Lelei mo pancreatitis: o le a le tele ma mafai ona ou 'ai? Le mea e 'ai ma pancreatitis - o se lisi o oloa

O fusi uma e eseese i le tuufaatasiga, metotia o gaosia. O ituaiga taʻitasi o loʻo aofia ai le tele o le gaʻo, protein ma isi mea. E mafai ona ou 'ai soʻu kulimi i pancreatic pancreatitis? E leai. Faatasi ai ma le faamaʻi, o le okeni ma lona mucous membrane e mumū. O se meaai malupuipuia ma le lelei e manaomia ai se malamalama ma le filemu. Ina ia filifili le ituaiga o sisi saʻo, e sili atu le sailia o se fesoasoani mai se fomaʻi. O le a faia e le fomaʻi se faasologa o suʻega faʻamalosi, faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaonia meaai lelei.

E ese le ese mai o meaʻai, auala o sauniuniga, tuʻufaʻatasiga ma mea taua. Ina ia malamalama pe o le a le kuka e mafai ona 'ai ma e le mafai ona i ai i le pancreatitis, o le a tatou tilotilo i ituaiga:

  • mautu
  • fausua
  • suauu
  • toe faʻaaogaina.

O le mea autu o le sisi o le mea lea e faia. O le kulimi o le vaega autu lea e maua ai se fualaau suamalie maumaututu. Faafetai i gaioiga o meaola, o le a avea ma se sisi oloa, ae o meatotino aoga e le o leiloa. E ui lava i le maualuga o le kalori i totonu o le siʻisi, e matua afaina lava e le tino:

  1. O mea eleʻele mole fuamomo mole meaola eleʻele e iai se aafiaga lelei i luga o le eleele o le digestive system, e mafua ai le manaʻo.
  2. O le maualuga o mea o le digestible protein e fesoasoani i le vave faʻafouina o meaola ua afaina i totonu o le pancreas.
  3. O loʻo i ai se tele o vitamini. Lelei lelei o punatini, calcium, potassium. Faafetai i lenei tuufaatasiga, ua fautuaina e aofia ai fafine maitaga ma tagata o loʻo i ai le malosi malosi i le taumafataga.
  4. E i ai se aafiaga lelei i le hematopoiesis, faʻaleleia le malosi, maua ai le malosi, ma afaina ai le manava o gaʻo. Vitamini o le kulupu B ei ai se aafiaga lelei.
  5. Vaaiga Taulaʻi (vitamini A), faʻalelei le fao, lauulu, ma le paʻu.
  6. E faʻamalosi le tino.
  7. Faʻatupulaia le faʻaogaina o le tino e mafua mai i le vaitamini C.
  8. Faʻaleleia le masani ai o le metabolism.

A fesili mai tagata maʻi pe mafai ona 'ai leisi poʻo se sisi oloa ma pancreatitis, e taua le malamalama o nei mea e lua o oloa eseese. I le tulaga muamua, o le tali o le ioe, ona o le natura e faia faapitoa mai susu. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o se vaega taua lea i le taumafataga. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o le digestive system, o loʻo i ai sona aafiaga faʻaleleia, faʻamālōlōina ai vaega o loʻo aʻafia.

I le faaopoopo atu i le eseesega i tekinolosi gaosiga, ua iloga i lona tulaga, pe a leai se susu. O lea ituaiga o oloa ua saunia i luga o le faavae o vaega o vailaʻau faatasi ai ma le faaopoopoina o nisi mea faaopoopo ma mea leaga e afaina tele ai le okeni maʻi.

I se tulaga laititi

I le tuʻuina atu o le faʻamalosia o le gaosiga o meaʻai susu, o le fesili e fesili ai, e mafai pe leai foi le sisi i totonu o le pancreatitis? E le gata i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma i le faʻavavevaveina o se faʻamaʻi masani, o lenei meaʻai e faʻasalaina. O le mafiafia o le tuufaatasiga o le oloa e mafai ona afaina ai le mucosa vaivai o le tino afaina. E le gata i lea, o le tele o se oloa e le talafeagai i le lisi meaai. O lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le pulefaʻatasia o le okeni maʻi, e mafua ai faʻafitauli ao faagasolo le maʻi.

Faʻaaoga masani

O le masina pe a uma le faʻamalolo o le faʻamaʻi, e mafai ona fai se folasaga malie o le sisi. O le mea lea, pe a fesiligia pe mafai ona 'ai le sisi i le pancreatitis masani, o le tali o le ioe, ae na o le taimi lava o le faʻamagaloga tumau. I le taimi lea, o faʻamaoniga uma lava o le tino, ua leai se tiga ma isi faʻalialiavale o le maʻi. O le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, o le mea lea, mo tagata maʻi taitoatasi, o se meaʻai a le tagata lava ia e faʻapitoaina e se fomaʻi.

E masani lava, faʻapipiʻi le sisi i ni vaega laiti i salati pe faʻamaopoopo aʻoaʻoga autu. Faatasi ai ma se tali lelei, e faʻalauiloaina o se 'aiga o le aoauli o se mea tutoatasi. O le faʻapitoa faapitoa e totogi i le lelei ma le tuʻufaʻatasia. I le taimi muamua, latou te fiafia i le malu, le maluelue ma le le lavea.

Lenei mea e mafai

A filifilia se meaʻai susu, e taua le malamalama pe ono mafai ona faʻaaoga le sisi na gaosia i le pancreatitis. O le autu o loʻo faʻatalanoaina e tagata fai meaʻai ma gastroenterologists. O fomaʻi uma o loʻo aʻafia i se tali le lelei ona o le tuufaatasiga.

I le gaosiga o le suavai o mea uma e faʻaaogaina. O nisi oi latou o ni mea e 'ai, mea e faʻaleleia ai le tofo, colorants, emulsifiers, preservatives ma isi mea e aʻafia ai meaai. O le faʻaaogaina o lea sisi i le taimi o le maʻi e le taliaina, talu ai o mea leaga uma ei ai aʻafiaga leaga i le okeni ua aʻafia. O le tuusaunoaga o se mea e fai i fale, kuka i ou lava lima mai mea saogalemu ma maloloina.

O lenei ituaiga meaʻai susu e fetaui lelei mo se lisi meaai. O tagata mamaʻi e mafai ona fiafia ma le fiafia i luga o lea sisi, aua e saogalemu mo faʻamaʻi. E le o mea manogi, e maualalo le faʻaalia. Ia mautinoa e filifili se ituaiga o mea e sili ona suamalie. O lenei filifiliga e le mafua ai le vevela, e le afaina ai le mucous membrane, e le o le mamafa o le okeni ua afaina, ma e leai sona aafiaga le lelei. O le oloa e leai se gaʻo, faigofie ona gauaiina e le tino, o loʻo i ai se maualuga o le calcium. Faʻafetai tele, o le intestinal microflora e toe foʻi i le masani.

Adyghe

O le aʻafiaga i le okeni ua aʻafia e faalagolago i le lelei ma le ituaiga o meaʻai susu. O le sisi Adyghe e fautuaina foi mo le pancreatiti. I le faaopoopo i le vave ma le lelei o le digestibility, o loʻo i ai sina gaʻo. E taua lenei mea mo se faʻamaʻi faapena. O se oloa gaosi susu e matua saogalemu lava, e le afaina ai le faʻamaʻi, talu ai e le faʻaaogaina i ni mea eseese. O le laʻau vaivai ma le faʻamalosi e mafai ai ona e 'ai e pei o se meaʻai mama poʻo se faʻaopoopoga i le mea autu e aunoa ma se afaina i le mamanu maʻi. E lelei le toleniina e le tino e aunoa ma le mamafa, e aunoa ma le faʻavevesiina o le tino o meaʻai ma ona foliga mucous. Fomaʻi fautuaina e aofia ai i le lisi meaai.

O a ituaiga eseese e le fautuaina

I le faʻaopoopoga i ituaiga ua fautuaina, e faʻasaina. O loʻo aofia ai mea leaga, faʻasao, meaola, mea lanu, mea manogi, ma isi vaega faasaina. O nei ituaiga sisi e le talafeagai ma afaina mo pancreatitis. Latou te faʻafefeteina ai le ita, faʻafefe ai le mucous membrane, faʻamalosi ai le mea oona, ma oʻo atu ai i le vevela.

O a ituaiga o tatou talanoa ai:

  • faagasolo
  • ulaula
  • mautu
  • suamalie
  • maai
  • ma meaʻai faaopoopo.

E taua le faailoaina o ituaiga saogalemu o meaʻai susu ma filifili mea tonu.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia aloese mai faafitauli faʻaogaina ma faʻateleina ai le faʻamaʻi, o ituaiga o kulumu e maualalo le gaʻo ma sina paluga ua filifilia mo pancreatitis. O le faasologa o meaai e maua ai se meaai malu, o lea o le meaai e faavae i meaai mama. E mafai ona faʻaleagaina le tino o le tino, faʻafefe, vevela pe ulaula, ma faʻaosoosoina ai se tino maʻi.

Afai ei ai se faʻamatalaga e faʻaalia ai se sisi oloa, e tatau ona e musu e faʻatau. I ia ituaiga meaai, e tele naua mea faʻamaonia faatasi ai ma gaʻo fualaʻau. Fiafia i se natura masani, maualalo le gaʻo, mea saogalemu.

Pe a faʻapipiʻi se lisi o mea taumafa, talanoa i se gastroenterologist. O le a ia faia ni suʻesuʻega faʻapitoa, i luga o le faavae, o le a ia faia le faʻamaonia saʻo. O le tagata maʻi o le a fuafua mo ia lava se lisi o oloa faʻatagaina, o latou aofaiga i aso uma.

Mea aoga o le sisi

O le suka e aofia ai le tele o gaʻo, lactose ma le faigofie o digestible protein. O lona tuufaatasiga foi o loo i ai se aofaiga tele o le calcium, lea e teu ai le fausaga o le ponaivi ma fesoasoani ai i tui e faafou. O oloa gaosi e faʻamamafa lelei ma faamalie ai le fiaai, faʻamalosia le vave faʻapalaina o meaai. O meaʻai e mafai ona 'aina i totonu o la latou mamanu, faʻapea foʻi ma faʻalaʻau i salati, casseroles ma pasta.

O le faʻamalolo o le pancreatic pancreatitis e toetoe lava a le mafai e aunoa ma le tryptophan, lysine, methionine, lea e maua i le tele o le kulimi. Faatasi ai ma isi mea, o phosphatide, o se vaega o le gaʻo manu, auai i le tele o metabolic processes ma faʻavave le toe faʻaleleia o le pancreas. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e nisi tagata atamamai ona faʻatagaina tagata gasegase e faʻalauiloa sina siʻisi i totonu oa latou meaai ma le pancreatitis.

O fualaau suamalie i le tino o le maʻi

I le laasaga o le vevela o prostatitis masani ma i soo se taimi o le gasegase o le mumu, e matautia le 'ai o le suka. Mea taumafa i lenei vaitau e tatau ona faapitoa le vavalalata, e le faʻatagaina ai le mamafa tele o mamafa i luga o le meaʻai ma meaʻai.

O le meaʻai, e mafai ona avea ma taumafa mamafa, lea o le a faʻalavelaveina ai le maʻi poʻo le mafua ai foi ona toe oʻo i le tiga ma le faaumiumi o le maʻi.

O le a le sisi e mafai ona maua i le pancreatitis e manaia i le toatele.

O fualaau suamalie mo le pancreatitis

O oloa gaosi e mafai ona faʻaaogaina i le foliga masani o pancreatitis pe a fai ua oʻo le tagata maʻi i se tulaga o le faʻasaʻoga o fale. I lenei tulaga, o le vaega muamua e mafai ona faʻatagaina i totonu o le taumafataga i le naʻo le masina talu ona maeʻa le osofaʻiga o le faʻamaʻi.

E tusa lava pe leai se faailoga o le pancreatitis, o le faʻalauteleina o mea o meaola e mafua mai i oloa i le taumafataga e mafai ona mafua ai se osofaʻiga faifaipea ma mafua ai se faʻalavelave.

O le mea lea, o le maualuga o le sisi e mafai ona 'aina i le aso o le selau ma le lua selau kalama (faʻalagolago i le ituaiga o oloa). E sili atu pe a fai o le sisi malo. I lenei tulaga, e sili ona lelei le filifilia o sisi o le maualalo ma le gaʻo.

Sisi kulimi

E mafai ona 'ai le sisi na gaosia i le pancreatitis?

O lenei ituaiga e ese mai i le tele o isi ituaiga sisi ma e toetoe lava a gauai atoa i se tino ola maloloina. Peitai, e ui lava i lenei, e le manaʻomia le faʻaaogaina mo pancreatitis o soʻo se ituaiga ma le ituaiga.

E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o ituaiga o meaʻai ua saunia ma le tele o mea faʻainisinia, mea manogi, vailaʻau ma masima e afaina ai totoga o meaʻai. E masani ona iai ni meaʻai e sili ona leaga mo maʻi ma pancreatitis. Ona o lenei mea, o sisi na gaosia e le mafai ona saogalemu mo le tino.

O le Brynza o le lelei lelei ei ai se vaitaimi o le matua, e le o iai ni mea leaga. Faatasi ai ma isi mea, i le sisi e leai se gaʻo mamafa i ni aofaiga tetele, ma o le mea e gaosia lelei e le tino.

Ae ui i lea, o le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga o kulimi o le cheese, pe a faʻapea o le oloa e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

Hofuga Holani

O le Dutch ituaiga e faia i le faʻaaogaina o se tekinolosi sili atu ona atamai, o loʻo i ai se vaitaimi umi, ma o le mea lea e ono lamatia ai le pancreatitis i le paʻu. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaogaina i se aofaiga faʻamapulaʻa.

I le taimi lava e tasi, afai e faʻafefete le sisi ona o le vevela, e mafai e se tagata ona aveesea le sili atu gaʻo lea e faʻasaoina i luga. I le taimi nei, e tatau ona e mataʻituina le maʻi o le tagata maʻi ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi. E oʻo lava i sina vaega o kulisi Dutch e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafa faʻatasi ma le faʻamagaloina faifai pea o le maʻi.

O ituaiga e leai ni mea suamalie

I le maualalo o le gaʻo e mafua mai ituaiga o sisi lea o le a le sili atu i le sefulu pasene le pasene o le faasiliga o le lipids. E aofia ai:

  • gouda (poʻo le aitalafu),
  • pancreatitis mozzarella cheese lelei atoatoa,
  • bean curd (tofu, e le mafai ona liusuavai),
  • ricotta
  • Eleni
  • chechil
  • mamoe ma 'oti.

O nei ituaiga o meaʻai e lelei ona uʻuina e le tino, faʻaitiitia le avega i luga o le tino o meaʻai. E le gata i lea, latou te aofia ai le tele o mea amino, ma o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori, ma o lea ua fautuaina mo le lafoaia ma mea taumafa paleni.

E faʻapefea ona filifili le sisi mo pancreatiti?

Filifiliga filifiliga o vine

E oo lava i sisi e faatagaina i le taumafataga e mafai ona faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino ma le tino pe afai e le o filifilia lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e gauai atu i ia ituaiga oloa:

  • faigata
  • afifiina ma le gaosiga o le aso (faʻapipiʻi le sisi, sili atu)
  • mea autu autu i le tuufaatasiga,
  • gaʻo pasene
  • gaosiga o gaosiga
  • o le i ai o le faʻaaoga.

I luga o le kulimi maualuga e le tatau ona i ai ni meaʻai ma mea faʻapitoa, fuamoa o fualaau faisua, vailaʻau faʻasaina ma mea inu.

E le mafai ona e faʻatau se oloa i le afifiina o ato e tusa lava pe maeʻa le aso e muta ai. O le sisi malo e lelei atoatoa.

E le tatau ona i ai ni suka, kulimi poʻo ni vaitau. O nei oloa e le gata ina afaina, ae e matautia foi, mo se tagata maʻi ma mo se tagata maloloina.

Mea e 'ai ma pancreatitis: lisi o oloa

Meaʻai e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis i le tagata maʻi:

  • lapisi gaosia meaʻai gaʻo (lapiti, moa, vela), paʻu, pulou vaʻa,
  • iʻa tunu po o le gaʻa,
  • susu: yogurt, susu susu ma lefirfir e sili atu i le 1-5%,
  • cereals: oatmeal, semolina, rice, buckwheat,
  • fuamoa ua susu, ae e faatagaina i ni vaega laiti,
  • uʻu pe tao tao fualaʻau
  • fualaau paluga poo i compotes,
  • falaoa papago mago i na o ni mea laiti,
  • mai laʻau suamalie: marshmallows ma jelini,
  • meainu: teuteuga, vai mamā, lauti.

O a meaai e faʻasaina ma se meaʻai e faasaga i pancreatic pancreatitis?

O le lisi autu lenei:

  • gaʻo gaʻo ma aano o manufasi,
  • suamalie
  • meainu ma suamalie (sei vagana ai i totonu o le lisi o mea e faatagaina),
  • falai
  • agaga
  • ulaula
  • fualaau faisua mata ma fua,
  • falaoamata (faʻaopoopoga i luga),
  • fuamoa fetogi ma fuamoa ua vevela,
  • puipuiga
  • oloa gaosiga susu: susu, kulimi kirimoli ma le sipisi (soo se mea gaʻo).

E tatau ona mulimulitaʻia ma le faʻaeteete tulafono laiti mo pancreatitis. Leai se vavaeese mai le lisi o loʻo lisiina atu.

I le taimi masani, o le taumafataga e aofia ai fualaau faisua e le mafua ai le gaosia o le gaosiga o le sua oona. O le mafuaʻaga lea, afai e faia suiga i le lisi o loʻo faʻatulagaina, o le a toe faʻafou le faʻamaʻi ma le malosi faafouina.

O le taumafa ma le faʻateleina o pancreatic pancreatitis e sili atu ona faʻamaoni. E tatau ona e taumafa e 'ai le tele o meaʻai ma moli mama e mafai. O le tagata maʻi e tatau ona vaʻavaʻai se gaioiga e le mafai ona faia i le manava. O le mea lea, o le gaioiga a le tino e faʻamalosia faʻatasi ma le fesoasoani o se taumafataga faapitoa o le "lite".

O mea nei o se faʻataʻitaʻiga mo le pancreatic pancreatitis.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Pe a togafitia se togafitiga, o le aofaiga o calories i aso taitasi e masani ona masani mai le 700 i le 800 kalori.

Meaai e aofia ai gaʻo - 0.

Faʻaaogaina o le protein - e oʻo i le sefululima kene.

Ole aofaʻi o suauu e sili atu i le lua selau.

I aso uma, inu le 2-2.5 lita o le vai i le gasologa o le vaiaso.

Afai o le tagata gasegase e iai sona tino faʻalavelave o le faʻamaʻi, o le taumafataga o mea taumafa e iai ona lava tulaga patino.

O le gasegase o le pancreatitis, o faailoga e mafua ai le tiga e le mafai ona faʻafitia, e tatau ona o faatasi ma le fiaai mo le 3-4 aso. Ona latou amata amataina lea o oloa faapitoa i taumafa i aso uma ma lisi.

O se faʻataʻitaʻiga mo le pancreatitis mo se vaiaso e pei o lenei (faʻamatalaina mo le aso atoa).

  • palu pateta poo fualaau faisua (e le o faaopoopoina le suauu),
  • tolusefulu tone o falaoa malogo,
  • falaoa: buckwheat, oatmeal,
  • ituaiga keke kesi,
  • tipu, vai, lauti.

  • sisi araisa poo le oatmeal,
  • palu pateta e aunoa ma le suauu,
  • fagu vai (buckwheat, oatmeal, semolina),
  • falaoa mago.

  • uila gao,
  • moli malamalama
  • curd breath (fatty content from 0 to 1.5%),
  • fufuluina fualaau faisua
  • e pei o se mea taumafa suamalie, fufuluina o apu po o fualaau faisua,
  • lanu meamata.

  • oatmeal
  • curd suale (e le vaivai),
  • fualaau faisua
  • masusu susu (malamalama),
  • lanumeamata po o le uliuli
  • palu tao.

O aso uma mo le vaiaso, inu vai tele, teuteuga ma lauti.

Sa matou suʻeina pe o le a le kisimiti e filifilia mo pancreatiti.

Pancreatitis

O le ogaoga o le tiga pe a uma ona 'ai, e masani ona maua i le itu tauagavale, toe faʻaleagaina, o le aisa e mafai ona faʻaalia le faʻaalia o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis.

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le mumū ma le faʻaleagaina o le pancreas. Mo mafuaʻaga eseese, e le toe faʻamalamalamaina le pulelaʻau o le pancreatic i totonu o le manava ma toe lafo i tua.

O se taunuuga, o enzymes o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas e amata ona faʻaogaina le okeni, ma mafua ai suiga eseese.

O le suʻesuʻega ua faʻamoemoeina i luga o le faʻavae o faʻamatalaga o falemaʻi ma taunuʻuga o suʻesuʻega.

E lua ituaiga o pancreatitis:

  1. Faasoa. E tupu faʻafuaseʻi. I le tele o tulaga, o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o faʻamatalaga iloga, e aofia ai: ogaoga tiga, vomiting, maualuga fiva, toto maualuga, tachycardia, lanu samasama, paʻu maualuga. O se ituaiga o pancreatiti tino e gaoioi.
  2. Taimi O nisi taimi o se maʻi e le togafitiina e avea ma se mea tumau. O osofaiga o le vevela e tupu mai i le 5 taimi i le tausaga, eo mai faatasi ma le tiga tele, toe fai, vomiting, e le aumaia ai le toomaga, fiva, e faamatalaina i ni eseesega eseese. Ona o le televave, o le tulaga e mausali.

O se tasi o mafuaʻaga e faʻafefe ai le atinaʻe o pancreatitis ma lona faʻavavevaveina o le lē paleni.

Teu mea inu i luma o taumafataga, meaʻai vevela, meaʻai falai, mea manogi e faʻaleleia ai le 'ai ma taʻitaʻi atu i le faateleina o le gaosiga o enzymes, o lona gaioiga o le faʻapipiʻiina o protéini, lactose, sugars, fat.

O nisi oi latou o loʻo aʻafia i le gaosiga o mea taumafa. O le isi o loʻo totoe i le pancreas.

Ua leva ona suʻesuʻe le fomaʻi e faapea o meaʻai tatau lelei o se mea e manaʻomia ma faʻamalosia e tausia ai le ola maloloina o totoga i totonu.

E taua le manatua pea o mea e mafai ona 'ai ma pancreatitis. Le leai o togafitiga, faʻafefe o mea taumafa i itu uma e lua o le faamaʻi e mafua ai faʻafitauli eseese, e aofia ai le kanesa, maʻi suka, peritonitis.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaogaina o meaʻai e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete i a latou meaʻai, filifiliga o oloa ma le auala e kuka ai. O le pancreatitis o se togafitiga o le pancreas - o se okeni tonu lava e nafa ma le faʻapalaina o meaai. E ala mai i le pancreatic ducts, ua natia ai le enzymes e ala i le ulu atu i le duodenum ma auai i faiga faʻapitoa: o le vaevaeina o meaʻai, o le faʻaaogāina o meaʻai e manaʻomia mo le tino. O faʻaletonu i lenei filifili e mafua ai le faaleagaina o le tino o le tino, o lo latou oti, lea e aofia ai osofaiga o le tiga ma isi mea le lelei. O le fesili e tele, o le a le mea oi ai, ina ia e le afaina ai oe lava i lenei tulaga, o le sisi e mafai ona maua i le pancreatitis?

Leisi mo le pancreatitis e le masani ai

E le taliaina e le pancreatitis mumua, e pei foi o isi meaʻai, aua Faatasi ai ma togafitiga fualaau, o le anapogi e faʻaaogaina. I le masani ai o togafitiga, e fautuaina ai e tagata fai meaʻai fualaau mamago e mafua mai ona o le tele o amino o loo maua i latou (composition methionine, lysine, tryptophan), faapea foi ma phosphatides, ona o le tino e toe ola pe a uma le mumū ma auai atoa i le gaosiga o meaʻai ma le gaosiga o mea taumafa. E maua ai meaʻai talafeagai mo le ola o le tagata.

,

Leisi mo le cholecystitis ma le pancreatitis

O mea leaga o le gasegase e masani ona mafua ona o le mumū o le gallbladder - o le vai o le talo, lea e ulu atu ai i le duodenum mo le faʻaogaina atili o meaai. O le mimiti o le totoga o le totoga e mafua ai ona malolo, lea e mafua ai ona mumu, ma masani ai le fausia o maa. Cholecystitis ma pancreatitis e faʻaosofia ai faʻamaʻi pipisi e manaʻomia ai se taumafa faapitoa, lea ei ai se nofoaga mo cheeses ma le maualalo o mea oona.

, ,

Leisi mo gastritis ma pancreatitis

O le manatu o le "gastritis" e aofia ai le tele o faaletonu o le manava ma e le mafai ona tuʻuina atu ni fautuaga manino i meaʻai e aunoa ma le faʻamalamalamaina o faafitauli, ma mo lea mea e tatau ai ona fai se suʻega, fuafua lona aoga ma faʻavae se faʻamaoniga. O faʻasalaga faigata ma le hyperacid gastritis ma le pancreatitis e matua faʻasaina, aua o vailaau oona ma le faigata o le oloa e mafai ona faʻaleagaina ai le mumū o le mucosa ma faʻamalosia ai foi le faʻavaeina o le afaina ma le mai. O le tele o faʻamanuiaga mo gastritis ma pancreatitis o le a aumai ai le kulimi suamalie o fualaʻau maaleale, faʻamanatuina o le kulimi. Faʻaititia le eletise o le manava e mafai ai lenei gaosiga o le gaosiga i fua faʻatusatusa, aua e fesoasoani i le faʻalauteleina o le synthesis o le gastric juice.

, ,

I le tautala e uiga i aoga o le sisi, o lona uiga, o le mea moni, o se mea masani. E maua mai i le susu o manu eseese ma o le punavai autu o le calcium: o lona 100g ei ai le 1g o se microelement, faapea foi ma isi minerale, gaʻo, proteins, carbohydrates, vitamini. O ona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma vailaau ola faʻaletagata: lymph, toto, ma o loʻo i ai i enzymes, hormones, ma body immune. Vitamin B12 e tele sona sao i le gaosia o le toto, B1, B2 tuʻuina atu le malosi, faʻatupulaia le lelei, vitamin A faaleleia le faʻaaliga. O isi aoga aoga o fusi e aofia ai le faʻamalosia o le puipuiga, le cardiovascular system, nifo, fao, lauulu, ma le puipuia o le osteoporosis, aemaise lava i fafine i le taimi o le misa. O le digestibility o le siisi sili atu le sili atu le susu. O ituaiga uma o sisi e aoga i lona lava ala, e fuafua i le auala o le sauniuniga.

,

Vaega o meaʻai mo pancreatitis

Po o le a lava pe o le tino pancreatitis poʻo le taimi masani, e tele tulaga e iloga i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  1. Muamua. E fesootaʻi ma le amataina o se osofaʻiga i se foliga faʻapitoa poʻo se faʻalavelave ogaoga o le pancreatitis. O faʻamaoniga e sili ona malosi.
  2. Faʻaleleia. Faailoga o maʻi ua faaitiitia. O le tiga e alu i lalo, o le vevela e faʻamautu.
  3. Faʻaolaina. O le tulaga e masani.

O laʻasaga taʻitasi e faʻaalia i manaoga faapitoa mo mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis.

Uluai taimi

I le faagasologa o le togafitia o le pancreatitis i le taimi muamua o le faamai, e taua le aloese mai le faaosofia o le gaosiga o enzymes digestive.

E mafai ona maua lenei mea pe afai e teena atoatoa e se tagata meaai. Naʻo le inu i sina vaega itiiti e puipuia ai le faʻamalolo. Latou te inu vai o le minerale e aunoa ma le kesi, o le pulupa lapisi.

O nei fuataga e faʻamalieina ai le faʻaogaina o le tino, taofi ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma foliga mai o faʻavavega.

O le anapogi e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le uluai laasaga e masani lava e oʻo atu i le tolu aso.

Vaega o le faaleleia

O le taimi lava e faaleleia ai le tulaga o le maʻi, e toe amata ai meaʻai. Ae ui i lea, e tupu malie lenei mea, i lalo o le tulafono:

  1. Faʻasologa o mea taumafa. E manatu o le tagata maʻi e ai i ni vaega laiti e tusa ai ma se lisi faapitoa. I aso muamua talu le osofaʻiga latou te 'aina le 7-8 taimi i le aso. I le lumanaʻi, o le numera o taumafataga e faʻaititia, ae e le mafai ona itiiti ifo ma le lima. E le tatau ona silia le 300 g.
  2. Faʻafeiloaʻiga faʻataʻitaʻiga o meaai fou. Mo se fetuutuunaiga sili atu o le faʻaogaina o meaʻai, o oloa na faʻaaoga muamua e le tagata gasegase i soo se aofaiga e le o faʻatautaia vave, ae o le tasi i le isi, faasolosolo malie. Afai e tulaʻi se fesili, o le a fai mai e le fomai meaʻai e le tatau ona 'aina faʻatasi ma le pancreatitis.
  3. Le faateleina o calories. O le faʻamaonia o caloric o oloa faʻapipiʻi e le vave faʻalauteleina. I le lua aso muamua ina ua uma le anapogi, o le kalori mea uma o mea taumafa uma e 'ai ua le sili atu ma le 800 kcal. I le isi lua i le tolu aso, o calories e oʻo i le 1000 kcal. I le lumanaʻi, o le masani i aso uma e oʻo atu i le 2200 kcal.
  4. Faʻavae. I le popofou, e faʻaaoga ai se taumafa gaʻo, i se mea itiiti e faʻaosoina ai le gaosiga o le pati ma le sua o le pancreatic, i le faasologa o le cholecystitis ma le pancreatitis. Mulimuli ane, o faʻamatalaga e aofia ai le porotini ua faʻaofiina. O le gaʻo o le tino e gata lava.
  5. Faʻalēaogāina meaʻai malolosi. Afai e teena e le tagata maʻi meaʻai, e le mafai ona e faʻamalosia o ia.
  6. Le vevela o ipu. O meaai uma e tatau ona i ai i le vevela o le potu. O le taumafaina o vevela vevela poʻo mea malulu e mafai ona faʻaleagaina ai le tino.
  7. Fafagaina. E tele meaʻai e tatau ona alofia.
  8. Vaʻavai. O le mauaina o le ava e aumaia i le maualuga o le 2.2 lita.
  9. Tausisia tulafono o le kuka. O oloa e mafai ona 'aina faʻatasi ma le pancreatitis e na o le asu pe kuka. E sili atu ona faʻaaogaina i totonu o le suavai pe pei o palu pateta.

O meaai talafeagai e faia i luga o le faavae o mea taumafa Nu. 5P e tusa ai ma le muamua, filifiliga vavalalata.

E masani ona manatu tagata maʻi o le taumafa i lenei laasaga e le mafai foi. Ae ui i lea, o tagata gasegase e ofoina atu vai, semi-vai, i le maea o le 1-2 aso o le suamalie o fatu gaʻo, soupeti ma mea masini, o le tutusa e sili atu le mucous, masini fualaau faisua, fuʻa.

O nisi taimi e fautuaina ai e 'ai meaai a pepe. Mo le inu, faʻaaoga lanu lanumeamata lanumeamata ma le vaivai, meainu suamalie ma fualaau mamago, vine, currants ma selu ulu.

E tusa ma le 2 aso talu ona toe faʻafoʻisia meaʻai, e tuʻuina atu i maʻi ma pancreatitis paluga pateta ua saunia i luga o le lua poʻo le lona tolu o le suka, palatini palatini, cutlets meat cuts, peti cheese, ma pata.

O le saunia o meaai mai aano o manufasi, e faʻamamaina ai vela, gaʻo, moa ma iʻa - mai i ponaivi ma paʻu o feʻau.

E matua faʻaseseina le fafagaina o tagata mamaʻi i falaoa, meaai mama, sausage, fualaau faisua fou, fualaau 'aina, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo.

E tatau ona e vaʻaia ni susu o le muamua broth, sugar, sillet, pele bela, pea, falaoamata sana.

O le a le mea e le mafai ona faia i le taimi o le faigata o le inuina o caffeinated drinks, koko, ma susu susu.

Po o le a lava meaai, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai ma inu i na mea sei vagana ua leai ni a latou meaʻai.

Faʻaolaina

Aʻo mou atu faailoga, o le faʻasaʻoga e faʻavaivaia ma sili atu ona vaivai. I le va o taumafataga e le sili atu ma le fa itula.

O ipu kuka uma e tatau ona kuka lelei. O tulafono lautele ua fautuaina mo le laasaga lona lua o le faamai ua matauina ma ua iai nei suiga:

  1. Toto Lisi o le laulau faʻaaoga 5P i le lona lua, faʻalauteleina le faʻasologa. E fautuaina e matau i le gasologa o le tausaga.
  2. Faʻaauau Se suiga fesuisuiai mai ipu vai ma pateta paluga e saunia mai oloa gaosia lelei. I le aluga o taimi, e itiiti meaʻai taumafa e faʻaaoga mo le kuka.
  3. Tulaga o le vevela. O ipu vevela ma malulu e le faatagaina.
  4. Faʻasologa o Meaʻai. O le mataupu faavae o mea taumafa e oo i le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti e faasaoina.
  5. I luga o le fautuaga a se fomaʻi, e fesoʻotaʻi togafitiga o le vailaʻau i togafitiga. E taua le mauaina o vitamini o vaega A, B, C, K, P.
  6. Faʻavae. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o loʻo faʻateleina ai palatini. O le susu o le a amataina malie.

I lenei laasaga, faatasi ai ma le pancreatitis, o le lisi o ipu e faatagaina e aofia ai fualaau faisua, gaʻo manu, iʻa, ma cereals.

E faʻatagaina e 'ai le falaoa, kulimi mamago mama, marshmallows, fualaau mamago, paluga tao poo pears, sisi kulimi i se fua faʻatapulaʻa. Inu deco deco, kefir, lauti, meainu suamalie, fualaau suamalie suamalie, uani.

I le pancreatitis e le masani ai, e le tatau ona e 'ai i iʻa gaʻo, aano o manu, palafoni, meaʻai, meaai kuka, caviar, ma ulaula. E leʻi faʻaaoga fualaau faisua.

I le lisi o mea e le mafai ona maua i pancreatitis, faʻapipiʻi pulou, marinades, fualaau suamalie, fua o le falaoamata, susu susu.

O le tele o nei oloa e mafua ai se gaioiga faateleina o le pancreas ma mafua ai se osofaiga fou.

A aunoa ma le faʻaleagaina, o le lisi o meaʻai e mafai ona 'ai mo le pancreatitis e le masani ai ua faʻatapulaʻaina foi.

O le tausisia o fautuaga a le fomaʻi o le a faʻatagaina ai oe e tumau pea i se soymptomatic mo se taimi umi.

O le tuufaatasiga o vailaau oona

Afai e maua se tagata i le pancreatitis, faʻalogo i le aofaʻi o vailaʻau oona o loʻo i totonu o oloa.

O le enzymes e maua mai i le pancreas e faʻamoemoe e faʻaoga tonu nei elemene.

O le meaai i le amataga o le faamai sa faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. I le lisi autu, o le tuufaatasiga o vaega autū e suia.

O le taumafa i aso taitasi o gaʻo, e 350 g. O le punavai o meaʻai gaʻo e mafai ona avea ma masi, meli, keke, pasta, araisa. O fualaʻau, o pateta, kāloti, squash.

Ua faʻafeiloaia oloa i totonu o le laulau lautele. O le masani i aso uma e 130 g. Taulaʻi atu i le mea moni e 30% e tatau ona tupuga mai.

I le avea ai o se puna o meaola o manu, o maʻi ma pancreatitis e fautuaina meaʻai o veal, lapiti, toka.

Tamai Mamoe, kusi, aano o manu feʻai ma manulele e le aofia. Faatasi ai ma se mea le mautonu, o le uila ma le kisi e faaaoga nai lo mea e gaosi mai manu.

E le fautuaina le suāsusu o le susu, e mafua ai le afaina ma le pala.

O oloa e aofia ai mea gaʻo ua faʻaofiina i totonu o le lisi i le aso lona lua talu ona faʻalauteleina le lisi. O le masani i aso taitasi e 71 g.

E tusa ma le 20% e tatau ona tupuga mai. O le pata e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i fatu o masini poo palu pateta.

Mea ua faatagaina

O le numera numera 5P ua fuafuaina faapitoa mo tagata mamaʻi ma pancreatitis. O loʻo faʻamatalaina ai meaʻai e le mafai ona 'ai, o mea lelei ia.

E tele e faʻaaoga i mafaufauga o fualaau faisua uma e maloloina. E le saʻo lenei mea. I le pancreatitis, ua faʻaalia e kuka ai na o meaai mai le falelola, pulupulu Brussels, kāloti. E mafai ona e faʻaaoga pateta, beets, zucchini, squash.

Fualaau faisua mamago pe kuka. I le toe faʻaleleia, o le faʻamagaloina o le pancreatitis e masani ona tunu ma galo. I le laasaga muamua, solo seia maeʻa.

O mea e mafai ona e 'ai faʻatasi ma pancreatitis e aunoa ma se faʻavavevave o se kāpeti paʻepaʻe, pepa logo ma tamato. Ae peitaʻi, afai e le faʻaleagaina, o nei fualaau faisua ua aveesea mai le meaʻai.

O se ipu sili ona lelei, o le taeao ma le pancreatitis o le a faʻavelaina. O le lisi o oloa e taliaina e aofia ai le keke, oatmeal, araisa.

Pe a faʻalauteleina le lisi autu, e fautuaina e suia i latou ina ia masani le tino ile eseesega.

I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina ai se taumafataga o le oat.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le lisi autu, o meaʻai aano o manufasi na saunia mai le pisuka, vela, moa e faasolosolo malie ona faʻaofi mai. Naʻo meaʻai mama e faʻaaogaina.

E fautuaina le kukaina o salu, supa, paʻu. O le aano o le a kuka, tao tao, uʻu, fuʻu.

O le autu autu lea e filifilia ai le iʻa mo le kukaina o lona gaʻo gaʻo. I le taimi o le toe faʻaleleia o le suavai, ua faʻapipiʻiina mai i le perch, pollock ma cod.

I tua atu o le vevesi, taoina poo le pike pike, togafiti, hake, ma le vevesi. O iʻa laʻau mumu e le aʻafia i mea e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, ae i mea e masani lava e ono tupu, e mafai ona e faʻamalieina oe lava i lanu piniki masi.

Milk oloa

O le lisi o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis o loʻo i ai susu susu.

I le amataga o le faʻamaʻi, ua saunia le gaʻo i le povi ma le susu. I le lumanaʻi, e mafai ona inu le susu susu o oloa gaosi, 'ai le kisi falaoamata. E fautuaina Yogurt e inu na o le tasi e kuka i le fale.

Pe a faʻaleleia le tulaga, e faʻapipiʻi le pata i le kuka.

Fua ma fua

Ina ia faʻamalieina ni faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi, o apu apu ma peʻa e 'aina. Pamekaranete, persimmon, plum, melon, fugalaau, strawberries e mafua ona o mea e mafai ona 'ai i le faʻamagaloina o pancreatitis.

Ua saunia sauniuniga, jam, compotes.

I totonu o le gasegase o le faʻamaʻi, o mea uma lava e faasaina.I le laasaga o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia, e mafai ona e 'ai i marshmallows, pastille, sili ile fale. E mafai ona faaopoopo le meli i meainu.

O le masani o le inu na o le lauti, kofe, koko ma pancreatitis o le a suia. Tuu le lauti lanumeamata, i se taimi mulimuli ane e faʻafeiloaʻi ai se tagata uliuli. Nai lo le soda ma le kofe, e fautuaina e faʻaaoga compotes, tila, fualaau aina ma mea teuteu.

O se ipu kofe e mafai ona e gafatia pe a maeʻa ona toe faʻafoʻi. E sili atu le faʻaitiitia o le vai inu susu ma inu i le itula pe a uma le 'aiga o le taeao.

Mea faasaina

O le tele o mea e faʻaaoga i le mafaufauina e aoga e tau atu ai i le faʻavauvau ma le tiga, o nisi taimi e faʻaleagaina ai le pancreas.

O le lisi o oloa e faʻasaina ona 'ai e aofia ai le mumu mumu, kofe, faʻalomilo.

I le laasaga muamua, eggplants, tamato, kapisi papaʻe, pepa faasao e faasaina.

O le laisa, aniani, suipipo, radisa ua solia i soo se tulaga. O i latou uma lava e faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino, mafua ai le faʻaleagaina ma le faʻalavelaveina o le gland.

Aua e te ai i le falai, kuka ma le suamalie.

E le fautuaina le kukaina o sana, sana, selu ma le karite. Latou te mafua ai le ita i le mucosal.

Pork, taaloga, tamaʻi pepe, tamai mamoe ua faʻasaina. Aua le kuka soupeti i ponaivi. Aloese mai meaʻai ma meaʻai. E fautuaina le faʻamapulaʻa, ma i vaega muamua o le faʻamaʻi e faʻaaogaina atoa le faʻamaʻi.

O le mea moni e le mafai ona e 'ai ma le pancreatitis e aofia ai sausago, ham.

O lenei oloa e aofia ai le tele o mea aoga, elemene, ae sili atu iʻa e mafua ai le le toʻa ma le faʻalavelave.

Ua fautuaina e fomaʻi le vavae ese o le salmon, elele, sturgeon, ma le mailei mai le lisi e oʻo lava i le taimi o le pancreatitis remission.

Faʻasusu, ulaula, mimiti, meaai mama ua sili ona aloese.

Lavela meaʻai

E faasaina le inu susu o susu i soo se laasaga o le maʻi. I le mea moni e le mafai ona e 'ai, inu ma pancreatic pancreatitis, aofia ai yogurts gaosia i faleoloa.

E taua tele le manatuaina o le pancreatitis, ae le o fua uma e mafai ona 'aina. Tuusaunoaga i le lisi o fualaau suamalie, vine. E masani ona le fautuaina e 'ai i faʻi.

O keke, meaʻai, mea suamalie, halva, marmalade, sukalati - o suʻe sili ona fiafia i ai mai le lisi autu o le a tatau ona faʻaaogaina atoa.

Mea inu gaʻo, pipi malosi, vave faʻatagaina le kofe.

Faʻailoga ata

O tagata e mafatia i le pancreatitis e fautuaina e faia se lisi autu e faavae i luga o fualaau mo mea taumafa ma taumafa Numera 5.

O se tasi o filifiliga mo se ituaiga o lisi mo le toe faaleleia o le tulaga o loʻo tuʻuina atu i lalo. O le lisi e aofia ai mea uma e mafai ona 'aina ma pancreatic pancreatitis.

O le lisi faasaina mo oloa pancreatitis e tele. E mafai ona e sau i taimi uma i se lisi e le masani ai ma aoga, lea o le a avea o se tali aoga i le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatic pancreatitis.

Fualaau faisua, iʻa e mafai ona faamalieina ai manaʻoga o soʻo se mea manaia. Ae taua, peitaʻi, ia mulimuli i mataupu faavae o taumafa lelei.

O nei fautuaga o le a fesoasoani e puipuia ai faʻasalaga.

Vitio aoga

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e faatagaina ia ituaiga sisi ma susu. Aloese mai ituaiga eseese e aofia ai mea eseese faaopoopo, siaki i taimi o gasegase, e tatau ona e teena oloa sisi: e faia mai i mea maualalo maualalo.

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e faatagaina ia ituaiga sisi ma susu.

Faamanuiaga ma le afaina

O le suka o le puna o meaola o manu. O lenei oloa e tamaoaiga i meaʻai. O lona tuufaatasiga e aofia ai le calcium, potassium, copper, iron, phosphorus, zinc, sodium, bacteria aoga. E mauoa i vitamini A, E, C, H, D ma le vaega B. Cheese e aofia ai le tryptophan, o le amino acids e tatau mo le gaosiga o le serotonin.

O le kulimi ma le pancreatitis e sosoʻo ai le tino ma mea e tatau ai.

E fesoasoani i le tauivi ma setete o le atuatuvale, faʻaleleia lagona, faʻalauteleina le manaʻo ma faʻasalalau le gaosia o le suka gaosia. O phosphatides o lo oi ai i le tuufaatasiga o le faʻalauteleina o metabolic processes. O le gaʻo susu mai i le faasee e faigofie ona faʻafefe e aunoa ma le utaina o le okeni na faaleagaina.

O ituaiga le filifilia e mafai ona afaina. Afai e gaʻo tele le sisi, o le a faigata ona eli. O ituaiga eseese e mafai ona mafua ai ni manua faʻapipiʻi i le faʻaogaina o le tino, ma o le taunuuga o le tulaga o le maʻi o le maʻi.

Auala e filifili ma teu ai

A filifilia se meaʻai susu, faʻalogo i le tele o gaʻo. E tatau ona sili atu i le 30% le sili atu o le gaʻo. Vaʻai i le aso e muta ai. E mafai e le tagata gasegase ona 'ai fua fou. Aloese mai fasipepa ma faailoga o le malogo.

Faʻatau naʻo se sisi moni. E le tatau ona e faʻatau mai se sisi oloa, talu ai o loʻo aofia ai gaʻo fualaʻau.

Aloese mai mea faʻaopopo: mea inu, faʻasao, mea e faʻaleleia ai le tofo, nati, puʻupuʻu, otaota. Faʻasalaina ulaula ma ulaula e faʻasaina: latou te taofiofi vai i totonu o le tino, faia se mamafa tele i luga o le paʻu.

Mātauina tulafono e teu ai. Faʻapipiʻi le sisi i se afifi palasitika ina ia le matutu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Afai o le a amata ona leaga le oloa, aua e te 'ai, aua o lenei mea e le lelei.

E tatau ona afifi afisi i le pipiʻi ata ma teuina i totonu o le pusaaisa.

I vaega eseese o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o ituaiga eseese o se oloa aoga e mafai ona faatagaina. Ina ia maua ituaiga o mea e saʻo mo oe, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

I le foliga laititi ma le vevela tele o le faʻamaʻi, ua matua faasaina le aofia ai faʻasese i le meaʻai. Latou te faʻaosofia le pulefaʻatasia o enzymes pancreatic, e mafua ai le ogaoga o le tiga.

Mo cholecystopancreatitis, aloese mai ituaiga faigata. Afai e te mafatia i pancreatitis ma gastritis i le taimi lava e tasi, tuʻu le suʻi ma le sisi mamoe.

I le taimi masani o le maʻi, o se oloa aoga e mafai ona aofia ai i le lisi. O lona aofaiga e le sili atu i le 50-100 g i le aso.

O le Pancreatitis sufferer e talafeagai mo le tofu soya cheese. O lenei oloa o loʻo i ai se lauulu vaivai, e faigofie ona eli. O ona gaʻo gaʻo e maualalo.

Afai o le pancreatitis e le o faʻatasi ma gastritis, ia aofia ai le suluguni ma le Adyghe cheese i le lisi. O nei ituaiga vaivai vaivai o le a faʻamalosia ai le taumafa, faʻafefeteina le tino ma mea aoga talafeagai.

O le taumafaina o sina vaega o feta e faatagaina. O lenei ituaiga e le tatau ona faʻaleagaina, aua e tele le masima.

O le sogi suamalie i se tagata gasegase i le pancreatitis e mafai ona 'ai i ni vaega laiti. Tuuina atu le fiafia i le cheese cheese. O lenei ituaiga vaivai e faigofie ona faʻafefe, e le faia ai se avega mamafa i le okeni ua aʻafia.

Mai le gasologa o sisi e tatau ona lafoaʻi. Mo la latou gaosiga e faʻaaoga ai mea e maualalo le maualalo, e le talafeagai mo le tagata maʻi.

O latou gaʻo gaʻo e maualuga tele. E masani lava, o isi faʻaopoopoga o loʻo i ai i le tuufaatasiga: musipolo, soisi, kulimi poʻo le siʻi sisi, fasi fualaau faisua, gutu. E faʻasaina foi leisi keke. O ituaiga meaola e faigata ona eli, e mafai ona mafua ai le tiga, maʻi oona.

I se tasi taimi, o le physiologist I.I. Pavlov e tautala i le susu o se oloa sili ona lelei ua maua i le mana faamalolo mamana lea na foafoaina e le natura. Ma sisi, e pei ona e iloa, mauaina uma ona aoga aoga mai le susu, ma i totonu o le kulimi o loʻo faʻapipiʻi i se fomaʻi faʻapitoa. O le a matou iloiloina atili auiliiliga pe aisea e mafai ai ona maua le pisi i le pancreatitis.

Tulu mo pancreatitis: oa faʻamanuiaga

O le tuufaatasiga o lenei ituaiga o meaʻai susu e fuafua ai meaʻai ma le taua i le pancreatitis. O loʻo aofia ai le tele o meaola o manu, lea e taua tele mo faʻamaʻi o le pancreas. O suauu minerale ma se faʻalavelave o vitamini o le uiga o le susu o loʻo faʻamoemoeina i totonu.

O le kulimi o se faleteuoloa o mea aoga amino talafeagai, aemaise lava o loʻo vaivai - tryptophan, lysine ma methionine. A aunoa ma nei amino acids, o le toe faʻafouina o se paʻu mumū e le mafai. O le mea pito sili ona taua mo le tino o ni fualaau ia e tutusa i le tuufaatasiga o le amino acid i protein o tisipenisione ma totoga o tagata. O le polotini o loʻo i ai lenei oloa gaosi susu e faʻafetaia lelei uma ia fuaitau ua faʻaalia. E le gata i lea, o loʻo i ai se tomai faʻapitoa e faʻatamaoaigaina ai le tuufaatasiga o le amino acid o protein e maua mai isi oloa.

O le gaʻo susu o loʻo tumu i phosphatides i ni aofaiga tetele. I le pancreatitis, latou te sili ona taua mo le tatauina lelei o meaʻai ma metabolism. A uma, o le susu gaʻo e faigofie lava ona liusuavai i le maualalo o le vevela, o lona uiga e mafai ona vave, faigofie ma toetoe lava a gauai atoatoa i le tino o le tagata.

O mea aoga ma aoga o le sisi e faʻapipiʻiina i lona mana faapitoa ma le manogi, ona o le malosi o le manava, o le faʻatagaina o le aofaʻi tatau o le vai gaʻo, lea, e le masalomia, e afaina ai le faʻafefeina o meaʻai na aveina.

O le tele o fomaʻi ma tagata faʻatau meaʻai e faʻamalosia le taumafa o tagata mamaʻi i le pancreatitis ma le sisi, aemaise lava pe a manaʻomia e latou mea manaʻomia le tau tele o le malosi. O ituaiga uma o suauu meli e fesootaʻi ma le polotini o loʻo faʻaofo i totonu, lea e matua talafeagai lava mo maʻi pancreatic. O le tino mo le masima e faigofie lava ona faamalieina i le 150 g o lenei mea gaosia i le susu i aso uma.

Peitai, matou te matauina le mea moni e le o ituaiga uma o sisi ma pancreatitis e mafai. Faatasi ai ma se paʻu oona mumū, e le tatau ona e faaopoopoina se gaʻo sili atu ona gaʻo, manogi, ulaula ma vevela i le lisi. O le a faʻaosofia ai le tele o faʻasamaʻi i totonu o le pancreas, lea o le a faʻaleagaina ai lona faʻaleagaina.

Malosiaga talafeagai

A faʻaaogaina le sisi, ei ai se tulaga lamatia o le listeriosis konekarate - o se siama siama e ulu atu i le tino o manu e ala i le fafagaina o vao. O isi faʻafitauli faigata e fesootaʻi ma le faʻasaʻoina ma le le amanaiaina o fautuaga o taumafa.

, , ,

O le a le ituaiga sisi e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis, ituaiga

E tele ituaiga eseese o sisi i le lalolagi, e tofu le atunuu ma ana lava kuka ma sisi, ma, ioe, mamao mai mea uma e talafeagai mo tagata e maua i le pancreatitis. E tusa ai ma le faʻavasegaina sili ona faafaigofieina, ua vaevaeina fulu i vaega nei:

  • malo (Dutch, Rusia, Gouda, Beaufort, Dvaro, Kostroma, Parmesan),
  • vaivai, faatasi ai ma se fua o le vave o le vave (feta, ricotta, mozzarella, brie),
  • salu (amber, creamy, "faauoga"),
  • ulaula (pigtail, sousage, cheddar, Swiss),
  • ma le mamanu (dorblu, Roquefort, Stilton).

Seʻio tatou nonofo i nisi o ituaiga e lauiloa ma i tatou ma fuafua pe mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatiti:

  • O le kulimi Adyghe - e sili ona manaia, mama, e le o le manaia, e le manaia, e manaia e le tino, ua faailoa mai mo le mumū o le pancreas. O le oloa ua saunia mai le susu o le povi, o lona lauʻeleʻele o Adygea, o se meaʻai a le atunuu o le Circassian cuisine. Ina ia tofo - susu-susu, sina paluga, sina pisi i le tutusa, o ia o se aiga o mascarpone, mozzarella.
  • suauu togafiti - i le gasologa o lona gaosiga o gaʻo fualaʻau suamalie, satela phosphates, potassium phosphates, citrates o loʻo faʻaaoga, faatasi ai ma le fesoasoani o loʻo faʻavaivai ai. O nei vaega ia e faʻasaina ai le faʻaaoga mo le susunuina o le pancreas,
  • o le susu - mai le tele o mea eseese i le pancreatitis, o ituaiga gaʻo e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga, e aofia ai mea faʻaopopo eseese: namotu, nati, taimi faʻafefe, ma le fausaga. O i latou na pasi le laulau ulaula o le a le aoga,
  • Fusilefia leisi - sisi kulimi na faia mai le susu ma le kulimi. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻamalosi palasitino, o se tofo suamalie. O nei ituaiga o puluvao e lapoa tele ma e eseese i le gaʻo (mai le 5% i le 69%), i le tofo (e faalagolago i mea e aofia ai: otaota, fualaau faisua, fualaau faisua). Filifilia o se tino i lalo ifo o le pasene o le gaʻo e aunoa ma ni mea faʻaopopo lea e mafai ona faʻaleagaina ai le afaina, e mafai lava ona latou faʻatasia i latou lava,
  • 'oti pulu - o fulufulu uma, o le mea sili lea i tagata uma, aua faia mai le susu sili atu ona maloloina. E i ai se vaega itiiti o le gaʻo tumu, leai se cholesterol, lava niacin, thiamine, riboflavine, tele o vitamini A, phosphorus, copper, calcium. I se faaopoopoga, e faigofie ma manaia le faʻaaogaina, o sea oloa o le a le gata ina aoga e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi le faʻaogaina o le tino.

Ina ia aoteleina mea o loʻo i luga, matou te faaiʻuina o le maʻi e manaomia ai le tele o ituaiga sisi o le siʻisi e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi, ulaula, i ni mea laiti, ma naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga.

Pulu mo le tino pancreatitis

Afai o loʻo maʻi se tagata i se ituaiga o pancreatitis poʻo se faʻavavevave o le faagasologa masani o le matauina, o le 'ai o le suka e matua faʻasaina. O le oloa ua lauiloa ona o lona maualuga tele, o le ai ai se aafiaga faʻainisinia i le mucous membranes o le digestive tract.

E lava gaʻo ma mea manogi i totonu o le sisi, mafua ai le faʻateleina o le manava o le pancreatic, e mafua ai se faʻalavelave o le tulaga.

Faʻailoga pancreatite

E mafai ona faʻaaoga le kulimi i le masaniga masani o le faʻamaʻi pe a mavae le masina talu ona maeʻa le gasologa o le faagasologa.

  1. I le amataga, o le lisi o le tagata maʻi i le pancreatitis e aofia ai le tele o le gaʻo ma le le faʻasaoina o ituaiga o cheeses.
  2. Faatasi ai ma le soifua maloloina lelei ma le lelei o le faapalepaleina o le oloa, o loʻo faʻafeiloaʻi malie mai i totonu o le taumafataga meaʻai faʻamalosi.
  3. I aso popo, e mafai ona 'ai le 15 kalama o le oloa.
  4. Aumai sina taimi i le 50, mulimuli ane i le 100 kalama i le aso.
  5. E mafai ona faʻaaoga le sisi o se oloa tutoatasi, faʻaopopo i salati poʻo pasta.

E faʻafefea ona filifili le sisi mo pancreatiti

E eseese ituaiga o leesimasi i mea faʻapitoa, i le gaosiga o tekinolosi. O vasega eseese e eseese gaʻo ma le protein. I le pancreatitis masani, mamao mai soʻo seisi e mafai ona 'ai.

O le faʻaogaina o le muʻaiga i le pancreas e manaʻomia ai se uiga agamalu. E tatau ona faʻaaogaina le falaoa ma le faʻaeteete tele! O le filifiliga tonu o le faʻafesoʻotaʻi lea ma lau fomaʻi, ia faia se suʻesuʻega atoa. Afai ua tuʻuina atu e le tausi maʻi meaʻai poʻo le gastroenterologist le faʻatagaga mo le faʻaaogaina o ipu, filifili ituaiga eleelea.

Auala e filifili saʻo ai le sisi

Ina ia mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi, o le faʻamalosia lelei o le lelei o mea taumafa e manaʻomia. O meaai a le tagata gasegase e tatau ona aofia ai faʻamatalaga fou ma saogalemu o le natura masani ma le maualuga. E manaʻomia le tele o le tausiga pe a filifilia se oloa i se vaega o le faʻatau.

Ia mautinoa ia e tilotilo i le aso maeʻa na lolomiina i luga o le afifi. Vaʻai i le ola ola. O nisi ituaiga sisi e le tatau ona tuu i luga o fata mo se taimi umi, ae o isi, i le isi itu, o le a faʻaleleia atili le taimi.

Afai o le aso e muta ai le sisi vaivai e latalata i le faaiuga o le masina lona lua, o le faatauina mai o se oloa e matua vaivai lava. Aʻo vaʻavaʻai i aso e muta ai, e sili atu le filifilia o le suka ma le ola puupuu. O oloa ma se olaga umi umi o loʻo aofia ai le tele o faʻamalositiga leaga i le tuufaatasiga.

Vaʻaiga i le oloa maeʻa i luga o le fata, vaʻai i le foliga mai ma le elasticity. E iloiloina e ala i le kiliki i luga o le ulu o sisi. Afai o le oloa e vave ona paʻu i lalo ma tumau pea e le suia, o le faʻaalia o loʻo faailoa mai ai se kulimi maualalo.

Tausia le faiga o le tau. Afai o le tau o se oloa e faʻasaina le maualalo - atonu o le mea lea, o se mea sipisi lenei. E le aoga le 'aiina o sea taumafataga i le pancreatitis - o le a sili atu ona leaga le tulaga.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Tuua Lau Faamatalaga