Gensulin N (Gensulin N)

Folasaga mo le gasegase o le Gensulin N - faʻamalologa mo le faʻaogaina o le suauu (s / c): se faʻamalologa paʻepaʻe, o se mea e vavae ese i se paʻepaʻe paʻepaʻe i le malologa ma se lanu e le lanu, e leai se lanu, ma le malu malu, o le palapala e vave faʻavaveina (3ml i cartridges, per cell poloka pepa o 5 cartridges, 1 paʻu i se pepa pepa, 10 ml i totonu o fagu manino o tioata le lanu, 1 fagu i totonu o se pepa pepa).

Faʻavaeina i le 1 ml o le faʻamalolologa:

  • mea malosi: insulin-isophan human recombinant - 100 IU,
  • vaega o ausilali: phenol, glycerol, metacresol, protamine sulfate, sodium hydrogen phosphate dodecahydrate, oxid zinc, acid chlorhydrate, vai mo le tuiina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Gensulin N e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2 i le laasaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻaaogaina o le toto, faʻasesega faʻaauau i nei vailaʻau (i le tulaga o togafitiga tuʻufaʻatasia) ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Tosiga ma le pulega

Le faʻamoemoeina Gensulin N o loʻo faʻatatau mo le faʻafoega o pulega.

E fuafua e le fomaʻi le fualaau o le fualaau faasaina i tulaga taitasi e faavae i luga o faailoga o le kulukose o le toto, ma le amanaʻiaina o uiga o le tagata maʻi. O le averesi o aso taʻitasi e eseese i le va o le 0.5-1 IU i le 1 kilokalama o le mamafa ole maʻi.

O le tui e tatau ona faia i totonu o le suilapalapa, e faʻatagaina foi e faʻalauiloa le vailaʻau i totonu o le papa, puipui o le abdomina pito i luma poʻo le uaua o le tauau. O nofoaga o loʻo tui i totonu o le itulagi faʻa-natura e tatau ona suia ina ia aloese mai lipodystrophy.

Pe a faʻaosoosoina le faʻamalolo, e le tatau ona luluina malosi le vili poʻo le keli, aua o le mea lea e ono mafua ai le afu, ma faigata ai ona faʻamaʻo saʻo le fualaau. O foliga o le vailaʻau i vailaau ma cartridges e tatau ona siakiina pe a fai o loʻo iai i luga o le paʻu pe faʻamalo le kulimi papaʻe ma pipii i le pito i lalo / puipui o le vili poʻo le keli, faia le aʻafia o le malulu, e le tatau ona faʻaaogaina.

O le vevela o le taofiga le taofiofia e tatau ona fetaui ma le vevela o le potu.

  1. Faʻaleagaina le paʻu i le ava i le nofoaga o tui.
  2. Faaaoga lua tamatamailima e gagau le vaega o paʻu.
  3. Faʻaofi le nila i le maualuga o le 45 ° i le pito i lalo o le laʻau ma faʻaaogaina le inisalini i lalo o le paʻu.
  4. A maeʻa le inisiua a le itiiti ifo ma le 6 sekone, aua le aveesea le nila e faʻamautinoa ai o loʻo faʻatonu lelei le vailaʻau.
  5. Afai e maua le toto i le nofoaga o inisiua pe a maeʻa ona aveese le nila, faʻapipiʻi loa ma lou tamatamailima.
  6. O nofoaga o tui e tatau ona sui.

Gensulin N o loʻo faʻaaogaina e avea o se fualaau faʻasolosolo ma avea o se vaega o togafitiga faʻamaʻi ma inisalini pupuu (Gensulin P).

O le tagata maʻi e tatau ona faamasani i auala mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e fuafua i le tulaga o loʻo i lalo.

Le faʻaaogaina o le faʻamalolo i vailaau

Faaaogaina o se ituaiga o inisalini:

  1. Ave ese le pulou puipui puipui mai le fagu.
  2. Faʻapipiʻi le paʻu paʻu i luga o le fagu.
  3. Aoina mai le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini ma faʻalauiloa le ea i totonu o le vial.
  4. Suʻe le pito i lalo o le fagu ma le tui tui ma faʻapipiʻi le fuainumera o le insulin i totonu.
  5. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le tuila, ma ia mautinoa o le fua o le insulin.
  6. Faia se tui.

Le faʻaaogaina o ituaiga inisalini e lua:

  1. Aveese pulou puipuia mai alumini.
  2. Faʻapipiʻi paʻu paʻu i luga o ipu.
  3. I le taimi lava lea ao lei tataina, ia eli se vailaau o le inisalini o le umi (umi) le gaioiga i le va o alofilima seia oʻo lava ina tufatufaina atu le palapala ma o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe.
  4. Aoina mai le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini umi, faʻaalia le ea i totonu o le fagu ma faʻamalolo, ona aveese lea o le nila.
  5. Liligi le ea i totonu o le suauu i le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini puupuu, faʻasaga atu le ea i totonu o le vailaʻau o inisalini i le tulaga o se tali manino, liliu le vial ma le suauu agai i lalo ma faʻatumu le fua ole manaʻomia.
  6. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le tuila, ma ia mautinoa o le fua o le insulin.
  7. Faʻaofi le nila i totonu o le fagu ma le faʻamalolo, liliu le voli ma le tui i le pito i lalo ma aoina le fua ole gaʻo ole inisalini umi.
  8. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le suauu, ma siaki pe a talafeagai le fua ole inisalini.
  9. Faia se tui.

E taua le faʻapipiʻiina o le inisalini i le faasologa e pei ona faamatalaina i luga.

Le faʻaaogaina o le taofiga i cartridges

Cartridges ma le vailaau oona Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻaaogaina naʻo penitala o le kamupani "Owen Mumford". O manaʻoga o loʻo faʻatonuina i faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini mo le faʻatinoina o le inisalini e tatau ona matauina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Gensulin H, e tatau ona asiasia le kalama ma ia mautinoa e leai se mea e faaleagaina (kiliva, vavae); afai oi ai i latou, e le mafai ona faʻaaogaina le kekeli. A uma ona tuʻu le pusa i totonu o le peni, o se lanu lanu e tatau ona iloa i le faamalama o lē o loʻo uu.

Aʻo leʻi tuʻuina le pusa i totonu o le peni, e tatau ona feliu i luga ma lalo ina ia faʻafefiloi le faʻamalologa le polo laititi i totonu. O le faasologa o taualumaga e toe faia pe sili atu ma le 10 taimi, seia oʻo ina faia se paʻepaʻe papaʻe ma le faʻafefe. Fai se tui saʻo pe a uma.

Afai e faʻapipiʻi le peni i totonu o le peni muamua, faʻafefiloi le faʻamalologa e faʻatinoina mo le polokalama atoa (ia le itiiti ifo i le 10 taimi) ma toe faia muamua aʻo leʻi tuiina.

A maeʻa le iniseti, e tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu mo le sili atu ma le 6 sekone, ma e tatau ona pipiʻi le faamau seia oʻo ina aveese atoatoa le nila mai lalo o le paʻu. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai e saʻo le faʻatonuina o le toto ma faʻamapulaa le ono mafai ona ulu atu le toto / lymph i le nila poʻo le inisalini.

O le kati ma le vailaau oona Gensulin N ua faamoemoe mo na o le tasi le faʻaaoga ma e le mafai ona toe faʻaleleia.

Faʻaiʻuga

  • o aʻafiaga, paʻu o le paʻu, palapitations, faʻalauteleina o le vevela, atuatuvale, faʻanoanoa, fiaai, paʻu i le gutu, ona o le maualuga o le hypoglycemia, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe,
  • gasegase eleelea: e seasea lava - faʻafefe i luga o le paʻu, Quincke's edema, e seasea lava ona tupu - faʻalavelave anaphylactic,
  • tali i le nofoaga o inisiua: fulafula ma le vevela, hyperemia, i le tulaga o le faaumiumi o le faaaogaina - lipodystrophy i le nofoaga o tui,
  • Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo mea sese (masani i le amataga o le togafitiga).

O faʻamaoniga o le faʻaleagaina atonu o le atinaʻeina o le hypoglycemia. Mo le togafitiga o tulaga toʻafilemu, ua fautuaina i le sugar sugar poʻo meaʻai e maua i le gaʻo. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona latou gaosia pea le suka, suamalie, kuki, poʻo meainu suamalie.

I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le glucose, i le tulaga o le leiloa o le mafaufau, e 40% le fofo o le vaifofo e faafoeina i luga o le vavalalata, o le glucagon e faʻatonuina i totonu o le toto, i se auala faʻapitoa po o se mea faʻafuaseʻi. A maeʻa ona toe malamalama, e fautuaina e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Faatonuga faapitoa

Gensulin N e faʻatagaina e faʻaaoga pe afai o le faʻamalologa e le paʻepaʻe ma e oʻo lava i le malepe pe a maeʻa.

Pe a taitaia le togafitiga o le inisalini, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona i ai le mataʻituina o le insulin, o le mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona: faʻailoga meaʻai, suia o vailaʻau, manava, vomiting, faʻateleina le gaioiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le manaomia mo le inisalini (faʻafitauli o le folasia / ate, le faʻaogaina o le tino o le tino, le thyroid poʻo le pituitary gland), suiga nofoaga o iniseti, fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina.

O le faia o se faʻasesega poo le vaeluaina o le inisalini, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia. E masani lava, o uluaʻi faailoga o le hyperglycemia e tupu malie, i luga o le tele o itula poʻo aso. O le gutu gutu, galala, gase, vomiting, mimiva, mumu ma le mago o le paʻu, leai o se meaʻai, manogi o le acetone i luga o le ea, faateleina le urination. Afai ole togafitiga e le faia, ona maua ai lea ole maʻisuka ituaiga 1, hyperglycemia e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o se tulaga e lamatia ai le ola - maʻi ketoacidosis o le maʻisuka.

O le faasaʻoina o le tui o le inisalini e manaʻomia mo le hypopituitarism, faʻaleagaina o le thyroid gland, Addison, faʻataʻi ate / fatu fatu, faʻapea foʻi ma tagata matutua i le 65 tausaga.

O le manaʻomia mo le faʻaleleia o le inisalini e mafai foi ona manaʻomia i se faʻaopoopoga o le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se suiga i le masani masani.

O le manaoga mo le inisalini e faʻapupulaina e maʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le natura faʻaleagaina, ma tuʻutuʻuga faʻatasi ai ma fiva.

O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e manaʻomia foi ona faʻatino, pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua le mafaufau o le faʻaaogaina o le insulin e faʻaititia ai le faapalepale o le tagata maʻi i le ava malosi.

O le faʻaaogaina o le Gensulin N i pamu inisalini e le fautuaina ona o le avanoa e faʻaitiitia ai le faʻamalolo i nisi o pusi.

E mafai e le hypoglycemia ona faʻaleagaina le gasegase ole gasegase e taulaʻi ma faʻaitiitia le saoasaoa o le gaioiga o le mafaufau, lea e mafai ona faʻaititia ai le tulaga lamatia pe a faʻaaogaina taavale ma / poʻo le galulue faatasi ma isi faʻalavelave faʻalavelave.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • sui hypoglycemic mo pulega tuufofoga, inhibitors o monoamine oxidase (Mao) inhibitors, angiotensin faaliliuina enzyme (Ace) inhibitors, e lē o ni filifili β-blockers, carbonic inhibitors anhydrase, bromocriptine, sulfonamides, tetracyclines, octreotide, steroids vailaʻau faʻasaina, clofibrate, mebendazole, ketoconazole, theophylline, pyridoxine, cyclophosphamide, tapenaga o lithium, fenfluramine, tapenapena e aofia ai le ethanol: faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin,
  • togafitiga o le gutu, glucocorticosteroids (GCS), faʻamatalaga tautala, hormones thyroid, sympathomimetics, heparin, tricyclic antidepressants, clonidine, danazole, diazoxide, suauu o le calcium, phenytoin, morphine, nicotine: faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic
  • reserpine ma salicylate: e mafai ona faʻavaivaia ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini.

O analogues o Gensulin N o: Biosulin N, Vozulim N, Insuman Bazal GT, NPH Inuit, Protamine-insulin Emergencies, Protafan NM, Protafan NM Penfill, Rinsulin NPH, Rosinsulin S, Humodar B 100 Rec.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

E miliona miliona siama ua fananau mai, e ola ma feoti i totonu o o tatou gutu. E na o le maualuga lava e mafai ona vaaia, ae afai latou te potopoto faatasi, o le a latou fetaui lelei i se kofe masani.

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

Ina ia mafai ona fai atu upu sili ona pupuu ma faigofie, tatou te faaaogaina le 72 muso.

I Peretania, ei ai se tulafono e tusa ai ma le fomai tipitipi e mafai ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe afai e ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

O le tale o le tale "Terpincode" o se tasi o taitai i le faatauina atu, e leai lava ona o ona togafitiga.

O fomaʻi ua foliga mai talu ai nei lava. I tua i le 19 seneturi, o le tiute o se tagata lauulu lauulu masani e toso mai ai nifo mamaʻi.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

O le lauiloa lauiloa "Viagra" na amataina mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

Sa faʻatautaia e saienitisi Amerika suʻesuʻega i maso ma faʻauʻuina o le suamalie sipuni e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E tasi le vaega o moa na inu vai manino, ma le lona lua o le suamilo. O le iʻuga, o vaʻa o le vaega lona lua e leai ni pusa cholesterol.

Faatasi ai ma se asiasiga masani ile moega tanning, o le avanoa e maua ai le kanesa o le paʻu e faateleina i le 60%.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

E mafai e a tatou fatuga ona fufulu tolu lita o le toto i le minute e tasi.

O le le lava o nifo po o le maeʻa atoa foi e mafai ona avea ma mafuaʻaga o manua, caries poʻo maʻi faʻamaʻi. Ae peitai, o le leiloa o nifo e mafai ona suia i nifo.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa1 ml
mea galue malosi:
inisalini recombinant tagata100 IU
tagata faʻapitoa: tolucresol - 1.5 mg, phenol - 0.65 mg, glycerol - 16 mg, protamine sulfate (i le tulaga o le faavae) - 0.27 mg, oxide zinc - 40 μg Zn 2+ / 100 IU, sodium hydrogen phosphate dodecahydrate - 5 , 04 mg, acid chlorhydrate - qs e oo i le pH 7-7.6, vai mo le tui - e oo atu i le 1 ml

Pharmacodynamics

Gensulin H - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga o le inisalini e galue i le telefoni. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (e aofia ai hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le kulukose toto e tatau ona aofia ai faʻalauteleina o le avega o le intracellular, faʻaleleia atili le gaioiga o le tino ma le faʻasili, faʻaleleia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate.

O le umi o le gaioiga o sauniuniga ile inisalini e afua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (faatusa, fualaau, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afua mai i fesuiaiga taua, i tagata eseese ma i le tagata e tasi .

Faʻailoga faatino ma le s / c tui (fuainumera faʻatusatusa): o le amataga o le gaioiga ina ua mavae le 1.5 itula, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 3 ma le 10 itula, o le umi o le gaoioiga e oo atu i le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i luga mai le nofoaga na tuiina (manava, ogavae, afu), fualaau (lapisi o le inisalini tui), o le maualuga o le inisalini i totonu o le fualaau faasaina. E tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione: e le ulu atu i le pa puipui ma le susu o susu. E faʻaumatia e insulinase, aemaise i le ate ma fatuga. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Fegalegaleaiga

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, inhibitors Mao, inhibitors Ace, inhibitors anhydrase carbonic, e lē o ni filifili β-blockers, bromocriptine, octreotide, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, sauniuniga lithium sauniuniga e aofia ai le ethanol.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, corticosteroids, hormones thyroid, thiozide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, BKK, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine e faʻavaivaia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai.

Tosiga ma le pulega

S / c i le ogavae. E mafai foi ona faia tui i le puipui o le abdomina muamua, buttock, poʻo le vaega o le muso o le tauau.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua faatatau o fualaau faasaina i aso taitasi e mai le 0.5 i le 1 IU / kg (e faalagolago i uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto).

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

Gensulin N e mafai ona faʻafoe pe na o ia pe faʻatasi foi ma le insulin (Gensulin P).

Faʻasalaga

Faailoga hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona faʻaitiitia le hypoglycemia māmā e ala i le suʻeina o suka pe o meaʻai gaʻo. O le mea lea, e fautuaina i latou e maua i le maʻisuka e ave ai suka, suamalie, kuki poo sua suamalie suamalie faatasi ma i latou.

I tulaga ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, e 40% le vaifofo solution e faafoe iv, i / m, s / c, iv glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

masalomia. d / tui 100 IU / ml: 3 ml cartridges 5 pcs., 10 ml fl. 1 pc
Pulea. Leai: 7185/05/05/10/15 faʻapitoa i le aso 07/28/2015 - Faʻapitoa
Talolo mo le tuiina1 ml
inisalini o le tagata (inisalini-isophan) e faʻaleleia ai le tino o tagata.100 IU

Tagata faʻatau: m-cresol - 1.5, phenol - 0.65 mg, glycerol - 16 mg, sulfate sulfate - 0.27 mg, oxygen zinc - 30 μg, disodium hydrogen phosphate dodecahydrate - 5.04 mg, acid hydrochloric 0.1M - 0.03 ml.

3 ml - cartridges i peni (5) - paʻu (1) - pusa pepa.
10 ml - fagu (1) - pusa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Inisalini DNA o le recombinant. O se insulin o le umi o le gaioiga o gaioiga. Faʻataʻoto le kulūkose metabolism, ei ai ona aʻafiaga. I le maso ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), o le inisalini e faʻateleina le felaʻuaiga intracellular o le kulukose ma amino acids, ma faʻamalosia le faʻamalosia o le protein. O le inisalini e faʻamalosia ai le liua o le kulukose i le glycogen i le ate, faʻalavelave ai le gluconeogenesis ma faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo.

Pharma. Drug action

Inisalini le tumau. Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaaogāina e masini, faʻaleleia le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasologa o le protein, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le pito i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafua mai i le faateleina o le felaʻuaiga o le toto, faʻateleina le faʻafefe ma le faʻamaʻiina o le tino, faʻafiafiaina o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, faaitiitia o le fua o le kulukose (gase i le glycogen), ma isi mea. o le aafiaga i le va o le 2-12 itula, o le umi o le gaioiga e -18-24 itula, e fuafua i le tuufaatasiga o le inisalini ma le fualaau, e atagia ai le taua o le vaeluaina o le initaneti. O le toesea ma le gaioiga o gaioiga e faalagolago i le ala o le pulega (sc poo le intramuscularly), nofoaga (manava, suʻu, papa) ma le tele o tui, o le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. E tufatufaina atu i totonu o le masini, e le ulu atu i le pa puipui ma totonu o le fatafata susu. E faʻaumatia e insulinase, aemaise i le ate ma fatuga. E faʻamalieina e fatugaʻo.

Faaaoga fualaau

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o le tetee atu i vailaʻau oona (hypoglycemic drugs), faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻapipiʻi (togafitiga faʻasolosolo), maʻi maʻisuka aʻo maitaga (pe afai e le aoga le togafitiga o le maʻisuka )

Eseese aʻafiaga

O le a le mea e tatau ona e faia? E leai se mea e mafai ona e faia, e le o se mea e tupu. fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, le saogalemu o gaioiga, le tautala ma le vaai vaaia), hypoglycemic coma, hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, faaseʻe i injections, le mafai ona mulimuli i se meaai, i luga o le fiva ma le faʻamaʻi): o le moe, fia inu, faʻaitiitia le manaʻo, faʻanofo mata), le mafaufau le lelei (e oʻo i le atinaʻe o se coma ma le coma), faʻaletonu le vaaia o le tino (masani i le amataga o le togafitiga), faʻasolosolo faʻafomaʻi faʻatasi ma le inisalini o tagata, faʻalauteleina le faʻasologa o anti-insulin antibodies faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga mulimuli ane i le glycemia, hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le hypertrophy o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui. I le amataga o togafitiga, o le gasegase ma le feteenaʻi (e le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faifai pea).

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau. O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), faʻatoʻaga MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazine, selegiline), o le carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, non-steroidal anti-inflammatory drugs (including) (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, Li + sauniuniga, pyridoxine, quinidine quinine, quinine, quinine. O le aafiaga o le hypoglycemone, o le glucagon, somatropin, glucocorticosteroids, contraceptive oral, estrogens, thiazide ma le loopidetic loop, BMCC, hormones thyroid, heparin, sulfin pyrazone, sympathomimetics, danazole, antiopressants tricyclic, calcinone, diacidone, antioxidants o le hau nickel, chloride calcium, antioxidants, chloride calcium, antioxidants, calcium chloride epinephrine, o poloka o le tali H1-histamine. Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Mea e faʻaaoga ma auala faʻaaoga

Faʻasatauga, 1-2 taimi i le aso, 30-45 minute ao leʻi faia le taeao (sui le tui tui i taimi uma). I tulaga faʻapitoa, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia se inisiua o le vailaau. O le faʻaaogaina o le inisalini o le umi ole taimi e faʻasaina! O meaola e filifilia taitoatasi ma faalagolago i mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto ma urine, o uiga o le kosi o le maʻi. E masani lava, o doses e 8-24 ME 1 le taimi i le aso. I tagata matutua ma tamaiti e maualuga lo latou malamalama ile inisalini, o se fua ole laʻititi ole 8 IU / aso e mafai ona lava, i tagata gasegase e faʻaitiitia le lagona lelei - e silia ma le 24 IU / aso. I fualaau o aso taʻitasi e sili atu i le 0.6 IU / kg, - i le ituaiga 2 injections i nofoaga eseese. Tagata maʻi maua le 100 ME poʻo le sili atu i le aso, pe a suia le inisalini, e fautuaina le falemai. Faʻafeiloaʻi mai le tasi vailaʻau i le isi e tatau ona faia i lalo o le puleaina o le kulukose toto.

Folasaga, afifiina ma le fatuina Gensulin N

Faʻaalolo mo le faʻaaogaina o le lanu paʻepaʻe, pe a tu, se vaʻa paʻepaʻe ma se lanu paʻu poʻo le le mafiafia, e faigofie lava ona toe faʻaleleia ma le malu malu.

1 ml
Inisalini o le initanan human engineering engineering100 IU

Tagata faʻatau: metacresol - 1.5 mg, phenol - 0.65 mg, glycerol - 16 mg, sulfate sulfate - 0.27 mg, oxygen zinc - e oʻo atu i le 40 μg Zn 2+ / 100 ME, sodium hydrogen phosphate dodecahydrate - 5.04 mg, acid hydrochloric - q.s. e oo i le pH 7.0-7.6, vai d / i - up to 1 ml.

3 ml - cartridges (5) - faʻapipiʻiina o masini vili.
10 ml - fagu (1) - teuina o pepa pepa.

Faailoga o fualaau faasaina Gensulin N

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 o le maʻisuka faʻamalosi: tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o le tetee i nei fualaau (i le taimi o le faʻasologa o togafitiga), faʻamaʻi pipisi.
ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
E10Ituaiga 1 maʻisuka
E11Ituaiga 2 maʻisuka

Faʻasologa o mea

Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻafoega faʻapitoa. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua ole aso o fualaau faasaina e mai i le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino (faalagolago i uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose o le toto).

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

Gensulin H e masani ona tui i le ogavae. E mafai foi ona faia tui i le puipui o le abdomina muamua, buttock, poʻo le itu o le muso susu o le tauau.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

Gensulin N e mafai ona maua i le tutoatasi ma i le faʻatasi ai ma le inisalini pupuu (Gensulin P).

Faatonuga ina ia tuʻuina atu i le tagata maʻi

Faʻataʻitaʻiga mo le inisalini i ipu

Afai e faʻaaoga e le tagata maʻi se tasi o ituaiga inisalini

1. Faʻaleagaina le paʻu paʻu i luga o le fagu.

2. Sue le ea i totonu o le suauu i le aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin. Faailoa atu le ea i totonu o le vailaau o le inisalini.

3. Lili le voli i le suauu agai i lalo ma tusi le inumaga o le insulin i le suauu. Aveese le nila mai le fagu ma aveese le ea mai le suauu. Siaki pe saʻo le tui insulin.

4. Imata vave.

Afai e manaomia e le tagata maʻi ona faʻafefiloi ituaiga lua o inisalini

1. Faʻaleagaina paʻu paʻu i luga o ipu.

2. I le taimi lava aʻo lei tataina, ia taʻalo se atigi ipu insulin ("puaoa") i le va o ou alofilima seia oʻo ina matua paepae ma le timu.

3. Sasaa le ea i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin. Faʻaofi le ea i totonu o le vailaʻau insulin mafiafia ma aveese le nila mai le fagu.

4. Aumai le ea i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le inisalini puupuu ("manino"). Faailoa atu le ea i totonu o se fagu manino ile inisalini. Lili le voli i le tui i le pito i lalo ma faʻafesoʻotaʻi le fua o le inisalini manino. Ave ese le nila ma aveese le ea mai le sisi. Siaki le fua saʻo.

5. Faʻapipiʻi le nila i totonu o le fagu ma le inisalini "puaoa", liliu le voli i le suauu agai i lalo ma faʻafesoʻotaʻi le fua o le insulin. Aveese le ea mai le suauu ma siaki pe afai e sao le dose. Faʻasogi vave le tuufaatasiga o le inisalini.

6. Faʻaauau pea le inisalini i le faasologa tutusa e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻataʻitaʻiga o le Iniseti

O le kati ma le fualaau oona Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻaaogaina na o pine peni mai Owen Mumford (Great Britain). E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ona mulimuli ma le faʻaeteete faatonuga i faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini mo le faʻaaogaina o le inisalini.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e leai se faʻaleagaina (faʻataʻitaʻiga, vavavave) i luga o le faʻasi ma le sauniuniga a Gensulin N. Aua nei faʻaaoga le kesi pe afai ei ai ni faʻaleagaga vaaia. A maeʻa ona tuʻuina le penisini i totonu o le peni, o se lanu lanu e tatau ona iloa e ala i le faamalama o le tagata faʻamaʻi.

Aʻo leʻi tuʻuina le kekeli i le peni, ia faʻaali le kesi i lalo ma lalo ina ia feaveaʻi le polo tioata mai le pito i le pito i le pito i lalo o le kata. O lenei faiga e tatau ona toe faia pe a ma le 10 taimi seia oʻo ina paʻepaʻe ma faʻafefeteina uma le suavai. I le taimi lava e maeʻa ai, e manaʻomia se tui.

Afai o loʻo i totonu o le penisini le penisini, e tatau ona e suʻeina ma le kesi i luga ma lalo pe a ma le 10 taimi. O lenei faiga e tatau ona toe faia muamua aʻo leʻi tui.

A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone. Taofi le kuluma oomi seia oʻo ina aveese atoatoa le nila mai lalo o le paʻu, ma faʻamautinoa ai ua faʻatapulaʻa le puleaina lelei ole puletini ma le ono mafai ona maua le toto poʻo le inu ole lymp i totonu o le nila poo le inisalini.

O le fagu ma le vailaau oona Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia ma e le tatau ona toe faʻaleleia.

1. Faatasi ai ma tamatamai lima e lua, puʻe se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi le nila i le pito i lalo o le lafu i se maualuga pe a ma le 45 °, ma tui inisalini i lalo o le paʻu.

2. A uma le iniseti, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻaofiina le inisalini.

3. Afai e iai le toto i le nofoaga o inisiua pe a uma ona aveese le nila, faʻalemu lemu le inisiua i lou tamailima.

4. E tatau ona sui le nofoaga o tui.

Faʻamataʻuga itu

Ona o le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻo; o mea faʻapitoa o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻalauteleina o le pala, palapitations, atuatuvale, fiaai, vevesi, paʻu i le gutu, tiga o le ulu). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, Quincke's edema, e seasea lava ona tupu - o le mea na faateʻa ai anaphylactic.

Faʻaalia i le lotoifale: vaʻaia, fulafula ma le sulu i totonu o le nofoaga o inisiua, faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaoga - lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo (masani i le amataga o togafitiga).

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga, e taua tele le tausisia o le pulea lelei o tagata mamai e maua i le maʻisuka. I le taimi o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.

E fautuaina e maua e tagata gasegase le maʻisuka i le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le fuafuaina o le maʻitaga.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le lactation (susu), o le faʻaleleia o le inisalini, meaʻai, poʻo mea uma e lua e mafai ona manaʻomia.

I suʻesuʻega o faʻafitauli o le kenera i le in vitro ma i le vivo, o le inisalini o le tagata e leʻi i ai sona aʻafiaga.

Tuua Lau Faamatalaga