O le fualaau faasaina Noliprel malosi: tuufaatasiga, meatotino, faailoilo ma faʻailoga

Igoa Latina: Noliprel A malosi

ATX Code: C09BA04

Mea gaosi gaosi: perindopril arginine (perindopril arginine) + wherepamide (wherepamide)

Faʻatau: Laboratories Servier Industry (Farani), Serdix, LLC (Rusia)

Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le ata: 11/27/2018

Tau o falemaʻi: mai le 564 rubles.

Noliprel A malosi o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi, e aofia ai le angiotensin liliu mai le inhibitor o le enzyme (ACE) ma le diuretic.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaʻau e maua i foliga o ata e valiina ata: lautele, paʻepaʻe (i pusa polypropylene ma le tufatufaina: 14 poʻo le 29 pcs., I totonu o se pusa pepa faʻatasi ma se faʻamatalaga amata muamua 1 fagu, 30 pcs., I totonu o se atigipusa pepa faʻatasi ai ma se faʻamatalaga amata amata 1 poʻo le 3 fagu, i totonu o afifi mo falemaʻi - 30 fagu i pusa pepa, i pusa pepa 1 peta ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le Noliprel A malosi).

1 papalama e aofia ai:

  • mea gaosi: perindopril arginine - 5 mg (tutusa ma mea e maua i le 3.395 mg perindopril), wherepamide - 1.25 mg,
  • Vaega o fesoasoani: lactose monohydrate, diokide silica colloidal anhydrous, maltodextrin, sodium carboxymethyl starch (type A), magnesium stearate,
  • fusi ata tifaga: muamua mo le paʻu paʻepaʻe moli SEPIFILM 37781 RBC hypromellose, macrogol 6000, glycerol, dioxide (E171), magnesium stearate, macrogol 6000.

O fualaau faasaina "Noliprel forte": tuufaatasiga ma le ituaiga o faasaolotoga

O vailaau faʻapitoa e maua i le ituaiga o mea e ufiufi ai pepa ma se ata puipui. O lenei fualaau faasaina e aofia ai le tele o mea gaosi i le taimi e tasi, lea e maua ai lona tuufaatasiga. Aemaise lava, o laulau taʻitasi e aofia ai le 10 mg perindopril arginine (o lenei aofaiga e tutusa ma le 6.79 mg perindopril) ma le 2.5ml wherepamine.

I le gaosia o fualaau faasaina, o vailaʻau e pei o le magnesium stearate, meaola e leai se meaola, o le laose, monotodextrin, hypromelilose, macrogol 6000, glycerol ma isi o loʻo faʻaaoga foi e avea ma sui fesoasoani.

Fale faʻafomaʻi o le vailaʻau

O le mea moni, o meatotino o le fualaau faasaina "Noliprel forte" e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le aʻafiaga o le tino o ona vaega taʻitasi. Ae mo tagata amata, e taua le matauina o le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga taufaamatau, ma e aafia uma ai le mamafa o le toto ma le diastolic. O le malosi o le aafiaga i lenei mataupu e faalagolago i le fualaau. O taunuuga faifai pea e le o muamua atu nai lo le masina talu mai le amataga o togafitiga.

Perindopril o se tasi lea o vaega autū o le fualaau faasaina. O lenei vailaʻau o se inhibitor o se ituaiga ituaiga enzyme. E faʻaitiitia ai toto toto ma toe faʻaleleia le fausaga o puipui. E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le perindropril e faʻaitiitia ai le toto, ma le faʻamavaeina o fualaau faasaina e le taitai atu ai i se osofaʻi oso. O le isi mea malosi, olepamide, e talitutusa lava ma ana meatotino e faʻasaina ai togafitiga. O lenei vaega e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o ions o le potassium i totonu o le nephron, lea e tau atu i le faateleina o le diuresis ma le excretion o chlorine ma sodium ions ma le urine.

O le Perindopril ua faʻateleina i le faanatinati. E maitauina le maualuga ole maualuga ole 3-4 itula pe a uma le pulega. Ae o le olepamide, e amata ona gaoioi malosi pe a maeʻa le itula, ma faʻateleina faʻatasi ma urine ma feces.

Pharmacodynamics

Noliprel O le malosi o se vailaʻau faʻamaonia, o lona aʻafiaga ona o mea e le faʻaleagaina o le perindopril ma le placepamide, faʻaleleia ona o le latou faʻasalalauga.

Perindopril o le atiata ACE lea e nafa ma le liua o le angiotensin I i se vasoconstrictor substance angiotensin II. E le gata i lea, o le ACE (poʻo le kininase II) e liliu mai bradykinin i se heptapeptide le aoga. O le Bradykinin i le tino e iai sona aafiaga vasodila. E mafua mai i le puipuiga o le ACE, o le faʻamalositino o le aldosterone ua faʻaitiitia, o le faagasologa o le talileleia le lelei, amataina ai le gaoioiga o le renin i le plasma toto. Talu ai ona o le laʻititi ifo o le mamafa ma le maeʻa, o le galuega o le myocardial e faʻapitoa. O le faʻaaoga umi o le perindopril e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le vasa vascular resistance (OPSS), lea e afua ona o lona aafiaga i luga o vaa i maso ma fatuga. E mafai ona ausia aʻafiaga e aunoa ma le faatuai o le konatela ma le faʻamaonia o le vai poʻo le atinaʻeina o le tachycardia o le reflex.

Ua faʻamautuina i le tulaga o le le atoatoa o le fatu (CHF), o le perindopril e maua ai se faʻaitiitia o le faʻatumu o le mamafa i le tauagavale ma le taumatau o le fatu, o le faʻaitiitia o le fatu, o le faateleina o le gaioiga o le fatu ma le faateleina o le toto o le tino.

Faʻaalia o se sulfonamide o ona fale faʻamalositino e tutusa ma togafitiga thiazide. E aʻafia ai le toe faʻaaogaina o ions o le sodium i le vaega o le cortical o le tafatafa o Henle, faʻateleina le excretion o chloride, sodium, ma i lalo ifo o le fatu masini magnesium ma le potassium konate. O lenei mea e faateleina ai le diuresis ma mafua ai ona faaitiitia le toto maualuga (BP).

O le aʻafiaga o le Noliprel A malosi o le fua-faalagolago i le natura, ao tu ma pepelo o loo tutusa lava ona faʻaalia e tusa ai ma le toto diastolic ma le systolic. A maeʻa ona ave le pulu, o le aʻafiaga o le vailaʻau e tumau mo le 24 itula. O le togafitiga o le togafitiga e oʻo i le malulu pe a uma le 30 aso o togafitiga.

Le faʻaitiitia o le togafitiga e le o faʻatasi ma le faʻasolosolo maʻi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Noliprel A malosi, o loʻo i ai se faʻaititia o le OPSS, o se faʻaitiitia i le tikeri o le hypertrophy ventricular left (GTL), ma le faʻaleleia o le galasticity of arteries. O le fualaau faasaina e le afaina ai le metabolism o lipids ma mea e maua i le aofaʻi o le cholesterol, cholesterol, lipoprotein maualuga (HDL) ma lipoprotein maualalo (LDL) poʻo triglycerides.

I le maualuga o le maualuga o le toto ma le GTL, i le tulaga o le tuufaatasiga o le perindopril ma le wherepamide, o le faaitiitia o le taua i le itu tauagavale o le indexric index (LVMI) ma le malosi o le a le maitauina e faatusatusa i le enalapril.

O se suʻesuʻega o le aafiaga o le Noliprel A Forte i luga o le autu o le macro ma le microvascular complications o tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2 na faia e avea o se faaopoopoga i togafitiga uma e lua mo le pulea lelei o le glycemic control (strategy) (target HbA1c itiiti ifo i le 6.5%). O se vaega o tagata gasegase na auai i le suesuega, o le fuainumera o faailoga e aofia ai: tausaga e 66 tausaga, maualuga o le toto - 145/81 mm Hg, le mamafa o le mamafa - 28 kg i le 1 m 2 o le tino, HbA1c (hemoglobin glycosylated) - 7.5%. O le tele o tagata gasegase sa i luga o le hypoglycemic ma togafitiga faʻatasi (e aofia ai le antihypertensive, hypolipidemic, antiplatelet agents).

O taunuʻuga o suʻesuʻega (o le umi o le umi o le 5 tausaga) na faʻaalia ai le 10% o le faʻaititia o le aʻafiaga o fesoʻotaʻiga faʻatasi o fefaʻatauaiga i luga o le macro ma le microvascular i le vaega o le IHC (HbA toharite1c 6.5%) pe a faatusatusa i le vaega o le pulega (standard HbA)1c 7,3%).

O se faʻaitiitiga iloga o aʻafiaga faʻapitoa sa mafua ona o le faʻaititia o le 14% i le tino o faafitauli i le microvascular, 21% mo le tupu ma le alualu i luma o le nephropathy, 9% mo le microalbuminuria, 30% mo le macroalbuminuria, ma le 11% mo le atinaʻeina o aʻafiaga fatugao.

O faʻamanuiaga o le antihypertensive togafitiga e le faalagolago i faʻamanuiaga na ausia ma le IHC.

Ua faʻamautuina le aoga o le perindopril mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o soʻo se mamafa. A maeʻa le faia o se tautalaga e tasi, o le maualuga o le Noliprel A Forte e ausia pe a maʻea le 4-6 itula ma e tumau mo le 24 itula. Faʻamatalaga o totoe (pe tusa ma le 80%) le faʻamaina o le ACE o loʻo mataituina 24 itula i le maea ai o lona pulega.

O le Perindopril o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina i gaioiga masani ma le masani ai o le gaselase rein.

O le faʻatasi ma togafitiga thiazide e faʻateleina ai le mamafa o le aʻafiaga o le antihypertensive, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypokalemia ona o le tau o togafitiga.

O togafitiga faʻatasi ma le inhibitor ACE ma se faʻatautau o le receptor angiotensin II (ARA II) i tagata mamaʻi ma le talafaasolopito o maʻi fatu fatu ma cerebrovascular, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (faatasi ai ma le faʻamautuina o aʻafiaga o le tino), le maʻisuka ituaiga 2 ma le nephropathy o le maʻisuka o se aafiaga aoga taua i luga o le tutupu mai o mea faʻapitoa ma / poo cardiovascular poo i luga o fuainumera o le tino. Ae ina ua maeʻa ona faʻatusatusa i le monotherapy, na maua ai e ese mai i le faʻasologa o le faʻamalosia o le ACE ma le ARA II, o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperlink, le maualuga o le le atoatoa ma / poʻo le faʻateleina o le faʻasalalauga.

I le amanaia o le igoa o le pharmacodynamic intragroup o inhibitors ACE ma ARA II, o nei taunuuga e mafai ona faamoemoeina faatasi ma se tuufaatasiga o le perindopril ma le ARA II.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le inisinia ACE ma le ARA II i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka nephropathy.

O le faʻaopoopoga o mea e faʻaaogaina ai le maʻisuka ma maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma / poʻo le cardiovascular diseases i le faʻamalosi ACE poʻo le ARA II e faʻateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga, e aofia ai le cardiovascular death, stroke, atinaʻeina o hyperkalemia, faʻasalaga faʻaleagaina ma le gaioiga o le tino .

O le faʻaaogaina o le nofoagapamide i pusa o loʻo i ai se mea itiiti e maua ai le faʻaogaina o le toto, e mafua ai le faʻaitiitia o le OPSS, faʻaleleia ai le mea e faʻaaogaina o laʻau tetele, lea e maua ai i le malosi e le afaina. E aunoa ma le afaina ai le maualuga ole lipids i le toto plasma (triglycerides, cholesterol atoa, LDL, HDL) ma le gaʻo gaʻo (e aofia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka), fesoasoani olepamide e faʻaititia GTL.

Pharmacokinetics

O fualaau o le pharmacokinetic o loo i totonu o le monotherapy ma fualaau oona e le suia i le tuufaatasiga o le perindopril ma le nofoagapamide.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona tupu le absorption o le perindopril, o lona bioavailability e mafai ona aofia ai le 65 i le 70%. E tusa ma le 20% o le tele o le vailaau faʻasaina ua faʻaliliuina i totonu o le metabolite perindoprilat. Tele lona maualuga (Cmax) i le plasma toto e oʻo i le 3-4 itula. O le faʻamalosiga faʻatasi e faʻaititia ai le liua o le perindopril i le perindoprilat e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga o togafitiga.

A maeʻa le faʻavaveina o le faʻapipiʻi mai le gastrointestinal tract i lona atoaga, o lona Cmax i le plasma toto e oʻo i totonu o le 1 itula mai le taimi o le taumafaina.

Palamene plasma e fusifusia: perindopril - itiiti ifo i le 30%, wherepamide - 79%.

O le vavaeeseina o le percentoprilat e aʻafia ai le ACE e faʻagesegese, o le mea lea, o le afa-ola lelei (T1/2) perindopril - 25 itula. Ua ausia le tulaga o le paleni ile 96 itula.

Perindopril e sopoia le pa puipui.

O le faʻaaogaina masani o le Noliprel A malosi e le mafai ona tupu ai le tino i totonu o le tino o ona vaega o loʻo galue.

O le perindoprilat e faʻamalosi e gaʻo, T1/2 E 3-5 itula.

T1/2 wherepamide ave le 19 itula. E maua i le tino o le gasegase gasegase: e ala i fatugaʻo - 70% o le fua na ave, e ala ile inumaga - 22%.

O le faʻasalaga o le perindoprilat during dialysis is 70 ml / min.

Faʻatasi ma le toilalo ma le fatu, e faʻapea foi i tagata matutua, o le excretion o le perindoprilat e faʻaitiitia.

I le cirrhosis o le ate, o le faʻasalaga o le hepatic o le perindopril e faaitiitia i le 2 taimi, ae e le afaina ai le aofaiga o le perindoprilat, o lea e le manaomia ai le fetuunaiga o fualaau.

I tagata gasegase ma le le atoatoa, o le falemaʻi o gataifale e le suia.

Contraindications

  • ogaoga o le ate, e aofia ai faigata e le encephalopathy,
  • ogaoga o le faaletonu ma le clearance creatinine (CC) itiiti ifo i le 30 ml / min,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo,
  • le i ai o se tasi gaioiga galue,
  • le faʻaaogaina o le toto,
  • hypokalemia
  • le faʻamaʻalogaina o le loto vaivai,
  • togafitiga faʻatasi ma fualaau faasaina e faʻalautele ai le vaitau QT,
  • tuufaatasiga faatasi ai ma fualaau oona e mafai ona mafua ai le faanatura e pei o "pirouette",
  • faʻaaoga tutusa ma vailaʻau o loʻo aofia ai meaʻai i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le le atoatoa o le tino (GFR e itiiti ifo i le 60 ml / min mo le 1.73 m2 o le vaega o le tino),
  • glucose-galactose malabsorption syndrome, galactosemia, lactase le atoatoa,
  • faʻasolosolo po o le angioedema matiopathic,
  • o se faʻamatalaga o se talafaasolopito o le angioedema, e aofia ai le faʻaaogaina o le atinaʻe ACE,
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga
  • faʻapipiʻiina o le hypersensitivity i isi atitiata ACE poʻo sulfonamides,
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Ma le faʻaeteete, e fautuaina le malosi o le Noliprel A e faʻamaonia i tagata mamaʻi e le tumau le fatu o le vasega o le IV aoga e tusa ai ma le NYHA (New York Heart Association), angina pectoris, hypertension maualuga, cardiomyopathy obstetosis, (e aʻafia ai le faia o togafitiga, mulimuli i se masima e aunoa ma se masima, ma le vomiting, manava manava poʻo le faʻamaʻiloga), cerebrovascular abolevaniyami, maʻi suka, toilalo ate, maʻi pepa solo connective faiga (e aofia ai scleroderma, erythematosus lupus faiga), ma le lability o le toto uunaiga, hyperuricemia (aemaise lava faatasi gout ma nephrolithiasis urate), i le matutua, e pei foi o tomai faapitoa o tagata taaalo ma gasegase tagata uli.

I le faʻaopoopoga, e fautuaina le lapataiga pe a faʻaaogaina le immunosuppressants, sauniuni i le lithium, faʻaogaina o le membranes, faʻasalaga, i luma o le LDL apheresis procedure, anesthesia, ma le fatuga fatuga.

Faʻaiʻuga

  • mai i le totonugalemu o le tino: masani - maʻi tigaina, vevela, vevela, vevela, paʻuʻesega, le mavalea - le mautonu o le mafaufau, faʻalavelave moe, seasea lava - fenumiai, taimi e leʻi faʻatulagaina - faʻanoanoa,
  • mai le tino o le tino ma le totoga: e seasea lava - leukopenia, neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, anemia aplastic, anemia hemolytic, anemia (pe a uma le gaosiga o fatu fatu, hemodialysis),
  • i le vaega o le cardiovascular system: masani - o se toesega iloga o le toto (e aofia ai le faʻasolosolo faʻamalosi), e seasea ona tupu - o le fatufatu (cardiac, tachycardia ventricular), angina pectoris, e aofia ai le oti,
  • mai totoga faʻapitoa: e masani lava - o le tinisitus, le vaʻaia le vaʻai,
  • mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le mediastinal: e masani lava - o le maʻi le tumau (e mafua mai i le faaumiumi o le faʻaogaina o le perindopril), puupuu le manava, e le masani ai - bronchospasm, e seasea ona maua - rhinitis, peneumonia eosinophilic,
  • mai i le fualaau otaota: masani - o le solia o le tofo, palago, faaitiitia le fiaai, afu, vomiting, tiga tiga, tiga o le tino, faamaʻi, manava, dyspepsia, seasea - pancreatitis, angioedema, jalestice cholestatic, cytolytic poʻo le hepatitis cholestatic, e leʻo faʻateleina le taimi - faʻasologa o le hepatic (with concomitant ate failure),
  • E le o se mea e tupu i le taimi nei, e le o se mea na tupu i le taimi nei,
  • O le gasegase o le epinalmal necrolysis, erythema multiforme, maʻi Stevens-Johnson, ata pueina o le paʻu, ma le gasegase,
  • mai le masklokeletal system: masani - maso masi,
  • mai le faʻaleleia o le tino: le faʻavaivai - vaivai,
  • mai le faiga o le urinary system: o le taimi e le masani ai - faʻalavelave faʻapitoa, e seasea ona tupu - o le le aoga tele,
  • o le faateleina o le maualuga o le kulukose ma le uric acid i totonu o le toto, o le faateleina o le gaioiga o le enzymes, le hypokalemia, hyponatremia, hypovolemia, hypermalemia, o le faateleina o le faateleina o le faatupuina o le creatinine i le urine ma i le plasma toto,
  • tali masani: masani - asthenia, e le masani ona tupu - faateleina le sulu.

Faʻasalaga

Faailoga: o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, lea e sau faatasi ma le gasea, vomiting, le manava, moe, gaogao, fenumiai, agavaʻa, o nisi taimi e liliu atu ai i le taua ona o le hypovolemia, vai eletise eletise (hyponatremia ma le hypokalemia).

Togafitiga: vave vaʻaia, le tofiaina o le carbon carbonate, toe faʻaleleia o le paleni vai-electrolyte. Faʻasalaga ogaoga, e tatau ona tuʻu le tuagane i tua ma ona vae e sii aʻe. Ina ia mautinoa le mataʻituina lelei o le tulaga o le maʻi, ma le hypovolemia - ia faatino iv (infusion) faʻafefete o le 0.9% sodium chloride solution.

Masalo o le faʻaaogaina o le paʻu.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o le Noliprel A malosi e faʻatasi ma aʻafiaga o aʻafiaga o le monotherapy ma le perindopril ma le nofoagapamide i tulaga aupito sili ona maualalo. I tagata gasegase e le i mauaina muamua togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga e lua, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina o le le fiafia, ma o le mea lea e manaʻomia ai le mataituina ma le faʻaeteete ina ia faʻaitiitia ai lenei lamatiaga.

Afai e maua ni faailoilo o fale suesue ole gaioiga galue ile taimi ole togafitiga, ole togafitiga ole vailaʻau e tatau ona faamutaina. Ina ia toe amata faʻamalosia faʻatasi, e fautuaina e faʻaaoga fua maualalo o fualaau oona taitasi pe na o le tasi le mea e faatonuina ai. I lenei tulaga, e manaomia e tagata maʻi le siakiina masani o le vevela potassium ma le creatinine levels. O suʻesuʻega e faia i le 14 aso talu mai le amataga o togafitiga ma le taimi e tasi i le 60 aso.

I tagata gasegase ma le ogaoga o le faaletonu o le fatu ma le faʻamaualuga o le tino (e aofia ai le faʻasolosolo o le tino), o le faʻalavelave faʻapitoa e masani ona tupu.

Faʻafuaseʻi le atinaʻeina o faʻasolosolo faʻasalaga e foliga mai e muamua lava i le hyponatremia, aemaise lava i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, pe a maeʻa le manava pe faʻaleagaina, e tatau ona amanaia le faʻamalolo o le tino ma le faʻaitiitia i totonu o le iniseti elemene i le plasma toto. Ona o le ogaoga o manatu, iv o le puleaina o le 0.9% sodium solution ua faailoaina.

Ole faʻasalaga faʻavaveiga e le o se mafuaaga e faʻagata ai togafitiga. A maeʻa le toe faʻafoʻiina o le BCC ma le toto, e mafai ona toe faʻaaogāina togafitiga e faʻaaoga ai laʻititi maualalo o vaega e lua o loʻo galue malosi poʻo se tasi oi latou.

O togafitiga e tatau ona o faatasi ma le siakiina pea o le potassium i le plasma o le toto, aemaise lava i le maʻisuka ma le le atoatoa.

O le faʻaaogaina o le Noliprel A Fort e tatau ona faamutaina i le 24 itula ao lei amataina le faʻaaogaina.

Aʻo leʻi oʻo i taʻiala taʻitasi LDL e faʻaaoga ai le sulfate dextran, e tatau ona faʻagata le taimi e faʻatautaia ai se inisinia ACE.

I maʻi gasegase o le perindopril, e le mafai ona faʻaaogāina membranesa maualuga i le taimi o le maʻi. E tatau ona sui i isi faʻataʻitaʻiga poʻo isi togafitiga faʻasolosolo e tatau ona faʻamatalaina i le tagata maʻi e faʻaaoga fualaau o le isi vaega o vailaʻau mo togafitiga.

I le suʻesuʻega o le maʻele tumau o le tale lea na tupu i le taimi o togafitiga, e tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻaaogaina o se inisinia ACE e mafai ona avea ma mafuaaga o ona foliga.

Ona o le tulaga maualuga o le faatupuina o le neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, ma le anemia, e tatau ona faia se tausiga faapitoa pe a faatonuina le perindopril i tagata mamaʻi ma faamai pipisi o le fesootaiga fesootai uma i le immunosuppressants, procainamide poo le allopurinol, aemaise lava i le uluaʻi galuega le atoatoa. O nei gasegase e maualuga le lamatia o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi, e masani ona puipuia i togafitiga faʻamaʻi malolosi. O le faʻaaogaina o le Noliprel A Forte i lenei vaega o tagata gasegase e fautuaina ina ia o gatasi ma le vaavaaia taimi ole numera o leukocytes ile toto. E tatau ona logoina i latou e uiga i le manaʻomia ona vave talanoa i se fomaʻi pe afai o iai se faʻamaʻi tiga, fiva ma isi faʻaʻailoga o se faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le toto plasma electrolytes ma le hypovolemia ogaoga, muamua le maualalo o le toto, afaina o le tino, le tumau o le fatu, po o le cirrhosis o le ate ma le edema ma ascites, e mafai ona tulai mai le tele o le poloka o le system renin-aldosterone-angiotensin (RAAS) ona o le poloka o lenei polokalama e le perindopril. O le maʻi o le maʻi e mafai ona tuʻuina atu ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le faateleina o le creatinine i le plasma toto, o le atinaʻeina o le gaioiga o le tino. E masani lava, o nei mea ofoofogia e matauina i le taimi muamua o le 14 aso o togafitiga. E fautuaina e toe amata le tagofia o le vailaau faʻasaina i se fua maualalo.

Mo le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu (CHD), le atoatoa o le cerebrovascular, o le fatu o le fatu ma le maʻisuka ituaiga 1, o togafitiga e tatau ona amata i lalo ifo. O maʻi e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona avea ma tagata initaneti ACE faatasi ai ma peta-blockers.

Ona o le lamatiaga o le atiaʻeina o le anemia i tagata gasegase o loʻo i lalo o le fatuina o fatugaʻo poʻo le faʻaogaina o le toto, o togafitiga e tatau ona o faatasi ma suesuega o le hematological.

Aʻo leʻi faia se taotoga tele, e tatau ona faamutaina le Noliprel A Fort 24 itula aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi lautele.

E tatau ona manatuaina e faapea, i tagata gasegase o le Negroid race, o le aafiaga antihypertensive o le perindopril e itiiti le faʻailoa.

I le tulaga o le gase o le ate, olepamide e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hepatic encephalopathy, e manaʻomia ai le vave faʻaaogaina o le vailaʻau.

O le tofiga o Noliprel A malosi e tatau ona faia i le amanaʻiaina o taunuuga o se suʻesuʻega o le paleni vai-electrolyte (aofia ai mea o loʻo i totonu o le sodium, potassium ma calcium ions i le plasma toto) o le maʻi, mulimuli ane e manaʻomia le mataʻituina masani ole falesuesue masani.

O le Hypokalemia i tagata matutua, tagata mamaʻi, o gasegase o le fatu, o le fatu fatu fatu, o le cirrhosis (faatasi ai ma le edema poo ascites) e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le gasegase o le cardiac ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻailoga.

I le taimi o togafitiga faafomaʻi, maualuga elemene o le uric acid plasma e mafai ona faateleina ai le aʻafiaga o osofaʻiga o gout.

O le aoga o togafitiga faʻatasi ma togafitiga thiazide ma thiazide-pei ona mafai ona faʻamautuina atoa naʻo le masani poʻo le faʻaaogaina o le aoga i tua. O le concentlasin concentrate concentinine i tagata matutua matutua e tatau ona i lalo ifo o le 2.5 mg / dL poʻo le 220 μmol / L. Mo tagata matutua, e faʻataʻitaʻia mo le matua, kenera, ma le mamafa e faʻaaoga ai le faʻatonuga Cockcroft. O le faʻamaoniga o le plasma creatinine concentric i alii e fuafuaina e ala i le faʻalauteleina o le eseesega (140 tausaga le matua) i le mamafa o le tagata maʻi i kilokalama ma vaevaeina le taunuʻuga i le concentration platinma concentinine (μmol / L), faʻateleina e 0.814. Ina ia fuafuaina lenei faailo mo tamaitai, o le iuga mulimuli e tatau ona faateleina i le 0.85.

Mo tagata gasegase ei ai le tino masani, o le foliga mai o le gaioiga le tumau o le tino e le afaina. Faatasi ai ma le faalēaogāina o le resal, o le faaitiitia o le GFR, o le faateleina o le maualuga o le urea ma le creatinine i le plasma toto e mafai ona i ai se uiga sili atu ona taua ma ni taunuuga ogaoga.

Talu ai ona o le lamatiaga o gaioiga ile gaioiga ile taimi o le faaaogaina o le Noliprel A Forte, ua fautuaina e aloese mai le aafia i le susulu o le la po o le vevela ultraviolet.

E tatau ona manatua i le mafaufau pe afai e taitaia le pulea o doping i tagata taaalo, e mafai ona maua e se tagata o le aufaipese se tali lelei.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

Noliprel A malosi e le mafua ai le solia o lagona o le psychomotor. E ui i lea, ona o le iai i le taimi nei le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave e tutupu i le tala o le faʻaitiitia o le toto poʻo le taimi o le faasaʻoga o togafitiga, o le lapataiga e fautuaina pe a ave taavale afi ma faʻalavelave faʻapitoa, aemaise i le amataga o togafitiga.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le Noliprel A Forte ua faʻasaina i le taimi o le faʻamalosi ma le susu.

Pe a fuafuaina le maʻitaga poʻo le tulaga o le mafaufau i le taimi o togafitiga, e tatau ona faamutaina le vailaau faʻasaina ma e tatau ona faʻamaonia se sui sooupu e faʻamaonia mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

O le faʻaaogaina o le iniseti ACE i le III - III o le maitaga e mafai ona afaina ai le faʻaleleia o le fetal (faʻaitiitia le galuega, le tolopoina o le tuʻuina atu o ivi o le ulupulu, oligohydramnios) ma le atinaʻeina o faʻafitauli i le pepe fou (faalēaogāina o le tino, mafaufauga ma / poʻo le hyperkalemia).

E le gata i lea, o le togafitiga umi ma togafitiga thiazide i le tolu tausaga o le maitaga e aʻafia ai le toto o le toto, ma mafua ai le hypovolemia i le tina.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

O le faʻaaogaina o Noliprel A Forte ua faʻasalaina i le gau tele (CC itiiti ifo i le 30 ml / min).

I le le atoatoa o tagata mamaʻi i le CC 30-60 ml / min, o le tofiaina o se vailaau tuufaatasi e tatau ona faia pe a maeʻa le monotherapy ma vaega taʻitasi. E talafeagai le faʻaaoga o tui e mafai ai ona maua le taunuʻuga tau togafitiga sili ona talafeagai.

I le le atoatoa ma le CC o le 60 ml / min ma le maualuga, o le masani masani o Noliprel A malosi ua faatonuina, faʻatasi ma togafitiga ma le siakiina e le aunoa o le creatinine plasma ma le potassium.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • tapenaga o lithium: o le tuufaatasiga o le ACE ma le sauniuni i lithium e faʻapupula ai le ono aʻafiaga o le faateleina o le faateleina o le maualuga o le lithium i le plasma toto ma le atinaʻeina o aʻafiaga. O le i ai o togafitiga o thiazide e naʻo le faʻateleina o le faʻaosoina o faagasologa. Le faʻamalositino togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga lithium e le fautuaina. Afai e manaʻomia le taʻalo faʻatasi o togafitiga, e manaʻomia le siakiina masani o mea o loʻo i totonu o le lithium i le plasma toto,
  • baclofen: faʻaleleia le malosi o le aʻafiaga. Mo le faʻasolosolo tatau ole fualaau oona, galuega ole fatuga ma le toto maualuga e tatau ona mataituina.
  • O fualaau faasaina o le acetylsalicylic acid e maualuga atu i le 3 g: o le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2), ole NSAID ma le anti-inflammatory doses o acetylsalicylic acid e faaitiitia ai le malosi o le perindopril ma faateleina ai le lamatiaga o le le atoatoa ma le faateleina o le lamatiaga faateleina le vevela mea o le potassium (aemaise lava i le amataga na faʻaititia ai le gaosiga)
  • tricyclic antidepressants, antipsychotics (antipsychotics): faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le Noliprel A malosi, latou te faʻaleleia ai le malosi o le malosi, faateleina ai le lamatiaga o le manatu faʻapitoa,
  • corticosteroids, tetracosactide: mafua ai se paʻu i le aʻafiaga o le aʻafiaga. O gaioiga a corticosteroids e faʻaolaina ai le taofiofia o le vai ma le konatela,
  • isi vailaʻau faʻasaʻi ma vailaʻau faʻasaina: atonu e faʻaleleia le malosi o le fualaau faasaina. Nitroglycerin, kulimi ma vasodilators e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga,
  • paluga faʻamalolo-faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (e aofia ai le amiloride, spironolactone, eplerenone, triamteren), sauniuniga o le paluka, vailaau oona e maua ai le masima gaosia: o nei soʻo e mafai ona mafua ai le maualuga o le maualuga o le faʻamaʻi o le potassium i totonu o le toto, e aofia ai faʻamaʻi. I lenei tulaga, faatasi ai ma le hypokalemia faamaonia, o la latou tuufaatasiga ma le vailaau faasaina e tatau ona o faatasi ma le siakiina pea o mea o le patelasi i le plasma toto ma ECG,
  • estramustine: o le aʻafiaga o le atinaʻeina o angioedema ma isi faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faʻalauteleina
  • inisalini ma sulfonylurea (gasegase o le hypoglycemic): i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le aafiaga o le hypoglycemic of insulin and sulfonylurea derivatives e ono faʻaleleia,
  • allopurinol, immunosuppressive ma cytostatic agents, corticosteroids mo le faʻaogaina o le faʻaoga, procainamide: faʻatasi ai ma nei sooupu e mafai ona faateleina le ono mafai ona atiaʻe leukopene,
  • vailaʻau faʻasaina lautele faʻaaogaina: o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina lautele e faʻaleleia ai le aʻafiaga o aʻafiaga,
  • thiazide ma le "loop" diuretics: o maualuga o tui o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le hypovolemia ma le vavalalata,
  • linagliptin, sitagliptin, vildagliptin, saxagliptin (gliptins): faateleina le tulaga lamatia o le angioedema,
  • faʻafeiloaʻi: faʻavaivaia o le aʻafiaga o le aʻafiaga,
  • o sauniuniga auro: e le o le talaaga o le iv puleaina o sauniuniga auro, o aʻafiaga e pei o le nitrate e mafai ona atiaʻe (paʻu o le paʻu o le tino, faʻaogaina o le tino, leu, vomiting),
  • Quinidine, disopyramide, hydroquinidine (fomaʻi oona, vailaʻau), ibutilide, amiodarone, dofetilide, bretilia tosylate (vailaʻau o le antiarrhythmic class III), sotalol, chlorpromazine, ciamemazine, levomepromazine, thioridazine, trifluoperazine (neuroleptics, amidepride, sulfide droperidol, haloperidol, pimozide, bepridil, diphenyl methyl sulfate, cisapride, erythromycin ma vincamine (iv), misolastine, moxifloxacin, pentamidine, halofantrine, sparfloxacin, methadone, terfenadine, astemizca: presence of foremizole: wherepamide e mafai ona saofaga i le faʻaitiitia o le palukala i le plasma o le toto ma le tupu mai o faʻalavelave faʻafefete. Afai e tatau ona faʻatonuina nei tupe, e tatau ona faia se tausiga faʻapitoa e pulea ai mea o loʻo iai le potassium i le plasma toto ma le vaitaimi QT,
  • amphotericin B (iv), glucocorticoids ma mineralocorticoids, tetracosactides ma laxatives e faaosofia ai le motumotu o le intestinal: faateleina le tulaga lamatia o le hypokalemia,
  • Giacosides cardiac: e tatau ona manatua i le mafaufau o le hypokalemia e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o le gasegase o glycosides, o le mea lea e fautuaina ai e pulea le mea o le potassium i le plasma o toto ma ECG ma ia faia le faʻasalaga talafeagai o togafitiga,
  • metformin: o le i ai o le le atoatoa o le tino galue na tupu ao faia se vailaʻau, lea pe a faʻapipiʻi ma le metformin, faʻapupulaina ai le lamatiaga o le acidic lactic, e tatau ona mafaufauina. Afai o le concentinine i le toto plasma i alii e sili atu i le 15 mg / l, ma tamaitai - 12 mg / l, e le tatau ona faatonuina le metformin,
  • iosine e aofia ai vailaau vavalalata: o gaʻo maualuga o iodine-e aofia ai vailaʻau faʻasagaga o le tino e mafua ai le lamatiaga o le le atoatoa o le tino, lea e manaʻomia ai le taui mo le leiloa o le ola aʻo leʻi faʻaaogaina sooga o iodine,
  • suauu o le calcium: o le faaitiitia o le excretion o ions calcium e mafai ona mafai, lea e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le hypercalcemia,
  • cyclosporine: o le maualuga o le cyclosporine i le plasma toto e le suia, ae e mafai ona faateleina le creatinine i le plasma toto, e aofia ai ma mea masani o vai ma sodium ions.

O analogs o Noliprel A malosi o: Noliprel, Noliprel A Bi-fort, Perindopril PLUS Indapamide, Co-Parnavel, Indapamide / Perindopril-Teva, Co-Perineva, Co-Preness, Perindapam, Perindide, Perindopril-Indapamide Richter.

Faamatalaga o fualaau

O le tuufaatasiga o laupepa e aofia ai Perindopril ma le Indapamide. O mea uma e lua o loʻo i ai le malosi o le aʻafia, ae faʻaititia le tonometa i auala eseese.

Perindopril o le atiata ACE, ma o le Indapamide e aʻafia i le vasega o le sulfonamide diuretics. I le tuufaatasiga, o nei vaega e faaleleia atili ai le gaioiga a le isi.

Faʻamatala se vailaau mo le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa. E masani lava, o le fomaʻi e aofia ai Noliprel i le togafitiga o le maualuga o le maualuga.

O le maualuga le maualuga o le faʻamalosia o le faʻamalosia pe a maeʻa le masina o le pulega ma faʻaauau pea mo se taimi umi. O lenei vailaʻau e aoga e tusa lava pe le o fesoasoani isi vailaau faʻasaina.

I le taimi lava lea e tasi, o le tau o papamaa e maualalo. E toatele tagata e faatauina Noliprel, ae latou te le iloa pe faapefea ona ave. Ona o lenei mea, o faitioga e masani ona tulaʻi mai e le o galue le oloa pe faaititia le tonometa tele.

Faʻaaliga i Noliprel A Fort

O faʻamatalaga e uiga i le Noliprel A Fort e lelei. O tagata maʻi na i ai le poto masani i le togafitiga o lipoti o le maualuga o le toto maualuga e suia ai le malosi o le Noliprel A, na mafai ai ona latou faʻasaina le toto, ma o le masani ona faʻamautinoa le mautu. Faʻasino i le aoga o fualaau faasaina, ua fautuaina tagata e aua nei amata ona ave le vailaʻau e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi.

Faʻaaogaina o le Noliprel

O le Noliprel e faʻamalolo i le tele o fomu. E aoga mo maʻi ma fomaʻi ia malamalama i sea ituaiga mea.

Noliprel A Bi-Forte

O ituaiga nei o vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻaalia:

  • Noliprel (e 2 mg perindopril ma le 0.625 mg diuretic),
  • Noliprel Forte (o le metotia o le ibipamide e 1.25 mg, ma le perindopril e 4 mg),
  • Noliprel A Forte (wherepamide - 1.25 mg, perindopril - 5 mg),
  • Noliprel A Bi-Forte (perindopril o loo maua i se fuasela o le 10 mg, ma le diuretic - 2.5 mg),
  • Noliprel A (2.5 mg perindopril ma le 0.625 mg wherepamide).

Noliprel A Bi-Forte e masani lava ona faʻataʻitaʻiina le maualuga o fua. Afai ei ai le tele o lenei fualaau, e filifilia e le fomaʻi fualaʻau ma se mea maualalo o le perindopril ma le nofoagapamide.

O le fualaau faasaina Noliprel A, A Bi-Forte ma le Forte e aofia ai le amino acids arginine, lea ei ai sona aafiaga aoga i le cardiovascular system.

O le mea lea, afai ei ai ni faʻafitauli o le fatu, e aoga le faʻaaogaina o fualaau o loʻo i luga. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le suʻega e filifilia taʻitoʻatasi, i le amanaʻia o faʻamaʻi pipisi, tausaga. O faʻamaʻi pipisi o le matutua o tausaga e fautuaina e amata togafitiga faʻatasi ma le tasi papa.

E faʻapefea ona inuina fualaau papa?

O vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻaalu i le aso. E matua faigofie lava, aemaise lava mo pisi ma faalavelaveina tagata.

Afai na faatonuina e le fomai Noliprel, pe faapefea ona ave lenei fualaau faasaina ao lei amata pe a maeʻa foi meaai o se vevela vevela mo le tele o tagata gasegase.

O aʻoaʻoga aloaia e le maua ai se tali. E na o le fualaau e tatau ona onā i le taeao.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga togafitiga aʻo leʻi oʻo i le taeao. E fautuaina e ave laupepa i le taimi e tasi. Ona faʻapupulaina lea o le aʻafiaga o togafitiga ma e leai ni aʻafiaga o le a tupu.

Ae mo le fualaau, o le fomaʻi muamua e faatonuina se tasi laulau i le aso. Ae, afai o le masina talu mai le amataga o togafitiga e le mauaina le mea e manaʻomia, o Noliprel Forte ua faʻataʻitaʻiina i se fua o le 4 mg perindopril ma le 1.25 wherepamide. O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi isi vailaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi faʻatautau o le calcium. I lenei tulaga, o le fua o le sui antihypertensive e faʻaititia.

Afai e maualuga tele le fualaau, o mea nei e matauina:

  • taoto ma vili
  • moe
  • le le fiafia
  • vavao
  • vaivaiga
  • bradycardia
  • gaogao
  • faʻanoanoa
  • afu malulu
  • se pa'ū malosi i le toto maualuga,
  • tolopoina o le faanatinati po o le faia soo.

Afai o nei faailo e aliali mai, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. Ma afai e te lagona le lelei, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma lau fomaʻi e fetuutuunai ai le metotia.

Faʻasalalauga aʻo maʻitaga

I le taimi o le fuafuaina o le maitaga, o le tauaveina o se tamaititi e le fautuaina e ave Noliprel.

Afai na faʻataga muamua e se fafine ia fualaau oona, e tatau ona maeʻa le vasega ma faʻatalanoa se fomaʻi e faʻatonu se isi fualaau.

Suesuega o aʻafiaga a le ACE i fafine ua maitaga e leʻi faʻatautaia. E le o iloa tonu le auala e aafia ai le fualaau faasaina i le atinaʻe o le tamaititi.

O le mea lea, e tatau ona ave le tausiga. A uma, o loʻo i ai se tulaga lamatia e faapea o vailaau oona o vailaau e mafai ona afaina ai le fausiaina o ponaivi ponaivi, o le gaioiga o gaʻo o le pepe fou. Faʻateleina foi le ono mafai ona faia se faʻasalalauga.

O lenei vailaʻau e faʻasaina foi i le susu, aua e taofia ai le lactation ma faʻaititia le aofaʻi o le susu o susu i se tina talavou. Faʻasagaga o le tagofia o fualaau, e mafai e le pepe ona i ai le hypokalemia, jaundice.

Taimi o togafitiga

O le noliprel e masani lava o le fualaau faasaina autu lea e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga.

O pills e faatagaina mo se taimi umi, ae fautuaina e fai ni malologa pupuu. A leai, o le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le gaioiga o gaʻo ma le ate.

O le a le umi e inu ai Noliprel, atumaga - o nei mea uma e tatau ona filifilia e le fomaʻi, ona o le maʻi o le maʻi.

O le fualaau faasaina ua faʻailoaina i tagata gasegase e le o toe faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le la, e le tatau ona sili atu ma le tasi le papa i aso taitasi.

I nisi o tagata gasegase e le o toe gaioiga le gaioiga aʻo tago i le fualaau faasaina, ua aliali mai faailoga o le le atoatoa o lenei okeni. I lenei tulaga, ua taofia le togafitiga. I le lumanaʻi, ua faʻatagaina e toe faʻafouina togafitiga faʻapitoa, ae i le tulaga sili ona maualalo ma auala pupuu.

O togafitiga uumi ma Noliprel e le fautuaina mo ia faʻamaʻi:

  • angina pectoris,
  • scleroderma,
  • hyperuricemia
  • maʻisuka malosi
  • suauu lupus erythematosus,
  • hyperiophic cardiomyopathy,
  • vailaau o le valve valve,
  • o le fatu o le le aoga masani.

O le fualaau faasaina e fesoasoani e faatumauina le mamafa i le maualuga 130-140 / 80-90 mm. Hg. Art. ma lalo.

O le mea lea, o le aʻafiaga o le paʻu, fatuga o le fatu ma le le atoa o le tino ua faʻaitiitia. O le aoga o le fualaau faasaina ua faʻamaonia e fomaʻi.

Faʻamaumaʻi e fomaʻi e vave lava le meafaigaluega e faʻataga ai oe e faʻamautu le tonometa ma e masani lava e le mafua ai aʻafiaga. O le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai i le gasegase maualuga ao faia Noliprel e fesootaʻi ma le mea moni e le o ave saʻo e le tagata maʻi papa maʻa, aua nei mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

O maʻi gasegase e matauina o le Noliprel e taugofie, e mafai ona faatauina i soo se fale talavai. Ae o nisi taimi e le o faatauina atu pills. I lenei tulaga, e mafai ona faʻatagaina ana faʻatonuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Co-perineva, Prestarium, Perindopril ma le Indapamide Forte, Co-prenes, Quinard, Mipril, Lysopres, Capotiazide, Iruzid. E le gata i lea, o Ena sandoz, o se sui agavaa, lea e talafeagai mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le toto, o le fatu vaivai tumau o le fatu, faapea foi ma le puipuia o le faaleagaina o le myocardial.

Vitio faʻatalanoa

O lenei vitio o loʻo faʻamatalaina le togafitiga mo le maualuga o Noliprel. Latou te taʻuina atu po o ai o loʻo faʻamatalaina ma pe o le a le mea e fai:

O le mea lea, o se tasi o vailaʻau faʻasolosolo faʻaonapo nei o loʻo faʻaaogaina antihypertensive o Noliprel. O le vailaʻau faʻamalosi ae vave faʻavaveina le mamafa. Avanoa i vailaau eseese. Faʻafetai i lenei mea, e sili atu ona faigofie le filifilia o fualaau talafeagai. Ae le mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina. E tatau i se fomaʻi ona faʻatonuina fuamini ma na o le maeʻa suʻesuʻega o le maʻi.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

Noliprel Forte: tuʻufaʻatasia ma le faʻavaeina

Ina ia faʻamaonia le mamafa, o fualaau o le tele o aafiaga e faʻaaogaina. O le mea moni, o nei mea o togafitiga - o togafitiga e aveesea ai le tele o le vai ma le satela salts mai le toto, faʻaitiitia ai lona tele ma faʻaleleia ai le tafe toto. O loʻo faʻapipiʻiina foi i latou ma vailaʻau o latou gaioiga e faʻamoemoe e taofiofi ai le gaoioiga o le enzyme lea e liliu mai ai angiotensin I i angiotensin II.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le fatuga o le fatugao, ua maua ai le malosi, lea, pe a ulu atu i le plasma toto, ua liua i le renin, ua fusifusia i le angiotensinogen, o le angiotensin I. O lenei faatoaga ua amataina e le angiotensin II i le gaioiga o le enzymes toto. I le taimi lava e tasi, o vaʻa toto, e faʻaitiitia le fatu, o le fatu faʻapitoa o popolega o le tino, lea e nafa ma le aʻafiaga, avea ma mea fiafia, aldosterone e maua, o loʻo tumau ai le masima ma le vai, toe faʻaopopoina le avega i luga o le tino. O lenei faiga e mafai ai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina.

Noliprel A Forte (Noliprel Forte) - o se meafaigaluega faʻaonaponei o gaoioiga tuʻufaʻatasia: o le diuretic ma le inhibitory activity o le angiotensin-converging enzyme. Faateleina le aoga o togafitiga, faʻaititia ai aʻafiaga ma faʻafitauli.

O lenei vailaau faʻasaina o loʻo avanoa foi i le faʻaititia o le faʻaogaina o mea taua e taʻua o Noliprel A. O loʻo faʻaalia mai mo tagata mamaʻi e le mafai ona faʻafoe togafitiga faʻatasi ma se faʻaleleia atili gaioiga.

O le vailaau faʻasaina e lua vaega taua:

  • wherepamide (1.25 mg),
  • perindopril arginine (5 mg).

  • sodium carboxymethyl starch (2.7 mg),
  • silica (0.27 mg),
  • lactose e pei o le monohydrate (71.33 mg),
  • magnesium stearate (0.45 mg),
  • maltodextrin (9 mg).

O le fualaau faasaina ua faia i foliga o pepa paʻepaʻe paepae. Faʻapipiʻi i fagu palasitika ma se pusa faʻapipiʻi ma le tapuni faʻafefe o le 14 po o le 30 pi.

Faʻasoifua togafitiga

Vaʻavaʻai ma Perindopril o vailaau faʻasalalaʻau o vaega eseese, ae faʻamaopoopoina faʻatasi i togafitiga faʻapitoa. O vailaau e faʻamalosi, faʻaleleia le tasi ma le isi, faia e faʻaitiitia le fua ma faʻaitiitia ai aʻafiaga.

E i ai i le sulfonamides, o se vailaʻau toto. I le taofiofia o le faʻaaogaina o ionite soda i totonu o le toto, e vave ona aveeseina i fatugaʻo ma le tele o plasma, faʻateleina le urination. O lenei gaioiga e mafai ona vave faʻaititia le mamafa o le vai i totonu o vaa, faʻaleleia atili le tafe o le toto, faʻavave le tata o le fatu.

O le faʻasalalau e faʻaitiitia ai le faʻavevesi o pa puipui lapopoa i le gaioiga a le angiotensin II. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e faʻaititia ai le faʻaogaina o le calcium i le toto ona o lona manava i le faʻasolosolo, lea e faʻaititia ai le% o lona tino o loʻo ulufale atu i le myocardial tissue.

O le kesi e mafua ai ona malilie le maso, ma e oʻo atu ai i le faateleina o le fatu ma le faʻateleina o le mamafa.

Faʻaitiitia le faʻavaeina o le faʻavae o le okesene free radicals, lea e mafua ai le matua o le tino ma foliga mai o neoplasms.

O le vailaʻau e vave ona aʻafia e ala i le fusifusia i palatini palatini, elastin muscle. E mafua mai i fatugaʻo. E tusa ma le 30% o loʻo aveesea e le ate i le ituaiga o metabolites poʻo le uluaʻi fua.

O le lafoaʻi o loʻo i ai lona aʻafiaga, o le mea lea, ua faatonuina mo le togafitiga.

Perindopril

Se mea e puipuia ai le faʻaalia o le angiotensin II - o se vasoconstrictor malosi. E i ai foʻi isi aʻafiaga e aʻafia ai le tausiga o faʻamaoniga o le mamafa o le toto:

  • faaitiitia le gaosiga o aldosterone,
  • faʻaopoopo gaoioiga faʻaleleia,
  • faʻaitiitia le sao o le fatu e aunoa ma le suia o latou paʻu.

Perindopril e faʻaleleia le tafe toto, faʻaititia le avega i le fatu o le fatu, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu, puipuia le atinaʻe o hyperplasia poʻo le hypertrophy o le muscle o le fatu, faʻaaogaina o se cardio- ma le faʻaleagaina o le tino.

Ina ia faʻaitiitia le toto, o le a faʻaaogaina se tasi taimi-o le taunuuga e tupu pe a uma le 4 itula ma tumau mo se aso - ma le vasega. I le faʻaaogaina i aso taitasi, o se faʻamaoniga faʻapitoa e faʻaalia pe a maeʻa le masina ma tumau ai mo se taimi umi.

Talosaga mo se vaitaimi e 6 masina poʻo le sili atu e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu ma toto toto ma faʻateleina ai le malosi o le tino i tagata gasegase e le tumau le fatu. Perindopril e le o se mea e fai ma vaisu.

Pe a ave, e vave lava ona gaʻo, vaivai le noatia i aʻafiaga o le toto, e faʻafefiloi i le ate, faʻamalosi e fatuga ma feks.

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga - o se faiga (3-4 taimi i le aso) ua faateleina le mamafa i le 140/90. E masani ona maua i maʻi e 35-40 tausaga le matutua ma e leai ni mafuaʻaga faʻalauiloa.

O le faʻagasologa o le pulega o le fualaau faasaina "Noliprel Forte" i le amataga o le faamai ua mafai ai ona faatulaga lelei le mamafa. I se tulaga ogaoga, lona tolu, pe a oʻo i le maualuga o le toto toto i le 180/110, e tumau pea le maualalo o le maualuga, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le afaina o le toto ma le osofaʻi o le fatu.

O le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaogaina o tagata gasegase i le taimi e tasi o le maualuga o le maualuga o le toto ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e avea o se auala puipuia mai i faʻafitauli o faʻamaʻi faʻatasi.

Noliprel Forte Pills

O le fualaau faasaina e sili ona aoga i le tau faasaga i le maualuga maualuga. Ona o le tulaga tulaga ese o le vailaau faasaina, o le tuufaatasiga lelei o vaega autu (perindopril, ebepamide), o Noliprel vave e faamautu ai le toto ma aveesea ai le tele o le vai mai le tino. O le togafitiga faʻamalosi o Noliprel e tupu pe a mavae 3-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga ma e le o faʻatasi ma tachycardia. O vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia mo togafitiga i le fale, ma le siakiina e se fomaʻi taimi e fetuunai ai le metotia.

Faʻavaeina o le Faʻatau

O vailaau faʻapitoa e maua i papa papaʻe papaʻe. Noliprel e tele ituaiga o loʻo i ai se eseesega o fuataga o mea autu: perindopril, wherepamide. O le atoatoaga o le vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Perindopril concentration, i fua

O le faʻaogaina o le meapamide, i le mg

lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, silica colloidal hydrophobic, arginine (aofia i totonu o le pepa faʻamalolo ma le prefix "A")

Noliprel A Bi-Forte

Noliprel A Forte

Faʻataʻitaʻiga

O le fualaau faasaina o le Noliprel o se tuufaatasiga o mea autu e lua e iai a latou lava meatotino faapitoa ma e eseese o latou aafiaga:

  • Perindopril. Faʻaititia le toto maualuga i se tulaga masani, faʻaitiitia le malosi o le toto, faia le puipui o le ario e sili atu ona malosi, faʻamalosi le muso o le fatu, faʻaitiitia le hypertrophy o le ventricular, e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa o le fatu.
  • Faʻailoa. E aveeseina le tele o le vai e ala i fatugaʻo, ei ai le aafiaga o le diuretic ma le vasoconstrictor.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Pusa mo le mamafa Noliprel o loʻo faʻaaogaina mo naʻo le faʻamaoniga mo togafitiga - o le taua (primary) maualuga o le maualuga o le toto. O lenei faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi o le thyroid gland, fatugaʻo. Ae peitai, e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona faʻamaonia le vailaʻau mo faamoemoega faʻasolosolo mo le togafitiga o maʻi faʻapitoa i maʻi o vaega faapitoa (ogaoga maualuga, ituaiga II o le maʻisuka).

Taʻiala Noliprel Forte

O le itu lelei o le fualaau faasaina e tatau ona faia i le aso. E faigofie lenei mea mo tagata matutua, oe masani ona mafatia i le galo. O le taimi sili e ave ai vailaau o le taeao. 1 le papaa e tatau ona foloina (aua le faʻamaʻi, aua le vaevaeina i ni atopa se lua) aʻo leʻi 'aʻai, inu tele vai. O le gaioiga o laulau e faʻaalia 2-5 itula pe a uma ona faʻaaoga ma tumau mo le 24 itula. A maeʻa le masina ma le afa o le tagofia o fualaau faasaina, ona fetuutuunai lea e le fomai le tui.

I le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Noliprel e tetee atu i le mamafa e matua faʻasaina i le taimi o le fananau ma le susu. Pe a fuafua pe maua se maʻitaga, o le togafitiga o le antihypertensive e tatau ona taofi vave. O mea gaioiolosi a Noliprel e mafai ona afaina ai le atinaʻe o le fetus, mafua ai:

  • toe le manuia
  • le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le vai,
  • faʻaititia le galuega i le pepe,
  • Tuai i le tuputupu aʻe o tamaʻitaʻi e fesoʻotaʻi ma le fetotoxicity,
  • faagesegese le faia o ponaivi o le ulu o le tamaitiiti,
  • ogaoga maualuga.

I le taimi o le susu, e tatau ona faamuta le Noliprel. O vaega o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le susu ole susu ma faʻalavelave le lactation. E le gata i lea, o Noliprel e ono afaina ai le soifua maloloina o pepe, mafua ai le jaundice poo le hypokalemia. Afai e taua le vailaʻau mo le soifua maloloina o le tina ma e leai se mea e suitulaga ai, e tatau ona tuʻuina atu le pepe mo sina taimi i meaʻai paleni.

I le tamaitiiti

E le fautuaina le noliprel mo le togafitia o tamaiti ma tamaiti i lalo o le 18 tausaga. O le aʻafiaga, aʻafiaga o le itu ma le aoga o fualaau faasaina i luga o le tino o tamaiti e leʻi faavaeina. O le le amanaiaina o lenei faʻailoga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le maʻi ma le falemaʻi vave ile falemaʻi e toe faʻafoʻi ai faailoga taua ole maʻi.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O le vailaau faʻatau e faʻatau atu e ala i le tuʻuina atu. E leai ni tulaga faʻapitoa mo le teuina, e manaʻomia ona e taofia Noliprel mai le mafai ona aapa atu tamaiti i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 30 tikeri. E le sili atu i le 3 tausaga le ola o le fualaau faasaina.

Ona o le maualuga o le tau o Nolirel ma se lisi tele o faʻasalaga, o le togafitiga e mafai ona suia i isi analogues. O le filifiliga e filifili se meafaigaluega faapitoa e faʻaitiitia ai le toto maualuga e tatau ona faia e se fomaʻi. O se tuufaatasiga manuia o le nofoagapamide ma le perindopril o loʻo faʻaaoga lelei i nei fualaau faasaina:

  • Ko-Perineva,
  • Perindopril-Indapamide Richter,
  • Perindapam,
  • Co Parnawel
  • Perindid
  • Noliprel A
  • Indapamide Perindopril-Teva,
  • Egyptipres
  • Ituaiga,
  • Ekueta
  • Dalneva.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le masani ai, o le fua i lea tulaga e tatau ona faia e le tagata lava ia, talu ai e faʻalagolago i le matua ma le tulaga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi na maua i totonu ia te ia. Ae ui i lea, o loʻo i ai laasaga masani ma fautuaina tulafono. Noliprel tablets e sili ona lelei i le taeao - o le auala lenei o le a vave ona tupu le vave ma o le a umi le umi, ma o le mamafa o le mamafa e le faalavelave i le masani masani o le aso.

Ae o le tele, ua fautuaina tagata matutua e ave se tasi laulau i le aso. Afai e tatau ai, e mafai e le fomaʻi ona suia le fualaau poʻo le tulafono.

O le fualaau faasaina "Noliprel forte": faʻailogaina

E le gata i lea, o le faaletonu ogaoga o le ate ma le hypokalemia e faʻaaoga foi i le faʻailoga. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi ogaoga ogaoga e faʻasaina foi. Ma, ioe, o vailaau e le fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. Ma talu mai le oloa e maua ai le lactose monohydrate, e le o faʻamaonia mo tagata o loʻo mafatia i le lactose ma nisi faʻamaʻi e fesoʻotai ma le gasegase o le gaʻololo.

O le mafuaaga lea e le tatau ai ona e faʻagaloina o lenei fualaau faasaina e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina pe a uma ona mauaina uma iuga o suʻega ma suʻesuʻega. Afai ei ai ni faʻailoga, o taunuuga o togafitiga e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina ma le ola.

O ni faʻafitauli le talafeagai

Mai lea taimi i lea taimi, o vailaau e mafua ai le solia o le manava o le tino - maʻi vaivai, bronchospasm, rhinorrhea e ono tupu. I nisi tulaga e le masani ai, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le angina pectoris, faʻasalaga, o le stroke, fatuga o le fatu, faʻalavelave faʻaletonu.

O nisi taimi ei ai le gasea, vomiting, tulaga o le sulu, gutu malulu. E seasea lava, o togafitiga e taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe o pancreatitis poʻo le jaundice.

Faamatalaga Faaopopo

E taua le iloa o le fua muamua o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le paʻu o le toto - e leai se mea e tatau ona fefe ai, o le mea masani lenei, aemaise i nai aso muamua. Ae o se tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a le aufaigaluega faafomaʻi.

E le gata i lea, e tatau ona faia ni suʻega mai lea taimi i lea taimi i le taimi o togafitiga - e fesoasoani e mataʻituina le maualuga o le creatinine ma le palukala i le toto, talu ai o le vavae ese mai le masani e mafai i lalo o le faʻamalosi o vailaʻau.

E le fautuaina foi fomaʻi e taʻavale i le taimi o le togafitiga, galue i ni faʻalapotopotoga eseese e manaʻomia ai le maualuga o le faʻataʻitaʻiga ma vave faʻaalia. Aʻo leʻi amataina togafitiga, ia mautinoa ia taʻu i lau fomaʻi e uiga i vailaʻau o loʻo e ave, e pei o le Noliprel Forte faʻamaʻi faʻatasi ma isi vailaʻau e ono lamatia.

Consumer Reviews

I le isi itu, o le fualaau faasaina "Noliprel forte" ei ai ni mea le lelei. I le amataga, e taua le matauina o lona tau - o lenei tau e le fetaui mo tagata uma, aemaise lava pe a sau i togafitiga uumi. E le gata i lea, o nisi o gasegase na latou aveina le vailaau mo se taimi umi (2-3 masina) na atiaʻe se itu le lelei - o le gau o lauulu. I le iai o nei soliga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi: atonu e te manaʻomia se tutusa o Noliprel (mo se faʻataʻitaʻiga, Enap N). I le auala, e mafai ona e faʻatau oloa o loʻo aofia ai vaega taua o le vailaʻau (perindopril ma le samipamide) - o le ave ia i latou o le a fesoasoani e ausia le tutusa o le aʻafiaga, ae o le aʻafia o paʻu paʻu o le a itiiti ifo.

Togafitiga

E fautuaina e ave le fualaau faasaina 1 papa i le taeao ao lei faia le taeao. O se tasi o fualaau o Noliprel Forte ua lava lea e faʻamalosia ai se togafitiga faʻapitoa i le gasologa o le aso.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka, faʻamalosi poʻo le faʻamaʻi o le tino, ua faʻaalia e amata togafitiga ma le fualaau faasaina "Noliprel A".

O le fua saʻo ma fautuaga mo le tagofia o fualaau faasaina ua tuʻuina mai e le fomaʻi. Afai e mulimulitaʻia uma faatonuga, o le aʻafiaga o faʻalavelave ma faʻafitauli leaga e matua maualalo, ma o le aoga o togafitiga e maualuga.

I nisi o tulaga, afai e le mafai ona filifili se vailaʻau, ua suia le vailaʻau i fualaau faʻasolosolo ma le olepamide ma le perindopril o loʻo faʻamatalaina i vaega taʻitasi.

Tali leaga

O aʻafiaga leaga o le tino e le tatau ona o faatasi ma le togafitiga. Afai o se fesuiaiga i le tulaga e mafua ai le le fiafia poʻo le faʻafefe i le ola ma le soifua maloloina, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi. O le a ia fetuutuunai le vailaau pe sui le fualaau faasaina.

O faitioga masani a tagata gasegase:

  • tiga faʻapipiʻi, vevela,
  • faʻamatalaga mai fafo o allergies - hyperemia, urticaria, sosogiina, paʻu,
  • o foliga vaaia o gasegase, mea e vaaia ai le vaai,
  • o le tupuga o le manatu faʻamuamua o le itu faʻafeagai,
  • faateleina le mago o le mucous membranes o le gutu ma le faai, tau,
  • vaivaiga lautele, maso maso.

O ia faʻalavelave e pei o le moe leʻo, arrhythmia, tachycardia, edema, foliga mai o faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi, faʻalautele le sosolo e le masani ai.

Ona o suiga i le toto, o le fualaau faasaina e mafai ona aafia ai le faatinoga o vaega taʻitasi. O le mea lea, o suʻega faʻaletausaga masani a le falesuesue o loʻo faʻatulagaina.

O le fualaau faasaina "Noliprel Forte" ua i ai se aafiaga o le togafitia o le togafitiga o le maualuga o le maualuga.

I tagata gasegase e ave le fualaau faasaina, e taua:

  • faʻamalosia tumau i le 2-3 vaiaso o le pulega,
  • faʻaitiitia i le telē o le taumatau agavale i le itu tauagavale,
  • faʻaleleia o le tulaga lautele ma le manuia,
  • faʻamautuina atoatoa o le toto i le togafitiga o le amataga o le toto maualuga.

O le mea lautele, o Noliprel e faigofie ona onosaia, ma i le tulaga o le le faapalepale ua suia e se isi vailaau o se gaioiga tutusa.

E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i le fale talavai. Faʻailoaina naʻo luga o togafitiga. E faʻatagaina le faʻailoga pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa. O le tau masani o se fualaau faasaina e 680 rubles i le pusa o le 30 pcs.

Tuua Lau Faamatalaga