Sucrose o se vailaʻau vailaʻau, pe o se mea e gaosia ai le carbohydrate, poʻo le faʻamalosi, lea e aofia ai vaega o totoe o le kulukose ma le fructose. Ua fausia i le faagasologa o le pipiiina o molimiti vai mai le maualuga o sugars.

O vailaʻau faʻasolosolo o le siakiina e matua ese lava. E pei ona tatou iloa uma, e mafai ona suavai i le vai (ona o lea mea e mafai ai ona tatou inuina le lauti ma le kofe suamalie), faapea foi i ituaiga e lua - o le methanol ma le ethanol. Ae i le taimi lava e tasi, o le vailaau o loʻo tumau pea lona fausaga pe a faʻaalia i le diethyl ether. Afai e vevela le sucrose e sili atu i le 160 tikeri, ona liua lea i caramel masani. Ae ui i lea, pe a faʻafuasei le malulu poʻo le malosi e faʻaalia i le malamalama, o le a amata ona susulu le mea.

I le tali atu i se fofo o le copper copper hydroxide, o le suauu e maua ai se lanumoana lanumoana. O lenei gaioiga e masani ona faʻaaogaina i fale eseese e vavae ese ai ma faamama le mea "suamalie".

Afai o se fofo suamalie o loʻo i ai le sologa lelei i lona tuufaatasiga e vevela ma faʻaalia i nisi o enzymes poʻo ni malosi malosi, o le a taʻitaʻia ai le vailaau o le vailaʻau. O le taunuuga o lenei tali o se faʻafefiloi o le fructose ma le kulukose, lea e taʻua o le "vine iner". O lenei faʻafefiloi e faʻaaogaina e faʻamalieina ai oloa eseese e maua mai ai le meli vao, mo le gaosia o laulasses ma caramel ma polyols.

Faiga faʻapitoa

O uiga autu o le vailaʻau:

  • molimoli mole - 342 g / mol,
  • maualuga - 1.6 g / cm 3
  • o le eleelea - 186 ° C.

Fig. 3. Kata tioata.

Afai e faaauau pea le vevela o le mea masima, o le a amata ona paʻu le suauu i se suiga i le lanu. Pe a faʻamausaliina le mea ua faʻafefeteina, ua faia ai le karmeli - o se mea faʻapitoa e malamalama. 211.5 g o le suka e mafai ona solo i le 100 ml o le vai i lalo o tulaga masani, 176 g i le 0 ° C, ma le 487 g i le 100 ° C. I lalo o tulaga masani, na o le 0.9 g o suka e mafai ona solo i le 100 ml o le ethanol.

E tasi le taimi i totonu o le manava o manu ma tagata, o le sologa lelei i lalo o le gaioiga o enzymes e vave ona malepe i totonu o monosaccharides.

Faʻatau atu le fesuiaiga i le tino

Sucrose e le suia e le mafai ona gauai atoatoa i totonu oo tatou tino. O lona gasegase amata e oʻo lava i le ooto tautala faatasi ai ma le fesoasoani a le amylase, o se enzyme e nafa ma le malepelepe o monosaccharides.

Muamua, o le totoga o le vailaau e tupu. Ona oʻo atu lea i le manava, ona oʻo atu lea i totonu o le tootoo laitiiti, i le mea moni, o le laasaga autu o le faʻalaumalieina amata. O le enzyme o le suauu e mafua ai le malepelepe o la tatou feeseeseaiga i le kulukose ma le fructose. E le gata i lea, o le homalreatous hormone insulin, lea e nafa ma le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka toto, e faʻamalosia ai faʻamalosi puipuia.

O nei palatini e feaveaiina ai le monosaccharides e maua mai i le gasegase i enterocytes (o sela e fai ai le puipui o le inumaga laiti) ona o le faafaigofieina o le faasalalauina. O le isi auala o femalagaaiga e iloga foi - o le gaioiga, ona o le glucose e aʻafia ai foi le mucosa o le intestinal e mafua mai i le eseesega ma le faʻasalaga o ionic sodium. E manaia tele le tulaga o le felauaiga e faalagolago ile aofaiga ole kulukose. Afai e tele naua, ona faʻateleina lea o le faʻamalosi o le faʻasalalau, pe afai e le lava, ona ave lea o felauaiga.

A maeʻa le faʻamalamalamaina i totonu o le toto, o le mea autu "suamalie" e vaevaeina i ni vaega se lua. O se tasi oi latou e ulu atu i le vein vein ona sosoo ai lea ma le ate, lea e teuina i le foliga o le glycogen, ma le lona lua o lo o gauaiina e fusi o isi totoga. I totonu o latou sela ma le kullukose, o se gaioiga e taʻua o le "glucose anaerobic" e tupu, ona o le mafuaʻaga ua faʻamalolo mai ai mole mole lactic acid ma le adenosine triphosphoric acid (ATP). O le ATP o le punavai autu lea o le malosi mo le malosi o le tino ma le malosi i totonu o le tino, ma o le lactic acid ma lona tele naua e mafai ona faaputuputu i maso, e mafua ai le tiga.

E masani ona matauina lenei mea pe a maeʻa le faʻaleleia o le tino ona o le faʻaititia o le kulūkose.

Mea faʻamaʻi

E le pei o le kulukose, o le suauu e le o faʻaalia ai mea taua ona o le leai o le -CHO aldehyde group. O le mea lea, o le uiga gaioiga o le "siliva siliva" (fegalegaleaiga ma le ammonia solution Ag2O) e le alu. Pe a faʻamaʻiina i le copper (II) hydroxyide, e le o se oxide paʻu uʻamea (I) o loʻo faia, ae o se vailanu lanumoana lanu moana.

O mea taua autu o loʻo faʻamatalaina i le laulau.

Tali

Faʻamatalaga

E tutusa

Uiga talafeagai mo le i ai o vaega hydroxyl

Faʻatonuga ma le 'apamemea (II) hydroxide e maua mai ai le suka siliva lanu moana

E maua le tali pe a vevela i le i ai o se mea e faʻaaogaina (sulfuric or hydrochloric acid). O le sucrose e malepe i lalo o fualaau 'aina ma glucose

O le sucrose e le mafai ona faʻamalosi (e le o se mea e faʻaitiitia ai aʻafiaga) ma e taʻua o le suka e le faʻaitiitia.

Sucrose hydrolysis

Sucrose o le mea pito sili lea ona taua o le le malie. E pei ona mafai ona iloa mai i le fetaui, o le gasegase o le sucrose e oʻo atu ai i le faʻavaeina o elemene e pei o le kulukose ma le fructose. E tutusa tutusa la latou fualaʻau, ae o le faʻatulagaga e matua ese lava:

CH2 - CH - CH - CH - C - CH2 - fructose

Galuega ma tulafono masani o le faʻaaogaina o le suauu

Sucrose o se tuufaatasiga e aunoa ma le i ai o le tino o le tagata e le mafai.

O le tuufaatasiga e aofia ai i nei mea uma e lua e maua ai le malosi ma le vailaʻau.

Sucrose e maua ai le masani masani o le tele o faagasologa.

  • Fesoasoani i suauu toto masani,
  • E maua ai le taua tele ma le faʻatinoga o namu fagu ma fiva musika,
  • Auai i le teuina o glycogen - o se ituaiga glucose nofoaga,
  • Faʻateleina le faia o faiʻai,
  • Faaleleia le manatua
  • Tuuina atu le paʻu masani ma le lauulu.

Faʻatasi ai ma mea aoga uma o loʻo taua i luga, e tatau ona e 'ai saʻo le sugar ma i ni mea laiti. O mea masani, o meainu suamalie, suamalie, popolaʻau eseese, fualaau aina ma fualaʻau, e aofia ai foi kulukose. E i ai tulaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o suka i le aso.

Mo tamaiti mai le tasi i le tolu tausaga, e le sili atu ma le 15 kalama o le kulukose e fautuaina, mo tamaiti matutua i lalo ifo o le 6 tausaga - e le sili atu ma le 25 kalama, ma mo le tino o le tino, e le sili atu i le 40 kalama. 1 teaspoon o le suka e aofia ai le 5 kalama o le sucrose, ma e tutusa ma le 20 kilokalo.

Faʻatasi ai ma le leai o le kulukose i le tino (hypoglycemia), o faʻamatalaga nei e tupu:

  1. faʻalavelave faifai pea ma faaumiumi
  2. tulaga le fiafia
  3. faateleina le faʻaleagaina
  4. tulaga le mautonu ma le vevela,
  5. afaina o migraine
  6. ua vaivai le tagata
  7. mafaufauga faalemafaufau ua amata ona taofia
  8. le mataʻituina o lauulu
  9. faʻaumatiaga o namu fagu.

Ia manatua o le manaoga o le kulukose e le tutusa i taimi uma. E faʻapupulaina le tele o le mafaufau, ona e manaʻomia ai le tele o le malosi e faʻamautinoa ai le galueaina o siama namu, ma le inu o vailaʻau eseese, ona o le sogasoga o se pa puipui lea e puipuia ai sela o le ate ma le sulfuric ma glucuronic acids.

Le aʻafiaga o le manuia i le tino o le tagata

Sucrose e maua ai le tino o le tagata ma le malosi e manaʻomia mo lona atoatoaga galue. E faʻaleleia ai foi le gaioiga a se tagata ma faʻamalosia ai galuega puipui o lona ate mai le faʻafefe i mea oona. Faʻalagolago i le ola ola o musele ma uaua namu. O le mafuaʻaga lea o le sucrose o se tasi lea o mea sili ona taua o loʻo i ai i le toetoe lava o mea taumafa taumafa a tagata.

Faatasi ai ma le le lava o le suauu i totonu o tagata, o tulaga nei e matauina: o le atuatuvale, le fiafia, le fiafia, le lava le malosi, leai se malosi. O lenei tulaga e mafai ona faʻateleina pea pe a fai o le sogasoga o le suauu i totonu o le tino e le masani i le taimi. O le sili atu o le gasegase e mafua ai mea nei: caries, tele atoatoa, maʻi o le taimi, faamai pipisi o le oral vevela, masini ma le gasegase tino e mafai, ma o loo i ai se lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka.

O le manaʻomia mo le sucrose e faʻalauteleina ai mataupu pe a fai e mamafa le faiʻai o le tagata ona o se gaioiga malosi, ma (pe) pe a aafia le tino o le tagata i ni aʻafiaga matuia. O le manaʻomia mo le sucrose e faʻaitiitia le mamafa pe a fai e maua e se tagata le maʻisuka pe ua mamafa.

Le aʻafiaga o le fructose ma le kulukose i luga o le tino o le tagata

Fructose - o se ituaiga mole mole suka maua i fua fou - e maua ai le suamalie. O se taunuuga o lenei mea, o le toʻatele e talitonu o le fugafiti e sili ona aoga, aua o se mea masani. O le fructose foi na te faaitiitia le maualuga o le kulukose (talu ai e maualalo le faasinomaga o le faasinomaga).

O le fuasela lava e suamalie tele, ae ui i lea, o fua e iloa e tagata e aofia ai se aofaiga itiiti. O se taunuuga o lenei mea, o se togi itiiti o le suka e ulufale mai i totonu oo tatou tino, lea e vave gaoioi. Ae ui i lea, aua nei faʻalauiloaina se tele o le fuasela i le tino, aua o le tele o le faʻaaogaina o lea mea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e pei o le gasegase, gasegase o le ate, maʻi ma le fatu (faʻateleina le maualuga o le uric acid), ova o le ate ma, ioe, o le matua o le tino, ua mafua ai le maanuminumi.

O se taunuuga o suʻesuʻega, na maua ai e saienitisi e faapea o le fructose, e le pei o le kulukose, e faʻapupulaina faailoga o le matua matua vave. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i sui mo le fructose.

E tusa ai ma mea na faʻatuina muamua, e mafai ona faʻauʻuina o le 'aiina o fualaau lelei e lelei mo le soifua maloloina o tagata, talu ai o loʻo i ai se vaega itiiti o le fusi. Ae tatau ona aloese le fructose sikuea, aua e mafai ona tupu i se maʻi moni.

Glucose - pei o le fructose, o se ituaiga o suka, ma o se ituaiga o gaʻo - o le masani masani. Glucose e maua mai i meaʻai, e vave ona faʻaleleia le maualuga o le suka o le toto ma tuʻuina atu le malosi i o tatou tino mo se taimi umi lava.

Afai e te 'ai pea i mea taumafa e sili ona faʻaleleia, poʻo ni fagu faigofie, e aofia ai le araisa paepae poʻo le falaoamata paʻepaʻe, o le a taʻitaʻia ai le maualuga o le suka o le toto. Ma o le taunuuga o lenei mea o le a mautinoa ai faafitauli, e pei o se faaitiitia i le maualuga o le puipuiga a le tino, lea, o le taunuuga, e tau atu ai i le le lelei o le faamaloloina o manua, le atoatoa o le tino, faaleagaina o le namu, faateleina le lipids toto, o le lamatiaga o le maʻi namu (vaega lautele), oona, faʻapea foʻi ma le faʻafuaseʻi o le osofaʻi o le fatu ma (poʻo le) taʻavale.

Artificial Sweeteners - Faʻaleagaina poʻo le manuia

O le toʻatele o tagata o loʻo fefefe e faʻaaoga glucose poʻo fructose, liliu atu i mea suamalie faʻamalosi - aspart poʻo le sucrapose. Ae ui i lea, e iai foi a latou pasa. Ona o le mea moni e faapea o nei vailaʻau o vailaʻau faʻasolosolo, e mafai ona aʻafia ai le ulu, ma o loʻo i ai foi se tulaga lamatia tele o le atiaʻe o le kanesa. O le mea lea, o lenei filifiliga, pei o muamua, e le o 100%.

O le lalolagi atoa o loʻo siomia ai i tatou e aafia ai le tino o le tagata, ma e leai se tasi oi tatou e mafai ona puipuia i tatou mai faʻamaʻi uma. E ui i lea, e faʻavae i luga o nisi malamalamaga, e mafai ona tatou pulea le faagasologa o le tupu mai o nisi o maʻi. Faʻatasi foʻi ma le faʻaaogaina o le solasolo: aua le faʻaeteete i ai, i le auala lava e tasi e pei ona e faʻaumatia ai. E tatau ona e sailia se vaeluagalemu o le "vaeluagalemu" ma usitai i filifiliga sili. Filifiliga o le a lagona ai e lou tino le manaia ma o le a faʻafetai tele lava ia te oe! O le mea lea, filifili pe o le a le ituaiga suka e tatau ona e faʻaaogaina ma mumu le malosi i le aso atoa.

Talosaga

O le suauu i lona mamā masani e faʻaaogaina i le alamanuia mo le gaosiga o le meli vao, suamalie, mea faʻafiafia, ava malosi. Sucrose e faʻaaogaina e gaosia ai vailaʻau eseese: citric acid, glycerol, butanol.

I vailaau faʻasoifua, o le vailaʻau e faʻaaogaina e fai ai vailaʻau ma pulu e nana ai se tofo le lelei.

O le a le mea na matou aʻoaʻoina?

Sucrose po o le suka o se faʻasalaga e aofia ai glukose ma fua o le fructose. E i ai se suamalie suamalie, e faigofie ona sosolo i totonu o le vai. E ese le meaola mai le beets ma le suka. Sucrose e itiiti lona malosi nai lo le kulukose. E maua ai le suavai, faʻaaogaina i le kopa (II) hydroxide, o le suka o le sukari, e le faʻafefe. O le suauu e faʻaaogaina i meaai, vailaʻau kemisi, vailaʻau.

Aafiaga leaga o le sologa manuia

O lona uiga, o le gau i totonu o le kulukose ma le fructose, e aofia ai foi ma le saʻolotoga, o le gaioiga lea e faalavelaveina ai le faatinoga o ana galuega e ala i puipuiga puipui.

O faʻamalosi fua e aunoa ma se totogi e faʻaititia ai le puipuiga o meatotino a le tino.

O faʻamaʻiʻupega faʻavae e faʻalavelaveina ai le puipuiga o le tino, lea e faʻapupulaina ai le gasegase i soo se faʻamaʻi.

O se lisi faʻataʻitaʻiga lea o aʻafiaga le lelei o le suauu ma o latou uiga:

  • Faʻaleagaina o metabolism.
  • E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le Enzyme.
  • I le tino, o le aofaʻi o elemene talafeagai ma vitamini ua faʻaitiitia, ona o le faʻaleagaina o le myocardial, le sclerosis, maʻi vascular, thrombosis e mafai ona atiaʻe.
  • Faʻateleina le faʻagavaʻa i faʻamaʻi pipisi.
  • E i ai le acidification o le tino ma, o se taunuuga, e tupu aʻe le acidosis.
  • O le kesi ma le magnesium e le o gauai i le tele o aofaiga.
  • O le elemene o le gastric o le a faateleina, lea e mafai ona oo atu ai i le gastritis ma le peceric ulcer.
  • Faʻatasi ai ma faʻamaʻi o loʻo i ai nei o le gastrointestinal tract and lungs, o le a oʻo atu ai i latou i le sili atu.
  • O le lamatiaga o le atinaʻeina o le meaʻai, osofaʻiga o le fiafia, faʻavailaʻau, emphysema ua faʻalauteleina (emphysema o se faʻaitiitia o le malosi gafatia o mama).
  • I tamaiti, o le aofai o le adrenaline e faateleina.
  • O se tulaga lamatia maualuga o le atiaʻe o maʻi fatu fatu ma le osteoporosis.
  • O mataupu o caries ma maʻi faʻasolosolo e taatele.
  • E avea fanau ma mea e le aoga ma momoe.
  • Ua maualuga le toto toto.
  • Talu ai ona o le lafoaia o siti o le uric acid, e mafai ona faʻalavelave osofaʻiga o aʻa.
  • Faʻaleleia le atinaʻeina o meaʻai mo mea taumafa.
  • Faʻaiʻuga o le endocrine pancreas (motu o Langerhans), o se taunuuga o le gasegase o le inisalini ua le aoga ma o tulaga e pei o le faapaleni o le kulukose ma le maʻisuka e mafai ona tupu.
  • Toxicosis o fafine maʻitaga.
  • Ona o suiga i le fausaga o le faʻapalapala, ua amata ona paʻu le lauulu sinasina.
  • Paʻu, lauulu ma fao e leai se susulu, malosi ma le elasticity.

Ina ia faaitiitia le leaga o le aafiaga ole suauu i lou tino, e mafai ona e sui i le faaaogaina o mea suamalie, e pei o Sorbitol, Stevia, Saccharin, Cyclamate, Aspartame, Mannitol.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o mea suamalie faalenatura, ae i le faʻamautuina, talu ai ona o le tele o mea e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o le manava manaia.

O fea oi ai le suka ma pe faapefea ona maua?

O le sucrose e maua i meaʻai e pei o le meli, vine, laʻau, aso, vine, vine, vine, keke, kosi, falala, fig, medini, mango, sana.

O le faʻatinoga mo le gaosia o le gasegase e faʻatinoina e tusa ai ma se polokalame faapitoa. E maua mai i le suka suka. Muamua, ua faʻamamaina beets ma faʻaaoga lelei i masini faapitoa. O le taunuuga o le masini o loʻo tuʻuina i fafo, e faʻafefea ai ona faʻafefe le vai. I le faʻaogaina o lenei faiga, o le tele o le sucrose lafoaʻi le beets. I le iuga, o le susu o le lime (poo le calcium hydroxide) ua faaopoopoina. E maua ai le sao i le faʻapogai o le tele o mea leaga i le palapala, poʻo le suka o le suka.

Mo le faʻaaogaina ma le maeʻaeʻa o le carbon dioxide.A maeʻa, o le isi vaifofo e faʻaaogaina ma faʻasao. O se taunuuga o lenei mea, o se gaʻo samasama laiti e faʻasaʻolotoina, talu ai o loʻo i ai ni vailaʻau. Ina ia faʻaumatia ia mea, e tatau ona e faʻamalolo le suka i le vai ma pasi i carbon carbonate. O le mea na toe faʻaaogaina ma maua ai se suka matua paʻepaʻe, lea e mafai ona faʻamaonia atili ai le faʻamalosi.

O fea e faʻaaoga ai le suauu?

  1. Mea taumafa - o le suauu e faʻaaogaina o se oloa tuʻufaʻatasia mo le taumafa o le toetoe lava o tagata uma, e faaopoopo i le tele o ipu, faʻaaoga e avea o se mea e puipuia ai, e aveese ai le meli vao,
  2. O gaioiomi o le gaioiga e masani lava o se punavai o adenosine triphosphoric, pyruvic ma lactic acid i le gaioiga o le glycolysis anaerobic, mo le faʻamalosi (i totonu o le pia industry),
  3. Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faʻatoaina - o se tasi o vaega ua faaopoopo i le tele o paʻu pe a le lava, i sifo o tamaiti, ituaiga vailaʻau, vailaʻau, vevela, vitamini.
  4. Cosmetology - mo le faʻasaina o le suka (faʻafetaui),
  5. Faʻataunuʻu o falemaʻi,
  6. Gasegase faafomaʻi - o se tasi o plasma-sui o fofo, o vailaʻau e faʻamalolo ai le inisua ma maua ai le tausiga o le matua (e ala i se suʻega) i se tulaga ogaoga o maʻi. Sucrose e masani ona faʻaaogaina pe afai e atiaʻe e le maʻi se vailaʻau hypoglycemic,

E le gata i lea, o le suauu e masani ona faaaoga i le sauniuni o ipu eseese.

O mea taua e uiga i le sucrose o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Suafa o le Sugar Growing

Beets o le a ola lelei ma fua mai se fua tele pe afai e te saunia se moega faʻapitoa mo le mea e taʻua o "bio-heating".

I luga o le eleele, o le vevela e ave i le loloto o le 60-80 cm. Tuu lala, mago, ona fai ai lea o ni otaota lapisi, uʻu, laulaau, faapalaga i le pito i lalo o le vaeluaga.

Tuuina atu e faapea e le fiafia ia laʻau i eleele eleʻele, o nei mea uma e tatau ona fufuluina i le fafie, i le fua faatatau o le 0.5 lita i sikuea mita o le eria.

E mafai ona e totoina pusi i autafa o pusi, lea o le a fasiotia ai manulele e lua ma le maa e tasi:

  • Muamua, ia tuʻuina atu pepa faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻamalosi,
  • lona lua, mai le moega lava e tasi o le ae maua fua o fua e lua i le taimi e tasi.

E fautuaina e sosolo le fatu sugar beet ao lei totoina i se vaifofo suamalie, lea o se natura masani o le tuputupu ae o laau.

Afai e ausia nei tulaga, e mafai ona faigofie ona maua sau fualaau e oo i le 150 kilokalama mai se moega e 5x2 mita i le lapoa, mai le 15 kilokalama o siva suka, pe 10.5 kilokalama o le suka e mafai ona aveese.

Afai e te le faʻaaogaina se auala "faigata" o le tuputupu aʻe o beets, ona e maualalo lea o fua o fua o le aʻa, ma o le mea lea o le suka.

O le isi fautuaga: ao lei seleseleina beets, e tatau ona ia tipiina laulaau.

Auala e maua ai le suka

  1. Faʻasalalauina o beets.
  2. Faʻasusu o beets i le vai mafanafana.
  3. Le auala tuufaatasi.

E masani ona talitonu o le mauaina o le suka i le fale - e aunoa ma meafaigaluega talafeagai ma le usitaia o tekonolosi "falegaosimea" - o se pisinisi le aoga. I le tulaga aupito sili ona lelei, e mafai ona e maua se siva e sili atu ona foliga tutusa le siva suka.

O auala uma e "iloa" fale mo le gaosia o suka e faʻavae i le sauniuniga muamua o le sua suamalie poo le sipuni mai fua o aʻa, sosoo ai ma le suiga i se oloa malosi e taʻua o le suka.

Pe a faʻaaoga soʻo se tolu metotia o loʻo taua i luga, e tatau ona faʻafefiloi muamua aʻa o le puro i le vai ina ia faigofie ona fufulu mai le eleele. Ona vaʻaia ai lea, ona e iai le oona ma e iai sina suka.

I lenei tulaga, e taua le matauina o le salalau o fautuaga e kuka ai fualaʻau matala ma pulu, e pei o le "lauti pateta", e foliga mai o le a le alu mea inu i totonu o le susu.

Ma o le i ai o le oona i le sugar syrup ua faʻamatalaina, i le ala, i le mea moni e faapea o le beets na tuuaia "mu" i le faagasologa o le kuka, ae le o le i ai o le paʻu. O le pi o le pi e tipi i se naifi i le auala lava e tasi e pei o kāloti.

Ole aʻafiaga tele ole sipuni suka i le fale o le i ai lea o se manogi manaia (tofo) i totonu. O nisi taimi o le citric acid o loʻo faaopoopo i le siva e faʻaumatia ai. Ae o loʻo i ai le isi, auala e sili atu ona lelei e faʻaaogaina ai lenei faʻalavelave. A o lei oʻo i le kuka, e tatau ona pasia le sua o le paluga i se vaega o malala.

Suga ma le tino o le tagata

Sugar e le o aofia ai se isi mea taua nai lo le malosi.

I tua o le sugar o le talaaga o le "maliu paʻepaʻe" ua faamalosia malosi. E ui i lea, e ui lava i le igoa ole igoa e le lelei, o lenei oloa o loo i ai i le lata i le afa o fualaau kuka, e tusa ai ma mea e kuka ai e tagata i aso uma meaai.

Talu ai ona o le maualuga o le malosi o le suka, e maua ai le tele o kalori gaogao, lea o le a aoga le maua mai i isi mea, e faaopoopo atu i kalori, o le a aumai ai vitamini ma minerale.

Suga o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata.

E leai ni minerale poʻo vitamini, e mafai ona taʻua o se uila o calorie mama. I le taimi lava i totonu o le vaega o meaʻai, o le suka e vave ona talepe i le kulukose, e faʻafefe i totonu o le toto ma i totonu o nai minute e mafai ona faʻaaogaina e le tino o se punavai o le malosi.

E manaʻomia le suāsusu e tausia ai le tele o faʻagasologa o le ola o le tagata.

Ua iloa uma e tagata o le suka o maua i totonu o le toto. E le gata i lea, o se tulaga tumau i totonu o le toto o se tasi lea o tulaga sili ona taua mo le soifua masani o tagata soifua. E manaʻomia le suka mo le taumafa o le ate, fatu o le fatu, aemaise lava mo le gaioiga masani o le faiʻai o le faiʻai.

Le lava le gaosiga o le kulukose o le faiʻai e mafua ai se tulaga tiga. O le mea masani, o le tupuga o le maʻi tigaina e fesoʻotaʻi ma le tafe toto ma le meaʻai paleni. O le mafuaaga lena e aoga tele ai se ipu tioata malosi ma le manava, faaleleia ai le vaivai, faʻaleleia lagona.

E sili atu le tele o vitamini B1 e manaʻomia e le suka suamalie, e pei ona manaʻomia mo lona faʻamamaina. O fualaau 'aina, pateta ma isi "faioloa" natura o vailaʻau' oloʻo aofia ai lenei vaitamini i se aofaiga e lava e gaosia ai a latou lava suga.

O vitamini uma o le vaega B, aemaise le vitamini B1 (thiamine), e tatau mo le faʻalaumalieina ma le faʻasiliina o mea taumafa uma e aofia ai le suka ma le maso.

Vailaʻau White B e le o iai ni vitamini B Mo lenei mafuaaga, ina ia mafai ai ona gaosia le suka suka, e aveese e le tino vitamini B mai maso, ate, fatuga, fatuga, manava, fatu, paʻu, mata, toto, ma isi. E manino lava o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o totonu o le tino o le tagata, o lona uiga i le tele o okeni o le a amataina se faaletonu ogaoga o vitamini B

Sugar Consumption

O lona uiga, o le aofaʻi o suka o loʻo faʻaumatia e se tagata e faalagolago i le matua, tulaga o le soifua maloloina, mamafa o le tino ma le malosi o le malosi.

O se tagata soifua maloloina e mafai ona 'ai le 50-100 g suka i aso taitasi mo le manuia o le tino (50 - mo i latou o loʻo auai i galuega faaletino mama, 100 - mo i latou e galulue mamafa i le tino).

E taua tele lava o lenei aofaiga e sili atu pe itiiti foi le tufatufaina atu o taumafa taʻitasi. O lenei aofaiga e aofia ai e le gata o le suka mama, ae o le suka foi o mea taumafa eseese, mea teuteu: kuki, sipuni, lapisi.

O le suka e afaina i nifo ona o siama i totonu o le vavalo o le tagata e avea ai ma mea e faaleagaina ai le nifo ma mafua ai le pala o nifo.

E le o le suka e leaga, ae o lona tele.

O le masani o le 'aiina o kuki, lole, ma keke i le aso i le va o meaʻai autu, ma o nisi taimi, e mafua ai le sili atu o mea e mafai ona gaosia ma vave vave ona gaosia i totonu o le tino, lea o le ulu atu i totonu o le toto e pei o le kulukose, . O le pancreas e afaina ai lenei mea, o lona gaioiga e faʻalavelaveina, lea e fesoasoani i le amataina o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le tele o laʻau suamalie e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le gaʻo o le gaʻo i le tino. E le gata i lea, i le i ai o le maualuga o le suka, o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino mai isi mea taumafa ua faʻaleleia. O se faʻamaʻi e atiina ae - oona, lea o le a fesoasoani i le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi.

O le sili atu o le suauu i le taumafataga o se mafuaʻaga lelei lea mo le faʻaalia o le atherosclerosis, maualuga maualuga, maʻi fatu fatu.

O le sootaga tuusaʻo i le va o le mea e tupu mai ai allergies i tamaiti ma tagata matutua ma le tele o le suka e faʻamaonia.

O le suka e mafua ai le le lelei o le tino.

Brown cane sugar

A faʻatau le suauu faamamaina, e le mafai ona tatou iloa lona amataga.

Ioe, e le taua lenei mea, ona o le suka paepae, o tootoo uma ma le suka suka, e le eseese i le tuufaatasiga ma le tofo.

A e vaʻai i le suka enaena i luga o le fata, ona faia lea mai le suka. O le suka e le faʻamalamalamaina e leʻo faʻatau atu ona o lona le fiafia ma le manogi.

O le suka o le Brown o le suka e lelei ma maloloina.

I le eseesega i le paʻepaʻe, o le suka lanu enaena e maualalo ifo i le faʻamamaina, o le sogasoga faasinoala i totonu e le 99.75%, ae na o 89-96%.

O le suka o le Brown e tele taimi e sili atu ona taugata nai lo le lanu paepae masani ma le suka.

1. O mea e faʻaoga i le kalorie o le suka paepae - 387 kcal, suka enaena - 377 kcal. Faaiuga - o le taua taua o le oloa mama ma le le faʻamaonia e tutusa lava.

2. O le suka paepae e aofia ai le 99.91 g o le sucrose, suka gaosi - o le 96.21 g. Faaiuga - o le tuufaatasiga o le suka faamamaina ma le le filifilia e toetoe lava o le aofaiga lava lea o mea e gaosia ai le gaʻo, o le mea lea, mai le manatu o le gaʻololo gaʻo ma le faʻaosoosoina o le atherosclerosis, e tutusa lava le aafiaga.

3. O le suka paepae e aofia ai le 1 mg o le calcium, 0.01 mg o le uʻamea ma le 2 mg o le potassium. O le sugar sugar e aofia ai le 85 mg o le calcium, 1.91 mg o le uʻamea, 346 mg o le potassium, 29 mg o le magnesium, 22 mg o le phosphorus, 39 mg o le sodium, 0.18 mg o le zinc. Faaiuga - o le suka enaena, e le pei o le suka paʻepaʻe, e aofia ai se tele o minerale e tatau mo i tatou.

4. O le suka paepae e aofia ai le 0.019 mg o le vitamini B2, o le sugar cane e leʻi faʻamaina e aofia ai le 0.008 mg o le vitamini B1, 0.007 mg o le B2, 0.082 mg o le B3, 0.026 mg o le B6, 1 μg o le B9. Faaiuga - o le suka lanu enaena e tele taimi sili atu nai lo le paʻepaʻe i le kulimi.

O le faaiuga autu e uiga i aoga o le suka cane o le tamaoaiga i vitamini ma minerale o le suka enaena. Faatasi ai ma calorie suamalie i le faʻaopoopoga, tatou maua B vitamini ma minerale.

A filifilia le cane gaʻo, e tatau ona manatua o le lanu uliuli e le o se faailoga o le natura, o le mea e le faʻamaonia.

Suʻu sui

Aspartame (E951) o se mea suamalie e maualalo ifo-calorie, 200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le Aspartame o le suamalie masani masani masani, ae, i lalo o nisi tulaga, o se tasi o mea sili ona leaga.

O le umi o le faʻaaogaina o le aspartame e mafai ona mafua ai le maʻi tigaina, susu, allergies, atuatuvale, maʻi lela, ma le kanesa o le faiʻai i manu. Aspartame atonu o se carcinogenoa.

O le faʻaaogaina o le aspartame e tagata ua mamafa tele e aveesea ai le mamafa ona o le maualalo o kalori mea o le aspartame e mafai ona oʻo atu ai i le isi itu. Aspartame e faʻalauteleina le manaʻo.

O aʻafiaga le lelei o le aspartame e mafai ona tupu i le 35% o le faitau aofaʻi.

Acesulfame K (E950) o se suauu iti-calorie e le o digestible. 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. Acesulfame e afaina ai foi i le soifua maloloina, e mafua ai le afaina o le manava ma faʻamaʻi pipisi. Acesulfame mo le faʻaaogaina i Kanata ma Iapani.

Saccharin o se mea suamalie e leai se meaʻai e 450 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. Sa faasaina Saccharin mo le faaaogaina i nisi atunuu, e aofia ai Kanata ma le Soviet Union i tua i le 70s. I manu faataitai, na mafua ai ona maua le kanesa.

Cyclamate (E952) o se mea suamalie e leai se calorie, e 30 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le faʻaaogaina o le cyclamate e naʻo le tusa ma le 50 atunuu o le lalolagi. Talu mai le 1969, ua faasaina le cyclamate i Amerika, Farani, Peretania Tele, ma le tele o atunuu ona o le masalosalo e mafua ai ona le toe faia.

Fructose (fualaau suamalie), o le suamalie aupito sili ona suamalie o suga masani, o le fructose is 1.7 sili ona suamalie nai lo le suka. E maualuga foi i le kalori e pei o le suka, ma o le mea la e le o se meaʻai meaai. O nisi tagata atamamai e faʻapipiʻiina le faʻamaʻi pipisi o le US i le fructose.

Sorbose (sorbitol poo sorbitol). Saccharide e maua i laau toto. O le fua o le suamalie i le suka e na o le 0.6. E le tofo lelei le Sorbitol. E ono mafua ai le manava ma e le fautuaina e faʻaaogaina sili atu i le 10 kalama i le aso. E i ai le faʻamaoniga e faʻaleagaina e le sorbitol le faʻaogaina.

Xylitol (E967) - e maua i ni vaega laiti i fualaau aina ma laau. Xylitol o tioata papaʻe e le mafaamatalaina. Aumai le xylitol mai le paʻu ma le taliga o sana. E tusa ai ma nisi o lipoti, e mafai ona mafua ai le kanesa o le vevela.

Suʻega faʻasolosolo ma lona aʻafiaga i le natura

O se tasi o gaʻo sili ona lauiloa o loʻo manuia. E faʻaaogaina i le sauniuni o meaʻai, ma e maua foi i fua o le tele o laau.

O lenei vailaʻau o le tasi lea o punavai autu o le malosi i totonu o le tino, ae o lona soona maualuga e mafai ona oo atu ai i faʻamaʻi matautia. O le mea lea, e tatau ona e masani ia oe ma ona meatotino ma foliga i auiliiliga.

Maota faaletino ma vailaau

Sucrose o se tuufaatasiga gaosia mai le kulukose ma le fructose residues. O se le malie. O lona faʻatulagaga o le C12H22O11. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se foliga tioata. E leai sona lanu. O le tofo o le mea e suamalie.

E iloga i lona sili ona lelei i le vai. O lenei tuufaatasiga e mafai foi ona soli i le methanol ma le ethanol. Mo le faʻafefeina o lenei gaʻo, o le vevela o le 160 tikeri e manaʻomia, o se taunuuga o lenei faiga o le caramel ua fausiaina.

Mo le faʻavaeina o le suauu, o se tali o le faʻaaogaina o mole mai vai mai siaki faigofie e talafeagai. Na te le faʻaalia aldehyde ma ketone meatotino. Pe a faʻafoʻiina i le copper copper hydroxide, e fai ai suga. O isomers autu o lactose ma maltose.

Iloiloina po o le a le mea e aofia ai lenei mea, e mafai ona tatou taʻuina le mea muamua e vaʻaia ai le suauu mai le kulukose - o le sucrose e sili atu lona faigata, ma o le kulukose o se tasi o ona elemene.

E le gata i lea, e mafai ona taua nei eseesega:

  1. O le tele o le sucrose e maua i le beets poʻo le cane, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai o le suka poʻo le suka. O le igoa lona lua mo le kulukose o le vine vine.
  2. Sucrose ei ai sona tofo suamalie.
  3. O le glycemic Index i le glucose e maualuga.
  4. O le tino e faʻafeiloaʻi vave le kulūkose aua o se mea gaʻo faigofie. Mo le osofaʻiga o le suauu, o lona faʻamavae muamua e talafeagai.

O nei meatotino o le tele o eseesega i le va o mea e lua, e tele mea tutusa. E faʻapefea ona iloa le va o le kulukose ma le sologa lelei i se auala faigofie? E aoga le faʻatusatusa o la lanu. Sucrose o se mea e le lanu i se laumei. Glucose o se mea tioata, ae o lona lanu e papaʻe.

Matafaioi o meaola

O le tino o le tagata e le mafai ona faʻataunuʻuina sao o le suauu - o lenei mea e manaʻomia ai le gasegase. O le kulupu o loʻo faʻapalapalaina i totonu o le togafiti laiti, lea e faʻasaʻolotoina ai le fructose ma le kulukose. O i latou ia e mulimuli ane faʻaumatia, liliu atu i le malosiaga e tatau mo le olaga. E mafai ona tatou fai atu o le galuega autu o le suka o le malosi.

Faʻafetai i lenei mea, o mea nei e tutupu i le tino:

  • Tuʻu ile ATP
  • tausia le masani masani o lela o le toto,
  • o le gaioiga o siama namu
  • gaoioiga taua o le maso,
  • glycogen formation
  • tausisia o le maualuga o le kulukose (faatasi ai ma le fuafuaina o le gau o le sucrose).

E ui i lea, e ui lava i le i ai o mea aoga, o lenei masini gaʻo ua manatu "leai", o le mea lea, o lona soona taumafa e mafua ai faʻalavelave i le tino.

O lona uiga o lona aofaiga i le aso e le tatau ona lapoa. Ae sili lava, e le tatau ona sili atu nai lo le 10 o calorie e faʻaaogaina. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona aofia ai e le gata o le sogasoga lelei, ae o mea foi e aofia ai i isi mea taumafa.

O lenei tuufaatasiga e le tatau ona vavaeeseina atoa mai le taumafataga, talu ai o ia ituaiga o gaioiga e afaina foi i taunuuga.

O le leai o se mea e faʻaalia mai e nei mea le lelei e pei o:

  • O lagona atuatuvale
  • vavao
  • vaivaiga
  • vaivai,
  • faaitiitia galuega
  • le le fiafia
  • lagona o lagona
  • faʻaleagaina
  • migraines
  • vaivai o galuega tau mafaufau,
  • lauulu lauulu
  • vaivai o fao.

O nisi taimi o le tino e ono i ai se manaoga faateleina mo se oloa. E tupu lenei mea i le malosi o le mafaufau, aua o le malosi e manaʻomia e pasi atu ai lagona tuga. E le gata i lea, o lenei manaoga e tulai mai pe afai o le tino e afaina i le vevesi o le vevela (o le suauu i lenei tulaga e avea ma pa puipui e puipuia ai suauu o le ate).

Sugar Harm

O le faʻaaogaina o lenei kulupu e mafai ona lamatia. E mafua lenei mea i le faʻavaeina o faʻamalolo saoloto, lea e tupu i le taimi o le vai. Ona oi latou, o le tino puipuia o le tino ua vaivai, lea e mafua ai ona faateleina le tulaga lamatia o le tino.

O tulaga le lelei o le aafiaga o le oloa e mafai ona taua:

  • solia o le metabolism oona,
  • faʻaitiitia le teteʻe i faʻamaʻi pipisi,
  • afaina i le pancreas, ona o le maʻisuka e atiina ae,
  • faateleina le eletise o le sua suamalie,
  • o ese mai le tino o vitamin B, faapea foi ma minerale talafeagai (o se taunuuga, pathologies vascular, thrombosis ma le osofaia o le fatu),
  • faaosofia o gaosiga o le adrenaline,
  • aʻafiaga i nifo (faateleina le aʻafiaga o caries ma maʻi faʻasolosolo),
  • siitia le mamafa
  • le ono mafai ona faʻaleagaina,
  • solia o le absorption o le magnesium ma le calcium,
  • aʻafiaga le lelei ile paʻu, fao ma lauulu,
  • le mafuaʻaga o faʻamaʻi aʻafia ona o le "faʻaleagaina" o le tino,
  • faalauiloa le maua o le mamafa,
  • faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi,
  • fatuina o tuutuuga mo le atinaʻe o lauulu sinasina,
  • osofaʻiga o faʻatelega o le maʻi o le peptic ma le bronchial asthma,
  • le mafai o le osteoporosis, ulcerative colitis, siama,
  • le ono mafai ona faateleina le afaina o le afaina,
  • ulu matua ulu.

I lenei tulaga, e tatau ona faatapulaaina le taumafaina o lenei mea, ma puipuia ai le tele o lona faaputuputu.

Punaoa Faanatura Faanatura

Ina ia pulea le tele o le sucrose e faʻaaoga, e tatau ona e iloa le mea o loʻo i ai le tuufaatasiga.

E maua i le tele o mea taumafa, faʻapea foʻi le salalau lautele o lona natura.

E taua tele le iloilo po o fea laau toto e aofia ai le vaega - o le a faʻatapulaʻa ai lona faʻaoga i le fua faatatau manaʻomia.

O le suka o le suauu o se punavai masani o se tele o lenei gaʻo i totonu o atunuu vevela, ma beets sugar, mamanu a Kanata, ma birch i atunuu mama.

E le gata i lea, o le tele o vailaau e maua i fualaau ma vine:

  • le malamalama
  • sana
  • vine
  • pineapple
  • mango
  • apricots
  • tangerines
  • paʻu
  • peaches
  • nectarines
  • kāloti
  • meloni
  • strawberries
  • vine
  • faʻi
  • pears
  • lanu uliuli
  • apu
  • pepa
  • pi
  • pistachios
  • tamato
  • pateta
  • luke
  • pele faapelepele
  • paka
  • siaki
  • gogoberry
  • fugalaau
  • lanu meamata.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai le tele o mea suamalie (ice cream, sweets, pastries) ma nisi ituaiga o fualaau mamago.

Faʻamaumauga o Faʻatino

O le mauaina o le sucrose o lona uiga o lona gaosiga o mea tau alamanuia mai fua o le suka. Ina ia mafai e le oloa ona tausisia ia tulaga o le GOST, e tatau ona mulimulitaia tekinolosi.

E aofia ai mea nei:

  1. Faamamaina o suka suka ma le gaosi.
  2. O le tuʻuina atu o mea faʻaaoga e faʻasese, pe a uma ona pasia le vai vevela i totonu. O lenei mea e mafai ai e oe ona fufulu ese beets e oo atu i le 95% le sucrose.
  3. Faʻaauau le fofo i le susu o le lime. Ona o lenei mea, o loʻo leʻo iai ni mea leaga.
  4. Faʻamamaina ma le faʻasao. Suga i lenei taimi e samasama ona o le valivali o mea.
  5. Lafoaia i le vai ma le faʻamamaina o le fofo e faʻaaoga ai le carbon.
  6. Toe-evaporation, lea e mafua ai le gaosia o le suka paepae.

A maeʻa lena mea, o le a vaneina ma faʻapipiʻi le vailaʻau i afifi mo le faʻatau.

mea gaosi gaosi:

Vaega o le talosaga

Talu ai ona o le sogasoga e tele mea taua, e masani ona faʻaaogaina.

O vaega autu o lona faaaogaina o:

  1. Meaʻai taumafa. I totonu, o lenei vaega e faʻaaogaina o se oloa tutoʻatasi ma o se tasi o vaega o loʻo faia ai meaʻai gaosiga. E faʻaaogaina e fai ai suamalie, mea inu (suamalie ma le ava malosi), sau sau. E le gata i lea, o le meli vao e faia mai i lenei tuufaatasiga.
  2. Biochemistry I lenei itu, o le carbohydrate o se vaega mo le faʻamalosi o nisi mea. Faatasi ai ma: ethanol, glycerin, butanol, dextran, acid citric.
  3. Falemaʻi O lenei vailaau e masani ona aofia ai i le tuufaatasiga o vailaʻau. O loo i ai i totonu o laupepa o meaʻai, maso, vailaʻau, palu faʻamaʻi. O fualaau faasaina e masani ona fuafua mo tamaiti.

O le oloa foi e maua ai le talosaga i le cosmetology, faatoaga, ma i le gaosia o vailaʻau oona.

E faʻafefea ona aafia le tino o le tagata i le suauu?

O lenei vaega o se tasi o mea sili ona taua. E toatele tagata e saili ia malamalama pe aoga le faʻaaogaina o se mea ma auala ma lona faʻaopoopoga i le olaga i aso faisoo. O faʻamatalaga e uiga i le i ai o mea leaga ua salalau lautele. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo le lelei o le aafiaga o le oloa.

O le mea sili ona taua o le faʻapotopotoga o le tuʻuina atu lea o le malosi i le tino. Faafetai ia te ia, o okeni uma ma polokalama e mafai ona aoga lelei, ma o le tagata i le taimi e tasi e le oʻo i le vaivai. I lalo o le faatosinaga o le suauu, ua gaoioi ai le gataifale, ma o le mafai ona tetee atu i aʻafiaga ua faateleina. Ona o lenei vailaʻau, o le gaioiga o neura ma maso o loʻo faia.

Faatasi ai ma le le lava o lenei oloa, o le soifua manuia o se tagata ua vave ona pa'ū, ua faaitiitia lana faatinoga ma lona uiga, ma ua aliali mai faailoga o le tele o galuega.

E le tatau ona tatou faʻagaloina aʻafiaga le lelei o le suka. Faatasi ai ma le tele o mea e aofia ai, e mafai e se tagata ona atiaʻe le tele o maʻi.

Faatasi ai ma le mea sili e ono taʻua:

  • maʻisuka malosi
  • caries
  • maʻi faʻasolosolo
  • ololota
  • faamai pipisi o le oral veve,
  • afaina
  • faʻamaʻi tino.

I lenei itu, e tatau ona mataʻituina le tele o le suauu e faʻaaogaina. I lenei tulaga, e tatau ona e amanaʻia manaʻoga o le tino. I nisi tulaga, o le manaomia o lenei mea e faateleina, ma e tatau ona e gauai i ai.

mea e uiga i aogā ma faʻamaʻi o suka:

E tatau foi ona e nofouta i tapulaʻa. O le le faapalepale i lenei nofoaga o se mea e seasea tutupu. Ae afai e maua, o lona uiga o le faʻaaogaina atoa o lenei oloa mai le taumafataga.

O le isi tapulaa o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga le sucrose i le maʻisuka? E lelei tele le fesili i se fomaʻi. O lenei mea e aʻafia i itu eseese: o le falemaʻi, o faʻamaoniga, o mea taitasi o le tino, tausaga o le maʻi, ma isi.

O se tagata tomai faapitoa e mafai ona faasaina atoatoa le faaaogaina o le suka, aua e faateleina ai le maualuga o le kulukose, e mafua ai le pa'ū. O le tuusaunoaga o mataupu ia o le hypoglycemia, aua o le vaeluaina o le suauu poo oloa e masani ona faaaogaina.

I isi tulaga, ua manatu o lenei tuufaatasiga ua suia i mea suamalie e le faateleina ai le kulukose toto. O nisi taimi o le faʻasaina o le faʻaaogaina o lenei vailaau e le faʻamaoni, ma o le maʻisuka ua faʻatagaina e faʻaaogaina le oloa manaʻomia mai lea taimi i lea taimi.

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

Sucrose, faʻamanuiaga ma faʻalavelave, punavai o le suauu

Pe a togafitia i le suamalie, e leai se tasi e mafaufau mamafa i le mea na ia 'ai.

Ae mo le tele o vaega, o ia mea taumafa o le taulaiga lea o gaʻo vailaʻau, lea ei ai sona aafiaga le lelei i le ata ma le tulaga lautele o le tino o le tagata.

O se tasi oi latou - suauu - e sili ona afaina aua o loo i ai i se fuainumera tele o togafiti e faʻamaʻaina uma. E tatau ona tatou sailia po o le a le mea ma pe o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga e tusa lava pe itiiti se totogi o le mana faamalolo.

Soʻo Vaʻaiga

Sucrose o se faʻasalaga. Mai le saunoaga o loʻo i luga, o loʻo mulimuli mai o vaega o lenei vailaʻau e lua vaega. O lea la: o le sucrose e maua mai i fualaau o le fructose ma le kulukose, o monosaccharides. O suga nei o loʻo faʻaumatia lo tatou toa i lalo o le faatosinaga o le suka gaosia ma fualaʻau oona, ulu atu i le tino.

Sucrose e aʻafia i le vasega o oligosaccharides. E masani ona tatou faaaogaina le faaupuga "sugar" e faatatau i ai. E saʻo lenei mea, ona o lona mamanu mamanu e leʻo se mea ae naʻo tioata monoclinic e leai ni lanu ma manogi. Afai e faʻavaivaia lenei vailaʻau e ala i le faia i luga o le vevela maualuga, ona faʻamafanafanaina lea, o le taunuuga o le a avea ma se 'ase tioisa, o lona igoa o le "caramel".

Sucrose ei ai faʻapitoa faaletino ma vailaʻau. E sili atu ona fofo i le vai masani, sili atu le faʻafesoʻotaʻi i le alcohol alcohol. Ole mea e masani ona le tali atu i le methanol. E le o se sui soʻo. Sucrose Formula: C12H22O11.

O faʻamanuiaga ole suauu

I le lalolagi atoa, o se tulafono, latou te talanoa na o le matautia o le suka. Ae peitai, o le a tatou solia lenei mataupu, lea ua uma ona masani ai, ma taumafai e amata i le sailia o itu lelei i le faʻaaogaina o se mea papaʻe paʻepaʻe.

  • Punavai o le malosi. Sucrose e tuʻuina atu mulimuli i le tino atoa, o ona siama taitasi. Ae peitaʻi, afai e te vaʻavaʻai i lenei tulaga, e foliga mai e le o le mea e tupu ona o le sologa lelei, ae i le sili atu o le kulukose, o se vaega o le tuufaatasiga. O le faamalieina o manaoga o le tino o le tagata e maua i le kulukose e 80%. O le vaega lona lua o le sucrose, fructose, e liliu atu foi i ai, a leai o lenei mea e le mafai ona gauai i le siosiomaga o le tino o le tagata.
  • Faʻaleleia le galuega o le ate. E mafua mai foi i le kulukose, lea e maua ai le tino faʻamamaina ma le fesoasoani moni i le faʻaumatia o toxins ma isi mea leaga e ulu i le tino. Ona o lenei meatotino o le vaega o le suauu, e masani ona faʻaaogaina i le tulaga o inisiua mo faʻamaʻi ogaoga faʻatasi ma le inisua.
  • Le faʻamalosia o le faʻavaeina o le "hormone o le olioli" o serotonin. O lenei faʻamatalaga ua faʻamaonia atoatoa. E mafua mai i le sola, pe o le kulukose, pe a uma ona 'ai le selu, sukalati, aisa kulimi ma isi suamalie e lagona e se tagata le malosi o le malosi ma le lelei.
  • O foliga vaaia o gaʻo. I lenei faagasologa, o le fructose ua uma ona faia se matafaioi. O le taimi lava i le tino, o le monosaccharide e solo i lalo i vaega pito sili ona faigofie, ma oi latou, i le itu, pe a na o le gaogao e le manaomia i lea lava taimi, e aofia i le faagasologa o le gaosia o lipid. I totonu o lenei setete, o vaega o le fructose e mafai ona tumau mo se taimi umi seʻia oʻo i le taimi e manaʻomia ai e lē ona ona faʻaaogaina e avea ma malosiaga.
  • Faʻatoagaina o le toto i le mafaufau ma le vaʻai. O le galuega ua faʻamaonia o le suauu e mafai ai ona e faʻamaonia lelei le taua tele o lenei faʻasalaga mo le soifua maloloina ma e oʻo lava i galuega taua a le tino o le tagata.
  • Puipuia o le gasegase. O suʻesuʻega faʻasaienisi talu ai nei ua faʻaalia ai o tagata e sili atu le fiafia i le suamalie e itiiti lava le pagatia mai faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma i latou e leai se faʻafitauli i punaoa faʻasolosolo ma e seasea aofia ai ni togafiti i a latou meaʻai.
  • Aafiaga aoga i luga o le vaalele. O suāuʻu ma oloa o loʻo aofia ai ua faʻamatalaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase i soʻo se faʻamaʻi o lenei gland. E i ai foi se mea faapitoa o le soifua maloloina o loʻo faʻaaoga i ia tulaga.

Atonu, atonu, o mea uma lava, lelei, poʻo le, o le mea sili, o mea aoga aoga o le suauu, ua iloa e tagata i aso nei.

Faʻaleaga aʻafia

O le mea e leaga ai, o le lamatiaga o le "oti papaʻe" i se tino ola e sili atu nai lo le mana faamalolo. O manatu taʻitasi nei, e tatau lava ona e tusi.

1. Oona. I le nifo suamalie, o le suauu e faaosofia, i le tulaga o le sauaina o oloa o loo i ai, le tele o le gaʻo o le gaʻo, tele le liuaina o le fructose i lipids.

O nei mea uma e mafua ai le maua o tupe mama ma le faʻaputuina o gaʻo gaʻo i le tino. E le gata i lea, o galuega a le loto, ate ma isi totoga o loʻo faʻaitiitia.

Ma e leai se mea e faateia ai, ona o le mea e maua ai caloric o le sucrose (suka) e matua tele lava: 387 kcal.

2. Le atinaʻe o le maʻisuka. E tupu lenei mea ona o se faʻafitauli o le gasegase o le tino ma le gaioiga o se totoga taua e pei o le pancreas. O le mea mulimuli, e pei ona e iloa, o loʻo aʻafia i le faagasologa o le inisalini.

I lalo o le faatosinaga o le tele o le faʻaaogaina o le suauu, o lenei faʻafitauli e faʻaitiitia le taua, ma o lenei vailaʻau e faʻaaogaina.

O le iʻuga, o le kulukose, nai lo le faʻasolosoloina, o loʻo faʻafoʻi i totonu o le toto, ona o lona maualuga e maualuga lona maualuga.

3. Faateleina le ono lamatiaga o caries. O le taumafaina o suka ma suka suka, e seasea lava ona fufuluina e se tasi oi tatou se meaʻai lelei pe a uma se taumafataga manaia.

Ona o na amioga le talafeagai, tatou te fatuina ai se "eleele lafulemu" i totonu o le pupuʻu tautala mo le toe gaosia o siama matautia, lea e afua ai le faaleagaina o le nifo ma mea loloto o le mea o loʻo i ai le meaola o le moa.

4. Faateleina le ono mafai ona maua i le kanesa. Muamua lava, o aʻafiaga o le toto o totoga i totonu. O le mafuaʻaga o le faʻasolosoloina o le gaioioiga o le tino o le tino, ma e tusa lava pe faʻaleagaina o le a avea ma se tasi o ia mea leaga o le kanesa.

5. Faʻasalaga o faʻamaʻi faʻafitauli. O se allergy ma le sapalai o le sucrose e mafai ona aliali i luga o soo se mea: meaai, pollen, ma isi. O le masini o lea mea e faʻavae i luga o faʻafitauli o le gasegase ua taʻua i luga.

E le gata i lea, o le suauu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaaogāina o le tele o mea aoga (magnesium, calcium, ma isi), faʻaitiitia ai le leai o se kopa, e fai ai se vaega tuusaʻo i le faʻateleina o le maualuga o le "leaga" ma le tuusao - e faʻaitiitia ai le "lelei" cholesterol.

E maua ai le malamalama "lanu meamata" i le matua o le soifua matua, faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻaleagaina o le tino, le atinaʻeina o le pielonephritis ma le gallstone mala, ischemia, otaota.

I se tulaga lautele, o se uiga ma le faaeteete i le togafitiga e manaomia i lalo o le faaupuga "aua le afaina oe lava ia".

Punavai o le suauu

O a meaai e mafai ona iloa ai le sucrose? Muamua, i le sili ona taatele: gaʻo ma le suka sugar. O lenei mea e taʻu mai ai e le o se mea e le mafai ai ona maua i totonu o le suka ma le suka, o ona punaʻoa autu ia.

Ae o oloa ua lisiina e le naʻo faleoloa o le suauu. O lenei vailaʻau o loʻo i ai i le sua o le niu niu ma le suka o le suka a Kanata.

O le a maua e lou tino se vaega o le fesuiaiga pe a togafitia i le sua o le birch, fualaau o melons (melons, suamalie), aʻa laau, mo se faataitaiga, kāloti.

I nisi o fua, e maua foi: o le toga, vine, aso, rimoni, persimimo, laʻau, fig. E aofia ai le meli sosolo, vine.

O le faʻafiafiaina foi o se punavai o le suauu. Gingerbread, apple marshmallow, marmalade e tamaoaiga i lenei mea.

Pe a faʻaaogaina ma toe lolomiina le meafaitino, e manaʻomia le fesoʻotaʻiga malosi i le fafine feminineʻai Woman-Lives.ru!

Taumafa meaʻai taumafa:

Faʻailoa mai le aofaiga ole 100 g o oloa

Suafa faamama 99.9 g Lau honey79.8 g Marmalade
76.4 g Kuki gingerbread 70.1 g Taunuuga 69.9 g Laʻau suamalie 69.2 g Paluga pipi 68.1 g Paʻu 67.4 g Fuga vine 65.8 g Faʻamanatu 65 g Fualaʻau figu 64.2 g vine vine 61.5 g Pameka 61.4 g Medlar 60 9 g Irga
60.4 g

Ole lapisi o aso ole suauu e le tatau ona sili atu i le 1/10 o kilokalo uma e sau. I le averesi, e tusa ma le 60-80 kori i le aso. O lenei aofaiga o le malosi e faʻaalu i le soifuaga o le nerve sel, faʻanoanoa maso, ma luga foi o le tausiga o sela toto.

O le manaʻomia mo le soʻotaga o le soʻotaga ua faateleina:

  • Afai o loʻo galue se tagata i le gaioio galue malosi. I lenei tulaga, o le malosiaga na faʻaaogaina e faʻaalu i le faamautinoaina o le masani o le faailo i luga o le laina axon-dendrite.
  • Afai o le tino ua faʻaalia i mea oona (i lenei tulaga, o le sucrose o loʻo i ai le pa puipui, puipui le ate i le faʻaogaina o le sulfuric paipa ma le kulukonika).

Ua faʻaitiitia le manaʻomia mo le manuia:

  • Afai ei ai se vailaau i le maʻisuka, e pei foi o le maʻisuka ua uma ona iloa. I lenei tulaga, e tatau ona suia le suka i analogues e pei o le beckon, xylitol ma le sorbitol.

O le mamafa ma le gaogao o se faʻalavelave foi lea mo meaʻai ma suka suka, aua talu ai e le mafai ona suia le suka i le gaʻo.

Sucrose Digestibility

I totonu o le tino, o le suauu e solo i lalo i le kulukose ma le fructose, lea e liliu mai foi i le kulukose. E ui lava i le mea moni o le sologa lelei o se mea e gaosia ai fualaʻau, e mafai ona faʻagaoioia le mafaufau o le mafaufau.

I le taimi lava e tasi, o se mea taua faaopoopo i lona faʻaaogaina o le mea moni lea e na o le 20% e gauai i le tino. O le 80% totoe na tuua le tino toetoe lava a le suia.

Talu ai ona o lenei meatotino o le suauu, o le a le mafai ona tau atu i le maʻisuka nai lo le kulukose ma le fructose, e faʻaaoga i lona mamanu mamā.

Sucrose e maua ai le tino i le malosi e manaʻomia. Puipui le ate mai mea oona, faʻafouina le faiʻai. O le mafuaaga lea o le sucrose o se tasi lea o mea taua e maua i meaai.

Afai e te faʻafefe i le le fiafia, atuatuvale, ita, e le lava le malosi ma le malosi, atonu o le faailoga muamua lenei o le le lava o le suka i le tino.

Afai e le o faʻasolosolo le sologa lelei i le lumanaʻi lata mai, atonu o le a sili atu ona leaga le tulaga.

O ni faʻafitauli le lelei mo soo se tagata, e pei o le tele o le gau o le lauulu, faapea foi le vaivai o le popole, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i faʻamatalaga o loʻo iai.

Faailoga o le sili atu o le suauu i le tino

  • Maualuga atoatoa. Afai e taumafaina e se tagata le maualuga o le suka, o le suauu e masani lava ona liua i le tino. O le tino ua gasegase, o le tino, ma o loo i ai foi faailoga o le le fiafia.
  • Caries.

O le mea moni, o le sogasoga o se nofoaga lelei e faʻaleleia ai ituaiga eseese o siama. Ma oi latou, i le gasologa o lo latou olaga, faʻamalolo le aisa, lea e faʻaleagaina ai le limamatua ma le nifo o le nifo. Vaʻa faʻavavevave ma isi faʻamaʻi pipisi o le oral vevela.

O nei maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le tele o siama faʻamaʻi i totonu o le vavae tautala lea e faʻateleina i lalo o le malosi o le suka.

  • Sui o le Candidias ma le tino. O le mafuaaga e tutusa.
  • E i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻisuka.

    Faʻasalaga mataga i le mamafa, fia inu, vaivai, faʻalauteleina o le urination, faʻavaveina o le tino, manuʻa le lelei o le faʻamalolo, vaʻaia le vaʻaia - o se faʻalavelave lea i le endocrinologist i se taimi vave e mafai ai.

    Suʻega ma le Soifua Maloloina

    Ina ia mafai ona tumau pea o tatou tino i foliga lelei, ma faʻalavelave e tutupu i totonu, e le mafua ai ona iai ni faʻafitauli, e tatau ona faʻatuina se tulafono mo le 'ai o selu. Faʻafetai i lenei mea, o le a mafai e le tino ona maua se tele o le malosi, ae i le taimi lava e tasi o le a le faʻaalia i le aʻafiaga e aʻafia ai ma le sili atu o le suamalie.

    Ua matou aoina mea pito sili ona taua e uiga ia Sahaorza i lenei faʻataʻitaʻiga ma o le a matou faʻafetai pe afai e te faʻasoa le ata i luga o se upega tafaʻilagi poʻo se blog ile sootaga i lenei itulau:

  • Tuua Lau Faamatalaga