Le mana faamalolo o le otaota i togafitiga o faamai pipisi

O fua o fatu mo pancreatitis o le a maua ai aafiaga lelei nei i luga o le tino o le tagata, i lalo o tuutuuga talafeagai o le faʻaaogaina:

  • faʻasologaina o le faʻaleleia o le suka,
  • faaitiitia le maualuga o le toto,
  • aveeseina o faailoga o le manava,
  • gasegase faaitiitia
  • ma maua ai se aʻafiaga o le antispasmodic, lea o le a matua taofia ai le mafiafia ma le tigaina o tiga,
  • aveese faailoga faailoilo o le taatele,
  • le tuuina atu o se alaleo feololo o felauaiga,
  • o loʻo i ai foi se aafiaga malosi o le diuretic, lea e taua tele i le atinaʻe o togafitiga cholecystic.

O le mea lea, o fatu o le dill mai le pancreas, o se soli faʻasolosolo e faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave mamafa ma le afaina, o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le intestinal microflora, faʻasaʻo uma faailoga o le vevelence, faʻaitiitia le mamafa, faʻalauteleina le lumen i totonu o toto toto ma faʻafilemuina le toto.

O isi mea aoga o lenei vaomatua o le faʻaumatiaina lea o manogi manogi mai le vevela, lea e masani lava ona maua i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

E taua le maitauina o fatu o le pill mo le pancreas e mafai ona faia e togafitia ai naʻo le maʻi masani o pancreatic maʻi, lea o loʻo i ai i se tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. I le gasegase o lenei togafitiga, e le fautuaina le faʻaaoga mo le faʻaaogaina, e ui lava e le o luga o le lisi o meaai faasaina mo līpopo pancreatic.

E pei lava o soo se vailaau togafitiga, o fatu ma greens o dill ei ai ni faʻasagaga, i luma o lea mea, e manaʻomia le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina. Mafaufau i lenei itu o le faamaloloina o mea manogi.

Le i ai o faʻasagaga mo le maʻi pancreatic pancreatic

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻapitoa o le faʻaogaina o le faʻaogaina i le ogatotonu o le okeni o le parenchymal, o le faʻaaogaina o infusions, teas ma dill i le pepa fou e leʻo fautuaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o lenei vaomatua ei ai se mea malosi malosi, lea i maʻi gasegase tuga e avea o se faʻaosoosoga o le faʻavavevaveina o faiga faʻaleagaina i le okeni e aʻafia ma taʻitaʻia ai ni faʻafitauli e le manaʻomia.

E taua le iloa o le faʻaaogaina o lenei vailaau togafitiga e tatau ona faʻamaonia, o lona uiga, e tatau ona aveeseina e le gata i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae mai salakeke ma isi ipu, pe a faʻaaogaina e faʻavave ai le fatuina o se piquancy o le lelei o le tofo.

E taua foi le maitauina o le otaota o lo oi ai le tele o fiva, lea e mafua ai le faamamaina malosi o le vevela o le intestinal, lea e le fautuaina e tuufaatasia ma le faatupuina o le manava i le tino o le pancreatic maʻi.

E faʻapefea ona faʻaaoga le palu e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi

Mafaufau i metotia sili ona lauiloa o le faʻaaogaina o fatu o le fatu matutua mo le togafitiga o se faʻalavelave faʻafefeteina o meaʻai.

  1. E tatau ona nutimomoia fatu laau e ala i le faʻaaogaina o se masini faigofie - o se moli. O le mea e mafua ai le pauva e tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso, tasi le pine, fufulu i lalo i sina vai mama.
  2. O se tasi auala sili ona taliaina e faʻaaoga ai fatu atoatoa o lo latou faʻaaoga i aso taitasi i le aofaʻi o le afa sipuni i le aso. O lenei mea e mautinoa ai le faʻagasolo malie o vaega aoga o le mea na faʻaaogaina i luga o vaega na afaina o le okeni.
  3. Ina ia faʻamaonia le faʻatinoina o le pancreas, e fautuaina e saunia le mea e faʻapipiʻi ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e sasaa se sipuniti o fatu atoatoa i le vai inu ma tumau i se nofoaga mafanafana mo le 60 minute, ona maeʻa lea ona fufulu ma faʻaaoga 1/3 ipu faʻatolu i le aso pe a uma taumafa.
  4. O le seleselega o le Phyto, lea e aofia ai le faaopoopo atu i fatu o fatu, ma isi togalaau o togafitiga, e tutusa lelei. O lea, mo se faataitaiga, afai e te ave le 10 kalama o le chamomile, o fatu o le fatu i le 30 gramu, ma le 20 kalama o vine vine, 20 kalama o le oneone oneone ma le 30 kalama o laumei lau laumei, o le ae maua se tulaga tulaga ese mo le togafitiga o maʻi faamai. Ona tatau ai lea ona faʻatumu i le afa-lita o le vai inu ma faʻamalosi mo le 3 itula. O le afaina maeʻa e tatau ona fufulu ma ave faʻatolu i le aso 60 minute pe a uma se taumafataga.

Faatasi ai ma isi mea, ua fautuaina le au e faaopoopoina e pei o laʻau i le sauniuniga o salati, faʻapea foi ma vasega muamua ma le lua. Mo le puipuia o lona manogi, e fautuaina e faaopoopo i le taimi mulimuli o le kuka.

Pancreatic mumū poʻo pancreatiti

Mafuaʻaga o pancreatitis e mafai ona:

  • leai se suavai o le talo mai le gallbladder, maa i le gallbladder,
  • taumafa le talafeagai - o le taumafaina o le tele o meaʻai, falai, meaʻai suamalie,
  • inu ava malosi
  • ulaula
  • eseese gasegase mafaufau
  • faʻamaʻi pipisi
  • masini masini.

E mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga nei i le pancreas i faʻamatalaga nei:

  • tele o le gaioiga ma le vomia,
  • leai se manaʻo
  • faʻanoanoa
  • tiga i le manava po o sina mea itiiti i le tauagavale.

Faʻafefea ona faʻamalieina se osofaʻiga o pancreatitis i le fale, faitau iinei.

O mea e tatau ona faʻaesea mai meaʻai a le tagata maʻi:

  • mea uma e aofia ai le tele o suka
  • ipu ma aano o manu, mushrooms, iʻa,
  • fuamoa fualaʻau
  • meainu uma e iai le carbon dioxide
  • meaai saunia e faʻaaoga ai gaʻo,
  • o meaʻai uma o mea taumafa e faʻaosofia ai le faateleina o le galuega a le gland.

Mea taumafa fautuaina mo pancreatitis:

  • vevela ua saunia i totonu o le vai poʻo le susu e aunoa ma le faʻaopopoina o le pata ma le suka (o le oatmeal i luga o le vai ua fautuaina, e le tatau ona kuka, ae uʻu, e aunoa ma le faaaogaina o le masima, suka ma le pata, e sili le lelei i le taeao ma le afiafi)
  • O le falalati keke e saunia mai le gaʻo ma lefir (o le paluga ua tauanau mo le tusa ma le 12 itula, e mafai ona e 'ai pei o le taeao poʻo le' aiga o le afiafi),
  • noodles, pasta i luga o le vai,
  • soupeti e aunoa ma le faaaogaina o aano o manufasi, iʻa, mushrooms,
  • kuka sisi, pateta, kokoloti, paka.

O togafitiga pancreatic ma le dill o se auala e feteenai.

O le taʻalo vaivai e lauiloa i le lalolagi atoa. O le laufanua o le vao o le matafaga lea o le Sami Metitirani. O laulaau, fatu ma puʻu o le kulimi e aofia ai le suauu taua, lea e maua ai e le laau se manogi manogi. E le gata i lea, e aofia ai le acid ascorbic, vitamini o vaega B, P, PP, pectin, suauu mineral (iron, phosphorus, calcium, potassium), provitamin A, flavonoids.

Na faaaoga e Eleni anamua le pill e avea o se vaifofo mo le susunuina o totoga eseese, i le avea ai o se tagata e ola ai, o se mea e ola ai, ma o se meaola. I Aikupito anamua, na faʻaaogaina mo ulu o le ulu ma mo togafitiga o vaʻa toto. Na talitonu Dioscorides e aoga le kulumu i le togafitia o mata, ma fautuaina Galen mo le vevela. O le tele o fomaʻi anamua na latou faʻaaogaina ni meaʻai e togafitia ai le manava, ate, lela, fatugaʻo, vevela, ma le faʻamalosi o le asthma, o le pusa ma le toe foi i tua.

Faʻafesoʻotaʻi i aso nei e faʻaaogaina le teuteu poʻo le faʻafefeteina o le kulumu. O le faʻamaluina o le toto e maualalo ai le toto, e faʻamalolo ai masima o muso lamolemole, anesthetizes, faʻagesegese le manava, faʻateleina le lumen i totonu o toto, ma o se diuretic foi. E faʻaaogaina e le fafine ni fatu pi e faʻaleleia le tele o susu i le taimi o le susu. O faʻamalosi o fennel e masani ona faʻaaogaina i le tele o siama i totonu o le pancreas, gall vladder.

I le aveeseina o le mumu ma le edema, o le a amata ona aoga ia totoga i totonu. Toe faʻafoʻisia le gaioiga masani o le gallbladder ma le pelele e taʻitaʻi atu ai i le faʻamautuina o le pancreas. Ae i le togafitiga o le pusa tioata, e aoga le mafaufau i mea lelei ma le lelei.

O faʻamaoniga e togafitia i togafitiga faʻasolosolo i le gasegase o le maʻi

O nisi e talitonu o le togafitia o le pancreas ma le dill i le taimi o se gaioiga e le masani ai e le manaomia. O mafuaʻaga mo lenei faʻasalaga e aofia ai le mea moni e faapea:

  1. O le kulumu e i ai sona aafiaga, ma o le sili atu o talo e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas (o lenei faʻailoga e faigofie ona faʻafefeteina pe'āfai e faʻaaogaina le kulimi i ni vaega laiti).
  2. O fatu ma lau o loʻo i ai le tele o fiva, lea e mafua ai le fufuluina vave o le manava - ona o le manava, ma le pancreatitis, o lenei tuufaatasiga e le manaomia.

Ae afai tatou te vaʻai i le faʻamaʻiina o le maʻi pancreatic, ona i ai lea i le lisi o oloa faʻasaina mo lenei maʻi, e leai se meaʻai.

I se faʻamaʻi faʻavaivai o le pancreas, ua fautuaina tagata tetee o le faʻaaogaina o le opu e ave i le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faʻaoga.

O fualaau suamalie ma ona lau lanu meamata e fautuaina ia faaopoopoina ma vevela i meaai, e pei o le lauti.

Faʻaaogaina o mea totino o le oona i le mumū masani o le pancreas

O fualaau aina ma laʻau o loʻo i ai le tele o mea aoga e fesoasoani i le togafitiga o le gaʻo masani i totonu o le paʻu:

  • o le dill e faʻavasega ai le microflora i totoga o meaʻai,
  • o loʻo i ai se lagona toʻafilemu ma faʻamalieina, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai spasma ma faʻasalalau le galuega o le pancreas ma le vevela,
  • o loʻo i ai se mea e sili ona suamalie ma faʻasolosolo, lea e fesoasoani e aveese le edema mai le pancreas ao faagasolo le faʻaogaina o le mu ma aveese mea leaga e faʻalavelave i le masani ai o le gaioiga o totoga.

Isi auala mo le togafitia o le pani pancreatic dill

O fualaau suamalie suamalie e faaaoga i le togafitiga o le pancreas i ituaiga eseese:

  1. O fatu e nutimomoia i totonu o se paluga poʻo le kofe kofe (o nisi e talitonu o le viliina o laau toto i le kofe kofe e le mafai ai ona faʻaaogaina le tele o mea aoga). Malosiaga mai fatu e faʻaaoga i le aso atoa, 1 pin 3 taimi i le aso. E fautuaina e inu sina vai laitiiti.
  2. O fatu mamago (e le o le paʻu) e ave i le aofaiga o le 0.5 teaseti. Talia i le taeao po o se isi taimi, 1 taimi i le aso. O lenei auala o le dill e sili ona taliaina mo pancreatitis, ona o le aʻafiaga o mea o loʻo i totonu o fatu e faasolosolo malie malie ma tutusa.
  3. E tasi le sipuniti o fatugogo o le fatu e leai ni mea e sasaa mai, e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, ufiufi ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 1 itula. A maeʻa ona tumu le kulumu, e tatau ona fufulu. O le fusi e ave i si tamai sipili, e manaʻomia ina ia mafanafana. I le gasologa o le aso, ave 3 taimi 1/3 ipu pe a uma se taumafataga e faʻaleleia le pancreas.
  4. Upega o fatu e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas faʻatasi ma isi vailaau faʻamaʻi. O se faaputuga o le 10 g o le chamomile, 30 g o fatu o fatu, 20 g o fualaau aina, 20 g o le oneone, 30 g o le mint ua faatumulia i le 0/5 l o le vai inu ma tuu mo 2-3 itula. E tolu taimi i le aso, e tasi le itula pe a uma ona 'ai.
  5. Laʻau fou o le oona e sili atu lona malosi nai lo laulaʻau matutu. Pe a faʻaaoga le kulumu, e tatau ona amanaʻia lenei mea. Afai e mafai ona faʻaaoga laulaau fou i se faagasologa masani o le inflammatory, ona faʻagogo lea o lālā ma fatu o fatu i ni mea laiti e mafai ona faʻaaoga i le tino o le pancreatitis.
  6. Faaopopo fatu fatu po o laulaau i ipu pe a kuka. I totonu o soupasi, e faʻapipiʻiina muamua pe faʻasolo fatu. Ina ia le mafai ona faʻaaogaina suauu taua, e tatau ona faʻaopopo le kuluna i le pito iʻuga o le kukaina o vasega muamua ma le lua.

O lanu lanumeamata o le pi e lelei tele e faʻaoga ai i salakeke, latou te faʻaleleia le tofo ma le manogi o le ipu, ma fesoasoani e faʻaleleia le sogasoga o le vai o le pancreatic e le pancreas ma faʻaleleia le gaioiga o isi mea toto. Till foi aveese le manava manava.

Paʻu ma le chronic pancreatitis

Mo mafuaʻaga ua taua i luga, i le tulaga o le pancreatitis, e fautuaina le faaopoopoina i le ipu pe a uma le faʻamagaloga. I le vevela ma le foliga fou, o loʻo aofia ai i totonu o paluga e leʻi faʻafefeteina ma soupisi fuamoa, paluga, palupuni, borscht, ituaiga o salati, pusa ma le kuka i ipu, ipu, mala. I le avea ai o se mea manogi, o le dill e aumaia ai lona paʻi tulaga ese i sauga ma se fualaau suamalie suamalie.
I le faʻaopoopoga i lona tofo lelei o le oona:

  • fesoasoani i le faʻaleleia o le vaomatua o meaola ninii vavalaʻau (o ona vailaʻau ma flavonoids ei ai le aʻafiaga o meaola ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi),
  • ei ai sona aafiaga taua mo le faʻamoemoe (ona o suauu taua),
  • faamautuina le mafaufau-mafaufau faalelagona (o mea taua o le vevela o le suauu ma le neurosis),
  • faʻaitiitia toto toto, faʻaitiitia le toto toto,
  • o loʻo i ai mea faʻapitoa
  • faʻaitiitia le tiga o le manstrual ma faʻalautele le lactation (faʻafetai i flavonoids),
  • o se aphrodisiac,
  • maualalo kalori
  • mauoa i le antioxidant - acid ascorbic (100 mg i le 100 g).

Ae peitai, o ona vaega e mafai ona faatupuina ai le gasegase o le gasegase i tagata mamaʻi, ma le faʻateleina o le faʻamalosia ma faateleina le leo o muscle utera (o le mea lea, e tatau ona vavae ese mai i meaʻai o fafine maʻitaga o loʻo i ai le lamatiaga o le fanau mai vave).

O le maualuga o aso taʻitasi mo le pancreatitis le tumau:

  • vaega o le faʻamalosia - e le fautuaina le faʻaaoga,
  • Vaega o le faʻamagaloina faifaipea - e oʻo atu i le 7 sipuni tele o greens (vaevaeina i ni atopaʻu) o le kulumu, tunu, sisi, foliga fou (i le va o le onosai lelei ma le faʻamalosia o le faʻatagaina o le secretory pancreatic).
  • I totonu o le pancreatitis - e le fautuaina.

Iloiloina le fetaui o le teu mo le faʻaaogaina:

  • i le tino pancreatitis - itiiti ifo i le 5,
  • faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani-itiiti ifo i le 4,
  • i le vaega o le faamagaloga o le pancreatitis masani - faaopoopo i le 6.

Squirrels2.5 g
Carbohydrates4.5 g
Fats0.5 g
Faʻafiafiaga kalori32.5 kcal mo le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 6.0

A, B9, B5, PP, B6, B9, B1, B2, E, C, beta-carotene

paluka, manganese, apamemea, magnesium, phosphorus, uʻamea, calcium, zinc, sodium

Fautuaina le vaega sili o le dill i le aso mo le pancreatitis masani: vaega o le faʻamalologa faifaipea - e oʻo atu i le 7 sipuni tele o meaʻai gaosi (vaevaeina i ni atopaʻu) o le kulumu ua kuka, tao, palu, fou

Pancreatitis Dill Seeds

Dill (o le isi igoa o le fennel masani) o se togalaau togalaau, tufatufaina i soo se mea i luga o konetineta uma, e pei o le ola vao i Himalaya, Aferika i Matu, Iran, ma Asia Minor. E i ai sona manogi malosi, manogi malosi.

I le kukaina, e faʻaaogaina i foliga fou, mago ma salima, i le fugalaau ma fualaau aina, e faʻaaogaina mo le puipuia o fualaau faisua. I fua o vailaʻau faʻapitoa, o fua o fatu o le mea e lauiloa. O fua o le laau e iai sona aafiaga lelei tele i luga o le tino, e mafua ai ona faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

Na faʻamaonia e le falemaʻi le aogā o fua o fatu pi mo pancreatitis. Ona o le i ai o le suauʻu taua, vitamini, meaʻai ma mea elemene aoga, o le oloa e faʻaleleia ai le pulelasi o le mea e ola ai, e faʻaleleia ai faiga faʻavaomalo, faʻaleleia ai le mimiti o le vaega o meaʻai, e avea o se antispasmodic, anti-inflammatory ma salu. I se tulaga maualalo, o loʻo i ai le malosi o se mea vaivai.

Fesoasoani. O faʻamalologa o faʻatoʻaga e faʻamauina e fomaʻi aloaia. I luga o la latou faavae, o le falemaʻi falemaʻi a le kamupani KorolevPharm e maua ai le Suavai Suavai.O le vailaʻau ua faatonuina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le manaʻoga e faʻaleleia le galuega o le toto, ma le faʻaleleia atili o le kesi i pepe laiti, fafine i le taimi o le susu e faʻaleleia le lactation.

Faamalologa meatotino ma mataupu faavae o le gaioiga

Faatasi ai ma galuega autu o fatu fennel, o mea nei e iloga:

  • antibacterial: faʻaitiitia le teteʻe o siama faʻamaʻi i le faʻaumatia, taofi faʻasalaga faʻamalosi i totonu o le manava ma le fatu,
  • faʻamalositino: faʻamavae faʻamalosi saoloto, aveese toxins ma faʻaitiitia le tafe o mea vevela i totonu o le toto, faʻaleleia le tulaga lautele ma le gaioiga o le ate, faʻatupulaia le lelei, faʻateleina le tetee atu o le tino i le inisua, o le gasegase, o le maalili / vevela,
  • lipid-lowering: latou faʻagesegese ai le gaosiga o le cholesterol, faʻaitiitia lona faʻasalaga i le toto, ate, mea faʻapipiʻi, fatu, faʻalavelaveina le faaputuga platelet, faʻalauteleina le faʻavaveina o meaʻai,
  • Choleretic: faʻaleleia le faʻaleleia o talo, faʻaleleia le faʻasaʻoina o le talo i totonu o le duodenum, faʻaitiitia le lamatiaga o le gallstone formation, faʻaleleia atili le afi ma le faʻaogaina o le gaʻo,
  • o le gaioiga o le gastric juice, faʻaitiitia le leo o musele malie o le vaega o meaʻai, faʻalauteleina le gaioiga o le gaioiga, faʻaleleia le gaogao o le manava, puipuia le tupu o spasms i le esophagus, uʻamea ma le talo,
  • anti-inflammatory: faʻalavelave le gaioiga o le mumū, faʻasaʻo le malosi o foliga o pancreatitis, faʻasaʻo le tiga o le tino, faʻavave le toe faʻafouina o le mucosa ua faʻaleagaina.

Pancreatitis Dill Seeds i faʻatasi ai ma togafitiga faʻasao faʻaleleia le aʻafiaga o antibiotic, antispasmodics, faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, faʻamalosia ai le faʻaogaina o le faʻamalolo o le tino. Latou te faaitiitia foi le manaomia mo sauniuniga mo togafitiga faafomai, faapuupuu le taimi o togafitiga, faatagaina le mauaina o le faamagaloga mausali, ma puipuia ai faafitauli ma le mumulu faifai pea.

Faamanuiaga ma le afaina

O le faʻaaogaina o fualaau oloʻo faʻamalieina ai le manaʻoga o le tino mo proteins, potassium, silicium, magnesium, sodium, iron, manganese, copper, zinc, cobalt, vitamini A, B, C, E, D, K, H, PP.

O fua o fatu o se punavai o le calcium, lea e taua mo le fausiaina o le faatulagaga masani ma le tuufaatasiga o le ponaivi ma le nifo, faasalalau atu o lagona tuga, ma le galuega o le toto totoina. O le faʻaaogaina masani o le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le setete o le popolega: faʻaleleia lagona, faʻasalalau le moe i le po, ma maua ai se lagona filemu.

O vailaʻau faʻapitoa e vaʻai i fatu o fatu o se auala lelei e puipuia ai atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, siama, malala bronchopulmonary. O fua o fatu e faʻaaogaina mo le faateleina o le gaosiga o le kesi i tamaiti, faʻamaʻaloga ma le dyspepsia i tagata matutua, o loʻo faʻamatalaina i tamaitai i le taimi o susu fananau e faʻaleleia le lactation, faʻapea foi ma le le faʻaaogaina o le gaosiga.

O fualaʻau o loʻo fautuaina i le amataga o faʻamaʻi o le cardiovascular system: latou te faʻapipiʻiina toto toto, faʻaleleia le faʻaogaina o puipui lapisi, faʻataʻitaʻiina le auala o le hemodynamic. O fua e aoga mo malulu ma faʻamaʻi pipisi o le maualuga o le respiratory tract, bronchitis e aunoa ma le vavaeeseina o sputum. O le suauu taua i totonu o fatu e afaina ai sela failautusi o le paʻu, ma e fesoasoani e faafaigofie ai le manava o le siaki.

Ona o le i ai o le maualalo o le gaʻo i filo fualaʻau O fualaau aina ma laulaau o loʻo aofia i taumafa oona.. O le fiber e fufulu mamā lelei le palapala, faʻamalosia ai faiga faʻavae, faʻaleleia le gaioiga o le vaega o meaʻai, ona o le pa'ū o le mamafa. O le faʻaaogaina o fatu e faʻaaogaina i fafo e pei o se faʻamalolo faʻamaʻi manu mo le faʻaleagaina o le paʻu.

Faʻaiʻuga

I le noatia ma le fai fuafua i le tekonolosi sauniuni ma mamanu faʻaaogaina, o fatu o le fatu e lelei ona iloa e le tino. I tulaga vavalalata, o aʻafiaga aʻafiaga i le tino o tali o le paʻu o le paʻu e mafai: vevela, mumu, vevela, fulufulu. I le tulaga o le le faʻaaogaina ma le tele o tui, o le faʻaitiitia o le toto toto, vaivaiga lautele, malaise, leu, vomiting, ulu o le ulu e mafai.

O le mimiti i le taimi o le maʻitaga e mafai ona tupu ai se faʻanoanoa, ona o fua e faʻamalosia ai musele mūmū o le matua. I nisi tulaga, o loʻo i ai le toto o le uterine, o le tiga i le pito i lalo.

Le faʻaaoga

O le metotia ma le togafitiga e filifilia taitoatasi i le mataupu a se tagata maʻi faapitoa, ma mafaufau i le ogaoga o faʻamaʻi, tulaga o le faʻamaʻi, mea taua o le tagata maʻi. Togafitiga e amata i ni fua e sili ona lelei, ma faasolosolo malie ona faateleina i latou e aveese ai le lamatiaga o allergies. O le averesi o le decoction poʻo le tincture i aso taitasi mo le tagata matua o le 250 ml.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e mafai ona iloa i totonu o le afa itula i le maea ai o le pulega. Ina ia ausia ni tulaga lelei ma faʻamalosia iuga, e fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau mo le 7-10 aso. Afai e talafeagai, pe a uma se malologa, toe fai le togafitiga.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E mafai ona faʻatau mai fatulaʻau i le fale talavai pe ola aʻe ma faʻamago i latou lava. Ina ia faia lenei mea, pe a amata ona vevela fualaau aina, ia tipi ese i lalo i totonu o se taga pepa, ia malolo mo le 7-10 aso i se nofoaga mafanafana, mago, aloese mai le susulu o le la. I le faaiuga o le taimi, vavaeese fatu mai pu, teuina i totonu o se atigi pusa. O le soifua maloloina o le ola e 24 masina.

Tip. E sili atu le faʻaaogaina o le vai inu vai poʻo le vai vailaʻau mo fuamasi.

E tele auala e saunia ai fatu fatu mo togafitiga ma le puipuia o pancreatitis.

1 tbsp. l Liligi fualaau mamago ma le 250 ml o le vai malulu, aumai i se vevela i totonu o se vai vai, faʻafefete mo le kuata o le itula. Faʻasaʻo le vai mālūlūina e ala i le tele o laʻau o gau. O tagata matutua latou te faʻaaloalo i le 4 tbsp. l 3-4 itula uma.

O fatu kulumu ua lelei tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻamaʻi. Ina ia saunia se vailaau togafitiga faafomai, o le fennel ua tuufaatasia ma le chamomile, o le St. John's wort, mint, celandine, hawthorn, ma le violet.

Fufulu le fatu o le paʻu

I le faʻaaogaina o se mea e teu ai le kofe po o le laʻau, olo le fua o le fennel i le paʻu, faʻafefiloi ma le meli, ave le ½ teaspoon faatolu i le aso, fufulu i le tele o vai.

Tip. E sili atu le fugaina o fua o le fennel i le taimi lava lea ao le i kuka e faʻasaoina mea aoga uma o le laau.

E mafai ona fufulu i le pancreatitis

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaaogaina ai le fennel mo togafitiga ma le puipuia o le mumu o le pancreatic. E i ai sona aoga aoga i le tulaga masani ma le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻasaʻo le metabolism, faʻaitiitia le cholesterol, faʻalavelave ai le faʻaogaina o le afi, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kesi.

Faʻatasi ma le togafitiga autu, e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le faʻamaloloina o le tino, faaleleia atili le soifua manuia, faʻaitiitia le mamafa o faʻamaoniga, puipuia ai faʻalavelave, ma faʻaitiitia le aʻafiaga o gasegase tumau.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o laulaʻau ma fatu e pei o se faʻavavega i totonu o le vaitaimi pisi. O le tagata gasegase o loʻo faʻaalia se taumafataga e faʻaogaina ai meaai lea o loʻo iai i totonu o le lisi o meaai faasaina.

Umu fatu mo le cholecystitis

O le afaina o le gallbladder e tupu i le tulaga o le le lelei o le felauaiga o le talo ona o le fesuiaiga o lona tafe. Talu ai o fua o le fennel e maua ai le aʻafiaga o le diuretic ma le carminative, e fautuaina i latou ia aofia i le togafitiga o le cholecystitis, e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga faʻasaʻo.

O le mea e sili ona aoga o le a i ai i le taimi masani o le maʻi. Faʻatasi ai, e mafai ona e maua se faamagaloga mausali, faʻagesegese le alualu i luma o le faʻamaʻi, aveesea le tiga.

Contraindications

O le faʻaaogaina o fualaau o le fennel ua faʻasalaina i tagata e iai le hypersensitivity i le oloa, o le intestinal atony (leai se tuai o muso mumu o le okeni).

O faʻamaoniga faʻamalosia e aofia ai faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina, e pei o:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • faaitiitia le mamafa
  • maʻitaga
  • gasegase toto
  • o le faʻavaeina o maa lapoa i totonu o fatugaʻo, galugala vevela po o ala laupapa,
  • togafitiga o le gastrointestinal tract i totonu o se gaioiga laititi.

Faaiuga

O faʻamatalaga e uiga i le aoga o le togafitiga o pancreatitis ma fatu fatu e mafai ona maua eseese. O le mea moni, o tagata e talanoa e uiga i le lelei o le faʻaaogaina o fennel i luga o le faʻaogaina o le tino ma le tulaga lautele o le tino.

E ui lava i lona aoga uma, o fua o le dill e tatau ona mafaufauina o se adjuvant aoga poʻo se faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Mo se taunuuga lelei o le faamai, saʻo le filifilia o togafitiga faasao e taua, ma na o le taimi lena, e avea o se faaopoopoga, suʻega mo isi vailaau faafomai.

E mafai ona ou faʻaogaina meaʻai mo pancreatiti?

O le afaina o le pancreas o se togafitiga lea e tupu tutusa i alii ma tamaitai. Talu ai nei, sa i ai se tulaga masani i le salalau atu o lenei faʻamaʻi i tagata e silia ma le 30 tausaga.

E toaitiiti tagata e mafaufau i le matafaioi a le pancreas e taaalo i le tino o le tagata. E ui i le mea moni o lenei tino e le sili atu i le 23 cm le umi ma e 80 g le mamafa, o galuega tauave o loʻo ia faia e taua tele e faʻamautinoa ai le lelei o galuega. Muamua, o le pancreas e nafa ma le gaosia o nisi o hormones taua - inisalini, somatostatin, glucagon. Ma, lona lua, e maua mai ai le enzymes talafeagai mo le faʻapalapalaina o meaai ma le faʻaopopoina atili o meaʻai taua i totonu o le tino. O le ava malosi, o le taumafa ma le taumafa tele o le gaʻo, meaʻai vevela ma meaʻai vevela e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o se gaioiga le lelei i totonu o le pancreas. O le iʻuga, o le okeni e matua malosi ma tupu tele i le tele, o ona ala, lea e faʻafeiloaʻi ai le fugaina i le duodenum, e vavalalata, e oʻo atu ai i le paʻu o le sua o le pancreatic. O le mea e tupu ai, o le a amataina le gaioiga o le tino i le tino, ma o le faagasologa o le vaeluaina o meaʻai e faigata, e tele faʻaletonu e tupu i totonu o le tino, e oʻo mai i tiga ogaoga i totonu o le manava, gaioiga ma le vomiting, flatulence ma le manava .

O le faʻaitiitia o le tulaga e mafai ai ona maua se taumafataga faapitoa, faʻatasi ma le atinaʻe e tagata fai meaʻai ma gastroenterologists. E faʻavae i luga o le mataupu e manaʻomia e le tagata maʻi ona 'ai na o meaai digestible e le manaʻomia ai le tele o enzymes pancreatic mo la latou gaʻoina, ma o le mea lea e le mamafa tele i le gaioiga mamafa.

I lenei mataupu, o le manatu o tagata atamamai e uiga i le opu e sili ona manaia. O le mea lautele, o laau afu fou, faapea foi ma fatu o lenei laau ua masani ona faaaoga mo eseesega faaletonu o le fualaau oona. E iai le tele o gaioiga e faia e le Dill, o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona faʻaumatia ai le manava ma le gaosiga o le kesi, faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻaitiitia ai le tiga. Talu ai ona o nei faʻaʻailoga e taatele i se togafitiga faʻapitoa e pei o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o lenei laau o le a avea ma mea talafeagai ma faʻatagaina. Ae ui i lea, o loʻo i ai le numera o faʻaaliga e tatau ona amanaia pe a faʻaogaina lenei oloa ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga faʻapitoa. Muamua, o le filifilia o le dill poo ona fatu e avea o le auala autu o togafitiga mo pancreatitis e matua faasaina. O le laau e le o se vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina na o ni fuataga faaopoopo mo le togafitiga o le maʻi. Lona lua, o le 'aina o meaʻai poʻo le faʻaaogaina o teuteuga e faʻavaeina e le aoga i soo se laasaga o le maʻi. Ae o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i se taimi mulimuli ane, ma o lenei o le a tatou mafaufau i na uiga lelei e faʻaalia ai lenei laau.

O le a le mea aoga e aoga mo?

O le kuluga o se mea lauiloa ma tutusa le masani ai, lea e mafai ona maua saʻo i togalaau uma. O lau o lenei laau e aofia ai se suauu taua, e mafua ai ona iai se manogi faapitoa. E le gata i lea, o le laau e aofia ai le anoanoai o meaʻai, ona o le mea o loʻo faʻaalia ai le laau i se vaega atoa o uiga aoga.

  1. Vitamini: A, C, B2, B5, B6, B9, PP. O le vailaʻau A o se vaifofo masani, e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faamai, e aofia ai ma faamaʻi ma viral infections, faamaʻi o le fatu ma toto toto, ma maʻi leaga o le tino ma le mammary glands e nofo ai i se nofoaga faapitoa. O le vailaʻau C e avea o se tagata e lelei le puipuiga o le tino, e faʻamalosia ai le toe faʻaleleia o le tino ma puipuia le tino mai aafiaga o tulaga faigata. E le gata i lea, o le acid ascorbic e fesoasoani e aveese ai toxins ma toxins, faapea foi le maualalo o le cholesterol toto, lea e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O le isi mea e faʻaitiitia ai le cholesterol o le vitamini PP, e faʻamaonia ai le toto, faʻaleleia le faʻasalalau ma le manatuaina, e aʻafia ai le gasegase o gaʻo ma gaʻo, gaʻo ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le toto maualuga, ma faʻatautaia le gaioiga o le pancreas ma le ate. Vitamini o le vaega B e nafa ma le malosi o le gaosiga o le tino ma le masani ai o le tino, latou te faatumauina se tulaga soifua maloloina o le tino, ma faateleina le tetee atu ma le faamamaina le maualuga o le suka.
  2. Micro ma elemene elemene: calcium, sodium, magnesium, iron, phosphorus, potassium, zinc, manganese, copper. O le otaota o loʻo aofia ai minerale sili ona taua mo le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le matafaioi autū o le calcium o le faʻamalosia o ponaivi, lauulu ma nifo, o le uʻamea o se vaega o le hemoglobin, lea e ave ai le okesene i meaola uma - o le auala lea e fafaga ai sela. O le magnesium e avea ma vaega malosi i le gaosia o nisi o hormones, faapea foi i le synthesis synthesis, e aunoa ma lenei elemene, e le faigofie le metabolism masani. O gaʻo ma le 'apamemea e aʻafia foʻi i le lipid ma le metabolism. O le potassium ma le sodium o loʻo faʻaogaina e faʻasaʻo ai le mamafa o osmotic, o nei vaega e taofia ai le taofiofia o masima i totonu o le tino ma saofagā i le faʻafouina o fausaga eletise.
  3. Acids e manaʻomia e le tino: oleic, linolenic, nicotinic, folic, palmitic. O le Oleic acid e galue e avea o se tagata e puipuia le fatu, e puipuia ai faʻamaʻi eseese o lenei okeni, ma faʻaititia foi le toto maualuga. O ana galuega autu o le faʻaleleia lea o le gaioiga o le faiʻai, e faʻamalosia ai le puipuiga ma puipuia ai le atinaʻeina o maʻi faʻaleagaina. O le Linolenic acid e nafa ma le faʻafefeina o faʻamalama o le inflammatory ma faʻateleina le faʻafouina. Faafetai i le suauu nicotinic, o le ate ma le cardiovascular system improves, o le toxins ua faʻailoaina ma o le gastrointestinal tract e faʻateleina. Folic acid e maua ai se sao tele i le faʻaitiitia o le tulaga faʻavaivai ma faʻaleleia atili le tulaga lautele pe a uma le atuatuvale. Ma le mea mulimuli, o le palmitic acid o se tasi lea o elemene sili ona taua e fuafua i le faʻavaveina o le toe faʻafouina o le tino, o le mea lea e masani ai ona faʻaaogaina lenei vaega e faʻavae ai mea e faʻamalosi ai le tino.
  4. Fiber - faia se tele o galuega tauave: faʻamamaina le tino o toxins ma toxins, faʻaititia ai le faʻateleina o le cholesterol i le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, fesoasoani e faʻamalo le talo, faʻapea foʻi masima o metale mamafa,
  5. Isi mea: faʻalauiloa, tannins, flavonoids, aleuron, carvone, myriscitin.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le pi

E fautuaina malosi e le au atunuʻu e te le faʻaaogaina le dill e avea o se sui sola i le vaitaimi o le pancreatitis poʻo le faʻavavevaveina o lenei maʻi. O le aʻafiaga ma le tele o aʻafiaga o loʻo maua e le laau e le manaʻomia mo le mumū o le pancreas i le faʻalavelave faʻalavelave o lenei gaioiga.

Faatasi ai ma le amataga o le toe faaleleia ma faatasi ai ma le leiloloa o faailoga manino manino, o le laau e mafai ona amata amata ona faasolosolo malie mai i totonu o le meaai, e mafai foi ona saunia teuteuga e faavae i luga, lea o le a avea ai se sao taua i le faaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le dill o le iai lea o faʻamaoniga o loʻo i totonu o le pancreatitis.

  1. Paʻu maʻi I le avea ai o se tulafono, o le tiga e mafai ona eseese i le malosi. O loʻo lisiina i le itu tauagavale o le hypochondrium, o nisi taimi i le itu taumatau poʻo le vaeluagalemu - e fuafua i luga o le vaega o le pancreatic vaega o loʻo oso ai liona. O tiga e fusi-pei, o latou i ai i taimi uma pe faʻaalia foi o latou faoa, ae o lo latou malosi e matauina i le maeʻa ai ona 'ai.
  2. Dyspeptic disorders - o le nausea, flatulence, vomiting, o se mea e le fiafia i le pito i tua, o se lagona o le mamafa i totonu o le manava.
  3. Moli le lanu samasama o le paʻu ma / poʻo le mata o le mata.
  4. Paʻu o le paʻu, anemia, le lava o vitamini, faʻaleagaina o fao ma le vevela paʻu - o nei mea uma o se taunuuga o le faʻalavelaveina o le faʻalavelaveina o meaʻai ma le faʻasiliina o vailaau talafeagai e mafua mai i le palacreatic enzyme deficiency.

O le mea lea, o le pancreatitis ma ona faʻamaʻi faʻatasi - o se faʻamatalaga tuusaʻo lea mo le faʻaofiina o piko i le meaʻai poo le togafitiga e ala i le faia o se mea teuteu mai lenei fale. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo mulimuli mai le aafiaga faʻaleagaina:

  • O le vavalalata ma le mumu e faʻamalieina
  • O le faagasologa o le faʻapalapalaina e faʻapitoa,
  • Ua faʻamaʻaʻaina le manogi, ua faʻaumatia gas,
  • E faʻaleleia le faʻamalositino o meaola
  • O le toe faʻafouina o mea e faʻaleagaina ai le tino o loʻo faʻateleina,
  • E taofia le faʻamalosiina o le intestinal.
  • Faateleina le manaʻo,
  • Faʻailogaina
  • O le moe ma lagona faalelagona o le maʻi ua masani.

Mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto, o le a avea ma se fesoasoani moni, aua i le faaopoopo atu i aafiaga lelei i luga i luga o le tino, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

Laʻau mo Pancreatitis

Laʻau malupuipuia: otaota, pulou, fatu sesame, caraway fatu, seleni seleni, kulimi mama ma le pasili, fatu poppy, vanilla, paina.

Latou te o lelei ma aano o manu. O iinei o le ae iloa ai poʻo le a le ituaiga o iʻa e manaʻomia i le taumafataga: http://pancrea.ru/diet-fish.html

Lapataʻi atu i laau nei: coriander, basil, tarragon, mint, lemonimo, laʻau bay. I le laasaga o le tumau, e le silia le 25 kalama e faʻaaogaina, pe a maeʻa togafitiga vevela.

Pasili mo pancreatitis

Pasili, e aofia ai le ascorbic acid, ua faʻatagaina e faʻaaoga mo le pancreatitis masani e aunoa ma ni faʻailoga o le tiga. Greens e mauʻoa i vitamini ma minerale e manaʻomia e le tagata.

E iloa lelei e le pancreas le kuka, falai, faʻamaʻi vaovao ma faʻaopoopoga i ipu e manaʻomia ai togafitiga vevela.

PasiliUma
A (carotene) mg0,950,38
B1 (thiamine) mg0,050,58
B2 (riboflavin) mg0,050,3
B3 (niacin) mg16
B5 (pantothenic acid) mg0,060,38
B6 (pyridoxine) mg0,20,175
B9 (folic acid) mg0,120,15
C (ascorbic acid) mg15093
PP (nicotinic acid) mg
E (tocopherol) mg1,81,8
K (phylloquinone) mg1,63
Potassium mg800730
Calumaum mg245225
Moli fuamoa9591
O le konisini mg8575
Sodium mg3555
Omea uʻamea1,956
Zinc mg10,91
Protein mg3,72,7
O le fiber mg2,12,9
Faʻafiafiaga kalori50 kcal43 kcal

Mea aoga o le pasili

  1. Carrot e suitulaga i le garotene ma antioxidants,
  2. Inulin e faʻavasega le toto toto,
  3. Tapiola e toe faʻaleleia le galuega a le fomai fafine e nafa ma le faʻamalosi,
  4. Chlorophyll faʻaleleia le fausia o hormones thyroid,
  5. I le taimi o le faʻamagaloga, 6-7 tsp i le aso ei ai sona aafiaga lelei (i soo se faiga).

O le foliga masani o le maʻi e aunoa ma le faʻaalia o le vevela, eliina gutu e le silia ma le 50 gr.

Dill o se sui mo le pasesa, fesoasoani i tagata maʻi ma le pancreatitis. E faʻasaina le faʻaaoga i le taimi o se ituaiga meaola. O le vao e faʻaleleia ai le gaosiga o sua suamalie. Faʻamālōlōina le tiga ao faʻateleina le atinaʻe o cholecystitis, galue i luga o le ate, avea ma se sui filifilia.

O le microflora o le saʻo e afaina ai le tino atoa. Faʻamuʻu ifo i lalo le manaʻoga. Faʻamālōlōina le gaogao, faʻasaʻo le tiga ma le faʻalavelave faʻaleaga. O se tulaga taua o le faʻaaoga tatau lea o le piko.

O meaʻai e le mafai ona i ai i le pancreatitis

O meaʻai e le aofia i le taumafataga: galala, togafiti, totisini, horseradish, sorrel, riki, sisi, pepa mumu ma le uliuli. Fiva ma suauu taua e aʻafia ai le gland.

O meaʻai inu caffeinated e afaina ai le pancreas. Aisea e te manaʻomia ai se sui o le vai minerale o le a taʻuina atu le vitio:

Faʻasaina e fomaʻi le faaopoopoina o aʻa i le meaʻai. Ole laʻititi laʻititi o le a oʻo atu ai i se faʻavavega o le vaega o meaʻai, e oʻo lava i tagata soifua maloloina. E le fautuaina le togafitia o le faʻamaʻi e faʻaaoga ai fatu. O le solia o le aofaʻi o le faʻaogaina o togafiti e faʻaaogaina o le a faʻaosooso ai.

Faʻalogo! Aʻo leʻi faʻaogaina, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

Vitamini ma Minerale (mg)Ginger
Niacin (B3)0,8
Pantothenic Acid (B5)0,7
Pyridoxine (B6)0,3
Folic Acid (B9)13
Ascorbic acid (C)6
Tocopherol (E)0,4
Phylloquinone (K)0,1
Squirrels9,5
Fiber (fiber)6
Kalaku17
Potassium420
Magnesium46
Sodium12
Vaʻalele39
Omea0,8
Copper0,3
Zinc0,5
Seleniuma0,5
Faʻafiafiaga kalori85 kcal

I se fesili e masani ona fesiligia: pe mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le pancreatitis, e tali saʻo mai fomaʻi leai. O le laau e mafai ona mafua ai le necrosis o le tino ma se tulaga o le edema. O le Cholecystitis e mafua ai se faʻalogona mumusu, faʻateleina le ola maloloina.

Mea aoga o aniani

  • E faʻamalosia le galuega o paleni gaʻo,
  • O galuega a gaioiga o le biliary e faʻapitoa,
  • E aveeseina ai le pituitary enzymes,
  • Saturates le tino ma elemene ma se faʻalavelave o vitamini.

Taua! Olati fou e aofia i le taumafataga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma lona faamaoniga.

Tapulaʻa i le faʻaaogaina o aniani lanu meamata mo pancreatitis

  1. O suauu taua e faʻaleleia ai le talo,
  2. Flamed iron
  3. Polysaccharides e faʻateleina le faʻamalosivale
  4. Mafua ai le manava, afaina,
  5. O le fiva dietisi e afaina ai se totoga maʻi.

O laumei o aniani lanu meamata e matua faasaina ona 'ai. Latou te faʻatonutonuina le maualuga o le kulukose pe'ā iai se soliga i le gaosiga o gaʻo ma gaosia ai le puipuiga mai osofaʻiga o le maʻisuka.

E seasea ona faʻaaogaina eleni. O le mea lea, e masani ona fesiligia e tagata gasegase pe mafai ona 'ai le aniani i le pancreatitis. O lenei lanumeamata lanumeamata e faatatau i laau e le aofia ai i le meaai. E le mafai ona 'aina faʻamaʻi ma soʻo se ituaiga faʻamaʻi.

Na o le mulimuli i fautuaga a se gastroenterologist ma le tausia o se meaai o le a mafua ai tulaga le lelei o le soifua maloloina.

E mafai ona faʻaaogaina le silila mo pancreatitis?

E sili atu le leaga o le kalama a tagata uma ile pancreatitis. I le taimi lava e tasi, o loʻo aofia ai vitamini (B1, filo o meaʻai, proteins, B2, B3, tocopherol, seleni, phosphorus, zinc, iron, B9, B6) lea e fesoasoani e puipuia le mumū i se tino maloloina.

O le oloa e maua ai se vai eletise, faʻateleina le ala o faʻamaoniga. O le faʻatupuina o tagata alolofa e fesiligia ai le fesili, e mafai ona mafai e le kekiki ona maua le pancreatitis? Fomaʻi mautinoa e leai.

O le eseesega o le tofo o meaai, e mafai ma le faʻaopoopoga o le soya saumalie faalenatura, e tamaoaiga i se faʻalavelave o vitamini e aoga mo pancreatitis.

Mea faʻanatura e aunoa ma le faʻaopoopoga o meaʻai ma mea inu e maua ai le amino i le maʻi mama. E faʻasaina le faʻaaogaina o saula gaosi oloa. O vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

Gaioiga mo le pancreatitis

O le tulaga tulaga ese o lenei laau na lauiloa e Eleni anamua. Sa latou faʻaaogaina ni meaʻai mo le tele o faʻaogaina o meaola. Sa faʻaaogaina foi greens e saunia ai se gaioiga o le carminative, o le diuretic, e faʻanoanoa ai le ulu o le ulu ma avea ai ma se maaleale. Na togafitia foi le oona ma le mata o le tino ma le tigaina o le tino - o le saienitisi anamua o Eleni Galen ma Dioscorite na latou faapea mai o lenei faamalologa o le laau. Fomaʻi o le seneturi talu ai na faʻamatalaina le afifi, aemaise lava mo faʻamaʻi o le ate, manava, togafiti, fatugaʻo, manava o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le foma). I aso nei, e le faʻateʻaina e fomaʻi mai le matafaioi o lenei fale, ae ese mai, ua fautuaina mo le togafitiga o maʻi tutusa, ae o le gauai faʻapitoa e totogi i le kulimi o se auala e fesoasoani ai i le pancreatitis.

O mea autu o le laau, ona o le faaaogaina lelei i lenei itu, ua faapenei:

  • Aveesea o le tiga i le manava,
  • Tuutuuga o Stool
  • Aveesea o auala o le pala i totonu o le vaega o meaʻai,
  • Faʻavae tulafono faʻataʻitaʻi,
  • Filifiliga o le filifiliga
  • Faateleina le faʻamalositino o le intestinal ma le faʻaumatiaina o le faʻaletonu,
  • Faateleina le gaosiga o le enzyme digestive,
  • Tulaga masani o le microflora o le intestinal,
  • Aveesea o le mumū mai le tino o meaʻai ma le mucosa gastrointestinal,
  • Faateleina le manaʻo
  • Tuuina atu o se aʻafiaga malosi.

E i ai le tele o isi faʻamalologa o loʻo maua e le fale. E aofia ai:

  • O le faʻamaloloina o le phenosis i le i ai o faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract, faʻapea foi ma le faʻaumatiaina o nisi o pathologies o le paʻu - o lenei mea e faʻaalia ai le aʻafiaga o aʻa,
  • Faʻaleleia o le lactation: o le laau e galue o se vailaʻau lelei lactogenic, i le faaopoopo atu, pe a fai e le tina lea ua taʻua o le "vai o le vai", o le pepe i le taimi lava e tasi e faʻaumatia ai le gaosiga o le kesi, o le mea autu lea o colic i masina muamua o lona olaga,
  • Liquefaction ma le faʻamamaina o le pipisi mai le vaega o le manava,
  • Faʻaitiitia le toto maualuga ona o le aafiaga o le diuretic.

E ui lava i le i ai o sea ituaiga o mea lelei, ae leʻi faʻaaogaina lenei laau i soo se ituaiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o loʻo i ai faʻamaoniga e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

O fea e maua ai fatu fatu?

Mo le togafitiga o pancreatitis masani, o fatu o le laau e masani ona faʻaaogaina. O mea teuteu faʻapitoa poʻo mea faʻaleagaina ua saunia mai ia i latou, ona faʻaaogaina ai lea o mea inu i totonu.

O le toʻatele o tagata o loʻo mafaufau pe o fea e suʻe ai fatu fatu. O le mea moni, e leai se mea faigata. Muamua, o loʻo i ai se mea faʻapitoa i falemaʻi uma lava, o lea e mafai ai ona faʻatau i le ogogo. A e faʻatau, faʻalogo lelei i le pepa lea na faʻatuina ai le oloa: e mafai ona avea ma pepa faʻataʻavale pepa e aofia ai mea lalaga mama poʻo taga mama faʻatasi ma fatu ua afifiina. Mo nisi, o le faʻaiuga talafeagai o le taua taua, i lea tulaga, o le pepa o le a avea ma faamuamua.

Lona lua, e mafai ona e maua oloa e oe lava ia. E amata ona aoina pe a matua matua vaivai. E masani lava i le taimi lea o fatu na fausia i totonu ia i latou e maua ai se lanu enaena. E taua tele le tipiina o faamalu faʻatasi ma se vaega o le aʻa, ma aua nei faia lenei mea i le susu o le tau: e tatau ona matutu le laau toto e aunoa ma se faʻavaivai. Ina ia mafai ona vavae ese fatu mai le faamalu, e ao ona aoina ma tuu i totonu o taga lino, mo lenei faamoemoe e talafeagai foi taga pepa, e tatau ona teuina i se potu malogo i le lumanai. O le taimi lava e mamago ai fatu, o le a latou paʻu'ū - pe a maeʻa lenei mea, e tatau ona sasaa mea e faʻaaoga i totonu o se pusa eseese, ma e tatau ona lafoaia ia pu ma faamalu. I le faʻamuamua, e mafai ona mafaufauina fatu, aʻo leʻi auina atu i latou mo le teuina, e fautuaina e toe faia se tasi laasaga: faʻapipiʻi se pepa tao ma faʻamafanafana i le ogaumu i le vevela o le 100-120 C - o lenei mea e tatau ai ina ia faʻaitiitia ai iniseti eseese poʻo o latou aʻa. A maeʻa ona suamalie fatu, e na o le sasaa i totonu o se fagu poo se ipu fagu.

Faʻaaoga metotia faʻaaoga, kuka kuka

O vailaʻau faʻapitoa e iloa ai le tele o fualaʻau e faʻaaogaina fatu fatu mo le togafitiga o le pancreatitis.

O le a tatou mafaufau i le sili ona lauiloa oi latou.

  1. Faamalolo faʻamalolo. E 3 filifiliga mo le sauniuniga o ia vailaʻau. E tusa ai ma le muamua, e tatau ona ave le 10 g o fatu, fuga i latou i se kofe kofe i se paʻu, ona liligi lea o le 250 ml o vai inu. O le isi, o le mea e tatau ona maua ai le suavai e tatau ona sasaaina i totonu o se vevela, lea o loʻo afifiina i se solo. A maeʻa le itula e tasi, e tatau ona fufulu le mea e tatau ai. O lea ituaiga vai inu e tusa ma le afa itula ao le i faia taumafa ile 20 ml.
  2. O le fua lona lua e aofia ai le faʻaaogaina o le 10 g o fatu fou ma le 250 ml o le vai inu. Liligiina o mea taumafa ma vai inu, faatali mo le 1 itula, a maeʻa ona vaevaeina lea o le tau e maua ai i le 3 vaega. O se tasi o nei vaega e onā 30 minute ao le i faia taumafataga taitasi.
  3. Ina ia faia le fuaina e tusa ai ma le fua lona tolu, o le ae manaomia: 30 g o fatugogo ma 20 g o hawthorn, mint, chamomile ma immortelle. Faʻaaogaina o meaʻai i le paʻu paʻu, ave le 10 g o lenei masini ma faʻatumu lenei vaega i le 250 ml o le vai inu. A maeʻa ona tuʻu le vai mo le itula e tasi, ia faʻaaoga loa. E tatau ona faʻatolu 3 aso i le aso 60 minute ao leʻi faia taumafataga, ma o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le 2 vaiaso.
  4. Atagofie. E tusa ai ma le fua muamua, e tatau ona e 'ave le 7 g fatulaʻau ma sasaa i se ipu vai inu. A maeʻa ona faʻaputu lenei vai i le vevela vevela mo le 3 minute, faʻatali ia faʻaliliu, faamama, ona alu lea i togafitiga.
  5. E sili atu ona faigata le saunia o se teuteuga e tusa ai ma se isi fua. Sasaa 7 g o fatu ma se lita o vai inu ma faaopoopo i luga ole vevela vevela - 10 minute e lava. I le sasaaina o le gaugala o le gaʻo i totonu o se fagu, afifi i se palanikeke ma tuu i se mea pogisa mo le tasi po. I le taeao e mafai ona e amata tago i le vaifofo: o le a inu lea vai i le 7 ml tolu taimi i le aso 20 minute ao le i taumafa.
  6. Malosiaga. E mafai ona maua mai e ala i le fufuluina o fatu i le faila o le kofe. Mo le faʻaogagofie, sasaa meaʻai i totonu o se fagu, ave le 3-4 g o le aofaʻiga o le oloa, faʻatasi ma sina vaega o le meli ma le suka. E tatau ona fai se fofo tali tutusa 2 taimi i le aso mo 3-4 g, fufuluina ile vai.

Soo se tasi o nei suʻega e lelei tele mo le togafitia o pancreatitis ma le faatumauina o lou ola maloloina i le tulaga tatau i le vaitaimi lenei.

O nai upu e uiga i le seleseleina o le tino

E mafai ona e faʻaaoga fatu fatu mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi poʻo faʻaleagaina e le gata i ona foliga mamā, ae faʻatasi foi ma isi laau.

Mafaufau i filifiliga sili ona lauiloa i le kukaina o ituaiga o laau.

  1. Till seeds, St. John's wort laulaau, sima saito, fugalaau violē ua faia i tutusa tutusa. E lua vaega o le celandine ua faaopoopo atu ia i latou, o mea e gaosi lelei ua fefiloi lelei. 10 g o le aoina e tatau ona faatumuina i le 250 ml o le vai kuka, ona faʻafefiloi lea mo le 10 minute. A maea le filiga o le vai, faʻaalu fa fa aso i le aso, 200 ml.
  2. O meaʻai e pei o le chamomile, fatu o fatu, moli, fuamoa ma mint e tatau ona ave i le tutusa tutusa. Matou te faatumuina le meaʻai i totonu o se vevela, faʻatumu i vai inu ma faʻatali mo le 12 itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufulu le vai, mulimuli ane e mafai ona e faʻaogaina ma le saogalemu: e tolu taimi i le aso, tasi le itula talu ona 'ai.
  3. E mafai ona e faʻaaogaina lenei atinaʻe: o le tutusa o le manogi o le yarrow grass, root valerian ma le calamus ua faʻaputuina ma vaega e tolu o laʻau mago ma fatu fatu. 10 g o sea paluga 250 ml o le vai inu ma vevela ile vevela vevela mo le 10 minute. A uma le fufulu ma le faʻamalosi o le vaiinu, ona faʻaauau lea ona faʻaaogaina: e tatau ona fafaga fafa i le aso, tasi le itula talu ona 'ai.

Ina ia aloese mai soʻo se aʻafiaga i le taimi o le togafitiga o aiga, e fautuaina oe muamua e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi e pule.

E mafai ona i ai se masalosalo o le opu?

O le laau ma fatu o loʻo mafaufauina e saogalemu tele, peitaʻi, afai e te faʻaleagaina le palu mai le kulumu, aua e te mulimulitaʻi i tulafono mo le inu o se vaiinu, e aofia ai le le amanaʻia o lau faʻailogaina, mea tutupu e le manaʻomia: faʻaitiitia le toto toto, vaivaiga lautele, leu, ma le vomia. Talu ai ona o le laau e faaosofia ai maso lemu o le tagata matua, i le taimi o le maitaga, faʻaleagaina e faʻatatau i luga e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele.

O le fatu o le suamalie e avea o se sui sola maloloina e talafeagai mo le togafitiga o le pancreatitis e masani ai. O togafitiga ile faʻaaogaina o lenei laau o se fua lelei lea e mafai ai e le gata ona faʻavavevaveina le faagasologa o le faʻamalolo, ae ia faʻaitiitia ai foi le numera o faʻateleina faʻatele. Ae ui i lea, e matua le fautuaina lava ina ia togafitia i lenei auala i se tulaga ogaoga tiga - naʻo le fesoasoani faafomai agavaa e mafai ona laveaʻi ai le tiga matuia ma toe faafoi le tagata maʻi ile olaga masani.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le faʻaaogaina o meaʻai mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Pauline

E valaau e loʻu tina le pusi fatu o le pill "vai vai", ao le i tuuina mai e le aunoa ia i tatou lenei vaifofo e aveesea ai le gaosiga o le kesi ma le colic intestinal. Ma, i le ala, o lenei vai e masani lava ona fesoasoani, ma e leai se mea e tatau ona inu ai pulu! O lenei ua ou togafitia loʻu pancreatitis ma se decoction. O le a ou le finau e uiga i lona aoga i lenei vaega, aua ou te ave foi fualaau ma nofo i luga o se meaai - e matua faigata lava ona iloa tonu le fesoasoani. Ou te manatu e galulue uma mea uma.

Daria

E te le fiafia i le tofo o le susu, ae e tatau ona e onosaia. Ou te inu ma inu aʻo taofia loʻu manava - e sili atu ona faigofie, aua e leai se mea e lagona. I le vaitau o le faʻavavevave, ou te taofia lenei togafitiga ma faatali sei maeʻa ona mou atu faailoga. I le tulaga lautele, ou te faʻaaogaina mea teuteu mai fatu o le pati i na o vaega o le faamagaloga.

Tuua Lau Faamatalaga