Glucometer faitau: siata o le suiga ma le suka

I totonu o fale suʻesuʻe, latou te faʻaogaina laulau faʻapitoa lea ua uma ona faʻamauina ai faʻamaʻi plasma mo le maualuga o le toto suka. O le manatuaina o taunuuga o le mita e mafai ona faia i le tutoatasi.

Mo lenei, o le faailoga i luga o le mataʻituina e vaevaeina i le 1.12. O le faʻaogaina lea o le faʻaaogaina o laulau mo le faʻaliliuina o faʻamaoniga e maua mai ai masini e suʻe ai le suka.

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai nai mea sese. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

Lima mafuaaga lelei e siaki ai lou suka toto

O le siakiina o le suka i le fale e taʻua o le toto glucose mita o le a avatu ia te oe vave tali ma ia e iloa vave le maualuga ole maualuga o lou suka. O lenei mea e mafai ona e maua ai faʻamatalaga taua e uiga i le maualuga ole maualuga o lou suka toto, tele maualuga, poo se lelei lelei mo oe.

O le tausia o se faʻamaumauga o au iuga e maua ai i lau fomaʻi se ata saʻo o le auala e galue ai lau togafitiga. O le masini e laʻititi ma mama ma e mafai ona ave faʻatasi ma oe.

E mafai ona e siaki lou maualuga o le suka i soo se mea, i soo se taimi. Faʻamatalaga o fea mita e faʻatau mai i faʻamatalaga e mafai ona e maua i luga o fesoʻotaiga i le Initaneti e uiga i le maʻisuka.

I lenei tusiga, o le a matou vaʻavaʻai i mafuaaga e te manaʻomia ai le siakiina o lou suka toto.

O suʻega o le a fesoasoani ia te oe e fetuʻunaʻi lau suka toto

O le puleaina o maʻi suka o le paleni lea o mea uma. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faapaleni meaʻai, vailaʻau, ma gaioiga faaletino e tausisia ai le maualuga ole maualuga o le toto i totonu o tapulaa talafeagai, aua e le mafai e le tino ona toe faia lenei mea mo i latou.

O le siakiina e le tagata lava ia o le kulukose toto latou te maua ai le malosi e pulea ai a latou toto suka i le taimi latou te fuaina ai. O nisi meaʻai ma gaoioiga e mafai ona aʻafia ai lou kulukose o lou toto, ma e lelei le iloa o tulaga o le a aumaia ai lou suka toto mai le mea e taliaina.

Fesoasoani e iloilo le aoga o fualaau

O le siakiina o lou suka toto o le a fesoasoani foi ia te oe e malamalama ai i le aoga o au vailaʻau poʻo insulin i le puleaina o kulukose. Afai o lau vailaʻau e le lagolagoina le maualuga o le suka i le laina saʻo, e tatau ona fetuunai. O suʻega masani e mafai ona fesoasoani ia te oe ma lau auʻaunaga faʻafomaʻi e faia le filifiliga sao o le tui.

Le pulea lelei o le a faʻaolaina ai oe mai i faʻafitauli.

O le maualuga o le toto suka e mafua ai faʻalavelave i mata, gaʻo ma vae (lima ma vae). O nei vaega o lou tino ei ai ni toto laiti ma ni neula e afaina i le maualuga o le suka o loʻo salalau i totonu o le toto.

O le umi e maualuga le suka i le toto, o le sili atu foi ona ogaoga o le faʻaleagaina, e taʻua o le neuropathy. O le siaki lelei o le kulukose o le toto ma le mita o le kulukose toto o le a puipuia ai, faatuai, pe faaitiitia ai le lamatiaga o faafitauli o le maʻisuka.

Fesoasoani e puipuia le glycemia i le ola

O le taʻiala o le faʻaogaina ma ituaiga o glucometers

O le uilamu o se masini feaveaʻi lea e mafai ona e fuaina ai le suka i le fale. Faʻavae i luga o faʻamatalaga o le masini, e faia faaiuga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi. O tagata atamamai faʻaonaponei uma o loʻo faʻamalamalamaina i luga o le saʻo, faʻasologa o faʻamaumauga vave ma faigofie ona faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, e faʻatusatusa ia glucometers. Afai e manaʻomia, e mafai ona latou tauaveina ma oe ma fua i soo se taimi.E masani lava, o le pusa faʻatasi ai ma le masini e aofia ai se seti o laneto e leai se aoga, fasi siaki ma se peni pipili. E tatau ona faʻatino faʻasoasili taʻitasi e ala i le faʻaaogaina o suʻega fou.

E faʻalagolago i le metotia o faʻataʻitaʻiga, o le tele o mita eletise ma le eletisema. O le filifiliga muamua e faia fua e ala i le valiina o le pito i luga o le fasi siaki i se lanu faapitoa. O taunuuga e fuafua i le malosi ma le leo o le palapala. O faufautua faʻapitoa e manatu ua le toe i ai. E seasea ona iloa i le faʻatau.

O mita o le glucose o aso nei e galue i luga o le faavae o le auala eletise, lea o suiga autu o le fua o suiga i le malosiaga o loʻo i ai nei. O le galuega galue ole fasi siaki ole togafitiga ole togafitiga faʻapitoa.

O le taimi lava e oʻo ai i le pa'ū ifo o le toto, e tupu ai se mea faʻaalia. Ina ia faitau iʻuga o le faʻatinoga, e tuʻuina atu e le masini elemene o loʻo i ai nei i le fasipepa ma, i luga o le faʻamaumauga o faʻamaumauga, maua ai se taunuʻuga maeʻa.

Glucometer - o se masini talafeagai mo maʻisuka uma. O fua masani e fesoasoani ia te oe e siaki ai lou suka toto ma aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le siakiina e le tagata lava ia e le mafai ona suitulaga i suʻesuʻega a le fale. O le mea lea, ia mautinoa e fai se auʻiliʻiliga i se fomaʻi i se tasi taimi i le masina ma fetuunai le togafitiga ma lau fomaʻi.

Tulaga maualuga o le suka toto toto

Afai o le toe faʻaleleia o faailoga o le masini e faʻatinoina e tusa ai ma le laulau, ona faʻapenei lea o tulafono:

  • ao lei faia meaai 5.6-7, 2,
  • pe a uma ona 'ai, pe a uma le 1.5-2 itula, 7.8.

O mita o le kulukose fou e le o toe maua ai le suka i le pa'ū o le toto atoa. I nei aso, o nei meafaifaʻaili ua faʻavasegaina mo suʻesuʻega o plasma.

O le mea lea, e masani lava o faʻamatalaga e le o saʻo le faauigaina e se tagata e maua ai le maʻisuka. O le mea lea, o le suʻesuʻeina o le taunuuga o le suʻesuʻega, aua neʻi galo o le maualuga o le suka i le plasma e 10-11% le maualuga nai lo le toto toto.

Faʻamaumauga o Faʻamaumauga Faʻamaumauga

O nisi o molimau o le kulukose o le toto i aso nei o nisi taimi e faʻaalia ai le leaga. Ina ia mafai e le tagata gasegase ona mafai ona faʻamatalaina saʻo, ua faia e tagata tomai faapitoa se laulau mo le faʻaliliuina o faailoga o le glucometer. E aofia ai tulaga taua e faʻatusatusa i le tasi ma le isi ma tuʻuina atu tali faʻalagolago.

Faatusatusaga o faailoO le toto atoaPlasma
1.Faiga FaʻalagolagoEseesega mai suega suʻesuʻeFaʻaaloalo i faʻailoga falesuesue
2.Glucose fua i luga o se manava gaogao8, 28,9
3.Fesuiaiga masini masini0, 92
1, 37
1, 86
3,3
3,7
3,1
3,9
1,3
1, 5
2,3
3
3,4
3,9
4,5

O maʻi suka e tatau ona taulai atu e le gata i luga o se laulau o faʻamatalaga, ae faʻapea foʻi i le soifua lelei. O faailoga taua o le hyperglycemia:

  • fiainu
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • faafitauli faʻaaliga
  • sasaina o le paʻu,
  • mamafa gau gau
  • vaivai ma le moe,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina,
  • vave le manava, cardiac arrhythmia,
  • lagona le mautonu,
  • sosogi o le acetone i le taimi o le faʻalavelave faʻalaʻo.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka na te vaʻaia faailoga i le taimi, ona fuafua lea o le kulukose o le plasma i se glucometer, o le a fesoasoani lea e aloese mai faʻalavelave. Mo le suka maualuga, ia vave faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. O le fomaʻi endocrinologist o le a malamalama i le tulaga ma faatonu togafitiga.

Filifili ma le faaeteete se fomaʻi - e tatau ona avea o ia ma tagata tomai faapitoa. E fautuaina le faʻaaogaina o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i se suiga itiiti i le tulaga ma faʻaaoga se glucometer, lea o le a faʻaalia ai le masani o suka i le plasma ma le toto.

O tulaga maualuga o le suka i le toto na totoina i le ogatotonu o le senituri lona lua i le faʻamanuiaina o toto i tagata soifua maloloina ma maʻi.

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose i le toto o le maʻisuka e le lava le gauai.

O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo aʻoaʻoga faʻaaloalogia, e le o se faʻamatalaga ma faʻamaonia saʻo, e le o se taʻiala i le gaioiga. Aua e te mafaufau ia te oe lava.

O le kulūkose o le toto i le maʻisuka o le a maualuga pea nai lo tagata soifua maloloina. Ae afai e te filifilia se taumafa paleni, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaonia, faʻalatalata atu i mea masani.

Glucometers o se augatupulaga fou e mafai ai e oe ona ave toto e le gata mai tamatamailima, ae mai isi nofoaga foi: o le tauau, lima, thivae, tulaga o le lima matua. O taunuuga e maua mai i lenei auala atonu e ese mai si mea masani, ona o le maualuga o le kulukose i tamatamailima e ono tali atu i suiga i le tino.

E iai metotia sili ona lata mai mo le fuafuaina o kulūkose i le fale.

  1. Sampling blood sampling - o se masini e punitia ai le paʻu ma faʻaaogaina ai se uila malamalama maualuga e aunoa ma le taia, e aunoa ma le afaina ai o le tiga ma le le mautonu. E faʻaaoga talu mai le 1998.
  2. Mini Med o le siakiina pea o le suka. E aofia ai se kesi palasitika, lea e faʻaofiina i lalo o le paʻu, e toso ai se toto itiiti ma fua le maualuga o le kulukose i le 72 itula talu ai.
  3. GlucoWatch o se masini e pei o le siaki e fua ai le maualuga o le suka e faʻaaoga ai eletise eletise. Faʻamau i le 2001. E ave e le masini le toto ma fua le maualuga o le kulukose i totonu 3 taimi i totonu o le 12 itula.

O lenei masini e taua o le laasaga muamua e agai atu i le le mataʻituina o le maualuga o le suka i le toto, lea o le a mafai e tagata gasegase ona tutoatasi i le fale.

Ina ia siakiina le maualuga o le suka o le toto i tagata matutua poʻo tagata ma ona faailoga, e tatau ona pasia se auiliiliga i luga o se manava gaogao. O faʻamatalaga mo lenei mea atonu e eseese - o le suamalie o le paʻu, o le galala i taimi uma, o le masani ona faia.

Ua faia le fua i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le 'ai, o le toto na foaiina mai i se tamaʻi lima po o se vein. E mafai ona e suʻe suʻe i se fale fomaʻi pe a maeʻa le taimi o le fomaʻi, pe i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa e taʻua o le glucometer.

O se mita o le kulukose mita feaveaʻi e masani lava ona faigofie ona faʻaaogaina. O faʻamatalaga e uiga i lenei masini e naʻo le lelei. E na o se pau itiiti o le toto e manaʻomia e suʻe ai le suka i tane, fafine, poʻo tamaiti.

Afai o se mita o le glucose feaveaʻi e faʻamaonia ai e maualuga tele le maualuga o le suka o le toto aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e pasi se suʻega toto mo le suka mai se vela i le fale suesue o le falemaʻi. O lenei metotia e sili atu ona tiga, ae o le a maua ai saʻo saʻoga o le toto toto.

O lona uiga, o le aofaiga o le suka o le a maua. E le gata i lea, o le a fuafua e le fomaʻi pe o le tulaga masani lenei pe leai foi. Ole fua ole fua lea e manaʻomia i le taimi muamua o le maʻisuka. E faia i le taeao, i luga o se manava gaogao, aʻo le i ai.

Faʻamatalaga faʻaalia o le maʻisuka, e masani lava ona lava le faia o se tasi auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao. I le leai o ni uiga iloga, o le suʻesuʻega ua faia i lalo o le tulaga o maualuga maualuga o le kulukose e maua faalua pe afai o le iloiloga na faia i aso eseese.

O nisi ao lei mate, mulimuli i se meaai. E le manaʻomia lenei mea talu ai e le mafai ona faʻatuatuaina le suka i le toto. Ae aua nei faʻaleagaina meaʻai suamalie.

E mafai ona aʻafia le sao o fuataga i:

  • eseese faʻamaʻi
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • maʻitaga i fafine
  • taʻu atu pe a uma le popole.

E le fautuaina e fai se suʻega toto mo le suka i alii ma tamaitai i le maeʻa o le po. E taua le maua o se moe lelei i le po.

O le suka o le toto e fuaina i se manava gaogao. A aunoa ma le toilalo, o le suʻega suʻe e tatau ona faia i le ono masina i le matutua pe a uma le 40 tausaga, faʻapea foʻi ma i latou e lamatia. O nei mea e aofia ai tagata le mautonu, fafine maʻitaga, ma i latou e iai aiga e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Vaʻavaʻai laʻasaga = lanumeamata O le laulau o faʻamatalaga e foliga mai e mafai e le tagata gasegase ona faʻamautuina lona tulaga masani, ia amanaʻia ia tau e sili ona lelei mo le masini.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o upu ma kiliki Ctrl Ulufale.

- faʻavavevave le faʻaaogaina i le kulūkose e oʻo atu i le 4.2 mmol / L. E manatu e tusa ma le 95% o fuataga o le a ese mai le tulaga maualuga, ae le sili atu ile 0.82 mmol / l,

- mo tulaga maualuga e sili atu i le 4.2 mmol / l, o le sese o le 95% o iuga e le sili atu i le 20% o le tau moni.

O le sao o meafaigaluega na mauaina mo le siakiina o le maʻisuka e tatau ona siaki mai lea taimi i lea taimi ile fale suesue faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Moscow, latou te faia lenei mea i le ogatotonu mo le siakiina o mita kulukose o le ESC (luga o le auala.

O faʻatagaga faatagaina i tulaga taua o masini o loʻo i lalo: mo meafaigaluega a le Kamupani Roche, o loʻo gaosia ai masini Accu-cheki, o le faʻamaonia faatagaina e 15%, ma mo isi faʻatauga o lenei faailoga o le 20%.

E aliali mai o masini uma lava e faʻafeeseeseʻi taunuuga tonu, ae tusa lava pe maualuga le maualuga o le mita pe maualalo foi, e tatau i le maʻisuka ona taumafai e tausia a latou kulukose e maualuga atu i le 8 i le ao.

Afai o meafaigaluega mo le siakiina o le kulukose o loʻo faʻaalia ai le faailoga H1, o lona uiga o le suka e sili atu i le 33.3 mmol / l. Mo fua saʻo, o isi fasi siaki e manaʻomia. O le taunuuga e tatau ona faalua ona siakiina ma faiga e ave i lalo le kulukose.

O fua o le fua o le kulukose o aso nei e ese mai o latou tuaa ona e le o le toto atoa, ae o lona plasma. O le a le uiga o lenei mea mo tagata gasegase e faia le faʻatinoina o le tagata lava ia i se glucometer?

O le faʻavasegaina o le plasma o le masini e matua aʻafia ai tulaga taua e faʻaalia e le masini ma e masani ona taʻitaʻi atu ai i se iloiloga le saʻo o taunuuga o auiliiliga. Ina ia iloa tonu mea taua, e faʻaaogaina laulau o liua.

Faaaogaina o le Glucometer

E le o tagata soifua maloloina uma e iloa le i ai o sea mea fua fua e pei o se glucometer. Ae o maʻisuka uma lava e manaʻomia. Faʻatasi ma le maʻisuka, e matua taua lava le i ai o se masini. O lenei masini e fesoasoani i le faia o le faiga mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le fale i se tulaga tutoatasi. Ona mafai ai lea ona pulea le kulukose e tele lava taimi i le ao. O loʻo i ai glucometers lea e mafai ai ona e fuafuaina atili le mataupu o le cholesterol.

O le maualuga o le suka o le suka, lea e mafai ona atagia i le mita, e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l.

Ae faʻalagolago i le matua, e mafai ona fesuisuiaʻi faailoga:

  • mo tamaiti laiti ma tamaiti laiti, o le tulaga masani o le 2.7 i le 4.4 mmol / l,
  • tamaiti 1-5 tausaga, o le masani mai le 3.2 i le 5.0 mmol / l,

  • o le matua mai le 5 i le 14 tausaga o loʻo fautua mai ai le masani mai le 3.3 i le 5.6 mmol / l,
  • o se faailoilo aloaia mo le 14-60 tausaga e manatu ia 4.3-6.0 mmol / l,
  • mo tagata e silia i le 60 tausaga - 4.6-6.4 mmol / l.

O nei faailoilo i le glucometer e taua foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o loʻo i ai pea ni tuusaunoaga ma faʻatagaina mea sese. O totoga taʻitasi e faʻapitoa ma mafai ona "tuʻituʻi" mai masani masani, ae na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina auiliiliga lenei.

Taʻo toto o le suka pe a fuaina i se glucometer

Faatasi ai ma le maʻi suka, o le maualuga o suka i totonu o le tino o le tagata e amata ona ui atu i le taualuga.

O le oso i le glucose e tupu ona o le atinaʻeina o faʻafitauli i totonu o le pancreas.

I totonu o lenei tusiga, o le a iloiloina ia faitauga o le aofaʻi, laulau ma fuamoa.

O le oso i le glucose e tupu ona o le atinaʻeina o faʻafitauli i totonu o le pancreas.

I totonu o lenei tusiga, o le a iloiloina ia faitauga o le aofaʻi, laulau ma fuamoa.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Suauu toto mo le maʻisuka

O le toto masani o le suka i luga o le glucometer e faalagolago atoatoa i le tele o le inisalini ua atiaʻe. Inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas. O le gaioiga o le hormone o le pulea lea o le maualuga o le suka o loʻo i totonu o sela o okeni.

E tupu mai e le maua ai le insulin poo le hormone e le mafai ona toe fegalegaleai ma sela. O se taunuuga o lenei, o le hyperglycemia e tupu.

O le Hyperglycemia o le faʻateleina o le maualuga o le suka i le toto, e maua ai le maʻisuka malosi.

Inisalini e alu ese le kulukose mai le toto i totoga. I se tino maloloina, o lenei faagasologa e maua e aunoa ma faitioga ma faʻalavelave. I se tagata maʻi, o le kulukose e le tuʻuina atu i totoga, e mafua ai ona faʻaauau ona gaosia ma o loʻo i totonu o le toto. Pe a faʻamalūina le toto, e faʻamaama. I lenei tulaga, o faigata e tupu i le satu o gaioiga ma le okesene ma isi meaʻai.

O se tasi o auala e masalomia ai se faʻamaʻi o uiga taua ia:

  • taʻavale i le taimi atoa
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivaiga i le tino atoa,
  • vaaiga vaivai vaivai
  • fiaai, tusa lava pe a uma ona 'ai.

O se tulaga e sili atu ona lamatia pe a oso lemu le kulūkose pe a uma ona 'ai. I lalo o ia tulaga, o le tagata e tuʻuina atu ma faʻamaoniga:

  • manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi umi,
  • naunau e ai, e oʻo lava i le manava atoa,
  • suppuration i luga o le paʻu,
  • ua amata ona tafe toto
  • vaivaiga i le tino
  • faʻaititia galuega.

I totonu o lenei setete, o se tagata e oʻo i le tele o tausaga ma e le iloa o loʻo maʻi o ia.

E silia ma le 50% o tagata e le iloa le maʻisuka ituaiga 2.

O se tasi o auala e masalomia ai se faʻamaʻi o uiga taua ia:

  • taʻavale i le taimi atoa
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivaiga i le tino atoa,
  • vaaiga vaivai vaivai
  • fiaai, tusa lava pe a uma ona 'ai.

O se tulaga e sili atu ona lamatia pe a oso lemu le kulūkose pe a uma ona 'ai. I lalo o ia tulaga, o le tagata e tuʻuina atu ma faʻamaoniga:

  • manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi umi,
  • naunau e ai, e oʻo lava i le manava atoa,
  • suppuration i luga o le paʻu,
  • ua amata ona tafe toto
  • vaivaiga i le tino
  • faʻaititia galuega.

I totonu o lenei setete, o se tagata e oʻo i le tele o tausaga ma e le iloa o loʻo maʻi o ia.

E silia ma le 50% o tagata e le iloa le maʻisuka ituaiga 2.

E tupu lenei mea ona o le tele o tagata gasegase latou te le gauai atu i faailo e faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga i le tino. Mo le leai o ni faʻafitauli, e fautuaina e siakiina e le aunoa le fua o le suka toto i se glucometer.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

I le matua

Po o le a lava le itupa, ei ai tulaga masani masani mo vasega taʻitasi tausaga. O le faailo o loʻo faʻaalia i mmol / L.

O le oso o le kulukose e fesootaʻi ma le moaopao poʻo se tulaga manaia o se fafine.

O se vaega tāua i le faiga o le toto sampling. Ina ia maua se taunuʻuga saʻo, e fautuaina oe e siaki fautuaga nei:

  • o le a sau mo se auiliiliga i le taeao, i luga o se manava gaogao,
  • ina ua uma se taumafataga ogaoga, e tatau ona pasia se vaitaimi o le 8 itula po o le sili atu,
  • aveese tulaga faigata
  • 2-3 aso aʻo leʻi tuʻuina atu e le 'ai meaai mamafa,
  • Aua e te ulaula pe ave vailaʻau 24 itula aʻo leʻi suʻeina.

I se tino ola maloloina, o le toto suka masani pe a fuaina i se glucometer e le silia le 5.5 mmol / L. Afai e faateleina le numera i le 5.9 mmol / L, e ono tupu le maʻisuka. O nei taunuʻuga e faʻaaogaina i le toto toto. 6.1 mmol / l pe sili atu i le toto vevela o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino i le tino o le tagata.

O se laulau mo le fuaina o le toto toto, e fuafua i le tausaga o tausaga.

TausagaGlucose maualuga
2 aso - 1 masina2,8 – 4,4
1 masina - 14 tausaga3,3 – 5,6
14 tausaga - 60 tausaga4,1 – 5,9
60 tausaga - 90 tausaga4,6 – 6,4
90 tausaga ma sili atu4,2 – 6,7

Afai e masalomia e le fomaʻi iuga, ua ia filifilia se suega o le faapaleni kullukose.

I le aso

Afai e te mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi, o faailoga o le glucometer mo le maʻisuka o le a faʻaalia ai tulaga faatapulaa e latalata i mea masani. Tulaga masani i le tino o le tagata:

  • I le taeao ao leʻi 'ai. 3.6 - 6.1 mmol / L mo se tagata soifua maloloina. 6.1 - 7.2 mo se maʻi suka.
  • Faailoga o le glucometer pe a uma se taumafataga i le taeao - 8 mmol / l. E oo i le 10 mmol / l mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.
  • O le masani o le glucometer aʻo lei moe, 6.2 - 7.5 mmol / l.

Afai e le fetaui le suka o le toto i tulaga o le laulau ma faʻaalia i lalo o le 3.5, e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi. O lenei tulaga e mafua ai se pa.

E le mafai e le tino ona taulimaina galuega taua ona o le le lava o le malosi i totoga. Afai e le togafitia, o le maliu e foliga mai.

O le a le uiga o le H1 i luga o se glucometer

Ole fua o le suka i se glucometer i aso nei e le o fuafuaina e faʻaaoga ai se mataʻu atoa o le toto. E tele taimi e faʻaaoga ai masini e maua mai ai faʻamasinoga mai le plasma. Plasma glucose e 10% maualuga atu nai lo le toto capillary. I lenei itu, o le tele o le maʻisuka e le saʻo le latou iloa le iuga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

I totonu o fale suʻesuʻe, ua faʻapipiʻiina masini mo fesoʻotaʻiga faʻamaumauga. E pei o le suka i luga ole glucometer fale - o le taunuuga e vaevaeina e 1.12.

O nisi taimi latou te feagai ai ma se faʻaaliga i luga o le H1 mita, ma latou te le iloa le uiga. E lua ni filifiliga:

  • Faʻatonu le masini.
  • O le kulūkose o le toto e sili atu i le 33.3 mmol / L.

I le tulaga muamua, e tatau ona fua le faitauga. Afai e toe faʻaalia e le mita le H1, e faʻamalamalama le iuga, siaki le masini i luga o se tali kulukose.

Afai o loʻo galue le masini, o lona uiga e te manaʻomia vave le faʻaitiitia o le toto suka. Muamua lava, e tatau ona e le aofia ai meaai, lea e aofia ai le tele o suka ma gaʻo.

O fea e matamata ai i le toto kulukose

O le masini feaveaʻi e faigofie ona faʻaaogaina ona o lona laʻititi laʻititi ma le mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i soo se mea. O le mea moni, i luga o masini uma, o le faitau mita e masani ona faʻaalia i ni numera tele i le ogatotonu o le mata. Afai o le meafaigaluega e siakiina mo le plasma o le toto, o lona uiga o le taunuuga ua siitia i le 10%.

E suʻesuʻeina e le masini se mataua o le toto, ma fuafua le tele o le concentrates e glucose. O le taunuuga o loʻo faʻaalia i luga o le mata.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, tuu le fasi siaki i le masini, e pei ona faʻaalia i faatonuga, ma faia se punopilo i lou tamatamailima. A faʻafefea se mataua o le toto, ia tuʻuina atu le laina o le suʻega ina ia faʻafesoʻotaʻi ma le pa'ū. O le a amataina i le masini. I le faaiuga, o le masini e maua ai se taunuuga. Aveese le fasi siaki ma lafo ese.

O lenei tusi lesona e faʻaaogaina i faʻalauiloa lauiloa. O loʻo i ai masini lea e ese ai le eseesega o le algorithm o gaioiga mai le faʻamatalaina i luga. O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo aofia i totonu o pusa taʻitasi ma le masini. Aʻo leʻi faʻaogaina, ia mautinoa e faitau tulafono faʻaleaoga ma saogalemu.

Glucometer saʻo

O le sao o faitauga e faalagolago i le masini lava ia. O le fua o le tasi laupepa mita faitau mita e suia i le 20%.

Ina ia maua se sao saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • O meafaifaʻaluega uma e siaki ai siaki saʻo saʻo. Mo lenei mea, ua faia ai fale suesue faapitoa.
  • E siakiina le masini mo le faʻaaogaina i le auala lenei. 5 fuataga ua faia, 4 o ia mea e tatau ona latalata pe a talafeagai i le tau.
  • Aʻo le i faia le taotoga, e tatau ona fufuluina lelei ou lima i le vai mafanafana, e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau. Faʻaleagaina i ni fasimoli auala e faʻasese ai le faitauga o le kesi mai tulaga masani i le laulau.
  • E taua le faʻamautinoa o mafutaga pito i luga e mafanafana aʻo leʻi suʻeina. E fautuaina e faʻamalolo ou lima aʻo leʻi suʻeina oe. O lenei faagasologa o le a faaleleia ai le tafe i alofilima.
  • O le iniseti ua faia ma se taumafaiga faʻaaoga, ina ia mautinoa le faigofie o le tafe o le toto.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina le toto i le suʻega, faʻapipiʻi le mataua muamua o le toto ma solo.O loʻo i ai ni mea le mama e aʻafia ai le iuga.
  • O le toto i luga o le masini siaki e tatau ona tumau pea.

O maʻi suka e tatau ona siaki le suka i aso uma i luga o se mea faʻapitoa. O nisi e tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi i le aso. Ina ia maua ni taunuuga lelei, e tatau ona e faʻaaogaina se taumafa maualalo.

O tulaga autu o le taumafataga:

  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e tupu ma se fua faʻateleina e sili atu i le 6.0 mmol l. O le mea lea, ina ia maua ai se maʻisuka e taʻitaʻia ai se olaga sologa lelei, e tatau ona ia mautinoa o le laʻititi e itiiti ifo nai lo lenei numera.
  • O fomaʻi fautuaina tagata maʻisuka maʻitaga poʻo i latou e faigofie i le maʻisuka ina ia tofotofoina mo le maʻisuka. E faʻatinoina i le vaitau mai le 24 i le 28 vaiaso o le maʻitaga.
  • O le tele o taimi, o le faailo e eseese i totonu o le masani mo tagata soifua maloloina, tusa lava po o le a le matua poʻo le itupa.
  • Mo tagata e sili atu i le 45 tausaga, e fautuaina e fomaʻi se maʻisuka masani e siaki i tausaga uma e tolu.

I le noatia ma le fai fuafua i le lelei o meaʻai ma fomaʻi fautuaga, o le atinaʻeina o faʻafitauli o se maʻi ogaoga o le a le mulimuli.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Suauu toto

O lea e mafai ai e se tagata ona iloa ni soliga, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa mo le toto kulukose i tagata soifua maloloina. I le maʻisuka malosi, o nei faailoilo e mafai ona ese siʻitia, lea e manatu o se mea e taliaina. E tusa ai ma fomaʻi, o le maʻisuka e le manaʻomia le faʻaititia atoa o le suka o le toto, taumafai e faʻataunuʻu iuga o le auʻiliʻili i tulaga masani.

Mo se tagata e maua i le maʻisuka ia maua le lagona lelei, o le numera e mafai ona faʻatupulaia i le 4-8 mmol / lita. O lenei mea o le a mafai ai e le maʻisuka ona faʻaumatia le tiga o le ulu, vaivai, atuatuvale, le mautonu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le malosi tele o le kulukose toto ona o le faʻaopoopoga o gaʻo. Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka e sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi, ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. I le le atoatoa o le inisalini i tagata, o le atinaʻeina o se maʻi maʻisuka e mafai.

Ina ia puipuia le faʻaalia o nei fesuiaiga mataʻutia, e tatau ona e tilotilo i le glucometer i aso uma. O se laulau faʻapitoa faʻamatalaina o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o le a mafai ai e oe ona faʻatautaia taunuuga o le suʻesuʻega, ia iloa pe faapefea ona ese ma pe o le a le tulaga e lamatia ai le ola.

E tusa ai ma le laulau, fua o le suka toto mo le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • I le taeao i luga o se manava gaogao, o le kulukose toto i le maʻisuka e mafai ona 6-8.3 mmol / lita, i tagata soifua maloloina - 4.2-6.2 mmol / lita.
  • E lua itula pe a uma le taumafataga, o faʻamalo o le suka mo le maʻisuka e le maualuga atu nai lo le 12 mmol / lita, e tatau i tagata soifua maloloina ona i ai se faailoga o le sili atu i le 6 mmol / lita.
  • O le taunuuga o le suʻesuʻega o le hemoglobin glyce i le maʻisuka e 8 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina - e le sili atu i lo le 6.6 mmol / lita.

I le faaopoopo atu i le taimi o le aso, o nei suʻesuʻega e faʻalagolago foi i tausaga o le maʻi. Aemaise lava, i pepe faatoa fananau mai e oo i le tausaga, o le maualuga o le suka o le toto e mai le 2.7 i le 4.4 mmol / lita, i tamaiti mai le tasi i le lima tausaga - 3.2-5.0 mmol / lita. I le matua o le matua e oo atu i le 14 tausaga, o fuainumera mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.

I tagata matutua, o le masani mai le 4.3 i le 6.0 mmol / lita. I tagata matutua atu i le 60 tausaga, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona 4.6-6.4 mmol / lita.

O lenei laulau e mafai ona fetuutuunai, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino.

Suʻe toto i se glucometer

I le maʻi suka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e tofu le tagata maʻi ma faʻaʻailoga. Ina ia filifili le togafitiga saʻo, ole tatau ona e iloa le tulaga lautele o le tino ma fuainumera o suiga i le kulukose o le toto. Ina ia faia se suʻega o le toto i aso taʻitasi i le fale, maua ai e le maʻisuka se glucometer.

O lea ituaiga masini e mafai ai e oe ona fai lau suʻega, e aunoa ma lou liliu i se falemaʻi mo se fesoasoani. O lona faʻaogaina o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea, o le masini, ona o lona tele faʻatusatusaga ma le mamafa o le mamafa, e mafai ona faʻatasia i totonu o se ato po o se taga. O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le suʻesuega i soo se taimi, e tusa lava pe itiiti se suiga i le setete.

Fuaina o fuataga fua le toto toto e aunoa ma le tiga ma le le mautonu. O ia auʻiliʻili e fautuaina e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata soifua maloloina. I aso nei, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o glucometers ma galuega eseese e avanoa mo le faʻatauina atu, fuafua i manaoga ole maʻi.

  1. E mafai foʻi ona e faʻatau se masini faʻatautaia, lea e faaopoopo i le fuaina o le kulukose, e mafai ona iloa ai le cholesterol toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faatauina ni siaki mo le maʻisuka. I le isi itu, o loʻo i ai masini e fuaina ai le toto ma faʻavae i luga o faʻamaumauga na maua, fuafua le maualuga o le kulukose i le tino.
  2. Talu ai ona o le tele o le suka e eseese i le aso atoa, o faailoga i le taeao ma le afiafi e eseese tele. Faʻatasi ai faʻamatalaga, o nisi o oloa, o lagona faʻalagona o se tagata, ma gaoioiga faʻaletino e ono aʻafia ai le faʻamaumauga.
  3. I le avea ai o se tulafono, e masani lava ona fiafia le fomaʻi i taunuuga o le suʻesuʻega aʻo leʻi maeʻa ona 'ai. O ia faʻamatalaga e talafeagai ina ia mafai ai ona fuafua le tele o le tino e aʻafia ai ma le tele o le suka. E tatau ona e malamalama o le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o le a eseese lava faailoga. E tusa ai ma lea tulaga, o tulaga masani o ia ituaiga o gasegase e ese foi.

O le tele o faʻataʻitaʻiga nei o glucometers e faʻaaoga le plasma toto mo le auiliiliga, o lenei mea e mafai ai e oe ona maua ni taunuʻuga faʻatuatuaina sili atu. I le taimi nei, ua fausia se laulau faaliliu o faailoga o le glucometer, lea e tusia uma ai kulūkose pe a faʻaaoga le masini.

  • E tusa ai ma le laulau, i luga o se manava gaogao, o faailoga o plasma e mafai ona aofia ai le 5.03 i le 7.03 mmol / lita. Pe a suʻesuʻeina le toto toto, o fuainumera e mafai ona aofia ai le 2.5 i le 4.7 mmol / lita.
  • Lua itula pe a uma le taumafataga i le plasma ma le toto toto, o le kulukose e le sili atu ma le 8.3 mmol / lita.

Afai e sili atu le iʻuga o suʻesuʻega, e maua e le fomaʻi le maʻisuka ma faʻamatalaina togafitiga talafeagai.

Faatusatusaga o faailoilo o glucometers

O le tele o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o loʻo i ai le plasma, ae o loʻo i ai masini e faʻataʻitaʻi ai le toto atoa. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻatusatusaina le faʻatinoga o le masini i faʻamatalaga na maua i le fale suesue.

Ina ia siaki le saʻo o le suʻega, o faʻamaumauga na maua i luga o le glucometer o le manava gaogao e faʻatusatusa i faʻamaumauga o se suʻesuʻega i le fale suesue. I lenei tulaga, e tatau ona e malamalama o le plasma e aofia ai le 10-12 pasene le sili atu le suka nai lo le toto toto. O le mea lea, o faitauga maua mai le glucometer i le suʻesuʻega o le toto capillary e tatau ona vaeluaina e se vaega o le 1.12.

Ina ia saʻo le faaliliuina o faʻamatalaga maua, e mafai ona e faʻaaoga se laulau faapitoa. O loʻo faʻatulagaina foʻi tulaga faʻapitoa mo le faʻaogaina o kalu. E tusa ai ma le tulaga lautele ua taliaina, o le saʻo faatagaina o le masini e mafai ona faapenei:

  1. Faʻatasi ai ma le toto i lalo ifo o le 4.2 mmol / lita, o faʻamaumauga e maua e ono ese mai i le 0.82 mmol / lita.
  2. Afai o taunuʻuga o le suʻesuʻega e 4.2 mmol / lita ma sili atu le maualuga, o le eseesega i le va o fuataga e le sili atu i le 20 pasene.

Ia manatua o mea saʻo e mafai ona aʻafiaina e ala eseese. Ae maise lava, o taunuuga o le suʻega e mafai ona faʻasese pe a:

  • Manaomia tele vai,
  • Gutu gutu
  • Uiga masani
  • Vaavaaiga vaaia i le maʻisuka,
  • Tue le paʻu
  • Paʻu mamafa mamafa,
  • O le vaivai ma le moe,
  • O le i ai o faʻamaʻi eseese,
  • Le faʻamaʻaina o le toto,
  • Fungal maʻi
  • Faʻavavavave vave ma faʻailoga,
  • O lagona le mautonu faalelagona,
  • O le i ai o le acetone i le tino.

Afai e iloa nisi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le faasologa saʻo ole togafitiga.

E tatau foi ona e tausisi i ni tulafono patino pe a fua le suka o le toto i se glucometer.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu mama i le fasimoli ma solo ona lima i se solo.

E tatau ona faʻamafanafana ou lima e faʻaleleia ai le toto. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻaitiitia i lalo ia pulumu ma faʻamalamalama lelei i le itu mai alofilima i tamatamailima. E mafai foi ona e uu ou lima i le vai mafanafana ma faamafanafana i latou.

O faʻamalosi vai e faʻamalosi ai le paʻu, o lea e fautuaina ai ina ia faʻaaoga e solo le tamatamailima pe afai o le suʻesuʻega e faia i fafo atu o le fale. Aua nei fufuluina ou lima i solo susu, aua o vailaau mai mea e tumama ai mea e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o le suʻega.

A uma ona tapunia se tamatamailima, o le mataua muamua e soloiesea uma lava, talu ai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le televave o le vai. Mo le auiliiliga, o le lua paʻu ua ave, lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le laasaga o le suʻega. O le totoina o le toto i se fasi pepa e faasaina.

O lea e mafai ai ona vave oʻo mai le toto i fafo ma aunoa ma ni faʻafitauli, e tatau ona faia le pupuʻu i se malosi faapitoa. I lenei tulaga, e le mafai ona e tuleia i luga o le tamatamailima, aua o le a toso ese ai le vai intercellular. O se taunuuga, o le tagata maʻi o le a maua faʻamaoniga le saʻo. Elena Malysheva i le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e te sailia pe a faitauina se glucometer.

Metotia mo le fuaina o le suka i le fale

O le mita o le kulukose o le toto o glucometers. O nei mea faigaluega feaveaʻi e mafai ona fesuisuiai i a latou faʻataʻitaʻiga ma le faitauina o taunuʻuga.

O loʻo i ai ni masini e faʻalogo i le taunuʻuga mo le faʻaogaina o tagata e maualalo le vaʻaia, o loʻo i ai le televise tele, ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o le fuafuaina o le iuga (itiiti ifo i le 15 sekone). E mafai ona faʻaogaina e glucometers o aso nei iuga o suʻega mo le faʻaaoga mulimuli, fuafua le maualuga o le kulukose i luga o se vaitaimi patino.

E i ai ni mea fou e mafai ona maua mai ai faʻamatalaga ma fatu ai laulau ma kalafi o taunuʻuga. Glucometers ma fasi faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatau i falemaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • fufuluina ou lima ma saunia le masini mo galuega,
  • ave se peni faapitoa mo le papaʻi, ava malosi, cotton, fasi siaki,
  • seti le manua i le vaega manaomia,
  • toso le tautotogo
  • Aveese le fasi siaki ma tuu i totonu o le mita, ae tatau ona otometi ona tape,
  • fufuluina lou tamatamailima i se paʻu sipuni i le ava malosi,
  • tui lou tamatamailima
  • faapipii le vaega galue o le vaega o le suega i se mataua o le toto,
  • faatali seiloga ua atoatoa le vaega atoa,
  • faʻailoga le nofoaga o poloka ma faatalitali mo le taunuuga o le auiliiliga, o le a saunia i ni nai sekone,
  • aveese le siaki o le suʻega mai le masini.

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le plasma ma le toto atoa e maua ai le eseesega o taunuuga, eseese e 12%, o lea e mafai ai e nisi ona faamatalaina i nisi taimi mea sese.

Ina ia faatusatusa ia faitauga e maua i auala eseese, e tatau ona faateleina le faitau o le suka i le toto atoa i le 1.12, ma le faitau o le suka i le plasma - faasolosolo, vaevaeina i le 1.12. O loʻo i ai laulau faapitoa ma tuʻuina atu faʻamaumauga o le glucose concentrate i plasma ma le toto atoa.

Tusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkrovi
1,121,012,3211,023,5221,0
1,681,512,8811,524,0821,5
2,242,013,4412,024,6422,0
2,802,514,0012,525,2022,5
3,363,014,5613,025,7623,0
3,923,515,1213,526,3223,5
4,484,015,6814,026,8824,0
5,044,516,2414,527,4424,5
5,605,016,8015,028,0025,0
6,165,517,3615,528,5625,5
6,726,017,9216,029,1226,0
7,286,518,4816,529,6826,5
7,847,019,0417,030,2427,0
8,407,519,6017,530,8027,5
8,968,020,1618,031,3628,0
9,528,520,7218,531,9228,5
10,089,021,2819,032,4829,0
10,649,521,8419,533,0429,5
11,2010,0

Auala e faitau ai le mita

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia. Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le punia i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Taua! Afai o le toto totoʻa e faʻavaivaia, tape ou tamatamailima pe fufulu mama.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea lava e tasi e mafua ai le foliga mai o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma.

O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea. Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani.

E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga. O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein).

Tausaga masani le mita o le suka i le glucometer mo le maʻisuka

Mo se tagata soifua maloloina, o le faasinomaga masani o le suka e mafai ona amata mai le 3.4 i le 7.8 mmol / L. O numera ua faʻailoaina e aʻafia i le inisalini na faia e le pancreas. Mai lenei mea e mafai ona tatou manatu o le faaitiitia o numera i luga o le mita, o le sili atu lea o le galuega uʻamea.

O tagata e faʻalagolago ile insulin (poʻo le maʻisuka) e le maua le lagolago talafeagai mo le gland i nisi tulaga, naʻo le vaega, ae o isi e le maua ai le taua tele. O le mea lea, o faailoilo o le mita e mafai ona oʻo i le maualuga maualuga o le mataitusi, ma ia maua ai lona faʻaititia e maua mai naʻo auala faʻapitoa.

O le mea moni, i tagata mamaʻi, o fuainumera i luga o le mita e seasea lava ona matauina masani, pei o se tagata soifua maloloina masani. Ae ui i lea, o nisi o tulaga masani e iai. Ina ia mafai ai ona maua fua o le suka e lelei mo le maʻisuka, e tatau ona ia mulimuli i se meaʻai faapitoa, faʻaogaina i inisua o inisalini, lea e le faʻamautinoa ai le faʻamaonia o le kulūkose.

O le tele o mafuaʻaga, i le faaopoopo atu i meaai le talafeagai, e mafai ona atagia i le maualuga o le kulukose ma mafua ai ona fesuisuiai mataʻutia:

  • vevela (taʻitaʻi atu i se paʻu mataʻutia i le kulūkose i totonu o le toto)
  • maualuga le gaioiga faʻaletino (e fesoasoani foi i le paʻu tele i le suka),
  • malulu ma faʻamaʻi o se natura faʻapitoa (mafua ai ona oso i taimi uma i le kulukose),
  • popolega (mafai ona faateleina le numera i le mita).

O nei faailoga o le glucometer e le maua ai le ulu o le maʻisuka, o le le fiafia, vaivai, o lona uiga, e lelei lona lagona. O ia faailoilo o le suka toto e mafai ai e le tino ona faatino lelei ana galuega.

Tausaga o le Glucose Tau


TausagaFua o le suka o le toto (vaega o fuataga - mmol / l)
E oʻo atu i le masina2,8-4,4
I lalo o le 14 tausaga3,2-5,5
14-60 tausaga3,2-5,5
60-90 tausaga4,6-6,4
90+ tausaga4,2-6,7

O se tagata soifua maloloina e masani ona anapogi le maualuga o le toto toto i le 3.2 i le 5.5 mmol / L, lea e masani ona taliaina i vailaʻau. A maeʻa ona 'ai meaai, e faatagaina le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu i le 7.8 mmol / h, o se faailoga masani lea. Ae o le suka maualuga o le suka e masani ona faʻaaoga i na o mea na maua mai le tamatamailima. Afai o le suʻega e faia i le aoina o le toto vevela i luga o se manava gaogao, o le suka, o lona uiga, o lona aofaiga, e maualuga.O le gaʻo toto faatagaina i lenei tulaga e 6.1 mmol / L. O le tulaga masani lenei.

O le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga 1 po o le 2, e tau atu i le mea moni o le suka e masani ai ma le toto foaʻi i luga o se manava gaogao i alii ma tamaitai maʻi. O le taua tele o le tuufaatasiga o meaai taumafa. Ae ui i lea, o le aofaiga o le kulukose e le mafai ai ona faʻatuina le ituaiga o faʻamaʻi. Mo le faatumauina o le kulūkose i totonu o le tino ma le maʻisuka, e taua tele le faʻatinoina o faʻasologa uma a le fomaʻi, faʻaaogaina, tagofia o vailaʻau, mulimuli i se meaʻai, ma ia galue malosi. E mafai ona e filifilia mo oe lava soʻo se taaloga ma auai i ai. Ona mafai ai lea e le kulukosese ona vavalalata i faʻamatalaga o se tino maloloina.

Faʻamatalaga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti e faia pe'ā maeʻa le faʻataʻitaʻiina o le suʻega toto suʻe. E masani ona faʻaaoga e fomaʻi se laulau faapitoa e fuafua ai le masani. O le maualuga o le suka o le toto i tane, fafine ma tamaiti, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻi, ua faapenei:

  • pe a ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, o le suka e maualuga lona 6.1 mmol / l,
  • a oʻo ai le toto vevela i luga o se manava gaogao, o le suka e i ai le taua o le 7 mmol / L.

O se laulau faapitoa e faʻaaogaina e fomaʻi e faʻaalia ai le maualuga o le toto toto i le 10 mmol / l pe'ā tuʻuina atu se suʻesuʻega i le itula e tasi pe a maeʻa le taumafataga. O le masani o le suka o le toto pe a uma ona 'ai pe a uma le lua itula e oo atu i le 8 mmol / l. Ma i le afiafi, ao le i alu i le moega, suka, o lona uiga, o lona tulaga i le toto ua paʻu, o le masani i lenei tulaga e oʻo i le 6 mmol / l.

Suauu toto, o lona tulaga masani ua solia, i se tagata matua poʻo se tamaititi e mafai foi ona iai i se tulaga vavalalata. E taua o "prediabetes." I lenei tulaga, ua solia le tulaga masani o le suka toto, o fuainumera e mai le 5.5 i le 6 mmol / L.

E faʻapefea ona siaki le mea o le suka?

Ina ia siakiina le maualuga o le suka o le toto i tagata matutua poʻo tagata ma ona faailoga, e tatau ona pasia se auiliiliga i luga o se manava gaogao. O faʻamatalaga mo lenei mea atonu e eseese - o le suamalie o le paʻu, o le galala i taimi uma, o le masani ona faia.

Ua faia le fua i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le 'ai, o le toto na foaiina mai i se tamaʻi lima po o se vein. E mafai ona e suʻe suʻe i se fale fomaʻi pe a maeʻa le taimi o le fomaʻi, pe i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa e taʻua o le glucometer. O se mita o le kulukose mita feaveaʻi e masani lava ona faigofie ona faʻaaogaina. O faʻamatalaga e uiga i lenei masini e naʻo le lelei. E na o se pau itiiti o le toto e manaʻomia e suʻe ai le suka i tane, fafine, poʻo tamaiti. O le mita o le a faʻaali atu le suka i le maea ai o le fuaina mo le 5-10 sekone ile faʻaaliga.

Afai o se mita o le glucose feaveaʻi e faʻamaonia ai e maualuga tele le maualuga o le suka o le toto aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e pasi se suʻega toto mo le suka mai se vela i le fale suesue o le falemaʻi. O lenei metotia e sili atu ona tiga, ae o le a maua ai saʻo saʻoga o le toto toto. O lona uiga, o le aofaiga o le suka o le a maua. E le gata i lea, o le a fuafua e le fomaʻi pe o le tulaga masani lenei pe leai foi. Ole fua ole fua lea e manaʻomia i le taimi muamua o le maʻisuka. E faia i le taeao, i luga o se manava gaogao, aʻo le i ai.

Faʻamatalaga faʻaalia o le maʻisuka, e masani lava ona lava le faia o se tasi auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao. I le leai o ni uiga iloga, o le suʻesuʻega ua faia i lalo o le tulaga o maualuga maualuga o le kulukose e maua faalua pe afai o le iloiloga na faia i aso eseese. O lenei mea e mafua ai le suʻe muamua o le suʻe toto mo le suka na ave i luga o se manava gaogao, aʻo le i ai, faʻaogaina le masini glucometer, ma le lona lua - mai se vein.

O nisi ao lei mate, mulimuli i se meaai. E le manaʻomia lenei mea talu ai e le mafai ona faʻatuatuaina le suka i le toto. Ae aua nei faʻaleagaina meaʻai suamalie.

E mafai ona aʻafia le sao o fuataga i:

  • eseese faʻamaʻi
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • maʻitaga i fafine
  • taʻu atu pe a uma le popole.

E le fautuaina e fai se suʻega toto mo le suka i alii ma tamaitai i le maeʻa o le po. E taua le maua o se moe lelei i le po.

O le suka o le toto e fuaina i se manava gaogao. A aunoa ma le toilalo, o le suʻega suʻe e tatau ona faia i le ono masina i le matutua pe a uma le 40 tausaga, faʻapea foʻi ma i latou e lamatia. O nei mea e aofia ai tagata le mautonu, fafine maʻitaga, ma i latou e iai aiga e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻafia ona ou fuaina le suka?

O le tele o le fuaina o le suka toto e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi. I le tulaga o se insulin-e faalagolago, o lona uiga, o le ituaiga muamua, o le kulukose e tatau ona faia i taimi uma aʻo le i tuiina ma le inisalini.

Afai ei ai se faʻafitauli i le soifua lelei, ua tupu le popolega, poʻo le paʻu o le olaga masani ua suia tele, o fua o le suka e sili ona fuaina i taimi uma. O galuega i ia tulaga e mafai ona fesuisuiaʻi.

I le tulaga o le maʻi suka o le ituaiga lona lua, e tatau ona faia le suʻega i le taeao, se itula pe a uma ona 'ai, ma aʻo lei momoe foʻi.

E mafai ona e fuaina le suka toto e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. Mo nei faamoemoega, o se mita satelite na faia i Rusia e fetaui lelei, o iloiloga o loʻo maua ai le maʻisuka lelei. E taua foi le taʻua o le mita Satellite Plus, o se faiga fou, faʻaleleia le faʻalelei, ma e maua ai ni iloiloga lelei mai le maʻisuka.

Faia fua-oe-oe

Afai o tagata soifua maloloina e foaʻiina le toto mo le suka i totonu o le ono masina, ona maʻi ai lea, pe a uma ona maua i le maʻisuka, e tatau ona faia lenei tolu i le lima taimi i le aso. E taua tele le filifilia o se masini faʻalagolago ma faigofie faʻatasi ma le faʻaaogaina faigofie. E tatau i le mita ona fetaui ma le tele o manaʻoga: ia vave, saʻo, faigofie ma le taugofie. Aʻo leʻi faʻatau se masini, e tatau ona e faitauina iloiloga oi latou e maua i le maʻisuka.

O le glucometer satelite i le lotoifale e fetaui lelei mo manaoga uma o loʻo i luga. O le satelite na faia i le faalapotopotoga Rusia Elta mo le tele o tausaga. O le taimi nei o se faʻataʻitaʻiga fou o lenei kamupani o le mauaina o le lauiloa - le Satellite Tele mita. Tagata maʻi e maua i le maʻisuka na o le na o ni iloiloga lelei e uiga i nei masini.

O le masini e tele ona lelei, e aofia ai:

O le glucometer satelite ma le satelite faʻatasi ai ma le glucometer e aofia ai le 25 suʻega ma 25 meafaigaluega faapitoa mo le tipiina o le paʻu i luga o le tamailima. O maʻa na faʻaaogaina e lava mo le lua afe fua. I tulaga o le saʻo, o satelite ma satelite tele e maua ai taunuuga e tutusa uma lava ma suʻesuʻega falesuesue. O le tele o fua faatatau o le suka toto e mafai ona faatagaina mai le 0.6 i le 35 mmol / L.

O le mea moni, o le toto glucose mita Satellite ma Satellite Plus e maualalo ifo i glucometers mai tagata gaosi oloa mai fafo e uiga i le suʻeina o le toto, ona o le toatele oi latou e ave 5-8 sekone e maua ai le iuga. O le mea lea e taua le taulaʻi atu i le tele o mea faʻaaoga faaopoopo. O le toto o le kulukose o le toto e manaomia ai le faʻatauina o se seti o fasi siaki sikola, o loʻo i ai se tau maualalo ifo.

Afai o loʻo taumafai tagata talavou mo faʻataʻitaʻiga vave, ona sili atu lea o le gauai atu o tagata matutua i le taugofie o mea. O le mea lea, o le satelite mita poʻo le satelite e sili atu ona na o ni iloiloga lelei ma e le gata o se filifiliga o le paketi, ae o se masini faʻapitoa mo i latou e ola i le maʻisuka.

Faitau faʻasologa o le Glucometer - o se laulau faʻatasi ai ma le malepe

I se tulaga masani, i se tagata masani e leai se soliga o le inisalini, o le aofaiga o le suka i le toto e mai le 3.9 mmol / L pe a fuaina i luga o se manava gaogao i le 5.5 mmol / L i le taimi lava lea i nai itula talu ona 'ai. O se suiga i ia faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka malosi. I se tulaga lautele, e le o matua mautu ma tapulaa mo le tulaga masani o le tino ua faavaeina mo le maʻisuka, ma o faailoga e manatu e le o se mea e faalavelave i le maualuga o le suka i le maualuga o le 5.0 i le 10.0 mmol / l, e fuafua i le tulaga o le gaioiga faaletino ma le taumafataga mulimuli.

Ae ui i lea, o ona po nei, e pei o pamu inisalini, e mafai ai ona e aumaia ia faailo i se tulaga latalata i se tagata soifua maloloina i le aso atoa, ona o le leai o ni mea taumafa ma le auala sili ona masani o le auina atu o le inisalini.

Pe a faʻatatauina le faitauga o le glucometer, e mafai ona ese le masani, faʻalagolago i le faʻaogaina. Soviet ma post-Soviet aʻoga aʻoga fautuaina le faʻaaogaina o faailoilo mo le toto atoa i auiliiliga, aʻo mea i Sisifo o loʻo taulai atu i se suʻesuʻega sili atu saʻo ole plasma. O lenei mea e le afaina ai le faigata o le faʻatinoina o le tagata lava ia e ala i le faʻaaogaina o se kulupu i le fale, ae ui i lea, e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga patino i uiga patino i faitauga lava ia. O le mea lea, o le toʻatele o tagata ua masani i le fuaina o le suka atoa o le toto, lea o loʻo faamaumauina i faamaumauga o falemaʻi ma talaʻaga faʻalesoifua maloloina, e masani lava ona fefe i fua maualuga e talia mo le suʻeina o plasma. Ina ia aloese mai ia faauigaga eseese, e masani lava ona lipotia saʻo e le au atamamai le faʻaogaina o le masini na faʻatauina. I le fale, o le liua o nisi faailo i isi e faigofie lava - ia maua le maualuga o le suka i le toto atoa, e tatau ona e vaevaeina le faailo plasma ile 1.12.

3 Suga Suga

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga I, ona tatau loa lea ona faia se iloiloga a le tagata lava ia ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso, ma ia lolomi le II o le maʻisuka ia te oe e siaki le suka i le taeao ma le afiafi.
E talitonuina o le masani i totonu o tapulaa faatagaina i le gasologa o le aso e fesuisuiai, ae o loo i ai se seti i vailaau, e tutusa lava mo alii ma tamaitai - o le 5.5 mmol / l. O se mea taatele pe a uma ona 'ai, pe afai e maualuga maualuga le suka.

Taʻiala o le taeao e le tatau ona mafua ai le faʻamalo - mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l. Aʻo leʻi faia le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, o faailoga e tatau ona tutusa ma numera: mai le 3.8 i le 6.1 mmol / l. A maeʻa ona maua e le tino ni meaai (pe a ma le itula), o le fua masani masani e le sili atu nai lo le 8.9 mmol / l. I le po, pe a malolo le tino, o le masani e 3.9 mmol / l.
Afai o le faitauga o le glucometer o loʻo taʻu mai ai o le maualuga o le suka e fesuisuiaʻi, e foliga mai, e leai se taua 0.6 mmol / l poʻo le maualuga foi, o le suka e tatau ona fuaina tele - 5 taimi pe sili atu i le aso e mataʻituina ai le tulaga. Ma afai e afaina lenei mafuaaga, ona tatau lea ona e sailia le fautuaga a lau fomaʻi.

O nisi taimi e mafai ai ona faʻasalalau le tulaga faʻatasi ma le fesoasoani o se taumafa faʻatau ma faʻamalositino, pe afai e leai se faalagolago i inisalini inisiua.
Ae ina ia mafai ona masani le toto toto, o lona uiga, lea e le malepe ai le tino, e mulimuli mai:

  1. Faia ia avea ma tulafono e faamaumauina ia faitau mita ma tuʻuina atu faʻamatalaga i le fomaʻi i le isi tofiga.
  2. Ave toto mo suʻesuʻega i totonu o le 30 aso. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina ole taimi ole a 'ai.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, ona faigofie lea ona malamalama le fomaʻi i le tulaga o le tino. A maua mai meaʻai a suka pe a uma ona 'ai ma e le sili atu le taliaina o tapulaʻa talia, ona manatu lea o se mea masani. Ae peitai, o ese mai le masani ao le i ai o se faailoga mataʻutia, ma e tatau ona togafitia lenei anomaly, talu ai e le mafai ona gafatia e le tino, o le a manaomia ai le inisalini mai fafo.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e masani ona faavae i le fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto. O le faailo - 11 mmol / l - o le faʻamaoniga lea o le maʻi suka maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, i le faaopoopo atu i togafitiga, o le ae manaomia se seti o meaai ia:

  • o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo,
  • faateleina le tele o fiva ina ia lemu lemu ia meaʻai,
  • tele vitamini ma isi mea aoga
  • e aofia ai le palatini, lea e aumaia ai le maelega, puipuia ai le mafai ona gaosia.

O se tagata soifua maloloina e iai faʻamaoniga mautinoa - tulaga maualuga o le toto. O suʻega e maua mai le tamatamailima i le taeao pe a leai se meaʻai i totonu o le manava.

Mo tagata masani, o le masani e 3.3-5.5 mmol / l, ma o le tausaga o matua e le o se matafaioi. Faʻateleina faailoilo faʻatinoga o se tulaga vavalalata, o lona uiga, pe a faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. O numera nei: 5.5-6.0 mmol / L. O tulaga masani ua siitia - o se mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka.

Afai o le toto na aveesea mai se vein, ona faʻataunuʻu ese lea o le faʻamatalaga. E tatau foi ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, o le masani e oo i le 6.1 mmol / l, ae afai e fuafua le maʻisuka, ona sili lea i le 7.0 mmol / l.

O nisi o fomaʻi ua latou iloa le i ai o le suka i totonu o le toto ma se glucometer, o le sola vave, ae o mea muamua ia, o le mea lea e manaʻomia ai le suʻeina o le toto e ala i masini suʻesuʻe.
Ina ia iloa le maʻisuka, e mafai ona e faia se auiliiliga 1 le taimi, ma o le tulaga o le tino o le a manino ona faamatalaina.

Glucose toto

O le tulaga o le tino pe a iloa le maʻisuka o le tagata lava ia. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga se glucometer e faʻataʻitaʻi ai faailoga o le suka i le plasma. E faigofie le masini mo tagata e le mafai ona asiasi i se falemaʻi. Faatasi ai ma ona lelei, o le vave ona fuaina o le kulūkose, faigofie o le faʻaaogaina ma le tatau ai, pe'ā tatau ai, le siakiina pea o le faailo o loʻo fesiligia.

O mita o le glucose o aso nei e sili ona aoga: faigofie ona faʻaaoga, faʻatusatusa ma feaveaʻi. Pau lava le leaga o le tau maualuga.

Faʻatumu i le masini o ni vaega o suʻega e vave ona faʻaumatia.

O le mita o le kulukose e fua i le maualuga o le suka i le plasma toto, o le faagasologa e le afaina ma e le afaina ai le maʻi. O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te le iloa la latou kulūkose masani - o se masini i ia tulaga e talafeagai. O nisi taimi o le suka i le tulaga o le faʻatinoga e sili atu nai lo le faʻatagaina tapulaʻa i nai taimi, ma e lagona e le tagata maʻi le lelei. O le tulaga e mafua mai i le atinaʻe o le maʻisuka ma ona faʻafitauli, o le mea lea o le kulukose e tatau ona fuaina i taimi uma. Ua toesea e le au atunuʻu ia tulaga masani na fuafuaina e le glucometer. O le faʻaaloalo ia i latou, o le a mafai e le tagata gasegase ona mataʻituina le tulaga.

E fautuaina e faapea o tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te amanaʻia uma faailoilo o le masini i le gasologa o le aso, ona o le plasma glucose e eseese e faʻatatau i le taimi o le aso, meaai, faʻalagona lagona ma gaoioiga faaletino. O le fomaʻi o le endocrinologist e fiafia i le soifua manuia o le maʻi i le tele o itula pe a uma le taumafataga mulimuli. O lenei faʻamatalaga e taua i le iloiloina o le faʻamaoni o iuga. O le falemaʻi e eseese e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. O lea la, o le masani o faitauga o le glucometer o le a ese foi.

Le talafeagai o le faʻaaogaina o le masini mo se tagata e maua i le maʻisuka e manino. O meafaigaluega e faʻaaogaina ai le glucose mai le plasma. O le metotia e foia ai se numera tele o faafitauli ma tuʻuina atu ai taunuʻuga faatuatuaina. O fomaʻi na latou faia se laulau e aofia ai le faitau o le suka ma lona masani ile glucometer (vaega ole fua ole moli / l):

Toto totoPlasmaO le toto toto
1.I luga o se manava gaogao5,03 – 7, 032,5 – 4,7
2.2 itula mai le taumafataga mulimuliE itiiti ifo i le 8.3E itiiti ifo i le 8.3

O le laulau ua faaalia ai o le toto toto, lea e aveesea mai le tamatamailima, e oʻo atu i le pito i luga o le masani, e solia ai le vave o le atinae o le maʻisuka.

Mate Masi

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le mea muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Laulau faʻatatau

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻigaFaʻailoga o le palaFaʻatulagaina atoa o le toto
Le saʻo e faʻatusatusa i metotia falesuesuelatalata i le taunuʻuga na maua mai suʻesuʻega falesuesueitiiti le sao
Tulaga masani o le kulukose (mmol / L): anapogi pe'ā uma ona 'aimai le 5.6 i le 7.2 e sili atu nai lo le 8.96mai le 5 i le 6.5 leai se sili atu nai lo le 7.8
Tausisia o faitauga (mmol / l)10,89
1,51,34
21,79
2,52,23
32,68
3,53,12
43,57
4,54,02
54,46
5,54,91
65,35
6,55,8
76,25
7,56,7
87,14
8,57,59
98

Afai o le glucometer e faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

Tusa o le maʻisuka

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le mea muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Afai o le glucometer e faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

E mafai ona e ausia le laʻititi laʻititi o le faitauga o meafaifaʻaili e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • Soʻo se glucometer e manaʻomia se siaki taimi i se fale suesue faapitoa (i Moscow o loʻo i le 1 Moskvorechye St.).
  • E tusa ai ma le tulaga faʻavaomalo, o le saʻo o le mita e siakiina i le faʻatonutonuina o fua. I le taimi lava e tasi, e 9 i luga o le 10 faitauga e le tatau ona ese mai le tasi i le isi e sili atu i le 20% (pe afai o le glukose e 4.2 mmol / l pe sili atu) ma e le sili atu nai lo le 0.82 mmol / l (pe afai o le sugar sugar e itiiti ifo i le 4.2).
  • Aʻo leʻi totoina le toto mo le auʻiliʻili, e tatau ona fufulu mama ma fufuluina ou lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma fufulu susu - mea mai fafo i luga o le paʻu e mafai ona faʻasese ai iuga.
  • Ina ia faʻamafanafana ou tamatamailima ma faʻaleleia le tafe o le toto ia i latou, e tatau ona e faia la latou masini malamalama.
  • E tatau ona faia se faʻamaʻi ma le malosi atoatoa ina ia faigofie ona sau le toto. I lenei tulaga, o le mataua muamua e le o auiliiliina: o loʻo aofia ai le tele o mea e maua i le va o le intercellular flu ma o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  • E le mafai ona faʻasalaina le toto i luga o se fasi pepa.

O le toto maualuga o le suka pe a fuaina i se glucometer i le maʻisuka e seasea fetaui ma le tulaga sili ona lelei o se tagata maloloina. Ina ia tausisia pea se tulaga masani, e tatau ona e mulimuli i taimi uma i se taumafa malosi, tui tele atu inisalini, ma e le o mautinoa ai o le kuluma o le a mausali.

  • O tulaga atuatuvalega e fesoasoani i le faateleina o le suka,
  • faʻamaʻi catarrhal, faʻamaʻi viral viral,
  • vevela o le tau e mafua ai se paʻu mataʻutia i le kulukose,
  • o le faaitiitia o le kulukose e mafua foi i le malosi tele o le tino.

O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomaʻi ia maua e le maʻisuka a latou faitauga ia le itiiti ifo i le 4-8 mmol / L. Faatasi ai ma nei taunuuga, e lagona e se tagata le lelei, e le o ia te ia le tiga o le ulu, e leai se vaivai, lagona o le le fiafia, e le vaivai ona vae, ma o le tino atoa e galue e pei ona manaomia.

O suʻe toto e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi e pei o togafitiga o le thyroid gland, pituitary poʻo le gland gland, ate, gasegase, faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. E le gata i lea, o le suʻega o le toleniga o le glucose ua faʻataʻitaʻiina mo tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

Ina ia iloa ai le maʻisuka, e tele suʻega e faia.

  1. GPN - o se suʻega mo le suka o le plasma. Mo le totogi i luga o se manava gaogao (e le tatau i se tagata ona 'ai meaai mo le silia ma le 8 itula). Faatasi ai ma le fesoasoani a le GPN, maʻisuka ma le prediabetes (o se tulaga muamua atu ile amataga o le maʻi) ua maua.
  2. PTTG - o se suʻega o le faapalepale o le glucose e faʻaalia foi i luga o se manava gaogao e iloa ai le maʻisuka ma vailaʻau. Lua itula aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau i le mataupu ona inuina se vai inu kulukose.
  3. Fuaina masani o le suka plasma (glucose) (maʻisuka faʻafuaseʻi) - o le tau e faʻaalia e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga mulimuli. Ole suʻega lea e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le maʻisuka, ae le o le togavao.

I le uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka, o le faʻamaoniga lona lua o le faʻamaoniga e masani lava ona faia i le aso lona lua.

Lisi o le taimi nei mo le faʻaaogaina o fua o le maualuga o le kulukose o le toto: faatasi ai ma le fua (masani) fua o le suka plasma - mai le 11.1 mmol / L ma le tele, i luga o se manava gaogao - mai le 7 mmol / L ma sili atu, PTTG - mai le 11.1 mmol / L ma sili atu .

Mo se tagata soifua maloloina, o le faasinomaga masani o le suka e mafai ona amata mai le 3.4 i le 7.8 mmol / L. O numera ua faʻailoaina e aʻafia i le inisalini na faia e le pancreas. Mai lenei mea e mafai ona tatou manatu o le faaitiitia o numera i luga o le mita, o le sili atu lea o le galuega uʻamea.

O tagata e faʻalagolago ile insulin (poʻo le maʻisuka) e le maua le lagolago talafeagai mo le gland i nisi tulaga, naʻo le vaega, ae o isi e le maua ai le taua tele. O le mea lea, o faailoilo o le mita e mafai ona oʻo i le maualuga maualuga o le mataitusi, ma ia maua ai lona faʻaititia e maua mai naʻo auala faʻapitoa.

O le mea moni, i tagata mamaʻi, o fuainumera i luga o le mita e seasea lava ona matauina masani, pei o se tagata soifua maloloina masani. Ae ui i lea, o nisi o tulaga masani e iai. Ina ia mafai ai ona maua fua o le suka e lelei mo le maʻisuka, e tatau ona ia mulimuli i se meaʻai faapitoa, faʻaogaina i inisua o inisalini, lea e le faʻamautinoa ai le faʻamaonia o le kulūkose.

O le tele o mafuaʻaga, i le faaopoopo atu i meaai le talafeagai, e mafai ona atagia i le maualuga o le kulukose ma mafua ai ona fesuisuiai mataʻutia:

  • vevela (taʻitaʻi atu i se paʻu mataʻutia i le kulūkose i totonu o le toto)
  • maualuga le gaioiga faʻaletino (e fesoasoani foi i le paʻu tele i le suka),
  • malulu ma faʻamaʻi o se natura faʻapitoa (mafua ai ona oso i taimi uma i le kulukose),
  • popolega (mafai ona faateleina le numera i le mita).

O nei faailoga o le glucometer e le maua ai le ulu o le maʻisuka, o le le fiafia, vaivai, o lona uiga, e lelei lona lagona. O ia faailoilo o le suka toto e mafai ai e le tino ona faatino lelei ana galuega.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻigaFaʻailoga o le palaFaʻatulagaina atoa o le toto
Le saʻo e faʻatusatusa i metotia falesuesuelatalata i le taunuʻuga na maua mai suʻesuʻega falesuesueitiiti le sao
Tulaga masani o le kulukose (mmol / L): anapogi pe'ā uma ona 'aimai le 5.6 i le 7.2 e sili atu nai lo le 8.96mai le 5 i le 6.5 leai se sili atu nai lo le 7.8
Tausisia o faitauga (mmol / l)10,89
1,51,34
21,79
2,52,23
32,68
3,53,12
43,57
4,54,02
54,46
5,54,91
65,35
6,55,8
76,25
7,56,7
87,14
8,57,59
98

Afai e talafeagai le fesiitaiga o le molimau "i le plasma" i le molimau masani "i le toto atoa," e tatau ona vaevae le iuga i le 1.12 (pei o le laulau).

Mafuaaga o le faʻavaveina o le kulukose plasma mai masani

Ona o le faateleina o le kulukose, o le tino atoa ua tigaina. E mafua lenei mea ona o le faʻaleleia atili o taunuuga, o le toto ua matua mafiafia, lea e puipuia ai mai le felauaiga o mea aoga uma i le tino o le tagata.

O aʻafiaga o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona ogaoga ma e le mafai ona faʻafitia:

  1. E amata uma lava i faʻamaoniga e pei o le gutu maloʻo, ulu o le ulu, vaivai, le mautonu le malamalama.
  2. Afai e le faʻaitiitia le faitau i totonu o le toto, e amata ona leiloloa le mafaufau ile tagata, ma o le solia o le faʻalavelave o loʻo faʻagasolo i luma.
  3. Faʻaleagaina o le tino.
  4. Faʻaleagaina o le tino, o se taunuuga o le gangrene e atiae i luga o vae.
  5. Faʻasalaga o Renal.

O le mafuaaga lena e matua taua ai le faatumauina o le fua o le suka pe a fua i se glucometer. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faatumauina lou soifua maloloina ma ola i se olaga umi, fiafia.

MEA TATAU: E le tatau ona e faʻavaivai ma faʻavaivai, tusa lava pe maua oe i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona maua se mea lelei ia te ia lava, ae mafai ona taofiofia ma e masani ona tausia le faitau o kulukose toto.

I ni nai tausaga ua mavae, o le tele o tagata, e aofia ai le Accu-Chek asset, toto maualuga toto i le toto atoa. Talu ai nei, e leai lava se mea na totoe ma o le tele o glucometers e faʻamaʻiina i le plasma toto.

Ma o le tele o taimi o le taunuʻuga e faʻamatala seseina e le maʻisuka. I le iloiloina o iuga, e tatau ona manatuaina o le maualuga o le suka i le plasma e 10-11% le maualuga nai lo le toto toto.I totonu o fale suʻesuʻe mo le siakiina o glucometers, ina ia maua ai tulaga faatauaina o le suka o le toto, ua fautuaina e vaevaeina le faitauga o le glucometer e se vaega o le 1.12 (o le tulaga lea e faia ai se laulau faaliliu).

E tatau ona maitauina o le sao o lau masini e tatau ona siakiina i fale suesue faapitoa. I le tele o taimi, o le masini e le amanaia pe sili atu le maualuga o faailoga o le suka, ae i soo se tulaga, e tatau ona e taumafai mo le glycemia e le maualuga atu i le 8 i le ao.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, e tatau ona mulimuli i tulafono mo le ave toto.

1. Faʻaaogā lima lima ma se fasimoli aʻo leʻi suʻeina ma faʻamautinoa le WIPE.

2. Afai e malulu ou lima, faʻaititia lou lima i lalo ma fai se masini moli o le pulupulu mai le pama i le tamatamailima.

3. Aua le solo le tamailima i le ava malosi, e pei O le ava malosi e maua ai le paʻu. E tatau ona faia lenei mea i se tasi pe afai e te ave toto i fafo o le fale ma e leai se auala e fufuluina ai ou lima. 'Aua le fufulu ou lima i solo susu. O le susu ma solo mea e aafia ai le auiliiliga.

4. Tatou te fufulu uma le mataua muamua e sau, aua o loʻo aofia ai le faʻaoga o le vai, ae le o le toto toto.

5. Aua le faʻasalaina le toto i se fasi pepa.

6. E tatau ona lava le malosi o le pupuʻu ina ia faigofie ai ona pa'ū le pa'ū. Afai e te mamafa malosi i luga o lou tamatamailima, ae le o le toto, o le a suʻesuʻeina le suavai extracellular, ma o le a faʻalavelaveina ai le iuga.

O se tagata soifua maloloina e masani ona anapogi le maualuga o le toto toto i le 3.2 i le 5.5 mmol / L, lea e masani ona taliaina i vailaʻau. A maeʻa ona 'ai meaai, e faatagaina le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu i le 7.8 mmol / h, o se faailoga masani lea.

Ae o le suka maualuga o le suka e masani ona faʻaaoga i na o mea na maua mai le tamatamailima. Afai o le suʻega e faia i le aoina o le toto vevela i luga o se manava gaogao, o le suka, o lona uiga, o lona aofaiga, e maualuga. O le gaʻo toto faatagaina i lenei tulaga e 6.1 mmol / L. O le tulaga masani lenei.

O le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga 1 po o le 2, e tau atu i le mea moni o le suka e masani ai ma le toto foaʻi i luga o se manava gaogao i alii ma tamaitai maʻi. O le taua tele o le tuufaatasiga o meaai taumafa.

Ae ui i lea, o le aofaiga o le kulukose e le mafai ai ona faʻatuina le ituaiga o faʻamaʻi. Mo le faatumauina o le kulūkose i totonu o le tino ma le maʻisuka, e taua tele le faʻatinoina o faʻasologa uma a le fomaʻi, faʻaaogaina, tagofia o vailaʻau, mulimuli i se meaʻai, ma ia galue malosi.

Faʻamatalaga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti e faia pe'ā maeʻa le faʻataʻitaʻiina o le suʻega toto suʻe. E masani ona faʻaaoga e fomaʻi se laulau faapitoa e fuafua ai le masani. O le maualuga o le suka o le toto i tane, fafine ma tamaiti, o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻi, ua faapenei:

  • pe a ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, o le suka e maualuga lona 6.1 mmol / l,
  • a oʻo ai le toto vevela i luga o se manava gaogao, o le suka e i ai le taua o le 7 mmol / L.

O se laulau faapitoa e faʻaaogaina e fomaʻi e faʻaalia ai le maualuga o le toto toto i le 10 mmol / l pe'ā tuʻuina atu se suʻesuʻega i le itula e tasi pe a maeʻa le taumafataga. O le masani o le suka o le toto pe a uma ona 'ai pe a uma le lua itula e oo atu i le 8 mmol / l.

Suauu toto, o lona tulaga masani ua solia, i se tagata matua poʻo se tamaititi e mafai foi ona iai i se tulaga vavalalata. E taua o "prediabetes." I lenei tulaga, ua solia le tulaga masani o le suka toto, o fuainumera e mai le 5.5 i le 6 mmol / L.

O nisi taimi e fautuaina e le fomaʻi e faʻatautaia e le tagata maʻi le maualuga ole kulukose plasma. E le manaʻomia le faʻaliliuina o le molimau o le glucometer, ma o faʻatagaga faatagaina o le a faapenei:

  • i luga o se manava gaogao i le taeao 5.6 - 7.
  • 2 itula talu ona 'ai se tagata, e le tatau ona sili atu i le 8.96 le faʻamaoniga.

O i latou e le o maua i le maʻisuka, ae o ē ua maua le maualuga o suka i totonu oo latou tino, e le tatau ona vave popole i lenei mea.

E ese lava, e tatau ona taʻua e uiga i le ava malosi. O lona faʻaaoga tele e faʻaosofia ai suiga i le pancreas. O lenei, i le itu, e tau atu ai i suiga o faailoilo ile mita.

O le mea lea, o le fuaina o le kulukose pe a maeʻa se taumafataga, ma e sili atu foi i se uumi umi, e toetoe lava leai se aoga.O nei faʻamatalaga o le a le atagia ai le tulaga oi ai nei o le tino, ae na o le taimi nei, lea e afua mai i le faʻaaogaina o le ethanol ma le oona e oloa o le pala.

O le mea lea, afai o le maualuga o le suka e sili atu nai lo le pito i luga, ma e leai foi ni faʻamaoniga, e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E tatau ona e taumafai e malolo, ona toe foʻi lea i le masani.

I le isi itu, o le suiga i le kulukosesegase atonu o se faailoga o nisi ituaiga o togafitiga.

Aemaise lava, o le uiga lea o suiga i le faiga o endocrine: pheochromocytoma, glucoganoma, ma thyrotoxicosis. E mafua mai foʻi i fatuga, ate ma pancreatitis.

O mea e le masani ai faitauga o le glucose e mafai foi ona taʻu mai ai faʻamaʻi matautia.

Aemaise lava, o le suka maualalo po o le maualuga e masani lava ona matauina i le i ai o tino o le tino, ma o nisi taimi ma isi oncoco. O se tasi o faʻamaoniga o le le manuia o le ate o le vaeluaina foi o le kulukose.

Ae e faigata ona masalomia lisi o faʻamaʻi i le fale ona o faʻafitauli iloga o kulukose. O le mea moni e faapea, faatasi ai ma lo latou i ai o loʻo i ai pea se seti atoa o isi faʻaaliga.

Glucometer liliu siata

O le maʻi suka (DM) o se faʻamaʻi lea e aofia ai le mataʻituina pea o le maualuga o le kulukose (suka) i le toto. E maua e se tagata lenei vailaau mai meaʻai: a maeʻa ona latou ulu atu i le faʻaogaina o meaʻai, e amata e le tino se metabolism gaʻo.

I le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e tatau i se tagata ona mataʻituina le kulūkose i le tino ma faia i taimi uma se suʻega toto. E pei ona e iloa, o le suka e ulu atu i le tino e ala i meaai.

I le solia o le metabolism o le carbohydrate, o le suka e maua i le toto ma le maualuga o le insulin e maualuga atu nai lo le masani. Afai e le o faia ni fuafuaga talafeagai, o sea tulaga e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia, e aofia ai le hypoglycemic coma.

Mo suʻesuʻega masani mo le suālaʻau, e faʻaaoga ai masini faʻapitoa - glucometers. O lenei ituaiga masini e mafai ai e oe ona suʻesuʻe le tulaga o le tino e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata soifua maloloina. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona iloa vave le atinaʻeina o le amataga o le faʻamaʻi ma amata togafitiga talafeagai.

O lea e mafai ai e se tagata ona iloa ni soliga, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa mo le toto kulukose i tagata soifua maloloina. I le maʻisuka malosi, o nei faailoilo e mafai ona ese siʻitia, lea e manatu o se mea e taliaina.

Mo se tagata e maua i le maʻisuka ia maua le lagona lelei, o le numera e mafai ona faʻatupulaia i le 4-8 mmol / lita. O lenei mea o le a mafai ai e le maʻisuka ona faʻaumatia le tiga o le ulu, vaivai, atuatuvale, le mautonu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le malosi tele o le kulukose toto ona o le faʻaopoopoga o gaʻo. Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka e sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi, ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. I le le atoatoa o le inisalini i tagata, o le atinaʻeina o se maʻi maʻisuka e mafai.

Ina ia puipuia le faʻaalia o nei fesuiaiga mataʻutia, e tatau ona e tilotilo i le glucometer i aso uma. O se laulau faʻapitoa faʻamatalaina o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o le a mafai ai e oe ona faʻatautaia taunuuga o le suʻesuʻega, ia iloa pe faapefea ona ese ma pe o le a le tulaga e lamatia ai le ola.

E tusa ai ma le laulau, fua o le suka toto mo le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • I le taeao i luga o se manava gaogao, o le kulukose toto i le maʻisuka e mafai ona 6-8.3 mmol / lita, i tagata soifua maloloina - 4.2-6.2 mmol / lita.
  • E lua itula pe a uma le taumafataga, o faʻamalo o le suka mo le maʻisuka e le maualuga atu nai lo le 12 mmol / lita, e tatau i tagata soifua maloloina ona i ai se faailoga o le sili atu i le 6 mmol / lita.
  • O le taunuuga o le suʻesuʻega o le hemoglobin glyce i le maʻisuka e 8 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina - e le sili atu i lo le 6.6 mmol / lita.

I le faaopoopo atu i le taimi o le aso, o nei suʻesuʻega e faʻalagolago foi i tausaga o le maʻi.Aemaise lava, i pepe faatoa fananau mai e oo i le tausaga, o le maualuga o le suka o le toto e mai le 2.7 i le 4.4 mmol / lita, i tamaiti mai le tasi i le lima tausaga - 3.2-5.0 mmol / lita. I le matua o le matua e oo atu i le 14 tausaga, o fuainumera mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.

I tagata matutua, o le masani mai le 4.3 i le 6.0 mmol / lita. I tagata matutua atu i le 60 tausaga, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona 4.6-6.4 mmol / lita.

O lenei laulau e mafai ona fetuutuunai, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino.

O le tele o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o loʻo i ai le plasma, ae o loʻo i ai masini e faʻataʻitaʻi ai le toto atoa. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻatusatusaina le faʻatinoga o le masini i faʻamatalaga na maua i le fale suesue.

Ina ia siaki le saʻo o le suʻega, o faʻamaumauga na maua i luga o le glucometer o le manava gaogao e faʻatusatusa i faʻamaumauga o se suʻesuʻega i le fale suesue. I lenei tulaga, e tatau ona e malamalama o le plasma e aofia ai le sili atu o le suka sili atu nai lo le toto toto.

Ina ia saʻo le faaliliuina o faʻamatalaga maua, e mafai ona e faʻaaoga se laulau faapitoa. O loʻo faʻatulagaina foʻi tulaga faʻapitoa mo le faʻaogaina o kalu. E tusa ai ma le tulaga lautele ua taliaina, o le saʻo faatagaina o le masini e mafai ona faapenei:

  1. Faʻatasi ai ma le toto i lalo ifo o le 4.2 mmol / lita, o faʻamaumauga e maua e ono ese mai i le 0.82 mmol / lita.
  2. Afai o taunuʻuga o le suʻesuʻega e 4.2 mmol / lita ma sili atu le maualuga, o le eseesega i le va o fuataga e le sili atu i le 20 pasene.

Ia manatua o mea saʻo e mafai ona aʻafiaina e ala eseese. Ae maise lava, o taunuuga o le suʻega e mafai ona faʻasese pe a:

  • Manaomia tele vai,
  • Gutu gutu
  • Uiga masani
  • Vaavaaiga vaaia i le maʻisuka,
  • Tue le paʻu
  • Paʻu mamafa mamafa,
  • O le vaivai ma le moe,
  • O le i ai o faʻamaʻi eseese,
  • Le faʻamaʻaina o le toto,
  • Fungal maʻi
  • Faʻavavavave vave ma faʻailoga,
  • O lagona le mautonu faalelagona,
  • O le i ai o le acetone i le tino.

Afai e iloa nisi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le faasologa saʻo ole togafitiga.

E tatau foi ona e tausisi i ni tulafono patino pe a fua le suka o le toto i se glucometer.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu mama i le fasimoli ma solo ona lima i se solo.

E tatau ona faʻamafanafana ou lima e faʻaleleia ai le toto. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻaitiitia i lalo ia pulumu ma faʻamalamalama lelei i le itu mai alofilima i tamatamailima. E mafai foi ona e uu ou lima i le vai mafanafana ma faamafanafana i latou.

O faʻamalosi vai e faʻamalosi ai le paʻu, o lea e fautuaina ai ina ia faʻaaoga e solo le tamatamailima pe afai o le suʻesuʻega e faia i fafo atu o le fale. Aua nei fufuluina ou lima i solo susu, aua o vailaau mai mea e tumama ai mea e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o le suʻega.

A uma ona tapunia se tamatamailima, o le mataua muamua e soloiesea uma lava, talu ai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le televave o le vai. Mo le auiliiliga, o le lua paʻu ua ave, lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le laasaga o le suʻega. O le totoina o le toto i se fasi pepa e faasaina.

O lea e mafai ai ona vave oʻo mai le toto i fafo ma aunoa ma ni faʻafitauli, e tatau ona faia le pupuʻu i se malosi faapitoa. I lenei tulaga, e le mafai ona e tuleia i luga o le tamatamailima, aua o le a toso ese ai le vai intercellular. O se taunuuga, o le tagata maʻi o le a maua faʻamaoniga le saʻo.

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga I, ona tatau loa lea ona faia se iloiloga a le tagata lava ia ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso, ma ia lolomi le II o le maʻisuka ia te oe e siaki le suka i le taeao ma le afiafi.

E talitonuina o le masani i totonu o tapulaa faatagaina i le gasologa o le aso e fesuisuiai, ae o loo i ai se seti i vailaau, e tutusa lava mo alii ma tamaitai - o le 5.5 mmol / l. O se mea taatele pe a uma ona 'ai, pe afai e maualuga maualuga le suka.

Taʻiala o le taeao e le tatau ona mafua ai le faʻamalo - mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l. Aʻo leʻi faia le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, o faailoga e tatau ona tutusa ma numera: mai le 3.8 i le 6.1 mmol / l. A maeʻa ona maua e le tino ni meaai (pe a ma le itula), o le fua masani masani e le sili atu nai lo le 8.9 mmol / l.I le po, pe a malolo le tino, o le masani e 3.9 mmol / l.

Afai o le faitauga o le glucometer o loʻo taʻu mai ai o le maualuga o le suka e fesuisuiaʻi, e foliga mai, e leai se taua 0.6 mmol / l poʻo le maualuga foi, o le suka e tatau ona fuaina tele - 5 taimi pe sili atu i le aso e mataʻituina ai le tulaga. Ma afai e afaina lenei mafuaaga, ona tatau lea ona e sailia le fautuaga a lau fomaʻi.

O nisi taimi e mafai ai ona faʻasalalau le tulaga faʻatasi ma le fesoasoani o se taumafa faʻatau ma faʻamalositino, pe afai e leai se faalagolago i inisalini inisiua.

Ae ina ia mafai ona masani le toto toto, o lona uiga, lea e le malepe ai le tino, e mulimuli mai:

  1. Faia ia avea ma tulafono e faamaumauina ia faitau mita ma tuʻuina atu faʻamatalaga i le fomaʻi i le isi tofiga.
  2. Ave toto mo suʻesuʻega i totonu o le 30 aso. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina ole taimi ole a 'ai.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, ona faigofie lea ona malamalama le fomaʻi i le tulaga o le tino. A maua mai meaʻai a suka pe a uma ona 'ai ma e le sili atu le taliaina o tapulaʻa talia, ona manatu lea o se mea masani. Ae peitai, o ese mai le masani ao le i ai o se faailoga mataʻutia, ma e tatau ona togafitia lenei anomaly, talu ai e le mafai ona gafatia e le tino, o le a manaomia ai le inisalini mai fafo.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e masani ona faavae i le fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto. O le faailo - 11 mmol / l - o le faʻamaoniga lea o le maʻi suka maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, i le faaopoopo atu i togafitiga, o le ae manaomia se seti o meaai ia:

  • o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo,
  • faateleina le tele o fiva ina ia lemu lemu ia meaʻai,
  • tele vitamini ma isi mea aoga
  • e aofia ai le palatini, lea e aumaia ai le maelega, puipuia ai le mafai ona gaosia.

O se tagata soifua maloloina e iai faʻamaoniga mautinoa - tulaga maualuga o le toto. O suʻega e maua mai le tamatamailima i le taeao pe a leai se meaʻai i totonu o le manava.

Mo tagata masani, o le masani e 3.3-5.5 mmol / l, ma o le tausaga o matua e le o se matafaioi. Faʻateleina faailoilo faʻatinoga o se tulaga vavalalata, o lona uiga, pe a faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. O numera nei: 5.5-6.0 mmol / L. O tulaga masani ua siitia - o se mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka.

Afai o le toto na aveesea mai se vein, ona faʻataunuʻu ese lea o le faʻamatalaga. E tatau foi ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, o le masani e oo i le 6.1 mmol / l, ae afai e fuafua le maʻisuka, ona sili lea i le 7.0 mmol / l.

O nisi o fomaʻi ua latou iloa le i ai o le suka i totonu o le toto ma se glucometer, o le sola vave, ae o mea muamua ia, o le mea lea e manaʻomia ai le suʻeina o le toto e ala i masini suʻesuʻe.

Ina ia iloa le maʻisuka, e mafai ona e faia se auiliiliga 1 le taimi, ma o le tulaga o le tino o le a manino ona faamatalaina.

  • I le taeao i luga o se manava gaogao, o le kulukose toto i le maʻisuka e mafai ona 6-8.3 mmol / lita, i tagata soifua maloloina - 4.2-6.2 mmol / lita.
  • E lua itula pe a uma le taumafataga, o faʻamalo o le suka mo le maʻisuka e le maualuga atu nai lo le 12 mmol / lita, e tatau i tagata soifua maloloina ona i ai se faailoga o le sili atu i le 6 mmol / lita.
  • O le taunuuga o le suʻesuʻeina o le hemoglobin glypes i le maʻisuka e 8 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina - e le sili atu nai lo le 6.6 mmol / lita.

I le faaopoopo atu i le taimi o le aso, o nei suʻesuʻega e faʻalagolago foi i tausaga o le maʻi. Aemaise lava, i pepe faatoa fananau mai e oo i le tausaga, o le maualuga o le suka o le toto e mai le 2.7 i le 4.4 mmol / lita, i tamaiti mai le tasi i le lima tausaga - 3.2-5.0 mmol / lita. I le matua o le matua e oo atu i le 14 tausaga, o fuainumera mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.

Tusa o le suka toto mo le glucometer: o a faʻaaliga e tatau ona i ai, o a tulaga faʻavae ma tulafono masani o loʻo i ai iina?

Afai e muamua iloa e le tagata le maʻisuka, e le fiafia o ia i tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, ae afai e atiina ae e se tagata le maʻisuka, o le taimi muamua atonu e oʻo lava ina faʻavaivai.

Ae ui i lea, aua le togafitia le maʻisuka e avea o se faʻasalaga oti, ona o le toʻatele o tagata e ola faʻatasi ma le faʻamaʻi mo le tele o tausaga, e aunoa ma le iloa o ni faafitauli ma faigata. O le mea autu o le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ia faʻaeteete e le tupu ni manuʻa i le tino.

Tuua Lau Faamatalaga