E faʻafefea ona faʻaititia le mamafa o togafitiga faʻataʻitaʻi i le fale: o fua e sili ona lelei

O faailoga muamua o le maualuga o le toto maualuga o:

  • Neurotic, faʻamaonia le amataina o le maualuga o le toto (gasegase, vaivai, vaivai, ita vave ma le faʻavevesi, faʻavauvau taimi masani e tupu i le taeao i le vaega o le fale),
  • autonomic (pulsation i le ulu, fatu palpitations, salu, vevesi, atuatuvale, le mautonu i totonu o le fatu loto),
  • o le tele o le vai i totonu o le tino, mafua ai le mamafa i puipui o toto toto. O le taunuuga o lenei mea o le faʻafefeteina o foliga, faʻalavelave o tamatamailima, o le lagona o le tigā i luga o le paʻu ma se lagona o le "fusi fugafusi".

Faʻafefea ona aloese mai se osofaʻiga o le maualuga o le maualuga?

O le oso maualuga o osofaʻiga e faalagolago i le tele o mea. O mataupu nofofua e mafai ona afaina i se tulaga atuatuvale, o le faifaipea faifaipea e faailoa ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina ma e mafai ona mafua mai i le le paleni o meaai, o ese mai le masani masani o le aso ma le i ai o masani leaga. O le mea lea, o le faatea ese o faafitauli i le maualuga o le mamafa e tatau ona:

  • tausisia le tulafono o le aso faatasi ai ma le moe tatau ma le gaioiga afi
  • aloese mai tulaga atuatuvale, aua o le adrenaline e fatuina le fatu i le vave, lea e afaina ai le faateleina o le toto o le toto na totoina i le taimi. A i ai i se setete o le tiga faaumiumi i lalo o le aafiaga o se uta faifai pea, e vave lava ona tafe le vaa,
  • 'ai uma, 2-3 2-3 itula uma, e le aofia ai meaʻai, gaʻo ma falai mai meaai,
  • lafoaia atoatoa amioga leaga (ulaula, ava malosi, tapunia o le kofe).

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga o loʻo i luga, o le toto maualuga e faasolosolo malie lava, aua o le ki i le soifua maloloina lelei o le tulaga sao lea o le olaga. E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau?

Sa oso le malosi: muamua laasaga

Faatasi ai ma se osofaʻiga faafuaseʻi o le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona faatoafilemu, malolo ma aua le popole, aua o mea na tutupu o le a na ona faateleina ai le tulaga oi ai nei. Ona manava lea o le mānava: ia manava loloto, taofi le ea mo le 10 sekone i faʻamalologa taitasi, ma faʻapea ai mo le 3 minute. O nei gaioiga o le sauniuni lea o le tino mo le toe faʻaleleia ma e na o sina vaega e faʻaitiitia ai le mamafa. E mafai ona e ave le laupepa "Novopassita", ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi vailaʻau i le tulaga o se manaʻoga faʻapitoa ma na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E i ai le tele o auala e faʻaitiitia ai le toto i le fale e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau?

Suavai i le laveai

O le vai ua avea ma fesoasoani muamua i le faagasologa o le faasaina o le toto, aemaise lava, o le eseese o vae o le a fesoasoani, o se tasi e tatau ona faatumulia i le vai vevela, ma le lona lua malulu. O le eseesega o le vevela o le a mafua ai le tafe o le toto i vae ma isi faʻafefe, lea o le a aʻafia ai le tulaga o le vaʻa: o le a avea ma mea e gaosia ma toe faʻaleleia, ae o le a faʻaitiitia le mamafa. O vae e tatau ona faʻauʻu muamua mo le 2 minute i le vai vevela, ona oʻo ai lea mo le 30 sekone - i le malulu. E fautuaina le faʻatonuga e toe faia pe a ma le 5 taimi. I le umi, o le a pe a ma le 15 minute. O le faʻaitiitia mulimuli o vae e tatau ona faia ile vai malulu.

O le tafe vaivai o le vai vevela faʻapipiʻi mo le 5-8 minute i le vaega pito i tua o le ulu o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma fualaau ma fualaau. Po o le taele mai vai vevela o le a fesoasoani, lea e tatau ona faia ai lima mo le 10-15 minute.

E aoga le faia o se amio masani i taeao uma i luga o se manava gaogao e inu ai ni ipu tioata o vai mafanafana. O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻamautu ai le mamafa.

Faʻaititia le mamafa ma le massage

E mafai ona e vave faʻaitiitia le faʻamalosi e aunoa ma ni vailaau e ala i le faʻapipiʻiina o le pusa sikuea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e nofo i le laulau, tuu ou lima i luma o oe ma tuu i lalo lou ulu ia i latou. O le fesoa- soani, o loo i tua, e tatau ona tosoina ma faamalolo i le gaioiga o faagaoioia o tauau, ua, ua ma le tua i le va o le tauau o le tauau.

E mafai ona faʻaitiitia vave le taʻavale e aunoa ma vailaʻau i le fale ma faʻamaʻi le ulu, lea e fautuaina e amata i le malamalama mai le vaega pito i luma ma se suiga malie i le vaega faaletino, pale o le ulu ma le ua. A mavae ni nai minute, e tatau ona siʻitia le siʻitia o le tamatamailima, aʻo faʻaauau pea ona faʻamalo le ulu mo le isi 1-2 minute. Ona toe foi atu lea i se maso moli malulu ma faia mo le 2-3 minute.

O le manava ma le ea fou o le a fesoasoani.

I le faʻaitiitia o le toto maualuga e fesoasoani i le manava loloto i le manava, gaosia mo le 1-2 minute. O le manava e tatau ona fofola i luga o le faʻamaʻiina, toe faʻaleleia i le exhale. A maeʻa le manava, e tatau ona toe faia le faamalositino. O ia faamalositino faamalosi e mafai ona faia aʻo e nofo, tu, taoto i lalo. E faʻapefea ona faʻaitiitia le taʻavale e aunoa ma ni vailaʻau vave?

O le tumau i le ea fou o le a fesoasoani e faia lenei mea. E mafai ona e alu e savalivali, ma i totonu o le afa itula o le fuainumera faateleina o le a pa'ū i le tele o itu. Afai e le mafai ona e alu i fafo, e tatau lava ona e tatalaina le faamalama, ma maua ai le okesene i totonu o le potu.

Pusa tioata o le a fesoasoani

I le faʻaitiitia o le toto, e mafai ona fesoasoani se pusa tioata masani, lea e tatau ona e faʻavasegaina ai le paipa ma tipi le pito i lalo. Ona e manava lea i totonu o le fagu mo le kuata o le itula ina ia sau le ea mai le ua. I se taimi puupuu, o le a paʻu le mamafa i le 30-40 iunite, ma o le a vaivai le tulaga o vaivaiga.

Isi auala e togafitia ai le maualuga maualuga

E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau faʻamaʻi? E mafai ona e faʻasagaina i se puluvaga e faʻavae i luga o le pini pīpī cidini, lea e tatau ona lalagaina solo solo solo ma faʻaaoga mo le 5-10 minute i le soʻo vae.

Faʻaleleia lelei o le aoina o laau e pei o valerian, motherwort, yarrow, hawthorn, calendula ma vine.

Maualuga Lelei - Fale Products

Tea tiula, susu, faʻi, fatu o se auala lelei tele e toe faʻafoʻi ai le toto i le masani. O le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o le kalaiki: i aso uma mo le 3-5 masina e tatau ona faimalaga 1-2 cloves, e fesoasoani lea e faʻaleleia atili ai le fatu.

O lea mai le mburn viburnum faʻatasi ma le suka e mafai ona feagai ma le toto maualuga. I totonu o se ipu vai inu, e manaʻomia ona faʻafefe le tele o sipuni o se faʻamalologa faʻamaloloina, lea e 2-3 taimi i le aso.

O le faʻafefiloi o le 1 tbsp o le a vave faʻaitiitia le mamafa e aunoa ma fualaau oona i le fale. sipuni tele o le meli masani ma le sua o le siʻi siʻi, lea e tatau ona faia i le taeao ma le afiafi mo le 2 tbsp. sipuni.

O le kefeta masani e mafai ona laveaʻiina oe mai i le maualuga o le maualuga o le toto, o se ipu tioata ma se supa faaopoopo o le kinnamona e tatau ona onā i le faailoga muamua o le leaga.

Miracle Beet

Lelei lelei i le faʻaitiitia o le mamafa, o le gaioiga o beets, aemaise lava faʻaalia i le tuufaatasiga ma le meli. O se vailaau faʻamalolo, pe a faʻapipiʻi mea e tuʻuina atu i tutusa tutusa, e fautuaina e ave mo le 3 vaiaso tolu taimi i le aso.

Tatou te taulimaina le mamafa ma le rimoni ma le citrus

E faʻapefea ona faʻaitiitia le taʻavale e aunoa ma ni vailaʻau vave? O se vaifofo faamaonia o fualaau suamalie.

Pamekaraneta, lea e puipuia lelei ai toto toto ma le fatu, o le a avea ma se fesoasoani lelei tele mo gasegase maualuga. E tasi le ipu vai o se ituaiga o meaʻai, faʻafefe i le afa ma le vai, o le a vave ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le mamafa i nisi o itu. O le vai i lenei tulaga o se vaega taua, talu ai ona o lona mama lelei o le pomegranate o le sua e afaina ai le manava ma le nifo. E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le mamafa e aunoa ma fualaau oona i isi auala?

Atalani fatu

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau? O faʻamatalaga e uiga i le tele o gasegase gasegase o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o le silati mamago, lea e tatau ona nutimomoia i le paʻu ma ave le 0.5 teaseti faalua i le aso. O le malosi o le mamafa e matua faʻaleleia i totonu o le masina. I le avea ai o se analog o lenei oloa, e mafai ona e faʻaititia le mamafa i le lauti e faʻalagolago i fatulaʻau, 2 teaspoon e te manaʻomia e sasaa ai se ipu vai inu, faʻasolosolo, vevela. Fainu le togafitiga faʻamaʻi faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. Muamua taunuuga o le a faʻamalieina i le 2-3 aso.

Kukama e mauʻoa i fuamoa, potassium ma le calcium o se vailaau lelei e faasaga ile maualuga maualuga. O le mea lea, e aoga tele le taumafa o le kukumba i aso uma, i le taimi o le sauniuniga lea e aoga e faaopoopo ai pasili ma kāloti.

E mafai ona vave faʻaitiitia le mamafa e aunoa ma fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu e ala i le 'ai o le cayenne (lanu mumu) pepa - o se faʻamalosi malosi. 1/8 teaspoon o le oloa e tatau ona faʻafefiloi i le 100 kalama o le vai mafanafana. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻaleleia le tui.

E mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le musika o le fatu, ma o le mea lea, o le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le 'aina o meaʻai e aofia ai le pālalaʻau: falaoamata, pi, pateta, vine, pika, laumei, vine, pi, puaa, hake, mackerel, cod, squid, oatmeal. O lenei microelement galue e avea o se vailaʻau ma fesoasoani i le tino e saoloto e sili atu lona malosi.

O le faaleagaina ma le vaapiapi o vaʻa toto e puipuia mai keketi lanu moana, o le faʻaogaina e fesoasoani ai i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le cholesterol i le tino.

Ina ia faʻaitiitia le osofaʻiga o le maualuga, e tatau ona e faʻamalo ese mai au mea taumafa ma mea ulaula o loʻo taofiofia i le tino. O le masima, o le faasologa o aso taitasi mo se tagata e 1 teaspoon, e mafai ona lelei ona suia i laau vao, e pei o le oregano, pasili, marjoram, basil.

O le a le toto maualuga?

Toto toto (BP) - O se tasi lea o faailoga sili ona taua o le taua tele o le tino, o le malosi lea o le aafiaga hydrodynamic o le toto i puipui o sikuea. I le faʻaopopo atu i le faʻailoga, iloa lelei le vevela ma le mamafa. O ituaiga taitasi o le vaa ei ai ana lava faailo o le toto.

Eseese le toto toto ma le diastolic.

O le mamafa o le tino (maualuga o le mamafa) o le mamafa i totonu o vaa o loʻo tutupu i le taimi o le systole, o lona uiga o le vaʻaia o le myocardial. O lenei fuainumera e masani ona le sili atu i le 140 mm Hg. Art.

O le malosi o le diastolic (o le mamafa o le fatu) o le mamafa lea o lo o faamaumauina i totonu o le vaa ao malolo le fatu, le ua taʻua o le diastole. O le maualuga o le mamafa o le diastolic e laʻititi laʻititi nai lo le faailo muamua ma e le sili atu i le 90 mm Hg. Art.

O le a se mea e mafai ona faʻaosoina ai le faateleina o le mamafa?

O le toto o le toto e mafai ona faateleina pe faateleina i nisi taimi.

O mafuaʻaga o le osofaʻi o le tino e mafai ona avea ma mea nei:

  • maualuga gaoioiga faaletino
  • meaʻai caffeinated
  • ava malosi
  • popole

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le uiga lea o faʻamaʻi eseese ma e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i le voluma o le felafolafoaʻi toto, poʻo le vasospasm faifai pea, o le taunuuga o suiga eseese, e aofia ai:

  • o le faʻavaeina o pulu cholesterol i totonu o vaʻa,
  • maualuga o le puipui o le vaa,
  • tausaga e afaina ai tausaga o vaʻa toto,
  • genis predisposition
  • togafitiga o le endocrine,
  • afaina
  • leaga leaga ma isi.

E faapefea ona tupu le faateleina o le toto maualuga?

E tusa lava pe o loʻo maʻi se tagata i le maualuga o le toto poʻo se oso i le toto i luga o le toto, o faailoga o le toto maualuga o le a faapenei:

  • tiga o le ulu, lea e masani lava ona maua i le pito i tua o le ulu,
  • vavao
  • tinisitus
  • fuʻa laumei i luma o mata
  • paʻu
  • taotoga, o nisi taimi ma le vomiting,
  • faʻanoanoa
  • puupuu le manava ma isi.

O le a le lamatiaga o le toto maualuga?

Le mafai ona masani le toto maualuga e mafai ona avea le mafuaʻaga o faʻafitauli nei:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • pulupuna edema,
  • ogaoga o le fatu
  • afaina tele ma isi.

Sa matou talanoa e uiga i faailoga ma lamatiaga o le toto maualuga, ae pe faapefea ona faaitiitia?

Faʻafefea ona faʻaititia le mamafa i le fale?

E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto maualuga i le fale e aunoa ma ni fualaau oona, e aunoa ma le afaina o le soifua maloloina, pe afai e leai se auala e saili ai fesoasoani faafomaʻi? O lenei fesili e fiafia tele, o lea o le a tatou taumafai ai e tali.

Faatasi ai ma sina siitaga itiiti o le toto E mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei:

  • taoto i luga o le moega, malolo ma manava loloto, ma o le manava e tatau ona umi atu nai lo le manava,
  • alu i fafo i le ea fou. O le filemu o le savali i le ea fou o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi e aunoa ma vailaʻau, aemaise lava pe afai o le mafuaaga o le maualuga o le mamafa,
  • uu lima i le vai malulu, ona vae. Afai ei ai se avanoa ma e leai ni faʻalavelave, ona fai lea o se vaituloto eseese,
  • faia se vae paʻele ma le sinapi. O le maualuga o le vevela o le vai e 42 ° C,
  • vevela se solo ma se uʻamea ma tuʻu i luga o le pito o le tino,
  • ave le mafanafana mafanafana. O lenei metotia o le a faʻalautele ai vaʻa toto ma faʻaitiitia ai le mamafa,
  • ia faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma ni meaʻai, e mafai ona e faia se pusi faʻatasi ma le apple cider vinegar i luga o vae,
  • tuu se fualaʻau sinapi i tua o le ulu po o tamai povi.

E taua foi i le tau faasaga i le toto maualuga e aveesea ai le mafuaaga o ona oso. Mo lenei mea, e tatau ona faʻamaonia le tulaga o le mafaufau-lagona, aloese mai le mamafa o le tino, aveesea le mamafa o le mamafa, lafoaʻi amioga leaga, faia o taʻaloga po o aʻoaʻoga faaletino, ia tausisia se soifua maloloina lelei ma le faʻasaina o masima, ma isi.

E faʻapefea ona faʻaititia le mamafa o togafitiga faʻa-tagata?

E le gata i lea, o le a matou talanoa e uiga i le auala e mafai ai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga pe afai e na o togafitiga faʻalapotopotoga o loʻo i ai ma e leai se auala e vaʻai ai se fomaʻi pe tamoe i se fale talavai.

Faʻasilasila i ai le TOP o metotia aupito sili ona lelei a tagata ma mea faigaluega o le a fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le maualuga ma faʻaleleia tulaga lautele.

  • Lemoni suamalie Faatasi ai ma le faateleina o le toto toto, faʻafefiloi le sua o le lemoni fou (50 ml) ma le 200 ml o le vai ma le vaiinu i le taimi.
  • Nettle ma dill. Mo le 2 sipuni tele o mea faʻagogo o le upega ma le dill, sasaa 2 ipu ipu susu, aumai i se vevela, ona aveese lea mai le vevela ma faʻagasolo 15 minute. Ave le ipu e tasi o le afu ma le faateleina o le toto.
  • Na tulai mai Sudanese. O lea mai Rosese Sudanese e maua ai le malosi o le toto, e mafua ai le maualalo o le toto.
  • Cloves. 40 fugalaau o faʻagogo mago e sasaa mai i le 4 ipu ipu suavai, faʻafeiloaʻi i se vevela, aveese mai le vevela ma faʻafefe. Faatasi ai ma le faateleina o le toto, e ave se decoction 1 sipuni sau tolu i le aso e faatulaga ai le faailoga.
  • Hawthorn. 5 ml o le tiny o le hawthorn ua fafati i le 200 ml o vai ma inu 1/3 ipu i le taeao, aoauli ma le afiafi.
  • Poplar buds. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se tincture: 25 fatuga fatu tuʻu le ½ cup quality vodka ma faʻaauau 7 aso. O le faʻaaogaina masani o lenei vailaʻau (20 faʻafefe 3 taimi i le aso) o le a fesoasoani i le taulimaina o le toto maualuga.

E faʻapefea ona vave faʻaititia le mamafa i luma ole falemaʻi?

E tupu ao leʻi faia se suʻega faaletino e te popole ai, inu vai, galue malosi pe inu ava malosi i le aso na muamua atu, o le mea na mafua ai ona oso lou toto. O le a le mea e fai i lenei mataupu, pe faʻapefea ona faʻaitiitia vave le mamafa?

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga fautuaga nei:

  • taumafataga o le taeao ma meaai e maualalo ai le toto, e aofia ai yogurt masani, kefir, yogurt, meaola, opu, seleri ma isi,
  • inu vai tipi ma le faaopoopoina o le mint, calendula, chamomile, lemon balm poʻo le dill,
  • lava le moe ao lei faia le komisi,
  • inu 2-3 pusa o le Valerian extract poo le 20 gogolo o le tincture o le hawthorn,
  • inu vai mama mama.

E mafai foi ona e suʻeina auala, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Le maualuga o le toto maualuga: faʻapefea ona faʻaitiitia le mamafa i massage?

Acupressure e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto. O le manatu ia aafia o loʻo i tua o le mataupu i lalo o le pito i lalo. Ina ia mafai ona paʻu le mamafa, e tatau ona e malosi le lolomiina i le vaega ua faamatalaina, ona toso ai lea o lou tamatamailima i luga o le paʻu i le paʻu. Tatou te faia se gaoioiga 10-15 taimi ma fuaina le toto toto.

E mafai foʻi ona e faʻaulu i le va o le fulufulu mata mo le 60 sekone.

E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le mamafa?

E masani ona tupu e na o le maualuga luga o le malosi, ma o le maualalo e tumau pea pe faʻaitiitia foi. O le a le mea e fai i sea tulaga?

Muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se cardiologist, ae afai e le mafai, ona taumafai lea e fai lenei mea i auala nei:

  • vine mafanafana: lemoni ma le moli e pasi atu i se mea e gaosi ai meaʻai, pe a uma ona faaopoopo le 50 kalama o le suka i le mea e maua ai le paluga, faʻafefiloi lelei ma teuina i totonu o se pusaaisa i se fagu ma se tapuni tapuni. O lea ituaiga vailaau e ave 1 sipuni vaovao faatolu i le aso mo le tolu vaiaso,
  • fuamoa fuamalie: ½ ipu o fualaau fou po o le aisa o le chokeberry ua sasaa atu i le 1 lita o le vai kuka ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute. A maeʻa ona aveeseina le palu mai le vevela, faʻamamaina, mago ma ave ½ ipu faʻatolu i le aso ao leʻi 'aʻai,
  • faʻaopoopoga o le mamafa: i totonu o se pesini e tatau ona e faʻafefiloi 20 kalama o le kulimi mago, 30 kalama o vine mūmū mūmū ma le 40 kalama o vine vine ma vine rosepa. O mea uma e tatau ona faʻafefiloi lelei, mulimuli ane 3 sipuni tele o le aoina mo le 4 ipu vai inu, ufiufi, afifi i se ie fulufulu poʻo le solo ma faʻamalosi mo 2-3 itula. Faʻaaoga le 1/3 ipu 3 taimi i le aso seia oʻo i le faʻamautuina o le toto,
  • aloe sua: 4 mataua o le sua o le aloe fou ua faʻafefeteina i le 1 sipunipuni vai ma ave i le taeao i luga o se manava gaogao mo le vaiaso.

E faʻapefea ona faʻaititia le maualalo maualalo i se tulaga masani luga?

O le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faateleina, ae o le maualuga o le toto o le toto e masani pe ua faʻaitiitia. O le a le mea e mafai ona faia i lenei ituaiga o maualuga maualuga?

Faʻaavanoa faʻamalosi diastolic E mafai ona e faʻaaoga fautuaga nei:

  • mulimuli i se 'ai masima e leai se masima: aloese mai paluga, gaʻo ma meaʻai vevela, marinades mai taumafa i aso uma, ma faʻatapulaaina le faʻaaogaina o masima,
  • taʻitaʻia se olaga ola maloloina: faia taʻaloga ma aʻoga faaletino, faʻaalu se taimi i le ea fou, tuʻuina atu sikaleti ma le ava malosi,
  • faatulaga lelei lou aso: moe i le po e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula, faʻataʻitaʻiga faʻamalositino ma le malologa,
  • talia totogifuapauina lea e aofia ai le chamomile, vaomatua, fasi plantain, lingonberries, mint ma le pamu lemon. O laau ua lisiina ua i ai se aafiaga tau totoga ma ua faamatuu atu vasospasm,
  • 'ai mea taumafa o le potassium-tamaoaiga: o apricots ua mamago, apu tao ma pateta, palu, vine, walnuts ma pine pine.

Afai o le auala ua faʻamatalaina e le aoga, saili le fesoasoani mai le tagata cardiologist o le a faia se suʻesuʻega auiliili o le tino ma faʻamaonia le togafitiga o fualaau faasaina.

Antispasmodic tablets

E mafai ona faateleina le mamafa o le toto mai lea taimi i lea taimi ona o mafuaaga eseese. I lenei tulaga, e leai se manaʻoga e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi. O le mea moni, e tatau ona manatuaina i le tutusa o faailoga, e eseese lagona o tagata eseese. Mo i latou e le o se mea e seasea ona tupu, o le tele lava o taimi latou te le iloa ai auala e ave ai lalo o faailo, ma aua foi nei tuu fualaau i le fale e tuu i lalo le faailoga. I lenei tulaga, e taua le aua neʻi afaina le tino.

E leai se manaʻoga e faʻaaoga fualaau e faʻaitiitia ai le mamafa, e lava le faʻaaoga o fualaau antispasmodic, lea e sili atu ona faigofie ona maua i totonu o se fale faʻapitoa falemaʻi. E mafai ona latou faʻaitiitia le maso o maso maso, ae e toetoe lava a leai se aʻafiaga i le mamafa. E foliga mai, e manatu le tagata e fesoasoani se papa maʻa ia te ia ma se nofoaga placebo. Mo togafitiga o sipuni laiti, e mafai ona e:

Antispasmodics e le afaina ai tagata, ae mafai ona latou faʻamaloloina uiga le lelei o le maualuga o le toto maualuga ma le faateleina o le faʻatinoga. O le mea moni, afai o le mamafa e sili atu le maualuga nai lo mea masani, o le a leai se aoga lelei o fualaau antispasmodic. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e manaʻomia se papa ma se malosi malosi.

Fualaau mo le vave faʻaitiitia o le mamafa

Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosi i le fale i le vave e mafai ai, ua fautuaina e faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi. E tasi le laulau e mafai ona taofia le tuputupu ae o faailoga ma faʻasaʻo i latou i na o le 20-40 minute. Afai o le oso i luga o le maualuga o le maualuga, e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga, i le i ai o uiga iloga, o le vailaʻau e tuʻuina i lalo o le laulaufaiva. Faatasi ai ma meafaigaluega mataalia e mafai ona faailoaina:

  1. ACE inhibitors. O fualaau sili ona lelei i lenei vaega o Captopril. O nei vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e ala i le falemaʻi i faʻatasi ma isi fualaau. E faʻavae i luga o le faateleina o le mamafa, e tatau ona tatala se tasi papa maa, ma afai e le oʻo mai le iuga i le afa itula, toe faʻaaogaina le laulau. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le tusa ma le 140 iunite, e tatau ona e taumafai e aumai i lalo faailoga e aunoa ma fualaau.
  2. Beta poloka. I lenei vaega o fualaau faasaina, e sili ona lelei Anaprilin. O lenei fualaau e fesoasoani i le tachycardia, ae i le maualuga o le mamafa, o le faaitiitia o le faatinoga o le a leai se aoga. O le vailaʻau e toetoe lava aʻafia vave i totonu o le toto, o lona uiga o le lelei o le laulau pe a maeʻa le faʻaauau mo le 4 itula.
  3. Hawthorn pills. O lenei vailaau faʻavae e faʻavae i se mea totino. O le mea moni, afai e te faʻaaoga na o na fualaau, o le a le aoga tele ia faailoilo, ma e fautuaina e faʻaaoga pe afai e oʻo atu le maualuga i le 150 iunite. O se vailaau ma peta-blockers lea o le a faʻaleleia ai le lelei o le mea mulimuli.

O sui ua faamatalaina e le fautuaina mo le faʻaaogaina e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi, ua tofu faʻamaʻi fualaau taʻitasi, lea e tatau ona faamasani i ai aʻo le i faaaogaina. Afai o le tulaga e tusa lava pe leʻi maeʻa le vailaʻau, e tatau ona valaʻau se fomaʻi i le fale e tuʻuina atu fesoasoani talafeagai.

Isi vailaʻau

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e masani ona tiga le ulu, atonu ei ai isi uiga le lelei, o lea o vailaau e mafai ona faaitiitia ai le mamafa ma uiga iloga o le maualuga o le toto. E le o faʻamaonia, ae mafai ona aoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo ulu o le ulu, e toʻatele tagata e faʻaaoga Citramon, Caffetine ma isi vailaʻau. O nei vailaʻau o loʻo iai caffeine i le tuufaatasiga, e mafua ai ona faʻalauteleina vaa. I lenei itu, o le tiga i le ulu e alu ese, ae o le maualuga, o le a faateleina le mamafa ona o le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

O le nitroglycerin e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga, faʻapea foʻi le aveesea o le tiga i totonu o le loto. O nei vailaau faʻapitoa e fesoasoani tele, ae afai e faʻaaogaina sese, ona mafai ai lea ona oʻo mai taunuuga oti. I lenei tulaga, o le maliu pe a uma ona avea le nitroglycerin e mafai ona tupu i se tulaga maualalo maualalo, faapea foi i le i ai o le anemia ma isi faʻamaʻi, pe a solia le vailaʻau. O le nitroglycerin e faʻaaogaina e fai ma vailaau e taofi le osofaʻiga a angina pectoris. Faʻaaoga le fualaau faasaina i le fale e faʻaititia ai le gaioiga i tulaga ogaoga.

Faʻaitiitia faʻafitauli e aunoa ma fualaau

I le fale, e mafai ona faʻaititia le mamafa e le gata i papa, ae faʻapea foi ma isi ituaiga o vailaʻau, lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻasao. E vave lava ona gauai atu i le vaega o meaʻai, ona o le taunuuga e foliga mai e vave lava. E mafai ona e faʻasaoina le mamafa i auala nei:

  1. Corvalol, Valocordin. O nei togafitiga e aofia ai le ava malosi, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase e inu i le ava malosi. E le gata i lea o le tuufaatasiga o le phenobarbital, lea e fai ma vaisu, e talafeagai le faʻaaogaina o vailaau i tulaga e seasea tupu. Faʻafetai i le moa, faʻafefe faʻavaivaia spasms o toto toto ma faʻaitiitia le mamafa, ae pe afai e laʻititi lona tuputupu aʻe.
  2. Valemidine. I le faʻatusatusaina o vailaʻau faʻatasi ma Corvalol, ma isi mea tutusa, e taua le iloa e faapea, i lenei vailaau, e leai ni pitonuu e taʻitaʻia ai i mea ua fai ma vaisu. Valemidine e mafai ona faʻamalolo spasms, faʻalaulea toto toto, o lea e aoga ai le faʻaaogaina i le maualuga maualuga ma le toto maualuga.
  3. Tino e faʻavae i luga o hawthorn, motherwort ma isi mea totino. O fualaau nei e mafai ona afaina ai toto toto, o lea e masani ona faaaoga e togafitia ai le maualuga. E le gata i lea, o gaioiga o loʻo i ai se aafiaga leaga.

O nisi tagata gasegase e faʻafefiloi 15 gogo o Corvalol ma mea laiti mai vaega o vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa. O lenei paluga e inu ao le i momoe, a maeʻa lea, o le a vave le paʻu o le mamafa, e pei foi o le paʻu ma le malologa. E le fautuaina e faʻaleagaina ia togafitiga ina ia le oʻo mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu.

Fofo faʻapitoa

E i ai le tele o vailaau faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa. O nisi mea e mafai ona faʻaleleia ai le toto, o lea e tatau ai ona e iloa uma le faʻailoga, tulafono mo le sauniuniga o vailaʻau. E taua tele aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga faʻavae e faʻamautinoa ai e talanoaina se mea ma le fomaʻi.

Laʻau ma Totogi

I totonu o tagata faʻamuamua, e masani ona faʻaaogaina otaota e togafitia ai le maualuga o le totoga, lea e faia mai ai mea e fai ma teuteuga. I le maualuga o le mamafa, e mafai ona e faʻaaoga fua nei:

  1. E tatau ona faʻafefiloi 2 tbsp. aʻa, ma moa ma upega. O fualaau aina e faʻaaogaina iti ma mago. O vaega uma e tatau ona faʻafefiloi, mulimuli ane 2 tbsp. faaputuga faaopoopo 250 ml o vai inu. E inu le vai mo le tusa o le itula, pe a maeʻa 300-400 ml i le aso. Mo le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, e tatau ona e inuina le vailaʻau mo le tusa ma le 60 aso.
  2. Mo le vai e sosoo ai, e tatau ona e faʻapipiʻiina le paʻu viburnum, paʻu gularod, faʻapea foʻi le valerian ma le tinawort. O vaega e fefiloi i vaega tutusa, pe a maeʻa 2 tbsp. 300 ml o vai inu ua faaopoopo i le aoina. O lenei paluga e fautuaina e tatau ona kuka mo ni nai minute ona tuʻu ai lea i le infuse mo le 30-40 minute. O le oloa maeʻa ua faʻamamaina, afifiina, o le voluma atoa o loʻo faʻaaogaina i le aso atoa i mea tutusa.
  3. E mafai ona faʻafefete le mamafa o le meaʻai. Mo le kuka i le 2 tbsp. O fatu pill e tatau ona liligi le 500 ml o le vai inu ma tuu ai e selesele mo le 30-40 minute. Faatasi ai ma le maualuga ma le maualuga o le mamafa, e tatau ona e tago i le fualaau faasaina 4 taimi i le aso mo le 125 ml. O le vailaau faʻaaoga e 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. Afai e te ave i taimi uma vailaʻau, ona amata lea ona faʻamaonia le mamafa ma o le ai ai se taunuuga tumau e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

O togafitiga faʻapitoa e lelei ona o latou faia i luga o le faavae o vaega masani, o le tele o ia mea e mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga aʻo faʻateleina le mamafa. I le faʻaopoopoga i fualaau, e tele isi vaifofo ma fua o fua, o le a talanoaina i lalo.

E mafai ona e faʻamalolo vave le mamafa i vai fou mai fualaau aina ma fualaʻau. E le gata ina aoga mo le maualuga o le maualuga, ae e iai foi se aafiaga lelei i le galuega a le tino atoa. O vine e sili atu le fesoasoani pe afai e te aveina i latou i se siʻitia laʻititi i le mamafa, mo lenei faʻaoga:

  1. O le sua o le Beetroot. O le meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e faʻasaʻo le mamafa i sina taimi puupuu, ma mo le taumafaina e manaʻomia ona e faʻaaogaina na o le sua sua suamalie. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau aina e leai ni veins, ma aʻo leʻi inu e tatau ona tuʻu le sua mo le 1-2 itula i le pusaaisa. O lenei mea o le a mafai ai ona maua le palapala ma o le a tatau ona aveese, ma na o le inu mama mama. Talu ai ona o le sua o le gaʻo, e tatau ona faia i aso taʻitasi i le 150 ml ao leʻi 'aʻai. E fautuaina e inu 1-2 tbsp.
  2. Oona mai beets ma cranberries. O le tuufaatasiga o ia oloa e afaina atoatoa ai le cardiovascular system, o le mamafa e vave ona faatulagaina. Faʻafefiloi le 1 kalama vine ma le 2 vaega o le suka tipi. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli. E tatau ona ave le vailaʻau e tusa ma le 50 ml i le aso 3 taimi.
  3. Fualaau mai Karoti. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e tatau ona inu le vai fou i le 200 ml aʻo leʻi 'ai. Ina ia faʻaleleia le lelei, faʻaopoopo 1 lepp. vai laka.
  4. Oona o viburnum ma lefusi mauga. O lenei tuufaatasiga e faia i le 50ml 3 taimi i le aso ao lei faia le taumafataga.

E le fautuaina le sili atu i le masani o le inu o le vai, talu ai e mafai ona i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa, faapea foi ma le gastrointestinal disorders.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga ma le taofiofi taimi, e mafai ona e faaaogaina nisi ituaiga o teas e faaitiitia ai le faatinoga. E mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi. Faatasi ai ma le maualuga, e tatau ona e tago i le vevela teas:

  1. Green tea. E mafai ai ona e faʻaitiitia le mamafa, ma mo se taunuuga lelei e tatau ona e inu inu mo le 1.5 masina.
  2. Perotimeti tea. O lenei vai inu e manaia tele e inu ai aʻo lei moe. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le lelei o le moe, o gasegase o le a momoe vave, ma i le po o le a le faateleina le mamafa, e masani ona tupu i le maualuga.
  3. Tea mai le hawthorn. Ina ia saunia le inu, e mafai ona e faʻaaoga lau ma fugalaau. E tatau ona faʻaaoga le 1 tbsp. O le vai inu i le 250 ml. laau toto.
  4. Karkade. Afai e te inuina soo se meainu faapena, ona faʻamalosia le vascular system, e mafua ai ona faʻasalalau le mamafa. E fautuaina e faʻaaoga le lauti 3 taimi i le aso.

I le avea ai o se meaʻai mo le lauti, e mafai ona e faʻaaogaina isi vaega o laau toto, otaota poʻo totogifuapauina o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa.

Isi suʻega

Talu mai aso anamua, o fua o viburnum, faapea foi ma le paʻu o sea laau, ua faʻaaogaina e faʻafetaui ai le maualuga o le mamafa. Mai lenei mea e mafai ai, e mafai ona e faia ni meafaigaluega eseese ma aupito sili ona aoga e pei ona taua i lalo:

  1. E tatau ona e olo 2 tbsp. fualaau suamalie ma faaopoopo vai inu. Lafoaʻi mo le 3 itula, ona toso lea ma faaopoopo vai ina ia 250 ml. O nei vailaau e tatau ona vaevaeina i ni 3 inumaga. O aso uma e saunia ai se fusi fou.
  2. Tipi 1 kg o fualaau o viburnum, faaopoopo se kilokalama o le meli ma sasaa le 500 ml o le brandy poo le vodka. A maeʻa ona faʻafefiloi ia mea, e mafai loa ona faʻaaoga le meafaigaluega mo le 1 tbsp. tolu taimi i le aso e faaitiitia ai le mamafa.

I le faaopoopo atu i le viburnum, e mafai ona e faia se vailaau e faʻaitiitia ai le malosi mai isi vaega:

  1. Faʻasusu o le clover, lea e saunia mai le 200 ml o le vai inu ma 1 tbsp. laau toto. Faʻaaoga vailaʻau 100 ml i le taimi e momoe ai. E mafai ona e teuina le inu i totonu o le pusaaisa.
  2. I taeao uma, inu se ipu malamalama o le kefir, lea e faaopoopo ai le 1 tsp. afamoni.
  3. Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e faʻaaogaina currants i soo se ituaiga, e oʻo lava i le jam e mafai ona faʻaaogaina.
  4. Tasi le lemon, 5 pi o le karika ma faaopoopo le 100 ml o le meli. Tuu le faʻaigoa ma ave le 1 tsp. faatolu i le aso. E mafai ona e teuina le oloa i le pusaaisa.

I le faaopoopo atu i metotia faʻalauiloa e faʻaitiitia ai le mamafa, e taua le mataʻituina o lau meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o tulafono mo puipuiga. O se meaʻai faʻaauau e le gata ina aoga, ae e lelei foi, ma faʻaitiitia ai le mamafa, e manaʻomia ona e faʻaaoga atili vitamini C, o loʻo aofia i:

E manaʻomia le vitamin E mo le tino, lea e mafai ona maua mai:

Ina ia faʻamaonia le mamafa, potassium ma le magnesium, faʻapea foi ma le gaʻo siaki, e manaʻomia foi. Ina ia maua nei elemene, o le taumafa ua faʻamaoaigaina:

  1. Greenery.
  2. Mea toto toto.
  3. Faʻailoga.
  4. Potato.
  5. Musika.
  6. Puni.
  7. Peni.

E tele meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ma faʻasaʻo le mamafa o le toto. O le mea autu e le o le faʻaaogaina o le tele o masima, e le 'ai e ulaula ma falai, faʻapea foʻi ma le vela. O ia ituaiga ipu e mafua ai le faateleina o le mamafa. O le taumafaina e tatau ona vaevaeina, i se isi faaupuga, i ni vaega laiti, ae masani lava.

Mo tagata uma, o le mamafa i le aso atoa e mafai ona suia, mo mafuaaga eseese, ma le faatulagaina lelei o faailoilo e le masani ona tupu vave.Afai o le mamafa o le mamafa, o le tonometa o loʻo faʻaalia ai le malosi tele o faʻataʻitaʻiga e le mafai ona taofia i le faʻaaogaina o metotia ua faʻamatalaina, ona sili atu lea ona valaʻau i se taʻavale a le falemaʻi e tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma faʻaitiitia faʻamaʻi ma isi aʻafiaga.

Faʻafefea ona faʻaititia le pulupulu i le masani poʻo le maualalo o le toto maualuga i fafine maʻitaga?

O le maualuga o le fatu ma le maualalo o le mamafa poʻo le normotonia e sili ona matauina i le taimi o le maitaga. O se fafine maʻitaga e tele lona gasegase i lona toto, lea e faʻaitiitia ai le leo e le gata o le tasi, ae o vaʻa toto foi, ma o le a fesoasoani i le faateleina o le fua o le pulusali ma maua ai le toto maualuga. E le gata i lea, o le mamafa o fafine, masaniga leaga, atuatuvalega, o le galue e mafai ona taʻitaʻia ai le tachycardia.

Ina ia faʻaitiitia le pulupulu i lalo o le mamafa masani, e mafai e se fomaʻi maʻitaga ona tuʻuina atu faʻatoʻaga faʻatoʻaga, e pei o le valerian or motherwort extract, vitamins and minerals complexes, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le myocardium ma toto toto - oso aʻe i luga o le ulu, hawthorn ma isi.

I le faaopoopo atu i le inuina o vailaʻau, e tatau ona e 'ai saʻo, faʻasaʻo le mamafa o le tino ma le mafaufau, faʻatulaga le pulega o le aso, ia sili atu le malolo ma savali i le ea fou.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le mamafa o tui i le fale?

O aʻafiaga o le toto e mafua mai ona o le tele o le vaʻaia o le gataifale, lea e tuʻuina ai le malosi i luga o le faiʻai, ma mafua ai le tiga o le ulu, leu, vomiting, faʻavasegaina o le vaai ma isi faʻamaʻi tiga.

I le togafitiga o le mamafa o le tui o le intracranial, e sosoo ma auala o togafitiga masani, o isi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina, vagana ai, ioe, e le o mafaufau lau fomaʻi o loʻo auai.

Aumai i lou mafaufau O auala pito sili ona sili e tolu e faʻaitiitia ai le mamafa o le intracranial.

  • Faatumu se fagu lita le afa i fugalaau fugalaau, sasaa 2 ipu vodka ma tapuni le tapuni. O le tincture o loʻo faʻaosoosoga i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 2 vaiaso, pe a maeʻa ona fufulu ma ave le sipuni se tolu i le aso afa ile itula ao le i taumafa. O le togafitiga e 30 aso.
  • 5 kalama o le vaovao laveve mago ua sasaa mai i le 2 ipu vai inu, ua ufiufi i se tapuni ma ua tauanau mo le 40 minute. Aumai se fusi o le 1 sipuni se tasi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le 4 vaiaso.
  • 20 cloves o le keleni ma le lua o leona o lo o pasi atu i se mea e teu ai manu, tuu i totonu o se ipu fagu ma sasaa i ni fagu se tolu o vodka lelei. Ia faʻamalosia le vailaau i se nofoaga pogisa 24 itula, a maeʻa ona latou ave lea 1 le sipuni 2 sipuni i le po. O le umi ole togafitiga e 2-3 vaiaso.

Faʻafefea ona tuʻuina atu le mamafa ao i ai i le fale

O le maualuga o le toto maualuga o se maʻi faʻatuʻi, o lea o le a le o se mea e iloa ai le mea e fai i se tulaga ogaoga aʻo le i taunuu mai le au o le falemaʻi.

7 auala sili e faʻafaigofieina ai le toto:

  • Muamua lava, e manaʻomia e le maʻi ona mautinoa le filemu atoatoa. Afai o le toto maualuga e sili atu i le tapulaa faʻatagaina (160/90), e mafai ona e faʻaaogaina ni palasitika mustard, lea e faʻaaogaina i maso o le povi poʻo le itu tauʻau. O le aʻafiaga i nei itūlaʻau e mafai ai e oe ona toe faafoiina toto toto i tulaga masani. O se taunuuga lelei e mataituina i le 10-15 minute.
  • I le maualuga o le toto maualuga e fautuaina ai e inu vela vevela ma le meli ma lemoni. Tea i le antihypertensive tea ti tea aveese lelei le toto toto malosi! Ae e taua le malamalama e tatau ona e inuina mo se taimi umi. Tea mo lauti tila e aoga mo gasegase maualuga: motherwort, valerian, hawthorn, caraway fatu.

    E le manaʻomia le faʻaaogaina o sauniuniga o togalaau e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. I lenei tulaga, e mafai e togafitiga a le tagata lava ia ona faia se togafiti ia te oe ma taitai atu ai i ni faafitauli matuia. Ina ia vave faʻasolosolo le mamafa, e mafai ona e inu i le kapisi fou poo le sua o le lingonberry.

  • O le manava o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma fualaau. Ina ia faia lenei mea, ia e manava manava i le ea e ala i le gutu, ma vevela i le isu. I le faʻamalosi, e manaʻomia lou taofi mo ni nai sekone.
  • O se vaifofo aoga mo le faaitiitia o le toto o le laulau o le vineta (6% le maualuga). E taua le faia o se mea e faʻafefe ai le susu i se mea faʻafefiloi poʻo se fusi fomaʻi, ma tuʻu i luga o vae. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e fufuluina le pito i tua ma le vaega faaletino o le ulu i le vineta.
  • Ina ia vave taofia ia faailoga o le maualuga o le toto, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻalotu. O le a alu le auala tuai Rusia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se teuteuga o lālā ma pulumu o birch. Afai e te inuina foi le birch sap, o le galuega o le fatu e faʻapitoa.
  • Massage o le a fesoasoani e faʻaititia le toto maualuga. E taua le iloa o manatu i le tino ma le auala mo lona faʻatinoga.
  • Afai ei ai se avanoa e atiaʻe ai se faʻalavelave maualuga (faatasi ai ma le maualuga o le toto i luga ae o le 210/120), o lona uiga e faanatinati le inu i se vailaau faʻasaina malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, Kapoten, Clonidine, Andipal tablets. Laʻau o Nifedilin o se aʻafiaga lelei. Mo se taunuuga lelei, ua lava lea e ave ai le 10-20 mg o lenei vailaʻau.

    Afai ole fualaau e le maua ai se taunuuga lelei, e mafai e le fomaʻi i falemaʻi ona tui le magnesium sulfate. E le fautuaina le tui o le tagata lava ia.

    A filifilia se fualaau mo le faʻaitiitia o le toto, e taua tele le amanaʻia o le mafuaaga moni o le atinaʻe o le maualuga o le toto. Aua e te mafaufau ia oe lava ia ma ia tutoatasi oe filifili au lava fualaau.

    Afai o se oso i le toto maualuga e tupu mai i le talaaga o se tulaga faʻalavelave po o le tele o le fiafia, e tatau ona faʻatonuina le tino o le popole. E mafai ona e inu ava, valerian poʻo hawthorn. Ma afai ei ai le tiga i le itu o le fatu, ona faʻaalia lea o le maʻi i Corvalol.

    O taunuuga o le toto maualuga

    O le maualuga o le toto maualuga e mafai ona avea ma se lamatiaga tele i le ola o le tagata, talu ai ona o lenei tulaga maualuga ua tupu aʻe ai le toto maualuga ma ua aafia ai lela o le faiai. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le maualuga o le toto maualuga e faateleina ai le lamatiaga o le masani ai o galuega o le cardiovascular system and kidneys, ma mafua ai foi ona le lelei le taamilosaga.

    I togafitiga faafomaʻi, e tele faʻamatalaga faʻasolosolo pe a fai o le atinaʻeina o le maualuga (o le faʻaateleina o le maualuga o le toto) e oʻo atu ai i le ogaoga o le fatu poʻo le taʻavale. Mo lenei mafuaaga, afai e te lagona le sili atu ona leaga, e tatau ona e manaʻomia se togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

    Mafuaaga ma faailoga

    I le avea ai o se tulafono, o le maualuga, i tulaga e seasea tupu, o se faamaʻi tutoʻatasi. O le masani lava, o lenei tulaga faʻaleagaina e faʻapupulaina ai faʻafitauli eseese i le endocrine, faʻaleagaina o le loto ma faasaga i tua o faʻafitauli ma le maskloskeletal system. E masani lava, o le faateleina o le toto maualuga e mafai ona faaosofia ai le tele o tulaga faaagafesootai. O le maualuga o le toto maualuga e masani lava ona faʻatoʻaina, o lea e taua ai le iloa o faʻamaʻi o ou matua.

    O le liliuina o alafau ma le sasaina i totonu o malumalu e taʻu mai ai le toto maualuga

    1. vaivai,
    2. umi lona ulu
    3. fatu palpitations (arrhythmia),
    4. tinisitus
    5. lima ma vae malulu.

    O le osofaʻi o oso i luga o le toto e faanatinati i foliga, e pei ona molimauina e le mumu o le paʻu. E masani ona i ai se maʻi tiga matuia (migraine gasegase) ma togitogi uliuli i luma o mata atonu e moli. E masani lava, o tiga taua i le itulagi o le loto e iloa ai lava.

    Puipuia faʻamaʻi

    E le o se mea faalilolilo soʻo se faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. O le a le o se mea leaga le faia o togafitiga e aloese ai le ono mafai ona atiaʻe le maualuga o le maualuga. E tatau ona toe iloiloina le meaʻai i aso taitasi. Aua le faʻaleagaina le salty, gaʻo ma meaʻai vevela.

    Afai e mafai, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o falaoamata oloa!

    Latou te saofagā i se seti o paʻu faaopoopo e faʻaleagaina ai le toto toto. O le lisi e tatau ona aofia ai fualaau aina fou ma fualaʻau.

    E fautuaina foi e lafoai atoa amioga leaga. Ua iloa e tagata uma o le nicotine ma le ava malosi e faaleagaina ai le toto, aʻo lokaina le fatu. Ina ia e lagona i se foliga lelei, e tatau ona e masani ona i ai i le ea fou. O le taamilosaga ei ai sona aoga aoga i le tino, ma o le leai o ni tulaga faigata e faaitiitia ai le maʻi.

    Ina ia fesoasoani e faʻatautaia togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻale-aganuʻu. O meaʻai ma teuteuga o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai e lelei tele.

    Afai e le fesoasoani togafitiga faasao, e manaʻomia le vailaʻau. O fea o fualaau o loʻo faʻamalieina le mamafa o le a taʻu atu i le fomaʻi poʻo le cardiologist pe a uma le suʻega. O vailaau taʻitasi e filifilia taʻitasi!

    TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
    TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

    Mafuaaga mo le toto maualuga

    O le toto o loʻo i ai se tasi o matafaioi autu i le galuega a le tino - toto toto i puipui o toto toto, ma o lenei malosi e tatau ona lelei. O le maualuga o lenei tulaga maualuga e fesootaʻi ma le maualuga o le toto lea e pasi atu i le fatu ile minute.

    E tele mafuaʻaga e mafua ai ona tulai mai le toto maualuga:

    • popole
    • mamafa mamafa
    • leaga leaga (inu, ulaula),
    • amio le taua.

    O le a le totoga o le toto?

    O tagata matutua-matutua e maua le toto maualuga e le sili atu i le 140/80 mercury. A maualuga atu le mamafa nai lo lenei faailoga, e togafitia e fomaʻi le tagata maʻi i le maualuga o le toto maualuga.

    E tolu vaega o tagata matutua ei ai le maualuga o le toto maualuga, mo le taʻitasi o togafitiga taʻitasi ua faʻamatalaina:

    • O le kulupu 1 o loʻo faʻaalia i faailoga nei. Systolic - 140-160 mm Hg Art., Diastolic - 90-100 mm Hg. Art.,
    • 2 vaega o loʻo faʻamaonia e ala i faailoilo 160-180 / 100-110 mm Hg. Art.,
    • 3 vaega o loʻo faʻamaonia e faʻamaufaʻailoga i luga o le 180 / sili atu i le 110 mm Hg. Art.

    Taua! 130/85 mm ua maualuga le maualuga o le mamafa, o le mafuaaga lea e fautuaina ai e faaitiitia e aunoa ma le fesoasoani i papa. O le mamafa e le leaga, ma atonu e te le lagona se mea. Ae i se mea e seasea tupu, o le tagata ua maʻi tigaina, tiga o le fatu ma leai se mafaufau.

    O fua o le mamafa i talavou ma tamaiti e eseese lava. O le maualuga o le mamafa e faalagolago i le matua o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i pepe laiti, o le mamafa o le systolic e le sili atu ma le 75 mm Hg. Art., Ma pe a mavae le tausaga e oʻo i le 95 mm. I le 10 tausaga, o le mamafa e 100/65 mm, ma e na o le 12 tausaga e faʻamautu ai i le 120/80 mm Hg. Art. I le talavou, o le mamafa sili ona lelei o le 130/80 mm Hg. Art.

    Auala e faʻaitiitia vave ai le mamafa ile fale, 7 auala aoga

    O le taimi lava e lagona ai e le maʻi o le osofaʻiga o le maualuga o le toto maualuga o le a amata, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le fautuaga i lalo e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa i le fale. E matua aoga lava i le puleaina o le toto maualuga.

    1. A oʻo i se isi osofaʻiga a le tagata maʻi, vave faʻapipiʻi soʻo se meaʻai i le vinika. Tuu lenei manogi i lou muaulu, ma tuʻu le tagata maʻi i se potu pogisa, filemu ma faʻaalia.

    2. Ina ia faʻaleleia le tulaga, e fautuaina e faʻatau lago. O lenei metotia o togafitiga ua matua, ae na laveaiina le tele o tagata gasegase, i se isi auala ua taʻua ai o le "sikolasipi."

    O le tele o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o lago e faʻafeiloaʻi ai le valea i totonu o le toto (anticoagulant, 65 peptide). O lenei tuufaatasiga e mafai ona faʻaitiitia le viscosity o le toto, ma o le osofaʻiga o le maualuga maualuga e mou atu ile 5-10 minute.

    Ae ui i lea, o lenei auala e solia mo i latou e le atoatoa le malosi o le tino poʻo le mamafa.

    3. A oʻo ina e faʻavaivai, o le maualuga o lou toto. I lenei tulaga, e tatau ona taoto i luga o le moega, toʻafilemu atoa ma manava loloto. O le faʻauiga e tatau ona 2 taimi puupuu nai lo le faʻamalolo.

    E le gata i lea, pe afai o le faateleina o le aʻafiaga mafua ona o le atuatuvale, o le savalivali i le paka o le a fesoasoani e faaitiitia le mamafa - o le mea autu o le i ai o le ea, lea o le a faaitiitia ai le maualuga o le adrenaline ma le cortisol (hormone).

    I se tulaga lautele, taumafai e savali i le tele e mafai ai, ona e aloese ai lea i le faʻafefe o lagona ma e faigofie ona e ola i tulaga faigata.

    4. Faʻasusu le fagu poʻo le vai i vai malulu. O le tagata maʻi e tatau ona faʻatumu le pesini i le vai malulu, ma le isi mea e faʻamamafa ai ona vae ma ona lima. Mo se lelei sili atu, ave se malulu malulu. O le metotia o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le toto i totonu o le 2-3 minute,

    5. Fufulu valerian bath bath. Taʻu le taele o le vai malulu, sasaa 2 pusa o le valerian tincture i totonu, ma taoto i le taele mo le 10 minute ina ia i lalo ou lima ma ou vae. O lenei mea o le a fesoasoani vave e faʻaititia le mamafa.

    6. Acupuncture O le faʻaaogaina ma se vaega itiiti i nisi vaega o le a fesoasoani ia te oe e faʻavave vave ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻaaogaina o se pito i lalo o le uila, e mafai ona faʻaititia le mamafa e nisi vaega. Aua e te gaoioi tamatamailima - mai luga i lalo. E tatau ona paʻi le tamatamailima i le tamatamailima.

    7. Hot massage. Saunia se vai vevela, ona togi lea o se sipuni i totonu. A mafanafana le sipuni, faʻapipiʻi i le tasi aoauli ma taofi seia oʻo ina leiloloa lona vevela. Ona toe faatofu lea o lona vai ma faapipii atu i le isi afa. Toe fai le gaoioiga 3 taimi. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, uu le puʻu ma ou tamatamailima ma vevela. Ona amata lea o le masiʻi o ou taliga,

    Afai e te vave faʻasalalau lou malosi, e mafai ona e amata sauniuni ma faʻaaoga teuteuga o togafitiga faʻasalalau e faʻafaigofie atili ai tulaga.

    O vailaʻau faʻapitoa e le gata ina faʻaitiitia vave ai faʻamaʻi maualuga o le toto maualuga, ae o le a fesoasoani foi ia te oe e tausia i le fale i se tulaga masani i luga o se faʻaauau pea.

    Oona e faasaga i le maualuga o le toto

    E tatau ona tui le aronia. Ave le 100 ml o le suavai 3 taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai. Toe fai lenei faiga mo le tusa ma le 2 vaiaso. I le faaopoopo atu i le pefu o le mauga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau uliuli, lea e tele mea aoga aoga. O le a vave ona fesoasoani e faʻaititia le numera o osofaʻiga o le maualuga maualuga ma faʻaititia le faʻamaoniga o le mamafa. Ave le 50 ml o le vai i le 4 aso i le aso.

    Mea e aoga mo le maualuga

    O le pateta, lea na tatalaina i se peel, e mafai ona fesoasoani i le mamafa, fesoasoani e faaitiitia, faatumuina le tino ma le magnesium ma le tele o isi mea aoga e mafai ona faaleleia ai le gaioiga o musele ma toto toto.

    O lapisi, cranberries, aniani ma le tilo o loʻo i ai ni mea e le masani ai - faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le gaosiga o le tino, e faʻamamāina le toto, ua aveesea le suavai mai le tino.

    O le tele o laʻau e iai se aafiaga lelei i le maualuga o le toto maualuga i le fale. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o hawthorn, valerian, fennel, dandelion, motherwort ma immortalelle, e mafai ona ausia le manuia faapitoa. Peitai, e le o le lisi atoa lea o laau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

    Faʻaitiitia le faʻavaivai ona o le manava talafeagai.

    O se auala talitutusa atonu e le aoga mo nisi, ae e leai. Faafetai ia te ia, e mafai ona e aveesea le malosi e aunoa ma le fesoasoani o fualaau faasaina. E leai se fofo e sili atu ona faʻatuatuaina ma lelei nai lo le manava manaia.

    E ui i tiga ogaoga, e tatau ona e sailia se auala e malolo ai ma toʻa. Muamua, ave se tulaga mafanafana: moe i lalo, nofo pe tu. Aveese uma mea faʻalavelave ma amata ona manava: faʻalagona loloto. Fai lenei faamalositino mo le 5 minute.

    Afai e saʻo mea uma ua faia, o le a faʻaitiitia le mamafa e 35 iunite. A maeʻa se malologa puupuu, toe fai le faiga e faʻamalosia ai le aafiaga.

    Faaiuga

    Mo aʻafiaga aoga o togafitiga faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu ava malosi, ulaula ma meaai maualuga-kalori.

    Faamalositino ma faaitiitia le mamafa seia oo ina avea ma masani.

    Faaaoga se meaai e leai se masima ma meaʻai manu. Inu tele vai ma 'ai fualaau faisua e maualuga i fiber, magnesium, ma calcium.

    Mo le tumau pea le lelei o le mamafa, ua fautuaina e taaalo i taaloga ma lafoai masani leaga.

    Aua e te faʻaalia ni faʻafitauli ma lagona le lelei. E pei ona fai mai faifeʻau Tibet: "O se tagata fiafia o se tagata soifua maloloina."

    E faʻapefea ona faʻaitiitia le mamafa o le mata i le faʻaaogaina o togafiti a tagata?

    O aʻafiaga faʻapitoa e tulaʻi mai i tagata ei ai le glaucoma, ma e faʻaalia i tiga ogaoga i le mata. E mafai ona faʻaitiitia le mafatia o le glaucoma e le gata i le fesoasoani a vailaau, ae faʻaaoga ai foi metotia a tagata.

    Faʻasolosolo mata i le fale O meafaigaluega nei o le a fesoasoani:

    • O le Celandine infusion e faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1: 1, faʻapipiʻiina i se fasi gau ma faia ai se pupuʻu i mata mata. E mafai ona e taofimau i luga o le tolu togi i le aso.
    • faʻafefiloi 1 sipunipuni ole sua o le sipisi fou ma le ½ sipuni sipuni o le kulimi vai ma faʻapipiʻi le vailaʻau i le mata 1-2 taimi i le aso,
    • 2 lau o le aloe ua sasaa mai i le ipu e tasi o le vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 10-15 minute, pe a maeʻa ona fufulu ma faamafanafana. O le tali e maua ai e faʻaaoga mo le fufuluina o mata.

    Afai e le fesoasoani ia te oe auala o loʻo i luga, ona tatau lea ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi mai se fomaʻi. E le tatau ona e filifili se vailaau e maualalo ai le toto o lou toto, aua e le manuia i taimi uma ma e afaina ai lou ola maloloina!

    Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

    1. Tuu se faʻamatalaga i luga o lenei mea poʻo soʻo se isi lava tusiga.
    2. Vaavaai mo oe i le lisi o tagata manumalo i la matou 'upega tafaʻilagi!
    Toe foi i le amataga o le tusiga pe alu i le fomu faila.

  • Tuua Lau Faamatalaga