Tatala o le maʻi suka mo le maʻisuka

Aisea e masani ai ona maua ai le maʻisuka ma le faʻavaeina o maʻi pipisi i le tino, ma aiseā e matua faigata ai ona faʻaumatia? E tusa ai ma le fausiaina o se ulupo i le maʻisuka, e tele lava fesili e mafai e vailaau ona mafai ona faamatalaina.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻapitoa lea e faʻaalia i le sili atu ma le tasi le faʻateleina o le suka. O le gaioiga o le tele o okeni e le afaina, o le innervation ma le trophism o le paʻu e mamafa. Ae paga lea, o lenei faiga e faigata ona togafitia, ma e mafai ona toe tupu i le nofoaga e tasi.

Epidemiology

O maʻi papaʻi o le masani lea o le maʻisuka faʻalavelave. E tusa ma le vaetolu o falemai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e aʻafia ma i latou.

Uluaʻi maʻi e tusa ma soʻo se tagata maʻi lua e taʻitaʻi atu ai i le vavaeina o se lala (poʻo se pea o vae).

E tusa ai ma fuainumera, o le faaleagaina o le tino ulcerative ua faamaumauina i le 80% o le maʻisuka ma le 15-20 tausaga o maʻi. I le taimi lava e tasi, e toʻalua mai i le tolu tagata gasegase na maliliu mai ni faʻafitauli matuia.

Pe a ma le 40% o tagata gasegase pe a uma le taotoga e le toe mafai ona gaoioi, pe ua utiuti foi i le gaioiga. I le tusa ma le 60% o mataupu, o aʻalic necrotic aafiaga e tupu i luga o isi vae, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona toso le isi vae.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka i le maʻisuka e fa 40 taimi e sili atu ona taatele nai lo tagata e leai se maʻisuka. I le 85% o tagata gasegase, o le ulcer ulutala e oʻo atu ai i le toesea.

O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi o le peptic i le maʻisuka i le 4 mai i mataupu e lima o faʻafitauli faʻapitoa i fafo.

, , , , , , , , , , ,

Mafuaaga o le maʻi suka

I tagata e maua i le maʻisuka, o le faʻafitauli autu o le mea lea o se faʻalavelave faʻalavelave o le metabolism o gaʻo - e le gata i le toto ma i totonu o le tino o le tino atoa. I nisi tulaga, o sea solitulafono e le faʻaalia i soo se auala seʻi vagana ua i ai ni faailo o le maʻisuka poʻo se isi maʻi faʻalua (lea e le toʻatele e fesootaʻi ma le maʻisuka). O ia togafitiga lona lua e mafai ona avea ma se paʻu, o le fatu fatu oso, o se paʻu mataʻutia i galuega vaaia, o le atinaʻeina o le le atoatoa. Ulutala e masani lava ona maua i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 - atonu e mafua mai i le mea moni o lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona tumau mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻaʻailoga, i se taimi e le o toe faʻaaogaina ai le gasegase o masini.

O fomaʻi e faasino atu i se isi mafuaaga taua mo le fausiaina o maʻi pipisi i le maʻisuka - o le faʻaletonu o le maʻi ma le le amanaiaina o le fautuaga a fomaʻi i le suia o meaʻai ma ituaiga soifuaga. O le mea e leaga ai, o le tele o tagata gasegase o loʻo faaauau pea ona ulaula ma inu ava malosi, e ui lava i le talosaga a le fomaʻi e aloese mai masani leaga mai o latou olaga.

Faʻasesega faʻamalosi faʻafuaseʻi e aʻafia ai foi le taua.

, , , , , , , , , , ,

Faʻamatalaga o aʻafiaga

  • Manua faʻamaʻi o le paʻu (mea manogi, vavae, mumu, ma isi).
  • Vailaau vevela, isi faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻaofuina o seevae faʻapitoa pe le lelei.
  • Vaʻavai tumutumu o le Lymphatic i totonu o vae.
  • Atherosclerotic suiga i vaʻa toto, toto maualuga.
  • Paʻu o le maʻi, faʻaʻumiʻumi le ofuina o laei, e aofia ai le faʻamalo.
  • Faʻatele le inisua, ketoacidosis, faʻamaʻi ma fatu fatu.
  • O le le tausisia o fautuaga a le fomaʻi i meaʻai mo le maʻisuka, o le i ai o masaniga leaga.

, , , ,

O uiga faʻapitoa o maʻi pipisi i le maʻisuka e eseese. O le pito i lalo o le: o le maʻisuka o se faʻafitauli faʻaleagaga faʻaleagaina, lea e tuʻuina atu faatasi ma le le lava o le gasegase ma le gaosiga o le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i le gaosiga o le inisalini. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o lenei faailoga e le o se uiga, ae o le inisalini o le gasegase e le afaina, lea e mafua ai ona faʻaaoga sese e le tino.

O le inisalini o se hormone sili ona taua e aofia ai le gaogao ma le suiga o le kulukose. Afai e le o saʻo le vaʻaia o le inisalini, o le a amataina se faasologa o faʻafitauli - aemaise lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina. O lenei, i le itu, e aofia ai le atinaʻeina o fesuiaiga o le tino.

Faʻamatalaina e fomaʻi suiga i leo eseese. O lea la, o le faaleagaina o neu i le maʻisuka ua taua o le "maʻi o le maʻisuka", ma faatasi ai ma suiga i tamai vaa latou te talanoa i le maʻi o le maʻisuka. O faʻamaʻi muamua ma le lona lua o se taunuuga o le le atoatoa o le faiga o metabolic process.

Muamua lava, o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma pa puipui lapoa, lea e vevela ma pala. Ua afaina ai capillaries, ma o le tele o ipu tetele e aafia tele i le atherosclerosis. Ae ui i lea, o le maʻi suka i le maʻisuka e le o iai i tagata gasegase uma, ae o le mea muamua lava, oi latou e le amanaiaina togafitiga, e le faʻalogo i fautuaga faafomaʻi ma e le pulea ai le kulūkose o le toto. O le mea moni o le maʻi e le tupu "mai i le lanumoana": o latou foliga vaaia e tatau ona muamua muamua i se maualuga maualuga o suka ma se setete o le ketoacidosis.

O le faʻavaeina o maʻi suka i le tele o tulaga e tuʻufaʻatasia ma foliga o le eczema poʻo le dermatitis. Afai e te le faia togafitiga, ona tupu lea o le uluaʻi leions, ma e mafai foi ona atiae se gangrene.

, , , , , , , ,

Faailoga o le maʻi suka

Uluaʻi fatafata o se tasi lea o faʻafitauli masani o le maʻisuka, lea e atiina ae pe a maeʻa se vaitaimi faapitoa pe a uma le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka faʻamaʻi, e mafai ona faia e le maʻi fatu i luga o le vasega o le tausaga.

Sa filifilia e fomaʻi fomaʻi le faʻavasegaga o le faʻaalia o maʻi pipili - o se ituaiga o laasaga o le faʻamaʻi, lea o loʻo faʻaalia e se isi vaega o faʻamaoniga:

  1. O le uluaʻi uluaʻi maʻi, lea na amata ai le faʻavae o le maʻi suka, ae mo le tagata maʻi o loʻo tumau pea lenei tino. O faailoga muamua o le uluai laasaga e mafai ona faapenei:
  • faaitiitia le taliaina o le senitise (ono gasegase i tiga, vevela vevela),
  • o le faʻaalia o le maaleale tiga i le tapuvae, faʻapea foi ma se lagona o le mumu ma le vevela,
  • o foliga vaaia o ni tamai galu i totonu o le tapuvae,
  • fulafula o pito (i le fesuiaiga o tikeri),
  • siakiina o paʻu, faʻaleleia atili pigmentation, mūmū poʻo le lūlū, foliga vaaia o se mamanu vascular.
  1. Vaega o le uluai falemaʻi - i le taimi lenei, o le tagata maʻi ua uma ona gauai atu i faailoga muamua, ae le o mea uma e manatu e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. E ui lava i lenei tulaga o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaoniga lelei. O faailoga muamua o le vaega lua:
  • o foliga vaaia o le le atoatoa o le paʻu, faʻaleagaina,
  • le faʻavaeina o maʻi pipisi e faigata ona faʻamalolo.
  1. Vaʻaia o faʻamaoniga faʻapitoa:
  • faʻaumatiaga o pito i luga o le paʻu, o le faʻavaeina o tui i luga ole maʻi,
  • o le foliga mai o le totoʻa totoʻa, ona - purulent,
  • o se faʻaopoopoga i le tele o le foce ulcerative,
  • le foliga mai o isi foci, eseese i le telē ma le loloto o le liona.
  1. Sini Faʻaauau:
  • fesuiaiga o le maʻi o le gaʻo laitiiti i totonu o se maʻi pipisi purulenti,
  • o foliga vaaia o le inisua (fiva, fiva, maʻi tiga, vaivaiga),
  • faʻaleagaina o le tiga i vae,
  • faʻaleagaina ai le loloto o maso (e oʻo i le ponaivi).
  1. Faiga faʻalavelave - tuʻufaʻatasia ma le atinaʻeina o gangrene susu o se vaega o le lala.

E pei lava o soʻo se mea e faaleagaina, o le ulupo i le maʻisuka eo mai faatasi ma le tiga, ae i se taimi vave lava o lenei tiga e mafai ona malu, e toetoe lava a le vaaia. Faatasi ai ma le faateteleina o le faagasologa, o faailoga e faaalia faapitoa i le po: o loo i ai lagona o le vevela, gaogao, vae, e pei o le, "sasaa".

O le a le mea e foliga mai o le maʻi suka i le maʻisuka?

I le taimi muamua, o manuʻa laiti, magia, ma mea e le mafai ona maua i luga o le paʻu - pe afai o le faia o se ulupo i le maʻisuka e muamua atu i le faaleagaina o masini. Ona amata lea ona tafe le manua ma faateleina le lapopoa i le taimi. A aʻafia le manua, o le a tupu se faʻafitauli e aʻafia ai ma fafo atu: o le lafoaia o le a avea ma mea oona, ma o fusi e faʻataʻamilo i le taulaʻi ma redden.

E tupu le uluaʻi pepe, ae i le taimi muamua e le lagona e le tagata maʻi le tiga - o le taunuuga lea o le innervation leaga i totonu o masini.

O se maʻi o le maʻisuka toetoe lava a le tali atu i togafitiga masani, o se faailoga masani lea o se faʻamaʻi.

O ituaiga eseese ole maʻi ole maʻisuka e manaʻomia ni togafitiga eseese. O le mea moni, soʻo se afaina o le maʻisuka e tulaʻi mai ona o le faaleagaina o le telefoni fesoʻotaʻi ma namu, ae o tagata taʻitasi o loʻo i ai ona lava uiga ma uiga e tatau ona amanaʻia e le fomaʻi pe a fuafua togafitiga. O lea la, o maʻi o le pito i lalo ua vaevaeina i ituaiga eseese:

  1. O se maʻi ulumatua ulumatua i le maʻisuka e atiina ae ona o le faaleagaina o le fesoʻotaʻi televave. O lenei ituaiga o togafiti e masani ona maua i le tele o taimi.
  2. O gasegase o le vae i le maʻisuka ua mafua ona o le le lelei o le gaioiga o le tino leaga. I le avea ai o se tulafono, o loʻo maua i le gasegase o gasegase i tagata mamaʻi na le sailia se fesoasoani faafomaʻi mo se taimi umi ma e leʻi togafitia le maʻisuka, pe na le saʻo. I se tulaga faapena, e le muamua aliali mai le ulua i luga o le vae po o le tamatamailima, ae afaina ai le vaega o le vae pito i lalo, pe avea ma se taunuuga o le tuputupu aʻe o le gaioiga o le tino.
  3. Faʻailogaina o le maʻi suka i luga o vae i le maʻisuka i le taimi e taofia ai le lumenia, lea e masani ona tupu pe a iai le solia o le toto ma le atherosclerosis. O sea solitulafono e mafua ai le televave o gaʻo o loʻo maua i lalo ifo mai le vaega na aafia o le faga.
  4. O le maʻi o le maʻi suka i le maʻisuka o le taunuuga lea o le faaleagaina o le microbial i nai manua laiti ma le maʻila i luga o le paʻu.

O nisi ituaiga o maʻi pipisi i le maʻisuka e maua tele, ae o isi e le masani ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o siama vae ma vae vae vae e masani lava ona maua.

O le maʻi suka o le maʻisuka e masani lava ona taatele, ma i le tele lava o mataupu o loʻo faia i ni mea e fai i le taimi umi, o masini, pe a uma ona tosoina le mulivae ma se mea maoaʻe. O nisi taimi o le maʻisuka e mafai ona atiina ae se ulugalu e tusa lava pe maeʻa se taamilosaga masani.

O le maʻi suka e maua i le maʻisuka i luga o le tamatamailima e tupu pe a fai ni seevae le lelei, ma foliga mai o mea manogi, paʻu, ma isi mea. O ituaiga liona e faigata ona togafitia, ma e masani ona faaiu i se taʻavale e aveese ai se tasi poʻo le sili atu foi.

O le suka o le fatafata i le maʻisuka e le o se tasi o le gaʻo o faʻamaʻaloga o gaʻo masani mo le maʻi. Nai lo o lea, o se maʻi faʻafefe. Toga o le maʻi suka o le maʻisuka na faia i totonu o se eria e le lava le innervation - masani lava i pito i lalo. Ae ui i lea, o le i ai o le gaʻo gaʻo i le i ai o le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa ma se meaai talafeagai.

Tuʻu lima o le maʻi suka i le maʻisuka, faʻapena foi ile tino poo le ulu, e seasea lava. E naʻo mea vaʻavaʻa e mafai ona faia i se maʻi o le uligā pe a maeʻa manuaga ogaoga - e fai ma faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le mu, laceration, tatala le gau, ma isi mea. Ona o uiga o le physiological, o le vavave o pito pito i lalo e sili atu ona faigofie i suiga o le pathological nai lo ipu. O le mea lea, e afaina muamua vae. Ae - ei ai tuusaunoaga, ma e tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻamaonia le maʻi pipisi.

, , , , ,

Faʻaiʻuga ma taunuuga

Uluaʻi maʻi i totonu ia i latou lava o se faʻalavelave o le maʻisuka, ae o manua o le paʻu e mafai foi ona faigata - e masani lava ona tupu pe a maua se maʻi lona lua.

O aʻafiaga o se ulupo i le maʻisuka e aofia ai faʻafitauli nei:

  • erysipelas - erysipelas - faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le paʻu, lea e tuʻuina mai ma le malosi o le iniseti (faaleagaina o le tino i le streptococcal),
  • maualuluga tulaga le lelei o le tino i totonu o le lymph, suauu mama - faailoa le salalau o siama,
  • sepsis (faʻamaualuga masani e uiga i le talaaga o le atinaʻe o le gangrene).

O le mamafa o faʻafitauli e faʻalagolago i le gasologa o togafitiga faʻavae, i luga o le faʻasologa ma le loloto o le faʻafitauli o le gaʻo, i luga o le ituaiga o maʻi gasegase. O le tele o gasegase e tatau ona vavaeeseina se vaega o le vae, poʻo le tino atoa - e tupu lenei mea pe a faʻagasolo se gaioiga tiga.

O le iʻuga o le faʻamalositino, poo le togafitiga le talafeagai o se ulupo i le maʻisuka, o isi faafitauli e masani ona tulai mai:

  • paʻu o le paʻu e pei o eczema poʻo dermatitis,
  • faaleagaina le vaa i le gasegase toto,
  • o le atinaʻeina o maʻi faʻamaeropi, tetanus,
  • faʻaleagaina faʻatasi
  • Miaz o se faamai parasite.

O maʻi o le maʻisuka e manaʻomia ai se uiga matuia. Soo se tagata gasegase e tatau ona nofouta o le le amanaiaina o fautuaga a le fomaʻi e mafai ona oo atu ai i ni tulaga matautia, i le le atoatoa, ma e oʻo lava i le oti.

, , , , , , , ,

Faʻamatalaga o le maʻi suka

Muamua lava, e taulaʻi atu le fomaʻi i faitioga a le tagata maʻi. Afai e le aʻafia i le maʻisuka, o le tagata ei ai le numera o vae i taimi uma, faʻalautele le vaivai, fulafula, hyperpigmentation, ona mafai lea ona maua ni faʻamatalaga patino e uiga i le siama.

Ia mautinoa e faia se suesuega i fafo o le maʻi. I le faaopoopo atu i uiga masani o le uluaʻi lava, e mafai e se tasi ona iloa le leaga o vae, tapuvae, ma neuroosteoarthropathy. I le faʻaaogaina o suʻega, o le lelei o le vevela, faʻaogaina, faʻaleleia, tiga, lagona faʻalogoina ua fuafuaina. E siakiina faʻataʻitaʻiga taʻavale.

I le taimi o le suʻega, ia gauai atu foi ile lanu o le paʻu, fulafula, le iai o faʻatasi faʻatasi. O le taulaiga faapitoa e totogi i le tele ma le nofoaga o le ulupo, le natura o le lafoaia, le maoaʻe o pito, ma le tulaga o le paʻu maloloina.

O suʻega nei e faʻamaonia:

  • auiliiliga lautele ma le siama ole suesuega o le toto (faailoa le i ai o le mumū, faataga oe e iloilo le uiga o le galueaina o le toto),
  • faʻataʻitaʻiga (faʻaalia se suiga i le galuega faʻapitoa),
  • suega o le kulukose toto.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻasalalauga leo, faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o le totoina o le toto, masini komipiuta komepiuta.

E masani lava i totonu o le polokalame o le faʻamalositino e aofia ai le toe faʻaleleia o le faʻasologa, faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo.

, , , , , ,

Vaʻaia faʻafitauli

Vaʻaia faʻamalositino e faʻataunuʻuina i palakeneʻa, faʻamaʻi toto, faʻasolosolo tagata tomai faapitoa. I se eseesega, o faʻaeseesega e aʻafia i ituaiga faʻamaʻi:

  • atherosclerosis obliterans,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • siama faʻasaʻo (o se taunuuga o le faʻaaogaina o le cardiovascular system),
  • maʻi faʻamaʻi pipisi, maʻi o le syphilitic, maʻi o le lepela, faʻamaʻi pipisi.

E le taumate, o loʻo taʻua i luga o maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O lo latou gasegase e faʻaaoga i latou lava, ina ia mafai ona faʻataʻitaʻiina - o se tulafono, o loʻo faʻapea ona faʻaalia ai le maʻi o le mafaufau.

, , , , , , ,

Aiseā ua i ai i luga vae o le maʻi suka i luga o vae i le maʻisuka?

O mafuaʻaga o le teteʻe e eseese.

O autu autu e:

  1. Faʻailogaina o toto toto (siama oona i le maʻisuka).
  2. Manua ma microdamages i le paʻu o vae.
  3. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  4. Le lava o le okesene i vae.
  5. O aʻafiaga leaga o toxins o loʻo faʻapupulaina o se taunuuga o le le talafeagai o le metabolism.
  6. Mateʻo le neuropathy. Le faʻaleagaina o le tino faʻalogo.
  7. O le aofaʻi o mea uma o loʻo taua i luga.

O mea e sili ona leaga mo le faʻaalia o leua i luga o vae o lo o ofuina ni seevae mausali, salu o vae, umi faaumiumi, ola solo, tausiga le talafeagai mo vae.

Mafuaaga o Manua

Mafuaaga e mafua ai le faʻaalia o maʻi pipili:

  • Neuroischemic faafitauli - o se soliga i totonu o masini o le toto ma le tafe o le lymph. I lenei tulaga, o le paʻu i totonu o le nofoaga na afaina ua leiloa lona malosi e toe maua ai mai le solia o lona amio saʻo. O meaʻai o meaola i nofoaga e maua ai le toto e oʻo i faigata ma faigata. O lenei mea e oʻo atu ai i le necrosis o sela ma foliga mai o maʻi pipisi. I se tulaga faapea, o le afaina o mea faaleagaina ua faigofie ona tupu.
  • O le gasegase o le tino e amata mai i le maʻi suka, lea e masani ona maua i le vae pito i lalo.
  • I le maʻisuka, o foliga mai o maʻi o le gaʻo ma i le leai o ni faʻafitauli pipisi. O lenei ituaiga o maʻi o le tino e ala i le maʻi pipili ua taʻua o neuropathic. E mafua mai i se faʻamaʻi o le tino atuatuvale.

Faʻaaliga ma faʻasologa o falemaʻi

O se maʻi o le maʻisuka e ese mai i se isi lava i lona gafatia e aʻafia loloto ai ni masini poʻo ni mea e maualalo i lalo, aʻo le faagasologa atoa e o faatasi ma le mumū. E tusa lava pe maeʻa le faʻamaʻi mulimuli, o le a tumau pea se 'ili poʻo se taula i luga o le paʻu o le vae.

O le faʻataʻitaʻiga e mafua ai le oti o le nerve fiber, lea e oʻo atu ai i se vaega o le leiloa o lagona ile vae. Togafitiga o le maʻi suka i le maʻisuka e atiae i ni tulaga:

  1. I le taimi muamua, o le faʻaitiitia o le lagona o le paʻu e tupu. E mafai ona sui le mamafa o vae ma le vevela. I se tulaga e le masani ai, o le le mautonu e tupu, e pei o le tiga, tingling, poʻo se lagona mu. Le afaina o vae ma vae vaevae, ma e faigata ona laa i luga ole mulivae.
  2. O le laasaga lona lua e tuʻuina atu faatasi ma le faʻavaeina o manuʻa le faʻamaonia mo se taimi umi. E le gata i lea, o le faʻaauau pea o le faʻamaʻi, o le telē tele o le maʻi.
  3. Tolu taimi. O le maʻi o le maʻi suka i luga o le vae i le taimi nei ua sili atu le faigofie ona faʻaalia ona o ni faʻaaliga manino. O aʻafiaga e afaina ai e amata ona tafe, e mafai ona oso mai. I lenei tulaga, o tiga ogaoga e masani ona le matauina.
  4. O le fa lona fa o le maʻi e atiaʻe, o se tulafono, vave. O tagata mamaʻi e iai tiga matuia, fiva ma tulei i le manua.
  5. I le lima o vaitau, o le gangrene e atiina ae.

E ui i le atinaʻeina o vailaʻau, o le togafitiga o maʻi suka i le maʻisuka o se faiga faigata tele. E mafua ona o le maʻi e faʻapogai ai se faʻalavelave i le faiga o meaʻai i totonu o masini. E le gata i lea, o le puipuiga a le tino ua faaitiitia, o le a le maua ai lona malosi e toe faaleleia ai.

Faʻailoga muamua

Ole manua e le faʻafuaseʻi ona tupu, o le faagasologa e faasolosolo malie. O maʻi o le maʻisuka e mafai ona fausia i le faasologa lenei:

  • O le paʻu latalata i le vae e amata ona vevela ma vevela,
  • E i ai se feeseeseaiga ma se ituaiga o malamalama,
  • Brown foliga mai
  • O se manuʻa laʻitiiti (ulutala), lea e faasolosolo lava ina amata ona faateleina,
  • O pito o le maʻi o le gaʻo ua avea ma mea faigata
  • I totonu o le manua e mafai ona tafe le palapala ma lilo i palapala palapala.

O nei mea uma e matua tiga lava. O le fatuga o tino mai fafo ma faʻamaʻi pipisi i totonu o se ulutala, naʻo le faʻapupulaina o le tulaga.

I le lumanaʻi, ona o le manua, e faʻafitauli tele le aoina o seevae. O tiga masani e le faatagaina ai le malolo, ma o taualumaga i aso taitasi e le aumaia i taimi uma le toomaga ma le mea e manaʻo ai. O le mea lea, afai e te iloa soʻo se faʻaaliga o foliga vaaia o se ulutala gaʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le autu o le suʻesuʻega o le faʻavaeina lea o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Muamua lava, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega i fafo ma fautua mai le faia o suʻega. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o se maʻi o le gaʻo fesoasoani e iloa ai le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, atonu e le masalomia e le tagata le i ai o sea ituaiga o siama.

Ina ia faamanino mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le suʻesuʻega o vaʻa pito i lalo o loʻo faia i le faaaogaina o le ultrasound ma le dopplerography. E mafai foʻi ona e manaʻomia le faʻalauiloaina o le eletise, televise le faʻasalalauga ma le fuaina o le okesene e ala i le paʻu. A maeʻa ona sailia le mafuaʻaga o le maʻi ma faia se suʻesuʻega, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se togafitiga.

I le maʻi suka, o tamatamaivae vae ma lalo vae e masani ona afaina. Amata se faafitauli faʻaleagaina:

I le taimi muamua, o faʻamaoniga e aliali mai:

  • mamafa i vae
  • fuga o nofoaga ua afaina,
  • o le paʻu e vevela
  • o nisi taimi o lagona susunuina o loo lagonaina i luga o vaega o mea ua afaina,
  • gaogao
  • sasaina i le nofoaga ua aafia,
  • sui i le tulaga o le paʻu i vaega ua aafia:
    • lanu paʻepaʻe
    • o le paʻu e mafiafia ma le aoga,
    • o lapalai o le susu e aliali mai ile luga, lea e mafai ona avea ma uiga o le purulenti pe a oʻo atu i le taulaʻiga o faʻamaʻi,
  • afaina o le fiva namu e faʻaitiitia ai le lagona lelei i le nofoaga ua afaina.

Togafiti faʻataʻi i le maʻisuka malosi (ata)

O maʻi tuga e le foliga mai e pei o lena. Faʻapipiʻi paʻu o le paʻu e tau atu ai i latou i luga: faʻamaʻapeʻa, abrasions, faʻamaʻaloga, masini, ma isi. Aisea e mafai ai e se tamaʻi tamaititi ona tupu aʻe ma avea ma se 'au o le gaʻo i le suppuration?

O le mafuaʻaga o le soliga o le faʻafouina o le gaioiga i totonu o fusi o le epidermis ma maso. O le manuʻa, nai lo le faʻamaloloina, e aʻafia ma faʻaleagaina, ma tupu aʻe ai le maʻi. O le mafuaʻaga lea i le paʻu o le paʻu o le paʻu e tatau ona faʻaogaina ai se faʻamaʻi tino faʻamaʻi pipisi.

I lenei tulaga, o le Puleaina o le kulimi mai le faasologa o DiaDerm o le a fesoasoani lelei, lea e puipuia ai le manua mai faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o masini.

O uluai faailoga o le maʻi o le gaʻo e aofia ai:

  • tiga i le vaega o vae ma lalo vae, e oʻo lava ina tiga le paʻi i vae,
  • o foliga vaaia o se vevela, o se suiga i le lanu o le paʻu,
  • o le paʻu o vae na vevela, vevela i le paʻi.

O nei faʻaʻailoga e aliali mai i se taimi vave ma, afai e amata togafitiga i lenei taimi, e mafai ona aloese mai le maʻi. Togafitiga e aofia ai le tausisia lelei o vae ma le faʻaogaina o suauu anti-inflammatory.

O se faafitauli ogaoga lava, e le o tui uma o le maʻisuka e mafai ona taliina le fesili pe o le a le tau o le maʻi o le gaʻo ma pe faʻapefea ona aliali mai. o le mafuaaga lea e le gauai atu ai tagata i le tulaga oo latou vae seia oo ina pasia le tulaga vaivai. Ae o le mea tonu lava lea i lenei uluai laasaga e mafai ona puipuia le faamaʻi ma faʻamalolo e aunoa ma le faaleagaina tele o le soifua maloloina.

Faʻamatalaga o le maʻi

Ole suʻesuʻega ole togafitiga ma le togafitiga ole maʻi ole gaʻo i le vae ole maʻi suka e aloese mai le tosoina o tamatamailima ma faʻaitiitia ai le lamatia ole toe foʻi.

O le galuega autu o le suʻesuʻeina o maʻi o le gaʻo o le faʻavaeina lea o le maualuga o le faʻavevesi o le toto i totonu o masini ma le leai o se lagona.

Faʻamatalaga o lino gaʻo i luga o vae o loʻo taua i lalo:

  • Talafesaʻi faafomaʻi
  • Tuuina atu o le UAC (suesuega o le toto atoa), suʻesuʻega ole suesuega ole biochemistry, maualuga o le kulukose toto, coagulograms (toto coagulation),
  • Faʻamatalaina o vaega o loʻo aʻafia, vaevaega,
  • Le naunautaiga o le mafaufau - tali i le vevela, tiga ma le paʻi,
  • Ole faʻamaʻiina ole mea e aofia ai mea e aofia ai meaʻai ile vaʻaia ole gasegase ole vailaau faʻamaʻi ile antibiotic,
  • Suesuega X-ray o le vae.

Faʻasologa o meafaigaluega e mafai ai ona e fuafuaina:

  • Laasaga i le vae na aafia,
  • Localization o togafitiga e faʻaaoga ai se scanner,
  • Oximetry - o le tuʻuina atu o le okesene i masini,
  • O le gaogao ma le vavalalata o vaa e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga X-ray,
  • Suiga o le faʻaleagaina o le tino - CT ma MRI,
  • O le loloto o le ulupo, o le tulaga o siosiomaga lata ane o se biopsy o le manua manu.

Togafitiga metotia

E faʻapefea ona togafitia se maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka? O se faʻataʻitaʻiga atoa o togafitiga e filifilia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. O lenei fuataga e mafua mai i le mea moni e faapea, o mea eseese e ono mafua ai se manua e le faʻamalolo.

Ina ia maua nei mafuaaga le lelei, aʻo leʻi amataina togafitiga mo maʻi o le maʻisuka, suʻesuʻega o le cytological, suʻesuʻega o le bacteriological ma le histological o loʻo aafia ai. A maeʻa suʻesuʻega uma ma suʻesuʻega, ona filifili lea e le endocrinologist se metotia o togafitiga. E mafai ona:

  • fualaau faasaina
  • togafitiga faʻapitoa
  • lavelave o togafitiga togafitiga.

E le o le vaega mulimuli i le togafitiga o le maʻi o le vae i le maʻisuka e faia e le physiotherapy ma togafitiga masani.

Ae ia manatua, o isi auala e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa e pei o se meafaigaluega faʻaopoopo ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

O le a le auala ma le auala e togafitia ai le maʻi suka i vae i le maʻisuka, o le tala lea a le fomaʻi pe a uma ona faʻamaonia. O togafitiga e faʻaaogaina ma fualaau faʻasaina e tuʻuina atu i tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i uiga o le faʻafitauli o le maʻi, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, allergies.

Togafitiga o maʻi pipili e faia i le tele o metotia:

  • Fomaʻi
  • Totogi
  • Maea atoatoa, e aofia ai le faʻagasologa o faʻamaʻi faʻamamaina mai le suppuration ma mea faʻapitoa, ma le faʻaaogaina o suauʻu ma kulimi i le lotoifale.

O le faʻatagaina o le togafitiga ole maʻi pipisi i luga o vae ma se vaifofo antisepic ma o se suauu e toe faʻafoʻi ai le paʻu ua faaleagaina ma le afaina o nofoaga ua faaleagaina. E le gata i lea, i le fale, e mafai ona faʻaaoga fua mo fomaʻi masani.

Tausiga togafitiga

O le taotoga e aofia ai le aveeseina o nofoaga o mea leaga ma le faʻaumatia o le taulaiga o le mumū. O faʻatulagaga nei o loʻo faʻatinoina:

  • Faʻaiuga
  • Aveesea
  • VAC togafitiga e faʻaaoga ai masini.

E faʻaogaina le avanoa e maua ai se aʻafiaga le lelei (e oo i le -125 mmHg). O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o laei o polyurethane. O le faʻatagaina e mafai ai ona e:

  • Aveese le tu mai le maʻi vae,
  • Faʻamama le vevesi, faʻaitiitia le loloto o manuʻa,
  • Faamalosi le toto i totonu o se lala ua faaleagaina,
  • Faʻasolosolo le faagasologa o le faʻatoʻaga,
  • Faʻataʻitia le ono mafai ona iai ni faʻalavelave faʻalavelave faʻamaʻi,
  • O loʻo faia ai se siosiomaga mūmū i le manua e puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma siama.

O togafitiga o se metotia o le togafitia o faʻamaʻi ma le manua i vae e le faʻamalolo lelei.

O le faʻamavaeina lelei o se togafitiga faʻapitoa mo laumei o le neurotrol lea e tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le metotia e aofia ai le vavalalata o le ponaivi ma le tuufaatasiga metatarsophalange e aunoa ma le solia o le amio saʻo. Faʻamavaega lelei e mafai ai e oe ona faʻaumatia le taulaʻi o faʻamaʻi ma faʻaitiitia le mamafa.

O le tuiina o le gasegase i luga o le paʻu ua faʻaalia i le i ai o se maʻi o le ischemic (hypertensive), e taʻua o Martorell's syndrome. O le faʻalavelave e faʻaaoga i le vavaeese o fistulas e latalata i le pito o le manua.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga o vailaau e mafai ona avea ma auala tutoatasi o togafitiga o le muamua ma le vaeluaga o maʻi o le gaʻo i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I tulaga sili atu ona ogaoga, o fualaau oona ua faatonuina e avea ma fesoasoani aʻo lei amataina ma pe a maea le taotoga.

Togafitiga i fualaau faasaina i laasaga eseese o lino gaʻo o vae e ese. I le laasaga muamua o loʻo faʻaalia:

  • Anthistamines - Tavegil, Loratodin, Suprastin,
  • Antibiotics
  • Antiplatelet sui (mo tui inosia) - Reopoliglukin, Pentoxifylline,
  • NSAID (Nonsteroidal anti-inflammatory drugs) - Ketoprofen, Imet, Diclofenac.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaoga i le faʻamamaina o le mai i mea papaʻi siama ma siama. Ina ia faia lenei mea, o le manua e fufulu i se vaifofo o furatsilina, chlorhexidine poo le potassium e masani ai. Ona latou faia lea o se puʻupuʻu ma le Levomikol, Streptolaven poʻo le Dioxicol.

Togafitiga o le laasaga lona lua o maʻi pipisi i le maʻisuka e faʻamoemoe e faaosofia ai le faʻamaloloina o maʻi, toe faʻafouina ma le vevela o le paʻu. O le mea lea, o tagata gasegase ua faʻamatalaina o vailaau e pei o Ebermin, Actevigin poʻo Solcoseryl. O le manua o loʻo faʻamanuiaina ma Curiosin. Ina ia puipuia le siama mai le auai, faaaoga Algipor, Allevin, Geshispon.

O le vaega lona tolu i le togafitiga o manuʻa i luga o vae o le taua lea e faasaga i le faʻamaʻi lea na mafua ai lo latou faʻatulagaga. I lenei laasaga, o le togafitiga o maʻi pipisi ma le inisalini e faia.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga o le tino e mafai ona faatagaina i na o le taimi o le faamaloloina o maʻi pipisi. E masani lava, ua faatonuina e le fomai:

  • Faʻamatalaga o le atherosclerotic - o le faʻaaogaina o le Kravchenko pressure chamber, lea e mafua ai le aʻafiaga i le lotoifale,
  • Cavitation i le maualalo o le ultrasound. O nei togafitiga e faʻaleleia ai le togafitiga o togafitiga antibacterial ma antiseptic,
  • O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga, faʻalauteleina toto toto, faʻasaʻo le fulafula,
  • Ole togafitiga ole laser e faʻaitiitia ai le taulaiga o le mumū, faʻaitiitia le tiga, faʻamalosia ai le faʻafouina o mea,
  • Ultraviolet e puipuia ai le puipuiga o le lotoifale,
  • O le faʻaaogaina o le nitrogen ma le ozone e fesoasoani i le saturate o le tino ma le okesene ma lo latou toe faʻafouina,
  • Ole togafiti ole gasegase e mafai ai e le tagata gasegase ona toe malosi vave pe a mavae se maʻi

Isi togafitiga

O le faʻaaogaina o fua o togafitiga masani e faʻatagaina i le taimi o le faʻamaloloina o maʻi o le gaʻo ma le maeʻa ai ona talanoa i se fomaʻi. O isi togafitiga e aofia ai le togafitia o manuʻa, faʻamamaina o mea o le purulent ma mea ua oti. O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau e faʻamalolo ai le mumu ma saofaga i le toe faʻaleleia o le epithelium.

Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faʻavaeina o manua, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga togafitiga faʻafesoʻotaʻi poʻo se taotoga. E filifili lelei e le fomaʻi le auala e togafitia ai le manua pe a uma ona aoina faʻamatalaga uma. O togafitiga e mafai ona faia i le fale poʻo i totonu o se falemaʻi. Ma le isi, e faʻalagolago lava i le tulaga o le faʻamaloloina ma le lavelave o le atinaʻeina o le maʻi.

I tulaga uma e lua, o togafitiga o le a aofia ai togafitiga i le lotoifale, togafitiga tuusaʻo o le manua. E faia lenei mea i aso uma, i nisi tulaga, o le laei e manaʻomia ona suia i le 2-4 aso. Mo le togafitia o manua, e fautuaina e faʻaaoga mea faʻapena e le mafai ona taofiofi ma aua le tuʻuina atu ni meaʻai.

O faʻatasi uma lava o loʻo i ai nei e vaevaeina i ni vasega:

  • Alginates o se mea vailaʻau e maua mai i le algae brown. Faʻafiafiaga faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi e iai alavai, puipui, faʻamaʻa ma manuʻa faʻamalolo.
  • O upega faʻamalosi e le gata e puipuia ai le manua mai tino mai fafo, ae faʻamamaina foi, talu ai o lenei laʻei e i ai le pala ma le gasegase.
  • O le fiva hydrophilic e puipuia ai manua mai le susu, faʻafefe lelei le vaʻaiga ma puipui ai maʻi mai siama mai fafo.
  • O le fusi i le folasia o le polyuréthane o le a fesoasoani e taofi le toto, o loʻo i ai ni mea e aʻafia ai siama ma mea faʻamaoni.

O mea e faʻaaogaina e filifilia e le fomaʻi. Mo le fuʻaina o le tui, e faʻaaogaina ai antimicrobials e le aʻafia ai meaola tutupu ae e le faʻalavelave i le faʻamaloloina o manuʻa. E mafai ona avea ma chlorhexidine poʻo miramistin. O le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o le lanu meamata, iodine, o se vaifofo o le paluga oona ma le ava malosi e matua faʻasaina. I le tasi taimi i le 3-15 aso, e aveʻesea ai meaola ma le au oti i le manua.

E taua tele lou faʻaitiitia o le faʻaititia ma le faʻamautuina o le suka o le toto. Ina ia faia lenei mea, talanoa i se endocrinologist.

Afai e tatau ai, faʻaaoga vailaʻau faʻatele e sili atu ona malosi. Ia fetuʻunaʻi le aofaʻi ma le lelei o meaʻai taumafa.

A maeʻa ona suʻesuʻeina le faʻamalosia o mea na maua mai se manua, e mafai ona faʻamautuina ai mea faʻamaʻi mo togafitiga e fesoasoani e faʻamaʻi ai siama ma siama. Ole ituaiga o vailaʻau e manaomia i le 40-60% o mataupu mai le numera o tagata gasegase.

E le mafai ona faʻamalolo maʻi suka i le maʻisuka pe a le aveesea le avega i luga o le vae o le maʻi. E oʻo lava i nai laasaga i le aso e mafai ona faʻaumatia ai le togafitiga atoa.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina ni masini eseese, mai le tootoo i seevae faapitoa. I Rusia i le taimi nei, e mafai ona faʻalogo lelei le sili ona lelei e uiga i le lafoaʻiina o le fagu e faia i le polymer fixing material.

O faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le le lava o le tafe toto i pito pito i lalo e na o le 20-30% e mafai ai ona togafitia togafitiga ma o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai fualaau "vascular" taugata mo lenei mea.

O togafitiga lelei e mafai ona faia i le na o le togafitiga. Mo lenei mea, o se taʻaloga i luga o vaʻa e faia, o le taimi lea e faʻaitiitia ai le vavalalata o vaʻa poʻo isi auala mo le felauaiga o le toto.

A maeʻa le faʻaaogaina o le faʻamaʻi, o le a amata ona vave faʻamalolo le tino maliu. O a latou togafitiga e faia i le auala tutusa e pei o le togafitia o manua e maua ai le toto masani.

Faʻapitoa i le faʻafitauli o le tui ole gaʻo, i se taimi vave e mafai ai, talanoa i se endocrinologist. O le mea moni, e sili atu le maua o fautuaga ma faia se gaioiga aʻo leʻi oʻo mai le maʻi.

O le fomai o le a faatonuina ni auala e faaleleia atili ai le tulaga pe a uma le suʻega. O taunuʻuga o suʻesuʻega o le gataifale ma le bacteriological o le a maua ai le faavae mo togafitiga talafeagai.

Lelei

Mo maʻi faʻapipiʻi, faʻaaogaina le togafitiga i le lotoifale. O le manua e togafitia i vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamalolo, o lona uiga - o vailaʻau e faʻaleleia ai le toto.

Afai e le amanaia le tulaga o le maʻi o le gaʻo ma e le o le gasegase o le tino e tele, ona togafitia lea o le manua e ala i le taotoga, aveese nofoaga e mate. Ma e na o le maea lava ona faia o le togafitiga i le lotoifale.

Mo tagata maʻi uma o loʻo i ai le talaʻaga o le maʻi suka, ogaoga vae, ulua ma isi paʻu o le paʻu, e filifilia e le fomaʻi se polokalame mo togafitiga taʻitasi.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, o suʻesuʻega o le bacteriological ma cytological, o loʻo faia se suʻega toto.

- vailaau antibacterial i le lotoifale; - mea manogi faʻamalosi - faʻaauau togafitiga i aso uma e faʻaaoga ai suauu mo le tausiga o le maʻisuka.

O le suauʻu mo le maʻisuka e tatau ona faʻamamaina ma puipuia le paʻu mai faʻamaʻi. O nei meatotino o lo o umia e le DiaDerm creams, na faia faapitoa mo le tausiga o le maʻisuka.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i le ointments mo le maʻisuka ma faʻatonuina i latou i le faʻatagaina ile fale poʻo le imeli.

I le vaega lona lua, o le mea sili ona taua o le taofia lea o le atinaʻe o faʻamaʻi.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • vailaʻau faʻasaʻi lautele,
  • vailaʻau o antibacterial i le lotoifale,
  • fufuluina o maʻi suka i se visepisi,
  • afifi ma vailaʻau vailaʻau.

Puipuiga

O le tulaga autu mo le puipuia o maʻi mai le tino o le faʻaaogaina lea o fautuaga mai le fomaʻi. O ia fautuaga e tatau ona faʻaalia e tagata uma e maua i le maʻisuka.

E mafai ona tupu mai le maʻi suka i soʻo se maʻisuka pe afai e le totogia lelei lona mafaufau i le mataʻituina pea o le toto suka. O le mea lea, o le puipuiga, muamua lava, e aofia ai le faʻamautuina o le maualuga o le suka ma le faʻafoega o togafitiga mo le maʻisuka.

O isi mea taua tutusa mo le puipuia o maʻi pipili:

  • E tatau ona mataʻituina lelei le tumama o vae, ia vave ma saʻo le tipiina o fao, ma taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.
  • I le tele o taimi e mafai ai, e tatau ona e faʻamamā, mago ma faʻamaʻalo ou seevae - o se tulaga taua mo vae soifua maloloina.
  • Pe a filifilia ni seevae ma ni totini, e tatau ona taulai faapitoa i le lelei ma le lapopoa e aloese ai mai le 'aiina, paʻu, fatu i luga o vae.
  • Afai e mafai, e le tatau ona alofia le soona inu ma le soona malulu o vae, faʻapea foi ma le le gafatia.
  • Faʻaauau - mo se faʻataʻitaʻiga, i afiafi uma, e fautuaina e suʻesuʻe vae, tamatamailima, tapuvae. Ole taulaiga faapitoa e tatau ona totogiina i le i ai o mea e faaleagaina i fafo, punctures, faʻapalapala. I le maʻisuka, e oʻo lava i ni manuaga laiti e mafai ona mafua ai le faia o uligā.

, , , , , , , , ,

O le isi faʻafitauli o le faʻamaʻi e faalagolago i le tikeri o le a matua faʻamalosia ai le maʻisuka-o le maʻisuka, faʻapea foi ma le matuia o le a ave e le tagata maʻi ni fautuaga faafomaʻi. Afai o le tagata maʻi e maua i se ituaiga maʻi o le neuropathy, e tusa ai ma le taimi e tatau ai ma talafeagai le togafitiga, e mafai ona mafaufauina le togafitiga e sili ona lelei.

Afai e ogaoga le maʻisuka, ma faʻalavelave faʻalavelave lautele, ona i ai lea i se tulaga e le tatau ona talanoa i se mea e sili ona lelei.

O maʻi o le maʻisuka e faigata ona togafitia. Ae: o le vave ona e gauai atu i le faafitauli, o le vave togafitiga o loʻo faʻamatalaina - o le tele lava o le tulaga o le maʻi o le a faʻasalalau.

, , , ,

3 ma le 4 vaega

I le 3rd ma le 4th stage, o le togafitiga e faʻamoemoe e taofiofia ai le siama ma aveesea ai ni tino maliu. I le avea ai o se vaega o togafitiga fualaau, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻamalosi ma vailaau e leai ni mea faʻamaʻi faʻamaʻi. Taua o le vavalalata talafeagai o laulaau mamate ma le tulei.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • fufulu ma furatsilin, chlorhexidine,
  • ofu faʻapitoa faapitoa
  • aveeseina (aveeseina o siama oti ma tulei e faaaoga ai se masini masini),
  • togafitiga - faʻasalaga o mea ua mate.

I le taimi lona lima, o togafitiga o vailaau faʻamaʻi ma togafitiga o taotoga e faʻaaogaina i le vavaeina o le lima.

Seia oʻo i le taimi mulimuli, o le faʻamaʻi e sili atu e le amata, o lea afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, e le malolo le vae vae, ona e manaʻomia lea ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi tipitipi.

O se mea manaia: o aso nei, o tekonolosi fou ua faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi pipili faigata. O se tasi oi latou - faʻamavaeina o le tino, e aofia ai le fesuiaiga o le tino o le tino e aunoa ma le afaina o ponaivi o vae. I le taimi lava e tasi, e le aveesea ai e le ivi o latou amio saʻo ma galuega.

O le taimi lava e iloa ai muamua faailoga o faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e taumafai e taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi e faʻaaoga ai togafiti a tagata. I taimi mulimuli ane, o isi metotia o togafitiga e faʻaleleia ai le aoga o togafitiga fualaau.

O togafitiga faafomai e fautuaina ai le fufuluina o manuʻa i luga o teuteuga o laau talavai: celandine, sage, chamomile, calendula, ma isi. O fualaau aina e maua ai le malosi o le muimui, lagona mafanafana ma manuʻa.

O le saunia o se teuteuga e matua faigofie lava: e tatau ona e 'ai 1-5 tbsp. punetipi o fualaau ma sasaa 1-2 lita o vai inu. Tuu le mea mo le 20-40 minute, ona faʻaaoga lea e fufuluina ai manua.

Propolis ei ai sona aafiaga lelei i le faʻamaʻi manuʻa. E faʻaaogaina e avea o se fomaʻi maʻi. O le natura birch tar foi e tutusa lona aafiaga.

Faʻatonuga faʻapitoa

Togafitiga o se maʻi afaina i le maʻisuka malosi ma vailaau e mafai ona avea o se auala tutoatasi (faatasi ai ma le agamalu poʻo le faʻaogaina o le maʻi), poʻo le faʻatasi ma le taotoga. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, faʻamalositisi togafitiga ua vaevaeina i vaega nei:

  1. Muamua tulaga. I lenei tulaga, o ituaiga vaega o vailaʻau e pei o vailaau faʻasaʻi lautele, antihistamines, antiplatelet agents, ma vailaau e leai ni vailaʻau faʻamaʻi e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi pipisi i le maʻisuka. E le gata i lea, o manuʻa e fufuluina i vaifofo faʻapitoa, faʻaoga o mea faʻafefiloi ma faʻafiafiaga faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻafefe ai le vai.
  2. O le laasaga lona lua o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻamalolo ma le maʻila. O le mea lea, o le faʻamaloloina o suauʻu e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi vaivai. O faʻapitoa faʻapitoa o manua e faʻaaogaina foi.
  3. O le vaega lona tolu o loʻo faʻamoemoe atoa e taofi le mafuaʻaga autu na mafua ai se manua e le faʻamalolo.

E mafai ona aofia ai vaifofo i totonu o togafitiga mo naʻo le togafitia o le vaipanoa i le ulutala. O le mulumuluina o le manua lava ia e faia i vaifofo o vaifofo.

E manaʻomia togafitiga faʻasolosolo e togafitia ai maʻi o le tino o le vae pito i lalo e maua ai le maʻisuka, lea e le mafai ona faʻamalolo i togafitiga faafomaʻi. O lona uiga o loʻo mulimuli mai. I le taimi o le taotoga, o na mea e le o faʻaseseina ei latou lava e fiafia. I le taimi lava e tasi, o lo o taumafai fomai e filifili le auala sili ona agamalu ina ia le aʻafia ai mea ola maloloina.

I le tulaga pe a tele tele le maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka, o le tapunia o masini o le vaega ua aafia o loʻo faia. I se isi faaupuga, latou te faia se paʻu o le paʻu. O le taunuuga o lenei auala e tuusaʻo tonu lava i le masani ai o le toto i pito pito i lalo. E le faia le taualumaga pe afai o iai se faʻamaʻi i totonu o le manua ae le o mea uma ua oti ua aveesea mai le afaina.

O le toe suia o le paʻu e avea o se ituaiga o mea e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o mea i totonu o le vaega o le ulutala.

Uluai maʻi o le vae i le maʻisuka: togafitiga ma togafitiga faʻavae

E pei ona taʻua muamua, o le togafitiga o le maʻi o le vae i le maʻisuka o se faiga faigata tele. E le faigofie le fufuluina o le pisa mai se manua, lea e matua faateleina ai le taimi o lo latou faamalologa. O le mafuaaga lea o isi auala o togafitiga o se faʻaopoopoga lelei i togafitiga fualaau faasaina.

E masani lava, e mulumulu le maʻi suka, faʻaaoga fualaau faʻamaʻi. O aʻafiaga malolosi o antimicrobial o loʻo umia e celandine, calendula, manoa ma chamomile. O ia ituaiga afu e le gata na te faamamaina le faagasologa o le mu, ae e fesoasoani foi i le toe faaleleia o le paʻu. I le faʻaopoopoga i le teuteuga o laʻau, e faʻaaoga e tagata auala nei:

  1. Faʻafefe mai le ash ashch. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le 50 g o le mafiafia o le eleele ma sasaa le 500 ml o le vai inu. Ona, afifi afifi, o le mea e tupu mai ai ua totoe mo le 2 itula. Faʻapitoa mo le pipiʻi, e tatau ona e 'ave le kulimi, tuʻu i le tele o laulau, faʻamama i totonu o le vaifofo saunia ma faʻaoga i le manua mo le 3 itula. O le togafitiga e 2 vaiaso.
  2. Paʻu suauʻu manogi Coniferous. E tatau ona ave le 50 g o le resini, gaʻo ma le paʻu i totonu, fefiloi, vevela ile vevela vevela ma lelei. Mo togafitiga, o le aofaiga manaomia o le suauu e tupu mai ai o loʻo faʻaaogaina i le vaega ua aafia, fusi ma tuʻu mo le 4 itula. I le averesi, 6-9 togafitiga ua lava mo le faamalologa.
  3. Lotini o se pulou auro. O laʻau o le laau e fufuluina i le vai, fufulu loimata ma kuka i se pestle seia oʻo mai le vai. Ona faʻaaogaina lea o le slurry i se nofoaga tiga, ufiufi i se ie mama ma le agavale mo le 30-60 minute. O sina lagona mu mu e ono aliali mai. O le faʻatinoga e faia i aso uma.
  4. Lafoaʻi o le afaina o le tino. Tui le aʻa o le laau i luga o se kofe kofe e maua ai le 1 tbsp. l elefise, lea ua tumu i le 50 ml o vai ua uma ona kuka, ma tuua i le mea e tuu ai le 12 itula. E muamua le faʻaaogaina aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 1 le masina.

Isi auala, e ui lava e aoga tele i le togafitiga o maʻi o le gaʻo, ae e mafai ona faʻaaogaina na o le maliega a le fomaʻi.

Manatua, o le inu o le tagata lava ia e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le gangrene.

Taofiaga

O le auala autu mo le puipuia o maʻi pipisi i tagata e maua i le maʻisuka o le faʻaaogaina malosi o fautuaga uma a se fomaʻi.

O le atugaluga autu lava o le faʻamautuina o le suka o le toto.

E le gata i lea, e tatau ona togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi i taimi talafeagai. E tele tulafono faigofie, o le matauina lea e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia ai le lamatiaga ole maʻi pipisi i le maʻisuka. E aofia ai:

  • tausiga saʻo ma le agavaa, aemaise lava pe a oʻo mai i le tipiina o fao,
  • asiasiga puipuiga i le endocrinologist e le itiiti ifo ma le faalua i le tausaga,
  • tuuese o masaniga leaga,
  • le filifiliga sao o seevae,
  • suʻesuʻega i aso uma o vae mo manua laiti, abrasions ma sana.

I le maʻisuka, o mea uma lava e mafai ona faia e puipuia ai le faʻaalia mai o maʻi pipisi. E mafua lenei mea i le mea moni e sili atu ona faigata le taulimaina o lenei mea matautia nai lo le faia o togafitiga puipuia.

Polokalame puipuia e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i faʻasologa o fomaʻi taʻitasi:
    • meaai fautuaina
    • tausia le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani,
    • faʻaaoga taumafaiga e faʻatonutonu le metabolism o le carbohydrate,
  • puipuiga o manua, abrasions, manuʻa i luga o vae,
  • tausisia o tulafono o le tumama o le tumama e mulimuli mai ile tausia lelei o paʻu,
  • filifiliga o seevae lelei,
  • puipuia o masaniga leaga,
  • faʻaeteete ma le faʻaeteete i vae (o le tulaga o le vevela poʻo le maalili o le maalili e le tatau ona faatagaina),
  • asiasiga i aso uma o le setete o laasaga o vae ma isi vaega pe afai e mafai ona faaleagaina.

O le maʻi o le maʻi suka

O ituaiga togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le tele o faʻafitauli. O le maʻi o le vae i le maʻisuka o faʻalavelave sili ona ogaoga e faigata ona togafitia.

O lenei togafiti e mafua ai le lamatiaga ona e faʻaalia i faʻafitauli eseese, ma le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona oo atu ai i se tulaga e sili atu le leaga - gangrene i le maʻisuka, ma le faʻamavaeina o pito.

Talu ai ona o le mea moni o siama o le nerve endings e mate i le taimi o le maʻi, o le pito maualalo pito i lalo e leiloa lo latou lagona atoa. Ma e faigofie lava ona lagona, afai o le maʻi suka e pasi lona lima i luga o lona vae, ona malulu lea.

O le maʻi suka o le maʻisuka e tupu mo le tele o mafuaaga. O mea taua e mafua mai ai ituaiga togafitiga e pei ona taʻua i lalo: o se suiga faʻaleagaina i vaʻa toto, o se faʻafitauli o le innervation, ma se tuufaatasiga o mea e lua.

O faʻamaʻi pipisi i luga o vae e mafai ona tupu ona o le faaleagaina o le paʻu: abrasion, masini, mumu, microtrauma ma isi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le atinaʻeina ole maʻi o le gaʻo e tupu i le faasologa lenei:

  • I le laasaga muamua (laasaga muamua), o le lagona o le pito i lalo e faaitiitia, o lo latou vevela, suiga o suiga. O nisi taimi ei ai nai lagona tiga i le vaega o le vae ma vae (tingling, sosogi). E maitauina le vaivai ile vae ma le vae maualalo, o le mulivae e tiga, ma e faigata ona laa i luga.
  • I le laasaga lona lua, i le nofoaga o manua o le microscopic and cracks, ua afaina ai le paʻu e le o malolo mo se taimi uumi, ma ua amata ona faateleina le taimi o le liona.
  • O le vaega lona tolu o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o ni faʻamaʻi ogaoga. O aʻafiaga e foliga mai e faʻaumatia ai le papa o le paʻu. E amata ona tafe le afaina, faatasi ai ma le pisia o siama, o le motu o le purulenti. O se tiga ogaoga tiga e le o matauina, ae o manua e faateleina i le tele.
  • I le taimi lona fa, o le maʻi e vave amata ona alualu i luma. O manua e avea ma mea oona, o le vevela o le tino e tulaʻi mai, o le maʻi maʻi, o le tiga o le tiga e faʻateleina.
  • I le mea mulimuli, ua maua ai le gangrene.

E taua le matauina o le tasi tausaga talu ona maua le maʻisuka, e faʻaalia i le 50% o faʻamaʻi pipisi o maʻi o le maʻisuka.

Togafiti faʻamaʻi maʻi

Togafitiga o maʻi pipisi i vae e maua i le maʻisuka ei ai ona lava uiga. Muamua lava, e tatau ona e iloa o le faʻamaʻalogaina o na o faailo o togafitiga o se togafiti e leai se aoga.

O togafitiga uma lava, lea e fautuaina e le fomaʻi, o loʻo faʻatatau i le togafitia o le faʻavae o togafitiga. O le mea lea, e taua le faatumauina o le suka toto i le tulaga manaomia ina ia mafai ai ona faʻamalosea maʻi mai le maʻisuka ituaiga 2.

Ae mo le togafitia o togafitiga a tagata i le fale, latou te le fesoasoani. O le togafitiga e tatau ona faia i se mea faigata, ma aofia ai le tele o vaega, mai i fualaau faasaina e faatumauina ai le toto toto i le tulaga manaomia, ma faaiu i le faaosofia o le toe faaleleia o faagasologa.

Togafitiga ole maʻi suka i le maʻisuka e aofia ai laasaga nei:

  1. Faʻasaʻoina o le kulukose i le tino.
  2. Faaleleia le faagasologa o le toto i le pito i lalo.
  3. Laʻasaga le faʻagasologa o se mea faʻapitoa.
  4. Faʻasaʻoina o le faʻafouina o meaʻai.

O laʻasaga taʻitasi e iai ona lava uiga, ma e na o le mauaina o le manaʻoga i se tasi laasaga, e mafai ona e alu i togafitiga mulimuli ane.

E taua le toe fai atu o isi vailaʻau e pei o le monotherapy o le a le mafai ona foia le faafitauli, e ui lava i lea, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga fesoasoani e faʻatele ai le faagasologa o le toe faʻaleleia.

O togafitiga faʻapitoa o se togafitiga faʻapitoa lea e faʻaaogaina i tulaga ogaoga pe'ā tatau ona faʻataunuʻu le tino oti.

I lenei tulaga, e naʻo auala agavaivai e faʻaaogaina e faʻaaogaina ina ia le aʻafia ai ni vailaʻau faʻaogaina.

Lafoaʻi togafitiga

O le togafitiga o se ulutala e aofia ai le faʻamautuina o le suka toto i le tulaga manaomia. I ia ituaiga gasegase, e le tatau ona sili atu i le 6 iunite le kulukose. Mo lenei mea, e fautuaina ai se mea lelei. Afai e le maua ai le togafitiga e manaʻomia, ona faia loa lea o togafitiga faapitoa mo le maʻisuka.

E tele fualaau oona e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le hormone (inisalini). Faʻamatala togafitiga Siofor, Glucofage. Po o tupe o loʻo faʻatulagaina e faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le hormone (Maninil tablets).

A maeʻa le galuega muamua o togafitiga fualaau, ona mafai loa lea ona e alu i le laasaga lona lua. Ina ia faʻalauteleina foliga o le toe faʻafouina o masini mūmū o vae ma vae vaevae, e fautuaina togafitiga faʻavae vailaʻau:

  • Algofin (o le suauu) e maua ai le aʻafiaga o le antimicrobial, e na o le amataga lava o togafitiga.
  • Acetylsalicylic acid, lea e i ai le malosi o le antiplatelet.
  • Vasodilators e fautuaina - Curantil.
  • Afai o le mafuaʻaga o lenei togafitiga o se siama ogaoga, ona faatonuina lea o le Clexane (low-density heparin) mo maʻi pipisi i le maʻisuka.

Ole togafitiga ole maʻi ile maʻisuka i le vaega lona tolu e aofia ai le aveeseina ole tino maliu ina ia faʻaitiitia ai le faasalalauina o le siama ma le atinaeina o purulent process, faapea foi le taofi o le maʻi o le maʻi.

Afai o le ulutala e i ai sina limite i luga o le vae vae po o le toe vae, ona tatau lea ona togafitigaina ma sui o visepisi (vaifofo, kulimi poo le pamu). I lenei tulaga, e matua faasaina le faʻaaogaina o vai mo le ava malosi, lea e mafua ai le ita o le manua.

E faatagaina e aofia ai vaifofo i luga o le ava malosi i togafitiga e togafitia ai le vaega o loʻo i totonu o le ulutala. O maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e tatau ona fufuluina i vaifofo o vailaʻau Chlorhexidine, Miramistin. O lenei faʻatinoga e faʻatautaia taʻitasi i le lua i le tolu aso.

Afai e faʻapipiʻi le gaioiga faʻapipiʻi, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o le togafitiga o le antibacterial. I lenei tulaga, o fualaau oona ma le lautele o aafiaga e fautuaina.

O le saoasaoa o le toe faʻaleleia o mea e iai ona lava uiga:

  1. Afai o se maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka e tele mea ua mate, ona mafai lea ona togafitia e enzymes proteolytic (Trypsin).
  2. E mafai ona e faʻaogaina suauʻu mo maʻi pipili, lea e taʻua Levosin. Faʻafiafiaga faʻatasi ai ma se vailaau faʻavavevave le faʻafitia o mea ua mate, ma avea ma faʻamalosi malosi.
  3. O le suāuʻu faʻamalolo Solcoseryl ua fautuaina. E faʻamalosia ai le faʻaaogaina o mea e gaosia i le tino, faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o gaioiga. E leai sana faʻailogaina, e i ai le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

E mafai ona tupu i luga o le tamatamai lima, vae vae, poʻo le vae i soʻo se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. O se mumu e le faʻafefeteina, o se telefoni e ofuina e seevae le lelei, o se microcrack - o nei mea uma e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o se mea e le lelei, ma o le mea autu, faʻamaʻi matautia.

Togafitiga faʻamaʻi i le maʻisuka

O nei mea e aofia ai liona o le paʻu poʻo mucous membranes o le tino o le tagata lea e le faʻaalia ai se togafitiga mo le faʻamalolo mo le 60 pe sili atu aso (poʻo le toe faʻaauau). O maʻi faʻasolosolo e le tupu na oi latou lava, e pei o se maʻi faʻapitoa, o le mea na tupu e osofia e le faʻamaʻi pipisi. E silia ma le 300 o latou.

O vailaʻau faʻapitoa e naʻo le faiga masani mo le tupu mai o se ulupo, o le faiga tonu mo le fausiaina o maʻi, e le o iloa, ae o mea nei o mafuaaga masani ia o le liona:

  • afaina toto
  • suiga faʻapitoa i totonu o masini ona o le le lelei o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai,
  • tulaga o le toto i le mea o iai vaʻa vevela i vae,
  • solia o le toto i totonu o vaa,
  • togafitiga o metabolic processes,
  • faʻamaʻi o manuʻa ma manua o le paʻu.

O le tele lava o taimi, e afaina ai vae, maʻi pipili i luga o le tino, lima ma ulu e seasea ma e masani ona le fesootaʻi ma maʻi vailaau.

Le tele o taimi na maua ai:

  • vevela (varicose),
  • faʻailoga
  • neurotrophic ulua,
  • fefiloi, o le foliga mai na aafia i le tele o mea.

Togafitiga o maʻi papaʻa o se faiga faigata ma uumi, o se tasi lea o faʻamatalaga sili ona lavelave i taotoga (o le igoa o le taʻiala o le fuaitau). O le mea e ave i ai le faamuamua i le togafitiga o nei manua o le togafitiga o le faamaʻi faavae.

Aisea e mafua ai ona maua i le maʻisuka se faʻamaʻi o se tasi lea o maʻi pito sili ona tolu e masani ona faʻafefe ai le tafe toto ma gaʻo vae?

O le maʻi suka e mafua ai suiga loloto i le tino o le maʻi, lea e faʻaalia:

  • o se lagona faifaipea o le fiainu ma se lagona o le mago mai fafo mai o mucous membranes,
  • se faʻalauiloaina o le faateleina o le vavalalata urine,
  • suiga faafuasei i le mamafa (faaitiitia pe faateleina),
  • faʻamago pea o le paʻu, vevela mamafa,
  • le faʻaalia o microcracks i luga o le paʻu ma le maʻi pipili ona o siama,
  • vaivaiga faifaipea, faateleina le vaivai, palasi suamalie,
  • faigata i faʻamaʻi faʻamaʻi ma abscesses.

I taimi mulimuli ane, o nei faailoga o loʻo aofia ai:

  • vascular disorders, faʻafitauli o le toto i vai laiti,
  • o se paʻu mataʻutia i mea faitino,
  • tiga le mautonu
  • le lelei o aʻaʻamea laiti o vae ma le solia o le lagona o vae ma vae,
  • suiga i le gaioiga ona o le le lava o vae ma le faʻaalia o paʻu paʻu i luga o vae,
  • tiga o le loto
  • foia le ate
  • toto maualuga
  • fulafula
  • o le faʻaalia o ulupuka o faʻamalolo e le o faʻamalolo i le maʻisuka malosi.

Le mafuaʻaga o le maʻisuka, o vailaʻau e leʻo mautinoa. Vaega o lamatiaga ma mea taua e iloa o le maʻisuka faaosooso ma le maualuga maualuga o le mautinoa.

  • genis predisposition
  • popole popole
  • tausaga
  • mala o le pancreatic
  • vailaau afaina, aemaise lava viral (hepatitis, rubella, chickenpox, flu),
  • mamafa tele

O le tuufaatasiga o maʻi o le maʻi e mafua ai le togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka ua matua faigata lava, o le togafitiga o togafitiga e le o taimi uma e faʻamafanafanaina ai (faʻamutaina le oti i le tolu o mataupu o togafitiga). Uluai fatalasea e sili atu ona faigofie ma sili atu ona lelei e puipuia, o le mea lea, o le puipuia o le paʻu o paʻu i lenei maʻi e le mafai ona sili atu ona maualuga.

Uluai faʻavae

O le tele o aʻafiaga o latou gasegase o loʻo mafatia i le ituaiga faʻamaʻi lona lua. Faʻamatalaga o aʻafiaga o le paʻu i le maʻisuka o:

  • pa'ū i le suka toto,
  • faʻaleagaina o vaʻa laiti ma faʻamamaga,
  • toesea po o togafitiga le talafeagai o manuʻa, oti, sana e tupu ona o le le mautonu o vae ma lalo vae.

Ona o le atinaʻeina o le tino, o le tagata maʻi na te le gauai atu i manua o loʻo tutupu (microcaster e aafia) ma tipi. O se vaega o le faamai o le le lelei o le faamaloloina o manua ma manuaga ona o le tumau pea o le matelaina o le okesene, masima toto maualuga ma le tele o faaletonu o le tino.

E lua ituaiga o maʻi o le gaʻo ona o soliga:

  • Neuropathic, poʻo le maʻi o le maʻisuka,
  • Neuroischemic, faʻatasi ai ma se mea faʻafefiloi (faʻaopoopoina le le atoatoa).

O le maʻi suka i luga o le vae pito i lalo e le o vave mai, e fai i ni vaega. Faʻatasi ai ma se manua o le neuroischemic, lea e faʻaalia i luga o le vae o le tagata maʻi, o loʻo faʻaalia i lalo:

  1. E solomuli le vae, o le maʻi e faitio i le vaivai i tamaʻi povi ma vae.
  2. Ua amata ona aliali mai le galu i le po.
  3. Laʻau ma vae e amata ona vevela, susunuina lagona.
  4. O se mea leaga e amata ona aliali mai i luga o le paʻu, faʻafeiloaʻi malie i nofoaga i lanu uliuli-lanu moana.
  5. I le nofoaga o le sone fuga, ua i ai se afifi o loo i ai se eletise, maualuga le maualuga, sili atu le manaia.
  6. I le aluga o taimi, o loʻo aʻafia le eria ua afaina, ma o le susu o le a amata ona aliali i luga o le nofoaga ua afaina.
  7. O paʻu paʻu paʻepaʻe e maua i le ogatotonu o le nofoaga.
  8. Afai e le ave togafitiga mo togafitiga, o le a amata ona tupu se ulupo i luga o le saite o le paʻu o le exfoliated.
  9. E faasolosolo lava, o le manua o le a faʻalolotoina ma faʻalauteleina, oʻo atu i le faʻavae maso, ona sosoo ai lea ma liua ma periota
  10. Aʻo faʻalolotoina le paʻu o le paʻu, e faʻapupula le tiga mai le leona.
  11. Mai le manua e tafe atu ai se anemone, ona oʻo ai lea o se vai matagi ma le tuleia ma le faaopoopoina o se manogi le lelei.
  12. A maeʻa le faʻamaʻi, o le manua o le a sili atu ona pipisi, o le mumu mumu, o le mumu mumū o loʻo faʻaali i ai. O se manua e mafai ona aʻafia e se siama faʻaleagaina, lea e matua faʻalavelave ai lona ala.

O le ulutala o gaʻo ua faia i luga o le vae ma le maʻisuka o le gasegase o le neuropathic-gasegase natura o le lapotopoto po o le oval, e tusa ma le 20 i le 100 mm., Fausiaina i le maualuga o le tasi vaetolu o le vae, e masani lava ile pito i luma poʻo le pito i luga. O pito e le mafaamatalaina, o le manua ua tumu i mea e aofia ai purulenti.

E le pei o gasegase vaevaevae, o le faaleagaina o vae i le maʻisuka e matua maoti lea e taua ai o le maʻi suka.

Sores e tupu mai i ponaivi o le ponaivi, ma faia i le fesootaʻi ma le gasegase o le tino ma se suiga i le foliga o le vae - ona o le le mautonu, o le maʻi ua tuʻu ese lona vae. O isi mafuaʻaga e mafai ona avea ma microtrauma, magiati, abrasions, maalili maualuluga, mumu.

O faʻamaoniga o le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • o le maʻisuka e oʻo atu ai i le fausiaina o numera o vae maualalo,
  • o le tagata maʻi e faitio i tiga o vae
  • manuʻa faʻapipiʻi i luga o le 'upega tafaʻi o le ponaivi - e masani lava o tamatamai lima, mulivae, lima matua,
  • o le manua e amata i se tamai laumei ma ola loloto, o se taʻavale o loʻo faʻapipiʻi solo,
  • o le ulutala e faigofie lava i le gasegase ma faʻamaʻi, vave ona taʻitaʻi atu i le necrosis ma le gangrene.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka vae, o le paʻu i le nofoaga ua afaina e mafanafana, o le maʻi e faitio i le leai o se lagona. E leai se vai faʻafefe po o se mea e tu ai le toto i le ulutala; o le pito i lalo e magumago, uliuli pe lanu. E tele lava ina faʻatasi ma faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi.

Ulupoto i luga o lima ma le maʻi suka, tino poʻo le ulu e seasea ona aliali mai, e mafua mai i manuaga ogaoga (mumu, malulu, afaina o se manu) ona o le le lelei o le faʻamalolo o manua.

Faiga faʻavae

I lona atinaʻe, o le uligā i luga o le vae ma le ata o le maʻisuka e oʻo atu i ni vaega. E tusa ai ma le polokalame na faʻaaoga i togafitiga o manua, o manua e iloga i le lanu:

Lanu taʻitasi o le manua e fuafua ai laasaga o le faʻamalologa ma fuafua le togafitiga o maʻi o le maʻisuka:

  • le vaega muamua o le manua (lanu uliuli poʻo samasama) O le manua uliuli e faʻaalia ai le necrosis o le tino ma le matelaina o le okesene, samasama e taʻu mai ai le necrosis susu.
  • o le vaega lona lua e fetaui ma se manua mumu, lea e taʻu mai ai le faʻamamaina o le manua mai masini e le mafaʻatasi ma lona fesuiaiga i le faʻamalologa.
  • o le lona tolu o vaevaega o se manua paʻepaʻe, lea e oʻo ai i le togafitiga ma le faʻavaeina o se siʻi.

O le mea moni, o se ulutala e oʻo atu i ni vaega se tolu o le faʻavae:

  1. O le laasaga muamua o se liona na faia i luga o le paʻu,
  2. O le laasaga lona lua - o le manua na ulu atu i luga o palapala palapala,
  3. O le tolu o vaevaega - o le manuʻa na afaina ai maso, liga ma ponaivi, e mafai ona iloa i le manua matala.

Faʻataʻi ma togafitiga

E faʻafefea ona togafitia faʻamaʻi pipisi io latou tulaga ogaoga, pe afai o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, siaki? Mo lenei, na o le togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi ma le fufuluina o manuʻa e faʻaaogaina.

Afai o manuʻa e laiti, ona togafitia lea o le maʻi i le fale faatasi ai ma vailaau faʻamaʻi i le ituaiga pepa. I le faaleagaina o le gastrointestinal tract, o fualaau oona e faia i se auala vavalalata.

O le umi o le togafitiga o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻalagolago lava i faʻamatalaga o suʻesuʻega o le bacteriological ma e mafai ona oʻo atu i le 3-4 masina (Pentoxifylline, Gentamicin, Clindamycin, Trimethoprim, Ciprofloxacin).

Faatasi ai ma se magogo, tapunia faʻamaʻi, o faʻaogaina faapitoa e faʻaaogaina. O fualaau e sili ona taatele o Miramistin, Fusidine, Fluconazole, Hexicon. O faʻamalologa faʻaleleia ua faʻateleina ma le fesoasoani a Ebermin, Actovegin, Sulfargin. O le chlorhexine poʻo le saline e faʻaaogaina e afaina ai le manua. Ina ia faʻaumatia le tiga o le tiga, e filifilia e le fomaʻi se mea faʻapitoa - Cefecon, Ibuprofen, Parmidin.

Ligation o se ulutala gaʻo e faia e se tausisoifua agavaa i totonu o se potu faʻapipiʻi po o se mea faʻapipiʻi. A maeʻa le faʻamautinoaina o le maʻi, e aveese e le fomaʻi le tino oti, tulei, tui toto, palapala, faʻamamaina pito o le manua mai le paʻu paʻu. Afai o le manua o le toto ma tagi, o le laei e faia faʻa-tasi i le aso. Afai ei ai le tele o pulusal masses ma o le laei e vave ona faaleagaina - i se mea e gata ai, ae le itiiti ifo nai lo le 3 taimi i le aso.

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma le maualuga o le lamatiaga o le faʻalavelaveina o le ala o le maʻi o le solo, o le saʻo lelei o le laei, lea e:

  • puipuia le manua mai siama,
  • taofi le atinaʻeina o faʻamaʻi i totonu o le vaega o laei,
  • faasao le tulaga malulu o le manua, lea e talafeagai mo le faamaloloina,
  • 'aveʻesea le lavea mai le manua, e aunoa ma le tosoina ma le faʻaleagaina,
  • tuu le manuʻa manava
  • faigofie ma vave ona aveese.

O le tausisia o le susu i le manua e talafeagai e fatu ai se natura masani mo le faamaloloina - o lea e faʻamamā vave ai, o le 'ie e faʻapipiʻi e laiti ae umi.

Mo le afifiina o manua, e faʻaaogaina ai solo faapitoa - Activtex faʻatasi ma le makaina atili F ma le HF, lea e taʻu mai ai le ituaiga o vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai le solo. E mafai ona e faʻaaogaina Coletex, Multiferm, Ceuvit wipes, Sponge Meturakol.

Mo faʻamaʻi pipisi o mea afaina, o togafitiga o togafitiga o loʻo sili ona lelei, lea e aveesea uma ai masini e le mafai ona faʻaaogaina.

E le gata i lea, ina ia faʻavaveina le faʻamaloloina o maʻi pipili, faʻaoga:

  • ultraviolet radiation
  • okesene saturation (ole faʻasoesa o le okesene),
  • laser ma le magnetics,
  • togafitiga ultrasound.

Mo le maʻi gasegase, o le faʻaaogaina o togafitiga o le physiotherapy e faʻaalia, o le maʻisuka vae o se mea matautia.

Ouga mo le togafitiga o liona

O mea manogi e faʻaaogaina e togafitia ma togafitia ai maʻi o le gaʻo, ae e le faʻaaogaina i le manua. A uma ona fufuluina i se vaifofo faʻapipiʻi, e faʻaaogaina le suauu i se solosolo ma ufiufi ai. E masani ona faʻaaoga:

  • Argosulfan ma le aofia ai o siliva siliva,
  • Iruxol o loʻo i ai le palalagenase protein,
  • Ebermin, toe faʻaleleia le fausaga o le paʻu ma o loʻo i ai siliva,
  • Levomekol, lea e malosi malosi ai le antimicrobial.

Uu manogi e mafai ona e saunia oe lava:

  1. I totonu o se moli uamea, ua sasaa se sipuni sipuni o le suauu suauu fou e leʻi faamatalaina,
  2. Faʻavelaina i totonu o se vai vai taele mo le luasefulu minute,
  3. Sasaa se sipuni sipuni o le falemaʻi iʻa,
  4. Na vevela mo le 20 minute
  5. Toto i totonu o se paʻu palapala 25 pulu o streptocide,
  6. Liligi i totonu o se asu ma vevela mo le afa itula,
  7. Tuu le moli i le pusaaisa
  8. Tausia le manua i le suauu ma le fusi i aso uma,
  9. O le faamalologa e tatau ona amata ile masina,

O le suauu mo le tele o maʻi pipisi i le maʻisuka:

Ina ia saunia, faʻafefiloi 100 glama o le paʻu paʻu lanu enaena lanu enaena, pei o le tele o le vai mai le tautotogo, e pei o le olaina o aniani, selu fou, palu lanu samasama tuai. I le tuʻuina atu i se tulaga faʻatusatusa tutusa, o le masini e faʻaaogaina i le manua ma tausia pe afai e mafai ona faʻapaleina tiga. Faia le faiga i le taeao ma le afiafi.

O se suauu mai pulupulu poplar e saunia mai le powdered aspen (5 teaspoons) ma le poplar (6 o le sipuni e tasi), 15 teaseti o le fale mafanafana fale ma 4 punetini o le falaoamata rye. Faatasi ai ma se faʻafefiloi, ia togafitia le manua i aso uma ma se pulufana mai le paluga ua saunia mo le tele o itula. Ona faʻamamā lea ma fusi le uluaʻi maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga