga, coma.

I totonu o tagata, o nei tulaga e faʻaalia i latou lava i auala eseese, e taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaalia i latou i se taimi talafeagai ma faia ni fuafuaga. I le amataga o le acidosis, o faʻamaoniga o le maualuga o le suka e faʻaalia i vaivaiga i le tino, vaivai, tinisitus. O le tagata maʻi e manogi mai le ooto, o le manava e tiga, o le urination e sili atu ona masani, o le kulukose e oʻo i le maualuga o le 19 mmol / l.

O le malo muamua e faʻaalia e ala i faʻamaoniga: faʻalavelave faifai pea, vomiting, le malamalama le mafaufau, faʻaaliga. I le taimi lava e tasi, manava le manava, le manava le manava e sili atu ona susulu, i le maʻi o le maʻisuka e sili atu ona vaivai. O le tagata gasegase e mafai ona lagona le le fiafia mo le sili atu nai lo le aso, e le faʻaitiitia le faʻatonuga o le suka, o le maʻi o le maʻisuka e atiaʻe, o le taunuuga o le faateleina o le toto suka e mafai ona faanoanoa.

Afai o le maualuga o le toto suka maualuga tele, o le a se mea e tatau ona ou faia? E manaʻomia le iloa o le faasologa o taga mo le fesoasoani muamua, o lea e tatau ai:

  • fua o kulukose
  • puleaina insulin
  • maua le tele o meainu.

Pe a sili atu i le 14 mmol / l le faasinusili o le suka, faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka e taua le tuiina o le inisalini, ona fuaina lea o le kulukose i taimi uma e mafai ai. O le inisalini e tuiina seia oʻo ina faʻamaonia le tulaga, ae latou te le faʻatagaina le vave faʻaitiitia o faailoilo.

Afai e le galue fua e faasaga ile maualuga maualuga, e tatau ona faʻaalia vave falemai. O le ketoacidosis o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le le lelei o le manava, e manaomia ai se masini o le okesene. Ina ia aveese le acetone, e fufulu le manava i se vaivaiga vaivai o le soda (sodium bicarbonate).

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, e mafai ona faʻaititia le elemene o le tino, e le mafai ona faia fualaʻau o le toto, ae o le faʻaaogaina o fualaʻau, fualaau aina, vai tele o vai, vaifofo o le susu.

O faailoga muamua o le maualuga maualuga o le suka e faʻaalia ona o le leai o se malamalama, o se faʻamaina faʻamaina ma soda e fesoasoani e aumaia ai le maʻi i lagona. A o faʻalavelave le tulaga, o le paʻu e vevela, peʻe, e fautuaina e togafitia i latou i se susu susu, faʻalogo i vaega:

O aʻafiaga o le faʻamalaina o mea taufaamatau ia. Pe a le iloa e le tagata maʻi, e matua faasaina le sasaa o le vai i lona gutu, e vave ona malemo se tagata.

Ina ia faateleina le avanoa e aloese mai ai i le maʻisuka, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa lau soifua maloloina, meaʻai, ma le faʻaavanoa o le taimi i gaoioiga faaletino.

Pe a faʻamatalaina vailaʻau, e tatau ona ave i taimi uma, faʻapitoa i le taimi faatulagaina, talu ai o le faʻasologa o le togi e mafai ona faʻateleina ai le acidosis. O vailaʻau e manaʻomia mo le gaosiga o le inisalini i totonu o le pancreas, o le a latou fesoasoani e gaosia le suka.

O faʻamatalaga o le hyperglycemia o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le vitio i lenei tusiga.

Toto maualuga toto, faailoga i se tagata matua

I le tele o tulaga, o le maualuga o le suka i totonu o le eletise e le mafai ona faateleina le malosi, o le faagasologa o le faateleina o le fuainumera o faailoga e faasolosolo malie, o le mea lea, i luga o le faasologa muamua o faailoga, e le o lagona e le tagata ni faailoga leaga faapitoa.

I le tulaga lava e tasi, pe afai o se tagata ua umi ona vavae ese mai tulaga lautele, o mafuaaga nei mo le leaga o le soifua maloloina lautele e mafai ona aliali mai ia te ia:

  • se faʻateleina o le mamafa o le mamafa o le tino,
  • o le i ai o le le mautonu faifaipea ma le osofaiga,
  • o le foliga mai o le moe le aoga,
  • o se lagona masani o le fiaaai (e tusa lava pe ua leva ona 'aina e se tagata),
  • i alii - le atoatoa,
  • i fafine - o le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • o le foliga mai o le numera o le pito i lalo ma le pito i luga,
  • faʻafouina poʻo le faʻaleleia o paʻu paʻu (faʻamaʻi), faʻalauteleina le vevela, paʻu o le paʻu.

Prediabetes, toto toto

Ua mautinoa e fomaʻi o le pasene sili atu o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le lalolagi atoa ma e le mafai ona masalomia le vavave o latou lava tino i le faʻaalia mai o vailaau. O faʻamaʻi pipisi o le faʻavae muamua lea o le i ai o se maʻi ogaoga - maʻi suka. O le mea e ofo ai, o vailaau muamua e mafai ona ola e tusa ma le 3 tausaga, ona vave oʻo lea i le tulaga o le maʻisuka maualuga.

E mafai ona iloa le setete o tagata faʻateʻa i le taimi e suʻe ai suʻega toto. O a fua o le suka o le toto?

  • mai le 3, 5 ma le 5, 5 mm / l - meaʻai suka e masani lava,
  • mai le 5, 5 i le 6, 9 mm / l - le amataga o le atinaʻeina o prediabetes,
  • e sili atu i le 6, 9 mm / l - o le gaioiga malosi o vailaʻau, i lenei tulaga, ua mafai ona maua le maʻisuka (i le i ai o isi faʻamaoniga faʻamaʻi o le maʻi).

O a meaai e faʻaitiitia vave ai le toto toto?

E pei o le tele o isi gasegase, o le faateleina o le maualuga o sugary mea e masani ona mafua mai i le le lelei o meaai. Ae o loʻo i ai foi oloa e mafai vave ona toe maua mai le toto i mea masani.

  • Seafood - o lobsters, lobsters, crabs - e le o aofia ai ni vailaʻau faʻateleina le suka,
  • Tofu (sisi) - o le oloa autu i le setete steeti,
  • Green vegetables and greens (o le kapisi ituaiga uma, letusi, seleri, meaʻai, zucini) o mea masani e faaosofia ai fua o le toto,
  • Paluʻu, totino, vine paʻu, olive poo olive, laʻau suamalie, ituaiga eseese o pepa, tamato, kukama, radishes paʻu - saofaga sao i le maualuga o le suka,
  • Oatmeal - faʻasalalau ma tausisia masani uma faailoilo o le suka,
  • Namu o ituaiga uma lava e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le suka i le tino, lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • O fualaau o le Citrus e sao atoatoa i le tulafono faatonutonu o le suka,
  • O lapisi o loʻo i ai mea lelei faʻaleagaina o meaola ma e fesoasoani i le gaosia o le inisalini masani i le tino,
  • Faafetai i le palatini, o lekila e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaaogāina o vailaau sugary.

Faʻaitiitia faʻaitiitia vave togafitiga o tagata gaʻo toto

Afai o le maualuga o le toto suka sili atu nai lo latou lava tulaga faatonuina, o lona uiga o le tagata ua faatonuina fualaau. I faiga lauiloa, o tagata aloaʻia ma lelei e faʻaaogaina e mafai ona vave faʻaitiitia le maualuga o le maualuga o le sosolo.

  • O lenamamoni o se mea e faaosofia ai le toto toto. Faʻaaogaina i aso uma o le afu afu 1 g. i le aso 40 aso sosoo e fesoasoani e maua ai le toto toto i masani,
  • O se teuteuga o le laʻau talatala e mafai ona aumaia ai le toto i mea masani i se mataupu o minute. O le artichoke a Ierusalema, e iloa e le toʻatele, o loʻo i ai se mea talitutusa lava, e tatau ona 'ai le 1 fua i le aso e avea ma sini faʻaleleia,
  • O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le fulufulu auro e mafai ona faʻamalolo vave ai le setete,
  • O le teuteuina o laʻau pagisa e fesoasoani e faʻamalolo ai maualuga o le suka,
  • O le suauʻu manogi e faʻamaopoopoina ai gaioiga i totonu, ona fesoasoani ai lea i le faʻamautuina o faailoilo uma o le toto.

Pills e faʻaitiitia ai le toto suka

O tausaga taʻitasi, e atiaʻe ai e le falemaʻi vailaʻau le tele o vailaʻau faʻaonapo nei e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka toto. O le tofiaina o ia tupe e tatau ona faia e se fomaʻi.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga tele o vailaau faafomaʻi e faasaga i maualuga maualuga o le suka o le toto, o fualaau oona o loo i fafo:

Pusa e faʻaleleia ai le sili atu o le faʻaaogaina o le kulūkose i totonu o le vaega o meaʻai:

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka

O le maʻi suka o se mea faʻapitoa o mea e fai i le endocrin, lea e manaʻomia ai le faʻasolosolo faifai pea o le kulūkose i le tino e faʻafesoʻotaʻi le maualuga o lona maualuga. O le faʻaitiitia ma le lagolago o faʻamaoniga i se tulaga talafeagai, o se faʻamaoniga o le maualuga o le soifuaga mo tagata mamaʻi ma le puipuia o le atinaʻega o faʻafitauli o le "maʻi maʻi". O loʻo faʻamatalaina i le tusiga le faʻaitiitia o le toto toto i vailaau, togafitiga o meaʻai ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Faailoga o togafitiga

O faailoga o le maualuga o le glycemia e faʻaalia e pei ona taʻua i lalo:

  • o le fia inu pea o le faʻaaliga sili lea ma sili ona manino,
  • polyuria (o le tele o le urine ua faʻaaogaina),
  • polydipsia - faʻaalia i le faateleina o le manaʻo ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino,
  • tiga o le ulu
  • sasaina o le paʻu,
  • mūmū mucous membranes,
  • tulaga suia o le mafaufau
  • malosi, sosoo ai ma le manava.

E faʻaalia foi faailoga o le fale suʻesuʻe. O le kulūkose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo le 5.6 mmol / L, mai le vein - i luga aʻe o le 6 mmol / L. E mafai ona aliali mai le suka o le Urine (glucosuria).

Aisea e maualuga ai le kulukose?

Carbohydrates, aemaise lava, monosaccharides, ua avea ma punavai autu o le malosi mo tagata. Malosiaga eletise e taua tele mo le gaioiga o totoga ma tino uma o le tino.

Pe a faʻamalosia i meaʻai, o meaʻai gaʻo e solo i lalo i ni mea faigofie ma faʻafefe i luga o le puipui o le vaega o meaʻai i totonu o le toto. O le tino circulatory system e fesootai tuusaʻo ma le ate.

O le faamamaina lea mai toxins, o le gaosiga o mea gaosi i le kulukose.

O le faasologa o le vaeluaina e faʻaali i le uati, tusa lava pe o loʻo malolo se tagata. O se vaega faapitoa o le kulukose e ulu atu i sela (faʻaaogaina o le inisalini) e faʻamautinoa ai a latou gaioiga taua, o le mea e totoe - i maso ma mea faʻapipiʻi.

Faailoga o le kulukose i totonu o le tino e faʻatulafonoina e se tasi o vaega o mea e gata ai le tino (pituitary gland ma pancreas). O le pituitary gland "ua" faatonuina "le pancreas e maua ai le timu e maua ai le toto toto e ala i le lafoina i siama. O faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave, gaioiga faaletino e manaʻomia le faasaʻoina o le aofaʻi o le insulin.

Polokalame Fesoasoani Laʻu Ola Maloloina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei masini e faʻalavelaveina. Afai e le mafai e le pancreas ona maua mai le aofaiga manaomia o le hormone, o le a amata ona tupu se ituaiga o maʻi o le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini-faalagolago) e faʻaalia i le atoatoa o le inisalini, ae o le tino o le tino e le maua ai lo latou gauai i ai, o lona uiga o le faaitiitia o le suka suka e le tupu foi.

Taua! O le Hyperglycemia e mafai ona avea ma se faailoga o le cirrhosis, o le hepatitis, o le pituitary pathology.

O vailaʻau e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le toto suka. O le ituaiga muamua o "maʻi manaia" e manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini. Mo togafitiga togafitiga, fualaau o aso eseese o le gaioiga ma le taimi e amata ai ona faʻaaogaina.

  • Auala o gaioiga pupuu - e aofia ai faʻamatalaga vave ma insulin. O le faʻaitiitia o le suka toto e tupu pe a mavae le 10-45 minute mai le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Sui - Faʻatulagaga, Humulin Regular, Novorapid.
  • Ole inisalini umi o vailaau vailaʻau o lona aʻafiaga e atiina ae i totonu o ni nai itula mai le taimi o le tui ma e oʻo atu i le 24 itula. O le kulupu e aofia ai insulin faila ma le umi (Lantus, Levemir, Protofan).

E le gata i lea, o fualaau faasaina e eseese i le amataga. E mafai ona faʻapipiʻiina mai le paluga o povi, puaa pe mafai foi ona avea ma analogues o le inisalini o le tagata. O le analog foliga ua maua e ala i le faʻaaogaina o se lavelave faapitoa o Escherichia coli e ala i le sui o toega o le amino i le molemone.

O le faʻaofiina o le inisalini - o le faavae o le fomaʻi toe suia mo le maʻisuka

Sugar-lowering drugs

E i ai fualaau oona i le ituaiga o laumei e mafai ona maualalo ai le kulūkose. E masani ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2. O vaega taʻitasi o fualaau oona e faʻatau i le faʻaitiitia o le suka o le toto ei ai lona aafiaga i se sootaga faapitoa i le faiga o le atinaʻeina o le maʻi.

Vitamini mo le maʻisuka

  • Tusa o le sulfonylureas. O le faʻamalosi o siama insulin-faʻalilolilo e fesoasoani e aveesea ai le hyperglycemia. Sui - Maninil, Glyrid, Diabeton. O vailaau faafomai i lenei vaega e mafai ona faaitiitia le hemoglobin glycated e 2%.
  • Biguanides. Faʻaitiitia le suka o le toto e ala i le feaveaʻiina i siama ma gaʻo o le tino. E le faʻaaogaina le vaega mo le faʻailoga o le fatu ma le fatu, ona o le lamatiaga o le atinaʻe o le ketoacidosis e faʻatupulaʻia i le tele o taimi. Metformin o le a fesoasoani i le vave aumaia o le suka.
  • Thiazolidinedione mea faʻapitoa. E faʻaleleia atili le faʻalogona o sela i le hormone o le pancreas. E le mafai ona vave faʻaitiitia le maualuga o le suka toto i nei vailaʻau. O a latou taga e amata i ni nai vaiaso talu ona amata le faʻaaogaina.
  • Meglitinides. Sui - Starlix, Novonorm. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻalagolago lava i faailo o le kulukose. O le maualuga o lona maualuga, o le tele o vailaʻau e faaosofia ai le galuega o inisalini-faʻamalosi faʻamalosi.
  • Faʻatasia tupe. Vailaau faʻasaʻi, lea e aofia ai i le taimi lava e tasi ni vaega taua o amioga eseese, faʻatasi.

Taua! O le filifilia o togafitiga e faia e le fomaʻi taitoatasi. Mafaufau i le setete o taui o le maʻi, taimi o le hyperglycemia, o uiga o le tino maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o tagata tomai faapitoa e le gata i le faatonuina o vailaʻau. O mea e manaʻomia muamua, o se taumafataga o le maualalo o meaʻai, gaioiga faʻaletino ma le faʻamautuina o le mafaufau-lagona.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto e tupu pe a maeʻa le gaioiga masani ma toleniga, talu ai o nei faiga e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaluina o punaoa eletise. E le faʻatagaina avega mamafa. E sili atu le faʻaalu se taimi mo sopo, yoga, aau, uila.

Yoga - faʻatagaina le maualuga o le gaioiga faʻaletino i le hyperglycemia

O le gaioiga faaletino e faʻatagaina pe afai o le suka i totonu o le toto paʻu e le maualuga atu nai lo le 15 mmol / L, talu ai o numera sili atu ona taua e mafua ai le faʻafeagai.

Ua faamaonia e faapea o le auala o le tino galue e faʻaleleia atili ai lagona o sela ma tino o le tino i le inisalini. O le faateleina o le faapalepale o le kulukose sa maitauina i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le polokalame e tasi le tausaga ma polokalame faapitoa. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 1, o le maualuga o le gaioiga o gaioiga e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini i le 20 iunite i le aso.

O le faʻamalositino o le isi auala aoga e faʻaitiitia ai le suka. E faʻaaogaina e avea o se auala e ese ai ma o se vaega o se togafitiga atoatoa. O mataupu faavae o ia meaʻai e pei ona taʻua i lalo:

  • teena o le suka, faʻaaogaina o suamalie,
  • faaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate, o le faʻaaogaina o polysaccharides o loʻo mauoa i fiber ma isi fiva faʻamaʻi,
  • faatapulaaina o aʻafiaga o meaola, mafuaʻaga ua tuʻuina atu e toto ai vailaʻau o le popo,
  • taumafa faʻafefete,
  • Faʻaaloalo i tagata taʻitasi e faʻaaogaina calorie aso faʻaaoga,
  • faatapulaaina o masima ma vai (vai e le silia le 1.5 lita i le aso).

Pe a faʻapipiʻi le lisi, o le faʻamatalaga faʻapitoa o oloa o loʻo faʻaaogaina - o se faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai le fua o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto pe'ā uma ona 'ai se ipu faapitoa. I le taumafataga, e fautuaina e aofia ai le tele o oloa e mafai ona faʻaititia le maualuga o le glycemia i tulaga masani.

Afai e maualuga le suka, e tatau ona faʻamaunuʻu le laulaau ma le faʻafefeteina o laulaau. O aso uma lava e tatau ona e 'aia ai i le 2 tioata o vine.

Ina ia saunia se vailaʻau faʻafefiloi, o le sipuni o laʻau tipi lelei ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. A maeʻa le afa itula, o le vaifofo e maua ai e faʻamamaina ma inu i le aso.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic, o laumei e iai le taua tele o lili, meaola, suauu taua ma vitamini i le tuufaatasiga.

Blueberries - o se mea e mafai ona faʻaititia le kulūkose toto

O lenei "tagata nofomau" o le moega e aofia ai le sili atu ma le 95% vai, e maualalo le faʻasologa o igoa. O aso anapogi i luga o kukama e fesoasoani tele i le maʻisuka (e fautuaina e 'ai le 1.8-2 kg o fualaau faisua i le aso).

Taua! I aso o le "kukama," e lelei tele le vavaeeseina o gaioiga faaletino ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o le hypoglycemia (faʻaititia o le kulūkose i lalo ifo o le masani).

O le mea autu i le tuufaatasiga o le "pearise pear" o le inulin. O se polysaccharide lea, o se sui o fiva o meaʻai. Faʻaaogaina i le alamanuia e gaosia ai le fructose. Inulin o loʻo i ai mea nei:

  • faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai, toe faʻafoʻiina le microflora o le intestinal,
  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • aveese le tele o le cholesterol mai le tino,
  • faʻaleleia faiga faʻavae toto.

O le atiseti o Ierusalema, lea e maualalo ai le maualuga o le suka, ei ai foi lenei aafiaga ona o le i ai o le chromium i le tuufaatasiga. O le elemene lona lua lea e mafai ona pulea le glycemia e aunoa ma fualaau faasaina. Chromium e aʻafia ai le gaioiga o le inisalini, faʻaititia le faʻamalosia o le insulin.

Fualaau suamalie

O le faʻaaogaina i aso uma o sua mai le radis, kapisi, pateta, beets, zucchini ma tamato o loʻo i ai mea nei:

  • aveeseina le hyperglycemia,
  • aveese le vai mai le tino,
  • faatulaga le cholesterol,
  • toe faʻaleleia le faʻaaogaina o le digestion.

O se fualaau aina, lea e le gata o se mea e sui ai le kofe, ae o se vailaʻau. O le glucose-down chicory e tutusa lona aafiaga ona o le i ai o inulin i le tuufaatasiga. O le oloa e aofia ai le tele o glycosides o fualaau faisua, o suauu taua, meaola malosi, bioflavonoids, vitamini ma elemene.

Chicory - o se vai inu faʻamalolo

Taua! O mea uma o loʻo taʻua i luga e mafai ona 'ai ma inu i soo se ituaiga "faʻamaʻi maʻi". I le faaopoopoga i le faaitiitia o le numera o le suka i totonu o le toto, o ipu e faavae i luga o ia mea e mafai ona satuina ai le tino o le maʻisuka ma mea taua uma.

O le faʻamaloloina o le hyperglycemia e mafai ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O fua lelei e maua mai lea tupulaga i lea tupulaga. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e tatau ona faʻaaogaina na metotia pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi soifua maloloina.

Faafefiloi le moa moa (raw) ma le afa afa o le sua o le tipolo. Inu se itula ao lei faia ni taumafataga tolu taimi i le aso. O le vasega e 3 aso. Toe faia togafitiga pe a uma le 10 aso.

Faʻasusu aʻa o le tilipa, tapuni. Sasaa se sipuniti o le masini e tupu ai se ipu vai inu. Maea pe a uma le 30 minute. Inu le vaifofo i le taimi o le aso.

Liligi le linden fuga i le vai (i le fua faatatau o le 1 ipu o meaʻai mataoa i le 1.5 lita o le vai). A uma le kuka, faʻaitiitia le vevela i le maualuga ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. Faʻasologa. Faaaoga nai lo le inu vai.

O se pine o le turmeric brew i se ipu vai inu. Faʻaosooso mo le 40 minute. Ave taeao ma afiafi.

Meaʻai Plantain (faʻatauina i se fale talavai pe faia i le fale) ave 2 tbsp. faatolu i le aso.

Ina ia faʻaleleia atili le aoga o togafitiga, e fautuaina e faʻapipiʻi vailaau faʻapitoa ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻi. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose i fuainumera masani e iloa ai se taunuuga lelei o togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaititia le suka o le toto: e faʻapefea ona vave faia lenei mea?

O le sili atu o le suka e taitai atu ai i se togafitiga e taʻua o le hyperglycemia, lea eo mai faatasi ma se maʻi e taʻua o le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e ogatasi ma faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona iloa pe faapefea ona maualalo le suka, lea o le a talanoaina atili auiliiliga oa tatou mea.

Mafuaaga mo le faateleina

I le suʻeina o le toto, o le masani o le glucose (suka) i le tamaʻitaʻi ma le tamaʻitaʻi e tutusa. Ae o mafuaʻaga e atiina ae ai le hyperglycemia e ese si ese.

Ole fua ole kulukose i le male o le 3-5.5 mmol.

O mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose e aofia ai:

  • Aveina o vailaʻau (e aunoa ma se faʻasologa).
  • Cushing's syndrome - o se faaletonu o le mafaufau, o se faʻaopoopoga i le telē o gland.
  • Silasila i se paʻu.
  • Uiga leaga (ulaula, inu pea).
  • Galue malosi.
  • Maʻi faʻamaʻi, e pei o le cirrhosis.
  • Meaʻai leaga.
  • Aiga.
  • Totogi mamafa.
  • Manatua.
  • Se sili atu o le hormone tupu (acromegaly).
  • Faʻalavelave faʻaleagaina.

E tatau ona maitauina le faʻavasegaina i le faitau aofaʻi o tagata matutua nai lo le 40 tausaga. O tamaitai e sili atu le malosi o le mamafa ma le popole i tulaga nai lo alii.

E le gata i lea, o mafuaʻaga o le maualuga o le suka e:

  • Faʻaaogaina taimi e faʻaaoga ai tui,
  • periota o le vaitau muamua
  • maʻitaga
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • fomaʻi oona,
  • meaai
  • leai se vailaʻau B,
  • ave fualaau e pei o: Rituximab, Aspeginase, Niacin, Corticosteroids,
  • le ola ola
  • genis predisposition.

Faailoga o le Siʻitia o le Sugar

Ina ia iloa faailoga o le maualuga maualuga o suka, e tatau ona e gauai i le tulaga lautele o le tino.O lea la, o faailoga autu e taʻu mai ai le maualuga o le suka e aofia ai:

  1. Vaivai ma vaivaiga.
  2. Naua ma le valea.
  3. Uiga masani.
  4. Gutu gutu (e oo lava i le po).
  5. Tigā.
  6. Paʻu faafuasei le paʻu.
  7. Faʻafitauli leaga.
  8. Faateleina le manaʻo.
  9. Faʻasalaga poʻo le faʻalavelave i vae.
  10. Faʻamālōlō faʻamaʻi manu.
  11. Arrhythmia (faʻalavelave o le fatu).
  12. Tauvalea ma faʻaititia le faʻamasinoga.
  13. Tue le paʻu.
  14. Sweating.
  15. Faʻafitauli
  16. Smell o acetone (mai le gutu).
  17. Le manava manava.

O nei faailoga uma e tupu malie, pei o le maʻisuka (ma isi faʻamaʻi) e atiaʻe. Afai e sili atu i le fitu faʻamaoniga e maua, e aoga le suʻeina o le suka ma talanoa i se fomaʻi.

Meaʻai talafeagai

O se vaega o le taumafataga o le faʻaaogaina o meaʻai ma le maualalo o le faʻasologa o fuainumera (o le fua o le atinaʻeina o gaʻo i le tino).

I le taimi o le taumafataga, e taua le faʻaitiitia o le suka i meaai ma vaiinu nei:

  • Seafood
  • Fualaau faisua ma fua
  • Sour-milk products (kefir, susu susu)
  • Cereals, faʻapitoa faʻamaʻi, araisa
  • Pasita Paʻa
  • Peas
  • Chicory, lanumeamata, lauti linden

Pe a 'ai meaʻai, e taua le matauina o ni tulafono, e aofia ai:

  • e tatau ona e 'ai e tusa ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti,
  • Aʻo lei faia le faʻamalositino, e manaʻomia ona e faʻaaogaina vave gaʻo meaʻai gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, falaoamata, falaoamata susu, sana, kāloti,
  • e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o kofe ma isi oloa e aofia ai caffeine (cola, tea uliuli, sukalati vevela, sukalati gaosiga),
  • aloese mai le ava malosi
  • ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e 'aina meaai a le protein,
  • auala e kuka ai meaʻai e tatau ona avea ma se tasi o mea nei: vaʻa, kuka, taʻavale,
  • o le faʻaaogaina o le vai masani e le itiiti ifo i le 1.5 lita (vai, ti, vai lanu e le faʻaaogaina i le vai).

Ina ia faia se lisi i aso uma, e tatau ona e gauai atu i nei oloa e pei o:

  • Breakfast: lua fuamoa ua uma ona kuka, salamata fualaau suamalie, suauʻu olive e leai se fagu, kuka kuka, lua fasi keke susu.
  • Snack: o se ipu susu (faatasi ai ma se mea maualalo maualalo), fua e le o le suamalie ole laʻau, 30 kalama o sisi.
  • Taumafa: kuka i luga o aano o manu (gaʻo maualalo) gaʻo, fuamoa fuamoa, o se vaega o iʻa iʻa, cereals, aano o manu.
  • Taumafa: moa moa po o le lapiti (150 grams), ipu meaai laulaʻau, chicory, 3 tao pateta, iʻa, mushrooms, salati fualaʻau.

Aoaoga faaletino

I le faaopoopo atu i le suia o le taumafataga, e aoga tele le faia o taʻaloga i totonu o tapulaa talafeagai. O ituaiga nei o taʻaloga e fautuaina mo le faʻaitiitia o le suka:

  • aau
  • savali a itiiti mai o le 1 itula (i le ave - e oʻo i le 5 kilomita),
  • toso
  • yoga
  • manava manava
  • faaseʻe, uila vilivae,
  • faʻailoa.

Ina ia maua le taunuʻuga, e tatau ona faʻamausali aʻoaʻoga, ae le o le vaivai. O le umi o le umi e mai le 30 minute i le 1.5 itula.

Vailaau faafomai

I le faaopoopo atu i taumafa ma faamalositino, ua fautuaina e fomai se togafitiga ma togafitiga. O le mea lea, i le maualalo o le suka, e tatau ona ave laumei ma le maualuga o le suka, mo se faataitaiga, Glucagon, Acarbose.

O vailaau faafomai e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu, e aofia ai:

  • Le vavaeina o le inisalini - Amaril, Diabeton MV, Maninil - galue i le 24 itula.
  • O fualaau e faʻateleina le lagona o le inisalini - Siofor, Avandia, Aktos - e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i le tulaga o le mamafa o le mamafa.
  • O vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo.

I faʻalavelave ogaoga, faʻaogaina i le intramuscular glucagon poʻo ni injections vaega ole corticoroider - hydrocortisone (poʻo adrenaline) o loʻo faia.

O le tagofia o vailaʻau e le fautuaina i mataupu nei: o le fatu, le ate poʻo le fatu fatugase, o le taimi o le fanauina o se tamaititi, o le stroke, coma, o le le faʻalogo i fualaau.

E faʻapefea ona vave faʻatulagaina le maualuga o le suka?

Faʻateleina le maualuga o le suka, e mafai ona e faia se tasi (poʻo le tele) o auala nei:

  • 'ai se fasi suka poʻo se mea suamalie
  • inu suamalie suamalie (fualaau aina po o le pi),
  • inu meaʻai po o le vao (green) lauti,
  • inu se ipu susu
  • 'ai laumei po o le saunia o se mea teuteu e pei ona taua i lalo: tata se teaspoon o vine i totonu o se ipu vai vevela, ona faʻatali lea mo le 30 minute e faʻafeinu ai le inu, ma inumia le tasi vaetolu o le ipu. O le mea lea e tatau ona onā i le aso mo tolu inumaga,
  • 'ai le' buckwheat
  • taumafa kukama fou
  • 'ai fua
  • 'ai sina tamai kāpeti paʻepaʻe,
  • faʻaaoga togafitiga faʻapitoa masani (faitau atili ile mataupu o sosoo mai),
  • inu 100 kalama o malosi malosi (vodka, cognac).

E faʻafefea ona faʻaititia le suka e faʻaaoga ai togafiti a tagata?

Ina ia faʻasaina le maualuga o le suka e faʻaaoga ai vailaʻau masani, e mafai ona e filifilia se tasi (poʻo nisi) o fua o loʻo mulimuli mai:

  • Dandelion - e tatau ona e ave 200 ml o vai ua kuka ma faʻafefiloi ma le sipuni se tasi o aʻa o le laau. Taimi e faʻaaogaina: 2 itula. E tatau ona fagogo i le 4 aso i le aso (3 sipuni).
  • Burdock - i totonu o le vai vevela (200 ml) e te manaʻomia e faʻaopoopo 20 kalama o lālā poʻo aʻa o le laau. E tatau ona tuʻu le vaifofo i le vai mo le 10 minute ona tuʻu ai lea o le tinisi mo le 30 minute. A maeʻa, e taua le ave le 1 sipuni (aʻo leʻi 'ai).
  • Blackhead - o se sipuniti o aʻa po o laulaau o le ulu uliuli ua faaopoopo i se ipu vai inu, o le numera o doses i le aso e 3 taimi 1 sipuni vaʻa taʻitasi.
  • Pink Rhodiola: O le afa o le lita o vodka e tatau ona fefiloi ma le 50 kalama o le aʻa o Rhodiola. O le taimi e faʻaaogaina e 7 aso. Faʻatagaina: 10 pata e tatau ona faʻaopopo i le vai ma faʻaalu 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Rosehip - e tasi le sipuni sipuni o le ufiufi ulu e tatau ona faʻafefiloi ma le 2 ipu ipu vai. A mavae le 15 minute, ona faʻamamaina lea o le tincture. E tatau ona e inuina se afa afa i le aso.
  • Tusi manu - e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipunipuni o fualaau aina ma se ipu vai. O le fofo vailaau e tatau ona kuka mo le 3 minute. E mafai ona ave le togi i le 2 itula i le maea ai o le kuka muamua aʻo leʻi 'ai (3 taimi i le aso). O le togafitiga e 30 aso.
  • Horseradish - e tatau ona faʻafefiloi le horseradish (muamua le kukaina) i le susu susu i le fua faatatau o le 1:10. Faʻasalalauga: 3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni (aʻo leʻi 'aʻai).

I totonu o fale faʻatau, e mafai ona e faʻatauina ni togafiti ua saunia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Arfazetin (e aofia ai le chamomile, St. John's wort, offetail, rose hip, beans, blueberries).

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le auala e mafai ai ona faʻaititia lau toto suka, tagaʻi i le vitio o loʻo mulimuli mai mo nisi faʻamatalaga:

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e aoga tele le pulea o le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai metotia eseese, lea o loʻo talanoaina atili auʻiliʻili ia tatou mea.

Tulaga lautele

Ole maualuga o le kulukose o le toto e le tutusa i le aso atoa. Toa maualuga i le afiafi, 1-2 itula pe a uma se taumafataga. Afai o lona maualuga e sili atu i le faailoga o le 3.5-5.5 mmol / l i luga o se manava gaogao po o le 7.5 mmol / l pe a uma ona 'ai, ua faateleina e le tagata le suka o le toto. O le a le uiga o lenei mea ma le ogaoga o le tulaga e mafai ona maua mai na o le fomaʻi.

Faailoga

Ua lava le na o le iloa o le faafitauli, pe afai e te iloa o faailoga e iloa ai le toto maualuga. O faʻatusa i alii ma tamaitai e toetoe lava tutusa:

  • susu ma le fiainu,
  • tiga o le ulu
  • leai se malosi
  • polyuria
  • cardiac arrhythmia,
  • vevela ma le paʻu,
  • le manava manava le manava,
  • taʻavale
  • petent acetone mai le gutu,
  • faʻanoanoa vaaia
  • numera o vae
  • faʻaleagaina o le gafatia o le tino.

Faailoga o le Hyperglycemia - Suʻe oe lava

Afai e te maitauina pe a ma le 3-4 togi, e tatau lava ona e alu i le falemaʻi e siaki le kulūkose i le tino.

Suiga ile tino

Talu ai o faʻafitauli faapitoa e mafua ai le maualuga o le toto, o faʻamaoniga i totonu o se tagata matua ei ai se faʻamatalaga. Glucose e tosina ai le vai, ma o le mea lea, faatasi ai ma lona soona tele, o le tino na maua ai le faʻalalauina, lea o loʻo faʻaalia i le suamalie, masi mucous membranes ma le fia inu pea. O le tele o le vai e le totogiina ai, ae na o le taʻitaʻia lava i le polyuria.

Talu ai o le inisalini oi ai nei e leai se taimi e gaosia ai le kulukose, o loʻo i ai faailoga o le faateleina o le suka toto e pei o le vaivai ma le ulu. Ina ia totogiina le leai o le malosi, gaʻo ma gaʻo maso, o le mea lea e mafai ai e le tagata gasegase ona le maua le mamafa, ma o le gaosone metabolic products e mafua ai le manogi o le acetone.

O le a aoga foi mo oe e iloa ai po o fea mea taumafa e maualalo ai le suka toto i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

Suiga i le malosi ole metabolism

Talu ai ona o le malosi o le matelaina, o le a le mafai e tino ona vave faʻafouina mea na afaina ai le tino, mai le mea e maua mai ai maʻi o le tino i le paʻu. E le gata i lea, o le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻaseseina ai le tala o le tino o se tagata, ma mafua ai le le lelei o tamaitai ma faafitauli ma le malosi i alii.

O isi taunuuga o le hyperglycemia o loʻo faʻaalia i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Afai o le maualuga o le kulukose e sili atu i le 11.5 mmol / L, e tupu ai se coma hyperglycemic, lea e mafai ona le mafai ona fesuiaʻiina ma taitai atu ai i le maliu o le maʻi.

Togafitiga ma le puipuiga

Afai ei ai se tulaga e oso ai i le kulūkose, e talafeagai le faʻatau o le mita o le kulukose o le toto. Mo le maʻisuka, o lenei mea e tatau ona tatau.

E tatau ona vave faʻatalanoa lau fomaʻi i se taimi vave e matauina ai le faateleina o le suka toto. O faʻamaʻi ma togafitiga e faʻamaonia e se tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, o ia iloiloga e faia:

  • o se tulaga masani poʻo se suʻega o le suka i le plasma,
  • Glucose toleni test
  • suega toto mo le hemoglobin glyc.

O isi metotia mo le faʻaitiitia o faailoilo ua filifilia taitoatasi.

Fesoasoani muamua ma togafitiga

O tagata e maua i le maʻisuka e matua faigata i le olaga i aso faisoo. I soʻo se taimi, o kulūkose e mafai ona avea ma faitioga. I lenei tulaga, o le fesoasoani muamua e tatau ona aofia ai le faaitiitia o lona maualuga i lalo o le 11.5 mmol / l.

O se tui faapitoa o le inisalini o le a fesoasoani vave e faʻaitiitia le toto suka. E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu i ai se vai tele. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai e aunoa ma le kesi ma le faʻaopoopoga o suauu. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamaonia le paleni o le vai ma aveese toxins mai le tino.

O tagata e maua i le hyperglycemia ua faʻamaonia fualaau oona e faʻaitiitia ai a latou toto suka. I le maʻisuka, o le inisalini tui e tatau. A aunoa ma se tui o le inisalini, e le mafai e le tino ona gaosia lelei le suka, ma e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se siama. Vitamini o loʻo faʻatulagaina foi e faʻamalosia ai se tino vaivai.

O se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai. O le lisi e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualalo o le faasinomaga igoa.

Mai le taumafa e tatau ona e vavaeese meaʻai e matua faateleina ai le suka toto. O le a le faʻatupulaia o le kulukose:

  • suka ma suamalie,
  • sipuni
  • falaoamata oloa, aemaise pala,
  • fulufulu
  • piko ma pi,
  • gaʻo gaʻo ma gaʻo,
  • ulaula meaʻai ma sausage,
  • araisa
  • pateta
  • 'oa suamalie
  • oloa faʻapipiʻi
  • meaʻai vave
  • suamalie suamalie ma fufulu suamalie.

Fausia se lisi o aso nei o oloa nei:

  • lanu meamata
  • susu le gaʻo
  • fuamoa i le faʻamautuina,
  • moa
  • ate
  • iʻa ma iʻa,
  • pi
  • lentils
  • buckwheat
  • salata ma le meaʻai,
  • musika
  • fualaau faisua
  • fualaau suamalie
  • fualaau aina i le faʻaleleia, sei vagana ai mai ma vine.

Fautuaga tau taumafa

Talu ai e faigata ona vave faʻaitiitia le toto suka e aunoa ma fualaau faasaina, e tatau ona i ai se taumafataga mo le itiiti ifo i le masina. I le lumanaʻi, e manaʻomia lou puipuia oe lava mai mea leaga ma pulea le maualuga ole kulukose.

Fofo faʻapitoa

I faʻamaʻi vailaʻau, e tele foʻi auala e faʻaititia ai le suka toto. O le tele lava o suʻega e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o togalaau. O nisi laau toto e mafai ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini ma aveese le kulukose, ma e iai foi se aʻafiaga i le tino. E mafai ona e faʻatauina se totogi talitutusa i soʻo se fale talavai pe saunia oe lava.

Laulaʻau teas - o se meafaigaluega mo togafitiga ma le puipuia o le hyperglycemia

O le a le faʻaitiitia ai le suka o le toto:

  • lanu
  • laʻau aʻa
  • oona
  • vevela
  • fulino
  • lemoni
  • araisa araisa
  • saito
  • flax
  • bean pods
  • lilac.

O teuteuga e onā i vasega o le 2-4 vaiaso faʻapitoa pe faʻaaogaina i ni laʻititi, e fai ma faʻasologa mo le hyperglycemia. Talu ai ona e le aoga le togafitia o le maualuga maualuga o le suka i le fale, e tatau ona e tuufaatasia faatasi ma togafitiga ua faatonuina e lau fomaʻi.

Le matafaioi o le gaioiga faaletino

Faʻateleina le faʻavaveina o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino ma faʻamalosia ai le gaosia o le gaosiga o le suka. I le faʻaitiitia o le glucose, e fautuaina e fai galuega i le taeao i aso uma. O le taamilosaga, taʻavale, yoga, sisi, savali i le Nordic, ma isi mea faapena o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le suka.

SAUNOAGA SUGARTAGATA TALIRESULT
5.1 mmol / lTamoe mo le 30 minuteHypoglycemia
6.2 mmol / lVasega mo le 40 minuteO le hypoglycemia poo le suka o le a pa'ū i le 4.2 mmol / L, ae o le hypoglycemia o le a le tupu
8.0 mmol / LSavaliga i le taimi i se taimi malieSuga 5.6 mmol / L. ioe. masani
14.0 mmol / LLua itula o galuega i le atunuuSugar 7-8 mmol / L. ioe. pa'ū
17.5 mmol / LTolu itula o le faaseeO le suka o le a pa'ū i le 12-13 mmol / L, poʻo le tulaʻi i le 20 mmal / l, i le mataupu mulimuli, e mafai ona foliga mai le acetone

Laulau: O le aafiaga o le gaioiga faaletino ile maualuga o suka

O meaʻai ma meaʻai talafeagai e le na o metotia o togafitiga o le hyperglycemia, ae o se puipuiga sili foi, e le gata i lenei faafitauli, ae faapea foi i le tele o isi faamaʻi.

Matou te fautuaina e suʻesuʻe mea tutusa:

  1. 1. Hemostasis system: aisea e suʻeina ai le suʻe toto
  2. 2. Aneememune hemolytic anemia i tamaiti: mea o loʻo misi ma pe faapefea ona faʻaalia
  3. 3. E faʻapefea ona filifili se meaʻai e ala i le toto: o lo o matou paʻu faatasi
  4. 4. Mafuaaga ma mea lamatia o le faateleina o basophi i tamaiti
  5. 5. O le maualuga o basophi i tagata matutua ua faʻaititia: auala e togafitia ai le basophilia
  6. 6. Mafuaaga o le faateleina po o le faaitiitia o le neutrophils i se suega toto i tamaiti?
  7. 7. Faʻasologa masani o mea o le neutrophils i le toto ma oa galuega latou te faia

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

  • vaivai faifaipea
  • faʻaauau faifaipea
  • susu ma le fiainu,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • iloagofie le gau o le mamafa,
  • faateleina le iloa o le tau pe a suia le tau.

O le mea e sili ona taatele o le fia inu ma le susu. E leai se tulaga e tatau ona le amanaiaina; e aoga le asiasi atu i se falemaʻi e suʻe se suʻega toto mo le suka.

O meainu suamalie e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka toto, e tatau ona le aofia ai lau sisi ma sukalati mai lau meaʻai. Afai ei ai se manaʻoga tele e 'ai se mea suamalie, e tatau ona suia nei oloa i fualaau mamago, meli po o fualaau fou.

E faʻafefea ona faʻaititia pulu fualaʻau

Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le tele o falemaʻi e togafitia. Ina ia faʻaitiitia, o le vailaʻau autu o le inisalini. I tulaga sili ona ogaoga, o loʻo faia faʻatasi ma se avelaʻau, ae o le soifua maloloina masani, o le a lava le puleaina o le tino.

E le gata i lea, e faaaoga e tagata gaʻo fualaau, lea e vaevaeina i ni vaega se lua: faatasi ai ma mea e aofia ai biguanides ma sulfonylureas.

Biguanides e aofia ai Gliformin, Siofor, Metone, Glucofage. O pusa e maua i vailaʻau eseese, o latou faʻaopoopoga o latou te le faʻaosofia le pancreas, ma puipuia ai mai le mamafa.

O le lona lua o Glibenclamide, Gliclazide, lea e aveesea ai le suka i se lanu lelei, e aunoa ma le faʻafuaseʻi o le afaina ma le vevela i le ao.

O le a le mea e fai pe a suia lau kulukose o lou toto

O le suamalie o le suka i totonu o le toto e faatoa tupu pe a uma ona gau i le kulukose ma le fructose. O se faagasologa masani lea e mautinoa ai le aoga lelei o le faiʻai. Afai o le maualuga o le suka e maualuga atu i le faʻatagaina masani, ona amata lea ona teuina le kulukose i totonu o le ate ma fao ai maso.

O lea faaputuputu e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka, gout, atherosclerosis, ma le toto maualuga.I le taimi lava e tasi, o le pancreas o se tagata maʻi o le faʻaaoga sese o le suka e masani lava ona faʻaitiitia ai le gaosia o se aofaiga masani o le inisalini, lea e ono le mafai ai e le tino ona gafatia le teuina i luga o le malosi.

O le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata matua soifua maloloina e tusa ma le 3.3 - 6.1 mmol / L. O nei fuainumera e mafai ona fesuisuiai e fuafua i uiga o le tino. Afai e faʻaititia nei tulafono, o le a tupu aʻe le hypoglycemia, lea e faʻalavelave ai galuega a le faiʻai.

O aʻafiaga o le hypoglycemia e maofa i pito, o se lagona faifai pea o le fiaʻai, malamalama o le vevela, le mautonu. O se faʻamaʻi sili lea ona matautia, lea e tatau ai ona tuʻuina atu fesoasoani faʻafomaʻi i se taimi vave e mafai ai, pe a faʻapea o le a mafai ona tupu.

A maeʻa ona 'aʻai, o nisi taimi e tupu ai le maualuga o le kulukose - e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. O lenei tulaga e le o se togafitiga, i le mafaufau i le puupuu o le taimi o le aafiaga. O le mea lea, e le manaʻomia togafitiga.

Ina ia fuaina le suka i le fale, e mafai ona e faʻaaoga le mita.

Afai e maua ni faailoga e taʻu mai ai maualuga maualuga pe maualalo le toto, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi e fesoasoani.

A maeʻa fualaau na faatonuina e le fomaʻi, o le togafitiga e mafai ona faaopoopo i se taumafataga faapitoa, o le faʻaaogaina o vailaau masani ma le malosi faaletino.

Cereals ma fatu mo le faʻaitiitia o le suka

Buckwheat, o oats ma fatu o le flax ua faamaonia ai i latou lava o se mea lelei e maua ai le suka.

• O le Buckwheat o loʻo faʻasaina i le paʻu o le paʻu i se mea e fai ai le kofe. E tasi le sipuni tele o cereal i le afiafi e sasaa mai i se ipu kefir poʻo yogurt ma tuʻu ai i le po. I le taeao i luga o se manava gaogao latou te inu ai i lenei faʻamaʻi faʻamalolo. Buckwheat fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o gaʻo.

• Ina ia faʻaitiitia le suka ma le oats, o le a le itiiti ifo i le masina le umi e maua ai se iuga tumau. 100 kalama o meaʻai suamalie e sasaaina le afa-lita o le vai ma teuina i totonu o le vai vaiinu mo le 20 minute. Ona latou aveesea lea mai le taele ma tuu ai mo le 1 le itula. Ave le afa afa i luma o le taumafataga tolu taimi i le aso, pe a maeʻa.

• O fatu laʻau e tuʻuina i totonu o se mea e fai ai le kofe. 1 le sipuniti o le paʻu ua sasaa atu i totonu o se ipu vai inu ma faia pea mo le afa itula. O lenei paluga e inu i le taimi. E masani lava, a uma le lua i le tolu itula, ona faʻaititia le maualuga o le suka o le toto.

Suauu toto e faʻaititia ai fualaʻau

I le faaopoopo atu i cereals ma flax fatu, e mafai ona faʻaititia le suka i le 'aina o fualaau faisua po o sua mai latou.

• Tipi ia aniani ma faaopoopo le vai malulu mo le 2 itula. Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, inu le afa afa o lenei fua. O le sua o le oona o le a faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

• O le atisikoke ile atunuʻu poo le ele o le eleele e aoga e le gata mo le gastrointestinal tract, e fesoasoani foi e togafitia le maʻisuka. Faʻasolosolo faʻaopoopo le atisosisi Ierusalema i lau taumafataga fou pe faʻagogo.

• O le taumafaina o kukama fou i aso uma e fesoasoani e maualalo le maualuga o le suka i le masani. E mafai ona faʻaumatia i le tulaga o salati pe eseese.

• O nisi fualaau fualaau suamalie e lelei foi mo le maʻisuka. O nei mea e aofia ai pateta, falala, kapisi ma le radisa. E ave taʻitasi, sui i aso taʻitasi, i le afa o le ipu tioata 20 minute ao le i faia taumafataga.

Laʻau faʻasoifua maloloina e faʻafefe ai le maualuga o suka

• Taumafai e taofi lau laʻau, vine ma laumei i lau laulau i le gasologa o le tausaga. O nei fualaʻau e aoga tele i le tetee atu i le toto maualuga.

E le gata i lea, e le afaina pe o le a le ituaiga e te 'ai ai. E mafai ona fou, mago, maisa. O pusi e mafai ona faaopoopo i le lauti, faia fualaau suamalie, sua, suamalie tila.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o nei vine e faʻamautuina ai a tatou suauʻu masani.

• Fuʻuina se aʻa tele o le horseradish (pe a ma le 20 inisi le umi ma e tusa ma le 2 senitimita le mafiafia) ma 10 cloves o le kālati. Tuu uma i totonu o le fagu lita ma faʻatumu le pito i luga ma le pia e leai se pia.

E faʻafefiloi lenei paluga mo le 10 aso i se nofoaga mafanafana, pouliuli. A uma ona faʻamalosi, o le lua muamua i le tolu aso, ave le 1 sipuniti o lenei faʻasologa faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

A maeʻa le 3 aso, ave le sipuni se tasi, aʻo leʻi fafaga 3 taimi i le aso.

• O le vaipuna vaipuna e aofia ai le insulin masani. O laʻau laʻau e faʻapipiʻi i salati, ma o le fusi e fai mai aʻa: 1 teaspoon o aʻa o loʻo faʻamaligiina i se ipu vai inu, faʻaauau pea mo le afa itula ma inu i se sipisi i le aso atoa.

• Fufulu mama laʻau ma sasa le sua. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le sua lea e inu 1 teaspoon faatolu i le aso.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto ma se meaai

E mafai ona e faʻavasegaina lou suka toto ma se meaʻai faapitoa. Vitamini ma minerale o loʻo maua i nisi o mea taumafa o le a fesoasoani e faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini.

  1. I lau lisi i aso taʻitasi, e tatau ona e ulu i le fiber, lea e fesoasoani e aveesea ai le suka maualuga - o nei laumei, seafood, flax fatu.
  2. Faʻatau mea taumafa maualuga i le popo i taimi uma e maualalo le tali ile inisalini - o fualaʻau ia ma fualaau faisua fou.
  3. Mafuli uma le suka, mea faʻafiafia ma suamalie suamalie.
  4. Faʻateleina le manaʻoga mama, ma faʻafefe suavai i le aso i le 2 lita.
  5. Taumamafa meaai i ni vaega laiti, aua le faʻafefe.
  6. Aʻo kuka, e fautuaina e faʻaaogā le suauu olive, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inisalini e sene o la tatou tino.

Suauu Suauʻu Faʻaitiitia Mea

Ina ia puipuia le tele o faamai, e aofia ai le maʻisuka, e tatau ona e iloa po oa oloa e mafai ona fesoasoani i lenei. Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose, e fautuaina ai e fomaʻi se taumafataga manino. O le a le mea e 'ai ma le suka maualuga i le toto ma le mimi:

  • fatuga atoa ma leki
  • sea ​​sea: o lobsters, spiny lobsters, crabs,
  • fualaau faisua: susulu, Ierusalema artichoke, kāloti, beets mumu, aniani, garlic, sana, uka, zucini,
  • fualaau: cherry, lemon, blackcurrant, avocate, vine,
  • greens: seleni, meaʻai,
  • nati: lapisi, almonds, walnuts, peanesi.

Mea faasaina o le maʻisuka

O nisi meaʻai e mafai ona mafua ai se faʻaopoopoga i le kulukose, o lea e tatau ai ona vavaeese mai lau meaai. E aofia ai:

  • Fale faʻafiafia
  • oloa falaoa ma soʻo se isi lava meaʻai,
  • sweets ma le sukalati
  • sua fou suamalie suamalie,
  • fua suamalie e pei o: faʻi, vine, strawberries,
  • fualaau matala.

O le pati, ipu susu, gaʻo gaʻo, e mafai foi ona faʻasaina.

Faamalositino i le suka maualuga

O le maʻisuka "e alofa" tele i tagata paie. O le mea lea, i soo se taimi e mafai ai, taumafai e faʻaalia lou tino i se avega mamafa i le aso atoa. E mafai foi ona avea ma tagata masani e savali i le fua faatatau o le itiiti ifo ma le itula i le aso.

Soʻo se gaioiga faaletino e faʻamaʻaina ai sela o o tatou tino ma le okesene, ma faʻaleleia atili ai le toto. O le mea lea, o le gaʻo e mu, mamafa o le tino ma le suka toto ua faʻaititia.

Tuua Lau Faamatalaga