Fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka: faʻamanuiaga ma faatonuga mo le faʻaaogaina

O le lelei o le suka -lalo o mea e maua ai le mutia. O le laau e mafua mai i le aiga faʻasatauroga ma se laʻau mumu umi ma lau laititi. Inflorescences o tamai fugalaau lanu samasama, ma o fua o ni pusa. O pusa o loʻo i ai ni lanu enaena, lea, pe a faʻasaʻolotoina i totonu o le vai, faʻamalosi le kulupu.

O le vailaʻau vailaʻau e aofia ai aʻafiaga, tocopherol, suauu. O se vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia le faʻatinoga o faiga faʻavae ma le hematopoietic, faʻatautaia ai faiga o le faʻafouina ma le toe faʻaleleia.

Mea aoga o le lanu mumu

  • Faʻaitiitia le kulukose o le toto.
  • Faʻaleleia le soifua manuia faaletino.
  • Faʻaaofiofia le galue masani o le tino cardiovascular.
  • Auai i ni faʻamaʻi eletene.
  • Puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka.

Faitau atili e uiga i fualaau aina mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i lenei tusiga.

E faʻapefea ona ave le laulu mumu i le maʻisuka?

Mo togafitiga faafomaʻi, faaaoga vaega uma o le laau. O teuteuga, o meaʻai e saunia mai le mutia, fatu ma suauu e faʻaaogaina foi. Fualaau lelei mo le maʻisuka:

  1. Se sipuni sipuni o fatu mo le 250 ml o le vai mama mafanafana. Tuu le oloa i luga ole vevela ma le vevela mo 15-20 minute. I aso uma e tatau ona e inu 150 ml o le susu 3-4 taimi i le aso i le itula ao le i taumafa.
  2. Toto fatu ma ave 1 teaspoon 2 taimi i le aso, fufulu ile sua mama.
  3. Se sipuni sipuni o fatu e sasaa ai se ipu vai inu ma faʻafefete i luga ole vevela mo le 20 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻafefe ma faʻaopoopo se sipuniti o le sua o le tipolo. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu. O le togafitiga e 2-3 masina.

O faʻamaoniga i le mutia mūmū: hypersensitivity i togafiti o togafiti, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, leions ulcerative o le manava, maʻi faʻamaʻi pipisi o le ate ma fatugaʻo, faʻaitiitia le tino vaaia, glaucoma.

Aisea ua aoga ai lenei laau mo le maʻisuka?

Le mutia mumu, faapea foi ona fatu, faʻaititia le maualuga o le suka i tagata e maua i le maʻisuka.

I le masani ai, o lenei laau e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi. E lagona e se tagata le malosi ma le ola maloloina o le toe foʻi.

Ina ia maua mai le tele o le aoga mai lenei vaovao, e tatau ona e oloina fatu o le lanu mumu i le kolati tao i le taimi lava e te leʻi faʻaaogaina.

E le mafai ona faʻaaogaina mūmū ma le maʻisuka ae le o fualaau aina i le suka maualuga. Ae afai e ave le laau ma togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau, ona faʻapupulaina lea o fualaau o vailaʻau.

E aoga tele i le maʻisuka mumu e faʻaopoopoina i isi gaosiga o le suka, pe afai o se vaega o lauti vailaau. Faʻatasi ma le taumafataga tatau, gaoioiga faʻaletino, togafitiga e taʻitaʻia ai taunuuga moni. Faʻaleleia tulaga tau le soifua maloloina e mafai ona iloa i soo se laasaga o le maʻisuka.

E oʻo lava i le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka, ole fesoasoani ile fesoasoani ole fesoasoani ile kulukose plasma. O lenei gaioiga o lenei oloa ua lava lea mo fomaʻi e fautuaina ai le faʻaaogaina o alalaʻau e puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka.

E faʻapefea ona faʻaaoga lenei vailaʻau faʻamaʻi?

O mea faʻamalolo o lenei vao e faʻalagolago i le nofoaga na tupu ai ma le taimi na seleseleina ai.

O le mea lea, o tagata na e leʻi vaʻavaʻai i lenei laau e tusa lava pe i le ata, ma latou te le iloa le taimi e tatau ai ona seleseleina, e tatau ona faʻatau le lanu mumu i le fale talavai. O lenei oloa ua faʻatau e aunoa ma se faʻamaumauga.

O le mea sili ona aoga e mafaufauina o le mumu i le maʻisuka i le taimi o le fatuina o le fatu. O lenei laau e le lelei ma talafeagai mo le tuputupu ae i se fuafuaga a le tagata lava ia. O le mutia faʻatasi ma fatu mama e fusifusia ma faʻamago i se tulaga faʻagata.

O teuteuga ua saunia mai vao mamago. Ae o le vaifofo pito sili ona aoga o le paʻu paʻu.

O le togafiti faʻatasi ma le maʻisuka e faʻaaogā i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, 'ai 1 teaspoon o le paʻu ma fufulu i lalo i se ipu vai mama. Ave le paʻu tasi i le aso. O aso muamua e tolu, e faʻaaoga ai le paʻu e aunoa ma le faʻaopoopoga o isi oloa. Afai e ave e se tagata ni vailaau o le suka, ona le tatau lea ona faalēaogaina. I le aso lona fa, o isi glucose faʻaitiitia oloa e faaopoopo i le paʻu.

I le avea ai ma mea faaopoopo, faʻaaoga se moa moa ma le sua o le lemoni fou. O fualaau e tatau ona liua 50 ml. Paʻu lelei i se moa moa mata. Ina ia faʻaleleia le faʻamalosia o lenei pakafana, e mafai ona e faʻaaogaina 5 salu ae le o le 1 moa moa.

Inu lenei paluga i luga o se manava gaogao i le afa itula ao lei faia le taeao.

O lenei mea faigaluega ua i ai se aafiaga sili ona lelei i le maualuga o le suka. Siaki le faailoga lenei i se glucometer i le taeao i ni nai aso talu mai le amataga o le togafitiga - o le a pa'ū le suka, ma a maeʻa atoa le togafitiga - o le a faʻasaʻoina.

O le gaioiga o le mushroom mushroom i le maʻisuka

Totoina o le togafiti (igoa o le aiga - sese sesela, Siamani samema, mumu) - o se laau taʻitasi mai le aiga Cruciferous poʻo Cabbage, e pei o le vevese.

Sa amata ona totoina le togafiti mai le faaiuga o le 18 senituri. mo le suauu kamelaina

I aso nei, e talisapaia le lanu mumu ona o le i ai o le omega 3, 6 ma le 9 o mea taua o le gaʻo susu.

O le mutia o le mushroom mushroom e seleseleina i le taimi o fugālaau ma faʻagogo i lalo o le paolo, tautau faʻatasi. Ma o fatu e seleseleina pe a uma lo latou matuitui, pe a liliu le pusa fatu i le enaena. Afai e le mafai ona maua se vaega tutoʻatasi o vailaʻau faʻasolo, ia faʻatau le laulu mumu i falemaʻi poʻo faleoloa faʻalagolago i le upega tafaʻilagi.

Ufiufi o le susu mo le maʻisuka ma lona fatuga, lea e fesoasoani:

  1. Faʻaitiitia le kulukose toto.
  2. Aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka.
  3. Faʻaavanoa le tulaga lautele o le tino.

I le maʻisuka ituaiga 1, soo se vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona avea ma faʻamaʻi ma e le faʻagataina togafitiga insulin. Lauluʻa ma le maʻisuka ituaiga 2, e tusa ai ma iloiloga, e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faʻamalosia o le insulin, taofi le atinaʻeina o le maʻi, aemaise lava i se soifua maloloina lelei ma se mea paleni paleni.

Faʻavaega, faʻamanuiaga ma mea e ono afaina

Pulu samelini lelei o lanu mumu-enaena. E aofia i le 42% gaʻo fualaʻau, 30% o le porotini. O le manuia mo le maʻisuka e mafua mai i le tuufaatasiga o le oloa:

    O gaʻo eletise eletise faʻamalosi e puipuia mai faʻamaʻi o maʻa, lea eo mai faatasi ma le faʻaaogaina o le cholesterol ma le mumū o vaʻa, e oʻo atu ai ile atemotu. E le gata i lea, o le maualuga o le omega-fats i fatu o le fatu e fesoasoani i le gaosia o le tino o le eicosanoids, o mea e pei o hormone e aofia i le tele o auala: mai le faatonutonuina o le vevela o le tino i hormones ma le faatonutonuina o le lagona o fiva nasu.

Taua! I totonu o camelina fatu, o se aofaʻi lava o mea -a-linolenic ma linoleicids, lea e faʻapipiʻiina ai le gamma-linolenic acid. E tusa ai ma suʻesuʻega, e faʻamamaʻatia ai le faʻaleagaina o siama namu, lea e le maalofia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ma maua ai le prostaglandin E1, o loʻo i ai mea e pei ole inisalini. I le na o le tuʻuina atu, e puipui ai mai le neuropathy, e osofaia le inisalini ma faʻaitiitia le maualuga o le suka.

O suʻesuʻega i le 2013 ua faʻaalia ai o tagata maualalo le magnesium plasma o loʻo i ai le tele o aʻafiaga e faʻaleagaina ai le gasegase o le inisalini ma le glycemia. E tusa ai ma saienitisi Iapani, ua faʻaalia le magnesium e faʻagesegese ai le alualu i luma mai le muaʻi maʻi i le maʻisuka, aʻo faʻaleleia ai le lagona o le insulin. O se fua talafeagai o le magnesium e mafai lava ona toe faʻaaogaina le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, o ituaiga masani e sili ona aoga.

O vailaʻau faʻasagalaʻau ma microelements i le tuufaatasiga o fatu camelina e taua tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, talu ai ona faʻapupulaina e le maʻi maʻi lo latou le atoatoa. E mafua lenei mea ona o le faʻasaina faamalosia o le taumafataga, ma faʻafitauli o le tino, homeostasis. O le Hyperglycemia e faʻaleleia ai le fua o le oxidation oxidation ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faʻamaʻosaʻoina o faʻamalolo saoloto. O le mea lea, o le faaopoopo faaopoopo i vitamini A, C, E, magnesium ma le potassium e faʻamalosia mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faaosofia ai le inisalini e ono mafai ona puipuia ma taofia ai faʻafitauli.

O se paleni paleni o phospholipids, carotenoids, ma tocopherol e mafai ai ona tumau pea le oloa ma mea e le suia mo meatotino mo le tolu tausaga, i lalo o le tulaga o le maualalo o le timuga ma le vevela o le 5-10 C °

E tusa ai ma iloiloga, o fatuga o fatulaʻau ei ai se faʻalavelave tele i le tino o le maʻisuka:

  1. Faaitiitia le glycemia.
  2. Faʻataʻitaʻituina le gaoioiga o le vaega o meaʻai.
  3. Lower cholesterol.
  4. Faamalosia le puipuiga o le tino ma faaleleia le soifua manuia lautele.

O le afaina mai le faʻaaogaina o le ufiufi o le susu o le ufiufi e mafai ona fesootaʻi ma le taumafa tele. Atonu e sili atu le matautia, o le tele o palmitic, gasegase ma sida, lea e masani ona faaputuputu i totonu o masini i le taimi. E leai se mafuaʻaga i totonu o le Iunaite Setete o atunuu o loʻo aʻafia i le 5%.

Auala e faʻaaogaina ai fatu totō mo le maʻisuka

O fualaau faʻataʻitaʻi ma le susu o le saffron e manaia i latou e faigofie lava. Mo soʻo se talosaga, o fatu e tatau ona faʻamalosi e faʻaaoga ai se kofe kofe pe paʻu i totonu o se paluga. Ua uma ona saunia le paʻu ua saunia:

  • mago
  • i foliga o teuteuga
  • e pei o le faʻaleagaina.

O le eletise mai le togafiti, faʻafefiloi ma le vai mafanafana, e faʻaaogaina foi nai lo le kalama melati, e pei o meaola mo faʻamaʻi paʻu ma tino i fafo. O le afaina o laau e fufulu mata ma le mumū. Camelina oil is widely used in medicine, cosmetology, alamanuia.

Laʻau eletise e faalua i le aso (i luga o se manava gaogao). Inu i le tele o vai. E mafai ona e 'aina le taeao poʻo le' aiga i le afa itula. A maeʻa ona faʻaitiitia le toto kullukose, e faʻamalo le taumafa o le afiafi. O le vasega e tolu vaiaso. Suʻe i isi vailaʻau faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, kesi, 'oti po o le centaury. Ina ua mavae le 2 masina o togafitiga - o se malologa faalemasina.

O se teuteuga o le fatu o le mushroom mushroom e inu 100 g i le aso i le itula ao le i taumafa. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • sasaa se sipuni sipuni o mea gaosi 250 ml o le vai,
  • faaauau pea le mu mo le 15 minute,
  • tapuni, tuu se taimi e faamaalili ma tumau,
  • faʻalavelave.

E le tatau ona ave le gaʻo mo le silia ma le tolu vaiaso

O le faʻafefeteina e faia e ala i le liligiina o ni tioata se lua o le vai inu 3 tbsp. l gaosi vine camelina. Faʻapipiʻi ma faʻamalosi pe a ma le 3 itula. Ave, pei o se teuteuga, faatolu i le aso, luasefulu tausaga, ona fai lea o se malologa pe faʻaaoga isi fua o laau e togafitia ai le maʻisuka.

Contraindications

O fualaau o le fatuina ua solia i:

  • tasi le le faapalepale,
  • hypoglycemia,
  • glaucoma, cataract.

I le hypoglycemia, e tatau ona e lafoaia le faʻaogaina o togafitiga faʻavae e faavae i kamela

Faʻaipoipo i le taimi o le maitaga ma le susu, faʻapea foi ma tamaiti, e mafai ona faʻaaoga fualaau mumu pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O aʻafiaga e aʻafia ai

I nisi tulaga, o itu nei e mafai ona mafai:

  1. Alu
  2. Tele vaivaiga ma le ulu tiga.
  3. Tatala
  4. Nausea

Sa ou filifilia fatu o le togalaau (lūlū saffron), mutia o le 'oti o vailaau (galega) ma centaury. Suʻe, ou te faʻaaogaina i taimi uma, o nisi taimi ou te malolo ai, ae le galo ia te au le siakiina pea o le maualuga o le suka. O nei laau e faʻaitiitia ai le toto toto, puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleleia le tulaga atoa o le tino. Toto fatu o se lanu mumu i luga o se mea e gaosi ai le kofe. Ou te 'aina le 1 tsp., Faʻapala i lalo i le tele o vai, i le taeao i luga o se manava gaogao 30 minute aʻo leʻi' ai ma i le afiafi ao leʻi taoto. Ina ua toe foi mai le suka i le masani, na amata ona ia faia i le taeao. Afai e te le fiafia e 'ai le paʻu, e mafai ona e 1 tbsp. l elefise lūlū 1 ipu vai inu, lulu lelei, inu 1/3 ipu 30 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga. A maeʻa le 21-aso o togafitiga ma le paʻu, ou te fesuiaʻi i se isi vao, mo se faataitaiga, centaury. Togafitiga e tatau ona tumau i le le itiiti ifo i le 1.5-2 masina, ona oʻo lea ile fa vaiaso. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga faʻaaogaina e faʻaaogaina ai lenei laau e toe fai pe toe fai foi se isi togavao e filifilia i faʻamaumauga tutusa.

Tamara Juranskaya

http://lechec.com.ua/herbs/seed-camelina-seed.html

O le faʻaaogaina o fualaau faʻatoʻa ma fatu fatu, pei o isi vailaau faʻamalositino, e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist. O le togafitiga a le tagata lava ia mo le maʻisuka e matautia.

Phytotherapy o le maʻisuka


Faʻaaoga vailaʻau faʻataʻitaʻi i le maʻisuka e na o le pau lea o le togafitiga pe afai o le maʻi o le maʻisuka e agamalu, i le taimi muamua, ae e masani lava ona fautuaina i le faʻaitiitia o le kulukose - vailaʻau.

I lenei tulaga, e masani lava o se mea e ese mai ai i le suka ma le taumafa o teasal teas atonu e lava e tausia ai le soifua lelei ma puipuia le faateleina o le kulukose toto.

I isi tulaga uma, o togafiti e togafitiga faʻatasi ma vailaʻau. Laʻau e mafai ona maualalo le maualuga o le suka, faʻaleleia le tali a le tino i vailaʻau faʻasaina, lea e mafai ona fesoasoani i lalo ifo o latou fua.

O le malosi e faʻaitiitia ai le suka e faaalia mai ona o le inisalini pei o le tuufaatasiga i la latou tuufaatasiga ma e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • O le tuufaatasiga e aofia ai arginine, guanidine, inositol: walnut, alfalfa, dandelion, lettu, almonds, seleri.
  • O Mirtillin o loʻo i ai le lanu moana, o le anufe, o le sipuni, ginseng, prickly pear cactus.
  • Glycoproteins (phytohemagglutinins) e iai ni pi, pi, lentils ma soya.
  • O le tiga e fesoasoani e toe maua ai peta beta i le pancreas. E tele naua i latou i le vao, elecampane, wort St. John, chicory ma wheatgrass.
  • Faʻamalosi le pancreas ma le tuʻuina atu o le inisalini. O le auala lea o le aniani, bay leaves, kelati, togafiti ma le namononi, asparagus, kapisi, togalaau vao.

O le aoga o togafitiga o togafitiga o se gaoioiga agamalu ma malie, lelei le faapalepale, maualalo o vevesi, aafiaga i luga o le tino atoa.

Vaovao vao, togafiti faʻamaʻi


O le mutia mumu (flax sese, siamani leame) i totonu o latou fale faʻamalolo e aʻafia ai le pine pine, ona o le maualuga o le mania ma vitamini E, D ma A.

O le polyunsaturated acids Omega 3 ma Omega 6 o loʻo i ai i le fua faatatau lelei. O le mea lea e avea ai le laau ma se meafaigaluega taua i le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gataifale, o le le atoatoa o le hormonal, atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o le mumu i faʻamaʻi o le cardiovascular system e fesoʻotaʻi ma ia mea totino:

  1. Faʻaleleia le toto i le tuʻuina atu o le cholesterol.
  2. Faʻaitiitia le mumū o le puipui i totonu o toto toto.
  3. Toe faʻafoʻisia faʻafitauli o le totoʻa, faʻamamaina le lumena o toto toto.
  4. Faʻaitiitia le mamafa o le toto.

E tusa ai ma fualaau o le vitamini E, o le mumu e sili atu nai lo le arasi, lela ma le la. Vitamin E ei ai meatotino faʻaleagaga, o lona uiga, e puipuia ai totoga mai le faʻamafunaga e ala i fuataga saoloto. E maua ai le puipuia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le matua o le tino, lea e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi lea o faiga o gaioiga mumu i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fatu e iai sona tulaga faʻasalalau i le tulaga o le faʻavaleaina o le mafaufau i totonu o le masiofo. O le faʻaaogaina e togafitia i le suauʻu popo. E faʻaaogaina lelei foi i le cosmetology e avea o se sui tauleʻaleʻa.

O le vailaʻau A i le tuufaatasiga o fatuga o fatugala e maua ai le faʻamalolo o le tino, faʻaleleia ai le vaʻai ma le paʻu o le tino, e aofia ai i le faʻasalaga o hormones ma le spermatogenesis, o le metabolism o proteins ma gaʻo.

O le magnesium i le mumu e maua i le tele o mea, e faʻamaonia ai le galuega o le fatu, faʻaogaina o le tino, tino maso, ma faʻaleleia ai le galala. O le mea lea, o le mutia vao e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai faʻamaʻi:

  • Atherosclerosis.
  • Maʻi maʻi fatu lilo.
  • Biliary dyskinesia.
  • Urolithiasis.
  • O faʻamaʻi o le prostate gland - adenomas ma prostatitis.

O le faʻaaogaina o le togafiti ma le maʻisuka e fesootaʻi ma le aʻafiaga o le magnesium i luga o le gaosiga o gaʻo ma le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto.

E pei o le vitamini D ma K, ua faʻaaoga le magnesium e puipuia ai le faʻaitiitia o le ponaivi, lea e faʻamatalaina ai lona faʻaoga e puipuia ai le osteoporosis i tagata matutua ma taimi o le misa.

Chlorophyll i fatu o le lanu mumu e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin, faʻaleleia le gaioiga o totoga o meaola, pulmonary ma cardiovascular systems, ma toe faʻafoisia ai le gaioiga o le endocrin system. Faatasi ai ma le magnesium, chlorophyll e puipuia ai le fausia o gallstones.

O le fivatorols i le tuufaatasiga e togafiti ai faʻamaʻi o le prostate gland ma maua ai le antitumor ma le antisclerotic meatotino.

O le maualuga o mea o le phospholipids e toe faʻafoʻi ai le paʻu o le ate, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le ate ma le puipuia o le gaʻo o le ate.

Auala e faʻaaogaina ai le mumu mo le maʻisuka


O le mutia mumu mai le maʻisuka e faʻaaogaina ina ia faʻaititia ai le maualuga o le suka e faʻatasi ma togafitiga fualaau. E le gata i lea, o laʻau mumu e maua i le maʻisuka e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, aemaise lava angio ma neuropathy. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga faigaluega e faʻaleleia i tagata mamaʻi, faʻaitiitia le toto maualuga, o le vaivai i le maʻisuka e mou atu.

O le togafiti i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i foliga o teuteuga o vao mamago poʻo fatu laau.

E faʻamamago le mutia i se vaʻa lelei i se nofoaga e puipuia mai le la. O le laau mamago o le eleele ma o se sipuni sipuni o loʻo faʻaigoaina i se ipu vai inu. E manaʻomia lou kukaina o le susu i totonu o le vai taele mo le 20 minute, inumia le mamafa o le tasi vaetolu o le tioata aʻo leʻi 'ai.

E tele auala e faʻaaogaina ai fualaʻau mumu mo le maʻisuka:

  1. Toto i le kofe tao i le paʻu.
  2. Kuki se teuteu.
  3. Ave le suauʻu.

O fatu eleele o le lanu mumu ua onā i le taeao i luga o se manava gaogao i luga o se sipuni, fufulu ile afa afa vai. O le togafitiga o se masina. A maeʻa aso muamua e 15, fai se malologa mo le 5 aso.

Ina ia saunia le susu, e faʻaaogaina foi fatu fatu, o se sipuni suamalie e faʻapipiʻi i se ipu vai, e kuka mo le 15 minute. A o leʻi 'ai, ave le 100 ml o le susu.

E sili atu le faigofie ona faʻatau le suāuʻu mumu i se fale talavai, aua e faigata tele le kukaina o le tagata lava ia. Inu le suauʻu i luga o se sipuni sipuni i luga o se manava gaogao.

Mo se vasega lona lua, ua fautuaina e faʻapipiʻi le lauulu mumu ma isi laʻau e faʻaititia ai le toto suka. E mafai ona e saunia se faaputuga o sea ituaiga

  • Laua le Blueberry 20 g
  • Bean Sashes 15 g.
  • Fualaau o le Hawthorn 10 g.
  • Blackcurrant leaves 10 g.
  • Vaitafe o le Hypericum 10 g.
  • Rosemary 10 g.
  • Ginger fatu 5 g.
  • Fatu laʻau 5 g.
  • Pepa 5 m.
  • Fugalaau olive 5 g.
  • Lisi Ufi 5 g.

Faʻatasi i se vevela mo le po i le fua o le lua punetenisi atoatoa o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai inu. Faʻafefe, faʻasaʻo faatolu i le aso. Naʻo le 75 ml. E mafai ona e 'ai i le 20 minute pe a maeʻa.

Pe a togafitiga i sauniuniga mumu, e tatau ona faʻatapulaʻa oloa gaʻo gaʻo ma le ava i le taumafataga.

O sauniuniga mai le laau e masani lava ona faʻafeiloaʻi, faatasi ai ma le faʻalogoina o le tino, vomiting, vaivaiga, maʻi tiga, ma le manava e mafai ona tupu.

Contraindications i le faʻaaogaina o le lanu mumu:

  1. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  2. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  3. Gastritis gasegase ma gasegase, colitis.
  4. Cataract ma glaucoma.
  5. Faʻaauau faʻapitoa i le toto.

O fualaau mo togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le mutia lanu mumu ma le siakiina pea o le suka, talu ai aemaise i le vaiaso muamua o togafitiga, e mafai ona tulai mai osofaiga a le hypoglycemia. Ole fua na fautuaina e le endocrinologist na o ia e le fautuaina e sui.

Ina ia faasaʻo le togafitiga, ua fautuaina e saunia le talaaga o le glycemmy e mafaufau i le faaaogaina o le mutia. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o fualaau oona mo le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga masani a tagata mo le faʻaitiitia o le suka ma lenei vao

Ina ia saunia se gase faamalolo, e tofu le sipuni meaai o fatu mama ma se ipu vai inu ma faatagaina e faʻaaoga seʻia faʻamago le vai. E tatau ona e inuina lenei meafaigaluega i le aso mo le 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e tumau i le 3 vaiaso. I le taimi lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e tatau ona faʻatulagaina, o le mea lea mo le puipuia, e mafai ona faʻaauau pea le faʻafeusua i le aso. E sili atu le faia i le taeao.

O le aʻafiaga o le vaovao e faʻaleleia pe afai e faaopoopo atu i ai vailaau faʻamaʻi. O vaega pito sili ona lelei mo togafitiga togafitiga e:

O le tele o vailaʻau vailaʻau e aofia ai le tele o vitamini, lea e tatau mo le tino, faʻavaivaia e le maʻi. O teuteuga o vailaau togafitiga e le gata ina faʻasaina le kulūkose, ae maua ai foi le tino ma minerale.

O faʻamaoniga mo lenei fofo faʻaleagaga e pei ona taua i lalo:

  • e le tatau ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe ua i ai ni faafitauli i le vaʻai, aemaise lava pe afai o se tagata ua maua i le glaucoma poʻo le vaʻaia,
  • e le manaʻomia le ave o laʻau mumu e maua i le maʻisuka i tagata e maua i le gastrointestinal diseases ma allergies.

E tusa lava pe leai sau faʻailoga mo le suʻeina o lenei vaifofo, ia mautinoa e faʻatalanoa lau endocrinologist aʻo leʻi amataina togafitiga.

O le faʻafitauli o le maʻisuka o se faʻaoga moni o le sosaiete faʻaonaponei. O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻi ma i latou ua matutua.

I lenei tulaga, o togafitiga e manaomia ai le faʻaaoga pea o vailaʻau, o le tau e maualuga tele.

E ui lava i le mea moni e faapea o le setete na te totogiina i se vaega vaega o le tau o fualaau faasaina, i soo se tulaga, o togafitiga e avea ai se taua taua i le paketi. I le taimi lava e tasi, o punaoa faanatura, e pei o laau, e masani lava ona avanoa mo tagata, o lona aafiaga e masani ona sili atu le agamalu.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e fai ma vailaau faʻavae, o le uiga lea o togafitiga faʻalaʻau, lea e umi lona talafaasolopito nai lo togafitiga faʻaonapo nei. Ae ui i lea, o le tele o tagata atamamai latou te le iloa ona metotia, pe a manatu e le aoga.

E ui i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o metotia o le phytotherapeutics e mafai ona ausia ai ni faʻaleleia taua:

  • i le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, togafitiga o togafiti e mafai ai e oe ona "malelemo" le faʻamaʻi ma maua se fofo atoatoa,
  • ma faʻamaʻi faʻamaʻi muamua, e oʻo lava i le ituaiga 1, e mafai ona puipuia ai faʻafitauli ma maua ai se faʻaleleia atili o le tulaga o le soifua maloloina.

E tatau ona manatua o le faʻaaogaina na o vailaʻau faʻamaʻi e le mafai ona i ai se aafiaga taua, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma isi fautuaga a le fomaʻi, mo se faataitaiga, meaʻai.

I le avea ai o se fesoasoani mo le maʻisuka, e fautuaina ai ni vaega o laau toto:

  • laau e faaleleia ai le tulaga o toto toto,
  • laau e afaina ai le fausia o le inisalini,
  • laau e faaleleia ai le puipuiga o tagata,
  • laau totō e faʻamautu ai le faʻaogaina o meaʻai,
  • laau totō e tutusa le aafiaga i le inisalini ma maualuga le maualuga o le suka,
  • laau e puipuia ai le faʻavaeina o faʻafitauli.

O le mea aupito sili ona manaia, mai le manatu o le togafitia o le maʻisuka, o fualaau ia e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto.

O se aafiaga talitutusa e aofia ai:

O se aafiaga talitutusa e mafua mai i mea o loʻo i totonu o nei laau toto:

  • zinc
  • inulin, lea e avea o se sui o le suka e suia,
  • chromium e faʻatele ai gaoioiga o le inisalini,
  • biguanidine e fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose o le toto.

I le avea o laʻau e fesoasoani e faʻaititia le numera o faʻafitauli, faʻaoga:

Latou te puipuia le faʻaleagaina o siama faʻanoanoa, faʻaitiitia le aofai o le cholesterol e ulu atu i le toto, faʻaleleia le tulaga o le toto toto, ma puipuia le atinaʻeina o faiga o le toto ma le mumusu e sili ona taua o se "suamalie" siosiomaga. E i ai o latou aʻafiaga i mata, faʻasaina le atinaʻe o le retinopathy o le maʻisuka.

O le mea pito i sili ona lelei, o ni faʻalapotopotoga eseese, e aofia ai le oo atu i le 10 igoa o laau, na fatuina i se vaega patino.

O se mea e sili ona lauiloa i le taimi nei o le vailaau faʻamalosi - faʻaogaina (tagaʻi) pe i se isi auala - saffron. E tupu i le tele o itulagi o lo matou atunuu. O le laau e sili ona mataʻutia, e mafai ona tupu i luga o oneone ma i nofoaga e sili ona susu, e tusa lava po o le a le tamaoaiga o le eleele.

O mea pito sili ona maualuga i vailaau faʻasaina o loʻo iai i le pito i luga o le laau, faatasi ai ma fugalaau ma fatu o loʻo aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose. O fatu fatu o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo i ai se aafiaga lelei. Vitamini C ma le E i totonu o le laau e faʻaleleia atili ai le tulaga o siama siaki, taofi le faʻamaʻiina o gaʻo ma faʻalavelaveina ai le matua o sela. Aemaise lava, latou te fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o fausaga faʻapitoa o le pancreas ma sili atu ona faʻatinoina lona gaioiga.

O minerale o loʻo iai i totonu o fatu (potassium, magnesium, seleni) e faʻaleleia ai le tulaga o vaʻa toto, taofi le atinaʻe o le maualuga ma le atherosclerosis. O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau e faʻavae i luga o le faʻamaʻi, e mafai e tagata gasegase ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o fualaau.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o mea totino e tatau ona faia i totonu o se faʻalavelave faʻafomaʻi togafitiga ma i feutagaiga ma le fomaʻi. O le mea lea, o le lanu mumu ua tuʻufaʻatasia ma meaai, gymnastics ma le faʻaaogaina o vailaau taua, e le mafai ona suia le fua. E le gata i lea, o isi laau totō e faʻapipiʻi i le mutia, faʻaleleia le lelei ma faʻalavelaveina le itu o le mumu.

O nei mea e aʻafia ai e aofia ai le mafai ona faʻalavelaveina le faʻaogaina o meaʻai, ma faʻavevelaina ai faʻamaʻi o faʻamaʻi o le mea oona, ma le faʻamalosia o faafitauli o le mata: faʻaleagaina ma le glaucoma.

O le aoga aoga o le lanu mumu ua faʻaalia i:

  • maualalo le glycemia,
  • faʻaleleia o otaota,
  • le faʻamautuina o le metabolism i le tino,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faamalosia o puipuiga
  • faateleina le leo atoa o le tino,
  • faʻaitiitia le toto cholesterol.

O le togafitiga o le maʻisuka ma le fesoasoani a le laulu mumu e faia tutusa lava ma togafitiga ma isi mea totino. E mafai ona faʻatau sau vao i le fale talavai pe saunia oe lava.

I le mataupu mulimuli, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le aoina o fualaau aina:

  • ia tauaveina i le vaitaimi o le matua atoatoa o fatu,
  • aoina na o vaega pito i luga o le laau,
  • e le o le aveina o meaola e le o totoina e ola i tafatafa o auala ma nofoaga tau fale gaosi oloa,
  • e aoina ai laau toto i le tau vevela ma isi.

E le tatau ona e aoina le laau pe afai e le o mautinoa e le tagata na te iloa lelei o ia, talu ai e mafai ona e aoina mea masani e faigofie ona faʻaona.

E faʻaaogaina le Ulaula i le mama atoatoa ma i le faʻafefiloi ma isi laau. O le faʻaaogaina ese o le mutia o le tipiina lea o fatu i luga o se kofe kofe i le paʻu paʻu. O lenei uʻamea e 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao i le aofaiga o le sipuni se tasi ma fufulu i lalo i se aofaiga tele o le vai.

O le togafitiga e tusa ma le 2 masina, ona faia ai lea o le malo-masina ma toe faia le vasega. Afai e tatau ai, nai lo le mumu mumu, e mafai ona faʻaaogaina le isi vao ma mea tutusa.

O le isi metotia o le talosaga o le sauniuni lea o se mea teuteu mai fatu o le laau poʻo ona aʻa, e pei foi ona nutimomoia. Mo le broth, 2 teaseti o mea gaosi e faʻaaoga i le ipu vai inu. E sasaa le mutia i vai inu, ufiufi i se tapuni ma agavale i le mea inu mo le 30-40 minute. Ona faamama ma 'ai.

Fautuaina le tootoo: 1/3 o le ipu tioata faatolu i le aso afa afa itula aʻo le i 'ai. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le mataʻituina o le kulukose toto, i le taimi lava e faʻasolosolo ai, o le aofaʻi o decoction e mafai ona faʻaititia i le tasi i le aso. I le tulaga aoao, o togafitiga e fautuaina mo 3-4 vaiaso, pe a maeʻa ona tatau ona faia se malologa.

Fautuaina le teuteu o fasi uʻamea faʻatasi ma:

O le polokalame mo le sauniuni o le susu e talitutusa lava. O togavao e ave i le fua faatatau o le 1: 1. O le faʻaaogaina o le tele o laau e mafai ai e oe ona faʻaleleia le togafitiga faʻamalosi ma faʻamaopoopo mea o loʻo i le decoction ma isi vaega. O le togafitiga e faia foi i vasega o le 3 vaiaso, pe a uma foi ona faia lea lava malologa.

I le avea ai o se mea faʻapitoa, e mafai foi ona faʻaaogaina le suauu na maua mai i laʻau mumu, e faigata ona saunia oe lava ia, o lea e sili ai ona faʻatau le suāuʻu i totonu o falemaʻi. E faʻaaogaina i le auala lava lea e tasi e pei o le paʻu o le vao: e tasi i le aso i le taeao.

O le faʻaaogaina o alalaupapa e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, e pei o aʻafiaga e mafai ona tupu:

  • urticaria
  • faʻapitoa faʻatau
  • tiga o le ulu
  • afaina fualaʻau e fesootaʻi ma le i ai o gastritis poʻo maʻi mamate,
  • manava manava
  • vomiting ma le gaioiga.

O le togafitiga aupito sili ona lelei o togafitiga o loʻo i le amataga o le faʻamaʻi. O le mumu i lenei tulaga e avea o se meafaigaluega aoga e fesoasoani ai e maualalo le suka o le toto ma le cholesterol.

E faapefea ona fesoasoani le lanu mumu vao mai le maʻisuka. O le ae aʻoaʻo e uiga i se auala sili ona mataalia ma faigofie e faʻasaʻoina ai le suka e faʻaaoga ai fatu o lenei vao. E faʻapefea ona saunia se paʻu faʻamalolo mai fatu o lenei laau ma se teuteuga o le mumu mumu. E faʻafefea ona inu i lenei fofo, ma o le a le mea e tupu i le faʻaaogaina.

O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e aoga tele. O nisi laau toto o le a mafai ona maualalo le maualuga o le suka faapea foi ma vailaʻau.

I tala faʻasolopito, o le mutia mumu mai le maʻisuka ua leva ona faʻaaogaina. O le isi igoa mo lenei laau o le susu o le suka, o lona igoa latina o Camelina sativa. O fatu o le laau ei ai suauʻu e mafai ona 'aina e aofia ai le tele o le tocopherol ma le linoleic acid. O le laau o se vailaau mamana malosi. O fualaau fatufaʻatasi ma le maʻisuka e fesoasoani lelei e faʻasaʻo ai le suka.

E le gata i lea, e fesoasoani le susu o le susu:

  • maualalo le cholesterol
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • faaleleia le puipuiga
  • puipuia le tino mai le thrombosis, atherosclerosis, neoplasms leaga, ma le palasi o toto toto.

O le suauu Camelina e faʻaitiitia ai le matua o le tino, faʻaleleia le gataifale.

O le faʻaaogaina o lenei laau i le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi ma aloese ai mai faʻafitauli o le maʻi.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻavaeina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le vaetamaina o se polokalama faapitoa o le a faaitiitia ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Totoina o togalaau

O le Redhead o se laau taʻitasi, lea e faʻatusatusaina i ona faʻamalologa i pine pine, ona o lona maualuga maualuga o vitamini A, D, E ma le magnesium. O le i ai o omega-3 ma omega-6 polyunsaturated acids i luga o le maualuga e aoga tele i le togafitia o maʻi o maʻi o le endocrine, atherosclerosis, ma le gaʻo gaʻo gasegase.

Vitamin A i totonu o fatu o le togafiti o loʻo i ai sona faʻamalologa, e aofia ai i le metabolism o protein ma gaʻo, ma faʻaleleia ai foi le vaʻai. Faʻafetai i vailaʻau, o le puipuia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le matua o le tino o le tagata ua saunia. O le vitamin D e faʻaitiitia le ono mafai ona vaivai le ponaivi, lea e mafai ai ona faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻe o le osteoporosis.

O le maualuga maualuga o le magnesium o loʻo iai i totonu o fatu ma fatu o le mea totino, faʻamaonia le galuega o le fatu, toto toto, fiva musika, faʻalavelave o le tino, ma faʻaleleia ai le gaʻo. I lenei itu, o vaega o le laau e faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻe ma togafitiga o faʻamaʻi o maʻi nei:

  • atherosclerosis
  • biliary dyskinesia,
  • siama fatu fatu
  • prostatitis
  • urolithiasis.

O le i ai o le chlorophyll i le mutia o le laau e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le hemoglobin, faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract ma faʻamaonia ai galuega o le pito o le endocrin.Faʻatasi ma le magnesium, o lenei vailaʻau e puipuia ai le atinaʻeina o maa i totonu o le lua o le gallbladder.

Gasegase malosi

O le mutia o le lūlū lauulu lauulu e aoina i taimi o fugālaau. Mo le teuina, ua faʻamago i le paolo, faʻagata faʻapipiʻi. Toto fatu e seleseleina pe a uma ona matua. E na o lalo lava o nei tulaga o le a mafai ai ona aoga le susu mo le togafiti o le maʻisuka.

O le fausaga o le laau ei ai mea aoga e mafai ona iai se faʻamalologa i togafitiga o le maʻi. O le togafitiga o le mumu e aofia ai le tele o vaega:

  • faamautuina o le kulukose toto,
  • puipuiga o aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi,
  • faʻatalanoaina o le tulaga masani o le maʻi.

I le i ai o le ituaiga o le maʻisuka, o gaʻo o se vaega faʻaopoopo o togafitiga e faʻamaʻo ai togafitiga insulin. O fatu ma mutia o le lanu mumu i le maʻisuka ituaiga II e fesoasoani i le taofia o le faagasologa o le alualu i luma o faamaʻi.

Ua faailoa mai e tagata faapitoa ni metotia mo le sauniaina o le mutia ma lauulu mumu mo le maʻisuka, lea e mafai ona iai se faʻamalologa faʻapitoa i le tino o le maʻi. Faatasi ai ma:

  1. Fua o fuainumera 1. I le faʻaaogaina o se mea faʻaleleia, e tatau ona e olo 100 grams o fatu lanu mumu. E tatau ona ave le paʻu o loʻo maua i le 2-3 taimi i le aso, 15 kalama le tasi, faʻamaepe i totonu o vai inu. I le taeao, e faʻaaogaina le vailaʻau ao leʻi faia le taeao, ma i le afiafi - aʻo lei moe.
  2. Fua le fuainumera 2. Ina ia saunia le suka, e tatau ona sasaa 4 sipuni tele o vao mamago i le tasi lita o le vai. A maeʻa lena mea, ona tuʻuina lea o le faʻafefiloi i luga o le afi, lea e kuka ai mo le 20-30 minute. O le suka e ave i le ipu e tolu i le aso mo le itula ao le i ai.
  3. Fua o le fuainumera 3. E tasi le sipuni tele o fatu o le laau e sasaa atu i le 250 ml o vai ua tunu. A maeʻa le itula, e tatau ona faʻaopoopo 1-2 teaseti o le sua o le tipolo i lenei fofo. E tatau ona e tago i le fualaau faasaina 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i faia taumafataga.

E masani lava, o se togafitiga ma mushroom mushroom e faia faʻatasi ma isi vailaau faʻamaʻi. Faatasi ai ma togafitiga faigata, centaury, pasili, sage, dill, ma le 'oti e faaaoga. O le umi o togafitiga ma togafitiga faʻa-tagata e tusa ma le 3-6 masina.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau o vailaʻau faʻapitoa, e fautuaina oe e feutagai ma lau fomaʻi maʻi. O lenei mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma aʻafiaga, lea o le a maua ai le saogalemu o le maʻisuka mo le soifua maloloina o le maʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga