Vitamini mo mamai o loʻo maua i le maʻisuka: o le a le mea e fai?

At maʻisuka o se faaletonu e atiina ae i totonu o le tino vitamini ma minerale. E mafua ona o mafuaʻaga e tolu: faʻatapulaʻaina o mea taumafa, faʻafitauli o le tino ma le faʻaitiitia o le taumafa o meaʻai.

I le isi itu, o le le lava o vitamini ma minerale, lea e avea ma tagata faʻatagaina i gaioiga faʻasolosolo, e oʻo atu ai i le solia o le homeostasis (e aofia ai le malosi) i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. I se tulaga sili atu, o lenei mea e faatatau i le le lava o vitamini antioxidants (A, E, C) ma vitamini B uma.

O le maʻi suka e sili ona taatele i tagata matutua. E pei ona e iloa, o le le lava o vitamini ma minerale e masani ona iloa i sui o lenei vaitausaga. Ae o tagata foi o isi tausaga ua leai foi ni meaʻai taua. O se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega mamafa na faia e le Institute of Food nutrition of the RAMS, o le toʻatele o le faitau aofaʻi o Rusia na toetoe lava a le atoa le taʻi atoa o le vaitamini C (80-90% o le suʻega), thiamine, riboflavin, gaʻolaʻau, vitamini E (40-60% o le suʻega), beta -carotene (60% o le suʻega). O le toʻatele o tagata Rusia na faʻaalia le le lava o le macro ma le microelements (calcium, iron, selenium, zinc, iodine, fluorine, chromium, manganese, ma isi). O lona uiga, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka sa leai se aoga o vitamini ma minerale aʻo lei amataina le faʻamaʻi. I le isi itu, i le maʻisuka, o le manaʻoga e mulimuli i se meaʻai talafeagai e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le faʻaaogaina o vitamini ma minerale mai meaʻai, faʻalavelave ma le faʻamalolo, ma le metabolism. Ma i le taimi lava e tasi, o le manaʻoga mo i latou e mamaʻi e le gata ina le faʻaitiitia, ae, i se isi tulaga, o le siʻitia.

O le mea lea, o le atinaʻeina o le maʻisuka ua sili atu le faʻavaveina o le le lava o vitamini ma minerale, o lea e manaʻomia ai e lenei faʻamaʻi le faʻaopopoina o meaʻai, aemaise lava o mea e maua ai mea faʻasao.

O se vaega taua i le tupu ma le atinaeina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, aemaise lava i le atinaʻeina o faafitauli ogaoga o le maʻisuka, ua faia i itu e lua e mafua ai le suia o le lipid peroxidation ma le sili atu le tele o radical free.

O le hyperglycemia taimi i le maʻisuka eo faatasi ma le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le kulukose, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le numera o tuusaʻo saoloto ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le metabolic. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le tino e tumau le paleni i le va o le lipid peroxyidation rate ma le gaoioiga o le tino antioxidant (vitamini A, E, C, superoxide dismantase, catalase, ma isi). I le maʻisuka, o lenei paleni ua faʻalavelaveina: o le fua faatatau o le faʻavaeina o faʻamalolo e leai se totogi e maualuga atu nai lo le fua o le faʻamavae. I lenei itu, o se tasi o faatonuga mo togafitiga o le maʻisuka o le tofia lea o antioxidants (vitamini A, E, C, lipoic acid, seleni) e aveese ai le atuatuvale o le oxidative.

Vitamin A (Retinol) Faʻamata

Vitamin A E taua tele le sao i le tele o gaioiga o le tino, e pei o le vaʻaia, tuputupu ae o le toto, ma le tali mai. Faatasi ai ma vitamini C ma le E, o le vailaʻau A e maua ai le puipuiga o le tino mo le tino. O le vailaʻau A e faʻaseseina ai le tele o mea oona o le okesene lea e faʻaauau ona faia i le taimi masani o le faʻaaogaina o soʻo se masini. Faatasi ai ma le tele o faamaʻi, e aofia ai le maʻisuka, o le numera o ituaiga o mea oona o le okesene ua faateleina tele. E tatau ona matauina o le vailaʻau A e maua ai le autooxidation faatasi ai ma le faʻavaeina o le peroxide, o le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻiina lona aʻafiaga ma isi faʻasologa o meaola (vitamini C ma le E, seleni, ma isi mea), lea e faʻatele ai lona gaioioga.

Vitamini C (ascorbic acid, calcium ascorbate)

I o tatou tino, o le vailaʻau C e faia ai ni galuega eseese. Ae ui i lea, o ia mea uma e faʻavae i luga o le meatotino o le vaitamini C, e faigofie ona maua uma le faʻamaʻiina ma le toe faʻaleleia. Vitamin C e toe faʻafouina ai ions uʻamea e maua ai le tele o enzymes. O le vailaʻau C e faʻaalia foi le gaioiga o le antioxidants e ala i le faʻaitiitia o faʻamalosi fua. I le avea ai o se elemene o le puipuiga o antioxidant, o le vailaʻau C e puipuia ai lipids mai le perosi.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le mea e maua i le ascorbate i le siama ma le plasma e faʻaitiitia, e ui lava e manaomia e le tino i se faʻaopoopoga o le tau ona o le faʻaaogaina i ni faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le tele o faʻamalolo saoloto.

E le gata i lea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le acid ascorbic e faʻaitiitia ai le fuainumera o le faʻasologa o cataractory ma le fua faatatau o auala faʻasolosolo i le tioata. O le aʻafiaga o le antioxidant o le acid ascorbic e faʻaalia i le tele o isi antioxidants, e pei ole vitamin E ma le glutathione. Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele o le iniseti o le ascorbic acid, faapea foi ma le leai o le vitamini E ma le glutathione, e mafai ona manumalo aʻafiaga o mea. E le gata i lea, o mea o loʻo iai i le vitamini C i le plasma toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fetaui lelei ma le maualuga o le hemoglobin glyc HbA1c. O lona uiga, faatasi ai ma se faaitiitia o le vitamini C i le toto, o le maualuga o le hemoglobin glycated e faateleina, ma le isi itu. O le faʻalavelave faʻalavelave e faʻapogai ai le faʻaitiitia o le inisalini, ma o le vailaʻau C togafitiga e taofia ai le leaga o aʻafiaga o faʻamalolo saoloto ma faʻaitiitia ai le tikeri o le faʻaalia o le faʻamalosia o le inisalini.

Vitamin E (tocopherol) Faʻamata

I le tino, o le vailaʻau E galue e avea o se antioxidant, e taofia ai le perovidation lipid ma aveesea ai tumutumu saoloto, e aofia ai le okesene oona, lea o se mea e malosi ai le soona inu. O le toe faʻaaogaina o meatotino faʻasao o le vitamini E o le vaitamini C. O le togafitiga ma le vailaʻau E i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tuʻuina mai ma:

  • faaleleia atili o galuega fibrinolytic,
  • faaitiitia o mea e aafia ai le toto toto,
  • se faaitiitia i le fua faatatau o le glycosylation o lipoproteins maualalo,
  • se faaitiitia i le fua faatatau o le alualu i luma o le atherosclerosis.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai i tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, o se taumafa umi (3 masina) o le vaitamini E i le aso 100 IU e faʻaitiitia ai le mea o le malondialdehyde ma le hemoglobin glycated ao faʻateleina le initaneti i le glutathione i le toto mumu. O le togafitiga ma le maualuga o fua o le vitamini E (1000 IU) eo faatasi ma le toe faʻafoʻisia o le endothelial vasodilator function, ma le taumafaina o le vitamini E i se vaitaimi o le 1800 IU mo le 4 masina e mafua ai le toe faʻaleleia o le filtration ma le creatinine, faʻapea foʻi ma le toto toe toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E iai foi aafiaga e maua i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe a ave le vitamini E i fua o 600-1,200 IU.

Lipoic acid (thioctic acid) Faʻaliliu

Lipoic acid - Vitamin N o se malosi malosi faʻaleaganuʻu, e "le faʻamalosia" uma radical free (e masani lava, hydrogen peroxyide, oxygen singlet, hypochlorous acid, etc.). Lipoic acid ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai le neuropathy o le maʻisuka. O le aoga o le lipoic acid ua faamaonia i le tele o suʻesuʻega tetele. O le tolu-iloiloga o taunuuga o nei suʻega, e aofia ai faʻamaumauga mai le 1258 tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ma le maualuga maualuga o le faʻatuatuaina na faʻaalia ai le pulea lelei o le 600 mg / aso o le lipoic acid mo le 3 vaiaso e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le polyneuropathy o le maʻisuka, ma le faʻafofogaina o fualaau faʻasaina mo le 4-7 masina e faʻaitiitia ai faailoga maʻisuka polyneuropathy ma cardioneuropathy.

Zinc Edit

E talafeagai le sosolo mo le gaioiga masani o le inisalini, faʻaititia le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi ma le pa puipui o le paʻu, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faigofie tele i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi paʻu. O le zinc e faaosofia ai le faʻasiga o le inisalini, o se vaega o tioata insulin o loʻo i totonu o pusa secretory o laulautoto o le motu o pancreatic.

Chrome Faʻamata

Chromium o se tasi lea o elemene sili ona taua i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aua e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma avea o se vaega i le "glucose tolerance". O le vaivai o le chromium e faʻaleagaina ai le tui o le insulin - o se tasi o auala autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o le faʻaopoopoga faaopoopo o le chromium (naʻo ia pe o faʻatasi ai ma vitamin antioxidants C ma E) mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto, HbA1c ma le insulin resistance. O nisi o tagata suʻesuʻe ua faʻaalia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaleleia ai le faʻaumatiaina o le chromium mai le tino, e mafua ai ona faʻaitiitia lona tulaga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le aoga o le chromium o le faʻaitiitia o le manaʻoga mo laʻau suamalie, lea e fesoasoani ai i tagata gasegase e mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le faʻasaina o meaʻai gaʻo ma le suamalie.

Faʻasalaga Faʻatonutonu

O Manganese e iai sona sao taua i le pathogenesis o le maʻisuka. Manganese e faʻaaogaina le faʻaoga o le ligand e aofia i le inisalini synthesis, gluconeogenesis. Ua faʻamautuina o le faaletonu o manganese e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le ate steatosis.

O le mea lea, o vitamini antioxidant (A, E, C), vitamini B, lipoic acid, ma minerale e pei o le zinc, chromium, seleni, ma le manganese e faapitoa le taua mo tagata e maua i le maʻisuka. I fualaau o le vailaʻau-minerale ua faʻamoemoeina mo tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, o nei mea e tatau ona aofia ai i tulaga maualuga (pe a faʻatusatusa i vailaau masani o vitamini-mineral).

O se suesuega o saienitisi Rusia na iloiloina le aafiaga o le vitamini-mineral complex, lea e aofia ai le 13 vitamini, 9 macro- ma microelements, lipoic, acidic succinic and extracts plants (IAC Alphabet), i le tulaga o le gataifale masolosi ma faaaliga o le polyneuropathy o le maʻisuka i tagata mamaʻi ma le suka maʻisuka. O se taunuuga, na faaalia ai e ui lava o le tagofia o le vitamini-mineral complex, o loo i ai se tulaga lelei o le faʻaalia o le polyneuropathy o le maʻisuka ma le pito i luga ole suʻesuʻega eletonika o neura vaʻaia. O le tagofia o fualaau faasaina e leai sona aʻafiaga i le maualuga o le kulukose ma le toto toto, e le o le talaaga o lona faʻaaogaina, e leai se faateleina o le mamafa o le tino na matauina.

I se isi suʻesuʻega, na iloilo ai e T. A. Berringer ma ana uo le aʻafiaga o fualaau o le suamalie-mineral i luga o le aafia o faʻamaʻi pipisi i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Na maua e tagata maʻi se vailaʻau o le vitamini-aofia e aofia ai le 13 vitamini, beta-carotene ma le 9 minerale i vailaau faʻasolosolo. 1 le tausaga I le taimi atoa o le suʻesuʻega, o le numera o tagata gasegase faʻamaʻi pipisi i totonu o le kulupu autu e 5.5 taimi e itiiti ifo nai lo le vaega o loʻo pulea (latou te ave se placebo). Ona o le le lelei o le soifua maloloina, 89% o tagata gasegase i le vaega o le vaega na misia le galuega ma tolopo le vasega faatulagaina; e leai ni mataupu i le vaega autu.

Pe a filifilia se vailaʻau o le vailaʻau, e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka e faʻalogo i le fetaui o ona vaega, talu ai o vitamini ma minerale e afaina ai le tasi. O fegalegaleaiga i le va oi latou e mafai ona tupu uma i totonu o fualaau faasaina ma i le tino - i le faagasologa o le faʻamalosia ma le faʻaaogaina o le aafiaga o le ola. E i ai tulaga faʻafefete ma faʻamalosiaga o vailaau aoga e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina ai le lelei o le fuamini.

E mafai ona ou inuina vitamini mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O se mea e manaʻomia muamua mo togafitiga manuia ma le tausia o le maʻisuka o le faʻaaogaina lea o se aofaiga o vitamini. I lenei tulaga, o le meaai e tatau ona aofia ai le sili ona lelei o le vitamini. E mafai ona latou inupia eseese, ae e sili atu le faʻaaogaina o aʻoaʻoga faʻapitoa, o lona uiga, o se vitamini, e aofia ai le tele o vailaau talafeagai, micro-, macrocells, minerals mo le atinaʻe atoa o le tino.

, , , , , , ,

Faailoga mo le faʻaaogaina o vitamini i le maʻisuka

Afai ua maua se tagata i le maʻisuka, e tatau ona ia faia vitamini. O faʻamaoniga e faʻaleleia pe afai e lagona e se tagata le vaivai, pe a le lelei lona manaʻo, o le a faʻaitiitia lona gafatia galue, faʻatupulaʻia o lona mafaufau, ma mafaufauga. Afai o le tulaga taua o se tagata e foliga mai o le a faateteleina. E tatau foi ona ave vitamini pe afai e lagona e se tagata le vaivai, leai se fesoasoani, o ia te ia le ita, ita, pe afai ua faalavelaveina o ia. I le tulaga e masani ona mafatia se tagata mai maʻi malulu ma faʻamaʻi pipisi, fomaʻi, o le faʻaaogaina o vitamini e faʻamalosia.

O le tele o vitamini o le vaega A ma le B e manaʻomia. E mafai ona e faʻatau se faʻalavelave faʻapitoa, e aofia ai nei vitamini. O le fefete a le Brewer's, lea e toetoe o le vaega atoa, ua faamaonia lelei lava ia. O le fefete o loʻo faʻatau atu i le fale talavai. E mafai foi ona e aofia i mea taumafa taumafa e maua i vitamini o lenei vaega. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le malosi o le tino e faʻapipiʻi ai vitamini o lenei kulupu ua faʻaititia. Arrhythmias, o se siʻitia po o le faʻaitiitia o le toto maualuga, faʻalauteleina le fatu ma le manava e mafai ona faʻaalia ai le le atoatoa o le vitamini i lenei vaega.

, , , , , ,

Faiga faʻapolopolo

Vitamini mo le maʻisuka o loʻo maua i le tulaga o laupepa, capsules, taʻavale. E i ai foi nisi vitamini, mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini C, lea e gaosia i le tulaga o fualaʻau faʻasao e fuafua mo le faʻamaʻapeina i le vai. O loʻo i ai faʻamalositili mai le mea e saunia ai siva ma fofo. Vitamini i le ituaiga o injections e faʻaaogaina foi mo le puleaina o le tino ma le intramuscular. E mafai ona e saunia se vailaʻau o le vailaʻau, poʻo le paluga, lea o le a aofia ai vailaau oona (mai vaega o vailaʻau, togafitiga ile homeopathic).

O a meaʻai suamalie e inu ai mo le maʻisuka, igoa

O loʻo i ai le tele o vaitamini e mafai e le maʻisuka ona inu. E i ai vitamini e gaosia e le tele o gaosi oloa. O vitamini uma lava, vitamini e pei o le Aevit, Direct, Oligim, Vitrum mo maʻi suka, le alafapeta, multivitamins, optics, blueberries ((faʻaitiitia ai le toʻa i le vaʻai) ua faamaonia ai latou lava e sili. E mafai foʻi ona e ave faʻasolosolo fua, fuamini C (acid ascorbic). Vitamini o nei gaosi oloa e pei o Styrene, Vervag Pharma, Doppelherz e aoga tele.

, , , , , , ,

Falemaʻi Vitamin mo le Maʻisuka

O vitamini autu e tatau ona maua e se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o vitamini o kulupu A, E, C, B, D. O nei vitamini o la latou faʻasologa ua matua faʻaitiitia i le talaaga o le maʻi. O le tagata maʻi e tatau ona faateleina le fua o nei vailaʻau e tusa ma le 1.5-2 taimi faʻatusatusa i le masani.

, , , , ,

Vitamin D e masani ona faʻapipiʻiina e le tino o le tagata i lalo o le aafiaga o le la (ultraviolet radiation) i pito i luga o le paʻu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nei gaioiga e faʻalavelaveina, ma e tusa ai ma lea, e le maua mai lenei vailaʻau e le tino. O le mea lea, e tatau ona sau mai fafo. Faʻapitoa i le fale talavai. O se tamaoaiga mauoa o le caviar o iʻa gaʻo. E mafai foi ona e kuka le paluga oe lava.

O le vailaʻau E faʻasosaʻoina faiga faʻavaomalo, faʻalauteleina le toe faʻaleleia o le telefoni feaveaʻi ma foliga o le tino, e faʻaolaina ai le gaosia o hormones ma enzymes. E taua mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le aoga o lenei vailaʻau o loʻo faʻaleleia i le faʻatasi ma vitamini o le vaega A. E i ai se vailaʻau faʻamalosi lelei o le Avit, lea e maua i le auala o se fofo poʻo se faʻafefe.

Vitamini mo mata e maua i le maʻisuka

Ina ia faʻamaonia le faʻaaliga, e manaʻomia le aofaʻi o vitamini B, C, A, E. E manaʻomia foʻi faʻalapotopotoga eseese. Faʻafefiloi ma laumei ua faʻamaonia lelei i latou lava, talu ai o laumei o loʻo iai i totonu o latou fatufatuga se aofaiga tele o vitamini ma elemene e iloa ai le toe faʻaleleia o le vaʻai ma faafaileleina mata.

Fautuaina mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka. Faʻamaʻosaʻo le gaʻo ma le porotini. Vitamini e faigofie tele ona faʻaaoga. O le mea lea, o nei vitamini e masani lava ona fuafuaina se tasi papa maa i le aso. Faʻasalaga ma aʻafiaga itu e seasea.

O lenei vailaau o le vailaʻau ua lelei tele le aoga. E talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka, faʻaleagaina le gaosiga o le carbohydrate, ma le faʻaleagaina endocrine talaʻaga ma faʻaitiitia le puipuiga. Me fautuaina i le taimi o le maitaga. Faʻamatala se laulau i le aso. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. Ae masani lava e mai le 28 i le 69 aso.

Vitamini mo le maʻisuka Vervag Pharma

O se vailaʻau faʻapitoa ua mamanuina faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. E aofia ai le 11 vitamini ma le 2 elemene elemene. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma puipuia ai aʻafiaga. Aafiaga lelei i le faʻaaliga. E fautuaina e faʻatonu pe afai ei ai se uiga e atiaʻe le neuropathy o le maʻisuka. Faʻaleleia atoatoa le leo o le tino, soothes. O le aoga o lenei fualaau faasaina e fesoasoani lea i le faaliliuina o le glucose i le malosi.

Doppelherz vitamini vitamini

Ole vailaau faʻamaʻi lea e aofia uma ai vitamini tatau mo le maʻisuka. Faʻavave ma lelei le faʻaitiitia o le vai o le vailaʻau, fesoasoani e faʻamalosia le tino. E taofia le atinaʻeina o faʻafitauli. E aoga tele i le tau faasaga i siama faʻaleagaina, faʻaleleia ai le tulaga puipuia. E aofia ai e le gata vitamini, ae faʻapea foi minerale.

Vitamini ma le Chrome mo le maʻi suka

O maʻi suka e tatau ona faʻamaonia ai faiga faʻavaomalo. Latou te faʻaleleia le soifua manuia, faʻamaloloina le vaivai, tiga o le tiga, faʻaleagaina. E aofia uma ai vitamini ma minerale i faʻasalalauga manaʻomia i aso taitasi. E aofia ai foʻi ma vailaʻau amino. Faʻaaogaina i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Ona o le faʻamautuina o le metabolism ma le aofia ai o mea amino faʻamalosi i le gaosiga o le protein, e mafai e le tagata maʻi ona faia e aunoa ma le insulin. O oloa ua faamaonia-e pei ole picolinate, chromium picolinate, alpha-lipoic acid.

Vitamin B6

E leai se faaletonu o le Pyridoxine e maua i le maʻisuka. Ma le isi, o le hypovitaminosis e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o togafitiga o fualaau oona. O le manaomia mo lea mea e mafai ona faateleina i le 3.5-4 mg. Faailoga o le faateleina o le le mautonu ma le le mautonu. O le hypovitaminosis e mafai foi ona masalomia o le siʻosiʻomaga umi, o le atinaʻe o polyneuritis o pito i luga ma pito i lalo, faʻatasi ai ma maʻi lesepesi ma le leai o se manaʻo. O faailoga foi o le atinaʻe o stomatitis, glossitis.

Folic acid

I se isi faaupuga, o le vitamini B9 - o le autu maʻisuka vitamini. Faʻataunuʻuina metotia faʻavae, e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Toeitiiti lava fautuaina i taimi uma mo fafine maʻitaga. I le faʻaopopo i le faʻamautuina o le metabolism, e faʻamaonia ai le microflora, malosi, fesoasoani e faʻamama le manava, faʻaleleia le manaʻo, faʻamamaʻo fatugaʻo ma le ate, ma faʻasalalau a latou galuega.

, , , , , , , ,

Fofo faʻapitoa

Vitamini mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻatau e saunia-faia i se fale talavai, pe mafai ona e kuka i le fale oe lava mai mea masani. Mafaufau i meaʻai.

Ina ia saunia, ave se sipuni sipuni o le meaʻai, Aralia Manuchurian, laʻau, sasa pe tusa o le 500 ml o le uaina mūmū (mo se faataitaiga, Cahors), ona faaopoopo lea o le afa o le sipuniti o kofe ma se ituaiga o viburnum. O nei mea uma ua tauanau mo le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu 50 ml i le aso. O le togafitiga o le itiiti ifo i le 28 aso (faʻavaomalo atoa).

Ave i le tutusa tutusa vaimamago lanu meamata, ginseng, eleutherococcus extract. Faaaoga pe tusa ma le 2-3 kalama o mea taitasi, faaopoopo pe tusa ma le 20 kalama o le suauu buckthorn moana, 3 sipuni tele o propolis, 500 ml o le ava malosi, ia tumau mo le itiiti ifo ma le 5 aso, inu i ni mea laiti faalua i le aso, 28 aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faʻaopopo lea e uiga i se sipuni sipuni o vaega o loʻo taua i lalo: faʻafefete lemu, Rhodiola rosea, Schisandra chinensis, fatulala. Taumafai seʻia oʻo ina faia se tutusa tutusa, pe a maeʻa ona tuʻuina atu lea mo le itiiti ifo ma le aso.

I le ava masani (500 ml), faaopoopo se sipuni sipi o le pasili, se teuteuga o vao o le oatasi, sua o le pati. Ona faʻaopopo 2-3 lea o faʻafeʻau o le fennel taua. Inu se sipuni se lua i le aso.

Ina ia sauniuni, ave se sipuniti o le paʻu mai eleele malulu mafiafia, faʻafefiloi ma se sipuni sipuni o le meli, faʻaopopo le afa afa o le suamisi uliuli, sasaa 500 ml o le ava (vodka). Ia faʻamalosia ia le itiiti ifo ma le aso. Inu se sipuni tele 2-3 taimi i le aso.

Ave i le tutusa tutusa pasene pasili, vinegrass aʻa, se teuteuga o fatu o le flax (sipunipuni), hemp poppy (teaspoon). O nei mea uma ua sasaa i le suāsusu, aumai i se vevela, tuʻuesea, faʻamafanafana, inu se ipu malamalama i le aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faʻaopopo pe tusa ma le 20 kalama o laʻau agave, 30 kalama o le wormwood, o le sipuni sipuni o le suka tipi, 50 ml o le suka. Fai seʻia oʻo ina faʻavae le tutusa o le tutusa, ona tuʻu ese lea ma faʻatagaina.

I totonu o le ava malosi (500 ml) faaopoopo 30 kalama o vine mamago pe fou o le hawthorn, o se sipuni sipuni o laume, afa afa tioata. Ona faʻaopopo lea 2-3 otaota o le lavender o le suauu taua. Inu se sipuni se lua i le aso.

Mo le kukaina, ave se sipuni sipuni o fuamoa fuamoa, 30 kalama o vao vao, vao vao, vao vao lanu paʻepaʻe, tamai launiu, pe tusa ma le 500 ml o pulu. O nei mea uma ua tauanau mo le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu 50 ml i le aso. O le togafitiga o le itiiti ifo i le 28 aso (faʻavaomalo atoa).

Ave i ai i le tutusa tutusa vaevaega o rose, mutia laufusi, fasi lau birch, paʻu mumu, prickly root eleutherococcus. Faaaoga pe tusa ma le 2-3 sipuni vavaega o mea taitasi, faʻaopopo e uiga i se ipu tioata, faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 5 aso, inu i ni mea laiti faalua i le aso, 28 aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faaopoopo ai lea o le 40 kalama o fua ma laulaau o le cassifolia, o le mutia o lauti o fatuga, o aʻa o le paʻu. Fai seʻia oʻo ina faʻavae le tutusa o le tutusa, ona tuʻu ese lea ma faʻatagaina.

I totonu o le ava malosi (500 ml), faaopoopo se sipuni tele o le teleainainoa, togafiti, lemonimonimo lemonia, uluaʻi lauʻau, fugalaau ma fualaau o hawthorn, veronica herb, leaf strawberries. Inu se sipuni se lua i le aso.

Mo le kukaina, ave se sipuni sipi ole pasili, fatu fatu, pela o le siʻi, sasaa le ava poo le vodka (500 ml). O le togafitiga o le itiiti ifo i le 28 aso (faʻavaomalo atoa).

Ave i le tutusa o le sua o le aloe, vine, lemoni, 30 kalama o le meli pipi mama, o se ipu malamalama meli mumu masani. Liligi uma nei mea i le 500 ml o le ava malosi, faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 5 aso, inu i ni mea laiti faalua i le aso, 28 aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi (500 ml). Ona faʻaopopo lea e uiga i se sipuni sipuni o vaega nei: o se faʻafefiloi o le Icelandic moss, horsetail, nettle, knotweed, honey bee bee. Taumafai seʻia oʻo ina faia se tutusa tutusa, pe a uma ona latou inuina le afa afa i le aso.

E mafai foi ona e saunia se vailaʻau faʻafefiloi oe lava mai vaega o loʻo maua i le vitamini B.

I totonu o le ava malosi (500 ml), faaopoopo se sipuni tele o laʻau, eleele i totonu o le paluga, fatu o fatu, falemaʻi, pine pine, paina laisa, meaʻai, falemaʻi. Inu se sipuni se lua i le aso.

Ina ia sauniuni, ave se sipuni sipuni o fugalaau o le immortelle, aʻa valerian, 50 kalama o le beeswax, sasaa pe tusa ma le 500 ml o le ava, ona faaopoopo lea o le afa-sipuniti o kofe. O nei mea uma ua tauanau mo le itiiti ifo ma le 3-4 aso, latou te inu 50 ml i le aso. O le togafitiga o le itiiti ifo i le 28 aso (faʻavaomalo atoa).

Ave i se tutusa tutusa ia fugalaau o le acacia paʻepaʻe, chamomile, kulisi cinquefoil vao. Faʻaopopo le afa ipu ipu vai mai vine o viburnum ma barberry, lauti mai fugalaau o yarrow, sasaa 500 ml o le ava malosi. Inu se tasi vae tolu o se tioata i le aso.

I le avea ai o se faavae, ave vodka poo le ava malosi. Ona faʻaopopo lea e uiga i se sipuni sipuni o vaega nei: togavao geranium, taulaʻau kamela, veveica vevela, mea moni. Fai seʻia oʻo ina faʻavae le tutusa o le tutusa, ona tuʻu ese lea ma faʻatagaina.

I le ava masani (500 ml) faaopoopo se sipuni tele o fugalaau o le meaʻai, St. John's wort, yarrow, oak, willow, ma rootroot aʻa. Inu se sipuni se lua i le aso.

, , , , ,

Pharmacodynamics

O vailaʻau e faʻapipiʻiina i totonu o le faasologa o tali o le krebs Cycle, e maua ai le tele o mea mole mole ma le atomic processing, ma o le a latou maua ai mea mo le tino ma le masini. E i ai sona aafiaga i le tino. O le toʻatele oi latou i le tino e i ai se aafiaga faʻaleaga. O le toʻatele e ulu i totonu o le tino ma meaʻai, ma o se vaega o isi vaega. E iloga i latou e ala i le gafatia e faʻatasi i totonu o metabolic processes, aemaise lava o le gaʻo. Galue e avea ma mea e gaosia ai gaʻo gaʻo gaʻo, i le faasologa, e faʻaopoopoina le fua o le metabolism o gaʻo ma le malepelepe.

, , , , , ,

Pharmacokinetics

Siʻitia le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino, faʻaleleia le teteʻe, o le malosi e tetee ai faʻamaʻi pipisi e faʻapupulaina. O loʻo iai foi se tomai faaopoopo e faʻapipiʻi ai vaega taua, fausaga. Faʻamalosia le faʻaleleia atili o meaʻai. I lalo o le gaioiga o le vaitamini ma o latou mea faigata, o le felauaiga o felauaiga, o le tuufaatasiga o le faluga, elastin, o le suauu ma le mea e fai i le tino, e faʻamalosia, o le gaosiga o le endocrine ma le manava i fafo, faʻamalosi o le respiratory enzymes, faʻaleleia le malosi o le phagocytosis, O nisi o mea le lelei e tali atu ai, e faʻamaonia, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻasaʻolotoina o le histamine mai sela, le faʻasalalauga o tagata faufautua.

, , , , , , , , ,

Faʻaaogaina o fualaau oona mo le suka i le taimi o le maʻitaga

E mafai foʻi ona faʻaaoga vitamini i le taimi o maitaga. E taua tele mo le tino. Ae e tatau ona e faʻaeteete i le vaitau lenei e fuafua ai manaʻoga o le tino. Talu ai tatou te talanoa e le gata i le tasi le toto, ae o le taimi e tasi. E ao ona manatua i le mafaufau o le tino e mafua ai le faateleina o le atuatuvale, inisua, faateleina o le lagona, faaitiitia le puipuiga, ma suiga o meaola. E tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga, e aofia ai le tagofia o fualaʻau. E tatau i le fomaʻi ona taitaia se auʻiliʻili muamua e fuafua ai le faʻaogaina o le vaitamini i totonu o le toto poʻo le urine, ma i luga o le faavae o nei suʻega e faʻatonu ai le mea e manaʻomia.

Contraindications

O vailaʻau e faʻamalosia i le naʻo le hypersensitivity, le le faʻamaoni i le vitamini ma a latou vaega taʻitasi. E taua foi le matauina o nisi vitamini e ono solia pe afai o se auiliiliga o mea o le vitamini o lo o faaalia ai le maualuga o le maualuga o le tino. E le gata i lea, o siama faʻamaʻi pipisi e avea o se faʻailoga lē tumau i le tofiaina o vaitamini, aʻo latou ulufale atu e avea ma mea e tupu ai meaola mo microorganisms, ma e tusa ai ma lea tulaga, faʻaleleia atili le gaioiga faʻaoga. O le tuusaunoaga o le vitamini C, talu ai o loʻo i ai ni meatotino faʻasao ma puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

,

O a meaʻai e maua e le maʻisuka?

Le tele o meaʻai aoga e tele lava ina taʻitaʻia ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli (nephropathy, polyneuropathy, pancreatitis, necrosis pancreatic, retinopathy, ma isi). O a fualaau mo le maʻisuka e filifili ai? O le filifiliga aupito sili e mafai ona fautuaina e se endocrinologist, e faʻavae i luga ole suʻesuʻega ole maʻi.

E masani lava ona i ai se faaletonu o elemene (zinc, seleni, chromium, copper) ma macroelements (magnesium, iron, iodine, phosphorus, calcium), o loʻo feagai ma tagata e maua i le maʻisuka-maʻisuka.

O maʻi e maua uma i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e masani lava ona manaʻomia le vavae ese o le vitamini o vitamini B - thiamine, pyridoxine, cyanocobalamin, riboflavin, acidic nicotinic. E sili ona lelei le tuiina o nei vailaau faʻamalosi, talu ai e na o le kuata e maua mai i le gastrointestinal tract. O nei vitamini o le a faʻamautinoa ai le lelei o le faʻatinoga o le tino, fesoasoani e faʻavae se metabolism maloloina, faʻasaʻo le faʻaleagaina ma le le mautonu.

Le eseesega i le va o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ai le le lava i le tino o le inisalini masani na faia e le pancreas. Glucose o le punavai autu o le malosi mo le tino o le tagata. Talu ai ona o lona le lava, o le faʻalavelave i le galuega o toetoe lava o totoga uma e amata. O le faiʻai, o taumafai e ola, na te maua ai sela o le poloaiga e fesuiai i le gaʻo o meaʻai gaʻo. O le tagata gasegase e vave ona leiloa le mamafa ma lagona le fefe - faʻavaivai, vaivaiga, taʻavale malosi. O le iʻuga, pe afai e te le valaʻauina se falemaʻi, e mafai ona tupu se taunuuga oti. O le mea e lelei ai, o le vailaʻau faʻaonapo nei ua aʻoaʻoina e pulea lelei ia ituaiga o gasegase, ae ua faamalosia i latou e ola pea i le iniseti o insulin.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le uiga o tagata matutua nai lo le 45 tausaga. I le lamatiaga o loʻo popole i tagata o nonofo i taimi uma o le atuatuvale. O i latou o loʻo taʻitaʻia le olaga sese, o ē i le taumafataga mo le tele o tausaga na i ai le sili atu o nai mea inu gaʻo ma le pau o le polotini. O le pancreas i nei tagata e lelei tele, ae o le gaosiga o le inisalini e le lava e gaosia ai le kulukose e sau mai meaai.

I tulaga uma e lua, o le maʻisuka e aʻafia ai le tino atoa. E faʻamalosia ai le galuega a le fatu, faʻalavelave faʻalogo, totoga o faʻaaliga, vaʻa toto, ate, ma fatuga.

Meainu Taua mo Vailaau 1 Masini o le maʻisuka

Ona o le solia o le gaosiga o le inisalini, ua le maua ai le tino o le tagata mai le tele o mea aoga. O le mea sili lea ona taua mo i latou:

  • uʻamea
  • seleni
  • zinc
  • magnesium
  • vitamini C, A, E,
  • faʻalavelave o vitamini o vaega B.

Afai o le tagata maʻi e masani ona taitaia le inisalini, o le vaega o le carbohydrate e masani lava ona faʻaaogaina masani. Ae, o vaega o vitamini, amino acids, macro- ma microelements "maua" i totonu o masini ma sela o se tagata maʻi.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2

E mafai ona e taumafai e fetuutuunai au mea taumafa mo soʻo se taimi e toe faʻatumu ai nei mea - o le a leai se uiga. O le faʻaaogāina o meaʻai gaʻo e matua le afaina, ma e oʻo lava i le faifai pea o le inisalini o le inisalini e mafai ona faʻamaonia ai se vaega o le tulaga. O lea, i soo se tulaga, o se taumafa eseese o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua o togafitiga. O le tagata gasegase e mafai ona filifilia se vailaʻau maʻoti i luga o le fautuaga a lona auai i le endocrinologist.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 (fualaau faasaina):

  • O se meafaigaluega lelei tele i le selenium - "Selenium-Asset." E fesoasoani i le faatumauina o le vaaia o meaʻai i le maʻisuka ma puipui ai le retina mai le faʻaumatiaga.
  • O le vailaʻau C e mafai ona faʻatau e avea o se vaega o le tele-complexes, pe o se mea suamalie suamalie ascorbic (faʻatau faʻatau, ma se suauu). E fesoasoani e faamalosia ai toto, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le vevesi.
  • Vitamin E - Tocopherol. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini, e faʻamamaina ai le tino o toxins ma le kulūkose, faʻamalosia le tino.
  • Maltofer ma Sorbifer-Durules e fai ai mea e leai ni uʻamea ma puipuia ai le atinaʻe o le anemia.
  • "Zinkteral" - totogi ai le le atoatoa o le zinc ma o le a faʻavaeina le masaniga o le gaioiga o le cardiovascular system.

Fualaau Faʻapitoa mo le Maʻisuka

O le a tuʻuina atu e le masnesium le tulaga o le popolega ma le mafaufau o le tagata maʻi.Faatasi ai ma le le lava o le kulukose, e mafatia le faiʻai. O le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i se tulaga faʻavaivaia tumau, nisi o faʻamaʻaloga, anetonia, popole, atuatuvale, dysphoria. O sauniuniga o le magnesium o le a fesoasoani e faʻaleleiina nei faʻaaliga ma e oʻo lava i le tulaga faʻalagona. E le gata i lea, o lenei macrocell e talafeagai mo le masani ai o le faiga o le cardiovascular system.

Alpha-lipoic acid, aʻo ave i ai vitamin B, e taofi le atinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka ma avea o se puipuiga. I tagata, e faʻaleleia le faʻaleaoga i lenei vasega.

Chromium picolinate e le faʻatau atu i se faʻalavelave, ae ese. E talafeagai mo na gasegase e le mafai ona faʻamaonia lo latou naunau mo laʻau suamalie (lea e faʻasaina tagata e maua i le maʻisuka). Chromium e aafia ai vaega o le faiʻai e nafa ma le gaosiga o endorphins. A maeʻa le lua i le tolu vaiaso mai le amataga o le meaʻai, o le tagata maʻi e aofia ai laumu mai ana mea taumafa - o lenei mea e mafua ai le faʻamalo ma le faʻaleleia o le soifua manuia.

Vitamin C e faʻamalosi ai puipui o toto toto (lea e taua tele mo tagata ei ai ituaiga uma o faʻamaʻi) ma fesoasoani e puipuia ai le maʻi o le maʻisuka.

Faʻapipiʻi faʻamavaega mo le maʻisuka

O nei mea na faʻapipiʻiina i se taimi e leʻi mamao ma e lei mauaina tele le lautele. Adaptogens e mafai ona faʻafeteina le tetee o le tino i aʻafiaga leaga i fafo (e aofia ai ma se faʻalauteleina o le faʻasalalau), e maua ai le puipuiga.

O le gafatia o laau ma mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi (ginseng, eleutherococcus) e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua leva ona faʻasaienisi suesuega.

Dynamizan, Revital Ginseng Plus, Doppelgerz Ginseng - o nei fualaau oona o le a fesoasoani i le maʻisuka e faaleleia ai lo latou manuia.

O le faʻasaina i le taliaina o mea faʻafeiloaʻi o le maualuga maualuga, faʻalavelave i le faʻalavelave o le tino (faʻalauteleina le faʻaleagaina, faʻaleagaina, le mautonu).

"Doppelherz Asset Diabetes"

O le fualaau faasaina e fusia ai minerale e fa ma le sefulu vitamini i lona tuufaatasiga. O lenei faʻaopoopoga o mea taumafa faʻaaogā masani e fesoasoani i le faʻavaeina o le metabolism i maʻi, e fesoasoani i foliga vaaia o le le lelei, o se tofo mo le olaga, gaoioiga.

Vitamini mo le maʻisuka "Doppelherz" e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le hypovitaminosis. I le faʻaaogaina faifai pea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli mai le cardiovascular system (ona o le i ai o le magnesium ma le seleni).

O faʻamatalaga e uiga i le "Doppelherz" e lelei, sei vagana ai mataupu pe a maua e tagata gasegase le tali atu i soʻo se vaega. O tagata maʻi na matauina le faaitiitia o le manava, o foliga vaaia o le gaioiga ma le malosi. Faʻaleleia lagona ma faʻatupulaia le faʻatinoga. Ole taunuʻuga sili lenei mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka.

Faʻasalaga pepa - laulau. Ave se mea se tasi pe a uma se taumafataga, e tasi i le aso. O le umi o le taimi o le faʻatagaina e le silia ma le ono masina le faʻaauau. E mafai ona e ave le tasi masina, ona fai lea o se malologa mo ni nai vaiaso, ma toe foi i le masina o le taliaina. O le tau o le fualaau faasaina i le fale talavai e eseese mai le 180 i le 380 rubles (fuafua i le numera o laulau o loʻo maua i le afifi).

"Taʻiala mo le maʻisuka" mai Evalar

Taʻiala mo le maʻisuka mai le lanu Rusia Evalar - o se seti sili ona lelei o vitamini (A, B1, B2, B6, C, PP, E, folic acid), elemene elemene fatu pi. O lenei faʻaopoopoga mea taumafa e faʻaalia ai galuega nei:

  • taui o le faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka o ituaiga uma,
  • faʻamautuina masani le faʻaaogāina o gaʻo mai meaʻai,
  • faamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • tulafono faatonutonu o le metabolism ma galuega masani a le tino,
  • puipuiga mai osofaiga faʻafuaseʻi e ala i le leai o se faʻamau.

Ave se tasi laulau i le aso. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻapipiʻiina ma faʻalavelave minerale - faʻataʻitaʻiga, ma Magne-B6. O le tau o le "Direct" e maualuga tele - e tusa ma le 450 ruuna i le pusa ma le tolu ipu. O le mea lea, o nei vitamini mo le maʻisuka ua faʻamatalaina e seasea lava, ma e iai ni nai iloiloga i luga ia i latou. Ae o tagata gasegase na ave le "Direct" e masani lava ona faamalieina: o le fuainumera i luga o nofoaga mo le iloiloga o lenei fesoasoani faaopoopo e mai i le fa i le lima.

Verwag Pharma

O le faa-Siamani o le puipuia o le atinaʻeina o le hypovitaminosis ma le vaitamini, galuega le lelei o neura ma toto, vaʻaia o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le tasi papafa e aofia ai: carotene, tocopherol, biotin, pantothenic acid, riboflavin, cyanocobalamin, acid folic, zinc, chromium.

O se mea lelei tele, ae ona o le maualalo o mea o loʻo i totonu o minerale, ua fautuaina e ave le "Selenium-Active", "Magne-B6", "Iodomarin" tutusa. E mafai ona e faia se fualaau o fualaau faasaina faatasi ma oe o loʻo e auai i le endocrinologist e faavae i luga o iuga o suʻega.

"Faʻasologa o le Maʻisuka"

O vitamini faʻapitonuʻu na maua ai le lauiloa i le au faʻatau ona o le vaevaeina o aso taitasi i ni laulau e tolu o lanu eseese. I le taeao e fautuaina e ave se tasi laulau, i le taumafataga - o loʻo i ai se lanu eseese, ma i le afiafi - le tolu. Faafetai i lenei vavaeesega, o mea aoga aoga e le faalavelaveina ai le fefaasoaaʻi o le tasi ma le isi ma le maualuga o faamanuiaga mai le taumafa.

E fa ni paʻu i totonu o le pusa, e aofia uma ai laina e tolu o le 5 laupepa o lanu eseese (lanumoana, piniki, paʻepaʻe). O le tau o le afifiina o le 320 rubles. Ua lava mo le masina o le taliaina.

Faʻamatalaga o vitamini mo le maʻisuka "Faʻamaufaʻailogaina", o le tele o mea lelei. Endocrinologists e masani ona fautua mai lenei mea faigata, aua o loʻo i ai vitamini, minerale, ma faʻatoʻa totoina. O maʻi latou te matauina le faateleina o le lelei ma le malosi o le malosi, malosiaga.

Paʻukeke papaʻe - puipuia mai le atinaʻeina o le anemia ma maua ai le malosi.

Fugalaau lanumoana - faateleina le puipuiga o le tino ma le tetee atu i aafiaga i fafo, faʻamaʻi pipisi, popolega.

Pink pepa e aofia ai le zinc ma le chromium, ia e talafeagai mo le tuufaatasia o inisalini ma puipuia ai le atinaʻe o le osteoporosis.

O le tuufaatasiga e aofia ai foʻi ma mea faʻasolosolo ma lipoic, faʻamaʻi suamalie, lutein, faʻasalaga o le aʻa o le paʻu, o le laumei.

Faʻaauau le maʻisuka

Faʻateleina le tele o vailaʻau-minerale. O le tau e tusa ma le 150 ruble mo le 30 papa. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le tocopherol ma le garotene. O lenei igoa o vitamini mo le maʻisuka e masani i tagata uma.

Ae le gata i lea, o minerale i le Complivit Diabetes e le lava - atonu o le mafuaʻaga lea mo le tau maualalo o lenei faʻaopoopoga faʻalauiloa.

I luga o nofoaga o le toe iloiloga, o tagata faatau e tuʻuina atu i ai faʻamaumauga faigofie. E toʻaitiiti tagata ua faamalieina i le Complivit mo mea uma e lima. O le tele o tagata faatau e mananao e faʻataʻitaʻi isi faʻalavelave.

Afai e te fesili i le endocrinologist le fesili "o fea vitamini e sili atu mo le maʻisuka?" - o le mea lea e ono le fautuaina e ia le Complivit. Nai lo lea, o le a avea ma "Faʻamaufaʻaloga" poʻo le "Faʻailoga."

Vitamin B Group mo le maʻisuka

O faʻamanuiaga o lenei vaega e faigata ona faʻamaualuga. Endocrinologists masani ona faatonuina se mea faigata o vitamini B ina ia tui i totonu o le intramuscularly. O vitamini sili ona lelei mo le maʻisuka (i lalo o le pulega o le intramuscular) o Milgamma, Combilipen, Neuromultivit.

O faʻamatalaga e faʻamaonia ai pe a maeʻa le gasologa o nei fualaau oona e faʻaleleia, e alu ese le faʻaleagaina ma le popole. O le tulaga faʻalagona e toe foʻi mai i le masani - e tele gasegase e leai se aʻafiaga.

O nisi o tagata gasegase e sili atu ona vaʻaia ma faʻaaogaina vitamini eseese - riboflavin, thiamine, cyanocobalamin, acidic nicotinic, pyridoxine. O le iʻuga, o le tele o injections e maua mai i le aso, lea e taʻitaʻia ai i nisi taimi le atinaʻeina o abscesses i le muso. O le mea lea, e sili atu le faʻaalu o se tupe i se tasi taimi ma faʻatau se fualaau taugata taugata.

O sauniuniga o le magnesium preparations endocrinologists e masani lava ona faʻamatalaina ese. I le tele o faʻalavelave ma meaʻai, o le magnesium e le lava. Tuuina atu e faapea o le maʻisuka e masani lava ona i ai ni faafitauli i le osofaʻia o lenei metotia, e tatau ona e mauaina le aofaʻi saʻo mai fafo.

O le tasi papalama Magne-B6 e aofia ai le 470 mg o le magnesium ma le 5 mg o le pyridoxine. O lenei aofaiga e lava lea e aloese ai mai se faaletonu o se fafine e mamafa le 50 kilokalama. O le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i se tulaga faʻavaivaia tumau, nisi o faʻamaʻaloga, anetonia, popole, atuatuvale, dysphoria. Magne-B6 o le a mafai ona faʻamafolaina nei faʻaaliga ma e oʻo lava i le tulaga faʻalagona. E le gata i lea, o le magnesium e manaʻomia mo le masani ai o le polokalama o le cardiovascular system.

Maltofer ma isi sauniuniga uʻamea

Anemia o se soa masani o le maʻisuka. E faʻaalia e ia lava i le le fiafia, fiala, vaivaiga, televavevave, leai se mea taua. Afai e te faʻaauau pea le uʻamea mai fafo, e mafai ona alofia lenei tulaga.

Mo le siakiina o le anemia ma le uamea, fesili atu i lau endocrinologist mo se auiliiliga o le ferritin ma le vevela iron. Afai o le taunuuga e le fiafia, ave le Maltofer poʻo Sorbifer Durules vasega. O nei mea ua faaulufaleina mai fualaau faasaina e faamoemoe e toe faaleleia ai le uʻamea.

Le taua o vitamini ma minerale i maʻi faʻafitauli

I le tino o le maʻisuka, e faʻaalia ai suiga o meaola o meaola. O mafuaʻaga e mafua ai ona manaʻomia e le tagata maʻi ni mea faʻapitoa ma vailaau oona:

  • o mai mai meaʻai, o loʻo sili atu ona leaga lo latou leaga nai lo tagata soifua maloloina,
  • faatasi ai ma le le lava o le gaosiga o le gaʻo gaʻo,
  • toesea o vitamini suamalie (kulupu B, C ma le PP) e faʻateleina ai le maʻisuka.

O le gaʻo-soluble ua faatonuina A ma E.

VitaminiO oloa e aofia ai
Akāloti, pata, ate ate,
mumu pepa, tamato
Vaega Bfalaoa lapoʻa
ma le faga
falaoa e faia mai falaoamata malosi,
pi
Efuālaʻau fuālaʻau (soya, cottonseed), cereals
PPaano o manufasi, oloa susu, iʻa, fuamoa
Mafualaau faisua, fualaau (fualaʻau suamalie), laau afu, laau afu

O le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina i selatini pancreatic. O le potassium ma le suauu calcium, apamemea ma le manganese o loʻo aofia ai i le faagasologa faigata. I le maʻisuka ituaiga 1, o sela o le okeni o le endocrin system e le mafai ona tuʻuina atu le inisalini o le hormone i le toto poʻo le vaega o taulimaina a latou galuega. I le avea ai o ni faʻamalosi (accelerators) lea e faʻaleleia ai le aoga o le inisalini ma faʻamautinoa se siosiomaga masani o le gaosia o le hormone, o elemene (vanadium, magnesium, chromium) o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina i sauniuniga tau vailaʻau.

Faʻatasiga Faʻamaʻi Vitamin ma Maamora mo Maʻisuka

Afai e leai ni faʻamatalaga a le fomaʻi faapitoa, ona ave loa lea o le fualaau mo le masina, ona faʻamavae lea, ma toe faia le togafitiga. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona afaina ai tamaiti ma fafine maʻitaga oeo loʻo matua manaʻomia le vitamini ma minerale.

Nu. PIgoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloTalosaga o talosagaFaʻapitoa
1.Berocca Ca + Mgfua faʻamalosi ma le faʻalanuAve 1-2 laulau e tusa lava po o le a le meaai, ma le lava vai.talafeagai mo faʻamaʻi masani, faʻamaʻi i luga o le eleele
2.Vitama
Faʻasa
Centrum
pusa tioata1 papalama i le asofaʻaaoga umi faʻatasi ma isi vailaʻau faʻatasi ma se aʻafiaga faapena e le manaʻomia
3.Gendevi,
Revit
papaa, mea afifi1-2 pi pe a uma taumafataga i aso uma,
1 le papa e faatolu i le aso ao leʻi faia taumafataga
faatonuina i le taimi o le maitaga, lactation
4.Gerovitalelixir1 sipuni 2 taimi i aso taʻitasi poʻo le taimi o taumafatagae aofia ai le 15% ava malosi
5.Junglesiaki maʻa1 laulau e oo i le 4 taimi i le aso (tagata matutua)fautuaina mo tamaiti
6.Duovitlapisi o lanu eseese (lanumumu ma le lanumoana) i pusa tioatatasi lanu mumu ma le lanumoana i le taeao o le taeaoE le mafai ona faʻatagaina le taumafa i mea maualuga
7.Kvadevitpillspe'ā uma ona 'ai 1 papa maʻa 3 taimi i le asoaofia ai amino acids, toe fai le vasega i le mavae ai o le 3 masina
8.Faʻafetaipusa tioata1 le papafa 2 taimi i le asope a maeʻa le masina o le taliaina, o se malologa o le 3-5 masina e faia, ona faʻaitiitia le fuainumera ma le vaeluaina o vasega
9.Magne B6pusa tioata
vai fofo
2 laulau ma le 1 ipu vai
1 le ampoule 2-3 taimi i le aso
manava manava ma le tiga o le manava e mafai ona avea ma itu itu
10.Makrovit
Evitol
lozenges2-3 lita i le asoO otaota e tatau ona solo i le gutu
11.Pentovitpusa tioata2-4 papafa e tolu taimi i le asoleai se faʻailoga na iloa
12.Drive, Triovitcapsules1 capsule pe a uma meaai ma sina vaiO le maʻi e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga, ua faʻapupulaina le gaʻo (e oʻo i le 3 capsules) ma se vaitaimi

E leai ni tapulaa faʻamalosi i le faia o tapenaga o le Ola o le Ola ma le Kaltsinov mo le maʻisuka ituaiga 1. O fua faatatau o loʻo faʻatatauina i le XE ma faʻamaʻotoina i meaʻai taumafa taumafa mo le faʻamaonia saʻo ma le inisalini.

Faatasi ai ma le masani ona maua o faailoga eo faatasi ma le faʻaaogaina o vitamini-mineral complexes, o loʻo i ai ni faʻafitauli o le maʻi o le vailaʻau, hypersensitivity i ona vaega taʻitasi. O le tagata maʻi e talanoaina fesili e uiga i le vailaau o le vailaʻau faatonuina, e uiga i aʻafiaga o le itu ma faʻasalaga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le tagata aoga endocrinologist.

Tuua Lau Faamatalaga