Koko mo le maʻisuka ituaiga 2

O le mafai ona maua o koko i le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua e mafua ai le tele o fesili ma felafolafoaiga. E pei o le tele o tagata gasegase, o le 'aina o suti sukalati e faʻasaina ma e mafai ona lamatia mo le lelei o le tagata.

O le a le mea saʻo e fai ina ia le faʻafefe oe lava ia fiafiaga, ae i le taimi lava e tasi e le afaina ai lou lava soifua maloloina? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O le a le faʻaogaina o koko?

Mo se taimi umi o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga e faapea o se vaiinu e faʻavae i luga o koko koko e sili atu ona leaga mo tagata mamai, o le ituaiga muamua ma le lona lua. E tele naua mafuaʻaga mo sea manatu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le koko e maualuga tele lona maualuga, calories ma le tofo e sili ona maoti. Ae peitai, i le taimi nei, ua amata ona talanoa fomai e uiga i le faafeagai. Latou te manatu o le vai inu o se tasi o vaega o le taumafa o le maʻisuka.

E i ai ni finauga e lagolagoina ai le koko koko:

  1. e mafai ona faʻamamā le tino o mea faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, toxins,
  2. fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o faiga faʻasolosolo,
  3. e aʻafia ai le faʻamaloloina o manua ma maʻi o le tino (faafitauli matautia o le maʻisuka),
  4. e maua vitamini.

O nei mea moni e taʻitaʻi atu ai i le faaiuga e faapea, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e mafai ona e gaosi koko, ae i le noatia i ni tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

E faʻapefea ona maua le tele o mea?

Afai e manaʻo le tagata maʻi e puipuia o ia mai aʻafiaga le lelei o koko, ona tatau lea ona ia faʻaaoga saʻo. O fomai e fautuaina e inu i le taeao po o le aoauli.

O le koko mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina ona inu ao leʻi moe!

I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina pea le faasaina o le faaaogaina o koko i le suka gaosia ma le gaʻo gaʻo, ae le o susu susu. Afai o le maʻisuka e manaʻo e inu i meaʻai susu, o lona uiga e tatau ona e inuina na o se meaʻai na o le vevela.

I mataupu pe a manaʻo le tagata maʻi maʻi e faʻaleleia le tofo o koko ma le fesoasoani a le maʻisuka suamalie, o le a mafua ai le leai o aoga uma o le inu.

O le tulafono autu o le faaaogaina - koko e tatau ona saunia fou!

O le inu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua ua saunia i luga o le faavae o vai inu mama poʻo le kuka muamua. E sili le inu o le koko i le taimi e tasi e pei o le 'ai.

I lenei tulaga, o le a mafai ona tuʻuina atu i le tino le avanoa e lava ai mo sina taimi puupuu. O lenei auala o le a aoga mo le mafuaʻaga e fesoasoani ai le faʻaaogaina o nai meaʻai i le taimi.

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona maitauina, o se auala talafeagai i le kukaina o koko, e mafai ona e maua le lelei sili ona lelei i le tino ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu ni aʻafiaga le lelei mai se mea faʻafefeteina.

Fualaau aoga

E leai se mea e inu ai le pipi paʻu koko, ae aofia ai foi i nisi o mea gaosia. E oʻo lava i le maʻisuka, e mafai ona e faʻamamafa oe i nei meaʻai manogi ma manogi, pe a e iloa meaʻai e maua i le maʻisuka.

O se mea taumafa moni e mafai ona saunia i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma ni mea mataʻutia, lea e faaopoopoina ai le koko i ni atopaʻu laiti.

O le mea lea, o le fua o loʻo maua ai vaega taua:

  • 1 moa po o 3 fuamoa o le salu,
  • se sipuni sipuni o koko
  • vanillin poʻo paina (ia tofo),
  • sugars (stevia, fructose, xylitol),
  • falaoamata atoa (o le meaʻai lelei ma le paʻu).

E manaʻomia lou sasaina o le fuamoa i totonu o le falaoamata ma faʻafefiloi lelei faʻatasi ma se mea faʻapitoa poʻo se lima. I le mea e maua mai ai galuega, faʻaopopo se sipuni o koko, mea suamalie ma isi mea uma.

O le paluga maeʻa e kuka i le faʻaaogaina o se masini faapitoa - o se uila eletise uʻamea. Afai e le o lata mai, ona mafai lea ona fai se mea e fai ai le tao ma le ogaumu, ae aunoa ma le faʻagaloina e fai ai se gasologa i le lumanaʻi. O le taimi o le kuka o le maualuga lea o le 10 minute. O le umi o le piriota, o le falalaina o le tao.

E mafai ona e 'ai i lenei lava meaai pe faʻaaoga foi e avea o se faavae mo keke keke.

Mo le filifiliga lona lua, e tatau ona e saunia se kulimi sukalati. Mo ia latou te ave:

  • se sipuni sipuni o koko
  • 1 moa moa
  • suka e suitulaga i le tofo,
  • 5 sipuni tele o le susu o sina mea e maua ai le gaʻo.

O vaega uma e tatau ona sasaina, ona faʻamaeʻa lea o le maeʻa.

O le taimi lava e matala ai le kulimi sukalati, e tatau ona salalau i luga o vavao sauni. E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o le gaioiga ina ia faʻaaogaina le kulimi e tusa lava pe i luga o se mafana mafanafana.

Afai e manaʻo ai, e mafai ona fusi le suamalie i le foliga o se peʻa ma tuʻu mo le 2 itula e alu ai.

A maeʻa le taimi lenei, ua sauni le ipu e faʻaaoga, ae le sili atu i le 2 taffles i le aso. E tatau ona 'aina i le tele o vai poʻo le lanu uliuli e aunoa ma le suka.

O le maʻi suka e le o le faʻauʻuga mulimuli lea, ae naʻo se ituaiga olaga faʻapitoa. Afai e te faʻatautaia lau togafitiga ma meaʻai, ona mafai lea ona e faʻaitiitia le faʻalavelave o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma i le taimi lava lea e taumafa ai ma le manaia.

Aisea e lelei ai koko i le maʻisuka?

O le faʻaogaina o koko mai i meaola masani e mafai ona manatu e aoga tele. Ae ui i lea, e le tatau ona fenumiai le ipu ua tuʻuina atu ma ona sui poʻo ni pi foi na gaosia ai vailaau matautia.

E mafai ona latou afaina ai e le gata i le maʻisuka, ae e oʻo lava i se tagata e masani ona soifua maloloina. I lenei itu, pe a mafaufau pe mafai ona inu le koko mo le maʻisuka, e matua fautuaina lava e feutagai ma se fomaʻi ma filifili se igoa masani.

E faʻapefea ona maloloina le koko ma e mafai ona ou inuina?

O le koko e aofia ai le tele o elemene aoga aoga, o fualaau o fualaau aina, gaʻo kulū masani, gaʻo, ma mea faʻalaʻau. Aua nei galo e uiga i le i ai o meaʻai suamalie, fiva o meaʻai, ma e oʻo lava i le malolo maloloina. O nei mea uma, i suiga eseese, e mafai ona taua tele mo le tausia o le soifua maloloina o se tagata o loʻo feagai ma le maʻisuka.

O le vaʻaia o le mafaufau e tatau ona sili atu nai lo le tele o vitamin-nutritional complex. I le talanoa ai i lenei, ia gauai atu i uiga nei:

  1. o le i ai o vitamini (beta-carotene, vaega B, A, PP, E),
  2. o le i ai o le folic acid,
  3. o le i ai o minerale, mo se faataitaiga, fluorine, manganese, molybdenum ma le kopa. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le zinc, iron, sulfur ma nisi vaega.

O le mea e ese ai, e tatau ona matauina ai faʻataʻitaʻiga kalori, lea e le mafai foi ona mataʻu. O le mea moni e faʻapea, o le koko masani e maualuga lona fua o le gaʻo ma gaʻo, nai lo le faʻataʻitaʻiga, lua fasi keke sukalati.

O le mea moni, o le a sili ona saʻo le tausisia o le masani ma le le sili atu ma le tasi le ipu i totonu o le 24 itula. I le noatia ma le fai fuafua i aiaiga ua tuʻuina atu, o le faʻaaogaina o koko i le maʻisuka ituaiga 2 o le a faaleleia ai le tino.

O se faʻamatalaga faapitoa, o le mafuaʻaga lea, e le masalomia, e le gata o le gaosia o pi, ae o koko foi, lea e faatauina atu i palu ma isi mea faaopoopo, e mafai ona manatu e leaga.

I le taimi o le maitaga

Ua fautuaina e fomaʻi tina faʻamoemoe e inu vai, fualaau e le faʻasalaina, ma fualaau suamalie. Ae ia teena isi mea e fiafia i ai, pe a leai ni faafitauli faʻalesoifua maloloina, e filifili. E taua le tausisia o le fuataga, manatuaina o le koko o le koko o se mea e malosi ai. O le mea lea, e tatau ona e faʻaoga ma le faʻaeteete. E le o fautuaina foi e 'ai le tele o mea gaosia ma mea e gaosi, e aofia ai koko.

Pe a faʻaalia le maʻisuka maʻisaga, e taua le faʻalogo i fautuaga uma a fomaʻi. Ua fautuaina le Endocrinologists e vavae ese le koko mai le meaai e puipuia ai le ono faateleina o le kulūkose toto. O le mea moni, o le hyperglycemia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻalavelave tau atinaʻe o le fetal.

Afai e te kuka koko e aunoa ma le faaopoopo o le susu, o le faateleina o le maualuga o le suka e le aofia. I le leai o allergies ma hyperglycemia, e le tatau i tamaitai maʻitaga ona lafoaia atoa.

Uluai faailoga o le maʻisuka

E vave lava ona tupu (o nisi taimi i ni nai aso) ma le malosi, e masani lava pe a mavae le ogaoga o mafatiaga poʻo se faʻamaʻi o aʻafiaga (afaina, gutu, misela, ma isi) pe a uma le 2-4 vaiaso. E masani lava, o le maʻi e faʻafuaseʻi ona galo le mafaufau (o le maʻi o le maʻisuka), ona i ai lea i le falemai ua uma ona maua.

E mafai ona iloa le maʻisuka ituaiga 1 i faʻamaʻi nei:

  • o loʻo i ai se galala malosi (e oo i le 3-5 lita i le aso),
  • lagona o le acetone i luga o le faʻamalosi,
  • faʻalauteleina o le 'ai faʻatasi ma le faʻafuaseʻi faʻafuasei faʻafuasei mamafa le mamafa,
  • polyuria (faʻavaʻa tele ma faifai pea), aemaise i le po,
  • o le paʻu e matua vevela lava,
  • manuʻa faʻamaloloina le umi ma le leaga
  • afu ma sigi e masani ona aliali mai.

O le atinaʻeina o lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu malie lava i le tele o tausaga. O le tele lava o taimi, e afaina ai tagata matutua.

O se tagata e le lavava i taimi uma, o ona manua e malolo le lelei, o lana vaaiga mamao ua faaitiitia ma ua mamafa lona mafaufau. Ae na te le iloa o nei mea moni o faʻamaʻi o le maʻisuka. O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua ile faalavelave faʻafuaseʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • vaivai
  • mafaufau le mafaufau
  • matuai galala (3-5 l / aso),
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • faafitauli i le paʻu (faʻaleagaina i taimi o mea malie, afaina, soʻo se faʻamaʻi e faʻamalolo ma faigata),
  • maʻi pipili i pito pito i lalo
  • e masani lava ona susu i le po,
  • tingling or limbord i vae,
  • tiga pe a savali,
  • o tamaitai e faigata ona togafitia le vevesi, ma i se taimi mulimuli ane, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, mamafa tele o le leiloa, e aunoa ma ni meaai.

I le 50% o mataupu, o le maʻisuka e le afaina.

Faailoga i tamaiti

O faʻafitauli o le faʻamaʻi i tamaiti e ese si ese mai tagata matutua ma o le tamaititi o loʻo atiae le maʻisuka, o le tele foi lea o le eseesega. Ma talu ai o le maʻisuka i tamaiti o se mea e seasea tupu, e masani ona fenumiai tamaiti fomaʻi i le faʻaalia o faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi.

I talavou ma tamaiti, o le maʻisuka 1 e sili ona taatele. O le ituaiga lona lua ua "toe faafouina" ma ua maua nei i le 10 tausaga.

E tatau i matua ona mataalia:

  • polydipsia (matuai fiainu),
  • vili
  • urinary incontinence i le po (aemaise lava pe afai e leʻi tusia muamua le tamaititi i le po),
  • faʻaleagaina
  • paleni mamafa mo nisi mafuaaga
  • Faʻaaogaina le aoga
  • o foliga vaaia o le vevesi i teineiti,
  • masani ona faʻaleagaina paʻu.

Paʻu manogi ma kulimi ma koko

E le gata i lea, o le koko e talafeagai lelei e avea o se mea faʻaopopo. Ina ia saunia se mea taumafa, e tatau ona e faaopoopo le koko i se vaega itiiti ma i le taimi lava e tasi e faʻafefiloi ma susu susu. E mafai ona e faia ni tafega e le gata i le lelei, ae aoga foi mo le maʻisuka.

  1. Faʻamau 1 le fuamoa i le 300 g falaoamata. Faʻamau i se mea e faʻafefeteina pe faʻafefete lima.
  2. Faaopopo 20 g o koko, sina mea suamalie, se pine o le vanilla ma le 2.5 g o le kinamona.
  3. Tuu le paluga i totonu o se fasi uʻamea po o luga o se fata tao i totonu o le ogaumu.
  4. Pipi mo le 10 minute.

A oe taoina le paluga, e tatau ona e faia le sauniuniga o kulimi sukalati. E umi se taimi e alu ai.

  1. Paʻu i se paluga 20 g o koko, 1 le fuamoa, 40 ml o susu susu, suamalie.
  2. Faʻaavanoa mo sina taimi seia oʻo ina faʻateleina le masini.

I le tulaga o gasegase, e tatau ona faʻaaogaina naʻo se kulimi mafiafia, lea e faʻaaogaina i vevela vevela.

O le filifiliga lona lua mo le saunia o le kulimi:

  1. Faafefiloi 20 g o koko, 100 ml o le 2.5% susu, suamalie ma fuamoa.
  2. Faʻamau i se mea e faʻaleleia.
  3. Tuʻu mo se taimi seʻia oʻo ina pumoomoo le kulimi.
  4. A uma ona avea le masini ma mea matala, faʻalautele i luga o mea mafanafana.

Malosiaga o Cocoa

E oo lava i tagata tomai faapitoa mo se taimi umi na latou tausisia le manatu o le koko o se mea faasaina faasaina i le i ai o sea maʻi e pei o le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona tikeri. E pei ona taʻua muamua, o le faaseseina na faavae i luga o le sukalati o loo i totonu o le vai. Ma o le oloa lava ia ei ai se fuainumera taua tele, o lona uiga, o le fua o le kulukose e ulu atu i le toto. Talu ai nei, o le manatu o fomaʻi ma saienitisi ua suia sina vaega i lenei mataupu, ae e le o lona uiga e tatau ona inu tele le koko i le aso, aua o le mea lea e mafai ona taitai atu ai i taunuuga matautia e fesootai ma le alualu i luma o le maʻisuka.

O aʻafiaga aoga nei e mafai ona kukaina lelei le koko.

  • O le malosi e faʻamamā ai le tino o soʻo se mea leaga, tatou te talanoa e uiga i antioxidants, faʻapea foʻi ma toxins,
  • O le i ai o se fuainumera tele o vitamini o vaega eseese, o le mea sili lava - C, P, faʻapea foi ma B,
  • O le mafai ona tuʻuina atu fesoasoani lautele i le tino, e aofia ai le faʻaleleia atili o le faagasologa o le toe faʻaleleia mai manua, faʻapea foʻi ma le faʻamutaina o faʻafitauli e fesootaʻi ma le metabolism.

Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona tatou faia se faʻamaoniga talafeagai o lenei vaiinu o le a leai ni aʻafiaga leaga pe afai e te mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mulimulitaʻi i nisi o tulafono.

Faʻalogo lelei! O le faaaogaina o koko e le faatagaina i tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Mo lenei mafuaʻaga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi ao le i oʻo i le taimi nei, o mea uma o le a faʻalagolago i lau tulaga o le atinaʻeina o le maʻi, faʻapena foi i uiga patino o le tino.

Afai o loʻo faʻataga pea oe e faʻaaoga, ona tatou suʻeina lea o tulafono ma tulafono masani.

Tuutuuga o le faaaogaina

Fai mai fomaʻi o le manuia poʻo le afaina i le i ai o le maʻisuka e faalagolago i le faʻaaoga saʻo o lenei oloa. O lenei oloa e tatau ona faʻaumatia i le taeao, e mafai foi ona onā i le aso, ioe, ae o se taimi e le o se taimi e sili ona fiafia. Ae o le 'ai i le po, e matua faasaina lava i le i ai o le maʻisuka, ona e ono lamatia tele mo tagata.

E tatau ona inu le koko i le susu, o le faʻaaogaina o le kulimi e faʻatagaina foi, ae tatau ona maua se tikeri maualalo o le gaʻo, mo mafuaaga manino, e le tatau ona faaopoopo le suka. E i ai foi nisi tulaga mo le susu, e tatau ona mafanafana. Matou te taʻua foi o tagata atamamai e le fautuaina le faaaogaina o mea suamalie, aua o le faʻaaogaina o lenei vaiinu o le a leai se uiga. O le mea moni e faʻapea, o mea uma aoga o le a leiloloa.

E fautuaina foi e tagata tomai e inu i lenei vai inu meaai, mo se faataitaiga, i le taimi o le aoauli. O le mea moni e faapea o ona meatotino o le a sili ona lelei ona faʻaalia. O le saturation o le tino o le a vave ona tupu, ma o se mea tatau lea mo le maʻisuka.

O a mea e mafai ona faʻaaogaina i koko?

O le a tatou iloiloina auivi masani mo oloa faaopoopo e talafeagai mo le faʻaaoga tatau o koko. O le isi foi, matou te manatua o lau galuega o le sauniuni e le o le mea e sili ona suamalie, ae o se mea taumafa o le a fesoasoani i lou tino. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona uʻu le koko i ni gaʻo laʻititi, faʻafefiloi i le susu ma mea maualalo maualalo poʻo le kulimi.

O le a tatou faʻatalanoaina le faʻagasologa o le faia o taʻavale, lea i le tele o tulaga e faʻaaoga e le pasene mo le taumafa faatasi ma koko. O a latou mea autu nei:

  • 3 fuamoa moa pe na o le tasi le moa,
  • Cinnamon poʻo vanillin (faaopoopo i le tofo),
  • 1 sipunipuni ole koko
  • Palu falaoa (e sili ona lelei le ave falaoa falaoa o loʻo i ai le pulu),
  • E mafai ona faaopoopo mea manogi, ae e tatau ona malilie i ai se fomaʻi.

Muamua, sasa le fuamoa saʻo i totonu o le falaoamata, ona faʻavasega lea o le faʻafefiloi e faʻaaoga ai se mea faʻafefeteina, afai e le mafai, e mafai ona e faia ma le lima, ae tatau ona e faʻafefiloi mea uma mo se taimi umi ma maeʻa. A maeʻa lena, faʻapipiʻi koko, ma isi vaega uma e te fuafua e faʻaaoga i le fua. I le taimi nei, e tatau ona e faʻafefiloi lenei mea faigaluega.

E tatau ona tunu le paluga e faʻaaogaina ai se mea eletise faʻapitoa, e pei o tagata faʻatau. O lenei filifiliga e sili ona lelei, ae i le leai o se masini eletise, e mafai ona e faia lenei mea ile ogaumu. O le kuka i le tausisia o tulafono e naʻo le 10 minute. E taua le iloa e mafai ona faʻaaogaina ia taʻavale e fai ma faavae mo isi meaʻai taumafa.

Tuua Lau Faamatalaga