O le masani o le suka i le urine i fafine: o faailoga muamua o le faateleina

O le faateleina o le suka i le mimi e masani ona taʻu mai ai le atinaʻe i totonu o le tino o se faʻafitauli matautia ma ogaoga pei o le maʻisuka. O le mea lea, pe afai o le sauniuni mo suʻega na faia saʻo, ae o le iʻuga o loʻo i ai pea uiga o le kulukose, e taua le faia o se suʻega atoa o suʻesuʻega, faailoa se soliga, ma afai e manaʻomia, faʻaauau togafitiga faafomaʻi.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Le faagasologa o le kulukose i totonu o le uila

O le mataupu faavae o le niniina o le suka i fatugaʻo e faigata tele, talu ai o le kulukose o se vaega tāua e aofia i le malosi o le gataifale. I totonu o tubules o le nephron, o loʻo aʻafia i totonu o le toto, ae ia foia le puipui o le epithelial, e tatau ona fusifusia siaki kulukose taitasi i se molimoli. Afai o le urine muamua e aofia ai le tele o suka, ma o le aofaʻi o le au fagota e faʻatapulaʻaina, ona faʻalautele ai lea o le glucosuria.

E tofu tagata taʻitasi ma se faʻamaufaʻailoga fou e faʻamaonia ai se faailoga patino o le kulukose o le toto lea e mafai e fatuga ona toe faʻaaogaina. O lenei tulaga maualuga e ese mai i le 8 i le 10 mmol / L.

A oʻo ina maualuga tele le kulūkose i le meaola olaola, ona le mafai lea e le gaʻo ona taulimaina lona faʻafefe, ma amata ai ona faʻasalaga i le urine. Aʻo agai i luma lenei tulaga, ua galo ai fatugaʻo le mafai ona toe totoina suka, o le mea lea e tatau ai i tagata mamaʻi ma faʻafitauli faʻapitoa ona faʻaauau i lalo o le vaavaaiga faafomai.

E masani lava ona sau le glycosuria ma le fia inu ma le vevela. O ia ituaiga faʻamaoniga e masani ona fesootaʻi ma le toilalo ma le maʻisuka.

Afai o masalomia ma le hyperglycemia e masalomia e sili atu i le 9 mmol / L, o le glucosuria e lelei ma tumau. Ma o faailoilo o le 1.7 mmol / L i le taeao o le taeao e mafai ona taʻu mai ai tulaga o le physiological (faʻaleagaina o meaʻai gaʻo ma nisi faʻamalositisi, faʻalauteleina lagona ma faaletino). I le aso atoa, e le tatau i tamaitai ona i ai le suka i le uila.

Ae ui i lea, e faaopoopo atu i kulukose masani, monosaccharides, fructose, galactose ma le sucrose e mafai ona i totonu o le urine. Ina ia iloa le iai o nei mea, o suʻesuʻega nei e faia:

  1. Tollens test (glucose),
  2. Gaines auala (glucose),
  3. siakiina o le lactose poo le fructose,
  4. metotia polarimetric.

O le matautia o le maualuga o le suka i totonu o le tino e faapea o se vaega galue malosi e tosina ai le vai.

O le mea lea, faatasi ai ma le foliga maualuga o le glucosuria, o le faamalolo o le tino ua atiae.

Suga i urine - o le a le uiga?

I se tagata soifua maloloina, glucose, pasi i fatugaʻo, faʻaaoga atoatoa ai a latou siaki ma toe faʻafoʻi i totonu o le toto. E le oʻo i le urine, o le mea lea, e le masani ona fuafua i ai.

Ae afai ei ai le suka i le mimi, o le a le uiga o lena mea? A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le masani (luga aʻe o le 9.9 mmol / l), e le o gaʻo atoatoa i totonu o le toto i le renal tubules, o le mea lea, e ulu atu i le mimi.

O lenei faʻamatalaga faʻapitoa e taʻua o le glucosuria - e faʻaalia i taimi uma le i ai o le malfunctions i le tino, ma e le mafai ona tuʻuina le maualuga o le suka i le urini e aunoa ma le gauai.

O le masani o le suka i le urine o lona toesea atoatoa pe le taua foi, e le maua foi i le taimi o le auiliiliga (e oʻo i le 0.08 mmol / l). O le maualuga o le kulukose o aso taʻitasi i le urine e 2.8 mmol.

O le tele o nei faailoilo o se taunuuga o le faateleina o le maualuga o kulukose o le toto. Suga i le urine e mafai foi ona tulai mai mo nisi o mafuaaga, talanoaina i lalo.

Gaʻo faatagaina gaʻo

Glucose ua ulu i totonu o le tino o le tagata ua faʻapipiʻiina i le renal glomeruli ma ua matua gauai uma i fatuga o fatuga, ona ulu atu ai lea i le toto. E faavae i lenei mea, e manino lava o le maualuga o le kulukose i tagata matutua i le urine e tatau ona laʻititi ma e le sili atu i le 2.8 mmol. Ae ui i lea, o loʻo i ai foʻi faʻatusatusa faʻatusatusaina o le faʻamaufaʻailoga. O le masani o le suka i le urine i lenei tulaga mo alii ma tamaitai e le tatau ona sili atu nai lo le 10 mmol / l, ae i le taimi o maitaga ma tamaiti laiti, o le kulūkose o laʻititi e laʻititi ifo ma e oʻo atu i le 7 iunite. O le mea lea, i le auiliiliga o le urine, o lenei gaʻo o le tino pe a le o iai uma, pe o lona tau e latalata i se mea maualalo. I le mimiimiti lona lua, o le kulukose i le tulaga masani e le o fuafuaina foi, ona o le faagasologa o le toe faʻamautuina o le tino ua gaoia atoatoa mai le ogato i le plasma.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O se tagata soifua maloloina e le tatau ona i ai sona suka toto, o lona tapulaa pito i maualuga e 5.5 mmol / l, faatasi ai ma le aiaiga na ave ai samples i luga o se manava gaogao.

Isi faʻamaʻi

O le auai ma le maualuga o le maualuga o le carbohydrate i le urine atonu o le taunuuga o se osofaiga o le tino pancreatiti. I lenei tulaga, o se suiga faʻaleagaina i le gaioiga o le pancreas e matauina, ona o le inisalini e le o gaosia i le tele o aofaiga, i le faasologa, o le maualuga o le suka e maualuga atu nai lo le masani. O le faateleina o le faʻatonuga o nisi taimi o faʻamaoniga o le endocrin ma le faʻafitauli ole gasegase. O se taunuuga lelei o le ai ai mo le manua o le faiʻai, le kanesa o le faiʻai, maningitis ma le encephalitis. O faʻamaʻi pipisi, hyperteriosis, stroke, ma faʻamaʻi pipisi ma siama faʻamaʻi e faʻaosoina ai le maualuga o le suka.

E faapefea ona ulufale atu le kulukose i le mimi

I se tagata soifua maloloina i le urini, e seasea ona iloa le kulukose. O mafuaʻaga o le suka i totonu o le iniseti e mafai ona fesootaʻi ma se tasi o mea e le atoatoa ai galuega:

  • Faateleina le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O gaʻo gaʻo e avea ma malosiaga mo le tino, ma, pe a uma ona ulufale atu i le toto, e vave ona gauai i le tino. O le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona afaina i le le lava o le insulin (maʻisuka) poʻo le taumafa tele o selu. Ona o le maualuga o le maualuga o le gaʻo i le plasma ma le urine muamua, o le vaega o le suka o loʻo faʻateleina i le urine.
  • Faʻataunuʻuina o le faʻamautu. Faʻatasi ai ma fatuga o fatugaʻo o loʻo faʻapipiʻi mai i le galuega a le nephron, o le kullukose e le oʻo atoatoa i totonu o le toto ma faʻasolosolo malie i le urine.
Glucosuria e le o taimi uma e taʻu mai ai maʻi ogaoga. O le suʻesuʻeina o le kulukose i le urini e mafai ona aʻafia ma le atuatuvale, faamalositino, togafitiga, poʻo se meaʻai le paleni. E na o le auiliiliga e le mafai ona iloa le mafuaʻaga o le suiga.

Morning Morning (OAM)

O se suʻesuʻega o le faʻamalosi o le taeao e maua ai sina faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le metabolism gaʻo. O se auiliiliga ua faatonuina e fuafua ai le faagaioia o le polokalama urinary ma le natura o le metabolism.

Glucosuria i le OAM e faʻaalia pe a oʻo ina sili atu i le 10 mmol / L. le anapogi o le kulukose o le toto. Ona iloa ai lea o siama i le urine. O le iloa o mea e le masani ai i se suʻesuʻega masani o le faanatinati o le mafuaaga lea mo nisi suʻesuʻega.

Uma i aso uma

O le suamalie o meaola e aoina i le aso, fefiloi ma 100-150 ml o le urine e auina atu mo suesuega. O le suʻega ua faʻamaonia mo le siakiina o le glucosuria i OAM.

I se tagata soifua maloloina, o le suka i le asiasiga i aso taitasi e mafai ona fuafuaina i se vaega itiiti (0.02%). O le faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le gaioiga faaletino, meaʻai ma isi mea. Ae o le kulukose o se oloa taua tele. O le tino e taumafai e tausia le punavai o le malosi mo sulu i totonu o le toto i le tele e mafai ai, aloese mai le faʻamalosi.

Glucosuria i urine i aso taʻitasi e faʻaalia ai togafitiga. O se suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia ina ia iloa ai le mafuaʻaga.

Nofoaga o Suʻega o Fale

Auala faʻaalia mo le vave faia o le suʻi i le urine. Faʻaalia le faʻaogaina o le kulukose i le vaega ua filifilia.

Mo le faʻamoemoe, faʻafefiloi le fasi pepa i le tasi pito i mea na aoina, ona ave lea ma faʻatali 1-2 minute seia oʻo ina suia le lanu. A maeʻa le faʻamaʻi o le vailaʻau, o le lanu e faʻatusatusa i le fua faʻatasi ma o le tau tutusa ole suka e vaʻaia.

O suʻega suʻega e faʻaaogaina i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a manaʻomia ona e faia faʻamalosi se suʻega glucosuria.

Faʻafefea ona saunia ma pe faʻapefea ona aoina saʻo mea

O le aso ao leʻi oʻo i le aoina o le urine mo le kulūkose, o oloa nei e tatau ona lafoai:

  • sipuni
  • malosi lauti po o kofe,
  • Faʻatau oloa
  • suamalie suamalie ma fuamoa fua,
  • fualaau faisua lea e suia ai le lanu o le urine (beets, paukini, kāloti),
  • ava malosi

E le gata i lea, i le afiafi o le aoina o mea, e tatau ona aloese mai le atuatuvale ma popolega faaletino. E tatau ona faʻateʻaina vailaʻau.

E faatagaina e faaopoopo sina suka i le vaivai o lauti ma isi meainu.

Afai e faʻapipiʻi le urine taeao mo le auina atu i le fale suesue poʻo le suʻega i se fasi siaki, ona faʻaaogaina lea o le fale tipi (e faʻasaina le faʻaaoga o vaifofo ma se antiseptic e fufuluina ai), o le vaega muamua e tuʻuina i totonu o le faletaele, ona tuʻuina atu ai lea o le jet i se fagu vailaau.

Afai e manaʻomia le aoina o le vai mo le 24 itula, o le tagata gasegase e ofi i totonu o se fagu lapoa mo le 24 itula. A o leʻi tosoina uma le vevela, e manaʻomia le fufuluina o le faʻalavelave o faʻauʻuga.

Pe a aoina se suʻesuʻega i aso taʻitasi, e tatau ona e maitauina tapulaa o loʻo i luga i luga o meaʻai, aua e te soona galue ma e le inu vailaʻau. O le le tausisia o nei tulafono e mafai ona tupu ai se mea sese.

Urine Sugar

O le kulūkose masani urinary i tane ma fafine e tutusa ma avanoa mai le 0 i le 1.7 mmol / L. O se faʻaopoopoga masani o le tau aofaʻi i le 2.8 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma e manaʻomia ai se suʻesuʻega faaopoopo.

O le masani o le suka i le faanatinati o fafine aʻo maʻitaga e le suia. Afai e teu le faailo i le maualuga o le 2.8 mmol ma le luga, ona faʻaalia lea o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le tapulaʻa pito i tua o le a fuafuaina. O le maualuga o le maualuga o le sukari ma le fua faatatau o le reabsorption o pepe ua fuafuaina. E faʻatatau i le matua, o le fua faatatau o suiga e fesuisuiai:

  • tagata matutua - 8.8-10 mmol / l,
  • tamaiti - 10.45-12.65 mmol / l.
O le maualuga o le kulukose o le maualuga o le maualuga o le matua. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, e pei o le tino o tausaga, o faʻalavelave faʻasolosolo e faʻagesegese ma toe faʻaaogaina le eleʻele eletise eletise e faʻaitiitia.

O le a le uiga o le faateleina o le kulukose urinary?

Afai e faateleina le kulukose i le urine, ona faʻaalia ai lea o faʻamaʻi mafai:

  • maʻisuka
  • afaina tele
  • gasegase ogaoga ma le tumau,
  • ogaoga maualuga
  • faaletonu o mea faigaluega i le pancreas,
  • hyperthyroidism
  • epilepsy
  • maʻi faʻamaʻi tumau
  • ulu ulu
  • faiʻai o le faiʻai.

Glucosuria ua aliali mai i tulaga o mea oona i fuamoa, nakoti (Morphine) ma carbon dioxide.

I tamaʻitaʻi matutua, o totoga amio lelei e mafai ona faʻaosoina ai glucosuria maʻaleʻale.

I se tamaititi, o le faateleina o le kulukose i le urine e mafai ona avea ma se faailoga o se faaletonu o le endocrin system pe taʻu mai ai le amataina o le maningitis poo le encephalitis.

Afai o le urine ei ai se faasinomaga maualuga o le suka, ona le tatau lea ona le amanaiaina le faailoga. O le leai o togafitiga e mafua ai ni faafitauli matautia.

Faʻailoga faaopoopo o le suka maualuga

O le glucosuria lē tumau na mafua mai i le atuatuvale ma le mamafa o le tino po o le faʻaleagaina o le sipuni e le mafua ai ni faʻamaoniga o le faʻaleagaina. O le mafuaaga mo le suʻega e tatau ona avea ma faailoga nei:

  • vaivai,
  • susu ma le galala,
  • sili atu urination (polyuria),
  • leai se afaina mamafa
  • fiaai pea
  • ita tele
  • vevela paʻu,
  • soona inu tele
  • uʻamea pipii.

I tane, i le faaopoopo i le tumau o le urini, e ono faateleina le viscosity sperm. Ona o le faʻasalaga o suga, o le ejaculate o le a avea ma le mafiafia ma le gaogao.

Afai e le itiiti ifo i le tasi le lisi o faʻamaoniga e aliali mai, e tatau ona faia se suʻega toto e siaki ai le metabolism o le carbohydrate. O se suiga i le kulukose i totonu o le toto o le a faʻamaonia ai le atinaʻeina o togafitiga.

O faʻafitauli faigata

O le kulukose i le urine e matautia aua o le suka, e pasia ai le tele o lapisi, uila ma isi vaega o le urinary system, e mafua ai le ita o le epithelium. O lea, e maua ai tulaga lelei mo le mumū.

Afai o le urine e aofia ai le kulukose, o lona uiga o le tino ua leiloloa se punaoa aoga o le malosi ma le matelaina o le masini i totonu. Le lava le malosi e mafua ai faʻafitauli:

  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • solia o le loto (tachycardia, arrhythmia),
  • le faʻaleagaina o le innervation (faʻaitiitia le faʻalogo i pito i lalo),
  • tutuli
  • afaina toto
  • faafitauli nutimomoia.

I fafine maʻitaga, o le gau o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai faʻalavelave i le atinaʻeina o le fotus, oti faʻaletonu poo le le faia o se tino.

Le lava fesoasoani i le excretion of sugar in the urine e mafua ai se paʻu ma e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

O le a le mea e fai pe afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le faateleina o le kulukose

Afai e maua le glucosuria, o le a manaomia nisi suʻesuʻega e faamanino ai le mafuaaga:

  • faʻataʻitaʻiga lautele ma suʻesuʻega toto toto,
  • urine biochemistry
  • Glucose toleni test
  • suʻesuʻega i aso uma.

Ina ia iloa le natura o le soliga o tulafono, atonu e manaʻomia lou feutagai ma se neurologist, endocrinologist, ma isi tagata tomai faʻapitoa.

Pe o le a mafai ona togafitia le maʻi e faalagolago i le mafuaʻaga o le toesea o le suka faatasi ai ma le urine. E lua ni faʻasalalauga e mafai:

  • O se fofo atoatoa. I le tulaga o manua ogaoga o le faiʻai, faʻamaʻi pipisi poʻo le mumū tele o fatugaʻo, pe a uma ona togafitia le maʻi maualalo, o le a leiloloa le glucosuria ia te ia lava.
  • Vaitaimi i taimi uma. I le maʻisuka, ole inisalini e manaʻomia, pe afai e tatau ona inu le soʻo ole toto maualuga, ma i le tulaga o le hyperthyroidism, fualaau e taofia ai le gaioiga o le thyroid gland.
Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau oona, ona e manaʻomia lea ona e faʻavaveina le urine ma le toto mo le suka. Mataʻituina o faʻataʻitaʻiga o meaola ola o le a mafai ai e oe ona fetuunai le togafitiga ma aloese mai faʻalavelave.

Afai o le faʻaalia o le suka i le urine e fesoʻotaʻi ma le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo, ona leai lea o se mea sese pe a toe faia le suʻega. O le faʻalogo i lou soifua maloloina ma se suʻesuʻega e manaʻomia pe a tumau le glucosuria mo se taimi umi. O le gaioiga umi o le suka i totonu o fatugaʻo e taʻu mai ai se faʻamaʻi.

Mafuaʻaga o Sugar Suafa Maualuga

O le tele o taimi, o le suka e aliali i le urine ma le maʻisuka. O lea glucosuria ua taʻua o le pancreatic. I le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, o le foliga mai o le kulukose i le urine e masani ona fesootaʻi ma lona faʻaitiitia o le toto. O le gase o le pancreatitis e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga o le maualuga o le suka.

E iai isi ituaiga o glucosuria:

Hepatic glucosuria e tupu i le hepatitis, manua o le ate, togavao o Girke, mea oona. Faʻalautele Renal i faʻafitauli faʻaleagaga, faʻamaʻi o le renal tubules (glomerulonephritis), néphritis, e masani ona maua i tamaiti.

Symptomatic Glucosuria mafua mai i isi faʻamaʻi, ma mafuaʻaga talafeagai o le suka i le urine e faapenei:

  • maniteitis
  • vavalalata, afaina,
  • afaina o le tino,
  • acromitaly (faamai o le pituitary gland tua),
  • encephalitis
  • tumo o le gland (pheochromocytoma),
  • O le maʻi o Herenko-Cushing (maualuga maualuga o hormones i le toto),
  • taʻavale
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faiʻai o le faiʻai.

O suʻega e mafai ona maua ai le suka ma le acetone i le urine i le taimi e tasi - o se faailoga manino lea o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le vavalalata ole inisalini, lea e malepe ai le kulukose - ma le maʻisuka ituaiga I poʻo le maʻisuka ituaiga 2 ma le tino vaivai o le pancreas. O le acetone i le urine e mafai foi ona aliali mai e aunoa ma se faateleina o le suka.

O se tasi foliga vaaia o le kulukose i le urine e mafua ona o le ogaoga o mafatiaga, le mautonu o le mafaufau.

Faailoga o le maualuga o le sukari:

  • matuai galala
  • vaivai, vaivaiga,
  • le mautonu pea
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • tigaina ma le ita i le tino ma le urethra,
  • paleni mamafa
  • faʻaauau faifaipea.

Ia mautinoa ia tofotofoina pe afai o iai nisi o nei faʻaʻailoga i lau tama. O le vaivai, le mautonu, loimata, fiainu atonu o ni faʻaaliga o le maʻisuka.

Suga i le urine aʻo maʻitaga - foliga

I fafine maʻitaga, e le tatau i le glucose masani ona i totonu o le uila. O se tasi o mataupu e foliga mai e le taua tele, o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻavasegaina o le tino. I totonu o le tino o se fafine o loʻo faʻamoemoe se pepe, o faʻafitauli uma o meaola oona e tupu atili, ma o fatugaʻo e le masani ona feagai ma le tele o le kulukose na gaosia, e pasi ai sina vaega itiiti i totonu o le urine.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e aliali mai i nisi taimi ona o le mea moni e amata ona galue se masini e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini i le paʻu. E tatau ona i ai i taimi uma le tele o le kulukose i totonu o le toto, lea e lava mo le tina faʻamoemoe ma le tamaititi.

Afai e galue malosi se masini anti-inisalini, e aliali mai le glucose maualuga i le toto - e le mafai e fatuga ona gaosia, ma o se vaega e ulufale atu i le urine. O se tulaga tutusa e masani ona iloa i masina mulimuli o le maitaga.

Afai o le taimi o le suʻeina o se tamaititi i le urine e tele lava ina iloa, e tatau ona masalomia le atinaʻe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi. I lenei tulaga, ia mautinoa ia faia se suʻega maeʻaeʻa e suʻe ai le mafuaaga o le glucosuria ma ia amata le taua faasaga i ai i se taimi talafeagai.

Faaiuga

O le maualuga maualuga o le suka i le urine o se faʻavevesi. A maeʻa ona faʻamaonia, ia faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. E taua le mataituina o lenei faailo ao maitaga, talu ai o le glucosuria ma maʻi o loʻo aʻafia ai e mafai ona afaina ai e le gata o se fafine, ae o se tamaititi foi.

O le lamatiaga autu o le faateleina o le kulukose i le urine o le maʻisuka. O tagata uma lava, ae maise lava tagata e sili atu ma le 30, o loʻo i ai aiga e maua i le maʻisuka, e tatau ona pipii atu i se soifua maloloina ma faʻaauau ona suʻe suʻega toto ma suʻesuʻega.

Faʻailoga talafeagai

O se tasi foliga vaaia o le kulukose i le urine e le mafua ai ni faailoga faʻaleagaina i totonu o se tagata. A maeʻa ona faʻaaogaina le mea e faʻaosofia ai, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia, ma e masani lava o le a le masalomia e se tagata se solitulafono. Ae afai o le faateleina e matauina i taimi uma ma e faʻavevesi ona o se faʻamaʻi i totonu, o uiga taua o le a faʻalavelave, lea e le eseese tele i tagata matutua ma tamaiti.

Faailoga i fafine ma alii?

Afai e faateleina le kulukose i le urine ma o lona mafuaʻaga o se soliga o le digestibility, o le tagata maʻi e amata ona faʻalavelaveina:

  • malosi ma le le mafaamatalaina le galala ma tumau le susu
  • vaivai, moe, le fiafia,
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • faʻaauau faifaipea
  • malogo, paʻu ma le suamalie o le paʻu.

Afai ua mafai e se tagata matua ona faailoa mai ia le itiiti ifo ma le 2 o nei faailoga, e le saogalemu mo le ola maloloina ma le olaga e faatuai ai pe faia se mea e ia lava. Ina ia iloa le mafuaʻaga o le le atoatoa o le maʻi, o faʻataʻitaʻiga ma metotia suʻesuʻeina suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina e faʻamaonia ai le i ai poʻo le leai o le faʻamaʻi.

Faʻaaliga i se tamaititi

Pe a maualuga le maualuga o le gaʻo i totonu o le urine, o le a vave ona matauina e matua se mea e sese ia latou amioga ma gaoioiga. O le maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona matauina i pepe ua leva, ae o le tausiga lelei ma togafitiga faafomai, o le tulaga e masani ai. Suga i le urine o se tamaititi na mafua ai uiga nei:

  • vaivai, le mautonu, le fiafia, le mafai ona taulai atu,
  • paʻu mamafa mamafa ma faʻalauteleina le naunau mo lauusiusi,
  • o se lagona tumau o le fia inu e le tineia ai se vai tele,
  • afaina le paʻu, suamalie, paʻu,
  • faʻateleina le faʻamalosia e asiasi i faletaele mo se mea itiiti.
Afai o le tamaititi e le alu ese, e tatau ona e faʻaali atu i le fomaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga i le fale o le a maua ai se taunuuga le lelei ma o le a atili faʻamalosia ai le tulaga o le pepe. O le mea lea, i le leai o ni uiga lelei pe a uma ona mulimuli i se taumafataga ma le teenaina o meaai leaga, e faanatinati le suʻeina o le kulukose. Ma afai o le tusitusiga e leʻi faʻamaonia se taunuuga le lelei, e tatau ona vave sau asiasiga i le fomaʻi.

E ono lamatia le suʻi i suʻega urina?

Pe a iloa le kulukose i le urine, e le saogalemu le le amanaia o se faailoga, aua o le mea muamua e taʻu mai ai le solia o le gaioiga o le pancreas ma pathologies. Afai e te le amata togafitiga vave, atonu o le a tupu le tulaga, o le a amata ona tupu le toilalo o fatuga, lea e masani ona oo atu ai i le oti. E mafai foi ona e maua le suka i totonu o le urine ma le maʻisuka, oncology, inflammatory and infectious diseases. E le gata i lea, e masani ona tupu e le mafai e se tagata ona taumatemate e uiga i lona siama. O lona uiga e taua i taimi uma le puleaina o lou soifua maloloina ma le le tolopoina o se suʻesuʻega faafomaʻi mo le taimi mulimuli ".

Aisea e fausia ai le suka i le urine ma pe o le a le masani o ona anotusi

Suga i le urine poʻo le glycosuria o se tulaga faʻapitoa o le tino pe a le mafai e le renal tubules ona faʻapipiʻi gaʻo meaʻai i totonu o le toto.

Glucose e faʻaaogaina se faʻalavelave lavelave faʻapitoa e ala i paipa paʻu. I totonu o se tino maloloina, o le toe suia o le mea e tupu e le faalavelaveina, o le mea lea, i taimi o suega suʻesuʻe, e le o iai le suka i le auiliiliga. Glycosuria ua iloa ma le faateleina o le toto mai le 9 mmol / L. O lenei tau aogā e le o taimi uma e fai ai se faʻailoga. Faatasi ai ma le matua poʻo nisi faʻamaʻi fatuga, e mafai ona faʻaitiitia.

E faʻatatau i le mafuaʻaga na mafua ai le maualuga o le suka i le mimi, o le glycosuria ua vaevaeina i ni ituaiga.

  1. Meaʻai. O se faʻapuʻupuʻuga puupuu i le laasaga o le kulūkose i totonu o le toto e le o le talaaga o se taumafataga umi ma se maualuga o mea o meaʻai gaʻo.
  2. Uiga. Faʻafitauli puupuu pe faʻamalosia le faʻaititia o le maualuga o le suka.
  3. Toto I le fesoʻotaiga ma suiga o le hormonal, o le maualuga o le sukū e faʻapupula i le tapulaa o le tulafono faatagaina. I nisi o tulaga, o le maʻisuka maʻisaga e ono tupu.

O faʻaaliga o le glycosuria i ituaiga eseese o le maʻisuka e ese. O nisi taimi e faʻalagolago i le inisalini, o le suka e maua i le mimi, ae le o le toto. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, faatasi ai ma le faateleina o le faʻasalaga o se vailaau i le toto, o le maualuga o le kulukose i le urine e faʻapupula foʻi.

O le pancreas o le nofoaga lea o le gaosiga o le inisalini mo le faʻaauau atili ona auai i le kuluposi. Mo soʻo se soliga o le tino, o le faateleina o le suka o loʻo matauina foi.

I le tele o tulaga, o le suka o le toto o loʻo faʻateleina ona iloa i totonu o le pancreatitis. E masani lava i le solia o le gaosiga o le inisalini i le urine, o le suka ma le acetone ua fuafuaina.

I le maualuga o nei mea, o se tagata poto faapitoa e faʻamasino le alualu i luma o le maʻisuka.

Ina ia iloa mafuaʻaga o mea faʻaletonu, e tatau ona pasia se faʻataʻitaʻiga. I totonu o lenei tusiga, e mafai ona e iloa po oa maʻi e mafai ona i ai pe a fai e iai sau vai inu.

Isi ituaiga o glycosuria pathological:

  1. Faʻailogaina o le fatugalemu o le tino (tumo o le faiʻai, manua ogaoga o le faiʻai, lecepcepitis o ituaiga eseese).
  2. Glycosuria faasaga i se fiva.
  3. O le faʻasologa o le endocrine (e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o hormones oona-faʻamalosi).
  4. Manua oona.

Suga ma le porotini i le urine e mafai ona avea o se taunuuga o le maʻisuka faʻatasi ma se faʻalavelave matuia o totoga ua vaeluaina. Atonu e mafua mai i le faʻamaʻi o le pelivali poʻo le tui. O le le atoatoa o le galuega e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le laasaga mo le faʻamalositino o le kulukose.

Ole suka i le maʻisuka o se mea taua. E tusa ai ma lana molimau, e mafai ona e suʻeina le faʻaogaina o le faʻaleagaina o soo se ituaiga. Afai e maua le glycosuria, o le isi faʻamatalaga a le urologist ma le endocrinologist e faʻatagaina.

E faapefea ona aoina le urine?

Mo le 2-3 aso aʻo leʻi aoina se faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega, e taua le lafoaʻi o mea mamafa, ava malosi, suamalie ma nisi vaega o fualaau faasaina. O sauniuniga talafeagai o le tagata maʻi o le a mafai ai ona maua faʻamatalaga sili ona aoga. E masani lava, ina ia mafai ona faia se fua, e faʻaaogaina se vaega taeao o le urini.

Ina ia mafai ona logoina, e taua le aoina saʻo o le faataitaiga. Aʻo lei faia le taotoga, e tatau ona fufuluina faʻamaʻi fafo i le fasimoli, fufulu mama ma muaʻi mimiti laitiiti i totonu o le falemaʻi, faʻafefe le vaega muamua. Ona ave lea o se pusa tioata, e sili atu ona faatauina i se fale talavai, ma aoina mai le vaega tele i totonu. I le uila o le taeao, o elemene uma o loʻo faʻamautuina - polotini, toto mumu mūmū, vailaau paʻepaʻe paʻepaʻe, pusaaisa, glucose.

O nisi taimi e tatau ai ona pasia se suʻega i aso taʻitasi mo le suka. I lenei tulaga, o le aoina o le urine e tatau ona faia mo le aso atoa, e faʻafefe ai le urini atofa i totonu o se pusa masani. Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o se faʻataʻitaʻiga, o le a mafai e le fomaʻi ona vaʻai i se ata sili ona atoatoa, ona o le aso faʻaipoipo o le a atagia mai ai le tulaga masani o le tino ma o a aʻafiaga e aafia ai lana galuega mo le 24 itula. Ina ia mafai ona faia se suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, o le urine e ave mai le aofaʻi o le aso i se voluma e le sili atu i le 150 ml. Ua lava lea mo le faʻaogaina atili o manipulations.

E faʻapefea ona suʻe le faʻataʻitaʻiga?

Mo le suʻesuʻega, o le taeao po o le faʻasolosolo aso uma e ave mo le suka i le aofaiga o le 150 ml. Ina ia saʻo le taunuʻuga, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma tulafono mo le aoina o le urine mo le suka. Afai o lenei elemene o loʻo maua i totonu o faʻataʻitaʻiga, ona faʻatulagaina lea o le maʻi ile faʻatagaina lona lua. Afai o le taunuʻuga e lelei, e tuʻuina atu e le fomaʻi se suʻesuʻega auiliili e fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o le solia.

Faaaogaina o Totoga o Suʻega

Vaavaaia o le kulukose i le urini e mafai ona faʻafetai ona o le faʻaaogaina o faʻamaʻi, lea o le a faʻaalia ai se faʻaopoopoga maualuga pe masani. O le faailoga o le tasi taimi, ua taʻua o le Piocotest, ua faamaonia lona lelei. Faatusatusa le lanu e maua ai le fua o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O loʻo faʻaalia ai se vailaʻau faʻataʻitaʻiga i pito i luga ma lalo ifo. O le algorithm o gaioiga ma le auala mo le faʻaaogaina o nei auala manino e faigofie:

  1. Aoina mai mimi i totonu o se pusa faapitoa.
  2. Faatofu le afi ile vai.
  3. Aveese toega o le urine.
  4. Faatali mo le 1-2 minute.
Toe foʻi i le laulau o mea

Totogi

O le siakiina o le kulukose i le urine i tamaitai ma alii e tupu pe a uma ona maua iuga o suʻega. E siakiina e le fomaʻi faʻamaumauga faʻatasi ai ma fua faʻatatau. Afai o le faailoga e le sili atu i le 2.8 mmol, o le kulukose i le urine e leaga. O mea uma o loʻo i luga o se vavaeese ma e manaʻomia vave togafitiga i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O lona uiga o soʻo se togafitiga i lenei tulaga e le taliaina.

Meaʻai maloloina

O se taumafataga matala, lea e taua ai le faʻaitiitia o mea e afaina ai, mamafa ma le gaʻo, ma le ava malosi ma sikaleti, o le a fesoasoani i le aveesea o le suka mai le tino.

O lapisi e tatau ona fufulu, gaosia, ogaumu pe na o le kuka. E taua tele le faʻatapulaʻaina o le faaaogaina o fualaau faisua ma meaola o manu, faapea foi ma meaʻai e maua ai le suka. O nei fuataga o le a fesoasoani i le faʻasaʻo muamua o le toto toto, ona faʻamalosi ai lea. Ae e taua le faʻamautinoa e le faatagaina le hypoglycemia, o le mea lea e tatau ona malilie i ai le fomaʻi ma meaʻai ma gaʻo.

E faʻapefea ona togafitia le faʻafitauli i togafitiga faʻa-tagata?

O isi vailaau faʻasoifua e mafai foi ona faʻasoa fualaʻau lelei e fesoasoani e faʻamaonia le kulūkose i le tino. O meafaigaluega nei ua faʻamaonia lelei ai i latou lava:

  • Faʻatauga faʻavae e faʻavae i fualaau faʻamaʻi. Ave i ai tutusa tutusa aʻa o le tiliva, laulaau fou o laulaau ma vao. Vavaeese 1 tbsp. l ma sasaa le 300 ml o vai inu. Faʻaalu i le tasi vaiaso i luma o taumafataga taʻitasi.
  • O se teuteuga e faavae i fatu oat. Liligi 1 le ipu o le fatu 1 lita o le vai inu, tuu i luga le vevela ma kuka mo le 5-7 minute. Inu 0.5 tbsp. taimi uma lava aʻo leʻi 'ai.
  • Kefir ma le kinamona. I totonu o se susu susu e faaopoopo i ai se pine o mea manogi ma inu i aso uma e pei o se suʻi toto.
  • Fuʻu pi. Ave 6-7 pi ma solo i le vai i le po. O le aso e sosoo ai, aʻo leʻi 'ai,' ai le 1 saito ma sina vai.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻatau togafitiga

O nisi taimi, ina ia faʻamaonia tulaga maualuga o le kulukose, e manaʻomia le togafitiga faʻamalosi. Aʻo le i faʻatulagaina, e taua mo le fomaʻi ona faia se faʻamaoniga saʻo ma, e faʻavae i luga o faʻamaumauga na maua, e vali le tulafono mo le tagofia o fualaau. E masani lava, o le togafitiga o le inisalini e faʻataʻitaʻiina faatasi ma se taumafataga, ona o le a mafai ona pulea le tulaga o le maʻi ma puipuia le hypo- poo le hyperglycemia.

Urine sua

E faʻatatau i le matua ma le itupa o le tagata, o le tulaga masani e mafai ona suia laʻititi:

Glycosuria e sili atu ona faigofie i tamaitai. E masani lava, o le faateleina o le suka e lauiloa i le taimi o le maitaga i le tolu masina mulimuli ma faatasi ai ma se togafitiga. O le mamafa o fafine mai le 30 tausaga le matutua o loʻo lamatia foʻi.

O le maualuga pito i luga o tamaitai e sau mai le 8.9 i le 10 mmol / L. Faatasi ai ma le matua, e faaitiitia. Afai o le suka i totonu o le mimilo e sili atu i le 2.8 mmol / L, o le mea lea e faailoa ai le ogaoga o soliga e manaʻomia vave togafitiga.

I tane, o le tapuni pito i luga o tulaga masani - mai le 8.9 i le 11 mmol / L. Faatasi ai ma le matua, o nei faailoilo ua faaitiitia taitoatasi. Afai ole sili atu i le 2.8 mmol / l le suka i le mimi, o loʻo i ai mea uma e manaʻomia mo le alualu i luma o le maʻisuka.

I se tamaititi, o le pito i luga e latalata i le 10 mmol / L, pei o tagata matutua. O mataupu sili ona taatele o le faateleina o le suka i le urine i tamaiti e fesootaʻi ma le atinaʻe o le maʻisuka. Afai i le taimi o le suʻega o le suʻega o loʻo iloa i le urini o le 0.5%, o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le kulukose toto i le 9.7 mmol / L. Afai e laʻititi pe oʻo atu i le 9.2 mmol / L, o le a leai se zero i le urine.

Faʻailoga faʻamaʻi

Muamua, o maualuga maualuga o le suka atonu e le tupu. E faasolosolo lava, e le mafai ona tutupu ni suiga i le tino. O le tulaga lautele e sili atu, o faailoga faaopoopo ua aliali mai.

E mafai ona fuafua le siʻitia o le suka i le vailaʻau e naʻo le auiliiliga, ae e taua i le tagata maʻi ona gauai atu i faʻamatalaga nei:

  • o le tele o taimi, o le tele o le urine faʻasaʻo ua sili atu ona tele
  • manaʻoga mo le faʻaleleia o le ola, galala ma le gutu malolo e le taofi i le po,
  • o le tagata gasegase e vave ona le lavava mai i le tino faaletino galue, e foliga mai o le lethargic ma le lethargic,
  • afu, i nisi tulaga o le vomiting ua mataituina,
  • o le ulu o le ulu o loʻo faigata ona faʻaumatia faʻamaʻi,
  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • leaga le vaaia (faatasi ai ma le faateleina o le suka)
  • o se lagona faifai pea o le fiaʻai (e tele le suka i totonu o le toto, e le lava i sela ma ni masini),
  • vevela paʻu
  • faatasi ai ma le faateleina o le suka mai le 20 mmol / l, o loo i ai se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi (faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafitauli o le tino ma le gaioiga).

Iloilo le i ai o le suka i totonu o le urine e faʻaaoga ai se suʻega masani ole suʻega ole suʻega poʻo le faʻaaogaina o faʻasolosolo.

I le tele o tulaga, o le auʻiliʻiliga i totonu o le falemaʻi ua faʻamaonia mo fafine maʻitaga poʻo le taimi o suʻesuʻega masani. E aoina le Urine i le aso atoa ma vave tuʻuina atu i le fale suesue.

Faʻaaliga pepa e faʻaaoga e siakiina pea le kulukose pe afai ua uma ona iloa e le tagata maʻi le hyperglycemia.E faigofie mo le faʻaaogaina o fale ma malaga.

Ole suʻega o suʻega e le lava e iloa ai le mafuaaga tonu o le faateleina o le suka ma faʻamaonia le maʻi. E naʻo latou talanoa e uiga i le maualuga o le kulukose. O faʻamaumauga saʻo e faʻatuina pe'ā uma ona tuʻuina atu le urine i le fale suesue. O iina, o se tagata poto faapitoa e faʻaalia le maualuga o le suka i le pasene, lea e fuafua i taimi uma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Urine Collection Rules

Ina ia faia le auʻiliʻiliga i le saʻo e mafai ai, ua fautuaina e tausisi i tulafono mo le aoina o le urine:

  1. O le aoina o urine i aso uma e sili ona aoga. Na te faʻaalia le tikeri tonu o le glycosuria. E le manaʻomia se vaega o le taeao, ma o isi vaega uma e aoina i totonu o se pusa masani, lea o loʻo totoe i le pusaaisa i luga o le fata.
  2. Afai e pasi e le tagata maʻi le suʻega o le taeao, ona le taliaina lea e teuina mo le sili atu nai lo itula. E sili atu le tuʻuina atu o le urine ua saunia i totonu o le 2 itula i le maeʻa ona aoina (teu i totonu o le pusaaisa e taliaina mo le 6 itula).
  3. 24 itula ao leʻi aoina le vai, e le fautuaina e faʻaaoga tamato, meaʻai gaʻo-mauoa, fualaʻau suamalie, beets ma le tele o suamalie.
  4. Aʻo leʻi i ai faʻaopoopoga taitasi o se vaega fou, e tatau ona lūlū le vai i totonu o le pusa masani.
  5. A mavae le 24 itula, 100-200 ml o le urine e sasaa atu i totonu o fagu vevela mai le aofaʻi o urina i aso taitasi ma ave i le fale suesue.

O togafitiga ma le pulea o le maʻisuka e faʻatatau i luga o ona foliga:

  1. DM 2 pe vaivai. Lelei pulea i se taimi muamua. O tagata maʻi e le o le insulin e faalagolago. Le manuia o le tino maʻi. Ua faatonuina e le fomaʻi fualaau oona i le ituaiga o laupepa e faaitiitia ai le suka. I le leai o se meaʻai poʻo le solia o fautuaga, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe i le ogatotonu.
  2. DM 1 poʻo le ogatotonu. O le solia o mea e maua ai le loloto o auala. O le puleaina o le inisalini e manaʻomia i taimi taʻitasi. I lenei fomu, e faigata tele ona faʻatonutonu meaʻai ma tausia le tulaga manaomia o le gafatia galue.
  3. Sini malosi. I lenei tulaga, o le maʻi o loʻo faʻaalia i aso taʻitasi le puleaina o le inisalini. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi, usitai i meaʻai lelei ma le soifuaga, o se faʻafitauli matuia e mafai ona oʻo i le maʻisuka ituaiga 1.

O nisi taimi e umi se taimi e faʻaleleia ai le suka toto. Soo se togafitiga fualaau e le mafai e aunoa ma se meaai.

O mea taumafa mamafa mo le faʻamaʻiina e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga, e tatau ona laʻititi le i ai o le carbohydrate. Mo se aafiaga lelei, e sili atu le lafoai o amioga leaga (ulaula, ava malosi).

Saunia ni meaai i totonu o le vai poʻo le uila. Totoga o gaʻo ma gaʻo manu e pei ona mafai ai. O le maʻisuka e faigata ona pulea e aunoa ma se tagata tomai faapitoa.

O lea la, e leai se glucose e maua e le tino, e sili atu le lelei le faʻamaopoopoina o se meaʻai ma se fomaʻi.

Fomaʻi

Faʻaaogaina laupepa, e mafai ona ausia le faʻamautinoaga o le faʻasologa o le kulukose. I le taimi nei, e tele fualaau e faʻaititia ai le suka. O ia mea uma e faavae i luga o gaioiga eseese. O nisi e faʻapupulaina le lagona o sela i le inisalini pe faʻaosofia ai le gaosiga o le hormone.

  • Pioglar (mai 300 rubles),
  • Glutazone (mai le 250 rubles),
  • Metformin (mai 160 rubles),
  • Januvia (mai le 1600 rubles),
  • Novonorm (mai le 500 rubles),
  • Glyurenorm (mai 450 rubles).

Togafitiga insulin

E taua tele mo tagata uma o le maʻisuka ia iloa pe faapefea ona tuiina i latou lava. E oo lava i se tasi o le fua na te misia e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga. E le faigata ona taitaia le homone, ma e oo lava i se tamaitiiti e mafai ona masani i nei faiga masani:

  • Ole inisalini e le tatau ona tui i totonu o le tino gaʻo i luga o le manava ina ia le ulu le vai i totonu o le maso. Ae le o le loloto foi o le fofo i le tafe o le inisalini. O le a faʻaitiitia ai lona aoga.
  • Afai o le nila e le sili atu ma le 6 mm le umi, e leai se manaʻoga e faia se paʻu paʻu. O le faʻatomuaga o loʻo faʻatinoina ile 90 tikeri. Mo le umi o nila, e sili atu le pipiʻi o le paʻu ma faʻatonutonu le suauu i le manava i le 45 tikeri.
  • E mafai ona tuiina le inisalini muamua aʻo lei moe. E galue lelei le hormone, ae i le po e sili atu le ala aʻe ma siaki le maualuga ole maualuga o le suka i le faʻaaogaina o se glucometer.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga ma le faʻaleagaina. Afai e le togafitiina, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloa o le soifua maloloina, faʻaitiitia o fatugaʻo ma gaʻo tiga.

E mafai foi ona e matamata i se vitio pe o le a latou taʻu atu ia te oe le ala e aoina ai le urine ma le taua e manatua pe a pasia le suʻega.

Urinary sugar i tamaitai

E faʻaaoga tagata i le fuaitau "sugar in urine". Ae e taua le faamanino atu e tele sugars i le natura. I totonu o le tino tagata e iai: levulosis, lactose, galactose.

O le tele lava o taimi, o fomaʻi e fiafia i mea o loʻo i ai le kulukose i le toto ma le urine (glucosuria), o se faailoga o le metabolism gaʻo.

Suesueina o le fesili pe aisea e le masani ai le tulaga, saili pe o le a le togafitiga ua solia ai le ala saʻo o le faʻamaina o lenei mea.

E iloa o le kulūkose masani i le suʻeina o le toto e mai le 8,8 i le 9.9 mmol / L, ma fatuga maloloina, e le silia le 0.06-0.08 mmol / L i totonu o le urine. I le faʻatinoga, o se tau le maualalo lea e faigata ona faʻatatau i se falesuesue. O le mea lea, e talitonuina o le kulukose i le urine i lalo o tulaga masani e tatau ona toesea. O nisi taimi i le faaiuga latou te tusia "uiga o suka."

O le masani o le suka i le faanatinati i tane e le ese mai tamaitai. I le matua, o se laʻititi laʻititi e mafai ona faatagaina ona o le faʻaitiitia o le malosi o totoga. O le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e aofia ai le faagasologa o le toe suia o le vailaau mai le renal tubules, o le mea lea o le sili atu o le suka e "lafoai" i totonu o le urine. O lenei masini e galue i le maʻisuka.

E faʻapefea ona maua le kulukose?

E maua mai le kulukose mai meaʻai pe a gaosia i totonu o le manava. E ulu atu i le toto ma ave i totonu o sela o vaʻa eseese e avea o se mea talafeagai mo le malosi ma fausaga fale. E mafai ona ulu i totonu pe a faʻaalia i le hormone o le pancreas, insulin.

O le glucose maualuga e faʻaumatia i ni auala se lua:

  • o loʻo gaosia i le ate i le glycogen ma o loʻo teuina iina seia oʻo i taimi faigata,
  • aʻapa i le glolenuli, faʻafeiloaʻi i le membrane ma ulufale i le urine muamua o tubules.

O le isi auala ua fuafuaina e le pito i tua o le faitotoʻa. O le avefaʻatasi lautele i se tagata matua o le 10 mmol / L. Afai e itiiti le suka i totonu o le toto, ona toe faʻafoʻi lea i tua e faʻaaoga ai pulu. Pe a oʻo i le maualuga lenei tau, e muta le afaina ma se vaega o le kulukose e pasi i le mimi mulimuli.

O le faʻasalaga o le faitotoʻa i fafine i le tolu tolu masina o le maitaga e le sili atu i le 7 mmol / L. O lona uiga o le suka i totonu o le uila pe a tumu i laʻau suamalie o le a faʻaalia muamua. I tamaiti, o le tau o le aofaʻi e maualuga atu nai lo tagata matutua. O le faailoilo mai le 10.45 i le 12.65 mmol / l e puipuia ai le tamaitiiti mai fesuiaiga i le kulūkose i le vaitau o le faʻaaogaina i ni meaʻai eseese.

Ituaiga o Glucosuria

O le maualuga o le suka i le urine e le o taimi uma e fai ai togafitiga. E lua ituaiga o glucosuria. Faaletino - masani ona maualalo, e tumau mo sina taimi le tumau ma faʻaitiitia vave faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto. O ona mafuaaga atonu e:

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi o Fomai Faʻapitoa, Polofesa S. Bolokhov

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se tamaititi e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • tulaga faigata
  • faateleina le faagaioiga faaletino
  • ave ni vailaʻau maʻoti (corticosteroids i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma mimimune),
  • maʻitaga
  • o le faʻaaogaina o se aofaiga tele o ipu suamalie, falaoamata o oloa e maua i gaʻo gaʻo, honey.

O le glucosuria physiological sili ona faigofie e vavaeina e faapea:

  • mea taumafa - e fesoʻotaʻi ma meaʻai,
  • lagona - ma le atuatuvale, fefe,
  • fualaau faasaina - i lalo o le aafiaga o togafitiga.

O lona faʻamaʻi-Cushing e afaina ai foliga o se tagata

O le glucosuria ole maʻi e mafai ona atiae i tulaga ma faamaʻi e aunoa ma le faaleagaina o fatugaʻo:

  • faʻatasi ma le maʻisuka, thyrotoxicosis, pheochromocytoma, ituaiga maʻi o le endocrine e pei o le maʻi o Theenko-Cushing,
  • faʻaleagaina o le ate i taimi uma ona o le teuina o mea leaga,
  • lapisi o le pancreatitis, pe a le toe galue le pancreas ma e le mafai ona maua mai le aofaiga manaomia ole inisalini,
  • liʻo o le faʻatonuga tutotonu i le tulaga o le maningitis, le encephalitis, maʻi o le faiai, gasegase o le mafaufau na afaina ai, ma le afaina.

Fiafia glucosuria - faʻatasi ma se faʻaopoopoga taua o le vevela o le tino. Toxic glucosuria - o se faʻamaoniga o le aʻafiaga o aʻafiaga o mea oona i le tulaga o le 'ona o vailaau faʻasaina e pei o le Morphine, Chloroform, Strychnine, faʻamalosi faʻamalama.

I vailaau, o le vaevaega o glucosuria patho masani e taatele:

  • e fesoʻotaʻi ma le pancreas ma le inisalini gaosiga,
  • e le fesootai i le setete o le pancreas.

Mo nei maʻi taʻitasi, o foliga vaaia o le suka i totonu o le urine e faʻaalia ai se maualuga i le toto.

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, faʻafuaseʻi ona faʻaumatia le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua uma ona faʻamalolo atoatoa le maʻisuka.

I le taimi nei, o le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo faia, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS - NO. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi MINDRAWA.

Vaega o le goacosuria

Glucosuria o le toe fananau mai o loʻo tausia e le o se mea e masani ona maua ai le kulukose i totonu o le toto. Ae peitai, o le suka ma le protein e mafua mai le urine i le taimi o le suʻesuʻega; o le microscopy o suauʻu e faailoa mai ai mea o loʻo i totonu o le toto mumu toto, alini, ma le epalilioum toe. O nei faailoilo o loʻo taʻu mai ai le soliga o le gafatiaina o gaʻo poʻo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le gaʻo (reabsorption).

O le faʻavae ma le tuufaatasiga o le urine muamua e faalagolago i le filiga. Ae i totonu o le nusipepa, o le fofo o loʻo toe faʻaleleia. Mai ia mea ua filifilia ai vailaʻau talafeagai ma faʻafefiloi i totonu o le toto. O le mea lea, i se faagasologa e le faʻavaivai i le mimiimiti lona lua, o le kulukose e le o iai.

E taua tele le le maua o le faʻasalaga ona o le faʻasesega o auala mai se fofo sili ona maualuga i se mea e le maualalo, ae e ala i le gaioiga galue a le faʻalaʻau epithelial. O le mea lea, o le faaleagaina i le epithelial layer e oʻo atu ai i le malepelepe o le toe suia ma le excretion o le glucose i le urine.

E faʻapefea ona maua le kulukose i le urine i se potu suesue?

O le naunautaiga o le kulukose i le urine e faia i totonu o soʻo se falesuesue o se fomaʻi. O le suʻesuʻega o se tasi lea o tuʻutuʻuga faʻatulafonoina. O faʻamaumauga sili ona faʻatuatuaina i luga o le suka i totonu o le urine e maua mai e ala i le suʻeina o samples mai le urine e aoina i le aso. E taua le mafaufau o le i ai o le siama tele, o le kulukose e vave ona faʻafefe. O le mea lea, e tatau ona faia suʻesuʻega i le vave e mafai ai.

Faʻatasi le auala

O le faʻaaogāina o le afi o le Glukotest e faʻafefiloi i se mea faapitoa e mafai ona faʻamaʻi ai le kulūkose. Pe a oʻo i lalo ifo o le iniseti, o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le fausia o le peroxide. E suia le lanu o le faailo. O le tali e agavaʻa (faʻamaonia le i ai o le kulūkose), o le faʻatonuga e mafai ona faʻamaonia lelei, ma faʻatatau.

O faʻamaufaʻailogaina o le siakiina oe lava ia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Polarimetric metotia

Urine Sugar Strips

Faʻaaoga i le na o se faʻamalama manino. Mo lenei mea, o mea uma ma pigments e muamua ona vaʻaia. O le filiga e faia i le i ai o salts o le taʻitaʻi ma le acetic acid.

O se paipa e iai se vaifofo manino ua faʻapipiʻiina i le masini (polarimeter). O le faʻalagolago e aʻafia i le faʻaaoga i le togafitiga o fualaau mai le tetracycline group, streptocide.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi ...

E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea o loo taʻua iina - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso talu ona maua le maualuga o le suka i le toto, ae le o se tasi tui o inisalini ma faʻafetai uma lava.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Suʻega Ortotoluidine

O le tuufaatasiga o le reagents e aofia ai le orthotolidine, lea e tali atu i le seleselega o le hydrogen peroxide ma liliu ai le lanumoana i eseese lanu. Mo le faʻatusatusaga, o vaifofo e faʻaogaina ai faʻamaʻi kulukose ua iloa. O le fuafuaina o le suka i le urini e faia e tusa ai ma faʻatusatusaga e faʻavae i le tele o lanu tutusa.

Aiseā e aliali mai ai le suka ile urine i se tamaititi?

Iloilo le tamaitiiti mo le fuafuaina o le kulukose i le urine e talafeagai i mataupu nei:

  • o le pepe ua amata ona maligi, faagesegese,
  • ua maitauina o le tamaititi e inu pea vai,
  • sa i ai faitioga o le vaivai, vaivaiga,
  • e le o feagai le tama aʻooga ma le avega,
  • foliga o le vevela e vaaia i luga o le paʻu,
  • e masani ona faʻavave i le tino,
  • o le tamaititi ua vave ona maua le mamafa mamafa pe, i se isi itu, o le leiloa o le mamafa.

A uma ona 'ai se kulimi atoa, o le tino o le tamaititi o le a galue malosi e aveese le suka maualuga, o le mea moni, o le a aliali mai i le mimi

Aua nei galo o le suka i le urini a se tamaititi e ono aliali mai pe a uma ona gaosia le suamalie, faʻalauteleina le mamafa o le tino ma le mafaufau. Ina ia le faʻaaogaina le glucosuria o le physiological, o le a fautuaina e le tamaititi:

  • faatapulaa le faaaogaina o suti, sukalati, pusa, fale,
  • e faʻataʻitaʻi le taua o aʻoaʻoga tau taaloga e faʻatele ai le gaioiga faaletino mo le soifua maloloina o le tamaititi,
  • ia talanoa ma taumafai e saili le tulaga i le aʻoga, ia faʻamafanafana i tulaga o faafitauli faaleaiga, ia fatuina ni tulaga e lagona ai e le tama le alofagia ma le manaʻomia.

Suga i urine - o le a le uiga o, tulaga masani i fafine ma tamaiti, mafuaaga ma togafitiga

A maua le suka i le faanatinati i le taimi o le suʻesuʻeina o falemaʻi, e tatau ona faia se faasologa o suʻega faaopoopo e iloa ai le uiga o lenei mea, ma o le a mafai e le fomaʻi ona faia se faʻamaoniga e le mafaaseseina.

Afai o nei faʻalavelave i faʻamatalaga o le urine e iloa ai, e le tatau ona faʻafuaseʻi ona atuatuvale, e pei o nisi tulaga e le o se faʻamaoniga lea o maʻi ogaoga ma le faʻamautuina o maualuga o gaʻo e mafai ona faia e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

Le masani o suka i tagata matutua ma tamaiti

E le tatau i se tagata maloloina lelei ona maua le kulukose i le urine. E mafai ona i ai le suauu i le faʻaogaina lelei o le toto, ae le o le uila. Ae o loʻo i ai pea le vaeluaga o le mea e iloa ai le suka i le urini ma afai o nei faailoilo e sili atu nai lo le tulafono faatulagaina, o nisi suʻesuʻega e le o mautinoa e faʻatonuina i le tagata maʻi.

E le tatau i se tagata maloloina lelei ona maua le kulukose i le urine

I le tulaga e iloa ai le kulukose i totonu o le mimi a le tagata, ona tatau ai lea o ona faailoilo i le lautele mai le 0.6 i le 0.08 mmol i le lita o le urine.Afai mo nisi mafuaʻaga e ese le eseesega o nei faailoilo mai le masani, o le mea lea i lenei tulaga e mafai ona masalomia o loʻo tupu aʻe i le tino se togafitiga ogaoga.

O le masani o le suka i le urine i alii, tamaitai ma le tamaititi e ese mai i mea uma o loʻo taʻua i luga, lea o le a faʻaalia ai o le masani o le kulukose i le urine o tagata uma e tutusa. Ou te fia iloa foi o le maualuga o le suka o le toto e le suia lava i na tulaga pe a ave e se fafine se tamaititi.

Aisea e tulai mai ai le suka a le pepe i le mimi

A maua e se tamaititi le maualuga o le suka i lana urine, i le tele o tulaga, o lona uiga e leʻi leva ona ia 'aiina le tele o laʻau suamalie, faapea foʻi ma oloa vave, faʻasao poʻo mea inu. O le teenaina o ia meaai o le a fesoasoani e toe aumaia ai faʻamaumauga i mea masani.

O le i ai o le kulukose i le faanatinati o se tamaititi atonu e taʻu mai ai o le tamaititi e tele naua mea manogi

O le mea e leaga ai, e le o le suka i totonu o le fausua o se taunuuga o le le paleni. O le mea lea, pe a iloa i le faanatinati o se tamaititi, e tatau lava ona faia ni suʻesuʻega faaopoopo ina ia mafai ai ona iloa tonu le faʻamaoniga.

Faailoga o le maʻi

O le maualuga o le kulukose i le urine i le tele o tulaga e faailoa ai le atinaʻeina o se maʻi e pei o le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea, pe a faʻamautuina na sili atu le tele o faʻataʻitaʻiga, e taua tele le suʻesuʻeina atili ina ia mafai ai ona maua se faʻamaoniga saʻo ma, pe a tatau ai, ia filifili vave ma togafitiga lelei.

E pei ona taʻua muamua, o le masani o le suka i le urine i alii, tamaitai ma tamaiti e tutusa lava. Pau lava le mafuaʻaga e mafai ai ona suia ia faʻataʻitaʻiga o le matua lea o le tagata.

I le mea e iai se maualuga o le kulukose i le tagata, ona faʻaalia ai lea o mea nei:

  • vevela paʻu,
  • umi ma le galala malosi,
  • lagona faifaipea o le vaivai ma le vaivai,
  • moe
  • mamafa le mamafa o le tino
  • sasaa ma le ita i le vaega o totoga vavalalata,
  • faʻaauau faifaipea.

Faʻalogo lelei! A iai se tasi o faailoga o loʻo lisiina atu i luga, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai se fomaʻi e fuafua ai le maualuga o le suka i lau urine ma faia se faʻamaonia saʻo.

Seiloga ua maeʻa uma suʻesuʻega, o le a mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia lelei le mafuaʻaga na faʻaosofia ai se faʻafitauli tiga i le tino o le tagata ma e tusa ai ma lenei filifiliga le togafiti sili ona aoga.

Faʻailoga

Ina ia mautinoa o taunuʻuga o le suʻesuʻega e saʻo lelei, o le urine e tatau ona aoina, ia matuā tausisia tulafono ma fautuaga nei:

  • e fautuaina e aoina na o le taeao o le taeao,
  • Aʻo leʻi aoina mai le urine, e tatau ona fufulu lelei ou tino e aunoa ma le faʻaaogaina o soʻo se auala,
  • urine e tatau ona aoina i totonu o se atigi pusa, e sili ona maua i soo se fale talavai,
  • o le aofaiga o le urine e tatau ona le itiiti ifo i le 150 mililiters,
  • A maeʻa le aoina o le urine, e tatau ona tapunia le pusa i se tapuni ma auina atu i le fale suesue i se taimi vave e mafai ai.

E na o le mulimuli i fautuaga uma o loʻo lisiina atu i luga e mafai ai ona e mautinoa o le taunuuga o le suʻesuʻega o le a sao atoatoa pe a mafai.

Ina ia mautinoa o saʻoga o le suʻesuʻega e saʻo, e tatau ona aoina le urine, ia faʻamaoni i tulafono

I lenei vaitau taimi, faʻafetai i metotia faʻataʻitaʻi faʻaonapōnei, o se suʻesuʻega e mafai ona faia e aunoa ma le asiasi i le fale suesue. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga faapitoa poʻo ni faʻamaoniga faʻaalia. O le mea lea, i le fale, e mafai ona e faia se suʻesuʻega, o taunuuga e mafai ona mafaufauina atoatoa atoatoa.

E faʻafefea ona faʻasaina le suka i le urine

A maua le kulukose i totonu pe a maeʻa le suʻega o le urine, e muamua tuʻuina atu le maʻi ile suʻega lona lua. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona vavaeeseina le avanoa e maua ai se taunuuga lelei.

Muamua lava, ina ia mafai ona faʻaaogaina le kulūkose i faʻamaʻi i mea masani, e tatau ona fetuunai au meaʻai. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaitiitia meaʻai ma meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma mea taumafa e maualuga i gaʻo, sugary sodas, ava malosi, ma ituaiga uma o suti mai le taumafataga.

Faatasi ai ma isi mea, o le tausisia ma le atoatoa o tulafono masani i aso uma, lea e aofia ai le moe atoa ma le mama faaletino, e mafai ona aumaia le sugar sugar content in urine i le masani. E aoga foi le lafoaia o masaniga leaga.

Muamua lava, e tatau ona e faʻafetaui le mana

A maeʻa ona fetuutuunai lau tulafono i aso taʻitasi ma meaʻai, e fautuaina le tagata e toe suʻesuʻeina le urine analysis.

Afai o le mafuaʻaga mo se faʻavavevavega i faʻamaumauga o ni suiga laiti, ona mataʻituina lea o fautuaga uma o loʻo lisi atu i luga, o faʻamau uma o le a toe foʻi atu i le masani.

A le o lea, e manaʻomia e se tagata le tele o suʻesuʻega faaopoopo, o taunuuga e mafai ona faia ai se faʻamaoniga e le mafaaseseina ma saili ai le mafuaʻaga o se faʻalavelave faʻaleaga.

O le suka i le urini e matautia

Pe a iloa le kulukose i le urine a se tagata, ona le tatau lea ona le amanaiaina ia mea sese, talu ai o lenei mea e ono faailoa ai le atinaʻeina o suiga matuia o le pathological i le tino o le tagata.

Afai e te le sailia se fesoasoani faafomai talafeagai i se taimi talafeagai ma e le amata togafitiga, o lea tulaga e mafai ona taitai atu ai i le atiina ae o ni faafitauli matuia.

I nisi tulaga, o se talosaga le tumau i se fomaʻi poʻo se vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le aʻafiaga o le tino, ae oʻo ai foi i le oti.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose i totonu o le uila, e mafai foi e se tagata ona atiae ia faafitauli nei:

I le faailoga muamua o le faateleina o le suka i le urine, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E matua faʻasaina le auai i fualaau oona, aua o le a na o le maua ai o se taunuuga le lelei ma matua faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata, ma i nisi tulaga e oʻo lava i le oti.

O le lamatiaga o lenei suiga faʻaleagaina o loʻo i ai foi i le mea moni e faʻapea, i le tele lava o tulaga, o lenei tulaga e leʻo faaalia mai ma le leai o ni faʻamaoniga ma e le o iai foi se manatu o le tagata e uiga i le maʻi, o le mea lea o loʻo faʻaauau pea ona tupu vave.

Le vaʻaia o se atinaʻega o mea tutupu, e taua tele mo togafitiga faʻapitoa ile suʻega faafomaʻi i tausaga taʻitasi ma e le tolopoina se suʻesuʻega faatulagaina ma se fomaʻi.

Naʻo se faʻaeteete ma le faʻaeteete i lou soifua maloloina o le a fesoasoani e aloese ai i taunuuga e le mafai ona faʻamalosia e tupu i totonu o le tino o le tagata.

Urinalysis mo le suka: o le masani i fafine, mafuaaga mo le vavaeeseina o faailoilo ma auala togafitiga

O le masani o le kulukose i le urine o fafine o se faailoga e faʻamaonia ai le masani masani o le gaʻo gaʻo i le tino.

E tusa ai ma lona manatu, o le ono mafai ona i ai le suka i le urine e tatau ona maualalo e le mafai e meafaifaʻatusi mo le suʻega ona toe faʻaleleia.

O le suʻesuʻega o se faʻaopoopoga o le faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai se tulaga o le faailoga - glucosuria, o le faailoga lea o le tele o faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, poʻo le pancreas. O le mea lea, o le taimi e iloagofie ai lenei tulaga ma le faʻamautuina o mafuaʻaga na mafua ai ona e faʻatagaina togafitiga i le taimi ma aloese mai taunuuga ogaoga.ads-pc-2

E faapefea ona aliali mai le kulukose i le mimi?

Carbohydrate metabolism o se faʻalavelave faʻapitoa tele-laasaga.

I le taimi o le resalption resalption, o le leai o enzymes lea e fusifusia i ona molemiso ona ave ai lea i latou i totonu o le pusa epithelial i totonu o le toto na mafua ai ona aliaʻe mai le glucosuria.

Ina ia iloa po o le a le masani o le suka (glucose) i le urine i tamaitai i le matua, e tatau ona e faʻaaoga le laulau talafeagai.

O le aofaʻi o le suka o loʻo i totonu o le toto e mafai ona faʻaogaina e gaʻo e taua o le tapuni pito i luga, o lona fua faatatau e 8.8-9.9 mmol / L, ae i le urine e le sili atu nai lo le 0.08 mmol / L.

O lea tulaga maualalo maualalo e mafai ai ona tatou manatu e leai se suka i totonu o le urine pe faʻaalia lona i ai i le manatu o le "traces" o le suka.

Talu ai ona o le suka i le urine o se mea taua, e mafai ona iloa pe a oʻo i le pito i luga o le toto e oʻo i le 10 mmol / l pe sili atu.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose, e le lava le taimi e gaogao ai fatugaʻo, ona tuʻu ai lea o le tino e ala i le urinary tract with urine. O le faʻamalosia o lenei tulaga e taʻitaʻia ai le mea moni o le faʻafefe o le suka i fatugaʻo e matua faʻaitiitia ma e mafai foʻi ona leiloa. O le mea lea, afai e maua le glucosuria, o le maʻi e manaʻomia le vaavaaiga faafomai.

E masani lava, o lenei tulaga eo faatasi ma faʻamaoniga e pei o le fia inu ma faʻalauteleina le urination (polyuria). O latou foliga vaaia o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le le atoatoa.

O se faailoga e faʻaalia ai se masalosalo o le maʻisuka ma le hyperglycemia o se suega lelei glucosuria.

O le masani o le suka i le urine i fafine pe a uma le 50-60 tausaga atonu e laʻititi maualuga atu, lea e faʻamatalaina i le faʻaitiitia o le gafatia o gaioiga o gaioiga. O le iloa o le maualuga maualuga o le suka i le taeao e vave oʻo atu i le 1.7 mmol / L e mafai foi ona faʻapitoa, ae o iloiloga na faia i isi taimi o le aso e le faʻaalia.

O lenei tulaga e mafai ona tupu mai o se taunuuga o ni mea eseese. O tamaiti e faʻailoaina i se maualuga pito maualuga nai lo tagata matutua, o le kulukose toto i le lautele o le 10.45-12.65 e masani mo i latou.

E sili atu le faʻamaonia o le tulaga o le a mafai ai suʻesuʻega:

  • e ala i le auala a Gaines,
  • e tusa ai ma le metotia a Benedict,
  • e ala i le auala a Althausen,
  • metotia polarimetric.

O le i ai o se tulaga faʻaleagaina i le ituaiga o glucosuria o loʻo i ai se lamatiaga saʻo i le soifua maloloina, talu ai e mafua ai le faʻalalauina (matelaina), lea e atiae ona o osmotic diuresis.

Faʻapitoa o le aoina ma le faʻasoasoaina o urine

E mafai ona e iloa le i ai o le kulukose i le urine i totonu o le fale suesue ma i le fale.

Tutoʻatasi i le fale, faʻamatalaga-auʻiliʻili - suʻega kulukose e faʻapitoa mo lenei faamoemoe o le a fesoasoani e faʻamaonia.

O i latou o se seti o fasi pepa o le faʻaaliga pepa e togafitia i fua o loʻo mafai ona faʻamaʻiina le kulūkose. O se auala faigofie ma faigofie lea e maua vave ai se taunuuga i ni nai minute.

Afai e te mulimuli i faatonuga, o le taunuʻuga na maua e faʻaaoga ai le glucotest e 99% saʻo. Afai, i le taimi o le auʻiliʻiliga, e leʻi suia la latou lanu, o le mea lea e taʻu mai ai o faʻamaoniga o loʻo i totonu o tapulaa masani. E sili atu le saʻo ma le faʻamaonia o taunuuga e mafai ona maua mai suʻesuʻega suʻesuʻe.

I totonu o fale suʻesuʻe o falemaʻi, e lua ituaiga o suʻesuʻega e faia - faʻataʻitaʻiga o taeao ma aso uma. E sili atu le faʻamaoniaina o lenei mataupu, o loʻo faia i le mea e le o faʻaalia ai se faʻagasologa o le taeao.

Ina ia suʻesuʻeina le taeao, e faʻaaogaina ai le urine, e aoina i le muamua urination pe a maeʻa le taeao.

Afai e tatau ona e aoina mai i aso taʻitasi, o le biomaterial e aoina i totonu o se atigipusa telē - e masani lava o se fagu 3-lita mama, o loʻo teuina i le pusaaisa mo le 24 itula. I le maea ai o le aoina o le biomaterial, o le fagu e lūlūina ma lafo i totonu o se atigipusa faapitoa e oo i le 200 ml o le iniseti.

Ina ia faʻamautinoa le saʻo lelei o le urine, e fautuaina e aua nei faʻatau le selu, falala keke, fualaau suamalie, beets ma kāloti i le aso ao leʻi oʻo i lona aoina.

I le aso o le aoina, e tatau i fafine ona fufuluina le tino i fafo aʻo lei faia lenei togafiti. E faʻaaoga lenei i le taeao ma le suʻeina o aso taitasi.

O le taua tele ia manatua o aʻafiaga faaletino ma faalelagona e mafai ona aʻafia ai taunuuga o suʻega, o le mea lea, afai e maua le suka, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega.

Afai o se taunuuga lelei mo le i ai o le suka i le urine e maua, o se suesuega faaopoopo e iloa ai le mafuaaga autu e mafai ona faailoa mai e le ultrasound o fatugaʻo, faapea foi ma suega e iloa ai le gafatia o le kulukose, ona fesuiaiga i aso taitasi.

Afai o taunuʻuga o le 3 suʻega o le urine i aso taitasi e faʻaalia ai le i ai o le glucosuria, ona tatau ai lea ona faia nisi suʻesuʻega mo le maʻisuka.

I le taimi o le faʻasologa, e le o ave le urine mo le auiliiliga.

Totogi

O le i ai o le suka i le urine o se taimi e saili ai fesoasoani faafomaʻi mai se endocrinologist o le a ia iloa lona mafuaaga, tuʻuina atu fautuaga i meaʻai, ma faʻamaonia suʻega mo le siakiina o le maʻisuka.

Vaʻaia faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai:

  • suʻeina o le toto,
  • Faʻasologa o fatugaʻo
  • glucose suʻega suʻega
  • mataʻituina suiga i aso taitasi i le suāsusu (glucosuric profile).

Afai e faʻamaonia le maʻisuka, o le a manaʻomia ni suʻega e iloa ai faʻafitauli faaletonu e aʻafia ai le kulūkose. O lenei mea o le a faʻaalia ai le maualuga o le faʻalagolago i le insulin ma, e tusa ai ma le manaʻoga mo le fesuiaiga o togafitiga.

O le togafitiga ole maʻisuka e aofia ai:

O le homeopathy ma togafitiga o fualaau oona e mafai ona faʻaaoga e fai ma mea faigaluega fesoasoani e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le faasili o le suka. O lo latou tofiga e faia taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o isi faʻamaoniga o le maʻisuka.

Aisea e tulaʻi mai ai le glucose i le urine, o le masani i fafine ma mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le tuʻuina atu o lenei auiliiliga i le vitio:

O le faʻateleina o le suka i le urine o se faʻaaliga iloga o le soifua maloloina o se fafine. O faʻamaʻi faʻatasi ma lona faʻateleina e faigata ona togafitia. I lenei tulaga, ua manino ai o le maualuga o le suka o se faailoga taua lea e manaomia ai le vaavaaia o togafitiga faafomai, ma o lona togafitiga e faalagolago lea i le tikeri o le glucosuria.

Tuua Lau Faamatalaga