Nati mo pancreatitis: mea faasaina ma faatagaina, meaai ma mea leaga o fatu, iloiloga

O fualaau aina o se oloa aoga ma aoga tele, ae le o tagata uma e mafai ona faʻaaogaina. E manaʻomia e tagata maʻi ona iloa pe mafai ona 'ai faʻamaʻi i le pancreatitis, e aliali mai ona o se faaletonu i le metabolism. O mea eseese e mafai ona aafia ai lenei mea, mo se faataitaiga, le faaaogaina o le tele o ava malosi, meaai vevela ma gaʻo, faapea foi ma le leai o se gaioiga (mo se faataitaiga, moliaga). O nisi taimi e mafai ona tupu se faʻamaʻi ona o siama i le tino. Mo lenei mafuaaga, e tele tagata gasegase e mafaufau pe tatau ona 'ai ni fatu i le i ai o se maʻi.

Fautuaina Meaʻai

O le auala aupito sili ona lelei e aveesea ai le faʻamaʻi o se meaʻai faapitoa. E tatau i le fomaʻi ona atiaeina taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. E tatau i le lisi ona taʻu mai mea e mafai ona e 'ai ma pe oa vaega. O se lisi faapena e tuufaatasia mo oloa e le manaʻomia.

O le i ai o fua i totonu o le lisi e faʻatagaina, ona o latou o se punavai o vitamini ma minerale. O se oloa aoga e tatau ona faia i le togafitiga o le vevela, talu ai o fualaau aina e le faʻatagaina e faʻaumatia i le raw pancreatitis. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻatagaina oe e 'ai i se oloa laititi i ni vaega laiti ma leai se paʻu.

E tatau ona iai ni taumafataga, e tatau ona e 'ai e tusa ma le 5 taimi i le aso, ao le vaeluaina i le va oi latou e tatau ona laiti. E talafeagai le suia o le taumafataga, e le aofia ai gaʻo ma togafitiga vevela, puaa ma le tamai mamoe. O faʻamaʻi ma le faʻamaʻi e tatau ona faʻamaʻo lelei.

Faʻatauga o oloa ma mea le lelei

Toetoe lava o tagata uma ua sauni e 'ai fua lelei i le va o taumafataga atoa. O lenei meaʻai e le manaʻomia ai le sauniuniga ma vavalalata ai lagona o le fiaaai. O nei oloa uma ua tumu i vitamini ma minerale. Latou te tamaoaiga i phosphorus, potassium, iodine, iron, calcium, vitamini o kulupu A, B ma E. E le gata i lea, o le nati e lelei tele ma e tele le fiber ma le protein. E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete e oʻo lava i se tagata soifua maloloina, aua o le toʻatele oi latou o gaʻo.

E mafai ona i ai ni nuts mo i latou o loʻo i ai le pancreatitis? E le fautuaina meaʻai, peanati ma almonds mo le taumafaina i ni vaega tetele, aua e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafefe. Afai o le tagata maʻi na mafatia i se ituaiga o pancreatitis, o lona uiga e tatau ona vaʻavaʻai atoa ia nati mai lana mea taumafa mo se vaitaimi pe a ma le 12 masina. Faatasi ai ma le amataina o le laasaga o le vevela i le tulaga o le pancreatitis, o lenei ituaiga o oloa e tatau ona galo seia oʻo ina lelei le tagata maʻi.

O se tagata gasegase i se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi e tatau ona galo e uiga i aʻa. O ia meaʻai ma le gaʻo e aofia ai le tele o fiber, lea e faʻafefe ai le ita ma le galue malosi o le masini vai, lea e sili ona lamatia i le taimi o le faʻavavega.

Aotelega o mataupu

O se tagata e mafatia i le pancreatitis e mafai ona gafatia se ituaiga o oloa pe afai o lona tulaga ua mausali atoatoa. Ina ia aloese mai le toe faʻateleina o le vevela, e tatau ai ona filifili ma le faʻaeteete ni nati, sei vagana ai ni mea e sili atu i luga, pe faʻapena foi ona faʻaalia foliga o siama ma pala. Toeitiiti lava o ituaiga uma o oloa e mafai ona faʻaumatia, sei vagana ai le fainati, lea e tatau ona kuka, kuka pe kuka.

I le pancreatitis, e fautuaina e tapuni pepa ma palasi, o le mea lea e vave vave ona faigofie ma faigofie. E le gata i lea, e mafai ona tuʻuina atu i meaʻai e pei o le sisi, ituaiga salu ma aano o manufasi. Mai le suamalie pe suamalie o le maʻi atonu e lagona le leaga, o lea e tatau ai ona e leʻo le "nut" snack.

E fautuaina e tagata tomai e ai fua ao lei momoe, aua e faatatau i oloa o le protein, ma o le absorption o nei mea e sili atu ona lelei i le taimi e momoe ai se tagata. Faʻatasi ai ma le maʻi, e tatau ona e 'ai ni fatu e aunoa ma se pulu. I lenei tulaga, e fautuaina le sasaa o almonds mo le 2 minute ma vai inu, fufulu i le vai malulu ma mafai ai ona faʻamago sina mea itiiti, ina ia mafai ona faigofie ona ave le paʻu.

O ituaiga e sili ona faigata o le peanuti. E le fautuaina e fomaʻi e avea ma meaai mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi. O le taunuuga o lona faʻaaogaina e mafai ona:

  • malulu maʻi
  • gaosiga o le kesi
  • le amataga o le vaega sili ona faigata.

O fualaau pine ua leva ona faʻaaoga mo pancreatitis - o se oloa faatagaina. Aʻo leʻi faʻaogaina, na faʻaogaina e faʻafaigofie le aveeseina o le atigi ma faʻaleleia le tofo. Afai e maʻi le maʻi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le suauu arasi.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le oloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e suʻeina pe mafai ona faʻatagaina pipi mo pancreatitis. O se puipuiga, e mafai ona e faʻaaoga pine pine ma mulimuli i fualaau. I soo se tulaga, e te le manaʻomia le faateleina o le faʻaogaina o lenei oloa.

A uma mea uma, afai e te faʻafetaiaʻia lenei faafitauli i le faʻatulagaina, ona mafai lea ona suia mea lelei leaga i le soifua maloloina, leai se mea e sili ona lelei, oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tapuni. O lenei oloa i aso anamua o se tupe faaliliu pe a fefaatauaiga ma sa manatu o meaai a Ilya Muromets ma fitafita.

Faʻaaogaina o mea totino o le kulino mo pancreatiti

Faʻatauga o le maʻi mo le pancreatitis, e sili ona gauai atu le fomaʻi i oloa e maua ai le maualuga o le palatini, lea e aofia ai foi ma le walnuts. E mafua lea ona o le faia o enzymes ole gaosiga o le protein e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi ile manava ma le manava. O le mea lea, o meaʻai faʻamalosi-protein ma le faʻateleina o le pancreatitis e le sili atu le mamafa o le pancreas, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o enzymes ona o le edema.

O fuatini o manu o loʻo maua i le susu ma aano o manufasi e tutusa ma le fuatini fati vine, ae o lona digestibility e ese. I le gaogaina o aano o manufasi, o le a faʻamalolo ai le kulimi, lea e paʻu ai le tino ma le masima, ma gaʻo susu ma suka i luga ole ate.

O le polotini o paʻu palapala e le manaʻomia ai soʻo se tupe faʻaalu mo lona faʻasili, talu ai o le paleni o le fatu o loʻo i ai le lysine, e fesoasoani ai i lona faʻasalaga. O le mea lea, e masani ona fautuaina tagata e fai ma taʻaloga, faʻamaʻi pe faʻavaivaia e le faʻamaʻi (e aofia ai le toe faʻaleleia pe a maeʻa le osofaʻi o pancreatitis).

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega o ituaiga eseese o le kiona, o le kiona na avea ma nofoaga muamua i totonu o mea o loʻo iai i antioxidants i lona tuufaatasiga, e sili atu i le taunuʻuga o faʻatautaia faalua. Faatasi ai ma le pancreatitis, o antioxidants e puipuia ai suauu pancreatic mai radical free, faaitiitia le faagasologa o le inflammatory ma tiga, ma faaitiitia ai le ono tulai mai o ni faafitauli.

O le kulimi o se meaʻai gaʻo, maualuga-calorie e le tatau ona faʻaleagaina. E lima aʻa kernels e aunoa ma le vevela o togafitiga - o le masani masani o le kulini mo pancreatitis.

O le pancreatitis, e pei o cholecystitis, ua manatu o se togafitiga lea e mafai ona tupu ma le le mautonu ma vave ona avea ma masani, pe afai e le maua i se taimi talafeagai ma e le amataina togafitiga.

O nei faʻamaʻi e manaʻomia e le gata i togafitiga faafomaʻi, ae o se taumafataga faapitoa foi.

O se taumafataga mo pancreatitis ma cholecystitis o le a fesoasoani e aloese ai i le vave oʻo mai o faʻamaʻi ma o latou faʻafitauli.

O a foliga o le faamai

Fai mai fomaʻi o maʻi faʻamaʻi e mafaufau i ai e felagolagomaʻi faʻamaʻi, ona e tele a latou mea masani - provocateurs.

O le Cholecystitis e masani lava ona taʻua o le gastrointestinal tract pathology, i le taimi o le faigata lea e maua ai se gaioiga mimiti i le gall vladder.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e fesiligia e mafai ona faʻatulagaina i le talo, lea e faʻalavelave ai i lona tafega.

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e faʻaosofia ai le faʻatoaina o ona enzymes.

O togafitiga o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi, e faʻaaoga ai lava auala e tasi o le a aveesea ai le mamafa o le avega mai totoga.

O le mafuaaga lea o le taumafa o se tasi lea o togafitiga autu e fesoasoani i le auina atu o togafitiga i se faamagaloga umi.

Mataupu Faavae o Gaioiga Taumafa

E pei ona taʻua muamua, o le taumafa o se vaega taua o togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. Ina ia mafai vave ona faʻamagalo faʻamaʻi ma faigofie ona maua e se tagata, e tatau ona mulimulitaia tulafono.

  1. O le mea autu i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi e na o le palatini.
  2. E tatau ona faaitiitia le gaioiga o le tino. Ae o iinei e tatau ona maitauina, o le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi, o le aofaʻi o gaʻo fualaʻau i le taumafataga o le a tatau ona faʻalauteleina ina ia alofia ai le taʻavale ma le malolo i le talo.
  3. Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, e tatau ona e faʻamautinoa e itiiti ifo le gaʻo i le taumafataga, lea e le manaʻomia i le i ai o le cholecystitis.
  4. I le taimi o le faamagaloga, o meaʻai e tatau ona maua i taimi uma, ma i le taimi o le vevela - kuka i totonu o se faletua e lua.
  5. E faasaina le soona fai pe fiaaai pea.
  6. Aua le 'ai meaai malulu ma vevela. Faasaina le vevela o le taumafataga o le 40 tikeri.
  7. Inu le tele o vai i aso taitasi - e tusa ma le 2 lita. E le aofia ai soupeti ma fala.
  8. E tatau ona e 'ai soo ma vaevaega: a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e mafai ona e ola i se soifuaga atoa ma e le o le fefe i le televave o le cholecystitis ma le pancreatitis.

Vaega o le taumafa i totonu o le gaioiga laititi

Ona o le mea moni o le faʻaleagaina o nei maʻi e masani lava ona oʻo atu ai i se tulaga e le i mafaufauina i le tulaga o se tagata, tiga, fiva ma le nausea, ua fautuaina e le au atamamai i lenei taimi e mumusu e ave ni meaʻai.

O le anapogi faʻapitoa lea e manatu i ai o se metotia aoga e vave faʻatupulaia ai le maʻi i ona vae.

O mataupu faavae o le anapogi e faapenei:

  1. O aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai ai i soo se mea, e mafai ona e inu naʻo le vai faʻamamaina e aunoa ma ni gaʻo.
  2. I le aso lona 4, i le leai o se tiga i totonu o le manava, e faʻalautele le meaai a le tagata maʻi. E mafai ona e inu i le lauti e aunoa ma le suka, e 'ai le sua e leʻi faʻasusuina ma fualaau faisua, araisa poʻo le oatmeal kuka i le susu, falaoa mago, protein omelet mai se fafie lua.
  3. E tasi le vaiaso talu ona faʻamalosia, e faatagaina le siʻisi i le itiiti ifo o le pasene o fualaau faisua ma gaʻo. Ae aua le 'aina le kapisi.
  4. I le tulaga o mea taumafa ua faʻamaonia e le faʻaosofia ai le tiga, leu, vomiting poo le manava, e tatau i le tagata gasegase ona amata ona 'aina iʻa o loʻo maua i meaʻai e maualalo le gaʻo, pupuʻu gaʻo, moa poʻo le koko, meatete ma semolina.

E taua le mafaufau e na o le lua masina e mafai ai ona e alu i le laulau numera numera 5, lea e tatau ona tausisia i le isi tausaga e sosoo ai.

Pancreatit Principles Principles

Pancreatitis o se faʻamaʻi e faʻafuaseʻi ona osofaia se tagata. E masani lava ona avea ma taimi masani. E masani ona fautuaina e fomaʻi e faapea, o tagata gasegase e maua ai lenei siama o loʻo pipii i le taumafa o le Numera 5. A o faagasolo le vaitaimi o le faʻavavevaveina, o le a sili atu le saʻo o le lisi.

E mafai ona ou maua ni fatu mo pancreatitis? Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama i mataupu faavae o meaʻai, lea e tatau ona mulimulitaʻi ma le mumu o le pancreas:

  • o le autu autu e tatau ona avea ma polotini,
  • e tatau ona faaitiitia le gaʻo i meaʻai
  • e le mafai ona e 'ai e falai ma ulaula,
  • e le fautuaina e 'aina meaʻai ma le kuka,
  • e tatau ona e 'ai soo, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso,
  • o le aofaiga o meaai mo le tasi meaai e tatau ona laiti, e le taliaina le inu,
  • ao faagasolo le vaitaimi o le vevela, e tatau ona fufulu ipu,
  • e tatau ona e vevela maeʻaeʻa,
  • o meaai e tatau ona mafanafana
  • inu se taumafataga e le aoga,
  • uʻu poʻo le tao tao e fautuaina.

Soo se taumafataga ma pancreatitis e tatau ona ausia tulaga faatauaina o loʻo lisi atu i luga. E oʻo lava i le faʻamagaloina, e tatau ona teenaina meaʻai gaʻo. Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o toe faʻafoʻi, e tatau ona e tausisi i taimi uma i mataupu faavae o taumafa lelei.

Mea ua faatagaina

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o loʻo tumau pea le eseese o taumafa. O le mea e sili ona manaʻomia o oloa ia e le tatau ona faʻaosofia ai le faʻavauvau ma ave le tino o le maʻi. Lisi o oloa faatagaina:

  • falaoa mago
  • suamalie suamalie
  • fualaau aina suamalie mamago,
  • toli
  • fuālaʻau kuka
  • soupu i luga o le sua o fualaau aina,
  • aano o manufasi mai moa, piki, lapiti, povi,
  • iʻa maualalo-gaʻo,
  • oloa susu,
  • pata i le vai po o le susu,
  • moa
  • i le faʻamagaloina, pancreatitis e mafai ai ona gaosi,
  • fuālaʻau manogi.

Ituaiga o Pancreatitis

Faʻasalaga ma tiga i le taimi o le faʻamaʻaloga, fomaʻi le fomaʻi e tupu i le pancreas - pancreatitis. O i latou o loʻo afaina i lenei faʻamaʻi faʻamaʻi o tagata ia e masani ona 'ai le gaʻo ma meaʻai vevela, ava malosi ma le inu. I faʻamaʻi pipisi, e tolu ituaiga e iloga:

  • O le gasegase o le pancreatitis o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, i le taimi e teu ai e le pancreas ana lava enzymes. Ma o le gaioiga e le afaina ai, lea e pipii i le necrosis pancreatic, e alu i totonu o le manava o le manava, i fafo atu o le pancreas.
  • Tuai - ei ai le natura o se fesuisuiaʻi suiga i le tuufaatasiga o masini o le pancreas. O lenei ituaiga o pancreatitis o loʻo i ai se laasaga vaivai o le maʻi (faʻalavelave e tupu i le lua taimi i le tausaga), o le pancreatitis e masani ai (ma le tele o faʻasalaga e oʻo i le fa taimi i le tausaga) ma se faʻalavelave matautia o le faʻamaʻi (sili atu ma le lima taimi i le tausaga) ma le faʻamalosia o le maʻisuka.
  • O le vaega faʻamalosia e sili atu e le o se faʻamaʻi, ae o le tino e tali atu i meaʻai gaʻo, mea inu, faʻapea foʻi ma se tali i le gallstone disease.

Ituaiga o nati e 'ai

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis o ituaiga uma e fiafia i: e mafai ona 'ai faʻamaʻi i pancreatic pancreatitis, o le aofaiga o le masani masani ma o latou ituaiga. Afai e te mulimuli i se meaai, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino, ma o le aofaʻi o polotini e ese mai ai e tatau ona faʻateleina.

Le lisi o fua na fautuaina mo le faʻaaogaina:

E taua le manatua e tatau ona faʻamalosia i se tulaga masani (sei vagana ai ni pusa!), Ona o loʻo lelei le gauai ma e le afaina ai le tino.

Mea lelei ma leaga o nusipepa

Nisi o se oloa uiga ese e aoina ai le tele o mea aoga mo le tino.

O le antioxidants e aofia i la latou tuufaatasiga, aveese mea leaga, faaleleia le metabolism i totonu o siama, faaitiitia le mumū. E taua le iloa o latou o se tamaoaiga o punaoa o le polotini, lea e sili atu nai lo le aano o manu e tusa ai ma le faatinoga.

I le faaopoopo i nei meatotino, o loʻo i ai le aofaʻiga talafeagai o elemene ma vitamini e manaʻomia e le tino.

Ae peitai, e le o mea uma e sili ona lelei. E mafai ona leaga aʻafiaga i pancreatitis, e ui lava i le tele o mea aoga. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e tatau ona vavaeeseina i latou mai a latou meaʻai.

Ona o le maualuga o le kalori, ua fautuaina ina ia le sili atu ma le 20 kalama o fatu i le aso.

Talu ai ona o le maualuga o lona kalori, o nati o meaai gaʻo tele. O le mea lea, e le mafai ona e 'aina le tele o fatu i tagata mamaʻi i pancreatic pancreatitis. E mafai ona latou togi le okeni. O lea, e fautuaina e le sili atu ma le 20 g i le aso e faʻaumatia ai. E mafai ona e faʻaaogaina i latou mama, fuga i fuamoa fualaau aina pe 'ai ma le meli.

E faʻamaonia e le 'aufailaʻau taumafa le tagata gasegase o gasegase mafai ona maua i nati. Mauaina o allergies, e mafai ona latou faʻateleina ai uiga o pancreatitis.

Contraindications

O nisi o fatu, e pei o le pipi ma almonds, e mafai ona faʻateleina ai le faʻafitauli o le allergic, e taua le 'ai ia i latou i ni tapulaa maʻoti.

O faʻamaʻi e leʻo faʻaaogaina mo pancreatitis ma cholecystitis mo le tausaga pe sili atu, i laasaga o le vevela o le maʻi.

Afai e mafai, e tatau ona e tuulafoaia i latou e tusa lava pe faʻaitiitia le tele o faʻamaoniga o pancreatitis. I le uma, o le taumafataga e faʻamoemoe e matua vaivai lava, ae le o se meaʻai tele, talu ai o fatu o nati o loʻo i ai se fausaga mausali.

E iloa o le pancreas e "alofa" i le filemu ma le fiaai i taimi o le gasologa masani. Ma o fatu, i se isi itu, faʻateleina le faʻalaumuina ona o le fila laau o loʻo aofia i totonu.

O tagata mamaʻi o loʻo iai se faʻalavelave ogaoga o le pancreatitis ua lafoaia uma nati ona o lo latou gaʻo.

O fea e mafai

Faatasi ai ma le leai atoa o ni faailoga o pancreatitis poʻo le faʻasolosolo pea o le maʻi, e mafai ona faʻaaogaina nati i lalo o tulafono faʻapitoa:

  • Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le toe faʻafouina o pancreatitis, e tatau ona filifili ma le faaeteete ia nati. Faʻasalaga pala, pala, ma mamanu.
  • E sili le lelei ona 'ai i latou, sei vagana ai le pusaini, lea e manaʻomia ai le kuka poʻo le taoina.
  • E le tatau ona tipi ni kalu nati ma aofia ai i salakeke, cheese cheese.
  • O fualaau vela, salima ma suamalie suamalie ua faʻaaogaina atoa.
  • Fomaʻi fautuaina i latou e 'ai ao le i momoe. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea a oʻo i le taimi e malolo ai, e sili atu ona lelei le gaosia o meaai.
  • E fautuaina e tilotilo fatu aʻo le i ai, talu ai o se mea e afaina ai totoga o meaʻai.
  • Lafoaia uma le pipi, aua e mafua ai ona afaina ma o se oloa gaʻo.
  • Faʻafetai i lona aogā o suauu ma palatini taua, o laʻau pine e fautuaina mo pancreatiti. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e taoina i luga o le afi i totonu o le atigi ina ia lelei atili.
  • Vaʻaia le usitai i le aofaʻi o 'aina o loʻo' aina (e sili atu ma le faalua i le vaiaso).

Vaega o le taumafataga i le faʻamagaloina

I le pancreatitis e masani ai, o tagata na feagai ma lea mea e tatau ona mulimuli i se taumafataga mo o latou olaga atoa.

Mo lenei mea, e tatau ona e mafaufau atoa i lou olaga, aua o mea uma e alu ese mai le lisi e mafai ona osofaia ai se osofaiga fou.

O mea taumafa mo pancreatitis ma cholecystitis e aofia ai le tele o elemene ma vitamini, o lea o oloa e tatau ona maualuga le kalori.

O mea taumafa taumafa e faapitoa lava. E tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le numera numera 5, o lona uiga o se faʻaitiitia o gaʻo gaʻo ma gaʻo i le taumafataga.

O meaʻai e iai ona lava faʻaaloalo. E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. E le sili atu i totonu o le 2, 700 kilokaloka le faʻataunuʻu o meaʻai ile Caloric i aso taitasi.
  2. O le aofaiga faatagaina o proteins e 115 kalama i le aso, e na o le 60% o manu na mafua mai.
  3. O le masani o gaʻo fualaʻau e 12 kalama, ma manu - 63 kata i le aso.
  4. E le sili atu i le 400 kalama gaʻo.
  5. E faatagaina le suka i le aofaiga o le 1 sipuni.
  6. Sucrose e mafai ona suia i le sorbitol poʻo le xylitol - 20-30 kalama.
  7. E faatagaina le masima e itiiti ifo ma le 10 kalama i le aso.
  8. Suavai e aunoa ma le kesi - e tusa ma le 3 lita.
  9. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi naʻo le 200 lamu.

I le taimi muamua, e tatau i le fomaʻi ona fesoasoani i le tagata maʻi sei vagana ua aʻoaʻoina e le tagata lava ia le faiga o lana meaai.

Mea faasaina

O loʻo i ai se lisi o oloa o loʻo i ai se aʻafiaga i le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i nei faʻamaʻi.

O oloa nei o le a suia i se isi mea:

  1. Faasao, ulaula meaʻai ma le salinity.
  2. Meaʻai ma iʻa.
  3. Fat, meaola manu.
  4. Taimi, togalaau.
  5. Soup, borscht i le gaʻo gaʻo.
  6. Lafoaʻi ma le faʻaopoopoga o pulo.
  7. Kapisi ma leki.
  8. Laʻau, moli, aniani, kele.
  9. Esega eseese, mayonnaise, ketchup.
  10. Vine, faʻi, aso.
  11. Susu susu.
  12. Inu ma vai i gaʻo.
  13. Juices ma le tele o le suka.
  14. Sogi o ituaiga uma.
  15. Fale faʻafiafia
  16. Koko, sukalati.
  17. O ituaiga uma o ava malosi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona teena le keke kulimi, paluga o paluga, meaʻai, kofe ma aisa kulimi.

Laʻu Faʻasalaina

E ui o le lisi o meaai faasaina e lapoa, o loʻo i ai meaʻai e fautuaina e aofia ai i le taumafataga. O latou nei:

  1. Meat o moa, lapiti, tolotolo.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Falaoa falaoa.
  4. Soupulu ma ni noodles po o cereals.
  5. Omelets.
  6. Kissel, compote.
  7. Palu pasila kulimi.
  8. Paranesi.
  9. Olive, pata.
  10. Lū, fuʻu ma fuālaʻau 'aina.
  11. O Porridge e faia mai le araisa, buckwheat, semolina, o le okes flakes.
  12. Nonfat susu.
  13. Tina suamalie ma fua.
  14. Cloves, dill, cinnamon, pasili.
  15. Fatu ma fatu.
  16. Vailaʻau moli.
  17. Galetny, keke oatameal.
  18. Laʻu suamalie fou.

Afai e fiafia se tagata i le suamalie, ona suia lea i le meli, ae o lea e tatau ona e iloa mautinoa e leai se talaʻaga o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatite i totonu o le gaioiga laititi, e le fautuaina e 'aina persimmons, ma i le taimi o le faamagaloga e sili atu le faʻaaogaina i ni mea laiti.

E taua tele le kuka lelei. O tagata e iai faʻamaʻiloga e tatau ona faʻatautaia e tatau ona faʻatau vave se afi afi.

Afai e le mafai, ona taofi lea o ipu i totonu ole ogaumu, i totonu o koneteina pusa. O lenei fofo e aloese mai le foliga mai o meaʻai ma maua ai ni meaʻai mafanafana ma lelei.

E mafai ona ou faʻaaogaina meaʻai susu

Inu pe 'ai faʻatau susu ma faʻamaʻi tele. Pe a togafitia le tulaga masani o faʻamaʻi, e mafai ona inu le susu e aunoa ma le fefe.

O oloa gaosi faasaina ua faasaina:

Faatasi ai ma se faʻavavega o faʻafitauli, o le susu o loʻo aofia i le taumafataga i le aso lona tolu. E maitauina e fautuaina e le au atamamai le faʻafefeina i le vai poʻo le faia o se falaoamata mai ai.

I le taimi o le faʻamagaloina, o oloa gaosiga ua faʻamamafaina. Kelelei e lelei le faʻatau ma se laʻititi ifo i le pasene o mea oona. E sili atu le lelei e tuʻuina atu ai le fiafia i le susu susu po o le yogurt.

E mafai ona 'ai le elekinisi ipu

Mo tagata e masani ona togafitiga i matagaluega o gastroenterological, o le elekiniki e mafai ona manatu o se oloa e sili ona taua.

E mafua lenei mea aua e le faʻaosoina ai le meaʻai, e le afaina ai le manava, ma faʻaitiitia ai le malosi o le manava.

E mafai ona 'ai le salu mai le aso muamua o le faʻavavevaveina o togafitiga. Ae e tele ni nuances e tatau ona amanaia pe a 'ai:

  1. E sili atu le suamalie e 'ai i se mafanafana: cereals, puddings.
  2. E faatagaina e faʻaaoga le uka ma le araisa.
  3. Pe a togafitia le pancreatitis po o le cholecystitis, e mafai ona saunia mai soupuni poʻo ipu mai le pamu.

O le oloa ua fesiligia ua sili ona aoga mo tagata uma.

Namu mo pathocesi e iloiloina

O le faʻaaogaina o ni fatu e fautuaina mo maʻi ona o le mea moni e tele a latou mea aoga: lutein, resveratrol, carotene, o se faʻalavelave o antioxidants.

Vitamin E ma Omega-3 o mea aoga e sili ona aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vaitamini, e mafai ona toe faʻaleleia ai siama kulimi, ma o meaʻai e mafai ona faʻaitiitia le mumū.

O fualaau aina e mafai ona aina uma i le mama ma faaopoopo i salati. Ae aua le ave faʻatasi ma i latou - o le masani i le aso e le sili atu i le 20 kalama.

Faʻapitoa o le lisi mo faʻamaʻi

Ole tulaga masani ole maʻi ole mafaufauga e le o se faʻafitauli e pei o vaitaimi ole faigata. O le mea lea, o le taumafataga mo faʻamaʻi masani e sili atu ona eseese.

Mo le taumafataga o le taeao, ua fautuaina tagata e 'ai i le oatmeal, faʻapaʻu i totonu o le vai vevela poʻo le susu. E faʻatagaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le meli ma fualaau aina e maua ai se tofo.

E le gata i lea, e mafai ona e inu i le 200 mililiters o le susu poo le kefir. Mo cereals, e sili atu le aua nei faʻatau sau vave vave, ona e le faʻaaloalo.

E tatau ona tuʻuina atu i le cereals, o le a faʻafefete ma avea ma mea e vaʻaia. A maeʻa sina taimi, e faʻatagaina ona 'ai sina nati.

Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e kukaina le kuka i totonu o le kuka. O pateta ma fualaau faisua e lelei tele o se auala autu.

E tatau ona mautinoa o vaega e laiti ma e le oona. A mavae ni nai itula, e mafai ona e faia se meaʻai o fua suamalie. O a ituaiga o fua e mafai ona ou maua? Mo se faʻataʻitaʻiga, tao tao ma le pears.

Mo le 'aiga o le afiafi, vela vela ma fuālaʻau manogi e tatau ona tautua. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai foi ona e' ai palatini palatini e teuteuina i pi.

A maeʻa le lua itula, inu lefirifi poʻo le lauti mai i le sipuni o le rose, ia 'ai koko kāpeti. O le filifiliga lona lua o le aoauli o le kuka pateta ma iʻa tao.

Mo le laauli o le aoauli, faʻaaoga le kisisisi ma se vaega maualalo o le gaʻo ma le meli. O le taumafataga o le moa ma kuka pateta.

O le lisi mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le tatau ona mimita. Pe a faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Le matua o se tagata.
  2. Isi faʻamaʻi masani.
  3. Le tulaga o le soifua maloloina.
  4. O faʻafitauli faigata.
  5. Aiga.
  6. O le i ai o se tali atu i nisi meaʻai.

Tuʻuina uma mea o loʻo i luga, o le lisi mo le vaiaso ma oloa mo pancreatitis ma cholecystitis e tatau ona filifilia e amanaʻia ai uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaeina o maʻi, e mafai ona malolo le taumafataga. Faʻasolosolo i ituaiga o le faʻamaʻi, ua fautuaina tagata e mataʻituina a latou mea taumafa mo le 10 vaiaso.

Faʻamaumauga ma mea taua

O fualaau aina o se meaʻai suamalie, nutimomoia ma e maualuga lona maualuga-kalori. E tele ituaiga o fualaau e talafeagai mo le taumafa.

O lo latou taua taua lenei:

Kcal mo le 100 kalama

Chestnuts e ese mai le aofaiga atoa. E itiiti le kalori ma tele atu mea e gaʻo.

Pe a 'ai fatu, e maua e le tino le tele o faamanuiaga:

  • E aofia ai gaʻo fualaʻau. O susu e matua taua lava mo le tino, aemaise lava mo le tamaʻitaʻi. I le taimi lava lea e tasi, o le a le mafai ona faʻapipiʻi pepa palesterol i puipui o toto.
  • Nati - Se mea lelei e suitulaga i aano o manu mo meaʻai. Afai e lava ia mea, o le a maua e le tino le tele o porotini. O loʻo aofia ai tannins e fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi paʻu ma totoga o le toto.
  • Walnuts ia i ai le iodine e faaleleia ai lauroid function.
  • Cashew faʻaleleia le toto: faʻamautuina i le uʻamea ma faateleina le hemoglobin. E faapena foi otaota fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi o le respiratory tract: faʻatasi ai ma le pharyngitis, bronchitis, foma.
  • Amene e puipuia ai le fausia o maʻa fatugaʻo, faʻamaʻo le va o le ate. Ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e tagata e maua i le cardiovascular diseases.
  • Hazelnuts e iai foi sona aafiaga aoga i luga o le cardiovascular system, e faaitiitia ai le cholesterol toto. O se antioxidant foi - e taofia ai le faia o siama vaivai i totonu o le tino, ma e le faatagaina ai i latou e faateleina.
  • Pine pine aofia ai vitamini B e aʻafia ai le tulaga o le paʻu ma le lauulu. E i ai a latou ūlaku, zinc ma magnesium. Talu ai ona o lona tuufaatasiga tele, o fualaau pine ua faʻaaogaina e le gata i le alalafaga taumafa, ae faʻapea foi i le gaosiga o meaʻai.
  • Pistachios o se faʻapomaʻi faʻapitoa. Latou te faʻaleleia le faʻaaliga, fesoasoani i le manaʻoga e faʻaumatia faʻamaʻi.

Pe leai pe leai foi ni fua mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e faalagolago i faʻamatalaga maʻoti, o le aotelega o le falemai ma le iai o faʻamaoniga.

Taua! O le a le sili atu le lelei le maua o se feutagaiga ma se gastroenterologist. Afai na faʻatagaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o fatu, e le tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma. E lua i le tolu taimi i le vaiaso o le a lava.

E mafai ona ou maua ni fatu mo pancreatitis?

E mafai ona ou maua ni fatu mo pancreatitis? E tatau ona faʻafeiloai i latou i le taumafa sili atu ma le faʻaeteete nai lo fualaau faisua po o fua. Afai o le fautuaga masani o le faʻatali 4-5 vaiaso pe a maeʻa osofaʻiga a le maʻi, ona e faʻatali loa lea.

Ma o le oloa e le afaina ai le tino, e tatau ona e faatali mo se faamagaloga tumau tumau, a itiiti ifo ma le ono masina. O i latou o se oloa mamafa, maualuga-kalori e faʻaogaina ai, o le pancreas o le a tatau ona atiina ae le tele o fualaau suamalie.

O a ituaiga o fatu e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis? O le tino e faʻaaogaina pine paina, pusa, ma almonds lelei. E faʻatagaina foʻi ile laulauina ole pancreatiti o meaʻai, o le mea autu o le vevela lea.

Taua! Peanuts ma Pasila pasi e le o matua fautuaina. I la latou vailaʻau faʻasolosolo, latou te mamafa tele, aua o le pancreas o le a avea ma avega mamafa, lea e mafua mai i osofaiga o pancreatitis. E manaʻomia le faʻaeteete i pistachios ma hazelnuts.

Pe a 'ai ni fatu o soo se ituaiga, e tatau ona e faʻalogo i suiga i lou manuia. O faʻamatalaga nei e tatau ona mataala: o le tiga o le manava, e masani lava ona i luga o le agavale, afu ma le vomiting i se paluga o le talo, o se lagona o le tiga, pei o loʻo siosiomia le tino atoa. O faʻamatalaga nei o se osofaʻiga osofaʻi, ma o le mea muamua lava e fai i se tulaga faʻapea o le vave taofia lea o se meaʻai.

Faʻalogo! O pine laʻau e tatau ona faʻamaluina aʻo leʻi faʻaaogaina, ma e mafai ona saunia se ipu faigofie mai fagu. O togafiti faʻamalolo e fesoasoani i le tino e sili atu ona faigofie ona faʻaleleia meaʻai. Taua Manatua: Aua e te 'aina le namu pe suamalie. E tatau ona faʻamaʻoʻeseʻese uma mea uma mai le meaʻai.

O faʻamaʻi ma pancreatitis o le a faigofie ona fesoasoani i le mauaina o le mea e tatau ai i aso taitasi o gaʻo. E tatau ona taulaʻi muamua i faʻasologa o le fomaʻi ma lou lava soifua maloloina. Afai e lelei mea uma, o se tamaʻi lima lima o le a avea o se meaʻai atoatoa.

O aoga o nati

O ituaiga uma o le kulimi e iai sona aoga aoga i totoga ma mamanu. Faʻafetai i fuālaʻau fuālaʻau, o le gaosia o hormones o le endocrin system e masani ona faʻasolosolo, vitamini e faʻamalosia ai le puipuiga, minerale i le saolotoga ma i le tuufaatasiga o suauu faʻasalalau e faʻasalalau le felauaiga o mea e ala i le kela.

Laʻau

Mai i minerale, o laumei e mauoa i phosphorus, calcium, iron, potassium, iodine ma magnesium. Vitamini o loʻo aofia ai i le oloa: retinol (Vitamin A), acid ascorbic (Vitamin C), tocopherol (vitamin E), vitamini vitamin. O le paina e fesoasoani i le gaosia ma le totoina o toto mumu, faʻamalosi le ate ma fatuga, faʻasaʻo ai se tagata o le popole ma le puipuiga ma maua ai se tali talafeagai lelei i fualaau oona.

Pine nut

Ona o le tele o meaʻai gaʻo ma proteins i le aofaʻi o le selau kalama, o se manogi paʻu manogi nutimomoia e mafai ona tineia ai le manava, toe faʻafoʻisia le gafatia galue, ma faʻatonutonu faiga faʻavae. I le tuufaatasiga ma le meli, o loo i ai sona aafiaga e tetee atu ai. Ona o fuālaʻau tatau e faʻaleagaina ai meaola ninii. O fualaau pine e faʻamatalaina ai isi ituaiga i le gaosiga o minerale ma suauu inu.

E le sili atu le fautuaina e le endocrinologists ma le nephrologists, o le elemene o le almond e aoga mo faamaʻi o le fatu, ma le faaleagaina o le gaosiga o hormones i alii ma tamaitai.

Ona o le maualuga maualuga o le vaitamini E, o se faʻaleagaga masani, e aʻafia ai le gaosiga o le paʻu. Faʻatagaina faʻatasi ma fualaau mamago mo le fatu ma maʻi faʻafomaʻi, faʻamaoaigaina ma le potassium. Ua toe maua e Hazelnuts le malosi ma le taua i le vaivai faifai pea.

O le taulaiga faapitoa e totogi i "peanuti", e pei ona taua i tusiga masani. O faʻamanuiaga o pinati e tutusa ma isi fualaau, ma o le tau e sili atu le maualalo nai lo le isi. E foliga mai o le fale teu oloa o fale gaogao aoga e sili atu ona faigofie ona maua mo se tagata e maua le totogi masani.

O le oloa e sili atu ona faʻaaogaina i se pulu lanu, e maua ai se manaia lelei, e faʻasaʻoloto mai le membrane, e le o gauai i le gastrointestinal tract. Peanuts e aofia ai le kulupu o vitamini B ma faʻaleleia le tuʻuina atu o manaʻoga o le nasu, aʻafia ai le mafaufau, manatua.

O gastritis na mafai ona tuʻuina ni nati

Mo tagata e maua i gastritis gasegase ma gasegase, e maua ai ni meaʻai faʻapitoa, lea e faia ai se lisi o meaai faatagaina ma faʻasaina. O fualaau e le pa'ū i totonu o nei vaega, e mafua ai le tele o fesili. Fai mai tagata 'ai mea taumafa o le' ai o fatu e mafai ona faia i totonu o ni tapulaa talafeagai. Faʻaoga e faʻalagolago i le ituaiga o gastritis - e tupu i le maualalo pe maualalo maualuga.

Mo gastritis ma le maualuga acidity (hyperacid gastritis), o nisi o ituaiga e fautuaina. E mafai ona faʻatagaina pine ma pine, e oʻo i le 20 g i le aso. O elemene e aofia ai le hydrocyanic acid, e faʻamalosia ai le tulaga o le maʻi.E le mafai ona faʻaaogaina ni launiu - o se faʻalavelave o mea faʻamalosi faʻasaina e aʻafia ai le afaina mucous mumū. E aofia ai le pipiini i faiga faʻamalosi, faʻamalosia le siosiomaga o le manava malosi, lea e le taliaina.

I le gastritis hypoacid, e ese le tulaga. Glands o le manava i ni vaega laiti e faʻasaoina ai le enzymes ma le hydrochloric acid, lea e matua faʻalavelaveina ai le gaʻoina. O le faʻamalosi o le manava ma le alualu i luma o le meaʻai i totonu o le manava ua faʻavaivaia. O le a avea fatuga ma fesoasoani i le faiga o masini o meaʻai ma faateleina le faʻamalosia o le maso. O le oloa ua faʻaaliina e olo i luga o le paʻu aʻo leʻi faʻaogaina mo le faʻaleleia atili. E sili atu le siakiina taimi o le faʻaaogaina ma se fomaʻi. O le le lelei o le taumafa meaai e mafai ona faateleina ai le avanoa e atiaʻe ai faʻafitauli i taimi.

Nut togafitiga

I nisi tulaga, o fatu e avea ma vailaau mo gastritis faatasi ai ma nisi o mea aoga. Mo le faitau fiasefulu tausaga, o tina matua o loʻo faʻamatalaina mealilo o ituaiga uma o fualaau mo vailaʻau faʻaleaganuʻu. I le gastritis, e mafai e aunoa ma le fefe e faʻaaoga fautuaga fautua na tofotofoina e le faitau selau o tagata.

  • Laʻau o pine pine - tolu gutu,
  • Propolis - tolu sefulu kalama,
  • Laʻau aʻa (galangal) - tolu sefulu kalama,
  • Ethyl alcohol 70% - selau ma le limasefulu kalama.
  • Celandine - tolu sefulu kalama,
  • Vodka - selau selau limasefulu kalama,
  • Alu aloe - selau selau limasefulu kalama,
  • Lime meli - tasi selau limasefulu kalama.

Tuu le atigi, propolis, galangal i totonu o se pusa tioata, sasaa le ava malosi. Fai faʻamalosi mo le tolu po o le fa vaiaso, faʻafuaseʻi luluina, ae le o le faʻamalosi, e le mafai ona tatalaina le koneteina.

I totonu o se tasi ipu fagu po o se fagu tuʻu le celandine ma sasaa vodka. Faʻamalosia aso e fitu.

Alu suamalie ma suauu meli. Faʻafefiloi le mea e maua ai le ava. O le oloa gaosi e tatau ona tu mo le lima i le fitu aso. O le taunuʻuga o se fualaau faasaina i le aofaiga e ono selau kalama. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaogaina o suauu taua, vitamini, e aoga mo tagata mamaʻi ma gastritis o soo se ituaiga.

E faʻaaoga i le taeao, i luga o se manava gaogao, i luga o se sipuni sipuni, ma puʻeina se fasi pata. Togafitiga e faaauau pea seia maeʻa le taotoga. Toe faia togafitiga i masina tai lua, fa faʻi tausaga.

  • Walnuts - selau selau limasefulu kalama,
  • Ethyl alcohol 70% - lua selau kalama.

Pepa paʻu, tuʻu i totonu o se ipu fagu, sasaa le ava malosi ma faʻaauau mo se vaiaso i se potu vevela ma vevela e aunoa ma se malamalama. Faʻaauau le mea e maua ai le vai. Tincture e faʻaaoga se sipuni i le aso. E fautuaina mo tagata gasegase i le gastritis hypoacid, o le gaosiga o le eletise hydrochloric e faaosofia.

  • Peanuts (peel) - faʻatoʻaga e fa,
  • Vodka - lua selau lima sefulu mililiters.

Tuu le pi i totonu o se fagu tioata, sasaa vodka, vavalalata ma tuʻu i totonu o se potu malulu mo aso e fa sefulu. Faʻasolo le meaʻai i totonu o se faʻavevela, faʻaaoga le sefulu kulula, faʻauʻu i le susu susu. Faʻaaoga i le gastritis tumau i le faʻamagaloina.

Taumafa mo gastritis

O meaai e aofia ai se lisi o meaai faatagaina pe faasaina.

E fautuaina e le mea taumafa meaai le saunia o se salati e aofia ai kāloti, apu, tolu gutu o launiu po o pine pine, honey and herbs. O mea e faʻaaoga e solo. E sili le lelei ona 'ai le ipu i le taeao, ona o le tele o vitamini, o le a maua ai le malosi mo le aso a sau.

E tatau ona taulai totoa ile falaoa. I le faaopoopo atu i le falaoa masani, e aofia ai ituaiga ituaiga falaoamata, o oloa e faia ma ni meaʻai i fatu, fatu, fatu. E aoga tele mo tagata e maua i le gastritis ma le maualalo o le acidity, e le sili atu i le lua auala ala i le aso.

Ua faʻatagaina le meaʻai. E sili atu le taoina o muffins ma pies na o oe lava, faaopoopo i ai, faaopoopo atu i apricots maroke, vine, peanuts ma hazelnuts.

Mea leaga

I le faaopoopo atu i uiga lelei, ei ai mea leaga. Nisi o meaai gaʻo, e ui lava e le aofia ai cholesterol. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o le oloa e matua faʻalavelave lava i le pancreas. Nuclei e le o ni mea e maua ai le gasegase; E manaʻomia le faʻaoga ma le faʻaeteete, faʻaeteete i se osofaʻiga o pancreatitis.

Le faʻasolosolo i lalo ole fatu

O le mea e sili ona faʻailogaina o fua o ni meaʻai ma faigata. O se oloa talitutusa o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le pancreas. Leʻau fautuaina:

  • Tagata e maua i le pancreatite
  • Afai o le tagata gasegase e iai se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi,
  • Afai o faʻalavelave e masani ona tupu,
  • Ina ua uma le osofaiga muamua o le faamaʻi.

Pine pine mo pancreatitis

O le ituaiga o nati ua leva ona iloa e tagata e aoga, meaʻai e lelei le aʻafia ai le setete o le tino o le tagata. O palu anufe e faigofie ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le protein, e sefululua taimi e sili atu nai lo mea e maua i aano o manu. O le protein o le tupuaga o le fatu e sili atu ona gauaiina e le tino, e le pei o se manu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina faʻamau pine i tagata mamaʻi ua maeʻa i se tikeri maualuga o pancreatitis, poʻo i tagata maʻi pe a uma le taotoga.

Ua leva ona iloa e tagata le tetee-inflammatory ma analgesic aafiaga o pine pine i pancreatitis i luga o le pancreas.

O se tuusaunoaga i le oloa mai le taumafataga o se faʻafefe o le maʻi i tagata e le faʻalogo i le ituaiga o nati ua taua.

Pancreatitis Peanuts

Peanuts o se sui o le aiga legume, e foliga tutusa i le lelei o le nutimomoia, o le tele o le oloa e mafaufauina i ni fatu i meaai.

E le fautuaina le faʻaaogaina o pinati mo pancreatitis, o le fatu e mafua ai le faʻaleagaina o le tino:

  • O se faʻalavelave matautia o le palacreatic enzymes,
  • Faʻavavevave o le mumu i totonu o fusi o le gland,
  • Nausea
  • Faʻalauteleina le tiga
  • Le foliga mai o le manava.

I totonu o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o pinati e matua faasaina. E mafai ona aofia ai i le taumafataga i le vaitau o le faʻavaivaia o le faʻamaʻi, i ni vaega laiti. I le taimi muamua, e fautuaina e amata ile tasi pe lua nusipepa. Mulimuli ane faaopoopo i salati, i laʻau o aano o manufasi, i pusa.

Pepa e mafai ona 'aina:

  1. E aofia ai le tele o fuatini fualaʻau,
  2. E poloka ai le afaina ma le matua o gaʻo,
  3. Faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal.

Peanuts ma le pancreatitis e le tatau ona 'aina i le taimi o le tigaina o le faʻamaʻi pe a fai e iloa se tagata le faʻalogo i le oloa.

Pancreatitis Walnuts

Le ituaiga o nati e taatele, ei ai le manaia manaia, o loʻo aofia ai i le lisi o meaai. Manatua le leaga o le pala.

I le taimi o le faigata o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o launiu i meaʻai e faʻaseseina ona o mafuaʻaga le lelei:

  • E faʻamalosia ai le faanatinati o le tagata lava ia,
  • O le faʻalauiloaina o le faʻasalaga,
  • E afua ai le tiga ma le tiga
  • O le lamatiaga o le manava.

Faatasi ai ma pinati, e faaopoopo atu i le meaai meaai i le taimi o le vaivai o le maʻi. Amata ona faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i le tasi poʻo le lua nusipepa i le aso, ia mataʻituina ma le faʻaeteete le lelei. E le tatau ona aveese atoa mai le meaai:

  1. O le tuufaatasiga o fatu e talitutusa ma aano o manufasi ma iʻa, e talafeagai mo tagata o le vaomatua.
  2. O ituaiga o nuts e tumu i iodine. Fautuaina mo i latou o loʻo nonofo i nofoaga e tele faʻasalalauga faʻasalalau.
  3. Fofo lelei mo meaʻai ma siama.
  4. Latou te nofo i se nofoaga taʻitaʻia i le numera o mea e puipuia ai le tino mai le mumū ma le maʻi mama.
  5. E i ai a latou faatosinaga i le lactation.
  6. Faʻaleagaina le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavavevave faʻamaʻi manuʻa.
  7. Faamalolosia le tino ma le leo o le tagata.

Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e le fautuaina le kiona. E mafai ona ulu i le lisi i le vaitau o le faamamaina o le maʻi, siakiina pea le tulaga o le tino.

Pancreatitis Hazelnut

E leʻi leva talu ai nei ona lauiloa tagata Isaelisi. Faʻaaogaina i le sauniuni o ipu eseese, i le cosmetology. O nai fatu laiti e lelei tele mo se meaʻai e 'ai. E le o tagata gasegase uma e mafai ona 'ai le kernels mo pancreatitis.

E pei o isi ituaiga o nati, e le mafai ona aofia i totonu o le taumafataga ni launiu ma se tikeri maualuga o pancreatitis mo mafuaʻaga:

  1. E iai le tele o fuamoa o fualaʻau, o loʻo aʻafia i foliga o faigata i le gaʻoina.
  2. O le lamatiaga o le manava.
  3. E i ai sona aafiaga faaopoopo i le mumu o le gland.

E faʻatagaina e faʻaaogā paleni mo meaai ma pancreatitis i le taimi o le faʻaleleia o le maʻi. E sili le amata i se tasi pe lua nusipepa i le taimi e nofo ai. I le le i ai o se tali le lelei, ua faateleina le aofaiga.

O faʻamanuiaga o faʻalelei e aofia ai:

  • Puipuia mai faamaʻi cardiovascular,
  • O se isi mea e fai i aano o manufasi,
  • O se auala lelei e puipuia ai le osteoporosis,
  • E i ai sona aafiaga lelei i le lactation i tamaitai,
  • Faateleina le gafatia i alii.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona 'aina' ulu i le taimi o le faʻavaivaia o le maʻi, e aunoa ma se tali le lelei o le tino.

Tulafono mo le 'ai o fatu mo pancreatitis

I le leai o ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le oloa e 'aina i lalo o le tulafono:

  1. Filifili ma le faaeteete ni nati ma puipuia ia mea leaga ma le mama.
  2. E fautuaina ina ia 'ai fua.
  3. E sili atu le tipiina o le kulini ma faʻaopopo i salakeke, kusi falaoisi pe faʻaogaina le sooga sau.
  4. Vaʻai mataʻituina le aofaʻi o nati o loʻo 'aina.
  5. O loʻo i ai muamua aʻo lei moe, i se miti, ua sili atu ona lelei le faʻaogaina.
  6. Aua le faʻaaoga ni kulimi suamalie, suamalie mo meaai.

Nisi ma pancreatitis - o se tasi o elemene o le taumafataga. A 'ai, taumafai e tausisi i tulafono, o le a fesoasoani fatu i le toe faʻaleleia mai le faʻamaʻi vave. O fualaau aina e maloloina, vave vave ona faʻaogaina, o loʻo i ai se lisi tele o meaʻai. Mo nei mafuaʻaga, e manaʻomia e tagata ona aofia ai le oloa i le taumafataga e ala i le faʻafesoʻotaʻi tagata fai meaʻai mo se taumafataga.

O fualaau aina o se oloa aoga ma aoga tele, ae le o tagata uma e mafai ona faʻaaogaina. E manaʻomia e tagata maʻi ona iloa pe mafai ona 'ai faʻamaʻi i le pancreatitis, e aliali mai ona o se faaletonu i le metabolism. O mea eseese e mafai ona aafia ai lenei mea, mo se faataitaiga, le faaaogaina o le tele o ava malosi, meaai vevela ma gaʻo, faapea foi ma le leai o se gaioiga (mo se faataitaiga, moliaga). O nisi taimi e mafai ona tupu se faʻamaʻi ona o siama i le tino. Mo lenei mafuaaga, e tele tagata gasegase e mafaufau pe tatau ona 'ai ni fatu i le i ai o se maʻi.

Amene ma Cashews

O lapisi ma almonds e ese mai a latou vaega i le pito sili ona maualalo o meaʻai fualaʻau. O loʻo aofia ai le tele o vitamini E, lea e manatu o le antioxydant sili ona malosi mo le togafitia o le mumū o le pancreatic. O fuamoni ei ai le tele o vitamini E nai lo fagu. O elemene ma cashews e maua foi i le omega 3 gaʻo gaʻo, lea e taofia ai allergens, e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le gaʻo.

E fautuaina le suʻelaʻau mo le faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia o le pancreatitis. Latou te auai i le toe faʻaleleia o le tino ua faʻavaivaia ina ua maeʻa le osofaʻiga o pancreatitis, faʻamalosia ai se aoga aoga i luga o le tino, e aunoa ma le mamafa tele o gland. E masani ona faʻaaogaina le cashew i meaʻai ma le pancreatitis, ona o lona maualalo o le allergenic effect. E tatau ona e amata faʻaaoga le cashews i ni vaega laiti o le 2-4 pc. i le aso, i le faʻaogaina o le tino, matauina o tali a le tino.

Amene o loʻo aofia ai i le lisi o mea e toe faʻaleleia ai, ae faʻamautinoa tele. E manatu o se mea e faʻaleagaina ai le tino ma e manaʻomia ona faʻatino 1-2 pcs. 3-4 taimi i le aso, ina ia aua neʻi faaosofia se osofaiga fou o le faamai. I le leai o se tali, o le vaega o le taumafaina o almonds e faateleina i vaiaso uma. Faʻafetai i lenei meaʻai, faʻaleleia le gaogao, ma masani ona puipuia le masani ai, e masani ona faʻasalaina tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Peanuts e le o ni tagata o le aiga lanati, o ni leki. Ae pe a tuufaatasia se taumafataga, e mafaufau i ai fomaʻi ma ni fatu. Faatasi ai ma mea lelei uma e maua ai le legumes i luga o aafiaga aoga o le pancreas, ua matua faʻasaina lava le pipiʻau mo lenei faʻamaʻi.

Peanuts e mafai ona mafua ai se faʻafitauli ogaoga o le siama, lea e faʻaleagaina le ala o le faʻamaʻi, ma mafai ona faʻaosoosoina se osofaiga fou. Afai o le mafuaaga o le faamaʻi o le lafoina lea o maa i le gallbladder, ona matua faasaina lava lea ona tuu atu le isanati i totonu o le taumafataga ona o le mea moni o loo i ai sona aafiaga malosi. Ma o le maualuga o meaʻai o le fualaʻau fualaʻau ma le gaʻo i peanesi e faigata ai ona eli meaai i totonu o le tino. Ma o lenei mea e ono mafua ai se osofaiga fou.

I le vaega laititi o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o ni nai mea o le a faʻaosofia ai le gasea ma faateleina ai le tiga, mafua ai le manava ma faateleina ai le gaosiga o le talo, lea e ulu atu i le papa pancreatic ma faʻaumatia ai.

I le vaega faʻamalosi o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o pinati e faʻasaina foi.

Chestnut e mauʻoa i meaʻai ma le polotini. Ma le gaʻo fualaʻau i 100 grams o le oloa e naʻo le 2-2.5 kalama. O le mea lea, o lona faʻaofiina i taumafa paleni i faʻamaʻi o le pancreas e taua tele mo le tino. O lona gaioiga e i ai sona aoga aoga i luga o le fualaau oona ma le pancreas. E i ai sona aʻafiaga e le faʻaleagaina, e le mafua ai se faʻafefe o le tino ma faʻafefe ai tiga ogaoga.

O le kulini i le masani ma le faʻamalosi e tatau ona 'ai na o le pusa poʻo le tao. Faaopopo i isi mea taumafa meaai e faaopoopo ai meaʻai. I le taimi masani, e tatau ona faʻatinoina le oloa pe a uma le 2-3 masina o le tulaga faʻamausali.

O ai ua solia

E pei ona taʻua i muamua, e mafai ona 'aina' aʻaʻese ma le pancreatitis ma e manaʻomia. Ae mo nisi tagata gasegase o loʻo i ai pea tapulaʻa. Tagata maʻi lea e matua faʻasaina i latou:

  1. Tagata maʻi e iai ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, aua o meaʻai ma gaʻo, e mafua ai ona faʻatetele le tulaga.
  2. I le gasologa masani o le faʻamaʻi i le vaega laititi.
  3. I totonu o le pancreatitis, e tatau ona lafoina nati mo le 1-1.5 tausaga.

O le tulafono autu o le 'aiina o kulupu o se masani masani, lea o le a aoga mo se tagata, ae le afaina ai o ia. Faatasi ai ma togafitiga faafomai talafeagai ma le tausisia o se taumafataga patino, o le pancreatitis o le a toe alu i totonu o le tulaga o le faamagaloga pe, i se pepa faatumu, o le a pasi e aunoa ma se faailoga.

O nai fualaau o mea taumafa

I luga, na mafaufauina po oa meaai e faatagaina ma faasaina mo pancreatitis ma cholecystitis.

I le isi, e tatau ona e talanoa pe oa ni ipu e mafai ona saunia mai nei oloa:

  1. Paʻu E tatau ona aveese le oloa mai le pele, aveese fatu mai ia mea ma tipi i ni vaega laiti. Ona fufulu ai lea o nei fasi pepa mo le 20 minute, faʻataʻapeʻaina ma se masini toto ma faʻafefe. Liligi fuāvine ma fufulu apricots i totonu, faʻaopopo sina susu. E te le manaʻomia le faaopoopo o le suka, aua o loʻo aofia i totonu o le pamu.
  2. Tipi se paina uumi i ni afa se lua, aveese fatu, tipi i totonu o pusa ma tuu i luga o se pepa tao. Susunu seia kuka i le 180 tikeri.
  3. Tuu fasi fasi aano i le pito i lalo o le fafie fafie, tuu le fala o le pepa ma le kalakeke lata ane. O le aano o manu e lilo le manogi ma o le a le maoa. E mafai foi ona e kuka iʻa.
  4. O le kuliki e sili ona taua i le kuka, aua e mafai ona sau mago ma malo. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaititia muamua mo le itula i le kefir, ona faʻamalieina lea o le masima, faaopoopo fualaau faisua ma afifi i totonu o le pepa. O lea ituaiga ipu e taoina mo le 15 minute i totonu ole ogaumu, vevela i le 200 tikeri, mulimuli ane e tatau ona faaitiitia le vevela i le 160 tikeri. O le taimi e tao ai le faʻalagolago i le tele o le manulele.
  5. Soup ma meatballs ma fualaʻau. E tatau ona e ave: 2.5 lita o le suavai poʻo le suka, pata, kāloti, aniani, pati, pateta malo, moa moa, falaoamata, otaota, masima ma pata. Faʻasalalauina i totonu o se meaʻai, faʻapipiʻi le pata, falaoamata, fuamoa, greens ma masima, faʻafefiloi lelei ma tuu i se nofoaga malulu mo le 30 minute. Grate carrots, tipi pepa, aniani ma pateta. Faʻaaoga mea uma i le kuka ma faʻafefe mo le 20 minute.I le taimi o le kuka, ia faia ni polo laititi, ma tuu i totonu o le sua, faʻafefiloi ma kuka le taimi atofaina. A maeʻa le 20 minute, e tatau ona avea le masima ma masima ma faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai ma lau laau.
  6. Sausa ma pateta patitis. Ina ia saunia i latou, e tatau ona i ai i le lima 7 pateta, aniani, dill, pasili, 250 kalama o le siisi ma le kuka sipuni, 4 fuamoa, falaoamata ma kulimi kirimigi. Suauu pateta ma le faʻafefe. O sisi ma sisi e faʻamalolo ma faaopoopo i pateta. Ma, o fuamoa, greens, aniani ma le 2 sipuni tele o le falaoamata e lafoina i totonu o le nofoaga e tasi, o mea uma ua lelei tele. Laititi laiti tipi, faila i le falaoamata ma auina atu i se afi fafie. Pe a auauna atu, ia teuteu ma le kirimi kirimigi.
  7. Pilaf faia fualaau faisua. Onion, zucini, susu, tamato, eggplant, tipi i totonu o ni tamai cubes, faʻapipiʻi sina mea itiiti i totonu o se atigipusa e faʻapipiʻi ai le suauʻu suauʻu. Liligi se ipu araisa iina, faʻafefiloi lelei mea uma ma faʻaopopo le sua masima ina ia ufiufi ai le araisa i nai centimita. Ufiufi le puni, faatali seʻi oʻo mai le pilafula ma kuka seʻia saunia le raisa. Auauna i greens.

O fualaʻau fautuaina mo le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ma talafeagai.

Afai e te faʻaali sina mafaufauga, ona le foliga mai lea o le meaʻai e leai se mea.

Leai o ni 'ie

E pei lava o isi oloa, o le 'aiina o pati i pancreatitis o loʻo i ai ona faʻafitauli. E le fautuaina ni kuki mo tagata e sili atu le mamafa ona o le maualuga o le kalori. O le gasegase e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi, lea e leʻi i ai muamua.

  • tamaiti ei lalo o le 5 tausaga,
  • afaina
  • afaina i le taimi muamua,
  • tasi le le faapalepale.

O tagata e maua i paʻu paʻu e tatau ona taofi le 'ai o fatu i le tele o mea. O le malosi o loʻo iai i totonu e mafai ona faʻafefe ai se maʻi tiga.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i foliga vaaia lelei. Afai o le siaki o loʻo matauina i luga o ni fatu pe latou te maua se manogi sosolo, e le tatau ona 'aina. E leai ni alnonds e aofia ai cyanides, e iai se aafiaga leaga i le tino o le tagata.

O fualaau aina e mamafa tele meaai. O tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le ate, pancreas, gastrointestinal tract e tatau ona faʻaaogaina i se tapulaa faʻapulaaina, talu ai latou te tuʻuina atu le faʻaogaina o le tino.

O a aʻa e mafai

O fualaau aina o se oloa aoga, ae o ituaiga taitasi ei ai ana lava mea aoga ma leaga. O a ituaiga o fatu e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

O Pistachios, cashews ma chestnuts e sili ona lelei e tusa ai ma fiber ma meaʻai. Walnuts e sili atu le leaga, o lea la e tatau ona faatapulaaina lo latou faaaogaina. O fualaau pine ma hazelnuts e itiiti le gaʻo ma itiiti le fiber. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga i le faʻamagalo, ae le o aso uma.

O pini pine foi e saofaga i le taua faasaga i le pancreatitis. Latou te faʻalagolago i le puipuiga a le tino ma taofia ai le faʻaogaina o faʻailoga. Mo le sili atu o le soona faʻamamaina, ua faʻamaʻaʻaina ai nati pine ma falai i totonu o se apa e aunoa ma le suauu. O le tofo o fatu e suamalie.

E le mafai ona 'aina faʻamaʻi, e tatau ona kuka. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faaopoopoina le chestnut i salati ma ipu autu. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaleleia le tofo o le ipu ma i le taimi e tasi e faʻamamafa ai le tino i mea aoga. O se fulufulu tuai e mafai ona mafua ai le oona, o le mea lea pe a faʻatau oe e tatau ona e siakiina e leai ni fatuga leaga ma leaga.

Patient Reviews

O tagata maʻi e maua i le masani ole pancreatitis e tali faʻafefe i nati. O nisi ua faateleina le gasegase o le tino, lea e afua ai le ita. O isi e faaleleia o latou uiga ma tino.

O peanesi e mafai ona mafua ai le tiga i le itu tauagavale pe afai e faʻaaogaina i le lua masina muamua ina ua maeʻa le vevela. O fualaau aina ma se mea le talafeagai e mafua ai le le mautonu ma le paʻu i totonu o le manava.

E tusa ai ma tagata, e mafai ona e 'ai ni fatu pe afai o le taimi o le faamagaloga ua oʻo mai i se taimi ua leva, ae tatau ona faʻaeteete. O se aso e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le lima. Afai ei ai se faʻafitauli o le faʻaleagaina, ona sili atu lea ona teena le nati. I soʻo se tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona filifili mo ia lava pe 'ai fua mo pancreatitis pe leai foi.

Tuua Lau Faamatalaga