E mafai ona ou inuina le uaina mumu i le maualuga o le cholesterol?

O le taimi nei e masani lava ona oʻo mai i le malamalama o se soifua maloloina lelei, o le mea muamua, o meaʻai talafeagai, e leai ni mea faʻaleagaina ma aveese mea mai le tino e fesoasoani i le faʻaputuina o gaʻo. O loʻo iai foi "fili" o le soifua maloloina lelei, o le mea moni e mafua ai le tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma faʻafitauli tau soifua maloloina faʻapitoa. O le mea taua i aso nei ua taʻua o cholesterol.

O le mea moni, o le uiga e uiga i le cholesterol e le saʻo. O lenei tuufaatasiga, ma, o le mea moni, o le ava malosi, e taua tele mo le tino o le tagata, e pei o le fale mo mea e maua ai siama, faapea foi le faavae o hormones sili ona taua, e pei o le estrogen ma le testosterone. O lona uiga, o lo tatou tino e manaomia le maua pea o le cholesterol, peitaʻi, o le tele o lenei ava lipophilic e matua afaina ai le tulaga o le soifua maloloina, e teuina i le tino o le tino ma le mea e mafua ai le gaʻo, e pei o le afaina o toto toto ma pusa cholesterol ma fesoasoani i le atherosclerosis ma isi cardio gasegase vascular.

Tuuina atu e faapea ua maua e se tagata faʻaonapo nei se fua tele o le gaʻo i meaʻai i aso uma, e le o se mea e ofo ai e sili atu ma le afa o tagata matutua o lo tatou atunuu o mafatia i le maualuga o le cholesterol i le toto. E faigata ona taulimaina lenei faafitauli, ae mafai. E tatau ona suia atoa le taumafataga, lafoaʻi faʻamaʻaloga ma mufini suamalie, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai manu ma meaai vave i le gasegase o le gaʻo. E le gata i lea, o mea aoga aoga e mafai ona vave vave ma lelei le aveeseina o le lipoproteins e maualalo le maualalo mai le tino e mafai ona avea ma mea sili ona lelei i le tau faasaga i le cholesterinemia (maualuga cholesterol i le toto). Matou te iloa po o le a le ituaiga mea inu.

1. Tomato juice

E le o se mea faalilolilo o le sua o le suamalie suamalie e matua aoga lava mo le tino o le tagata. O se mea e sili ona lelei, faʻamalosi i vitamini, sulfur, zinc, iron ma iodine, faʻamautuina lelei le gaogao, aveese mai toxini ma radionuclides mai le tino, ma faʻafetai i lona malosi malosi, lycopene o se tagata lauiloa e tetee i le kanesa. Ae o le mea e sili atu ona taua, o le vai tomati o se tasi lea o meafaigaluega aupito sili mo le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, e pei o le faaopoopo i toxins ma toxins, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto.

E fautuaina le inuina o le vai tomati fou, i vasega o le lua masina 2-3 taimi i le tausaga. I le taimi o le puipuiga, e tatau ona inu le lita lita o le suamati i aso taitasi, ma tufatufaina atu le volume atoa i le 4-5 taumafa. Ma e fautuaina e inuina le suavai 30 minute aʻo leʻi 'ai. E tatau ona na o le matauina o lenei vai inu lelei e le fetaui mo tagata uma. O le faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o le gaʻo faʻamaʻi poʻo le gastritis (i le vaega laʻititi), faʻapea foi ma isi faʻamaʻi le lelei o le manava, mo se faataitaiga, cholecystitis ma pancreatiti.

2. O le uaina mumu

O le uiga o le inu ava i totonu o sosaiete o se finauga sili. E talitonuina e oʻo lava i ni laʻititi laʻititi o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le ava malosi ma faafitauli e aʻafia ai. Peitai, o le uaina mūmū mūmū ua tu i luga o lenei lisi, aua o le aso nei e sili atu i le selau suʻesuʻega e faʻamaonia ai le le mafai ona faʻamaonia le aoga o lenei ava malosi mo le soifua maloloina o le cardiovascular system. O le mea lea, e leai se masalosalo o le uaina vevela e faʻamalosia, faʻapitoa i le tino ma puipuia mai le matua. E tupu lenei mea ona o le i ai i ponaivi ma peʻa o vine o mea sili ona taua o le bioflavonoids, faapea foi ma lapisi tetele o chromium i totonu o lenei vaiinu. Faʻafetai i nei elemene, o loʻo i ai se suiga i le tuufaatasiga o le toto, "leaga" o le cholesterol ua aveesea mai ai, ma i le taimi e tasi, ua faateleina le maualuga o le "lelei" cholesterol.

Seʻio tatou fai atu ni nai upu e uiga i le faʻaaogaina o le uaina mūlū ina ia aumaia ai le tino faʻapitoa. O fomai e fautuaina e inu se ipu uaina (100ml) i le aso ma leai se mea. Ma le isi, o le uaina e le tatau ona faʻaulu muamua ao leʻi oʻo i le 'aiga o le afiafi, ae saʻo ile taimi o taumafataga.

5. Mea inu ava a Ierusalema

O le atiseti o Ierusalema po o le "pearise pear" o se togalaau matagofie tele togalaau. O lenei fualaʻau e sili ona lelei, lea e mafai ona faʻatumu atoa e pateta, e maua ai fua lelei ma e le fefefe i mea faʻamaʻi. Ae o le aoga sili o le atinaʻe o Ierusalema o loʻo taoto i lona tuufaatasiga. Ona o le i ai o suauu, vitamini, fructose, fiber ma le tele o minerale, o le toisina o le toisina o Ierusalema e matua manaia ai le faʻamalolo o meatotino. E faʻaitiitia ai le malosi o le manava, puipuia ai le manava, fesoasoani i le tiga o le manava ma faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻasaʻo le toto toto ma puipuia ai le tuʻuina atu o masima. E le gata i lea, o tagata e maualuga le maualuga, tachycardia, maʻi o le fatu ma le atherosclerosis e tatau lava ona faaopoopo le tosina o Ierusalema i a latou meaʻai, aua o lenei aʻa e maua mai i le pectins e faaitiitia ai le toto o le cholesterol ma fufulu ipu mai pusa.

O le saunia o se meainu mai Ierusalema artichoke e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻagogo ai lau o fualaʻau i totonu o le ogaumu, ona togi ai lea i le paʻu. O se sipuni ua maeʻa le paʻu, lea e foliga tutusa ma le tofo, e talitutusa lava ma le kofe, e sasaa mai i vai inu, a maeʻa ona inu le vai mo le 10 minute. E mafai ona e inuina se inisetike Ierusalema i taimi e lua mo le soifua maloloina.

6. Gelini Buckwheat

O le buckwheat masani o se oloa sili ona lelei, e iloa ona o lona aafiaga, aafiaga aoga i luga o le gastrointestinal tract, faateleina le malosi ma maua ai le malosi o musika. Ae ui i lea, o le gafatia o lenei seleselega e seleseleina le maualuga o le "leaga" cholesterol e sili atu ona taua. Ina ia faia lenei mea, na o oe e manaʻomia le faʻaaogaina masani o le falaleti, ma sili atu foʻi, le kuka kulimi mai le teu.

Ina ia saunia lenei vaiinu, lea e aoga mo le tino, ua lava lava le ulaina o le keke i se kofe kofe i le setete o le paʻu, ona kuka ai lea o le jelly mai lea mea. Mo lenei, 1.5-2 sipuni o le paʻu ua uma ona sasaa i totonu o le 500 ml o le vai malulu, ua faatagaina le paluga e faʻaaogaina mo le 5 minute, pe a uma ona sasaa atu i le 500 ml o le vai inu, gaʻo ma kuka mo le 10 minute. I le mea e inu ai, o le a na o le faaopoopo i ai meaʻai ma ni nai sipuni o le meli. Ava inu buckwheat mo le soifua maloloina e tatau ona i ai ile taeao ma le afiafi ½ cup.

O lenei tusiga e le gata ina maua ai meaai maloloina, ae o tagata moni e faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le inuina pea o nei meainu, e le gata ina mafai ona faʻamautuina lau ata, ae puipuia foi le tele o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le maualuga o le cholesterol i le toto. Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le uaina mūmū

O le faateleina o le fualaau o le ava malosi, e aofia ai le uaina mumu, e afaina ai le tino o le tagata. Ona aʻafiaga:

  • O le lamatiaga o le fatu fatu, faʻalauteleina le pa.
  • O le faʻaalia mai o maʻi pipili e mafai (o tagata e iai le faʻasologa o mea e fai i lenei mea e sili ona faigofie).
  • Faʻasologa o maʻi ate.
  • Pancreatitis
  • Le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino. E faʻaalia mai lava i le pa'ū o le cerebral cortex.
  • Faʻasaga i tua o faʻafitauli ma le soifua maloloina faaletino, faʻafitauli e tulaʻi mai i se natura mafaufau.

O le uaina o le uaina faasaina ona faʻaaoga ia tagata maʻi o loʻo i ai se talaʻaga o faʻafitauli faʻalesoifua maloloina faapena:

  • Plameric inflammation.
  • Tigā toto maualuga.
  • Maʻi fatu fatu faʻamaʻi (faʻaleagaina o le myocardial).
  • Faʻafitauli
  • Faateleina faʻamaʻi.
  • Alcoholism po o le predisposition i ai.

E mafai ona ou inuina le uaina mumu? - E filifili tagata taitoatasi mo ia lava. Ae e ui lava i ia mea taua, o le inu i se ipu uaina e aumaia ai foi le le mafaafitia o faamanuiaga. E inu sili atu ona mūmū mumuaua o vailaau suamalie e tele le suka. Ma o le mumu e sili atu ona maloloina nai lo le papaʻe ona o le tele o antioxidants. O le inuina o se meainu e sili ona lelei pe a 'ai, a leai o le a afaina ai le maualuga o le toto o le tagata.

Le faʻaaoga lelei ma le faʻaaogaina o le uaina uiga lelei:

  • Le maualalo le "leaga" cholesterol.
  • Faateleina le aofaiga o le "lelei" cholesterol.
  • Feteenaiga ma maʻi vein. E faʻamaligiina ai le toto, lea e fesoasoani i le faʻamalosiina o se tagata paʻu o le toto i totonu o toto toto ma le saofaga o pusa cholesterol.
  • O loʻo aofia ai resveratrol (antioxidant), o se faʻasologa e faasaga i le kanesa ma faʻasaʻo ai le metabolism cell.
  • E avea o se papupuni e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi i le oral vevela, e puipuia ai nifo ma ni mailei mai siama.
  • Faateleina puipuiga i tagata.
  • Aafiaga lelei ile metabolism ole maʻi.
  • Faia se miti.
  • Faʻaaogaina i le togafitiga o le anemia.
  • Faʻasusu ifo i lalo le faasologa o le soifua matua.
  • Faʻaleleia le gaioiga faaletino ma le mafaufau.
  • Lelei i le taua faasaga i le atherosclerosis.
  • Faʻaitiitia le mamafa.
  • E fesoasoani i le sepsis (faʻaititia le numera o lela mumu i totonu o le toto, faʻapupula le maualuga o le hemoglobin).
  • O le taumafaina o le mūmū mūmū i se fua faatatau manino e mafai ona faʻamalosia ai le muso o le fatu.

Le aʻafiaga o le uaina mumu i cholesterol

O le aʻafiaga o le inu i luga o le cholesterol e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai, e mafai ona pulea le maualuga o le cholesterol i lou toto. O vine mumu e aofia ai elemene e pei o le iron (Fe), magnesium (Mg), chromium (Cr), rubidium (Rb). I le tuufaatasiga, latou te faatagaina oe e aveese mea toxins leaga ma le cholesterol leaga mai le tino. O le fua o le cholesterol i le toto e maua ai le paleni. O lenei taunuʻuga e maua i le faʻaaogaina o mumu mo le masina e tasi.

O le vaiinu ei ai aoga faʻapitoa e fesoasoani e tau ai le faʻaumatia o le puipui vascular ma le faʻamaina o le cholesterol. Ma e naʻo le cholesterol faʻamaʻiina e mafai ona fausia ai ni atherosclerotic plates, pe pei foi ona taʻua o le "cholesterol plaques."

Ua lamatia e tagata le maua o nei faʻamaʻi nai lo tamaitai. O tamaloloa e sili atu i le 50 tausaga e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi. Mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma e lua, e fautuaina e fomaʻi le uaina mūmū i tamai tootoo e faʻaititia ai le mamafa o le tino. O lenei oloa e maualalo ai le cholesterol, e faʻalavelave ai le atinaʻe o sima gaʻo.

Ae o togafitiga e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le faʻafitauli. Aemaise lava, e fautuaina e toe iloilo lau meaʻai, faʻamaonia se mea taumafa e maualalo i le gaʻo ma le mataʻituina o le kulūkose. E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata maʻi e iai na faafitauli e saili le fesoasoani a se fomaʻi fualaau o le a tuuina atu auiliiliga auiliili i oloa e tatau ona faʻaaogaina, fuafua le fua saʻo o le uaina mūmū ma fesoasoani i le aumaia o le cholesterol ma le hemoglobin i le masani.

Contraindications

Fomaʻi faʻasaina le inuina o isi mea inu malosi i le uaina mumu. E tatau ona e faʻatau se oloa faʻapitoa e aunoa ma le faʻapipiʻi mai se fale gaosi oloa talitonuina. O se mea inu ava malosi e mafai ona faʻaumatia ai le lelei atoatoa ma oʻo atu ai i le sili atu le leaga o taunuʻuga. O le uaina mumu e mautinoa lava le maualalo o le cholesterol, ae i nisi tulaga e le fautuaina e inu uma. Atonu ei ai se faʻafitauli o faʻafitauli ona o faʻamaʻi o isi tino i le tino o le tagata.

Ma le maualuga o le cholesterol mūmū mūmū e mafai ona faʻaaogāina i ni fua talafeagai ma na o le maeʻa ona talanoa ma lau fomaʻi. Ole fua ole fua ole fua ole mea ole tagata, le maualuga o lona maualuga ma le mamafa, maʻi faʻatasi. Mo tamaitai, ona o le tino o le faavae ma le leaga o le gasegase, o le fua o le uaina mumu e tatau ona afa o tane. Afai e le inu ava malosi le tagata maʻi, ona le tatau lea ona ia fautuaina togafitiga i le uaina.

E tusa lava pe itiiti ifo le masani o le inuina o le uaina mumu o le a aafia ai se avega tele i galuega a le loto ma toto toto. E i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o sina lava ava malosi:

  • Le maualuga o le malosi o le manava.
  • Ulcer, gastritis.
  • Osteoporosis.
  • Faʻi o le ate, o le gastrointestinal tract.
  • Taumafa
  • Vaʻaia o le tagofia o le ava malosi.
  • Toto
  • Lactation, susu susu.
  • Tausaga a tamaiti.
  • O se gaioiga faʻafefe o le tino i le inu ava malosi.

Faʻasagaga e matua tele lava. O le mea lea, o lenei ituaiga o fesoasoani i lou tino e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete, aua le galo le asiasi atu i lau fomaʻi i taimi uma ma faia suʻega e mataʻituina ai le maualuga o le cholesterol toto. E uiga i mea uma latou te faʻaaogaina ma le inu ava malosi e aunoa ma le le mafai ona logoina le fomaʻi. O nei mea uma o le a fesoa- soani i le fomaʻi e iloilo lelei ai le tulaga ma puipuia ai faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le taimi e faʻasino ai le tagata maʻi i isi tagata tomai faapitoa.

E taua - e le o le mafaufau faʻapitoa, ae ia mulimuli i tofiga o tagata tomai faapitoa. O le faʻaaogaina o le ava malosi, e aofia ai le mūmū mumu, e tatau ona pulea i taimi uma, talu ai e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

Paina mūmū ma faʻamanuiaga mo le tino

O le uaina mumu e maua ai le tele o faamanuiaga i le aoga o le cardiovascular system. O ponaivi ma paʻu o vine mamago e maua ai vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai galuega a le loto.

Aemaise lava, e fesoasoani le uaina mumu:

  • Lower cholesterol e maualalo i le tino,
  • Faʻateleina le cholesterol aoga
  • Aveese le toto i totonu o le toto toto.

I totonu foi o le paʻu o vine mamago o se faʻalavelave faʻapitoa e taʻua o le resveratrol, lea e avea o se mea e sili ona lelei i le faʻavaeina o tumaʻi pipisi. E aofia ai le faʻasolosolo o lenei mea e iai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le tino o le tino, e puipuia ai siama namu mai i lalo. O se mea faapena e faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le maʻi o Parkinson ma Alzheimer's.

Ua faaalia i suʻesuʻega o vailaau faʻamalolo o le uaina mumu e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi nifo ma le faʻamaʻi pipisi.

O le uaina mumu ua i ai le tele o vitamini ma minerale e aoga mo le soifua maloloina, e aofia ai:

  • Omea, o se mea sili ona lelei i le tau faasaga i le anemia,
  • Magnesium, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le gaioiga o le tino cardiovascular,
  • Fatty Acid Chromium Chromium
  • Rubidium, lea e aveesea ai toxins ma mea eletise mai le tino.

O le uaina mūmū mūmū e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi; o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i vailaau faʻasoifua maloloina pe a faatonuina e fomaʻi mo nisi ituaiga o faʻamaʻi. O lenei oloa e faʻatupulaʻia ai le manaʻo, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, ei ai le aoga aoga i luga o le tino, ma faʻaleleia ai le moe ma faʻagesegeseina le faagasologa o le soifua matua o sela ma masini. E aofia ai le uaina mai vine mamago e faʻaaogaina i le togafitiga o le anemia.

O le tuufaatasiga o le uaina mumu e aofia ai elemene aoga e aveesea ai mea oona mai le toto ma le cholesterol leaga. I le taimi lava e tasi, inu ava i aso uma mo le masina, e mafai ona e faʻateleina le cholesterol lelei e 15 pasene.

E aofia ai i le uaina le tolu taimi e sili atu ai le resveratrol nai lo vine po o sua. E fesoasoani lenei mea e faʻalautele ai, faʻaleleia ai le tino ma le mafaufau, faʻapea foʻi le faʻaʻumiʻumi o le ola.

Talu ai o lenei ava malosi e aofia ai se fua taua o vitamini, minerals ma acids amino, e tatau ona faʻaaogaina i laasaga fautuaina mo le leai o le vine.E masani ona latou inuina pe a vaivai le tino e faateleina ai le malosi. O le inuina o sina sipuni tele o le uaina i le aso e toe faʻafoʻisia ai le malosi ma faʻapipiʻi le tino.

Ua iloa foi le uaina mumu mo ona faʻamalologa faʻamalolo i togafitiga o malulu. Ina ia faia lenei mea, o le uaina vevela vevela e masani lava ona saunia mai le uaina mumu ma le faaopoopoina o le kinamoni, nutmeg, cloves ma isi mea manogi.

Faatasi ai ma le mea moni o lenei oloa e maualalo ai le cholesterol, mo le maʻisuka, ua fautuaina le uaina mumu i nai tootoo e fai ma auala e faʻaitiitia ai le mamafa. E pei ona e iloa, o lenei oloa ua manatu o se auala lelei e aveesea ai le mamafa ma susunuina ai sela i totonu o le tino, i se tulaga, o oloa e aveesea le cholesterol mai le tino e mafai foi ona avea ma uaina.

O vaega taua o le uaina e taofia ai le atinaʻe o suauʻu gaʻo ma faʻaitiitia ai le gaosiga o cytokines, e nafa ma le faʻalavelaveina o le tino, e oʻo atu ai i le oona tele.

Ina ia iloa po o le a le uaina e sili ona maloloina, sa suʻesuʻeina e saienitisi ni ituaiga o vine ma na latou maua ai le faaiuga o le tele o flavonoids o loo maua i le uaina mūmū mūmū, ma o le uaina papaʻe e le o faatumuina i vailaau aoga. E pei ona i ai, o le suamalie o le faʻamaʻi tonu e faalagolago i le tele o flavonoids, o le suamalie o le uaina - le itiiti ifo o meaʻai o loʻo i ai.

Ae o le sua o le vine, ua lauiloa o loo galue o se meafaigaluega aoga e tetee atu ai i le fausiaina o toto i paʻu toto, ae le afaina ai le cholesterol ma lona toto.

O le uaina mumu ma lona afaina

E ui i le mea moni o lenei oloa e faʻaitiitia ai le cholesterol, ei ai tulaga lamatia e mafai e le uaina mumu ona afaina ai le gaioiga o le ate, pancreas ma le popole, pe afai e le mulimulitaia fua ma metotia fautuaina. Ae ui i lea, o fafine e tele le ava malosi e mafai ona maua ai le kanesa o le susu.

O le uaina mūmū ua matuā faʻaleagaina i faʻamaʻi e pei o le:

  • Pancreatitis
  • Maualuga maualuga
  • Maʻi maʻi fatu lilo
  • Faateleina faʻamaʻi,
  • Le auai o se tagata mafatia ile tagata.

A faʻaaogaina se fua o le mūmū mūmū i le aso, e mafai e se tagata ona atiaʻe:

  1. Tigāina
  2. Kanesa
  3. Maualuga maualuga
  4. Loto fatu
  5. Cirrhosis
  6. Pancreatic maʻi
  7. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faiʻai.

Talu ai o le uaina mumu ua manatu o se meainu malosi, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le ava malosi. O le ava malosi ua faʻamavaeina uma lava mo fafine maʻitaga, aua e mafai ona afaina ai se pepe e leʻi fananau mai, e afua ai le fanau mai.

Fautuaga o le Vine Mamoe

I le maʻisuka malosi, o le taumafaina o le uaina mumu e tatau ona matua faʻataʻitaʻiina, e ui lava e leʻo faʻasaina. E tatau ona e inuina sina mea laitiiti ma ia mautinoa ia 'ai. A leai, o le ava malosi e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le suka toto, faʻaleleia lona faʻatinoga, aʻo taua le iloa pe faʻafefea ona aafia le suka i le ava malosi.

E faʻatagaina mo tamaʻitaʻi e lua faʻalua o le sili atu i le 240 ml i le aso. O fafine, ona o ni uiga faapitoa o le tino, e na o le tasi le fua e mafai ona inu i se voluma o le 120ml. Aua e te mafaufau pe a tuʻituʻi atu se fua tele o le uaina mumu, o le puipuiga mai faʻamaʻi o le a sili atu le maualuga. I se isi itu, o le maualuga o le a na o le faaopoopo atu i faafitauli o le soifua maloloina.

Aua nei galo o le uaina mumu o se meainu malosi, o lea e tatau ai ona e mulimuli i le fualaau fautuaina ina ia le afaina ai le tino. O tagata ei ai le gasegase o le gasegase o le ava e le tatau ona faʻalauiloaina lenei ituaiga meainu ia latou meaʻai ina ia le faʻaleagaina ai le tulaga. Pe a filifilia le uaina mūmū, e tatau ona e faʻatau na o se mea moni e aunoa ma le faʻapipiʻiina ma mai le aufaʻatauga talitonuina.

Afai e le inu ava malosi le tagata maʻi, e le tatau ona e masani ia te ia i le uaina, e ui lava i ona aoga aoga. O ia ituaiga o vailaau faʻasaina e mafai ona maua i isi meaʻai, e pei o fualaau faisua po o fua.

E pei ona e iloa, o le uaina mūmū e faʻaleleia ai le sao o le cholesterol i le tino, o le a tutusa foi le aafiaga pe afai e masani ona e faʻamalosi. Mo le puleaina o le cholesterol, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i se soifua maloloina, togafitiga togafitiga ma gaoioiga faʻapitoa fautuaina.

Taumafa tau taumafa

O le vaiinu o loʻo i ai se faʻalavelave o meaʻai taua, e aofia ai:

  • o vitamini B uma, nicotinic, acids ascorbic, rutin - faʻaleleia le leo o vaʻa gataifale, faʻaititia le maualuga o le kulukose ma le cholesterol, faʻamautuina le mamafa,
  • magnesium, calcium, potassium, iron, sodium, isi minerals - faʻamautinoa le leai o se faʻalavelaveina o le galuega o le cardiovascular system, puipuia ai faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • tartaric, lactic, malic, galacturonic, acetic acids - faʻavave le metabolism, faʻaleleia le susunuina o tupe mama, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, faamama le tino,
  • resveratrol, isi polyphenols - faʻamalosi puipui puipui, faʻamalosia le metabolism lipid-carbohydrate, faʻamautinoa le cholesterol, faʻanoanoa le fiaai, nai lo le faʻamalosia o le paʻu mamafa.

Ua faamaonia e saienitisi mai le Iunivesite o Ilinoi o le uaina o le vine mamago ua faagaoioia le faiʻai, ua lolomiina e tagata suesue Amerika faamatalaga e uiga i lona aafiaga tuusao, ma faapea mai tagata suesue a Ausetalia o le uaina e faaitiitia ai le ono tulai mai faafitauli i luga o alii e 30%.

O le mea sili ona taua i le hypercholesterolemia o le phytoalexin resveratrol. E tele lava i totonu o le paʻu ma fatu o vine vao. O le tele o suʻesuʻega a tagata suʻesuʻe mai fafo na faʻaalia ai le faʻamaonia o le cardioprotective, anti-inflammatory, antitumor, antibacterial, aʻafiaga o le vailaʻau. Resveratrol e toe faʻafoʻi le fatu o le tino, faʻaitiitia le kulūkose, faʻagesegese le matua o le tino, puipui leua namu mai aʻafiaga leaga mai fafo.

O aʻafiaga o le uaina mumu i cholesterol

O le uiga o le Farani na leva ona fiafia i saienitisi. Latou te taumafa i le tele o meaʻai maualuga-kalori, aʻo faʻatautaia le faatumauina o se ata matagofie, ma e seasea ona maua i le maʻisuka, hypercholesterolemia, atherosclerosis, ma isi maʻi fatu cardiovascular. O lenei tulaga mataʻutia ua taua o le "Falani feteenaʻi." Na faʻamaonia e tagata suʻesuʻe o le fofo o loʻo taoto i tu ma aga masani a tagata nonofo i Falani, e pei o le faʻaaogaina o le uaina mūmū i aso uma.

O le sootaga i le va o manatu o le uaina ma le cholesterol e mafai ona maua le faafetai i le resveratrol, lea e:

  • faʻalavelaveina le faagasologa o le tuʻufaʻatasia o pusa cholesterol, faʻamalosia ai lo latou saofaga i puipui o toto,
  • e puipuia ai le faapipiiina o le alalaupapa (pipii), lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻaoʻo toto,
  • faʻagesegese le faʻamaʻiina o le lipoproteins maualalo (LDL, VLDL), lea e oʻo atu ai ile faʻaitiitia o latou maualuga,
  • faʻapupula le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL), e mafua ai ona maua se paleni paleni o vaega eseese o le cholesterol,
  • faʻasologaina faiga faʻava-o-tino, puipuia le gaʻo, fesoasoani e faʻaititia le mamafa.

O le faʻamalamalamaina o mea uma o loʻo taʻua i luga e mafai ona mafai pe afai e faʻaaogaina se mea masani, ae le o se mea faʻapitoa, e masani ona maua i luga o fale teu oloa.

Auai i le uaina, natia i tua atu o ona lelei aoga, e le aoga. O le tele o fua o le ava e faaosofia ai le atinaʻeina o mea ua fai ma vaisu, faʻateleina le ala o faʻamaʻi faʻamaʻi. O faʻamanuiaga uma o le 'ava e faʻafefiloi ma lona faʻaaogaina le pulea:

  • faamai o le cardiovascular system development
  • o le galuega o le ate, o le pancreas ua faʻalavelaveina,
  • suiga o le taamilosaga o gasegase e matauina,
  • maualuga le kulukose
  • o le lamatiaga o le faatupuina o le tino o le tino e atili faateleina.

O le uaina e naʻo le adjuvant i le togafitiga o le atherosclerosis. O le tauina o le faʻamaʻi e manaʻomia i metotia ua aloaia e fomaʻi aloaia: togafitiga faʻamalositino, gaioiga faaletino, togafitiga fualaau.

Vaega o le faia ma le faʻaaoga

Ole fua faʻatagaina o le uaina mumu mo alii e le sili atu i le 240 ml / aso. Tina, ona o uiga taʻitasi o le tino, faavae o le mamafa, faʻaitiitia le gaosiga o le tino, ua fautuaina nisi sili ona lelei - e oo atu i le 120 ml. O nisi punavai e faailoa mai ai le tele o tui faamaoni mo tagata inu, e pei o le 300 ml mo alii ma le 150 ml mo le feusuaiga saʻo.

O le inuina o se vaiinu e fautuaina i le taimi o le taumafataga. E lelei tele i meaʻai mumu.

Suesuega e saienitisi i le Iunivesite o Ierusalema ua faaalia ai o le uaina e mafai ona taofia atoa le cholesterol "leaga" eo mai faatasi ma meaai e ala i le taofia o lona tagofia i le gastrointestinal tract.

Ina ia maua le tele o mea, e taua le usitaia o nisi o taiala filifilia:

  1. A faʻatau, faʻalogo lelei i le tuufaatasiga. I luga o le igoa o le uaina saʻo ua taʻuina mai ai le ituaiga o vine, vaitau o le matua, ituaiga o faʻamalosi. A filifilia se mea maualalo, e leai se tautalaga e uiga i soʻo se soifua maloloina.
  2. Mo togafitiga togafitiga, e le fautuaina e faʻatau vine mama, e sili atu le filifilia o potuʻai. O vine e maua mai i le faanatura faalenatura e masani ona mafai. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le ava i luga atu o le 13% o loʻo faʻaalia ai le faʻaopoopoga, lea e le saofaga i le faʻamauaina o meatotino aoga.
  3. O tagata mamai e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma tagata e faʻafetaui i le episodic le faateleina o le kulupu o le kulukose, e tatau ona filifilia vine mamago. E aofia ai ia le itiiti ifo i le tolu taimi le itiiti ifo i ai le gaʻo. O le uaina mūmū suamalie o loʻo i ai mea tutusa magogo, ae o maualuga maualuga o suka e mafai ona faʻavaveina ai le maʻisuka.

E matua faʻasaina le faʻafefiloi o meainu malosi i le uaina ina ia aloese ai mai le le gaoia, ma le vevela matautia.

Mea aoga o le inu

O le uaina mumu ua faia mai i vine mamago e tele tele fiber. O vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau oona o loʻo i totonu o le paʻu ma le ponaivi o vine, lea e puipuia ai toto toto mai aafiaga leaga:

  • saolotoga saoloto
  • allergens
  • toxins ma isi mea leaga.

O le uaina mūmū ua i ai le tele o vitamini aoga, minerale ma isi vaega. Ona o lenei mea, ua faʻaaoga uma ai metabolic faagasologa, e aofia ai le lipid.

O lenei ituaiga o ava e faamamaina ai le tino e le gata o toxins ma allergens, ae o le "leaga" cholesterol, lea e mafai ona faaputuputu i luga o pa o toto toto i le tulaga o tupe mama. Faatasi ai ma lenei mea, pe a inuina le uaina mūmū, e mafai ona e ausia se faʻaopoopoga taua i le aofaiga o le "soifua maloloina" cholesterol. I nisi tulaga, o lenei faailoga e mafai ona siitia i le 15% pe sili atu foi.

I le maualuga o le cholesterol, faigata i le maʻisuka, o le uaina mūmū ua faʻaalia e faʻamaonia ai faiga faʻasolosolo. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le atinaʻeina o adipocytes ua taofia ma ua faʻaitiitia le faʻasolosolo o cytokines, o le faʻalavelave lea e oʻo atu ai i le oona tele. O lona uiga, e mafai ona ausia e le gata o le faʻamautuina o le cholesterol i totonu o le toto, ae faʻapea foi le gau o le mamafa, lea e taua tele mo faʻamaʻi o le pancreas.

O le aafiaga o le uaina mumu i luga o le tino o le tino e pei ona taʻua i lalo:

  • faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga, lea e pueina ai le cholesterol mai siaki, e aofia ai ma mai puipui o toto toto, ma feaveaiina i le ate mo le toe faʻaleagaina ma le gaosia,
  • o se faaitiitia i le maualuga o le lipoproteins density ma le maualalo, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o tupe mama i luga o puipui, o le fausia o ni atherosclerotic plate ma le toe totoina o toto toto,
  • puipuiga o le thrombosis.

Aafiaga leaga o le oloa i le tino o le tagata

E ui i le mea moni o le uaina mūmū e maualalo le cholesterol, i nisi tulaga e le fautuaina e inu. E afua ona o le maualuga o aʻafiaga o faʻalavelave i le fesootaʻi ma faʻamaʻi o isi totoga, lea e matua faʻasaina ai le ava malosi.

E le mafai ona e inuina se vai mo tagata e mafatia i le maualuga o le toto ma pathoces o le pancreas. O le faʻasalaga e aofia ai le faʻavauvau o le atuatuvale ma le maualuga o triglycerides.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e inuina le uaina mumu ona o maliega ma se tagata tomai faapitoa. O lenei mea o le a fesoasoani i le amanaia o tulaga lamatia uma ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. E le gata i lea, o le oloa e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa, pe a le o le faʻavaeina o le ava malosi o le faalagolago e le faʻamalofia. O faʻasologa ogaoga e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, e pei o le:

  • le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system,
  • maʻi o le ate ma le paʻu.

O le aʻafiaga matuia o le inuina o le ava malosi o se faʻalavelave matuia o le gaioiga o le cerebral. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o neoplasms e le o aofia ai.

Fesoasoani i le tuʻuina atu o le paluga o le cholesterol e inu i le taimi o taumafataga. Ae maise lava pe a fai o le lisi e aofia ai aano o manu, lea e aofia ai le tele o cholesterol leaga. E tatau ona filifilia vine mūmū, aua e tele le suka i le mea suamalie. Inu le inu malosi i le inu ina ia le faʻaosofia ai le maualuga o le kulukose toto.

O le maualuga o le faʻatagaina o le uaina mo alii i le aso e le sili atu nai lo le 240 ml, mo tamaitai e itiiti ifo - 120 ml. O se vaega tāua i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol ma lenei vaiinu e taʻalo i lona lelei. O se kamupani faatuatuaina e tatau ona sili atu, o le oloa e tatau ona masani ma tatala.

I le atinaʻe o le atherosclerosis, e leai se tulaga e tatau ona e taulimaina togafitiga i le uaina mumu. E ui lava i lona aoga tele, ae faʻaaogaina le faʻaaogaina, ae le o se taunuuga lelei, e mafai ona e maua se isi mea: faʻaleagaina o le soifua maloloina ole maʻi. E muamua lava le tatau ona feutagai ma se tagata poto faapitoa ma faia uma suega suʻesuʻe ole fale suesue, e aofia ai ma faia se suʻega toto mo le cholesterol.

O lenei mea e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia lelei le tulaga o le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli mai le inuina o le uaina mumu.

E mafai ona ou inuina le uaina mumu i le maualuga o le cholesterol?

Vitio (kiliki e taʻalo).

O mea uma tatou te faʻaaogaina i totonu e faʻaalia tonu lava i totonu o lo tatou soifua maloloina. Alu, ioe, e le fautuaina, ae e le faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga se ipu malamalama o le uaina mumu moni e ono aoga i le tino atoa. Ae i le noatia ma le fai fuafua i se tulaga taua - aua le sili atu i le fua fautuaina. O le uaina mumu ma le cholesterol e mafai ona vavalalata vavalalata. O lenei vaiinu e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol.

O le faateleina o le fualaau o le ava malosi, e aofia ai le uaina mumu, e afaina ai le tino o le tagata. Ona aʻafiaga:

  • O le lamatiaga o le fatu fatu, faʻalauteleina le pa.
  • O le faʻaalia mai o maʻi pipili e mafai (o tagata e iai le faʻasologa o mea e fai i lenei mea e sili ona faigofie).
  • Faʻasologa o maʻi ate.
  • Pancreatitis
  • Le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino. E faʻaalia mai lava i le pa'ū o le cerebral cortex.
  • Faʻasaga i tua o faʻafitauli ma le soifua maloloina faaletino, faʻafitauli e tulaʻi mai i se natura mafaufau.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le uaina o le uaina faasaina ona faʻaaoga ia tagata maʻi o loʻo i ai se talaʻaga o faʻafitauli faʻalesoifua maloloina faapena:

  • Plameric inflammation.
  • Tigā toto maualuga.
  • Maʻi fatu fatu faʻamaʻi (faʻaleagaina o le myocardial).
  • Faʻafitauli
  • Faateleina faʻamaʻi.
  • Alcoholism po o le predisposition i ai.

E mafai ona ou inuina le uaina mumu? - E filifili tagata taitoatasi mo ia lava.Ae e ui lava i ia mea taua, o le inu i se ipu uaina e aumaia ai foi le le mafaafitia o faamanuiaga. E inu sili atu ona mūmū mumuaua o vailaau suamalie e tele le suka. Ma o le mumu e sili atu ona maloloina nai lo le papaʻe ona o le tele o antioxidants. O le inuina o se meainu e sili ona lelei pe a 'ai, a leai o le a afaina ai le maualuga o le toto o le tagata.

Le faʻaaoga lelei ma le faʻaaogaina o le uaina uiga lelei:

  • Le maualalo le "leaga" cholesterol.
  • Faateleina le aofaiga o le "lelei" cholesterol.
  • Feteenaiga ma maʻi vein. E faʻamaligiina ai le toto, lea e fesoasoani i le faʻamalosiina o se tagata paʻu o le toto i totonu o toto toto ma le saofaga o pusa cholesterol.
  • O loʻo aofia ai resveratrol (antioxidant), o se faʻasologa e faasaga i le kanesa ma faʻasaʻo ai le metabolism cell.
  • E avea o se papupuni e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi i le oral vevela, e puipuia ai nifo ma ni mailei mai siama.
  • Faateleina puipuiga i tagata.
  • Aafiaga lelei ile metabolism ole maʻi.
  • Faia se miti.
  • Faʻaaogaina i le togafitiga o le anemia.
  • Faʻasusu ifo i lalo le faasologa o le soifua matua.
  • Faʻaleleia le gaioiga faaletino ma le mafaufau.
  • Lelei i le taua faasaga i le atherosclerosis.
  • Faʻaitiitia le mamafa.
  • E fesoasoani i le sepsis (faʻaititia le numera o lela mumu i totonu o le toto, faʻapupula le maualuga o le hemoglobin).
  • O le taumafaina o le mūmū mūmū i se fua faatatau manino e mafai ona faʻamalosia ai le muso o le fatu.

O le aʻafiaga o le inu i luga o le cholesterol e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai, e mafai ona pulea le maualuga o le cholesterol i lou toto. O vine mumu e aofia ai elemene e pei o le iron (Fe), magnesium (Mg), chromium (Cr), rubidium (Rb). I le tuufaatasiga, latou te faatagaina oe e aveese mea toxins leaga ma le cholesterol leaga mai le tino. O le fua o le cholesterol i le toto e maua ai le paleni. O lenei taunuʻuga e maua i le faʻaaogaina o mumu mo le masina e tasi.

O le vaiinu ei ai aoga faʻapitoa e fesoasoani e tau ai le faʻaumatia o le puipui vascular ma le faʻamaina o le cholesterol. Ma e naʻo le cholesterol faʻamaʻiina e mafai ona fausia ai ni atherosclerotic plates, pe pei foi ona taʻua o le "cholesterol plaques."

Ua lamatia e tagata le maua o nei faʻamaʻi nai lo tamaitai. O tamaloloa e sili atu i le 50 tausaga e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi. Mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma e lua, e fautuaina e fomaʻi le uaina mūmū i tamai tootoo e faʻaititia ai le mamafa o le tino. O lenei oloa e maualalo ai le cholesterol, e faʻalavelave ai le atinaʻe o sima gaʻo.

Ae o togafitiga e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le faʻafitauli. Aemaise lava, e fautuaina e toe iloilo lau meaʻai, faʻamaonia se mea taumafa e maualalo i le gaʻo ma le mataʻituina o le kulūkose. E fautuaina malosi e fomaʻi ia tagata maʻi e iai na faafitauli e saili le fesoasoani a se fomaʻi fualaau o le a tuuina atu auiliiliga auiliili i oloa e tatau ona faʻaaogaina, fuafua le fua saʻo o le uaina mūmū ma fesoasoani i le aumaia o le cholesterol ma le hemoglobin i le masani.

Fomaʻi faʻasaina le inuina o isi mea inu malosi i le uaina mumu. E tatau ona e faʻatau se oloa faʻapitoa e aunoa ma le faʻapipiʻi mai se fale gaosi oloa talitonuina. O se mea inu ava malosi e mafai ona faʻaumatia ai le lelei atoatoa ma oʻo atu ai i le sili atu le leaga o taunuʻuga. O le uaina mumu e mautinoa lava le maualalo o le cholesterol, ae i nisi tulaga e le fautuaina e inu uma. Atonu ei ai se faʻafitauli o faʻafitauli ona o faʻamaʻi o isi tino i le tino o le tagata.

Ma le maualuga o le cholesterol mūmū mūmū e mafai ona faʻaaogāina i ni fua talafeagai ma na o le maeʻa ona talanoa ma lau fomaʻi. Ole fua ole fua ole fua ole mea ole tagata, le maualuga o lona maualuga ma le mamafa, maʻi faʻatasi. Mo tamaitai, ona o le tino o le faavae ma le leaga o le gasegase, o le fua o le uaina mumu e tatau ona afa o tane. Afai e le inu ava malosi le tagata maʻi, ona le tatau lea ona ia fautuaina togafitiga i le uaina.

E tusa lava pe itiiti ifo le masani o le inuina o le uaina mumu o le a aafia ai se avega tele i galuega a le loto ma toto toto. E i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o sina lava ava malosi:

  • Le maualuga o le malosi o le manava.
  • Ulcer, gastritis.
  • Osteoporosis.
  • Faʻi o le ate, o le gastrointestinal tract.
  • Taumafa
  • Vaʻaia o le tagofia o le ava malosi.
  • Toto
  • Lactation, susu susu.
  • Tausaga a tamaiti.
  • O se gaioiga faʻafefe o le tino i le inu ava malosi.

Faʻasagaga e matua tele lava. O le mea lea, o lenei ituaiga o fesoasoani i lou tino e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete, aua le galo le asiasi atu i lau fomaʻi i taimi uma ma faia suʻega e mataʻituina ai le maualuga o le cholesterol toto. E uiga i mea uma latou te faʻaaogaina ma le inu ava malosi e aunoa ma le le mafai ona logoina le fomaʻi. O nei mea uma o le a fesoa- soani i le fomaʻi e iloilo lelei ai le tulaga ma puipuia ai faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le taimi e faʻasino ai le tagata maʻi i isi tagata tomai faapitoa.

E taua - e le o le mafaufau faʻapitoa, ae ia mulimuli i tofiga o tagata tomai faapitoa. O le faʻaaogaina o le ava malosi, e aofia ai le mūmū mumu, e tatau ona pulea i taimi uma, talu ai e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga