Faʻataʻitaʻiina o iunite falaoa e tusa ai ma laulau

Mo le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo, o fomaʻi e fautuaina se meaʻai ina ia faʻaitiitia ai le ono ono iai ni faʻafitauli. E ui i lea, naʻo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e taua tele le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi mo le mate, aua o le togafitiga autu. O fasi falaoa i le maʻisuka ua avea ma faavae o mea taumafa ua faatonuina, aua e faʻaaogaina i se faʻaititia o le aofaʻi o carbohydrates, gaʻo ma meaʻai gaʻo, lea, faatasi ai ma meaai, ulu i le tino. E i ai le tele o meaʻai eseese, o loʻo i ai se eseesega o meaʻai: o palatini, gaʻo, gaʻo, calories. Ina ia faafaigofieina le faagasologa o le faia o se taumafataga o le maualalo o le gaosiolo e tagata fai meaʻai, ua faia ai se faatulagaga o le faatulagaga e aofia ai le numera o iunite i falaoa i soo se meaʻai. E tusa ai ma lenei mea, na faia ai le laulau XE, lea e tatau ona amanaia mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Mafaufau i foliga o le faia o se laulau mo meaai, pe faʻapefea ona faʻatulagaina le faʻailoga o le falaoa ma pe aisea e taua ai le mafaufau i ai pe a fai se meaʻai i aso taitasi.

O le a le XE?

Ole iunite falaoa ole fua ole fua ole fua. E tatau ona faitauina fualaau oona i au meaʻai, ia pulea ma puipuia le hyperglycemia.

E taua foi o se vaega o le carbohydrate, ma i tagata lautele - o le sipuni o le maʻisuka.

O le fua faʻatatau o le fua faʻatatau na faʻalauiloaina e se tagata fai meaʻai i le amataga o le 20 seneturi. Le faʻamoemoe o le faʻaaogaina o le faailoilo: ia faʻatusatusa le aofaʻi o suka o le ai totonu o le toto pe a uma se taumafataga.

I le averesi, o se iunite e aofia ai le 10-15 g o gaʻo. O lona fuainumera e faʻalagolago i tulaga faʻale-soifua maloloina. Mo le tele o atunuu Europa XE e tutusa ma le 15 g o carbohydrates, aʻo Russia - 10-12. Vaʻaia, o le tasi le iunite o le afa lea o falaoa ma le mafiafia e oʻo atu i le centimita. O le tasi iunite e siitia le maualuga o le suka i le 3 mmol / L.

O le fuafuaina maeʻaeʻa o faailoilo e sili atu ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1. O le metotia o le hormones, aemaise o le faʻamalosi ma le gaioiga pupuu, e faalagolago i lenei mea. I le maʻisuka ituaiga 2, o le taulaiga tele e totogi i le tufatufaina tutusa o mea inu gaʻo ma le aofai o le kalori o meaai. Faʻamatalaga mo 'aiga o falaoa e sili ona taua pe a vave ona suia nisi o mea taumafa ma isi.

O le a le iunite falaoa ma pe aisea na faʻaalia ai?

Vaevaega o falaoa - o se fua faʻatatau lea na faia e tagata fai meaʻai e fua saʻo ai le gaʻo i le tele o meaʻai. Pe a tatou mafaufau i foliga o lenei iunite o fuataga, tatou te gauai atu i manatu nei:

  1. E talitonuina o le 1 le falaoa e tasi o le 10-12 grams o carbohydrates. I lenei tulaga, o le ituaiga o gaʻo e le o se mea taua tele, talu ai o loʻo ave uma e le inisalini pe a uma ona faʻapalaina.
  2. O se areto falaoa poʻo le 10 kalama o meaʻai gaʻo e mafua ai le faateleina o le suka i le 2.77 mmol / L. I le masani ai, o le maualuga lea o le maualuga o le suka o le toto.
  3. Mo le faʻamamaina o le kulukose, lea na mafua mai ona o le taumafaina o gaʻo i le aofaiga o le 1 le falaoa, e manaʻomia le 1.4 iunite o inisalini. E mafai e le tino ona faʻapupulaina se aofaiga tutusa o lenei hormone, ma e naʻo le faʻafitauli atoatoa o le pancreatic e maua ai le inisalini i totonu o le tino ona o le tui.

E tatau ona manatuaina o le fua o le fesili na folasia faapitoa mo le maʻisuka. I le maʻisuka, o le laulau faʻatasi ma le XE ua faʻamalamalamaina ina ia mafai ai ona vaʻavaʻai le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

I le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga ma le inisalini e seasea ona maua. I le avea ai o se tulafono, o le XE o le faʻataʻitaʻiga e faʻatautaia naʻo latou o loʻo mafatia i le ituaiga 1 faʻamaʻi e fesiligia. E afua mai i le mea moni e faapea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1, o le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina e tatau ona manino le pulea.Faatasi ai ma le tele o inisalini, e foliga mai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faaitiitia i se tau aupito maualalo: i lenei tulaga, o faailoga eseese o le le lava o mea taumafa o sela ma okeni e faaalia.

O le faʻaaogaina o se laulau faʻapitoa mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ai ona maua ai le mea sili ona saʻo le maualalo o le maʻisuka, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

Na faʻapefea ona oʻo mai le manatu o le iunite falaoa?

E pei ona taua muamua, o le fua o le fesili na faia e tagata fai meaʻai. I le faʻatusatusaga, o le mea sili ona faigofie na faʻaaoga - falaoa. Afai e te tipi le falaoa i ni vaega masani, lea ei ai le mafiafia e tusa ma le 1 centimita ma le mamafa o le 25 kalama, o lenei vaega o le a aofia ai le tasi le areto falaoa.

Na fuafuaina e manaʻomia e se tagata a itiiti ifo i le 18-25 iunite falaoa i le aso. E naʻo le tulaga lenei, o le a maua e le tino le aofaiga talafeagai o le malosi, ae o le a leai se faʻalauteleina tele o le kulukose. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e vaevaeina lenei tulafono i totonu o le 5-6 servings. Faʻatasi ai ma meaʻai paleni, e mafai ona e faʻaititia le fua o le metabolic, lea e faʻaaoga ai le hypoglycemia. A oʻo ina amataina le lua poʻo le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le meaai i aso uma e le tatau ona sili atu i le 7 areto falaoa. E taua foi le manatuaina i le afa muamua o le aso e fautuaina ai e faʻaaoga le tele o mea inu gaʻo, talu ai ao le i alu i le moega, e faʻagesegese ona faʻaitiitia le metabolism ma le metabolism.

Aisea e manaomia ai e le maʻisuka ni laulau

E i ai ni suga digestible ma e le o digestible. Muamua e aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave, lea e faʻaaluina i totonu o le 10 minute. O nei mea o le suauu, glucose, maltose, lactose, fructose. Latou te vave aʻafia i totonu o le faʻaogaina o meaʻai ma ulufale ai i le totoga.

O suauu masoā (maso) o loʻo faʻafefe i totonu o le 25 minute. O le fiber dietary (pectin, fiber, guar) ma le cellulose e le aʻafia ai le maualuga o le suka. Ina ia fua i le aofaʻi o meaʻai gaʻololo ma le tele o le hormone injected, na fatuina ai se kulite falaoa (XE) mo le maʻisuka.

Taua! Mo le 1 XE, e masani ona mafaufau i le 10-12 g o meaʻai gaʻo (pe a ma le 50 kcal). O iunite taʻitasi e faʻatupulaʻia le suka i le 2, 7 mmol / l.

I le faʻaaogaina saʻo o faʻamaumauga i luga o laulau, e mafai ona e faʻasalalau le taumafataga e aunoa ma le lamatiaga o le faateleina o le carbohydrate ave. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le gaʻo, 'ai se isi ipu ma se mea tutusa XE. Faʻamatalaga e uiga i oloa taitasi, o le maʻisuka e mafai ona mautinoa o le a ia faʻalauiloaina le fua talafeagai o le hormone ina ia le mafua ai ni faʻafitauli i meaʻai.

Bolus Calculation

Pe a taitaia le togafitiga o le inisalini, latou te taumafai e aumai i se mea vavalalata i le gaioiolosi o le inisalini. O le faʻaaogaina o hormones o le faaumiumi (faʻavae) ma le faʻapuupuu faʻaalia (bolus) e fesoasoani e faʻataʻitaʻi ai le pancreas.

O le manaʻomia mo le inisalini e suia pea. E faʻalagolago i le lelei ma le tele o mea taumafa taumafa, mamafa, tausaga, tulaga (maʻitaga o fafine, o le taimi o le tuputupu ae i se tamaititi). O le tusi o le pulea e le tagata o ia lava e fesoasoani e fuafua le fua o le homone. O le fomaʻi e faʻasolosolo le faʻamaʻi muamua, ona faʻasaʻoina lea. I lenei taimi uma lava, o suʻega falesuesue o le toto ma urine e faia.

Taua! Mo le 1 XE, mai le 1 i le 4 PIECES (i le 2 PIECES) o le inisalini puupuu e manaʻomia.

A o faagasolo le aso, 1 XE manaʻomia se eseesega o homone. Mafaufau i le numera e fai ma faʻataʻitaʻiga:

1 XE e tutusa ma le 12 g o le suka. E tusa lenei ma le 25 g falaoa. Talu ai ona o le 1 XE e faaopoopo ai le suka pe a ma le 2 pe 2.77 mmol / L, o le 2 PIECES o le inisalini i le taeao o le a manaomia e totogi ai, afa le PIECE itiiti i le malologa ma tasi le PIECE e faia i le afiafi.

Fuaina o le XE i le maʻisuka

Ina ia iloa le tele o iunite falaoa e taumafaina i le aso, latou te fuafuaina le aoga o le taumafataga ma fuafua le aofaʻi o kalori se tagata e faʻaaogaina i oloa gaʻo.

E tasi le gram o suga faigofie e tutusa ma le 4 kcal, o lea vaevae ai le taunuuga e fa. O le mea lea, o mea manaʻomia i aso taʻitasi o gaʻo gaʻo maua ma vaeluaina e le 12.

Mo se faʻataʻitaʻiga, le maualuga o le malosi o le carbohydrate e 1200 kcal:

  1. 1200 kcal / 4 kcal = 300 g o gaʻo.
  2. 300 g / 12 g = 25 iunite carbohydrate.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e fautuaina e endocrinologists le faʻaaogaina o vaega o le carbohydrate e 7 i le taimi. E faʻataʻitaʻiina Menus ina ia oʻo ai le mamafa o le carbohydrate i luma o le 'aiga o le afiafi.

Taua! O le sili atu o meaʻai gaʻo-o loʻo i ai meaʻai e te 'ai, o le sili atu foi ona faigata ile pulea o lou suka toto! E masani lava, o le puleaina o insulin laiti e le tatau ona sili atu i le 14 iunite i le aso.

Le tufatufaina o le XE i le aso mo le maʻisuka:

I le aofaiga atoa, e 19 iunite carbohydrate e sau. O le 5 totoe o loʻo tufatufaina mo meaʻai ma le 1 XE i le po. O ia faiga e faʻamalosia mo i latou o loʻo i ai se lamatiaga o le faʻaitiitia o le suka pe a uma se taumafataga masani. E masani ona tupu lenei mea i le faʻaofiina o le insulin umi.

E faʻapefea ona faitau?

O le areto falaoa e iloiloina i le auala faʻaaoga, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o laulau faʻapitoa.

Mo se faʻamaumauga saʻo, o fua o oloa e fua i luga o se paleni. O le tele o le maʻisuka ua mafai ona fuafua lenei mea "i mata". E lua ni vaega o le a manaʻomia mo le faʻatulagaga: o le anotusi o iunite i le oloa, o le aofaʻi o carbohydrates mo le 100 g. O le faailo mulimuli ua vaeluaina e le 12.

O le aso masani o le falaoa ole iunite ole:

  • mamafa tele - 10,
  • ma le maʻisuka - mai le 15 i le 20,
  • ma se olaga ola solo - 20,
  • i avega mama - 25,
  • ma le mamafa o galuega faaletino - 30,
  • pe a maua le mamafa - 30.

E fautuaina le vaeluaina o le aso i le 5-6 vaega. O le uta o le carbohydrate e tatau ona maualuga i le afa muamua, ae le silia le 7 iunite. Faailoga i luga atu o lenei faailoga maualuga le suka. E vaʻaia le gauai i meaai autu, o le isi e faʻasoa i le va o meaʻai. E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa o tagata e maua i le maʻisuka e oʻo ile 15-20 vaega. O lenei mea e gaosia ai le gaʻolalosi e aofia ai manaoga o aso taitasi.

E tatau ona aofia i le taumafataga o le maʻisuka se aofaiga tele o cereals, fualaau aina ma fualaʻau, ma oloa gaosi susu. O le laulau atoa e tatau ona latalata i taimi uma, mo le faigofie e mafai ona lomia pe faʻasaoina i se telefoni.

O le tino o iunite e tasi le taui sili ona taua. O le tuufaatasiga o se taumafa e le talafeagai - e le amanaia ai vaega autu (protein, gaʻo, gaʻo). E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le tufatufaina o le kalori e pei ona taua i lalo: 25% protein, 25% gaʻo ma le 50% o meaʻai gaʻo o le taumafa i aso taitasi.

O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe a mafaufau i se laulau?

O le laulau o meaʻai falaoa e mafai ona ese se vaaiga.

Pe a mafaufau i ai, e tatau ona e mafaufau:

  1. O laulau uma e faafaigofie ai le sailiga mo le oloa o tului e vaevaeina i ni vaega patino: oloa gaosi, pata, vine ma isi. E le gata i lea, afai e leai se oloa maoti i le laulau na faia, ona tatau loa lea ona e suʻesuʻeina lelei faʻamatalaga.
  2. O le faailoga sili o le iunite falaoa. Ina ia faafaigofiegofie ai le fuainumera, ua faailoa mai ai le tele o kalama po o le meli o oloa i le tasi fua.
  3. I nisi tulaga, o le laulau o loʻo faʻaalia ai foi le tele o oloa e gaosia i le 1 le falaoa se tasi pe a mafaufau i mea e fua ai fua. O se faʻataʻitaʻiga o cereals: faʻaalia mo le kalama ma le punetini.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau ona faʻaaogaina le laulau e tasi o le falaoa. I lenei tulaga, o laulau e faʻavaeina e faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona iloiloina.

Laititi o le aso XE i le mamafa masani

E iai polokalama faʻapitoa poʻo se calculator e fuafua ai vaega tonu o le carbohydrate. Ae ui i lea, e tatau i le tagata gasegase ona fuafua le XE pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, talu ai o faʻamaoniga e faʻalagolago i le mamafa, gaioiga faaletino ma le itupa o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tane e faʻatino galuega mamafa mamafa e manaʻomia le sili atu XE. O le numera o vaega o le carbohydrate e faʻapitoa i tagata maʻi, ona o la latou gaioiga:

  • maualuga gaoioiga faaletino - 30,
  • aotelega gaoioiga - 18-25,
  • le atoatoa le tino - 15.

Mo le oona

O le fuaina o le XE ma le mamafa o le mamafa e faʻavaeina i luga o se taumafa maualalo-kalori. 600 kcal ua toesea mai le aofaʻiga o le malosi o taumafa o se tagata e mamafa lona mamafa. Faatasi ai ma lenei le atoatoa o le malosi, o le aofaiga atoa o le tagata maʻi e leiloa le 2 kg i le masina.O le laʻau o le suka mo le gaʻo e fuafua e mafaufau i le gaoioiga:

  • maualuga galuega - 25 XE,
  • averesi - 17 XE,
  • le malosi o le tino - 10 XE,
  • susu 2 tikeri B ma le le atoatoa o le tino - 8 XE.

XE laulau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia aua le fuafuaina le mamafa o oloa i luga o le 1 XE i taimi uma, e fautuaina e faʻaaogā laulau e faia ma le faʻamaonia e tusa ai ma le tau o le malosi. E sili atu le lolomiina ma faʻaaoga faamatalaga mo le kukaina. O mea taumafa, meaʻai ma isi meaʻai o le protein e aofia ai le leai o ni meaʻai. O se tuusaunoaga atonu o ni siusa.

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 g100 g
Apricot8813,756
Quince ma pulupulu9113,253
Orange9412,854
Vine8713,854
Cherry ma pulupulu10511,449
Pamekaisa8314,564
Fualaʻau1508,036
Tangerine1339,043
Carrot ma apu1488,135
Peachy7117,066
Plum7516,166
Plum ma pulupulu11010,944
Blackcurrant1527,940
Chokeberry1627,432
Apple1607,538
Tomato juice3433,519
Karoti sua2075,828
Apricot compote570,285
Compote vine610,577
Pepa compote ma le xylitol1940,252
Peach compote ma le xylitol1970,552
Laʻau apu ma xylitol2030,355
Apple ma vine940,451
Apple ma keke750,362

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 gi le 100 g
Vine8015,065
Apple1229,845
Apricots1339,041
Cherry plum1886,427
Quince1527,940
Cherries11710,352
Pamekaisa10711,252
Pear1269,542
Fua10711,249
Plum1259,643
Toa pele11310,650
Potu1269,546
Dogwood1339,044
Gooseberry1329,143
Faʻi5721,089
Orange1488,140
Fualaʻau1856,535
Lemon4003,033
Tangerines1488,140
Persimone9113,253
Paloni1368,838
Paʻu2864,225
Meloni1329,138
Uryuk2353,0227
Apricots ua vela2255,0234
Faʻi vine1866,0262
Peʻu vela2449,0200
Prunes2157,8242
Apu tipi2744,6199
Black currant1641,038
Laʻau mumu1640,639
BlackBerry2732,031
Saito vao1900,834
Raspberries1450,842
Sea buckthorn2400,952
Muliki1000,752
Togalaau1201,651

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 g100 g
Potato7416,380
Beetroot1329,142
Kāreti1677,234
Komepa o le eleele4622,614
Greenhouse Cucumbers6671,810
Kukamini Filifilia9231,319
Fualaau toto3163,823
Greenhouse Tomatoes4142,920
Zucchini2454,923
Eggplant2355,124
Rutabaga1627,434
Paʻu paʻepaʻe2554,727
Sauerkraut6671,814
Upe lanu mumu1976,131
Palufela2674,530
Salati5222,317
Toa mumu2265,327
Toa lanu meamata2265,326
Green Onion (fulu)3433,519
Leek1856,533
Aluga1329,141
Ata2315,246
Uma2674,532
Pasili (greens)1508,049
Pasili (aʻa)11410,553
Seleti (greens)6002,08
Seleni (aʻa)2185,530
Fugalaau6002,022
Sorrel4003,019
Rhubarb4802,516
Lulu2265,327
Radisa3163,821
Radisa1856,535
Horseradish1587,644
Ceps fou1 0911,130
Soa porcini mūmū1587,6150
Fou pese pese8001,520
Fusiva fou2 4000,517
Failautusi fou8571,423
Vailaʻau vela8414,3231
Failautusi fou1 0001,222
Fusiva fou2 4000,517
Fou fou musika12 0000,127
Olive tipi2315,2175
Palufela7501,611
Vaimusu i Tomato Sauce1587,684
Carrots Braised1368,871
Kāreti ma pulu10711,2100
Carrot ma Apricot Puree10311,739
Zucchini1418,5117
O le fasi falaoloa e tumu i fualaau faisua10611,3109
Eggplant Caviar2365,1148
Zucchini caviar1418,5122
Beetroot caviar9912,160
Satala Salati1299,356
Fuamoa o fualaʻau3083,979
Toto Tomato6319,099
Tomato Puree10211,865

Mea gaosi susu

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 g100 g
Susu susu2554,731
Toa 10% gaʻo2934,1118
Paʻu kulimi 20%3753,2206
Faʻaliliuina 9%6002,0159
Laʻu sisi laʻititi-gaʻo6321,988
Leʻau suamalie7815,4286
Faʻasalaina o uaina3832,0407
Acidophilus3083,957
Kefir 1%2265,349
Yogurt2934,158
Yogurt 1.5% free free3433,551
Yogurt 1.5% suamalie1418,570
Ryazhenka 6%2934,184
Cury whey3433,520
Vailaau faʻasusu i le suka2156,0320
Galu Mamoe5820,8227

Faʻatau oloa

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 g100 g
Fatu falaoa suamalie2646,1220
O falaoa o le sana mai le falaoamata o le 1 vasega2450,4238
O le areto o le suka3138,4214
Uumi sela umi2351,9236
Palu falaoa1770,1341
Palu falaoa o le vasega muamua1769,0334
Fagaoa oloa mai le falaoamata o le 1 vasega2156,0316
Leʻau manaia227,9337
Aai a Bulka227,7254
Pusa falaoamata muamua1910,4317
O taga ma fatu papa218,1316
Fufulu falaoamata1710,7341
Palu falaoamata177,2330
Palu falaoamata1710,3334
Sini falaoamata196,9304

Pasta ma meaʻai

1 XE / gCarbohydrates, gKcal
100 g100 g
Faletalimalo pasi1769,7337
Semolina1867,7328
Rice groats1771,4330
Millet1866,5348
Buckwheat groats (fatu)1962,1335
Oat groats2449,7303
Penina karite1866,5320
Fafie1866,3324
Wheat groats Artek1771,8326
1 XE / gKcal
100 g
Peanuts85375
Eleni90630
Cedar60410
Vaomatua90590
Amene60385
Cashew40240
Lago fatu50300
Pistachios60385

Faaiuga

O mea taumafa o le maʻisuka e tatau ona paleni. E tatau i tagata maʻi ona fuafua le XE, ona o le aofaiga ma le gafatia o oloa eseese e faʻalautele ai le suka. E tatau ona malamalama i meatotino a le 'au e' ai, ia iloa le vave ona faʻaalu le oloa gaʻo. O le mea muamua e teu i lou mafaufau o le meaʻai. E le mafai ona e matelaina, ae e le fautuaina e fomaʻi le fafagaina.

Glycemic index

Ina ia tuufaatasia a latou taumafataga, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona amanaʻiaina le faʻasologa o le maʻisuka.

E faʻaalia ai le gafatia mo le faateleina o le kulukose ma se oloa faapitoa.

Mo lana meaai, o le maʻisuka e tatau ona filifilia i latou e maualalo le faʻasologa o igoa. E taʻua foi i latou o le gaʻo kulū masani.

I totonu o oloa e maua ai se faʻamaufaʻailoga talafeagai pe maualalo, e faʻafefea ona faʻagasolosolo faiga faʻava-o-tino.

Fomaʻi fautuaina ia maua e le maʻisuka a latou meaʻai i meaai maualalo-GI. O nei mea e aofia ai laumei, fualaau 'eseʻese ma fualaʻau, buckwheat, sisi brown, nisi o aʻa aʻa.

O meaai e iai le maualuga o faʻamaumauga ona o le vave faʻaleleia vave ona vave faʻafeiloaʻi le kulukose i le toto. O se taunuuga, e afaina ai le maʻisuka ma faʻaititia ai tulaga lamatia o le hyperglycemia. Juices, jam, honey, drinks have high GI. E faatoa mafai ona faʻaaogaina pe a tuʻu le hypoglycemia.

O se laulau 'atoʻatoa o faʻamatalaga taumafa matagofie e mafai ona sii mai iinei.

Mea e le faitauina

E le o iai ni gaʻo meaʻai ma iʻa. Latou te le auai i le faʻatusatusaina o areto falaoa. Pau lava le mea e tatau ona mafaufauina o le metotia ma le faʻavaeina o le sauniuniga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻapipiʻiina araisa ma falaoa i meaʻai. O nei oloa e aofia ai le XE. I le fuamoa e tasi, o le gaʻolaʻo e tusa ma le 0.2 g. O lo latou tau e le aʻafia foi, talu ai e le taua.

E leai se mea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o togalaau. O le tasi tamai pusi e aofia ai 0.6 iunite, tolu kāloti lapoa - e oo atu i le 1 le iunite. Na o pateta e aofia ai i le faʻatusatusaga - tasi o aʻafiaga aʻa e aofia ai le 1.2 XE.

1 XE e tusa ai ma le tufatufaina o le oloa e aofia ai:

  • i totonu o se ipu o pia poʻo kvass,
  • i le afa o faʻi
  • i le ½ cup apple juice,
  • i le lima apricots laiti po o pauna,
  • afa ulu o sana
  • i se tasi taimi
  • i totonu o se fasi laupepa / melonini,
  • i totonu o le apu e tasi
  • i le 1 tbsp falaoamata
  • i le 1 tbsp meli
  • i le 1 tbsp fualaau gaosia
  • i le 2 tbsp soʻo se cereal.

Laulau o faailoga i mea eseese

Ua faʻapitoa le faʻapitoaina o laulau. I totonu ia i latou, o le mea o le carbohydrate ua liua i le falaoa. I le faʻaaogaina o faʻamatalaga, e mafai ona e pulea le aofaʻi o gaʻo pe a 'ai.

GaosigaAofaʻi i le 1 XE, g
Walnuts92
Hazelnuts90
Cedar55
Amene50
Cashew40
Peanuts85
Hazelnuts90

Faʻatoʻa, pateta, pasta:

Gaosiga1 XE, g
Manatua le falaoa20
Pelu falaoa2 pcs
Pisipisuka falaoa2 vaega
Paʻu paepae20
Palu falaoa35
Gickbread kuki40
Toto15
Kuki "Maria"15
Fusi20
Pita falaoa20
Dumplings15

Talia ma suamalie:

Igoa o le suamalie / suamalie1 XE, g
Fructose12
Sukalati mo le maʻisuka25
Suga13
Sorbitol12
Ice cream65
Sugar jam19
Sukalati20

Suafa igoa1 XE, g
Faʻi90
Pear90
Peach100
Apple1 pc tele tele
Persimone1 pc tele tele
Plum120
Tangerines160
Cherry / Cherry100/110
Orange180
Fualaʻau200
Pineapa90

BerryAofaʻi i le 1 XE, kalama
Fualaau200
Currant red / black200/190
Blueberries165
Lingonberry140
Vine70
Cranberries125
Raspberries200
Gooseberry150
Saito vao170

Juices (meainu)1 XE, tioata
Carrot2/3 Art.
AppleHalf o se tioata
Strawberry0.7
Fualaʻau1.4
Tomato1.5
Vine0.4
Beetroot2/3
Cherry0.4
Plum0.4
ColaHalf o se tioata
KvassTioata

GaosigaXE aofaiga
Fries Farani (tagata matutua e auauna)2
Hotla sukalati2
Fries Farani (tamaititi o loʻo galue)1.5
Pizza (100 kalama)2.5
Hamburger / Cheeseburger3.5
Faʻamalua le hamburger3
Big Mac2.5
Makchiken3

Taʻu sauniAofaʻi i le 1 XE, g
Eggplant200
Kāreti180
Ierusalemaichokei75
Beetroot170
Paʻu200
Greens600
Tomato250
Kukama300
Kapisi150

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona ia fuafuaina le iunite falaoa. A e puleaina au mea taumafa, e tatau ona e manatuaina meaai e vave vave ma faʻagesegese ona siitia le kulūkose.

O meaʻai gaosi-meaʻai ma le faʻasologa o faʻamaumauga o oloa o loʻo i lalo o le tausitusi. O se taumafataga lelei faʻatinoina e puipuia ai le faʻafuaseʻi ona maua i le suka i le ao ma o le ai ai se aoga aoga i le soifua maloloina lautele.

Meaʻai falaoa mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot.I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻatasi ma le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 1, e tatau ona lafoai le tele o meaʻai masani, atiaʻe se meaʻai faapitoa. Sa faia e tagata faapitoa le faaupuga faapitoa o le "areto o le falaoa," lea e matua faafaigofieina ai le ola o le maʻisuka ma fesoasoani ai e fuafua le sao saʻo o le gaʻo gaʻo i meaai.

  • O le a le iunite falaoa?
  • Mataupu Faavae ma tulafono mo le fuafuaina o le XE
  • XE laulau mo ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • Maʻisaga meaʻai taumafa

Le tikeri ole aafiaga o le auala e kukaina ai?

I le maʻisuka, o le laulau e faʻaaogaina mo na o le fuafuaina le saʻo poo le a le aafiaga o le a faʻaaluina i le tino i taimi o taumafa. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le auala e kukaina ai e mafai ona matua suia ai le faʻamaoniga o le tele o ki suka i totonu o meaai. O se faʻataʻitaʻiga o le kuka e ala i le vela ma le kuka. E i ai foi le eseesega i le va o le apu saʻo ma le sua sua. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e mafaufau i le metotia o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o mea taumafa na faʻaaogaina.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o meaai malulu ma gaʻo fualaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le pa'ū i le gaosiga o le kulukose, o le tele o le masima e faʻavaveina ai lenei gaioiga.

Fautuaga o le kuka e faapenei:

  1. E naʻo le kukaina, faʻaleleia, taoina e mafai ona vavaeeseina ai le avanoa e maua ai se faʻaopoopoga taua i le XE. E faasaina le kuka o meaʻai, e pei ona i ai i lenei tulaga, faʻaalia i le vevela ma le faʻaaogaina o le suauʻu e faʻalauteleina ai le cholesterol ma le suka.
  2. Aʻo kuka, e le fautuaina e faʻaaoga le margarine, o le tele o mea manogi ma masima, gaʻo meaola. O nei mea uma e mafai ona faʻaleagaina le soifua maloloina.
  3. Afai e faʻalavelaveina le gaosiga o le kuka, o le a maualuga le tulaga o le a matua faateleina le iunite i totonu o le oloa. O se faʻataʻitaʻiga o le amataga o le faʻaaogaina o le ulaula i le taimi o le taoina.

O le mafuaaga lena e fautuaina ai e mafaufau i iunite falaoa ma se vaega patino i se itu itiiti.

O a laulau o laulau falaoa?

O le sini o togafitiga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le faʻaalia lea o le tuʻuina atu o le inisalini e ala i le filifiliina o ia ituaiga o vailaau ma ituaiga olaga ina ia mafai ai e le maualuga o le glycemia ona latalata i tulaga ua taliaina.

Faʻafomai faʻaonapo nei o loʻo ofoina atu togafitiga o inisalini mulimuli:

  • Faʻasologa
  • Tele le tui tui
  • Faʻanoanoa

Pe a fuafua le fualaau o le insulin, e tatau ona e iloa le aofaʻi o XE e faʻavae i luga o fua o gaʻo gaʻo (fualaau, susu ma meaʻai o le cereal, sweets, pateta). O fualaau faisua e faigata tele ona maua ai le mea e gaosia ai gaʻo ma e le o iai se sao taua i le faateleina o le kulūkose.

E le gata i lea, e te manaʻomia le mataʻituina pea o le toto toto (glycemia), e fuafua i le taimi o le aso, meaai paleni ma le maualuga o le gaioiga faaletino a se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le togafitiga o le inisalini malosi e maua ai le faʻamautuina ole inisalini (Lantus) umi i aso taʻitasi, e faʻasolosolo ai, o fua o faaopoopo (bolus) injections ua fuafuaina, lea e faʻatautaia ao leʻi oʻo i taumafataga saʻo pe tolu sefulu minute. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai insulin faʻamaunuʻu.

E faʻapefea ona faʻatusatusa le XE i faʻaaogaina o oloa?

E taua tele le fuafua saʻo pe fia ni fasi falaoa i totonu o oloa taitasi o loʻo aofia ai i taumafa i aso taitasi. I le avea ai o se tulafono, o le fuafuaina o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. A e faʻatau oloa o loʻo faʻatauina i le afifiina, e mafai ona e gauai atu i le mea na faʻamatala e le kamupanī.
  2. O oloa uma e faʻaalia ai le aofaʻi o gaʻo i le 100 kalama o le oloa. Ina ia fuafua, e tatau ona vaevae le faailo i le 12 ma fetuutuunai mo le tele o le oloa.
  3. E faigata tele ona faʻatusatusa le XE i totonu o se faleaiga poʻo le cafe, talu ai ona o lenei aofaiga o mea e faʻaaoga e tatau ona faʻaalia i le lisi.

Pe a mafaufau pe faʻapefea ona tatou iloiloina lelei le faailo, tatou te gauai atu i manatu nei:

  1. O nisi oloa e leai se suka toto, o lona uiga o le XE 0 0. O talo e fai ma faʻataʻitaʻiga, ae latou te le fautuaina mo le faaaogaina i ni aofaiga tele ona o le maualuga o mea oona.
  2. O le faʻatusatusaga faʻataʻitaʻiga e pei ona taua i lalo: 1 ipu susu (250 ml) = 1 XE, 1 sipunipuni ole falaoamata = 1 XE. Lua tioata o susu o le a 2 XE - o le fuafuaina e faigofie lava.
  3. E tasi le fasilaʻau e tusa ma le 70 kalama e faia mai falaoa ma aano o manu. Aʻo kuka, faʻaaoga le falaoamata. O se taunuuga o le faʻatusatusaga, e mafai ona tatou fai atu e 1 le cutisi e 1 XE.

E faigofie tele le faia o le faʻatusatusaga ma le kukaina o le tagata lava ia. E tatau ona e iloa tonu pe o a vaega ma po o le a le tele o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga. A leai, o le a le mafai ona faʻatusatusa le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

O le a le iunite falaoa?

XE (keke o le falaoa) o se vaitaimi na fuafuaina faapitoa, o se ituaiga fuataga o le aofai o carbohydrates mo le maʻisuka. 1 le falaoa poʻo le mea e gaʻo ai le carbohydrate e manaʻomia ai le 2 vaega o inisalini mo lona faʻamaʻi. Peitai, o lenei fua faatatau e fetaui. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ona faʻafefe 1 XE i le taeao, e 2 iunite e tatau, i le aoauli - 1.5, ma i le afiafi - 1.

1 XE e tutusa ma le 12 kalama o meaʻai gaʻololo poʻo se tasi o falaoa "piliki" ma le mafiafia o le tusa ma le 1 cm. E aofia ai foi lenei aofaʻi o gaʻo i totonu o le 50 kalama o le keke poo le oatmeal, 10 kalama o le suka poʻo le apu laʻitiiti.

Mo se tasi meaai e tatau ona e 'ai 3-6 XE!

Mataupu Faavae ma tulafono mo le fuafuaina o le XE

E taua tele mo tagata maʻisuka ia iloa - o le tele o vaega o le suka o le a 'ai, o le tele o le inisalini o le a ia manaʻomia. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona fuafua ma le faaeteete a latou meaai i aso taitasi, talu ai o le aofaiga o aso uma o le inisalini e faalagolago i meaai e 'aina. I le taimi muamua, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina uma meaʻai o le a latou 'ai, i le aluga o taimi, o mea uma e fuafuaina "e le mata".

O se faʻataʻitaʻiga o le auala e fuafua ai le aofaʻi o le XE i se oloa poʻo se ipu: O le mea muamua e fai mo le sao saʻo o le sailia lea o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i totonu o le 100 g o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1XE = 20 carbohydrates. Seʻi faapea o le 200 g o se oloa e aofia ai le 100 g o le suka. O le faʻatusatusaga e faapenei:

O le mea lea, 200 g o oloa e aofia ai le 4 XE. Ma le isi, e tatau ona e fuaina le oloa ma saili lona mamafa tonu ina ia mafai ai ona fuafua lelei le XE.

O le kata lenei o le a aoga mo le maʻisuka:

Mo le taumafataga o le taeao, e fautuaina tagata maʻisuka e 'ai 3-4 XE, mo se meaʻai pe a uma le' aiga o le taeao - 1-2 XE, mo le malologa - 5 XE, mo le laauli o le aoauli - 1-2 XE, mo le 'aiga o le afiafi - 4 XE ma ni nai itula ao le i momoe - 2 XE .

Cereals ma falaoamata

Suafa igoa1 XECarbohydrates, g
Buckwheat1 laulau. pepelo.15
Fuga (ituaiga uma)1 laulau. pepelo.15
Fuga vao1 laulau. pepelo.15
Manka1 laulau. pepelo.15
Oatmeal1 laulau. pepelo.15
Palu laʻau1 laulau. pepelo.15
Perlovka1 laulau. pepelo.15
Wheat groats1 laulau. pepelo.15
Rice1 laulau. pepelo.15

Potatoes ma ipu mai ai

Suafa igoa1 XECarbohydrates, g
Potato1 laitiiti65
Palu pateta2 laulau atoa. pepelo.75
Fried2 laulau atoa. pepelo.35

O faʻamaoniga o le falaoa e eseese e mafua mai i le mea moni o le pateta e mafai ona vevela le vevela.

Maʻisaga meaʻai taumafa

E mafai e tagata uma ona faia a latou lava meaai mo latou lava, e taʻitaʻia e laulau faʻapitoa. Matou te ofoina atu se faʻataʻitaʻiga o vaiaso taʻitasi mo le maʻisuka, ona o le aofai o XE:

  • Taeao Se pesini o salati salalaʻau o le apu ma karuti, se ipu kofe (tea e filifili mai ai).
  • Aso. Lenten borsch, free-free uzvar.
  • O le afiafi. Se fasi falaoa moa ua kuka (gr 150) ma le 200 ml o kefir.

  • Taeao O se pesini o le salati mix o kapisi ma le apu, se ipu kofe i le susu.
  • Aso. Lean borsch, fualaau o fualaau aina fua e aunoa ma le suka.
  • O le afiafi. Laʻau palu pe fuʻu iʻa, 200 ml o kefir.

  • Taeao 2 apu manogi suamalie, 50 g apricots mamago, lauti poʻo kofe (filifiliga) e aunoa ma le suka.
  • Aso.Laʻau o fualaʻau ma fualaau aina suamalie e aunoa ma le suka.
  • O le afiafi. 150-200 g o le tao tao poo le vaimoa moa, o se ipu malamalama kefir.

  • Taeao 2 apu suamalie laiti, 20 g vine, se ipu lauti lanumeamata.
  • Aso. Vailaʻau suamalie, fualaau aina.
  • O le afiafi. O se pesini o laulaau ulaula 'aina i le soya saumalie, o se ipu malamalama o le kefir.

  • Taeao O se pesini o le salati mix mix o apples apples and orange, tea lanu (kofe) e aunoa ma le suka.
  • Aso. Kapisi soup, 200 g fualaau aina.
  • O le afiafi. O se pesini o le paluga e faʻafefiloi ma le soya soya ma se ipu maligi o le yogurt e aunoa ma ni mea faʻaopopo.

  • Taeao O se pesini o salati salalaʻau o apu ma kāloti ua faʻamaʻaina i le sua o le tipolo, o le ipu kofe i le susu.
  • Aso. Kapisi soup, 200 g fualaau aina.
  • O le afiafi. Vaega o pusa pasta ma le pati tamato, o se ipu malamalama.

  • Taeao O se vaega o le salati salalau o le afa o faʻi ma 2 tamai apu oona, o se ipu tiamata lauti.
  • Aso. Veletarian borscht ma compote.
  • O le afiafi. 150-200 g o le tao tao poo le vaimoa moa, o se ipu malamalama kefir.

O tagata e pagatia i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou meaʻai, ia pulea le pulea o latou toto suka, atiina ae se lisi faapitoa ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi. E aoga tele le faʻapipiʻiina lelei o taumafa o laulau falaoa e mamanuina faapitoa mo le maʻisuka, o la latou fesoasoani lea e mafai ai ona e faia lau lava lisi faapitoa e aunoa ma le mamafa o oloa taitasi i luga o le fua.

Tusa 2 suauu o le maʻisuka: vaega o oloa

Faʻatasi ma le maʻi suka suka 2, faʻapea foʻi ma le ituaiga 1, e taua le tausia o le mea saʻo. O le tele o tagata maʻi, e tatau ona fesoʻotai i le paleni i le va o meaʻai e maua ai meaai e ulu i totonu o latou tino.

O le tele o le taulaiga e totogi atu i gaʻo vailaʻau, aua o latou, pe a faʻamalosia, e faʻaosofia ai le gaosiga o le kulukose, o lona uiga, faʻaititia le aofaʻi o le kulukose (e tatau ona manatu i tagata mamai i le maʻisuka ituaiga 1) ma faʻaosofia le gaosiga o le inisalini (lea e taua mo tagata mamaʻi ituaiga o maʻisuka). O le mea lea, o lo latou taumafaina e fautuaina ina ia faaitiitia, ma o la latou iniseti i totonu o le manava e tatau ona laugatasia i le aso atoa.

Faiga Faʻapitoa

O le areto falaoa i le maʻisuka na o oe lava e fuafua le aofaʻi o meaʻai i le gaʻo. Ina ia malamalama atili i le mea e tasi o se areto falaoa, e aoga le tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo sukalati, o latou anotusi e tusa ma le 5 XE i le pa. I le taimi lava e tasi, 65 g susu o le kulimi kulimi o se XE. O le mea masani, e aofia tonu lava le hehe i se tasi fasi falaoa paʻepaʻe, e mamafa le 20 g.

O lona uiga, o le maualuga po o le mamafa o meaʻai gaʻo i totonu o le 20 g falaoa o le saito e tutusa ma le 1 XE. I le kalama, e tusa ma le 12. Ae o se faaliliuga lenei o le XE mo Rusia. I totonu o le Iunaite Setete, o lenei iunite e faatatau ile 15 gaʻo. O le mea lea e le mafai ai e le iunite meaʻai ona maua i le maʻisuka, e le o le faiga sili ona faigofie mo le fuafuaina o le gaosiga o le carbohydrate.

Le lelei o le faʻaaogaina o le polokalama

  • I atunuu eseese, o le laulau o meaʻai mo le maʻisuka e mafai ona eseese tele. E mafua ona o le i ai o se eseesega i le aofaʻi o suātini e ave mo 1 XE i se atunuu faapitoa (mai le 10 i le 15 kalama). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le XE laulau e mafai ona fesuisuiaʻi i le tele o tusitala. O se taunuuga, o se mea sese e mafai ona aliali mai i le faʻatusatusaga, lea o le a oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga mo le soifua maloloina,
  • I luga o le afifiina o oloa, o le anotusi o meaafa o loʻo faʻaalia i le kalama (o le faʻatalanoaga e sili atu ona seasea ma e naʻo luga o meaai maʻisuka faapitoa). E le faigofie le faaliliu i XE mo le faitauina ma o loʻo i ai se avanoa maualuga e faia ai se mea sese
  • Pe a faʻatusatusa i nei fuainumera, o le numera o le XE e manaʻomia mo le taumafaina i le aso o le a maualalo tele, e toetoe lava a le mafai ona saʻo le fuaina o le inisalini. Afai e le faʻalavelave faʻalavelave tele i le maʻisuka ituaiga 2, ona oʻo lea i le maʻisuka ituaiga 1 o le a mafua ai le le mautonu.

O lona uiga, aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e suʻe pe fia ni falaoa o loʻo i ai i le galuega, ona fuafua lea o le inisalini.Ma faʻatasi ai ma nei mea uma, o le avanoa o le sese e maualuga tele. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e teenaina lea ituaiga, ma e le fautuaina e fomaʻi mo le faʻaaoga.

Taumafa fua

Mo le maʻisuka ituaiga 2 (ma i nisi tulaga o le muamua), e fautuaina le taumafaina ole maualalo ole gaʻo, lea ole a faʻaitiitia ai le tuʻuina atu ole kulūkose ile toto. O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o nei vaega o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le mamafa o le mamafa (pe a manaʻomia), o le a pa'ū foi tulaga o le insulin, ma o le a totogi le maʻisuka.

Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, o le fuafuaina e masani ona faia i le kalama ma e oo atu i le 25-30 g o carbohydrates i aso taitasi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 1. E tusa lea ma le 2 - 2.5 hex i le maʻisuka i aso taitasi. E le gata i lea, o lenei aofaʻi o carbohydrates e tatau ona faʻaaogaina faatasi ai ma se faʻateleina o fua o proteins ma, i se tulaga maualalo, gaʻo.

E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo e tatau ona tutusa. Mo taumafataga taʻitasi, e tusa ma le 0,5 - 0.8 XE poʻo le 6 - 8 g. E leai se mea faigata i le auala e saʻo ai le faʻatusatusaina o lenei faailo i oloa. Vaavaai i le afifiina, o loʻo i ai pea le laulau o mea inu gaʻo i oloa, lea e taʻu mai ai mea o loʻo iai i paletini ma gaʻo. Fetuunai lenei fuainumera e faatatau i le mamafa o le oloa. Vaevae le numera i le 12. O le taunuʻuga o le numera o XE.

O le fesili taua lona lua o le auala e fuafua ai le aofaiga o le inisalini e faʻavae i nei faʻamaumauga. O le faʻaaogaina o le XE e aunoa ma le faʻaofiina o soʻo se faʻamaʻi toto e faateleina ai le maualuga o le kulukose i le tino e tusa ma le 1.7 - 2 mm / L. Faʻavae i lenei mea, fuafua le fua o le insulin.

XE Tables

O le avega XE o nisi o oloa e sili ona lauiloa ua uma ona faʻatulaga. E taua foi ona e le o meaʻai uma e faʻatauina i le afifi. O le laulau o iunite falaoa pe a mafaufau i le 1 XE o le 12 g o loʻo tuʻuina atu i lalo. O loʻo atiaʻe e Endocrinological Research Centres (ESC) e tusa ai ma tulaga a Rusia mo le faitauina.

Faʻamataʻu masini gaʻo

GaosigaPauna / maualugaXE aofaiga
Sukalati100 g5
Meli100 g9
Tuna vine1 sipuni0,5
Sugar Chunks1 fasi pepa0,5

I le maʻisuka ituaiga 2, o nei oloa e tatau ona faʻaaogaina atoa. Faatasi ai ma le 1 ituaiga o le atinaʻeina o le faamai, e mafai ona faʻaaogaina, ae naʻo le tulaga o se lamatiaga moni o le hypoglycemia.

GaosigaPauna / maualugaXE aofaiga
Karoti sua250 ml2
Tomato juice200 ml0,8
O le sua o le Beetroot200 ml1,8
Oona suamalie200 ml2
Vai vine200 ml3
Sua sua200 ml2,5
Apple200 ml2
Kvass200 ml1

E i ai nisi faʻafitauli i le faʻaaogaina o iunite i lenei mataupu. Ipu ma tioata ei ai volumes mai le 150 i le 350 ml ma e leʻo faʻaalia i ipu. I soʻo se tulaga, afai e leʻo totogiina le maʻisuka, e lelei tele le teenaina o vai (o lenei tulafono e faatatau i ituaiga uma o maʻisuka).

GaosigaPauna / maualugaXE aofaiga
Orange150 g1
Faʻi100 g1,3
Vine100 g1,2
Pear100 g0,9-1
Lemon1 pc (auala)0,3
Peach100 g0,8-1
Mandarin orange100 g0,7
Apple100 g1

O ituaiga uma o le maʻisuka e aʻafia ai le leai o fua. E tele a latou suga ma e mafai ona faʻaaogaina gaʻo.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

GaosigaPauna / maualugaXE aofaiga
Suauu kuka1 pc (auala)1
Umu pateta1 sipuni0,5
Palu pateta1 sipuni0,5
Kāreti100 g0,5
Beetroot150 g1
Peni100 g2
Peas100 g1
Peni100 g2

Talu ai e mafai ona faʻaaogaina naʻo le 2 - 2.5 iunite mo le maʻisuka, o fualaau faisua e le mauʻoa i meaʻai gaʻo e fautuaina mo le faʻaogaina ina ia lava le tele o meaʻai e aofia ai manaoga o le maʻisuka mo XE.

Laʻau ma falaoamata

GaosigaPauna / maualugaXE aofaiga
Pulu falaoa (lē mafai ona faʻaaogaina)100 g5
Falaoa Brown100 g4
Pepa Borodinsky100 g6,5
Paʻu falaoa100 g3
Fusi100 g6,5
Pelu papa100 g5
Pasta (saunia)100 g2
Faipule1 sipuni1

I le maʻisuka malosi, o le laulau i luga e taua tele.Ina ia iloa ma lona fesoasoani le tele o le XE i totonu o le oloa e maua e le tagata maʻi, e tatau ona fuaina. O fua faʻatautaia eletise eletise o le a fesoasoani i le faʻatinoina o le saʻo o le faitauina o iunite falaoa ma e taua mo se maʻisuka.

Meaʻai mo le maʻisuka

O se taumafataga mo ituaiga uma o le maʻisuka o loʻo i ai se galuega faʻafesoʻotaʻi. E pulea le tafe o mea faasaina ma mea aoga i meaai i totonu o le tino. O meaai lelei i le maʻisuka malosi (DM) o le ki lea i togafitiga manuia i le lautele. Faʻatasi ma se tikeri malu o le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai paleni o le auala masani lea e togafitia. O le maʻisaga ma le ogaoga o le maʻisuka (2 tone) e manaʻomia ai se tuʻufaʻatasiga o mea taumafa ma inisalini injections po o suālaʻau maualalo. O se lagolagosua e faia e le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1. O a meaai e mafai ona faʻaumatia, o le a le ituaiga meaai e le maloloina, e tatau i se tagata e maua i le maʻisuka ma ona aiga ona iloa.

O mataupu faavae o mea taumafa mo le maʻisuka

O fua uma o togafitiga faʻapitoa i le tuufaatasiga e i ai se aafiaga lelei i le tino, fesoasoani e faatumauina lona faagaoioia. O se mea taua o le togafitiga o meaai. Mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, o le tausisia o se mea tatau.

O le taumafa i tulaga taʻitasi e tuufaatasia e se fomaʻi, faʻapitoa le tuʻuina atu o oloa. E masani lava i tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka, e tele le mamafa o le tino - e tatau ona faaitiitia. O le taumafa o le maʻisuka talavou e eseese - e masani lava ona latou maua le mamafa, aua e le lava mo lo latou tuputupu aʻe.

Soo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona masani i mataupu faigofie ae taua o le taumafataga mo le maʻisuka, lea e tatau ona ia mulimuli ai i lona olaga atoa, ma tulafono mo le faatauina mai o meaʻai:

  • e tatau ona e fiafia i mea o loʻo i ai meaʻai i le taumafataga, pe faʻapefea ona e 'ai ai gaʻo, masini, gaʻo i le aso,
  • aoao e fuafua ia "iunite falaoa" (o le a talanoaina i auiliiliga i lalo), mataʻituina le tele o mea taumafa e 'aina, ia amanaʻia le faʻasologa o fuainumera o oloa,
  • e te manaʻomia i taimi uma le suʻesuʻeina ma le faaeteete le tuufaatasiga o mea taumafa o le a e 'ai i mea e teu ai meaai,
  • e tatau ona e faamasani i auala eseese o le kuka, aua o le aofaʻi o kalori atonu e eseese i le meaʻai e tasi, e fuafua i le auala e kuka ai,
  • e tatau ona suʻesuʻe tulafono o le saʻo lelei o tuʻuina o ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau faʻatasi ma puluvaga poʻo gaʻo "lelei" (nati, fuālaʻau fuālaʻau) e le faʻapogai ai le faateleina o le kulūkose,
  • 'aua neʻi' ai meaai faasaina e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le suka toto e aofia ai carcinogens,
  • i le faagasologa o le 'ai, e le mafai ona e faanatinati: latou te fuaina le fua, aua nei foloina ni fasi pepa e leʻi faamatalaina. Mo le faiʻai ia maua se saturation signal, e umi se taimi (a itiiti ifo ma le 20 minute). O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e le au fai meaʻai e tuua le laulau ma se lagona o le fia aai. Seʻi vagana pe a maeʻa le 20 minute e le alu ese le fiaaai, ave sina vaega faaopoopo. O lea e mafai ai ona e aloese mai le taumafa,
  • ina ia mafai ona leiloa le mamafa ma le saogalemu (pe afai e sili atu le mamafa i le maʻisuka), latou te tausia se tusi talaʻi faapitoa, faʻamaumau oloa faʻaaogaina i totonu. O loʻo tusia ai foi le tele o meaʻai.

E ui lava o le taumafa mo le maʻisuka o loo i ai se lisi matagofie o meaai faasaina ma faasao tetele, e le o lona uiga ua le maua atoa e se tagata le avanoa e ai, fiafia ai i le taumafataga. E tele suʻega eseese e fesoasoani i le eseesega o le taumafataga mo le maʻisuka, saunia meaʻai suamalie, muamua, maloloina.

"Itū Paleni"

O meaai mo le maʻisuka e fesoʻotai ma se manatu e pei o se falaoa. O oloa uma lava e matua ese lava mai le tasi i le isi i le tuufaatasiga, vailaau ma le tino. O le "falaoa" (XE) o se "fua" patino. E tasi le falaoa e aofia ai le 12 i le 15 kalama o meaʻai e gaosia e le tino, e le faalagolago i le ituaiga ma le tele o le oloa.E tasi le falaoa e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose i le 2.8 mmol / l, e 2 iunite o inisalini e manaʻomia mo lona faʻaaogaina.

I le gasologa o le aso, o le tino o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona maua mai i le 18 i le 25 XE. E manaʻomia le vaevaeina i latou i 6 faʻasalaga eseese.

O le laulau e faʻaalia ai le tufatufa faʻatatau:

Fafaga meaaiQE
faavae 'aiga o le taeao3-5
tausamiga3-5
autu tausamiga3-5
afaina1-2

O meaai mo le maʻisuka e puleaina foi le taimi e maua ai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi vaetolu o meaʻai uma e tatau ona paʻu i le 1st ma le 2 o le taeao, 1/3 - mo le 'aiga o le aoauli, aoauli. O le malologa e mo le 'aiga o le afiafi ma le taumafataga lona lua. E maua e tagata maʻi ni faʻamatalaga auiliili mai tagata e 'ai meaʻai ma endocrinologists.

E tatau ona e 'aina se mea itiiti, ae masani lava, i le tutusa o vaitaimi (itula e tolu). O le mea lea, o le tuʻuina atu o le inisalini ma isi vailaʻau o le a tutusa, e leai ni gaʻo faasili o le a faʻaputuina.

Glycemic index

E tatau ona e mafaufau pea i le aʻafiaga o mea taumafa i luga o le suka i totonu o le tino. O le glycemic index (GI) o mea taumafa o se faailoga lea o le malosi o se mea taumafa e afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I luma o ou mata, o le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma se laulau ma faʻamatalaga GI ua tuʻuina atu (e mafai ona faigofie ona lolomiina i luga o le Initaneti ia oe pe talosagaina mai se fomaʻi i le falemaʻi).

E tusa ai ma le GI, o oloa e vaevaeina i vaega e tolu:

  1. Maualuga GI, tamaoaiga maualalo ma meaai fiber. E aofia ai: keke araisa, pasita, oloa falaoa mai falaoamata papaʻe, pateta, meaʻai suamalie, keke, pusa.
  2. Meaai ma le fua GI: fualaau faisua, fualaau suamalie. O tuusaunoaga o vai ia e saunia mai nisi o fua, ma fualaau mamago, faasao fua.
  3. Mea taumafa i lalo ifo o le GI - o loʻo i ai le tele o porotini, fiber. O loʻo matou talanoa e uiga i aano o manu, fatu, nati, paluga, pi, iʻa.

Meaʻai mo le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻasaina o oloa o le vaega muamua. O oloa maualalo ma maualalo GI e mafai ona faʻaaogaina pe afai e aoga, i le tausisia o tulafono ma i le tele o aofaiga.

Faʻamaonia Meaʻai

O le taumafa o le maʻisuka maualuga e ese si ese mai lena mea mo se vaega maualalo-mamafa o tagata gasegase. Ina ia faʻaleleia le lagona o le faʻavasegaina, e tatau i tagata 'aloʻese ona' ai meaʻai e aofia ai le fiber (fualaau faisua, lauʻau).

O mea taumafa o le maʻisuka ma le paʻu o le mamafa e faʻamoemoe e faʻateleina. Mo le faʻaleleia o le ate (ua matua afaina i le maʻisuka), o fua o le maʻisuka ua faʻaaogaina ia e aofia ai mea e taʻua o le lipotropic (kusi, oatmeal, soya).

O le taumafa mo le maʻisuka e faʻatapulaʻa ai le taumafa o meaʻai e leai ni meaʻai, meaʻai gaʻo, gaʻo faʻafefeteina. E faʻatagaina meaʻai taumafa ua faʻatagaina ina ia saunia i auala agamalu.

O loʻo i ai se fuainumera tele o filifiliga eseese o taumafa mo le maʻisuka, ae faʻalagolago uma lava i taumafa Nu.9 (e tusa ai ma le Pevzner).

O meaai mo le maʻisuka e mafai ai ona faʻaaogaina ia oloa:

  • fualaau fai sua
  • aano o manufasi, moa (lapisi o le lapiti, moa, turuki, pipi laiti),
  • iʻa - fautuaina e 'ai meaʻai eseese,
  • fualaau faisua - ipu mai zucchini, beets, kāloti. E aoga le 'aina o fuamoa eseese, faapea kukama, tamato, radishes, kapisi. O fualaau faisua e tatau ona 'ai faʻatau, kuka, tao tao,
  • pata, laumei. E manaia tele pe a mafai ona e 'ai fua e aunoa ma se faʻamaina,
  • fuamoa - i le ituaiga o omelati pamu, vevela kuka kuka,
  • fualaau aina - e tatau ona 'ai a latou ituaiga oona ma suamalie ma suamalie. O apu, e fautuaina e 'ai se Antonovka. E mafai foi ona e 'ai le lemon, fuamū mumu, laʻau. O fua ua faʻatagaina e 'aina faʻatasi pe galo,
  • kefir, yogurt, sina siʻisi gaʻo susu. E mafai ona e 'ai le sisi i ona foliga masani pe faia foi ni meaʻai,
  • mea inu - vaivai kofe, ti, vailaʻau togalaau,

  • sweets - ua suia le suka i fuamalie masani. Faʻaaoga tele i le taimi nei o le finocrinology, stevia - "mutia manaia", o le taumafa mo le maʻisuka e mafai ai.E sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, e leai lava se calories, e le faʻatuputeleina ai le mamafa o le tino. E masani ona faʻaaoga suauu manogi - Aspartame, Saccharin ma isi. Supermarkets e ofoina atu le tele o sitaili faapitoa - mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Peitai, e oʻo lava i nei lelei e le tatau ona faʻaleagaina.

E fautuaina e 'ai le falaoa lanu moana. E fautuaina le kukaina o le maʻisuka i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, e aloese mai ai i meaai paleni ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o meaʻai oona, pancreatic inflammation.

I le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona ola maloloina ("lelei") gaʻo - olive olive, nuts (almond, walnut), avoka. E oo lava i vaega faatagaina o mea taumafa e naʻo le lava o auaunaga i aso taitasi e faʻaaogaina.

O tagata mamai uma e maua i le maʻisuka e tatau ona manatua le lisi o meaai "faasaina". E le mafai ona e 'ai fualaʻau, paluga, moa, meli, ma isi.

Latou te faʻaogaina le macaroni i le faʻaitiitia o le numera o meaʻai falaoa. O le maʻisuka taumafa e faʻaaogaina uma gaʻo o le "hydrogenated" o loʻo maua i meaʻai vave, o meaʻai gaosi ma se ola umi.

E le mafai ona e 'ai i le tele o meaai e aofia ai le tele o meaʻai. E tatau ona aloese mai meaʻai masima, ulaula, meaola manu, pepa. Aua e inu ava malosi. O fua, o le faʻaaogaina o faʻi, vine, vine, persimmons, ma fig, ua gata. O mea faasaina e mafua ai le tele o le tuputupu ae o le kulukose i totonu o le toto.

O mataupu faavae o sauniuniga sauniuni mo le maʻisuka

O le tele o meaʻai paleni (e le gata i le aofaʻi ma le agavaa) o se meaʻai e manaʻomia i le maʻisuka malosi ai tagata maʻi e pipii i se meaʻai. E masani lava, o meaai e tatau ona le na o le soifua maloloina, ae e manaia, matagofie. E faigofie le faia o se vaega talafeagai o le lisi mo le vaiaso. O se lisi muamua mo le maʻisuka o le a faaitiitia ai le mamafa o le tino, tausia lelei, pulea le aofaiga ma le tele o mea taumafa ua aina.

Latou te le faʻafefe le aoauli, e tatau ona lelei le faamalieina, e tatau ona amata le aso.

O le taeao lona lua e masani ona foliga mai o se meaʻai mama e lagolagoina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract (o le gastrointestinal tract) - latou te faʻaaogaina keke keke i lauti, fua, yogurt.

Mo le aoauli, o le taumafataga e aofia ai muamua, lua ma le tolu ipu. Laʻau kuka, eggplant, zucchini e mafai ona avea ma ipu lona lua. Mai fualaau aina e le fautuaina e faʻaaoga le araisa, semolina. Sili atu le tuʻuina atu o le pastowheat, oatmeal.

O mea inu suamalie e manaʻomia i le taumafataga:

  • fualaau faisua,
  • supano meaai, kuka soupisi,
  • meaʻai taumafa
  • talo e le faʻafefeteina (iʻa, aano o manufasi).

O le 'aiga o le afiafi e mafai ona avea ma aano o manufasi, iʻa, kisisi. Mo le 'aiga o le afiafi lona lua, e mafai ona e filifili pe maualalo-gaʻo kefir poo bio-yogurt. E mama tele i latou, aua le soona galue malosi i le po. I le aso, e tatau lava ona e 'aina ni fualaʻau mata, fualaau aina ma fualaau aina mai le lisi faatagaina. E leai se suka e faaopoopo i meainu. Ua suia i le stevia, saccharin, aspartame. O nisi taimi o isi suamalie suamalie e faʻaaoga foi - xylitol, sorbitol.

Faataitaiga o vaiaso taʻitasi

O le tele o meaai e faalagolago i le mamafa ma le suka o le toto. O le meaai e tatau ona paleni.

Faataʻitaʻiga o lisi o aso taʻitasi:

  • Breakfast i falaoa, salati lanu meamata 4 laulau. l (tamato + kukama), kuka pe vavala mai buckwheat mai le afiafi (3 punetini), o se apu, susu susu. Mo le taumafataga o le aoauli, inu vai tomati pe 'ai se tamato. I le taumafataga o le aoauli, fiafia i le borsch (aunoa ma aano o manufasi), salati fuamoa (5 sipuni), falaoa tao (3 punetini), iʻa fagota, o se ipu tioata e le o fafagaina. Taumafa i le sua mama. O le aiga o le afiafi e kuka le pateta (1 pc.), Le kefeta gaʻo, apu.
  • Mo le taumafataga o le taeao, saunia le aano o le lapiti (tuʻu ni mea laiti se lua), 2 laulau. l oatmeal, 'ai ni kātiti koko, o se apu, inu keke lemoni e leʻi faʻasaina. Mo le 'aiga o le aoauli, ½ fualaʻau. Mo le taumafataga o le aoauli, ia 'ai ni meaʻai ma meatballs, paluga pateta (150 gr.), Lua masi, inu se ipu fualaau aina.Mo se taumafataga i le aoauli - lanu. Taumafa o le 'aiga o le afiafi ma le sausage lelei, inu vai inu tamato.
  • Muamua o le taeao e 'ai ai falaoa, tomato ma salakeke (2 sipuni), o se fasi keke malo. 2 'aiga o le taeao: tasi le pi, se ipu tioata e leʻi faʻasalalau. Mo le taumafataga o le aoauli, kuka kuka kuka, falaoa, buckwheat, salati fualaʻau, apu. Mo le la o le aoauli - bio-yogurt. O le 'aiga o le afiafi e aofia ai le oatmeal, patamed fish patties, lauti tipolo.
  • Breakfast with dumplings (6 pcs.) Fale na faia, masi (3 pcs.), Teu. Taumafa - 5 fualaau apricot. I le taimi o le aoauli - o se vaega o sou tao, o paluga pateta, saladi fuamoa, compote. Taumafa i luga o se apu. Mo le taumafataga o le afiafi e faʻalagolago i le susu o le susu, fuamoa fuamoa, lefiti leʻo lefir.

O faataitaiga sili nei i aso taitasi. I le tulaga lelei, e atiaʻe taitoatasi. O le mamafa o le tino o le maʻisuka, o le kulūkose o le toto, o le olaga soifua, gaioiga o le maʻi, faʻaaogaina o le malosi. O le fomaʻi (endocrinologist, nutritionist) o le a aʻoaʻoina tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le sao e fatufatu se lisi mo se aso poʻo se vaiaso.

O nei mea uma e le o lona uiga o vaiaso uma ma le aso e tatau ona e 'ai monotonously. E mafai ona e suia vaega o le lisi i le faagasologa po o le vaiaso a sau, ae ui i lea, e tatau ona e manatu i taimi uma i le faasologa o fuainumera o oloa e faʻaaogaina (o se laulau faapitoa o le a sau i le laveaʻiina), mea o le kalori, uiga patino o tagata gasegase, faʻaletonu o le tagata lava ia.

E faʻapefea ona e pulea lelei lou maualuga o le suka?

O se areto falaoa o se fuataga lea e aofia ai le tele o uiga, e le gata o le aofaiga o mea e gaʻoina, ae o calories. O le mafuaʻaga lea e tusa lava pe leai se manaʻoga e pulea le aofaʻi o kalori, e mafai ona e faʻaaoga le XE.
Amata ona mulimuli i se taumafataga ma naʻo le feagai ai ma le fesili pe oa elemene o loʻo aofia i totonu o le oloa, e matua faigata lava ona amanaʻia le aofaʻiga o XE. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai e fatuina se laulau faapitoa e aofia ai:

  1. Ituaiga o oloa o loʻo faʻaaogaina.
  2. Le aofai o XE e tusa ai ma le laulau.
  3. Fua o le kulukose o le toto.

Pe a fatuina le laulau, e tasi le aso e tatau ona vaevae eseese, lea e mafai ai ona e tauaofai le aofaʻiga o le XE na ulufale i totonu o le tino i taimi o taumafa.

I le faaiuga, matou te maitauina e tatau ona e manatuaina le faailo o iunite falaoa mo oloa masani. O le faʻaaoga pea o le laulau e pulea ai le tele o meaʻai i le meaʻai e toetoe lava a le mafai. E mafai foi ona e faʻaaoga faʻapitoa mo masini feaveaʻi ma komepiuta e faʻamaumau ai faʻamatalaga. O latou tulaga lelei o loʻo taoto i le faʻatulagaga aunoa o le XE e tusa ai ma faʻamatalaga e faʻaaogaina e le tagata.

E faʻapefea ona faʻatusatusa iunite falaoa mo le maʻisuka

Faatasi ai ma se lauiloa iloga o le oloa ma se mea e gaosi ai le carbohydrate i le 100 kalama, e mafai ona e fuafuaina le aofai o iunite falaoa.

Mo se faataitaiga: o se pusa falaoa e tusa ma le 200 gramu, 100 kalama e aofia ai le 24 kalama o gaʻo.

100 kalama o le siʻi kulimi - 24 kalama o meaʻai gaʻo

200 kalama o le siʻisiʻi kulupu - X

X = 200 x 24/100

X = 48 grams o karopika o loʻo i ai i totonu o se taga falaoa e tusa ma le 200 kalama. Afai i le 1XE 12 kalama o carbohydrates, ona i ai lea i totonu o se pusa kisi - 48/12 = 4 XE.

Faafetai i iunite falaoa, e mafai ona e tufatufa atu le aofaʻi saʻo o mea inu gaʻo i le aso, e mafai ai e oe ona:

  • Taumafa eseese
  • Aua le faʻagataina oe lava i meaʻai e ala i le filifilia o se lisi paleni,
  • Tausia lau vaʻaia o le glycemia i lalo o le puleaina.

I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina fuainumera o meaʻai mo le maʻisuka, lea e fuafua ai meaai i aso taitasi. Ae o lenei lesona e tele se taimi e alu ai, e sili atu ona faigofie le tilotilo i laulau o iunite falaoa mo le maʻisuka ma filifili se lisi paleni. O le aofaʻiga e manaʻomia XE e faalagolago i le mamafa o le tino, gaioiga faaletino, tausaga ma le itupa o le tagata.

Le aofaʻiga manaʻomia ole XE mo tagata mamaʻi e mamafa ile tino

Faʻataʻitaʻiga o se olaga ola solo15
Tagata o galuega faʻapitoa25
Tagata faigaluega Tusi Lesona30

O tagata gasegase e gasegase e manaʻomia se taumafa maualalo-calorie, o le faʻalauteleina o le faʻaletino.E tatau ona faaitiitia le calorie o meaʻai i aso uma i le 1200 kcal, e tusa ai ma lea, o le numera o meaʻai e tatau ona faʻaaoga e tatau ona faʻaititia.

Ma le mamafa tele

Faʻataʻitaʻiina o se Faʻafitauli Lelei10
Galuega agavaʻa17
Galue malosi25

E talitonuina o le aofaʻi o le aofaiga o oloa talafeagai i le aso e mafai ona 20-24XE. E tatau ona tufatufa lenei lapisi mo 5-6 taumafataga. O 'aʻai autu e tatau ona fai ile 4-5 XE, mo le laauli o le ao ma le aoauli - 1-2XE. I se tasi taimi, aua le fautuaina le taumafaina o sili atu i le 6-7XE meaai.

Faʻatasi ai ma le paʻu o le mamafa o le tino, ua fautuaina ina ia faateleina le aofaʻi o XE i le 30 i le aso. Tamaiti 4-6 tausaga manaʻomia 12-14XE i le aso, 7-16 tausaga le matutua fautuaina 15-16, mai le 11-14 tausaga - 18-20 iunite falaoa (mo tama) ma le 16-17 XE (mo teineiti). Tamaʻitaʻi mai le 15 i le 18 tausaga le matua manaʻomia 19-21 iunite falaoa i le aso, teine ​​e lua ifo.

Manaoga mo le taumafataga:

  • Taumamafa taumafa e maua ai fiber dietary: falaoa o le rye, millet, oatmeal, vegetables, buckwheat.
  • O le faatulagaina i le taimi ma le tele o le tufatufa i aso taitasi o meaʻai gaʻo e lava lelei i le fua o le insulin.
  • Faʻafouina o meaʻai gaʻolaʻo māmā ma meaʻai tutusa e filifilia mai le laulau o le areto o le maʻisuka.
  • Faʻaitiitia le tele o meaola manu e ala i le faateleina o le tele o fualaau faisua.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia foi ona faʻaogaina laulau e tasi o le falaoa e puipuia ai le taumafa. Afai e maitauina o oloa o loʻo i ai faʻataʻavale gaʻo leaga e sili atu ona taliaina tulaga masani i le taumafataga, ona tatau lea ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o latou taumafa. E mafai ona e faia lenei mea mo le 7-10 aso i le 2XE i le aso, ma aumai i le fua faatatau manaʻomia.

Laulau o falaoa 'aina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Endocrinological center tables calculated tables o iunite falaoa i oloa lauiloa e faavae i luga o le anotusi o le 12 kalama o gaʻo i le 1 XE. O nisi oi latou e taulaʻi atu i ai.

GaosigaMl volumeXE
Fualaʻau1401
Redcurrant2403
Apple2002
Blackcurrant2502.5
Kvass2001
Pear2002
Gooseberry2001
Vine2003
Tomato2000.8
Carrot2502
Orange2002
Cherry2002.5

E mafai ona faʻamamaina vine i ituaiga o le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua, pe a maualuga le maualuga o le glycemia, e leai ni fesuiaiga mataga i le tasi itu poʻo le isi.

GaosigaPogisa gXE
Blueberries1701
Orange1501
BlackBerry1701
Faʻi1001.3
Cranberries600.5
Vine1001.2
Apricot2402
Pineapa901
Pamekaisa2001
Blueberries1701
Meloni1301
Kiwi1201
Lemon1 le averesi0.3
Plum1101
Cherries1101
Persimone1 le averesi1
Toa pele2002
Apple1001
Paloni5002
Black currant1801
Lingonberry1401
Laʻau mumu4002
Peach1001
Mandarin orange1000.7
Raspberries2001
Gooseberry3002
Saito vao1701
Fualaau1000.5
Pear1802

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaogaina nisi fualaau faisua, e tele tele filo e maua ai, ma e itiiti si kalo.

GaosigaPogisa gXE
Peʻe suamalie2501
Palu falai1 sipuni0.5
Tomato1500.5
Peni1002
Paʻu paʻepaʻe2501
Peni1002
Ierusalemaichokei1402
Zucchini1000.5
Palufela1501
Suauu kuka1 le averesi1
Radisa1500.5
Paʻu2201
Kāreti1000.5
Kukama3000.5
Beetroot1501
Palu pateta250.5
Peas1001

O oloa gaosiga e tatau ona 'ai i aso uma, sili i le aoauli. I le taimi lava e tasi, e le gata o iunite falaoa, ae o le pasene foi o le gaʻo mea e tatau ona tatau ona amanaia. O tagata gasegase e fautuaina meaʻai gaʻo susu.

Tuua Lau Faamatalaga