Pancreatic stones diagnosis and symptoms

O pancreatic stones o se faʻalavelave o le pancreatite o le gaʻo. I vailaau, e taʻua o pancreolithiasis. O le maʻi ua maua e tusa ai ma punaoa eseese i le 25-60% o tagata gasegase i le pancreatitis. O le meaʻai autu o le pancreas o le tuʻuina atu lea o le vai inu mo le faʻalaumalieina ma le fafagaina o meaʻai. E tafe atu le sua i lalo o le laina o le gland i totonu o le togafiti laitiiti. I se tagata soifua maloloina, o lenei galu e lamolemole ma e oʻo lava, ae i se tagata gasegase i le pancreatitis masani, faʻapipiʻi sikuea e fai i totonu o le taivai ona o le uumi faaumiumi. Ona o lenei mea, e le lelei tele le sua o le pancreatic, e aliali mai maa i le ala e poloka ai le auala ma mafua ai tiga matuia.

Mafuaaga o le Faia o le Stone

O maa (calcula) i le pancreas ua faia e avea ma se taunuuga o le faʻaaogaina o le calcium i totonu o le 'ie siʻi. O loʻo faʻapipiʻiina ma faʻamautuina tupe teu. O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le gaioiga o le mumū faifaipea i le gasegase ma gasegase faʻaleaga. Faatasi ai ma le mea moni o loo i ai maa i totonu o le pancreas, o maa foi e fausia i totonu o le otaota. O le feaveaʻi i luga o le alalele, o gallstones e poloka ai le taʻaloga masani e fesoʻotaʻi atu i fafo mai le gallbladder ma le pancreas. Afai o soʻo se ituaiga o maa e poloka ai lenei auala, e le mafai e le enzymes o le pancreatic ona alu ese mai le pancreas, amata ona galue malosi i totonu ma faaleagaina ai ona masini.

E leʻo manino atoatoa pe aisea e faia ai e nisi o tagata maʻa ni maa i totonu o le paʻu, aʻo isi e leai. Ae o nisi tulaga e faateleina ai le ono mafai ona latou atinaʻe:

  • faateleina i le cholesterol po o le bilirubin i le talo,
  • afaina
  • leai se faamalositino
  • silia le 40 tausaga
  • maʻisuka
  • ate fatu
  • o tamaitai e sili atu ona lamatia
  • taumafa mataʻutia ma le mamafa o le mamafa o le mamafa,
  • ave togafitiga ma fualaau e tuuitiitia ai cholesterol.

Tulaga o le faamaʻi o latou faailoga

O le faagasologa o le faʻatulagaina o faʻatonuga i le pancreas e faʻaauau i nisi tulaga. O laʻasaga taʻitasi e faʻaalia i ona lava faʻamaoniga ma mafuaʻaga o le tiga i le pancreas.

I le laasaga muamua, i lalo o le faatosinaga o mea taua e pei o le ulaula tapaa, ava malosi, le gasegase ma le hormonal deficit, ua paʻu le sua pancreatic, ua paʻu mai vaega ninii o le porotini. Latou te fausia ni popo protein e faʻaogaina i ai masima kesi. Le amataina o le oneone i nei teugatupe.

O uiga lelei o le oneone i le pancreas e matua tiga ma tumau pea le tiga i le manava. O le tiga e afaina ai le tauau o le tauau ma le itu taumatau o le tua, afu ma le vomiting. Paʻa e tupu pe'ā uma ona 'ai, faʻamauaina o le ava.

Afai o loʻo faʻagasolo pea le vavave o le pancreatic ducts mo se taimi uumi, o le fua faʻatatau o le ola e ola i le tele o maa. Latou te poloka le taoto o le gland ma mafua ai le mumū, lea e masani ona pipii i le siama. O le tiga e mafua ona o le mea moni e le mafai e le sua pancreatic ona alu ese mai le pancreas.

Faʻailoga o maʻa o le pancreatic:

  • maualuga le vevela
  • lanu samasama ma paʻepaʻe o mata,
  • o le tiga e sau mai le tele o itula i ni nai aso,
  • o le maʻi gasegase o loʻo vaaia le steatorrhea (suauʻu fufine stool),
  • o se tagata ua leiloa le mamafa.

E manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi faʻamaʻi vave e mataʻituina lona tulaga, togafitiga ma vailaau faʻamaʻi ma mea faʻapitoa, ma o nisi taimi mo togafitiga faʻapitoa.

E matautia

O aʻafiaga mo tagata gasegase, o maa ia na poloka poloka e le mafai ona alu ese ma mafua ai le tiga matuia. Ona tupu ai lea o le pancreatitis, lea e lamatia ona o siama, faʻalavelave o le pancreas (e aofia ai le gaosia o le inisalini) ma lona oti.

Faʻamatalaga o maʻa i le pancreas e fai i ni tulaga. Muamua, e faʻalogo le fomaʻi i faitioga a le tagata maʻi, faʻamalamalama faʻamaoniga, faia se suʻega faaletino. Ona e manaʻomia lea e suʻe ni suʻega - o se suʻega o le toto o le toto, suesuega o enzymes pancreatic, faʻatalanoaga felei.

O fafo ma le tiga o faailoga o maa pancreatic e masani ona tutusa ma faʻamaʻi e pei o le gallbladder inflammation, cholecystitis, maʻi suka ma isi. Ina ia le faʻatagaina nei faʻafitauli ma faʻamaonia le i ai o maʻa i totonu o le pancreas, o le a manaʻomia le suʻeina o masini:

  • O le faʻasologa o le pancreas - o le a faʻaalia ai le i ai ma le nofoaga o maʻa ma maʻa laiti.
  • O le suʻeina o komepiuta e maua ai se ata auiliili o le okeni i le vaega pito i lalo, o loʻo faʻaalia ai le i ai o soʻo se poloka i totonu.
  • O le resonance cholangiopanomygraphy o le ituaiga sili lea o suʻesuʻega, o loʻo tuʻuina mai ai le ata sili ona auiliili o le pancreas.

A maeʻa se suʻega auʻiliʻili, o le a faia se faaiuga i luga o se togafitiga faʻapitoa.

Le faʻaaogaina o maʻa mai le pancreas, fualaau faasaina, metotia endoscopic ma togafitiga o taotoga e faʻaogaina.

I le amataga o le mauaina o maʻa i totonu o le pancreas, o le togafitiga e lelei - sili atu i le 80% o le toe maua mai.

E tusa lava po o le a le auala e filifilia, o le togafitiga e masani lava ona amata i auala e le faʻaogaina. E tupu ai o nei fuataga e lava mo maʻa laʻititi e alu ese ai le gaʻo ma agai i totonu o le manava.

Vailaau

Ina ia faʻaaogaina maʻa maʻa, e laʻititi ma tele, ia faʻaaoga togafitiga nei:

  • Anesisia - ua faʻamatalaina Papaverine, Acaminamin, Baralgin, lea e faʻamafiesea ai le tiga ma faʻamalolo ai gaogao.
  • Faʻamamaina o le faʻaogaina o le inflammatory, o le fulafula o le tino ma le gaʻo o le pancreas. Ibuprofen ma isi non-steroidal anti-inflammatory drugs o loʻo faʻaaogaina.
  • Lafoaia o maʻa ma fualaau faasaina - Henodiol, Ursodiol, Ursosan. O lenei metotia e aoga mo na o maa laiti.
  • Fomaʻi o le fesuiaiga o le Enzyme - e totogi ai le leai o fuamoa o meaʻai, faʻamaonia Creon, Pancreatin, Mezim, ma isi.

Afai o metotia faasao o le togafitiga e le faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi, e faʻaaogaina meafaigaluega ma togafitiga o togafitiga.

Faʻafitauli e leai ni taotoga

O vailaʻau faʻaonapo nei ua maua ai le avanoa e aveese ai maa mai le pancreas e aunoa ma se taotoga. O le filifiliga ua faʻalauteleina e faʻamanuiaina ai togafitiga e le faʻaleagaina pe faʻaleagaina. O ia taualumaga e sili atu ona faigofie ona talia e tagata gasegase, e le manaʻomia se umi o le falemaʻi, ma faʻaitiitia pe faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli.

  • O le lipotripsy o le aano o le loma o le a le faʻaaogaina o se auala e faʻaoga ai galu lelei i vaevaega ma fetogi maa i le paʻu tutusa. O le paʻu e masani lava ona alu ese atu le alavai pancreatic. O le gaioiga e amata mai i le 30 i le 60 minute, faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. O aʻafiaga o le itu, o le tiga o le tino ma le faamanualia o nisi taimi e matauina ai.
  • O se faʻasalaga faʻatautaia ua taʻua o le ERCP. O se vailaʻau faʻalelei e tuʻuina atu i le isu poʻo le gutu o le tagata maʻi, e aumaia i le gland ma o maʻa laʻititi e aveeseina, e le silia le 5 mm le lautele.
  • Laparoscopic metotia. I luga o le manava, e tele ni mea na faia e le sili atu i le 1 cm, ua faʻaofiina le laparoscope i se tasi oi latou, ma e faʻafeiloaʻi i le vaega totoe ni manipulata faapitoa e aveese maʻa mai le pancreas.

O le taotoga ua manatu i ai o le auala aupito sili ona matautia mo le aveeseina o maa mai le pancreas. I tulaga e tele ai faʻamatalaga i le pancreas pe faʻavaeina i ni numera telē, o le taotoga e tumau pea le filifiliga e faʻaola ai le maʻi. O faʻamatalaga mo le umi o osofaiga umi ma tiga e mafua ai le le atoatoa o le enzyme ma faʻaumatia ai le tino.

Malosiaga Mana

O meaai lelei mo pancreolithiasis e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga fualaau. O meaʻai a tagata gasegase e faʻapitoa i le fausiaina o maa i totonu o le pancreas e tatau ona vaevaeina, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. O le auauna atu i le lapoa e le tatau ona sili atu i le pama, ina ia aua neʻi faʻaaluina le tele o taumafaiga i le faʻapalaina o meaai. O le vaeluaga o taumafataga e le sili atu i le 2.5-3 itula.

Faamaonia mo le faaaogaina:

  • falaoa paʻu mama
  • moa, tolotolo, lapiti,
  • cod, perch, pike perch, pike,
  • polotini palatini mai fuamoa,
  • kalu le maualalo-gaʻo, kefir, yogurt, kulimi mumu,
  • kuka, kukaina pe taoina fualaʻau - kāloti, uka, zucini, pateta, beets, kapisi,
  • fualaau mama mama poo fualaau aina suamalie, vine mai vine, vine mumu, pulu e le oona.

Mai le taumafataga, e tatau ona vavaeese meaʻai gaʻo ma ulaula, mea suamalie, paluga, oloa gaosi susu, eggelu, tamato, musigil, citrus ma fualaau suamalie.

Fualaau faʻapitoa

O teuteuga ma le faʻaogaina o laau afu ua leva ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le afaina ma aveese le oneone mai le pancreas. Afai o maʻa e lapopoʻa ma tetele, e mafai ona faʻaalu naʻo totonu o le falemaʻi. E tatau foi ona manatuaina o le aʻafiaga o togafitiga ma togafitiga i fale e tupu pe a maeʻa le faʻaaogaina o le taimi. Faʻasalaga mamafa ma le faʻaleagaina o le tino, o le maʻi e seasea ona tele taimi.

  • Tincture o moss Irish: 2 tbsp. sasaa mea lalaga 1 cup apple cider vinegar, faʻaaogaina mo le 2 aso. A o le i ai le 1pp. Faʻasala i luga o le 50 ml o le vai, ave i totonu o le 14 aso.
  • Faʻasoʻotoga o le aʻa o le paʻu: 2 tbsp. mea e gaosia i le vevela mo le 400 ml o le vai vevela vevela, ia faʻamavae mo le 3 itula. Ona tatau lea ona faʻamaʻosaʻo le mea e afaina ai, ia faʻaaluina le afa itula ao leʻi 'aʻai. O le fua atoa o le afu e tatau ona onā i le aso.
  • O se teuteuga o le yarrow ma le elecampane vao: ave laau afu taʻitasi i vaega tutusa, faʻafefiloi. 1 tbsp sasaa le paluga ma le 1 ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 1 minute. Faʻasogo le gaʻo mafanafana, ave le 1/4 ipu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • Ata teuteu o le tinawort herb, immortelle ma fualaʻau calendula: faʻafefiloi uma gaʻo, ave 3 tbsp. paluga, sasaa le 1 lita o le vai vevela vevela, ia tuu ai mo le 30 minute. Ave le 100 mili muamua ao le i ai taumafa a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.
  • Decoction o le pauna barberry: 1 tbsp. sasaʻa meaʻai faʻatasi ma le 1 ipu fufulu vai, faʻapipiʻi mo le 15 minute, malulu ma faʻalavelave. E tatau ona inu le afaina i le aso, ave muamua aʻo leʻi 'ai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi, e tatau ona faia se faʻamautinoaga ina ia mautinoa e leai ni maa tetele i totonu o vavae o le gland. O otaota e mafai ona mafua ai ona latou gaoioi, e oʻo atu ai i se paʻu matuia i lou tulaga. E naʻo le maeʻa ona faʻatalanoaina se fomaʻi, e mafai ona e amata togafitiga ma fofo ile fale.

Taua! E leai ni totogifuapauina ma ni tupe e "solo" ia maa. E oʻo mai i fafo pe faʻapipiʻiina foʻi taʻavale.

Faʻaaliga ma puipuiga

O auala faʻainisinia o le puipuiga e le oi ai nei. Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o toe foʻi pe a maeʻa ona aveese maʻa, faʻapea foʻi ma le i ai o se faʻasologa o se aiga, e mafai ma se taumafataga mālū ma se soifua maloloina lelei.

Taumafai e mulimuli i nei taʻiala:

  • Aua e te soona fai. O nei malosiaga e mafai ai e le paʻu ona galue i se auala sili atu.
  • Tuʻu saʻo le ava ma le sikaleti.
  • Faʻaitiitia le gaʻo, falai, mea ulaula, suauu ma suamalie ma suka mai lau meaai.
  • Taumafa vaevaega, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.
  • Faʻaleleia atili, fai taaloga e sili ona e fiafia i ai, ae aua le soona fafagaina le tino.
  • Inu vai mama i se fua faatatau o le itiiti ifo i le 30 ml i le 1 kg o lou mamafa.

O le tele o le faʻaleagaina o le faagasologa ua faʻalauiloaina, o le sili atu foi lea o maʻi o le maʻi ma faʻafitauli. O lenei mea e faʻamalosia ai le togafitiga ma faʻatuai ai le faagasologa faʻamalolo. O le mea lea, i uluaʻi faailoga o le maʻi, aua nei tolopo lau asiasiga i le fomaʻi.

O fea e faʻamaʻaʻaina maa maʻa ma pe fia foi tau

I Moscow, o le tele o falemaʻi ma falemaʻi faʻapitoa e tuʻuina atu ai se auaunaga mo le aveeseina o maʻa papa. Faʻalagolago i le lavelave o le siakiina ma le metotia e aveese ai maa mai le tino mamai, o le tau o le auaunaga e eseese mai le 7,200 i le 39,560 rubles.

Fuainumera o fuainumera faafomai e faapea i le tele o tulaga, pe a uma ona aveese ia maa mai le gland, latou te toe faia. O lona uiga, e mafai ona aveese maa, ae e le mafai ona taofi le faʻalavelave faʻapitoa o meaola faʻapitoa, e mafua mai ai. Faʻalauteleina lau taumafa i mea lelei ma maloloina lelei, taumafai e faʻanofoina atili ina ia mafai e lou alo ona tausia se lelei lelei o le olaga mo se taimi umi.

Mafuaaga o le faamai

Pancreatic stones e mafai ona fausia mo ni mafuaaga.

  1. Le faʻaogaina o le mimita lea e tupu i totonu o le vaega o meaʻai. O le tele lava o taimi, e mafua mai i le faʻamalosi i le gallbladder, faʻapea foi ma le mumū o le parenchyma o le pancreas lava ia. Pancreatitis e mafua ai le fausia o maa i le tusa ma le 65% o mataupu.
  2. Faʻagasologa o le gaioiga i le gaʻo o le gland, lea e masani lava ona faʻaalia e neoplasms o le fale ma se uila. O nisi taimi o manuʻa e mafua ai le faʻamaʻi, lea e matauina ai le osofaʻiga ogaoga o le tino.
  3. O faʻasalaga i le tatau lelei o le calcium ma le maika, e mafai foi ona mafua ai le faʻavaeina o faʻamatalaga. Faatasi ai ma a latou faaputuga tele i le pancreatic parenchyma, ua amata ona amata ona fai.
  4. Faʻafitauli Hormonal i le endocrin system ma le pancreas lava ia. O se isi faiga faapena e masani ona matauina i le maʻisuka malosi.
  5. O faʻamaʻi pipisi, e masani lava o se mea e faʻaosofia ai le syphilis.
  6. Inuina tele o ava malosi ma le tele o le maelega mo meaai leaga.

O le faʻavaeina o aʻafiaga leaga e tupu i nisi o vaega.

  1. I le taimi muamua, o loʻo i ai se faʻalavelave taua o le vai inu i totonu o tisipenisione o le okeni. O le iʻuga, o le a sili ona faʻapitoa ma e maua ai le foliga o se polotini e le mafai ona faʻaaogaina.
  2. I le laasaga lona lua, o le phosphorus ma le calcium o loʻo faʻatupulaia ma le malosi i masini protein, lea o le a avea ma vaega autū o maʻa.
  3. I le vaega lona tolu, faʻamaeʻaina le tuʻuina atu o faʻamaumauga ma le faʻapipiʻiina o faʻamaoniga uma ona o le mumū e mafua ona o le faʻamaʻi o loʻo matauina.

O mea taumafa lelei o se elemene taua i le togafitia o maʻa o le pancreatic

Faailoga ma faʻafitauli faigata

FaailogaFaʻalavelave
Paʻu o le tino
  • Paʻu e fusi le manava atoa
  • O le tele o tiga e matauina
  • O le natura o le tiga e tupu tele ma e le mafai ai ona siitia
  • O le tagata gasegase o loʻo taumafai e ave se atigipusa
  • Paʻa i tua ma tua i tua
Episodic steatorrhea (fatty feces)
  • Uma le leai o se gaʻo gaʻo
  • Le faʻamamaina o le manava e le faʻaaogaina ona o le faateleina o le ogaoga o le nofoa
  • Tatala
Naua ma vili
  • Vomit amata ona sau i fafo ma le talo
  • Gallbladder atonu o le a mumu
  • E mafua ona o le faʻaleagaina o le tino
Faateleina le pala
  • Faatasi ai ma se tele, e mafua ai le vomiting

E le gata i lea, o le maʻi e faitio i le tiga i le manava i le taimi o le faʻalavelave. E faasolosolo lava, o sea soliga e taʻitaʻia ai le oti o le tino o pancreatic cell, lea e avea ma mafuaʻaga o le maʻisuka ma le manaʻoga mo togafitiga ma le inisalini.

Afai o le fuainumera tuʻufaʻatasia e faʻapipiʻi atoa le pule, o le gallbladder e mafai ona matua vevela lava, talu ai o le alu ese o le talo mai le a maeʻa. O lenei tulaga e manaʻomia ai le faʻaosoosoina vave o taotoga.

Afai o se maʻa mai le pancreas e ulufale atu i le masani ole talo, o le tagata gasegase e samasama samasama o le paʻu.

Faʻasalaga ese o le solo

Taumafa mo maa i totonu o le pancreas

Faatasi ai ma le faʻavaeina o maa i totonu o le pancreas ma a maeʻa togafitiga o se soliga, o se auiliiliga o mea taumafa ua tuufaatasia mo le maʻi, e taʻu mai ai mea e mafai ona ia 'ai. O le tagata maʻi e tatau ona vavaeeseina atoatoa meainu oona mai ana meaʻai, e tusa lava po o le a le maualuga o le ava oi totonu ia i latou. E le taliaina le taumafaina o mea manogi, meaai gaʻo ma falai, suamalie, tea malosi, kofe. Tele fuainumera o fuamoa ma ipu ma a latou mea. E tatau foi ona e lafoai ipu ma mashuko ma sukalati.

Fualaʻau fuālaʻau, aano o manufasi e aoga. Fautuaina le filifilia o meaʻai o manufasi e ese mai i meaʻai eseese. Lapeti aoga, moa, tolotolo, vela. E faʻatagaina le puaa, ae naʻo le ola e aunoa ma le itiiti o le gaʻo. O suauʻu susu ma ipu mai ia i latou e aoga mo le pancreas. Faʻafiafia mai le falalati, oatmeal, laisa enaena. E mafai foi ona i ai le pasta i le taumafataga, ae naʻo pe afai e faia mai le saito o le senum.

Faʻamatalaga o le solia

Faʻamaumauga faʻamaoniaTau i Moscow
Retrograde cholangiopancreatorygraphy6-16 afe
Pancreatic MRI4,2-8 afe
Faʻamatalaga faʻamatalaga850-1700 rubles
X-ray radiography1.2-1.8 afe
CT suʻesuʻeina o le pancreas3,5-7 afe

O tau mo togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le taulaga ma le mamalu o le falemaʻi ua filifilia. I totonu o faalapotopotoga a le malo, o le tau o taualumaga e tele lava ina maualalo.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

I le tele o tulaga, o togafitiga e aofia ai le taotoga. O lona faʻalavelave faʻalagolago i le tele o maa ma le mea o loʻo i ai. O le mea masani, o tagata gasegase e maua le faʻamavaeina o vaega ninii e ala i nai mea laiti. A maeʻa se faʻafitauli, e le manaʻomia le toe faʻaleleia o le auala, e seasea ona i ai ni faʻafitauli. Ae o togafitiga mulimuli e mafai ona mafai pe a fai e laʻititi maa maʻa ma tuʻu i totonu o le ala.

Afai o lapopoʻa lapopoa pe o loʻo i ai i le siʻusiʻu o le pancreas, o le taʻaloga taʻavale e faia. I le taimi, o le okeni e tatalaina atoatoa ma faʻalauteleina uma le palasio ma fulu.

A maeʻa osofaʻiga malosi, e tele lava faʻafitauli, aua e mafai e le fomai tipitipi ona paʻi atu i le manava, gaʻo ma isi totoga o le vevela. Talu ai ona o le tele o le mea na tupu, o le mumusu ma le suppuration o le suture e tele lava ina mafai.

Mo le tausia o le tino, togafitiga ma vailaau o le enzyme ua faatonuina. Ona o le faʻalavelave o le maʻi o le maʻi, ua fautuaina o ia e ave fualaau faasaina e pei o Pancreatin, Mezim, Festal, Creon ma isi mai lenei vaega. Faʻasaga i le faʻafesoʻotaʻi o le tino pe mo lona puipuiga pe a uma le taotoga, e faia se vaega o vailaau faʻamaʻi. E masani ona tuiina ma le le fiafia. O vailaʻau e sili ona masani ona faʻamalosia e avea ma ampicillins poʻo cefolosporins.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai ona faʻatautaia ai antispasmodics poʻo analgesics. E masani ona faʻaaoga:

O faʻamaʻi pipisi pe a maeʻa taotoga e faia faʻatasi ma le le mautonu. Ina ia faatelevaveina le toe faʻaleleia o le vaega o meaʻai, e fautuaina e inuina vailaʻau e faʻafaigofie le microflora aoga: Linex, Bifiform, Lactobex.

O le fuafuaina o le pancreatic o se maʻi e seasea ae matautia e manaʻomia ai le taimi e iloa ai. Afai e te le sāʻili se fesoasoani i le taimi, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le faʻavasegaga o tino uma o le tino, lea o le a manaʻomia ai lona aveese.

Faatasi ai ma le togafitiga saʻo ma le tausisia ma le tausisia o le taumafataga, o le a le gata ina mafai ona toe faʻafoʻisia le paʻu, ae ia puipuia foi mai le toe toʻi i le lumanaʻi.

Etiology ma faailoga o pancreolithiasis

O le Pancreolithiasis o se maʻi e seasea ona tupu, ae e le aveesea ai lenei mea mai lona taufaasese. O se uiga iloga o le tiga i totonu o le manava. Faatasi ai ma pathogenesis taʻutaʻua, o le toilalo i faiga faʻavavelaʻau ma le faasologa masani o pancreatitis ua iloga.

O maa i lalo o le aafiaga o le faʻaosofia o mea e foliga mai e le gata i le pancreas, ae e mafai foi ona fausia i totonu o le paʻu oona, lea e tau atu i le taina o laina e nafa ma le excretion o talo. Faʻailoaina i le cholecystitis faiva.

O maa e taua o solids, o latou tulaga e mafua mai i le faʻamalamalamaina o vaega o le talo. E eseese fesuiaiga o iʻa mai le oneone maoaʻe i tumutumu tetele.

Lafu i totonu o le pancreas e ogaoga ma matautia, e manaʻomia togafitiga vave i le matagaluega o taotoga, a faʻapea o le tulaga e lamatia ai aʻafiaga le lelei, e aofia ai mea e le mafai ona faʻafitia.

Mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻamaʻi:

  • Suiga i le vailaʻau faʻamalosi o le manava faʻanoanoa ona o le ava malosi, ulaula.
  • Hormonal le le atoatoa i totonu o le tino (eseese vaega o le punavai autu).
  • Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo.
  • O le afaina o totoga i totonu i totonu o le fale, o se uila moni po o se pseudocyst, o le neoplasms tumo.
  • Flammation o le duodenum 12, gall lens ma isi faamaʻi.

O nei mafuaʻaga e saofaga i le faʻamalosi o le sua o le pani, lea e faʻaosofia ai le teuina o suauu masi ma le mulimuli mai o le faʻatulagaina o le calculate i pacane ma pania / / excretory.

O faʻamatalaga autu faʻapitoa i falemaʻi:

  1. Paʻu o se natura faʻatoʻateleina i le vaega pito i luma, e oʻo atu i tua. O le tiga e matauina i lea taimi ma lea taimi, i le fetaui.
  2. Vomiting, faʻalavelave faifaipea.
  3. O le umi o le osofaʻiga o le tiga e ese mai le 5 minute i le tele o itula.

O le tiga o le tiga e faavae i luga o le faateleina o le mamafa i le pancreatic lects e faasaga i tua o lo latou afaina ma le faateteleina o le faagasologa o le inflammatory.

Faʻamatalaga ma togafitiga

O le Pancreolithiasis e faatatau i faʻamaʻi o le tino, o le ICD code o K00-K93. Radiography o okeni. E mafai ai e oe ona e vaai faalemafaufau i maa e foliga mai o se ata lafoia laitiiti. E tasi ma tele. Faʻataʻitaʻiga faʻamaonia saʻo e aofia ai CT ma MRI.

O se tagata gasegase e manaʻomia se feutagaiga ma se tagata gastroenterologist. Togafitiga e masani ona amata i fualaau. O le faʻamoemoe e taofi faʻataʻitaʻiga, e fuafua e faʻafaigofie le metabolism o le calcium ma le fuluuʻu i le tino, e faʻaitiitia ai le fulafula o le pancreas ma le pule autu. O fualaau faʻamaʻi ma faʻamalosi e faʻamaonia ai.

E faʻamaonia le faʻamalosi o le Enzyme, o le tausiga faʻapitoa e totogi i meaʻai, ma o le numera numera lima o loʻo faʻatulagaina. Afai e laʻititi maʻa, ona mafai lea e le maʻa ona fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi, o le a pasi atu maʻa laiti i totonu o le manava.

I le i ai o maʻa tetele, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi e faʻaumatia ai e le talafeagai. O le taotoga e manaʻomia, aua ei ai se lamatiaga i le ola maloloina ma le ola. I vailaau faʻataʻitaʻi, o metotia laiti faʻaleagaina ua tele faʻafouina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaaogaina le faʻamavaeina o maʻa masani. Fai se afaina, aveese maa i se mea e gata ai.

Faʻapitoa o le metotia endoscopic:

  • Le lava le toe faʻaleleia o taimi.
  • Faʻasalaga maualalo pe a maeʻa le faʻalavelave.

O le faʻaitiitia o le togafitia e le mafai ona aveesea uma neoplasms i le pancreas. Afai ei ai le tele o maʻa tetele o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le tino ma le siʻusiʻu, ona sili atu lea ona faʻaaoga le laparotomy metotia.

O togafitiga togafitiga e ala i le sasaina e mafai ona faʻatinoina. O le taotoga e faʻaalia ai le osofaʻi i luga o maʻa, lea e mafai ai ona nutimomoia i sina fasi oneone. Mulimuli ane, latou te tuua le tino pe a leai se manava.

O le auala faʻaonapo nei o le aveeseina o maa ma se laser. Ua faʻaalia foliga o le maʻa e ala i se ataata vitio, o le faʻaaliga e tuʻuina atu i le mataʻitu. Ma le isi, o le faʻaaogaina o le vaʻaia e faia i le oneone. O faʻamatalaga a fomaʻi e matauina ai le maua o le laser e tele mea lelei. Maualuga maualuga o le faʻamaʻapeʻa, faʻaitiitia le osofaia, taimi vave faʻaleleia, leai se maʻila e iloagofie.

O le a le tau o le aveeseina o le laser? O le tau e fuafuaina i le tau o le tau o le fomai, le agavaa o le fomai ma isi vaega. I le tautala i le averesi, o le tau amata e mai le 15,000 rubles.

Le aoga o soʻo se faʻafitauli e faʻalagolago i agavaa o le fomaʻi. O faʻalavelave e aofia ai le tiga, hematoma i le vaega o le taotoga, ae le o le faʻamaʻaʻaina atoa o maa.

Forecast and Prevention

O le faʻataʻitaʻiga mo le i ai o maʻa poʻo oneone i le pancreas e sili ona lelei. Ae sili atu ona mafua mai i faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻatasi. O le gaioiga faʻapitoa e maua ai se faʻamaliega lelei i le 85% o mataupu tau falemai.

Fuainumera faamaumauina foʻi le fuainumera o le tino, e le itiiti ifo ma le 2%. O le vave ona maua o maa i totonu o le pancreas, o le sili atu ona lelei o le faʻamaʻiina o le maʻi.

Leai ni togafitiga patino ua atiaʻe. Fomaʻi ua malilie e tatau ona togafitia le pancreatitis o le chronic e puipuia ai le maʻi. Ave se vailaau faatonuina e se fomaʻi. E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o le pancreas.

Faʻailoga iloga - tiga i le hypochondrium, ua fautuaina e vave sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. Lauga mo le paʻu i lenei tulaga o le a le fesoasoani. O le a le mafai e laau toto ona faʻamavae ia maʻa. O togafitiga le lelei o le a faʻaleagaina ai le tulaga.

Puipuiga e aofia ai se olaga ola maloloina - tausisia o se taumafataga le lelei e le mamafa ai le pancreas, mumusu e inupia le ava, ulaula. E tatau foi ona mataʻituina le puipuiga o le tulaga o le phosphorus-calcium metabolism.

O le togafitiga vave o le mumusu o le mumū i le duodenum 12, o le biliary tract, o le pancreas o le a fesoasoani foi e taofia le fausia o le calcula i le gland.

O faʻamatalaga masani o faʻamaʻi pipisi e talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faailoga masani

E masani lava, pancreatiti (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas) (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas) faʻaalia e uiga i le talaaga o maʻi faʻamaʻi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) ma ei ai faʻamatalaga lautele ma faʻapitoa. Faailoga masani o le mumū o le pancreatic:

  • Paʻu tiga. Mo le pancreatiti (vaega o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi lea e matauina ai le mumū o le pancreas) o loʻo faʻaalia e se malosi, faʻalauiloa tigaina o le maʻi, lea e mafai ona seleseleina ma faʻafefe. Afai e le maua se fesoasoani, o le tagata maʻi e ono lamatia le atiaʻe o le tiga. E masani lava ona maua le tiga i le hypochondrium, pe afai o le afaina ua aafia ai le okeni atoa, ona le lelei ai lea o le natura.
  • Vomiting Soo se laasaga o le faamai eo faatasi ma le vomiting ma le tumau pea o le talo. I le taimi lea, o le le atoatoa o le taumafa e talafeagai, naʻo le vai e mafai ona inu.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona tupu i le manava ma le faʻamalosi. O le tino pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i ni fulu maʻa, faʻatasi ma se manogi le lelei. O le faʻaogaina o le maʻi pancreatitis e mafai ona faia e le constipation ma maso abdominal fulafula.
  • Totoina. I le taimi o se osofaiga, e le tupu le musele atoa o musika, ma mafua ai ona afaina. I le taimi o le palpation, e le faʻamalosi maso.
  • Le mamafa ma le vevela. O le atinaʻeina o le faʻamalama o le tino e oʻo atu ai i le paʻu tele i le soifua manuia lautele, lea e faʻaalia ai i se suiga i le vevela ma le mamafa.
  • Suiga o le tele. I taimi o gasegase (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis) o le foliga o le tagata maʻi ua faʻamaʻaina, o le paʻu ua paʻu, ua maua se lanu enaena.
  • Faateleina le vevela ona o le tafe o le mamafa, o se laumei samasama ua matauina i le laulaufaiva.
  • Toto. O le paʻu o loo i ai se lanu oona, lea o loʻo taʻalo i le pute. E le gata i lea, i le pito i lalo, o le paʻu e mafai ona i ai se lanu paʻu, i totonu o le uila - o se lanu vaivai.
  • Jaundice. O le paʻu ma le sclera mata e mafai ona maua ai se lanu samasama. O le gaogao faʻalavelave e tupu pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina e le glands ia alalaupapa. Faʻatasi ai ma le jaundice, o le le atoatoa o le fiaʻai, taofiofi o le manava, ma le gutu malogo ua faʻaalia.

Pancreatic mumū togafitiga

O le pancreatitis e faʻavae i luga o le mafuaʻaga ei ai faʻamaoniga eseese, ae togafitiga (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi soliga (O se solitulafono, gaioiga poo se mea e le faia e feteenai ma manaoga o tulafono masani ma faia e se tagata mama, "Solitulafono", o se tasi o tala muamua a Sergey Lukyanenko) ola), e pei o se tulafono, e le o se mea e matua ese. Muamua, i le mauaina o faailoga muamua (i le matematika, manatu - o se tulaga talafeagai mo se mea faitino e auai i se vasega faapitoa) le mumū o le pancreas, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Afai e osofaʻia se osofaiga, ona tatau loa lea ona e valaau i se falemaʻi.

O le aveeseina o le mumu o le pancreatic e aofia ai se faʻanatinati vave, faʻamaonia uluaʻi faailoga (se tasi o faailoga a le tagata lava ia, o le faʻaalia faifai pea o se faʻamaʻi, tulaga faʻaleagaina poʻo le solia o se faagasologa o le olaga) ma le faia o togafitiga o pancreatitis e mulimuli mai:

  • O le fomaʻi maʻi mo le 3 aso e faʻatagaina ai le taumafaina o meaai, ua na o le faʻatagaina e faʻaaoga vai inu ma muamua faʻamalolo.
  • E faatagaina e tuʻuina se paʻu vevela malulu i luga o le manava, e le mafai ona e faʻamafanafanaina le okeni maʻi (Laʻau - se eseesega o ituaiga eseese o sel ma fusi e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se tino ola).
  • E faʻasaina le faia o analgesics, e mafai ona inu na o antispasmodics, e pei o No-shpa.
  • Aʻo lei oʻo mai le falemaʻi, e sili atu i le tagata maʻi ona alu i se tulaga faʻamalosi lea e maua ai e ia le lagona sili atu ona lelei, e pei o se tulafono, o se tulaga nofoa ma se manaʻoga i luma.
  • Togafitiga (se gaioiga o lona sini o le faʻaitiitia, aveesea poʻo le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma faʻaaliga o se faʻamaʻi poʻo se manua, tulaga faʻaleagaina poʻo isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ola,) o le faamaʻi e sili ona faia i se falemai, i lalo o le vaavaaiga faifaipea a tagata tomai faapitoa.
  • O le tausisi lelei i le taumafa e tatau ona le gata i le taimi muamua talu ona aveese le osofaiga, ae mo le tele o tausaga, ma o nisi taimi i le olaga atoa. O meaai paleni taumafa e fesoasoani e aloese mai osofaʻiga faifai pea, ma, o se taunuuga, e puipuia ai le tino o le oti.
  • Mo le faʻaleleia o le 'aina o meaʻai, o faʻataunuʻu meaʻai e mafai ona faʻatagaina oe e faʻalelei atili ai meaʻai, e pei o se tulafono, o: Mezim forte, Creon.
  • O le togafitiga o vailaʻau e fesoasoani e lagolago le tino.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona puipuia le faʻasalalau atili i le okeni (Laʻau - se eseesega o ituaiga eseese o sel ma fusi e faatino ai se galuega faapitoa i totonu o se tino ola).

Mo le puipuia o le vevela o le tino ma le atinaʻeina o taunuuga e le mafai ona faʻafitia, e tatau ona e iloa po oa faailoga pancreatitis, ma faatasi ai ma le faailoga muamua, amata vave togafitiga. O lea, e mafai ona e ola i se olaga atoa mo se taimi umi.

E mafai ona i ai ni maʻa papaʻa: faailoga ma togafitiga

O i ai ni maa i totonu o le pancreas? La matou tali, ioe, e faia.Ma o lenei mea moni e le aumaia ai se toomaga, ae e mafai ai ona tatou mafaufau pe aisea e tupu ai lenei mea ma pe faapefea ona taulimaina. I le tusiga o le a tatou faamatalaina auiliili pe faapefea ma pe aisea foi e tutupu mai ai maa, o a faailoga, o le a le togafitiga ma pe o le a. Aʻo vaʻavaʻai i luma, matou te maitauina o le taotoga e le na o le pau lea o le auala e alu ese ai

Pancreatic stones: mafuaaga

I vailaau, o loʻo i ai se taimi mo se faʻamaʻi pe a fausia maʻa (maa) i le gland - pancreolithiasis. O lenei faʻamaʻi ua manatu e seasea lava, ae o le faʻalavelave. E tusa ai ma fuainumera, o lona faʻateleina o loʻo faʻatupulaʻia i lea tausaga ma lea tausaga. O se vaega taua o le maʻi o le tiga i totonu o le manava. O nisi o mafuaaga autu o pancreolithiasis e le lelei ma o le faagasologa masani o pancreatitis - mumū o le gland (o se okeni o lo o aofia ai meatala faalilolilo e maua ai ni mea faapitoa o ituaiga natura) O maa i lalo o le faatosinaga a nei mea e ono aliali mai e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le gallbladder. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le taʻitaʻia o le taʻitaʻia o le talo.

O maʻa e faʻamautuina e ala i le faʻamalamalamaina o elemene. O la latou lapopoa e eseese mai oneone laiti, e taua pea o le oneone, i le lautele.

Ole Pancreolithiasis e le taliaina se uiga faaalia. O le faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi ma faʻafefe e faʻaleagaina ai le gaioiga o mamanu uma o le tino (tino ola faatasi ma se tuufaatasiga o meatotino e iloagofie mai mea e le o ola, e aofia ai le metabolism, tausia e le tagata lava ia o lona fausaga ma le faatulagaga, le mafai ona toe gaosia pe a oo).

Mafuaʻaga mafuaʻaga o pancreatitis:

  • Suiga i le vailaʻau faʻamalosi o le manava faʻanoanoa ona o le fai ma vaisu i masani leaga: o le ava malosi ma le ulaula tele.
  • Faiva i le galuega o le tino o le tino (tino ola faatasi ma se tuufaatasiga o meatotino e iloagofie mai mea e le o ola, e aofia ai le metabolism, tausia e le tagata lava ia o lona fausaga ma le faatulagaga, le mafai ona toe gaosia pe a oo) e mafua mai i mea eseese.
  • Faʻaleagaina i le faiga o le tino.
  • Lapataiga inflammatory i totonu o totoga i totonu o le peritoneum, faapea foi ma tumutumu ma neoplasms.
  • O faʻamaʻi inflammatory o le duodenum (duodenitis), gabless (cholecystitis), pancreas (pancreatitis), ma isi.

Ona o le mea o loʻo taʻua i luga, o le sua o le gland ua sili atu ona mafiafia, ua tuʻuina ai sima o le calcium ma fai se fua i le parenchyma pancreatic ma / poʻo le opu.

Pancreatic stones: symptoms

E taua tele, i le vave e mafai, e iloa ai maʻa i totonu o le paʻu. E eseese fomaʻi, ae e lava lava i latou e masalomia se mea ua sese ma saili se fesoasoani faafomai talafeagai.

Faailoga faʻapitoa o papa paneta:

  1. Tipiina o tiga i le faʻasolosolo, lea e mafai ona toe faʻafoʻi. Paroxysmal natura o le tiga.
  2. Naua ma gagging.
  3. Le afaina o le tiga i le taimi lava e uma ai le inu ava malosi poʻo le tagofia o meaai le lelei (meaʻai, gaʻo, mea vevela, ma isi).
  4. O le umi o osofaiga e eseese mai le lua itula i ni nai aso.
  5. O vavao i le va o le faoa i vaega muamua e umi lava - tasi taimi i nai tausaga uma. E le gata i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, latou te faʻagasolo ai.

O le tiga e afua mai i le faateleina o le mamafa i le gaʻo ao faagasolo lo latou afaina ma le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le mimiti i totonu o le okeni.

E tusa ai ma fuainumera, i le 1 mataupu mai le 20, o le maʻi e maua e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga - o le pancreolithiasis ua taua. E masani lava, o sea ituaiga o faʻamaʻi e mafua ai nisi faʻafitauli i suʻesuʻega ma e manaʻomia ai le taimi taua, aua o le vave lava ona maua o maʻa, o le maualuga atu lea o avanoa o se toe manuia manuia ma le faʻaitiitia o tulaga lamatia.

O se maa i le pancreas, o ona uiga e tele auala e tutusa ma isi faaletonu (O se solitulafono, gaioiga poo se mea e le faia e feteenai ma manaoga o tulafono masani ma faia e se tagata mama, "Solitulafono", o se tasi o tala muamua a Sergey Lukyanenko) ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, e manaʻomia le faʻamaonia agavaa ma le togafiti poto.

Maʻa i le pancreas: faʻafefea ona togafitia i se meaʻai?

O le a sili atu le saʻo le fai atu, ae le o le togafitia, ae ia lagolagoina. O le taumafataga e avea o se mea puipuia ma puipuia ai osofaiga fou.

  • Meaʻai 5-6 taimi i le aso.
  • O vaega laiti.
  • Faʻasolo i aso uma o kalori.
  • Faʻaaogaina o ava malosi ma mea inu ava.
  • O le faʻasaina e aofia ai foi: ulaula meaʻai, marinade, pilesi, aano o aano o manu, gaʻo ma le vevela, mufui, sukalati ma le lauti malolosi.

O le tausisia o faatonuga a se tagata tausi meaʻai e mafai ona faʻaititia le fua faʻatupulaia o maa. O le taumafataga e faʻavae i le faʻaitiitia o le aofai o kalori, talu ai o le faʻateleina o meaʻai e faʻapupulaina ai le mamafa i luga o le masini fuamalie ma e fautuaina e aua nei faatagaina lenei mea, aua e mafai ona faaosofia ai le suia o maʻa ma a latou gaioiga. O lenei mea o le a oʻo ai i se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi ma osofaiga fou.

O le a le foliga o helminths i tagata? Ata o anufe

3. O matauworms e aafia ai le duodenum 12. Ole ulu ile ulu e ala i le faʻafesoʻotaʻi ile palapala, toto ile toto i totonu ole tino, mama. E amataina e se tagata se tale malosi, faatasi ai ma le pipili, o aʻaʻo e ulu i totonu o le tino. A maeʻa le faʻaleagaina o vaʻa toto, o le anufe e faʻaaogaina ai se enzyme faapitoa i totonu, lea e puipuia ai le totoina o le toto.

4. E mafai ona gaoioi solo laulau i le tino atoa, o se tagata na te foloina fuamoa fuamoa faatasi ai ma otaota eleelea, vai e lei togafitia. E mafai ona avea ni lago e mafai ona avea ma laʻau.

Faailoga o le alofa

O le faʻalavelave sili o faʻalavelave alofa o se tolopoina le toesea o faailoga o faʻamaʻi. Ma pe a aliali mai foliga, e tutusa i latou ma isi faʻamaʻi masani. E amata e se tagata ona ave fualaau mole mo le tale, fiva, maʻi o le intestinal po o le malosi, ae o le ola maloloina o le tagata lava ia e le maua ai ni taunuuga lelei.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I fafo atu, o siama e mafai ona tupu i le tino, seborrhea, vavao i mulivae, faoa i tulimanu o le gutu, papillomas. I fafine, e mafai ona latou faʻaosofia le faʻasaʻolotoina o tagata mama, o loʻo i ai le faʻafefe o le mumū i le ovaries, o le faʻaleagaina o le tino e avea ma mea tiga ma le faʻaleagaina. Faʻasolosolo umi le maʻi, fibromas, fibroid, mastopathy. I tane, o le alofa tele e mafua ai le vaivai, prostatitis, ma le prostate adenoma. O anufe e faʻaosofia le fausia o le oneone ma maʻa (maʻa masani (dr.-vave)) i totonu o fatuga ma fatuga.

Faailoga (se tasi o faailoga a le tagata lava ia, o le faʻaalia faifai pea o se faʻamaʻi, tulaga faʻaleagaina poʻo le solia o se faagasologa o le olaga) faʻagaiga o tagata:

  • malulu masani, afaina o le tino,
  • faʻamafanafanaga masani o le faʻaleleia o le tino ma paranasal sinusal,
  • malosi, manava, manava,
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • faʻavavega faʻavave i le mamafa
  • faaaliga o le anemia.

Granulomas o se faailoga manino o faʻamaʻi pipisi. I totonu o nei tumutumu, ua faaputuputu fuamoa, ua latou faia i luga o puipui o le inumaga, i le mama, ate, ma le tasi. Faʻasagaga o le faʻaauau pea o le 'ava, faʻapupulaina faʻamaʻi i luga o le mafaufau. O le soona inu malosi e oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻalavelave, urticaria, eczema. O le mafaufau o se tagata e fesuisuiai foi - o le osofaʻiga e suia e le le fiafia, o le lelava masani e foliga mai, ma le atuatuvale popolega.

O le faailoga autu o anufe i feces. E mafai ona latou vaʻavaʻai pe faʻapitoa e faʻaaogaina se suʻesuʻega faapitoa.

Tamaiti ma mamanu

O anufe i tamaiti e sili atu ona maua i le tele o taimi nai lo tagata matutua. Le tamaititi palapala eleelea, meataalo i lona gutu, fiafia e faʻafesoʻotaʻi manu, taʻalo i le oneone ma le eleele. E tusa ai ma fuainumera, o tamaititi taʻitoʻatasi uma e auai ile aoga faʻamaitai e iai ni o latou manumalo. I tamaiti, pine, maunu, giardia ma le toxocar e masani lava ona maua.

Giardia o se parasi laitiiti lea e aʻafia ai pepe faatoa fananau mai. I le faʻamaʻi pipisi, o le manava faʻapitoa e amata, fiva, paʻu o le manava. O le tele o mātua latou te faʻamaonia le faʻamaoniga i le faʻaalia o se faʻamaʻi o le tui, togafitiga e le maua ai le manaʻoga, o le helminthiasis e alu i le taimi masani.

Toxocars e nonofo i tino o pusi ma taifau, o ese i fafo ma feeseeseaʻi. E afaina le tamaitiiti pe a taʻalo i le sandbox poʻo le eleele, pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi manu feʻaveaʻi. O nei anufe e foliga mai o filo paepae o vaʻaiga eseese ma uumi. O se ata lapoa e faʻamatalaina le parasaite e mafai ona faʻaaoga e avea o se fesoasoani vaaia pe a talanoa ma se tamaititi e uiga i le manaʻomia e mulumulu lelei o latou lima.

O aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi ua faateleina le faʻamalosi, lagona tumau, le mautonu. O le tamaititi e amata vave ona lelava, o le a lelei le moe. O le faailoga autu e mafai ai ona e faʻalagolago e iloa e uiga i faʻamaʻi o le afaina i le anus, le i ai o parasite i feces.

O le fetolofi i le po e le o se faailoga o siama pipisi i se tamaititi.

Faʻalavelave fesoasoani faʻamalosi mo le tamaititi - faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi (o se tulaga lea o le tino, ua faʻaalia i le solia o lona tulaga masani, o le ola, ma lona mafai gafatia ona tausia lona homeostasis), ua faʻalavelaveina le faʻafitauli puipuia, o loʻo i ai faafitauli i le fia ai ma le mamafa. Pe a afaina i se afā, e amata e le tamaititi ona tuai le tuputupu aʻe, ogaoga o le anemia.

Talu ai e mafai e le tino o le tagata ona aofia ai le silia ma le 200 helminths, e leai se togafitiga faʻapitoa. O ituaiga o diagnostics faʻaonapo nei e fesoasoani e faʻamalamalama saʻo ai pe o ai anufe o loʻo iai i totonu o le tino, lea e mafai ai ona faʻamalosia togafitiga talafeagai. O le tele o taimi, o ituaiga ituaiga o parasite e maua i tagata.

O vaega autu o fualaau faasaina:

1. Praziquantel, piperazine, pyrantel - fualaau faʻamaʻi paʻu le gaioiga o masini ma musele, faʻasalaga e sau i fafo,

2. Albendazole - ua solia ai le faʻaogaina o auala o meaola, lea e tau atu i lo latou oti,

3. Mebendazole - e taofia ai le aveʻeseina o le kulukose e anufe, e aunoa ma se mea latou te leiloa ai lo latou gafatia,

4. Ole Levamisole o se vailaʻau faʻasoasoa faʻatasi e faʻalavelaveina ai gaioiga o meaola oona ma o loʻo i ai se faʻafitauli pipili.

O vailaau faafomai e aafia ai na o tagata matutua, e faasaga i lapisi ma fuamoa e leai so latou malosi. O le mea lea, mo le faʻamatuʻuina atoatoa e tatau ona faia le tele o vasega o togafitiga antiparasitic.

O anufe i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi tuga - faʻamaʻi masani o gasegase oona ma le manava, tino le mautonu, glaucoma, tino o tino eseese. O le aloese mai siama o le helminth e faigofie lava - fufuluina ou lima i taimi uma, faʻaaoga vailaau antibacterial i luga o le auala, autu o aano o manu ma iʻa i togafitiga o le vevela, aua le inu vai inu, sasaa vai inu i luga o fualaau faisua ma fualaau aina, e aunoa ma se faʻasalaga.

Tuua Lau Faamatalaga