Mafuaʻaga, faʻamaoniga ma metotia o togafitiga o polyuria

O nisi taimi o faʻamaʻi pipisi e le faʻaalia manino. Ae ui i lea, e iai le tele o faʻamaʻi e tupu "tutusa" pe ona o se isi, sili atu ona matuia o faʻamaʻi. O Polyuria o se faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le urine. O lenei maʻi e mafai ona faigofie ona fenumiai ma masani ai, e leai ni mafuaaga faʻaleaga. O le mea lea, e toʻatele tagata e le amanaʻia faailoga o le faʻamaʻi i se taimi vave, o se mea sese, talu ai o le togafitiga o le polyuria e tatau ai ina ia aloese ai i le ogaoga o faʻalavelave i le tino.

Faʻamatalaga ma le faʻamalamalamaga o le uiga o le polyuria

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le polyuria o se faʻaitiitia o le toe faʻaaogaina o mea i totonu o le tino. O le vai e le o aʻafia e le tino, o le mea lea e faʻaitiitia ai le tele o le mamafa o le urine. O lenei faʻamaʻi e afaina ai le malologa o se tagata i le po ma e taʻitaʻi atu ai i le faʻaalia o isi maʻi. O le tagata maʻi e lagona le le mafaagaloina tumau i le pito i lalo, lea e aʻafia ai le lelei atoatoa o le olaga.

Faailoaina le Faʻamatalaga

O le Polyuria e mafai ona lauiloa e aunoa ma le fenumiai ma isi faʻamaoniga tutusa, pe afai e te suʻesuʻe ma le totoʻa foliga o le faʻaaliga. O uiga o togafitiga e faigofie:

  • O le tele o le iniseti na aluese mai (mai le 1800 i le 2000 ml, e seasea lava - e sili atu i le 3 l).
  • Mo le "malaga" e tasi, o le maualuga o le urine o se mea e gaosia, e ese mai i le pollakiuria (vave urination), pe a faʻaitiitia le vai i ni vaega laiti.

O le faateleina o le aofaiga o le lafoaia i aso taitasi, o le masani ona faia i le faletaele o faailoga autu ia o le polyuria, ae atonu e mafai ona faaopoopo nisi. E masani lava, o le faʻamaʻi e iloa ai o ia lava o se taunuuga o isi faʻamaʻi: o le tele o taimi, o le le atoatoa o le tino (CRF). O le mea lea, o loʻo i ai faailoga o se maʻi maualalo (faʻataʻitaʻiga, fiva), e oʻo atu ai i faʻafitauli i le urination.

Etiology o le mea ofoofogia

O mafuaʻaga autu o le polyuria o faʻamaʻi fatuga (toilalo). Ae le o taimi uma e mafua mai ai le mafuaʻaga o mea o le urethra o faʻamaʻi. O le tagofia o togafitiga, o le inu tele o vai e faateleina ai le tele o le urine e lafoina. O le faasologa o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai le lisi o mafuaʻaga taatele o le faʻasaʻoga mamafa

Ituaiga faʻalauiloa i le tinoVaega o le aʻafiaga o aʻafiagaLe punavai moni o le faaletonu o le urinary system
FomaʻiOpiates e taofiofia le faaselaina o se hormone taua ma e mafai ona mafua ai le togafitia o le tupuaga tutotonu. O fualaau faʻamaʻi ma le lithium ma le faʻaleagaina o mea leaga e afaina ai fatugaʻo.Furosemide, Bendrofluazide, Amyloride.
OsmoticO le taui o le matagogo, polyphagy, e le tele o tagata gasegase e faia i le tele o le taumafa vai.Hyperglycemia, Mannitol, Urea.
TomaʻiGasegase Gasegase.Maʻi mafaufau.
Toto fatuIskiemia e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le necrosis.O aʻafiaga o uropathy faalavelave. O le toe faʻaleleia o le laasaga i le maea ai o se gasegase gasegase o le necrosis.
Faʻavavega faʻasolosoloI le avea ai o se tulafono, latou te aliali mai ao laiti lava.Faʻaiʻuga: Ashara Ramona, Barter, Debre Marie, Parhona.

Eseese o togafitiga

O Polyuria i alii ma tamaitai e masani ona vaevaeina i ni ituaiga se lua. E taʻua o le tumau pe a tupu mai i faʻamaʻi o fatugaʻo poʻo gaʻo o le endocrine. O se ituaiga le tumau e ono tupu pe a iai ni mafuaʻaga nei:

  • ogaoga maualuga,
  • maʻitaga
  • polyphagy,
  • paroxysmal tachycardia,
  • mafatiaga faʻaletonu,
  • polydipsia
  • meaʻai i aso taitasi o se aofaiga tele o le vai: pia, kvass, soda, ava malosi, kofe.

Togafitiga ma togafitiga e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai lenei togafitiga. O le fesoʻotaʻiga o le edema vaaia poʻo le latent e faʻaalia ai polyuria le tumau.

E tusa ai ma tuutuuga o le amataga, o le maʻi e physiologically ma faʻaleagaina. O le ituaiga muamua e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaleleia ai le gaosiga o le urine. O le lona lua o se faʻalavelave pe a uma ona gasegase, e aofia ai foi ma le po i le taimi o le maʻi (alu i le faletaele e sili atu ma le faalua i le taimi o le moe).

Fiafia tamaiti

O le fomaʻi lauiloa o Yevgeny Komarovsky e faʻamautinoa e le o se mea e taufaamatau ai le toʻatele o tagata i totonu o pepe. I le tele o mataupu, o le faaletonu o le urinaryia i tamaiti e fesootaʻi ma le masani o le inu tele poʻo le popole i le tulaga, popolega. E i ai tulaga masani o vailaʻau o aso taitasi, e fuafua i tausaga o le tamaititi:

  • 0-3 masina - 0.5-0.6 ml,
  • 4-6 masina - 0.6-0.7,
  • 7-9 — 0,7-0,84
  • 10-12 — 0,8-0,85,
  • 12 masina-6 tausaga - 0.85-0.9,
  • 7-14 tausaga - 0.9-1.4,
  • 15-18 — 1,2-1,5.

Afai e matauina e le au matutua le faateleina o le numera o le urination i le tamaititi, e tatau ona sailia se fesoasoani faafomaʻi. E sili atu le lelei o le taʻalo, aua o le mafuaʻaga o le matua o le polyuria e mafai ona avea ma faʻamaʻi ogaoga (maʻi o le maʻisuka).

Taunuuga o le maʻi

O le leaga sili ona leaga o le polyuria o le faamalolo. Le lava le 10% o le suavai e faʻaaogaina ai le malupuipuia i le faʻatinoina o le tino. Pe a fufuluina le tele o vai, e ono faʻaitiitia le maualuga o le felafolafoaʻi toto. O le gasegase o le matelaina o le faiʻai ua afaina i le vevesi, o foliga vaaia o le gaioiga, ma le coma. Le tele o le suavai i le 20% o se foliga ogaoga, o le liliu atu i se taunuuga matautia.

Fuafuaina o le mafuaʻaga: metotia faʻamaonia

Ina ia iloa le faʻamaoniga tonu, o le fomaʻi muamua e le aofia ai le avanoa o isi maʻi faʻatasi ma faʻaʻailoga tutusa (mo se faʻataʻitaʻiga, nocturia). O se suʻesuʻega tautala i le tagata gasegase e mafai ai ona e faʻamalamalama atili faʻaaliga: pe o iai se faʻafitauli i le taimi o le maʻi, vaivai, poʻo le toesea o le vaalele o le lafoaia. A maeʻa ona faʻalogo i faitioga a le tagata maʻi, e auina atu o ia e suʻe suʻega. O suega a Zimnitsky o se auala masani mo le togafitia o lenei maʻi.

O le Polyuria e mafai ona iloa e ala i se suʻesuʻega o le maʻi a le tagata maʻi i aso uma. E aoina le Urine i le 24 itula, o lona suʻesuʻega atili. I tulaga o falemaʻi, o le vaʻaia o felauaiga, o le maualuga, ma le faʻasoasoaina o le urine i le gasologa o le aso e fuaina.

A maeʻa le faʻamalosi, o le mafuaaga moni o le maʻi e faʻaalia. Mo lenei tagata maʻi ua faʻavaivaiina (mai le 4 i le 18 itula). Ona tuʻuina atu lea o se tui e aofia ai le hormonone antidiuretic. A maeʻa lena mea, o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapena e aoina. O se taunuuga, o le lelei o le ava ua faʻatusatusaina (aʻo le i faʻauluina le vailaʻau ma mulimuli ane). O se taunuuga o le faʻatusatusaina o iloiloga uma, o le mafuaʻaga o le polyuria e faʻamoemoeina.

Faʻasologa masani

Muamua lava, o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻavae i luga o le mafuaaga o le maʻi. O le autu autu i togafitiga e faia e le taumafataga. Ole leiloa le lelei o eletise eletise (K, Ca, Na) e tatau ona faia i meaai talafeagai.

I taimi ogaoga o le faʻamaʻi, o le tele o le vai na leiloa e faʻaaogaina faʻamalosi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypovolemia (faamalolo). O togafitiga faʻamaʻi e faʻataʻitaʻiina faapitoa e se fomaʻi e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega uma. Ole faʻaaogaina o togafitiga ile homeopathic e naʻo le maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

O Kegel e faamalosia ai maso o le tamai pelvis ma le vevela. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, faʻapea foi ma se metotia faʻasaʻo faʻapitoa. O mea autu aoga i le taimi o le faʻatinoga o faʻatinoga o le saʻo lelei lea ma le masani ai. E tatau ona togafitia i lenei auala mo vaiaso e sefulu.

Afai e ogaoga le faʻamaʻi ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o le leiloa o le suavai, faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo - togafiti faʻamalosi o fofo e le lelei.

O le tagata maʻi e manaomia le suia tele o le taumafataga. E manaʻomia le faʻaititia o le taumafaina o meaʻai e faʻaleagaina ai le faʻalavelave faʻapitoa poʻo e maua ai le malosi o le diuretic. O nei oloa e aofia ai:

  • agaga
  • meaʻai caffeinated
  • sukalati suka
  • tele mea manogi
  • suauu suamalie.

O mea taumafa maualuga i fiber e lelei mo le galalaina, e ui i lea, i se vevela vevela, e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. E taua tele le pulea o le tele o le vai inu e te inuina, ae maise lava ao lei moe.

Fofo faʻapitoa

O fualaau o vailaau masani e mafai ona avea o se faaopoopoga i le togafitiga faatonuina. Anise ma plantain o laau autu ia e lua e mafai ona togafitia lelei le polyuria. Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau togafitiga o fale faʻaleleia o togafitiga masani:

  • 1 tbsp. l O fatu pi o loʻo vaeluaina i le vai inu (1 ipu). A maeʻa ona faʻafefiloi le paluga, e tatau ona e ave i se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai.
  • O le afaina o lau laauainia ua saunia i se auala talitutusa. O le metotia e tutusa, ae latou te faʻaaogaina se decoction 20 minute aʻo leʻi 'ai.

O le metotia muamua e iai sona aʻafiaga faʻaleagaina, e faʻamalosia ai fatugaʻo. Plantain o se faʻafitauli faʻapitoa lea e fesoasoani lelei e aveesea ai faʻamaʻi pipisi. O faʻamatalaga e uiga i tagata ogatotonu ma matutua matutua o loʻo faʻaaogaina togalaau e tele lava ina lelei.

Fuafuaga puipui

O togafitiga e puipuia ai le faʻateleina i fafine ma alii e aofia ai taga faavae e faʻamalosi ai puipui a le tino. O se lisi lenei o fesoasoani fesoasoani:

  • aloese mai le faaumiumi o le maalili,
  • faataitai faiga masani i le ea fou, i soo se tau,
  • aua e te soona fai,
  • utaina le tino ma faʻamalosi tino uma,
  • ave faʻamalosi fuamini (pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa).

I tulaga ua taua i luga o loʻo faʻaopoopoina ai faʻasalaga i luga o le faʻaaogaina o oloa vailaʻau. O le aso e tatau ona pulea ai le vai inu (e le sili atu i le 1.5 - 2 lita), aemaise i le po. O se suʻega faafomaʻi atoatoa (faʻa-tasi i le tausaga), suʻesuʻega taimi ma togafitiga o faʻamaʻi - o le ki i le soifua maloloina lelei ma le manuia.

Faaiuga

O faafitauli o le faiga o meaʻai e matua ese lava. O togafitiga o togafitiga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, le ogaoga o faʻamaʻi. O nisi taimi o le faasaʻoina o meaai e lava (aemaise lava i alii). I isi tulaga, e manaʻomia togafitiga. O le Polyuria o se togafiti faʻataulāitu, ma faʻamaoniga manino e le mafai ona e maitauina. O le mea lea, faatasi ai ma foliga vaaia o suiga i le gaioiga a le tino (e tusa lava pe leai se mea e tiga), aua e te lafoaʻia fautuaga faʻafomai.

Vaega o le faʻamaʻi

O le masani masani o le faanatinati i se tagata matua e mafai ona oʻo i le 1500-2000 ml. O le faailo e faʻalagolago i mea taumafa ma inu ava. Afai ei ai se mea e masani ai, o le tele o aso o le urini e faateleina, latou te talanoa e uiga i le atinaʻeina o le polyuria. Faatasi ai ma togafitiga, o le tino o le maʻi e mafai ona sili atu nai lo le 3 lita o le urina i le aso. I mataupu pito sili ona faigata, o lenei ata e oʻo atu i le 10 lita. O le tagata maʻi e masani ona alu i le faletaele. Ae ui i lea, e le tatau ona fenumiai le faia pea o le uumi ma le polyuria. I le tulaga muamua, o se vaega itiiti o le urine e tatala i taimi taʻitasi.

Faatasi ai ma le vevesi, o le tele o aso o le urine e mafai ona faaluaina le masani

O Polyuria e masani ona maua i tamaiti aʻoga. I pepe, o le fua o le urine i aso taitasi e oʻo atu i le 500-1000 ml ma faʻalagolago i uiga o se tamaititi faapitoa. O le tele o nei faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. O Polyuria i tamaiti e masani ona o mai faatasi ma le urinary incontinence (enuresis), i le po ma le aso.

O le Polyuria o se faʻaaliga masani o le maʻi pipisi o le maʻisuka. O le maʻi e tupu ona o le le lava o le gaosiga o le hormone e faʻasalalau ai le faʻaogaina o le vai i totonu o le tino. O le iʻuga, o le tele o le vai e faʻateleina i le uila, ma o le maʻi e masani ona fiainu.

O le taua tele o le gaioiga o le gaioiga e matauina foi ma le faateleina o le toto suka. Toeitiiti lava o vai uma e faʻamaʻaina e se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ua faʻamalosi e aunoa ma le "faamamaina". O le faateleina o le volumine o le urina atonu o le faailoga muamua lea o se maʻi matautia.

O se faʻaopoopoga taua o le volumine o le urine e mafai ona mataʻituina i le talaaga o le faʻaleleia o le gaosiga o le adrenaline, pe a uma se tulaga faʻalavelave. E masani lava, o togafitiga e mafua mai i le talaaga o se faʻalavelave faʻaalofa-adrenaline i tagata mamaʻi e mafatia i le vystonia o le vegetative-vascular. O le tagata maʻi e atiina ae se osofaʻiga faʻafefe ma se osofaʻiga malosi o le adrenaline.

Soʻo se mea e faaleagaina ai fatugaʻo e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻamalosi. O maʻi ua leva ona mafatia mai le ava malosi e faalagolago i le atiina ae o le nephropathy (faaleagaina i le parenchyma o fatuga ma ana taleni). O le Polyuria o se tasi lea o faʻaaliga o le faʻaleagaina o togafitiga.

I le taimi o le maʻitaga, e mafai ona tuputupu aʻe le polyuria le tumau.

O suiga o le Hormonal e mafai foi ona taʻitaʻia ai le tele o le vai na natia e le tino. E tele taimi, e aafia ai tamaitai i le taimi o le menopause. I alii matutua, o togafitiga e le masani ai. Faatasi ai ma le matua, e mafai ona faigata tele le loto vaivai ona o le mimitaina o le tino.

Polyuria o fafine maʻitaga ua manatu o se mea taatele. I lenei tulaga, e lua itu e faʻaalia i le taimi e tasi. O le faʻafouina lea o le tino, faʻapea foʻi le faʻateleina o aʻafiaga o gaʻo mai le faʻalauteleina o le fatu.

O le Polyuria e sili ona taatele i fafine nai lo alii. Faatasi ai ma lenei mea, o sui o tamaʻitaʻi e sili ona vaivai e mafai ona faigofie ona togafiti maʻi.

Faʻavasegaga

Tagata faʻapitoa e vaʻaia ituaiga e lua o polyuria:

I le tulaga muamua, o se suiga i le aofaiga o le mimiia ua aveesea e le fesootai ma soo se faalavelave i totonu o le tino. O le mea lea, i le taimi o le maitaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ua tupu aʻe le polyuria physiological.

Afai o le faateleina o le volumine o le urine o se taunuuga o le faʻaleagaina o le tino po o le faʻaosofia i totonu o le tino, latou te talanoa e uiga i le polyuria. O lenei tulaga e le mafai ona le amanaiaina.

E tusa ai ma le isi faʻavasegaga, o le sili atu o le excretion of urine e vaeluaina ma tumau. I nisi tulaga, o se mea le lelei e mafai ona tupu i se taimi faapitoa o le aso. O le aso po o le po e faʻateleina ai le tele o polyuria. O togafitiga e fesootaʻi ma le faateleina o le gaosiga o le urine i le po e taua o le nocturia.

Mafuaʻaga o Polyuria

O le malosi o le malosi o le tino e tupu aʻe i le faateleina o le maualuga o le vai ua faʻaaogaina. O le mea lea, afai e fiafia se tagata e 'ai tele meaʻai, suamalie poʻo suamalie, e masani ona lagona le fiainu. O le mea lea, o le a faateleina le tele o le urine. O le tulaga lava e tasi e mafai ona matauina i le faʻaaogaina o oloa e fesoasoani i le aveeseina o le vai mai le tino, e pei o:

  • meaʻai maualuga caffeine (inu malosi ma le kofe),
  • fualaau suamalie
  • togi
  • eggplant
  • suauu ma isi.

E le tumau le malosi o le tino. Ole togafitiga faapitoa e le manaʻomia.

E mafai ona atiaʻe le Polyuria i le maʻisuka

E sili atu le taulai atu e tatau ona totogi i le faʻaleagaina o le tino i le volumine o le mimilo. E masani lava, o faʻamaʻi fatugaʻo (pyelonephritis, faʻaogaina o le tino, tumutumu ma fatu fatugaʻo, manua) e taʻitaʻia ai lenei. O faʻamaʻi nei e mafai foʻi ona faʻaosofia le faateleina o le tele o le urine:

  • maʻisuka malosi
  • prostate pathology,
  • le mautonu o le tino,
  • le mautonu o le cardiovascular system (aemaise lava, faaletonu fatu),
  • sarcoidosis
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • onosaʻi faʻapitoa.

I faʻamaʻi pipisi o le tino, e mafai ona tuputupu aʻe polyuria le tumau. O le faateleina o pathological i le tele o le urine e mafai foi ona mafua mai i le faaaogaina o nisi o fualaau faasaina (mo se faataitaiga, togafitiga, talitonuga).

Symptomatology

O le mea muamua lava e mafai e le tagata gasegase ona gauai atu i ai, o se faʻaopoopoga o le manaʻoga ia urinate. I lenei tulaga, sili atu nai lo le 400 ml o le urina e mafai ona faʻamalosi i taimi taʻitasi. Urine e toetoe lava a manino. I se tamaitiiti e laʻititi ifo ma le tasi le tausaga, e mafai ona masalomia polyuria e ala i le faʻateleina o numera o lepela na faʻaaogaina i le aso.

Ona o le mea moni o le tele o le vai ua aveesea mai le tino i le taimi o le polyuria maʻi, o le maʻi atonu o le a mafatia i se lagona faifai pea o le galala. E le fiafia tama pepe, e masani ona fesili mo susu.

O se lagona faifaipea o le fia inu o se tasi lea o faailoga o le polyuria

O faʻamaʻiga faʻapitoa e mafai ona eseese e fuafua i le faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le volumine o le urine. E le mafai ona tolopo se asiasiga i le fomaʻi pe afai:

  • faaitiitia salivation ma afu,
  • mafatiaga tiga (o soʻo se localization),
  • toto maualuga
  • faʻatonuina o le pagatia o loʻo faʻalavelave i tamaitai,
  • alii ei ai faafitauli ma le gafatia,
  • moe i le moe
  • urinary incontinence e matauina.

O le Polyuria e mafai ona faʻaalia le atinaʻeina o faʻamaʻi ola. O le vave togafitiga e amataina, o le tele lava o le taulimaina o se tulaga maʻi.

Faʻailoga

E mafai e se fomaʻi ona faia se suʻesuʻega muamua e tusa ai ma faitioga na faʻamatalaina e le tagata maʻi. Ae ui i lea, e le lava lea e faatonu ai togafitiga talafeagai. Ina ia iloa po o le a le mafuaʻaga o le faateleina o le volumine o le urine, e mafai e le fomaʻi ona faʻaaoga auala nei o le siakiina o le vaʻaia:

  1. Faataʻitaʻiga Zimnitsky. O le suʻesuʻega e faʻatagaina ai i tatou e faʻatusatusa le aofaʻi o urine faʻasaʻoina i le aso, faʻapea foʻi le tuufaatasiga o le urine. O le faʻaaogaina o le Urine e faia i le aso i ni pusa eseese se 8 (faʻaputuina le urine i totonu o ipu taitasi mo le 3 itula). Ua fuafua e le fomaʻi le fua o le inu o le ava ma ua faanatinati.
  2. Suʻe toto mo le suka. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao. Ua fuafua e le fomai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. O lea, e mafai ona iloa le maʻisuka.
  3. Lafoaia o le suavai. O le tagata gasegase e tatau ona aloese mai le inuina o se vai seia oʻo ina amata le faʻamalaina (faamalolo o le tino). O lenei vaitaimi e mafai ona oʻo i le 18 itula. I le taimi atoa o le suʻesuʻega, o le faʻataʻitaʻiga o le urine e ave mai le maʻi i itula uma. I le iʻuga, o le tagata maʻi e tui i le hormonone antidiuretic ma toe fai foi au suʻesuʻega faʻamalosi. O se faʻatusatusaga o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le maʻisuka insipidus.
  4. Faʻasologa o fatugaʻo. O le suʻesuʻega e faʻaalia ai togafitiga o le okeni.
  5. Suʻega masani o mimi ma le toto. O le siʻitia i le ESR ma sela papaʻe paʻepaʻe o le a faʻaalia ai se faʻaogaina o le tino i le tino.
Urinalysis - se metotia faʻamaonia faʻamaonia

Mo nisi suʻesuʻega, e mafai ona faʻaaogaina metotia e pei o MRI, CT, X-ray. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, e mafai e le fomaʻi ona iloa tumutumu ma isi neoplasms e fesoasoani i le faateleina o le aso o le urine.

Polyuria togafitiga

Afai e te feagai ma ni faʻafitauli i le urination, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai le urologist. I le faʻaleagaina o le tino, o le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faia. E le gata i lea, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga ina ia maua ai le suavai i le tino. E taua tele le taofia o le faʻamalolo. O vailaʻau nei o fualaau oona e mafai ona faʻamatalaina:

  • togafitiga. O vailaau mai lenei vaega e faʻalavelave ai i le solia o le faʻaaogaina o le excretion process. Hypothiazide, hydrochlorothiazide,
  • vailaʻau. O fualaau i lenei vaega e faʻaaoga pe afai o le maʻi e mafua mai i siama siama. O le tele o taimi, o vailaʻau lautele e faʻataʻitaʻiina, e pei o Amoxicillin, Levomycetin, Ciprofloxacin.
Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urine, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se urologist

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino, o le Desmopressin e masani ona faʻaaogaina. O se mea faʻafefiloi o le ADH (antidiuretic hormone). O togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le numera o urination, faʻaumatia ai le nocturnal enuresis. Desmopressin e mafai foi ona faʻaaogaina e iloa ai le televave i tamaiti laiti. O le faʻaaogaina tele o se mea tutusa e taʻua o Minirin.

Taumafa paleni meaai mo polyuria

Ina ia faʻafaigofieina le paleni vai-electrolyte i le tino o le tagata maʻi, ina ia maua ai le vai ua leiloloa, o loʻo faʻalauteleina se taumafa a le tagata lava ia. E tatau ona totogia faapitoa le faʻaaogaina o masima. E tatau i se tagata matua ona aofia ai i taumafa i aso taitasi e le silia le 5 g o lenei oloa. Nai lo le masani ai o masima laulau, e fautuaina e le au atamamai e faaaoga le masima. O loʻo i ai le tele o minerale e tatau ai mo le masani ai o le tino.

E taua le matamata i le inu ava malosi. Mo se tagata matua, 1.5 lita o le vai mama i aso taitasi e lava. Faʻatupulaia le gaioiga faaletino - e oo atu i le 2 lita.

Faʻatasi ai ma le televave, o le "numera numera 7" e masani ona faʻaaogaina. O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e tatau ona oʻo i le 3500 kcal. E tatau ona tuʻuina atu i le puipuiga o meaola a manu (meaʻai ma iʻa, fuamoa, meaʻai susu). E fautuaina e teena taumafa vave, mea inu suamalie ma mea e leʻi maeʻa.

E tatau ona 'ai meaai i ni vaega laiti, e oʻo atu i le 5 taimi i le aso.

Tulaga lautele o le maʻi

Mai le vai atoa e ulu i totonu o le tino, o le lona fa e oʻo mai i le gaioiga o le manava, salu, ma le iniseti, ma o le mea o loʻo totoe e faʻailoaina e fatugaʻo.

I le faagasologa o le faamamaina atoatoa, ona toe faamamaina lea i totonu o le tino, o meaʻai uma e faʻafefeteina i totonu o le toto, ma o mea o loʻo totoe o loʻo faʻaaogaina i totonu o le toto. Afai e faʻavaivaia le vai, o le a faateleina le tele o le urine.

O le tino e faatonutonuina le suia o le suavai i totonu o tubules e ala i le faateleina pe faaititia le gaosia o le hormones antidiuretic. I le mea e tupu ai le leai o se suavai, o le hormone e aʻafia ai ma le faʻamalosi ma se laʻititi ae faʻalautele le maualuga o le urine.

E tupu lenei mea i se faʻalalalaina tele:

  • faaumiumi le manava manaia po o le vomia,
  • maualuga le vevela
  • faateleina le afu i se vevela aso,
  • aveina o togafitiga
  • le faʻaalia o ogama ogaoga.

Afai o le tele o le vai e ulu atu i totonu o le tino, ona faʻaitiitia ai lea o le gaosia o le hormonone antidiuretic, o le a mafai ona faʻateleina le puipui o puipui o tubules, i le faasologa, o le tele o le tele o le faʻasolosolo o le faʻasolosolo. Afai e solia le faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, ona aofia ai lea o le faiga o le atinaʻe o polyuria.

Mafuaaga o le faamai

I le maʻisuka malosi, o se tuufaatasiga o le faateleina o le fia inu ma le masani ona faia masani, e masani lava ona matauina, faatasi ai ma le faʻasaʻolotoina o se tele o urine. O lenei maʻi e tupu mai i le talaaga o faaletonu o le hormonal.

Aiseā e mafai ai ona atinaʻe le polyuria? E mafai ona tupu le faʻamaʻi vave ona o faʻamaʻi pipisi, ogaoga o le hypertensive poʻo le maitaga, ma o lenei tulaga ua taʻua o le agavaʻa le tumau poʻo le vavalo taimi. O le Polyuria tumau e atiina ae ona o se faaletonu i fatugaʻo.

O mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.

O aʻafiaga faʻapitoa e aofia ai:

  • faʻasolosolo i totonu o fatugaʻo,
  • pyelonephritis,
  • toe le manuia
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • urolithiasis,
  • hydronephrosis,
  • togafitiga o le tino,
  • se maʻi tigaina i le vevela,
  • afaina o le prostate
  • diverticulitis
  • vevela mumū
  • maʻisuka malosi
  • myeloma.

O mafuaʻaga faʻale-tino e aʻafia ai:

  • le maalili
  • le faʻaleagaina o meaai o kullukose
  • inu tele vai
  • aveina o togafitiga.

O se uiga masani o le polyuria o le masani ona faia i le po.

O po e malaga i falemaʻi i fafine ma e mafai e tagata ona tulaʻi ona o ia mea taua:

  • secondary amyloid nephrosis,
  • gasegase maualuga,
  • maʻisuka malosi
  • tuai o maitaga ma gasegase pialonephritia i fafine maʻitaga,
  • loto vaivai.

Tomai faʻavae mo polyuria

Faʻateleina le faʻasolosolo o le urine e tele lava ina matauina e uiga i le talaaga o togafitiga faʻapitoa i le tino. O nisi o fua o togafitiga faʻale-aganuʻu e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi. Ae ui i lea, soʻo se togafitiga e tatau ona faia i feutagaiga ma le fomaʻi.

O le fua o loʻo faamatalaina e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata gasegase i le maʻisuka insipidus. Ina ia saunia se vailaau faʻamaʻi, o mea nei o le a manaʻomia:

  • fanua ola,
  • lanu masani,
  • immortelle.

O vaega uma e tatau ona faʻamago, nutimomoia ma faʻafefiloi tutusa tutusa. O se sipuni sipuni o le aoina e tatau ona sasaʻa ma le afa-lita o vai inu, faʻavaa ma tuʻu mo le 2 itula. O le oloa maeʻa e tatau ona onā i le aso.

Etiology o le maʻi

O le faʻaalia autu o le togafitiga, o le mea moni, o asiasiga faifaipea i le faletaele ma le faʻasaʻoina o se tele o urine.

O lenei mea e ese mai i le polyuria cystitis, lea e faʻaalia foi i le masani ona faia.

E naʻo le cystitis, o vaega o le mimila e aveeseina e le gaogao, ma o le faanatinati i le faletaele lava ia e masani ona sese.

E le gata i lea, e mafai ona matauina ia ituaiga o le galala:

  • tau faʻaitiitia
  • susu ma le fia inu tele,
  • suiga o le fatu,
  • mago mago ma paʻu mucous,
  • vaivaiga ma le malepelepe
  • pogisa i mata.

O le Polyuria e tetee i le talaaga o maʻi o le endocrine e mafai ona mafua ai faʻamaoniga nei:

  • faateleina le 'ai
  • o le foliga mai o vao i luga o foliga ma le pusa i fafine,
  • afaina.

Afai o faʻamaʻi e mafua mai i se faʻamaʻi fatu, ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi:

  • moe i le moe ma migraine,
  • manava manava ma le vomiting i le taeao,
  • lototiga ma palpitations,
  • maualalo le tiga e oʻo atu i le itu o loʻo i lalo,
  • paʻu o le ponaivi ma fula o foliga,
  • vaivaiga maso
  • tosoina o tiga i le taimi o le solo,
  • siitia le mamafa
  • urinary incontinence.

I nisi o faʻamaʻi faʻatasi ma le polyuria, o le tino ua tele le tele o meaʻai e maua i le urine.

O le faʻasolosolo faʻasolosolo ua faʻateleina i ituaiga faʻamaʻi:

  • tumo o le paʻu oona,
  • sarcoidosis
  • maʻisuka malosi
  • myeloma
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • acromegaly
  • thyrotoxicosis.

O le mumū o le eletise maualalo faʻatasi ma le polyuria o loʻo matauina i ia tulaga:

  • tui o le maʻisuka le maʻitaga,
  • ava malosi
  • mama ole gaʻo
  • ogaoga maualuga,
  • toe le manuia
  • loto vaivai
  • faateleina le galala ona o le le atoatoa o le mafaufau,
  • Tachycardia.

Laʻau paʻu

Le saunia o vailaʻau e te manaʻomia laulaau talavou. E tusa ma le 5 g o meaʻai e tatau ona sasaa i se ipu vai inu, faʻapipiʻi i lalo o le tapuni tapuni mo le 15 minute, ona inu lea e pei o le lauti. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o se vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le numera o le urina.

O se vaega itiiti o le propolis (o le tele o se kulimi) e tatau ona tipi ma liligi le 100 g o le 70% o le ava malosi. O le oloa e tatau ona tapunia ma se tapuni ma tauagavale i le vevela vevela mo le lua vaiaso. O loʻo sauni le tinisini e suʻe 15 matāʻupu 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga, tolu taimi i le aso. O vailaʻau e mafai ona faʻavaivai i le vai poʻo le tea vevela.

E tusa ma le 20 g o fugalaau o le toeaina e tatau ona faatumulia i le 200 ml o vai inu ma tumau i lalo o le tapuni tapuni mo se itula. O vailaau faʻapitoa e tatau ona fufulu ma inu i tamai sipuni. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o sea ituaiga mea e fesoasoani e faʻamalie ai lou fiainu.

Afai o le faateleina o le urination e afua mai i le le atoatoa o le aoga, o le a afaina ai laulaau laulaau. E lua laulau punetete o mea matagogo matala e tatau ona sasaa mai i se ipu vai inu, e ufiufi i se tapuni ma faʻamalosi mo se itula. A maeʻa le mafanafana, e fautuaina e vaʻaia le oloa. O fualaau e tatau ona inu i le aso.

Birch lau

E tusa ma le 100 g o laulaau (tautotogo) e tatau ona nutimomoia ma sasaa lua ipu vai inu. E tatau ona tuʻuina le oloa mo le itiiti ifo ma le 5 itula i lalo ole tapuni tapuni. Ona tatau ai lea ona fufulu le mea e afaina ai, ma faʻafefeteina lau lau birch. E tatau ona oʻo mai se puao mataga. O le vailaau faʻamalosi e tatau ona onā faʻalua i le aso i le afa o le tioata ao le i 'ai. E tusa ai ma iloiloga, o le birch infusion e fesoasoani e faʻasaʻo le gaioiga o le gaioiga.

Faʻaaogaina o le urine

E tusa ma le 20% o le suavai ulufale i totonu o vaʻa toto e tuua ai i latou ma feoai i le tele o lapisi ma aoina. O le eletise, amino acids ma mea leaga e aofia ai i totonu, e sili atu ona suamalie ma toe faafoi atu i le toto i le aofaiga manaomia e faatumauina ai lona tuufaatasiga masani. O mea uma e le talafeagai ma afaina mo le atinaʻeina o le tino o loʻo tumau pea i totonu o tubules ma i le foliga o le urine e afaina mai fatugaʻo e ala atu i tagata e faamamaina i totonu o le vevela.

O le faʻaogaina o mea eletise, vai ma mea e pala i totonu o fatugaʻo o se faʻalavelave faʻapitoa tele-level. Faʻaleagaina o le urination, o se mea e mafua ai ona sili atu le maualuga o mea o loʻo i totonu o soo se mea nai lo tulaga maualuga, e oʻo atu ai i le faʻatupulaia o le suavai ma le faateleina o le urination. Ua tupu Polyuria.

Faʻalagolago i le atinaʻeina o masini ma le maualuga o le faʻamalosia o le tulafono, ua iloa e tagata atamamai mafuaʻaga e ono o le polyuria.

Faʻataʻitaʻiga auala

O le faʻamaoniga e amata i le aoina o faʻamatalaga e uiga i faitioga ma masani a le tagata maʻi, e uiga i taimi ua tuanai ma faʻamaʻi pipisi. Ioe, e tusa ai ma ia faamatalaga, e mafai e se tasi ona maua le mafuaaga mo le faateleina o le volumine o le excretion.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata maʻi e mamafa tele ma maualuga, ona mafai ai lea ona maua le maʻisuka atonu o le mafuaʻaga o polyuria. Ma afai o le tagata maʻi na faatoa maua talu ai nei se afaina oona, atonu o le mafuaʻaga e mafua mai i le sili atu o le vai ma masima na maua mai i le pata.

O suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega faʻapitoa e faʻatatau:

  • suʻe toto mo hormones, glucose,
  • suesuega o le toto ma le fua faatatau o le faʻasologa,
  • faʻataʻitaʻiga
  • urography
  • X-ray o le ponaivi o meaola, selu o le eleele ma le nofoa Turki,
  • cystoscopy
  • ultrasound o le thyroid gland, fatugaʻo ma tino o le tino,
  • suʻesuʻega vailaʻau
  • MRI
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • fatuga o fatugao.

O suʻesuʻega i suʻesuʻega i suʻesuʻega i le suʻesuʻeina o le polyuria o se faʻataʻitaʻiga o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky ma se faʻataʻitaʻiga e uiga i le tala o le faʻamalolo.

O le suega a Zimnitsky e faʻatagaina ai oe e fuafua le aofaʻi o le urine e alu i aso taʻitasi ma le taimi. Mo lenei mea, o vaega taʻitasi o le urine e iloiloina i le voluma ma le mamafa mamafa. Afai o le aofaiga atoa e le sili atu i le tulafono faʻatagaina, ona le faʻamaonia lea o le siama.

Urinalysis e tusa ai ma Zimnitsky

O le suʻega e faasaga i le talaaga o le faʻamalaloina e fesoasoani e iloilo ai le tele o le gaosia o le hormonone antidiuretic ma le maualuga o le faʻamalosi o le urine.

Mo le tele o itula, e masani lava 4 itula, ae mafai ona umi, e le faatagaina le tagata maʻi e inu soo se vai. I le taimi lea, o lona suʻega e suʻesuʻeina i itula uma mo le osmolarity (faʻatonuga), seia oʻo i le tolu vaega o le urine e ave i se laina, o le faailo o le a le maualuga atu nai lo le 30 namu / kg.

I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e fuaina: mai le amataga o le suʻesuʻega i faʻataʻitaʻiga mulimuli, o le maʻi e tatau ona mamafa le mamafa e le itiiti ifo ma le 5%. Mulimuli ane, o le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai se vailaʻau e aofia ai le hormonone antidiuretic, ma isi vaega e tolu o le urini e ave pe a uma le 30 minute, 60 minute ma le lua itula o suʻeina.

I le taimi o le suʻesuʻega, e tolu ni faʻataʻitaʻiga toto e ave: aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ma vave loa ona tuʻuina atu le vailaau i le hormone. O le toto e fuaina mo le osmolarity ma faʻatusatusa i le urine. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le faʻatusatusaga, o le mafuaʻaga na mafua ai le faʻamautuina o le atinaʻe o polyuria.

Togafitiga Faʻamatalaga ma le Puipuiga

O le suʻesuʻega e faʻalagolago i le togafiti e mafua ai le atinaʻeina o le polyuria. I soʻo se tulaga, o le vave ona maua e le tagata maʻi le fesoasoani, o le tele foi lea o le avanoa e faʻafetaia ai le faʻamaʻi. E le mafai ona le amanaʻia le polyuria. E mafai ona tupu le maʻisaga, lea e tau atu i faafitauli nei:

  • Neurological Disorders
  • le mautonu o le gastrointestinal tract,
  • togafitiga o le cardiovascular system,
  • faʻaititia le mafai gafa i tamaitai ma alii,
  • vave le mamafa o le mamafa.

I mataupu aupito sili ona faigata, e le o aofia ai le oti.

Ae paga lea, e leai se puipuiga faapitoa o le televave.Ae ui i lea, o le avanoa e feagai ai ma togafitiga o le a faaitiitia pe afai o le tagata maʻi e taitaia se olaga soifua maloloina, lafoai amioga leaga ma le le lelei o meaʻai, ma sailia le fesoasoani faafomaʻi pe afai e tupu ni mea le lelei.

Togafitiga metotia

Ole Polyuria e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi. Ua na o se faailoga lea o isi togafitiga, ma o le a mou ese atu i le taimi lava e togafitia ai le mafuaʻaga o lona foliga mai.

I le faaopoopo atu i fualaau faatonuina, ua fautuaina se suiga i meaʻai:

  • le aofia ai suauu ma ava malosi,
  • faatapulaaina le faaaogaina o le salima, meaʻai vevela ma falai,
  • faʻaitiitia le aofaʻi o taimi ma mea manogi,
  • meaai tipi, tea malosi ma le kofe e tatau foi ona i luga o le laulau i se mea itiiti e mafai,
  • afai e teteʻe tele i le talaaga o le maʻisuka, ona gaʻo ai lea o gaʻo, mea suamalie, pusa ma ipu e maua ai vailaʻau faʻamalosi vave mai le taumafataga.

A maeʻa maliega ma le fomaʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga masani, e mafai ona e liliu i togafitiga masani.

O se auala lelei e iloa ai le auala e pulea ai le faagasologa o le urine urine o se seti o faatinoga e faʻamalosi ai musika o le tamai pelvis, o mea e taʻua o Kegel. O lea faʻalavelave o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tele o taimi o le urination ma faʻafetaui ai ma le faʻaaogaina o fuamini.

Ata vitio i luga o le vaʻaia o le suavai:

Mafuaʻaga masani

O nei mea e aofia ai le psychogenic polydipsia, masima masima ma hemachromatosis. Polydipsia Psychogenic - o se faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le vai i le leai o ni manaʻoga faʻapitoa, e fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga o mafaufauga poʻo faʻafitauli mafaufau e pei o le schizophrenia.

O le faateleina o le masima o le a mafua ai le faateleina o le maualuga o le sodium i totonu o le toto, lea e faateleina ai le osmolarity o le plasma ma mafua ai le fiainu. I le tali atu i le fiainu, o le tagata e faʻapupulaina ai le fua, e mafua ai le polyuria. O lenei ituaiga o tulaga e pupuu ma e mou atu pe a uma ona faʻamautuina meaʻai.

O le Hemachromatosis o se maʻi faʻatoʻateleina lea o loʻo i ai le faʻaputuina o le uʻamea i le tino lea e amata ona mafatia ai le ate. O le okeni o loʻo aʻafia i le faʻasologa o le tele o hormones, o lona uiga o le solia o lana galuega, i lenei tulaga, e oʻo atu ai i le maʻisuka ma foliga mai o le polyuria.

Fomaʻi

O togafitiga faʻamaʻi e faʻatatau i luga o le faʻamaʻi na mafua ai le faateleina o le urination.

  • o le televave e mafua mai i le maʻisuka ua maeʻa ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le suka poʻo le faʻasaina o le inisalini,
  • faʻatasi ai ma le maʻisuka insipidus kidney, ua fautuaina e ave togafitiga thiazide e puipuia ai le excretion o mea aoga i le urine,
  • tutusa ia ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma le glycosides cardiac ua faʻamatalaina mo maʻi fatu,
  • i le i ai o fomaʻi, faʻaalia le togafitiga faʻapitoa,
  • fualaau faasaina ua faatonuina mo le le atoatoa o le endocrin,
  • pe a fai o le maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le le mafaufau, o lona uiga o le a manaʻomia le fautuaga faʻapitoa.

I soo se itu lava, o le toe faʻaleleia o le vai-faavae ma le paleni o le vai i le tino e manaʻomia, faapea foi ma le toe faʻaleleia o eletise ua leiloloa. Mo lenei mea, o meaʻai e maua ai le saline, calcium chloride ma le potassium chloride o loʻo faʻatulagaina, faia o sauniuniga e aofia ai le paluka ma le calcium, faʻapea foʻi ma le faʻalauiloaina o mea taumafa i minerale (meaʻai, sisi, meaʻai susu, leki, nati, buckwheat) i le taumafataga.

O faʻamaʻi o le tino

Faʻapupulaina le Polyuria i le cystitis interstitial, pyelonephritis, siama o le urinary tract, afaina tubular acidosis, Fanconi syndrome, nephronophthosis ma le faʻaleagaina tele.

O faʻamalositiga inflammatory i le cystitis ma isi faʻamaʻi pipisi e mafua ai le ita o nati receptors, faʻaosofia ai le tele o le urination. Faatasi ai ma le faʻaumatiaina o le faʻalavelave faʻapitoa, o le a mou atu uma faailoga.

Renal tubular acidosis o se maʻi lea o loʻo i ai le tino i se setete o acidosis. E masani lava, o le toto ei ai sina tali manino, ma le acidosis, o lona acidification e tupu. O se faaletonu i le fausaga o le fatuga na tau atu i lenei mea. Ina ia feagai ma se siosiomaga faʻamaʻalo, o le tino e amata ona faʻamalosi e aveese le vai, lea e faʻaalia e polyuria. O le maʻi e tupu i le pepe ma ei ai le tele o isi faʻaʻailoga.
O le maʻi o Fanconi e tele naua mafuaaga. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma mauaina. E faʻaalia i le soliga o le toe faʻaleleia i le tele o suʻaga o amino acids, glucose, phosphates ma bicarbonates. I totonu o le falemai, ei ai le pollakiuria, polydipsia (faʻalauteleina le aoga o le vai), o le solia o galuega a le psychomotor. E le gata i lea, i le tele o le faaletonu, o le tulaga o le polyuria e iloga.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

Mo le togafitiga o faʻamaʻi fatugaʻo, e mafai ona e taumafai e faʻaaoga metotia faʻamaonia o isi vailaʻau.

Palu 250 ml o vai ma sasaa 1 tbsp. l fatu fasi. Se kuata o le itula e puipui ai ma faamama. Aʻo leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi, inu se pusa tele o le susu.

I lenei auala, ua faia ai se fatu fatu anise, na o le 10 g fatu e ave i se ipu vai. Ave se teuteuga pe tusa o le 4 taimi i le aso, 50 ml mo le 4 vaiaso.

Endocrine polokalama faʻamaʻi

O gaioiga uma o le tino, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, faʻalagolago i le lelei o le faʻatinoina o le pito o le endocrin.

O le Polyuria o se tasi lea o faailoga autu o le maʻisuka. O le maʻi e mafai ona maua ai le suka ma le le suka. O le maʻi suka e faʻaalia i le faateleina o le kulukose toto. O le tino, taumafai e faʻaititia le aofaʻi o le suka, amata ona faʻamalosi e ave faʻamalosi, ma talu ai o lenei vailaʻau o loʻo i ai ni mea totino, e "tosoina le vai faatasi ma ia" ma o le a tupu aʻe ai polyuria.

O le pathogenesis o le atinaʻeina o polyuria i le maʻisuka insipidus e ese. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le le atoatoa o le hormonone antidiuretic ua fuafuaina. E masani lava, o le hormone ei ai lona aʻafiaga i le urination, o le mea lea, i lona toesea, o se faʻalauteleina o le maualuga o le suavai ua tupu.

Vaega o le vasega i tamaiti

E mafai ona maitauina le vave faʻamalosia i le taimi o le tamaitiiti. E masani lava ona tamoe se tamaititi i le faletaele pe a le masani pe taumafai e tosina mai le gauai. Ae afai ole sosolo i luga o le po e tusa ma manaʻoga e sili atu ona masani ma eo faatasi ma le fia inu tele, ona tatau loa lea ona suʻesuʻeina le tamaititi ina ia leʻo faʻamaʻi faʻamaʻi tuga.

O le mea e masani ai, o le televave e tupu i lalo ole aʻafiaga o mea nei:

  • maʻisuka malosi
  • de Toney syndrome - Debre - Fanconi,
  • Cohn's syndrome
  • faaletonu mafaufau
  • se tele o ava inu,
  • fatuga faʻapitoa ma fatuga faʻapitoa.

Afai e le taofia le togafitiga i le taimi, ona mafai lea e le tino ona leiloa le tapulaa mafai ona faatagaina ma o le a tupu ai se maʻi tele. O se taunuuga, o le tuufaatasiga ma le maualuga o le toto e suia, o lona taamilosaga ua afaina, ma o totoga ua amata ona aafia ai le matelaina o le okesene. E mafua ai le leaga tele o le fatu ma le faiʻai, lea e iu ai i le oti.

Maʻi faʻafitauli

O le urine e faia i le taimi o le faamamaina o le toto, o le mea lea o maʻi o le cardiovascular system, e pei o le faaletonu o le fatu ma le maʻi tachycardia o le postural orthostatic, e mafai foi ona oʻo atu ai i le polyuria.

O le vaivai o le fatu e faʻaalia i le paʻu i le galuega o le pamuina o le fatu, lea e tau atu i le faatumauina o le ola ma le atinaʻe o le edema. Afai e tumau pea le gaioiga o fatuga, e mafai ona latou aveesea le tele o le suavai, faateleina le gasegase.

O le faʻamaʻi o le tachycardia faʻamuamua e faʻaalia e ala i le faʻaitiitia o le mamafa ma le faateleina o le fatu pe a suia le tulaga. O se tasi o faailoga e ono avea ma se faateleina i le urination.

Natura faʻalavelave faʻalavelave

I le mafuaʻaga o le televave, o aʻafiaga o le neurology e aofia ai le maʻi pipisi o le masima, le manua o le faiʻai ma le migraine.

O le maʻi o le masima Cerebral o se maʻi e seasea ona tupu ona o se faiʻai poʻo se maʻi o le faiai. O loʻo faʻaalia i le sili atu o le excretion o le sodium e se gaioiga e masani ona galue. Faʻatasi ma le sodium, ua faʻaumatia le vai, lea e oʻo atu ai i le polyuria.

Aveina o fualaau

O le faateleina o le gasegase e aliali i le taimi e ave ai togafitiga, maualuga o doses o riboflavin, vitamin D ma sauniuni mo le lithium.

O le diuretics e faʻaaoga mo le edema o eseese etiologies ma o se togafitiga mo le maualuga o le maualuga. O le faʻaaogaina o diuretic thiazide e faʻateleina ai le manava o le tino, e faʻaitiitia ai le maualuga o le felafoaʻi toto. O le toto maualalo o le toto maualalo i luga o pa o toto toto ma i le taimi lava lea e maualalo ai le toto.

Riboflavin ma le vailaʻau D o loʻo faʻaaoga i le togafitiga o hypovitaminosis talafeagai.

O suauu Lithium e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai neurosis, faʻafitauli o le mafaufau, atuatuvale, kanesa o le toto, faʻapea foi i le togafitiga o faʻamaʻi mai dermatological.

Faʻaiʻuga o le faia soo

O le Polyuria e mafai ona avea ma fesuiaiga masani pe afai e ai e se tagata le anoano o meaʻai e aofia ai le suamalie: melati, tilo poo fualaau suamalie. I lenei tulaga, o le siitaga i diures o le a nofofua.

O le Polyuria i tamaiti e masani ona atiae ona o faʻamaʻi pipisi: ituaiga I le maʻisuka, Conn syndrome, de Tony-Debre-Fanconi maʻi, o le ituaiga o le maʻisuka insipidus, Fanconi nephronophysis. O le inu i tamaiti e sili atu le vave nai lo tagata matutua ma sili atu ona faigata ona faʻaaogaina.

O le mea sili ona taatele i le togafitiga faafomaʻi o le televave, o le tele o le urination i taimi masani i le ao atoa ma le po. Afai o le tele o le lafoaia e tumau pea, o le fomaʻi e suʻesuʻe le pollakiuria. E faʻatatau i le vailaʻau, o faʻamaoniga o le syndrome o fesuiaiga i le toto maualuga, paʻu o le mamafa ma le vaivai lautele.

O Polyuria e masani ona sau ma le fia inu, lea e tupu ona o le faʻaititia o le plasma volumes. Ina ia faia mo le voluma, o se tagata, o nisi taimi e le matauina e ia lava, faateleina le tele o vai inu. O le umi o le faʻaaogaina o le vai e taʻua o le polydipsia.

Ole faʻateleina masani i voluma tetele e mafua ai le faʻamalasea poʻo le faʻamalaina. O lenei mea e faʻaalia mai i le mucous membranes ma le paʻu, vaivaiga lautele ma le vaivai.

E ono mafai ona fai se filifiliga e pei o le pogisa po o le nocturia - o le masani o le aoauli i aso uma. O le tagata maʻi e tatau ona ala i luga e faʻasaʻo le vevela, lea e mafua ai le leai o se moe.

Talu ai o le polyuria e le o se togafitiga, ae naʻo se faailoga, e faaopoopo atu i ai, o faailoga o le maʻi maualalo e aliali mai.

Puipuiga

Ina ia puipuia le televave, e tatau ona mulimuli i se taumafataga, lea e aofia ai le faatapulaaina o le faaaogaina o le masima. O le faasologa i aso uma e 5-6 g. O le masima o se punavai taua o le satela, o lea e le tatau ona faʻamaʻafia atoatoa. O le faatapulaaina o lenei mea o le a faaitiitia ai foi le lamatiaga o le maualuga.

O le puipuia o le polyuria e mafai ona avea ma puipuiga mai le maʻisuka ma le mamafa o le tino, o lea afai e i ai se tulaga e faateleina ai le mamafa o le tino, e tatau ona faatapulaʻa gaʻo gaʻo, mataʻituina le faaaogaina o le kalori meaai, matau le tumama o meaʻai ma fesootai i le tino.

O faʻamaʻi faʻatoʻilaloina e le puipuia.

Tusa le maʻisuka

E mafua mai i le le atoatoa o le insulin, o se maʻi faʻatoʻateleina, o le mea lea, e faʻaalia lava ia i le amataga o le 3-20 tausaga. O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi o le polyuria, polydipsia, acidosis, paʻu mamafa mamafa. I le suʻega o le fale suʻesuʻe, o le kulukose ma tino o le ketone o le a iloa i totonu o le faʻasolosolo. O tagata e iai lenei maʻi e manaʻomia ona tausia pea se faʻamaumauga faifai pea o meaʻai gaʻo ma gaʻo, faʻalagolago i lo latou aofaiga, tui inisalini na oi latou lava.

O le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga, ae faʻatasi ai ma se uiga faʻamaoni i latou faʻamaʻi, o le maualuga o vailaau faʻaonapōnei e mafai ai e tagata ona taʻitaʻia se olaga masani. O le faʻamoemoe o le ola o ia ituaiga o gasegase e le maualalo ifo i le umi o le taimi i le faitau aofaʻi.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga II

Faʻailoga faʻamaʻi ma se faʻasologa o togafitiga. E iloa mo le taimi muamua i tagata matutua mai le 45 i le 50 tausaga. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le faʻamaʻi o loʻo pulea, o lea e mafai ai ona puipuia le maʻi. E tatau ona pulea le mamafa o le tino, taumafa o gaʻo, ava malosi ma'alofia amioga leaga. O le Polyuria atonu foi o le faailoga muamua, e ui atonu e le gauai atu tagata gasegase i ai.

O le maʻisuka insipidus

O le kulukosese i le maʻisuka insipidus e le o se vaega. E faʻalagolago lava i le hormones antidiuretic, o lona faʻasologa lea e mafai ona faʻalavelaveina i lalo o tulaga eseese: afaina o le ulu, encephalitis, faʻatoʻa, vailaʻau, maʻi o Sheehan, maʻi o le mafaufau. I le le maua o le hormone, o aso uma e mafai ona oʻo i le 20 lita i se masani masani o le 1.5 lita.

O le faiga o le polyuria i ituaiga uma o le maʻisuka e tutusa. E i ai le faateleina o le kulukose o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toe faʻamautuina ma le faateleina o le excretion o le kulukose i le urine. Faʻatasi ma le kulūkose vai ua aveese. Falemaʻi, o lenei mea e faʻaalia i le faateleina o le volumine o le urine.

Tuua Lau Faamatalaga