Togafitiga Maualuga mo le maʻisuka

I le maʻisuka, o le maualuga o le toto maualuga o se vailaau muamua ma se tasi o faʻamaʻi. E afua ona o le fatu o le tele o inisalini i totonu o le toto, faʻaitiʻitia ai le lumenia o toto toto e faasaga i tua o le atherosclerosis ma le faateleina o le mamafa o le tino o le tagata. O le maualuga o le maualuga i totonu o ia tagata e mafua ai le lamatiaga o le atiaeina o le tele o pathoces lea e oo atu ai i le vave ona le atoatoa po o le oti. O se taunuuga, o fualaau mo le mamafa o le maʻisuka e filifilia e le fomaʻi taitoatasi, ma mafaufau i itu uma o le maʻi o le maʻi ma le matua o le maʻi.

O le uiga autu o vailaau faʻasaina

E tatau i le fualaau faasaina ona ausia tuʻutuʻuga nei:

  • Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto, o le faʻalavelave o faʻafitauli ua faʻaitiitia.
  • E le aafia ai le carbohydrate ma le lipid metabolism.
  • E puipuia ai le fatu ma fatuga mai aafiaga le lelei o le maualuga o le toto.

Vailaau maualuga o le maualuga o le maʻisuka

E tele vasega o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, lea e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le toto maualuga:

  • Faʻailoa ACE.
  • Paʻu poloka.
  • Tagata faʻamalosi.
  • Beta-blockers faʻatasi ai ma se aafiaga vasodilating.
  • Alpha blockers e filifili.
  • Angiotensin talipupuni o le talipupuni.

Taua! E tatau i le fomaʻi ona faʻatonu se togafitiga taʻitasi mo togafitiga mo maʻi taʻitasi. O le sese o le tuufaatasia o fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le oti. E matua faasaina le auai i le faia o fualaau a le tagata lava ia.

Taitai o le atunuʻu ACE i le tau faasaga i le faʻamaʻi

O le faʻamalosia o le faʻamalosia o le faʻamalosia o le faʻamalosia o le maʻisuka. O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le faʻaitiitia o le mamafa, faʻaitiitia le faʻafefe o le tino maso o le fatu, faʻaitiitia le atinaʻeina o le fatu o le fatu.

Ua faʻasalaina e ave i latou i ia tulaga:

  • Malama o le tino poʻo le bronchial asthma.
  • Afai e faʻamautu le toilalo i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, ona tatau loa lea ona togafitiga faʻasoifua maloloina, faʻapea le siakiina o le toto, ia mataʻituina le maualuga o le creatinine ma le Ca i totonu o le toto.
  • Tina ma le lactation.

O lenei vaega o fualaau faasaina e mafua ai le atinaʻeina o le vavalalata o le ogatotonu o fatugaʻo, o lea e tatau ai ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le talafaasolopito o le atherosclerosis.

Taua! Pe a ave ni inhibitors ACE, e fautuaina oe e faʻatapulaʻa lau meaʻai masima. Laoa o aso taitasi e le silia le 3 kalama.

O fualaau e sili ona taatele o:

O laupepa Captopril o se falemaʻi mo faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻavae faʻavae i luga o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le mamafa.

Calcium Antagonists mo le ituaiga 2 Tomaʻi suka

E iai se aafiaga tumau o le alalaupapa o le calcium, e mafai ona gaoioi i luga o le maualuga, ae iai a latou faʻailoga. Vaeluaina ile 2 ituaiga:

O se tasi o mafuaʻaga taua mo le tupu maualuga o le toto maualuga o se suiga i le calcium metabolism ona o le leai o le magnesium. Ma o le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e fuafua i le faaitiitia o le fatu o le calcium i totonu o maso muscle o le fatu, o puipui o toto toto ma taofia ai le atinaeina o spasms. O le tafe toto i totoga taua uma e faʻaleleia.

Contraindications mo le faʻaaogaina:

  • Le auai i le talafaasolopito o le angina pectoris.
  • Le atinaʻeina o le fatu.
  • O le vaega laititi o le paʻu.
  • Hyperkalemia

Mai lenei vaega, o vailaʻau nei ua faatonuina:

Ua fautuaina Verapamil mo tagata mamai o le nephropathy - o le a puipuia ai gaʻo mai aafiaga le lelei o le toto maualuga. E tatau ona inu i le faʻatasi ai ma le inisiua ACE.

Diuretics - fesoasoani e le manaʻomia

O le faateleina o le aofaiga o le sodium ma le faaputuputuina o vai i totonu o le tino e mafua ai le faateleina o le voluma o le felafolafoai o le toto, o se mea taua lea e faateleina ai le toto toto. O tagata e maualuga maualuga le maualuga o le suka e malamalama i le masima, lea e faʻaleagaina ai le tulaga. O diuretics o se mea sili ona lelei i le tau faasaga i lenei faafitauli.

O vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi ua vaevaeina i totonu:

  • Thiazide - ia i ai se mea i le itu: faʻaleagaina le suka ma le cholesterol, faʻalavelaveina le gaioiga galuega.
  • Osmotic - atonu e ono faʻaosoina ai se coma o le hyperosmola.
  • Faʻalogo i tua - o le faʻaaogaina o nei fualaau e mafai ona taʻitaʻia ai le hypokalemia ma le faʻailoga o le fatu.
  • Vaʻaia-faʻamalolo - faʻamaʻiina i le le atoatoa.
  • O faʻatagaina o carbonic anhydrase - o le itu leaga o se gaioiga vaivai faʻatulagaina, lea e le maua ai le mea e manaʻo ai.

Mai togafitiga uma, i le amanaʻiaina o aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e ave laupepa laʻau. O a latou gaioiga e taulaʻi i le faʻaleleia o le lelei o galuega tau fatuga. Tofia e faʻasaʻo le edema, alu lelei ma le au ACE. Talu ai o le manatu le lelei o le aveeseina o le paluga mai le tino, e tatau ona toe faatumu le maualuga o lenei elemene elemene ma le fesoasoani o fualaau faaopoopo e tutusa ma lo latou faaaogaina.

O le mea sili ona lelei o le kulupu kulupu o loʻo faʻatusalia e nei fualaau faasaina:

Togafitiga naʻo togafitiga fualaau faʻasolosolo e le aoga, e tatau ona faʻaaoga isi togafitiga faʻamalosi.

Nofoaga lamatia saogalemu Beta Blockers

Fualaau oona taua i le taua faasaga i le arrhythmia, maualuga o le toto ma le maʻi fatu o le ischemic. Eseese nei fualaau faasaina i ni vaega se tolu:

  • Filifilia ma le le filifilia-e aʻafia ai siama o le pancreas, faʻaititia le fua faatatau o le gaosiga o le inisalini. Aafiaga lelei i galuega a le loto. Faʻateleina le ono alu i luma o le maʻisuka ituaiga 2.
  • Lipophilic ma hydrophilic - ua solia i le maʻisuka, aʻo latou faʻamalosia ai togafitiga o le faʻamaʻi ma faʻalavelave ai le gasegase o le lipid.
  • Vasodilating - ia i ai se aafiaga lelei i le gaʻo gaʻo-lipid metabolism. Ae e tele naua aʻafiaga i latou.

O fualaau faasaina mo le maualuga o le toto maualuga ua iloga i le tulaga o se maʻi o le insulin i le ituaiga 2:

O le faʻataʻitaʻiga faʻamalositino e faʻamoemoe i le faʻaleleia atili o le gasegase o le tino i le hormone ma le alualu i luma o faiga faʻasolosolo.

Taua! Beta-blockers faʻasalalau faʻamaoniga o le le lava o le pesalala i le tino, ma o le taunuuga lea o loʻo faia ai le tofiga i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Faʻamaufaʻailoga Alefa Filifili

O le aoga o nei fualaau oona o lo latou faʻamoemoe o le faʻaitiitia o leona o aʻafi namu ma o latou gataʻaga. O loʻo faʻamalamalamaina i latou i se tuufaatasiga tuufaatasi: latou te amio e pei o le masalosalo, vasodilating ma antispasmodic fualaau faasaina. Latou te faʻaosofia ai foi le faʻafitauli i le insulin ma faʻafefe ai le maualuga o le suka, lea e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le itu le lelei e mafai ona latou faʻaosofia ia tulaga:

  • Ortpotatic hypotension - e ono tupu faapitoa i se tagata maʻi e maua i le maʻi suka.
  • Faʻatelega o le edema.
  • Le atinaʻe o tachycardia faifaipea.

Taua! O le taliaina o alpha-blockers i le fatu o le fatu ua matua solia.

Mo togafitiga uumi, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

O le taligata a le Angiotensin 2 nai lo le initaneti ACE

O se meafaigaluega tulaga ese ei ai se numera itiiti o aʻafiaga o le itu ma e faʻaalia i se aoga aoga i le tino. Faʻaitiitia le gasegase o le taumatau tauagavale o le fatu, puipuia le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial, le toe faʻavaivaia, faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu.

Afai o le tagata maʻi e atiina ae se maʻi maso i le togafitiga ma le inisiua ACE, ona fautuaina lea e le fomaʻi ave ARA. O nei vailaau e talitutusa lava i le vailaʻau, naʻo le eseʻesega i le faʻasaʻoina ma aʻafiaga.

Vaʻai foi: Lisi o fualaau oona e le mafua ai le tale

Le mea sili mai le faʻapotopotoga a le angiotensin tali faʻataʻitaʻi:

I le taimi o le togafitiga, e tatau ona taofiofi le toto, le tele o le creatinine ma le potassium i totonu o le toto.

O le maʻisuka o le toto maualuga o fualaau oona e maua lautele i luga o le falemaʻi. Ae aua le mafaufau ia te oe lava ma ave le vailaau muamua lea e oo mai, a le o lea o le a taitai atu ai i taunuuga le lelei. E naʻo le faʻafetai i faʻamaʻi agavaa ma togafitiga taʻitasi ua filifilia e mafai ona ausia le manaʻoga e manaʻomia.

Tuua Lau Faamatalaga