Toto mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona: ipu mo le maʻisuka

O le tele ma le maʻisuka i le tele o mataupu o faʻamaʻi pipisi. Ona o le inisalini, o le tele o gaʻo o loʻo faʻaputuina i le tino o le tagata, ma i le taimi lava e tasi, o lenei hormone e le mafai ai ona talepe.

O le sili atu o le tino o le tino i le tino o le tagata maʻi, o le maualuga o lona malosi o le inisalini, ma le sili atu o le homone i totonu o le toto, o le sili atu foi o le mataʻituina. O lona uiga, ua maua se liʻo mataʻutia, lea e oʻo atu ai i se ituaiga o togafitiga pei o le maʻisuka (o le ituaiga lona lua).

Ina ia aumaia le kulūkose i le tulaga manaomia, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai maualalo-gaosiolosi, gaioiga faaletino, faʻapea foʻi ma vailaʻau (faʻasolo mai e le fomaʻi) e le taua tele.

E tatau ona e mafaufau i le auala e togafitia ai le meaʻai ma le maʻisuka, ma o fualaau mo fualaau oona o le a fesoasoani e aveesea le mamafa. O le a se togafitiga e mafai e se fomai ona faatonuina, ma o le a le isi mea e fesoasoani e foia le faamai?

O le mea sili ona taua o se tulaga lamatia mo le maʻisuka

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻamalosia o le inisalini ma le gasegase e mafua mai i mafuaʻaga. O lenei mea moni e faʻavae i luga o genes e faʻatoʻilaloina e fanau mai o latou matua. O nisi saienitisi e taua i latou o genes, "o le saofaga i le faaputuputu o gaʻo."

O le tino o le tagata, lea e foliga mai o le mamafa, ua teuina i le tele o meaʻai i le taimi e tele ai. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le suka i le toto e tulaʻi mai. O le mafuaʻaga lea e fesoʻotaʻi lelei ai le maʻisuka ma le gaʻo.

I le faaopoopoga, o le sili atu ona ogaoga o le maualuga o le oona, o le sili atu foi lea o le puipuia o siama e maua i le insulin. O se taunuuga, o le pancreas e amata ona gaosia i le sili atu o le tele, ma o sea ituaiga o hormone e oʻo atu ai i se faaputuga tele o le gaʻo.

E tatau ona e iloa o genes e fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo i totonu o le tino e mafua ai le leai o se ituaiga o hormone e pei o serotonin. O lona le atoatoa e oʻo atu ai i se lagona masani o le atuatuvale, le fiafia ma le fiaai pea.

O le faʻaaogaina o oloa gaʻo e faʻatagaina ai oe e faʻavasegaina na uiga mo sina taimi, i le faasologa, o la latou numera tele e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le inisalini, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka.

O mea nei e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o meaʻai ma le maʻisuka:

  • Soifuaga masani.
  • Meaʻai leaga.
  • Le faʻaaogaina o meaai sugary ma le suka.
  • Faamai o le Endocrin
  • Mea le masani ai meaai paleni, vaivai le tumau.
  • O nisi o fualaau oona e mafai ona oo atu ai i le mamafa o le tupe maua.

Ou te manaʻo i saienitisi e suʻe se vaifofo mo le maʻisuka ma le gaʻo, ae o le taimi nei e leʻi tupu lenei mea. Ae ui i lea, o loʻo i ai se vailaʻau faapitoa e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le maʻi, ma e le taofia ai lona tulaga lautele.

Fomaʻi togafitiga

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le auala e togafitia ai meaʻai ma le maʻisuka, ma o a vailaau e fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa?

O togafitiga faʻamaʻi pipisi mo le maʻisuka e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻalavelave masani o le serotonin, ma o le mea lea o le a faateleina ai ona i totonu o le tino. Ae ui i lea, o lenei metotia ei ai ona lava aʻafiaga leaga. O le mea lea, i le tele o mataupu, ua fautuaina se fualaau faasaina e maua ai le gaosiga o gaosiga o le serotonin.

5-hydroxytryptophan ma le tryptophan fesoasoani e vave ai le gaosiga o le serotonin. O le vailaʻau 5-hydroxytryptophan e faʻaleleia ai le gaosia o se "hormone filemu," lea e aʻafia ai le tulaga faʻalagona.

Muamua lava, o se vailaau faʻapitoa o loʻo i ai se lagona toʻafilemu, o lea e talia ai le ave i le taimi o le atuatuvale, faʻatasi ai ma le neurosis ma le osofaʻiga faʻafuaseʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le 5-hydroxytryptophan:

  1. I le maʻisuka, o le fua eseese e eseese mai le 100 i le 300 mg. Amata i se aofaiga itiiti, ma le le lava o togafitiga, o le a faateleina le fualaau.
  2. O le fua masani o le fualaau faasaina ua vaevaeina i le lua, mo se faataitaiga, na faia i le taeao ma le afiafi.
  3. Ave se manava le gaogao ao leʻi 'ai.

Ole tali lelei i luga o le meaʻai, e ui i lea, e le aofia ai le atinaʻega o mea leaga mai lona faʻaaogaina: faʻateleina le faʻaaogaina o le kesi, faʻalavelaveina o le meaʻai ma le gastrointestinal, tiga i totonu o le manava.

Tryptophan o se fualaau faasaina e faalauiloa ai le gaosia o le horroone serotonin, melatonin, ma kinurinine. Mo se metabolism e sili atu ona lelei, e tatau ona ave vave loa i le taimi muamua aʻo leʻi 'ai, e mafai ona e inuina i le vai (e le o meainu susu).

Afai tatou te faatusatusa nei vailaau e faatelevaveina ai le faagasologa o le hormones synthesis, ole 5-hydroxytryptophan e umi atu lona aafiaga, ma e sili atu ona taliaina e tagata gasegase.

Siofor (o le metformin autu o le gaioiga autu) ma le kullucofage ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O nei vailaʻau e lua e maua ai se faʻalauteleina o le lagona lelei o sela i le inisalini, ma o le mea lea o loʻo paʻu ai mea o loʻo i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le suka toto.

Isi togafitiga

E le masalomia, e na o fualaau e le mafai ona foia ai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le lapoa (ata). Soʻo se lalolagi e taʻitaʻia le fomaʻi o le a fai mai o togafitiga o le maʻisuka e le gata o fualaau ua fautuaina, ae o gaioiga faaletino foi, e mulimulitaia ai se taumafa maualalo ma le taumafa.

I le oona tele, o le gaioiga faaletino o se mea taua, ma e tatau ona fetaui ma le togafitiga o togafitiga autu. Massage mo le maʻisuka o le a taua foi.

Ona o le mea moni e faapea i le taimi o le aʻoga o musika e faʻatupulaʻia, o le faʻavaveina o siama i le inisalini e faʻapupulaina foi, o le felaʻuaiga o le suka i siaki e faafaigofieina, ma o le tulaga lautele e manaʻomia le hormone e faʻaitiitia. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le kulukose e faʻapitoa, o le soifua maloloina e faʻaleleia.

O le mea sili lava o le sailia lea o le taaloga e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, ae le maua ai le vaivai faifai pea ma le mafatiaga faaletino. Vaega o le leiloa o le mamafa i le maʻisuka:

  • O le mamafa o le paʻu e tatau ona lamolemole, e le silia le 5 kilokalama i le masina.
  • O le leiloa faafuaseʻi o le kilokalama o se faʻalavelave matautia lea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.
  • O taʻaloga sili o loʻo taʻavale, aau. Latou te le fesoasoani i le tuputupu aʻe o le maso maso, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻafefe lelei ai le gaioiga o le tino cardiovascular.

Mo se tagata maʻi e leʻi i ai muamua i taaloga, ua fautuaina e masani ona latou iloiloina lo latou soifua maloloina ma talanoa ma a latou fomaʻi e uiga i le ituaiga o avega. Faʻatasi ma le tele o le tikeri 2, o loʻo i ai se avega ogaoga i le loto, o lea e mafai ai ona amata lau gaioiga faaletino i ni savali pupuu e 10 minute i le aso.

I le aluga o taimi, o le taimi taimi e sili atu i le afa itula, o le saoasaoa o aʻoaʻoga faʻavavevave, o lona uiga, o le maʻi e alu vave. O lea e tatau ona e faia a itiiti ifo ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso.

Afai o gaioiga faaletino, meaʻai ma vailaau e le fesoasoani e aveesea le mamafa, ona pau lea o le ala e mafai ona fesoasoani - taotoga. O le taotoga lea e fesoasoani ai i le maʻisuka e feagai ma le faʻafitauli o le taumafa.

E taua le matauina e tele togafitiga faʻapitoa, ma e naʻo le fomaʻi e mafai ona filifilia se metotia faʻafefe o togafitiga.

Meaʻai o meaʻai

O le tele o gasegase sa taumafai pea e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, faʻaaogaina na o meaai maualalo-calorie. Ae ui i lea, o le faatinoga o loʻo faaalia ai e le o taimi uma e mafai ona faia, ma o paʻu faaopoopo e tu saʻo pe toe foʻi vave mai.

Ole taumafataga o se tapulaa faapitoa i meaʻai, ma e le mafai e le tagata gasegase ona tausisia pea ona manaoga ma fautuaga, lea e mafua ai le malepelepe, taumafa, o le tulaga ua faateteleina, ma le faafitauli e le foia.

I le avea ai o se tulafono, o le faateleina o le faaputuputuina o gaʻo e le tino ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua afaina o se taunuuga o le faalagolago i mea taumafa, ona o le tele o taimi na taumafaina ai e se tagata ni mea inu gaʻo.

O le mea moni, o se faafitauli matuia, e mafai ona faʻatusatusa i le ulaula tapaa, pe a faia e se tagata mea uma e mafai ai ona lafo le sikaleti. Ae itiiti lava le toilalo, ma o mea uma e toe foi i le sikuea tasi.

Ina ia lafoaia le tagofia o mea ua fai ma vaisu, o se tuufaatasiga lelei atoatoa o le a mate, ma inu fualaau faapitoa e faaitiitia ai lou manao ma manao e ola i se olaga atoatoa. O tulafono faavae o se taumafataga maualalo maualalo:

  1. Taumamafa i meaʻai laiti.
  2. Aua e te umi ni malologa i le va o taumafataga.
  3. Maoa lelei meaai.
  4. Ia puleaina pea lou suka pe a uma ona 'ai (o le a fesoasoani lea i se masini faapitoa mo le fuaina o suka, ua taʻua o le glucometer).

Ina ia togafitia le faalagolago o le carbohydrate, o le ae manaomia se tele o le malosi. Ma e tatau i le tagata gasegase ona malamalama afai e te le mulimuli i tulafono uma o meaʻai, aua e te pulea le suka o le toto, o le a le mafai ona aveesea le mamafa, ma o le a le pine ae faʻalavelave tele faʻalavelave faʻapitoa i le falemaʻi.

O se manaʻoga mataʻutia e 'ai meaʻai gaʻo, e le na o se faʻailoga, o se faʻamaʻi e manaʻomia ai le gauai faapitoa, ma e le mafai ona le amanaiaina se tulaga o se tagata. Fuainumera Faamaumauga e faaalia ai le tele ma le tele o tagata e maliliu mai le tele o le gasegase ma le gaʻo i tausaga uma.

O le mamafa ma le maʻisuka e manaʻomia i taimi uma se tasi ma le faʻafeiloaʻiga. Ma e na o se tuufaatasiga o fualaau, o se taumafa malosi ma le gaioiga faaletino e mafai ona faasaʻo ai le tulaga. I le vitio i lenei tusiga, o le a toe iloilo e Elena Malysheva le meaai o le maʻisuka.

O meaai lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le manua mo le vaiaso

O se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le manua mo se vaiaso e tatau. E tatau ona tuʻuese oloa mai le lisi o aso taʻitasi e faʻavaveina ai le faʻagasologa o le maualuga o le maualuga o le suka. O meaai lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tele o tapulaʻa. E tatau ona le gata ina fetuutuunai le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, ae ia matauina foi se pulega ma tusi i lalo iuga i se tusi o talaaga.

O se tagata maʻi e tatau ona malamalama o se togafitiga e filifilia e se fomaʻi poto e le o se fuataga e mafai ona faʻaaoga mo sina taimi. O le faʻaaogaina o taumafa talafeagai e aʻafia ai le umi ma le lelei o le ola o le maʻisuka.

E tusa ai ma fomaʻi, afai o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma ua mamafa le mamafa o lona mamafa, ona ia ausia lea o le sini autū - faʻafaigofieina le toto maualuga, faʻaitiitia le toto suka ma le cholesterol.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le maʻisuka meaʻai

Ina ia faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, o le maʻi e tatau ona 'ai 5-6 taimi i le aso. I lenei auala, o le maualuga o le suka e mafai ona faʻamautuina ma faʻanoanoa le fiaʻai. E le gata i lea, o le aʻafiaga o le hypoglycemia o le a faʻaitiitia.

Afai e atiaʻe e le tagata gasegase le tele o le maʻisuka, ona fautuaina lea e fomaʻi i totonu o meaai i aso taitasi:

  • fiber o ituaiga eseese (fuālaʻau, falaoa atoa, fualaau aina, greens),
  • fuamoa fualaʻau
  • iʻa ma iʻa.

O le meaai meaai e tatau ona aofia ai ni nai meaʻai e ono mafai ona aofia ai gaʻo masini e gaosia. E aofia ai:

O gaʻo fesuiaiga o tekinolosi e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia i le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi, atherosclerosis, ma faʻamaʻi lema.

O le meaai e le tatau ona aofia ai ni mamoe, sisi, kulimi malosi, mayonnaise, puaa, meaʻai susu susu, kulimi oona, ma oloa e leʻi maeʻa.

Mo le faʻasagaga mamafa, e sili atu le lelei o le 'ai o aano o manufasi, meaʻai o le fiber, meaʻai, iʻa, meaʻai susu, ma fualaʻau.

O le faagasologa o oloa maloloina e sili ona taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo leʻi kukaina, e tatau ona aveese le paʻu mai le moa, aveese le gaʻo mai le aano o manu, kuka ai meaʻai kuka.

Manatu meaai mo le vaiaso

Faatasi ai ma le sili atu o le mamafa ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le pipii i se meaʻai lelei. O le taeao o le Aso Gafua e sili ona lelei e amata ai i le faʻaaogaina o le susu o le falalati, lauti salati, lauti ma le toast. I le taimi o le aoauli, e mafai ona e 'ai i le fualaau faisua, sina falaoa, salati fualaʻau ma le salu. O taumafataga o le afiafi e aofia ai le paluga leisi, puni lanumeamata ma le ipu tiuti e aunoa ma le suka.

Saunia ni iʻa, salati kapisi ma lauti mo le taeao o le Aso Lua. O le a aoga le taumafataga pe afai e te 'ai se moa kukaina, kulumu fuamoa, falaoa ma se apu fou. O se taumafataga o le Aso Lua maloloina o nisi falaoa, paluga aano o manu fasi ma se fuamoa ua tunu. Afai e te manaʻo ai, ona faʻatulagaina lea o le lua meaai, lea e ono aofia ai se ipu malulu o le kefir.

Fai le falala ma le fualaau aina mamago i le taeao o le Aso Lulu. E lelei le 'aigaʻai pe afai e te kuka kuka kuka ma kuka ai aano o manu. I le afiafi, ia 'ai ni fualaau faisua, meatballs ma falaoa. E sili atu le inu i mea taumafa i le pulupa lapisi.

Aso Tofi o le taeao e tatau ona maloloina ma maloloina. Risi falaoa, beets tipi ma fafasi i sina pata laitiiti e talafeagai. Mo le taumafataga o le aoauli, 'ai le moa kuka, kuka,
squash caviar.

I le afiafi, ia e tausia oe lava i se fualaʻau fualaʻau ma le falalati tao. I le taeao o le Aso Faraile, e lelei le 'ai o sina siʻi sisi ma le aulakeke-salati. Mo le taumafataga o le aoauli, e sili atu ona kuka le kuka caviar, supa, meat goulash ma compote.

I le afiafi, ia 'ai sina falala ma iʻa e tao i totonu o le ogaumu.

Aso Toonai naʻo le mea e tatau ona amata i se taumafataga taeao lelei. E mafai ona avea ma kapoti ma le saladic herculean
falaoamata. Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e kuka le suka, vermicelli soup ma fuʻu le ate ma le kulimi kulimi e maualalo. O le faʻamaeʻaina o le aso e lelei tele i le faʻaaogaina o squash caviar ma le karite palesi.

O le taeao o le Aso Sa e mafai ona aofia ai sisi susu, buckwheat, falaoa ma beets. Mo le 'aiga o le aoauli, kuka le eggplant, pi pi, meainu suamalie ma pilaf ma moa. Mo le 'aiga o le afiafi, faia se salalaʻau fualaʻau,
uʻamea pikiaka ma seleni manu. Mo le sauniuniga o taumafa mea taumafa, e mafai ona faatagaina se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

O fualaau sili ona lelei mo le menu meaai

E i ai ni mea faigofie faigofie mo ipu lelei e mafai ona e faʻaaoga e fai ai meaai lelei ma lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia sou pi.

E tatau ona e alu sina sina laititi, 2 lita o le sua o fualaau aina, 2 pateta, se lima o pusi lanumeamata. Aumai le fasi fualaʻau i se vevela, faʻapipiʻi aniani ma pateta. Cook mo le 15 minute.

Ona tuu lea o pi ma pe tusa o le 5 minute e tape ai le vevela. Faʻasolo i laau afu aʻo lei faia.

O se mea maloloina maloloina e pei o fualaau faisua e lelei mo lou soifua maloloina. Ave le 2 tamato, 1 zucini, 500 ml o le sua o fualaau aina, kapisi, 2 pepa suamalie, 1 eggplant ma le 1 le suka. O mea uma o loʻo taua i luga e tatau ona tipi, tuu i totonu o le pani, sasaa le susu, ona tuʻu lea i le ogaumu. Fualaau aina suamalie mo le 40 minute.

Toeitiiti lava o fua uma mo taumafa taumafa e faigofie, ma o ipu lava e maloloina ma lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, gaselalalala. Mo lana tapenapenaga o le a e manaʻomia ai ni totoa se tolu o le pasili, 300 g o le broccoli, o sina suauu olive, 4 fuamoa, masima, 100 g o le mozzarella ma le 100 ml o susu.

Ina ia faʻamafanafana le broccoli pe a uma ona tao, ia tatau ona kuka mo le 5 minute muamua atu. Faʻamuʻu fuamoa i le susu e faʻaaoga ai se mea e fufulu ai, tao le greens, tipi le mozzarella i fasi. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻu le broccoli i se pepa muamua, faʻasusu i laʻau ma faʻaopoopo le mozzarella.

O le taunuuga o le masini e tatau ona sasaa mai i le paluga susu-fuamoa, tuʻu le fomu ile ogaumu mo le 25 minute.

O se meaai suamalie ma faamalieloto e mafai ona 'ai e le maʻisuka o le fritters mai zucchini ma sau sau. Ave 1 karoti, 2 zucini, masima, 3 fuamoa, mea manogi, 1 aniani. Ina ia saunia le saumalie, o le a e manaʻomia le 1 kukama fou, 100 g o le yogurt masani, masima, 1 le keke o le kalama ma le 10 g o laau.

Kaloti ma le zucchini e tatau ona kukaina, ma tipi le aniani i totonu o ni tamai kopa. Ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi fualaau faisua ma faʻaopopo le masima ma mea manogi.E tatau ona e taoina panikeke i totonu o le umu i le taimi lava e uma ai ona saunia le "paluga".

O le pepa tao e tatau ona ufiufi i le palapala, lea e sili ona lubricated i sina siʻosiʻu suauʻu. Ona tuu lea o le paluga ma se sipuni. O keke keke e tatau ona 20 minute.

E matua faigofie lava le saunia o le saumalie mo i latou: matou te tipiina le laʻau, faʻasalaga le kākalo, suʻe le kukama. Faʻafefiloi mea uma ma faaopoopo le yogurt ma le masima.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se meaʻai tele i le aso

O le maʻisuka e tatau ona togafitia, ma o le tulaga lea pe afai o le faamamafa autu i meaai. I le tulaga o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua ma le mamafa o le mamafa, o se faasologa lelei e faʻapipiʻiina oe e faʻatagaina oe e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Faataʻitaʻiga o le lisi mo aso uma

O nei tulafono uma e faigofie tele ona faʻatino, aua e tele naua meaʻai mo ipu e fetaui ma manaʻoga. E mafai ona e faʻataʻitaʻi i le umukuka, ma faʻafaigofie ona e malamalama pe o le a le mea e tatau ona foliga i le lisi o le maʻisuka i aso taʻitasi, matou te ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga.

  • Breakfast: anufe (araisa, oatmeal, vermicelli), kuka i le susu susu 200 kalama, 1 le fasi falaoa, 2 fasi sisi, vaivai lauti ma susu.
  • Lua 'aiga o le taeao: 1 fualaau aina poʻo le 20 kalama o vine e le oona.
  • Taumafa: kuka tipeti, 2 pulou vavalaʻau, 1 fasi falaoa.
  • Taumafa: 1 fualaau aina fou po o fualaau faisua.
  • Taina o le afiafi: masini paluga 200 kalama poo soʻo se falaoamata o le cereal, paluga o le vaʻa - 100 kalama, 1 fuamoa masini.
  • A o lei alu i le moega: 30 gutu o falaoa ma le 1 ipu o kefir.

O mea o loʻo i ai le kalori i lenei aso e 1200 kcal.

  • Breakfast: 100 kalama o paluga kuka, 2 vaimasi, 2 fasi sisi, lauti.
  • Lua 'aiga o le taeao: 1 fualaau aina, 2 meaʻai.
  • Taumafa: sua o fualaau faisua, 1 le ipu tipi kuka, 1 le fasi falaoa. 2 fasi apa falao tao.
  • Snack: 200 ml leʻo leʻo gaʻo, 100 kalama o le siʻi kuka.
  • Taumafa: 200 kalama o soʻo se falaʻo, Farani fagu (faatasi ma pulo ma maso).
  • A o lei alu i le moega: 1 ipu o kefir ma se sanuisi ma ni fasi sisi se lua.

O le kalori mea o loʻo iai i le lisi o le 1800 kcal.

Faasaoina ma Faasaina oloa

  1. Fualaau faisua (kapisi, beets, kāloti, kukama, tamato, laʻau, ma isi).
  2. Ava e leai ni meainu.
  3. Fua.
  4. Mafuli maʻi suka.
  5. I le faʻatusatusaina o meaʻai, o le aano o aano o manufasi, kusi falaoisi (gaʻo maualalo), fuamoa, puʻu.
  6. Palu, falaoa.
  7. Potatoes, sana, pasta.

Aua e te 'ai meaʻai e faʻateleina ai le suka toto pe maua ai le maualuga o le kalori:

  1. Selu, fualaau suamalie, suka, kvass, meainu suamalie.
  2. Semolina, pateta pateta.
  3. Vine, faʻi.
  4. Suauu (fualaau faisua ma kulimi), kulimi oona, mayonnaise.
  5. Meaʻai suamalie, meaʻai gaʻo e leʻi maeʻa.
  6. Faʻamaʻi susu.
  7. Fatu, fatu.

E le manaomia le fructose, aua e faʻaleleia ai le kulūkose toto. E tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fuafua meaʻai ma gaʻo natia (sola, sausage, sisi oloa, ma isi mea), talu ai latou te faʻalauteleina le kalori o meaʻai, e matua afaina ai le soifua maloloina.

Fautuaga mo meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2

O le sini autu o le taumafa mo le maʻisuka 2 o le faʻamautuina o le mamafa o le tino, ma e mafai ona faia pe afai e faʻaititia le kalori o mea taumafa i aso taitasi ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino. O le mea lea, tatou te mafaufau i aiaiga autu e fesoʻotai ma tausamiga. O lea:

  • E tatau ona tutusa le taimi e tatau ai, ae ui i lea, e pei o taimi aʻoʻoga.
  • O le meaai e tatau ona faʻamalosia i meaʻai maualuga i fiber. E talafeagai: fualaau faisua fou ma fualaau 'aina, pata, pasta, mea' ai ma meaʻai uma.
  • O le a tatau ona teena meaai maualuga-kalori, e tusa lava pe ua saunia mai mea e gaosia mo le maʻisuka.
  • O le numera o taumafataga e 5-6 taimi i le aso.
  • Leai se ava malosi, aua e le gata e aʻafia ai le tino, ae o se punavai foi o calories faaopoopo.
  • O auala o le kuka e tatau ona toe iloiloina. Faʻataʻitaʻiina, kukaina, taʻavale.

Fautuaga a le fomaʻi:

Pe a mulimuli i se taumafataga, e taua le malamalama o le filifiliga sao o oloa o le a fesoasoani i le aumaia o suka i le masani. O le paleni o mea taumafa paleni ma le fetaui lelei o le fiber o le a fesoasoani e faʻavasega le maualuga o le suka.

I le auala, o se lisi lelei e faʻapipiʻiina oe e puipuia ai oe mai le fiaai ma le paʻu faʻafuaseʻi, o le mea e le gata e fautuaina mo le maʻisuka, ae e matautia foʻi mo le soifua maloloina o tagata uma.

Manuia ituaiga maʻisuka ituaiga 2 - faasologa vaiaso

Mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona tele, o se fuafuaga maeʻaeʻa faʻavaiaso o meaʻai e fesoasoani tele e pulea le mamafa ma le toto suka.

O le sini autū o se ituaiga o meaai, o le taimi e faʻamaunuʻu ai meaai faapitoa, e mafai e le tagata gasegase ona faigofie ona faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka (glucose).

Ina ia ausia ni taunuuga sili atu, e tatau ona aofia ai mea nei i lau taumafataga faalevaiaso:

  • oloa o vaega uma
  • feololo nei kalori
  • pe tusa ma le pasene tutusa o gaʻo i le taimi o taumafataga taʻitasi
  • suauu lelei

E le gata i se soifua maloloina lelei, e oʻo lava i sina faʻaitiitia itiiti o le mamafa o le mamafa o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le toto i le maualuga o loʻo manaʻomia.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina faitio e uiga i le mamafa, ae o le leiloa o le mamafa mai le itiiti ifo ma le 5 kilokalama sili atu le faigofie ona pulea le ala o le maʻi.

Meaʻai maloloina ma se olaga ola malosi (faataitaiga, savali i le 30-60 minute i aso uma) i le aotelega e faigofie ai ona maua le manuia manuia.

E faʻapefea ona filifili le mea saʻo paleni

I lenei itu, o le mataʻituina pea o le tikeri o le suka i totonu o le toto e manaomia. E taua tele le faʻamautuina o faailoilo i totonu o tapulaa masani. E lelei tele lenei i togafitiga o meaʻai. Afai e te filifilia le lisi saʻo, o le a faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose o iai, faʻaititia le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aafia ai le faʻaitiitia o le suka, ma taofi ai le atinaʻeina o nisi faʻafitauli masani.

O se taumafataga e fetaui ma tulafono uma e faʻatagaina oe e ausia taunuuga lelei:

  • faʻamalosi faʻamalosi
  • faaitiitia i le tikeri o le cholesterol,
  • tulaga faatapulaaina e mafai ona maua mo le toto toto,
  • le faʻamalosiina o le mamafa (o le maʻisuka e sili atu ona mamafa).

E faʻafefea ona aʻafia le suka i le suka

O vailaʻau 'oloʻo maua e le tino i le taimi o taumafa tuʻuina atu i ai le malosiaga talafeagai. O le mea lea, e talafeagai le faʻaaogaina o mea taumafa ia lava mea e gaʻo ai gaʻo e toe faʻatumu ai le malosi, ae i le taimi lava e tasi, o lenei elemene e faʻateleina ai le suka i totonu o le toto, sili atu, sili atu le vave nai lo isi elemene.

O punavai autu o le suka o le suka ma le maso. Ina ia aloese mai maualuga maualuga o le suka, aloese mai mea taumafa e maualuga le pasene o le suka poʻo le maso.

Filifili fualaau faisua fou po o le aisa. Aua nei faʻaopopo sau sau, masima ma isi laʻei i latou.

Talia (leai se malolo) e aofia ai fualaau lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama, e pei o kukama, meaʻai, broccoli, kapisi, uʻu, talo pepa.

Aloese mai fualaau faisua e pei o le sana, pi, pi, kāloti, ma isi. E tatau ona manatua o pateta o se gutu mama, e pei lava o falaoa papaʻe ma araisa.

E tatau ona e filifilia ni mea fou, faʻamaisa, otaota (e aunoa ma le suka poʻo le siva) ma fualaau suamalie e leai ni suamalie. E mafai ona e 'ai i apu, faʻi, vine, cherries, vine, melons, oranges, peaches, pears, papaya, pineapple. E mafai ona e faia se fualaau suamalie. Fainu na o le 100% fua o fualaau suamalie e aunoa ma ni vali ma suka suka.

E lua ituaiga o cereals:

  • O fualaau aina atoa, e lei faia muamua, e aofia ai fatuga atoa. O fatu o fatugao e aofia ai avo, karite, alisi uma, saito, quinoa, faapea foi falaoamata mai nei fua.
  • Saito lelei, i se isi faaupuga, fatu o le eleele ina ia aveesea ai le lala ma tupu. O na meaʻai e aofia ai falaoamata o sana, falaoamata paʻepaʻe, falaoa paʻepaʻe ma le araisa paepae.

O paluga o loʻo i ai se aofaiga tele o le suka, lea, e pei ona uma ona tatou aʻoaʻoina, o loʻo mauʻoa i gaʻo. O i latou, i le isi itu, e faateleina le toto suka, o le mea lea mo se taumafataga maloloina, ia mautinoa o le itiiti ifo i le afa o lau meaai o le cereal o le fatu atoa. Latou te mauʻoa i le fiber, ma o le fiber e puipuia ai le faatelevaveina o le maualuga o le suka.

Maʻisuka Meaʻai Meaʻai

E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina taimi uma po o fea oloa e fai a latou lisi. I lenei tulaga, o le a mafai ona latou ausia mea nei:

  • o le pancreas o le a faʻavaivai i ai,
  • toesea o le tele o gaʻo tino
  • suka - e le silia le 6 mmol / l i le toto.
  • 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa tele e tatau ona masani.

O le va o le va o le meaʻai e tatau ona tolu itula. I le masani ai, aua le vave ona 'ai ni vaega tetele. O le fua aupito maualalo o le a taofi le faʻaalia o le fiaaai ma faʻaleleia atili le mea e tatau ai i le tino. Ole fua masani o vaiinu masani (e le aofia ai meainu suamalie, lauti, suamalie po o meainu suamalie) e le itiiti ifo i le 1.5 lita.

O le meaʻai sili ona taua i le maʻisuka ituaiga 2 o le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi. I le taeao o le a "ala aʻe" lou tino, ma o totoga uma e amata a latou galuega. O le mea lea, e taua i le taimi lea e maua ai e ia meaai maloloina ma le lelei. Ma o le taumafa i le po o le a aʻafia ai se moe lelei i le po ma ou itu, faʻateleina ai le gaʻo susu i luga ia i latou.

Mea Faasao

O loʻo maua i totonu o meaʻai e pei o aano o manufasi, moa, fuamoa, legumes ma peas, nati, ma soya oloa. E tatau ona e 'ai atili iʻa ma moa, ae muamua e te manaʻomia e aveese le paʻu.

Filifili leanini apa o pipi, vela, puaa, po o meaola. Faʻaaoga ma le faʻaeteete ia laulau o gaʻo ao leʻi kukaina. O auala talafeagai e kuka ai aano o manufasi, ua faʻatagaina e tao, kuka poʻo fuʻu.

Afai e te filifili e fuga se polotini, ia faʻaaoga na o suauu lelei, e pei ole suauʻu olive.

O meaʻai susu, e naʻo meaʻai e maualalo le gaʻo e faatagaina. E tatau ona manatuaina o le susu ma le yogurt o loʻo i ai suauu moni, faʻaopoopoga i mea e faaopoopo e le kamupanī. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a atiaeina se taumafa e taulai i le faatumauina o le maualuga o le toto toto.

O nisi o meaʻai gaʻo susu e aofia ai le tele o suka. O le mea lea, ao leʻi faʻatau, faitau ma le totoa le tuufaatasiga o nei oloa.

Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka i Fafine

E maua mai e tagata e taumafa meaai le tele o fautuaga e tatau ona mulimuli i ai le maʻisuka pe a filifilia meaai e 'ai.

  • Faʻatulagaina se faʻamalamalamaga manino o le taumafataga o aso taʻitasi mo ni nai itula. E tatau ona mulimulitaia lenei tulaga, talu ai o lenei tulaga o le a galue lou tino "e pei o se mataʻata."
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate. E mafai ona faia lenei mea e ala i le musuina o meaʻai digestible. Ae ia manatua o polysaccharides o le a mafai ai ona maualuga le suka. O le mea lea, e le tatau ona lafoaia.
  • Faʻaaogaina o suka mai meaai.
  • O le leai atoatoa o meaai maualuga-kalori. O le a faʻaitiitia ai le gaʻo o le tino.
  • Leai se ava.
  • E le mafai ona faʻasusuina, tipi pe ulaula.
  • Mea taumafa e tatau ona kuka, kuka pe tao.

Suauu ma suauu

O le suauu e le o se meaʻai atoatoa, ae o loʻo aofia ai meaʻai e fesoasoani i le tino ia tumau ai le soifua maloloina. O le suauu e matua ese lava mai le gaʻo aua e tumau pea le vai i le vevela o le potu. I le taimi lava e tasi, o le gaʻo e tumau pea e aunoa ma se vevela vevela.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma le gasegase e tatau ona faatapulaaina lo latou gaosia o gaʻo, aemaise lava gaʻo tumu, lea o maua i hamburgers, meaai falai, pailani ma pata.

Nai lo oloa o loo i luga, e tatau ona e filifilia ni oloa e maua mai i gaʻo masusu oona. O ia gaʻo o loʻo maua i iʻa, nati ma fuālaʻau fuālaʻau. O le suāuu e mafai ona faʻaleleia ai le suka toto, ae le vave pei o le malo. O suauu o le fualaʻau, i le itu, e aofia ai le tele o calories, o lea e le tatau ona e faʻaaogaina lenei oloa i au meaʻai.

Ae faʻapefea le ava malosi ma le suamalie?

Afai e te filifili e inupia le ava malosi, e tatau ona e faʻatapulaʻaina lona aofaiga. E mafai e le fomaʻi ona taʻuina atu ia te oe le vaega o le ava malosi e mafai ona faatagaina i se tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

O selu e aofia ai le tele o gaʻo ma gaʻo, o lea la e tatau ona aloese nei meaʻai. Mulimuli i nei fesoasoani faigofie:

  • Taumamafa i meaʻai faʻasao e leai ni suka
  • Vaevae le lole suamalie i ni vaega pe ofoina atu ie pele ia te oe, ina ia e le ova i le taimi
  • I le fafagaina o faʻalapotopotoga, fesili i taimi uma pe o le a le tele o le meaʻai e ofoina atu.

O le mea e taua mo le maʻisuka ia iloa

FaʻailogaFaʻamatalaga
Glycemic indexFaʻataʻatia le aʻafiaga o meaai i luga o le i ai o le suka i le toto o le tagata maʻi. Afai e lava le tele o le fuainumera, o le mea lea, e tusa ai ma lea, o le glycemia vave ona faateleina. Mo lenei mea, ua faia ai ni laulau faapitoa. E fautuaina ia suʻesuʻeina ma le totoʻa e le maʻisuka uma. O le tele o taimi, o le glycemic index of glucose e 100.
Faʻafiafiaga kaloriTaumafa tau taumafa i tulaga o le malosi na maua e le tino.

E leai se tulaga e tatau ona faatagaina. E faapefea ona tulaʻi?

O mea taumafa o loʻo gaosia e le manava po o nisi vaega o le inumaga. O le taunuuga o se ituaiga o "mea faufale" lea e mafai ai ona faʻamalosia le malosi. Afai e tele mea e maua mai ai, ona fai lea o se mea e fai, e pei o se paʻu, toe faʻafoʻi le muso poʻo le tino.

E taua le mafaufau o le numera o kalori e te manaʻomia i aso uma e aʻafia i le itupa ma le matua o le tagata. Inisalini faasino igoaE taua tele mo le maʻisuka ituaiga 1. Po o, pe a faʻapea o le gaosia o lenei hormone i tagata gasegase i le ituaiga 2 e mafua mai i le faʻavaivaia o sela o le pani.

AI o le a faʻatagaina oe e faʻamaʻoti le aofaiga o le vailaʻau talafeagai, lea e mafai ai e oe ona taofi le ala o le glycemia, lea e atiina ae pe a uma ona mauaina nisi o ipu i totonu o le manava.

Ina ia iloa po o a meaai e tatau ona aofia ai i lau meaai ma pe faʻapefea ona faatulaga meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa, e fautuaina e manatua uma faailoga o loʻo i luga. Ia mautinoa o loʻo i ai mea e tatau ai mo le ola, faʻaaoga elemene ma vailaʻau taua i au meaʻai.

Meaʻai Faamaonia

E pei ona uma ona e malamalama i ai, ina ia mafai ai ona sili atu le lelei o le tau faasaga i le faamai, e le lava na o vailaʻau. E tatau ona e tausisia lelei le taumafataga, fai se lisi o oloa e faatagaina. E taua tele lenei mea, talu ai o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi tonu ma le gasegase o le gataifale.

Suesue ma le faaeteete meaʻai ua faatagaina. Talu mai i le amataga poʻo le laʻititi laʻititi o le maʻi, o le taumafataga e mafai ona avea ma togafitiga sili ona lelei.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2

MeaLisi
Fua o meaolaFaʻesea le falaoa, o lona uiga o le falaoamata mai le maualuga o togi. E na o le fesuisuiai le gaogao. E mafai ona e tao i le fale. Ina ia faia lenei mea, ia ave mea nei: suauu ma falala falaoamata ma le paʻu.
Fualaau faisuaSili ona talafeagai mo le 'ai. O a latou kalori, GI, ma AI e maualalo maualalo.

Aofia ai kapisi, kukama poʻo zucini i le lisi, ie.e fualaau aina lanumeamata uma.

E taua tele e mafai ona e faʻaaogaina fua. I lenei tulaga, o le a latou maua se aofaiga tele o vitamini. O nisi taimi o fualaau faisua e faia mai siamu. Ae o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i le tuʻuina atu o le suka.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa tele e tatau ona aofia ai lenei oloa. FuaO lenei oloa e mafua ai le tele o feeseeseaiga i le va o endocrinologists. Peitai, o le manatu lautele o loo galue pea. E mafai ona e 'ai, ae e le tele.

O le vailaʻau vailaʻau o loʻo i totonu o fualaau aina ma fualaʻau e afaina ai le tulaga lautele o tagata gasegase.

Ua faamaonia ua latou maua:

  • Fiber
  • Ascorbinka
  • Pectin
  • Flavonoids
  • Antioxidants.
Laʻau ma aano o manufasiE le na o le vaivai. O le moa, pikeperch, lapiti, pusi, samani poo le pipi. O le auai o omega-3 i iʻa oona ei ai aafiaga nei i totoga o tagata:

  • O le tuputupuaʻe ma faʻalauteleina aʻafia e masani,
  • Faʻaauau le tetee atu i aʻafiaga leaga o le siosiomaga i fafo,
  • Faafouga faifaipea o le epidermis,
  • Faʻaleleia o galuega tau fatu,
  • O le taua o le faʻamaoni
  • Le tulaga paleni o le psyche.
PorridgeBuckwheat, oatmeal, karite, millet, ma sana o meaʻai sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Taumafa ai sukalani enaena nai lo le papaʻe. Teenaina o semolina.MeainuNa o fualaau masani o fualaau suamalie po o suamalie e faia i le fale, vai oona (e le o le carbonated), tea lanu meamata.

Faʻasologa o aso taʻitasi

Mea taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa tele e mafai ona filifilia taitoatasi. I le tulaga masani, muamua e te manaʻo e maua fautuaga mai se endocrinologist ma se tagata e fai meaʻai. O le ituaiga taumafataga fautuaina i lalo e aofia ai meaai saʻo ma le aofia ai meaʻai e faʻateleina ai le suka toto.

Faataʻitaʻiga o mea taumafa ma meaʻai

Aso o le vaiasoBreakfastTaʻalogaTaʻalogaToa teaTaumafaTaumafa i luma o le moe
MonKaroti salati, susu susu (oatmeal), se fasi falaoa, lauti (sili ona lanu meamata)OrangeMeaʻai suamalie, salu (kāloti, kāpeti ma zuciniini), faʻapipiʻiSeagulls ma kuki (ave se keke)Fualaau faisua (gaosia), moa kuka, lautiKefir
VTMilk porridge (buckwheat), falaoa, se fasi pepa pata, lautiBullseyeVailaʻau suamalie, suʻu, anufe lapiti, meainu suamalieTea ma ni sisiPollock, kapisi ma karoti, faʻaaogaina faleRyazhenka
SRMilk porridge (oatmeal), tasi fuamoa, lauti ma falaoaFualaʻauSuauu Millet, rice (brown), gaʻo susu, meainu suamalieKefir ma le kusi falaoamataMillet porridge, se fasi moa, kapisi, lautiE le suamalie kuki ma lauti
LaʻuLisi o le sipisi i le lautiMangoSoupisi fualaau faisua, salu, falaoa ma compoteFuamoa o fualaʻauAsparagus, fasi iʻa, falaoa ma lautiKefir
PTLua fuamoa ma le toastBullseyeEar, sū, faʻaputu i falaoaCabisi ma salati karuti, lautiOfagaf, buckwheat, compoteKefir
SatOmeleti, lauti ma falaoaFagogo, tapenaVailaʻau suamalie, cod, lauti ma falaoaOrangeFuamoa o fualaʻau, moa, falaoa ma lautiRyazhenka
LaMilu porridge (millet), lauti ma se fasi falaoa ma le pataBlueberriesVailaʻau o le fualaʻau, se fasi pipi, araisa (pouliuli), compoteLafo mai le sisi cheeseAʻa, meaʻai (asparagus)Kalatiny kuki ma tii

Atonu e faigata mo oe ona vave faʻaleleia lou tino i se ituaiga o meaai. Ae aua le fefe. Afai e faigata tele, ona toe faʻafoe malie lea o lau meaai. I le lumanaʻi, a maeʻa le vaiaso, o le faʻafitauli o le a tau le iloa.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona kuka nisi o ipu i le laulau.

O le ipuMeaE faʻafefea ona kuka
UlutalaFaʻamau
SalatiArugula1Fufuluina mea talafeagai ma tipi mea uma i ni vaega laiti. Ua suamalie le kulimi i luga o se fatu faapitoa. O le salati e fafagaina i le vinika. Sili atu le lelei ona faʻaaoga le balsamic.

Lelei (sili atu Parmesan)150 gr
Pear1
Strawberry100 gr
Vinegar
Curd SoufflePalu le laumua (pasene pasene - itiiti ifo)400 grApu e tolu i luga o se fatu. Lanu le sisi i totonu o se faʻalavelave. Tuu i totonu o se ipu loloto ma tumu i fua fasi. Microwave 10 minute. A o auauna atu, fufuluina i le kinamoni.
Apple1
O le fuamoa2
Onamamoni
ZucchiniBuckwheat4 tbspSalu le kuka i le faaopoopoina o aniani tipi. Fuga lanu ma pulou i totonu o se apa. Fesoʻotaʻi ma le cereal. O lenei mea e tatau ona amata le zucchini muamua-kuka (kuka i le kirimigi oona, fufuluina i le falaoamata ma le masima). Lave i totonu o ogaumu. E mafai ona e tuʻuina atu le falaoamata maeʻa o se foliga matagofie i le greens.
Zucchini4
Musika (musika)150 gr
Bow1
Ata3 cloves
Fuga1 tbsp
Keu suamalie le maualalo le gaʻo1/3 ipu
Fualaʻau o fualaʻau
Suamalie

E tatau ona faʻalogo i fautuaga na maua. O le Dietology e fesoasoani lelei e taofi le ala o le faamaʻi, lea, e le o lea, e le mafai ona mafai ona feagai. O le a fautuaina e le fomai le fausiaina o le lisi i se auala e le lava ai le tele o mea aoga aoga. O le faʻatonutonuina o au mea taumafa ma le tausisia o fautuaga na maua, ma le mataituina lelei o taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa o le mamafa, o le a faatumauina tulaga lelei o soifuaga ma taofia ai le atinaʻeina o le mea na afaina ai.

Faasaoina ma Faasaina oloa

O le a le mea e mafai?O le a le mea e le mafai?
Fualaau faisua ma le lanu samasama, Fualaau aina suamalie ma vine (fualaau aina, quinces ma lemoni e mafai ona aina i le le faatapulaaina ole aofaiga), Mea e gaosi mai le falaoamata o falaoamata, Cereals (Oat, barley and cereal cereal) E tatau ona faaitiitia le faaaogaina o palu penina ma millet, , fasi lafumanu e maualalo le gaʻo, Faga (fautuaina i lea vaiaso i lea vaiaso, e le sili atu i le lua pi.), Kuki, Sisua maualalo, sisi, meaʻai susu, suauu olive, Falaʻau o le vao, lanu o le teas. E mafai ona e inu susu ma le kofe oneone.mea inu, pati, keke, suamalie, gaʻo, sukalati, kulimi, meli, susu susu (faʻavae, oloa e faavae i luga o mea suamalie), pata, mayonnaise, margarine, kuka ma gaʻo manu. sausagesi, salami, vine, falaoa falaoa, puaa gaʻo, ulaula, gaʻo, meaʻai vevela ma le manogi,

Faʻailoga mo le vaiaso faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasolosolo i le gaʻo

AsoToto
Aso GafuaBreakfast: o se ipu susu susu, 2 fasi falaoa falaoa falaoa, 1 leisi o le sisi malo vaivai.Taʻaloga: moa grilled, kapisi ma salati tomati, 1 lepp Suauu ma le sua o le tipolo, tila ma fasi fualaau suamalie.Toa tea: lauti e aunoa ma le suka, se sanuisi o falaoa paʻepaʻe ma le kulimi malo.Taumafa: suamalie ma le paukini, tomato ma mea manogi, salati fuamoa ma le vailaʻau poʻo lemoni, o se paluga o kiwi ma le mandarin ma le kulimi kulimi maualalo.
Aso LuaBreakfast: koko koko e leai ni suka, 4 fasi falaoa falaoa, falale ma le susu susu.Taʻaloga: meaʻai suamalie e kuka, salati o lau filifiliga, strawberries ma le kulimi sikimati sasaʻe.Toa tea: fasi keke falaoa, tamato.Taumafa: fuamoa faʻasusu i le meaʻai, broccoli ma sina kalu falaoʻa, se salati o lau filifiliga i le suauu olive, fua e filifili mai ai.
Aso LuluBreakfast: lauti, kuki kuki, sisi malo, fua.Taʻaloga: lua fasi keke tuna, salati i le vineta poo lemoni, apu tao ma le kinamona.Toa tea: yogurt gaʻo maualalo.Taumafa: pauka, araisa ma le pudding, salati ma le kapisi, tomato ma le vineta, 1 kiwi.
Aso TofiBreakfast: kofe i susu susu, cereal mai fatu atoatoa e aunoa ma le suka, sua fou ma suavai masani.Taʻaloga: suamalie e kuka i aniani, kosi tunu, falaoa atoa, fua.Toa tea: lua fasi falaoa ma tamato ma susu fou.Taumafa: suamalie e aunoa ma le suamalie, fufulu fuamoa i masoʻo ma asparagus, falaoa falaoa atoa, susu yogurt gaʻo.
Aso FaraileBreakfast: se fasi falaoa ma le kulimi malo, se ipu vai suamalie poo fualaau fou.Taʻaloga: vela ma aniani, pulu asparagus, falaoa atoa, fua.Toa tea: yogurt gaʻo maualalo.Taumafa: kulimi tao tao, sanuisi moa kuka, fualaau.
Aso ToonaʻiBreakfast: susu susu e aunoa ma le suka, tasi apu.Taʻaloga: kapisi ma salati tomati, toso, fuamoa afifi.Toa tea: yogurt maualalo maualalo ma se fasi keke falaoa.Taumafa: lauti, se sanuisi ma le laʻau pipi, fua.
Aso Sa.Breakfast: moli, sina yogurt gaʻo, se fasi falaoa falaoa atoa.Taʻaloga: fufuluina fualaʻau ma aano o manu ma lemoni, pi.Toa tea: fualaau suamalie, fasi keke fou.Taumafa: broccoli faʻamalolo, sardines grilled, pasili.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻataʻitaʻiga o meaʻai

Ae ui i lea, o fautuaga mo le togafitiga o le gaʻo (meaʻai e maualalo le lipid) ma isi.

O le a le lisi e fai ma meaʻai 9 (mo le maʻisuka) Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻapitoa fautuaina Mea taumafa a le tino mo le teine: se mea e fuafua i le lisi.

E tatau ona saunia le tagata maʻi mo le saʻo sauniuniga o le lisi o togafitiga. O a meaai ou te 'ai ma le maʻisuka. Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona tele.

E laʻititi le GI (19) ma e le mafua ai le tuputupu aʻe vave o le suka o le toto. O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo aʻoaʻoga faʻaaloalogia, e le o se faʻamatalaga ma faʻamaonia saʻo, e le o se taʻiala i le gaioiga. O le faʻaogaina atoatoa o palatini o loʻo maua i meaʻai manu ma na o nisi o laau totō (aemaise lava i laumei) (tab.

  1. I lenei tulaga, faatasi ai ma lenei taumafataga, e maua ai e le tino uma elemene manaomia, vitamini ma meaʻai.
  2. O lenei vaega e aofia ai foi meaʻai a le manu (saisaisi, sausage, sausages), pata, palu faga, puaa faga, ma meaʻai susu ma gaʻo maualuga.
  3. O lau ipu e tatau ona aofia ai ni vaega se lua, o le tasi o ia mea e aofia ai fualaʻau. E lagolagoina e fomaʻi taʻitaʻi le tasi i le isi o le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ma e le mafai ona suia.

Ituaiga 2 maʻisuka meaai

Latou te 'aina le taeao ma le kusi cheese (150 g), faaopoopo i ai ni apricots ma ni paʻu mamago, falalati keke (100 g), se fasi keke falala ma le lauti e aunoa ma le suka.

Faʻaaliga: oloa gaosi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e pei o suamalie ma isi oloa gaosi meaʻai, e le faʻasalaina i tagata soifua maloloina. Ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi fualaau faisua ma faʻaopopo le masima ma mea manogi.

Ma e leai se tulaga e tatau ai ona e 'aina fua ile taimi moe e aloese ai mai le glycemia i le po.

O lenei mea moni na avea ma se fou fou i le suʻesuʻega o le matafaioi o gaʻo i totonu o le tino o le tagata.

O le mea lea, e lelei tele mo tagata mamaʻi ma le gaʻo. O le mea lea, o le fausiaina o le lisi, e aunoa ma se tilotilo e taulai atu i le faasino igoa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o meaʻai lelei e manaʻomia. Faʻatasi ma fatuga o fatugaʻo ma faʻamaʻi o loʻo faʻasaina ai meaʻai o le potassium, o le meaʻai e gata.

Gaʻo maʻi, uiga

Afai o meaʻai ma faamalositino e leai se mea e manaʻomia, e mafai e fomaʻi ona fautuaina le insulin i le taimi o le maitaga.

  1. O le suamalie faalenatura e siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o lea e tatau ai ona faaaoga i se aofaiga faatapulaa, ma ia amanaia foi lo latou auai i le sauniuniga o le meaai.
  2. Breakfast: fuamoa lanumeamata o le zuciniini, oatmeal (alaisa) falalati, mama pipi ma garlic.
  3. Buckwheat ma kefir e sili ona lauiloa i le falemaʻi a le malo mo ia tulaga. E aofia ai meaʻai aano o manufasi ma iʻa, fuamoa, fuamoa gaʻo susu, meaʻai e leʻi faʻasalaina (buckwheat, oatmeal, karite, millet).
  4. Faʻatasi, o nei maʻi e lua e matua faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le gangrene ma le faʻamavaeina mulimuli ane o pito, ma aʻafia ai foi aʻafiaga o le tino: fatu, gaʻo, mata, ma isi. Fesili: O le a le maualuga o le suka pe a uma ona '
  5. Lua 'aiga o le taeao: 1 apu ma le kefir.

I se foliga masani i le aso, o fualaʻau e mafai ona oʻo atu i le 800 g. Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻi suka e maua i gasegase gasegase, o ia ituaiga o meaʻai e faʻasaina mo ia.

E mafai e se tasi ona vaʻai i le iʻuga i le masina muamua o togafitiga, e manaʻomia e se isi sina taimi itiiti. E toetoe lava a vavalalata faʻamaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻi, ma o se vaega tele o le kulukose e vave ona ulu atu i le toto. Le manuia tele i tagata uma i lenei mataupu faigata, o le mea e sili ona taua e tatau ona lagona eo matou aiga lo matou lagolago ma oe ona matou manumalo lea!

O meaai muamua a Pevzner o loʻo taʻua ai foi sausage e mafai ona 'aina - faiva ma le leʻo gaʻo.

Taumafa: suamalie ma sisi, aniani, falaoa atoa, fua. Taumafa: kuka tipeti, 2 pulou vavalaʻau, 1 fasi falaoa. E i ai a matou taumafataga o le aoauli ma iʻa ma fualaau faisua - i le aofaiga atoa e le sili atu i le 250 kalama. Fualaau aina suamalie ma 2 fasi keke falaoa. Ae peitai, aua nei galo e uiga i lena mea.

O laʻu tali e le mautonu - "Ioe, e mafai! Aua le fiu togafitiga e tusa lava pe i ai i le fale ei ai se avanoa tumau e matua faʻamalosi ma mulimulitai i le fuainumera o mea taumafa 8.

Lafoaʻi sina paluga falaoa i muffin tins. E le tatau ona e 'ai fualaʻau mata, e mafai ona e faia ni vailaʻau, pusa ma caviar. E ui lava i lea, e mafai ona matua fesuisuiai ma lelei le laulau.

Tasi le mama ma se ipu malamalama o le kefir. Meaʻai suka maualalo i le maʻisuka.

O fua e le gata ina faʻasaina mo le maʻisuka, ae fesoasoani foi i le faʻamautuina oa latou gaioiga. Areto ma le taamilosaga o falaoamata popo, mufui, pi ma kuki. Ou te fia maua se fautuaga mai ia te oe. X † testicles ua faʻaalia mo le maʻisuka o loʻo mamafa tele. X † sorbitol, suamalie 3 taimi maualalo ifo i le manuia, malosi aoga € 2.4 † kcal / g.

E i ai le faʻamalosi o le meaʻai. E i ai se mea e mafai ona e maua. Afai e saʻo le tagata maʻi ma mulimuli tonu i fautuaga i le taumafataga, o le mea muamua lava e te iloa o le paʻu mamafa.

Afai mo le tele o masina e te nofo ai i le lisi ma filifilia mea leaga, o le taunuuga o le a manaia. Afai e te vaʻai i luga o se manava gaogao ua e faʻaititia tele le suka, ona fautuaina lea o le faʻaititia o fua o nei fualaau.

E tusa lava pe oe malilie i lenei manatu, ua iloa e le au suʻesuʻe o le inisalini ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona matua faʻavaivaia ona o le mamafa o le mamafa o le mamafa. E leai ni mea aoga e pei ole fiber ma minerale.

Polokalame o le paʻu o le mamafa - o lenei anapogi e lelei ona e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o oloa faapitoa i le taumafataga lea ua saunia mai le filo vaivai o nisi o fualaʻau. O nei mea e aofia ai le protein-saito ma le falalatini.

E pei ona ma matauina i le taimi muamua, o meaai paleni mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai auala saʻo mo mea e gaosi ai meaai - e fautuaina le uu, kuka, kuka ma tao tao.

Ae faʻapefea le ava malosi ma le suamalie?

  1. O le mea lea, o le fua o le gaʻo i aso taitasi i le faataitaiga ua faʻataʻitaʻiina o le C 58 † g.
  2. O le auala masani mo suʻesuʻega mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo mafaufauina.
  3. O le tagata maʻi e le lagona ona vae, e ui lava e mafai ona ia gaoioi.
  4. O meaai anapogi e folafola atu e aveesea le mamafa o le tino i se taimi puupuu o taimi uma lava e lauiloa tele.
  5. I le dietetics, ua atofaina e pei o le laulau Nu.9 ma ua fuafua i le faasaʻoina o le carbohydrate, protein ma le lipid metabolism, faapea foi ma le puipuia o le faaleagaina lea eo mai faatasi ma lenei faamai.

I le gasologa o suʻesuʻega, na maitauina ai afai o le maʻisuka i le aso e le sili atu i le 20 kalama.

O nei meaʻai e le naʻo le puipuia o faʻamaʻi cardiovascular ma le gau o le vaai, ae o se avanoa foi e foliga sili ai. O lenei ituaiga o maʻisuka ua manatu e maua, e mafai ona tupu e tutusa ma le oona.

O lenei faiga e tauamiotonuina. E na o kilocalories e aofia ai le 50 ± g o le kusi falaoʻo, i le fuamoa e tasi, i le 50 † g o le sausage a le fomaʻi, i le tasi sausage, i le 4C5 dumplings € x.

Taumafai le tolu kilokalama o keleni ma pakisa aʻa e ala i se fai meaʻai meaʻai ma ni pu laiti.

I le faaopoopo atu i auala masani, o loʻo i ai auala sili atu ona lelei e faʻafefe ai le mamafa. O meaai faʻamalosi a Orci e aofia ai le 15 g o carbohydrates, 3 g porotini ma le tele o le gaʻo.

O le sini autu o le taumafa mo le maʻisuka 2 o le faʻamautuina o le mamafa o le tino, ma e mafai ona faia pe afai e faʻaititia le kalori o mea taumafa i aso taitasi ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino.

Tuʻueseese manaʻoga sipisi, faʻapipiʻi araisa kuka, kerika, gaʻo ma mea manogi.

Sauniuniga: tapena mea uma, tuu fualaau faisua i le 350 kalama o le teuteu fualaau faisua, kuka mo le lua ma le afa itula.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le tele o le leiloa o le suavai, e mafua ai le vevelaina o le toto ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino ma totoga i totonu.

O lenei tulaga e faʻaalia foi e ala i le vevela, vaivaiga, faapogisaina o mata, ma o nisi taimi e le mautonu ai. O le tele o le "nofoa nofoa" i totonu o le ulupulu e masani foi. E faʻatagaina e faʻaaoga na o le pau o le polotini, e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

  • Ae o loʻo i ai se faʻafefe o le intestinal e pei ona, talu ai e le faatagaina pailani, e le mafai ona faʻatagaina gaʻo, e le o galue le inumaga, e te 'aina aano o manu?
  • O le pulega o le nofoaga e manatuaina: o mea uma lava i luga o le upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga.
    1. I le avea ai o se meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau aina, popo poʻo fualaau faisua.
    2. I lo tatou atunuu, ua faʻasaʻolotoina i lalo o le igoa glucochrome D.

O suʻesuʻega ile siama o loʻo faaalia ai e naʻo le 7% o tagata gasegase e mulimuli i le taumafa fautuaina. E le gata i se taumafataga faapitoa, ae o tagata matutua ma matutua ua maua i le maʻisuka e manaʻomia le gaioiga faaletino. I le auala, e mafai ona e faitauina le tusiga.

Sipuni ti tea tea $, 5 ipu vai. Spoon faalua i le aso. E le gata i lena, afai e masani ona e 'ai, e faigofie ona e' aina calories, aua o meaʻai fou o le ai ai le gaʻo sili atu, e faaluaina le maualuga o kalori pei o gaʻo ma pulu.

O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona le aofia ai le faʻaaogaina o le suka i lona tino mama, mo lenei mafuaʻaga e faʻaaogaina ai le suka. E fautuaina le aveeseina o gaʻo ma pulu mata mai aano o manu. Sugar e mafai ona suia le aspartame poo le sorbitol.

Fuuri, faafetai mo au tusiga, mo le malamalama ua e tuuina mai ia i matou. O le pito i lalo o se vaega o le aano o manu fasi (iʻa, iʻa, manu) mai lenei vaega e tusa ma le 30 ± g ma e aofia ai le 7 ± g o le protein ma le 5 ± g o le gaʻo, o lona uiga, e tusa ma le 75 ◦ kcal. E mafai ona faʻaumatia paʻu manu i aso uma. E tatau ona manatuaina e iai le maʻisuka e leai se aʻafiaga, e leai se mea e faʻaaogaina.

O le suauu ua sili atu ona pa'ū i le taimi nei. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le leai o se lagona i le inisalini.

A maeʻa se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e pipii atu i se lisi faigofie, ma suia i totonu o mea e maua mai i le faʻatagaina. Sausa, sausage, faʻa ulaula, sisi, ituaiga o iʻa, moa ma aano o manu.

O meaai i aso taitasi e gata i le 1650 calories, le numera o taumafataga - 5-6 taimi.

X † ¬ faʻaaoga lelei le sogi, soya, olive poʻo le gaʻo canola.

Mo le togafitia lelei o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavavau, e tatau ona e filifilia le vailaau tatau, sui i se meaai talafeagai, lea ua faʻamaonia faapitoa mo lenei maʻi.

O nei vailaʻau o mea ia mo fale ola ma se punavai o le malosi. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai se faʻamaunuʻu manino ma le matuia o tulaga.

O oe iinei. Rusia Rusia ma le Fiber Matemaʻi. Tauaso faafomai. Filifili fualaau faisua fou po o le aisa. Vailaau matala suamalie suamalie ma susu. O le galuega autu a le fomaʻi o le tusia saʻo lea o vailaʻau faʻasoifua maloloina ma se lisi o taumafataga maloloina mo lona maʻi. O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻaaogaina o ipu o le numera telefoni 9.

Ma i se tulaga aoao, na fai mai le fomai i le faaiuga e mafai ona e faatali laitiiti) ma o loo ou ola nei. Ma o le mamafa mamafa i totonu ia te ia lava e mafua ai se faʻamaʻi. Aluese mai fafo o le laulau i se mea itiiti, ae le o le vevela.

O le uʻamea o loʻo kuka i totonu o sina vai suamalie mo le 4 minute, faʻasaʻoloto mai le ata tifaga ma tipi i totonu o fasi pepa. Fufulu le kapisi i lalo o le vai tafe ma vaeluaina i ni mea eseese. Laʻau suamalie ma suamalie ma suamalie (lanu mumu, cranberries, ma isi)

O le taumafa o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i luga o fualaau faisua, meaʻai susu, aano o manu, iʻa ma pulo. E ese mai i lona inisalini, i le ituaiga 2 o le faʻamaʻi, o le hormone e faʻasaʻo tele, e masani lava e sili atu nai lo le masani, ae toetoe lava e le maualalo, aua vevela tino e le mafai ona iloa lelei.

O le taumafa e faateleina ai le tele o filo (fiber), vitamini C ma le vaega B, lipotropic substances - amino acids e faatonutonu ai le metabolism o le cholesterol.

      • I le maʻisuka ituaiga lona lua, o le masani o le suka toto e sili atu nai lo le 7 mmol / g i luga o se manava gaogao, aʻo faia le suʻega ole toto ole tele taimi, e tatau ona e faia lenei mea i aso eseese.
      • Ia, e le gata o se glucometer e leai se osofaʻiga ua maeʻa ona faia.

Mo tagata mamaʻi e leai ni galuega, e fautuaina e ave le Italian glurenorm (glycidone): e mafua mai i le mea moni e faʻamalosi i totonu o le manava. Snack: mousse (chickain banana, kiwi, lima lima o fugalaau, laulau.

Meaʻai: e aunoa ma le suka, poloka o le porotini (filifili, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi), keke siʻi ma le kinamona ma le suamalie, kefir poʻo yogurt (e le o le susu gaʻo), sina tamaʻi lima o nati.

Kuki, keke, sukalati, keke, meli, susu susu (sei vagana ai oloa e faia i luga o le suamalie), pata, fatonna mayonnaise, margarine, kuka ma gaʻo manu.

O mea taumafa e faasaina fualaau faisua e pei o pateta, beets, kāloti, latou te aofia ai le tele naua o gaʻo. O meaai e mafai ona aofia ai moa, lapiti, povi, vela. I le matua, o le masani e faaitiitia i le € 0.75-0.8 † g mo le 1 † g o le polotini.

Snack: o se ipu malamalama o le terf-kefir poʻo yogurt. Ia onosai, i le taimi muamua o le a faigata ona fai.

Vaʻai le maʻisuka ituaiga 2 i le tele o meaʻai

O lenei faʻamaʻi e matua taua tele, aua i le taimi o le faʻamaʻi, e aafia ai puipui o vaʻa, ma o le mea e tupu tele. Afai e te le amata togafitia i le taimi, o le a faʻaalia i latou i le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tele o okeni. E le afaina pe o le inisalini e faʻamaonia i le tagata maʻi pe leai, ae a aunoa ma le matauina o le taumafataga, o le togafitia o lenei maʻi o le a le aoga.

O le sini autū o lenei taumafataga o le faʻaitiitia lea o le maualuga o meaʻai gaʻo ma faʻamalositino le mamafa o le tino. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e taua tele le mataʻituina o le mamafa ina neʻi maeʻa le mamafa o le mamafa, e le toe foi i lona faailoga muamua.

O tagata e le o le mamafa tele o latou ola i sina meaʻai ese lava. I lenei tulaga, muamua lava, tatou te vavaeeseina ai meaʻai gaʻo mai meaai.

O lenei mea e tatau ona faia e le gata mo le gau o le mamafa, o gaʻo foi e faʻaitiitia ai le lagona o le tino ile inisalini.

Talu ai o le uluaʻi sini ole taumafataga o le faʻaitiitia o le tele o meaʻai e faʻaaogaina, o meaʻai nei e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • meaʻai gaʻo ma le mamafa (tamaʻi mamoe, puaa),
  • oloa gaosi susu,
  • laei e pei o kirimigi mumu ma le mayonnaise,
  • oloa sisi.

E taua le maitauina o le metotia o le gaosia ma le saunia o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e le taua tele. E tatau ona e lafoaia uma meaʻai falai, tuʻuina atu mea e sili ona lelei ile kuka, tao tao, taʻavale, taʻavale. E le gata i lea, aʻo leʻi kukaina, pe a fai o ni mea e gaosi ai manu, e tatau ona e aveese veins. E le fautuaina foi le faʻaaogaina o le paʻu moa.

O se tasi o vaega o lenei taumafa o le teena atoatoa o oloa e aofia ai gaʻo susu, aua latou te faʻateteleina le gaioiga o le tino puipuia ma mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le kanesa matautia. E aofia ai:

  1. Mea taumafa anapogi.
  2. Vailaau sui.
  3. Meaʻai fafie.
  4. Margarine

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo: o se faʻataʻitaʻiga ma le laulau o oloa

I le taimi muamua, e taua le iloa o le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e iloa ai le toto o le tagata maʻi e ala i le faateleina o le kulukose. O lenei vaega ei ai sona aafiaga le lelei i vaʻa toto, lea e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis, o se faʻalavelave faʻamaʻi o faʻamaʻi e pei o le stroke, faʻalavelave fatu ma tutusa.

O le a se mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 ma o le a le meaai e tatau ona teuina? O lenei mea o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le auala autu o le togafitia o tagata o loʻo mafatia i lenei ituaiga o maʻisuka o le togafitiga o meaʻai. Ae ui i lea, aua e te manatu o le togafitiga o lona uiga o le teena atoatoa o oloa uma, sei vagana ai le oatmeal ma le kapisi. I se isi itu, ma le maʻisuka, e tatau ona 'ai ma le leʻo ma, ioe, e te le teenaina oe lava sasasi e sili ona e fiafia i ai.

O le uiga o le taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le mamafa o le mamafa i luga o le pancreas ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le maʻi (pe afai ei ai).

E i ai le tele o fesuiaiga o taumafa mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le taumafataga Numera 9 ua aloaia e sili ona lelei, e faigofie ona fetuunai i le togafitiga o le maʻi, ae le aofia ai ma faaopoopo mea taitasi.

Manuia o le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 Numera 9: mataupu faavae autu

Faʻataʻitaʻi e le fomaʻi masani a latou fomaʻi, o le meaai mo se faʻamaʻi tatau e tatau ona faʻamaopoopoina i tulaga o le physiology.

O lona uiga o mea nei:

  • o le tele o le malosi i oloa e tatau ona tutusa ma manaoga ole malosi o se tagata,
  • e tatau ona 'ai meaai a itiiti ifo i le lima i le ono taimi / aso (laʻitiiti i le mea itiiti, ae faʻavaʻa taimi laiti),
  • suka e tatau ona faʻaaogaina e lagolagoina ai mea talafeagai,
  • oloa e tatau ona kuka i totonu o se uʻu, tao tunu poʻo foliga faʻapipiʻi,
  • i le aofaʻi o le BZHU (protein, gaʻo, gaʻo) e tatau ona faʻamausali le paleni.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa e tatau ona aofia ai le kapisi fou ma le totoa, meaʻai, letusi, kukama, peʻa lanumeamata ma tamato ia latou meaʻai e faʻaleleia ai o latou lagona atoatoa.

Mo le sili atu le galuega o le ate, ona o le tele naua o se faʻamaʻi, o loʻo faʻalauiloa ai oloa o lo oi ai ni aʻafiaga lipotropic. O nei mea e aofia ai le soya, keke ma le oatmeal.

E le gata i lea, ua fautuaina e fomai e faatapulaa le gaʻo meaai mai aano o manu ma iʻa, meaʻai falai, meaʻai ma ulaula, ava malosi, meaai kuka, vaitau vevela.

Lisi o meaai mo le taumafataga masani 9.

Mea "mafai" oloa "tapena"

- fuālaʻau atoa o le saito,- meaai suamalie: suamalie, lapisi, pastries, ice cream, sugar,
- iʻa maualalo-gaʻo,- otiti, kusi i soo se ituaiga,
- moa, puaa, povi, lapiti, tolotolo,- salima, iʻa oona,
- eseese lanu,- susu susu tunu, kulimi, susu susu, suamalie suamalie,
- sisiva e leai ni suauʻu,- gaʻo mauoa i aano o manufasi,
- fuālaʻau fou,- semolina, araisa, pasta,
- oatmeal, buckwheat, millet,- fualaʻau 'aina,
- fuamoa (1 fasi / aso),- meaʻai vevela, vevela,
- meaʻai faʻafiafia,- taimi,
- kofe, suasusu, suamalie, teuteuga i luga o sipuni o le rose ma laau afu, lanumeamata lanumeamata ma le uliuli,- suamalie suamalie, vine, faʻi, vine,
- oloa gaosi susu e leai ni gaʻo.- suamalie ma le suka faaopoopo,
- mea inu ava.

O le faʻaleleia o ia ituaiga taumafataga, e faigofie ai ona e toe faʻafoʻiina le malosi, soifua maloloina ma le malosi i lou tino, faʻapea foʻi le le aofia ai o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i se foliga sili atu ona faigata.

Taʻiala taʻitasi i le numera o le soifua maloloina faʻapitoa 9

O lenei faʻataʻitaʻiga o se lisi taʻitasi vaiaso e lelei mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma e faalagolago i le inisalini.

  • Muamua o le taeao: falaoa laititi-gaʻo susu ma fualaʻau - 200 g,
  • 2 'aiga o le taeao: leʻo gaʻo maualalo - 200 ml,
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie (150 ml), aano o manu fasi paluga (150 g), fualaau faisua (e oʻo i le 100 g),
  • Snack: salati kapisi, kukama (fou), faʻafefiloi ma le suauʻu olive (e oo atu i le 100 g),
  • Taina o le afiafi: iʻa e maualalo le gaʻo gaʻo ma fualaau faisua ua gaosia i le ratio 200/100 g.

  • 1st taumafataga o le taeao: buckwheat (e oo i le 150 g),
  • 2 le taeao: apu (1-2 pcs.),
  • Taumafa: borsch (e oo atu i le 150 ml), pipi tipi (e oʻo atu i le 150 g), faʻamalosi e le faʻamalosi,
  • Snack: o le susu i luga o sipuni o le rose (pe a ma le 150 ml),
  • Taumafa: iʻa fagota (pe tusa ma le 200 g), fuamoa fuamoa (e oo i le 150 g).

  • 1 'aiga o le taeao: falala cheese cheese (e oo i le 150 g),
  • 2 le taeao: falala i luga o sipuni o le rose (e oo i le 150 ml),
  • Taumafa: kuka kuka (pe tusa o le 150 ml), keke falaoa (150 g), salamata fua (pe tusa ma le 100 g),
  • Snack: fuamoa afifi (1 fasi pepa),
  • Taina o le afiafi: gaugau vavalo (e oo atu i le 200 g), gaʻo fuʻu (e oo i le 150 g).

  • Muamua le taeao: omelet mai le susu ma susu (2 fasi vaega),
  • Lona lua o le taeao: yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo (e oo i le 150 ml),
  • Taʻaloga: kuka kuka (e oʻo i le 150 ml),
  • Snack: Carrot casserole ma le kusi falaoamata (e oo i le 200 g),
  • Taumafa: gaʻo susu (200 g), salamata fua (pe a ma le 150 g).

  • 1 o le taeao: oatmeal (pe tusa ma le 150 g), 1 apu,
  • 2 o le taeao: 2 oraniki,
  • Taʻaloga: kuka ma iʻa e maualalo le iʻa (e oo i le 20 ml), goulash manu (100 g), karite (100 g),
  • Taumafa: salati fuamoa (150 g),
  • Taina o le afiafi: suamalie fualaʻau ma le faaopoopoina o le mamoe (e oo i le 250 g).

  • Muamua o le taeao: fala fala (e oʻo atu i le 150 g), 1 pi,
  • 2 a taeao: 1 fuamoa ua kuka,
  • Taumafa: salu fualaʻau ma aano o manu (e oo i le 200 g),
  • Taumafa: salati fuamoa (e oo i le 150 g),
  • Taina o le afiafi: suamalie fualaʻau ma le faaopoopoina o le mamoe (e oo i le 250 g).

  • 1 'aiga o le taeao: o le siʻi gaʻo gaʻo ma vine (pe a ma le 100 g),
  • 2 'aiga o le taeao: susu gaʻo kuka (e oo i le 200 g),
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie (e oo i le 150 ml), goulash manu (100 g), salati malamalama (e oo i le 100 g),
  • Snack: salati paʻu (pe tusa ma le 125 g),
  • Taina o le afiafi: mea e kuka ai (200 g), pi vine, muamua na tunu (100 g).

O nisi ipu e mafai ona suia i isi e tutusa ia latou galuega ma meatotino.

I le faaiuga, e tatau ona e iloa o le togafitiga o le soifua maloloina Nu.9 e leai ni faʻalavelave, ae sili atu mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka malosi e lafoai. E le gata i lea, aua nei galo o lenei ituaiga o meaai, e ui e le lamatia i le soifua maloloina, ae manaʻomia le tofiaina o se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga