E mafai ona 'ai le peasisi lanumeamata masi mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Pea mo le maʻisuka o se tasi lea o oloa e mafai ona faatagaina, aua e aʻafia ai lana galuega autu: faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Ae ui i lea, e pei o soʻo se meaʻai, e le gata ina aoga meatotino, ae faʻapea foi le faʻamaʻiina, lea e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻamatalaga Faʻaumilo

O pamu e aofia ai le tele o mea e mafai ona e faʻatagaina ma le faʻaaofiaina i le taumafataga o na faʻaleagaga mai lenei maʻi.

Faʻatasi ai ma le taua o le taua o taumafa (

300 Kcal), na mafua mai ona o le tele o meaʻai gaʻo, o le fualaau faisua e faigofie lava ona digestible, lea e taua tele mo le maʻisuka.

E tamaoaiga i vitamin eseese ma minerale, e aofia ai:

  • vaega A, B ma E,
  • fualaau faisua
  • malo
  • gaʻo gaʻo
  • uʻamea
  • aluminium
  • fulufulu
  • chlorine
  • sulfur
  • apa
  • nickel
  • molybdenum.

Ma e le o se lisi atoa lea o mea o loʻo aofia ai i le vailaʻau kemini o le oloa! O peʻa lanu meamata e maualalo le faʻasologa o igoa (35). O lona uiga o lenei fualaau faisua e leai se aoga i luga ole kulukose, ma o le taunuuga e saogalemu ai le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, e mafai e le oloa ona faʻaitiitia lenei faʻaaliga ona o mea o loʻo maua i fiber diet ma polysaccharides. Latou te faamalūlūina le faʻaaogaina o gaʻo faʻateʻa ma faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaaogāina e puipui o le inumaga, lea e aʻafia ai le soifua manuia o le maʻi ma le malosi o le maʻi.

Mea tau oloa

O le lelei ma le leaga o fualaau faisua e mafua ona o le fomaʻi. Muamua lava, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e maua ai taunuuga lelei ma faʻapupulaina ai le gasegase o fualaau faasaina. I lenei tulaga, aua nei faʻalavelave le oloa i le fualaau faasaina, aua o le faʻaumatiaina o le faʻamaʻi na o le fesoasoani o taumafa saʻo e le mafai. Ae ui i lea, o le fesili e mafai ona faʻaaogaina le talo mo le maʻisuka e tele lava ina i ai se tali lelei - e mafai e le fualaau aina ona puipuia se tulaga e pei o le glycemia, lea na atiina ae e faasaga ile talaaga o le le lelei o meaai.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na faʻaalia ai e le gata i le i ai o le fiva meaʻai, ae faʻapea foi i mea o loʻo i ai i le inisinia amylase e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas, faapea foi le arginine, lea e mafai ona suia ai le insulin. O lea la, afai e te faʻaaoga lelei se fualaau faisua, e mafai ona faʻaititia le fua o le fualaau faasaina. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o peʻa kuka e le aoga tele, talu ai o nei elemene e faigofie ona faʻaumatia e le vevela.

E le gata i lea, o le oloa e maua ai aafiaga nei i le tino:

  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • Faʻasaʻoina le lipid metabolism,
  • faaleleia le motumotu o le intestinal,
  • talepe gaʻo.

O pene i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e faigofie tele i tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi. O le oloa e sili ona aoga i le tau malulu (i totonu o le kuka poʻo le tioisa), pe a oʻo lava i tagata soifua maloloina e mafai ona atiaʻe le tino o le vine.

E le afaina fualaau aina pe afai e sili atu le maualuga o le fua fautuaina - 80-150 g / aso. I lenei tulaga, e mafua ai le vevela ma le manava i tua o le ita o le mucosa o le intestinal. Ae peitai, afai o le oloa o se vaega o se mea vevela vevela, ona aveesea lea o nei tapulaa, o lona uiga. faatagaina e ai le vaega masani. Ae e ui lava i faʻamanuiaga e le mafai ona faʻatagaina, e le aoga lava le aofia ai o se fualaʻau i meaai i aso taitasi, e lava le 'ai e 1-2 taimi i le vaiaso.

Soupeti ma masini mo le maʻisuka

O pusa paʻu o se "meaʻai faigofie" lea e mafai ona gafatia e le tagata gasegase, ae le o tagata uma o le a fiafia i lona tofo. O le mea lea, mo le kukaina, e masani ona latou faatauina fualaau faisua fou po o le aisa, talu ai ua maeʻa ona leiloa ana meaʻai. Ae peitai, e mafai ona e faʻaaoga pe afai e te manaʻo ai.

E tusa ai ma tulafono, o le sua suamalie mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo kuka i totonu o le gaʻo lona lua. O lea ituaiga ipu e le tutusa ma le masani masani, talu ai e sau tele ma fou, ae o nei faaletonu e tauia e le aoga aoga o le "taster" i luga o le tino.

E le gata i lea, afai e masani le maualuga o le cholesterol o le maʻi, ua faʻatagaina o ia e fuga le fualaau aina o loʻo totoe ae leʻi faʻaopopo i le sou. O sea fuataga o le a matua faaleleia ai lona tofo.

E taua foi le gauai atu i le falaoamata mai peas. E tatau ona aofia i le taumafataga 1-2 taimi i le vaiaso e faʻaititia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini. E faigofie tele le saunia o se meaʻai: fufulu fualaau faisua ona 'ai lea seia oʻo ina faʻamafanafana, faʻaosoosoina pea. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo le falaleni i mea manogi e faʻaitiitia ai le fou.

O le mea lea, o se meaʻai lelei e fatuina o le ki lea i le vave faʻafouina. Ae o nisi taimi o le tali i le fesili pe mafai ona 'ai e le maʻisuka e le mautonu pe afai o loʻo maʻi le gasegase o gastrointestinal. I lenei tulaga, o le a sili atu le fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi o le a mafai ona tuʻuina atu le fautuaga saʻo ma puipui le tagata maʻi mai faʻalavelave.

E mafai ona 'ai le pī mo le maʻisuka

O mea taumafa i le maʻisuka e leai se aoga i le tulaga o le soifua maloloina nai lo togafitiga. Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, e mafai e se tagata ona gafatia se taumafataga eseese ma le togafitiga o le inisalini. I le tulaga o se inisalini tutoatasi tutoatasi o le faamai, e taua tele le faia o se lisi o ipu ma le maualalo o mea inu o gaʻo ma le tele o fiber. Pea ma le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o nei oloa, i se faaopoopoga, ei ai lona manaia lelei ma le taua o mea taumafa.

Glycemic index

O le faʻamatalaga faʻapitoa o peʻa lanumeamata fou e 30 iunite. O lenei mea o se mea maualalo maualalo, o lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei oloa mo le kukaina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le mafua ai ona suia suiga i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata gasegase, talu ai ona o le 'aiina o pī e faʻagesegese lemu i nai mea inu. O le kalori matūa o pīni fou e maualalo, e aofia ai le 80 kcal i le 100 g. I le taimi lava e tasi, latou te maua le maualuga o le paleni o mea taumafa ma ua taʻua o "meaʻai e suitulaga".

O le faasinomaga matala o peasama mama ua maualuga atu. E 35 iunite. Ae i lenei faiga, o le oloa ua avea ma tino maualuga-kalori (e tusa ma le 300 kcal mo le 100 g) ma o loʻo i ai ni nai gaʻo sili atu. E mafai ona faʻaaogaina i nisi taimi e fai ai ni suka, ae e tatau lava ona tuʻuina atu i ai fatu pi.

O pusi faʻatasi ma fatu e sili atu le suka. O lona faasino igoa e 48. O le faʻaaogaina o se oloa i lenei fesuiaiga mo le maʻisuka e na o sina taimi lava e mafai ai, faʻamalamalama manino le mea o le kalori ma mea inu gaʻo i se vaega o se ipu. I le faaopoopo atu, i le taimi o le faasao, o le tele o mea aoga aoga ua leiloloa, ma o nei pusi e matua taua tele mo le maʻisuka.

Mea aoga

O le taumafaina o pī mo le maʻisuka e aoga tele aua e tele naua mea taua:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • faʻalavelaveina le faagasologa o le paʻu o le paʻu, faʻaauau pea lona malosi (lea e taua mo le maʻisuka, talu ai o soʻo se mea leaga i le fafo atu o le faʻaosoosoga e faʻamalolo umi ma lemu),
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • faʻagasolo ai gaioiga faʻasalaga, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe taualumaga o le kanesa,
  • e puipuia ai le toto maualuga o le cholesterol.

Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini B ma le magnesium i pi, o lo latou iniseti e afaina ai le tulaga o le tino. Faatasi ai ma le leai o nei mea, o le tagata maʻi e faʻavaivaia e ala i le moe, vaivaiga e aliali mai, ma o nisi taimi e mafai ai ona tupu le faʻaleagaina. Pea ei ai se isi mea ofoofogia se tasi - o se mea manaia suamalie, ona o lona faʻaofiina i totonu o le taumafataga e faʻatasi ma se faʻaleleia atili o le uiga o le maʻisuka. O le taumafaina o ipu ma nei fatu pi e le gata e aoga, ae e manaia foi.

Peʻa suamalie

O pamu vailaau e iai ni mea faʻapitoa faʻalauiloa. I fafo atu, o nei mea o ni pi e aunoa ma ni laulaau e totogo mai ai lala lanumeamata. O lenei ituaiga o oloa e sili atu ona faʻaleleia ma faʻavave ona faʻamalo. Afai ei ai pea i lenei fesuiaiga, ona faʻaititia lea o le lamatiaga o le gaioiga i le inumaga.

I fuainumera tele, o pini mago e aofia ai fiber, enzymes, proteins, calcium, iron, silicium, magnesium. O ituaiga talofa i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e tausia le puipuiga o le tino ma puipuia le tino mai le atherosclerosis (o le faia o palulalulapala i totonu o vaa). O fualaau e le manaomia e vevela ai togafitiga, aua e faʻaumatia ai le tele o vitamini ma aoga aoga elemene. E mafai ona faʻaopopo i salama pe 'ai i le mama i le va o meaai autu.

Ae pe mafai ona 'ai fatu pi mo tagata uma e maʻisuka? Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei ituaiga o oloa, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Talu ai, e ui i mea aoga, o fatu pi e totogo e le o se mea masani masani mo meaai mo tagata uma, ma soʻo se meaʻai e maua i le maʻisuka e mafai ona faia i lalo ifo o le vaavaaiga a le endocrinologist.

Pea Laei mo Tisuka

O laulaʻau lanumeamata e faigofie ona fai e sauniuni ai, o le kuka ma le falaoamata. E mafai ona kuka le kuka i le fualaʻau po o le isu o aano o manu. I le tulaga muamua, o le falalaʻau, broccoli, lago ma nisi pateta atonu o ni mea faaopoopo. E sili atu le kukaina o le ipu i se meaʻai, o lona uiga, e aunoa ma le muai seleseleina o fualaau faisua (i tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le pata mo lenei mea).

Afai e kuka le supa i le fala o manu, ona tatau lea ona e filifilia ni meaʻai vela: toso, moa po o le pipi. O le uluai falaoa o aano o manu ma le pulufuga ua faʻafefe, ma naʻo luga o le faʻamalamalamaga lona lua e amata ai ona kuka kuka. O le tulaga sili ona lelei o le meaʻai o masini pateta. Mo le faʻavaveina, fautuaina e faʻaitiitia le masima ma le pepa. Ina ia faʻaleleia atili le tofo o le ipu, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le vaovao o vaovao mamago po o le oona fou, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le gaosiga o le kesi.

Pea porridge o se tasi lea o meaʻai sili ona suamalie ma lelei e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. Afai e te kukaina mai fatu lanu lanumeamata lanumeamata, ona maua ai lea o se faʻamatalaga glycemic index ma maualalo le kalori. I le tulaga o le faʻaaogaina o se mea mamago, e tatau ona faʻafefiloi mo le 8-10 itula i le vai malulu, mulimuli ane e tatau ona faʻafefe ma fufulu lelei le pi. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai lenei vai mo le faʻaogaina o le falaoa - e faʻafefe uma ai palapala ma pefu.

Pe a kuka ni pi i totonu o le falaoamata, faaopoopo i le vai, e te le manaʻomia ni mea faʻaopoopo faaopoopo. O le kuka maeʻa e mafai ona faʻasaina i sina vaega ole pata poʻo le suāuʻu olive. E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia o lenei falaoa ma meaʻai aano. O lenei faʻasigaga e mafai ona faigata tele mo le faʻaogaina o le tino, lea e mafua ona o le maʻisuka, o loʻo galue i lalo o le faʻalavelave mamafa.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le fesili, pe mafai ona faʻamalosi i aso uma mo le maʻisuka? E leai se tali manino i lenei fesili, talu ai o le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia. E le gata i lea, faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, o le maʻisuka e mafua mai i le matua, i le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi maʻi. I le iai o nisi oi latou, o pusi e mafai ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻatapulaʻa ma e le masani ai, ma i nisi o tulaga, e sili atu ona lelei le teena o lenei oloa. Ina ia le afaina ai lou soifua maloloina, o le fesili i le taimi ma le tele o soʻo se meaʻai e faʻaaogaina e sili atu ona faʻamauina ma faʻatasi ma le endocrinologist.

Tapulaa ma le faʻailoga

E le afaina le fiafia tele i paʻu, aua e mafai ona mafua ai se lagona o le vaivai ma le afaina. E le aʻafia i le "malamalama" oloa, o le mea lea, mo le maʻisuka faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, e lelei tele le teenaina o lenei oloa.

Peʻa e faʻaseseina i le i ai o ia tulaga i le maʻisuka:

  • gout
  • togafiti fatugao
  • faanaunauga e faia ni fusi toto.

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae i totonu o tagata matutua ma matua matutua, e tatau ona latou pulea le aofaʻi o pi e aina i le aso. Aua le sili atu i le fualaau ua fautuaina e le fomaʻi, talu ai o lenei ituaiga o legume e taʻitaʻia ai le faaputuga o le uric acid. E le gata ina afua ai le gout, ae masani ona mafua ai le tiga matuitui i sooga ma liuga ona o lona faaputuputu iina.

O pi o se meaʻai maloloina ma taua. E faʻaleleia ai le toto i luga o le faiʻai i le mafaufau ma faʻalautele ai gaioiga faʻasolosolo i le tino atoa. O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le puipuia o toto toto mai cholesterol o le a le mafai ona faʻaaogaina lenei oloa mo maʻi. Ae o le mea moni, i soʻo se ituaiga, e le mafai ona sui togafitiga fualaau mo le maʻisuka.

O fea pī e maloloina?

Afai tatou te faatusatusa peasini lanumeamata ma fufulu pea fatu laau, lea e masani ona kuka ma faʻaaogaina mo soupisi susu ma pateta paluga, ona sili atu lea o le aoga o meaʻai i pamu. A uma mea uma, o se vaega taua o vitamini ma minerale o loʻo i totonu o le peele, lea e aveesea pe a paʻu. Ae i totonu o fatu mama o mea aoga e tumau pea le tele.

Laʻau lanu lanumeamata e sili ona aoga - faʻafe mai le moega i le tulaga o le susu. O le mea lea, i le vaitau e tatau ona e 'ai i le tele e mafai ai, toe faʻaleleia le tino o mea o loʻo manaʻomia.

O pusi vao e taofi pea a latou meatotino taua, o pene pipi e sili atu le leaga, ae o lona aoga e le mautonu.

O peeled peas, faʻaopoopoga i lo latou faʻaaogaina le aoga, e lelei foi mo le maualuga o le tofo ma le avanoa i le tausaga atoa.

I le faaputuputuina o luga, e mafai ona tatou faaiʻuina o le tulaga masani uiga masani o peas:

  • Fesoasoani e faʻamalosia le faʻaʻauʻau cardiovascular,
  • Faʻaitiitia le cholesterol toto,
  • Faʻaauau le puipuiga o le tino
  • Faʻaleleia le tuputupu ae o le musika ma le toe faʻafouina o le tino,
  • Faʻapipiʻi se vaega tele o manaoga o le tino i aso taitasi mo polotini, vitamini ma minerale,
  • E faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto mai isi oloa,
  • E le faʻateleina le kulukose toto.

O nei faʻamatalaga e le mafaamatalaina faʻamaonia e tautalagia e fiafia i le aofia ai o pusi i au meaʻai.

O faʻamanuiaga o pi i le maʻisuka

I le tino o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli i le gaosia o suga mai meaai. E foliga mai ona o le le lava o le insulin, lea e faamoemoe mo le faaaogaina o le suka ma e tatau ona maua mai i siama taʻitasi (ituaiga 1 o le maʻisuka), pe ona o le mea moni e le amanaʻia e le inisalini le inisalini ma aua le ulu atu i faiga faʻasoasili (type 2 sugar maʻisuka).

Ona o le le mafai ona faʻaaogaina i totonu o le filifili o gaioiga gasegase, o le kulūkose e faʻasalalau i totonu ole moega lapisi, ma mafua ai le afaina tele o le tino.

E muamua ona paga muamua vaa mai le toto maualuga, ona amata ai lea o togafitiga faʻaleagaina i fatugaʻo, i mata, i pito pito i lalo, sooga. O suiga le lelei e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli e pei o le atherosclerosis, lea e mafua ai ona oʻo atu i le fatu fatuga ma le sasa, vaevaeina o vae, leai se faʻaaliga, toilalo fatuga.

Ona o faailo ole faiʻai e faʻamalosia ai sela o le pancreatic e faʻaauau pea ona maua ai le inisalini, lea e le aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaitiitia ma o le a gaosia ai lenei hormone. Ma o le maʻisuka ituaiga 1 lenei, e manaʻomia ai le iniseti o le inisalini i le olaga atoa.

Ina ia taofi le atinaʻeina o togafitiga, o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i taimi uma i se meaʻai e le aofia ai mea taumafa ei ai se faasinomaga maualuga.Peas, e maualalo le taua o lenei faasinomaga, avea ma sui mo le tele o cereals, falaoamata oloa, o latou faasinoupu e le talafeagai le maualuga.

Ona o ona uiga taua faafomaʻi, o pamu i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina suia ai mea faasaina, ae ia faia ma se manuia tele mo le tino o le maʻi. A maeʻa, o lona togafitiga faʻamalosi e faʻamoemoe tonu i na eria e sili ona pagatia i lenei maʻi.

O mea aoga o loʻo i ai i totonu o lenei aganuu fatuina e faʻamalosi ai vaʻa toto nai lo le kulukose, lea e faʻaumatia ai i latou, faʻatupulaia ai le puipuiga, ma saofagā i le toe faʻaleleia o maʻi o le maʻisuka.

Afai o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e 'ai le pī, aniani, kapisi ma isi meaai faʻatagaina e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga, taʻitaʻia se olaga ola malosi, ave le mamafa o le mamafa, ona faʻaleleia lea o lona soifua maloloina seia oʻo ina mafai ona taʻe le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea lea, e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le endocrinologist, ma suia le ola le lelei, lea e masani ona taʻitaʻia tagata i le maʻisuka ituaiga 2.

2 sipuni tele o laʻau paʻu mai pulu mata lanumeamata mūmū e sasaa atu i le vai mālū mama i se voluma o le 1 lita ma faʻapipiʻi mo le 3 itula ile maualalo o le suka. E tatau ona e ave, vaevaeina i le 3-4 doses i tutusa taimi ole taimi. Faʻaauau togafitiga mo le 30 aso.

Peasini lanumeamata lanumeamata, eleele i le falaoamata, o loʻo tumau ai mea uma e faʻamalolo ai lenei fatu o fatu pi. Faatasi ai ma le maʻisuka, e aoga le ave i luga o le manava gaogao o le afa o le sipuniti faatolu i le aso.

Mai pulu lanumati lanumati ma aniani, e aoga tele mo le maʻisuka, e mafai ona e saunia se sauʻai suamalie, ma e oʻo lava i le manaia o le falaologa o le a alu ese ma se fala.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  1. 2 tbsp. fala
  2. O se ipu tioata e le atoatoa o lapisi lapisi,
  3. 25 g pata,
  4. 0.5 tbsp. kulimi
  5. 1.5 tbsp. vai
  6. 1 tbsp falaoamata
  7. Faamama, mea manogi e faatagaina mo le maʻisuka.

Vaimama vai, sasaa le sipisi i totonu, masima. A maeʻa ona kuka, faʻafefiloi peasisi lanu meamata, faʻafefiloi ma kuka mo le 5 minute.

Uʻu le falaoamata i totonu o se pani seia oʻo i le enaena auro, ona faʻaopopo lea o le suauu ma mea manogi, faʻaosooso pea. Ona faaopoopo lea o le kulimi ma le vai lea na kuka ai fualaʻau, e pei o le ipu. Fufulu le saumati seia oʻo ina vele, ona sasaa lea o fualaʻau kuka, toe susunuina ma aveese mai le vevela.

Le aʻafiaga i le tino o le maʻisuka

O le maualalo o le faʻasologa o le maʻisuka, o le faʻamalositino ma le gaʻo faapitoa o le suka-o le peas ei ai se aafiaga lelei i le tino o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o fatuga o le vao o le a taʻitaʻi atu ai i ni faʻaleleia e pei o:

O se taunuuga, o peas o se vailaau faʻapitoa talafeagai i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

E taua le manatuaina o le faʻailoga o le peas. O le faʻaaogaina o fatu fou i le tele o mea e mafua ai le ita o le puipui o le intestinal, ma mafua ai ona afaina. O pīni fou ma le maʻisuka e tuʻufaʻatasia lelei ma se masani o le sili atu ma le 150 kite i le taimi.

O mea nei e faʻamaonia i le faʻaaogaina o peʻa lanumeamata:

  • maʻi le fiafia
  • gout, faafitauli soofaatasi,
  • faʻamaʻi fatu
  • urolithiasis,
  • cholecystitis
  • togafiti.

Faʻavasegaga

E tolu ituaiga o pusi ua mamanuina mo auala eseese e kuka ai. Vaevae i ia ituaiga:

  • seleseleina, lea e faʻaaogaina mo le kukaina o ipu i le tino o soupisi, pateta paluga, pata,
  • cerebral ua faamoemoe mo le taofiofi, faafetai i lona suamalie. E le talafeagai mo le kuka, aua e le mafai ona eli,
  • suka 'aina le suka.

E fautuaina e le aufailaʻau taumafa ia le itiiti ifo ma le 4 kilokalama o peʻa lanumeamata i le tausaga. O popo lanumeamata lanumeamata mo le maʻisuka o le a avea foi ma se faʻaopoopoga sili i le taumafataga.

Folafolaga masani

  1. Peʻa sili ona lelei pe aisa. O selesele susu e leai sona aoga
  2. E fautuaina le kuka e kuka i luga o le fala oona. A maeʻa le fuā muamua o aano o aano o manufasi, faʻafeinu le vai, o le taimi lona lua o peas ma isi fualaau faisua ua faaopoopoina,
  3. paluga o le paluga o paluga o le a aoga mo le maʻisuka
  4. E mafai ona e faia le kuka faiva e aunoa ma le faaaogaina o aano o manu.

Laasaga mo le faia pea o le supa mo le maʻisuka:

  • sasaa le pipi i le vai ma le kuka,
  • faʻafefe le vai ma faʻaopopo peas ma pateta,
  • afai e mamago pi, e tatau ona susu i le vai mālū muamua,
  • fuga aniani ma kāloti i le pata ma faʻafeiloaʻi i isi mea,
  • kuka seʻia oʻo ina vaivai.

  1. sasaa le pati matagogo ma vai malulu mo le tele o itula. E mafai ona e faia lenei mea i le po ina ia saunia le falaoʻo mo le 'aiga o le taeao,
  2. pe a uma ona manaʻomia le faʻafefe o le vai ma faʻapipiʻi fou ma le faaopoopoina o masima,
  3. aumai le pī i se vevela ona faʻasalalau lea i nisi taimi, kuka i luga o vevela vevela,
  4. pe a fai o le falaoʻo ua lanu ma faʻamaeʻa, e mafai ona aveesea mai le afi,
  5. ona faamaalili lea i lalo laitiiti,
  6. ina ia maua ai le tutusa o palu pateta, e mafai ona e sasaina le meaʻai maeʻa i totonu o se masini toto.

O se filifiliga lelei e faʻafesoʻotaʻia ai lenei ipu o fuālaʻau fuālaau poʻo le pata.

O le falaoamata falaoamata o se gaioiga sili lea e faʻasaʻo ai le suka. E mafai ona faʻapalaina faʻatasi e le fola o se tamai sipuni aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi. E fautuaina foi e faaopoopo atu i soup, lea e atili ai ona tumu.

Pea fatuga

O le tuufaatasiga o popo fou e aofia ai:

  • Minerale: Fe, Al, F, Cl, S, Ng, Ti, Ni, Mo,
  • vitamini: A, B, E,
  • gaʻo gaʻo
  • suauu ma fualaau faisua.

GI pea - 35 iunite, faʻamatalaga kalori - 300 kcal. Faʻafetai i polysaccharides ma filo meaai, o le faʻaaoga masani o peʻa lanumeamata e mafai ai ona faʻaititia le toto toto.

Meaʻai falala

Ina ia faʻaititia le maualuga o le toto toto, o nisi o taimi e faʻaaogaina ai le teuteuina o kernels pea. Ina ia saunia se teuteuga e te manaʻomia:

  1. Peʻu 3 sipuni tele o pi mai le atigi.
  2. Liligi 500 ml o vai mama.
  3. Cook i luga o le vevela mo le 2.5-3 itula.
  4. O lenei susu e onā i le aso i ni tamai atopa.
  5. O le auala puipuia e le itiiti ifo ma le 30 aso, e masani ona toe faia le vasega.
Toe foʻi i le laulau o mea

Pea soup

  1. Liligi se ipu vai mamago i le vai, alu i le po.
  2. Tipi le aniani ma kāloti, faʻamalosi ma se sipuni o le suāuʻu olive.
  3. Faʻasusu le pi, fufulu, kuka seʻia faʻamalulu.
  4. Liligi le suasusu sili atu i totonu o se ipu, faʻafefiloi ma sauté, tipi ma se pata, masima ma pepa. Ina ia maua le manogi e manaʻomia, faʻaalu i le susu, faʻafefiloi.
  5. E maua le supa ma le maʻi maʻisuka i le taloni tao ma le kulumu.

I le faʻataʻitaʻiga masani o le sou, o le fugaina ua saunia i le suauu olive, o nisi taimi e mafai ona e faaopoopo fualaau faisua i le sua e aunoa ma le taʻavale.

O ai e le fautuaina e 'ai le pī?

E ui lava i faʻamanuiaga, e mamafa tele meaai, o le mea lea o le a iai i tagata matutua le faʻapulaʻaina o lona aofaiga. O nei meaʻai e faʻasalaina i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi:

  • gout
  • faʻaogaina o le faʻaogaina o le gastrointestinal tract i totonu o le gaioiga mamafa,
  • lapisi lapoa
  • ma faafitauli i le toto toto.

Gaʻo Pia Maualuga

O faʻamaumauga mai suʻesuʻega faasaienisi ua maua e faamaonia ai o le taumafaina i taimi uma o lekila e pei o pi, pi ma lentils i le aofai o le tasi fesoasoani fesoasoani e tausia le maualuga fautuaina o le glycemia i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ma faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le angina attacks ma cerebrovascular disorders.

O se vaega o le puleaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka na mulimuli mai i se taumafataga mo le 3 masina faatasi ai ma le aofia ai o lemu i le lisi, ma meaai o meaʻai atoa e fautuaina mo isi maʻisuka.

I le faʻatusatusaina o taunuuga, na foliga mai o le taumafataga o pi na sili atu ona lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol, glucose i le toto, ma le maualuga o le toto maualuga. , o se faailoga o le taui o le maʻisuka.

Peʻa lanumeamata

O le mea pito sili ona aoga o pusi fou fou, lea e aofia ai polotini fualaau aina suamalie, vitamini ma antioxidants. I le taumalulu, e sili atu ona faʻaalu. E faigofie lava peʻa faʻapipiʻi pe a faʻapipiʻi i ipu, ae o lona taua o mea taumafa e sili atu le maualalo nai lo o le fou poo le aisa kulimi. A o le kukaina, e le manaʻomia le mea muamua.

Peʻa e mafai ona tele ituaiga, e tofu lava ma ona lelei. E faʻaaogaina le vasega o le tipi mo le kukaina muamua o vasega, cereals, meaai e mafai ona faia mai ai. O le faiʻai i le faila e iai ona foliga maanuminumi ma e talafeagai mo na o le taina. Ma o suka suka e mafai ona 'aina fou. O le aofaiga fautuaina o le 50-100 g i le aso.

Peʻa e masani ona 'ai i le falaoamata ma le sua, ae o meaʻai suamalie, e oʻo lava i sola ma cutlets mo le maʻisuka, ua saunia foi mai ai. O le ipu muamua e mafai ona avea ma meaʻai ma le faʻaopoopoga o le falanisi poʻo le kāpeti paepae, kāloti, seleni aʻa. O sea soup ua taʻua o le "Polani", pe a faaopoopoina i ai le faʻamaʻi o le tafi ese ma fualaau fou.

Afai o loʻo e sauni le kuka i aano o manu ma pi, ona tatau lea ona suavai muamua le paluga, ma e sili ona lelei le faaopoopo i ai o aano o meaʻai muamua po o le fafagaina o aano o manu i se sou ua uma ona saunia. O le mea lea, o aʻafiaga leaga o aano o aano o manu i luga o puipui lapisi ma sooga e mafai ona alofia.

Filifiliga mo ipu ma peʻa lanumeamata:

  • Salati o kukama fou, o laulaau squid ma le lanu lanumeamata.
  • Salati o tamato, kukama, letus, pi ma apu.
  • Fualaau aina o kāloti, kalapulaʻau ma pi.
  • Salati o pi, pi ma aniani.
  • Vailaʻau vao i pulu lanumeamata, faʻalanu i le kulimi kulimi maualalo-gaʻo.
  • Salati o paluga tipi, pulupuni fou ma pulumu ma peʻa lanumeamata.

E lelei le pi e ola lelei ma fualaau faisua fou, fuga laʻau, fuālaʻau manogi, kāloti kuka, seleni aʻa, squash, paukini, squash. Ina ia aloese mai le faʻasalaga, e le fautuaina e faʻaaogaina le susu, falaoa, mea suamalie (e oʻo lava i le maʻisuka), melonini, fualaau, ava malosi i le taimi e tasi.

A e faʻapipiʻi paʻu mamago i le lisi, e tatau ona e fagogo muamua i le vai malulu faatasi ai ma le faaopoopoina o suauu tao i le pito o le naifi. I le taeao, ua faʻafefe le vai, ua fufulu paʻu, ma o mea e afaina ai le manava ua aveesea.

E tatau ona faʻaaogaina pusi faʻavave i ni mea laiti - e le sili atu ma le 1-2 laulau faʻapitoa mo le tautua. E tatau ona manatuaina o fualaʻau uma lava e mafai ona kukaina ai suka o loʻo i ai le suka e avea ma mea e puipuia ai. Aʻo leʻi faʻaopopoina peʻa lanumeamata mai se fagu i se salati, e tatau ona mulumulu lelei.

A maeʻa ona galo, ona vave tele lea o le pipi ma sili atu ona gauai i le tino. E tatau ona e masima ipu ma pi pe a maeʻa, e faʻaaogaina foi lenei tulafono i le faaopoopoina o le sua o le tipolo, soya soga e aunoa ma le suka ma le patate.

O faʻamanuiaga o peʻa lanumeamata mo se maʻi suka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga