Hypoglycemia i tamaiti: fomu, mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafiti togafitiga

O le hypoglycemia o se maʻi lea e tupu ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se taunuuga o lenei mea, o le solia o le fatugalemu o le tino. O togafiti o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka. Le le lava o le togafitiga e tau atu i taunuuga faanoanoa. O le tusitusiga o loʻo talanoa e uiga i le hypoglycemia i se tamaititi, ona mafuaʻaga, faʻamaoniga, ma metotia o fesoasoani.

Le faiga o le atinaʻeina o togafitiga

Glucose o se elemene taua lea e tatau mo le masani masani ole metabolism. Faʻafetai i lenei vailaʻau, o fusi ma siama o le tino o le tagata e fafagaina.

Mo totoga uma e galulue saʻo, e tatau ona i ai i totonu o le toto se vaega o lenei koniteina.

  • O le hypoglycemia i se tamaititi o se togafitiga lea e matua maualalo ai le kulukose.
  • O lenei mea matautia e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le manuia. E le gata i lea, o le taunuuga o le faamaʻi o se coma.
  • Afai o le tamaititi e masani ona tuʻimomomoina, o loʻo ia te ia se tafe lelei o le afu ma le vevela, e le tatau i matua ona tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina.
  • O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga vave. O lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i tagata matutua ma tamaiti laiti.

O le hypoglycemia i se tamaititi e tupu mai i nisi taimi ona o mafuaaga mai fafo (sese i le taumafataga, anapogi faaumiumi, faaletino ma faalelagona).

I le faʻaopoopoga, o maʻi e foliga mai ona o faʻafitauli o le kenera, faʻalavelave o okeni. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose toto e sili ona matautia mo tamaiti laiti.

O mea nei e mafai ona lisiina o ni mafuaʻaga autu o le hypoglycemia i tamaiti:

  1. Le lava o mea taua (fiber, vitamini eseese), lea e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O le faʻasalaga lava lea e ono mafua ona o le tele o meaʻai gaʻo i le meaʻai.
  2. Le inu malosi tele. O le vai o se elemene taua lea e fesoasoani i le gaosia tatau o lipids ma glucose e ulufale atu i le tino.
  3. Faʻalavelave faʻafaufau. O ia tulaga e fesoasoani i le malosi o le gaioiga tutotonu. I tulaga faʻalavelave, o totoga a le tino e manaʻomia ai le suka sili atu nai lo le masani.
  4. Faaaoga umi o fualaau.
  5. Maua maualuga le inisalini i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  6. Pomaʻi faʻamaʻi, inisua ma oloa vevela.
  7. O maʻi e aʻafia ma se faʻalavelave i le gaioiga o totoga urinary ma le ate.
  8. Le faʻaaogaina o mea inu ava malosi e tagata o le tamaititi.
  9. Le agaleaga leaga.
  10. Faʻaleleia le gaosiga o le inisalini. O lenei maʻi e mafai ona tupu ona o faʻamaʻi pipisi. O nei mea e aofia ai neoplasms o se natura leaga ma leaga. O le ituaiga muamua e aveesea le taotoga. O le lona lua e faasino i maʻi o le kanesa ma e faigata ona togafitia. O le mea e lelei ai, e seasea lava.

O ituaiga autu o le faamai

E tele ituaiga o faʻamaʻi. O se tasi o ituaiga e fesootaʻi ma le maʻisuka faʻamalolo poʻo le le lava o togafitiga o lenei maʻi. O le isi ituaiga o le maʻi e tupu i tamaiti laiti i nai aso talu ona fanau mai.

E masani lava ona atiina ae i pepe oe na fananau mai, na afaina i le hypoxia poo le le atoatoa o le tino o gaʻo. E masani ona i ai le hypoglycemia ketotic i se tamaititi.

O lenei mea e mafua ona o le faʻaitiitia o le soifua manuia o le tagata maʻi e fesootaʻi ma se vaitau puupuu o le matelaina atoatoa. Ua talitonu tagata popoto faapea o togafitiga e fesootaʻi ma le le lelei o le malosi o le tino e maua ai le kulukose.

O ia tamaiti, i le avea ai ma tulafono, o loʻo faʻaalia i le tino o le tino ma le tino vaivai. O se masani masani ma maloloina lelei e fesoasoani e aloese mai le tele o maʻi.

O le mauaina o se vai e iai le suka e puipuia ai le atinaʻeina o le tulaga. Faatasi ai ma le matua, o le a mou ese atu ia faailoga o le hypoglycemia ketotic. E i ai foi se ituaiga o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le le atoatoa o le galuega o le urinary systems. O lenei fomaʻi o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga i gaʻo.

Faailoga o togafitiga

O le hypoglycemia i se tamaitiiti o se tulaga matautia lea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. O le mea lea, e tatau ona i ai se manatu manino o ona uiga ina ia mafai ai ona faia fesoasoani talafeagai taimi. O faʻaaliga autu o togafitiga e aofia ai mea nei:

  1. Le mautonu ma le le fiafia. O le faʻalagona lagona o le tagata maʻi e faʻalavelave. O nisi taimi e lagona e le tamaititi le lofituina ma le fiafia i le lalolagi o loo siomia o ia.
  2. Paʻu paʻu paʻu. E tusa lava pe a maeʻa taaloga i fafo, o le tagata gasegase e leai sona moli ola maloloina i luga o alafau.
  3. Suafa malosi.
  4. O le manaʻoga e moe i le ao ma faʻateleina le gaoioiga i le po.
  5. O le vevela o le pito i tua, o le maso o le tino, o le le mautonu o nisi vaega o le tino.
  6. Faʻafitauli o le faʻaogaina o fualaau (masini vomiting, stools).
  7. Paʻu i le ulu.
  8. Faʻaitiitia le vevela o le tino ma le toto.
  9. Le amanaiaina.
  10. O se lagona malosi o le fiaaai.
  11. Faʻateleina le fatu fatu.
  12. Le iloa le mafaufau.

O le auai o faailoga o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i tamaiti. O faʻafitauli o lenei ituaiga e le mafai ona le amanaiaina. E tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa i se taimi vave e mafai ai. O togafitiga faʻapitoa i totonu o se falemaʻi o le a faʻamaonia ai le mafuaʻaga o le maʻi.

Faʻaalia o le faʻamaʻi i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia i tamaiti laiti o loʻo i ai faailoga uma o le togafitiga. Ae peitai, e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamaoniga. Ona faigata lea ona iloa le maʻi. O lona faatasi mai ua na o se faailoilo o le maualuga o le kulukose i totonu ole toto.

Faailoga o le hypoglycemia i se tamaititi i lalo o le tausaga e tasi le tausaga e tupu mai i le ituaiga o faoa faamalosi ma e le o toe aoga pe a uma ona fafaga pe tuiina le kulukose.

I pepe laiti, o lenei maʻi e iloa ai lava ia i le tulaga o faʻalavelave faʻalaʻi, maso o le musele, le malamalama, vaivai poʻo le popole. E masani lava, o le tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, coma.

O le hypoglycemia e taatele i pepe e fananau vave mai. I ia pepe, o le a faʻaalia ai faʻamaʻi o le maʻi. E faʻaalia ai lava i solitulafono nei:

  1. Faʻasalaga.
  2. Le tupu mai o le faoa faamalosi.
  3. Faʻaleagaina o le faʻaleleia o le tino.
  4. Leai o le fiaai.
  5. Mamafa.
  6. Cyanotic paolo o le paʻu.
  7. Faʻafitauli i le manava manava.

Fomaʻi, i le avea ai o se tulafono, e tele le gauai atu i le soifua maloloina o pepe faatoa fananau mai aʻo leʻi oʻo i le aso atofaina. O le mea lea, o le puipuia ma le togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e sili atu le aoga nai lo i latou na fananau i le taimi.

Metotia o togafitiga o se gasegase i pepe seia oo i le tausaga

Afai ua maua le togafitiga, ua faatonuina e le foma le kulukose i le tulaga o se fofo. E tuʻuina atu i le pepe i foliga o injections poʻo se faʻafefiloi ma le vai. Ina ia faʻaleleia le faagasologa o le iloa o se vailaau e le tino, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina le inisalini.

E iloa o tamaiti e maua i le hypoglycemia e masani lava ona fanau i tagata mamaʻi ma le maʻisuka.

I lenei tulaga, e manaʻomia e tagata tomai faapitoa le suʻeina o le suʻega o le toto mo le kulukose i totonu o le afa itula pe a uma le fanau mai ma faia suʻesuʻega faʻapitoa i taimi uma 3 itula mo aso e tolu.

Puipuiga o le faʻamaʻi i pepe

Mo pepe na fananau i le taimi, o le fafagaina masani o se mea lelei puipuia. O vailaau o loʻo i totonu o le susu o le tina e mautinoa ai le galue masani a le tino.

O le hypoglycemia i lenei tulaga e mafai ona naʻo le talaaga o le le lelei o le tamaititi po o le maalili. O le tulaga o le pepe o loʻo faʻamautuina le insulin poʻo le kulukose solution e tatau ona mataʻituina lelei e fomaʻi.

Tulaga o le atinaʻeina o togafitiga

E tele vaega o le faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Le tikeri muamua o le maʻi. O le tulaga aupito sili lea ona ogaoga, lea e ui i lea, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le tino. I le taimi lava e tasi, e iloa ai e le tamaitiiti le vevela tele, tagi osofaʻi, paʻu o le paʻu, ma le faʻaitiitia o le vevela.
  2. Lona lua tulaga. O loʻo faʻaalia i foliga vaaia o le vomiting, tautala lemu ma se faʻalavelave i galuega vaaia.
  3. Le tikeri lona tolu o le maʻi. Faʻaalia i le leai o se malamalamaaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  4. Coma. O se faiga sili lea ona faigatā, lea, i le leai o fesoasoani faʻapitoa fesoasoani, e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

E faʻapefea ona sili atu le lagona o le maʻi?

Afai o le tulaga o le tamaititi ua matua faigata, na ia atiina ae le vaivai, paʻu o le paʻu ma le afaina tele, e tatau ona e taumafai e saili po o le a le mea e mafai ona tupu ai le malaise.

O nei faailoga atonu e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le kulukose toto. Ina ia fua le maualuga o le suka e te manaʻomia e faʻaaoga ai se masini faapitoa.

O le a le faʻafitauli faʻafuaseʻi mo le hypoglycemia i tamaiti? Afai e osofaia se osofaʻiga, e tatau ona faia fuafuaga nei:

  1. Tuu le tagata maʻi i le tulaga maualuga.
  2. Valaau atu i se auaunaga a le falemaʻi.
  3. Aumai i lau tama vai ma nisi mea suamalie.
  4. Tuu se mea susu i lou muaulu.

E le gata i lea, o le "Hematogen" e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata maʻi i se osofaiga o le hypoglycemia. O lenei oloa e fesoasoani e faateleina le maualuga o le toto ma le uʻamea. E le gata i lea, aʻo leʻi oʻo mai le tautua a le falemaʻi, e mafai ona e tuʻuina se glucose pe a fai o le vailaʻau o loʻo lata mai.

Hypoglycemia ma le hyperglycemia i tamaiti

O se eseesega manino e tatau ona faia i le va o manatu o loʻo i luga. Muamua e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le suka i le suka o le toto, ma le lona lua, i le isi itu, o le taunuuga o lona faʻatupulaia.

O aʻafiaga o le hyperglycemia e aofia ai le lagona faifaipea o le fia inu, masani ai le tiga ma le tiga i le ulu. O lenei tulaga e masani lava ona atiina ae pe a mavae ni maʻi faʻaleagaina ma le atuatuvale.

E le gata i lea, o le faateleina o le suka toto e mafua mai i le tele o meaʻai i le taumafa. O nei meaʻai e mafua ai le sili atu kilokalama ma le faʻaleagaina o le tino.

O meaai lelei o se tasi lea o aiaiga mo le puipuia o se maʻi.

Faʻafefea ona aloese mai se osofaʻiga?

I le hypoglycemia i se tamaititi, o togafitiga e aofia ai le tuiina pea o le inisalini, lea e faʻamaonia ai le maualuga o le suka. Ina ia taofia le atiina ae o le vevela, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  1. E tatau i matua ona aʻoaʻoina a latou tama poʻo le tama teine ​​pe faʻafefea ona tuʻuina atu ni inisiua. E le gata i lea, e manaʻomia e le tamaitiiti ona faʻamatalaina le auala e pulea ai le kulukose e faʻaaoga ai le masini.
  2. Taʻu le onosai e uiga i faʻamaoniga o le toto maualalo maualalo. E tatau ona e aʻoaʻo ia te ia le sao saʻo i le tulaga o le faʻaleagaina (mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e 'ai meaai manaia pe ole atu mo fesoasoani matutua).
  3. Taumamafa i meaai lelei.
  4. Aloese mai le mamafa.
  5. Faaali le onosai e fomaʻi i taimi uma.
  6. Ia mautinoa o le pepe e i ai pea se mea suamalie i lana taga.

O matua o le tagata maʻi e manaʻomia ona iloa le mea sili e mafai ai e uiga i lea maʻi e pei o le hypoglycemia, o faʻamaoniga, mafuaʻaga. Togafitiga i tamaiti e tatau foi ona taulai i le tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

Mafuaaga o le hypoglycemia i tamaiti ma togafitiga

O le hypoglycemia i tamaiti o se tulaga gasegase lea e pa'ū ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le 4 mmol / L. Ua faia i le tali atu i le atuatuvale poʻo isi suiga i le siosiomaga i fafo. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ae i se tulaga e seasea ona maua i le lona lua.

O le tele o taimi, e atiina ae ao ave le sulfonylurea. O se mea le saʻo ma le le paleni meaai, popolega faaletino ma faalemafaufau, ma le sese o le tui o le inisalini e mafai foi ona oo atu ai i se taunuuga faapena. Faʻatasi ai ma le le umi o le leai o togafitiga faafomaʻi, o le hypoglycemia e taʻitaʻia ai le leai o se malamalama ma le faʻafefe.

O le hypoglycemia o se lapataiga ogaoga e iai mafuaaga taua mo lona atinaʻeina.

Ua talitonu tagata popoto e mafai ona afaina ona foliga vaaia:

  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Totoga o le maʻitaga,
  • Mea e le lelei
  • Faʻaosofiaga faamalositino
  • Endocrine polokalama faʻamaʻi
  • Faatoilaloina o lagona,
  • Faʻasologa o le mafaufau
  • Laasaga le saʻo o inulin,
  • Oona o le tino,
  • Faanatinati o pepe.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e mafai ona atinaʻe i tamaiti na fananau vave. Mo lenei mafuaʻaga, o ia tamaiti e manaʻomia le faʻapitoa faapitoa ina ia mafai ai ona tuʻuina saʻo fualaau pe'ā tatau.

E tele lava ina faigata tele ona iloa le hypoglycemia i se tamaititi. O le tele lava o taimi, o lenei tulaga e mafai ona maua i le iuga o se suʻega toto. E taua tele le mataituina o soʻo se suiga i amioga a lau tama, faʻapea foʻi ma masaniga masani. Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia e solia ai le faapaleni kullukose. E mafai ona aloaia le hypoglycemia i faailoga nei:

  • Faateleina le vevesi
  • Lagona le popole ma le fefe
  • Le lagona faifaipea o le fiaaai
  • O le popole ma le le fiafia,
  • Matagofie, le lelei le tuufaatasia,
  • O le paie ma le vevela,
  • Lelava ma le le fiafia
  • Le mautonu o le tautala.

Eseesega

O le hypoglycemia i tamaiti e mafai ona lua ituaiga: ma acidosis ma leucine. Latou te ese i le faiga o le atinaʻe, faailoga ma metotia o togafitiga. O le hypoglycemia ma le acidosis, acetone, poo tino ketone, e gaosia i le tino o le tamaititi.

O sea solia i totonu o le tino e mafai ona iloa e ala ile foliga vaaia o se mea manogi manogi mai le gutu.

Leiacine coma e atiina ae ile talaaga o le le faapalepale i le leucine amino acids, lea e avea ma faavae o protein. E masani ona atiae pe a uma ona 'ai se tele o meaʻai protein.

Mo le puipuia o faʻalavelave talitutusa i le lumanaʻi, o meaʻai gaʻo, oloa gaosiga, fuamoa, pasta, iʻa ma nati e le aofia ai i le meaai.

E taua tele le filifilia o meaai lelei, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i se tamaititi maʻi.

Togafitiga metotia

O le a ia auina atu oe i se suʻesuʻega suʻesuʻe faʻamalosi, lea o le a ia faia ai se faʻamaonia saʻo.

  • O lenei mea o le a mafai ai e oe ona filifili se togafitiga faʻalautele ma agavaa. Afai o se osofaʻiga o le hypoglycemia ua mafua ai ona e maofa, e tatau ona e faia mea uma e mafai e siitia ai lau toto kulukose. Mo lenei mea, e mafai ona tuʻuina atu i le tama le lole suamalie, lauti, meli, se fasi falaoa. E taua tele soʻo se mea suamalie e masani ona i ai i le taga a le tama i le tulaga o sea osofaiga.
  • Afai o loʻo i ai i lau tama le hypoglycemia, e tatau ona e siakiina pea lau kulūkose toto. E manaʻomia ona faʻatino 2 taimi i le aso: i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma le 'aiga o le afiafi. Ia siaki lau suʻega sugar pe afai e faitio lau tama ile maʻi.
  • Afai e le mafai ona taofi le malaise i le fale, e tatau ona valaʻau se taʻavale. Soʻo se tolopo e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma, lea e aumaia ai i taimi uma taunuuga le lelei mo le tino.

O se tamaititi e iai se faʻamaʻi e tatau ona inu i taimi uma vai puipui ma vailaau faʻamaʻi.

Sauniuniga saogalemu

O le faʻaitiitia o le faʻafefeteina o le hypoglycemia, e tatau i le tamaititi ona 'ai lelei ma paleni. E sili le faʻafesoʻotaʻi se fomai faapitoa e mafai ona faia le meaai sili ona lelei. Ia taumafai foi e aʻoaʻo lau tama e mulimuli i nei taʻiala:

  • Taumamafa i taimi uma, aua le faimalaga se taumafataga tasi,
  • Ini malosi le inisalini ma i totonu o se fua faatatau saʻo,
  • Aʻai i taimi uma pe a uma le inisalini
  • Correlate le aofaʻi o mea taumafa e 'aina ma inisalini faʻaumatia,
  • Taumafa tele fua, sukalati, ma falaoa e mafai ona fesoasoani e malamalama ai i lou suka toto,
  • Faʻateleina le fua o le insulin aʻo leʻi faʻamalositino,
  • Avea pea se mea suamalie ma oe.

E tatau ona aʻoaʻoina tagata uma o le fesoasoani muamua mo le hypoglycemia. Faatasi ai ma le atinaʻeina o sea setete, e taua tele le vave galue vave. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga i le lumanaʻi. E fautuaina e tuʻuina atu i le tamaititi se patch faapitoa i luga o lavalava ina ia mafai ai, pe a tupu se mea, e mafai e tagata ona avatu ia te ia le fesoasoani talafeagai. E ui lava i le tele o fualaau faasaina, e le mafai ona fofoina atoatoa le hypoglycemia.

Ae peitai, e mafai ona e puipuia lona atinaʻe pe afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi. E masani ona faia suʻega e le endocrinologist o le a faia suiga talafeagai i togafitiga o le hypoglycemia i se tamaititi.

Hypoglycemia i tamaiti: mafuaʻaga, uiga faʻaalia ma togafitiga togafitiga

O le hypoglycemia o se togafitiga e aofia ai le paʻu tele i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai o le maualuga o lenei mea e le oʻo atu i le 2.2 mmol / L, o faʻamaʻi tuga e mafai ona faʻalauteleina e mafua ai le leaga o galuega ma oʻo lava i le oti.

O le hypoglycemia i tamaiti e sili ona lamatia, ona o le mea moni, i le laʻititi o loʻo i ai se tuputupu ae tuputupu aʻe, atinaʻe ma faʻavaeina le tino. O a mafuaaga autu o le hypoglycemia i tamaiti, aisea e matautia ai ma pe faapefea ona togafitia?

Mafuaaga

O le tele o taimi, o le hypoglycemia o se faailoga lea o faafitauli i le endocrine o le tamaititi, aemaise lava, ona o le le lelei o le tino.

O le mea moni, o se tasi oa latou galuega autu o le faʻapipiʻi o le kulupucocorticoids - o hormonia faʻapitoa e faʻalavelave aʻafia ai le tino, puipuia mai le mamafa tele o le kulūkose. O nei vailaau o le enzymes e mafua ai le gaosiga o le kulukose i le ate, e taofiofia ai le faʻaaogaina o lenei vailaau e ala i lipine o le tino, ma faʻaitiitia ai foi le gaioiga o hormones e aafia i le glycolysis.

  • O le isi mafuaaga mo lenei mea mataʻutia, aemaise lava i pepe laiti, atonu o le faʻaaloalo. Toeitiiti lava o tamaiti uma o se fafine e maua i le maʻisuka ei ai le hypoglycemia.
  • E afua mai lenei mea i le taua o le metabolism hormonal o le fetus ma le aafiaga o le le talafeagai o le metabolism o le tina i le atinaʻe o le tamaitiiti ma le faʻavaeina o lona tino.
  • E le gata i lea, o le hypoglycemia i se tamaititi e mafai ona tupu i le hyperinsulinism - o le gaosiga tele o le inisalini. E iai le hyperinsulinism muamua ma le lua.
  • O le atinaʻeina o le Peraimeri e mafua mai i le faʻaleagaina o le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, insulinoma, fomaʻi mama, poʻo le carcinoma, kanesa o le pancreatic. I le faʻatinoga, o le insulinoma e sili atu ona taatele, lea e faigofie tele i togafitiga.

Maualuga hyperinsulinism o le taunuuga o le tali a se tagata i se mea e faaosofia ai. O faʻapogai autu o lona tupuga o:

  • taua faaletino faagaioiga
  • o le sili atu o le maualuga o le suka-lowering drugs,
  • ogaoga ogaoga faaumiumi.

O le hypoglycemia i se tamaititi e aunoa ma le maʻisuka e mafai foi ona amata ona o se taunuuga o le le paleni. Afai o le tuputupu ae o le tamaititi ma malosi lona malosi e le lava lona maua o meaʻai i le tele o mea, o le kulūkose o loʻo paʻu pea.

  • O meaʻai e le masani ai, leai se faʻatonuga e mafai foi ona mafua ai le maualalo o le toto o se tamaititi.
  • Ma le mea mulimuli, o lenei faʻamaʻi e mafai foi ona mafua mai i le pepelo.
  • E masani lava ona tupu mai le hypoglycemia i tamaiti ei lalo ifo o le lua tausaga le matutua, ma e masani lava o tamaiti e mafatia i ai. E masani lava i lenei tulaga o loʻo matou talanoa e uiga i le Mac Curry syndrome - o se tulaga lē lelei o le enzyme e faʻamalolo ai le inisalini, insulinase.
  • I tamaiti e iai se faʻafitauli, o le insulinase e faʻavave lemu le inisalini, ma o le taunuuga lea e leai se glucose i totonu o le tino. O lenei faʻamaʻi e mafai ona i ai ni ogaoga ogaoga, e oʻo atu i se coma. E masani lava i lenei faʻamaʻi, o le tupu mai o ni manua o le faiai.

O le mea e sili ona lamatia mo tamaiti o loʻo maua i le Mack Curry syndrome o le va o le lua ma le lima tausaga. E le gata i lea, mai le ono o le ono tausaga, o se faamagaloga loloto e masani lava ona tupu, ma e toetoe lava o le le atoatoa o uiga o le hypoglycemia.

O le faaitiitia o maualuga o le suka atonu foi e le fesootai ma le pancreas. O faʻasalaga i le gasegase o se tamaititi e mafai foi ona oʻo atu i le hypoglycemia.

  • O le mea moni, i totonu o le manava ma le fatu, o polysaccharides o loʻo i totonu o oloa o loʻo faʻaalia i enzymes, e masani lava o le amylases ma le matemate.
  • O nei mea e faʻaumatia ai polysaccharides i le kulukose, lea e faʻafefe i puipui o le faʻaogaina o meaʻai.
  • Afai o le gaosiga o nei enzymes ua faʻavaivaia, e le mafai e le tino ona gaosia ni gaʻo vailaau faʻamalosi, i le faasologa, o le kulukose e le ulufale mai i le tino mai meaai. O lenei tulaga e faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fualaau oona i nisi o vailaʻau, ma e mafai foi ona tupu ona o le atinaʻeina o le paʻu.

E masani ona i ai le mea e taʻua o le "idiopathic" glycemia, o mafuaʻaga e le mafai e fomai ona faʻatuina.

Faailoga o le maʻi

E tusa lava po o le a le mafuaaga, o le hypoglycemia i tamaiti e tutusa lava o latou faailoga.

I le taimi muamua, o le tamaitiiti e atiina ae le le fiafia ma le popole. O le uiga o le maʻi e malosi ma e masani ona suia, e le mafai ona puipuia. I lenei tulaga, o le le mautonu e aliali mai mai lea taimi i lea taimi, le fiafia i mea uma ma le popole.

  • O le paʻu ma le suka maualalo e sili atu le mama nai lo le masani. E leai se mea e maasiasi, e tusa lava pe a maeʻa taaloga taʻavale, e le faanatinati le toto i foliga. O le faateleina o le vevela e foliga mai, o le moe ma le faʻavevesi maʻi e mafai - i le aso e manaʻo ai le tamaititi e momoe, ma i le po ua masani o ia i gaioiga pisapisao.
  • I le gasologa o taimi, o faailoga o le faaleagaina o le faʻalavelave o le tino e aliali mai - o le gatete, o le paʻu, gasegase maso, faʻapea foi ma mea e mate ai meaʻai, na faʻaalia i le gaogao ma le vomiting. Faʻasolosolo mataʻutia i le kulūkose, e amata ai le maʻi o le ulu, o le vevela o le tino e laʻititi ifo nai lo le 36.5 ° C. E sili atu le atinaʻe o le vaʻaia, ma o le mamafa e ono paʻu tele lava.

O isi faʻamaoniga e masani ona aliali mai, e pei o le faaletonu le vaaia o le tino, faʻaitiitia le mataala, ma tachycardia.

E masani ona i ai le matelaina ma le le fiafia. I le tulaga o se paʻu mataʻutia i maualuga o le suka, o le vaivai ma le leai o se malamalama e mafai.

Afai ei ai nisi o nei faʻaʻailoga, poʻo le tasi e toe faia mo se taimi umi, e le tatau ona e faatuai le tofiga i se fomaʻi. E na o se fomaʻi agavaa pe a maeʻa ona maua iuga o suʻega talafeagai e mafai ona ia fuafuaina le faʻamaʻi ma faʻamaonia ona togafitiga.

O le vave oʻo atu i se falemaʻi e fesoasoani e aloese ai i le leaga o aʻafiaga o le faʻaititia o le suka i luga o le mafaufau o le tamaititi ma le tino.

Togafitiga metotia

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma faʻamatalaga e lamatia ai le ola o le tamaititi, e amata vave togafitiga, e aunoa ma le faʻatali mo taunuuga o suʻega.

Muamua lava, latou te faʻatinoina le tuʻuina atu o le sefulu pasene o le kulukose. I le tulaga o le hypoglycemia na mafua ai le vaivai, o le afaina o le vailaau o le kulukose.

E le gata i lea, o le faʻamatalaga o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma soʻo se fesoasoani i le masini e faʻavaivaia e le faʻamaʻi, ua faia. A maeʻa ona faia nei fuataga i luga o le faavae o le suʻega, o le a mafua ai le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto, ma o togafitiga mulimuli ane e faʻatonuina i luga o mafuaʻaga o le maʻi.

I soo se tulaga, o le togafitiga e aofia ai se taumafataga faapitoa, lea e manaomia ai le lima i le ono meaai laiti i le aso, faapea foi ma le tausisia ma le tausisia o le faatulagaga faatonuina. I le taimi lava e tasi, o loʻo amata ona togafitia faʻataʻitaʻiga mafuaʻaga o le hypoglycemia - togafitiga fualaau poʻo le taotoga.

Afai e latalata le tamaitiiti i le le malamalama, ma o iai isi faailo o se hypoglycemic coma, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia se sipuni o suka o le a faʻavaivaia i se ipu vai inu.

I totonu o lenei ata, o le ae maua ai tali i fesili e uiga i le mea o le hypoglycemia ma le mea e fai pe a tupu:

I le tulaga o se asiasiga muamua i fomaʻi ma le tofiaina o togafitiga saʻo, e mafai ona tupu se faʻamalologa umi. Afai o le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi ua iloa ma faʻaaogaina, e masani ona le mafatia le tamaititi mai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto, aemaise lava pe afai e faʻafeiloaʻi i fautuaga o meaʻai.

Faʻafefea ona puipuia se tamaitiiti mai le hypoglycemia

Glucose o se metabolite taua tele mo le tino o le tagata. E faʻafetai i lenei gaʻo meaʻai o le faiʻai, faʻapea foʻi ma isi tino, fafaga.

O le tumau o le siosiomaga i totonu, o le lelei o le faagaoioia o le fatugalemu o le tino ma le soifua manuia o se tagata matua ma se tamaitiiti e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le hypoglycemia i tamaiti o se tulaga le mautonu lea e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le toto plasma i lalo ifo o le maualuga o le taliaina, lea e tau atu i le atinaʻeina o nisi o faailoga, e oo atu i le amataina o le coma.

E tatau i matua uma ona malamalama o se fuainumera tele o vaevaega pe a maʻi se tamaititi, e iai ona vaivaiga, o le salu e ono mafua mai i le toto maualalo maualalo. E le pei o le inisua ma le malaise ma faʻamaʻi pipisi, faʻaaloalo, ma le hypoglycemia, o ia uiga e mafai ona faʻamuta mo se maʻi maʻi.

Faailoga ma faailoga o le maualuga o le kulukose i le tino o le tama e tatau ona iloa e tagata matutua, talu ai e le na o lona soifua maloloina, ae masani ona faalagolago lona olaga i le saoasaoa o le fesoasoani muamua ma le faaooina o se maʻi maʻi i le falemaʻi.

Mafuaʻaga ma atinaʻe atinaʻe

E masani lava, o le faʻaitiitia o le kulukose e mafai ona mataʻituina puupuu i vaitau o le fiaai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino poʻo le moe. Ae ui i lea, o tupe faʻaagaga o le tino e mafai ona faʻatumuina i le taimi nei se faʻaletonu o meaʻai gaʻo i le plasma. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto toto o le suka e maua ai faʻamaoniga tutusa. O mafuaʻaga o le hypoglycemia i tamaiti e faapenei:

  1. O le maualuga o le inisalini i tamaiti o le maʻisuka. O le masani lenei o le masani masani ma taatele o le hypoglycemia. O le mea moni o le maʻisuka, ona o le le lava o le insulin, o le faateleina o le kulukose plasma e tupu. O le faʻaofiina o sea ituaiga o hormone i se auala faʻafuaseʻi e mafai ai e oe ona taofi faailoga o le maʻisuka ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. Ae i le tele o tulaga, pe a galo se tamaititi e ai pe leai foi se meaʻai pe a uma le tui o le inisalini, o le maualuga o le suka o le toto e paʻu malie.
  2. Faʻafitauli sese o se faʻaopoopoga ole inisalini. E masani lava, e fenumiai fanau i ituaiga o insulin (puupuu pe umi-gaioiga) pe leʻo saʻo le fuaina o atopaʻu faaopoopo pe a uma ona 'aina sulu.
  3. Faateleina le gaioiga faaletino ma le vaivai o le tino. I ia tulaga, o le kulukose o le tamaititi atonu o le a faʻaititia ona o le faʻalauteleina o meaʻai i le tino ma le faʻaitiitia o le fua o le tino.
  4. Maʻi faʻamaʻi ma mea taumafa. O le faʻamaʻi pipisi ma le vaivai e mafai foi ona oʻo atu i le hypoglycemia i le tamaititi.
  5. O faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai le gaioiga o le ate ma fatugaʻo ma aʻafia ai le metabolism atoa i le tino o tamaiti.
  6. Le faʻaaogaina o le ava malosi e talavou.

Pe a faʻaitiitia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto, e itiiti foʻi le mea e gaosi ai le gaʻo i totonu o masini ma sela o le tino. Ae ui i lea, o manaoga ole malosi o namele nerve, mo se faataitaiga, e le faaitiitia.

I le aluga o taimi, o le a taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le malosi o suauʻu ma siama, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le latou gaioiga galue.

I le tulaga o le fatugalemu o le tino, e mafai ona taʻitaʻia ai le galuega o le cerebral cortex ma le atinaʻe o coma.

E taua tele mo matua o tamaiti, aemaise lava i latou o loʻo maua i le maʻisuka, ia malamalama o mafuaʻaga e fesoasoani i le amataina o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o lenei tulaga i soo se taimi, e tusa lava pe laʻititi se mea sese poo le vaavaaia i togafitiga ma le inisalini.

Faailoga ma faailo o se tulaga o le hypoglycemic

O le mea e leaga ai, e le o tagata matutua uma lava e mafai ona lava le iloiloga ma iloa faailoga o se faʻaitiitia o le toto i totonu o se tamaititi. O le tele o taimi, e le malamalama tamaiti lava i le matautia o lenei tulaga ma e le mafai ona faʻamatalaina i tagata ese latou te maua i le maʻisuka. O le mea lea, e taua le iloa o uiga nei o le hypoglycemia i tamaiti:

  • O le le fiafia, ita ma le le mautonu, le fiafia. I tamaiti laiti, naʻo se suiga i le gaoioiga o le amio e mafai ona faʻamaonia ma matauina.
  • Lagonaina o le fiaaai ma le manao e 'ai, lea e mafua ai se uiga ese. O le mea lea, o le a taumafai le tamaitiiti e maua ni meaai i auala uma (o nisi taimi e sili ona le mautonu).
  • Tuʻu i le tulaga e tatau ona susu ai lavalava ma moega. O loʻo i ai foi le tele o le gaosiga o le gaogao.
  • Lio lima ma tamatamailima.
  • Tachycardia (saoasaoa o le pulus) ma le le lava o le mānava.
  • Faʻateleina le musele o vae.
  • O osofaiga o le faoa faamalosi atonu e foliga mai o le epilepsy.

Faʻasolosolo i le hypoglycemia ogaoga, o le a amata ona alualu i luma le tulaga o lenei tulaga, e oʻo lava i le leai o se malamalama i le tamaititi ma le amata o le coma.

O le faigata i le iloaina o lenei tulaga i tamaiti e tagata matutua e le i fiafia i le maʻisuka, o faailoga o le hypoglycemia, pe a le o atinaʻeina se gaʻo po o se faʻamalosi faʻamalosi, e pei lava o le tele o isi maʻi faʻalatua. O felafolafoaiga e mafai ona manatu o se faoa faamalosi, o suiga i amioga ma uiga e mafua mai i le agamalu, salu - i uiga o le microclimate room, etc.

Soo se suiga i le amio a se tamaititi e iai se maʻi o le maʻisuka lea e vave ona iloa i le i ai o faʻamaoniga faʻamaoni o le hypoglycemia o se taimi e vave fua ai fua o le toto.

Vaega sili ona lamatia ma taʻiala mo le i ai o le hypoglycemia

O se pepe soifua maloloina tumau ile ate e lava le mea e maua ai se mea faapitoa - glycogen, lea e faʻamalolo mai ai le glucose pe a manaʻomia. E i ai tulaga pe a faʻaitiitia le gaosiga, lea e mafua ai le le lava o le kulūkose i le toto o se tamaititi o soo se tausaga.

O vaega nei o tamaiti e ono lamatia le atiaʻeina muamua o ituaiga hypoglycemia, faʻapea foʻi le faʻaitiitia o le faʻaleagaina i le kulūkose:

  1. Ulumatua.
  2. Fanau e fanau mai i faʻamaumauga o le hypoxia.
  3. Tamaiti mai fafine e maua i le maʻisuka.
  4. I le tulaga o le le tutusa o le tulaga o le atinaʻe o le tamaititi ma le pepe fou ma le tausaga o le kalena.
  5. Tamaiti e maua i le maʻisuka.

I pepe oeo loʻo lamatia, o le maualuga o le suka e siaki i totonu o le 60 minute talu ona fanau mai.
O le suʻeina o le toto mo le suka o le faailoga sili ona taua lea e mafai ona e iloa ai le i ai o se soliga. O le averesi maualalo o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o pepe faatoa fananau ma pepe faatoa amataina, e tusa ai ma le faigofie o le faʻavaeina o mea sese ma amata ona fesoasoani i le pepe.

Faiga o le hypoglycemia o le tamaitiiti

E faʻatatau i le matua o le tamaititi ma mafuaʻaga na mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o ituaiga ituaiga o hypoglycemia e tupu:

  • le tumau
  • gestation
  • faʻapitoa
  • maʻi le tumau
  • faʻaauau, atiaʻe ona o nisi faʻamaʻi.

Monoglycemia i le vaʻalele

O le atuatuvale o se tasi lea o lagona e sili ona malosi e malepelepe pe a uma ona fanau mai.O le puipuia o le faiʻai i le taimi o le fananau mai, o le tino o le tamaititi e faʻaleleia ai le tuʻuina atu o le kulukose mai le glycogen o le ate ma lona faʻaaogaina e masini o le tino o le tamaititi. Faʻatasi ai ma faleoloa glycogen, hypoglycemia pepa. O le tina failele o foliga o le hypoglycemia e le tumau o se maʻi le tumau. O le tino o le pepe faatoa fanau na vave ona tali atu i se faaletonu, ona o le faasologa vave o le glucose sao.
Faʻailoga e faʻaosofia ai le hypoglycemia tumau i pepe faatoa fananau mai:

  • tuai ona pipii i le pusa
  • le maalili
  • le tausia lelei mo le pepe fou
  • leai se pulea lelei i le tulaga ole pepe pepe ma pepe e leai se paleni - e le lava le mamafa o le tino.

Taua! Lelei fesoasoani i le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai - vave ma masani ona pipii i le pusa.

Faiga faʻavae o le pepe o le hypoglycemia

O lenei ituaiga o hypoglycemia e aofia ai le paʻu umi i le maualuga o le suka i pepe faatoa fananau mai ona o ia mafuaʻaga:

  • vave fanau mai o se pepe
  • maualalo le mamafa o le fanau
  • le mafai ona susu ile susu
  • maʻitaga o loʻo tuai
  • faʻafitauli o le atinaʻe o le tamaititi, aemaise lava lona ate
  • ogaoga ogaoga o enzymes lea e talepe glycogen i glucose
  • maʻisuka i le tina
  • anaemia o pepe ua leva
  • maualuga le mamafa o le pepe ma le tino
  • rhesus feteenaiga i le va o le tina ma le tama
  • maʻitaga o loʻo faʻaaogaina le ava ma le nicotine

I le avea ai o se tulafono, o le fafagaina tatau o le tamaititi, faapea foi ma le faʻaofiina o vailaʻau faaopoopo o le kulukose, fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le pepe ma puipuia ai faʻafitauli.

Mamanu masani o le hypoglycemia

O le mafuaaga autu mo lenei ituaiga o hypoglycemia o le hypoxia i pepe faatoa fananau mai, lea e mafua ai le maualuga o le kulukose o le tino. O le hypoglycemia o le Perinatal e atiina ae. O isi mafuaʻaga o lenei soliga tulafono ua taua i lalo:

  • televave faʻatagaina
  • manuʻa fanau
  • gasegase o le tina
  • feʻau a le tina failele
  • tina e ave ni fualaau

Togafitiga o tamaiti ma lenei ituaiga o hypoglycemia o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le neonatologist i le matagaluega.

Faiga faʻaogaina o le hypoglycemia e mafua mai i faʻafitauli faʻapitoa

O mafuaʻaga taatele o lenei tulaga i tamaiti o faʻamaʻi pipisi. E le o ni siama poʻo ni siama e mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka, ae o le saoasaoa ona o le faʻaleagaina o metabolic process in body and increased glucose consumption. O le maualuga o le hypoglycemia i tamaiti, o ona uiga atonu e le o iai, e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi pipisi.

O le isi vaega o le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia e aofia ai pepe e leai ni faaletonu o le fatu ma faʻafitauli o le totoga o soʻo se afuaga, aemaise i le ate. O le masani ai o le kulukose o le tino e tupu pe a uma togafitiga lelei o togafitiga autu na mafua ai lenei maʻi.

Faʻaauau pea le avea o le hypoglycemia o le tamaitiiti

I le tele o tulaga, o lenei fomu e faʻaleagaina. E atiina ae ona o faʻafitauli eseese o le gaʻo gaʻo. Leai se mafuaʻaga taua o le hypoglycemia i tamaiti:

  • galactosemia. Faʻaleagaga faʻapitoa o le tino e mafua mai i le le lava o le malosi o le tino e talepe ai le suka galactose
  • fructosemia - mativa po o le leai foi o le soona inu o le fructose ma lona vaevaeina i ni mea faigofie faigofie, e aofia ai le kulukose
  • le lava lelei o le pituitary gland
  • togafitiga faʻapitoa
  • hyperinsulinism e aofia ai le hyperplasia o laʻau peta pancreatic e maua ai le faateleina o le inisalini

Faʻaaliga o le hypoglycemia ao laʻititi

E taua le iloa o uiga o le hypoglycemia e mafai ona eseese le ese. O faʻaaliga iloga o le soliga o loʻo i lalo:

  • puupuu le manava
  • masani ona manava
  • maualuluga maualuga
  • faaaliga o le faateleina o le atuatuvale
  • tetete o vae ma lima
  • tele o mea faoa
  • afaina o le manava
  • faʻamalosi faʻafuaseʻi
  • vaivai le muscle, atrophy
  • vaivai sucking reflex
  • moe
  • le iloa o le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia ma le matautia - o le hypoglycemic coma

E leai se laasaga maualalo lalo ifo o le "laasaga" mo le toto maualuga o le suka i le toto lea e amata ai ona aliali mai ai faailoga o le hypoglycemia. O lea ituaiga solitulafono e mafai e tusa lava pe itiiti ifo le paʻu i le glucose ma e lava le tuʻuina o glycogen i le ate.





O faʻamaoniga e pei o gasegase ma faʻafitauli o le manava e sili ona lamatia i le ola maloloina ma le ola. O lenei tulaga e manaomia ai le taimi, o nisi taimi o tausiga faʻafuaseʻi mo le pepe.

Lelei togafitiga ma le puipuia o le hypoglycemia o le tamaitiiti

O suʻesuʻega, faʻamatalaga ma togafitiga o le hypoglycemia o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa. O le fualaau pito sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i soo se tausaga, e tusa lava pe leai se faʻaaliga vaaia, o se faʻafitauli o le kulukose i ituaiga eseese o le faʻamalolo. Faʻasolosolo malie i le hypoglycemia, o le fomaʻi, e pei o se tulafono, o loʻo faʻamatalaina le faʻaofiina o se 5% glucose o le vaifofo poʻo le faʻamalosi. O lenei faʻasalalauga e sili ona taua mo pepe faatoa fananau mai ma pepe. I le matua, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i se 10% faʻatonuga. E taua le tuʻufaʻatasia o togafitiga faʻatasi ai ma le puleaina o le suka e faʻaaoga ai fasi siaki. I tulaga ogaoga, o loʻo faia se suʻega toto mo le glucose. O se auala aoga o le faateleina o maualuga o le suka i ni mea agamalu o le faʻamalieina o pepe pepe poʻo le faʻaaogaina o se vaifofo o le kulukose, suamalie suamalie, ma le meli i totonu.

Afai e leai se aoga o togafitiga o fualaau oona, o metotia faaopoopo e faʻavae i le faʻaaogaina o hormonal ma isi vaega o vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le hypoglycemia, o togafitiga e faʻatatau i le faasaʻoina o togafitiga faʻavae lea na mafua ai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto i taimi uma. O se matafaioi taua e tatau ona tuʻuina atu i le mulimuli i se taumafataga i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

O se faʻalavelave matautia o le hypoglycemia o le hypoglycemic coma. O lenei tulaga e manaʻomia ai le tausiga faʻafuaseʻi. E mafai ona mafua mai i mafuaʻaga eseese, e aofia ai le televave o fua o le suka. Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, e tatau ona faia fuafuaga nei:

  1. Taʻu le tagata manua i lona itu.
  2. Aveese meaʻai mai le gutu.
  3. Sii lemu i ni vaega laiti se vaifofo lelei (sua, vaifofo o suka, meli, ma isi).
  4. O le fomaʻi o le falemaʻi o le a faia se faʻafefete faʻafefe o le kulukose i maualuga maualuga (40%) ma filifili ile falemaʻi.

O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le suka o le tamaititi e mafai ona mafua ai le afaina tele o gaʻo o totoga taua, aemaise o le faiʻai. E taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona iloa faailoga o le hypoglycemia i se taimi talafeagai ma tuʻuina atu tausiga faʻafuaseʻi i se tamaititi.

Lelei togafitiga o le hypoglycemia:

  • puipuia o le hypoxia o le pepe fanau
  • vave susu pepe
  • puipuiga mai le maalili a tamaiti i le masina muamua o le olaga
  • mataʻituina o le kulukose o le toto i pepe faatoa fananau mai, aemaise i le tulaga lamatia
  • lelei meaai
  • faʻamatalaga taimi ma togafitiga o faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai se tulaga o le hypoglycemic
  • faʻasologa masani o suʻega faafomaʻi, e aofia ai le mataʻituina o le kulūkose i le toto o tamaiti

Ole taimi ole suʻesuʻega ma togafitiga talafeagai ole tulaga talafeagai lea mo le puipuia o maʻi faʻaleagaina mafua mai i le maualalo o le kulukose i le toto o se tamaititi.

Faʻailoga

I le faʻatinoga, o le suʻesuʻega o le hypoglycemia i tamaiti o loʻo faia i le taimi muamua e ala i le suʻeina o faʻamaoniga i se tagata maʻi, ma le fuaina o le suka suka.

O le lavelave o le uluai suʻesuʻega, lea o loʻo faʻatinoina e le au taʻavale, e mafua ona o le leai o se malamalama ma le atinaʻeina o le coma. Ona manaʻomia ai loa lea e le fomaʻi ona fuafua vave le ituaiga maʻi o le maʻisuka, o le maualuga o le atuatuvale o le mafaufau ma filifili i auala o togafitiga faafomaʻi.

O le hypoglycemia i tamaiti laiti e maua i le iloiloina o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ma se glucometer. O lenei faiga e mafai ona faʻatinoina e matua, pe afai oi ai se masini i totonu o le fale (masani lava i tamaiti e maua i le maʻisuka e tatau ai), faʻapea foʻi ma fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Na maitauina o le maualalo o le kulūkose (e tusa ma le 2.7 mmol / L) e oʻo atu ai i uluai faʻamaʻiga o le maʻi maʻi, o le faʻaitiitia i le maualuga o le 1.7 mmol / L e oʻo atu ai i faʻamaoniga manino o le kulūkose toto maualalo. E tusa lava pe maualalo le maualuga o le suka i le toto, e masani lava ona o faatasi ma le leai o se malamalama ma le paʻu.

  • Afai e masalomia e le fomaʻi se mafuaaga patino o le maualalo o le toto suka, o le a ia faatonuina se suʻega masani o le toto ma le urine e fuafua ai le ituaiga o le inflammatory process ma le tulaga masani o le tino. Ina ia iloilo le tulaga o le galuega a totoga i totonu, o se suesuega o le toto o meaola e pei ona faatonuina, lea e mafai ona iloa ai le le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic - o tulaga e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia.
  • Mo le sili atu le saʻo o le filifiliga o faʻamaʻi, suʻesuʻeina o meaola ninii ma suʻesuʻega faʻasolosolo.
  • O le faʻaalia o faailoilo o le hypoglycemia i se tamaititi o se taimi e faʻavave ai ona faʻalogo i togafitiga faafuaseʻi poʻo le faʻaolaina o le tamaititi i se fomaʻi, aemaise lava pe a oʻo mai ni faʻamaoniga o lenei tulaga i le talaaga o le maualuga o le inisalini poʻo se faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻi.

Togafitiga ma le puipuia o mea tutupu

I le masani ai, ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia i soo se tamaititi e sili atu le faigofie nai lo le togafitia o se tulaga faapena. O le masani lava o se tamaititi e maua i le maʻisuka e mafai ona lagona lagona o le tulaga o lenei tulaga.

E le o lona uiga e tatau ona e sailia vave fesoasoani fesoasoani faafomaʻi, aemaise lava pe a toe foʻi le toto i le masani.

Ae ui i lea, o na mea iloga o loʻo taʻu mai ai foi ei ai se mea e mafua ai le faʻaitiitia o le toto toto o le tamaititi i lalo ifo o tulaga faatonuina - o le solia o le taumafa, o le tele o insulin, ma isi.

Ina ia taofia le atinaʻe o le hypoglycemia, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  1. Aoao lau tama i le saʻo ma le faʻaauau o le inisalini, faʻapea foi le mataituina masani o le suka.
  2. Faʻamatala i le tamaititi ni faʻamaoniga poʻo se faʻaaliga o le faʻaitiitia ma le faateleina o le glucose plasma, faʻapea foi ma gaioiga talafeagai i lenei tulaga ('ai fualaʻau, saili fesoasoani mai tagata matutua, ma isi).
  3. Mulimuli i le taumafataga ma mataupu faavae o taumafa lelei.
  4. Faʻasalaga sao le gaioiga faaletino.
  5. Faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i taimi uma, e tusa ai ma le taimi ua faʻamaonia o asiasiga

Togafitiga o le hypoglycemia i tamaiti o loʻo faia i lalo:

  • Fai se tamaitiiti e ai pe inu se mea suamalie. E tatau ona faʻamatala i le pepe e tatau ona i ai i taimi uma ni laʻau suamalie i totonu o lana taga e tatau ona ia 'ai pe a ia lagona ni faʻamatalaga (taʻu muamua atu ia mea).
  • E mafai e se taʻavale a le falemaʻi ona faʻaaogaina fofo o le kulukose e tusa ai ma nisi o fuafuaga e taofi ai le tulaga, ae na o le fuaina o le suka toto.
  • Le folasaga o le glucagon hormone. Faia i ni tulaga ogaoga, faapea foi ma le maualuga o le inisalini.
  • Faiga faʻapitoa o togafitiga ma faʻamaʻi.

Hypoglycemia i tamaiti - mafuaʻaga, faʻamaoniga, togafitiga, talavou, 2-3 tausaga

O le hypoglycemia o se togafitiga e aʻafia ma le faʻaitiitia o le kulukose toto, lea e le mafai ona tuʻuina atu i luga ole tino faila. O se tasi o faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka o le maʻi o le hypoglycemic, lea e mafai ona oʻo atu ai i se taunuuga le mautonu.

O le hypoglycemia i tamaiti e le o se mea uiga ese, e masani ona faaalia i le po po o le vaveao. O faamai o le endocrine, o le popole ma isi faiga e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lenei maʻi. O meaai paleni, popolega, ma aʻafiaga faaletino e mafai ona mafua ai le hypoglycemia e oo lava i tagata soifua maloloina.

O aʻafiaga o le hypoglycemia e tele lava ina le mautonu i le ogatotonu o le tino, i pepe faatoa fananau mai e mafai ona tupu se taunuuga oti. O se tamaititi i soʻo se matua e manaʻomia se suʻesuʻega taimi ma togafiti. O faʻamatalaga mo le lumanaʻi ma taunuuga e faʻatatau tonu lava i luga o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi.

Lototele

O le hypoglycemia e maua i se tali lelei i le kulukose oona. Ina ia taofi le tulaga o le hypoglycemic, e manaomia e le tamaititi se faanatinati vave i le kulukose toto. E tatau ona faʻamaopoopo faʻamaʻi ma le malosi o le maʻi o le hypoglycemic.

LototeleFaailoga ma FaailogaAvanoa e fesoasoani aiTogafitiga
Mpoglycemia mama (vasega 1)Faateleina le manaʻai, pallor o le paʻu, le mautonu, faʻapupulaina le pala, moe lemu, faʻaleagaina.Tamaiti matutua o loʻo iloa le faʻaalia o le maʻi ma taumafai e foia. O se tamaititi (e ono tausaga le matua) e le malamalama i lona tulaga.Carbohydrates i le aofaiga o le 10-20 g (kulumacose, vai poo le lauti suamalie).
Hypoglycemia o le tikeri lona lua (faʻalelei)Paʻa i le ulu ma le manava, o se suiga tele i amioga (o le tamaititi e faʻamaualuga pe faʻamalosi), vaivaiga, paʻu paʻu pale, afu le afu, vaʻai ma tautalaga ua faʻavaivaia.E le mafai e le tama ona faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi na o ia lava. Latou te manaʻomia le fesoasoani mai tagata matutua. E mafai e tamaiti ona inu mea inu.Ave 10-20 g o le kulukose e tuʻufaʻatasia ma se taumafataga, lea e tatau ona aofia ai le falaoa.
Hypoglycemia o le tikeri lona tolu (ogaoga)Vaivaiga, le fiafia, faoa faamalosi ma le le fiafia.O le tulaga e masani ona le iloa po o le faʻataʻitaʻia, e masani ona tupu le faʻasalaga. E manaomia e le tamaititi se faʻaosoosoina vave o le glucagon poʻo le kulukose.Glucagon (faʻapipiʻi, tuulafoaiina):

  • tamaiti ei lalo o le 10 tausaga - 0.5 mg,
  • tamaiti e silia ma le 10 tausaga - 1 mg. Tagata faigaluega fomaʻi: faʻafoeina o le kulukose i se auala vavalalata.

Ma le acidosis
  • I tamaiti ei ai le hypoglycemia, o le manogi manogi o le acetone mai le gutu e ono aliali mai, lea e fesootaʻi ma le gaosia o tino o le ketone i le toto. Acetone, i le avea o se mea oona, e aʻafia ai le afaina o le tagata, lea e mafua ai le gasea, vomiting, le mautonu ma e oʻo lava i le le fiafia.
  • E manaʻomia e le tamaititi ona faʻaleaga vomia e ala i le fufuluina o le manava (mo le mea lea e tatau ona e faʻafefiloi ai soda ma vai oona), e tatau foi ona ia inuina se tele o vai. O le gau o le kulukose i totonu o le toto e faigofie lava ona totogi i se sipuni o le meli po o se kulutamic acid.
  • O se tamaititi ua osofaia e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa: mataʻituina o le suka toto ma pasia se suʻega o le urine mo tino o le ketone.
  • O le paleni o meaai o se tasi lea o auala autu e togafitia ai le maʻi o le hypoglycemia. E fautuaina e vavaeeseina atoa gaʻo manu ma isi mea gaʻo mai meaʻai. Meaʻai ma iʻa, fualaau faisua, fualaau aina ma fualaau suamalie e fautuaina. O meaai e tatau ona faia 6-7 taimi i le aso i ni vaega laiti.
Leucine
  • O le porotini e aofia ai le lecine acid. O lona le faapalepale i tamaiti e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le faaletonu o le tino.
  • Leucine hypoglycemia i tamaiti ua faʻaalia e ala i le faoa faamalosi e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai o le protein. E mafai ona fesoasoani le kuka o le meli po o le meli e faaleleia ai le tulaga o se tamaititi maʻi.
  • E tatau i le fomaʻi ona faia le meaai saʻo mo le tamaititi, talu ai ona o se tino tuputupu aʻe e manaʻomia ai se aofaiga o le protein. Mai le tamaʻaiga a le tamaitiiti, susu, fuamoa, pasta, nati ma isi meaʻai leucitin-meaʻai e tatau ona le aofia ai.

O mafuaaga o le tulaga o le hypoglycemics e mafai ona avea ma itu nei:

  • faʻalavelave i le faʻauʻuga o le endocrine ma galuega faʻapitoa,
  • i le 90% o mataupu, o le maʻisuka i le tina e mafua ai le hypoglycemia,
  • malfunctions o le tino,
  • popolega faaletino
  • le lelei
  • popole
  • solia o le metabolism o gaʻo i totonu o le tina,
  • hyperinsunilism
  • maʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le taimi o le maitaga,
  • faafitauli i le taimi o le fanau mai,
  • uiga faʻamaoni.

O le hypoglycemia e masani lava ona faʻaalia o ia i tamaiti na fananau muamua nai lo le taimi atofaina. E mafai ona maua i le vaitaimi muamua o le sefulu itula o le ola.

E pei ona faʻaalia, o le hypoglycemia e mafai ona matauina i le limasefulu pasene o mataupu o le fananau mai o tamaiti e maualalo le mamafa.

Togafitiga o le hypoglycemia i tamaiti

Hypoglycemia e masani lava ona fetuunai e le glucose e le afaina (2-4 ml / kg 10% dextrose). E tatau ona fai ni auala e aloese ai mai le faʻaofiina o le tele o le voluma, talu ai o le fofo o le fatu faʻasolosolo. Afai ei ai le tuai i le amataga o le faʻasolosolo pe leai foi se tali, o le glucagon (0.5-1 mg) e faʻatonuina i le intramuscularly.

Glucocorticoids e mafai foi ona faʻaaoga pe afai e ono iai le faʻapopupitu po o le hypoadrenalism. Faʻasaʻoina o le hypoglycemia e tatau lava ona faʻamaumauga i taimi uma ma le suʻega o suʻesuʻega o le kulūkose suʻesuʻe.

Hypoglycemia:
• E tatau ona le aofia i soʻo se tamaititi ei ai le septicemia o loʻo i ai i se tulaga ogaoga, i se faʻalavelave faʻasolosolo poʻo le solia o le tulaga o le malamalama.
• O le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi e suʻesuʻeina ai i tafatafa o le moega o le tagata maʻi (pepa faʻataʻitaʻi) e tatau ona faʻamautuina e faʻamaumauga a le laboratory.
• Afai e le o iloa le mafuaʻaga, e tatau ona aoina faʻataʻitaʻiga o le toto ma le urine, pe a mafai, i le taimi e tasi.

Faailoga o le hypoglycemia i tamaiti

O le hypoglycemia i tamaiti laiti e masani lava ona faʻaalia i faʻamaoniga nei, e le faalagolago i mafuaʻaga o lona tupu:

  • o le tamaitiiti e ita, ita, leai se toʻa, ita malosi, o lana amio e toetoe a le mafai ona pulea,
  • i le taimi lava e tasi e mafai ona faʻaalia i le taimi lava e tasi le faʻalauiloa ma le le fiafia i mea uma
  • e paʻu le paʻu
  • ua malepe le fatu
  • o loʻo i ai le moe i le ao, ma i le po o le a moe le moe,
  • ei ai se lagona o le fiaaai
  • O le vevela o le tino e pa'ū i lalo o le 36.5 tikeri,
  • faʻateleina le sosolo
  • vevesi, faʻalavelave, tingling o vae,
  • manava manava
  • faʻailoga faʻamaonia,
  • vili
  • ulu matua.

O faʻamaoniga faapena e mafai ona tupu ma se isi faʻamaʻi. Suesuega Laboratory (fuaina o le suka i le toto) e mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia.

O le hypoglycemia i se tamaititi e 2-tausaga e matua matautia (e mafua ona o le lagona o le nerve sel i le kulukose o le toto), o le mea lea, e tatau ona vave faia suesuega.

E le mafai ona faʻaleagaina le faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino o le tino, le mautonu o le mafaufau ma le epilepsy.

I tamaiti matutua ma tagata matutua, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e faʻatasi ma faʻamatalaina e pei ona taua i lalo:

  • o foliga mai o lagona o le faateleina o le popole,
  • tagi
  • pallo o le paʻu,
  • leai se malamalama, faʻanoanoa,
  • vaʻaia le faʻaaliga
  • le mafai ona taulai atu
  • o foliga vaaia o le faoa faamalosi,
  • Tachycardia
  • o loʻo i ai se lagona loloto o le fiaaai,
  • le faʻamalosia o le faʻatasia o gaioiga.

O aʻafiaga o le hypoglycemia e mafai ona ogaoga le ulu tiga, ogaoga o le soifua maloloina o le tino, le atoatoa le faʻamaopoopoina, tele taimi le mautonu ma le le fiafia.

O lea togafitiga e matautia mo tamaiti i soo se matua, aua e mafai ona aafia ai le atinaʻe faaletino ma mafaufau o le tamaititi. Mai nei mea uma e mulimuli mai e taua tele le fuafuaina o le siama i le vave e mafai ai ma amata togafitiga.

Vaʻaia faʻafitauli

O le le mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase fesoasoani talafeagai e faʻafefe ai le fesuiaiga o le hypoglycemia i se hypoglycemic coma, lea e aʻafia ai le maualuga o le popole o le tino, e faʻaalia i le le lava o le mafaufauga ma se tali talafeagai i fualaau oona.

Afai o le tagata maʻi e togafitia i le inisalini, lea e le aumaia ai o ia i fafo mai se tulaga e le iloa, e manaʻomia le eseesega o siama:

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia i tamaiti, e manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi, talu ai o se faʻamaʻi e ono oʻo atu ai i le oti.

Togafitiga o le hypoglycemia o le tamaitiiti e aofia ai mea nei:

  • E tatau ona e inu se sefulu pasene o vaifofo o le kulukose poo le suauu, lea e mafai e tagata matutua uma ona faia (mo le mea lenei e tatau ona e faʻafefiloi le sipuniti o suka i le 50 ml o le vai).
  • O le tui malosi o le 10% o le kulukose e tatau ona tatau i le leai o se malamalama i le tamaititi poʻo le faʻaosoosoina pea.
  • Aveina o vailaau faʻamaʻi.
  • O le fomaʻi e atiina ae se mea faʻapitoa faapitoa e mulimuli ai. Fafagaina e tatau ona faia ile vaega 6-7 taimi ile aso. E taua tele le tuʻuina atu o mea e maua i le gaʻo-gaʻo, lea o le a mautinoa ai le faʻafefe malie o le kulūkose i totonu o le tino ma o le a le faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo.
  • O se tamaitiiti matua atu e tatau ona i ai i taimi uma lole, fualaau aina po o se taga o kuki faatasi ma ia.

Togafitiga o le faamai ma lona puipuiga vave o le a fesoasoani i le faaitiitia o le taunuuga matautia i pepe o loo mafatia i le hypoglycemia. O ia tamaiti e manaomia le tausiga faifai pea ma le taimi talafeagai.

Vitio faʻatalanoa

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

I totonu o lenei ata, o le ae maua ai tali i fesili e uiga i le mea o le hypoglycemia ma le mea e fai pe a tupu:

I le tulaga o se asiasiga muamua i fomaʻi ma le tofiaina o togafitiga saʻo, e mafai ona tupu se faʻamalologa umi. Afai o le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi ua iloa ma faʻaaogaina, e masani ona le mafatia le tamaititi mai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto, aemaise lava pe afai e faʻafeiloaʻi i fautuaga o meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga