O aʻafiaga o le suamalie ma le afaina o le suamalie

O le tele o meaʻai faʻaonaponei e taʻitaʻia ai le mea moni o le tele o na mea ua suia i tala tutusa e iai mea aoga. O lenei tulafono e faʻaaoga i mea suamalie. Ua faia ina ia puipuia ai aʻafiaga leaga o le manava masani po o le suka. O faʻamanuiaga ma mea leaga o mea suamalie o se autu o le tele o talanoaga.

Le fea e sili atu: suamalie poʻo le suka

Faatasi ai ma le oo mai o sui, o felafolafoaiga e uiga i le soifua maloloina ma le faaleagaina o le suka ua sili atu ona vevela. E toʻatele tagata e taumafai e faʻaaoga atoa le suka mai le meaʻai. E i ai se fuataga talafeagai? O le mea manogi e sili atu ona leaga nai lo le lelei mo le tino o le tagata? Ina ia iloa, e tatau ona e malamalama pe o le a le suka ma le auala e mafai ai ona sui.

Suga, sugar granulated, suauu faamamaina ua taʻua o le suauu. E maua mai i le suka beets poʻo le cane. O isi punaoa o le suka e lauiloa: moa, pama, sorghum, ae e le masani ai.

Sucrose o se elemene o le filifili o mea taumafa: o se sui o mea inu gaʻo e manaʻomia e se tagata. A faʻamalosia, e malepe i lalo i le fructose ma le kulukose. Glucose faʻamalieina le sili atu ma le afa o le tau o le malosi o le tino o le tagata.

Fai mai tagata suʻesuʻe o le tele o le taumafaina e le mafai ona faʻamaonia. Sugar o se tagata auai ma le faʻaosooso o le tele o tali e aofia ai suiga i le faʻaogaina o faiga eseese.

O mea suamalie ua mamanuina e faaitiitia ai le leaga mai le aina o le suka. O vailaau nei ma se suamalie suamalie. Faatasi ai ma i latou, o se aganuu le iloagofie:

O vaega o vaega uma e lua o loʻo faʻavasegaina o meaai maualalo-calorie ma meaʻai e le o calorie. Tali i fesili e sili atu: o le soʻo poʻo le suamalie, o le a le lelei ma le afaina o mea uma e lua, e faʻalagolago i le ituaiga o suamalie ma le manaʻomia mo lenei sui.

O mea manogi e ono afaina ai?

Talanoaga e uiga i aoga ma mea lamatia o mea suamalie mo se tagata soifua maloloina e tatau ona amata i le mea moni e faapea o nei mea faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa e fausia. O lenei faiga e le faʻaaogaina i le suamalie masani, lea e aofia ai le meli ma fua.

O vailaʻau faʻamalosi o loʻo faʻaaogaina e le au gaosi e fatu ai se oloa e mafai ona i ai ni aʻafiaga itu:

  • aspartame e masani ona avea ma se faaosoosoga o le tiga o le ulu, faaosofia ai le le mautonu ma faateleina ai le manao,
  • saccharin ua lauiloa o se tagata auai i faiga e mafua ai le fausia o sela o le kanesa,
  • sorbitol ma xylitol faʻaosofia le tafe o le talo, lea e le afaina ai i taimi uma le setete o le pancreas, i ai se aafiaga tele,
  • Suclamate ei ai le meatotino o le mafua ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O aoga o mea suamalie

O meatotino aoga o mea suamalie faalenatura e taua o latou foliga masani, le leai o aʻafiaga o le itu.

O mea suamalie e tele lava ina talafeagai mo tagata e mafatia i ituaiga uma o le maʻisuka, oona, ate o le ate e fesootaʻi ma le le mafai ona talepeina le fructose.

Latou te maualalo i calorie ma e talafeagai mo i latou e mataʻituina a latou meaʻai. E iai a latou 'auʻaunaga talafeagai e le mafai ai ona faʻaaogaina le le pulea lelei.

Faʻatauga Suga Masani

O lenei vaega e iai mea taua. Latou te vavae ese mai mea masani masani, o lea ua latou manatu ai o mea masani.

fua, vine, meli

laupapa, faʻatoʻaga otaota

fualaau maa, algae, saito

2 taimi sili ona suamalie nai lo le suka

200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka

2 taimi itiiti

2 taimi sili atu nai lo le suka

i aso uma

Mea suamalie suamalie

O faʻamanuiaga poʻo faʻamaʻi o suamalie suamalie e faʻalagolago i le ituaiga ma le tuufaatasiga.

  • Aspartame E pateniina e avea o se mea faaopoopo meaai E951. E 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sucrose, ma e taua tele le 4 kcal mo le 100 g. E maua mai i ni pepa, faaopoopo i meainu, yogurts, vitamini. O le oloa e maualuga lona 2 i le lalolagi i totonu o le suamalie lauiloa. O se suiga taua o lenei ituaiga e mafai ona afaina pe afai e faʻamaʻavale. O le maualuga o le vevela e mafua ai le tuʻuina atu o mea leaga. Ona o lenei meatotino, e le fautuaina mo le faʻaaoga i ipu e kuka.
  • Saccharin. 300-500 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suauu, e le o gauaiina e le tino, e aluese mai ai ma le faanatinati. Faʻamauina e avea o se meaʻai faaopoopo E954, e faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka. Ua faaopoopo i mea inu suamalie ma meaai suamalie ma se ola umi. Saccharin ua faʻasaina atoa i totonu o Europa e avea o se vailaʻau oona.
  • Sucraclosa. Faailoaina o le meaʻai faaopoopo E955. E i ai sona tofo lelei, lea e 600 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. I le gasologa o suʻesuʻega o le tele o tausaga talu ai, o aʻafiaga mai le faʻaaogaina e leʻi iloa. E tele faʻataʻitaʻiga na faia i itumalo o Kanata: o loʻo i ai iina le televave masani, na faʻaaogaina mo le 15 tausaga talu ai ma ua avea o se faʻaopoopoga aoga.
  • Sucrazite. O se fesoasoani faaopoopo lea mo le maʻisuka. O loʻo i ai se toe faʻafoʻi: e mafai ona vevela pe a fai e sili ona mamafa ona o mea o loʻo iai i le fumaric acid.
  • Cyclamate. O lenei suamalie ua vavae ese mai le pata ma le satela masima. O se paʻu tioata e iai le meatotino o le solo i le vai. E 50 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka; e aʻafia i le ituaiga o mea e leai se mea e maua ai le kalori. O se itu taua o lenei mea i luga o le tino ua lauiloa.

O le fea mea manogi e sili ona leaga

Faatasi ai ma le tele o oloa o loʻo ofoina mai, filifili mea e sili ona aoga i le tino. O fautua latou te fautua mai mea suamalie e faavae ile:

O le iloaina o meatotino a nei suamalie suamalie, e mafai ona e faia lau lava filifiliga po o le a le tasi e mafai ona lelei le suia o le suka e aunoa ma le afaina ai o le tino

  • e maua mai i le suka
  • na te tofo i le 600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka
  • o le glycemic index is zero: o lona uiga e le afaina ai le toto toto,
  • e tumau ona uiga pe a uma togafitiga vevela,
  • leai se mea e le fiafia i ai,
  • aveese mai le tino ao faagasolo le aso.

O le mea sili ona le lelei o le manaomia lea ona faʻatapulaʻa lona fua i le fua faatatau o le 0.5 g i le 1 kilokalama o le mamafa, a leai e mafai ona e maua ni aʻafiaga le lelei i le tino o tupe teu.

E faʻatusatusa i le sucralose, o le stevia e:

  • fualaau toto
  • fualaau toto
  • mea suamalie e 25 ona maualuga atu nai lo le suka,
  • tino maualalo le kalori: 18 kcal mo le 100 g,
  • zero GI ma le gafatia e fafaga le pancreas ma toe faʻaleleia ana galuega,
  • e le suia le lelei i taimi o togafitiga vevela,
  • malosi faʻafomaʻi ma le faʻafoʻisia o meatotino o le fale,
  • leai se faʻasaina o tui.

O le le lelei o le stevia e aofia ai se mea faapitoa o le mutia (lea e le o iai i le paʻu).

E mafai ona avea ma oloa tutoʻatasi, ma faʻalavelave faʻapitoa.

O a mea suamalie mo le maʻisuka

O le faafitauli autu mo i latou e maua i le maʻisuka o le siakiina faifaipea o le maualuga o le kulukose o le toto. Ina ia faʻaitiitia le faʻatinoga, e fautuaina e faʻaaoga ituaiga faʻapipiʻi. O latou aoga mo le maʻisuka

  • faaitiitia mea o kalori
  • faʻaleleia atili o metabolic processes.

O le faʻaaoga o suka e suitulaga i le maʻisuka o loʻo taoto i le malosi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaopoopoga o le toto aʻo faamalieina le tofo.

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le faʻaaogaina o le sorbitol. O ona meatotino e talafeagai mo le maʻisuka i le tele o auala:

  • e le afaina ai le toto toto
  • gauai e aunoa ma le auai o le inisalini,
  • solu i totonu o le vai, e mafai ona faʻaalia i le maualuga o le vevela,
  • o loʻo i ai mea taua
  • tofo e pei o le suka.

I le falemaʻi meaai, o le sorbitol e masani ona faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le saunia o meaai mo le maʻisuka.

O le fea mea manogi e sili ona lelei mo fafine maʻitaga?

O le vaitaimi o le maʻitaga e faʻaalia i le mea moni e filifilia e tamaitai filifiliga lelei ma lelei le mataʻituina o le faʻaogaina o le sucrose, a le o lea e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o le pepe.

O meaʻai suamalie e solia i fafine maʻitaga. Ua fautuaina i latou e filifili le stevia e fai ma suitulaga pe ave le fructose o le natura, lea e maua i le meli ma fualaau maloloina.

E mafai ona tuʻuina atu se mea manogi i tamaiti

Pe a faʻaleleia amio masani i tamaiti, e fautuaina e faʻaaoga mamanu masani. I totonu o se aiga e leai ni tulafono mo le sui sui, e le tatau ona e suia. E tatau i fanau ona mulimulitai i se meaʻai masani. O le aofaʻi o mea suamalie e tatau ona pulea ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faaleagaina o le tino o le tino.

Slimming Sweeteners

E tele fafine e masani ona fesili mai pe o le a le mea e sili atu mai le faʻaaogaina o se mea manogi pe a faʻaitiitia le mamafa: faʻaleagaina pe manuia.

Pe a leiloa le mamafa, latou te fautuaina mea suamalie faalenatura, ia e le maua ai le maualuga o le kalori, ae ui lava i lea, e saofaga i le malepelepe gaioiga o gaʻo ma lo latou liua i le malosi.

O le filifiliga pito sili ona lelei mai ituaiga meaola faʻaseʻesea mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, mafaufau i le sucralose. O le aoga o lenei mea e suitulaga, o le i ai lea o le meatotino e le auai i le faiga o le asiasiga. E alu ese mai le tino e aunoa ma le tuʻuina atu o se faʻailoga.

O le asiasiga i aso taitasi o suamalie

O fua faatatau o aso taʻitasi o sauniuniga faʻapipiʻi taitasi o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O tuaoi i le va o le 30 - 50 g i le aso. O pusa, pulupulu, ava ua faaopoopo i lauti ma isi meainu. Mo le taoina, faʻaaoga pepa faila.

O aʻafiaga leaga o mea suamalie

O le Aspartame, aka E951, o se mea e sui ai le suka, ma maualalo le kalori, e faitau selau taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. O le suamalie suamalie sili ona lauiloa, ae e tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, e matua leaga lava.

O lenei koniteina e faʻaaogaina e gaosia atili ai meaʻai mo le maʻisuka. Ua ave e Aspartame le sea a le lion i le tele o le faʻaaogaina o le suka gaosi ma ua faʻaaogaina e faia ai le faitau afe o meaʻai ma vai inu i le lalolagi atoa.

O faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi tutoatasi na faʻaalia ai le le lelei o le faʻaaogaina o le aspartame i le soifua maloloina o le tagata. O sui o le saienisi faafomaʻi ua talitonuina o le umi o le taumafa o le aspartame e mafai ona faaosofia:

  1. ulu matua
  2. susu (lagona faʻalogo) i taliga,
  3. siama faʻalavelave
  4. faanoanoaga faanoanoa
  5. togafiti o le ate.

O le faʻaaogaina o le aspartame e tagata gasegase e mafatia i le mamafa, ina ia faʻaitiitia ai le mamafa, i nisi tulaga, ei ai lona faʻafeagai. E vave ona maua le mamafa o tagata. O lenei suamalie ua faamaonia e faateleina ai le fiaai. O le lona tolu o tagata faʻatau e lagona lagona leaga o le aspartame.

Acesulfame, faʻaopoopoga E950, o se suauu e leai se kalori e maua ai le suamalie maualuga. O lona masani ona faʻaaogaina ei ai sona aafiaga i luga o le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma e mafai ona faʻaosooso ai i le tino i le tino. O lona faʻatau ma faʻaaoga mo le gaosia o oloa e faʻasaina i nisi o atunuu.

Saccharin o se mea suamalie maualalo-calori ma le maualuga sili ona suamalie. O loʻo i ai se tofo lelei. Muamua na faasaina mo le gaosiga ma le faʻatau atu i nisi o atunuu. Aʻo tofotofoina i rato falesa, na faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le atinaʻeina o gaʻo kulimi.

Cyclamate, po o le fesoasoani i mea taumafa E952, o le suka e suitulaga i le maualalo o calories ma le maualalo o le suamalie. O lona faʻaogaina ma le gaosiga o loʻo i ai faʻagata matuia i le tele o atunuu.

E mafua ona o le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o le tulaga o galuega a fatugaʻo.

O mea suamalie e lelei pe leaga

O sui uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

O le kulupu muamua e aofia ai le fructose, xylitol, stevia, sorbitol. E matua gauai uma i le tino ma o se puna o le malosi, e pei o le suka masani. O ia mea e saogalemu, ae maualuga i calorie, o lea e le mafai ona faapea mai e 100% aoga.

Faatasi ai ma vailaau gaosi, cyclamate, acesulfame potassium, aspartame, saccher, sucracite e mafai ona maitauina. Latou te le gauai i le tino ma e leai se aoga o le malosi. O mea nei o se aotelega o mea suamalie e ono lamatia ma suamalie:

O se suka masani e maua i fua ma fua, e pei foi o le meli, nectar o fugalaau ma fatu laau. O lenei sui e 1.7 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo.

O faʻamanuiaga ma faʻamanuiaga o le fructose:

  1. E 30% le sili atu le caloric nai lo le sosolo.
  2. E le tele sona aoga i le kulukose o le toto, o lea e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.
  3. E mafai ona galue o se mea e puipuia, o lea e mafai ai ona e kuka kulmi mo le maʻisuka.
  4. Afai o le suka masani i totonu o pies e suia i le fructose, ona latou liua lea e matua vaivai ma pala.
  5. E mafai e le fructose ona faateleina le faʻamaʻi o le ava i totonu o le toto.

E mafai ona afaina i le fructose: afai e silia ma le 20% o taumafa i aso taitasi, ona faateleina ai lea o le lamatiaga o le fatu ma maʻi mama. O le maualuga maualuga o le aofai e tatau ona le silia ma le 40 g i le aso.

Sorbitol (E420)

O lenei suamalie o loo maua i apu ma apricots, ae o le mea sili lava i luga o pusi mauga. O lona suamalie e tolu taimi e itiiti ifo nai lo le suka.

O lenei mea suamalie o se ava malosi, o se mea manaia suamalie. O le Sorbitol e leai ni tapulaa i le faʻaaoga i le maʻisuka mea taumafa. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona faʻaopopo i mea inu mama po o sua.

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le sorbitol e faʻafeiloaia, o loʻo i ai le tulaga o se oloa taumafa na tofia e le komiti faasaienisi o tagata atamamai o le Europa i luga o meaʻai e faaopoopo i ai, o lona uiga, e mafai ona tatou fai atu e talafeagai le faʻaogaina o lenei mea.

O le aoga o le sorbitol o le faʻaitiitia ai le taumafaina o vitamini i totonu o le tino, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le microflora i totonu o le vaega o meaʻai. E le gata i lea, o se sui failautusi lelei. O meaai e saunia i lona faavae e tumau pea le fou mo se taimi umi.

Le leai o le pisipoli - o loʻo maua ai le maualuga o le kalori (53% sili atu nai lo le suka), o le mea lea mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, e le talafeagai. Pe a faʻaaogaina i ni atigi popo, e mafai ona tutupu ia itu aʻafiaga, e pei o le fugalaau, afu, ma le nutimomoia.

A aunoa ma le fefe, e mafai ona e faʻaumatia le 40 g o le sorbitol i le aso, o le fea tulaga e maua ai le aoga. I nisi auiliiliga, o le sorbitol, o le a le mea, e mafai ona maua i totonu oa tatou tusiga i luga o le saite.

Xylitol (E967)

O lenei mea suamalie ua vavae ese mai le kulimi sana ma le paʻu o fatu fatu. E maua mai i le calorie content ma le suamalie, e tutusa ma le suka masani, ae, e ese mai ai, o le xylitol o loʻo i ai se aafiaga lelei i le enumela o le nifo, o lea e faʻafeiloaʻi ai i le kulumu ma le nifo.

  • e alu lemu i totonu o le tino ma e le afaina ai le maualuga o le suka i le toto,
  • e taofia ai le atinaʻeina o caries,
  • faaleleia atili le puleaina o le sua oona,
  • faʻauiga.

Faʻasologa o xylitol: i le tele o doses, e iai sona aʻafiaga.

E saogalemu le faʻaaoga o le xylitol i se aofaiga e le sili atu ma le 50 g i le aso, o le faamanuiaga e na o lenei tulaga.

Saccharin (E954)

O igoa o fefaʻatauaʻiga mo lenei suamalie o le Sweet io, Twin, Sweet'n'Low, Sprinkle Sweet. E sili atu ona suamalie nai lo le sologa lelei (350 taimi) ma e le o aʻafia e le tino. Saccharin o se vaega o le suālaʻau gaosi sui Milford Zus, Suā suamalie, Sladis, Sucrazit.

  • 100 pusa o se mea suitulaga e tutusa ma le 6-12 kilokalama o le suka faigofie ma i le taimi e tasi, latou te le maua ni calories,
  • E teteʻe i le vevela ma le malosi.

  1. ei ai sona tofo faʻapitoa
  2. o nisi o tagata atamamai e talitonu o loʻo i ai ni meaola, o lea e le o se mea lelei le inuina o mea inu i luga o se manava gaogao ma e aunoa ma le 'aiina o meaai ma gaʻo
  3. o loʻo i ai se manatu o le saccharin e mafua ai le faʻataunuʻuina o le faʻamaʻi pipisi.

Ua faasaina Saccharin i Kanata. Ole fua saogalemu ole maualuga e 0.2 g i le aso.

Cyclamate (E952)

E 30 i le 50 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. E masani lava ona aofia ai i totonu o fualaʻau gaʻo faigata i totonu o maʻa. E lua ituaiga o cyclamate - sodium ma le calcium.

  1. E leai se tofo o le uamea, e le pei o le saccher.
  2. E leai ni calories, ae i le taimi lava e tasi e tasi le fagu e suia i le 8 kilokalama o le suka.
  3. E sili atu le solu i totonu o le vai ma faʻasao i le vevela maualuga, o lea e mafai ai ona latou faʻamamaina meaai i le taimi o kuka.

E mafai ona afaina i le cyclamate

Ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i Europa ma Amerika, ao le i ai i Rusia, i se isi itu, ua matua salalau, atonu ona o lona tau maualalo. Sodium cyclamate ua solia i le le atoatoa, faapea foi i le taimi o le gaioiga ma le lactation.

Ole fua saogalemu e le sili atu nai lo le 0.8 g i le aso.

Aspartame (E951)

O lenei sui e 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo, e leai se mea e le fiafia i ai. E tele isi igoa, mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie, suamalie, sucrasite, nutrisvit. Aspartame e aofia ai le lua amino o le natura o loʻo aʻafia i le fausia o polotini i le tino.

O le Aspartame o loʻo maua i le paʻu po o le laupepa, faʻaaoga e faʻamalie ai mea inu ma oloa tao. O loʻo aofia ai foi i totonu o vailaʻau faʻasaina, e pei o Dulko ma Surel. I lona tulaga mamā, o ona sauniuniga e taua o Sladex ma NutraSweet.

  • suia e oʻo atu i le 8 kilokalama o le suka masani ma e leai ni calories,

  • e le maua se tulaga malulu,
  • faʻasaina mo maʻi ma phenylketonuria.

Laʻau saogalemu i aso taʻitasi - 3.5 g.

Acesulfame Potassium (E950 poʻo le Tasi Tasi)

O lona suamalie e 200 taimi sili atu nai lo le sosolo. E pei o isi mea gaosia, e le o aʻafia e le tino ma e vave ona aluese. Mo le sauniuniga o meainu suamalie, aemaise lava i atunuu i Sisifo, faʻaaoga lona faʻalavelave i le aspartame.

Pros of Acesulfame Potassium:

  • ei ai lona ola umi,
  • e le afaina ai allergies
  • e leai ni calories.

E mafai ona afaina i le acesulfame potassium:

  1. e le mafai ona foia
  2. oloa e aofia ai e le mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti, maʻitaga ma fafine lactating,
  3. e aofia ai le methanol, e mafua ai le vevesi o le fatu ma toto toto,
  4. e aofia ai le aspartic acid, lea e faʻateleina ai le tino o le tino ma mafua ai ona fai ma vaisu.

Saogalēmū saogalemu e le silia le 1 g i le aso.

O se mafuaaga o le suauu, e leai sona aafiaga i le maualuga o le suka i totonu o le toto ma e le auai i le gaosiga o le gaʻo. O le mea masani, o laulau e aofia ai foi le pule o le eletise ma le susu.

  • e tasi le pusa e aofia ai le 1200 pepa e mafai ona suia le 6 kilokalama o le suka ma e leai ni calories.

  • fumaic acid o loʻo i ai ni mea faʻafefe, ae e faatagaina i atunuu Europa.

Ole fua puipuia ole 0.7 g i le aso.

Stevia - o se mea suamalie masani

O vao vavavevave e taatele i nisi eria o Pasila ma Paraguay. O ona laupepa e aofia ai le 10% stevioside (glycoside), lea e maua ai se tofo suamalie. O Stevia e afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma i le taimi lava lea e 25 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O le Stevia extract ua faʻaaogaina i Iapani ma Pasila e avea o se maualuga maualuga o kalori ma le leai o se mea e sui ai le suka.

O Stevia e faʻaaogaina i foliga o le faʻafefete, eleele palapala, lauti. E mafai ona faaopoopo le paʻu lau laau i soʻo se meaai e masani ona faʻaaoga ai le suka (soup, yoghurts, cereals, drinks, milk, tea, kefir, pastries).

  1. E le pei o suamalie suamalie, e le o se mea vevela, lelei toleniina, taugofie, tofo lelei. O nei mea uma e taua mo le maʻisuka ma tagata maʻi pipisi.
  2. Stevia e fiafia ia i latou oe mananao e manatua le taumafataga a tagata tulimanu tulimanu anamua, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona teena sisi.
  3. O lenei mea totino ei ai le maualuga o le tele o mea suamalie ma mea maualalo i le kalori, e faigofie lava ona faʻapalapalaina, vevela le vevela lelei, e faʻaleleia e aunoa ma le auai o le inisalini.
  4. O le faʻaaoga masani o le stevia e faʻaitiitia ai le kulukose toto, faʻamalosi puipui o toto toto, ma puipuia ai le tuputupu ae o le tino.
  5. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le ate, o le pancreas, e puipuia ai le maʻi o le vaega o meaʻai, faʻaleleia le moe, faʻaitiitia mea e afaina ai tamaiti, ma faʻaleleia le faatinoga (mafaufau ma le tino).
  6. O loʻo i ai le tele o vitamini, o le tele o micro ma macro elements and other biologically active substances, o le mea lea ua fautuaina ai ona o le leai o fualaau faisua ma fualaau aina, o le faʻaaogaina o oloa na maua ai togafitiga vevela, faʻapea foʻi ma se meaʻai ma meaʻai (mo se faataitaiga, i le mamao mamao).

E le aʻafia Stevia i le tino.

Tuua Lau Faamatalaga