Suauu toto e faʻavaivai ai laau

O togafitiga faʻalaʻau poʻo togafitiga o togafitiga o se auala taatele mo faʻamaʻi eseese. E tele faʻataʻitaʻiga lelei e faʻamaonia e fomaʻi aloaia, ma o loʻo faʻaaoga lelei e fai ma togafitiga. Faʻaleleia togafitiga mo le maʻisuka e faia faʻatasi ma le fesoasoani o laʻau, fualaau faisua, fatu ma cereals.

Ina ia e le afaina ai oe lava, aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist ma le phytotherapist. O le a taʻuina atu e tagata atamamai faʻapitoa tagata e te totoina le toto suka ma fesoasoani ia te oe e filifili se vasega taʻitasi. Aua le amata togafitiga oe lava. E ui lava i le saogalemu o le aiga, o togalaau o loʻo i ai le faʻasaina ma e le talafeagai i mataupu uma.

Faiga faʻavae o togafitiga o togalaau

O le lelei o togafitiga faʻatoʻaga e aofia ai:

  • Faʻaaogaina o meafaitino masani. O meaʻai mo le sauniuniga o vailaʻau e faigofie ona faʻatau i se fale talavai pe tupu aʻe i le togalaau.
  • Multifunctionality. Ona o le natura masani o le laau, latou te le gata ina maualalo le toto toto, latou te faatamaoaigaina le tino ma minerale ma vitamini, ma saofagā ai i le toe faʻaleleia o le puipuiga. Auala e faʻafaigofie le faʻaogaina o le toto, faʻamamaina le toto, faʻateleina le faʻaumatia o toxins, ma toe faʻafoʻi mea faigaluega fatuga.
  • Faalenatura. Faʻatau pe faʻatau mea faʻatau mea e le o aʻafia i le gaosiga o vailaʻau, ma e le aofia ai ni mea eleelea faʻasaina.

O le tele o vaifofo tagata e itiiti lava le tapulaa i le faʻaaoga o le itupa ma le matua o le maʻi. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e le o se fomaʻi sui, ae na o se faʻaopoopoga i togafitiga faafomaʻi na faatonuina e le fomaʻi. Ole faʻaaogaina o laau ma laau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose, lea e mafai ai ona e pulea le ala o le maʻisuka ma puipuia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Le aʻafiaga o laau i le tino o le maʻisuka

Laʻau o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka masani ua vaevaeina i ni vaega, e faʻatatau i lo latou aʻafiaga:

  • Faʻamatalaga faʻapitoa. Latou te faʻafeteina le malosi o le tino i aʻafiaga mai fafo, ma faʻamautuina ai le faʻasalaga.
  • Toto fualaau vao. Faʻateleina le fua o le glucose excretion mai le tino.
  • O le faʻasolosolo maualuga o le Hypoglycemic. Laʻau e tutusa i le gaioiga o fualaau faasaina Metformin. Faʻaititia le suka e ala i le saoasaoa o le felauaiga ma le faʻaaogaina o le kulukose.
  • Inulin-e aofia ai laau. Punaoa faanatura o le insulin ma le pancreatic endocrin function stimulants.
  • Laʻau faʻasolosolo elemene agaʻi (zinc ma chromium). Latou te faʻaititia le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto, faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, faʻalautele ai le puipuiga o le tino.

Laʻau faʻamaʻi

O fualaau aina ma mea teuteu e tatau ona faʻaaoga mo se taimi umi. O le a leai se aafiaga faʻafuaseʻi mo le faʻaitiitia o le hyperglycemia mai le susu o le susu po o le afu. Na o togafitiga masani e fesoasoani e faʻamautu ai le tulaga o le maʻisuka. O le mea sili ona taatele o laʻau nei e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Galega (aʻa poʻo le 'oti)

Mo le sauniuniga o vailaʻau, fugalaau, aʻa, lala ma lau e talafeagai. Galega neutralizes glucose e pei o le insulin, e fesoasoani e aveesea mai le tino ma toxins.

O aʻa ma laulaau e faʻaaogaina. E i ai ona aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga i le faʻaogaina o le tino. E afaina tele ai le vaivai o le paʻu, e faaosofia ai le tafe o le talo.

Chicory (aʻa)

O loʻo aofia ai le polysaccharide faʻaleagaina o le vaega o faʻamuamua - inulin, o suauu taua, biflavanoids (mea e maua ai vitamini P), vailaʻau oona. E galue i le kulukose i le tino e pei o le inisalini faafomaʻi.

O loʻo i ai se faʻaaliga faʻaleagaina o le inflammatory. Faaitiitia le uta i luga o le pancreas. A faʻaaogaina i se manava gaogao, e maualalo le maualuga o le suka.

E aofia ai le vailaʻau oona lea e faʻafoeina ai le suka toto. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol leaga, faʻaleleia tulaga faʻapitoa.

O aʻa o le laau o loʻo i ai se faʻalologo ma se lagona faʻafiafia. O le vaega eleele e aofia ai glycosides, vitamini A, C, B2, E, ma minerale. Fesoasoani e faʻaleleia le manaʻo ma faʻasalalau faiga faʻasolosolo.

Chemeritsa pe faʻatau

I totonu o tagata faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina vaega uma o le laau. O le faʻaaogaina umi o le siaki mo le maʻisuka e le o le inisalini e fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le suka. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e togafitia i le taele ma faʻatagaina e se fomaʻi.

Faʻateleina le tafe toto e ala i le faʻamamaina o vaʻa toto. E i ai sona aʻafiaga. E aofia ai: meaola phenolcarboxylic, cachetins, phytosterol, vitamini ma minerale.

O loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o okeni o le hepatobiliary ma le digestive systems, faʻamautuina faiga faʻavae. Decorations ma infusions mai laau e faʻaitiitia ai le suka, e mafai ona tasi-vaega poʻo i le ituaiga totogifuapauina.

Laʻau vao

Vaʻai vao ma togalaau e maualalo le faʻasologa o fuainumera (o lona uiga, latou te sosolo malie i totonu o le toto, ma e masani lava e le afaina ai le kulūkose). I le maʻisuka, o le lisi e aofia ai fualaʻau ma laau laʻau e fai ma puna o vitamini.

  • Lingonberry. E aofia ai carotene, pectin, tannins, tannin, vitamini ma minerale. Galuega e pei o se insulin catalyst ma diuretic.
  • Kalina. O le faʻavae e faʻavae i luga o le suka galo, lea e le manaʻomia le inisalini mo le tuʻuina atu i sulu o le tino. O fualaʻau e mauoa i fualaau faʻasaina popo, tannin, vailaʻau oona, vitamini.
  • Blueberries O le tuufaatasiga o glygozides, vitamini, tannins ma minerale i le tuufaatasiga o le laau e mafai ai ona e fetuutuunai le maualuga o le suka, faatumauina le maloloina o le pancreatic, ma faamatuu ai le fula. O se aafiaga lelei i luga o ipu o totoga o le faaaliga e fesoasoani e puipuia ai le rhinopathy (o se tasi o faafitauli o le maʻisuka).
  • Blackcurrant Saturates le tino ma vitamini, pectin, elemene elemene. E faʻamalosia ai metabolic processes, fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, faʻaosofia ai le puipuiga o le tino.

O le tuufaatasiga o laau afu ma vine ua fuafua e tuuitiitia le suka toto e faaleleia ai le aafiaga o lo latou faaaogaina. E mafai ona e saunia le vailaau oe lava poʻo le faatauina mai o se mea na saunia mo le maʻisuka i le falemaʻi. O faʻapotopotoga sili ona taatele o laau e aofia ai:

  • fofui aʻa + laulaau lanu,
  • aulaʻau (aʻa ma laulaʻau) + vine mago ma vine,
  • fugalaau (laulaʻau) + aʻa o le 'upega
  • 'oti paʻu + paʻu; + o vine pi + blueberries + centaury,
  • fatu lili + O le fugalaau o le vine o John + le vine + o le aʻa o le laisa,
  • laʻau fafie + laʻau + moa + goatberry + viburnum paʻu + vine ma laulaʻau laʻau,
  • centaury + laʻau faʻamalosi aʻa + calamus root + galega.

Legumes ma cereals

O lenei vaega o laau e faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka i le ituaiga o vailaʻau faʻasaina ua saunia ma avea ma vaega mo le sauniuniga o se maʻisuka meaai.

  • Fenugreek. Faʻaititia lelei le maualuga o le hemoglobin glycosylated, faʻasaʻo le toto maualuga, ma tausia se soifua maloloina cardiovascular. E aofia ai: manganese, seleni, sinimi, magnesium, vitamini B, glycosides, pectin, amino acids ma tannin.
  • Faʻaiuga Peni. Faʻamaʻa le tino o toxins ma toxins, faʻaleleia le toto, faʻaleleia le leo o le toto toto, faʻaleleia le metabolism.
  • Oats Faʻaitiitia le "leaga" cholesterol ma faʻamaopoopoina le fatu. Ona o le mea o loʻo iai i vitamini, minerale, mākito ma le fiber, e faʻasaina ai le gaogao ma le i ai o le kulukose i totonu o le tino.
  • Fatu laʻau O loʻo latou mauoa i Omega-3,6,9 polyunsaturated fatty acids, vitamini B, C, E, K, D, A. Latou te faʻamamaina toto toto o le cholesterol, faʻaleleia le toe faʻafouina o suauu pancreatic, faʻaleleia faiga faʻavae ma le metabolism.
  • Amaranth poo le shiritsa. E le o le cereal moni. O loʻo i ai le sikoa, lea e maua ai tulafono faatonutonu masani o metabolic processes (lipid and steroid), ma le tatau lelei o le kulukose. E i ai ni meatotino faʻaleaga.

Cereals o se taumafataga taeao lelei mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. E le gata i le mafai ona faʻatonutonu le kulūkose, latou te tuʻuina atu i le tino se lagona umi o le faʻavevesi.

Laʻau

I le taumafa o le maʻisuka, o le i ai o mea manogi e mafai ona faʻaititia le suka toto e talia. O nei mea e aofia ai le kinamona. E faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, galue e pei o se natura faʻaleaganuʻu, faʻaleleia manaoga, faʻalavelaveina le absorption o le glucose, ma faʻaitiitia le cholesterol.

Oregano poʻo oregano. O le vailaau o le vailaʻau-minerale o le laau e tetee i se faʻaitiitia o le puipuiga. O suauu taua e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le Oregano ua i ai sona aafiaga o le hypoglycem. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto. O mea manogi uma lava ua i ai se tofo faʻalauteleina, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina ma le faʻaeteete.

O le a se isi mea o loʻo faʻaaogaina?

O le maualalo o le suka i le faasologa o meaai e tatau ona aofia ai fualaau faisua ei ai mea e faaaoga i le hypoglycemic:

  • Ierusalema atisichoke po o le paʻu oneone. O se punavai masani o le inisalini ma o se mea e faʻamalosia ai le gaosiga o le finocrine pancreatic function. E fautuaina e 'ai i sina vaega afa afa itula ao le i faia le taumafataga autu. I le faaopoopo atu, e mafai ona e faʻaopopo i salakeke, tao i totonu o le ogaumu (i le taimi o le vevela o togafitiga, o mea aoga o le laau e teuina).
  • Momordica po o se ipu oona. Se laau e seasea ae sili ona aoga ma fua e pei o kukama. E faʻamalosia ai le faʻaumatiaina o le "leaga" cholesterol, le toe faʻaleleia o metabolic processes, faʻaleleia le vaʻai, fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, faʻamalosia le gaosia o le inisalini. I le avea ai ma vailaʻau, o le momordic juice e faʻaaogaina.

Fua faʻataʻitaʻiga

O sauniuniga uma o togalaau e masani lava ona vaelua tutusa. O togavao ma vine o loʻo ave i le fua tutusa, ma fefiloi faatasi. O se sipuni sipuni o le faʻafefiloi e tatau ona faʻaigisi i se ipu vai inu, ma sola mai le kuata o le itula i le 30 minute. E fautuaina ina ia inu le mea e afaina i luga o se manava gaogao ina ia mafai ai ona saunia le tino mo le 'ai, ma, e tusa ai ma le aoga o le kulukose. O keke ma pi e ese le kuka:

  • Oats Sasaa le tasi le lita o fatuga atoa ma se lita o le vai inu ma kuka i luga o se uu aisa mo le itiiti ifo ma le kuata o le itula. Tu mo le 30 minute, faamama. E tatau ona faʻaumatia mo le masina, tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Vaʻa. Tui vine fatu i totonu o le faila o le kofe. E lima kalama o le paʻu e sasaa ai se ipu vai inu. Sook mo le tolu vaefa o le itula, faaopoopo se sipuni o le sua o le tipolo. Inu se taumafataga atoa i le aso.
  • Faʻaiuga Peni. O le laau ua muaʻi faʻamago i le ea. Lua laulau punetini o le 1/4 lita le suamalie ole suavai suamalie i totonu ole vai vevela. Sook mo le 8 itula, faamama ma togi. Inu le afa afa i le kuata o le itula ao leʻi 'ai.

Laʻau o vao e faʻapipiʻi i laʻau poʻo vao e pei o le lauti. O pipi e sili ona lelei ona fufulu. I le taumalulu, faʻagogo pe malulu. Chicory e suitulaga lelei le kofe, ae e le faateleina le mamafa ma e le solia ai galuega a le loto. O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, ae faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, e mafai ona pulea le maʻi. Faʻafomai faʻapitoa e fesoasoani i le tagata maʻi e tumau i se tulaga lelei o le olaga ma puipuia ai faʻafitauli.

Vaega o le faʻaogaina o laau

O le faailoga autu o soo se ituaiga o maʻisuka o le faateleina o le toto suka poʻo le hyperglycemia. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga se tele. O le tele o taimi, ona o le mea moni o le inisalini laitiiti e maua i le tino. Pe, o lenei hormone e le masani ona fegalegaleai ma le kulukose, o lona uiga e le o aʻafia i sela. Ona o lenei mea, o mea uma e le mafai ona lava le kulukose, ma o loʻo i ai se maualuga maualuga i lona toto. O le mea lea, o le sini autu o le togafitiga o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto ma faʻamautinoaina lona faʻasalaga i siama.

E mafai ona e faia lenei mea i auala eseese. O le togafitiga autu o le faʻaaogaina o le suka poʻo le insulin. Ae e mafai foi ona e faʻaaogaina laau e faʻaitiitia ai le toto suka. O se togafitiga faʻapitoa lea o le a fesoasoani i le tausisia o le maualuga o lona tulaga ma puipuia ai faʻafitauli.

O a laau e faaaoga

I le maʻisuka, e le o togafitiga uma e mafai ona faʻaaoga. E le gata i lea, e tele naua laau e maualalo ai le kulūkose. O le mea lea, o le faʻavae autu o le faʻaaogaina o lenei metotia o se faʻatagaga faʻasoa ma se fomaʻi. E na o se fomai faapitoa e mafai ona fautuaina po o fea laau e sili ona lelei ona faʻaaoga, i le a le laasaga o le metabolic process to use them.

E tolu aʻafiaga e ono tutupu i luga o le suka:

  • faaitiitia lona aofaiga i le tulaga o le lomiina o otaota, mo se faataitaiga, faaitiitia le aoga o mea -ona mai meaʻai,
  • aafia ai le kulukose i le faagasologa o lona taamilosaga e ala i le toto ma le faʻamaʻiina e sela,
  • televave e aveese mai le tino, lea e faʻaaogaina ai laau o loʻo i ai ni meaʻai diuretic.

O nei metotia uma e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka. Ae o le fea e sili atu, na o le fomaʻi e mafai ona filifili. I le faaopoopo atu, e ui i le mea moni e faapea o togafitiga faapena ua manatu saogalemu, o togafitiga uma e togafitia ai togafitiga e iai a latou faʻailoga ma o nisi taimi e mafua ai aʻafiaga.

E ui o le tele o le maʻisuka latou te faʻaaogaina masani masani. E fesoasoani lenei mea ia i latou e faʻaititia le fua o vailaʻau ma aloese mai o latou aʻafiaga. O le mea lea, o le lisi o laau e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto ua iloa e le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O lenei laau ua leva ona lauiloa ona o lona malosi e aafia ai le maualuga o le suka. O lona gaioiga e faʻavae i luga o meatotino o le talo - o se alkaloid o loʻo iai i totonu o le laau. Galegin o se tutusa o le metformin - o se vailaʻau gaosia lea o se elemene malosi i le tele o vailaau faʻasolo nei o le suka.

E mafai e Galegin ona faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini, ona o le glucose e vave faʻavaveina. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e puipuia ai le fausia o le kulukose i totonu o le ate ma faʻagesegese ai lona faʻafefe i totonu o le inumaga. Ma o se isi faʻaopoopoga, lea e taua tele mo le maʻisuka mamafa, o lona mafai lea ona faʻaitiitia le matelaina.

E mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto ma se teuteuga o launi pi. E faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le iniseti e ala i le poloka o le gaioiga o le enzymes e talepeina ai gaʻo. O le taunuuga o lenei gaioiga e le gata o le faʻamautuina o le kulūkose i le toto, ae faʻapea foi le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻi. E le gata i lea, o launi o pini e aofia ai le zinc ma nisi o mea amino e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.

E na o palugogo e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga. O loʻo kuka i totonu o le vai poʻo le eleele i le paʻu, ona tumu lea i le vevela. Inu le mea teuteu e te manaʻomia i le afa afa ao le i faia le 'aiga.

Laʻau

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o vaegavae ma fualaau lanu meamata e faʻaaogaina. Pe a faʻaaogaina ana teuteuga, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e tupu ona o le faʻaleleia atili o le inu o le kulukose e fusi. I le faʻaopoopoga, o faʻatalanoaga e faʻateleina ai le gaosiga o le inisalini ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. Ina ia saunia se vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose, e tatau ona e faʻatumu 50 g o lanumeamata lanumeamata ma se lita o vodka. A maea le faʻamalosi mo le 2 vaiaso, ave se sipuni o se sipuni ao leʻi 'ai.

O le fale lauiloa lenei mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.O aʻa o chicory e aofia ai inulin, lea e mafai ona puipuia le hyperglycemia, ona o se faʻavae faʻavae o le inisalini. O fugalaau ma lau o le laau e faʻaaogaina e togafitia, ae o aʻa e masani ona faʻaaogaina. E faigofie le faʻatau e le gata i le fale talavai, ae faʻapea foʻi i soʻo se faleoloa. E masani ona faʻaaogaina le teuteu o aʻa o le chicory nai lo le kofe. E fesoasoani i le faatumauina o le toto toto masani ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

E mafai ona e faʻaogaina fatu o le oatasi, paʻu poʻo ona lauulu lanumeamata. O teuteuga e faia mai ia i latou, ma fatu e mafai ona faʻaaoga e fai ai le jalu. Oats e tele meaʻai e aoga mo le maʻisuka, vitamini, fiber ma inulin. O le mea lea, e le gata ina fesoasoani i le faʻamaoniaina o le mamafa o le tino ma le faimamaga, ae puipuia ai foi le atinaʻe o le hyperglycemia. O lenei meaʻai o le tino, fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻapea foi le aloese mai le hyperglycemia.

O aʻa poʻo laʻau o lenei laau e faʻaaogaina. Latou te manaomia le fausiaina o vai inu ma tumau. O aʻa e seleseleina i le tautotogo po o le autumn, lau o le taumafanafana. Mai aʻa e mafai ona e faia falaoamata, faaopoopo a latou vasega muamua pe lua. O lo latou taua i le maʻisuka e mafua ona o le iai o inulin. I le faʻaaogaina o aʻa i luga o soʻo se ituaiga, e mafai e le tagata gasegase ona taofiofia le toto toto masani, aloese mai faʻalavelave ma faʻaleleia le faimamaina.

O fua o lenei laau e mafai ona vave faʻaititia le kulūkose. O se teuteuga ua saunia mai ia i latou - 25 g i le ipu vai, e kuka mo le 15 minute. Blueberries ei ai vailaau e faʻamaonia le pancreas. E fesoasoani lenei mea e aloese mai le hyperglycemia. E mafai foi ona e faʻaaoga laulaau lanu moana, latou te maua ai se fale o le diuretic, lea e fesoasoani e aveesea ai le suka maualuga.

O lenei laau e taua foi o le mutia kamela. E aoga tele mo le maʻisuka. O le broth e fesoasoani i le faʻamautuina o metabolic process, saturates le tino ma vitamini ma minerale, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le faʻamaʻi. Pe a faʻaaogaina teuteuga o lenei fale, faʻaleleia atili le gasegase, e faʻaleleia le galuega o le fatu ma le popole, ma puipui ai puipui o vaʻa. Ma o le mea pito sili ona taua - fenugreek faʻaitiitia le toto suka.

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulukose

O maʻi maʻisuka uma e iloa o soʻo se meaʻai e maua ai le suka, aemaise lava pe a iai ni gaʻo. O le mea lea, o se tasi o metotia e puipuia ai le hyperglycemia o le faʻaaogaina lea o vailaʻau. Atonu ei ai o latou aafiaga eseese. I le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma le mamafa o le tino, ua fautuaina e faʻaaoga auala faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le gaʻo i totonu o le tino.

E le gata i lea, e mafai foi ona e faʻaaoga togalaau togafitiga e fesoasoani e faʻatumu ai le manava ma fatu ai se lagona o le atoatoa. Muamua lava, o se mea sese, lea e aofia ai le tele o vitamini ma minerale. A faʻapipiʻiina ma le vai, e fuga, e mafai ai e le maʻi ona taumafa itiiti. Ina ia faia lenei mea, e tatau lava ona e gaosia se sipuniti o fatu ma se ipu vai inu ma tuʻu le susu i ni nai itula. Plantain fatu e tutusa lona aafiaga.

E mafai foi ona e faʻaaogaina fualaau e faʻagesegese ai le inu o le kulukose. E masani lava latou te faʻavasegaina gaʻo gaʻo, faʻafefeina ai ma latou faʻaaogaina. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai le atisosisi o Ierusalema mo nei faʻamoemoega. E mafai ona e gaosia lona mutia pe faaaoga aʻa e pei o pateta.

O le atisikoke a Ierusalema e faʻaititia ai le faasologa o fuainumera o meaai, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia lemu o le kulukose. O se teuteuga o le uila, coltsfoot, burdock foi e tutusa lona aafiaga. Latou te fesoasoani e puipuia le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ona o le hyperglycemia.

Laʻu maualalo

O nisi taimi e manaʻomia ona e faʻaaogaina na laau toto e fesoasoani i le maualuga o maualuga o suka. O ia laau toto e tatau ona i ai le malosi e faaosofia ai le pancreas. O le a ia maua atili le inisalini, lea o le a fesoasoani e feagai ai ma le hyperglycemia. Pe mafai foi ona e faʻaaogaina laau e faʻaleleia ai le galuega o le ate. I le taimi lava e tasi, e fusi vave le glucose ma teuina i le hepatocytes.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le ginseng mo ia faamoemoega. I le faaopoopo atu i le tulaga lautele, o lenei aʻa e mafai ona faʻaaogaina ai le peta paneta e maua ai le inisalini. Ma o laau e pei o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o lenamon poʻo le peony e fesoasoani i le taofiofi o le kulukose i le ate.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, teuteu poʻo le faʻaaogaina o laau e masani ona faʻaaogaina, lea e le gata ina faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini, ae faʻaleleia ai foi lana galuega. O lenei mea e mautinoa ai le vave faʻafeiloaʻi o le kulukose i siama. O nei togafiti, togafiti, tumutumu ma laʻau birch.

Ina ia faʻaleleia le lelei o decoctions ma infusions o lauʻau, e mafai ona tuʻufaʻatasia. Ae mo lenei mea e tatau ona e iloa pe o le a le aofaʻi ma o sooga lelei e faʻafefiloi lelei le tasi ma le isi. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaau aina poʻo le faia foi e oe lava oe faʻaaogaina faatonuga. E masani lava, a uma ona tuʻuina vaega o le aoina, ave le 2 sipuni tele o le mutia ma sasaa vai inu. Ona e manaʻomia lea ona e faʻaosooso ma faʻavaivai.

O nisi tagata atamamai e fautuaina le faʻaaogaina o se ulo ma se faamama faamama. E tatau ona fafagaina le laʻau aina mo le po, ma i le taeao e mafai ona e inu ua uma ona fai ma ua uma ona inu lauti.

O le tele lava o taimi, o ia faʻalaʻau sauni e faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka o le toto:

  • fusi aʻa, sela, centaury, mutia,
  • valerian ma laʻau talatala, lanu ma le launiu,
  • oso aʻe i luga, puluga ma laupepa vine, palach buds, faʻapea foʻi le oona, centaury ma le dog dog,
  • laulaau lanu, laumei, elderberry,
  • elecampane aʻa, birch ma laulani laulani, launi pia ma sima o sana,
  • St. John's wort, chicory, cinquefoil, paina, launiu,
  • fualaau o le sukawhorn, laulaau lanu moana, upega, fatuga, plantain.

Isi metotia a tagata

O auala eseese e faʻaitiitia ai le suka toto e faʻaaogaina e le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E filifili e tagata uma se vailaau sili atu talafeagai e fesoasoani ia i latou e siakiina le siakiina i siaki.

  1. Sasaa se ipu vai e tafe vai i luga o laʻau faʻaiʻu e 4, faʻamalosi mo ni nai itula, ona aʻafia ai lea. Ave le afa afa i le afa itula ao le i taumafa.
  2. I le tautotogo, aoina mai ma faʻagogo le faʻalaʻolaina o le lilac buds. Faʻatasi le sipuni sipuni i le lita o le vai inu. Ave se sipuni sipuni ao leʻi 'ai.
  3. Brew fufulu Veronica vao - o se sipuni sipuni i totonu o se ipu vai inu. Ave se sipuni 20-30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
  4. Brew clover vao i se vailaʻau o sipuni i tioata taʻitasi. Inu le tasi vaetolu o se tioata aʻo leʻi 'ai.
  5. Ave le 5 g o le vao galega vao, centaury, licricice ma aʻa faʻama. Toto mea uma i luga o se faila kofe. Ave le afa afa sipuni. Ina ia inu i le fofo, e sili atu le faʻaaogaina o le lauti lanumeamata.
  6. Inu i le tele o taimi i le aso mo le kuata kuata o sua o le paluga fou.
  7. Faʻaaoga vailaʻau lanumeamata o le kalakeke i aso uma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. Ae o le tagata gasegase e mafai ona lagona le lelei pe afai e pulea pea le maualuga ole suka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia faia ni fualaau faapitoa. Ae e mafai ona e faʻaititia a latou fualaau pe afai e te faʻaaoga fualaau eseese. E tele suʻega e mafai ona fesoasoani e tausia ai le maʻisuka i lalo o le puleaina ma puipuia ai le hyperglycemia.

Laʻau e faʻaitiitia ai le suka toto

Ina ia ausia se taunuuga tumau ma le tumau, o gaioiga mo le faaitiitia o le suka toto e tatau ona faia e le aunoa e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou, o le laumei ma le faletupe. I a latou vaega o loʻo aofia ai se mea e pei ole inulin. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona maua se aafiaga i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata.

E le gata i lea, o laʻau nei e maualalo ai le suka o le toto e mafai ona fesoasoani:

  • lanu lanu moana
  • siaki lau
  • upega fagota
  • bean pods
  • afu aʻa
  • fualaau o sana,
  • chamomile fugalaau.

O le tele o taimi, o fualaau o loʻo i luga o loʻo faʻaaogaina e fatu ai mea eseese. Ina ia faia lenei mea, ua lava le faaaoga e le sili atu i le 1,5-2 sipuni gaʻo mea aoga ma le tasi ipu tioata vai. Faʻaaogā le vai mo le tusa ma le 40 minute. A maeʻa lena mea, e tatau ona e vaʻaia ma inu i le aso atoa mo le tasi vaetolu o le voluma.

O fualaau eseese, e aofia ai vaega eseese, e mafai foi ona i ai se togafitiga faafomai. Ina ia maualalo le toto suka, ave fua nei:

  • lanu lanu
  • lanu uliuli lau,
  • laʻau o hawthorn
  • Rose luga.

O mea o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea autu o le lauti poʻo se faʻaopoopoga i ai, faʻasaina i totonu o se mea inu vevela. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena metotia, e aoga le talanoa ma le fomaʻi. E tatau ona ia iloa poʻo a auala e faʻafaigofieina ai kulūkose e faʻaaoga e le tagata maʻi i le fale. E mafua lenei mea i le mea moni e le o tagata gasegase e agavaa mo vailaau masani.

O suka o le suka toto e avea o se vaega o fualaau faasaina

Laʻau mo le tuʻuina o le suka e faʻaaogaina i faʻasalalauga faapitoa mo le maʻisuka, lea e mafai ona faʻatau e aunoa ma ni faʻafitauli i faleoloa o falemaʻi. Ua faʻamoemoeina e le gata ina faʻaleleia le maualuga o le kulukose o le toto, ae faʻapea foi le lagolagoina o le tele o isi faʻalaʻau i totonu o le tino o le tagata. I lenei tulaga, o vaega o nei vailaau e filifilia e tusa ai ma a latou meatotino ma aafiaga i luga o le tino atoa.

O le tele o taimi, o mea nei e aofia ai i le tuufaatasiga o pili o le maʻisuka suauu toto e faʻaititia ai gaʻo:

  1. Fuga o le vao ia maualalo le toto suka. Vaega e mafai ona faʻamaonia le paleni o minerale ma vitamini i totonu o le tino. Mo le maʻisuka, e pei o se tagata e mafatia i faiga faʻaleagaina, o lenei aafiaga e matua taua ma talafeagai.
  2. Chicory herb ia maualalo le toto suka. I lona vaega, ua maua e saienitisi se mea e pei ole inulin. E i ai sona aoga aoga i nisi taimi o le tele o tino o le tino o le tagata. O loʻo faʻaalia lenei i le faʻamautuina o metabolic processes, faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, pei o le faʻamalosiina o le masini cardiovascular.
  3. Galega vao ia maualalo le toto suka. O lenei vao o loʻo iai i lona fatufatuina o se mea e pei o le galegin. E talafeagai mo le maʻisuka ona o le mea moni o le tele lava o tulaga latou te mafatia ai mai le fula o le tino ma le tino atoa. O lenei laau e faʻailoaina i le i ai o se vailaʻau faʻasolosolo ma le faʻasolosolo, ona o le tele o le faʻaopoopoga o le vai e ulu atu i le tino o le tagata.
  4. Goldenrod vao ia maualalo le toto suka. O lenei mea totino o se vaega o se numera tele o totogifuapauina. E afaina ai le faiga o le metabolic. E le gata i lea, o lenei togavao e faʻaleleia ai le tafe o le toto, lea e matua taua tele mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli i lenei natura.
  5. Nettle vao ia maualalo le toto suka. Naʻo suʻesuʻe saienitisi i le seneturi mulimuli na suʻe laʻau, ma iloa ai le tulaga o fualaau oona. O le iʻuga, o lenei vailaau faʻamaʻi e faʻaopoopoina i faʻalapotopotoga eseese, talu ai o loʻo i ai sona aʻafiaga.
  6. Taʻu vao ia maualalo le toto suka. O le faʻaaoga e sili ona mafua mai i le lelei o le diuretic. Faatasi ai ma vaega o le tuufaatasiga o lenei laau, ua iloa e tagata atamamai le saponins ma inulin. E i ai se aafiaga e tutusa ma le inisalini. Faʻafetai i lenei, e mafai ona faʻaitiitia le toto suka.
  7. Tvara amaranth ia maualalo le toto suka. O fatu o se vaega o nisi tagata taʻutaʻua. Latou te saofagā i le faʻamautuina o le galuega o le ate, o se suiga i le toto ma le faʻaaogaina o le suka.

E le fautuaina e filifili vailaʻau ma faia togafitiga e oe lava ia. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i ia tulaga, o le tupuga o taunuuga leaga. O nisi taimi latou te ono lamatia ai le ola maloloina.

Fualaau faila mo le suka toto

E taua le malamalama e le gata o gaʻo e faʻaitiitia ai le suka, ae faʻapea foʻi le auala e mafai ai ona faʻaaoga e saunia deco deco ma teas e fesoasoani i le faʻamoemoega. E lauiloa ma mataalia i lenei itu, o ia fua na o:

  1. E tatau ona e ave le tasi sipuniti o le aʻa o le calamus ma le 1 sipunipuni o le vai vevela vai. E tatau ona faʻaaoga le vai i le po atoa. E tatau ona faia i le aso atoa tasi le sipuni aʻo leʻi 'ai. I le aotelega, e tatau ona vaevaeina i le 6 vaega.
  2. Manaomia e saunia 1 tsp. 'oti vao ma 1 tbsp. Art. vai inu. O le sauniuniga o lenei fua e naʻo le tasi le itula. A maeʻa lena mea, ina ia mafai ona faigofie le mauaina o le tali, e tatau ona faʻamamaina le vai. O le mea e maua ai e le au atamamai "vailaau" fautuaina le 1 tbsp. l tele taimi i le aso.
  3. O se faʻavae e faʻavae i luga o laʻau bearberry, aʻa valerian, lanu lanu ma le laʻau faʻamalosi e fesoasoani foi e faʻaititia ai le suka. O nei vaega i tutusa tutusa e tatau ona fefiloi ma isi. A maea lenei, e tatau ona faʻaaogaina le totogifuapauina mo le 2 tbsp. l., sasaa i le vai inu. E tusa o le itula, e tatau ona faʻaaogaina le vai, pe a maeʻa e tatau ona fufulu. Faʻaaoga le gaʻo e tatau ona 1/3 i le aso atoa. O lona aoga aoga o le faʻaitiitia lea o le palasi, faʻasaʻo le suka ma faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino.
  4. Mo le isi aofaʻiga, o ia ituaiga o laau e manaʻomia e faʻaititia ai le toto toto: lanu lanu moana, laʻau faʻasalaga, pi pi. O vaega muamua e lua e tatau ona ave i le aofaiga o le 1 sipuni. E tatau ona latou tauanau pea i totonu o se pusa vela mo le tusa o le 60 minute. A maeʻa lena, i le ao, e tatau ona e inuina le mea e maua ai le vai i le aofaʻi o le tasi ipu faʻataʻi faatolu i le aso.
  5. E mafai ona saunia ni togalaau mo le maʻisuka e faʻaaoga ai le tele o mea e aofia ai. O loʻo i ai se fua faʻatatau i luga o le 2 sipuni tele o le birch buds, 3 punetēpu o faʻavao o le rose, 4 punetēpu o le vao o le chicory, 5 punetēpu o le aʻa o le burdock, 5 punetēpu o le vao centaury, 2 punetēpu o mint leaves, 3 punetēpu o le motherwort ma le 2 punetēpu o le root licentice. O nei vaega e tatau ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete le tasi ma le isi ina ia latou faia se laiga e tasi. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻaaogaina ni sipuni se lua o lenei faaputuga mo le 500 mililiters o le vai ua tunu, sasaa i totonu o se vevela. E tatau ona faʻafefiloi lenei paluga mo le tusa ma le 3 itula. A maeʻa lena, e mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi faia le taumafataga i le aso atoa mai le 3 i le 4 taimi.

Saunia teuteu e faʻaitiitia ai le suka e tatau ona tusa ai ma fua o loʻo i luga. Ole fua sese o le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi e mafai ona taʻitaʻia ai a latou mea sese. E tatau ona inu vailaʻau teas i taimi uma. E le mafai ona fesoasoani se tasi o fualaau e faʻamaonia ai le tulaga ma taʻitaʻia ai le faʻaititia o le kulūkose.

Faaiuga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e aʻafia ai faiga uma. O le mafuaaga lena e matua taua ai le togafitia lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaaogaina vailaau uma e lua ma isi ituaiga suʻega faʻaopoopo e faʻamaonia ai le lelei ma le faʻamaoni. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa muamua le mutia e maualalo ai le suka, ma e mafai ona faateleina. E faʻavae i luga o nei faʻamaumauga, e aoga le saunia o totogi o fale, faʻaaogaina e le aunoa e lagolago ai lou tino.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Suauu toto e faʻaititia ai laau afu: o se laulau mo le maʻisuka

O le maʻi suka e faʻaalia i le maualuga o le maualuga o le toto suka.O le fatu o lenei faʻamaʻi o se gasegase o le tino, lea e mafua ai le vaivai tele o vaivaiga, malaise, ma le le fiafia. O aʻafiaga mataʻutia e mafai foi - faʻalavelave mai le popole, cardiovascular ma isi tino. O lea e le oʻo le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma e suia ai foi lou olaga. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi, ei ai togafitiga masani masani e fesoasoani i le maʻisuka - laau totō ma laau e maualalo ai le suka o le toto, faʻapea foʻi ma meaʻai e faʻamalosia ai le tino.

E tusa ai ma togafitiga faʻapitoa, o nisi vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga lelei i le maualuga o le suka. E le gata i lea, latou te faʻamalosia ma faamaloloina le tino o se tagata maʻi i le maʻisuka.

O nisi laau toto, aofia ai i le taumafataga, e lelei le aʻafia o le setete o le maʻisuka. O le a latou fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻamaonia le toto toto ma le mimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faisua ma le maualalo o le masini. Pe a 'aina i latou, o le faʻaitiitia o le paʻu o le suka i le toto. O mea taumafa taumafa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma le vascular system. O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi itu e faʻaititia.

O le 'ai o tamato poʻo le broccoli faʻatasi ma meaʻai o loʻo i ai gaʻo e mafua ai le maualalo o le maualuga o le toto suka nai lo le taumafaina o meaʻai gaʻo e aunoa ma ni tamato poʻo se broccoli. O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o nisi o oloa ma mea e maua ai le suka e mafua ai ona faʻaitiitia le maʻisuka ma faʻalauteleina le lisi o meaai faatagaina. O faʻataʻitaʻiga nei o meaʻai e maua ai le suka.

O le Amaranth e tupu mai Amerika. Talu mai taimi anamua, e 'aina. O loʻo i ai se tuufaatasiga o meaola, vitamini, minerale. I le faaiuga o le 16 senituri, na aumai ai e le au Spaniane mai Amerika i Europa, ma o lea ua masani ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tino i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. O le suauu Amaranth e avea o se faaopoopo i vailaau o le maʻisuka e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol. O faʻaaliga faavavega o le aloese o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai i totonu o le sikoa - o se mea e ola malosi, e ese mai i le ate. O se kapaila e leai se faʻamamaina e gaosia i le vai i totonu o le tino. O le iʻuga, o le okesene ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻapipiʻi ai le tino o le tino, faʻamalosia ai le metabolism. O le faʻamaʻi o le siama e mafua mai i le faʻamaʻiina ua faʻaitiitia, ma o le puipuiga ma le tetee atu i faʻamaʻi e faʻaleleia. O le suauu o le Amaranth e aofia ai le 10% sikolasipi, lea e sili atu nai lo le ate faga. O fualaau aoga mai fatu valea e fesoasoani e vave faʻasaʻoina ai le maualuga o le suka toto, faʻamalosia ai lona gaosiga i le tino.

O lenamamoni o se mea lauiloa e masani ona faʻaaogaina e tagata talu mai aso anamua. Na foliga mai e faʻavasega ai foi le suka o le toto. E le gata i lea, o le kinamona e faʻaleleia ai le faʻamaʻiina o otaota, ei ai lona aʻafiaga faʻaleagaina.

O se kapisi lapisi broccoli e mauʻoa i elemene, vitamini, polotini. O inflorescences e faʻaaogaina e fai ma meaai, ae le o lau. O loʻo iai i nei ituaiga o kapisi fesoasoani e aʻafia ai le maʻisuka. E le gata i lea, e leai se cholesterol e maua ai le broccoli, ae o loo i ai le filifilila ma le methionine - o mea e aveesea mai le tino ma puipuia ai lona faaputuputuina. O se fofo sili lea ona lelei mo le atherosclerosis, o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau o loʻo i ai i le broccoli e iai sona aoga i luga o puipui o toto toto, lea e matua afaina ai i le faateleina o le toto suka. Mo le kukaina, o se kapisi e sili atu le paʻu poʻo le uʻu, ina ia le faʻaumatia mea taua.

O le lapisi lanu vevela e masani ai e fautuaina mo le maʻisuka ona o le antioxidants o loo i ai i lona fatuga. Latou te faʻaititia le toto toto ma puipuia ai siama mai le faaleagaina e le tele o radical free radicals. Oʻona o se meaʻai maloloina o le maʻisuka.

O le artichoke o le fualaau 'aina o se aganuu masani lauiloa i Europa. O le i ai o le maualalo o le kalori, o loʻo faʻaaogaina mo paʻu mamafa i meaʻai. O le atisikoki ei ai le manaia lelei ma se tuufaatasiga o mea e aoga, ma le manuia le suia o fualaau aina suamalie i totonu o le maʻisuka meaai, ua lelei ona gauai. O le teuteuina o aʻa, o lau e faʻaitiitia ai le cholesterol. Ua iloa e saienitisi o le artichoke e aofia ai inulin, lea e aoga i le maʻisuka, e faamalosia ai le puipuiga o le tino, e faaosofia ai le atinaʻeina o microflora o le intestinal lelei. Nai lo le suka, o loʻo i ai le fructose, lea e maua ai le malosi i sela e aunoa ma le insulin.

I le maʻisuka, o tamato o loʻo iai i totonu o meaai faʻatagaina, ae i le faʻaogaina (e sili atu ma le 300 g i le aso). E aofia ai mea e maualalo ai le cholesterol. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tele o tamato i le taumafataga e faatapulaaina, ma i le ituaiga lona lua o faamaʻi e fautuaina ai e 'ai ia mea fou. Tomato e 'ai i le fua o salati ma isi fualaau faisua ma le suāuʻu manogi, fai le sua sua suamalie.

I le tau faasaga i le maʻisuka, e taua muamua lava le toe faʻafoʻiina o le metabolism ma faʻasaʻo le maualuga o le suka. E iai le tele o vaega e manaʻomia mo le soifua maloloina. O le vailaʻau o le glucoraphanin e faʻamautuina ai le metabolism ma faʻamalolo ai le pancreas. E mafai ona puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi. E le mafai ona faʻafefete fuimui pe'ā 'aina, lea e taua i le puipuia o le maʻisuka edema. O le aʻa o le togalaau e lelei le lelei, e fautuaina mo le aofia ai i aso uma o le maʻisuka.

E na o se vaega itiiti o fualaau fualaau aina e aoga mo meaai paleni mo le maʻisuka.

O faʻamatalaga faʻaleagaina o otaota o loʻo faʻamatalaina e vailaʻau o loʻo aofia ai, ia e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ae o laʻau e naʻo le fesoasoani i togafitiga autu ma e le mafai ona suitulaga i le inisalini. O togavao o le a fesoasoani i se maʻisuka agamalu ma le faigata. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aemaise lava i le i ai o le maʻitaga poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

Ginseng, Rhodiola rosea poʻo "aʻa auro", vine magnolia vine, Eleutherococcus o loʻo iai meatotino faʻapitoa. O fualaau e masani ona togafitia le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i le suavai (faatasi ai ma vaega e tutusa ma le insulin) ma i latou o loʻo i ai le malosiaga faʻamalosia lautele: latou faʻamamaina le tino, faʻaleleia le puipuiga, faaosofia le galuega o totoga o le tino ma faateleina ai le masini vascular. O le mea muamua e sili atu ona talafeagai i le maʻisuka ituaiga lona lua, ua faʻataʻitaʻiina, o se faʻaopoopoga i le taumafataga, fualaʻau o le suka-maualalo. Mo le maʻisuka ituaiga 1, e toetoe lava a le aoga.

Matou te lisiina nisi o laau e faʻaititia ai le toto suka.

A o aoina, seleseleina ma 'aina meaʻai, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • feutagai ma se tagata poto faapitoa muamua,
  • faia se faʻatau i se fale talavai po o se nofoaga faʻatuatuaina,
  • pe a aoina oe lava otaota, e tatau ona e suʻesuʻe po o a vaega o le laau e manaʻomia ona seleseleina ma o le a le vaitaimi,
  • Aloese mai mea e aoina ai mea leaga: auala, fale gaosi oloa,
  • ma togafitiga faʻalaʻau, e tatau ona e mataʻituina lou lelei ma le maualuga o le suka. E ono iai foi le le faapalepale i togafitiga, i se faaopoopoga, pe a ave, e masani ona talafeagai le fetuunaʻi o le fualaau,
  • i le taumafanafana e sili atu le lelei o le teuina o se mea teuteu teuteu o laau i totonu o le pusaaisa.

O a laau e mafai ona ou faʻaogaina e lagolago ai lou soifua maloloina o le maʻisuka? O le faʻamoemoe o laau o loʻo lisiina i lalo o le puipuia lea o faʻafitauli o le maʻisuka. O le tulaga lenei o le faʻamaʻiina o meaʻai, faʻamalosia o vaʻa toto, aafiaga e le faʻaleagaina. O togalaau aina e faʻaaogaina i foliga o teuteuga, mea faʻaleagaina. O nisi, e mafai ona e faia se pipiʻi i le manua. O nei fofo e aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka.

  • laau o loʻo i ai mea e foliga tutusa i le inisalini: faʻamaʻi, pi pi, elecampane, lemongrass, oats ma blueberries,
  • faʻamalosia le tino: eleutherococcus, ginseng, lure,
  • faatonutonuina metabolism: plantain, knotweed, bearberry, wati St. John, o le fugalaau lime,
  • tamaoaiga i meaʻai, vitamini: ufiufi o le mauga, lingonberries, sipuni luga,
  • Fualaau aina ma laau totō e aoga mo le maʻisuka: beets, spinach, lettu, kapisi, kāloti ma cereals: oats ma karite.

E mafai ona faatonuina e le fomaʻi totoga o togalaau ma faʻatau i se fale talavai. Ae e mafai ona e kukaina oe lava, matauina tulafono o le seleselega. E tatau ona manatua e le o vailaʻau faʻamaʻi uma ua tuʻufaʻatasia ma isi. O le mea lea, o se faʻapitoa tuʻufaʻata mo le falemaʻi e sili ona lelei. O loʻo faʻapitoa ona fautuaina faʻalaʻauʻauʻau, talu ai e aʻafia ai le tino. O le togafitiga o togalaau e oʻo atu i le 2 masina, pe a maeʻa ona faia se lua vaiaso. I kosi taitasi e tatau ona e faia se tasi pese.

Aoina i le suka maualuga ma faʻafefeteina ai le gaogao

5 g o le faamalu centaury, 5 g o le laupepa, 7 g o le calamus root, 5 g o goatberry. O mea taumafa ma suamalie lelei e ave muamua aʻo leʻi 'ai, i le 30 minute, 1/2 teaspoon taitasi. I le taimi lava lea e tasi e tatau ai ona inu vai moli poo le lauti.

Faʻafefiloi laulaʻau o le suka, laisa ma le lure i le mea lava e tasi. Faaopopo le aofaiga tutusa o le mutia, le St. John's wort, le maualuga o manu, galega, veronica, pi pi e aunoa ma ni fatu. Faaopopo fatu fatulaʻau, aʻa. Vaega uma - tutusa. Liligi 1 le sipunifi o le faʻafefiloi ma se ipu vai, faʻapipiʻi mo le 5 minute. Pe a faʻamamāina, faamama, faʻafofoga tautala faatolu i le aso i le 1/3 vaega mo le 3 vaiaso.

Ave se ipu malamalama o le damask nigella, elecampane root, rimoni crusts ma oregano. Faʻasolo vao totō. Faʻaofo lelei le faʻaaoga o pusa opaque. Inu se sipuni sipuni 15 minute ao leʻi faia taumafataga, tolu taimi i le aso mo le masina.

E le gata o vailaau e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka, o se falemaʻi masani - o afu mo le faʻaitiitia o le suka - o se fesoasoani sili lea. O le maʻisuka ituaiga 1, ituaiga 2 o le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi o le a fesoasoani e faʻamalolo ma faʻafefe togalaau. O vaifofo faalenatura o ni mea aoga tau soifua maloloina.

Isi mataupu e faatatau i ai:

Fomaʻi o le vaega muamua, falemaʻi faʻafomaʻi tutotonu "Dobromed", Moscow. Faufautua Scientific o le lomiga faaeletoroni "Diabetes-Sugar.rf".

O aʻau e faʻaitiitia ai le suka

O le vaega muamua o togafitiga faʻasolo e aofia ai le pasesa, rhubarb, aniani. Garlic, seleri, falala, meaʻai, oats, dill. O nei laau totō e sili ona aoga i le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Afai e faʻaumatia, o le a amata ona vave faʻaitiitia le faitau o le kulukose.

E mafai ona e faʻatauina i latou i soʻo se faleoloa o fualaau faisua, e mafai foi ona e totoina oe lava i totonu o se fale mafanafana. E le gata i lea, o nei laau e puipuia le tino mai faamaʻi pipisi ma le malulu. I le faʻatasi ai ma fualaau o le suka, o otaota ma le maualuga o le suka e fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa o le faʻaleleia o le tulaga. Talu ai ona o meaʻai o loo i luga ua mauoa i minerale ma vitamini, latou te fesoasoani e tausia le puipuiga.

O le vaega lona lua e aofia ai togafitiga faʻaleaganuʻu i foliga o lau, aʻa, fualaau 'aina, otaota, e le manaʻomia ai se kuka faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻaumatia i latou i le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai le mutia lea e maualalo ai le toto toto, e pei o tifelion, hawthorn, nettle, goatberry, mino, St. John's wort, mulberry, mint, maualugaland birds, Jerusalem artichoke, blueberry ma laumei.

I le maʻisuka ituaiga 1, o nei laau e faʻamalosia ai le aotelega o le faʻamaʻi. E taua le malamalama o le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻasalalau e tatau ona faia naʻo le faʻatasi ma le togafitiga autu. Aʻo leʻi togafitia le maʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le mea lautele, o laʻau e maualalo le maualuga o le suka i le toto pe afai latou te onā i taimi uma ma mo se taimi umi.

Latou te faʻaogaina ituaiga lua o ia ituaiga o laau i le ituaiga o paluga poʻo le aoina mai, lea ua saunia faʻapitoa pe faʻatau i falemaʻi. Ae peitai, pe a fai oe lava seleselega, e tatau ona e amanaʻia le taimi o le aoina, saogalemu ma le siosiomaga o le nofoaga e tupu ai se laau faapitoa.

O le vaega lona tolu o fualaau e maua ai togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e aofia ai laau mo gaʻo, ate, ma le fatu. O lea poo le teuteu mai ia ituaiga laau ei ai sona aafiaga lelei i le tino atoa ma faʻaleleia ai le gaioiga o totoga i totonu.

E aofia ai ma aoga mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka. O ia laau totō e faʻamalosia ai le tino e aofia ai paluga mauga mumu, chokeberry, aʻa, o le vao vao, fugalaau manogi, vine, chamomile fugalaau, faʻasalaga o sana.

E le gata i lea, o laʻau uma e vaevaeina e pei o nei:

  1. Laʻau e faʻaitiitia ai le taumafaina o suka e ala i meaai, lea e le faatagaina ai le kulūkose e faateleina,
  2. Laʻau faʻamaʻi e aʻafia ai le gasegase o le cell ma le toto glucose,
  3. Laʻau e fesoasoani e aveesea le suka maualuga mai le tino.

Laʻau togafiti ile maʻisuka

E sili ona aoga mo le maʻisuka chicory vulgaris. O le faʻaitiitia o le suka toto, e masani ona faʻaaoga le laau atoa, ae o le tele o mea aoga e tutusa ma inisalini tagata e maua i aʻa.

  • O Chicory o loʻo aofia i le taumafataga mo le maʻisuka, ma e mafai foi ona avea ma sui atoatoa mo le suka ma le maso.
  • E le gata i lea, o se togafitiga faʻasamoa e taofia ai le faʻaogaina o faʻafitauli i totonu o le tino.
  • O teuteuga ma infusions e faia mai aʻa, o laulaau ma suauu e fesoasoani e faamalosia ai le tino.

O se teuteuga ma le faʻafefeteina o le paluga, lea o loʻo i ai ni iloiloga lelei, e aoga tele pe afai o se tagata e maua i le maʻisuka soʻo se ituaiga. O aʻa o le laau ua i ai se tofo suamalie, o se lanu lanu uliuli i fafo.

  1. Selesele aʻa o le paʻu i le masina muamua o le autumn. E na o se laau talavou e tatau ona aoina, talu mai le tele o le taimi, o le faʻaititia o le aoga talafeagai e faʻaititia.
  2. O lau ma aʻa ua mamago, ma ua maeʻa ai se gase faamalolo. Mo lenei mea, o le sipuni tele o laulaau ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona e inuina se togafitiga faa-tagata i ni aso se tolu i le aso.

O le maʻisuka e togafitia foi se fatu fatu fatu pi pei o lapisi i le fale. E sili ona aoga mo le maʻisuka o fugalaau toto ma fatu gaʻo.

  • O le 'oti e aoina i le faaiuga o le taumafanafana, i le vaitau lenei, o le mutia ma fatu o loʻo i ai le tele o le saponin ma tafatafa - o le natura o analogues o le insulin.
  • Ae o lea ituaiga o vaovao e faʻaaogaina i le amataga o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le faateleina o le maʻisuka, o le a leai se togafiti togafitiga.

Oats e tele mea aoga ma fiber, lea e taua mo le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi o togafitiga faʻaleaganuʻu, o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tagata o loʻo matauina. O le tulaga e faʻaleleia atili, vaivai le vaivai, ma faʻatupulaia le faʻatinoga.

  1. O'ona e faʻamalosi i soʻo se aofaiga, e mafai foʻi ona e inu se paluga na saunia lelei.
  2. Ina ia saunia se vailaau faʻataʻitaʻi, o le 0.5 kilokalama o suauu e sasaa mai i le vai tafe ma faʻatagaina e faʻaaoga mo le tele o itula. Ma le isi, o le susu o loʻo faʻapipiʻi lelei. E tatau ona e inuina le fualaau faasaina i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga.

O se laau e seasea, ae sili ona aoga o se lanu uliuli tele. E ola i totonu o le vaomatua-steppe, laufanua, mafolafola ma maa. Mo togafitiga, o le sasaa o otaota e faʻaaoga.

  1. E le gata i lea, o le togafitiga faʻa-le-aganuʻu ua i ai le aʻafiaga o le antibacterial ma le aʻafiaga.
  2. Laʻau e seleseleina i le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu. E tatau ona e faʻamagoina i lalo o se faʻavaa po o le fale. O teuteuga ma mea faʻaleagaina e faia mai le laau.

E fautuaina foi le togafitia o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani mai o le ola o Radiola rosea, e maualalo ai le toto suka, maua ai le malosi o le toto, o le antibacterial, o le tonic ma le toe faafou.

  • Ina ia saunia se teuteuga, ia faʻaaoga aʻa o le laau, lea e nutimomoia ma tumu i le 500 ml o vodka.
  • E tapunia le meafaigaluega ma faʻaosooso mo ni nai aso.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e inuina le vailaʻau faʻaleleia 15 faʻafefe tolu taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Sage se togafitiga sili ona lelei ma faamalologa. Faʻaaoga ao leʻi 'aʻai. E aofia ai le sage e faʻaitiitia ai le suka toto e faaopoopo i laʻau o aano o manufasi, soupeti ma isi ipu e pei o se faʻavela.

O se togafiti lauiloa o le togafiti Aferika, o loo faaaoga e togafitia ai le maʻisuka i le tele o atunuu ona o le maualuga o mea aoga o iai, e tutusa ma le insulin. O le laau e masani ona faaopoopoina i le taimi o sauniuniga o aano o manufasi poʻo lauti.

I le togafitiga o le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e faʻaaogaina ai fatu o fenugreek. O lenei laau e le faatagaina ai le faateleina o le kulūkose ma faʻamaonia le tulaga o le maʻisuka. O fatu e faʻaaogaina faʻatasi ma ipu i se aofaiga e le sili atu ma le 10 g i le taimi.

Broccoli, lapisi, artichokes, rutabaga, tamato e fesoasoani e vave maualalo le kulūkose. E le gata i lea, latou te fesoasoani e aveesea le mamafa ma faaititia le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular. Afai e te faaaofia nei fualaau faisua i au meaʻai, e le mafai ona e mulimulitaʻi i se meaai malosi ma o nisi taimi e 'ai ai lau sima.

O fatu o Amaranth e tutusa lava le aafiaga. I le taumafataga e mafai ona e aofia ai suauu mai fatu o lenei laau, o le a faʻaitiitia ai le toto suka.

O vailaʻau faʻamaʻi o loʻo maua i aniani ua iai foʻi se aafiaga o le hypoglycemic. O le mea lea, e fautuaina mo le maʻisuka e faʻaopoopo le aniani i salati, ipu fuālaʻau. Mo togafitiga, o aniani uma ma aniani lanu meamata e talafeagai.

Faʻataunuʻuina le suka toto toto. E le gata i lea, o lenei mea manogi e iai sona aʻafiaga-inflammatory ma le analgesic, e fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai.

Togafitiga e tatau ona i ai ma le kirina moni. O loʻo faʻatau atu i le ituaiga o laau. O le kinamona sa faatauina mai i ato e le talafeagai mo nei faamoemoega.

Fautuaga mo le faʻaogaina o togafitiga faʻa-tagata

Tusa lava poo le a le togafitiga, ao le i togafitia le maʻisuka i metotia masani, e tatau ona faʻamaopoopo au taga ma lau fomaʻi. O le togafitiga a le tagata lava ia i lenei tulaga e faʻasaina, talu ai e mafai e se tagata ona aʻafia i faʻafitauli i le sese o le faʻaogaina o e-togafitiga.

E taua le malamalama o soʻo se vaomatua, e tusa lava po o le a le aoga, e tatau ona faʻaaogaina na o le faʻatasi ma togafitiga autu, e avea o se faʻaopoopoga. Afai e faʻaaogaina masani masani, o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo.

E tatau ona mulimuli mulimuli i le metotia pe a faʻaaoga faʻamatalaga poʻo mea teuteu. Faʻasalaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻateteleina, ma o loʻo i ai foi le maualuga o tulaga lamatia o faʻafitauli.

I lenei itu, e tatau ona e siakiina lau fomaʻi le fua ma tulafono mo le tagofia o fualaau faasaina.

E faʻapefea ona saunia se vailaau faʻasolopito

Ina ia saunia ni vaega mo le faʻaitiitia o le kulūkose, e faʻaogaina ai le laau.

Pepa o le moa, masi ua totō le kukumba, chicory, fatu lili, laʻau mulumulu, fugalaau fugalaau, laʻau pi.

  1. O nei laau toto e fefiloi i tutusa tutusa. O se sipuni sipuni o laʻau e sasaa mai i le tasi ipu malamalama vai.
  2. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻafeiloaʻi i totonu o le vai vai mo le lima minute pe tuʻuina mo le itula, a maeʻa ona faʻamamaina.
  3. O le inu o le tincture e tatau ona 1/3 ipu faʻatolu i le aso mo le masina. Ma le isi, e manaʻomia ona e malolo mo le 14 aso ma faʻaauau togafitiga.

Ina ia faʻamalosi capillaries ma toto toto i le maʻisuka, e faʻaaogaina le tele o sophora Iapani.

  • Fualaau aina suamalie i se aofaiga o le 100 g sasaa 0.5 l o le vodka ma tumau ai mo le tolu vaiaso.
  • O le vaʻa ma vailaʻau e tatau ona teu i se mea pogisa ma luluina i nisi taimi.
  • O le oloa maeʻa ua faʻafefeteina i le 30 ml o le vai ma faʻaaoga 1 teaspoon le tasi i le aso. E mafai foʻi ona e inuina le vailaʻau faʻatasi ma laʻau tipolo poo le tīfe monastery mo le maʻisuka.

O se mea e maua mai ai le suka e faia mai laulaau faʻaiʻu. 10 laulaau o le laau ua sasaa atu i le 600 ml o vai inu ma tuu mo le tolu itula.

A maea le filiga, ave le fualaau faasaina faatolu i le aso, 100 ml taʻitasi.

I le taimi muamua o le maʻi, e faʻaaogaina se vailaau mai pi o le pi. E fa laulaulau o le laau ua sasaaina i totonu o le 400 ml o le vai kuka ma tuu i totonu o le vai vai taele mo le itula.

A maea le filiga, o le togafitiga faʻa-tagata e tolu taimi i le aso ao le i faia taumafataga, lua sipuni tele. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo i le lua masina.

O a togafitiga faʻasolosolo o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto e taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga